View Full Version : E Grubu [2.Tur]
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
06.Eylül.2011, 19:06
http://i54.tinypic.com/11imm85.jpg
Yarın kazanırsak harika olacak. Almanya'yı yeneriz diye düşünüyorum. Sırbistan çok zor olacak.
ShevAnil
07.Eylül.2011, 03:26
Turnuva başında gruplar çok dengesiz dağılmıştı. Bu grup ve diğer grup arasında ciddi bi kalite farkı var.
urwrdskkn
07.Eylül.2011, 10:09
şu Anda Bu Grupta En Az Sayı Yiyen Takımız Eğerki Bu Istatislikimiz Devam Ederse önümüze Gelene 1 Tekmeeeeee Deriz Vallahi
GeNç KaRTaL
07.Eylül.2011, 17:52
Bu gruptan çıkmayı başarırsak,finale kadar yolumuz var bence.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Eylül.2011, 19:20
İlk periyot 14-12 öndeyiz Fransa karşısında...
futureless
07.Eylül.2011, 19:39
İyi oynamıyoruz.Çok top kaybı yaptık.
SAİT71
07.Eylül.2011, 19:39
Hücumda berbatız... Bu takımın gidişi belli, gruptan zor çıkarız.
31-27 geride girdik ilk yarı bitimine
Heroon
07.Eylül.2011, 19:43
Ben televizyonu biraz geç açtım ve izlediğimden itibaren Ömer Aşık ı görmedim sahada sakat mı acaba?
Sirius Black
07.Eylül.2011, 19:43
Hücumda berbatız da ya savunmada? :) Enseyi karartmanın anlamı yok.
futureless
07.Eylül.2011, 19:44
Ben televizyonu biraz geç açtım ve izlediğimden itibaren Ömer Aşık ı görmedim sahada sakat mı acaba?
Yok oynuyordu.Sonrasında Oğuz ve Enes'i aldı sırayla.
Heroon
07.Eylül.2011, 19:45
Hmm tamam teşekkürler bir an korktum sakatlandımı diye.
Kaka Leite
07.Eylül.2011, 19:48
Harika başladık ama devam ettiremedik ben yeneceğimize inanıyorum :tur:
SAİT71
07.Eylül.2011, 20:18
Türkiye 44 - 57 Fransa... 3.Çeyrek Sonucu. Maç gitti gibi. 4. çeyrekte imkansıza yakın maçı çevirmek. Şimdi kalan 2 maçı kazanmak zorundayız. Sırbistan maçıda imkansıza yakın olur, Almanya'yı yenebiliriz...
Son çeyreğe de kötü başladık ama şimdi düzeliyor gibi 2dk içinde farkı 3-5'e indirebilirsek düzeliriz. Hido'nun boş üçlük kaçmasaydı keşke.
Bu arada Kerem Tunçeri 4 gündür falan basket atamıyor.
Yok arkadaş kaçıyor fırsatlar. Dönmez bu maç.
Night_Mare17
07.Eylül.2011, 20:26
Yetenek yok bizde .
Adamlar paso karavana atmaya başladı. Hidodan başka uynanan yok. Ender'in girmesi lazım Keremin yerine.
Night_Mare17
07.Eylül.2011, 20:34
Comeback gelir mi ?
RasAnt
07.Eylül.2011, 20:36
OF be hadi ya olacak o comeback
Yok arkadaş kaçıyor fırsatlar. Dönmez bu maç.
Haydi bana kapak :D
besiktas1903
07.Eylül.2011, 20:37
2 puan kaldi :) hadi ins
kalemci
07.Eylül.2011, 20:39
ah Kerem ah
kerem 4 gündür basket atamıyor.
besiktas1903
07.Eylül.2011, 20:44
son sansimiz
inanılır gibi değil inanılmaz bir şey ya. 5saniyede sokamadık oyuna.
Night_Mare17
07.Eylül.2011, 20:46
Ya ne mantıksız başlıyoruz offf .
Suicider
07.Eylül.2011, 20:47
Yok abi haketmiyoruz kazanmayı falan olmaz böyle iş.
Kaka Leite
07.Eylül.2011, 20:47
Emire helal olsun diyorum başka bişey demiyorum böyle şanssızlık olmaz neyse sağlık olsun :0:
Night_Mare17
07.Eylül.2011, 20:49
Bir daha maçları izlemem , oyuncular takmıyor maçı .
Sirius Black
07.Eylül.2011, 20:50
Emir iyi hoş filan ama bu hata bize çok şey kaybettirebilir.
Suicider
07.Eylül.2011, 20:51
Son topları kerem tunçeriye vermemizin nedeni nedir? 2 oldu bu yani hidayet,ersan falan atsın 3 lük atılıcaksa.
Fearless Coward
07.Eylül.2011, 20:53
Ya adam Sırbistan maçını kurtardı diye veriliyorsa son toplar kesinlikle çok saçma :D
Kaka Leite
07.Eylül.2011, 20:55
Bir daha maçları izlemem , oyuncular takmıyor maçı .
Takmıyor mu ? :)
furdun
07.Eylül.2011, 20:58
Çok şansızdık kazanabileceğimiz maçı kaybettik yazık oldu.
Night_Mare17
07.Eylül.2011, 21:04
Takmıyor mu ? :)
Evet . Bu maç , Polonya maçı bir iki maç daha var . Oyuncular umursamıyorsa maçları bende izlemem maçları . Bunu bize yapmaya hakları yok .
eXcitinG
07.Eylül.2011, 21:07
3. Periyod sonunda ki bir anda kendimizi bırakmamız ve boş atışLarı hemde abartı bomboş atışLarı atamamamız dan sonra çok ta bu maçı kaybettiğimize üzüLmememiz gerek. Turnuva da 3. mağLubiyetimizi aLıyoruz ve 3 maçta da kendi kendimizi yendik resmen.
SAİT71
07.Eylül.2011, 21:08
Yazık oldu tek kelimeyle yazık oldu. Şu maçı kazanabilsek Almanyayı yenip çıkabilirdik. Ama bana göre zora girdi ilk 4. Fransa Litv. Sırbistan ve İspanya çıkarlar.
Chinatown
07.Eylül.2011, 21:09
bizim oynadığımız iyi basketbol değil. bilmiyoruz. 2004'ün yunanistanı gibi oynuyoruz. defans yap sadece. amenna.. ama basketbolun asli görevi hucumdur. bir tane bile hucüm planımız yok. kimin eline gelirse o atıyor, her maç biri çıkıyor skor yapacak diyoruz. bu aslında kötü birşey. devamlılığı yok oyuncuların.
ispanyayı, fransayı 60 sayılarda tutuyoruz diye övünüyoruz. ama onlar bizi 50lerde tutuyor. israil 68, litvanya 78 atmış fransaya, almanya ve sırbistan 80 üzeri. adamlar ortalama 75 sayı atıyor biz 50lerde.. ve en çok beni üzen şey; adamlar savunmaya zerre KASMIYOR. tamamen beceriksizliğimizden. yav 5 kere bomboş üçlük kaçarmı? her maç yüzde 10 üçlük atıyoruz, ama maç içinde 40 tane kullanıyoruz. anlamak mümkün değil.
adamlar kenardan top alacaklar. tony parker alsın istiyorlar. hayati top ve tek seçenek. adam 10 kere tereyağından kıl çeker gibi alıyor. tamam o parkerda, se 5 saniye elinden herhangi birine top çıkaramıyorsun.. bu neden abicim neden?
tek bir hücüm anlayışımız yok, defans ekolümüz olması için hücum yapmamız lazım. turnuvaların en az sayı atan ekiplerinden oluyoruz. bir tane guard yok takımda. gerekirse devşirelim.
Türkiye basketbolu çok ilerledi, ama şu hücumu halletmemiz lazım. halletsek önümüzde duracak takım kalmaz. Sırbistan, İspanya, Fransa, Litvanya hep guardlarıyla ayakta duruyor. Bütün topları Emir, Hidayet getiriyor, el yakan topları atacak adamımız yok. Böyle giderse işimiz zor.
Sirius Black
07.Eylül.2011, 21:10
Litvanya'nın tüm maçlarını kaybetmesi gerek şimdi. Tabi bizim de Almanya'yı yenmemiz elzem oldu. :)
Kaka Leite
07.Eylül.2011, 21:10
Evet . Bu maç , Polonya maçı bir iki maç daha var . Oyuncular umursamıyorsa maçları bende izlemem maçları . Bunu bize yapmaya hakları yok .
Yorgun oldukları gibi bi olasılık daha var bence takmamakla alakası yok :)
Ve tabiki bizim en kötü olayımız şanssızlık üstüne buda gelince yenilmek kaçınılmaz bi hal alıyo takmamak gibi bişey değil tamamen şansızlık :)
Kaka Leite
07.Eylül.2011, 21:14
Bence bize Kerem ve Ender yetmiyor ikiside çok hata yapıyo evet Ender oyuna bi hız kazandırıyo ve renk getiriyo ama çok fazla pas hatası yapıyoruz.
Çoğu zaman topu paylaşamıyoruz 1 topa 2 kişi atlıyo ve top kaybı oluyo top kaybınıda çok fazla yapıyoruz harika savunma yapıyoruz ama hücumda işler değişiyo pas hataları üst üste geliyo sağlıklı oyun kuramıyoruz bu sorun çok ön planda.
ShevAnil
07.Eylül.2011, 22:37
Litvanya müthiş bi sayı yüzdesi yakaladı, her attıkları giriyor. 8/6 üçlük attılar.
futureless
07.Eylül.2011, 22:39
Litvanya maçı alıcak gibi duruyo Sırbistan karşısında.Cuma günü Almanya ' yı yenip Sırbistan ile ölüm kalım maçına çıkarız.
Addolorato
07.Eylül.2011, 22:47
Litvanya buldozer gibi. Jasikevicius %100 FG ile oynuyor. Attığı hiç bir şut kaçmadı.
ShevAnil
07.Eylül.2011, 22:52
Sırbistan pota altında çok etkisiz, Krsticic tek başına mücadele ediyor orda. Litvanya ise gerçekten çok yüzdeli atıyor bakalım maç sonuna kadar bu kadar iyi atabilicekler mi? :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Eylül.2011, 23:45
Litvanya parçalıyor...
ShevAnil
07.Eylül.2011, 23:54
Litvanya'nın kazanması işimize yaradı bence. İspanya - Sırbistan maçı bizim kaderimizi belirleyecek.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Eylül.2011, 00:59
Ben de katılıyorum,Litvanya'nın kazanması işimize geldi. Ama Almanya'yı kesinlikle ama kesinlikle yenmemiz lazım.
Dooki
08.Eylül.2011, 12:01
Hücum organizasyonlarımız süper düper kötü değil aslında, sadece şutları kaçırıyoruz. Ama bizi zaten onu üç sayıyı bulmamız gerekmiyor fazla gerekmedikçe, ikili oyunlarla pota altına top indirmemiz yada Hidayet-Emir'in birebirleriyle oyun kurmamız daha mantıklı. ORHUN SANA SESLENİYORUM HEYO
Fransa'yı aslında yenmemiz lazımdı, Orhun Ene maçın başından beri alan savunması oynatmayarak hata yaptı çünkü Fransa genel olarak penetreye oynuyor, oyunlarının büyük bir kısmı penetre ve alan savunması yaptığımız takdirde ( en azından Batum oyunda değilken KESİN yapmamız lazımdı ) içeride zaten iyi olan yardım savunmamızdan dolayı top kullanamayıp dışarı da boş oyuncuyu bulmayı deneyeceklerdir. E Fransa'nın zaten Batum dışında bir keskin üçlükçüsü yok, yani herifler penetreye oynuyorsa yardım savunması + zone onları dışarı iteceklerdir ve sayı atmalarını daha da zorlayacaktır. Ki dün zaten Fransa bizim zorlamalarımız dışında da çok üçlük kullandı ve maçın son bölümlerine doğru 18de 4(yada 5 ) üçlükle oynuyorlardı, tam istatistiği bilmiyorum/hatırlamıyorum. Aslında baştan beri yapmamız gereken buydu, maçtan önce Orhun beni arayaydı ehuehuehue
Şimdi bir basketbol ekolü Sırbistan ve basketbolda yeni bir jenerasyonu oturtan Almanya rakiplerimiz. Zor ama imkansız değil.
Kaka Leite
08.Eylül.2011, 14:50
Her zaman şansımız son anlarda devreye girdi hadi bakalım bu seferde şans bizden yana olucak mı :n:
Kaka Leite
08.Eylül.2011, 15:17
EMIR'DEN ŞOK SÖZLER !!!
Siol.net sitesinde Jaka Lopatic imzasıyla yer alan Emir Preldzic röportajında öyle bir nokta var ki; Ortalık ciddi anlamda karışabilir. Tabii gerçekten Emir Preldzic bunları söylediyse. Röportajın tamamı şurada. İçinden önemli sayılabilecek yerleri ve asıl vurucu kısmı aşağıda bulabilirsiniz. Emir açık açık Türk pasaportunun elinden alınması tehdidine karşı koyamadığı için Türk Milli Takımı forması giydiğini söylemiş. Eğer yazılanlar doğruysa tabii.
- Takım tarafından çok iyi karşılandım. Zaten takımdaki kişilerin çoğunu tanıyorum, beraber ya da karşı karşıya oynadık. O yüzden adaptasyon sorunu yaşamadım.
- İlk turda Litvanya ve Polonya karşısında sıkıntı yaşadık ama İspanya’yı devirip 2. tur öncesinde önemli bir eşikten geçtik. Çeyrek final için şansımızın fazla olduğunu düşünüyorum.
- (Neden Slovenya için oynamadığı sorulunca): Neden Türkiye için oynadığımı biliyorsunuz, Türkler beni bu kararı almaya zorladılar. Yoksa F.Bahçe Ülker’de Türk statüsünde oynamamı sağlayan Türk pasaportumu iptal edeceklerdi. Ben de bu nedenle kabul ettim.
Kaynak : Salsa Basket (http://www.salsabasket.net/mansetler/flas-emir-preldzicten-sok-sozler.html)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yok artık böyle bişey dememiştir herhalde :icon_confused:
Stan13
08.Eylül.2011, 15:27
Slovenyalıların içine oturmuş heralde bu kadar iyi bir oyuncunun şu turnuvada kadrolarında olmaması. Emir'in bu şekilde konuştuğuna ben de inanmıyorum. Slovenler abartmıştır üstüne çeviri hatalarını da koyarsak bu şekilde bir durum ortaya çıkması normal. Hem zaten Emir şuan takımdaki birçok kişiden daha fazla Türk gibi mücadele ediyor. Neyin tartışması bu ?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Eylül.2011, 15:44
Emir'den Önemli Açıklamalar !
Milli takımımızın devşirme oyuncusu Emir Preldzic ülkesi basınına verdiği röportajda Türk Milli takımı ve Türk Milli takımını seçmesi hakkında önemli açıklamalar yaptı.
soru:Türk Milli Takımı’nın şu ana kadar en iyi oyuncularından birisin. Bunu bekliyor muydun?
emir: Hayır aslında beklemiyordum. Sürpriz oldu. Takım beni çok iyi karşıladı. Zaten herkesi tanıyordum. Yıllardır burada oynuyormuş gibiyim
soru: Türk Milli Takımı’nın şu ana kadarki performansı hakkında ne düşünüyorsun?
emir: İlk turda biraz sorun yaşadık. Litvanya’ya şanssız kaybettik. Polonya maçı da kötüydü. Sonra İspanya’yı yenerek moral bulduk. Bence çeyrek final için iyi bir şansımız var
soru: Türk Milli Takımı’nın hedefi nedir? Geçen sene 2. olmuşlardı.
emir: İyi takımlardan biri olarak görülmemiz şaşırtıcı değil. Olimpiyatlara gitmek istiyoruz.
soru: Slovenya’ya da iyi otururdun. Biliyosun, Nachbar sakat.
emir: Maalesef. ama biliyorsun. Türkler beni milli takım için zorladı.
soru: Türk Milli Takımı’nda oynama kararı senin mi?
emir: Ben hiçbir milli takımda oynamayacaktım. FB’de türk pasaportuyla oynuyodum. Milli takıma gelmezsem, Türk pasaportumu kaybedeceğimi söylediler.
soru: Slovenya’dan görüştüğün arkadaşların var mı?
emir: Vidmar. Zaten takım arkadaşım. Slovenya’da çok iyi gidiyor. Başarılar diliyorum.
kaynak: siol.net
Not: Totalbasket ekibi tarafından çevirilmiştir. Google Translate vs. kullanılmamış yazılanlar aynen aktarılmıştır.
"soru: Slovenya’ya da iyi otururdun. Biliyosun, Nachbar sakat.
emir: Maalesef. ama biliyorsun. Türkler beni milli takım için zorladı."
Maalesef demiş burda sonra da demiş "Ben hiçbir milli takımda oynamayacaktım."
Bir şey dedin arkasında dur.
Amma ve lakin Slovenler manipüle ederek yazdıysa o zaman yapacak bir şey yok. Abartmış olabilirler yazıya aktarırken.
SAİT71
08.Eylül.2011, 17:00
Böyle söylediysede pek önemi yok çünkü verdiği mücadele yaptığı iş takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri olmasını sağlıyor... Yani böyle isteksiz olduğunu belirten bir adam neden bu kadar iyi oynasın, neden kendini takıma versin. Milli takımda sıradan oyun oynarım beğenmeyenlerede siz aldınız derdim ben olsam.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Eylül.2011, 17:02
Yalanlandı zaten :) 2 saat içinde Takımda canla başla oynayan oyuncuyu asıp-kesiyoruz.Sabırlı bir millet olamıyoruz malesef,sen yardıradur Emir :)
Kaka Leite
08.Eylül.2011, 19:30
Adam canla başla mücadele ediyo böyle bişey demiş olamaz bencede
Ama eğer demişse ve bu oyunu oynuyosa dicek bişeyim yok keşke herkes böyle dese emir gibi oynucaksa :n:
Kaka Leite
08.Eylül.2011, 19:55
Emir Preldzic'ten jet yalanlama !
12 Dev Adam'ın yeni isimlerinden Emir Preldzic, turnuvadaki durumları ve hakkında çıkan söylentilerle ilgili olarak konuştu.
A Milli Erkek Takımı'nın yeni üyelerinden Emir Preldzic, EuroBasket 2011'deki performansları, takımı Fenerbahçe Ülker ve Slovenya medyasında hakkında çıkan sözlerle ilgili olarak Sporx.com Editörü Sedat Balcı'ya konuştu.
Turnuvada genel olarak iyi mücadele ettiklerini söyleyen Emir, "Savunmada çok iyiyiz anca aynı başarıyı hücuma yansıtmakta zaman zaman zorlanıyoruz. Maalesef çok boş şut kaçırıyoruz. Bu tür turnuvalarda kolay elde edilmeyecek fırsatları bu şekilde harcamamalıyız" dedi.
Fransa maçına iyi hazırlandıklarını, zaman zaman iyi de oynadıklarını söyleyen genç yetenek "Son dakikalarda maçı alacak durumdaydık ancak yine kendi elimizle bu fırsatı değerlendiremedik ve Fransa'ya maçı verdik" şeklinde konuştu.
Kalan iki maçı kazanarak çeyrek finale kalabileceklerine inandıklarını ifade eden Emir Preldzic, istikrarlı bir performans yakalamaya başladıkları anda istedikleri oyunu tam olarak sahaya yansıtacaklarını belirtti.
İlk kez Milli Takım forması giydiği için heyecanlı olduğunu ifade eden Emir, kendisiyle ilgili olumlu görüşler belirten herkese teşekkür ederken performansını daha iyi hale getirmek için çalıştığını ve daha iyi bir Emir Preldzic izlettireceğini ifade etti.
Kendisi ile ilgili Sloven medyasında çıkan bir röportajda, Milli Takım'da zorla oynatıldığı yönündeki haberleri yalanlayan başarılı oyuncu, "Açıkçası bunu duyduğumda çok üzüldüm. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Burada çok güzel bir ortam var. Yıllardır Türkiye'deyim ve takımdaki herkesle çok iyi anlaşıyorum. Hakkımda yazılanları, sözlerimin farklı yansıtılması olarak yorumluyorum" dedi.
ShevAnil
09.Eylül.2011, 16:48
Bugün maçta çok az sayı çıkacağını düşünüyorum, Almanya 65 sayıyı göremez bizim karşımızda.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Eylül.2011, 16:51
İspanya ilk periyot 23-14 önde :) Bizim için daha iyi İspanya'nın kazanması.
SAİT71
09.Eylül.2011, 16:56
Beni endişelendiren; Almanya ve Sırbistan maçında ne yapacağımız. Hadi Almanları yendik diyelim Sırplarla ölüm kalım maçı oynayacağız... Zor işimiz valla...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Eylül.2011, 17:08
Gasol kardeşler resmen yedi bitirdi Marjanovic'i :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Eylül.2011, 17:14
Son 2 dk içinde İspanya'nın 2 teknik faul alması ve Savanovic'in son saniye üçlüğüyle ilk yarı 43-32 bitti. İspanya önde :)
Kaka Leite
09.Eylül.2011, 17:51
İnşallah almanyayı yeneceğiz bu arada ispanyollar parçalıyor :)
SAİT71
09.Eylül.2011, 19:15
19-8 önde götürüyoruz...
Chinatown
09.Eylül.2011, 19:39
bu kadar rezalet hucum performansıyla almanya belki ama sırbistanı yenmemizin imkanı yok. tek hücum planı yok, adamları 50 de tutsan neye yarar? en kötü defans takımı bile 60 da tutuyor bizi.
adamları 23 sayıda tut, ama Almanyaya 26 sayı at. o zaman defans ne işe yarasın..
SAİT71
09.Eylül.2011, 19:42
23-26. Neredeyse bir çeyrek sayı atamayacaktık. Son dakikalarda biraz attık ve farkı 3 sayıya çıkardık. 12 sayılık farkı bir anda 2 sayıya indirdiler. Bu milli takımdan bir şey beklemeyin. Bunların yapabileceği en fazla bu gruptan çıkmak olur. Çeyrek finalde eleniriz bence. (En fazla o da). Hidayet yıldız mı değil mi emin değilim. Diğer yıldızların takıma katkıları tavan yaparken bizim Hidayet istikrarsız performans gösteriyor. Bu takımın derhal koçu değiştirmesi lazım...
SAİT71
09.Eylül.2011, 20:01
Nowitzkiye bak Hido'ya bak :)
İş yine son periyoda kalırsa bittik.
futureless
09.Eylül.2011, 20:17
Nowitzki ' nin erken faul problemine girdiği maçta Almanya'yı yenemezsek bırakalım bu işi biz zaten.Kaman ' ı durduramıyoruz.Bu adam o boyuna rağmen çok mu seri yoksa onu savunan oyuncumuz mu çok ağır kalıyor anlayamadım.
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:23
Geçmiş olsun biz bu gruptan çıkamayız...Almanya 6 fark yaptı saçma sapan sayılar deniyoruz...Hocadan önce oyuncuların kendine gelmesi lazım...
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:27
Birisi şu Kerem'e 3'lük atmayı yasaklasın batırıyor...
Chinatown
09.Eylül.2011, 20:27
15 de 4 SERBEST ATIŞ attığımız maçı kazanmamız zaten süpriz olurdu. bu işkence de burada biter.
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:34
Ömer tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor 3 sayı fark var...
Chinatown
09.Eylül.2011, 20:35
hido tek başına top getiriyor, atışı yapıyor, top potaya değmiyor.. en önemli hucumumuz. diyecek lafım yok.
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:37
Ve biter o 10 numara paso atıyor ya :D çok boş bırakıyoruz...Son 1 dk'da 5 sayı farkı indireceğimizi sanmıyorum...
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:40
Yenebilme şansımız geri geldi :D bu şansı tepmeyiz inşAllah :D
attirson
09.Eylül.2011, 20:47
Şaka gibi ya biri atış kaçırır maçın en kritik noktasında öbürü pota altında bomboş atamaz bunlar yenilgiyi haketmiyorda kim hakediyor .
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:49
Orhun Ene'den hoca olmazda oyuncularda da hayır yok...Maalesef elendik turnuvadan...Sırpları yeneceğimizi sanmıyorum ilk 2 periyot yeneriz 3. periyot 1-2 sayı geriye düşeriz 4. periyotta 6-7 fark yer evimize döneriz...Mantığımız bu maalesef...
Heroon
09.Eylül.2011, 20:49
geçmiş olsun işimiz yine başkalarının ellerine kaldı...
attirson
09.Eylül.2011, 20:50
Asisti Britanya yapmıştı bakalım bu sefer asist yapan olucak mı
C h A o S
09.Eylül.2011, 20:53
Bizim takım bu gece uyumasın sabaha kadar serbest atış çalışsın.
Fearless Coward
09.Eylül.2011, 20:53
Şimdi Sırplar ve Almanlarla aynı puandayız...Son maç Litvanya'dan asist bekleyeceğiz bizde kazanacağız başka çaremiz yok...
Stan13
09.Eylül.2011, 20:55
Sırbistanı yener, Litvanya da Almanya'yı yenerse biz çıkıyoruz. Sırplar bizi yener, Almanlar Litvanyayı yenerse onlar çıkıyor. Karışık bir durum var ortada :)
Sirius Black
09.Eylül.2011, 21:01
Abi şurdan şu olsa burdan şöyle yapsalar filan diye diye geldik buralara yine aynı hesapları yapıyoruz. Böyle ilerlemek dünya ikincisine yakışıyor mu hiç? Geçen seneki takım şu andaki takıma 30 sayı filan fark atar herhalde. :)
Chinatown
09.Eylül.2011, 21:04
Litvanya Almanya'yı rahat yener, çünkü İspanya ve Fransa ile grup birinciliğine oynuyorlar. Ama biz Sırbistan'ı yenermiyiz umutsuzum. Bugün İspanyayla bir daha karşılaşmamak için maçı bıraktılar sanki. O kadar eminler bizi yeneceklerinde. benim bir iki sorum var, belki ben yanılıyorum..
1. Geçen senelerde Ersan 3 numara oynarken minimum 15 sayı atıyordu. Şimdi neden boy dezavantajı varken onu 4 e aldık?
2. Ender, Kerem, Ömer, Sinan 4 lü guardlarımızdan sayı atan oldumu bu turnuvada?
3. Serbest atış becerisi hiç geliştirilmezmi?
Ender, Kerem ve Hidayete yol vermeli. Hele Ender ve Kerem hiç yoklar ortada, Ersan-Emir ikilisini 3 numarada kullanmak lazım. Enes de ilk 5'e girebilir. ama takım guard namına birşey yok. Almanya'nın adını ilk kez duyduğum oyuncusundan 5 üçlük yiyoruz. Bizimkiler 10 maçta atamaz 5 üçlüğü..
Burada olmayı haketmiyoruz.
RaSenGan
09.Eylül.2011, 21:05
Abi şurdan şu olsa burdan şöyle yapsalar filan diye diye geldik buralara yine aynı hesapları yapıyoruz. Böyle ilerlemek dünya ikincisine yakışıyor mu hiç? Geçen seneki takım şu andaki takıma 30 sayı filan fark atar herhalde. :)
Aynen öyle aynen öyle :icon_biggrin:
Suicider
09.Eylül.2011, 21:06
Yazık!!!.....
ShevAnil
09.Eylül.2011, 21:07
Ersan atış bile yapmadı.
Dooki
09.Eylül.2011, 21:13
O ilk kez duyduğun herif keskin şutör aslında.
Ersan geçen sene 4 numara oynuyordu yine, bu seneki performansı kötü sadece. O da hücum performansı savunma olarak şuan Ersan'dan yeteri kadar verim alıyoruz. Almanya karşısında yine çok kötü değildik, çok aşırı bir sayı yemedik. 73 sayı ki zaten 73 sayının bir bölümünü yemek için verdik, yani faul yaptık falan fişman. Şöyle bir problemimiz oldu, ekstra paslar yapılırken kafamız karıştı, seçeceğimiz üçlükçüyü belirleyemedik ve 3 üçlük yedik, kilit nokta. Daha sonra Offence play'lerimiz de fazla 1on1 oynadık, topu getiren rakibini karşısına alıp sokakta oynarmışçasına teke tek oynadı, yada Lebron gibi de diyebiliriz ehuehue. Bizim offence'te yapmamız gereken şey çoğunlukla ikili oyun, ya da pota altında post birebirleri olmalıydı. Niye yapmıyoruz abicim ya, ORHUN ENE KARDEŞİM, NASILSIN KARDEŞİM, PLAYLERİNE EL ATAYIM BİR.
Sırbistan'da hücumumuzu düzenlersek nema problema, ancak yine aynı hataları yaparsak bittik.
deniz.91
09.Eylül.2011, 21:50
izlerken işkence gibi geliyor artık.O kadar basit hatalar yapıyoruz ki NBA oyuncularımız bile çok çok amatör hatalar yapıyor.Bu kez olmayacak gibi sırplar bizi parçalar
Kaka Leite
09.Eylül.2011, 22:45
Önümüzde Britan'ya örneği var önemli olan Bizim kazanmamız ve bu oyunla kazanamayız ya akıllarını başlarına alacaklar ya alacaklar başka yolu yok bunun :tur: :0:
zemlinskis
10.Eylül.2011, 00:24
Sırbistan'ı yenebilirsek çeyrek finalist olacağımızı düşünüyorum. Yalnız hücüm yönünden çok sıkıntı çekiyoruz ve bunları gideremezsek kesinlikle işimiz çok zor .
SAİT71
10.Eylül.2011, 02:55
Sırpları yenmeliyiz ancak şu takıma bakınca o ruh halini göremiyorum. Bugün O.Savaş leblebi gibi basket yerken girmedi, adamlar ellerini sallayarak basket attılar. Bu takım bu sene birşey yapamayacak...
eXcitinG
10.Eylül.2011, 10:06
Bir an önce eLensinLerde artık bizde bu işkenceye katLanmak zorunda kaLmayaLım. Serbest atış atamıyoruz, 3 sayı atamıyoruz, boş atışLar kaçıyor. Bu sürekLi oLuyor. Biz izLeyenLer resmen kanser oLuyoruz.
Tanjevic'in ilk yıllarını hatırlayan var mı? Yaptığı saçma sapan kadro seçimlerini falan..
eXcitinG
10.Eylül.2011, 14:08
Tanjevic'in ilk yıllarını hatırlayan var mı? Yaptığı saçma sapan kadro seçimlerini falan..
Tanjevic yeni bir jenarasyonu yeni bir sisteme aLıştırmaya çaLışıyordu. O yüzden o zaman yaşananLar ne kadar çok eLeştirmiş oLsakta kabuL ediLebiLir durumLardı. Orhun Ene nin eLinde Dünya 2. ünvanı taşıyan bir takım var ve bu takıma iLave oLarak PreLdzic ve Enes gibi iki tane daha ekstra adam girdi.
Trabzonspor
10.Eylül.2011, 14:34
Amatör adamların yapmayacağını yapıyor oyuncularımız.Buda onların konsantrasyonlarının ne denli kötü durumda olduğunu gösteriyor.
Bu kadar serbest atış kaçırıldığına da ilk kez şahit oldum.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
10.Eylül.2011, 14:56
Asisti Britanya yapmıştı bakalım bu sefer asist yapan olucak mı
Bu kez kendi sayımızı kendimiz yaratmamız gerekiyor. Malum yarın bizim maçımız 15.30,Litvanya maçı 21'de :)
A.FaruK
10.Eylül.2011, 15:11
Şans yine yüzümüze gülecek bi süpriz yapıp Sırpları yenicez . Bugün o turu atlicaz inşAllah. O saatten sonra takım toparlanacak ve geçen seneki heyecanı bize yaşatacaklar. Ben buna inanıyorum.
Geçen sene 11Eylülde Sırpları yenip finale çıkmıştık.
Dooki
10.Eylül.2011, 17:47
365 gün sonra, yeniden. Ehueueh
Artık şu andan itibaren maçın anahtarının iyi savunmada olmadığını görüyoruz. Biz zaten iyi savunma yapıyoruz, penetre'lere ve ikili oyunlara karşı gayet iyi bir direncimiz var. Şimdi yapmamız gereken hücum organizasyonları. Otuzüçbindokuzyüzkırkdokuzuncu kere söylüyorum, artık pivotlarımızın potaya yakın bir şekilde birebir ve ikili oyunlara dönmemiz gerek. Ya da şu üçlükleri Cenk Akyol'a yaratmamız da olabilir. Serbet atıştan medet ummayalım artık, yapamıyoruz bunu. Bu kadar. Sırbistan'ı yenmemiz için napıcaz? Yaptıklarımızı. That's all.
europeanconquer
10.Eylül.2011, 22:20
Bizim maçı bilmem ama Litvanya Almanya'yı yenecek gibi bir his var içimde :/
e bizim işimize yarayan da o değil mi :)
Stan13
10.Eylül.2011, 23:04
Gerçekçi olmak gerekirse şu oyunla Sırbistan'ı yenmemiz mucizelere bağlı.
A.FaruK
10.Eylül.2011, 23:05
e bizim işimize yarayan da o değil mi :)
Bende diyorum bu işte bi terslik var ama neyse :n:
Fearless Coward
10.Eylül.2011, 23:10
Bizim maçı bilmem ama Litvanya Almanya'yı yenecek gibi bir his var içimde :/
Almanyalımı oldun birden ne iş :D :D bizim işimize yarayan o zaten :D
Kaka Leite
10.Eylül.2011, 23:13
Umarım yarın hücum'da iyi işler yaparız yoksa Sırbistanı yenmemiz zor ama yarın iyi oynayacağımızı düşünüyorum nedense kadar maçlarını iyi oynuyoruz :)
Şanssızlık peşimizi bırakırsa rahat kazanırız ama malesef peşimizi bırakmıyo.
europeanconquer
10.Eylül.2011, 23:17
Almanyalımı oldun birden ne iş :D :D bizim işimize yarayan o zaten :D
:/ smile ı pek hoş olmamış :n: Onun yerine bir :) olabilir bir :u: olabilir ama yanlış olmuş o :zuhaha
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 16:20
Tarih Yine 11 Eylül Ve Yine Kader Maçı Rakip Aynı Başarılar 12 Dev Adam Yenicez Sırbistan'ı :)
SAİT71
11.Eylül.2011, 16:21
Ben pek ihtimal vermiyorum yenebileceğimize ama hayırlısı...
besiktas1903
11.Eylül.2011, 16:52
kötü basladik, serbest atislari yine kaçiriyoruz
attirson
11.Eylül.2011, 17:21
Şu serbest atış konusunda adamı kanser eder bunlar ya.
besiktas1903
11.Eylül.2011, 17:36
iyi guzel fark 3e kadar inmisti simdi 6
besiktas1903
11.Eylül.2011, 17:43
serbest atislari atsaydik öndeydik suan
besiktas1903
11.Eylül.2011, 17:51
farki 3 puan'a indirdik birazdan son çeyrek
besiktas1903
11.Eylül.2011, 18:19
hadi 4 saniye kaldi fark 1 puan
GeorgeWeah
11.Eylül.2011, 18:19
Geçen sene olan şey olur mu? Yürek dayanmaz vallahi yürek...
GeorgeWeah
11.Eylül.2011, 18:20
Kaybettik...
sarianet
11.Eylül.2011, 18:21
murat murathanoğlnun da dediği gibi "söyleyecek bir şey yok"
grkm33
yazık ya ...
besiktas1903
Geçen sene olan şey olur mu? Yürek dayanmaz vallahi yürek...
malesef serbest atislar yüzünden kaybettik
C h A o S
11.Eylül.2011, 18:22
Ersan felaket bir turnuva geçiriyor.Ama hala onun üzerinden son topu kullanıyoruz.Neyse bitti işkence...
Faul yaptırması lazımdı Ersan'ın en azından 2de1 falan uzardı maç. Dönüp sallayıverdi yanlış oldu. Serbest atış atamayan basketbol turnuvasından elenir. Bu kadar net.
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:25
Bu kadar serbest atış kaçıran bu kadar üçlük deneyerek kaçıran ama buna rağmen farkı 1 sayıda tutan bir takım daha yok ama top bizi o kadar sevmiyo ki yine bunlara rağmen kaybettik.
O son top birini topla buluşturamadıklarından Ersan'a attılar bundan büyük hata yok gerçekten bu kadar şanssız bi takım daha yok.
Harika savunuyoruz Serbest atışları kaçırıyoruz fazla üçlük deniyip onlarıda kaçırıyoruz ama yinede kafa kafaya oynuyoruz harika savunmamız var ama hücum berbat bu hücum anlaşıyla çıksaydıkta en fazla 1 maç fazla izlerdik pek bi fark olmazdı top bizi böyle sevmediği sürece hepte böyle olacak.
Adamlardan kaynaklanan atamama sorunundan çok Şans yok şans
Night_Mare17
11.Eylül.2011, 18:26
Bu kadar serbest atış kaçıran bu kadar üçlük deneyerek kaçıran ama buna rağmen farkı 1 sayıda tutan bir takım daha yok ama top bizi o kadar sevmiyo ki yine bunlara rağmen kaybettik.
O son top birini topla buluşturamadıklarından Ersan'a attılar bundan büyük hata yok gerçekten bu kadar şanssız bi takım daha yok.
Harika savunuyoruz Serbest atışları kaçırıyoruz fazla üçlük deniyip onlarıda kaçırıyoruz ama yinede kafa kafaya oynuyoruz harika savunmamız var ama hücum berbat bu hücum anlaşıyla çıksaydıkta en fazla 1 maç fazla izlerdik pek bi fark olmazdı top bizi böyle sevmediği sürece hepte böyle olacak.
Çok iyimsersin . Yetenek yok bizde top sevmiyor değil yetenek yok .
Bugün Orhun faul yapın şunu yapın bunu yapın diye yırtınırken bizimkiler rakibe boş üçlük bırakıyordu.
Yetenek mi yok? İyi güldüm ha mağlubiyeti unutturdun bi an.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 18:27
Offf... 15-20 sayı farkla yenilseydik keşke. En azından sürpriz olmazdı,normaldir yenilmemiz derdik.Ama böyle son topla tamam mı devam mı maçını kaybetmekte çok koyuyo be :/ :uzgun:
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 18:28
Ne içtin yeğenim ? Bizde mi yetenek yok ? :u:
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:29
İyimserlik değil resmen şans yok adamların neleri giriyo camlardan ordan burdan bizim turnikelerimiz kaçıyo
GeNç KaRTaL
11.Eylül.2011, 18:29
Turnuva boyunca ilk iki maç hariç (onları hiç seyretmedim) hep son periyodun son 5-6 dakikasını seyrettim.Çünkü ne oluyorsa hep orada oldu.:icon_smile: Bugünkü sonuca pek üzülmedim.Çünkü Almanya maçını kaybettiğimizde bu turnuvada bir şey yapamayacağımız belli olmuştu.Serbest atış atamayan,hücum yapamayan takım bir şey yapamaz.Basketboldan pek anlamayan ben bile bunun farkındayım.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:31
ersan hayatının hangi bölümünde maç kazandıran son saniye basketlerini atan oyuncu oldu? al işte. aynı futbol milli takımındaki arda'nın penaltı kullanması gibi. son saniye topunu kullanabilecek adamımız belli değil. ersan o sayıyı atabilirdi. ama o takımda forumsuz olsa bile hidayet varken son topu kullanmak -kaldı ki ersan da formsuz- ersan'a düşmez. gerçi son saniye topunu kullanabilecek emir ve enes'i oyuna almayan koça da helal olsun. enes 4 saniyede oradan en azından faul çıkarırdı.
Night_Mare17
11.Eylül.2011, 18:32
Evet adamlar neleri atabiliyor . Biz atamıyoruz şans falan değil bu baskıyı kaldıramıyorlar atamıyorlar .
runforafall
11.Eylül.2011, 18:32
Offf... 15-20 sayı farkla yenilseydik keşke. En azından sürpriz olmazdı,normaldir yenilmemiz derdik.Ama böyle son topla tamam mı devam mı maçını kaybetmekte çok koyuyo be :/ :uzgun:
Geçen sene de biz aldık, ve mucizevi bi şekilde Kerem Tunçeri'nin planda yokken topu alıp gitmesiyle olmustu hatta.
Bu ödeşmede, tersi rollerde olsak daha kötü olurdu. Birinde yarı finaldesin dünya şampiyonasında, birinde avrupa şampiyonasında ikinci tur grup maçındasın.. (:
Neyse sağlık olsun, Enes Kanter harika bi kazanım oldu bu turnuvada bizim açımızdan, ilerleyen yıllarda, hücumlarımızı da iyileştirip, takıma genç ve yetenekli oyuncuları katarsak, başarılı olabiliriz.
Sağlık olsun, önümüzdeki yıllara bakıcaz yani :)
Maç içinde: 12 Dev Adam
Serbest Atış Çizgisinde: 12 Ömer Aşık
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:33
Evet adamlar neleri atabiliyor . Biz atamıyoruz şans falan değil bu baskıyı kaldıramıyorlar atamıyorlar .
Senin izlediğin maç Ntvspor'da mı yayınlandı ayrı maçları izledik sanırım ?
GeNç KaRTaL
11.Eylül.2011, 18:33
Ayrıca Orhun Ene ile yollar ayrılır umarım.Milli takım hocalığı tecrübe kazanılacak bir mevki değil.
runforafall
11.Eylül.2011, 18:35
ersan hayatının hangi bölümünde maç kazandıran son saniye basketlerini atan oyuncu oldu? al işte. aynı futbol milli takımındaki arda'nın penaltı kullanması gibi. son saniye topunu kullanabilecek adamımız belli değil. ersan o sayıyı atabilirdi. ama o takımda forumsuz olsa bile hidayet varken son topu kullanmak -kaldı ki ersan da formsuz- ersan'a düşmez. gerçi son saniye topunu kullanabilecek emir ve enes'i oyuna almayan koça da helal olsun. enes 4 saniyede oradan en azından faul çıkarırdı.
Emir oyundaydı?
Ve bence o sırada oyuncu değişikliği, son saniyelerde.. Konsatrasyon kaybı bi kere, ben olsam ben de değiştirmezdim, ha o topu ver Hidayete o atsın diyoruz da, Hidayeti nasıl savunduklarını görmüyoruz sanırım, verilebilse, verilir. Ben sanmıyorum ki koçun Ersana vermemizi istediğini, basketbol öyle çok da koçun yazdığı çizdiğiyle oynanmıyo, Hido tutulmuşken napsaydık topu elimizde tutup 5 sn mi yapsaydık?
Cok kolay birilerini suclamak. Konuşmak çok kolay.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:36
erman kunter getirilir umarım orhun'un yerine. gerçi onu da harcama potansiyelimiz var ama yeni kuşağa yazık olmasın bari.
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:36
Emir oyundaydı?
Ve bence o sırada oyuncu değişikliği, son saniyelerde.. Konsatrasyon kaybı bi kere, ben olsam ben de değiştirmezdim, ha o topu ver Hidayete o atsın diyoruz da, Hidayeti nasıl savunduklarını görmüyoruz sanırım, verilebilse, verilir. Ben sanmıyorum ki koçun Ersana vermemizi istediğini, basketbol öyle çok da koçun yazdığı çizdiğiyle oynanmıyo, Hido tutulmuşken napsaydık topu elimizde tutup 5 sn mi yapsaydık?
Zaten zordan ersana verdiler yoksa orda o topu Ersana atıcaklarını sanmam
runforafall
11.Eylül.2011, 18:37
Zaten zordan ersana verdiler yoksa orda o topu Ersana atıcaklarını sanmam
İşte bende ondan bahsediyorum, ama herkes yok Ersana verilir mi, yok kaç kere atmış ki, Hidoya niye verilmedi? Ya bilgisayar oyunu mu bu Allah aşkına.
Dooki
11.Eylül.2011, 18:38
Ersan'a top vermeyeceklerdi, öyle bir zor top düşünmeyiz tamam mı devam mı topunu.
Bizim elenmemizin suçu Orhun Ene, ona suç atın.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:39
Emir oyundaydı?
4 saniye içinde top herkese verilebilirdi rahatlıkla. konuşmak çok kolay senin de konuştuğun gibi. daha rahat basket atabileceğimiz olasılıkları söylüyorum. emir'i göremedim oyunda olabilir, doğrudur.
Kaka Leite
Ersan genel olarak bende çok güzel oynadı ama başımızdaki hoca malesef bu mevkiye getirilicek tecrübeye sahip değil
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
Neyse sağlık olsun, Enes Kanter harika bi kazanım oldu bu turnuvada bizim açımızdan, ilerleyen yıllarda, hücumlarımızı da iyileştirip, takıma genç ve yetenekli oyuncuları katarsak, başarılı olabiliriz.
Sağlık olsun, önümüzdeki yıllara bakıcaz yani :)
Kesinlikle katılıyorum.Enes henüz 19 yaşında olmasına rağmen müthiş oynadığı süre aldığı dakikalarda tüm turnuva boyunca.
Orhun Ene kenarda faul yapın diye yırtınırken Teodosic bomboş üçlük pozisyonu buldu. adam yırttı kendini faul yapın diye. Oyuncuda bitiyor iş.
runforafall
11.Eylül.2011, 18:41
Ersan'a top vermeyeceklerdi, öyle bir zor top düşünmeyiz tamam mı devam mı topunu.
Bizim elenmemizin suçu Orhun Ene, ona suç atın.
Orhun Ene suçludur ona suç atın mı?
Bu nasıl zihniyet ya?
Sen inanıyo musun Ersana vermesini istediğini o topun?
Ya şimdi kusura bakmayın ama, geçen sene son saniyede Kerem'in attığı baskette Tanjevic in cizdiği hiç bişi yoktu, tamamen Kerem'in kendi insiyatifiyle oraya gitmesiyle oluşan bi basketti ve sayı oldu. Çizilen Hido nun üzerinden oynamaktı,
Bugün de, Ersanın üzerinden çizilmedi bence hücum, ama doğaçlama gelişti ve topu elimizden çıkarırken Ersan boşa kaçtı ona verdik. Ha, Ersan suç atmak yerine feyk atıp potaya gitse daha doğru olurdu ama, kısmet değilmiş demek ki, olmadı.
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:42
Orhun Ene suçludur ona suç atın mı?
Bu nasıl zihniyet ya?
Sen inanıyo musun Ersana vermesini istediğini o topun?
Ya şimdi kusura bakmayın ama, geçen sene son saniyede Kerem'in attığı baskette Tanjevic in cizdiği hiç bişi yoktu, tamamen Kerem'in kendi insiyatifiyle oraya gitmesiyle oluşan bi basketti ve sayı oldu. Çizilen Hido nun üzerinden oynamaktı,
Bugün de, Ersanın üzerinden çizilmedi bence hücum, ama doğaçlama gelişti ve topu elimizden çıkarırken Ersan boşa kaçtı ona verdik. Ha, Ersan suç atmak yerine feyk atıp potaya gitse daha doğru olurdu ama, kısmet değilmiş demek ki, olmadı.
Yalnız arkadaş genel olarak konuşmuş son top hakkında değil
runforafall
11.Eylül.2011, 18:42
4 saniye içinde top herkese verilebilirdi rahatlıkla. konuşmak çok kolay senin de konuştuğun gibi. daha rahat basket atabileceğimiz olasılıkları söylüyorum. emir'i göremedim oyunda olabilir, doğrudur.
Pozisyonu tekrar aç ve izle.
Eilnden topu 5 sn de çıkarman gerektiğini biliyosundur umarım...
Neyse tartışmıcam, dediğim gibi konuşmak suçlamak kolay, buyrun asın kesin.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 18:43
Yazık oldu Orhun Ene'ye.Bu kadar eleştirilecek adam değil.Ertuğrul'un da dediği gibi iş oyuncuda bitiyor.
byariff
11.Eylül.2011, 18:46
nasil oyuncuda bitiyor ya gecenki turnuvadan farkli 3-4 oyuncu var hersey hocada biter yanlis taktik veriyorsa yapcak birsey yok.
Obur Turnuvada Umarim Mahmudi"yi Goruruz Hoca olarak http://fmgraphics.net/forum/images/smilies/001_smile.gif gecmis olsun ilk bastan belliydi birseyler yapamicagimiz
DaveJones
11.Eylül.2011, 18:47
Orhun Ene orada seti çizerken Hido ya verin topu o içeri drive etsin şeklinde çizmiyor heralde. Hidayetin savunmacısına Ersan screen yapar Ömer Aşık da koridor açar içeriden bu şekilde hidayet içeri drive edip rahatça sayı bulur. Ama bunları anlatması gereken, kimin nerede durması gerektiğini söyleyen koçtur. Ve maalesef bizim koçumuz pek tecrübeli değil ya da baskıyı kaldıramıyor.
Takımın serbest atış ve üçlük yüzdesiyle ilgilide hazırlık kamplarında çok fazla fiziksel yükleme yapıldığı bu yüzden şut ritminin bozulduğu söyleniyor. Doğruysa bu da koç hatası oluyor.
SAİT71
11.Eylül.2011, 18:48
İş oyuncularda bitiyor doğru ama oyuncular beceriksizlikler ile bir çok maç kaybettiler. Yetenekli olduklarında hemfikir olduğumuza göre iş koçta bitiyor. Bence konsantrasyonumuz sıfırdı bu turnuvada. Acilen koç değişmeli.
runforafall
11.Eylül.2011, 18:48
nasil oyuncuda bitiyor ya gecenki turnuvadan farkli 3-4 oyuncu var hersey hocada biter yanlis taktik veriyorsa yapcak birsey yok.
Obur Turnuvada Umarim Mahmudi"yi Goruruz Hoca olarak http://fmgraphics.net/forum/images/smilies/001_smile.gif gecmis olsun ilk bastan belliydi birseyler yapamicagimiz
Geçen sene yendiğimiz Fransa'ya bu sene kaybettik, onlara Noah Parker eklendi mesela...
Herkes her şey sabit, Orhun Ene değişti, berbat etti bak görüyo musun. :uzgun:
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:49
top ersan'a geldiği halde bile 4 saniye içinde rahatlıkla hidayet'e ya da emir'e indirilebilirdi. 0.4 saniye kalmışçasına debelenmenin lüzumu da yoktu.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 18:50
top ersan'a geldiği halde bile 4 saniye içinde rahatlıkla hidayet'e ya da emir'e indirilebilirdi. 0.4 saniye kalmışçasına debelenmenin lüzumu da yoktu.
Bu doğru gerçekten. Çok acele attı Ersan.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 18:51
Orhun Ene: Hedefimizi gerçekleştiremedik. Teknik detaylara girmeye gerek yok, herkesten özür diliyoruz. Çok üzgünüm.
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 18:52
4 saniye çokta pasın düşünüleceği bi süre değildi.
Zaten Ersana atmakla bütün planlar suya düştü ve bir an önce karar verilmek durumunda kalındı.
Eminin kenardada bu böyle düşünülmemişti.
runforafall
11.Eylül.2011, 18:54
Şu son saniyelerin videosunu bulmaya çalışıyorum ama yok, olsa koyucam, bakalım 4 saniyede kime pas verilebilirmiş, boşta kim varmış, Hido nasıl tutulmuş.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:54
4 saniye çokta pasın düşünüleceği bi süre değildi.
Zaten Ersana atmakla bütün planlar suya düştü ve bir an önce karar verilmek durumunda kalındı.
Eminin kenardada bu böyle düşünülmemişti.
4 saniyede çok rahat bir pas yapılabilirdi. şut kaçtıktan sonra geçen saniyeler gözümün önünden gitmiyor hala. ama ersan kendine güveniyordu belli ki. sağlık olsun artık. yapacak bir şey yok.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 18:58
ersan hadi diyelim kimseye pas verecek durumda değildi. yahu bir fake, bir yüklenme, iki dribling ya da post oyunuyla en azından bir faul de arayamaz mıydı? yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı. hala son pozisyonu savunmanın alemi yok. yok videosunu bulayım görün bakın bilmem ne. izledik hepimiz işte kör değiliz. yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı.
Kaka Leite
11.Eylül.2011, 19:00
ersan hadi diyelim kimseye pas verecek durumda değildi. yahu bir fake, bir yüklenme, iki dribling ya da post oyunuyla en azından bir faul de arayamaz mıydı? yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı. hala son pozisyonu savunmanın alemi yok. yok videosunu bulayım görün bakın bilmem ne. izledik hepimiz işte kör değiliz. yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı.
Maç boyunca oynanlar aksine bi adamıda asmak ne kadar doğru bilemedim :)
Keşke öne geçme şanslarını değerlendirseydikte bunlara gerek kalmasaydı olmadı
Sinan Güler'i,Semih'i çok aradık.Oğuz Savaş ile beni foto finiş ayırır.İddalıyım en azından adam sakatlarım.Aynı hızdayız benden bir 30-40 cm uzun ama.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 19:02
her şey ersan'ın insiyatifine mi kalmış yani? koçun oyuncular üzerinde hiç bir talimat yetkisi ya da nüfuzu yok mu? neyse uzatmanın alemi yok. burada bu maçla ilgili yorumlarımı bitiriyorum.
runforafall
11.Eylül.2011, 19:04
Son pozisyonu mu savunduğumu sanıyosun?
Ya okumuyosun yazdıklarımı, ya da anlayamıyosun.
Mesajlarımı bi daha okuyup sonra - yok videosunu buluym bilmem ne- gibi şeyler yazarsan iyi olur.
runforafall
11.Eylül.2011, 19:08
her şey ersan'ın insiyatifine mi kalmış yani? koçun oyuncular üzerinde hiç bir talimat yetkisi ya da nüfuzu yok mu? neyse uzatmanın alemi yok. burada bu maçla ilgili yorumlarımı bitiriyorum.
Yav Allah aşkına, bana şeyi söylesene, Tanjevic gecen sene son 4 saniyeyi Kereme öyle oynamasını mı söyledi? Koçun oyuncular üzerindeki etkisi tabii ki var ama diyoruz ki bas bas bağırıyorum burada, doğaçlama gerçekleşen bazı şeyler var, tabii ki Ersanın insiyatifine kalmış bişeydi o son pozisyon, biz eminim Hido nun üzerinden oyun kuracaktık. Ama o çok iyi tutulduğu için Ersana oynadık ve o son 4 saniyede tamamen Ersanın insiyatifine kalmış bi olay oldu, tıpkı geçen sene Kerem'in oraya gidip topu alıp turnikeyi sokması gibi.
Ne sanıyosun abi, Orhun Ene de bi kol var, ve bu da playstation oyunu, Orhun Ene, şut tuşuna hafif basıp feyk attırıp, sonra topu potaya mı bıraktırsaydı, ps oyunu mu bu.
BleedingMoon
11.Eylül.2011, 19:11
Son pozisyonu mu savunduğumu sanıyosun?
Ya okumuyosun yazdıklarımı, ya da anlayamıyosun.
Mesajlarımı bi daha okuyup sonra - yok videosunu buluym bilmem ne- gibi şeyler yazarsan iyi olur.
neden bilmiyorum, polemiğe girmekte ve hiç görmediğin, hatta tanımadığın biri için altından kalkamayabileceğin laflara devam etmekte ısrarcısın. ama bu konu hakkında daha fazla konuşmayacağım. derdini istersen özel mesajda yaz. orada devamını getiririz.
Chinatown
11.Eylül.2011, 19:13
her maç yüzde 50 iler serbest, yüzde 30 ile üçlük atıyorsak Orhun Ene'ye pek birşey dememek lazım. Biz Tanyeviç zamanında çok kötü 1-2 turnuva oynadık. Bu turnuvada daha grup seçimlerinde 1-0 yenik başladık.
bugün 17 de 4 üçlük, 16 da 8 serbest atış ile maçı son topa kadar götürdüysek bu bile başarı. bu turnuvada guardlarımız çok kötüydü. özellikle hücumda iyi olamadık. Hidayet hiç insiyatif almadı. 6-0 bitirebileceğimiz grup maçlarının 5'ini de son toplarda kaybedip elendik..
yazık oldu.
A.FaruK
11.Eylül.2011, 19:24
Şu turnuvanın en iyi savunma yapmasını bilen takımıyız ondan hiç şüphem yok. Bizden iyi savunma yapabilecek takım yok bence. Her ne kadar tam bi ritim tutturamasakta turnuvanın ilk maçlarında belli ediyorduk kendimizi fakat hazırlık kampinda aşırı fiziksel yükleme yapıldığı belli çünkü oynadığımız maçların genelinde bu hissettirdi kendini.
Sorun kaçırdığımız serbest atış yüzdezi değil. Geçen yıl ikinci olduğumuzda daha düşüktü yüzdemiz bu maça kadar. Yazlnız üçlükler feci canımızı yaktı. Kerem gibi Hido gibi adamlar hiç üçlük sokamadı nerdeyse. Bunun yanında son toplara kaldı çoğu maçımız ama yine orda hastalığımız nüksetti ve şans bu kez gülmedi malesef. Takımın abileri dediğimiz Hidayetler, Keremler insiyatif kullanamadı kullandığı yerlerdede ellerine yüzlerine bulaştırdılar malesef. Takım olarak çok kötüydük malesef. Sadece içlerinden Ömer Aşık, Emir , Enes ve Ömer Onan'ı ayırabiliriz. Diğerleri bence hep vasatın altında kaldı.
Geçen seneki başarıya aldanıp o turnuvaya çoğu takımların eksik kadroyla geldiğini unutmuş olacağızki bizde çıtayı çok yüksek tuttuk. Daha iyisi olabilirdi. Bu turnuvada kaza bela yendiğimiz İspanya hariç diğer hiç bi takım bizden üstün değildi bence. Yazık oldu malesef. Orhun Ene büyük basketçi lafım yok ama bilmiyorum belkide onun işi değil bu.
Heroon
11.Eylül.2011, 19:29
Şimdi bizim olimpiyatlara gitme şansımızda kalmadı dimi?
Aşk-ı Şehir
11.Eylül.2011, 19:58
Hidayet bıraksın milli takımı artık. Oyunu zarar verir oldu. Ona verilen inisiyatifi Enes'e veya Emir'e verelim en azında bu hatalarından tecrübe edinirler. Hidayet sürekli aynı hataları yapmaktan bıkmadı. Ersan Milwaukee'de sakatlandıktan sonra formu düştü umarım toplar kendisini. Ayrıca bir tane PG lazım artık bize...
Revolution
11.Eylül.2011, 20:09
Takımın ne bir şablonu var ne bir disiplini. Orhun Ene bu takımın ayarında bir koç değil. İş oyuncuda bitiyor da oyuncuyu da antrenör seçiyor. Sen gidip İzzet'i al Cenk'i al. Dışarıda Doğuş, Barış, Tutku, Furkan gibi oyuncular kalsın. Yazık.
C h A o S
11.Eylül.2011, 20:12
Bu takıma kesinlikle ya Barış Ermiş ya da Tutku açık kesin girermiş.İhtiyaç vardı onlara.Kerem çok formsuzdu.Özellikle beni Hidayet hayal kırıklığına uğrattı.Ne yaptığını bilmez şekilde aldığı topu savurdu potaya.
Bu turnuvada ruhumuz eksikti.Kendimize özgü savaşçılığımız yoktu.Düşünün Hidayet gibi bir adam bile serbest atış çizgisinde berbattı.
Revolution
11.Eylül.2011, 20:15
Yalnız Enes-Emir ve Ömer Aşık diye 3 oyuncumuz var allahtan. Emir'in oyun zekasına hayranım özellikle.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Eylül.2011, 23:03
Kerem Tunçeri ve Hidayet Milli Takımı bırakmalı. Olmuyor artık,sorumluluk almıyolar,doymuşlar.
Chinatown
12.Eylül.2011, 00:18
acaba diyorum hazır Derron Williams gelmişken alsakmı vatandaşlığa? :o Son 20 yılın hamlesi olur kesinlikle.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
12.Eylül.2011, 00:32
acaba diyorum hazır Derron Williams gelmişken alsakmı vatandaşlığa? :o Son 20 yılın hamlesi olur kesinlikle.
Adam ABD Milli :/
Chinatown
12.Eylül.2011, 00:52
Basketbolda sanırım 1 kez vatandaşlık değişebiliyor, Ermal da öyle gitmişti sanki Arnavutluk milli takımına. ABD milli takımı her turnuvaya farklı kadro çıkarıyor, burada düzenli forma şansı bulursun deriz :cool:
şaka bir yana ama bir guard lazım bize. hatta 2 numara da lazım. bütün alttan gelenler forvet ya da pivot. Kerem Gönlüm ve Semih da var zaten. Ama guardda sıkıntı var.
Addolorato
12.Eylül.2011, 01:51
Basketbolda sanırım 1 kez vatandaşlık değişebiliyor, Ermal da öyle gitmişti sanki Arnavutluk milli takımına. ABD milli takımı her turnuvaya farklı kadro çıkarıyor, burada düzenli forma şansı bulursun deriz :cool:
şaka bir yana ama bir guard lazım bize. hatta 2 numara da lazım. bütün alttan gelenler forvet ya da pivot. Kerem Gönlüm ve Semih da var zaten. Ama guardda sıkıntı var.
Guard için bir Amerikalı devşirsek hiç fena olmaz bence. Point Guard eksikliğimiz gerçekten çok var bizim Guardlar ne oyun kurabiliyor ne şut atabiliyor. Özellikle Kerem'i çok elden ayaktan düşmüş gördüm.
Dooki
12.Eylül.2011, 02:31
1) Bu turnuvada birini suçlayacaksanız gidin hemen Orhun Ene'yi suçlayın.
2) Semih Erden ve Kerem Gönlüm'ün eksikliği çok acayip süper düper hissedildi. Orası kesin zaten.
3) Come on, Balbay! Pass the Ene and save the world! Bu adama ihtiyacımız vardı aslında, huh neyse.
1.1) ( hohoo bu aslında 1'den sonra olmalıydı ama, normalde kısa kesecektim, vazgeçtim şimdi Orhun Ene'nin hatalarını yazmaya karar verdim ) Orhun Ene dediğimiz koç arkadaşımız, ( Dipnot: ptüü senin gibi koça, gerçi kötü herif değilsin ya neyse ) milli takıma oynattığı oyunla baştan aşağı hatalıdır. Eğer bu herifin hatası yoksa, oyuncular disiplinsiz, gidip kafalarına göre boş üçlük yaratıp şut atıyorlar. Hoş. Orhun Ene'ye şu bilmem kaç haftada birinin gidip anlatması gereken bir şeyler vardı. Bir kere bizim Milli takımımız gerekli/gereksiz şutlara dayalı oynayabilen bir takım değil, ki sezon öncesinde bu takıma çok ağır bir fizik antremanı yaptırmıştın, hazırlık kampında da şut atamadığımız çok netti, bizim Milli takımımızın böyle bir dezavantajı da varken, hele gidip sürekli üçlük denediysek, çok yanlış yaptık. Yapmamız gereken şey aslında çoğunlukla pota altında genellikle Enes-Oğuz'un oynaması gereken birebirler ( bu 3'lüye Kerem Gönlüm, bilemedin semih de katılacaktı ah), Hidayet'in kurduğu oyunlar, set ikili oyunları olmalıydı. Biz bunları yaparak Dünya ikincisi olduk, bilmem takımlara yok birine 80 sayı attık, birine 75 attık bilmemne. Biz bunları üstün üçlük yeteneklerimizle becermedik, geçen turnuva yine Ömer Aşık bir maçta 1000 serbest atış kaçırma rekorunu eline geçirmeye çalışıyordu. Yapmamız gereken şeyleri yapmadık. Savunma direncimiz bu turnuvada genel olarak iyiydi, 70 sayının üstüne çıkarmadık hiçbir takımı, ( istisnalar kaideyi bozmaz, bkz. Almanya ) ki biz zaten istediğimizi yapınca 70 sayıyı rahat atan bir takımız. AMA NİYE ÜÇLÜK ATIYORUZ ABİCİM, 2 SAYI ÜST ÜSTE YİYİNCE TAK BEN ORTASAHADAN ÜÇLÜK ATICAM, YOK BEN ATICAM YARIŞMASI YAPIYORUZ MAHALLEDEKİ TARZDAN. Gereksiz Orhun'cum, sen diploması olan bir koçsun, set çizmeyi biliyorsun, ben yapmayayım bu işleri. Lütfen.
Neyse elendik, sağlık olsun. Küçük bir ders oldu bize bu turnuva diyelim.
urwrdskkn
12.Eylül.2011, 10:03
Arkadaşlar bu turnuva da gördükki orhun eneyi alarak hayatımızın hatasını yaptık arkadaşlar 2 tane son topu sayıya çeviremedik (fransa,sırbistan) 3 maçta toplam 31 tane faul atışı kaçırdık düşüne biliyormusunuz TAM TAMINA 31 TANE FAUL ATIŞI bir koç olarak ilk önce bu durumda yoğunlaşmak gerek yani serbest atışlara son 2 maçtada 34 tane 3 lük kullanmışsız sadece bunların sadece ve sadece 8 tanesi girdi bunların da çalışılması lazım eğer biz basketbol ekolu olmak istiyorsak baş ağrımız olan serbest atış ve 3 lük atışları muhakkak ki çalışılması lazım eğer 4 gün taktik çalışılcaksa bunlardan sadece 1 gününü serbest atış ve 3 sayılık atışlara çalışmamız lazım yoksa ilerki turnuvalarda bu halen daha baş ağrısı olarak kalacaktır mutlaka bunların üstünde durmak lazım......
Dooki
12.Eylül.2011, 10:57
Onları çalışmak yerine, onları atmasak mesela? Serbest atış belki çalışılabilir gerçi