View Full Version : Spoiler Butonu
Night_Mare17
07.Ağustos.2011, 17:26
Bazı izlediğimiz filmlerde falan spoiler veriyoruz ve bu yüzden mesajlarımız siliniyor. Spoiler içeren bilgileri beyaz yazmak yerine adssad gibi bir kodlamayla spoiler butonu oluşturabiliriz. Spoiler içeren bilgileri verdiğimizde isteyen o butona basar ve bilgilere bakar isteyen bakmaz.
RaSenGan
07.Ağustos.2011, 17:40
Film sitelerinde bu uygulama mevcut ve güzel bir uygulama.Beyaz yazmak yerine bu buton kullanılabilir.Yapılabilrse güzel olur :) Öneri için teşekkürler.
meddah
07.Ağustos.2011, 17:41
Kodlama yapmaksızın spoiler ibaresi kullanırsanız mesajlarınız silinmez. Ya da eskiden silinmiyordu en azından.
-Spoiler-
Örneğin böyle
-Spoiler-
Veya, benim hatırladığım bazı dizi ve film başlıklarında beyaz font kullanarak spoiler verildiği olmuştu.
-Spoiler-
O da böyle oluyor
-Spoiler-
Bunlar tabii geçici çözümler, öneri güzel bir öneri.
SyNdRoMe23
07.Ağustos.2011, 17:53
bence gereksiz, beyaz yazma olayı yeterli.
SAİT71
07.Ağustos.2011, 18:44
Bana kalırsa sisteme uyumlu olarak çalışan bir eklenti ile bu işi çözebilecekken, üyelerin mesajların fontunu beyaz yapması ve bunun akabinde bazı mesajların silinmesi ile uğraşmak anlamsız. Bence Spoiler kodu güzel bir çözüm olur.
Night_Mare17
07.Ağustos.2011, 18:45
Beyaz yazma olayında cümleler biraz yarım kalıyor arada çok boşluk oluyor spoiler butonu ile cümleler daha düzenli olur gibime geliyor.
Vieri
07.Ağustos.2011, 19:39
film sitesi olsaydık olabilirdi.
Börk
07.Ağustos.2011, 20:55
abi zaten film sitesi olsak olmaz mıydı :)
nekop
08.Ağustos.2011, 05:25
Yapılması çok uğraştıracak bir şey ise yapılmamasını anlarım fakat sırf film sitesi degiliz diye böyle güzel bir öneri geri çevirilirse yazık olur.
Night_Mare17
08.Ağustos.2011, 06:31
Bunu sadece filmlerde yapmayız ki . Oyun bölümlerinde geçemediğimiz bölümlerin nasıl geçileceğini de spoiler vererek yazabiliriz.
Vieri
08.Ağustos.2011, 08:56
Önerinin kötü olduğunu belirtmedim, vbulletin yazılımına eklenti eklemek basit, sadece forum içeriğinin %3'ünü oluşturan alanlar için tüm forum alanlarına yansıyacak böyle birşeyin gerekli olmadığına inanıyorum.
Revolution
08.Ağustos.2011, 12:42
Bence de olsa hoş olurdu.
sarianet
08.Ağustos.2011, 13:05
Spoiler ne :D
Sheriff
08.Ağustos.2011, 15:12
Bence gereksiz olur, küçük bir bölüm için tüm forumu etkileyecek bir eklentiye gerek yoktur.
Revolution
08.Ağustos.2011, 15:13
Forumun işleyişini yavaşlatacak, sekteye uğratacak bir eklenti mi olacak bu?
RaSenGan
08.Ağustos.2011, 16:36
Spoiler butonu farklı alanlarda da kullanılabilir.Atıyorum transfer haberleri konusuna uzun uzun haberler ekleniyor.O haberler spoiler içinde paylaşılabilir.Ve haberi okumak isteyen butona tıklar açar okur okumak istemeyen okumaz.Hem böylece sayfanın en sonuna inmek için birbirinden uzun haberleri geçmek zorunda kalmayız :)
Tatanga17
08.Ağustos.2011, 18:02
Ve ya konulara bir sürü resim ekleniyor, tıkladığımız zaman sayfa geç açılıyor Spoiler sayesinde bunun önüne geçilir
Nedvedmania
08.Ağustos.2011, 18:09
Bazı forumlarda kotalılar için yapılmış bir uygulama var. Resim olan mesajlarda "Resmi Göster" butonu var. O butona basmadan resim açılmıyor.
nekop
08.Ağustos.2011, 18:26
Arkadaşların dediği gibi sadece sinema&televizyon kısmında kullanılacak bir eklenti degil. Benim aklıma da oyuncu platformunda oyuncuyu tanıtan arkadaşların ca ve pa'sını spoiler şeklinde yayınlaması geliyor.
Börk
08.Ağustos.2011, 18:29
güzel öneriler gelmiş gerçekten olursa mutlu oluruz :)
SyNdRoMe23
08.Ağustos.2011, 18:37
bu tip resmi görmek için tıklayın olayı olunca konuları gezmek zor oluyor. özellikle kariyerleri. her resme tek tek tıklamak gerekiyor iş uzuyor
Nedvedmania
08.Ağustos.2011, 18:43
bu tip resmi görmek için tıklayın olayı olunca konuları gezmek zor oluyor. özellikle kariyerleri. her resme tek tek tıklamak gerekiyor iş uzuyor
Kotalılar için iyi bir eklenti olmakla birlikte kotasızlar için eziyet.
Ama bunun için kontrol paneline bir bölüm açılabilir. "Otomatik olarak spoiler göster/kapat" gibi.
SyNdRoMe23
08.Ağustos.2011, 18:46
Kotalılar için iyi bir eklenti olmakla birlikte kotasızlar için eziyet.
Ama bunun için kontrol paneline bir bölüm açılabilir. "Otomatik olarak spoiler göster/kapat" gibi.
kaç tane kotalı kaldı aramızda :D zaten kotalı adam çok resim olan konulara pek girmiyor. cidden eziyet oluyor. spoiler'a da karşıyım ben ama onu bi yere kadar kabul ederim, bu resim göster olmasın yeterki:D
Vieri
08.Ağustos.2011, 23:14
farklı kullanım alanları hakkında önerileriniz için teşekkürler, değerlendirelim bakalım.
Vieri
08.Ağustos.2011, 23:22
Hayırlı olsun :)
Kullanım:
[_spoiler=Neden spoiler yaptığınızın bilgisi]Spoiler mesajınız[/spoiler_]
- kırmızı ile işaretlediğim karakterleri kullanmayacaksınız.
RaSenGan
08.Ağustos.2011, 23:25
Kullanımı nasıl peki :)
Revolution
Müthiş olmuş :D Teşekkürler.
Revolution
Olmamış :zuhaha
Vieri
08.Ağustos.2011, 23:31
spoiler=bilgi
yazman gerekecek
Revolution
08.Ağustos.2011, 23:33
Bunu direkt hazır kod olarak ekleyemiyor muyuz abi hızlı cevap'a? Link ekle, resim ekle, alıntı ekle gibi var ya hani bunu da öyle ekleyemiyor muyuz?
Korkma la birşey yok :p
RaSenGan
08.Ağustos.2011, 23:40
Oldu :D
Teşekkürler :icon_biggrin:
SAİT71
08.Ağustos.2011, 23:42
Çok güzel olmuş. Ama mesaj yazma yerinde ben buton göremedim. BBCode Butonu olsa daha pratik olacak...
guarin14
09.Ağustos.2011, 00:16
[_spoiler=Bi deniyim dedim :)]Oldu,çok da güzel oldu :D[/spoiler_]
Revolution
09.Ağustos.2011, 00:17
Kırmızıları yazmayacaksın :)
guarin14
09.Ağustos.2011, 00:17
Şimdi ciddi ciddi oldu :D
sarianet
09.Ağustos.2011, 00:38
Şimdi kapa
olmuş teşekkürler :)
SAİT71
09.Ağustos.2011, 00:46
Muslera derbi için sabırsızlanıyor![/B]]Galatasaray'ın Lazio'den yeni transfer olan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, yapıtğı açıklamada Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde oynamak için sabırsızlızlandığını söyledi.
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/ferando-muslera-4245.jpg
Galatasaray'ın yeni transferi Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, böyle büyük bir kulübe geldiği için gurur duyduğunu söyledi.
Galatasaray TV'de yayınlanan ''Son Pas'' programına katılıp soruları yanıltalayan Muslera, Galatasaray'da Fatih Terim ve Taffarel gibi çok büyük isimlerin yer aldığını hatırlatarak, ''Böyle bir kulübe geldiğim için gurur duyuyorum, çok mutluyum'' dedi.
Muslera, Culio (http://www.sporx.com/juan-emmanuel-culio/) ve onun bir takım arkadaşından Galatasaray ile ilgili bilgiler aldığını dile getirerek, menajeri Daniel Fonseca'nın da kendisine fantastik ve mükemmel bir yere gideceğini anlattığını belirtti.
Teknik direktör Fatih Terim ve kaleciler için büyük isim olan Taffarel'in futbol camiasının çok büyük isimleri olduğunu kaydeden Muslera, ''Benim için onlarla çalışmak çok büyük keyif olacak'' ifadesini kullandı.
Copa America'da oynadıkları Arjantin maçında en iyi performansını gösterdiğini belirten Muslera, Galatasaray'da da aynı performansını göstermeyi umduğunu söyledi.
-''EN İYİ KALECİLER SIRALAMASINDA EN ÜSTE ÇIKMAYI HEDEFLİYORUM''-
Şampiyon oldukları kupanın ardından dünyanın en iyi 7. kalecisi olarak gösterilmesiyle ilgili bir soruyu Muslera, ''Bu çok önemli ve gurur verici bir şey. Burada durmamak ve daha ileri çıkmak lazım. Sıralamadaki en üste çıkmayı hedefliyorum. Böyle üst düzey takımlarda oynayan bir futbolcu için, bunun başarılabilecek bir hedef olduğunu düşünüyorum'' diye yanıtladı.
Muslera, bir soru üzerine, gençliğinde kendisine idol olarak eski Beşiktaşlı kaleci Oscar Cordoba'yı gördüğünü dile getirirken, transfer olmadan önce Galatasaray kadrosunda bulunan Ujfalusi, Elmander, Baros gibi isimleri tanıdığını, Türk oyuncu olarak da Ayhan Akman'ı bildiğini ve beğendiğini söyledi.
-''FENERBAHÇE DERBİSİNİ YAŞAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM''-
Galatasaray-Fenerbahçe rekabetiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Muslera, ''Bu maçların resimlerini, görüntüleri gördüm. Lugano (http://www.sporx.com/lugano/)'nun belgeselinden de görüntüleri izledim. Nasıl bir heyecan olacağını tahmin ediyorum. Bunları yaşamak için sabırsızlanıyorum'' diye konuştu.
Muslera, Galatasaray kalesini daha önce Taffarel ve Mondragon gibi ünlü isimlerin koruduğunun hatırlatılması üzerine, ''Umarım gelecekte onlar gibi benim de bu kaleyi uzun süre koruduğum konuşulur'' dedi.
Lakabının sorulması üzerine Muslera, Copa America'da mücadele ederken milli takımdaki arkadaşlarının kendisine genç göstermesi nedeniyle ''Bebek yüzlü'' diye hitap ettiğini, başka bir lakabının olmadığını sözlerine ekledi.
sporx.com
Nedvedmania
09.Ağustos.2011, 01:31
Ederim :)
.................
Börk
09.Ağustos.2011, 01:31
Teşekkür ederiz :)
Nedvedmania
09.Ağustos.2011, 01:34
Deneme yaptım imzalarda da kullanılabiliyor. Kullanmaya izin var mı ?
Revolution
09.Ağustos.2011, 01:36
Ah be Cihan forumun bug'ini afise ettin :p
Nedvedmania
09.Ağustos.2011, 01:36
Elbet bir gün ortaya çıkacaktı :D
Night_Mare17
09.Ağustos.2011, 02:39
İmzada kullandım ben sorun yoktur inşallah.
Vieri
09.Ağustos.2011, 09:01
Spoiler talebinde amaç belliydi bu sebeple mesajlar dışında imzalarda ve geyik malzemesi olarak kullanmak yasak arkadaşlar.
Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 23:33
Beğen butonu kaldırılmıştı fakat şu konuda hala duruyor.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=100981
Revolution
13.Ağustos.2011, 23:41
Mustafa abi spoiler butonunu BBCode olarak eklemek mümkün mü? Biz bu konuyu takip ettiğimiz ve bu forumda uzun zamandır bulunduğumuz için biliyorum ama siteye yeni kayıt olan birisi ya da kayıt olup da bir süre forumdan uzak birisinin haberi olacağına pek ihtimal vermiyorum çünkü.
egebartu
11.Ocak.2014, 00:31
[_spoiler=Bi deniyim dedim ]Oldu,çok da güzel oldu [/spoiler_]
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2014, 00:34
Bu Şekilde Kullanmanız Lazım
Ege ''_'' alt tireleri sil.