View Full Version : Erkek Milli Takımları
Revolution
22.Temmuz.2011, 21:51
Basketbolda milli takımları tek başlıkta toplamanın daha güzel olacağını düşündüm. 2 satırlık haberler için konu açmaya gerek kalmaz.
Kerem Gönlüm 6 Ay Yok !
http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/07/fft1mm1478493.jpg (http://www.basketdergisi.com/kerem-gonlum-6-ay-yok.html/fft1mm1478493)Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını İtalya’nın Bormio kentinde sürdüren ulusal takımda, apandis ameliyatı edilen Sinan Güler’in ardından Kerem Gönlüm şoku yaşanıyor.
Yıldız basketbolcu dünkü idmanda Enes Kanter ile çarpışarak sakatlanırken bugün çekilen MR sonucunda Kerem’in ön çapraz bağlarının koptuğu öğrenildi.
Ay – Yıldızlıların menajeri Harun Erdenay da Kerem’in 4 ile 6 ay arasında bir sürede basketbola geri dönebileceğini belirterek, “Avrupa Şampiyonası’nda pota altında önemli bir ismimizden yoksun mücadele edeceğiz. Ama diğer arkadaşlarımız Kerem’in yokluğunu aratmayacaklardır” dedi.
kaynak. Basketdergisi (http://www.basketdergisi.com/kerem-gonlum-6-ay-yok.html)
yine sakatlıklar başımızı ağrıtmaya başladı. İnşallah diğer oyuncularımız Sinan ve Kerem'in yokluğunu aratmazlar.
Revolution
23.Temmuz.2011, 15:57
Milli takim hazirlik maclari CNNTurk'te.
Sirius Black
23.Temmuz.2011, 16:27
En yakın hazırlık maçı ne zaman?
Revolution
23.Temmuz.2011, 16:47
Onu bilemiyorum :D
Revolution
23.Temmuz.2011, 17:26
Devler tam gaz çalışıyor
12 Dev Adam, 2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İtalya'da sürdürüyor.
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 16:10
AA
(A) Milli Basketbol Takımı, Litvanya'nın ev sahipliğinde yapılacak 2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İtalya'da sürdürüyor.
Basketbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, Bormio kentinde gerçekleştirilen kamp çalışmalarının 7. gününde ''12 Dev Adam''ın, başantrenör Orhun (http://www.sporx.com/orhun/) Ene yönetimindeki antrenmanda halter ve şut çalışması yaptı.
Oyuncular, ısınma ve esneme hareketlerinin ardından gruplar halinde kondisyoner Ozan Şirikçi yönetiminde halter, antrenörler Nihat İziç ve Alaeddin Yakan gözetiminde ise şut çalıştı. Ömer Aşık ile Semih Erden'e ise takımdan ayrı özel antrenman programı uygulandı. Ayrıca, sağ dizinden sakatlanan Kerem Gönlüm'ün de ameliyata hazır hale gelmesi için tedavisine başlandı.
Millilerin çalışmasını, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Karagözoğlu takip etti.
Milli takım oyuncuları, çalışmalarını başantrenör Orhun (http://www.sporx.com/orhun/) Ene yönetiminde yapılacak taktik ağırlıklı akşam idmanıyla devam ettirecek.
Walter Sakana
05.Eylül.2012, 22:28
İtalya karşısında coştuk. 70-59 durum, 4.periyot 7.20 var bitime (NtvSpor yayınlıyor).
Legendary
05.Eylül.2012, 22:48
82-83 kaybettik.Ne denir bilemiyorum.
IcedEarth
05.Eylül.2012, 22:58
Zorla yenilmek bu olsa gerek.
darkkobal123
05.Eylül.2012, 23:06
Maçı hediye ettik resmen adamlara.
darkkobal123
09.Eylül.2012, 21:32
Portekiz-Türkiye: 69-79
Revolution
10.Eylül.2012, 00:41
Şunu anlamıyorum. Kaç senedir üst üste yazın milli takıma gelen en önemli oyuncuların affını istemiş olabilir. Ama o oyuncular gelmiyor diye Şafak Edge, İzzet tarzı gençleri takıma doluşturmanın bir mantığı yok. En formda hangi oyuncular varsa onu alırsın, dertsiz tasasız geçersin elemeleri.
Noldu şimdi kimi kazandık böyle yaparak? Barış Ermiş hele şu takıma nasıl alınmaz aklım almıyor.
Universal
11.Eylül.2012, 18:17
Bu gün en kritik maçımıza çıkıyoruz, eğer 18 sayı fark ile kazanırsak finallerdeyiz, maçı 1 sayı fark ile kazanırsak en iyi üçüncü olarak gene finaldeyiz. Ama ikinci olarak gitmeliyiz. Bunu başaracak kadromuz var.
darkkobal123
11.Eylül.2012, 18:55
Hem Basketbol hem Futbol ülkemiz için en iyi şekilde sonuçlanır inşallah.
Universal
11.Eylül.2012, 19:57
Haydi bakalım maç başlıyor...
barahir
11.Eylül.2012, 21:25
Takım Gayet iyi şuanda.. 73-47 ve 19 sayı barajı rahatlıkla aşılacak gibi duruyor..
Nedvedmania
11.Eylül.2012, 21:36
19 sayı farkla yenersek 2.ymişiz. 21 sayı farkla önceyiz şuan son 30 sn.
Son 21
Ve bitti. Grup 2.si olarak çıkıyoruz.
Universal
11.Eylül.2012, 21:47
12. Dev Adam zor geçecek diye düşündüğümüz maçı güle oynaya kazandı ve adını Avrupa Şampiyonasına yazdırdı. Bu süreç zor geçti; ama takım baştan aşağı yenilendi ve genç oyunculara emanet edildi. Umarım onlar Avrupa Kupasında üstüne koyarak daha da iyisini başaracaktır.
Bu yıl Avrupa Kupalarında daha da tecrübe kazanacak olmaları ve bu ön elemede milli heyecanı yenmeleri çok güzel oldu.
Bogdan Tanyeviç zamanında çok eleştirildi; ama bu gün görülüyorki milli takımımız için en ideal isim.
darkkobal123
11.Eylül.2012, 21:53
Harika bir oyunla Slovenya'ya gidiyoruz, helal olsun 12 Dev Adam !
Sekopej
12.Eylül.2012, 10:27
Seneye abileri gelir oynar turnuvada...
uAburak89
15.Aralık.2012, 22:54
"Maddi Manevi" sloganıyla istenen primler kimlere gitmiş, ABD'yi yenip şampiyon olsak dönecek paraları düşünemiyorum. Kaynak, verdiğimiz vergiler..
http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/($$TBFV1_BasinBulteni_All_WEB_View)/2D275D8E5624A9BFC2257AD50054E565?OpenDocument
uAburak89
10.Temmuz.2013, 22:01
Slovenya'da 4-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2013 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu.
Milli takım aday kadrosunda şu oyuncular yer aldı:
Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Kerem Gönlüm, Semih Erden (Anadolu Efes), Cemal Nalga, İzzet Türkyılmaz, Dusan Cantekin (Banvit), Serhat Çetin (Beşiktaş), Melih Mahmutoğlu (Erdemir), İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş, Emir Preldzic (Fenerbahçe Ülker), Ender Arslan, Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital), Ömer Faruk Aşık (Houston Rockets), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Mükremin Deniz Kılıçlı (WVU-ABD).
Tanjevic en formsuz dönemlerinde bile kadroya aldığı Cenk Akyol'u kariyer sezonunda kadroya almamış. Acaba bu Tanjevic'in kararı mı yoksa Cenk'in mikrofonlarına konuşmayı reddettiği ana sponsorun özel isteği mi bunu merak ediyorum. Bana 2. seçenekmiş gibi geliyor. Öte yandan doping yapan ve 20 maç ceza alan "maddi manevi" meraklısı Hidayet'in kadroya alınması da ayrı bir olay. TBF ayrı TFF ayrı komedi, işlerini düzgün yapacak insanlar gelse keşke o koltuklara.
E.Cartman
11.Temmuz.2013, 02:15
Naz Aydemir'in şöyle bi twiti var
http://cdn.amkspor.com/amk-resimler/2013/07/cenkdetay.jpg
Yani bu sponsor işi gerçek galiba, ısrarla inanmak istemediğim bir olay ama sanırım gerçek. Ulan ayıp be milli takımları alet etmeyin şu işlere, rantınız batsın, rahat bırakın şu milleti.
zeck17
11.Temmuz.2013, 02:25
Bir Galatasaraylı olarak bu saçma sapan karardan sonra ne futbolcularımız ne de basketbolcularımızın milli takımda yer almasını istemiyorum bırakın eğlensinler kendi hallerine gidip doping yapanı spor karakteri olmayan kişileri çağırsınlar böyle ülkeye böyle sporcu
sananes
11.Temmuz.2013, 12:16
Tanjevic mi baskı yeyip almayacak Cenk'i takıma. Yıllardır Cenk'in bu takımda yeri yok diye başkasına yorum yapılıyor sanki. Adam kötü oyuncu bırakalım komplo teorilerini.
Eskiden patlama beklenen genç oyuncu kontenjanından giriyordu kadroya. Artık hem genç değil hem de beklenen patlamayı yapamayan ortalama bir oyuncu.
C h A o S
11.Temmuz.2013, 12:49
Rezalet sezon geçiren Fenerbahçe Ülker oyuncularından İlkan-Barış-Oğuz nasıl çağrılır anlamak güç.Kendi taraftarının bir çok kez ıslıkladığı adamlar kadroda.Tam bir rezalet kadro.Özellikle kendi potasına basket atmaktan başka bir halta yaramayan İlkan Karaman ne açıdan çağrıldı?Madem Ömer Onan var Kerem Tunçeri neden yok?
Cenk'e bu takımda yer yok diyenler acaba bu sezon izlediler mi onu?
Birkan-Doğuş-İlkan-Cemal-Dusan gibi kendi takımlarının vasat oyuncuları ve süre alamayan oyuncularının çağrılmasına anlam vermek zor.Cenk şu kadroda yoksa tek açıklaması var oda zaten kabak gibi ortada.
Tutku Açık-Serkan Erdoğan-Cenk Akyol mutlaka olmalıydı.
12 kişilik kadro şöyle olur.
Ender Arslan
Barış Ermiş
Ömer Onan
Serhat Çetin
Sinan Güler
Emir Preldzic
Hidayet Türkoğlu
İzzet Türkyılmaz
Ersan İlyasova
Kerem Gönlüm
Semih Erden
Ömer Aşık
Bu milli takımı desteklemek asla içimden gelmiyor.
SAİT71
11.Temmuz.2013, 20:39
Cenk in yerine kadroya alinan Penguovic
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996827_601958119836082_2036454917_n.jpg
sakary Ali
11.Temmuz.2013, 22:34
Harun Erdenay'ın Cenk'le ilgili açıklaması vardı. Cenk dışında da birçok yersiz eleştiri yapmışız gibi geldi bana.
Tunçeri'nin olmamasını ciddi derecede yadırgadım. Mutlaka ama mutlaka kadroda olmalıydı diye düşünüyorum. Onun dışında Hidayet'in doping ile ilgili olaydan dolayı oynaması sıkıntı olabilir. Umarım bir sıkıntı çıkmaz Hidayet'i de sahada görürüz.
Bol bol Ender - Ömer Aşık ikili oyunlarını izleyeceğiz gibime geliyor. 2 NBA yıldızımızdan alabileceğimiz performans bizi madalyaya götürebilir. Hem Ersan hem de Ömer'in yıldızlaşacağı bir turnuva olur inşallah.
Revolution
12.Temmuz.2013, 03:15
Kerem Tunceri birakti diye biliyorum. Bazi arkadaslar bu sezonki maclari izlememis sanirim. Cenk Akyol yukarida da bir arkadasimizin soyledigi gibi bu sene kariyer sezonunu gecirdi. Senelerdir Baris Ermis diye yirtinirdim adamin en az oynadigi sezonu bekliyorlarmis herhalde almak icin milli takima. 1-2 mac hata yapsin zamaninda iyi ki almamisiz der, yine cagirmazlar. Milli takim babalarinin ciftligine dondu.
Corpus
12.Temmuz.2013, 03:26
http://amkspor.com/2013/07/11/iste-cenk-akyol-gercegi.html
Cengo
13.Temmuz.2013, 01:27
Cenk daha önce Milli Takım hazırlık kampını terk etmiş. O yüzden bu dönem çağrılmamış.
Olay gerçek ise (ki Tanjevic yalan söylemez) Tanjevic haklı.
http://skorer.milliyet.com.tr/tanjevic-ten-cenk-akyol-aciklamasi/-/detay/1735922/default.htm
Sirius Black
13.Temmuz.2013, 12:03
Neden Tanjevic yalan soylemesin? Tanjevic peygamber degil ya. :) Ben bu isten agir siyasi kokular aliyorum.
Cengo
13.Temmuz.2013, 16:56
Neden yalan söylesin? Tek bir geçerli sebep söyleyin.
Kampı izinsiz terkedersen koça hakaret olur bu. Siyaset olsa ne olur olmasa ne olur. Alınmaması doğruydu.
europeanconquer
13.Temmuz.2013, 16:56
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası aday kadrosuna alınmayan Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Cenk Akyol, "Milli takım kadrosu açıklanmadan bir hafta önce teknik ekipten Ertuğrul Erdoğan ile yüz yüze, Nihat İziç ile de telefonla konuşmam oldu. Kesinlikle kadroda olduğumu söylediler. Kadro bir hafta sonra açıklandı, yoktum. İziç'e telefonla ulaştım, 'Ne oldu da kadroda yokum ' diye sordum. Bana sadece 'Devlet' dedi. Ardından da 'Senin kadroda olmayacağını öğrenince Tanjevic de rahatladı' cümlesini kurdu. Bir sporcu olarak 'Devlet' seçeneğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum" dedi.
E.Cartman
13.Temmuz.2013, 17:14
Cenk'in de yalan söylemek için sebebi olmasa gerek
http://amkspor.com/2013/07/13/cenk-akyol-sordum-devlet-dediler.html
Sirius Black
13.Temmuz.2013, 17:39
Kampı izinsiz terkedersen koça hakaret olur bu. Siyaset olsa ne olur olmasa ne olur. Alınmaması doğruydu.
Siyasi baski.
C h A o S
13.Temmuz.2013, 17:51
Verdiğin linkte izinsiz terkettiğine dair tek bir cümle yok.Sen nereden izinsiz ayrıldı hissine kapıldın merak ettim.
Cenk, benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dahil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından, 'ben bunu yapamam, kendimi iyi hissetmiyorum ve gitmek istiyorum" dedi. Dolayısıyla, bu yıl kadroda olmaması teknik bir konudur."
Cengo
13.Temmuz.2013, 20:59
Verdiğin linkte izinsiz terkettiğine dair tek bir cümle yok.Sen nereden izinsiz ayrıldı hissine kapıldın merak ettim.
Cenk, benim programımı tanıyan bir oyuncu olarak, takıma dahil edilen yeni oyunculara yardımcı olmalıydı. Ama o bunu yapmadı. 7-8 günlük hazırlık döneminin ardından, 'ben bunu yapamam, kendimi iyi hissetmiyorum ve gitmek istiyorum" dedi. Dolayısıyla, bu yıl kadroda olmaması teknik bir konudur."
Gitmek istiyorum deyip gitmek, izin verilmesi anlamını taşımaz.
Tanjevic izin verilmeden gitmek istediğini söyleyip kamptan ayrıldığı için kadroya almadığını söyledi. Terk etmek demektir. Milli Takım kampı terk edilmez. Bunu bu cümlede anlamamak için çaba göstermek gerekli.
Gezi olaylarına destek veren Serhat Çetin ve İzzet Türkyılmaz'a hiç bir yaptırım uygulanmadı ve A Milli Erkek Basketbol Takımı aday kadroya da çağrıldılar.
Cenk Akyol'a inanmak için bir tek bile sebep yok.
europeanconquer
13.Temmuz.2013, 21:03
Cenk Akyol İzzet Türkyılmaz'a göre daha büyük bir camiaya daha hitap ediyor,hitap ettiği insan sayısı daha fazla.
Serhat Çetin'de öyle kameralar karşısında bir şey yapmadı yani.
Cengo
13.Temmuz.2013, 21:05
Cenk Akyol daha büyük bir camiaya daha hitap ediyor,hitap ettiği insan sayısı daha fazla.
Serhat Çetin'de öyle kameralar karşısında bir şey yapmadı yani.
Serhat Çetin sözleşmesi bitse de Beşiktaş oyuncusu. Ne farkediyor?
Kamera karşısında reklam yapmasına gerek yok. Destek verdiğini tüm Türkiye biliyor zaten.
https://pbs.twimg.com/media/BLtbZXUCAAAFnv4.jpg:large
europeanconquer
13.Temmuz.2013, 21:08
Yahu abi sana ben Fenerbahçe'nin renkleri Sarı-Lacivert desem sen bana renk tonunun ayrıntısını söyleyeceksin.Her şeye mühalefetsin.
Cenk Akyol'un bu yıl oynadığı basketbolu görmezden gelmeyin şimdi.Cenk Akyol'un takıma alınmamasının sebebi kabak gibi ortadadır,günah keçisi de o olmuştur.
Cengo
13.Temmuz.2013, 21:08
Cenk Akyol Milli Takım kampını terk ederek Milli Takım ruhuna aykırı davranmıştır. Alınmaması kararı doğrudur.
europeanconquer
13.Temmuz.2013, 21:09
Hidayet Türkoğlu niye alınıyor ?
Cengo
13.Temmuz.2013, 21:14
Hidayet Türkoğlu niye alınıyor ?
Bunu anlamadım. Takım kaptanı Hidayet. Son şampiyonası olacak bu. Bir daha çağrılacağını hiç sanmıyorum. Ne alakası olduğunu çözemedim.
europeanconquer
13.Temmuz.2013, 21:21
Dopingden dolayı 20 maç ceza aldı ? Sonuçta sporcu bir insan aldığı ilaçları detaylıca incelemesi gerekiyor.Sormadan etmeden ilaç alırsa böyle de ceza alır.
Cenk'in olayı da bundan ibaret,kendini iyi hissetse niye kamptan ayrılsın ?
E.Cartman
13.Temmuz.2013, 21:30
Olaylara kayıtsız kalan, yandaş haberler yapan bir kuruluşun mikrofonuna konuşmayı reddederek reklam yapan Cenk Akyol adına özür dilerim.
sui generis
14.Temmuz.2013, 00:01
Hükümetin , cemaatin ne işi olur Cenkle ?!!!
Corpus
14.Temmuz.2013, 01:13
Cenk Akyol Milli Takım kampını terk ederek Milli Takım ruhuna aykırı davranmıştır. Alınmaması kararı doğrudur.
KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Son bir haftadır kamuoyunun gözleri önünde yaşanan sürecin içerisinde olmak benim için yeteri kadar üzüntü vericiydi. Keşke bu olayların hiçbiri yaşanmamış olsaydı.. Ama madem yaşandı tüm gerçekleri bir de benim cephemden öğrenmenizde fayda var..
19 yaşımdan bu yana Türkiye Basketbol Milli Takımının formasını büyük bir gururla taşıdım. Bu formayı taşıyan her sporcu gibi ben de Milli Takımımızın bir sporcusu olmayı diğer her türlü değerin üzerinde tuttum, tutuyorum. Nitekim bu yılın Mayıs ayında Akdeniz Oyunları öncesi açıklanan 33 kişilik Milli Takım kadrosuna yeniden seçilmiş olmaktan da onur duydum. Ama şampiyon olup uzun bir final serisi oynayınca , Galatasaray ve Banvit takımlarında oynayan diğer Milli oyuncular gibi ben de nihai kadroda yer alamadım.
Bu arada Galatasaray Spor Kulübünün 23 yıl aradan sonra şampiyonluğu kazandığı final serisinin son maçında bildiğiniz olay yaşandı. Tüm Türkiye’nin üzüntüyle takip ettiği Gezi parkı olayları sırasında sessiz kalan bir televizyon kanalına kendi özgür irademle konuşmama hakkımı kullandım. Konuşmak kadar bazen konuşmamak da demokratik bir tepkidir, saygısızlık değildir..
Ve son olarak Milli Takım kadrosuna alınmamam konusuna gelirsek.. Kadro açıklanmadan bir hafta önce teknik ekipten Ertuğrul Erdoğan ile yüz yüze, Nihat İziç’le de telefonda konuşmam oldu. Benim kesinlikle kadroda olduğumu hatta bu sezon oynadığım basketbolun Avrupa Şampiyonası boyunca da sürmesi gerektiğini söylediler.
Kadro bir hafta sonra açıklandı. Yoktum. Nihat İziç’e telefonla ulaştım. “Ne oldu da kadroda yokum” diye sordum.. Bana sadece “Devlet” dedi.. Ardından da “Senin kadroda olmayacağını ögrenince Tanjeviç de rahatladı” cümlesini kurdu.
Ama ben bir sporcu olarak “Devlet” seçeneğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Çünkü düşüncemiz ne olursa olsun hepimiz aynı bayrak adına mücadele ediyoruz. Nitekim Sayın Bakan Suat Kılıç da attığı tweet ile benim düşüncemi doğruladı. Devlet Milli Takım seçimlerine karışmazdı. Nihat İziç’in “devlet ” derken neyi kast ettiğini kendinin izah etmesini bekliyorum.
Benim açımdan Milli Takım kadrolarının seçimi sportif ve teknik gerekçelerle Milli Takım teknik ekibince yapılır. Ben de kararlarına saygı duyarım. Ancak spor hayatımın en verimli döneminde kadroya niçin alınmadığımı bir yandan siyasi faktörlere, diğer yandan dedikodu düzeyindeki “istediğimi yapmadı” biçimindeki izahlara dayandıran bir Milli takım teknik kadrosuna saygı duymam mümkün değildir. Benim Türk Milli takımının formasına onlardan çok daha fazla değer verdiğimin bilinmesini isterim.
Değerlendirmeyi tüm spor kamuoyunun en iyi şekilde yapacağına eminim..
Saygılarımla
Cenk Akyol
C h A o S
14.Temmuz.2013, 01:29
Neyse her şey kabak gibi ortada.Dünyadaki en yeteneksiz solak İlkan Karaman gibi bir oyuncunun milli takımda olduğu,şampiyonluğun yerli olarak baş mimarlarından Cenk'in olmaması,Cenk'in açıklamalarından sonra başta Tanjevic olmak üzere tüm milli takım yönetiminin ne gibi bir karakterleri olduğunu ortaya sermiştir.
Adamın milli takım için üzerini çizdiler resmen.
E.Cartman
14.Temmuz.2013, 01:41
Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Direktörü Murat Özyer, Sarı – Kırmızılı ekibin yıldız oyuncusu Cenk Akyol’un A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınmamasıyla ilgili çarpıcı bir detayı ortaya koydu.
Özyer, yaptığı açıklamada, “Cenk Akyol konusunda önemli bir detayı herkes atlıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun medyası da…
Aslında Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri açıklama üzerine açıklama yaptıkça zor duruma düşüyorlar. Cenk Akyol’un, 16 Mayıs – 15 Haziran- 10 Temmuz sürecini niye kimse açıklamıyor?
Türkiye Basketbol Federasyonu için çıkmaz sokak! 16 Mayıs 2013 Akdeniz Oyunlarına katılacak basketbol Milli Takım kadrosu açıklandı. Cenk Akyol bu kadrodaydı.
15 Haziran 2013 Galatasaray LİV Hospital, Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu oldu.
10 Temmuz 2013′ te Avrupa Şampiyonası’na katılacak basketbol Milli Takım kadrosu açıklandı ve Cenk Akyol yoktu.
Cenk Akyol, 16 Mayıs’ta teknik ekiple uyuşuyordu, disiplinliydi, takım oyuncusuydu; 10 Temmuz’da teknik ekiple uyumlu değil, davranış kriterlerine uymuyor.
16 Mayıs – 15 Haziran – 10 Temmuz üçgeninde ne oldu da Cenk Akyol kadrodayken çıkarıldı? Günün sorusu bu aslında? Cevabı Nihat İziç’te mi? Bence değil…” dedi.
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/g-sarayli-yoneticiden-cenk-karari-icin-buyuk-tepki.html
E.Cartman
14.Temmuz.2013, 02:36
Bilgin Gökberk'in şu yazısını okumak lazım
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23709418.asp
Ziziç'in şöyle bir açıklaması var, GS Sözlükte gördüm ancak net kaynağı bulamadım
“avrupa şampiyonası aday kadrosunun belirlenme sürecinde, cenk akyol ile bir görüşme yaptığım doğrudur. ancak bu görüşmenin içeriği, cenk’in kamuoyuna aksettirdiği gibi değildir. yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde cenk’e onu milli takım’da görmek istediğimi ve kendisinin de kabul etmesi halinde tanjevic ile aday kadroda yer alması konusunda görüşeceğimi belirttim. ayrıca sezon içindeki başarılı performansını avrupa şampiyonası’na taşımak için çok çalışması ve tanjevic ile geçtiğimiz yıl yaşadığı uyuşmazlığı ortadan kaldırmak adına ekstra bir çaba sarf etmesi gerektiğini de vurguladım. cenk’in cevabı ise beklemediğim derecede olumsuz oldu. tanjevic ile hiçbir şekilde anlaşamadığını ve kendisine geçtiğimiz yılki gibi davrandığı takdirde ya kampı terk edeceğini, ya da üzerine yürüyeceğini söyledi. ben de bu düşüncelerini tanjevic ile paylaşacağımı ve son kararı yine tanjevic’in vereceğini kendisine ifade ettim. konuşmamız bu şekilde noktalandı.
dolayısıyla, iddia edildiği üzere; cenk’e kadroda yer alacağı yönünde kesin bir söylemde bulunmadım. sadece, onunla uzun yıllar birlikte çalışmış ve üzerinde büyük emekleri bulunan bir milli takım antrenörü olarak kendisini aramızda görme isteğimi belirttim. sonrasında da cenk ile olan diyaloğumuzu milli takım yetkililerine aktardım ve 10 günlük bir süre için tatile çıktım.
milli takım aday kadrosu açıklandıktan sonra cenk akyol beni telefonla aradı ve kadroda yer almamasının sebebini sordu. ben de, bir süredir tatilde olduğumu, tanjevic’in kendisi ile ilgili verdiği nihai kararı bilmediğimi ancak ilk edindiğim intibahın olumlu olduğunu anlattım. bunun dışındaki gelişmelerden haberim olmadığını belirttim. o ise bu kararın tanjevic’e mi ait olduğunu, yoksa bir yayın kuruluşunun mikrofonunu atmasından mı kaynaklandığını söylemem konusunda beni zorladı. tanjevic ile yaptığım ilk konuşmanın olumlu geçtiğini ancak sonraki süreçten haberdar olmadığımı kendisine bir kez daha ifade ettim. neden kadroda olmadığını bilmediğimi de yineledim. ardından iki gün sonra ofise döneceğimi ve araması durumunda kendisiyle net bilgileri paylaşabileceğimi söyledim. bunun üzerine cenk de; “eğer kadroda yer almayışım tanjevic’in tercihi değilse, milli takım da benim arkamda durmadıysa, ben bundan sonra yokum, sizlerle ilişkimi kesiyorum” dedi ve telefonu kapattı. sonrasında da başka bir görüşmemiz olmadı."
Ziziç'in açıklamalarıyla ilgili Bilgin Gökberk'in de şöyle twitleri var
http://img801.imageshack.us/img801/1465/iln1.png
Cengo
14.Temmuz.2013, 06:31
Neyse her şey kabak gibi ortada.Dünyadaki en yeteneksiz solak İlkan Karaman gibi bir oyuncunun milli takımda olduğu,şampiyonluğun yerli olarak baş mimarlarından Cenk'in olmaması,Cenk'in açıklamalarından sonra başta Tanjevic olmak üzere tüm milli takım yönetiminin ne gibi bir karakterleri olduğunu ortaya sermiştir.
Adamın milli takım için üzerini çizdiler resmen.
Yeteneksiz? O yüzden mi Galatasaray üzerine düştü İlkan'ın? Cenk'in kariyer de hep soru işaretidir.
Unutulan bir konu var. Kendi takımında oynamıyorken bile hep çağırdı Cenk'i Tanjevic. Hep sahip çıktı. Eleştirildi bile. Zerre egosu yoktur. Milli Takım kampından izinli ayrılmak başka, izinsiz başka. Tanjevic keyfine göre kimse ile tartışmaz. Baba diyorlar adama takımda.
Milli Takım'ın sana ihtiyacı varken makul bir sebep olmadan reddediyorsan cezayı yersin. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Milli Takım gönül işidir. Bu işi maddi noktaya çekemezsin.
İspanyol ve ABDli oyuncuların bahaneleri çok o zaman. Kaç katı maç oynuyorlar Galatasaray'dan. Hiç biri şampiyon olduk, yoruldum demiyor. Lig bitiyor, Milli Takım kampına gidiyor. Geçersiz bir bahane bu.
Devamı diğer tartışmalara yanıtlarım.
Hidayet olayı kişisel. Hiç alakası yok. İlaçtan bahsediliyor. Olmasa da dopingte ceza alır ve kariyerine devam eder. Kerem Gönlüm de aynı cezayı yedi. Ceza yedikten sonra devam eden atletler var. Bu işin başka tarafı ve tartışmaya açık. Bu Milli Takım'a saygı meselesi değil, bambaşka bir konu.
Ayrıca elbette çağrılacak Cenk, Milli Takım kampına tekrar. Bu Tanjevic'in egosunun olmadığını gösterir. Kampa çağırmak ve parçasını olduğunu göstermek ceza vermeye engel değil. Aksine diğer oyunculara bu yanlışın cezası olduğunu ve ceza bitiminde geri çağrılacağını göstermek olur. Ona aslında destek verdiğini göstermek olur. Adına disiplin diyoruz. Akdeniz Oyunları da zaten çok önemli değil. Milli Takım'ın 3. kadrosu katılıyor oraya. Bir Olimpiyat seviyesi ve önemi yok.
Cenk, açıklaması ile Milli Takım'ı reddettiğini de reddetmiyor. Açıkça kabul ediyor. Bence asla kabul edilemez bir durum. Aynısını Enes Kanter yaptı ve onun hakkında söylenenlerin hiçbirini burada yazmıyorum. Hocaya saygı kalmazsa takımdaki başıboşluk ile başarı mümkün olamaz.
Bilgin Gökberk her şeyi dramatize etmeyi sever. Radyo programında katılan dinleyiciye bağıran biri. Romantik konuştuğunu sanıyor ama hiç itidal yok. Ciddiye almak mümkün değil.
Milli Takım gönül işidir. Reddettiği için Cenk'in özür dilemesi lazım Enes'in de yapması gerektiği gibi. Sen Milli takım görevini yapmazsan mutlaka bir başkası yapar, asla boş kalmaz askerlik gibi. Maddi manevi denildiği gün de çok utanç duymuştum. Hakan Şükür'ün hediye otomobillerin peşinde düştüğü gün de.
Sosyal demokrat biriyim. Gezi olaylarında ben de destek verdim. Körükörüne taraftarı olduk diye savunmanın pek anlamı yok. Eğri ise eğri, doğru ise doğru.
C h A o S
14.Temmuz.2013, 14:05
Yeteneksiz? O yüzden mi Galatasaray üzerine düştü İlkan'ın?
Bizim üzerine düşmemiz onu yetenekli mi kılar?
İlkan Karaman hayatımda gördüğüm en yeteneksiz solaktır.Berbat bir atış stili var.Tek artısı atletik olması.Gerisi vasat.Zaten sürede alamıyor.Aldığında ise kendi potasına basket atmaktan başka bir işe yaramıyor.Ortalama bir oyuncu seviyesine belki ulaşır.
Homer J.S
15.Temmuz.2013, 14:22
Yeteneksiz? O yüzden mi Galatasaray üzerine düştü İlkan'ın? Cenk'in kariyer de hep soru işaretidir.
Unutulan bir konu var. Kendi takımında oynamıyorken bile hep çağırdı Cenk'i Tanjevic. Hep sahip çıktı. Eleştirildi bile. Zerre egosu yoktur. Milli Takım kampından izinli ayrılmak başka, izinsiz başka. Tanjevic keyfine göre kimse ile tartışmaz. Baba diyorlar adama takımda.
Milli Takım'ın sana ihtiyacı varken makul bir sebep olmadan reddediyorsan cezayı yersin. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Milli Takım gönül işidir. Bu işi maddi noktaya çekemezsin.
İspanyol ve ABDli oyuncuların bahaneleri çok o zaman. Kaç katı maç oynuyorlar Galatasaray'dan. Hiç biri şampiyon olduk, yoruldum demiyor. Lig bitiyor, Milli Takım kampına gidiyor. Geçersiz bir bahane bu.
Devamı diğer tartışmalara yanıtlarım.
Hidayet olayı kişisel. Hiç alakası yok. İlaçtan bahsediliyor. Olmasa da dopingte ceza alır ve kariyerine devam eder. Kerem Gönlüm de aynı cezayı yedi. Ceza yedikten sonra devam eden atletler var. Bu işin başka tarafı ve tartışmaya açık. Bu Milli Takım'a saygı meselesi değil, bambaşka bir konu.
Ayrıca elbette çağrılacak Cenk, Milli Takım kampına tekrar. Bu Tanjevic'in egosunun olmadığını gösterir. Kampa çağırmak ve parçasını olduğunu göstermek ceza vermeye engel değil. Aksine diğer oyunculara bu yanlışın cezası olduğunu ve ceza bitiminde geri çağrılacağını göstermek olur. Ona aslında destek verdiğini göstermek olur. Adına disiplin diyoruz. Akdeniz Oyunları da zaten çok önemli değil. Milli Takım'ın 3. kadrosu katılıyor oraya. Bir Olimpiyat seviyesi ve önemi yok.
Cenk, açıklaması ile Milli Takım'ı reddettiğini de reddetmiyor. Açıkça kabul ediyor. Bence asla kabul edilemez bir durum. Aynısını Enes Kanter yaptı ve onun hakkında söylenenlerin hiçbirini burada yazmıyorum. Hocaya saygı kalmazsa takımdaki başıboşluk ile başarı mümkün olamaz.
Bilgin Gökberk her şeyi dramatize etmeyi sever. Radyo programında katılan dinleyiciye bağıran biri. Romantik konuştuğunu sanıyor ama hiç itidal yok. Ciddiye almak mümkün değil.
Milli Takım gönül işidir. Reddettiği için Cenk'in özür dilemesi lazım Enes'in de yapması gerektiği gibi. Sen Milli takım görevini yapmazsan mutlaka bir başkası yapar, asla boş kalmaz askerlik gibi. Maddi manevi denildiği gün de çok utanç duymuştum. Hakan Şükür'ün hediye otomobillerin peşinde düştüğü gün de.
Sosyal demokrat biriyim. Gezi olaylarında ben de destek verdim. Körükörüne taraftarı olduk diye savunmanın pek anlamı yok. Eğri ise eğri, doğru ise doğru.
Sana nickinle orantılı olarak ABOOO demek istiyorum. Gerçekten senin gözünü kör etmiş Galatasaray muhalefeti.
Aydin
15.Temmuz.2013, 15:00
Cengiz, cidden işin içine gs karışınca bazı şeyleri göremiyorsun ya da görmek istemiyorsun :)
Ne güzel yazmışsın "en formsuz zamanlarında bile tanjevic, cenk'i çağırırdı" diye. Cenk'in tanjevic'i de çok sevdiği söylenirdi. Peki şimdi neden bu olayda Cenk'in kadroya çağrılmamasındaki anormalliği göremiyorsun?
Nihat İziç'in yaptığı açıklamayı okudun mu bilmiyorum ama koyayım şuraya:
A Milli Basketbol Takımı Antrenörü İziç: "Avrupa Şampiyonası aday kadrosunun belirlenme sürecinde Cenk Akyol ile bir görüşme yaptığım doğrudur. Ancak bu görüşmenin içeriği, Cenk'in kamuoyuna aksettirdiği gibi değildir" "Yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde Cenk’e onu milli takımda görmek istediğimi ve kendisinin de kabul etmesi halinde Tanjevic ile aday kadroda yer alması konusunda görüşeceğimi belirttim. Cenk’in cevabı ise beklemediğim derecede olumsuz oldu. Tanjevic ile hiçbir şekilde anlaşamadığını ve kendisine geçtiğimiz yılki gibi davrandığı takdirde ya kampı terk edeceğini ya da üzerine yürüyeceğini söyledi" "Milli Takım aday kadrosu açıklandıktan sonra Cenk Akyol beni telefonla aradı ve kadroda yer almamasının sebebini sordu. Bu kararın Tanjevic’e mi ait olduğunu, yoksa bir yayın kuruluşunun mikrofonunu atmasından mı kaynaklandığını söylemem konusunda beni zorladı. Tanjevic ile yaptığım ilk konuşmanın olumlu geçtiğini ancak sonraki süreçten haberdar olmadığımı kendisine bir kez daha ifade ettim"
Cenk ne demiş? Tanjevic ile hiç anlaşamıyormuş falan. Bu haberi okuduğunda gülmediysen ve habere inandıysan cidden senin gs'ye karşı alerjin olduğuna inanacağım artık.
Biraz mantık kullanalım. Fazla değil.
Zaten milli takıma saçma sapan isimleri sokma konusunda ustalaşmış bir teknik heyet mevcutken sürekli milli takıma çağırılan ve son maçında da 6 tane üçlük sokan bir adamın kadroya çağrılmaması konusunda "milli takım kampını terk etti" yalanına inanıyorsan öyle devam et ne diyelim :)
Aydin
15.Temmuz.2013, 15:02
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/yigiter_ulug/cenk_akyol_tartismasi_suruyor_mikrofon_sahibinin_s esi_ve_teknik_sebepler-1141797
şu yazıyı da okumanı tavsiye ederim
TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Temmuz.2013, 19:59
bunca yildir milli takimda sac bas yolduran cenk akyolun tam da katki verecegi donemde takimdan kesilmesi cok talihsiz olmus. sampiyonada milli takim oyuncularindan bu konuda tepki vermelerini bekliyorum. sessiz kalirlarsa yarin baslarina ayni sey geldiginde destek falan beklemesinler.
Sheriff
14.Eylül.2013, 23:06
Enes Kanter neden milli takımı reddediyor ve saçma sapan tweetler atıyor bilen varmı?
mustangshelby
15.Eylül.2013, 00:54
Enes Kanter neden milli takımı reddediyor ve saçma sapan tweetler atıyor bilen varmı?
Milli takımı geçerli bir sebep beyan ederekmi reddediyor açıkçası çok merak ediyorum eğerki sebepsizse böyle adamların vatandaşlıktan çıkarılması daha doğru olur.
barahir
15.Eylül.2013, 01:26
Bildiğim kadarıyla bir önceki turnuvaya çağrılmasına rağmen NBA yaz kampını gerekçe göstererek katılmadı. Buna tepki gösteren Federasyon Başkanı ve Teknik yönetim onu bir daha çağırmama kararı almışlardı.
Hatta Türkiye Basketbol Federasyonu sitesinde NBA temsilcilerimiz bölümünde Enes Kanter yer almıyor.
En son durum böyleydi.
Sheriff
15.Eylül.2013, 01:46
Harun Erdenay özür dilerse çağıracağız demiş, oda benim buna ihtiyacım yok demiş
sakary Ali
15.Eylül.2013, 04:31
Enes Kanter geçen yıl elemeler kadrosuna dahil edilmişti. İlk başta takıma katılacağını açıklamıştı. Ancak takım toplandı ve Enes Kanter'e Milli Takım yetkilileri hiç bir türlü ulaşamamışlar. Ardından menajeri gelmeyeceğini söylemiş.
Cengo
01.Kasım.2013, 04:23
Şu anda Ukrayna koçu olan eski NBA koçu, eski NBC/TNT/YES Network yorumcusu Mike Fratello'yu Milli Takım'ın başına getireceğini sanıyorum TBF'nin.
sakary Ali
03.Şubat.2014, 22:51
Kuralar çekildi çok iyi kurak çektik bence. Grupta ABD, Finlandiya, Ukrayna, Yeni Zelenda ve Dominik ile mücadele edeceğiz. Çapraz grupta iyi.
A Grubu efsanevi oldu. Fransa - İspanya - Sırbistan - Brezilya ..
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Şubat.2014, 03:13
kendimizi bir de dunya kupasinda rezil edelim bakalim. bu gruptan da cikamazsak biz bir kac sene ugramayalim sampiyonalara.
bu arada rusya ve cin neden wild card'i geri cevirdiler. biz onlardan daha mi iyiyiz ki hemen baliklama atladik, bence bunu hakedicek hicbirsey yapmadik. kadro kurulurken saglam bir reform yapilir umarim.
GeNç KaRTaL
04.Şubat.2014, 03:35
kendimizi bir de dunya kupasinda rezil edelim bakalim. bu gruptan da cikamazsak biz bir kac sene ugramayalim sampiyonalara.
bu arada rusya ve cin neden wild card'i geri cevirdiler. biz onlardan daha mi iyiyiz ki hemen baliklama atladik, bence bunu hakedicek hicbirsey yapmadik. kadro kurulurken saglam bir reform yapilir umarim.
Bağış adı altında parayı bastıran alıyor davetiyeyi biliyorsundur abi,Rusya ve Çin Dünya Şampiyonasına katılmak için o kadar para vermeye gerek görmemişler.
E.Cartman
04.Şubat.2014, 04:11
1 milyon €'luk bağışı yapıp wild card'ı almışız. Bir parayla dünya kupasına katılmamıştık, o da oldu artık.
Banega
22.Mart.2014, 14:48
A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne Ergin Ataman getirildi.
Gncl1905
22.Mart.2014, 15:10
TFF başkanlığına da Ünal Aysal getirilsin de kadroyu tamamlayalım :)
di canio
20.Temmuz.2014, 22:05
Saat 21:30'da U20 Avrupa Şampiyonası'nda Erkek takımımızın İspanya ile final maçı var. Sanırım Ntv Spor'dan canlı yayınlanacak.
Fearless Coward
20.Temmuz.2014, 22:23
Cedi Osman önderliğinde alırız inşAllah. :D Çok iyi liderlik ediyor arkadaşlarına Sırbistan maçında harikaydı.
mayfaka
20.Temmuz.2014, 22:25
Dün İspanyayı izledikten sonra ben biraz endişeliyim açıkçası ama kalite olarak biz daha iyiyiz
Fearless Coward
20.Temmuz.2014, 23:24
35-28 önde kapattık ilk yarıyı. Bizde Baby Shaq var maşallah vuruyor smaçları. :D Cedi Osman'da akıp gidiyor benchten'de 10 küsürlerde katkı aldık baya iyiyiz burdan bırakmayız artık.
Leonadias
20.Temmuz.2014, 23:25
Cedi Osman sırtladı ilk periyot ama ikinci periyottaki oyunumuz bir harikaydı şimdi defansı aynı şekilde yapabilirsek bu jenerasyon bu kupayı alabilir çok iyi bir jenerasyon şu anki
Leonadias
20.Temmuz.2014, 23:52
Şampiyonluğa 5 kala ama hucumda üretkenliğinmizi yitirdik biraz pota altını kullanmalıyız
Leonadias
21.Temmuz.2014, 00:03
Top paylaşamıyoruz ama Allah'tan İspanya hatalar yapıyor.
Leonadias
21.Temmuz.2014, 00:05
şampiyonuzzzzzzzz !!!
Fearless Coward
21.Temmuz.2014, 00:19
Helal olsun çocuklara. Harikaydı hepsi.
SAİT71
21.Temmuz.2014, 00:37
Hepsini tebrik ediyorum. İlk avrupa şampiyonluğu U20 takımımzın :)
himone
21.Temmuz.2014, 01:47
Tebrikler, gerçekten altın jenerasyon. Umarım devamı gelir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Temmuz.2014, 03:34
bu asamada sampiyonluk da onemli ama esas onemli olan bu jenerasyondan ne kadarini a milli takima tasiyacagimiz. %50 bile verim alabilirsek gelecek 10 yil garanti altinda demektir. cok degerli potansiyelli oyuncularimiz var, umarim hepsinin gelecegi simdiki gibi parlak olur.
SAİT71
03.Ağustos.2014, 22:18
Şuan Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan karşısında 34-18 önde 2. periyot oynanıyor
SAİT71
03.Ağustos.2014, 23:30
Vee Avrupa şampiyonuyuz 85-68 :) :)
Leonadias
03.Ağustos.2014, 23:32
İnşallah bu başarılar alt kategoriler de kalmaz üst seviyede de yaşarız şampiyonlukları.
SAİT71
03.Ağustos.2014, 23:34
Bu takım daha öncede Avrupa şampiyonu olmuş, birlikte oynayan oyuncular üst seviyede de bir çoğu birlikte oynayacaktır bence her turnuvada kafaya oynayacak bir jenerasyon geliyor.
A.FaruK
04.Ağustos.2014, 00:58
Bu başarılar söz konusu Türkye ise burada kalır sadece. Neyse helali hoş olsun çocuklara hakettiler sonuna kadar.
anil luque
05.Ağustos.2014, 09:11
Altın jenerasyon diyorlar bu jenerasyona ortak. birazcık üstlerine düşüldüğünde önemli işlere imza atacaklarını düşünüyorum ben. He senin söylediğin de zaten burası türkiye , üstlerine düşülmeyecek ise haksız da sayılmazsın:)