View Full Version : Trabzonspor'un Rakibi Benfica
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2011, 16:18
http://trabzonspor.com/Upload/Resimler/buyuk/7773-2Z9L1U2W.jpg
Takımımızın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Portekiz'in Benfica takımını tanıyalım.
Benfica, geçtiğimiz yıl Portekiz Ligi'nde namağlup şampiyon olan Porto'nun 21 puan arkasından 63 puanla 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynamaya hak kazanmıştı.
Avrupa kupalarında büyük tecrübe sahibi olan Portekiz temsilcisi Benfica, geçtiğimiz yıl Portekiz şampiyonu olmasının avantajıyla Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmıştı. Schalke 04, O. Lyon ve Hapoel Tel Aviv ile Şampiyonlar Ligi B grubunu oluşturan kartallar lakaplı Benfica, grubu 3. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nden elenmişti.
Ancak o 3.lükle Avrupa Ligi'ne dönmeye hak kazanan Benfica, orada üstün bir performans göstermişti. Sırasıyla Stuttgart, PSG ve PSV Eindoven'i eleyen Benfica, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde bir başka Portekiz temsilcisi Braga'yla eşleşmişti. Kendi evindeki ilk karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başaran kırmızı beyazlılar, ikinci maçta 1-0 yenilmekten kurtulamamış ve Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda etmek zorunda kalmıştı.
Aynı Benfica geçen sezon Portekiz Kupası'nda da Porto'ya elenmiş, Lig Kupası'nı ise finalde Pacos Ferrreira'yı 2-1'lik skorla geçerek müzesine götürmüştü.
28 Şubat 1904'de kuruldu
İlk kez 28 Şubat 1904'de Lizbon Spor Grubu adıyla kurulan Benfica'nın tarihi kupalarla dolu. Maçlarını 65.647 koltuk kapasitesi Estadi da Luz 'da oynayan Benfica, Avrupa'nın en büyük kupasını 1960-61 ve 61-62 sezonlarında 2 kez üst üste kazanmayı başarmıştı. Bu kupada 5 kez de final oynayıp sahadan boynu bükük ayrılan Benfica, 2 kez Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde de kaybeden olmuştu.
1982-83 sezonunda UEFA Kupası'nda da final oynayan Benfica, kendi ülkesinde ise sonuncusu 2009-2010 sezonunda olmak üzere 32 kez lig şampiyonu olmayı başardı. 27 kez Portekiz Kupasını kaldıran kartallar, 4 kez Portekiz Süper Kupası'nı kazanmayı başardı. Benfica Portekiz Lig Kupası'nda da 3 kez zafere ulaşırken, bu 3 kupayı ardı ardına olmak üzere son 3 sezonda kazandı.
Lim10
15.Temmuz.2011, 16:29
Diğer gelebilecek rakiplerde kimler vardı bilmiyorum ama pek iyi bir kura çektiği söylenemez.İnşallah geçerler de gruplarda ülkemizi 2 takımla temsil ederiz.
Dinozzo21
15.Temmuz.2011, 16:37
Üzülerek söylüyorum ki Trabzonspor'un bu turu geçme şansı oldukça düşük :(
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2011, 16:38
Pana vardi yunanlardan, standard liege , rubin kazan veya twente. Yine en zoru cektik :D
GeNç KaRTaL
15.Temmuz.2011, 16:40
Diğer gelebilecek rakiplerde kimler vardı bilmiyorum ama pek iyi bir kura çektiği söylenemez.İnşallah geçerler de gruplarda ülkemizi 2 takımla temsil ederiz.
Bundan sonra 1 tur daha var ve orada daha zorlu ekipler muhtemel rakipleri arasında.İşi zor temsilcimizin ama inşallah zoru başarırlar.Ben Trabzonspor'da o potansiyelin olduğunu düşünüyorum.
Chivalry
15.Temmuz.2011, 17:06
İnşallah bu sene 2 takımla temsil ederiz ülkemizi şampiyonlar liginde.
RaSenGan
15.Temmuz.2011, 17:08
Benfica oldukça güçlü rakip.ŞL'de rahat oynayacak kaliteye sahipler.Trabzonspor'un işi çok zor.
sui generis
15.Temmuz.2011, 17:09
trabzon çok değişik bir takım. inşallah bu turu geçerlerde en kötü uefa olur. bu turu geçerlerse zaten o gazla katılırlar şampiyonlar ligine.
Facx
15.Temmuz.2011, 17:38
malesef trabzonun turu geçceğini düşünmüyorum hedef uefa olmalı zaten turu geçse bile bidahaki tur daha zor rakipler gelicek
SyNdRoMe23
15.Temmuz.2011, 17:43
Trabzon turu bence de geçemez, kim çıksa geçemezdi diyebilirim hatta. Ama TS kötünün iyisini çekti. Rangers ve Panat'tan sonra listede ki en iyi seçeneklerden biriydi Benfica. Umarım bu turu geçerler.
Bordo61Mavi
15.Temmuz.2011, 17:47
Onlarda koklu bi revizyona gitmisler. Cok futbolcu gelmis. Lig macina cikmadan bu maca cikilcak. Fizik olarak hazir halde oluruz insAllah.
Bujsas
15.Temmuz.2011, 18:08
Coentraoyu sattılar ama genede güçlü bi ekip.
Since-1907
15.Temmuz.2011, 18:18
En kötü kurayı çekti Trabzonspor.Portekiz takımlarının Avrupa'da çok iyi bir çıkışı var.Turu geçmesini çok zor olarak görüyorum.
A.FaruK
15.Temmuz.2011, 18:19
Talihsiz bi kura olmuş
guarin14
15.Temmuz.2011, 18:21
İnşallah bu turu geçerlerde Uefa grupları garanti olur.Diğer turda çok iyi rakipler gelecek geçse bile Uefa'da yoluna devam edecek gibi Ts.
eng1n
15.Temmuz.2011, 19:32
Zor maç trabzon'un turu geçeceğini sanmıyorum en azından Avrupa liginde gruplara kalsalar, iyi olur.
yunusgs
15.Temmuz.2011, 19:53
Çok zorlu bir kura gerçekten.Son Uefa Avrupa ligi yarı finalistiydi Benfica.Ama geçen sene Liverpool'a karşı olduğu gibi iyi bir futbol koyarsa ortaya Trabzonspor,bence turu geçebilir.
GALATAS4R4Y
15.Temmuz.2011, 22:28
Trabzonspor'da nerde en zor rakip varsa onu çekiyor :)
EndoplazmiK RetikuluM
15.Temmuz.2011, 22:53
http://www.yukleresim.com/images/79445657391961268357.jpg
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Benfica'nın gücünün farkında olduklarını ancak çekinmediklerini söyledi.
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacakları Benfica'nın güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Ama hiç kimseden çekinecek halimiz yok" dedi.
Bordo-mavililerin kamp yaptığı Hollanda'da, kura çekimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yener, bundan sonra her şeyin sahadaki futbolcuların gücüne bağlı olduğuna işaret ederek, "Eşleşeceğimiz beş takımdan Benfica belki de en güçlüsü. Geçen yıl üstelik UEFA Ligi'nde yarı final oynamış bir takım. Kendi ülkesinde Braga'ya elenmişti. Bütçesiyle de futbolcu kadrosuyla da Avrupa'nın sayılı takımlarından biri. Geçmişiyle de yine Avrupa'nın büyük kulüplerinden biri ama bizim hiç kimseden çekinecek halimiz yok. Daha önce de söyledim, bu beş takımın beşi de hemen hemen aynı ayarda. Hangisini çekseydik sonuç yine bir yerde sahadaki futbolcu arkadaşların gücüne bağlı" diye konuştu.
Benfica maçının kendileri açısından son derece önemli olduğunu, bu turu geçmeleri halinde Şampiyonlar Ligi için play-of oynayacaklarına değinen Yener, "Bu maçın iki açıdan önemi var. Öncellikle tabii ki burada Benfica'yı geçmemiz halinde Şampiyonlar Ligi için play-off maçı oynayacağız. Bu maçı geçtiğimizde önemli şeylerden biri de Avrupa Ligi'ne kalmış olmak. Bu da çok çok önemli bizim için. Bu bakımdan zor diye bir şey düşünmüyorum ben. Zorluğu sahada yenmek, futbolcu arkadaşların ve teknik kadronun elinde" ifadelerini kullandı.
Şampiyonlar Ligi maçına kadar herhangi bir transfer yapmak istemediklerini, yola bu kadroyla devam edeceklerini kaydeden Yener, "Bugün hocamızla da o konuyu konuştuk. Hocamız da artık başka bir futbolcu istemiyor. Bu kadroyla bundan sonra yola devam edeceğiz" dedi.
World Hollow o1
15.Temmuz.2011, 23:14
Tabii çekinmiceksin biz kimlere kafa tutmuş Türk takımlarıyız...
Umarım geçeriz turu Play Off'da zor olur ama onuda play off'lara kalınca düşünürüz.. :)
SyNdRoMe23
15.Temmuz.2011, 23:49
Play Off'a çıksa UEFA'da ön eleme oynamayacak bildiğim, yani elense bile riski yok. Ama şimdi elenirse UEFA'da yine seri başı değil
Night_Mare17
16.Temmuz.2011, 00:19
İnanmak başarmanın yarısıdır.
Sheriff
16.Temmuz.2011, 00:22
Çıkacağımızı umuyorum, istiyorum ama zor görünüyor. Benfica fazla güçlü bir ekip bence..
Trabzonspor
16.Temmuz.2011, 00:26
Şurdan bize Önce Panathinaikos (Yunanistan) veyaStandard Liege (Belçika) gelse.Play-Of'ta'da Udinese (İtalya) gelse çıkarı diye tahmin ediyorum ancak böyle olmayacağından adım gibi eminim.
Biz kesin,Benfica (Portekiz) ile eşleşiriz o turu geçeriz sonra da Arsenal (İngiltere) ile eşleşip eleniriz:D
Ne demiştim ben :DGeçecez kimse merak etmesin sora Arsenal'le oynayacaz:D
footballer33
16.Temmuz.2011, 03:47
Geçen sezonki Liverpool eşleşmesi gibi olabilir, Trabzon zorlar ve kafa kafaya götürür, ama elenir gibime geliyor. Başarılar.
KaPaLı
16.Temmuz.2011, 03:56
Trabzon'un içerideki maçı kazanacağını düşünüyorum nedense. Liege falan çıksa çok daha iyi olurdu.
maNga 33
16.Temmuz.2011, 10:47
Benfica güçlü bir takım Trabzonspor'un işi oldukça zor, eleneceğini düşünüyorum, umarım yanılırım
Trabzonspor
21.Temmuz.2011, 19:35
Benfica Capdevilla ile anlaşmış 2yıllığına adamlar güçleniyor biz ise güç kaybetmeye devam.
William Rookwood
21.Temmuz.2011, 19:56
Şu 35 küsür yaşında olan sol bek mi?
Trabzonspor
21.Temmuz.2011, 20:01
Ta kanedisi.
sui generis
21.Temmuz.2011, 20:02
30 küsür gördüm de 35 küsür nedir ya :D
Trabzonspor
21.Temmuz.2011, 20:09
Takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme turunda Benfica ile oynayacağı rövanş karşılaşmasının İstanbul’da olması kararlaştırıldı.
Karara gerekçe olarak Trabzon’da 23-30 Temmuz tarihleri arasında organize edilen Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın açılış ve kapanış törenlerinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nın kullanılacak olması gösterildi.
Törenler için yapılacak düzenlemeler nedeniyle stadyumun gerek zemini gerekse de tribünlerinin 3 Ağustos’taki Benfica maçına yetiştirilmesinin mümkün olmadığı açıklandı.
Bunun üzerine gerekli yazışmalar yapılarak, söz konusu müsabakanın daha önce UEFA’ya bildirilen stadlar arasında yer alan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması uygun görüldü.
--------------------------------------------------------------
Belki maça giderim bilet fiyatlarına bağlı olarak.Ful dolar bu stad güzel de maç olur.
Bordo61Mavi
22.Temmuz.2011, 03:30
Bu sefer full cekeriz. Gurbetcilerde geldiya Turkiyeye
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Temmuz.2011, 12:38
Malesef çok zor gibi görünüyor...