View Full Version : Aurelio Türk Vatandaşı oLsunmu? Ve Milli takımda Oynasınmı ?
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 15:12
http://i.fenerbahce.com/images/haber/2005/aurelio022.jpgAurelio 2 yılı Trabzonsporda olmak üzere 5 yıldır Türkiyede forma giyiyor.Aurelio 5 yıldır Türkiyede Forma giyiyor ve Türk vatandaşı olma hakkı kazanıcak futbol federasyonu izin verirse tabi. ve Aurelio TÜRK MILLI takımında oynasınmı ? Brezılyalı Deco nun Portekız forması gıydıgı gibi Aurelio neden Türk milli takım Forma giymesin ? Tugaydan Sonra orta sahanın ortasında sürekli sorun yaşayan milli takımımız eksik olduğu bir bölge. Hüseyin Cimşir yeterli olamıyor orda Bence hiç fena olmaz Sizlerin yorumu nedir arkaşlar?
Dip Not: ( Milliyetçilik duygum El vermiyor ama Ne yapabıliriz rakiplerimizle Anca böyle yarışabiliriz. )
Selman Ozturk
27.Mayıs.2006, 15:17
Konuya anket ekledim. Böylece herkes görüşünü daha kolay belirtecektir.
Benim görüşüm alınması yönünde. Zaten ön libero sıkıntısı çektiğimiz bir gerçek.En azından Aurelio şu anda eldekilerin en iyisi diyebiliriz.
Ayrıca Fransa milli takımında safkan Fransız olan oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama kazandıkları başarılar ortada.
Berkaiser
27.Mayıs.2006, 15:17
Türkiye formasını giymeyi kabul eden ve sahada bir Türk gibi mücadele eden birisinin Milli Takım'da oynamasını isterim.Alınsın.
mgungor
27.Mayıs.2006, 15:20
bence alındığında istekli oynamaz...
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 15:23
Konuya anket ekledim. Böylece herkes görüşünü daha kolay belirtecektir.
Teşekürler anket ekledıgın için. ßencede bir çok lig takımı yabacı oyuncularla başarı saglıyor SOn yıllardada Bu yabancı futbolcu oynatma işi mıllı takımlarada yansıdı ve Aurelio bizim için bulunmaz bir futbolcu adam ortasahadakı butun topları kapıyor. iyide dağıtıyor.
crazy_aslan
27.Mayıs.2006, 15:24
bence kesinlikle alinsin milli takimimizda büyük isler yapar ayrica nuri sahinle beraber süper olurlar
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 15:25
bence alındığında istekli oynamaz...
neden istekli oynamasın kendını göstermesı için daha çok para kazanması için büük birşans bu. Aurelio Ben hazırım Fatih terim istesin hemen giyerım formayı diyor.
Krusty
27.Mayıs.2006, 15:45
Tabii ki giysin ama Türkiye formasını giymeyi kabul eder mi bilemiyorm ..
Universal
27.Mayıs.2006, 15:48
aurelio zaten 2 yıldır Türk milli takımda oynamak istiyordu eğer Fatih hoca onu alırsa bence çok iyi işler yapabilir
senderson
27.Mayıs.2006, 16:06
Türk olup Milli Takımda oynamalı......
Del Piero_10
27.Mayıs.2006, 16:11
olmasın Türkiye milli takımnda TÜRK oynar:e:
vita es morte
27.Mayıs.2006, 16:11
alınsın tabii ki..ne kadar işe yaradığını biliyorsunuz hepiniz
Türkiye formasını giymeyi kabul eden ve sahada bir Türk gibi mücadele eden birisinin Milli Takım'da oynamasını isterim.Alınsın.
katılıyorum;;)
Krusty
27.Mayıs.2006, 16:26
aurelio zaten 2 yıldır Türk milli takımda oynamak istiyordu eğer Fatih hoca onu alırsa bence çok iyi işler yapabilir
O zaman iyi olur ..
Zaten alınması gereken bi ouncu ! ;)
barahir
27.Mayıs.2006, 16:42
bence de ben istiyorum onun bizim milli takıma adına oynamasını. bu arada ben yanlışlıkla ankkette hayır ı işaretledim evet dicektim:D
_MoRpHeUs_
27.Mayıs.2006, 16:48
Kesinlikle türk olmalı ve milli takıma da alınmalı çünkü isteksiz olacağını da pek sanmıyorum.Bunun nedeni de kendini iyi bir türk vatandaşı ve Türkiye adına mücedele edebildiğini kanıtlamak isteyebileceğindendir diye düşünüyorum.
gookhan
27.Mayıs.2006, 16:54
bence olmali tıpki dekonun olduu gibi
kallstrom87
27.Mayıs.2006, 17:05
herkesi hemen milli takımda oynatmıyalım ama aurellio gibi kendi milli takımın da oynayamacak ama bize çok yararlı olacak oyuncular kesinlikle oynatılmalı
Cancanokan
27.Mayıs.2006, 17:10
ben isterimki alınsın
enesao
27.Mayıs.2006, 17:18
olmasın Türkiye milli takımnda TÜRK oynar:e:
aynen katiliyorum... elimizde ondan daha basarili oyuncularimiz var TURK MiLLi takiminda TURK :e: oynar...
barahir
27.Mayıs.2006, 17:20
Maalesef böyle bi oyuncu yok veya keşfedilemedi. Ve keşfedilmediğinden oynaması daha yararlı olur.
korray87
27.Mayıs.2006, 17:36
maalesef zor gozukuyo bnde isterm ama federasyonun aldıgı karar vatandaslık basvurusndan 5 yıl sonra oynatılabilecei yonunde...
nart_susruko
27.Mayıs.2006, 17:38
yabancı sayısından dert yanan fb için Türk olsun derim ama Milli takımda oynamasın...
barahir
27.Mayıs.2006, 17:42
maalesef zor gozukuyo bnde isterm ama federasyonun aldıgı karar vatandaslık basvurusndan 5 yıl sonra oynatılabilecei yonunde... ama şöle bişi war milli takımda oynaması için bu süre aranmıyo. yani terim şimdi istese aurelio milli takımda oynayabilir.
dinaMYt
27.Mayıs.2006, 17:50
ee brezilyalıları oynatacaksak nerde kaldı türk milli takımının türklüğü?vatandaşlık alabilir ama türk milli takımında oynatılmasını doğru karşılamıyorum.eğer aurelio kalitesinde türk oyuncu yetiştiremiyorsak -ki bence aurelio o kadar iyi futbolcu değil- o zaman futbolla alakalı kim varsa hepsi bassın istifayı terketsin bu ülkeyi.
brezilya yada bir başka ülke bizim hiçbir zaman sömürgemizde olmadığına ve aramızda herhangi bir kültürel bağımızda olmadığına göre fransa hollanda gibi örnekleri vermekte abes.
10_Osmanozc
27.Mayıs.2006, 18:11
Türk pasaportu verilip ligde Türk statüsünde oynatılabilir ama Türk Milli Takımı'nda oynamasına karşıyım.
Laz_Asker_61
27.Mayıs.2006, 18:13
türk milli takımı türklerden oluşur
özümüzü kaybetmemeliyiz
oynatılmasın alınmasın
Meziyet
27.Mayıs.2006, 18:32
Tabii ki oynamaLı..böyLe biR ön LibeRo TÜRKİYEDE yok... Tugay vaRdı o da yaşLandı zatenn Birde miLLi takımı bıRaktı.. Şu an Oynayan Hüseyinden iyi oLduğu kesin
Sekopej
27.Mayıs.2006, 18:46
arkadaşlar Türk pasaportu alması için milli takımda oynaması şart. yoksa federasyonumuzun aldığı karara göre şimdi başvurup 5 sene beklemesi lazım(ki böyle bir şeyi hiç bir yabancının kabul edeceğini sanmıyorum) Ayrıca tabi ki Türk Milli Takımında Türkler oynamalı ama bu devletin koyduğu bazı kriterler var bir kişinin vatandaş olabilmesi için. eğer aurelio da bu kriterlere uyuyorsa Türk olmasında bir sakıncası yoktur ve Milli Takımda da oynayabilir.
bir soru da elimizde daha iyisi var diyen arkadaşlara allahaşkına hüseyin mi daha iyi şu anda oynuyo veya başkabirileri varsa neden milli takımda hüseyin oynuyo? bana bi kaç örnek verebilirler mi?
bir de biz burada tartışıyoruz ama oyuncunun kendi düşüncesi de çok önemlidir. böyle bir karar gerçekten çok önemli bir karar ve sonucunda Türk olmayı seçerse sahada bir Türk gibi mücadele edeceğinden ben eminim.....
zargı
27.Mayıs.2006, 18:47
türk olmasına bişey demiyorum ama milli takımda oynamasına karsıyım cünkü milli takımda bi türk kadar hırsla oynayacagını düsünmüyorum.
Meziyet
27.Mayıs.2006, 18:49
türk olmasına bişey demiyorum ama milli takımda oynamasına karsıyım cünkü milli takımda bi türk kadar hırsla oynayacagını düsünmüyorum.katıLmıyoRum ..AureLio her Zaman heR takımda aynı hıRsını süRdüRecek bi oYuncudur.
enesao
27.Mayıs.2006, 18:50
bence volkan arslan in üzerine dusulurse ve GS de surekli ilk 11 de oynasaydi suan o bölgenin en iyisi olurdu ve halada olur...
gorkemyilmazkarasu
27.Mayıs.2006, 18:55
yabancı statüsünde gözükmesin ama milli takımdada oynamasına sıcak bakmam açıkçası biz elimizdeki gençlere baksak 10 tane aurelio buluruz keşke kemal aslan biraz takımında oynasaydıda formda olsaydı o zaman sıkıntı çekmezdik o bölgede aslıda serkan balcıyıda deneyebiliriz eskiden orda oynuyodu...
Sekopej
27.Mayıs.2006, 18:55
bence volkan arslan in üzerine dusulurse ve GS de surekli ilk 11 de oynasaydi suan o bölgenin en iyisi olurdu ve halada olur...
bildiğim kadarıyla gs iç transferde anlaşamadı volkanla.(eğer anlaştıysa hayırlı olsun) gs bile volkanı istemezken ki şu anda en ihtiyacı olan bölgede oynuyor gs nin nasıl faydalı olacak milli takım için? (eğer anlaştıysa bakalım görelim yeni sezonda nasıl oynayacak)
Meziyet
27.Mayıs.2006, 18:58
voLkan bence ahım şahım bi adam değiL Gs da oynayamıyo zaten.
Sekopej
27.Mayıs.2006, 18:59
yabancı statüsünde gözükmesin ama milli takımdada oynamasına sıcak bakmam açıkçası biz elimizdeki gençlere baksak 10 tane aurelio buluruz keşke kemal aslan biraz takımında oynasaydıda formda olsaydı o zaman sıkıntı çekmezdik o bölgede aslıda serkan balcıyıda deneyebiliriz eskiden orda oynuyodu...
kemal aslan gerçekten o bölgenin en iyisi olabilir fakat sakatlıktan bir türlü kurtulup tam kapasiteye ulaşamadı...
Meziyet
27.Mayıs.2006, 19:01
Çok şanssız KemaL çokk
TaşkınMahmut
27.Mayıs.2006, 19:01
%100 alınsın
enesao
27.Mayıs.2006, 19:07
bildiğim kadarıyla gs iç transferde anlaşamadı volkanla.(eğer anlaştıysa hayırlı olsun) gs bile volkanı istemezken ki şu anda en ihtiyacı olan bölgede oynuyor gs nin nasıl faydalı olacak milli takım için? (eğer anlaştıysa bakalım görelim yeni sezonda nasıl oynayacak)
milli takim kampindan sonra tekrar göruseceklermis Gs onu nerde istemiyo istiyo fakat parada anlasamiyolar.. ayrica volkan bana göre teknik ve paslari cook iyi uzun sutlarinida unutmayalim..
Sekopej
27.Mayıs.2006, 19:11
istemiyor derken sanırım çok az fark varmış volkanın istediğiyle. yani gerçekten isteseler verirlerdi o farkı diye düşünüyorum.
şahsi fikrime gelirsek volkan hakkındaki pek başarılı değil devamlılığı yok. sezon içersinde çok iyi oynadığı maçlar olmuştur fakat yanlış hatırlamıyorsam gerets onu ne kadar iyi oynarsa oynasın hiç ilk tercih olarak düşünmedi....
enesao
27.Mayıs.2006, 19:14
istemiyor derken sanırım çok az fark varmış volkanın istediğiyle. yani gerçekten isteseler verirlerdi o farkı diye düşünüyorum.
şahsi fikrime gelirsek volkan hakkındaki pek başarılı değil devamlılığı yok. sezon içersinde çok iyi oynadığı maçlar olmuştur fakat yanlış hatırlamıyorsam gerets onu ne kadar iyi oynarsa oynasın hiç ilk tercih olarak düşünmedi....
evet ne yazikki ilk tercih olarak onu kullanmiyor... gecen sene de hakan yakin i hagi oynatmiyordu neden böle yapiyolar anlamiyorum..
Sekopej
27.Mayıs.2006, 19:17
sanırım teknik direktörlerin böyle takıntıları oluyor. ama bir de şu durum var oyuncularla tüm hafta boyu çalışan onların durumunu en iyi bilen de onlar. konu biraz dağıldı ama neyse artık kusurumuza bakmayın.....
enesao
27.Mayıs.2006, 19:21
konu biraz dağıldı ama neyse artık kusurumuza bakmayın.....
+ 1905 :D katiliyorum
kavara
27.Mayıs.2006, 19:27
alın iste hüseyin e alternatif vatana millete hayırlı olsun
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 19:28
aynen katiliyorum... elimizde ondan daha basarili oyuncularimiz var TURK MiLLi takiminda TURK :e: oynar...
örnek ver arkadaşım o zaman Onun mevkisinde ondan daha iyi bir Türk Kim olabilir? Selçuk şahin, Hüseyin Cimşi.. yetersiz kalıyor bunu hep izliyoruz başka benim aklıma kimse gelmiyor. gelen arkadaş varsa isim yazsın bu ondan daha iyi şeklinde onuda tartışalım.
Meziyet
27.Mayıs.2006, 19:29
AURELİO Bence TürKiyenin en iyi ön LibeRosuduR TÜrkiyenin BöyLe KOMPLE biR oyuncuya İhtiyacı vaR KESİNLİKLE..
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 19:31
evet 2-3 tane altarnatif yazmış arkadaşlar. Ben bir Galatasaraylıyım ama Volkan Arsalnın Aurelio nun yaptıgı işi yapamayacagı kanısındayım ki izlediklerimizde ortada Auroelionu defansıf özellıgıde var hızlı ve iyi top çalıyor rakipten. bir arkadaşda Serkan balcı demiş evet olabilir oda hızlı o bölgede gençlerbirliğinde iyi iş yapıyordu fakat A.milli takımın o yükünü çekebilirmi tartışılır.
Meziyet
27.Mayıs.2006, 19:33
SeRKaN iyi ama AURELİO nun üstüne Türkiyede o Mevkide NE TÜRK VAR NEDE YABANCI ..
Sekopej
27.Mayıs.2006, 19:36
SeRKaN iyi ama AURELİO nun üstüne Türkiyede o Mevkide NE TÜRK VAR NEDE YABANCI ..
aynen katılıyorum. ayrıca serkanın mücadele yönünden bir eksiği yok ama futbol zekasını ve tekniğini geliştirmesi lazım....
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 19:37
ee brezilyalıları oynatacaksak nerde kaldı türk milli takımının türklüğü?vatandaşlık alabilir ama türk milli takımında oynatılmasını doğru karşılamıyorum.eğer aurelio kalitesinde türk oyuncu yetiştiremiyorsak -ki bence aurelio o kadar iyi futbolcu değil- o zaman futbolla alakalı kim varsa hepsi bassın istifayı terketsin bu ülkeyi.
brezilya yada bir başka ülke bizim hiçbir zaman sömürgemizde olmadığına ve aramızda herhangi bir kültürel bağımızda olmadığına göre fransa hollanda gibi örnekleri vermekte abes.
Teşekürler arkadaşım benim başlıkdaki dip notuma yazdıgım gibi sende öyle düşünüyorsun milliyetcılık duygusu. Biz Türkler duygusal adamlarız böyle şeyler bize ters geliyor fakat başarı için orda göklere bayragımızı cektırıp mıllı marşımızı bütün dunyaya dinletmek için şu durumlarda başka çaremiz yok gibi. hamza yerlikayada olmasa yurt dışında Kimse bizim milli marşımızı yabancılara dinletemıyecek. biraz derin düşündüğümüzde gerçek mıllıyetcılıgın bu oldugunu görecegız arkadaşlar Unutmayalım böyle spor organızasyonlarını bütün dunya izliyor.
Sekopej
27.Mayıs.2006, 19:48
unutmayalım ki bu ülke için atletizm de yarışan bir elvan var nasıl ki biz onu izlerken heyecanlanıyorsak milli bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı söyletirken gururlanıyorsak ve Elvan da bu forma için elinden geleni yapıyorsa Türk olmayı kabul etmiş bir yabancı da bu forma için elinden geleni yapacaktır.
Ha gönül ister ki hiç böyle işlerle uğraşmayalım, bu ülkeden başarılı sporcular çıkaralım ve onlarla gurur duyalım fakat bunun olması zor gibi. tabi ki Türküz fakat unutmayın ki onlar da Türk oluyor bu karadan sonra. bizim içimizde Türküm diyen fakat bu ülke için hiçbişey yapmayan kişiler bile varken bir yabancının Türk olmasının ve Ay Yıldızlı forma için emek harcamasının doğru olacağı kanaatindeyim...
nic-39
27.Mayıs.2006, 19:50
asamoah zencı ve alman mıllı takımında oynuodu...basketten bı ornek vereyım bı usa lı rus mıllı takımında oynuo..bırbırıne dusman ıkı ulke arasındakı olaya bakın!!mıllıyetcılık duygusuyla bu ısler nereye kadar yurıcek..o zaman bız her sampıyonayı bole ewden seyrederız merak etmeyın...Global dunya oldu beylerrr,,,cocuklarrr uyanınnnnnn!!!aurelıo alternatıfsız bı oyuncu bence tr de..ustune de adam yok..
Meziyet
27.Mayıs.2006, 19:50
KusuRa bakmayın ama SeRKaN da oyun zekası 0 Teknik 0 be ! Bende feneRbahçeLiyim bu aRada Objektif bakaRsak böLe..
KusuRa bakmayın ama SeRKaN da oyun zekası 0 Teknik 0 be ! Bende feneRbahçeLiyim bu aRada Objektif bakaRsak böLe..
bencede serkan sadece çok koşuyor ....
aurelio gibi bir oyuncu türkiyede başka yok ... bana appiah mı aurelio mu deseler aurelio yu seçerim hem teknik hem hızlı hemde akıllı kople bir oyuncu ....
Meziyet
27.Mayıs.2006, 19:54
bencede serkan sadece çok koşuyor ....
aurelio gibi bir oyuncu türkiyede başka yok ... bana appiah mı aurelio mu deseler aurelio yu seçerim hem teknik hem hızlı hemde akıllı kople bir oyuncu ....
Appiah AureLiodan daha Teknik biR oyuncu Bence. ama öbüR özeLLikLeRde hakLısın..
SYLaR
27.Mayıs.2006, 20:21
walla ureliıo gibi birisine milli takımda baya bi ihtiycımız war
bence oynamasında bi mmahsur görmüyorum
uyurtsever
27.Mayıs.2006, 20:30
Bence senin bu dedigin abes ona bakarsan kuranyinin anne ve babasından birisi kanadalı digeride panamalı ,brezilya pasaporttu varken alman vatandası oldu ne yani kanada,panama,brezilya da almayanın sömürgesi miydi yada klose ve takım arkadası borowski de polonyalı olmasına ragmen neden alman milli takımında oynuyor yada deco neden portekizde bir portekizli gibi canla basla mücadele ediyor yada zamanında arsenalde oynayan edu brezilya milli takımına secilmedigi icin neden istenirse ingiltere milli takımında oynayacagını acıklıyor.
Aurelio 5 yıldır Türkiyede sonucta oda bir Türk gibi yaşıyor her yıl samba festivali yapılan bir ülkede mi yaşıyor? sonuc olarak Türkiye'nin elindeki Türk liberolar bu durumda Aurelio dan iyi degil ve bence Aurelio nun milli takımda oynatılması gerekir...
mertcan1304
27.Mayıs.2006, 20:31
kesinlikle alınması lazım.Aurelio gibi bir oyuncu su anda elimizde yok eğer onu miili takıma alırsak cok faydalı olur.
Gravity
27.Mayıs.2006, 20:37
Mustafa İzzet mis gibi oynardı o bölgede ve Aurelio konusu tartışılmazdı bile. Eridi gitti adam nedensiz yere.
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 22:17
unutmayalım ki bu ülke için atletizm de yarışan bir elvan var nasıl ki biz onu izlerken heyecanlanıyorsak milli bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı söyletirken gururlanıyorsak ve Elvan da bu forma için elinden geleni yapıyorsa Türk olmayı kabul etmiş bir yabancı da bu forma için elinden geleni yapacaktır.
Ha gönül ister ki hiç böyle işlerle uğraşmayalım, bu ülkeden başarılı sporcular çıkaralım ve onlarla gurur duyalım fakat bunun olması zor gibi. tabi ki Türküz fakat unutmayın ki onlar da Türk oluyor bu karadan sonra. bizim içimizde Türküm diyen fakat bu ülke için hiçbişey yapmayan kişiler bile varken bir yabancının Türk olmasının ve Ay Yıldızlı forma için emek harcamasının doğru olacağı kanaatindeyim...
Teşekürler arkadaşımız iyi bir örnek vermiş aklımımıza gelmemişti elvan.
bence kesinlikle alınmalı. Aurelio nun Türkiyemizde oynaması tabii ki takımımızın menfaatin e olur. en iyi tüklükte ülkesinin menfaatleri doğrultusunda hareket etmektir...
tosunpasa
27.Mayıs.2006, 22:31
ön liberoda büyük sıkıntılarımız var.bence orda çok başarılı olacak bir oyuncu aurelio.türk olup milli takımda oynamayı o da istiyormuş.böyle olması hem türk milli takımını hem de fenerbahçeyi çok mutlu eder
SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 23:13
Fatih terim duy bizi duy taraftartı o zaman başka birşey demek düşmez.
Burak Duran
27.Mayıs.2006, 23:22
kesinlikle alınmalı
alieren7
28.Mayıs.2006, 00:47
Aurelio kesinlikle alınmalı zaten ordaki bölgede pek alternatifimiz yok Hüseyin ve Selçuk'tan başka. Onlar da yeterli degil milli takım düzeyinde. Aurelio hem teknik hem defansif özellikleri olan komple bir orta saha oyuncusu, bence süper olur.
Kaç gündür Milli maçlar var.Hüseyin'in yerine Aurelio olsa fena mı olur ?
enesao
28.Mayıs.2006, 01:05
ya Allah askina bu alinmali diyenler neden alinsin diolar.. tamam fener icin yabanci sayilmasin Turk pasaportu verilsin ama neden milli takima alinsin diye tutturuyosunuz.. Turk milli takiminda Brazilialinin ne isi var, ulkemizde ister onun kadar iyi oyuncu olsun ister olmasin yine bir Turk oynamali...
dinaMYt
28.Mayıs.2006, 01:26
Bence senin bu dedigin abes ona bakarsan kuranyinin anne ve babasından birisi kanadalı digeride panamalı ,brezilya pasaporttu varken alman vatandası oldu ne yani kanada,panama,brezilya da almayanın sömürgesi miydi yada klose ve takım arkadası borowski de polonyalı olmasına ragmen neden alman milli takımında oynuyor yada deco neden portekizde bir portekizli gibi canla basla mücadele ediyor yada zamanında arsenalde oynayan edu brezilya milli takımına secilmedigi icin neden istenirse ingiltere milli takımında oynayacagını acıklıyor.
Aurelio 5 yıldır Türkiyede sonucta oda bir Türk gibi yaşıyor her yıl samba festivali yapılan bir ülkede mi yaşıyor? sonuc olarak Türkiye'nin elindeki Türk liberolar bu durumda Aurelio dan iyi degil ve bence Aurelio nun milli takımda oynatılması gerekir...
kuranyi borowski klose gibi oyuncular zaten alman altyapısında yetiştirilmiş oyuncular.kendi yetişdirdikleri oyuncuları elbette oynatma hakkına sahipler bugün türk oyuncuları ellerinden kaçırdıkları için hayıflanıyorlar zaten.brezilyalı deco ise brezilya milli takımına seçilemeyeceğini bildiği için portekiz milli takımını seçti-ki brezilya ile portekizini kültürel geçmişleri ortaktır (bkz.konuştukları dil).edu ise ingiltere milli takımına çağrılmadığına göre konu dışı bir örnek.zaten tektek örneklere bakarsak konu çok alakasız yerlere gider.
aurelio türk altyapısından yetişmedi bulunmaz hint kumaşı da değil.bence türk milli takımının çok fazla ona ihtiyacı da yok.önceki mesajımda da dediğim gibi zaten aurelio gibi vasat bir oyuncu yetiştirmeyi bile beceremiyorsak altyapıdan sorumlu kim varsa çeksin gitsin.
cureshot
28.Mayıs.2006, 01:46
ya Allah askina bu alinmali diyenler neden alinsin diolar.. tamam fener icin yabanci sayilmasin Turk pasaportu verilsin ama neden milli takima alinsin diye tutturuyosunuz.. Turk milli takiminda Brazilialinin ne isi var, ulkemizde ister onun kadar iyi oyuncu olsun ister olmasin yine bir Turk oynamali...
bu kadar tutucu olma. italyanlar vieriyi, almanlar podolskiyi, ingilizler de heskeyi filan oynattıktan sonra bunu gözümüzde bu kadar büyütmemeliyiz. gökdeniz türk de noluyo, adam sahtekarın teki hala da çıkıp utanmadan top oynuyo hem de milli takımda. uğur yıldırım da öle, şimdi gelse biz onu da oynatırız. türkiyede yıllarca efendi gibi oynamış bi terbiyesizliği olmamış, milli takımda oynama gibi bir durumu olur ve can-ı gönülden kabul ederse bence hiçbir sorun yok.
barcelos
28.Mayıs.2006, 12:53
alınsın tabiki.yararlı olacaktır.o mevkide eksiklerimiz var.tugaydan sonra can çekişiyo diyeilirim.ama tabiki yüreğiyle aynayabilirmi bilemem.çünkü herkez yüreğini sahaya yansıtamaz.bana umutluyum bu konuda
SaMaNYoLu
28.Mayıs.2006, 13:01
kuranyi borowski klose gibi oyuncular zaten alman altyapısında yetiştirilmiş oyuncular.kendi yetişdirdikleri oyuncuları elbette oynatma hakkına sahipler bugün türk oyuncuları ellerinden kaçırdıkları için hayıflanıyorlar zaten.brezilyalı deco ise brezilya milli takımına seçilemeyeceğini bildiği için portekiz milli takımını seçti-ki brezilya ile portekizini kültürel geçmişleri ortaktır (bkz.konuştukları dil).edu ise ingiltere milli takımına çağrılmadığına göre konu dışı bir örnek.zaten tektek örneklere bakarsak konu çok alakasız yerlere gider.
aurelio türk altyapısından yetişmedi bulunmaz hint kumaşı da değil.bence türk milli takımının çok fazla ona ihtiyacı da yok.önceki mesajımda da dediğim gibi zaten aurelio gibi vasat bir oyuncu yetiştirmeyi bile beceremiyorsak altyapıdan sorumlu kim varsa çeksin gitsin.
malesef öyle bir oyuncu yetişdiremedik çoguda fatırh terımın gelmesıyle ıstıfa ettı gıttı zaten Şu anda öyle bir futbolcu yok elimizde yetişirmi onuda bilemem fakat şu ortamda 2008 e katılmamız için oynanacak olan maçlarda bizim Aurelio gibi birine ıhtıyacımız var. Ondan iyide ALtarnatif çıkaramadık Sen çıkardınsa isim yaz bizde haklısın o Aurelıodan daha ıyı veya daha kötü diyelim.
eGowiCh
28.Mayıs.2006, 14:12
Bence de alınmalı. Brezilyalı olması önemli değil, rakiplerimiz de bunu yapıyor. Biz neden yapmayalım?
Deco, Kevin Kuranyi, Asamoah gibi oyuncular bunun en büyük örneği.
Bunun dışında, Fransa Milli Takımındaki oyuncuların çoğu Fil Dişi Sahilleri, Senegal gibi ülkelerden gelme...
Aurelio gibi kaliteli bir oyuncuyu da Türk Milli Takımında oynatarak faydalanabiliriz.
nic-39
28.Mayıs.2006, 17:15
bu milliyetci zihniyetle her turnuvayı bask abı ulkeyı destekleyerek tw den ızlersınız..adam yok o bolgede Alınmasın dıyenler!!!var mı alternatif i tr de..adam 1 sene once fb ortasahasında tek basına mucadele etti..var mı ondan ıyısı trde appıahtan baska..
Her ne kadar takıma katkı yapacak olursa olsun bence alınmamalı.
Fransa gibi sömürgeci ülkelerden oldum olası nefret ettim.Şimdi de 4-5 yıl bu ülkede top koşturdu diye bir YABANCI'yı kendi MİLLİ TAKIMIMIZDA oynamasına göz yumamam.O takımda bu ülkenin evlatlarıın oynaması gerekir.Aurelio istediği klüp takımında oynasın ama Milli Takım'dan uzak dursun -sadece aurelio için değil tüm yabancılar için düşüncem bu-
Hadi Aurelio çocuk yaşta bu ülkeye göç etse bu topraklarda büyüse sesimi çıkarmam yalnız daha Türkiye'yi ne kadar tanıdığı şüpheli bir adamı Milli Takım'da oynatmak büyük bir hata olur bence. -Fransa istediğini yapsın önemli olan bizim doğruyu yapmamız-
enesao
28.Mayıs.2006, 20:00
bu kadar tutucu olma. italyanlar vieriyi, almanlar podolskiyi, ingilizler de heskeyi filan oynattıktan sonra bunu gözümüzde bu kadar büyütmemeliyiz. gökdeniz türk de noluyo, adam sahtekarın teki hala da çıkıp utanmadan top oynuyo hem de milli takımda. uğur yıldırım da öle, şimdi gelse biz onu da oynatırız. türkiyede yıllarca efendi gibi oynamış bi terbiyesizliği olmamış, milli takımda oynama gibi bir durumu olur ve can-ı gönülden kabul ederse bence hiçbir sorun yok.
kim kimi alirsa alsin hic umrumuzda bile deil bakin adi uzerinde MILLI TAKIM yani o devletin milleti o takimda oynar ve o devletin MILLETI o takimi tutar. (simdi bana o zaman sen nie Hollanda yi, Brazil ya vs.. falan tutuyonuz demeyin o sadece turnuvadaki favorilerim..)
BaTuHN
28.Mayıs.2006, 20:28
Türk olabilir ama milli takıma HAYIRRR!!!!!
Burak Duran
28.Mayıs.2006, 21:45
milli takıma almaya ne gerek var hüsyin topluyor orayı
BurakMania
28.Mayıs.2006, 22:42
Ankete yanlıslıkla alınmasın dedim. Alınsın bence çok faydalı olur nihayetinde Basketbol Milli Takımımızda Hüseyin Beşok , Mirsad Türkcan , Hidayet Türkoğlu , Asım Pars gibi oyuncular oynuyor ve bunların hiçbirinin kökeni Türkiye değil. Ayrıca Atletizmde ülkemizi temsil eden Elvan Abeylegesse sanırım Etiyopya lı sonradan Türk vatandası olmus.
Universal
28.Mayıs.2006, 22:44
milli takıma almaya ne gerek var hüsyin topluyor orayı
ya hüso sakatlanırsa :)
Burak Duran
28.Mayıs.2006, 22:47
yok abi o adam sakatlanırmı :D süper adam yakında barca alcakmış duyumlar alıyorum
koray_capello
28.Mayıs.2006, 22:51
Bence alınmasın çünkü alınırsa Türk statüsünde oynayacağından Fenerbehçe nin yabancı kontenjanı 1 kişilik açılacaktır ve haksızlık olacaktır.Sonuçta Milli takımı kurtaracak değildir ya tek başına.Koray Avcı gibi adam var oynatılmıyor ben hala anlayabilmiş değilim..
Berkaiser
28.Mayıs.2006, 22:54
Bence alınmasın çünkü alınırsa Türk statüsünde oynayacağından Fenerbehçe nin yabancı kontenjanı 1 kişilik açılacaktır ve haksızlık olacaktır.Sonuçta Milli takımı kurtaracak değildir ya tek başına.Koray Avcı gibi adam var oynatılmıyor ben hala anlayabilmiş değilim..
Eğer Aurelio Milli Takım'a yarar sağlayacaksa Fenerbahçe'nin avantajına olacak yabancı sayısı hiç de önemli değil bence.
BurakMania
28.Mayıs.2006, 23:35
Koray Avcı kaliteli , mevkisinde çok basarılı fakat devamlılıgı olan bir futbolcu değil 1 maç iyi 1 maç kotu ertesi maç kadroda yok ...
TüMeR_yAğıZ
29.Mayıs.2006, 00:19
bence alınmamalı.zaten orta sahaya hüseyinin yanında nuri yavaş yavaş oturuyor.
alınmalı milli takıma bence müthiş olur.
SaMaNYoLu
29.Mayıs.2006, 02:04
yok abi o adam sakatlanırmı :D süper adam yakında barca alcakmış duyumlar alıyorum
barcamı :) Trabzondan sonra o anca 2. ligde oynar
Jesus_FB
29.Mayıs.2006, 03:40
hem türk olsun hemde milli takımızda oynasın
Neron_FB
29.Mayıs.2006, 09:22
Bence de!! Türk olması ve Fenerde Türk statüsünde oynaması ztn kesin gibi... O nedenle merak etmesin FByi sevmeyen ark'lar...Milli takımda oynamasına izin çıkmasa da FB'de Türk statüsünde oynayacak..Ama milli takımda oynaması kesinlikle Türkiye'nin yararına olur..
e_mali
29.Mayıs.2006, 10:07
FB'de Turk statüsünde oynamasın ama Turk milli takımanda oynasın. (Hani sırf onunu icin istiyormusuz gibi olmasın diye) Cok basarili olacagina inaniyorum.
Kendisi Turk milli takımında oynamaktan gurur duyacağını defalarca belirtti ayrıca.
TüMeR_yAğıZ
29.Mayıs.2006, 10:54
FB'de Turk statüsünde oynamasın ama Turk milli takımanda oynasın. (Hani sırf onunu icin istiyormusuz gibi olmasın diye) Cok basarili olacagina inaniyorum.
Kendisi Turk milli takımında oynamaktan gurur duyacağını defalarca belirtti ayrıca.
Yani sende hiç aklımıza gelmeyen şeyi aklımıza sokuyorsun valla :) türk statüsünde oynasın ne varki bunda.kaç yıldır burada o kadarını haketti bence.
Burak Duran
29.Mayıs.2006, 11:47
o türk statüsünde oynarsa mondide türk olmalı :D öyle olursa kabul
Del Piero_10
29.Mayıs.2006, 13:16
o türk statüsünde oynarsa mondide türk olmalı :D öyle olursa kabul
mondragon olmaz .oyuncunun kendi milli takımında hiç oynamaması gerekli.
Burak Duran
29.Mayıs.2006, 14:42
milli takımda oynasın demiyorum türk olsun diyorum :D
SaMaNYoLu
29.Mayıs.2006, 14:47
oda türk olur fakat bu Sezon Turkıyedekı son yılı nerdeyse 40 a merdıven dayıycak :) Aykutun Fevzisin önü açılması lazım bir an öncede.
Aurelio Türk olursa eşide ve dolayısıyla çocuklarıda türk olur baya bir kazançlı oluruz arkadaşlar :) seçmen artar Sİyasetcıler hemen Turk yapar duysalar ahaa