Log in

View Full Version : Beşiktaş oyuncusuna dayak!

anil luque
09.Ağustos.2011, 19:43
http://www.cnnturk.com/2011/yasam/diger/08/09/voleybolcu.kiza.kisa.sort.dayagi/625509.0/index.html

Nasıl bir hal aldı bu ülke anlam veremiyorum. Bunu yapana da otobüsteki zihniyetsizlere de yazıkları olsun. Hele bunu yapan sözde adam sana bu forumda söylenemeyecek ne varsa söylüyorum en derinden.

Börk
09.Ağustos.2011, 19:49
Çıkın gidin şu ülkeden ya.

anil luque
09.Ağustos.2011, 19:53
Ne gitmesi Berk kardeşim geldikçe geliyorlar daha dur başlangıç bu. Zihniyetsizler !

Zekirdek
09.Ağustos.2011, 19:59
Olacak iş değil.

SAİT71
09.Ağustos.2011, 20:05
Devlet nerde merak ediyorum. İlla ölmesi mi lazım bu kızın?

MeMo
09.Ağustos.2011, 20:06
Söyleyecek çok söz var da aslında...

RaSenGan
09.Ağustos.2011, 20:09
Giymeseymiş kardeşim kısa şortla dolaşılır mı !

anil luque
09.Ağustos.2011, 20:09
Devlet nerde merak ediyorum. İlla ölmesi mi lazım bu kızın?
Devlet sağolsun bayağı bir ilgilenmişler kızcağızla. Karakola gitmiş doğru düzgün ilgilenen olmamış , adli tıptan da kırık veya bıçaklanma yok diye rapor veremeyiz demişler. Güler misin ağlar mısın ? Nasıl bir ülkedeyiz !

SAİT71
09.Ağustos.2011, 20:11
Ondan diyorumya işte. Asayiş olarak yaptırım olması için illa ölmek gerekiyor. Yaralanma felanda kafi değil illa öleceksin.

DenizlispoR
09.Ağustos.2011, 20:16
Büyük günah kardeşim! Çok iyi yapmışlar,kapatmadıklarına şükretsin!

Ne hallere düştük...

Revolution
09.Ağustos.2011, 20:19
O herif insan degil. Diyecek cok seyim var ama neyse.

Night_Mare17
09.Ağustos.2011, 21:53
Bu zihniyetteki insanlar defolup gitmeli .

footballer33
09.Ağustos.2011, 23:38
Bunlar gibilerine sahte müslümanlar ve gericilerden başka hiçbir sözü layık görmüyorum. Şu halimize bak.!

guarin14
09.Ağustos.2011, 23:56
Eğer bunları yapanlar müslümansa,eğer müslümanlık böyle birşey ise ben değilim Müslüman falan!

Müslümanlık değil mi hoşgörü dini olan,kitabımızda geçmiyor mu dinde zorlama yoktur diye.

Bu insanlara sorsan hepsi cennetlikdir bunların!

Bir de Erzurum'da yolda yürürken sigara içiyor diye bir kadına saldırmışlar,aynı kafadan işte hepsi!

KaPaLı
10.Ağustos.2011, 00:42

Demi bende aynısını diyorum.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
10.Ağustos.2011, 00:51
Hiçbişey demiyorum artık.Yazıklar olsun.

BaGa TaRKaN
10.Ağustos.2011, 01:36

Demi bende aynısını diyorum.

O Zaman Tüm Bikini Giyenleri Kesip Biçmek Taşlamak Lazım...

ozaniel
10.Ağustos.2011, 01:36
Kendi haklı buldukları şeyleri başkalarına dayatan kişiler kadar tehlikeli insan yok, dini versiyonları ise dinde işine geleni uygulayıp işine geleni yok sayıyorlar. Yazıklar olsun.

KaPaLı
10.Ağustos.2011, 01:45
O Zaman Tüm Bikini Giyenleri Kesip Biçmek Taşlamak Lazım...

Düşününce kulağa hoş geliyor. :u:

LadroN
10.Ağustos.2011, 15:54
Dini kendi arka bahçeleri sanıyorlar bu insanlar.Ypatırım falanda uygulanmaz bu ülkede.Bir tanıdığın başından bir taciz olayı geçmişti karakola gittiklerinde tecavüz olmadan bir şey yapamayız demişler adalet bu kadar işte.

Revolution
10.Ağustos.2011, 15:56
Din üzerinden dinsizlik yapanlar bizden değildir.
-Hz. Muhammed

sarianet
10.Ağustos.2011, 16:12
kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok bide bunu müslümanlık adı altında yapıp insanları özellikle cahil insanları islamı ve müslümanlığı yanlış anlatmaya hele hiç kimsenin hakkı yok.
bu tip cahiller yüzünden bir sürü kişi zan altında kalıyor ve dinini yaşayanlara gerici gözüyle bakılıyor.
98 senesinde de gördük hacıları hocaları hepsi kolpa çıktı bunlar da öyle on üç sene öncesinde yaşadıklarımızı tekrar yaşatmaya çalışıyorlar
ama bu sefer başarılı olamayacaklar.

Revolution
10.Ağustos.2011, 16:15
bu tip cahiller yüzünden bir sürü kişi zan altında kalıyor ve dinini yaşayanlara gerici gözüyle bakılıyor.

Aynen. Müslümanlığını ön plana atıp kimlik yapan insanlar o kadar geri kafalı, o kadar dinden bihaberler ki insanlar dinini yaşayanları böyleleri gibi sanmaya başladı. Toplumun her köşesi kutuplaştı tamamen. Siyasi olarak, etnik köken olarak, dini olarak. Çok kötü sulardayız.

Redrum
10.Ağustos.2011, 16:55
kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok bide bunu müslümanlık adı altında yapıp insanları özellikle cahil insanları islamı ve müslümanlığı yanlış anlatmaya hele hiç kimsenin hakkı yok.
98 senesinde de gördük hacıları hocaları hepsi kolpa çıktı bunlar da öyle on üç sene öncesinde yaşadıklarımızı tekrar yaşatmaya çalışıyorlar
ama bu sefer başarılı olamayacaklar.

Bu mesajın tamamına imza mı atsam, parmak mı bassam, kimlik fotokopisini falan mı bıraksam TC no mu versem artık karar veremedim.

Varonil
10.Ağustos.2011, 17:46
İnsanın fikri neyse zikri de odur.Müslümanın diye geçinen bu sapık,kızı yaşında birisi için böyle konuşuyor,savunmasız birine el kaldırıyor.Midem bulanıyor artık bu tip insanlardan,o pisliğin yanı sıra otobüsteki diğer sesini çıkartmayan insanlarada sövmek lazım biraz.İnşallah "Kızım sus otur yerinde,gece gece başımıza iş açma" diyen kadının kızının başına da gelir aynısı.

Nedvedmania
10.Ağustos.2011, 17:55

Aynen öyle.

LadroN
10.Ağustos.2011, 18:01
İnsanın fikri neyse zikri de odur.Müslümanın diye geçinen bu sapık,kızı yaşında birisi için böyle konuşuyor,savunmasız birine el kaldırıyor.Midem bulanıyor artık bu tip insanlardan,o pisliğin yanı sıra otobüsteki diğer sesini çıkartmayan insanlarada sövmek lazım biraz.İnşallah "Kızım sus otur yerinde,gece gece başımıza iş açma" diyen kadının kızının başına da gelir aynısı.
Ülkemizde bu konuda bir yozlaşma var açıkçası.Geçenlerde bir adama çarpmışlar.Adam yerde yatıyor vuran adam kaçmış geçen arabalar adamı görüyor ve biride hasatahaneye götürelim demiyor.Bende yaklaşık 5 senedir neredeyse hergün kullanıyorum toplu taşıma araçlarını.2 kişi biribirne giriyor ayıran yok.Taciz oluyor konuşan yok.Allah sonumuzu hayrı etsin.

SAİT71
10.Ağustos.2011, 18:51
Piyasadaki dincilerin çoğu biryerlere gelmek için bizim duygusal halkımızı din yönünden vuruyorlar. Onları kandırmanın en kolay yolu inandıkları şeyler vuruyorlar. Ekserisi yalan zaten. Ama anlamadığım bu adam neye göre bunu yapmış? Heralde kafasında Allahım bak mini etek giyen kullarını döverek hizaya sokuyorum sevap ver YaRabb felan diyor.

barahir
10.Ağustos.2011, 19:22
Bu olay yüzünden dine saldıranlarda bence bu kişiyle aynı kefededir.. Nelere kaldık yarabbim..

SyNdRoMe23
10.Ağustos.2011, 20:04
http://t.co/Ish0KH4

kız gs alt yapısında yalnız. biraz karambol haber gibi geldi bana. daha takımı bile yanlış.

tabi takımı önemli değil. ne olursa olsun çok yanlış bi şey.

Redrum
11.Ağustos.2011, 03:43
Piyasadaki dincilerin çoğu biryerlere gelmek için bizim duygusal halkımızı din yönünden vuruyorlar. Onları kandırmanın en kolay yolu inandıkları şeyler vuruyorlar. Ekserisi yalan zaten. Ama anlamadığım bu adam neye göre bunu yapmış? Heralde kafasında Allahım bak mini etek giyen kullarını döverek hizaya sokuyorum sevap ver YaRabb felan diyor.

Hemen meseleyi dincilik bilmemnelik muhabbetine çekmesek? Senin için söylemiyorum çoğu arkadaşın yaptığı şey bu. Bunu yapan insanın ne dinle ne dinsizlikle bağlantısını ben kuramıyorum siz nasıl kuruyorsunuz acaba?
Bunu yapan adam hayatında bir kere cuma namazı bile kılmamış dinle diyanetle alakası olmayan birisi olamaz mı? Veya olursa şaşırır mısınız? Bence şaşırırsız.
Bu o insanın sapkınlığı ve cahilliği tek kelimeyle. Olaya direk "din" eksenli yaklaşılması benim canımı sıktı.

SAİT71
11.Ağustos.2011, 03:53
Ben ne diyorum ? :D Bunları yapanların dinle alakası yok diyorum , tvdekiler din ile biryerlere gelip isim yapma peşinde (çoğu) ama bu adam ne amaçla yaptı çözemedim... (Bunu anlatmak istedim) :)

Redrum
11.Ağustos.2011, 03:58
Ben ne diyorum ? :D Bunları yapanların dinle alakası yok diyorum , tvdekiler din ile biryerlere gelip isim yapma peşinde (çoğu) ama bu adam ne amaçla yaptı çözemedim... (Bunu anlatmak istedim) :)

Sadece senin için söylemedim, çoğu kişi için söyledim. Anlatmak istediğin noktayı anlıyor ve katılıyorum benim eleştirim sadece son cümleyeydi :
" Heralde kafasında Allahım bak mini etek giyen kullarını döverek hizaya sokuyorum sevap ver YaRabb felan diyor."

Neden hatuna bak şununla biraz uğraşayım demiş olmasın? Veya neden kafayı çekmiş bir adam olmasın? Döner bıçağıyla dolaşan bir psikopat olmasın? Veya evde 5 çocuğu olan ama cahil eğitimsiz ve ahlaki bozuklukları olan bir adam olmasın?
Yani adamın bakış açısı herkese göre dinsel. Bu canımı sıkıyor.

SAİT71
11.Ağustos.2011, 04:09
Evet o konuda haklısın. Herkesde önyargı hakim. Ama içinde bulunduğumuz ve karşılaştığımız olaylarda çoğunluk din üzerinden geçinen işgüzarlar olduğu için olabilir.

Universal
11.Ağustos.2011, 04:33
Bu davranış bu hat otobüslerinde cumartesi günü protesto edilecek, tebrik ediyorum bu protestoyu gerçekleştirecekleri, nereye gidiyoruz, nasıl bir geriliktir, nasıl bir cehalettir. Yazık yazık...

Hugo
11.Ağustos.2011, 14:39
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1167828&title=voleybolcunun-sort-dayagi-yalan-cikti#.TkOiqmxtkH0.twitter
Haberi yapan gazeteye bakıp muhtemelen inanmayacak olan insanlar vardır ama bu haber işine gelen -yalan veya doğru da olsa- medya organları, eğer bir düzmece durum varsa asla bunu yazmayacakları için böyle bir haberin yapıldığı tek medya organı burası oluyor haliyle.

meddah
11.Ağustos.2011, 14:51
İki şey değişmez Ramazan gazetelerinde: Birincisi bir hoca bulup "Ramazan şöyle güzel", "oruç böyle mübarek" türünden yazı yazdırmak; ikincisi de "Oruç tutmayan gence meydan dayağı", "mini etekli kıza kezzap" türünden haberler.

Ya millet deliriyor yılın bu zamanlarında, ya da editörler.

Nedvedmania
11.Ağustos.2011, 14:59
Kasıtlı yapılan haberlerden biri daha açığa çıkmış oldu :)

LadroN
11.Ağustos.2011, 15:04
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1167828&title=voleybolcunun-sort-dayagi-yalan-cikti#.TkOiqmxtkH0.twitter
Haberi yapan gazeteye bakıp muhtemelen inanmayacak olan insanlar vardır ama bu haber işine gelen -yalan veya doğru da olsa- medya organları, eğer bir düzmece durum varsa asla bunu yazmayacakları için böyle bir haberin yapıldığı tek medya organı burası oluyor haliyle.
Açıkçası bir tek Zaman gazetesinin böyle bir tavır alması ilginç.Yazılacak çok şey var ama bu konu yavaş yavaş başka yerlere kayıyor.Bence bu konu kitlenmeli.Yoksa boş yere biribirmizi kıracağız.

MeMo
11.Ağustos.2011, 15:21

Niye yazmasınlar ? Bunun bir açıklaması var mı ?

anil luque
11.Ağustos.2011, 15:47
Kendi halinde voleybolcu bir kızcağızın işi gücü yoktu gitti etiket etti kendini öyle mi ?

MeMo
11.Ağustos.2011, 15:48
Kendi halinde voleybolcu bir kızcağızın işi gücü yoktu gitti etiket etti kendini öyle mi ?

Hem de aradan neredeyse 2 hafta geçtikten sonra.

Bu işte taraf olmak son derece saçma ve yakışıksızken bir de o tarafın dediklerinin tamamen doğru kabul edilmesi çok yanlış.

anil luque
11.Ağustos.2011, 15:50
Hem de aradan neredeyse 2 hafta geçtikten sonra.

Bu işte taraf olmak son derece saçma ve yakışıksızken bir de o tarafın dediklerinin tamamen doğru kabul edilmesi çok yanlış.

Taraf olmak derken Memo ?

MeMo
11.Ağustos.2011, 15:51
Taraf olmak derken Memo ?

Yanlış anlaşılmasın bu yapılanı yalandır zihniyetiyle dolaylı yoldan savunanlar için söylüyorum.

anil luque
11.Ağustos.2011, 15:55
Yanlış anlaşılmasın bu yapılanı yalandır zihniyetiyle dolaylı yoldan savunanlar için söylüyorum.

Anladım kardeşim. Ayrıca öyle bir durum olsa zanlı kendi çıkar hakkını savunur görgü tanığından önce. Nette adam hakkında neler deniyor , dedik yani. Adamın ortaya çıkmaması olayın doğruluk payını artırır ya da hayvan olarak anılmaktan hoşlandığını.

sarianet
11.Ağustos.2011, 17:44
1950'li yıllarda Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Müftüsü'nün keçisi çalınır; Cumhuriyet Gazetesi “Müftü Keçi çaldı!” diye haber yapar.

Gayesi dine ve din ile anılan insanlara çamur atmak ya, müftüleri hırsız, imamları üfürükçü ve ırz düşmanı göstermek icin fırsatı iyi kullanır Cumhuriyet.

Gariban Müftü “Yahu ben keçi çalmadım, keçim çalındı” diye çırpınsa da dinleyen yok; Cumhuriyet çamur atmaya devam eder. Müftü Efendi mahkemeden tekzip kararı çıkarttırır ama Cumhuriyet yayınlamaz.

doğan grubu ve benzeri gastelerin mantığı da bu arkadaşlar aynı zaman gastesinin mantığının öyle olduğu gibi :)
herkes kendi gözlüğüyle bakıyor
oysa kuranda ne diyor Allah
biri size bi haber getirince tam olarak araştırmadan innanmayın
ama biz napıyoruz aaa bak bu şunlardan kesin yapmıştır
aaa bak bunun damgası var bu yapmıştır
bırakalım artık bu cahillikleri inş olay aydınlanır kim ne yapmışsa cezasını bulur

Nedvedmania
12.Ağustos.2011, 17:03
Önceki konu sanırım silinmiş. Ama o konuda herşey belirsiz olduğu için boş yere tartışmalar çıkmıştı. Şimdi herşey netleştiğine göre konunun durmasında bir zarar yoktur umarım. İfadelere ulaşılmış ve olayın yalan, abatma, çarptırma olduğu ortaya çıkmış.

Bizim halkımız maalesef olayın netleşmesini beklemeden saldırıya geçtiği için basında bunu çok iyi kullanıyor.

Haberin amacı yazıda geçiyor.

--------------

Otobüsteki şortlu sporcu kıza dayak haberi son günlerin en çok konuşulan haberi oldu. Kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Nurcan İbrahimoğlu'nun ifadesinde şorttan bahsetmemesi, ifade veren otobüs şoförü ve görgü tanığının farklı beyanları tartışmayı farklı bir noktaya taşıdı.

Yaşanan olay ve haberleştirilme sürecine tepki gösteren Star Gazetesi yazarı İbrahim Kiras, 'Bu hayvanı bulun gazeteciliği' başlığıyla dikkat çeken satırlar kaleme aldı.

İşte Star yazarının o yazısı:

'Bu hayvanı bulun' gazeteciliği

Tahmin ettiğim gibi oldu. "Şortlu kıza otobüste dayak" haberi konusundaki kuşkularımı doğrulayacak belgeler ortaya çıktı.

Dünkü yazımda sorduğum soruların başında şu vardı:

Haberin tek bir kaynağı var. Söz konusu genç kızın anlatımları. Otobüs şoförü ve yolcuların ne dediğini merak etmemek olur mu?

OTOBÜS ŞOFÖRÜ VE YOLCULARIN İFADESİ
Haberi büyük bir kampanya çerçevesinde büyüterek kullananların neden olayın diğer taraflarıyla veya görgü şahitleriyle görüşme gereği duymadıkları sorusunun cevabını ben bilemem. Ama hem otobüs şoförünün hem de yolculardan bazılarının olay hakkında verdikleri ifadeler şu anda elimizde.

Öncelikle "şort giydiği" için dayak yediği söylenen genç kızın kendi ifadeleri dikkat çekici. Çünkü Nurcan İbrahimoğlu isimli genç kız 29 Temmuz günü Maslak Akpınar Polis Merkezi'ne başvurarak yaptığı şikâyet üzerine alınan ifadesinde "otobüs içinde ayak uzatma" konusundan kaynaklanan bir tartışma olduğunu tartıştığı kişi tarafından darp edildiğini söylüyor.

Bu ifadede "şort giydiği" için dövüldüğüne ilişkin bir ima bile yer almıyor. Hatta ifade metninde "şort" kelimesi hiç geçmiyor!

ŞORTLU OLDUĞU AYRINTISI!
Oysa bu olayla ilgili haberlerde nedense söz konusu genç kızın şortlu olduğu ayrıntısı özellikle öne çıkarılmış ve hatta Nurcan İbrahimoğlu'nun şortlu olduğu için dövüldüğü iddia edilmişti. Zaten toplumda bir öfke ve infialin oluşması da bu yüzdendi. İnsanlar bir genç kız şort giydiği için dövüldü diye tepki gösterdiler.

Galiba istenen de buydu.

"Şortlu kıza otobüste dayak" haberinin benim için kuşku uyandıran yönlerinden biri de otobüs yolcularının tamamının olan bitene seyirci kaldığı iddiasıydı. Şunu söyledim: Türkiye'de bir genç kızın yumruklanmasına bir otobüs dolusu adamın sessiz kalmış olması hiç inandırıcı değil.

Hem otobüs şoförünün hem de yolcuların verdiği ifadeler benim kuşkumu doğruluyor. Hem şoför hem yolcular aslında olaya müdahale etmişler. Ama onların anlatımlarına göre olay zaten Nurcan İbrahimoğlu'nun anlattığı gibi cereyan etmemiş.

KIZIN UYGULADIĞI ŞİDDET
Ayrıntılarını haber sayfalarımızda okuyacağınız üzere, otobüs şoförü ve yolcuların polise verdikleri ifadelerde genç kıza yönelik bir saldırı olmadığı, sözlü tartışma sonrasında genç kızımızın bir erkek yolcuya sinirlenip elindeki bir cisimle vurduğu ayrıntısı var.

Diyeceksiniz ki bu anlatımın doğru olduğu ne malum? Belki de şoför ve yolcular doğruyu söylemiyorlar. Olabilir... Ama problem zaten haberin tek yanlı bir anlatıma dayanarak hazırlanmış olmasındaydı. Tek yanlı bir anlatımdan yola çıkılarak buradan genel sonuçlara varmaktan geri durulmamasıydı.

RAMAZAN ÖNCESİ YAŞANAN HABER RAMAZAN'DA PATLATILDI
İkincisi 28 Temmuz'da gerçekleşen bir olayın Ramazan gündemi gözetilerek bugün"patlatılması" ayrı bir soru işareti doğurmuştu.

Üçüncü ve en mühim kısım ise, bu habere dayanarak toplumdaki kırılgan fay hatlarını harekete geçirmeye yönelik bir medya kampanyası düzenlenmesiydi.

İlk günkü haberlerde olay hakkında polisin ilgisiz davrandığı, Adli Tıp doktorlarının ise genç kıza darp raporu vermediği iddia edilmişti. Ortaya çıkan belgeler polisin konuyla ilgilendiğini ve şikâyetçi genç kıza Kâğıthane Devlet Hastanesi'nden Adli Tıp raporu verildiğini ortaya koyuyor.

HABERDEKİ TEK DOĞRU KIZIN ADI
Yani, bu konuda çıkan haberlerin neredeyse tamamı yanlış. Bir tek söz konusu genç kızın adı doğru yazılmış bu haberlerde. Onun dışında doğru yok gibi!

Bir de "olay 28 Temmuz günü gerçekleştiği halde neden bunca zaman sonra gündeme getirildi" diye sormuştum. Bu sorunun cevabı hâlâ yok.

Bu sorunun cevabını verecek olanlar söz konusu haberi böyle bir zamanlama ile dolaşıma sokanlar olmalı. İlk önce hangi haber ajansı, hangi muhabir, hangi köşe yazarı "patlattıysa" bu haberi; twitterda "buhayvanibulun" kampanyasını kim başlattıysa onlar vermeli bu sorunun cevabını. Verebilirlerse tabii.

ensonhaber.com

Nedvedmania
12.Ağustos.2011, 17:11
Taşıyan moda teşekkürler. O kadar arama terimi kullandım nasıl olduysa bulamadım konuyu :)

DenizlispoR
12.Ağustos.2011, 18:52
Kaynağa bakar bakmaz okumayı bıraktım.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 00:52

Kaynak hangi kurum taraftarı bilmiyorum. Googleye haber yazıp ordaki sitelere göz atıyordum bu haber dikkatimi çekti. Ama sırf kaynağı size uygun haber yapmıyor diye bir haberi okumamak yanlış birşey.

DenizlispoR
13.Ağustos.2011, 04:58
Kaynak hangi kurum taraftarı bilmiyorum. Googleye haber yazıp ordaki sitelere göz atıyordum bu haber dikkatimi çekti. Ama sırf kaynağı size uygun haber yapmıyor diye bir haberi okumamak yanlış birşey.
Tabii ki bana uymuyor diye okumama yapmamam gerekiyor. Fakat bu gazete belli konularda,belli olaylarda duruşunu net bir şekilde belli ettiğinden benim hoşuma gitmiyor ve güvenmiyorum.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 05:14
Tabii ki bana uymuyor diye okumama yapmamam gerekiyor. Fakat bu gazete belli konularda,belli olaylarda duruşunu net bir şekilde belli ettiğinden benim hoşuma gitmiyor ve güvenmiyorum.

Gazete değil internet sayfası.

Ayrıca bu konu hakkında güvenmeme olmaz. Çünkü polisin ve hastanenin raporları hakkında bilgi veriliyor. Böyle bir yalana cesaret edemezler.

Redrum
13.Ağustos.2011, 12:30

Bundan sonra nickine bakar bakmaz okumayı bırakacağım demek ki.

"Yalan haber" dediğimiz şey her gün her gün çıkıyor ortaya. Ve bir kere çıkması yetiyor kirletmesi için, temizlenmesi asıl zor olan oluyor.
Bu haber için söylediklerim geçerli değil fakat, yanlış haber olma ihtimaline bile inanmamak, nasıl bir şeydir ben çözemedim.
İnternette gördüklerimin %90'ına inanmıyorum ben.

Sirius Black
13.Ağustos.2011, 12:49
Neden bunun yalan olduğunu sadece Zaman, Vakit, Taraf, Star gibi gazeteler iddia ediyor? Neden birilerine bir şeyler kanıtlama peşindeler ? Kendilerine "dinci" dendiğinde neden bu kadar karşı çıkılıyor onu anlamadım. Kendileri birçok kesime "laikçi, ateist, dinsiz" derken iyi ya. Ben de diyorum bu dinci ve liboş zihniyet oldukça kızlarımız otobüslerde daha çok dayak yer.

DenizlispoR
13.Ağustos.2011, 12:50
Bundan sonra nickine bakar bakmaz okumayı bırakacağım demek ki.

"Yalan haber" dediğimiz şey her gün her gün çıkıyor ortaya. Ve bir kere çıkması yetiyor kirletmesi için, temizlenmesi asıl zor olan oluyor.
Bu haber için söylediklerim geçerli değil fakat, yanlış haber olma ihtimaline bile inanmamak, nasıl bir şeydir ben çözemedim.
İnternette gördüklerimin %90'ına inanmıyorum ben.

Çok mutlu olurum. Kendini yormazsın hem,gözlerin de dinlenmeye ihtiyacı var.

Sadece belli bir tarafın yanlış olduğunu iddaa etmesi olabilir mi?

meddah
13.Ağustos.2011, 17:03
Neden bunun yalan olduğunu sadece Zaman, Vakit, Taraf, Star gibi gazeteler iddia ediyor? Neden birilerine bir şeyler kanıtlama peşindeler ? Kendilerine "dinci" dendiğinde neden bu kadar karşı çıkılıyor onu anlamadım. Kendileri birçok kesime "laikçi, ateist, dinsiz" derken iyi ya. Ben de diyorum bu dinci ve liboş zihniyet oldukça kızlarımız otobüslerde daha çok dayak yer.

Geçen gün bu listede ismi geçen gazetelerden birinde bir haber-yorum vardı, şöyle diyordu özetle:

"Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de 38 milyon kişi sektirmeksizin oruç tutuyormuş; bunların içerisinde delisi var, psikopatı var, asabisi var... 4 milyon kişi de hiç tutmuyormuş. Bu şartlar altında daha çok kızımız dayak yer, daha çok münferit olay gazeteler tarafından bütün müslümanlara yahut bütün ateistlere mal edilir."

Yaftalamamak lazım, herkesi, her şeyi.

GeNç KaRTaL
13.Ağustos.2011, 17:52
Bu tarz şeyler insanların kutuplaşmasına katkıdan başka bir şey değil.Bir taraf ülke elden gidiyor,özgürlüklerimiz kısıtlanacak düşüncesinde ne kadar haklı olduğunu düşünür bu tarz haberleri okuduğunda. (haberin %100 doğru olup olmadığı önemli değildir,sonuçta doğru olmasını gerektirecek bir takım durumlar mevcuttur) Diğer bir taraf bu haberlerin kendi düşünce tarzlarına bir saldırı olduğunu,kasıtlı olarak bu tarz haberler yapıldığını düşünür.(İlk çıkan haberlere şüpheli yaklaşır,sonrasında kendi düşüncesine yakın kaynaklarca yalanlanınca haklı olduklarını düşünürler) İnsanların bir takım yargıları vardır ve bunları değiştirmek için belgeymiş,kanıtmış önemli değildir.Minareyi çalan kılıfını uydurur düşünce tarzı ağır basar genelde.TRT hamam sahnesine sansür uygulamış.TRT'nin yaptığı yayın akışını etkilememek için 25 dakikalık kesim yaptık açıklaması önemli değildir mesela.Tabii burada olayları objektif bakış açısıyla değerlendirebilen insanları tenzih ediyorum ama genel olarak durum böyle malesef.

LadroN
13.Ağustos.2011, 18:20
Bu tarz şeyler insanların kutuplaşmasına katkıdan başka bir şey değil.Bir taraf ülke elden gidiyor,özgürlüklerimiz kısıtlanacak düşüncesinde ne kadar haklı olduğunu düşünür bu tarz haberleri okuduğunda. (haberin %100 doğru olup olmadığı önemli değildir,sonuçta doğru olmasını gerektirecek bir takım durumlar mevcuttur) Diğer bir taraf bu haberlerin kendi düşünce tarzlarına bir saldırı olduğunu,kasıtlı olarak bu tarz haberler yapıldığını düşünür.(İlk çıkan haberlere şüpheli yaklaşır,sonrasında kendi düşüncesine yakın kaynaklarca yalanlanınca haklı olduklarını düşünürler) İnsanların bir takım yargıları vardır ve bunları değiştirmek için belgeymiş,kanıtmış önemli değildir.Minareyi çalan kılıfını uydurur düşünce tarzı ağır basar genelde.TRT hamam sahnesine sansür uygulamış.TRT'nin yaptığı yayın akışını etkilememek için 25 dakikalık kesim yaptık açıklaması önemli değildir mesela.Tabii burada olayları objektif bakış açısıyla değerlendirebilen insanları tenzih ediyorum ama genel olarak durum böyle malesef.
Çok haklısın Şemsi Abi.

Özellikle etnik köken ve dini kutuplaşmalar çok tehlikeli.Bu olayların yaşandığı ülkeler geri dönülemez yollara giriyorlar.Özellikle basın bu olayların etkilerini hafifletmek yerine olayı daha çok körüklüyor.A gazetesi B gazetesi farkı olmadan söylüyorum bunu.Bu olaylarda aslında tartışmadan kaçınmak gerekli.Karşındaki insanın düşüncesini kesinlikle değiştiremiyosun.Sadece tartışmakla kalıp birde her olaya ön yargılyla yaklaşmaya başlıyorsun.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 19:32
İşte o okumadığınız yazı da sizin dediğinizi söylüyor zaten.

İnslanları birbirine düşürmeye çalışıyor basın.

MeMo
13.Ağustos.2011, 19:34

Hangi basın ?

Bir kesimin dediğini tamamen doğru kabul ederek basını suçlayamazsınız.Kendinle çelişmek olur.

LadroN
13.Ağustos.2011, 19:41

O olmaz işte.Benim söylediğim bu değil ki.Siz kendi görüşünüzü savunan gazeteyi haliyle tarafsız görüyorsunuz.O yukarda adı geçen gazeteler sizin dediğiniz gibi tarafsız sütten çıkmış ak kaşık gazeteler değil malesef.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 19:42
Hangi basın ?

Bir kesimin dediğini tamamen doğru kabul ederek basını suçlayamazsınız.Kendinle çelişmek olur.

İşte bu da sizin ön yargınızın bir kanıtı. Benim zaman grubunu savunduğumu düşünüyorsunuz çoğunuz. Ama öyle bir durum yok. Aksine bende onların yaptığı çoğu haberden rahatsızım. Onlar da çoğu zaman bu gruplaşmayı tetikliyor.

Daha fazla çok konuşulur bu konuda ama siyasete dayanıyor ucu.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 19:43
O olmaz işte.Benim söylediğim bu değil ki.Siz kendi görüşünüzü savunan gazeteyi haliyle tarafsız görüyorsunuz.O yukarda adı geçen gazeteler sizin dediğiniz gibi tarafsız sütten çıkmış ak kaşık gazeteler değil malesef.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum :) Üstteki mesajda belirttim. İki tarafta aynı şeyi yapıyor.

LadroN
13.Ağustos.2011, 19:45
Ben de aynı şeyi düşünüyorum :) Üstteki mesajda belirttim. İki tarafta aynı şeyi yapıyor.
Pardon yanlış anlamışım o zaman:).

MeMo
13.Ağustos.2011, 19:46
İşte bu da sizin ön yargınızın bir kanıtı. Benim zaman grubunu savunduğumu düşünüyorsunuz çoğunuz. Ama öyle bir durum yok. Aksine bende onların yaptığı çoğu haberden rahatsızım. Onlar da çoğu zaman bu gruplaşmayı tetikliyor.

Daha fazla çok konuşulur bu konuda ama siyasete dayanıyor ucu.

Ön yargı olabilir öyleyse özür dilerim ama bu ön yargıyı tetikleyen haberi koyunca %100 kesinmiş gibi "olay aydınlandı" gibi konuşman.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 19:48
Önemli değil :)

Ama şunu belirtmek isterim. Bir olayı değerlendirirken tek pencereden bakmak iyi değil. 2 tarafın, hatta 3 tarafın da yazılarını okumak lazım.

Nedvedmania
13.Ağustos.2011, 19:53
Ön yargı olabilir öyleyse özür dilerim ama bu ön yargıyı tetikleyen haberi koyunca %100 kesinmiş gibi "olay aydınlandı" gibi konuşman.

Zaman gurubu kesin bir haber koyamaz mı ? Her dediği yalan olacak diye birşey yok. Her haberine yalandır gözüyle bakmak yanlış. Bu haberde polis ifadeleri hakkında ve sağlık raporları hakkında bilgiler var. Resmi raporlar hakkında bilgi verildiyse çok büyük ihtimalle doğrudur. Çünkü resmi rapor hakkında yanlış bilgi vermek büyük suçtur.