View Full Version : Almanya Bundesliga | 2015-16 Sezonu
tenten1985
20.Kasım.2006, 12:18
''Şampiyona'da oynama şansım az''
Alman Bundesliga takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan Türk asıllı Alman futbolcu Malik Fathi, Avrupa Şampiyonası'na katılma şansının düşük olduğunu belirtti.
Babası Türk, annesi Alman olan ve Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından 2006 yılında iki kez milli takıma çağrılan Malik, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ''Haber alamayınca hayal kırıklığına uğruyorsun. Avrupa Şampiyonası'na katılma şansımın yüksek olmadığı bir sır değil'' dedi.
Alman A Milli Takımı'yla İsveç ve Gürcistan'a karşı toplam 54 dakika forma giyen Malik, ''Haber alana kadar daha iyi çalışmam gerekiyor. Bunu özel bir motivasyon olarak da görüyorum. Avrupa Şampiyonası'ndan vazgeçmek aptallık olur'' açıklamasını yaptı.
Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde beden eğitimi derslerine başlayan Malik, ''Bu benim zihnimi açıyor. Cimnastik de yapıyorum. Ancak kasık bölgesinde çok esnek değilim'' dedi.
Del Piero_10
20.Kasım.2006, 20:16
Yeni konu açmadan önce arama butonunu kullanmakta fayda var:u:
Emurafu
21.Kasım.2006, 21:43
ISMAEL MÜNİH’E VEDA EDİYOR
Bundesliga lideri Bayern Münih’te bu sezon fazla forma şansı bulamayan Fransız defans oyuncusu Valerien Ismael’in karşılıklı anlaşma sonucu Ocak ayındaki ara ransfer döneminde kendisine kulüp bulacağı açıklandı.
32 yaşındaki futbolcu, Alşmanhaber ajansı SID’ye yaptığı açıklamada, "Teknik direktör Hitzfeld’in bana şans vereceğine inanmıyorum. Kendimi ispatlayıp yeniden takıma girmem için beni hiç düşünmedi ve davranış şekli çok üzücü. 32 yaşındayım ve yedek beklemek için zamanımın geçtiğini düşünüyorum" dedi.
Defans hattında görev alan futbolculardan Daniel Van Buyten ve Martin Demichelis’in yaşadığı sakatlıklara rağmen forma şansı bulamayan Ismael ile ipler, UEFA Kupası’nda Kızılyıldız’la oynanan maçtan sonra iyice kopmuştu.
Bu arada Bayern Münih kulübü genel menajeri Uli Hoeness ise yaptığı açıklamada, "Ottmar Hitzfeld, Valerien’in forma şansının olmadığını kesin bir dille söyledi. Zaten Valerien de devre arasında ayrılmak için izin istedi ve biz de kabul ettik. Eğer kulüp bulursa takımdan ayrılacak" dedi.
Daha önce Fransa’da Strasbourg ve Lens takımlarının formasını giyen tecrübeli futbolcu 1998 yılında 2 Milyon 750 Bin Pound’a transfer olduğu Crystal Palace’ın tarihindeki en pahalı futbolcusu olmuştu. Ancak Londra’da kısa bir süre kalan Ismael, Werder Bremen’e transfer olmuş ve Bremen’de geçirdiği başarılı yılın ardından 2005’te Münih’e gelmişti
Besıktas yada Galatasarayın kesin alması lazım........Yasına bakmayın Çok iyi stoper:)Song la muhtesem olurlar...
Fıratcan Alçınkaya
21.Kasım.2006, 21:47
Almanya Bölümüne açsaydın keşke Emrah konuyu....
Fernando Gago
23.Kasım.2006, 00:20
Alman 2. Lig takımlarından FC Köln'de oynayan Alpay Özalan, kadro dışı bırakıldı.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ee_AlpaySinirli002.jpg
Kölner Express gazetesi, Alpay'ın bundan sonra yapılacak maçlarda oynatılmayacağını belirterek, teknik direktör Christoph Daum'un, Alpay ile ilgili olarak, ''Kendisini artık FC Köln ile bütünleştiremiyorum'' şeklinde konuştuğunu yazdı. Takım menajeri Michael Meier de, ''FC'de bugüne kadar daha zor kararlar da aldık. Bencillikler genel bir hale gelmemeli'' dedi. Alpay, özel bir Türk televizyon kuruluşuna yaptığı açıklamada, Daum'un tutumunu eleştirerek, ''O artık eskiden tanıdığım Daum değil'' şeklinde konuşmuştu.
Fietra 10
24.Kasım.2006, 03:28
Halil AltınGOL!
Bundesliga'da 14. hafta mücadelesinde Hannover 96 ile Schalke 04 karşı karşıya geldi. Karşılaşma konuk ekip Schalke'nin 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarısı karşılıklı atılan golleri ile 1-1'lik eşitlik ile sona eren mücadelede Schalke'ye galibiyeti getiren goller 41 ve 50. dakikalarda Kuranyi ile 62. dakikada Milli oyuncumuz Halil Altıntop'tan gelirken, ev sahibi Hannover'in golleri 17 ve 53. dakikalarda Huszti'den geldi. Karşılaşma 2-2 devam ederken Halil attığı gol ile takımına 3 puanı getiren isim oldu.
Bu galibiyet ile Schalke puanını 22'ye yükseltip 6. sıraya yükselirken, Hannover 21 puan ile 8. sırada kaldı.
24.11.2007
Kaynak : Sporx.com
Bu adam neden milli takımda hiç düşünülmez anlayamıyorum..
Fernando Gago
24.Kasım.2006, 04:14
Bayadır gol atamıyor diyr biliyorum gol atması iyi oldu F.Terim'in değerlendirmesi gereken bir oyuncu
Bravo Halil ...
canavar20
24.Kasım.2006, 05:19
İyi oldu iyi. Bayadır gol atamıyordu kendisi.
RoNNiE91
24.Kasım.2006, 05:30
Güzel oldu gol atması.Euro 2008'e götürülmesi gereken oyunculardan biri Halil.
BlackEagle19o3
24.Kasım.2006, 16:34
Milli takımımız için olumlu bir gelişme daha.Forvette alternatiflerimiz baya çoğalıyor.Nihat,Fatih,Halil,Semih,G.Ünal,M.Yıldız, Ü.Karan...:)
Bir de defansımız için alternatifler üretebilsek...
gerrrard
24.Kasım.2006, 16:50
Halil kurtarmış Schalke'yi.
Rodrigo Tello
24.Kasım.2006, 17:49
Kerem'in dedigi gibi forvette cok kaliteli alternatiflerimiz var..
Halil - Nihat ikilisini bir - iki milli macta beraber görmek enteresan olur. Birbirini tamlayabilecek özelliklere sahipler. Belki aradigimiz forvet hattimiza kavusuruz.
fmsmyrna
25.Kasım.2006, 21:47
Milli takımımız için olumlu bir gelişme daha.Forvette alternatiflerimiz baya çoğalıyor.Nihat,Fatih,Halil,Semih,G.Ünal,M.Yıldız, Ü.Karan...:)
Bir de defansımız için alternatifler üretebilsek...
+Serhat Akın Anderlecht'i Uefa'ya taşıdı.Halil'in bi sakatlığı vardı golle dönmesi iyi oldu
Sheriff
25.Kasım.2006, 22:18
Halil - Nihat ikilisini bir - iki milli macta beraber görmek enteresan olur. Birbirini tamlayabilecek özelliklere sahipler. Belki aradigimiz forvet hattimiza kavusuruz.
Birde aradığımız defans hattına kavuşsak tam süper olacak..
lastchaos
26.Kasım.2006, 23:51
Almanya ikinci lig ekiplerinden 1. FC Köln'de top koşturan milli futbolcumuz Alpay Özalan'ın, takımın amatör futbolcuları ile antrenmana çıkacağı açıklandı.
Alpay, son haftalarda yaşadığı sakatlıklar ve takım hocası Christoph Daum ile yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Alpay'ın da kendisini form tutmak ve futboldan uzaklaşmamak için genç amatörlerle antrenmana çıkmayı kabul ettiği öğrenildi. 1. FC Köln'ün U-23 genç amatör takımını çalıştıran hocası Frank Schaefer, "Ben Alpay'ı yüzde yüz profesyonel bir futbolcu olarak tanıdım. Bizim genç takımla antrenmanlara çıkmasına seviniyorum. Gençlerimizin bazılarının onun futbol tecrübesinden yararlanabileceğini ümit ediyorum" dedi.
Kaynak : DHA
RoNNiE91
27.Kasım.2006, 00:13
Nerden nereye...
BlackEagle19o3
27.Kasım.2006, 23:40
Fatih Terim Euro 2008 kadrosuna alırsa şaşırmam:p
crazzy
13.Aralık.2006, 07:15
Almanya'da top koşturan gurbetçi yıldız Mahir Sağlık, gol krallığına koşuyor. Almanya 3. Kuzey Futbol Ligi lideri Wuppertal SV Borussie'da oynayan ve attığı 13 golle gol krallığı yarışmasında ilk sırada bulunan Mahir Sağlık, attığı golleri yeterli görmediğini söyledi. Mahir, Alman spor dergisi Kicker'e yaptığı açıklamada, bazı maçlarda cezalı olması ve sakatlığı nedeniyle forma giyemediğini hatırlatarak, ''Gollerim daha fazla olmalıydı. Fakat cezalar ve sakatlığım nedeniyle her zaman oynayamadım. Sırtım ağrıyor. Şimdi sezon arasında bununla ilgilenmem lazım'' dedi. Saarbrücken adına geçen sezon 28 maçta 15 gol attığının hatırlatılması ve bu sezon kaç gol atacağının sorulması üzerine de Mahir, ''Ben kendime sınır koymuyorum. Önemli olan, gollerimin 2. lige çıkabilmek için yeterli olması'' diye konuştu. Kendisine 2. ligden de teklifler geldiğini belirten Mahir, ''Ancak Wuppertal ile 2. lige yükselebilmek bana aşırı derecede cazip geldi. Bugüne kadar da bu kararımdan pişmanlık duymadım'' dedi. Almanya 3. Futbol Ligi, ''kuzey'' ve ''güney'' olmak üzere iki ayrı gruptan oluşuyor.
BeaT
13.Aralık.2006, 11:18
boyle giderse seneye 2. ligte top koşturabilir sakatlıgına ve cezasına ragmen gol kralıysa başarılıymış demekki.
crazzy
13.Aralık.2006, 21:07
Bayern Münih'in 14 milyon Avro'luk bonservis bedeliyle transferini gerçekleştirdiği öğrenilen 1989 doğumlu Breno Vinicius Borges, 7 Ocak'tan itibaren yeni takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayacak.Brezilya genç milli takımında forma giyen, olimpik milli takımınsa kaptanı olan Breno, son yıllarda Samba ülkesinde yetişen en iyi savunma oyuncusu olarak gösteriliyor. Cruzeiro doğumlu yetenekli stoper, 1.87 cm boyunda ve 87 kiloda. Breno, profesyonel futbol kariyerine de 2003 yılında Sao Paolo'da başlamıştı.Breno; Bayern Münih kadrosunda Zé Roberto ve Lucio'dan sonra üçüncü Brezilyalı futbolu olmuş olacak.
Aşk-ı Şehir
13.Aralık.2006, 21:13
Kilosu ve boyu çok iyi Lucio gibi birşey heralde :D
nekop
13.Aralık.2006, 21:17
Evet Lucio gibi bişey ayrıca ondan daha teknik bir defans...
Rodrigo Tello
13.Aralık.2006, 21:21
Adamlar transfer yapmayı biliyor..
eXcitinG
13.Aralık.2006, 21:22
Zaten forvet hattında sorunu oLmayan Bayern bu geLeceğin en önemLi savunma oyuncusu adayLarından birisi oLan Breno iLe birLikte defansında da probLemLeri haLLetmiş oLucak. Bayern çok korkuLacak bir kadro kurdu :)
PesimiSTyLa
13.Aralık.2006, 21:49
Çok yerinde transfer... bu cocuk FM de de cok iyi . Oyunun gercekçiliği :)
uAburak89
13.Aralık.2006, 23:52
Önce Sosa şimdi Breno.. Fm'de alacak ucuz adam bırakmayacak bu Bayern.. :p
BlackEagle19o3
14.Aralık.2006, 18:59
Süper transfer!
Fıratcan Alçınkaya
14.Aralık.2006, 21:00
Bayern SoSa yıda almıştı güzel hamleler yapıyorlar...
GeNç KaRTaL
14.Aralık.2006, 21:24
Bayern transferdeki izlediği kaliteli çizgiden hiç şaşmıyor.Büyük takım böyle transfer yapar işte.
gerrrard
14.Aralık.2006, 22:07
Bayern işi iyi biliyor.
canavar20
14.Aralık.2006, 22:24
Bizde izleriz , olaya Fransız kalırız.:) Tabi kendi takımım için ( Fenerbahçe ) alınsaydı hata olurdu yetiri kadar defans oyuncularımız var , ya diğerleri ?
Çok sevindim ama transfere Forzo Bayern.:)
Del Piero_10
14.Aralık.2006, 22:53
İzlemekle ilgisi yok.18 yaşında defans oyuncusuna 14 milyon euro verecek takım Türkiye'de değil Avrupa'da pek yok.
canavar20
14.Aralık.2006, 23:34
İzlemekle ilgisi yok.18 yaşında defans oyuncusuna 14 milyon euro verecek takım Türkiye'de değil Avrupa'da pek yok.
Ben tek bu oyuncu demedim yani genelden bahsettim ve örnek verdim.:)
crazzy
15.Aralık.2006, 08:34
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Nürnberg, Fransa'nın OGC Nice takımının savunma oyuncusu Jacques Abardonado ile anlaştı. Kicker Dergisi'nin haberinde, Nürnberg ile 2.5 yıllık anlaşma imzalayan Abardonado'nun yeni takımına ocak ayındaki transfer döneminde katılacağı kaydedildi.Nürnberg'in, AS Monaco'da forma giyen Çek oyuncu Jan Koller'i de transfer etmek istediği bildirilmişti.
RoNNiE91
15.Aralık.2006, 18:08
Hayırlı olsun da Koller'in nesini transfer edecekler?Sene sonu emekli olmuyor mu?
deniz.91
16.Aralık.2006, 01:14
3. ligdeki oyuncu ne kadar sallayabilirki almanyayı medyanın abartması
canavar20
16.Aralık.2006, 21:01
Abartma kesinlikle. Yarın Bayern'li yapar medya onu.
crazzy
18.Aralık.2006, 21:38
Avrupa macerasına nokta koyan Bundesliga'nın son şampiyonu Stuttgart'ta, Wolfsburg'un Rumen Milli golcü futbolcusu Sergiu Radu'nun satın alma hakkı saklı kalmak şartıyla sezon sonuna kadar kiralandığı açıklandı.Stuttgart kulübü sportif direktörü Horst Heldt, resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Sergiu Bundesliga'yı çok iyi tanıyan bir golcü ve bize yardımcı olacağından yana hiç şüphemiz yok" dedi.Göstereceği performansa göre Stuttgart'taki geleceğini belirleyecek olan 30 yaşındaki futbolcunun, yakılaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak olan Brezilya'lı Cacau'nun boşluğunu doldurması bekleniyor.Yeni takımında vatandaşı Ciprian Marica'yla birlikte forma giyecek olan ve sağlık kontrolünden geçirilen Radu, Romanya'da Jiul Petroşani, Olimpia Satu Mare, Rapid Bükreş, National Bükreş takımlarının formasını giydikten sonra 1 sezon Fransa'nın Le Mans takımında oynamıştı.30 yaşındaki futbolcu, 2005 yılında Energie Cottbus'a transfer olmuş ve ilk sezonunda attığı 12 golle takımının Bundesliga'ya çıkmasına yardımcı olmuştu. Cottbus'taki 2. sezonunda ise 14 gol atarak takımının en skorer ismi olan Rumen futbolcu, sezon başında 5 Milyon Euro karşılığında Wolfsburg'a transfer olmuş ancak teknik direktör Felix Magath tarafından fazla forma şansı bulamayıp 11 maçta 2 gol kaydedebilmişti.
RoNNiE91
18.Aralık.2006, 23:40
Marica'da Rumendi sanırsam.İyi bir ikili oluşturabilirler.
Fıratcan Alçınkaya
18.Aralık.2006, 23:43
Marica da var Stuttgart iyi hamle yapmış...
GeNç KaRTaL
19.Aralık.2006, 00:15
Oyuncuyu seyretmedim ama Rumen oyuncular çıkışta bu aralar.Hayırlı olsun..
Fernando Gago
19.Aralık.2006, 02:49
Wolfsburg'ta kendini gösteremeyen oyuncu Stutgart'a ne kadar yarar sağlayabilir ki ?
Emurafu
19.Aralık.2006, 03:00
Bu adamı gecen yıl enegie cotbusda izledim..Öyle çok iyi adam degil..arada kritik goller atar:)
ForsakeN
22.Aralık.2006, 20:00
Serdar Taşçı'nın büyük hayali
Almanya Bundesliga takımlarından VFB Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı, attığı bir gol ile Almanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmak istediğini belirtti.
http://www.ntvspor.net/i/blank.gif http://www.ntvspor.net/i/blank.gif
http://www.ntvspor.net/Images/23612.jpg
http://www.ntvspor.net/i/blank.gif
Türk asıllı futbolcu Serdar Taşçı, Almanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.
Serdar, Alman spor dergisi Kicker'e verdiği röportajda, ''Hakkınızda nasıl bir gazete başlığı okumak istersiniz'' şeklindeki soruya, ''(Taşçı, kafa golüyle Almanya'yı Avrupa Şampiyonu yaptı) başlığını okumak isterim'' karşılığını verdi.
''En hoşunuza gitmeyen rakip oyuncu kimdi'' sorusu üzerine de Serdar, böyle bir oyuncu olmadığını, ancak kaliteli oyunlarıyla kendisine yaşamı zorlaştıran forvet oyuncularının bulunduğunu, bu oyuncularla boy ölçüşmenin kendisine zevk verdiğini ifade etti.
HENRY'YE KARŞI OYNAMAK BÜYÜK ZEVK
Fransız futbolcu Thierry Henry'ye karşı oynamanın kendisine büyük zevk verdiğini, Henry'nin bir yıldız ve sempatik bir oyuncu olduğunu kaydeden genç futbolcu, ''Kiminle aynı takımda oynamak isterdiniz'' şeklindeki soruyu da ''Zinedine Zidane'nın kariyerinin en yüksek döneminde kendisiyle aynı takımda oynamak isterdim'' şeklinde yanıtladı.
Şu an bir sevgilisi olmadığını ve yemek yapmayı beceremediğini belirten Serdar, ''En son mutfağa girdiğimde, annem beni o kadar hızlı dışarı kovdu ki, bakamadım bile'' dedi.
Berlin duvarının yıkılışının kendisi için en önemli tarihi olaylardan biri olduğunu ifade eden Serdar, ''Zamana bir yolculuk yapmak isterseniz nereye ve niçin yaparsınız'' şeklindeki bir soruya da ''Geleceğe. Dünyanın 100 yıl sonra nasıl bir hal alacağını bilmek beni çok ilgilendirir'' karşılığını verdi.
Anne ve babasının kendisine 5. yaş gününde futbol ayakkabıları hediye ettiklerini, bunun aldığı en güzel hediye olduğunu dile getiren Serdar, hayatında unutamayacağı karşılaşmanın da ilk kez Bundesliga'da 20 Ağustos 2006 tarihinde 68. dakikada oyuna girdiği Arminia Bielefeld karşılaşması olduğunu belirtti.
Futbol dışında basketbol oynayarak da geçimini sağlayabileceğini, ancak boyundan dolayı basketbol antrenörünün kendisine oyun kurucu olarak görev vermesi gerektiğini belirten Serdar, ''Tatilinizi en fazla nerede geçirmeyi seviyorsunuz'' şeklindeki bir soru üzerine, ''Cevabım çok akla yakın; Türkiye'de'' dedi.
YusufT
22.Aralık.2006, 20:26
Gelecegin yildizi :)
crazzy
22.Aralık.2006, 21:06
FK Teplice takımında forma giyen Çek Milli golcü Martin Fenin'in transferini, Juventus'tan daha yüksek bonservis bedeli öneren Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un bitirdiği açıklandı.Arsenal ve Chelsea'nin de transfer listesinde olan 20 yaşındaki golcü için, Juventus 4 Milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi teklif ettiği ancak Frankfurt'un rakamı 6 Milyon Euro'ya çıkartarak Teplice kulübüyle anlaşma sağladığı belirtildi.FK Teplice formasıyla bu sezon attığı 9 golle gol krallığı sırlamasında zirvede olan genç yetenek, Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Juventus muhteşem bir kulüp ancak en başından itibaren beni aldıkları zaman Udinese veya Genoa'ya kiralayacakları mesajını gönderdiler ve b benim için cazip değil. Her zaman dolu stadyumlarda oynamayı hayal ettim ve zaten bu yüzden futbol oynuyorsunuz. İşte Frankfurt'u tercih etmemdeki en büyük sebep de bu oldu" dedi.Çek Milli futbolcunun menajeri Pavel Zika ise yaptığı açıklamada, "Frankfurt başkan Heribert Bruchhagen'le anlaştık. Önümüzdeki hafta 5 yıllık sözleşme imzalanacak. Martin Mısır'da tatilde ve döndükten sonra Almanya'ya uçarak transferi resmileştireceğiz" dedi.Haziran ayında Kanada'da düzenlenen Dünya U-20 Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti adına 3 gol atmış ayrıca Arjantin'le oynanan final karşılaşmasında da ağları havalandırmasına rağmen takımının kupayı kazanmasına yardımcı olamamıştı. Çek Cumhuriyeti A Milli takımının formasını ise 3 defa giyen golcü futbolcunun, Werder Bremen ve Barcelona kulüplerinin de takibi altında olduğu iddia ediliyordu.
YusufT
22.Aralık.2006, 21:38
Süper yenetek... Maalesef bizim türkler bir türlü alamiyor böyle oyunculari..
Roberto Baggio
22.Aralık.2006, 23:09
Haha koca Juventus daha fazla para verip alamamış Juventus çok değişmiş yahu...
El Comandante
24.Aralık.2006, 11:28
Van Basten Bayern'e iddiası
Bundesliga temsilcilerinden Bayern Münih'in çalıştırıcılığını yapan Ottomar Hitzfeld'in yerine sezon sonunda Marco van basten'in getirileceği iddia edildi.
Hitzfeld'in sözleşmesi Haziran ayında sonra ererken, sözleşmesinin yenilenmeyeceği ve Hitzfeld'in de bu yönde bir isteği olmadığı belirtilirken, 2004 yılından beri Hollanda'nın çalıştırıcılığını yapan van Basten'in bu göreve getirileceği iddia edildi.
Hitzfeld, daha önce İsveç'in başına geçmek istediği ifade ederken, bir diğer iddia ise 2009 yılında ayrılacak olan sportif direktör Uli Hoeness'in yerine Werder Bremen'in sportif direktörü Klaus Allofs'un getirileceği.
Kaynak : Sporx.com dış haberler
REsist JuvE11
24.Aralık.2006, 11:47
bu olayı biraz daha erken düşünselerdi çok ilginç bir ekip olacaktı..
başkan : franz beckenbauer
futbol direktörü : karl-heinz rummenigge
t.drektör : marco van basten
antrenör : sepp maier
antrenör : gerd müller
gerçekten efsane bir ekip..
Fıratcan Alçınkaya
24.Aralık.2006, 19:28
Hitzfeld Kalli gibi iyi işleyen dişliğe çomak sokuyor hafif Bayern de... Kadro seçimleri çok yanlış Bayern ile Werder in aynı puanda olması Hitzfeld in suçu bence. V.Basten çok iyi olur umarım gelir...
Wesley Sneijder
25.Aralık.2006, 00:42
Van Basten'in Hollanda'daki performansından sonra zor.
Lionel Andres Messi
25.Aralık.2006, 06:03
Haha koca Juventus daha fazla para verip alamamış Juventus çok değişmiş yahu...
efe böyle bir şeyi düşünmen bile hata.sence juvenin parası olmadığı için mi transfer olmadı...
Roberto Baggio
25.Aralık.2006, 06:07
Hayır abi o para ile ilgili değil Juve, Frankfurt ile ölçülecek bi kulüp değil ne yapıp edip kapmalıydı bu adamı...
ThersoN
26.Aralık.2006, 06:49
van basten almanya da olur belki ama bence bayern de olmaz
ThersoN
26.Aralık.2006, 06:50
bıraksın artık neyi bekliyor ki
Cengo
27.Aralık.2006, 09:09
Amatör mı, Uma Thurman mı :P
Paf takıma gönderildi yazılsa daha iyi olurmuş..
Yaşlandı ve timing hataları yapıyor artık, başladığı yerde bitirme zamanı geldi de geçiyor bile..
GeNç KaRTaL
27.Aralık.2006, 18:38
Dönsün Türkiye'ye Anadolu kulüplerinde oynasın bence ya da bıraksın..
crazzy
28.Aralık.2006, 03:11
Bundesliga ekibi Schalke 04'te fazla forma şansı bulamayan ortasaha futbolcusu Mimoun Azaouagh'ın 6 aylığına Bochum'a kiralandığı açıklandı. Eski Almanya U-21 Milli takım futbolcusu Azaouagh, Mainz'den transfer olduğu Schalke'de üst üste yaşadığı sakatlıklardan dolayı fazla forma şansı bulamamış ve bu sezon ise sadece 5 maçta sonradan oyuna dahil olarak takımına yardımcı olabilmişti.Bochum kulübü sportif direktörü Stefan Kuntz, Bochum kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Mimoun Azaouagh, çok yönlü, teknik kapasitesi yüksek ve forvet hattımıza çok değer katacak bir futbolcu" dedi.6 defa Almanya U-21 Milli takım formasını giyen 25 yaşındaki Fas asıllı futbolcu, Eintracht Frankfurt kulübünün altyapısından yetişmişti.
ForsakeN
28.Aralık.2006, 06:01
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in, Avusturya 1. Ligi'nin Rapid Wien takımında oynayan Veli Kavlak (19) ile ilgilendiği bildirildi.
Berliner Morgenpost gazetesi, ''Veli Kavlak'ın Hertha BSC Berlin'e geçmesiyle ilgili karışık oyun'' başlığıyla verdiği haberde, Hertha BSC Berlin menajeri Dieter Hoeness'in, orta saha oyuncusu olan Veli'nin kış tatili döneminde Rapid Wien'den alınacağı ve bunun karşılığında forvet Andre Lima'nın bu takıma verileceği şeklindeki haberleri yalanladığını, ancak Veli'nin yaz döneminde Hertha BSC Berlin'e gelmesi olasılığını tümüyle ihtimal dışı bırakmak istemediğini yazdı.
Veli'nin Rapid Wien ile sözleşmesi olduğuna işaret eden Hoeness'in, buna rağmen Veli'yi gözden kaçırmak istemediği ve kendisini ocak ayında İspanya'nın Teneriffe adasında yapılacak olan turnuvadaki Rapid Wien-Hertha BSC Berlin karşılaşmasında izleyeceğini belirtti.
Haberde ayrıca, Hertha BSC Berlin'in Veli'yi transfer edebilmek için geçen yaz döneminde 1.5 milyon Avro bonservis bedeli ödemeyi teklif ettiği, ancak bu transferin gerçekleşmediği hatırlatıldı.
Kaynak : AA
http://img174.imageshack.us/img174/3185/velikavlak01ew0.jpg
RoNNiE91
28.Aralık.2006, 06:11
Bir Serdar Taşçı,bir Yıldıray Baştürk,bir Mesut Özil daha doğuyor olabilir.
BeeTLeJuiCe
28.Aralık.2006, 06:56
Avusturya işi baştan sağlama aldı. :D Veli Kavlak Avusturya milli takımında oynayacak diye biliyorum. Türkiye'deki takımların altyapıları avrupadakilere benzese Türklerden daha ne yetenekler çıkar...
Ne zaman nerede olması gerektiğini bilen bir forvet. Stutgart'a güç katacaktır.
deniz.91
01.Ocak.2007, 21:24
faydası olur
crazzy
02.Ocak.2007, 20:29
Bundesliga ve UEFA'da işleri yolunda giden Hamburg'da, Freiburg'un Burkina Faso'lu ortasaha futbolcusu Jonathan Pitroipa ile sezon sonundan başlamak üzere 4 yıllık kontrat imzalandığı açıklandı.Bundesliga 2'de şampiyonluk mücadelesi veren Freiburg kulübüyle mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 21 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Avrupa'ya geldiğim zaman en önemli amacım üst sınıf bir kulüpte futbol oynamaktı. Hamburg da, muhteşem taraftara, etkileyici stadyuma ve güçlü futbolculara sahip büyük bir kulüp" dedi.Alman kulübün sportif direktörü Dietmar Beiersdorfer ise yaptığı açıklamada, "Transferin çözümlenmesinden dolayı herkes çok mutlu. Kendisini yakından takip ediyorduk ve hem hızı hem de teknik kapasitesiyle takımımıza çok şey katacağına eminiz" dedi.Genç futbolcu, 2004 yılından beri hizmet verdiği Freiburg'da bu sezon 14 lig maçında görev almış ve 4 kez de fileleri havalandırmıştı.
Mr.CordiaL
03.Ocak.2007, 04:30
İsmini ilk defa duydum , hayırlı olsun. Umarım Hamburg'da kendini gösterip daha büyük kulüplere geçer ...
Aykan19o3
03.Ocak.2007, 04:43
Hamburg için hayırlı olur umarım..
YusufT
03.Ocak.2007, 06:30
Hamburg bu isi iyi biliyor
crazzy
04.Ocak.2007, 09:12
Yeni yıl tatilinden mazeretsiz geç dönen Duisburglu golcü Ailton, kadro dışı bırakıldı ve transfer listesine konuldu. Daha önce Beşiktaş'ta da forma giyen Ailton, her sezon takım değiştirmeyi artık alışkanlık hâline getirdi. Bundesliga'nın son sırasında yeralan Duisburg'da forma giyen Brezilyalı golcü, yeni yıl tatilinden mazeretsiz olarak geç dönünce, kapının önüne konuldu.Duisburg takımının patronu Walter Hellmich, konuya ilişkin bir açıklamada bulunarak, Ailton için, "Artık kendi kendine idman yapsın. Bizim kendisi için yapabileceğimiz bir şey yok. Bundan sonrasını kesin olarak kendisini dışarıda tutarak planlıyoruz. Takımla idmanlara çıkamayacak" dedi.Ailton'u transfer etmiş olmaktan pişmanlık duyduklarını ifade eden Hellmich, "Kendisiyle çalışabileceğimizi, bize bir-iki maç da olsa kazandırabileceğini düşünmüştük. Ancak öyle olmadı" diye konuştu.Duisburg'a bugün dönen Ailton'un, hastalığından yakınarak kulüp yöneticilerine mazeretini sunmak istediği, ancak kulübün bu konuda hiçbir tavizde bulunmayarak, gecikeceğini önceden haber vermeyen futbolcuyu kovduğu belirtildi.Duisburg takımına geçtiğimiz yaz transfer olan Ailton, bugüne dek forma giydiği 8 karşılaşmada sadece 1 gole imza atabilmişti. 2005-2006 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen ve 15 maçta 6 gol bulan 34 yaşındaki Brezilyalı, 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Sırbistan'ın Kızılyıldız, ikinci yarısındaysa İsviçre'nin Grasshopper Zürih takımlarında forma giymişti.
ronaldinhocem
04.Ocak.2007, 09:20
bu adam müthiş bi oyuncuydu zamanında ama sonradan değişti halbuki 5 -10 kilo verse gol kralı bile olurdu (beşiktaşta)
deniz.91
04.Ocak.2007, 17:48
yazık ya eridi gitti
deniz.91
04.Ocak.2007, 17:49
hayırlı olsun normal bir oyuncu
Del Piero_10
04.Ocak.2007, 23:06
Bayern Münih'in geçtiğimiz yaz Fiorentina'dan büyük bir gürültüyle transfer ettiği Luca Toni, aslında ilk imzayı Milan'a attığını açıklayarak şaşırttı.
Özellikle de İtalya'da, "Toni konusunda neden büyük İtalyan takımları uyanmadılar?" şeklinde sorular soran futbol otoriteleri, yanıtlarını birinci ağızdan aldılar. İtalya'nın dev takımlarıyla daha önce kurduğu tüm temasları anlatan golcü futbolcu, "İki sene önce İnter veya Juventus’a gidebilirdim. Ancak bu transferler son anda iptal olmuştu. Milan’ın durumu ise farklı. Onlarla anlaşmanın ötesinde imza bile atmıştık" dedi.
Roma'yla da daha önceleri bir görüşme yaptığını belirten Toni, böylece "İtalyan devleri Toni'yi görmedi" şeklindeki yargıyı kırdı.
Öte yandan Serie A'nın gidişatını da yorumlayan 30 yaşındaki futbolcu, “İnter ligdeki en güçlü ekip. Onları durdurmak neredeyse imkansız. Milan derbisinde bunu kanıtladılar. Bana göre o maçta İbrahimoviç, Kaka’dan çok daha iyiydi" dedi.
Fiorentina'da forma giydiği iki sezon boyunca müthiş bir performans göstererek büyük bir şöhret elde eden golcü futbolcu, yaz aylarında transfer olduğu Almanya'nın Bayern Münih takımıyla şu âna kadar çıktığı 20 karşılaşmada 15 gole imza attı. Nasıl yorumlamalı? Bundan iyisi, Şam'da kayısı...
gerrrard
04.Ocak.2007, 23:13
Yalan,dolan,dümen haberler bunlar.
RoNNiE91
04.Ocak.2007, 23:18
Bremen'de çok iyiydi.Sonra nolduysa bozuldu.Böyle bir oyuncuyu çok çabuk harcıyorlar.
ForsakeN
05.Ocak.2007, 00:26
Beşiktaş'tan sonra toparlanamadı . Çok iyi oyuncuydu.Kilosuna rağmen iyi koşardı
Fıratcan Alçınkaya
05.Ocak.2007, 00:29
Yazık oldu iyi oyuncuydu Ailton ...
gerrrard
05.Ocak.2007, 00:31
Ailton öldü,eridi,bitti,gitti.
ThersoN
05.Ocak.2007, 04:42
olabilir de olmayabilir de, geçmişte kalmış bir şey denemez
crazzy
05.Ocak.2007, 05:10
Bundesliga ekibi Borussia Dortmund, Partizan'ın kaptanlığını yapan Sırp sağ kanat oyuncusu Antonio Rukavina'yı 4 yıllığına renklerine bağlarken, Bayern Münih'in 19 yaşındaki golcüsü Mats Hummels'i de 18 aylığına kiraladı.2007 yılının Ocak ayından itibaren Partizan forması giymeye başlayan 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 17 maçta da görev alarak takımının 6 puan farkla ilk yarıyı lider bitirmesine yardımcı olmuştu.Bonservisi için 2.5 Milyon Euro ödenen ve 2012 yılına kadar sözleşme imzalayan Rukavina, Sırbistan Milli takım formasını ise 7 defa giymişti. Toplam 45 maçta görev alıp 3 gol attığı Partizan'da kısa sürede kaptanlık görevine getirilen Sırp futbolcuyla ilgili eski kulübünden yapılan açıklamada, "Rukavina sağlık kontrolünden geçtikten sonra Dortmund kulübüyle 4.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Kaptanımızı sadece 12 ay gördükten sonra ayrılmak çok üzücü" denildi.Sarı siyahlı kulüp ayrıca, bu sezon sağ bileğindeki sakatlıktan dolayı Bayern Münih'in genç takımında 10 maçta görev alabilen ve 3 gol atan 19 yaşındaki Mats Hummels'i de, 30 Haziran 2009 tarihine kadar kiraladı.Almanya U-21 Milli takım futbolcusu, sezon öncesi hazırlık kampında sakat olan Miroslav Klose, Luca Toni, Lukas Podolski ve Jan Schlaudraff'un yokluğunda çok etkili futbol oynamış ancak daha sonra teknik direktör Hitzfeld tarafından forma şansı bulamamıştı. Bu arada Borussia Dortmund kulübü genel direktörü Hans-Joachim Watzke yaptığı açıklamada, bu sezon Arsenal'de forma şansı bulamayan 39 yaşındaki Alman Milli kaleci Jens Lehmann'la anlaşma zemini aradıklarını belirterek, "Bana göre Jens'le çok pozitif geçen bir görüşme yaptık. Kendisi düşünmek için süre istedi. Ne zaman karar vereceğini bilmiyorum ancak kesinlikle olumlu bir görüşme yaptığımızı ve transfere sıcak baktığını söyleyebilirim" dedi.
TR.CaPTaiN
05.Ocak.2007, 05:23
Dortmund taraftarı için Dortmund'a yıldız oyuncu yakışır.
Fietra 10
05.Ocak.2007, 05:34
Rukavina transferi çok iyi oldu..Umarım Petric kadar kaliteli çıkar..Bayern'den kiralanan oyuncuyu ise tanımıyorum..son 1.5 yıldır transfer politikası iyi Dortmund'un fakat eldeki oyunculardan kurtulamıyor bir türlü..Petric,Federico,Rukavina,Frei kadro gittikçe dahada iyi oluyor..
ForsakeN
05.Ocak.2007, 05:37
Bundesliga takımlarından Bayern Münih'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, ligin ilk yarısının iyi geçtiğini, ancak bundan sonra daha da başarılı olmak istediğini söyledi.
http://www.ntvspor.net/Images/24273.jpg
Bayern Münih Kulübü'nün internet sitesine açıklamalarda bulunan milli futbolcu Hamit Altıntop, ligin ikinci yarısı için iyi hazırlandığını belirterek, ''Ligin ilk yarısı iyi geçti ama çok daha başarılı olmak istiyorum'' dedi.
İkinci yarı için dinlendiğini, takımla antrenmanlara başlayana dek kendi başına çalıştığını ifade eden Hamit, lige verilen arada önce ailesine vakit ayırdığını söyledi.
Meniskus ameliyatı geçiren Hamit, İstanbul'dan döndükten sonra rehabilitasyon antrenörü Thomas Wilhelmi ile ağırlık testini yaptığını belirterek, ''Herşey çok iyi görünüyor. Bir sorun yok. Pazartesi günü takımla antrenmanlara katılacağımı tahmin ediyorum'' diye konuştu.
Bu sezon başında Almanya'nın güçlü ekiplerinden FC Bayern Münih'e transfer olan ve gösterdiği performansla göz dolduran Hamit, 1'i UEFA Kupası'nda olmak üzere 4 gol kaydetti.
anil luque
05.Ocak.2007, 05:59
hamit son derece iyi bir performans ortaya koydu ilk yarıda kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini düşünüyorum inşallah artarak devam eder bu formu
Fernando Gago
05.Ocak.2007, 06:13
Hamit kariyer olarak zirvede zaten Bayernde iyi işler çıkarıyor daha fazlasını istemesi güzel bence "oldum" dememiş
crazzy
05.Ocak.2007, 10:30
Bundesliga ekibi Schalke 04, Botafogo'da forma giyen ve gerçek adı Jose Roberto de Oliveira olmasına rağmen Ze Roberto olarak bilinen ortasaha futbolcusuyla 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.Bonservisi için 3 Milyon Euro ödenen 26 yaşındaki futbolcu, Schalke kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Benim için çok büyük bir transfer oldu ve kendimi ispatlamak için sabırsızlanıyorum" dedi.Yaz döneminde de Alman ekibin transfer listesinde olan ve kontrat öncesi bir dizi testten geçirilen Brezilya'lı futbolcuyla ilgili konuşan teknik direktör Mirko Slomka ise, "Çok uzun ve yorucu bir sezon geçirdi. Ayrıca omzunda ve kas liflerinde problem vardı ve bu yüzden gerekli kontrolleri yapmak zorundaydık" dedi.Daha önce Japonya'nın Kashima Reysol ve Benfica takımlarında da forma giyen Ze Roberto'nun, Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile karşılaşacak olan Schalke 04'ün Antalya'daki hazırlık kampına gelerek yeni takım arkadaşlarıyla tanışacağı bildirildi.Brezilya'lı futbolcu, 2005 yılında Vitoria'dan transfer olduğu Rio de Janeiro temsilcisinde 65 maça çıkmış ve 18 gol kaydetmişti.
Aşk-ı Şehir
05.Ocak.2007, 20:58
İsmini hiç duymadım ama Schalke boş transfer yapmaz.
gerrrard
05.Ocak.2007, 21:06
Bakalım nasıl bi adam bu.
Varonil
05.Ocak.2007, 21:59
Bayern Münih'te iyi bir form yakaladı Hamit.Daha iyi olmayı hakediyor kesinlikle.
anilton
06.Ocak.2007, 20:32
Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) oynayan futbolcular, SV Werder Bremenli Diego'yu ligin en iyi oyuncusu seçtiler.
Alman spor dergisi ''Kicker'' tarafından yapılan ve 275 futbolcunun katıldığı ankette, SV Werder Bremen'de oyanayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego, oyların yüzde 44,9'unu aldı.
Bayern München'de oynayan Fransız yıldız Franck Ribery yüzde 21,5 oy oranıyla ikinci seçilirken, Hamburger SV'da oynayan Rafael van der Vaart da yüzde 16,8 ile üçüncü oldu.
Bayer 04 Leverkusen'in kalecisi Rene Adler de yüzde 35,8 ile Bundesliga futbolcuları tarafından en iyi kaleci seçilirken, Hannover 96'nın kalecisi Robert Enke yüzde 28'le ikinci, Hamburger SV'ın kalecisi Frank Rost da yüzde 11,4'le üçüncü seçildi.
Bundesliga'da oynayan futbolcular, dünyanın en iyi futbolcusu olarak da yüzde 47,5'lik oranla Brezilyalı Kaka'yı seçerken, Barcelona'da oynayan Lionel Messi de yüzde 31,8 oy oranıyla ikinci oldu.
07.01.2008
RoNNiE91
06.Ocak.2007, 23:38
Diego gerçekten müthiş bir oyuncu.Ben onu çok gençken CM 03/04'te almıştım hatta :)
TürkuAz
07.Ocak.2007, 00:12
Kumaşı çok kaliteli, geleceği parlak.
ForsakeN
07.Ocak.2007, 01:49
Çok iyi bir 10 numara.Kısa süre içinde Almanya dışına transfer olacaktır bence.
Fietra 10
07.Ocak.2007, 01:57
Raffael Hertha Berlin'de
Alman ligi ekiplerinden Hertha BSC Berlin, FC Zürih takımında forma giyen Brezilyalı forvet Raffael'i renklerine bağladı.
2005'de İsviçre'nin Zürih ekibine transfer olan 22 yaşındaki Raffael'le ilgili görüşmeler sonuçlandı ve Brezilyalı futbolcu; Gilberto, Mineiro, Lima ve Lucio'nun ardından Berlin ekibinin beşinci Brezilyalı oyuncusu oldu.
Hertha teknik direktörü Lucien Favre'nin Zürih'i çalıştırdığı zamanlardan iyi tanıdığı oyuncuya ödenen ücret açıklanmasa da; Alman basını söz konusu rakamın 5 milyon avro civarında olduğunu iddia ediyor.
Brezilyalı golcü Zürih formasıyla çıktığı 77 maçta 39 gole imza atmıştı. Raffael'in sezon başında alınan ancak bekleneni veremeyen vatandaşı Lima'nın yerine kadroda kendine yer bulması bekleniyor.
Fernando Gago
07.Ocak.2007, 02:24
http://www.ntvspor.net/Images/24377.jpg
Almanya Bundesliga takımlarından Nürnberg, uzun zamandır peşinde olduğu Çek golcü Jan Koller'i kadrosuna kattı.
Bu sezon Bundesliga'da sıkıntılı günler geçiren Nürnberg, Monaco'da forma giyen Çek milli golcü Jan Koller'i 2.5 yıllığına renklerine bağladı.
İki kulüp tarafından da transferin ekonomik boyutuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, 34 yaşındaki futbolcu, Nürnberg kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Nürnberg'in Bundesliga'da kalması ve UEFA'da başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Atacağım gollerle ligin ikinci yarısında çok daha başarılı günler geçireceğiz" dedi.
Nürnberg Kulübü Başkanı Michael Roth ise, "UEFA Kupası'nda başarılı olmak ve ligde istediğimiz yerlere gelebilmek için çok kaliteli bir forvet oyuncusunu kadromuza kattık" dedi.
Bonservisi için 1.5 milyon Euro ödeneceği iddia edilen tecrübeli golcü, Çek Cumhuriyeti Milli Takım formasıyla 80 maçta attığı 50 golle, milli forma altında en çok gol atan futbolcu ünvanını elinde bulunduruyor.
5 yıl formasını giydiği ve 1 de lig şampiyonluğu yaşadığı Borussia Dortmund'da 137 lig maçında 59 gol kaydeden Koller, 2006 yılında Monaco'ya transfer olmuş ve Fransız ekipte 50 maçta görev alıp 12 kez ağları havalandırmıştı.
Aykan19o3
07.Ocak.2007, 02:29
Gerçekten harika bir oyuncu.
GReeN BeReT
07.Ocak.2007, 02:45
beğendiğim bir oyuncu inşallah daha büyük takımlara transfer olur
ForsakeN
07.Ocak.2007, 02:48
Eski formu yok tabi ama yine de varlığıyla takımına güç verecektir.Hava toplarında uzun boyuyla harikalar yaratıyordu zamanında.
erdemzorer10
07.Ocak.2007, 04:31
uzun zamandır gündemde olan bir transferdi..
Jan Koller benim için çok ayrı bir oyuncudur ..inşallah başarılı olur..
RoNNiE91
07.Ocak.2007, 05:32
Eskiden süper bir golcüydü ama yaşlandı artık.Gene de hayırlı olsun Nürnberg için.
Fıratcan Alçınkaya
07.Ocak.2007, 09:49
2,5 mu ?? Avrupa Futbol Şampiyonasınan sonra bırakıcağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam ama neyse eskisi kadar olmasada iyi bir oyuncu...
yunusgs
07.Ocak.2007, 21:58
http://img140.imageshack.us/img140/4028/newsmansetresim03sevincbo9.jpg (http://imageshack.us)
Bundesliga'nın güçlü takımlarından Werder Bremen, Antalya'nın Belek yöresinde kampa girmek amacıyla yarın Türkiye'ye gidecek.
Takımın teknik direktörü Thomas Schaaf, 6 önemli oyuncu olmadan yapacakları kamptan umutlu olduğunu belirterek, ''Belek'teki şartlar çok uygun'' şeklinde açıklama yaptı.
Schaaf, sezonun ikinci yarısında da ofansif ve başarılı futbol oynayabilmek için her bir oyuncusuna ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Alman Milli Takımı oyuncularından Torsten Frings de sorunlarla başa çıkmasını bildiklerini ifade ederek, ''Şampiyon olacağımıza kesinlikle inanıyorum'' dedi.
Antalya'da arka arkaya 8. kez kampa girecek olan Werder Bremen, Belek'te Alman 2. lig takımlarından SC Freiburg ve birinci lig takımlarından FC Schalke 04 ile hazırlık maçları yapacak.
FC Schalke 04 ile birlikte Bayer 04 Leverkusen ve Karlsruher SC de Belek'te kamp yapıyor.
KAYNAK:Lig Tv
yunusgs
07.Ocak.2007, 22:00
http://img411.imageshack.us/img411/50/newsmansetresimwamesut0bq2.jpg (http://imageshack.us)
Bundesliga takımlarından Schalke 04'ün menajeri Andreas Müller, Alman Ümit Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil'in, perspektifi olan çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledi.
Müller, Kicker adlı spor dergisine yaptığı açıklamada, Mesut'un üzerinde, sözleşme içeriğinin basına yansımasından dolayı büyük bir baskı oluştuğunu belirterek, "Mesut'a güveniyoruz. Perspektifi olan çok iyi bir oyuncu" dedi. Mesut'un sözleşmesiyle ilgili durumun yakında bir özel görüşmeyle çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Müller, sözleşmenin açığa çıkmasının hoş bir durum olmadığını kaydetti. Schalke 04'ün teknik direktörü Mirko Slomka da, Mesut'a verdiği değerin, kendisine karşılaşmalarda görev verdiği sürelerden anlaşılabileceğini söyledi.
Kaynak:Lig Tv
crazzy
07.Ocak.2007, 22:42
Bundesliga ekibi Schalke 04, Lokomotiv Tiflis takımında forma giyen Gürcü Milli futbolcu Levan Kenia ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Henüz 16 yaşındayken Gürcistan A Milli takım formasını giyen ve toplamda ise 6 defa ülkesine hizmet veren Kenia, 18 yaşını doldurmadığı için sezonun ikinci yarısında Schalke 04'ün Genç takımında görev alacak.Schalke kulübü genel menajeri Andreas Müller, 17 yaşındaki futbolcuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Onu kadromuza kattığımız için çok mutluyuz. Çok yetenekli ve teknik kapasitesi üst düzeyde olan mükemmel vizyona sahip bir futbolcu" dedi.Alman ekipte yıllardır forma giyen vatandaşı Levan Kobiashvili'yle beraber forma mücadelesi verecek olan genç yetenek, Euro 2008 elemelerinde Ekim ayında İskoçya ile oynanan ve Gürcistan'ın 2-0'lık galibiyetiyle biten karşılaşmada gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çekmiş ve maç sonrası teknik direktör Klaus Toppmöller, "Bugün 3 genç oyuncumuz çok güzel bir futbol ortaya koydular ancak Kenia sahanın en iyi oyuncusuydu" demişti.Avrupa'nın birçok kulübünün transfer listesinde olan Gürcü futbolcu, Albert Streit ve Ze Roberto'dan sonra Schalke'nin Ocak ayındaki ara transfer döneminde kadrosuna kattığı 3. futbolcu oldu.Bu arada Andreas Müller, Kicker adlı spor dergisine yaptığı açıklamada, Mesut'Özil'in üzerinde, sözleşme içeriğinin basına yansımasından dolayı büyük bir baskı oluştuğunu belirterek, ''Mesut'a güveniyoruz. Perspektifi olan çok iyi bir oyuncu'' dedi. Mesut'un sözleşmesiyle ilgili durumun yakında bir özel görüşmeyle çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Müller, sözleşmenin açığa çıkmasının hoş bir durum olmadığını kaydetti. FC Schalke 04'ün teknik direktörü Mirko Slomka da, Mesut'a verdiği değerin, kendisine karşılaşmalarda görev verdiği sürelerden anlaşılabileceğini söyledi.
crazzy
07.Ocak.2007, 22:45
Bundesliga ekibi Hertha Berlin'in, İsviçre temsilcisi Zurich'de forma giyen Brezilya'lı forvet oyuncusu Rafael Araujo'yu uzun süren pazarlıklar sonucu kadrosuna katmayı başardığı açıklandı. 22 yaşındaki futbolcunun Salı günü sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağı açıklanırken, bonservis bedelinin 5 Milyon Euro olacağı tahmin ediliyor.2007 yılında yine Zurich'ten Alman ekibe transfer olan teknik direktör Lucien Favre ve defans oyuncusu Steve von Bergen'le yeniden bir araya gelecek olan golcü futbolcu, 2005 yılında FC Chiasso'dan transfer olduğu Zurich'te toplam 77 lig maçında 39 gol kaydederken, bu sezon ise 15 maçta 12 kez fileleri havalandırmıştı.Brezilya'lı futbolcu, yeni takımında vatandaşları Gilberto, Mineiro ve Lima ile birlikte forma mücadelesi verecek.
crazzy
07.Ocak.2007, 22:55
Alman İkinci Ligi'nde Bundesliga'ya çıkma mücadelesi veren 1.FC Köln'de normal antrenmanların yanında yoga seansları başlıyor. Teknik direktör Christoph Daum'un isteği doğrultusunda yapılacak uygulama ile futbolcular bir yoga uzmanı önderliğinde düzenli olarak meditasyon yapacak.Ligin ikinci yarısının daha stresli geçeceğini düşünerek böyle bir karar aldıklarını belirten Daum, "Oyuncularım bu yoğun dönemlerde kendilerini nasıl rahatlatacaklarını ve enerjilerini tekrar nasıl toparlayacaklarını öğrenmeliler" dedi.Futbolcular ünlü hocanın talimatı ile "Beden, akıl ve ruh" uyumunu sağlamak için uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek yoga seanslarına katılacaklar.Program kapsamında bedensel ve zihinsel rahatlama yollarını öğrenecek olan FC Kölnlü futbolcular, nefes alıp verme egzersizlerinin ardından meditasyona geçecekler. Antrenmanlarla birlikte yürütülecek Yoga seansları ile oyuncuların stresli dönemlerde soğukkanlı davranıp üzerlerindeki yükü hafifletmeleri planlanıyor.Milliyet
YusufT
08.Ocak.2007, 01:23
iyi trasnfer..
Fietra 10
08.Ocak.2007, 03:42
Alman ligi lideri Bayern Münih'in, Brezilya'da Atlético Paranaense forması giyen orta saha oyuncusu Netinho'yla ilgilendiği belirtildi.
Haberlere göre Bayern formasıyla efsaneleştikten sonra kulüp adına gözcülük yapan Giovane Elber'in önerisi üzerine Alman devi, Artur Pereira Neto ya da kısa adıyla Netinho'nun transferini gündeme aldı.
Futbola Gremio'da başlayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon Atlético Paranaense formasıyla gösterdiği performans sonucu dikkatleri üzerine topladı.
Ara transferde daha önce de Brezilyalı Breno'yla anlaşan Bayern'in, Ocak ayında bu transferi bitirebileceği söyleniyor.
BeeTLeJuiCe
08.Ocak.2007, 04:20
Schalke son zamanlarda genç yeteneklere fazlaca yönelmeye başladı. Altyapısıda iyi olan bir klüp. Oyuncuları uzun süre elinde tuttuğu takdirde uzun vade de iyi bir takım kuracaklar.
Sheriff
10.Ocak.2007, 01:59
2,5 mu ?? Avrupa Futbol Şampiyonasınan sonra bırakıcağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam ama neyse eskisi kadar olmasada iyi bir oyuncu...
Bende öyle birşey duymuştum..
Uzun boyuyla havada kuş uçurmayan bir adam.. Nurnberg kanat organizasyonlarını iyi kurarsa çok gol atar..
Emurafu
10.Ocak.2007, 02:16
Bu tip oyuncular her takımda iş yapar..
GeNç KaRTaL
10.Ocak.2007, 02:54
Koller beğendiğim bir forvettir.Yalnız futbolu bırakacak diye biliyordum bende.Neyse hayırlı olsun kendisi için..
YusufT
10.Ocak.2007, 03:53
Ceklerin Hakan Sükürü, Dortmundla Efsaneslesmis bir oyuncu.
crazzy
10.Ocak.2007, 20:50
Bu sezon sonunda görevinden ayrılacak olan Teknik Direktör Ottmar Hitzfeld'in halefini belirlemek üzere bir süredir çalışmalarını yürüten Bayern Münih, Almanya milli takımının eski çalıştırıcısı Jürgen Klinsmann'da karar kıldı.Görevine 1 Temmuz 2008 tarihinde başlayacak olan Alman teknik adam, futbolculuk yıllarında da Bayern'de forma giymişti. 1995-97 yılları arasında bu takımda yeralan Klinsmann, bu dönem içerisinde Bundesliga ve UEFA Şampiyonlukları kazanmıştı.2004 yılında Almanya milli takımının başına getirilen Klinsmann, takımını 2006 Dünya Kupası'nda finale kadar taşıma başarısı göstermişti. Klinsmann'ın döneminde Almanya, 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 yenilgi almıştı.Bayern Münih kulübünün bugün TSİ 17.00 sularında bir basın toplantısı düzenleyerek karara ilişkin resmi açıklama yapması bekleniyor.
GeNç KaRTaL
11.Ocak.2007, 00:28
İsabetli bir karar.
RoNNiE91
11.Ocak.2007, 00:53
Bence de doğru bir karar olmuş.Klinssman kendini kanıtlamış biri.
deniz.91
12.Ocak.2007, 21:59
bence çok doğru bir karar
uAsamet91
12.Ocak.2007, 22:02
İyi bi karar almış Münih yönetimi.Klinssmanla başarı yakalarlar.
anilton
13.Ocak.2007, 20:05
Gelecek sezon için Klinsmann ile anlaşan Bayern Munih, ilk transferini de yaptı. Werder Bremen orta sahasının önemli ismi Tim Borowski gelecek sezon için Bavyera ekibiyle anlaştığını açıkladı.
Bu sezona 70 milyon euro harcayarak başlayan ancak bekleneni veremeyen ve Bremen ile aynı puanda ilk yarıyı tamamlayan Bayern Munih'in ilk transferi olan Borowski'nin imzası Almanya'da büyük şok yarattı. Kırmızı beyazlılarla 2008-2009 sezonundan başlamak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladığı açıklanan tecrübeli oyuncuyla ilgili ilk yorum Bremen teknik direktörü Thomas Schaaf'tan geldi. Schaaf yaptığı açıklamada, "Tim Borowski'yi kaybetmeyi hiç düşünmemiştim. Ama gelişmeleri kabul etmek zorundayız" dedi.
1996'da profesyonel olan Tim Borowski, 2001'de tranfser olduğu Werder Bremen ile şampiyonluk yaşamıştı. Almanya'nın en önemli orta saha oyuncularından biri olarak gösterilen Tim Borowski, Klose'nin ardından bu yıl Bremen'den Bayern'e giden 2. isim oldu.
fmhastasi
13.Ocak.2007, 20:12
iyi transfer
Roberto Baggio
14.Ocak.2007, 00:16
Werder Bremen'i iyi sömürdü Bayern....
TürkuAz
14.Ocak.2007, 00:27
Hamit'e kulübe yolu göründü iyice..
Hayırlı olsun Timo..
Wesley Sneijder
14.Ocak.2007, 00:40
Hamit oynamayı sürdürebilir bence.
GeNç KaRTaL
14.Ocak.2007, 04:40
Bu Bayern ne kadar büyük kulüpmüş be kardeşim.Şampiyonlukta yarıştığı takımın en önemli oyuncularından birisini transfer ediyor daha sezon bitmeden.
Transfer iyi.Hayırlı olsun.
nerazzuri
14.Ocak.2007, 04:44
Borowski Sol açık diye biliyorum. Hamiti etkilemez. :) İyi transfer hayırlı olsun.
ThersoN
14.Ocak.2007, 06:29
bayern yine sallıyor ortalıgı transferde
kadrosunu iyice geliştirdi yıldız oyuncular yedek kalabilir bu transferle yetineceklereini zannetmiyorum bakalım önümüzdeki sene neler olacak.
erdemzorer10
14.Ocak.2007, 23:01
Borowski Sol açık diye biliyorum. Hamiti etkilemez. :) İyi transfer hayırlı olsun.
werder in sisteminde diegonun arkasındaki 3 lü orta sahanın sol iç bölümünde oynuyordu ama tam bir sol açık degil..
Lionel Andres Messi
15.Ocak.2007, 04:10
adamın boyu 1.95 oyun kurucu ön libero oynuyor.sol açıkla alakası yok.
nerazzuri
15.Ocak.2007, 04:22
adamın boyu 1.95 oyun kurucu ön libero oynuyor.sol açıkla alakası yok.
İlla Şov yapıcaksın demi ;)
http://img135.imageshack.us/img135/7373/ssdsdlo9.jpg
Tim Borowski (Werder Bremen) : Kimi zaman sol açık, kimi zaman on numara pozisyonunda oynayabiliyor
Yeter sanırım.
uAburak89
15.Ocak.2007, 04:28
Sol açık tabiri genelde AML bölgesi için kullanılmıyor mu ? Bence en doğru tanım Erdem'in tanımı olmuş ama takılmamak lazım bu kadar yahu.. :)
Lionel Andres Messi
15.Ocak.2007, 04:29
İlla Şov yapıcaksın demi ;)
http://img135.imageshack.us/img135/7373/ssdsdlo9.jpg
Yeter sanırım.
şov mu?
kaç kez sol açıkta oynadığını gördün.senin verdiğin ss de ki de sol açık değil.sol açık am l.
bu adamı sol açık oynatacak takım yok.
RoNNiE91
15.Ocak.2007, 04:37
Güzel transfer Bayern için.Bremen'in yıldızlarını tek tek alıyor Bayern.
nerazzuri
15.Ocak.2007, 04:47
şov mu?
kaç kez sol açıkta oynadığını gördün.senin verdiğin ss de ki de sol açık değil.sol açık am l.
bu adamı sol açık oynatacak takım yok.
Çok gördüm bu adamın sol açık oynadığını hatta Bayern'de de sol açık oynayacaktır.
Almanya Milli Takım maçlarıı izle bi zahmet Ve Werder Bremen maçlarını bak bakayım nerede oynuyor ;)
Ayrıca ben bu adamın ön libero oynadığı hiç görmedim.
World Hollow o1
15.Ocak.2007, 06:39
yahu sızde sımdı gıtmıssınız adamın mevkısının tartısmasını yapıyorsunuz, adam bulmus parayı ıyı oynamıs Bayern gibi takıma gitmiş siz burda onun mevkisini tartısıyonuz, bırakın onu kım aldıysa o dusunsun :)
Lionel Andres Messi
15.Ocak.2007, 06:54
Çok gördüm bu adamın sol açık oynadığını hatta Bayern'de de sol açık oynayacaktır.
Almanya Milli Takım maçlarıı izle bi zahmet Ve Werder Bremen maçlarını bak bakayım nerede oynuyor ;)
Ayrıca ben bu adamın ön libero oynadığı hiç görmedim.
tabi zaten bu adam ribery i sol bek e atıcak.
KaPaLı
15.Ocak.2007, 07:41
Werder Bremen Her sene 11 oynayan 1 oyuncusunu kontratı bittiği için niye bırakıo hiç anlamıorm...Krstajic-Ernst-Ailton ve bu sene Borowski ilginç gelio insana
crazzy
15.Ocak.2007, 21:42
Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Brezilya'nın Palmeiras takımında forma giyen ortasaha futbolcusu Caio'nun Almanya'ya geldiği ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağı bildirildi.Ülkesinde Gremio Barueri, Guarani ve Internacional takımlarının da formasını giyen Brezilya'lı ortasaha futbolcusu, 2007-2008 sezonunda Palmeiras adına 11 kez fileleri havalandırmıştı.Alman ekibin teknik heyet sorumlularından Bernd Holzenbein'in 3 defa canlı olarak izlediği ve olumlu rapor verdiği genç futbolcu, Frankfurt'un Ocak ayındaki ara transfer döneminde kadrosuna kattığı 2. futbolcu oldu. Kırmızı siyahlılar daha önce bir başka genç yetenek Çek Milli golcü Martin Fenin'i de renklerine bağlamıştı.Eintracht Frankfurt kulübü başkanı Heribert Bruchhagen ise yaptığı açıklamada, "Caio da Fenin gibi genç ve yetenekli bir futbolcu. Gelecekte bize çok şey katacağına eminim" dedi.
YusufT
15.Ocak.2007, 22:37
frankfurt iyi transferler yapmaya basladi.
gerrrard
15.Ocak.2007, 23:00
Frankfurt adına çok ince bir transfer olmuş.
fenerbahce_1907
17.Ocak.2007, 07:28
Schake 04: "Mesut Özil'in sözleşmesini uzatmıyoruz"
Schalke 04 Menajeri Andreas Müller, Türk asıllı Alman futbolcuları Mesut Özil'le yollarını ayıracaklarını açıkladı.
Mesut Özil'le bir süre önce başlattıkları kontrat yenileme görüşmelerini kapattıklarını ve bu futbolcuyla olan sözleşmelerini uzatmayacaklarını belirten Müller, "Bu durum, son hafta ve aylarda olanların bir sonucudur. Her zaman karşı tarafın Schalke'ye olan bağlılık düzeyine göre hareket ettik. Ancak karşı tarafta böyle bir şey göremedik. Dolayısıyla artık güvenimiz kalmadı" dedi.
Bu durumun kendilerini üzdüğünü belirten Müller, "Çünlü Mesut'u her zaman olağanüstü yetenekli bir futbolcu olarak gördük. Ancak bu kararı almamız gerekiyordu" diye konuştu.
Edinilen bilgiye göre Schalke 04 kulübü, son görüşmelerde 19 yaşındaki futbolcuya yıllık 1,5 milyon Avro'luk maaş önermesine karşın, Mesut Özil'den olumlu yanıt alamadı. Mesut'un, Arsenal'in kendisiyle ilgilenmeye başlamasından bu yana aklının Premier Lig'de olduğu ve bu nedenle de Schalke 04'te kalmak istemediği belirtiliyor.
Mesut Özil, bu sezon şu âna kadar, Bundesliga ve Avrupa'da toplam 15 kez Schalke 04 forması giymişti.
Kaynak:Goal.com
crazzy
17.Ocak.2007, 21:29
Milli golcü futbolcu Halil Altıntop'un formasını giydiği Bundesliga ekibi Schalke 04'ün, Uruguay'lı golcü Vicente Sanchez'i renklerine bağladığı açıklandı.Schalke kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Meksika'nın Deportivo Toluca takımından transfer edilen 28 yaşındaki futbolcuyla 3.5 yıllık sözleşme imzalandığı ve 27 numaralı formayı giyeceği bildirildi.Schalke kulübü genel menajeri Andreas Müller ise yaptığı açıklamada, "Vicente Sanchez, transfer listemizin en başında yer alan isimlerden biriydi. Çok hızlı, driplingi kuvvetli ve gol vuruşunda çok usta. Ayrıca her gittiği kulüpte sevilmiş ve popüler olmuş bir futbolcu ve bu yüzden de Deportivo Toluca kendisini verirken büyük zorluklar çıkardı" dedi.Uruguay'lı Milli futbolcu ise yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birine geldim. Uruguay'lı takım arkadaşlarımdan Schalke ile ilgili hep güzel şeyler duydum. umarım Toluca'da gösterdiğim performansı burada da sergileyip takımımın başarılarına yardımcı olurum" dedi.Deportivo Toluca kulübü ile mevcut sözleşmesi yaz döneminde bitecek olan ve bonservisi için 1 Milyon Euro ödenen golcü futbolcu, 2 defa Meksika ligi şampiyonluğu yaşadığı Deportivo Toluca'da 2001 yılından beri 200 lig maçında görev alıp 71 gol atarken, Uruguay Milli takımında ise 26 maçta sahaya çıkmış ve 4 kez ağları havalandırmıştı.Alman ekibin Ocak ayındaki ara transfer döneminde, Albert Streit ve Ze Roberto'dan sonra kadrosuna kattığı 3. futbolcu olan Sanchez, yeni takımında vatandaşları Carlos Grossmueller ve Gustavo Varela ile birlikte forma mücadelesi verecek.
deniz.91
20.Ocak.2007, 18:13
Mesut özil iyi bir yerlere gelecektir Türkiye bu oyuncuyu kaçırarak büyük hata yaptı
eXcitinG
20.Ocak.2007, 18:59
BiLiyorsunuz ki koyduğunuz konuLarda kaynak beLirtmek zorundasınız..
Wesley Sneijder
21.Ocak.2007, 00:56
Onu kapacak biri bulunur, Mesut'un da çok umrundaydı...
IcedEarth
21.Ocak.2007, 00:59
Bu oyuncu kesinlikle boşta kalmaz. Mükemmel yeteneği var.
TR.CaPTaiN
21.Ocak.2007, 01:01
Arsenal'i seçerse hakettiği anda forma bulur fakat bence Schalke'de kalması onun adına daha iyi olabilirdi. En azından 1-2 sezon daha.
crazzy
21.Ocak.2007, 01:04
Almanya Bundesliga ekibi Wolfsburg, Urawa Red Diamonds'un Japon Milli ortasaha futbolcusu Makoto Hasebe'yi renklerine bağladı. Wolfsburg kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, teknik direktör Felix Magath'ın uzun süredir takip ettiği 24 yaşındaki futbolcuyla 2.5 yıllık sözleşme imzalandığı ve bonservis bedeli olarak 1.1 Milyon Euro ödeneceği bildirildi.Japon Milli futbolcu ise yaptığı açıklamada, "Wolfsburg gibi bir kulüpte oynayacak olmak benim için bir onur. Almanya'yı seçtim çünkü burada yeteneklerimi daha iyi sergileyebileceğimi düşünüyorum. Takımıma katkıda bulunmaya başlamak ve gücüne güç katmak için sabırsızlanıyorum. Buradaki futbol standartı Japonya'ya göre daha üst seviyede. Çok çalışıp, burada da başarılı olabileceğimi ispatlamak istiyorum. Buraya bir an evvel uyum sağlamam çok önemli ve bu yüzden en yakın zamanda Almanca'yı öğrenmeye başlayacağım" dedi.Yeni takımında 13 numaralı formayı giyecek olan ve Wolfsburg kulübü tarihindeki ilk Japon futbolcu olan Hasebe, 2002 yılında Urawa Red Diamonds'a transfer olurken, 2004 yılında Japonya J-Lig'de yılın futbolcusu seçilmiş ayrıca 2006 yılında lig şampiyonluğu ve geçtiğimiz sezon da Asya Şampiyonluğu yaşamıştı. İtalya Serie A ekibi Siena'nın da transfer listesinde olan ortasaha futbolcusu, Holger Osieck'in teknik direktörlüğünü yaptığı Urawa Red Diamonds'da toplam 168 maçta görev almış ve 22 kez fileleri havalandırmıştı.İlk olarak teknik direktör Arthur Zico zamanında Japonya Millli takımında görev almaya başlayan Hasebe, toplam 6 kez Milli formayı giymişti.
TürkuAz
21.Ocak.2007, 01:39
Bende Arsenal'de daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum.
GodfatheR
21.Ocak.2007, 02:01
Kaliteli adam Premier Leaguede rahat oynar.
TR.CaPTaiN
23.Ocak.2007, 23:36
Alman Birinci Futbol Lig'i (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te oynayan Mesut Özil'in babası Mustafa Özil, Mesut'un 31 Ocak'a kadar başka bir kulüpte imza atacağını bildirdi.
Mustafa Özil, Bild gazetesinde yer alan haberde, birçok takımdan transfer teklifi aldıklarını belirterek, ''Oğlum 31 Ocak'a kadar başka bir bir kulüpte imza atacak'' dedi.
İtalya, İspanya, İngiltere ve Fenerbahçe'den transfer teklifleri geldiğini bildiren baba Özil, ancak Mesut'un Alman ligi Bundesliga'da oynamak istediğini belirtti.
FC Schalke 04 takımının menajeri Andreas Müller ise Mesut ve babasına tepki göstererek, ''Eylül ayında Bayern Münih karşılaşmasından 2 gün önce yeni sözleşme için el sıkıştık. Ancak Bayern Münih'e karşı Rakitic 1-0'ı getiren golü attı ve birden verdikleri sözü unuttular'' dedi.
Baba Özil, daha önce bir gazeteye yaptığı açıklamada, Lincoln'ün Galatasaray'a transferinden sonra Schalke yönetiminin kendilerine takımın 10 numarasının Mesut olacağı yönünde söz verdiğini, ancak bir ay sonra Rakitic'i transfer ederek 10 numaranın kendisine verildiğini ve oğlunun ikinci sıraya konulduğunu anlatmıştı.
AA
fmsmyrna
24.Ocak.2007, 00:03
Başarısız olmasını istediğim Türk Milli takımının bir kaybı değil kendi milli takımı kaybetmiştir Milli formamızı seçemyerek.Büyük burunlu oluşunu kendisini genç yaşta piyasaya süren Schalke ile sözleşme imzalamamakla birkez daha gösterdi.Futbolcuğundada aman aman bir oyununu görmedim.Bana göre Nuri Şahin ile aynı seviyede
RoNNiE91
24.Ocak.2007, 00:41
Mesut çok başarılı bir oyuncu.Daha büyük bir kulüp kapacaktır bence onu.Premier Lig'de rahatça oynar.
KaPaLı
24.Ocak.2007, 04:23
Babası açıklamasında FENERBAHÇE'dende teklif aldık demiş inş. Alabiliriz geleceği olan ve ALEX olmadığında onun yerini azda olsa doldurabilecek bir oyuncu olabilir... Mesut'ta sene başındaki bir Rprtajda Hayalim Fenerbahçe ve Barcelona'da oynamak demişti...Hayırlı olsun ne diyelim...
RaSenGan
24.Ocak.2007, 05:13
FM'de Schalke'yi yönettiğimde Mesut'u oynatıyodum ve başarılı bir oyun sergiliyodu.Gideceği takımda da başarılı olacaktır.
erdemzorer10
24.Ocak.2007, 07:30
bu yaşta geleceği yer Türkiye olmaz bence..hedefi bundesligadan daha üst ligler olması gerekir..
NisRoc
26.Ocak.2007, 08:47
Mesut için 4 milyon avro isteniyor
Bundesliga ekiplerinden Schalke 04‚ yeni mukaveleye evet dedirtemediği için gözden çıkardığı Mesut Özil´in bonservis ücretini en az dört milyon Euro olarak belirledi.
Almanya´nın en çok satan gazetesi Bild‚ "Artık Schalke için olmayacak" başlıgı ile verdigi haberinde‚ Mesut tribünde kaybolacak mı ? yorumunu yaptı. Bu oyuncunun artık Schalke´nin yedek kulübesinde bile oturamayacağını iddia eden Gazete ayrıca Schalke 04´ün menajeri Andreas Müller´in şu ifadelerine yer verdi: "Mesut bundan sonra oynayacağımız tüm maçlarda‚ Schalke forması giymeyecek. Bu oyuncuyu isteyen kulüplerden‚ en az dört milyon Euro talep edecegiz. Bu rakamı verecek bir kulübün çıkmamaması halinde‚ Haziran 2009´a kadar takımla sadece antreman yapabilecek.Çünkü bu tarihe kadar Mesut´un bizde mukavelesi bulunuyor".Bild Gazetesi‚ Müller´in Mesut için Almanya´dan sadece bir kulüpten trasfer teklifinin geldi ve bu kulübünde ödeme sıkıntısı oldugundan konu hemen kapandı dedigini belirtti.Bild‚ Müller´in Mesut Özil´in gelecegi ile ilgili ne babası Mustafa Özil ne de danışmanı Reza Fazali ile bir kelime dahi görüsmek ismediğini yazdı. Kalan on günlük gibi sürede Mesut Özil´in hangi kulüple anlaşacağı merakla bekleniyor
SiR ToMaSRoSiCkY1
29.Ocak.2007, 16:13
Bundesliga ekibi Werder Bremen'in, Sturm Graz'da forma giyen defans oyuncusu Sebastian Proedl'i renklerine bağladığı ancak Avusturya'lı futbolcunun sezon sonunda Alman ekibe katılacağı açıklandı.
1 Temmuz tarihinden itibaren yeni takımına kavuşacak olan 1.93 metre boyundaki defans oyuncusu, 4.5 yıllık sözleşmeyi imzaladıktan sonra, Werder Bremen kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Werder Bremen'e transfer olma kararını erkenden verdim çünkü buradaki atmosferi ve etik çalışma şekli çok hoşuma gitti. Kulübün içine girdiğim andan itibaren kendimi evimde gibi hissettim" dedi.
Teknik direktör Thomas Schaaf ise yaptığı açıklamada, "Bir süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. 2007 Dünya U-20 Şampiyonası'nda da etkileyici bir performans sergilemişti. Bremen'de başarılı olacağına eminiz" dedi.
Alman ekibin genel menajeri Klaus Allofs yaptığı açıklamada, "Sebastian, Avusturya'nın en yetenekli futbolcularından biri. Kendisini Bremen'e gelmesi için ikna etmemiz mutluluk verici" dedi.
Avusturya A Milli takım formasını ilk olarak 19 yaşında giyen ve toplamda ise 7 kez Milli olan defans oyuncusu, Kanada'da düzenlenen 2007 U-20 Dünya Şampiyonası'nda yarı finale kadar çıkan Avusturya Milli takımının kaptanlığını yaparken, 2006 U-19 Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan Milli takımda da görev almıştı.
20 yaşındaki futbolcu, alt yapısından yetiştiği Sturm Graz'da ise 2006 yılından beri A takımda oynarken, bu sezon 17 lig maçında görev alıp 2 de gol atarak takımının ligi lider götürmesine yardımcı olmuştu.
SiR ToMaSRoSiCkY1
29.Ocak.2007, 16:15
Almanya Bundesliga'da alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Wolfsburg, Stuttgart'ta kadro dışı bırakılan Sırp Milli golcü futbolcu Danijel Ljuboja'yı satın alma hakkı saklı kalmak şartıyla sezon sonuna kadar kiraladı.
Stuttgart teknik direktörü Armin Veh'le yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz sezon Hamburg'a kiralanan ancak orada da disiplinsiz davarnışlarına devam eden ve bu sefer de Huub Stevens tarafından kadro dışı bırakılan 29 yaşındaki futbolcu, Portekiz'de yapılan devre arası kampında Wolfsburg kulübüyle beraber antrenmanlara çıkmış ve gösterdiği performansla teknik direktör Felix Magath'in gözüne girmişti.
Wolfsburg kulübünün sezon sonunda istediği takdirde bonservisini alarak 2 yıllık kontrat yapma opsiyonu bulunduğu açıklanırken, Ljuboja teknik direktör Magath'ın sezon başından beri Alman ekibe transfer ettiği 14. futbolcu oldu.
18 defa Sırbistan Milli takım formasını giyen ve 1 gol atabilen Ljuboja, Bundesliga'da ise toplam 42 maça çıkmış ve 13 kez fileleri havalandırmıştı.
Daha önce Fransa'da Sochaux, Strasbourg ve Paris Saint-Germain takımlarının da formasını giyen ve Ligue 1'de toplam 235 maçta 61 gol atan Sırp futbolcu, yaptığı açıklamada, "Çok kötü günler geçirdim. Artık geçmiş hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Olan oldu ve artık hayatımda stres istemiyorum" dedi.
SiR ToMaSRoSiCkY1
29.Ocak.2007, 16:16
Bundesliga ekibi Wolfsburg'un, Portekiz'in Nacional takımında forma giyen İsviçre'li Milli kaleci Diego Benaglio ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.
6 defa İsviçre Milli takım formasını giyen 24 yaşındaki file bekçisi, Simon Jentzsch'den görevi devralarak Alman ekibin kalesini korumaya başlayacak. 31 yaşındaki Jentzsch, bu sezon üst üste yediği hatalı gollerle Wolfsburg'un puan kayıplarına neden olmuş ve teknik direktör Felix Magath'ın güvenini kaybetmişti.
Daha önce teknik direktör Magath'la, 2002 ile 2005 yılları arasında Stuttgart kalesini korurken de beraber çalışan Benaglio, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Bundesliga'da tekrardan oynamak her zaman istediğim birşey ve bu şansı elde ettiğim için çok memnunum. Wolfsburg kulübünde, sportif anlamda gelişmemi sağlamak için tüm şartların elverişli olacağına eminim. Transferimin gerçekleşmesindeki en büyük sebep teknik direktör Felix Magath'la daha önce çalışmış olmamdı" dedi.
Teknik direktör Magath ise yaptığı açıklamada, "Diego'nun yeniden 1 numaram olması çok memnun edici. Genç olmasına rağmen tecrübesiz sayılmaz ve her zaman en üst seviyede olmayı isteyen muhteşem potansiyele sahip bir kaleci. Kaleci transferine karar verdiğim zaman aklıma gelen tek isim Diego'ydu" dedi.
Kariyerine Grasshoppers takımında başlayan ve bonservis bedeli için 2 Milyon Euro ödenen Benaglio, 2005 yılından beri formasını giydiği Nacional'de 69 maçta kaleyi korumuştu.
crazzy
30.Ocak.2007, 02:37
Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Bochum, Japon Shinji Ono ve Ukraynalı Aleksey Byelik ile anlaştı. Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımının orta saha oyuncusu Ono ile 2,5 yıllığına sözleşme imzalandığı belirtilirken, 26 yaşındaki forvet Byelik'in, sezon sonuna kadar Shakhtar Donetsk'den kiralandığı kaydedildi.
GeNç KaRTaL
30.Ocak.2007, 22:30
Mesut Özil'i kaptılar!
Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen, FC Schalke 04'ten ayrılmak isteyen Mesut Özil (19) ile anlaştığını bildirdi.
Werder Bremen Menajeri Klaus Allofs, Mesut ile anlaşmaya vardıklarını, ancak FC Schalke 04 ile henüz anlaşma sağlayamadıklarını belirterek, ''Ona olan ilgimiz büyük. Oyuncuyla anlaştık'' dedi.
Kulüp ile bazı anlaşmazlıkları çözmeleri gerektiğini ifade eden Allofs, ''Hayatta da çoğu zaman olduğu gibi burada da söz konusu olan para'' diye konuştu.
Almanya'da transfer dönemi bu gece yarısı sona eriyor.
31.01.2008
TR.CaPTaiN
30.Ocak.2007, 22:42
Diego'nun olduğu yerde ne kadar şans bulur göreceğiz. Sürekli 11'de oynayabileceği yere gitmesi kendisi açısından daha iyi olurdu.
BlackEagle19o3
30.Ocak.2007, 22:53
Diego'nun sezon snu takımdan ayrılması muhtemel:)Hem Mesut sol açık da oynayabiliyor.Mesut için hayırlısı budur umarım...
Del Piero_10
30.Ocak.2007, 23:03
Diego'nun bavulları bile hazır.
Fıratcan Alçınkaya
30.Ocak.2007, 23:09
Güzel bir hamle yapmış Bremen... M.Özil başarılı olur Bremen'de..
Roberto Baggio
31.Ocak.2007, 02:48
Safkan TÜRK olupta başka bir ülkenin milli takımını seçen hiçbir futbolcu artık beni zerre kadar ilgilendirmiyor....
deniz.91
31.Ocak.2007, 03:04
İyi bir seçim
TürkuAz
31.Ocak.2007, 03:25
Bence iyi bir seçim, Bremen'in AMC bölgesi oyuncular açısından zengin olmadığını biliyoruz. Şans bulur..
deniz.91
31.Ocak.2007, 04:47
Ayrıca Mesutu isveç maçına terim çağırsa gelirmi acaba ??? Eğer olursa kesin almalıyız kadroya
SiR ToMaSRoSiCkY1
31.Ocak.2007, 15:47
Ayrıca Mesutu isveç maçına terim çağırsa gelirmi acaba ??? Eğer olursa kesin almalıyız kadroya
Mesut Alman Mili Takımının teklifini kabul etti.Almanya 21-U kadrosunda oynuyordu sanırım.Ama sonra Alman Milli Takıma çağrıldığını duymuştum.Yani kısacası Türk Milli Takım da oynıyamaz.
Fernando Gago
31.Ocak.2007, 19:41
Bremende kendini geliştirebilceğini sanmıyorum ha Schalke ha Bremen
deniz.91
31.Ocak.2007, 20:52
Mesut Alman Mili Takımının teklifini kabul etti.Almanya 21-U kadrosunda oynuyordu sanırım.Ama sonra Alman Milli Takıma çağrıldığını duymuştum.Yani kısacası Türk Milli Takım da oynıyamaz.
Bu hafta son şnas diye bir yazı okumuştum oyüzden dedim
goosfraba
31.Ocak.2007, 23:27
Almanya A Milli takımının formasını giymediyse -ki giymedi diye biliyorum- hala Mesut'u Milli takımımıza kazandırma şansımız var. Eğer ki kazandırırsak Euro 2008 öncesinde iyi bir hamle olur bizim açımızdan.
Ayrıca transfere gelirsek, önce Borowski'nin Bayern'e gitmesi Mesut açısından daha iyi olacak. Ben inanıyorum, Mesut bu takımın değişmezi olacak.
fmsmyrna
01.Şubat.2007, 00:10
Hiç gerek yok mili takımımızda bizi istemeyen birine umarım kariyerindede büyük düşüş yaşar
BeeTLeJuiCe
01.Şubat.2007, 00:24
http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image//haber/mesut_ozil.jpg
Bremen'e faydalı olacaktır. Türk Milli Takımında forma giydirme şansımız kalmadı diye biliyorum. Alman milli takımı forması ile resmini buldum ama Ümit milli galiba.
Ilhan
01.Şubat.2007, 18:48
İşte Fener'e ne demeli? Yabancı kontenjanı üzerinde durdular devamlı, buyrun size yeni Alex. Yanlış menajerlerle çalışıyorlar Süper Lig ekipleri, yanlış transferler yapıyorlar. Ben Aziz Yıldırım olsam şu çocuğa basarım 5 milyon avro'yu, alırım Schalke'den. Sonra Alex sakatlandığında ardında Ali Bilgin (kanat oyuncusu) değil de Mesut olur.
Universal
01.Şubat.2007, 18:53
Mesut Türkiye'de hiç bir zaman forma giymeyeceğini açıkladı. Bunla beraber Almanya Milli Takımını şeçti. Mesut bir şirket tarafından geleceğin en önemli futbolcusu olarak seçildi. Bremen'e çok büyük katkısı olacak. Bir kaç sezon sonra Premier Lig'de de forma giyeceğine inanıyorum.
RoNNiE91
01.Şubat.2007, 19:25
Hayırlı olsun Mesut Özil'e.İyi bir tercih yapmış.Umarım ileride başarılı olur.Borowski'nin boşluğunu doldurabilir.
goosfraba
02.Şubat.2007, 04:28
http://www.werder.de/bilder/galerie/2007gross/oezilschaafallofstrikotpk57.jpg
TR.CaPTaiN
03.Şubat.2007, 23:13
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'ün eski menajeri Rudi Assauer, bu kulüpten SV Werder Bremen'e transfer olan Mesut Özil'in (19) babası Mustafa Özil'in, oğlunu Maradona kadar iyi bir oyuncu olarak
gördüğünü söyledi.
Rudi Assauer, ''Bild am Sonntag'' gazetesine yaptığı açıklamada, Mesut'un, babasına çok bağlı olduğunu ve babasının kötü bir danışman olduğuna dikkati çekerek, ''Özil'in babası, oğlunu Maradona gibi görüyor. Ancak çok çekingen olan Mesut'un daha çok şey öğrenmesi gerekiyor''
dedi.
Mesut'un, belirli bir süre sonra FC Schalke 04'te oynayan Rakitiç'ten başarılı olabileceğini belirten Assauer, Mesut'un Rakitiç'ten çok daha hızlı olduğunu bildirdi.
Assauer, ''Schalke'nin menajeri Andreas Müller, bu transferden pişman olacak mı?'' biçimindeki bir soruya karşılık da, Müller'in, söz konusu transferle FC Schalke 04'e yaklaşık 5 milyon Avro kazandırdığını, bunun da o kadar kötü bir anlaşma olmadığını kaydetti.
Mesut'un, bugüne dek FC Schalke 04'te oynayan en büyük yeteneklerden biri olduğunu savunan Assauer, Mesut'un SV Werder Bremen'de de çok iyi bir duruma geldiğinde, FC Schalke 04 taraftarlarının belki rahatsız olabileceklerini, ancak Mesut'un, asıl çok iyi danışmanlara sahip olduğu zaman büyük bir futbolcu olacağını söyledi.
Gazetede yayınlanan diğer bir haberde de, Mesut'un bu akşam SV Werder Bremen'in VFL Bochum'a karşı yapacağı maçta ilk 11'de yer almayacağı, ancak karşılaşmada bir süre görev yapacağı belirtildi.
SV Werder Bremen Teknik Direktörü Thomas Schaaf, Mesut'tan başlangıçta mucizeler beklenmemesi gerektiğini dile getirdi.
Mesut Özil de tartışmalı görünen transferinden dolayı zedelenen imajını SV Werder Bremen'de yenilemek istediğini bildirdi.
AA
NisRoc
04.Şubat.2007, 09:44
İşte Fener'e ne demeli? Yabancı kontenjanı üzerinde durdular devamlı, buyrun size yeni Alex. Yanlış menajerlerle çalışıyorlar Süper Lig ekipleri, yanlış transferler yapıyorlar. Ben Aziz Yıldırım olsam şu çocuğa basarım 5 milyon avro'yu, alırım Schalke'den. Sonra Alex sakatlandığında ardında Ali Bilgin (kanat oyuncusu) değil de Mesut olur.
Merak etme istedik ama Mesut Türkiyeye gelmek istemediğini söyledi.
Bahadır Akdeniz
04.Şubat.2007, 10:27
Çok yetenekli bir oyuncu. Çok önceden beri araştırıyordum ve herkes potansiyelli olduğunu söylüyordu.
Onurap
04.Şubat.2007, 20:29
Zeki,çevik ama ahlaklı değil.Bunu sadece almanya milli takımını seçtiği için değil.Kendi takına yaptıkları içinde söylüyorum daha ne yaptında shalkeyi beğenmiyosun?
LaigLeNoiR
28.Şubat.2007, 19:34
http://www.sporx.com/images/1/35/8353_B_yil001.jpg
"Misyonum bitmedi"
Bundesliga'da 10 yıldıd başarılı bir şekilde forma giyen Yıldıray Baştürk, Alman Ligi'nin en yetenekli futbolcuları arasında gösteriliyor. Sezon başında Hertha Berlin'den son şampiyon Stuttgart'a transfer olarak kalitesini ispat eden Yıldıray Baştürk uzun bir süre daha Avrupa'da kalmak istediğini söyledi. En büyük hayalinin EURO 2008'de Milli Takım ile birlikle zirveye çıkmak olduğunu belirten Yıldıray Baştürk, Tam Saha dergisinden Mazlum Uluç'un sorularını yanıtladı..
-Milli Takımımızın dünya üçüncülüğü başarısındaki kilit oyunculardan birisin. Bochum, Bayer Leverkusen ve Hertha Berlin derken, şimdi son şampiyon Stuttgart'ta forma giyiyorsun ama ne Stuttgart ne de sen eski günlerinizdeki gibi değilsiniz. Bunun sebebi ne?
"Geçtiğimiz sezon Stuttgart sürpriz bir biçimde şampiyon olmuştu ve ben de şampiyon takımdan teklif alınca fazla düşünmeden kabul ettim. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmak teklifi kabul etmemde önemli bir etkendi. Bu ligde oynadığınızda uluslararası alanda ön planda oluyorsunuz. Ancak işler benim istediğim gibi gitmedi. İlk transfer olduğum dönemde sakatlandım. Henüz hazırlık kampındaydık ve sonrasında kolay toparlanamadım. Oynayamadığım ilk 10 maçta Stuttgart 10 puan topladı. Daha sonra sakatlık dönemimi atlatıp oynamaya ve takım da maç kazanmaya başladı. Ama bu bir gerçek ki, sakatlık dönemi beni oldukça geriye attı. Hem Stuttgart'a hem de Milli Takım'a yeterince yararlı olamadım. Ancak iki aydır çok iyiyim. Takımın Dubai'deki hazırlık kampı benim açımdan da oldukça faydalı geçti. Sezonun ikinci yarısında çok daha iyi oynamak ve fiziksel açıdan tam anlamıyla hazır hale gelerek Euro 2008 finallerinde Milli Takım'a daha fazla katkı yapmak istiyorum."
-Son dönemde çok sık sakatlıklar yaşadın. Tedaviyle ilgili sorunların mı var? Yoksa ülkemizde olduğu gibi Almanya'da da oyuncudan tam anlamıyla iyileşmeden oynaması mı isteniyor?
"Evet, Almanya'da da böyle bir durum söz konusu ve özellikle önemli oyuncuların üzerinde oynamaları için bir baskı oluşuyor. Ben de takımın kilit oyuncularından birisi olduğum Hertha Berlin'de ve Stuttgart'ta böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Tamam, belki iyileşiyorsunuz ama tam hazır olmadan oynatıyorlar. Benim de aslında oynamaya ihtiyacım var ve biraz da acele ediyorum."
-Futbolu özlüyor mu insan sakat olduğunda?..
"Tabii ki özlüyorsunuz ve oynamak istiyorsunuz. Ama hazır olmadan oynamak da iyi bir şey değil. Ben iki sene içinde bunu yaşayarak tecrübe ettim. Ama şimdi iyi yoldayım."
TOTTENHAM'IN YERİNE STUTTGART'I SEÇTİM
- Beş yıl öncesine dönüp kariyer planlamana baktığında bugün istediğin noktada bulunduğunu söyleyebilir misin? Yoksa daha iyi yerlerde mi olmalıydın? Mesela İspanya Ligi'nde…
"Tabii ki daha iyi yerlerde olabilirim. Gerçi İspanya Ligi'nden teklif de aldım ama ben üst düzey takımlarda oynamak isterim ve öyle bir teklif gelseydi giderdim. Orta sıra takımlarına gitmek istemedim açıkçası. Aynı şekilde İngiltere'den teklifler aldım. Geçtiğimiz sezon Tottenham beni istedi ama Almanya şampiyonu Stuttgart'ın teklifi benim için daha cazipti. Ancak dediğiniz gibi, son iki sezondur yaşadığım sakatlıklar olmasaydı performansım çok daha iyi düzeyde olabilirdi. Yine de kariyerimin gelişiminden memnunum. Henüz 29 yaşındayım ve önümde futbol oynayabileceğim 5-6 sezon daha var."
-Her daim Süper Lig takımlarının transfer gündeminde bulunan bir oyuncusun ama sen Türkiye'de oynamaya pek sıcak bakmıyorsun. Bunun sebebi ne?
"Bundesliga'ya çıktığım günden beri, yani 18 yaşımdan bu yana her yaz ve kış transfer döneminde gündemde oluyorum. Sadece gazetelerin yazdıklarıyla değil, gerçekten teklifler de alıyorum. Her zaman söylüyorum, "Bir gün Türkiye'ye geleceğim" diye. Ama önümde 5-6 sezonum daha var ve birkaç sene sonra Türkiye'ye gelebilirim."
- Türk kulüplerinde bir olumsuzluk mu görüyorsun, onun için mi gelişini erteliyorsun?
"Hayır, bir olumsuzluk görmüyorum ama şu anda Türkiye'yi Avrupa'da temsil ediyorum.
- Turkcell Süper Lig'i kariyer olarak bir gerileme diye mi düşünüyorsun?
"Tam olarak böyle söylemek istemiyorum ama hepimiz biliyoruz ki, Türkiye'de futbol oynamak isteyen her oyuncunun Avrupa'ya gitmek gibi bir hayali var. Ben de oradayım zaten. Niye tutup da Türkiye'ye geleyim ki? Oradaki misyonumun henüz bitmediğini düşünüyorum."
TÜRKİYE'DE ALTYAPI YATIRI YETERSİZ
- Futbolu bir yana bırakırsak, Bundesliga kulüpleri ile Türk kulüpleri arasında yapısal bir kıyaslama yapabilir misin?
"En önemlisi altyapı farkı. Almanya'da çocuklar 7 yaşında futbola başlıyor. Türkiye'de ise altyapı imkânları çok iyi değil. İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkeler altyapılarının gücü sayesinde çok sayıda kaliteli oyuncu yetiştirebiliyor. Türkiye'de altyapıya yeterli yatırım yapılırsa var olan yeteneklerin daha kolay ve çok sayıda ortaya çıkarılabileceğini düşünüyorum."
- Bunu söylediğinde bir yanlış anlaşılma olabilir. Türkiye'deki insanlar, "Bizim Süper Lig kulüplerimizin bir kısmı da iyi altyapılara sahip" diye düşünebilir. İstersen Almanya'nın bu konudaki farkını biraz daha açalım.
"Evet, Almanya'da sadece birkaç büyük takımın altyapısının kaliteli olmasından söz etmiyorum. Türkiye'de birkaç büyük takımın altyapısı iyi olsa bile sonuçta belirli sayıda oyuncu kapasitesine sahipler. Bu nedenle çok sayıda yetenek keşfedilemeden kaybolup gidebiliyor. Oysa Almanya'da daha alt liglerdeki kulüpler de sağlam altyapı organizasyonlarına sahip. Mesela 2. Lig takımı Essen'de yetişen Ali Bilgin, Barış Özbek ve Serkan Çalık gibi oyuncular Türkiye'de büyük takımlarda forma giyebiliyor. Üstelik hiç problem yaşamadan profesyonelliğin en üst düzeyinde oynayabiliyorlar. Benim açımdan da böyle. Oyun anlayışımı, disiplinimi hep altyapıda aldığım eğitime borçluyum."
- Türkiye'deki yöneticilik anlayışı da biraz farklı. Burada her gün medyanın önündeki yönetici tipleriyle karşı karşıyayız. Tugay Kerimoğlu'na bu konuda sorduğum soruya "Ben kulüp başkanını bir kez gördüm, o da sözleşme imzalarken" karşılığını almıştım. Almanya açısından durum nasıl?
"Almanya'daki bakış açısı da İngiltere'dekine benziyor. Orada da başkanlar çok göz önünde değil. Ben de başkanı sadece imza attığım gün ve takımın açılışında gördüm. Almanya'da profesyonel kadrolar görev yapıyor, menajerler ön planda oluyor."
- Doğru sistem de galiba işinin ehli profesyonellerin iş başında olması…
"Bu biraz da futbol kültürüyle ilgili bir şey. Elbette kimin ön planda olacağı, kimin işleri yürüteceği herkesin kendi seçimi ama kulüplerin bulundukları noktalara bakarsak Avrupa'daki uygulamanın daha doğru olduğunu söyleyebiliriz."
SÜPER LİG GİDEREK GELİŞİYOR
- Almanya'dan bakıldığında bizim ligimizin durumunu nasıl görüyorsun? Turkcell Süper Lig, Avrupa'daki beş büyük ligin neresinde?
"Bence Süper Lig de hemen bu beş büyük ligin arkasından geliyor. Üstelik Türkiye'de her geçen gün gelişen ve seviyesini yükselten bir ligle karşı karşıyayız. Bu sezon Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında gösterdiği başarı da Türk futbolu açısından önemli bir avantaj. Artık çok büyük starlar da Türkiye Ligi'ne gelebiliyor. Bir Roberto Carlos bunun en önemli örneği. Belki "Yaşlı olduğu için Türkiye'ye geldi" denilebilir ama bence başka bir lige de gidebilirdi. Hatta Real Madrid'de rahatlıkla iki sezon daha oynayabilirdi. Ama Türkiye'yi tercih etti. Bu tip starların Türkiye'ye gelmesi ligin kalitesini de artırıyor. Bundan beş-altı sene önce hiç kimse Roberto Carlos'un Türkiye'ye gelebileceğini düşünemezdi."
- Fakat yine de bizim ligimizde bir tempo sorunu var gibi görünüyor.
"Tabii ki İngiltere, İspanya veya Almanya'da futbolun çok daha tempolu oynandığını söyleyebiliriz. Ama bunun fiziksel güçle bir ilgisi yok. Oradaki oyun anlayışı çok farklı. Biraz önce de söylediğim gibi, Türkiye'ye dünya çapında kaliteli oyuncular geldikçe tempo sorunu da ortadan kalkacak."
- O zaman yabancı transferinin ülke futbolu için zararlı olmadığını düşünüyorsun.
"Elbette değil. Ama biraz önce de söylediğim gibi bir yandan altyapınızı geliştirecek ve kendi kaliteli oyuncularını üreteceksiniz, bir yandan da yabancı yıldızlarla liginizin kalitesini artıracaksınız. İngiltere'de, İspanya'da bunun örneklerini görüyorsunuz. Hem ligleri son derece kaliteli hem de yerli oyuncuları dünya çapında futbolcular."
- Türkiye'deki şampiyonluk yarışı hep aynı takımların arasında dönüyor. Almanya'da ise daha fazla takımın bu hedefe ulaştığını görüyoruz.
"Aslında Almanya'da Bayern Münih, İngiltere'de de Manchester United gerçeği var. Yine de onların dışında çok farklı takımlar şampiyonluğa ulaşabiliyor. Türkiye'deki takımlar arasında bütçeler açısından uçurumlar var. Ama Almanya'da Bayern Münih ne kadar zengin bir kulüp olursa olsun diğer takımlar da ona yakın bütçelere sahip. Türkiye'de bir başka sorun da üç büyük takımın kurduğu hegemonyanın diğer takımların özgüvenini kırması. "
- Bir yandan da şehrin takıma verdiği destek var. Türkiye Ligi'ndeki takımların yarısı iki şehirde toplanırken, Bundesliga'da her takım farklı bir şehirden geliyor ve bu takımlar kendi kentlerinin desteğini arkasında bulabiliyor.
"Bu da büyük bir pay. Seyirci ve destek önemli. Türkiye'de hem bütçeler arası uçurumlar hem büyük kulüplerin arkasındaki desteğin çok güçlü olması hem de diğer takımların özgüven eksikliği böyle bir tabloyu ortaya çıkartıyor. Ama futbol kalitesini yükseltmek için rekabetin artması ve büyük takımların arasındaki yarışa yeni takımların da katılması gerekiyor."
- Türkiye Ligi'nde hangi oyuncuları beğeniyorsun?
"Almanya'da da olsam Türkiye Ligi'ni yakından izliyorum. Milli Takım'da oynayan çok sayıda yetenekli oyuncu var. Yerli olarak baktığımda Arda'yı çok beğeniyorum. Alex ve Roberto Carlos'un kalitesi de zaten tartışılmaz."
UYUM SÜRECİ 5-6 AY SÜRER
-Hertha Berlin'de birlikte çok başarılı olduğun Marcelinho'nun Türkiye'de başarısız olmasını neye bağlıyorsun?
"Aslında Marcelinho özelinde, oyuncunun uyum problemi denilen şeyi öğrenmek istiyorum. Marcelinho için kötü futbolcu diyebilmek elbette mümkün değil. Hertha Berlin'de birlikte oynadığımız dönemde gol kralı olmuş, yılın futbolcusu seçilmiş bir oyuncu. Ama Trabzon'a geldiğinde ortam değişikti. Ne olursa olsun bir alışma süreci var. Ben de bunu Stuttgart'ta yaşadım. İlk antrenmanınızda her istediğinizi yapmanız mümkün değil. Alışma süreciniz en az beş-altı ayınızı alır. Çünkü yanınızdaki futbolcular sizin stilini bilmez. Siz de onların nerelere koşu yapabileceğini, hangi özelliklere sahip olduğu zamanla öğrenirsiniz. Bu tanıma sürecinde mutlaka karşılıklı sabır gösterilmesi gerekir. Ama Marcelinho bu süreyi doldurmadan geri döndü. Sanırım o da Trabzon kentine alışamadı. O çok renkli bir adam ve sanırım farklı şeyler arıyordu."
- Bir Türk olarak Almanya'da en üst düzeye ulaşabilmiş bir futbolcusun. Almanya'da her Türk oyuncu Almanlarla aynı şansa sahip mi? Yoksa Türk olmanın zorlukları var mı?
"Elbette üst düzey futbolcu olabilmenin zorlukları var ama bunları aşmak da sizin elinizde. Ben olayım, Altıntop kardeşler olsun, bizden önce profesyonel olan diğer isimler olsun bu durumun kanıtı. Bir futbolcu için en önemli dönem genç takımlardan profesyonelliğe geçiş sürecidir ve bu noktada birçok yetenekli oyuncu da gereken sıçramayı yapamayabilir. Almanya'da bu sıçramayı gerçekleştiremeyen Türk oyuncular "Bana Türk olduğum için haksızlık yapıldı" diye düşünüyor. Aslında Türkiye'de de dünyanın bütün ülkelerinde de genç oyuncular için aynı kritik eşik söz konusu. Almanya'daki Türk oyuncuların bu eşiği geçemediklerinde "Yabancı olduğum için" bahanesine sığınması doğru değil.
- Türk futbolunun yükselişinde gurbetçi oyuncuların katkısı inkâr edilemez. Türkiye, Almanya'yı yakından izliyor ve oradaki yetenekli oyuncuları Milli Takımımıza kazandırmaya çalışıyor. Ancak bazı oyuncuların da Alman Milli Takımı'nı tercih ettiğini görüyoruz. Buradaki sorun ne?
"Bu herkesin kendi kararı. Mesela bu durumdaki oyunculardan Serdar Taşçı benim takım arkadaşım. Herhalde "Almanya Milli Takımı'nda oynarsam benim için daha avantajlı olur" diye düşünüyorlar. Ama tabii benim başkalarının kararları için konuşmam doğru olmaz. Sonuçta ben hayalim olan Türk Milli Takımı'nı seçtim. O dönemde Almanlar bana da teklifte bulunmuştu ama 16 yaşımdan itibaren Türk Milli Takımı'nda oynamaya karar vermiştim."
EURO 2008'DE ALMANYA FAVORİ
- Alman futbolu bir süre duraklama dönemi yaşadı. Littbarski, Möller, Haessler, Sammer gibi oyuncular sahneden çekildikten sonra çok yetenekli isimler çıkaramadılar. Ama 2006'da onlardan fazla bir şey beklenmezken dünya üçüncüsü oldular ve oynadıkları futbolla da büyük beğeni kazandılar. Yeniden ayağa kalkmayı nasıl başardılar? Bu süreçte neler yaptılar?
"Almanların en büyük özelliği takım olabilmekti. Bir ara sanki bunu kaybettiler. Şimdi çok kaliteli ve yetenekli oyuncuları da var. Ballack, Schneider, Klose gibi… Bu yetenekli oyuncularla takım ruhunu da yakalayınca eski günlerine döndüler. Bence de 2006 Dünya Kupası'nın en iyi futbol oynayan takımı onlardı. Avrupa Şampiyonası'nın da en büyük favorilerinden biri yine Alman Milli Takımı."
- Türkiye'den gönderilen Joachim Löw, bugün Alman futbolunun 1 numaralı teknik direktörü. Bunu nasıl değerlendirmek gerekiyor?
"Löw'le zaman zaman karşılaşıyoruz, konuşuyoruz. Son derece sempatik bir adam. Alman Milli Takımı'nda oynayan arkadaşlarım da ondan çok memnun, tüm oyunculara eşit davrandığını söylüyorlar. Bir artısı da Klinsmann'la birlikte olduğu dönemde Amerika'dan birçok bilim adamı getirmiş ve onlarla çalışmışlardı. Takımın fizik gücünün gelişmesinde bu çalışmaların da büyük katkısı olduğunu söylüyorlar. Dünya Kupası'na çok iyi hazırlanmışlardı. Löw de şimdi aynı sistemi üzerine koyarak sürdürüyor."
- Alman futbol kamuoyu da onu kabullenmiş durumda…
"Evet, çok seviliyor. Hem futbolcular hem medya hem de kamuoyu tarafından destekleniyor. Tabii bu da Alman takımının oynadığı futbolun kaliteli olmasıyla ilgili."
-Alman futbolunda teknik direktör sirkülasyonunun Türkiye'deki kadar yoğun olmadığını görüyoruz. Türkiye'de yarım sezonda dört teknik direktörle çalışan takımlar var.
"Türkiye'de teknik direktör olmak zor. Bir kere Türkiye'de kulüp yönetimleri çok sık değişiyor. Almanya'da böyle bir şey söz konu değil. Üstelik orada teknik direktör değiştirmenin bir başka zor tarafı da herkesin sağlam sözleşmeleri ve tazminat maddeleri bulunması. Kimse tazminat ödemek istemediği için böyle olaylar çok sık yaşanmıyor. Teknik direktörü ancak son noktaya geldiklerinde değiştiriyorlar. Bu da istikrarı ve dolayısıyla başarıyı getiriyor."
PORTEKİZ DE FAVORİLERDEN BİRİ
- Euro 2008'de Almanların favori olduğunu söyledin ama sence başka hangi takımlar şampiyonluk için avantajlı görünüyor?
"Hollanda ve Portekiz de bence favoriler arasında. Çok iyi oyunculara sahipler. Ama tabii turnuva takımı olmayı başarmak da önemli. Orada sürprizler yaşanabiliyor. Bizim de iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Turnuva öncesinde geçireceğimiz hazırlık dönemi çok önemli. O süreci iyi değerlendirirsek, fiziksel ve mental orak iyi hazırlanabilirsek çok başarılı olabileceğimize inanıyorum."
- Bizim Euro 2008'de şampiyon olmamız Yunanistan'ın şampiyon olması gibi mi algılanır? Aynı derecede bir sürpriz mi sayılır?
"Yunanistan çok büyük sürpriz olmuştu. Biz de belki sürpriz oluruz ama daha önce elde ettiğimiz bir dünya üçüncülüğümüz var ve oynadığımız futbol çok farklı. Biz Yunanistan gibi kapanabilen bir takım değiliz, korakor bir futbol anlayışımız var. Kendi oyunumuzu oynayarak Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz."
- Favorileri sıralarken Portekiz'i de saydığına göre grubumuzdaki en güçlü rakip olarak da onları görüyorsun demektir.
"Evet. Çok fazla yetenekli oyuncuları var. Takımın hepsi yıldız. Hepsi maçın sonucunu değiştirebilecek oyuncular. Grupta biz ve Portekiz çekişeceğiz."
- Bu tip organizasyonlarda yer almadığımız dönemde başka takımların yıldızlarına özenirdik. Ama bugün durum biraz değişti galiba.
"Elbette, bizim de uluslararası oyuncularımız var. Emre, Halil, Hamit, ben çok uzun süredir uluslararası arenada oynuyoruz. Keza Nihat son derece başarılı. Bizim futbolcularımız da artık Avrupa'da tanınıyor ve izleniyor. Türkiye Ligi'nde de tanınan oyuncularımız var. Euro 2008, Türk oyuncusunun uluslararası platformda tanınırlılığını artırmak açısından önemli bir fırsat. Ben Avrupa Şampiyonası'ndan sonra birçok oyuncumuzun daha uluslararası alanda gözde olacağına inanıyorum."
- Elemelere iyi başladık ama sonrasında kolay rakipler karşısında bile zorlandık. 2002 Dünya Kupası elemlerine giderken de zorlanmış ancak dünya üçüncüsü olmayı başarmıştık. Elemelerle finallerin havası farklı mı oluyor? Biz de turnuva takımı kategorisinde miyiz?
"Biraz önce de söyledim, Avrupa Şampiyonası öncesindeki bir aylık süreçte çok iyi hazırlanabilirsek başarı şansımız artar. 2002 Dünya Kupası'ndaki başarının arkasında bu hazırlık sürecini mükemmel geçirmemiz yatıyordu. Fatih Hocanın bu konudaki ustalığını da herkes biliyor. Elemelerin başındaki havayı yeniden yakalamamamız için hiçbir sebep göremiyorum."
TÜRK OYUNCUSU AVRUPA'YA ÇIKMALI
- Milli Takımımızda çok genç oyuncular da yer alıyor. Uluslararası bir oyuncu olarak onlara ne tavsiye edersin?
"Onlara örnek olmaya çalıyorum. Ama bunu lafla değil, sahadaki ve saha dışındaki duruşumla, davranışımla, konuşmamla ya da futbol görüşümle yapmaya çalışıyorum. Onlara Avrupa'da oynamanın getireceği avantajları anlatıyorum. O futbolu görmek ve içinde olmak kesinlikle daha güzel. Üstelik belli bir performansı yakaladıktan sonra daha iyi yerlere gelmek de kolaylaşıyor. O yüzden hepsine bu cesarette olmalarını söylüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir sonuç aldıktan sonra oyuncularımızın önemli liglere sıçrayacaklarını düşünüyorum."
- Gelecekle ilgili hedeflerinden biraz söz ettin ama biraz daha açar mısın?
"Şu anda zaten iyi bir takımda oynuyorum ve üç sezon daha mukavelem var. Ama benim öncelikli hedefim önümdeki 5-6 yılı çok iyi değerlendirmek ve yeniden kendimi göstermek. Önümüzdeki yarım sezonu iyi geçirip Avrupa Şampiyonası'na kapasitemin en üst düzeyinde başlamak istiyorum."
- Yıldıray Baştürk futbol dışındaki hayatında neler yapar?
"Sinemaya çok meraklıyım, her türlü müziği dinliyorum. Arkadaşlarımla ve ailemle zaman geçirmeyi çok seviyorum."
- Tatillerini nerede geçiriyorsun?
"Her zaman Türkiye'de tatil yapıyorum. Genellikle Antalya ve Bodrum'u tercih ediyorum. Çünkü burada gördüğüm hizmeti hiçbir yerde göremiyorum." RÖPORTAJ: Mazlum ULUÇ / Tam Saha
29.02.2008
ThersoN
02.Mart.2007, 01:08
EURO 2008'DE ALMANYA FAVORİ
- Alman futbolu bir süre duraklama dönemi yaşadı. Littbarski, Möller, Haessler, Sammer gibi oyuncular sahneden çekildikten sonra çok yetenekli isimler çıkaramadılar. Ama 2006'da onlardan fazla bir şey beklenmezken dünya üçüncüsü oldular ve oynadıkları futbolla da büyük beğeni kazandılar. Yeniden ayağa kalkmayı nasıl başardılar? Bu süreçte neler yaptılar?
"Almanların en büyük özelliği takım olabilmekti. Bir ara sanki bunu kaybettiler. Şimdi çok kaliteli ve yetenekli oyuncuları da var. Ballack, Schneider, Klose gibi… Bu yetenekli oyuncularla takım ruhunu da yakalayınca eski günlerine döndüler. Bence de 2006 Dünya Kupası'nın en iyi futbol oynayan takımı onlardı. Avrupa Şampiyonası'nın da en büyük favorilerinden biri yine Alman Milli Takımı.''
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
zaten Almanların 2006 Dünya Kupasında da en büyük favorilerden biri olması ve evinde kupası kaldıramamış olmaları koymuş sanırım ki, Almanya 2008e sessiz sessiz bileniyor.
Yıldıray'ın başarılarının devamını dilerim. Ayrıca kendisini Almanya dışında başka bir ülke kulübünde görmeyi pek isterim.
ThersoN
02.Mart.2007, 01:37
Hamit'ten Hitzfeld'e övgü
Bundesliga lideri Bayern Münih'in formasını giyen Hamit Altıntop, teknik direktörü Ottmar Hitzfeld'e büyük saygı duyduğunu belirterek, "O büyük bir teknik direktör" dedi.
http://www.ntvspor.net/Images/26736.jpg
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 16:52 TSİ 29 Şubat 2008 Cuma
Alman Birinci Futbol Ligi takımlarından Bayern Münih'te oynayan Türk milli futbolcu Hamit Altıntop, kulüp menajeri Uli Hoeness ve teknik direktör Ottmar Hitzfeld'i övdü.
Eski takımı FC Schalke 04'e karşı yapılacak maç öncesi kulübün resmi İnternet sayfasında yayınlanan röportajında Hamit, Hoeness'in kendisini, takımda büyük sürpriz yapacak bir oyuncu olarak nitelendirdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Daha müzakere aşamasında her iki taraf da takıma katılmamın uygun olacağını hissetti. Kulübün ve benim durumumu iyi analiz ettik ve birçok ortak yanlar keşfettik. Her gün yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum ve büyük bir güven hissettim. Hoeness gibi önemli bir kişiden değer görmek insanın özgüvenini artırıyor'' dedi.
Teknik direktör ile ilişkisinin nasıl olduğunun sorulması üzerine de Hamit, ''Hitzfeld, büyük bir teknik direktör. Futbol aslında 'küçük işleri' yapabildiğin takdirde aslında basit bir oyun. Topu durdurmayı ve pas vermeyi sürekli tekrarlıyoruz. Bu, güçlü yanların ortaya çıkartılabilmesi için gerek duyulan önemli bir temel. Teknik direktör de herkesin takıma girebilme şansı olduğu duygusunu veriyor. Bu da takım ruhunu güçlendiriyor. Hitzfeld'e büyük saygı duyuyorum'' dedi.
FC Schalke 04 takımını nasıl bulduğu şeklindeki soruya karşılık Hamit, takımın genç futbolculardan oluştuğunu, bu nedenle biraz istikrarsız olduğunu, güçlü olmasına rağmen bu yıl lig şampiyonu olabileceğini sanmadığını belirtti.
Hamit, lig şampiyonluğunu Bayern Münih'in mi alacağının sorulması üzerine de ''Tabii daha çok şey olabilir, ancak eski takım arkadaşlarımın bizi artık yakalayabilmeleri olasılığı az'' karşılığını verdi.
Bayern Münih takımına ve Münih kentine de çabuk alıştığını ifade eden Hamit, antrenman sahasına yakın bir yerde yerleştiği evinde her işi kendisinin yaptığını, ancak yemek pişirmek konusunda iyi olmadığını kaydetti.
Münih kentinde yaşayan insanları nasıl bulduğu şeklindeki soruya karşılık da Hamit, ''Saygılı ve bilgili insanlar, ancak Ruhr bölgesindeki insanlardan da daha çekingenler. Gelsenkirchen'de insanlar bana gelip 'Hamit cumartesi günü neyin vardı' diye takılıyorlardı. Münih'te henüz böyle bir durumla karşılaşmadım'' dedi.
ThersoN
05.Mart.2007, 05:51
http://futbol.turksportal.net/tsi/v2/image//haber/alpay_koln.jpg
Alpay İdmanları Da Bıraktı
04.03.2008 - 18:45:29
Christoph Daum´un çalıştırdığı Almanya 2. Lig takımlarından FC Köln´de uzun süredir kadrodışı bulunan Türk oyuncu Alpay Özalan´ın artık antrenmanlara da çıkmadığı belirtildi.
Köln´ün yerel gazetelerinden Express´te yer alan haberde, Alpay Özalan´ın, sözleşmesinin sona ereceği 30 Haziran tarihini beklediği ve son zamanlarda takımın antrenmanlarına dahi katılmadığı belirtildi.
FC Köln´ün U23 takımı teknik direktörü Frank Schaefer, Alpay´ın geçen yılın aralık ayı başında 2 hafta boyunca antrenmanlara katıldığını ifade ederek, yöneticilerden Claus Horstmann da ´´Şu anki durumda Alpay´ın bizde sözleşmesi sürüyor´´ dedi.
Haberde ayrıca, Alpay´ın FC Köln´den ücret almaya devam ettiği belirtilerek, takımın savunmada eksiklikleri bulunmasına rağmen, Alpay´ın bu konuda yardımcı olabileceğinin de savunulamayacağı görüşüne yer verildi.
ThersoN
08.Mart.2007, 02:52
Özil: Fenerbahçe'nin teklifini reddettim
Ara transfer döneminde Schalke'den Werder Bremen'e transfer olan Türk asıllı Mesut Özil, Almanya'yı sevdiği için Fenerbahçe'den gelen teklifi kabul etmediğini söyledi.
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı
Almanya'nın Schalke 04 takımından Werder Bremen'e transfer olan genç futbolcu Mesut Özil, yeni takımında sıcak karşılandığını ve mutlu olduğunu söyledi.
Werder Bremen'e transfer olmadan önce Fenerbahçe'den de transfer teklifi aldığını anlatan 19 yaşındaki Özil, "Almanya'yı seviyorum. Tüm ailem ve arkadaşlarım burada. Bunları göz önünde bulundurarak Fenerbahçe'nin teklifine hayır dedim. Werder Bremen iyi bir takım. Burada çok arkadaşım var. Ortam iyi. Buraya gelerek doğru karar verdiğime inanıyorum" dedi.
Almanya Ümit Milli Takımı'nda oynadığını belirten Mesut Özil, "Hedefim Almanya Milli Takımı’nda forma giymek. Şu anda U-21'de forma giyiyorum. Orada da forma giymekten mutluyum" dedi. Mesut ayrıca, Türkiye Milli Takımı için kendisine hiç davet gelmediği de belirtti.
DİEGO’YU ÖVDÜ
Mesut Özil, Almanya'da iki kez yılın futbolcusu seçilen Werder Bremen'in yıldız oyuncusu Diego'ya övgüler yağdırdı.
Genç oyuncu, "Werder Bremen'de Diego ile yan yana oynamak büyük bir şans. O çok iyi bir futbolcu. İyi paslar veriyor. Ondan öğreneceğim çok şey var. Teknik direktörümüz de çok iyi. İyi çalıştırıyor, işini iyi biliyor. Burada yabancılık çekmiyorum. Hedefim ilk 11'de yer almak" diye konuştu.
ThersoN
08.Mart.2007, 03:00
Bayern Münih son anda: 1-0
Bayern Münih, Almanya Kupası çeyrek final maçında konuk ettiği ezeli rakibi 1860 Münih'i, uzatma bölümünün son dakikasında Ribery'nin penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.
http://www.ntvspor.net/Images/26657.jpg
NTVSPOR
Güncelleme: 11:46 TSİ 28 Şubat 2008 Perşembe
Almanya Kupası'nda yarı finalistler belli oldu.
Bayern Münih, çeyrek final maçında konuk ettiği ikinci lig ekibi 1860 Münih'i 1-0 yenerek son 4 takım arasına adını yazdırdı.
Mücadelenin 90 dakikalık normal süresinde gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara gitti. İkinci uzatma bölümünün son dakikasında kazanılan penaltı atışını gole çeviren Ribery, Bayern Münih'i ezeli rakibi karşısında galibiyete taşıdı.
Milli futbolcu Hamit Altıntop'un 45 dakika görev yaptığı Bayern'de, Luca Toni 84. dakikada kırmızı kart gördü. 1860 Münih'te ise Schwarz 111. dakikada, Thorandt uzatmanın sonunda kırmızı kart gördüler.
WOLFSBURG MARCELINHO'YLA GÜLDÜ
Çeyrek finalde oynanan günün diğer maçında ise, Wolfsburg Hamburg'u 2-1 yendi.
ilk yarıda Grafite'nin penaltı golüyle öne geçen Wolfsburg, 70. dakikada Van der Vaart'ın golüne engel olamadı ve maç uzatmaya gitti.
Uzatma dakikalarında eski Trabzonsporlu Marcelinho ile bir gol daha bulan Wolfsburg, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak yarı finale yükselen taraf oldu.
Kupada daha önce, Hoffenheim'ı eleyen Dortmund ile Stuttgart'ı saf dışı bırakan ikinci lig ekibi Jena yarı finale yükselmişti.
Almanya Kupası'nda yarı final karşılaşmaları 18 ve 19 Mart'ta oynanacak.
El Barto
08.Mart.2007, 03:18
28 Şubat 2008 Perşembe
Yahu neredeyse yarı final karşılaşmaları oynanacak biraz eski bir haber değil mi bu?
ThersoN
08.Mart.2007, 03:24
NTVSPOR
Güncelleme: 11:46 TSİ 28 Şubat 2008 Perşembe
evet öyle olmuş pardon karıştırmışım :), zaten başka yere de yanlış konu açtım, özür dilerim.
gerçi yine de son haber bu.
Del Piero_10
11.Mart.2007, 22:06
Bundesliga'yı kasıp kavuran Franck Ribery, "Herşeyi kazanmak isteyen biri olarak Altın Top'ta da gözüm var" dedi.
Galatasaray'ın eski futbolcusu Franck Ribery, sakatlığının ardından sahalara muhteşem bir dönüş yapınca, Almanya'da "Yeni Napolyon" başlıklarıyla selamlanmaya başladı. Geçtiğimiz yaz Olimpik Marsilya'dan Bayern Münih'e transfer olan Fransız yıldız, takımında çok mutlu olduğunu ve hiçbir zaman ayrılmak istemediğini söyledi.
Fransa'da yayınlanan L'Equipe gazetesine konuşan Ribery, her yıl dünyanın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülünü kazanmak isteyip istemediği konusunda, "İstiyorum. Altın top bir rüya. Elde etmek isteyeceğim bir şey. Bir gün onu kazanmak için elimden geleni yapacağım. Ben, mümkünse herşeyi kazanmak isteyen bir oyuncuyum. Altın Top da buna dahil. Zaten çoktandır istiyordum; şimdi giderek daha da çok istiyorum" şeklinde konuştu.
Yaşam tarzını değiştirmedi
Futbolunun Almanya'da bu denli büyük bir yankı uyandıracağını öngöremediğini belirten Ribery, Olimpik Marsilya'da da büyük ilgi gördüğünü; ancak Bayern Münih'teki durumun hiçbir yerle karşılaştırılamayacak kadar müthiş olduğunu dile getirdi. Buna karşın "Hayatımı her zamanki gibi sürdürmeye çalışıyorum" diyen Ribery, bir gün Zidane gibi olup olmama konusundaysa, "Öyle umuyorum. Özellikle de onunkisi gibi bir kariyer yapabilirsem..." ifadesini kullandı.
Bayern Münih'te ve Almanya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti, "Diğer Fransız futbolculara da Bundesliga'ya gelmelerini tavsiye ediyorum" sözleriyle dile getiren Galataaray'ın eski yıldızı, "Burada çok mutlu ve rahatım. Almanca da öğreniyorum. Biraz zor ama konuşmak istiyorum" diye konuştu.
2008 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa milli takımı formasını giyecek olan Ribery, başlamasına artık çok kısa bir süre kalan bu turnuva için de konuştu. Euro 2008'e şimdiden hazırlandığını anlatan Franck Ribery, "Bugün burada yaptığımı, Euro 2008'de de yapmalıyım. (Euro 2008) Benim için en az lig kadar önemli. Kazanmak istediğim bir turnuva" dedi.
Platini, Cantona, Zidane, Henry... Ribery?
Son günlerde Ribery'nin Almanya'da gördüğü ilgiye geniş yer ayıran Fransız basınında Franck Ribery, daha önce yabancı kulüplere transfer olarak o kulüplerin bayrak futbolcusu haline gelen dünyaca ünlü yıldızlarla karşılaştırılıyor. Haber ve yorumlarda sık sık Juventus'un Michel Platini'si, Manchester United'ın Eric Cantona'sı, Real Madrid'in Zinedine Zidane'ı ve Arsenal'in Thierry Henry'si neyse, Bayern Münih'in Franck Ribery'sinin de o olacağı düşüncesi dile getiriliyor.
shadowrefree
11.Mart.2007, 22:12
ben bir fenerli olarak bu cevheri galatasaray kaçırdığı için çok üzülüyorum...
ThersoN
11.Mart.2007, 23:02
Bundesliga'yı kasıp kavuran Franck Ribery, "Herşeyi kazanmak isteyen biri olarak Altın Top'ta da gözüm var" dedi.
Son günlerde Ribery'nin Almanya'da gördüğü ilgiye geniş yer ayıran Fransız basınında Franck Ribery, daha önce yabancı kulüplere transfer olarak o kulüplerin bayrak futbolcusu haline gelen dünyaca ünlü yıldızlarla karşılaştırılıyor. Haber ve yorumlarda sık sık Juventus'un Michel Platini'si, Manchester United'ın Eric Cantona'sı, Real Madrid'in Zinedine Zidane'ı ve Arsenal'in Thierry Henry'si neyse, Bayern Münih'in Franck Ribery'sinin de o olacağı düşüncesi dile getiriliyor.
Bu kadar gaz almış bu kadar hırslı bir insan görmedim :D ya da görmüş duymuşumdur ama bu kadar açık dile getiren birini görmedim diyeyim bari..
Basın bu adama bu kadar gaz verirse açıkçası yaşı daha çok genç çabuk şişer sonu kötü olur diye düşünüyorum. Ribery'nin bir Platini, bir Zidane, bir Henry olması, onun kulubüne bu isimler kadar katkı yapması için çok çalışması lazım.. yoksa bir sezonluk yıldız piyasada çok..
shadowrefree
11.Mart.2007, 23:12
ribery nin bir sezonluk yıldız olduğuna katılmıyoum ki galatasarayda parlamaya başlamıştı keza marsilyada da çok ii top oynadı dünya kupasıda malum...şimdi bayern e çok büyük katkısı var...ama dediğin gibi çok çalışması lazım platini zidane gibi olması için...ilk kupasını kazandıktan sonra platini zidane gibi olmaya başlıcaktır...
ThersoN
12.Mart.2007, 00:07
yanlış anlaşılmasın :), bir sezonluk yıldız derken önümüzdeki sezon sönerse öyle olur demek istedim. yoksa ribery sevdigim başarılı olmasını istedigim bir oyuncudur, ama yukarıda isimleri zikredilen vatandaşları ile bir tutulmaya başlanması daha ikinci sezonundan(marsilya,bayern m.) itibaren olmamalı.. olumsuz etkileyebilir, daha çok çalışmalı :)
Fıratcan Alçınkaya
12.Mart.2007, 14:25
Şu anda Fransa Milli Takımının en iyi 3-4 oyuncusundan biri ŞL deki performansına göre gelecek sezon belki alabilir...
El Barto
12.Mart.2007, 15:24
Çok çaışmak lazım çook. :)
Seneye Bayern'den kaçmayacağını kim garanti edebilir? :p
deniz.91
12.Mart.2007, 19:46
Bayernin maçlarına bakıyorum gerçekten süper oynuyor gs nasıl kaçırır bunu diyuorum kendi kendime
Fernando Gago
12.Mart.2007, 23:24
Ribery bu kadar yıldızın arasından çıkabilecek kapasiteye sahip deil çok çalışması lazım
TürkuAz
12.Mart.2007, 23:38
Ribery gayet kaliteli ve bir o kadar da karaktersiz bir oyuncu. Büyük futbolcu olmak çok kolay değildir zaten, sırada neleri var..
fenerbahce_1907
12.Mart.2007, 23:49
Alman ekibi Hertha Berlin'in Türk asıllı savunma oyuncusu Malik Fathi, Rusya'nın Spartak Moskova takımına transfer oldu.
Hertha Berlin kulübü tarafından da doğrulanan habere göre, Türk asıllı futbolcu Malik Fathi, kısa zaman önce kulübüyle olan sözleşmesini uzatmış olmasına rağmen, Rus ekibi Spartak Moskova'ya transfer oldu.
Transferle ilgil kesin rakam açıklanmasa da, Spartak Moskova'nın futbolcu için yaklaşık 4 milyon avro bonservis bedeli ödeyeceği sanılıyor.
Fatih Tekke, Hasan Kabze ve büyük olasılıkla Gökdeniz Karadeniz gibi Türk yıldızların da forma giyeceği Rusya Ligi, 16 Mart tarihinde başlayacak.
TürkuAz
12.Mart.2007, 23:50
Yav arkadaş ne var şu Rusya'da anlamadım gitti. Neyse hayırlı olsun..
King_91
12.Mart.2007, 23:53
Sanırım Alman milli takımında oynayacağını zannederek alman milli takımını seçmişti..ne diyim hayırlı olsun
PesimiSTyLa
12.Mart.2007, 23:55
Hayırlı olsun kendi adına .
ThersoN
13.Mart.2007, 01:08
hayırlısı olsun ilginç bir seçim :)
RoNNiE91
13.Mart.2007, 01:44
Hayırlı olsun.Umarım aradığını bulur.
BeeTLeJuiCe
13.Mart.2007, 01:47
Yav arkadaş ne var şu Rusya'da anlamadım gitti. Neyse hayırlı olsun..
Bol Para var :D
Emurafu
13.Mart.2007, 01:50
Hepsi Para'ya gidiyor:)Para para
Fernando Gago
13.Mart.2007, 02:03
Keşke Almanyada kalsaydı Rusya'da kendini geliştiremez
karlkani23
13.Mart.2007, 06:14
Bundesliga takımlarından Hertha Berlin'de oynayan Türk kökenli futbolcu Malik Fathi, Rusya'nın Spartak Moskova takımına transfer oldu.
Hertha Berlin'in menajeri Dieter Hoeness, Spartak Moskova'nın geçen haftaki 1.5 milyon Euro'luk teklifini yükselttiğini belirterek, ''Ekonomik olarak cazip olmasaydı transfere izin vermezdik'' dedi.
Spartak Moskova'nın Malik Fathi için yaklaşık 4 milyon Euro transfer ücreti ödeyeceği ifade ediliyor.
Hertha Berlin'de 7 yıldan bu yana oynayan Malik'in, Rus liginin başlayacağı ilk karşılaşmada 16 Mart tarihinde Spartak Moskova formasını giyebileceği belirtildi.
Hertha Berlin Malik'in sözleşmesini geçen hafta 1 yıl süreyle uzatmıştı. ntvspor.net
Şahsi fikrim Maniche gibi seneye geri döner.
IcedEarth
13.Mart.2007, 06:23
Ruslar para harcamayı seviyor anlaşılan. Çok para vermişler bence.
BeeTLeJuiCe
13.Mart.2007, 06:27
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=57384
shadowrefree
13.Mart.2007, 07:54
anlamış değilim ne var şu rus liginde elini verdin mi kolunu kaptırırsın ruslara...soğukda top mu oynanır yaw...
hem bu adam geleceğin yıldızı olarak gösterilmiyor mydu?yani yetenekli ki almanlar milli yaptı...bize kaptırmamak için tabikide...hll olsun altıntop kardeşlere...
Fıratcan Alçınkaya
13.Mart.2007, 15:06
76 $Milyarderi ile en fazla milyarder Moskova'da var normal... Kıroyum emme para bende hesabı ..:n:
Varonil
16.Mart.2007, 15:30
Ruslar son birkaç yılda yaptıkları transferlerle futbolda atılımlarını arttırdılar.Malik Fathi için hayırlısı olsun,Rusya onun için daha iyi olabilir..
El Barto
16.Mart.2007, 15:38
Kara para aklamanın en güzel yollarından biri sanırım Rusya'da futbol. (:
Geleceği parlak denen adamın ne işi var Rusya'da hala anlamış değilim. Avrupa'nın köküne kıran mı girdi de Allah'ın Rusya'sına gittin. Demek para ile herşey oluyormuş. ;;)
deniz.91
17.Mart.2007, 00:34
Paranın kokusunu sevdi demekki para Rusyadada olsa gideceksin felsefesini benimsemiş:p
TürkuAz
17.Mart.2007, 00:38
Cevabın para olduğunu bildiğim halde sordum soruyu. Amaç soru sormak değil, anlatımı pekiştirmekti.. :p
TaşkınMahmut
17.Mart.2007, 22:24
Bundesliga temsilcisi Werder Bremen'in 23 yaşındaki yıldız futbolcusu Diego'nun gelecek sezon Real Madrid'de oynayacağına dair iddialar artmaya devam ediyor.
Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Real Madrid Werder Bremen'in Diego için belirlediği 30 milyon avroluk bonservis bedelini kabul etmiş durumda ve bu transferin resmiyete düşmesi sadece Diego'ya bağlı. Brezilyalı yıldız orta saha oyuncusu Real Madrid'in kendisine sunacağı şartları kabul ederse gelecek sezon La Liga'da forma giyecek. Bu transferden en çok karlı çıkacak takım ise Werder Bremen olacak. Alman ekibi Diego'yu sorunlar yaşadığı Porto'dan 2005 yılında sadece 5 milyon avro gibi bir rakam karşılığında transfer etmiş ardından Diego Bundesliga'da gösterdiği performansla bütün Avrupa ekiplerinin tekrar gözdesi haline gelmişti.
Kaynak : SporHaber24.Net (http://www.sporhaber24.net)
anil luque
22.Mart.2007, 18:40
ben bu konuya daha once mesaj yazmısıtm sankı :D bremen belkı cok onemlı bır oyuncusunu kaybedecek ama 5 mılyona alıp 30 mılyona satmak cok buyuk bır kar bence fazla surprız olmaz boyle bır transfer..
Redrum
22.Mart.2007, 18:47
Abi başlık bi acaip olmuş bi kalıp sabuna gidiyor gibi:)
Bu arada çok kar eder bremen bence ssatmamanın mantığı yok sat ve yeni yetenekler peşine düş..
Aykan19o3
22.Mart.2007, 20:36
Diego herkez ile anılmaya başladı bu dönemler..
Fietra 10
27.Mart.2007, 05:23
Marcelinho diskoda adam dövdü !
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından VfL Wolfsburg'ta oynayan Trabzonspor'un eski Brezilyalı futbolcusu Marcelinho (32), Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir diskotekte Ingo H. adlı bir kişiyi dövdü.
Bir dönem Trabzonspor formasını da giyen Marcelinho, Bild gazetesinde yer alan habere göre, Ingo H'nın başına bir şişeyle de vurdu.
Ingo H, 4 arkadaşıyla birlikte eğlenmek için diskoteğe gittiğini ve burada barda oturduklarını belirterek, olayı şöyle anlattı: “Dans pistinde Marcelinho, Brezilyalı bir bayan arkadaşımın yüzüne dokunmak istedi. Bayan arkadaşımın önüne geçtiğimde de yumruğuyla göğsüme vurdu. Daha sonra 4 yapılı kişi benim gitmemi istediler. Tuvalete gitmek ve diskotekten ayrılmak istedim. Ancak Marcelinho çıkışta beni bekliyordu. Beni itti ve bir bira şişesiyle başıma vurdu. Yere yıkıldım ve başımdan akan kanı gördüm.”
Daha sonra bir taksiye binerek polise gittiğini ifade eden Ingo H, burada şikayette bulunduğunu söyledi. Hastanede tedavi olan ve başına 5 dikiş atılan Ingo H, Marcelinho'nun mahkemeye çıkmasını istediğini belirtti. Bir polis sözcüsü, olayı doğrulayarak, adam yaralamak suçundun olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti. Marcelinho ise bu kişinin kendisini tahrik ettiğini ve bir tartışmanın yaşandığını belirterek, ancak olayın Ingo H'nın anlattığı gibi olmadığını söyledi.
Marcelinho, polise gitme zorunluluğu olduğu takdirde, burada doğruları anlatacağını kaydetti.
A.A.
jarosik_61
27.Mart.2007, 20:45
burda disko bulamadığı için adam dövemedi orda hıncını çıkarıyor :D
şaka bir yana marcelinho süper lige gelmiş en yetenekli oyuncular arasındaydı.şu adamı 1 sene dahi tutamadık ziya doğan yüzünden sol açığa hapsetmişti adamı maçta gözümün önünde istemeye istemeye top oynuyordu mahvettin adamı
RaSenGan
27.Mart.2007, 21:28
Adriano zannettim ilk başta :D Marcelinho adam dövmek yerine işini yapmalı..
shamur1
27.Mart.2007, 22:13
İşini yapıyor zaten Wolfsburg şuan 7.sırada ilk 4'le de arasında 6-7 puan var. Ve takımı Marcelinho yönetiyor 6 golü ve bir o kadar da asisti var. Tabi forvet arkası oynatıyor hocası. Bizim Ziya Doğan gibi sol çizgiye hapsetmiyor :(
nerazzuri
27.Mart.2007, 22:25
Adriano zannettim ilk başta :D Marcelinho adam dövmek yerine işini yapmalı..
İşini fazLasıyLa yapıyor Aygün rahat oL sen.
MarceLinho ayıp etmiş yakıştıramadım hiç :) EvLiydi gaLiba ?
yunusgs
27.Mart.2007, 22:29
Yazık yazık hiç yakışmamış Marcelinho hem suçlu hem güçlü:D
Fıratcan Alçınkaya
27.Mart.2007, 22:59
Yılmaz Vural sandım bende :n: :zuhaha :p
Fernando Gago
28.Mart.2007, 01:18
İçkinin kurbanı olmuş anlaşılan ....
TürkuAz
28.Mart.2007, 01:21
Vursun be, helaldir.. :D
Fernando Gago
28.Mart.2007, 01:49
Bayern Münihli Lucio gitmek istiyor, burası kesin. Başarılı savunma oyuncusu, hayâlinde Barcelona ya da Real Madrid formasını giydiğini söylüyor...
Bayern Münih'in "Lucio'yu satmıyoruz" açıklaması, bu oyuncuyu transfer listesinde bulunduran Barcelona, Real Madrid gibi kulüpleri durdurabilecek gibi görünmüyor. Zira Lucio, açıkça, gitmek istiyor...
Yeni demecinde İspanya’da oynamak istediğini belirten Lucio, "İspanya benim hayâllerimdeki lig. İyi bir teklif gelmesi durumunda Bayern’den ayrılabilirim. Barcelona veya Madrid’den gelecek olan bir teklif, her futbolcunun en büyük hayâlidir" şeklinde konuştu.
Bayern Münih ile 2010 yılına dek sözleşmesi bulunan Lucio, daha önce yaptığı açıklamalarda da Alman devinden ayrılmak istediğini söylemişti. Bu arada bazı Alman gazeteleri, Brezilyalı yıldızla ilgilenen kulüpler arasında Fenerbahçe'nin de bulunduğunu öne sürmüşlerdi.
TürkuAz
28.Mart.2007, 01:57
Bence gayet kaliteli bir stoper, oynayabilir her iki kulüpte de..
El Comandante
28.Mart.2007, 01:59
1.sinif bir stoper.Avrupanin en kaliteli takimlarinda banko oynayacak kapasiteye sahip.
anil luque
28.Mart.2007, 02:27
bana dünyanın en iyi defanslarını kendıne gore say deseler 1 puyol 2 ferdinand 3 lucio derim.. gercekten mukemmel bır oyuncu tam bır profesyonel gıttıgı her takıma katkı saglayabılecek turden bırısı ve eger barca'ya gıderse puyolla gecılmez olurlar bence..
crazzy
28.Mart.2007, 22:05
Almanya Futbol Federasyonu, Cumartesi günü Hamburg'la oynanan maçta kırmızı kart gören Wolfsburg'un Brezilya'lı golcüsü Grafite'ye 5 maç müsabakalardan men cezası verdiğini açıkladı.Cumartesi günü oynanan ve 1-1 berabere biten karşılaşmanın 90. dakikasında Joris Mathijsen'e tekme atan 28 yaşındaki golcü, kırmızı kartla oyun dışında kalmış ayrıca Hamburg'lu futbolcu Mathijsen de kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.Almanya Futbol Federasyhonu'ndan yapılan açıklamada, Grafite'ye 5 maç, Hollanda'lı Milli futbolcu Mathijsen'e ise 3 maç müsabakalardan men cezası verildiği duyuruldu.Sezon başında Fransız ekip Le Mans'tan 8 Milyon Euro karşılığında Wolfsburg'a transfer olan Grafite, Alman ekipte 14 lig maçında 8 gol kaydetmişti.
RoNNiE91
29.Mart.2007, 01:34
Hak etmiş ikiside.Böyle hareketler futbolda görmek üzücü.
deniz.91
29.Mart.2007, 02:23
İkiside hak etmiş
yunusgs
29.Mart.2007, 03:39
Hak etmişler doğru karar.
PesimiSTyLa
30.Mart.2007, 01:08
Hollanda’dan gelen haberlere göre AZ Alkmaar teknik direktörü Louis van Gaal sezon sonunda takımdan ayrılarak Hamburg’un başına geçecek.
Hollanda’da yayın yapan ‘NOS’ adlı kanalın iddiasına göre AZ’de 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan van Gaal, lig bitiminde kötü bir sezon geçiren ve 12.sırada bulunan takımını kesin olarak bırakacak.
Bu şartlar altında, 56 yaşındaki teknik adamın engin tecrübesi, kendisini Huub Stevens’un yerine hoca arayan Hamburg’un ilk tercihi haline getirdi.
Van Gaal iki kez Barcelona’yı, bir kez Ajax’ı ve 2000-2002 yılları arasında da Hollanda milli takımını çalıştırmıştı.
Hamburg’un teknik direktör listesinde Twente’li Fred Rutten ve Mainz’ı çalıştıran Jürgen Klopp da bulunuyor. Alman ekibi daha önce teklif yaptığı Hırvatistan milli takımı teknik direktörü Slaven Bilic'ten ise ret cevabı almıştı.
goal.com
ThersoN
30.Mart.2007, 03:12
Yılmaz Vural sandım bende :n: :zuhaha :p
ehehe, mümkün:icon_biggrin:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
gerek yok aslında, sahada siniri çıkartıyor o :D
Homer J.S
11.Ağustos.2010, 14:21
http://www.schimmis-treffpunkt.de/lmo/images/487px-Bundesliga-Logo_3D.svg.png
Almanya Bundesliga 2010-2011 sezonundaki maçları, önemli gelişmeleri burada paylaşabilirsiniz.
Almanya Bundesliga'da ilk hafta fikstürü şöyle:
20.08.2010 ---- Bayern Münih - Wolfsburg
21.08.2010 ---- Hoffenheim - Werder Bremen
21.08.2010 ---- M'gladbach - Nürnberg
21.08.2010 ---- Köln - Kaiserslautern
21.08.2010 ---- Freiburg - St. Pauli
21.08.2010 ---- Hannover - Frankfurt
21.08.2010 ---- Hamburg - Schalke
22.08.2010 ---- Mainz - Stuttgart
22.08.2010 ---- Dortmund - Leverkusen
nerazzuri
11.Ağustos.2010, 14:45
Bu sezon oturun trt'nin başına Schalke'yi izleyin. O kadar diyorum. :)
Clayman
11.Ağustos.2010, 15:01
Bayern Münih - Wolfsburg
Hamburg - Schalke
Dortmund - Leverkusen
Hoffenheim - Werder Bremen
Bu maçlar çok zevkli olacak.
vego
19.Ağustos.2010, 16:46
Bundesliga başlıyor
19 Ağustos 2010 14:59 | NTV Spor ve Ajanslar
Almanya Ligi'nde açılışı son şampiyon Bayern Münih, Wolfsburg'a karşı yarın yapacak.
http://media1.ntvspor.net//C/I/57/bundeshbr_LX7H2.jpg
Alman 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2010-2011 sezonu, yarın akşam oynanacak olan Bayern Münih-Wolfsburg maçı ile başlayacak.
Milli futbolcu Hamit Altıntop'un formasını giydiği son lig şampiyonu Bayern Münih ile Wolfsburg arasında oynanacak ilk maç TSİ 21.30'da başlayacak.
Ligde cumartesi günü TSİ 16.30'da Freiburg-St.Pauli, Hoffenheim-Werder Bremen, Mönchengladbach-Nürnberg, Hannover-Frankfurt, Köln-Kaiserslautern maçları oynanırken, TSİ 19.30'da da Hamburg ile Schalke 04 karşı karşıya gelecek.
Bundesliga'nın ilk haftası pazar günü TSİ 16.30'da oynanacak Mainz 05-Stuttgart ve 18.30'da oynanacak Dortmund-Leverkusen maçları ile tamamlanacak.
Mesut Özil'in Werder Bremen'den İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olması ile Bundesliga'daki 12 takımın kadrosunda bulunan Türk futbolcu sayısı 17'ye düştü.
Bayern Münih'te Hamit Altıntop, Bayer Leverkusen'de Burak Kaplan ve Eren Derdiyok, Werder Bremen'de Onur Ayık, Stuttgart'ta Serdar Taşçı, Borussia Dortmund'da Nuri Şahin ve Yasin Öztekin, Hamburg'da Tunay Torun, Hoffenheim takımında Ramazan Özcan, Freiburg'da Ömer Toprak, Nürnberg'de İlkay Gündoğan, Mehmet Ekici, FC Köln'de Taner Yalçın, Sankt Pauli'de Deniz Naki forma giyerken, Eintracht Frankfurt takımı da Ümit Korkmaz, Halil Altıntop ve Cenk Tosun ile 3 Türk futbolcuyu kadrosunda bulunduruyor.
Del Piero_10
21.Ağustos.2010, 19:52
Hoffenheim, sahasında Werder Bremen'i farklı yenerek sezona galibiyetle başladı...
Hoffenheim 4-1 Werder Bremen
Goller: Demba Ba (20'), Mlapa (37'), Ibisevic (41'), Salihovic (43')(Hoffenheim)/Frings (3')
Hafta içinde Sampdoria'yı farklı yenen Werder Bremen lige ağır bir mağlubiyetle başladı.
Maça hılzı başlayan yeşil beyazlılar, 2'inci dakikada Luis Gustavo'nun ceza sahasında topla elle oynadığı pozisyonda bir penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Frings, takımını öne geçirdi. 20'inci dakikada Werder Bremen ceza sahasında yaşanan karambolde topla en son buluşan Demba Ba kariyerinin en kolay gollerinden birini atarak skoru eşitledi. 37'inci dakikada ani gelişen Hoffenheim atağında Mlapa kaleci ile karşı karşıya pozşsyonda skoru 2-1'e getiren isim oldu. 41'inci dakikada Mlapa'nın golüne benzer bir gol atan Ibisevic, farkı 2'ye çıkartan isim oldu. 43'üncü dakikada kazanılan sertbest vuruşta enfes bir vuruş yapan Salihovic, ilk yarının skorunu ilan etti, 4-1.
Karşılaşmanın ikinci yarısında Werder Bremen'in cılzı atakları dışında pozisyon yoktu. Skoru kabullenen iki takımın mücadelesi 4-1 sona erdi.
Köln 1-3 Kaiserslautern
Goller : Novakovic (8') (Köln)/Lakic (70', 84'), Ilıcevic (88') (Kaiserslautern)
Kırmızı Kart: Youssef Mohamad (2') (Köln)
Köln, maça büyük bir şokla başladı. 2'inci dakikada Hoffer'i çok sert bir müdahale ile düşüren Mohamad, direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 8'inci dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında topla buluşan Novakovic, sol ayağı ile yaptığı vuruşla Köln'ü 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra oyunun kontrolü tamamen konuk ekibin eline geçti. Ancak Kaiserslautern girdiği pozisyonları ilk 45 dakika boyunca gole çeviremeyince ilk yarı 1-0 sona erdi.
İkinci yarıda rakibinin üzerine daha da yüklenen Kaiserslautern aradığı golü 70'inci dakikada Lakic ile buldu. 84'te bir kez daha sahneye çıkan Lakic kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. 88'de Ilıcevis'in attığı gol maçın skorunu ilan etti, 3-1.
Bundesliga'da bugün oynanan diğer maçlarda ise şu skorlar alındı:
Freiburg 1-3 St. Pauli
Mönchengaldbach 1-1 Nürnberg
Hannover 96 2-1 E. Frankfurt
sakary Ali
21.Ağustos.2010, 20:42
St Pauli 78'de 1-0 geriye düşüp maçı 3-1 kazandı.Çok iyi başladılar lige.
Homer J.S
25.Ağustos.2010, 10:21
Almanya Bundesliga'da ikinci hafta fikstürü şöyle:
27.08.2010 ---- Kaiserslautern - Bayern Münih
28.08.2010 ---- St.Pauli - Hoffenheim
28.08.2010 ---- Nürnberg - Freiburg
28.08.2010 ---- Wolfsburg - Mainz
28.08.2010 ---- W.Bremen - Köln
28.08.2010 ---- Schalke - Hannover
28.08.2010 ---- Frankfurt - Hamburg
29.08.2010 ---- Stuttgart - Dortmund
29.08.2010 ---- Leverkusen - M'gladbach
Zekirdek
25.Ağustos.2010, 10:22
Bundesliga'yı twitter'da BorgesBlog'dan takip etmenizi öneriyorum. Çok güzel bir kaynak.
Hugo
28.Ağustos.2010, 19:50
Mainz 3-0'dan deplasmanda maç çevirdi Wolsfburg karşısında. Ne yazık ki vermedi TRT bu maçı. Schalke'den yana kullandılar tercihlerini.
Yeni transfer Diego da golle buluştu ilk maçında.
Wolfsburg 3 - 4 Mainz
Goller: Dzeko (24' ve 27'), Diego (30') / Ramussen (39'), Soto (48'), Schurrle (58'), Szalai (86')
Homer J.S
05.Eylül.2010, 18:45
Almanya Bundesliga'da 3. hafta fikstürü şöyle:
10.09.2010 ---- Hoffenheim - Schalke 04
11.09.2010 ---- Gladbach - Frankfurt
11.09.2010 ---- Freiburg - Stuttgart
11.09.2010 ---- Hannover - Leverkusen
11.09.2010 ---- Hamburg - Nürnberg
11.09.2010 ---- Dortmund - Wolfsburg
11.09.2010 ---- Bayern Münih - Werder Bremen
12.09.2010 ---- Mainz - Kaiserslautern
12.09.2010 ---- Köln - St. Pauli
TR.CaPTaiN
11.Eylül.2010, 00:07
Hoffenheim 2 - 0 Schalke
Hoffenheim 3. maçından da galibiyetle ayrıldı.
Since-1907
11.Eylül.2010, 01:05
Hoffenheim 3 te 3 yaparken , Schalke 3 de 0 yaptı böylece.
Zekirdek
11.Eylül.2010, 01:11
Bir zaman daha çok önce değil Felix Magath'tı sanırım. Bir açıklama yapmıştı. Biz şampiyon olamıyoruz fakat Bayern Munich gibi Milyon Euro'lar harcamıyoruz. Bayern gibi imkanlarımız yok diye şampiyon olamıyoruz demişti. Bu sene Bayern zırnık kadar para harcamadı fakat Schalke çok yüksek meblalar harcadı. Bakalım bu lafını yiyecek mi?
Trt'nin başına oturduk da daha Schalke'yi izleyemedik nedense :)
TR.CaPTaiN
11.Eylül.2010, 20:44
Wolfsburg'u Nuri Şahin yıktı!
Bundesliga'da 3. hafta maçında Borussia Dortmund, Wolfsburg'u 2-0 mağlup etti!
Bundesliga'da 3. hafta maçında Borussia Dortmund ile Wolfsburg karşı karşıya geldi.
Signal Iduna Park Stadı'nda mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı.
Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada milli futbolcumuz Nuri Şahin ile 67. dakikada Shinji Kagawa kaydetti.
Bu sonucun ardından Dortmund puanını 6'ya yükseltirken; Wolfsburg ise 3. haftada da puan çıkartamadı.
Önümüzdeki hafta Borussia Dortmund deplasmanda Schalke ile, Wolfsburg ise sahasında Hannover ile karşılaşacak.
Sporx
Since-1907
12.Eylül.2010, 00:45
Bundesliga'da günün sonuçları :
Bor. Dortmund 2 - 0 Wolfsburg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46147%2Fbor-dortmund-vs-wolfsburg%2Findex)
Gol: Nuri Şahin (50'), Kagawa (67')
Hamburg 1 - 1 FC Nürnberg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46148%2Fhamburg-vs-fc-n%25C3%25BCrnberg%2Findex)
Gol: Mathijsen (60') / Pinola (82' Pen.)
Hannover 2 - 2 Bayer Leverkusen (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46152%2Fhannover-96-vs-bayer-leverkusen%2Findex)
Goller: Ya Konan (20'), Abdellaoue (50') / Eren Derdiyok (62'), Helmes (90')
Kırmızı Kart: Pogatetz (36')
Bor. M'Gladbach 0 - 4 Ein. Frankfurt (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46153%2Fbor-mgladbach-vs-ein-frankfurt%2Findex)
Goller: Kohler (24'), Gekas (36' ve 64'), Ochs (50')
SC Freiburg 2 - 1 Stuttgart (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46155%2Fsc-freiburg-vs-stuttgart%2Findex)
Gol: Cisse (58'), Schuster (72') / Pogrebnyak (27')
Bayern Münih 0-0 Werder Bremen (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46150%2Fbayern-m%25C3%25BCnih-vs-w-bremen%2Flineup-stats)
Since-1907
13.Eylül.2010, 00:32
Köln'de 3 puan Taner'le geldi: 1-0
Bundesliga'nın köklü ekibi Köln, 3 puana Taner'in golüyle uzandı...
FC Köln 1-0 St. Pauli (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.goal.com%2Ftr% 2Fmatch%2F46154%2Ffc-k%25C3%25B6ln-vs-fc-st-pauli%2Findex)
Gol: Taner Yalçın (17')
Bundesliga'ya ardarda aldığı 2 mağlubiyetle başlayan Köln, St. Pauli'yi yenerek 3 puana ulaştı. Köln'ün golü 17. dakikada Türk asıllı oyuncuları Taner Yalçın'dan geldi.
Maça hızlı bir giriş yapan Köln, Bundesliga'ya bu yıl çıkan St. Pauli'yi ilk yarıda bulduğu golle yenerek ligde ilk kez galibiyetle tanıştı. Maçın 17. dakikasında Lukas Podolski'nin direkten dönen şutunda topla buluşan Taner topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçirdi.
Almanya 19 yaş altı Milli Takımı'nda da forma giyen Taner 81. dakikada yerini Martin Lanig'e bıraktı.
Maçta başka gol olmazken Köln bu skorla 14. sıraya yükseldi. St. Pauli ise ikinci yenilgisini alarak 13. sıraya geriledi.
Since-1907
13.Eylül.2010, 00:45
Almanya Bundesliga 3.Hafta Maç Sonuçları
http://img201.imageshack.us/img201/4666/alm3.jpg
Almanya Bundesliga 3.Hafta Puan Durumu
http://img835.imageshack.us/img835/3550/alm3p.jpg
eXcitinG
13.Eylül.2010, 00:55
WoLfsburg, SchaLke ve Stuttgart Ligin dibinde. Mainz, Hannover gibi sıradan basit takımLar Ligin tepesinde. ALmanya Ligi gerçekten çok garip bir Lig.
TR.CaPTaiN
13.Eylül.2010, 01:31
Nuri'nin golü;
http://www.tumspor.com/haber/20100912/Arap-spikeri-cildirtan-Turk--VIDEO.php
TR.CaPTaiN
13.Eylül.2010, 16:55
Alman basını Nuri'yi konuşuyor!
Bundesliga'da Borussia Dortmund'un Wolfsburg'u yendiği maçta iyi bir performans ortaya koyan milli futbolcumuz Nuri Şahin Alman basınının gündeminden düşmüyor.
Alman basını, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin'i ligin 3. haftasında Wolfsburg'a karşı oynadığı oyunuyla ilgili övdü.
Die Welt gazetesi ''Türkiye'ye sinyal'' başlığı ile verdiği haberde, Nuri'nin Dortmund-Wolfsburg maçında arkadaşlarına attığı düzgün paslarla bir çok atağın yapılmasında katkıda bulunduğu, attığı golün yanı sıra 103 kez topla buluştuğu ve 3 kez kaleye şut çektiği belirtildi.
Nuri'nin, takımın ''yaratıcı patronu'' olduğu ifade edilen haberde, ''Nuri oyuna şekil veren tipik bir oyuncu ve hemen hemen mükemmel bir oyun organizatörü'' denildi.
Haberde, Nuri'nin bu oyunu karşısında Türk Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in Belçika ve Kazakistan maçlarında kendisine şans vermemesinin Dortmund'da anlaşılmadığı kaydedildi.
Nuri'yi ''maçın oyuncusu'' seçen Kicker dergisi de Nuri'nin takımın kalbi, sürükleyen isimi ve gol atan oyuncusu olduğu, Wolfsburg'un bu oyuncuyu durduramadığı belirtildi.
Nuri de karşılaşmada attığı gol ile Hiddink'e mesaj yollamak istemesi gibi bir anlamın çıkarılmasını istemediğini belirterek, ''Ülkem için oynadığım zaman inanılmaz bir şekilde gurur duyduğumu herkes biliyor'' dedi.
Alman gazeteleri Nuri'yi ''günün onbirinde'', bugün yayınlanan Kicker dergisi de ''haftanın onbirinde'' gösterdi.
AA
Homer J.S
14.Eylül.2010, 22:50
17.09.2010 ---- Frankfurt - Freiburg
18.09.2010 ---- Stuttgart - Gladbach
18.09.2010 ---- Werder Bremen - Mainz
18.09.2010 ---- Wolfsburg - Hannover
18.09.2010 ---- Bayern Münih - Köln
18.09.2010 ---- Kaiserslautern - Hoffenheim
19.09.2010 ---- St Pauli - Hamburg
19.09.2010 ---- Leverkusen - Nürnberg
19.09.2010 ---- Schalke - Dortmund
TR.CaPTaiN
17.Eylül.2010, 17:15
Geçtiğimiz hafta Hiddink, Hamburg-Nurnberg maçını izlemiş. İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici'yi takip edecekmiş. Mehmet sakatlığı nedeniyle oynamamış fakat İlkay oynamış. TRT3'te Bundesliga programı var, orada söylendi.
TR.CaPTaiN
22.Eylül.2010, 23:42
Nuri Şahin büyülüyor: 5-0
Bundesliga'da Borussia Dortmund fırtına gibi eserken son maçında da Kaiserslautern'i 5-0 mağlup etti. Nuri Şahin yaptığı 3 asist ile geceye damga vurdu.
Bundesliga'da 5. hafta mücadelesinde milli oyuncumuz Nuri Şahin'in de formasını giydiği Borussia Dortmund evinde, Kaiserslautern'i 5-0 mağlup etti. Nuri Şahin yaptığı 3 asist ile maça damga vuran isim oldu. Signal Iduna Park'ta oynanan ve ilk yarısı da Dortmund'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçın golleri 31. dakikada Barrios, 38. dakikada Grosskreutz, 65. dakikada Hummels ve 75. dakikada Lewandowski'den geldi.
Genç ve mütevazi kadrosuyla lige müthiş bir giriş yapan Dortmund, 5. hafta sonunda aldığı 4. galibiyet ile puanını da 12'ye yükseltti.
Sezon başından beri takımını müthiş idare eden Nuri Şahin, ilk 3 golde asistleriyle pay sahibi oldu.
Sporx
Estranged
23.Eylül.2010, 17:17
24 Eylül 1.FC Koln - Hoffenheim
25 Eylül St.Pauli - Dortmund
25 Eylül Bayern Munich - Mainz 05
25 Eylül Stuttgart - Bayer 04 Leverkusen
25 Eylül Schalke 04 - Mönchengladbach
25 Eylül Frankfurt - Nürnberg
25 Eylül Werder Bremen - Hamburger SV
26 Eylül Wolfsburg - Freiburg
26 Eylül Kaiserslautern - Hannover 96
TR.CaPTaiN
25.Eylül.2010, 18:54
Mainz B.Münih deplasmanında 2-1 önde. Maçın bitmesine 10 dakika kaldı, gol yemezlerse 6/6 yapmış olacaklar.
Ne olacak bu Schalke'nin hali ? Kendi sahalarında Monchengladbach karşısında 2-1 gerideler.
RaSenGan
25.Eylül.2010, 19:14
Schalke paçayı zor kurtardı!
Bundesliga 6. hafta mücadelesinde Schalke kendi evinde M'gladbach'ı konuk etti. Maın ilk yarısını 2-0 geride bitiren Schalke maçın son dakikalarında Raul'ün golü ile 1 puanı zor kurtardı.
Schalke paçayı zor kurtardı! Almanya 1. Ligi Bundesliga 6. hafta mücadelesinde Schelke kendi evinde Mönchengladbach'ı ağırladı. Veltins Arena'da oynanan mücadele 2-2 sona erdi.
İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Schalke ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmada dengeyi sağladı.
M'gladbach'ın gollerini bir dönem Gençlerbirliği'nde de oynayan Filip Deams 15. dakikada penaltıdan ve 43. dakikada M. Bradley kaydetti. Schalke'nin golleri ise 52. dakikada Huntelaar ve 87. dakikada Raul'den geldi.
Bu sonucun ardından Schalke bu hafta da düşme hattından kurtulamadı ve 4 puana yükseldi. Konuk ekip M'gladbach ise puanını 5'e çıkardı.
Sporx
Night_Mare17
25.Eylül.2010, 19:19
Mainz ne yaptı acaba çok merak ediyorum.
Zekirdek
25.Eylül.2010, 19:27
Bize en azından FM bir fırlama daha hediye edecek. Schürrle'yi seneye deneyin pişman olmayacaksınız. Mainz'da bu sezon gerçekten çok iyi bir performans gösteriyor.
KaRaBükLü KraL
25.Eylül.2010, 19:52
Mainz ne yaptı acaba çok merak ediyorum.
Mainz Bayen deplasmanında 2-1 kazanarak 6'da 6 yaptı.Dortmund ve Mainz bu sene koptu geliyo valla:)
Since-1907
25.Eylül.2010, 21:42
Schalke ve Münih maçları büyük sürpriz oldu bugün.
RaSenGan
25.Eylül.2010, 22:48
25 Eylül 2010 Cumartesi
B.Münih 1 - 2 Mainz 05
Schalke 2 - 2 B. M.gladbach
Köln 1 - 1 1899 Hoffenheim
Stuttgart 1 - 4 B. Leverkusen
St. Pauli 1 - 3 B. Dortmund
E. Frankfurt 2 - 0 Nürnberg
Werder Bremen 3 - 2 Hamburg
I3esiktas
25.Eylül.2010, 22:51
Mainz'e 02 vermiştim Şuanlık iyi gidiyoruz 2.50 oran :D
uAburak89
25.Eylül.2010, 23:28
Bundesliga çok güzeldi bugün, seyrine doyamadım. :D
http://img153.imageshack.us/img153/3253/224oln.jpg (http://img153.imageshack.us/i/224oln.jpg/)
http://img837.imageshack.us/img837/1929/18320349.jpg (http://img837.imageshack.us/i/18320349.jpg/)
RaSenGan
25.Eylül.2010, 23:31
Almanlar sana çalışmış abi resmen :D
uAburak89
25.Eylül.2010, 23:33
Özellikle Mainz'li futbolcuları tek tek kutlamak istiyorum. :D
Şaka maka her hafta kaybediyordum Almanya liginde, çok ters bir lig. İnat ettim ben de ters oynadım sonuç güzel oldu. :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
26.Eylül.2010, 19:41
Schalke ve Bayern beklenenin çok çok gerisinde. Mainz'de uçtu valla :D
RaSenGan
01.Ekim.2010, 21:59
01.10.2010 Hannover 96 : St Pauli
02.10.2010 M'gladbach : Wolfsburg
02.10.2010 Hamburg : Kaiserslautern
02.10.2010 Mainz 05 : Hoffenheim
02.10.2010 Freiburg : Köln
02.10.2010 Nürnberg : Schalke 04
03.10.2010 B.Dortmund : Bayern Münih
03.10.2010 B.Leverkusen : W.Bremen
03.10.2010 Stuttgart : Ein. Frankfurt
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
01.Ekim.2010, 22:03
Dortmund-Bayern maçı harika olacak :)
EndoplazmiK RetikuluM
03.Ekim.2010, 20:21
Barrios müthiş bir gol attı Münih'e.
EndoplazmiK RetikuluM
03.Ekim.2010, 20:29
Vov Nuri Şahin Bayern Münih'e harika bir frikik golü attı :)
Zekirdek
03.Ekim.2010, 21:15
Ne goldü ya. Resmen Nuri fena attı. Milli Takım yetkililerine tokat gibi bir cevap oldu.
sakary Ali
03.Ekim.2010, 22:03
Almanya maçında kesinlikle 11'de olması gerek.
Zekirdek
03.Ekim.2010, 22:04
Bu arada Mario Gomez ömrümden ömür yedi. O goller kaçar mı nasıl goller kaçırdı ya. Hemde maç 0-0'ken. Sana verilen €30M paraya yazık. Birde kavga edile edile alınmış.
TR.CaPTaiN
03.Ekim.2010, 22:39
Nuri'nin frikik golü muhteşem. Bu golün Bayern'e atılmış olması da önemini daha da arttırıyor. Umarım önümüzdeki sene Nuri'yi Bayern veya o ayarda bir takımda görürüz.
Bu arada Hiddink de maçtaymış.
http://www.yukleresim.com/images/95494368670950578542.jpg (http://www.yukleresim.com/)
Since-1907
03.Ekim.2010, 22:47
Nuri Şahin'in frikik golü
http://www.youtube.com/watch?v=ODcE1bE_DgU
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Ekim.2010, 23:42
Nuri harika bir gol attı gerçekten,Dortmund'un bu sezonki başarısında çok büyük katkısı var. :)
deniz.91
04.Ekim.2010, 00:39
Nuriyi milli takıma monte etmeliyiz kesinlikle bu sene harika işler yapıyor dortmundda
Homer J.S
10.Ekim.2010, 17:57
http://img221.imageshack.us/img221/5630/pda.png
Homer J.S
14.Ekim.2010, 12:50
http://img838.imageshack.us/img838/6361/f1ar.png
uAburak89
16.Ekim.2010, 00:00
Köln:1 - Dortmund:2
galibiyet golü 90'da Nuri Şahin'den geldi...
Lusage
16.Ekim.2010, 00:02
Oğuz Çetin'e Hiddink'e kapak olsun bu gol...
:para: :para: :para: :D
uAburak89
16.Ekim.2010, 00:04
Aynı zamanda Podolski'ye de kapak olsun. :D
uAburak89
16.Ekim.2010, 00:05
Skoru 1-1 getiren golü Podolski atmıştı, golden sonra Nuri'ye 3-0 işareti yaptı kendileri. İçimin yağları eridi yahu.. :D Aslanım Nuri. :)
yunusgs
16.Ekim.2010, 00:42
Skoru 1-1 getiren golü Podolski atmıştı, golden sonra Nuri'ye 3-0 işareti yaptı kendileri. İçimin yağları eridi yahu.. :D Aslanım Nuri. :)
Kupon göremez olduk senden Burak abi.Kuponlarını bekliyoruz yine iddaa alanında :D