View Full Version : FM 2012 - Yeni Özellikler
BleedingMoon
21.Eylül.2011, 06:23
bizim belirli bir oyuncu tarzımız, karakteristiğimiz yok. her türlü oyuncu çıkabiliyor: teknik, kazma, iyi pas yapan, hızlı... ama ekseriyetle kazma oyuncu çıkıyor bizden. tekniği olan gençler sözüm ona "oldum" zannedip ilerleyen zamanlarda kendilerini salıyorlar. bu da profesyonellikle, ülkenin kültürel yapısıyla alakalı bir durum. ayrı bir tartışma konusu.
Flawless Victory
21.Eylül.2011, 14:18
Şimdi Brezilya'dan yetenekli oyuncular çıkacak dedim de herhalde bundan başka oyuncu çıkmayacak diye anlamadınız değil mi? Böyle bir şey her şeye aykırı olurdu.
LaigLeNoiR
22.Eylül.2011, 14:36
Bir haber de benden sizlere olsun pek önemli olmasa da Beşiktaş'yın genç yeteneği Muhammed Demirci artık FM'de yer alacak :)
abdulmuttalip
23.Eylül.2011, 01:40
Kayıttaki üç taktiği asistana değişik durumlarda kullandırabilmeli.
Bi de opposition instructions bölümünde tüm takıma birden komut verebilmeli
zemlinskis
28.Eylül.2011, 19:16
Bomba gibi bir oyun bizleri bekliyor beyler .
Ralph
28.Eylül.2011, 19:25
Bir haber de benden sizlere olsun pek önemli olmasa da Beşiktaş'yın genç yeteneği Muhammed Demirci artık FM'de yer alacak :)
En merak ettiğim bu zaten. Acaba PA'sını kaç yapacaklar.
perpetua
28.Eylül.2011, 20:26
Bence de.. Sonuçta Bilica'da Brezilyalı, Neymar'da :)
Her oyuncu yuksek teknik cikacak diye bir kural yok. Butun oyuncularin ortalamasina bakarsan, Brezilyalilar daha fazla teknik ve yetenekli oyuncu cikartiyor, Ingilizler daha hizli ve guclu oyuncu cikartiyor, Iskandinavlar iyi profesyonel ve fizikleri guclu oyuncular cikartiyor, Uruguaylilar sert ve cirkef oluyorlar vs. vs.
Yeni yaratilan oyuncular da bu tip genel trendlere uygun olacak.
osman erbil
30.Eylül.2011, 15:52
Takımımıza gelmeyen oyuncuların artık takıma alabilmek. Eto'o, Zhirkov, Boussafa, roberto carlos nasıl Anzhi'ye gittiler. 2012 de böyle olmalı. Yani kısaca parayı veren düdüğü çalmalı.
nikootinn
30.Eylül.2011, 19:30
Takımımıza gelmeyen oyuncuların artık takıma alabilmek. Eto'o, Zhirkov, Boussafa, roberto carlos nasıl Anzhi'ye gittiler. 2012 de böyle olmalı. Yani kısaca parayı veren düdüğü çalmalı.
Her sene diyoruz bunu ama takan yok ki...
Sadixx
30.Eylül.2011, 20:26
Yıllardır fmde istediğim tek özellikti böylece o ligten sıkılıp başka bir lig için yeniden oyun açmayacağım . Gerçekten çok iyi düşünülmüş.
sarianet
30.Eylül.2011, 22:49
sene başında iyi temenniler sene ortasında şikayetler ve sene sonunda yeni oyun çıksada oynasak dönemi açılmıştır:D
şaka bi yana umarım bu sene güzel ve anlaşılır bi oyun olur umarım :)
ozaniel
30.Eylül.2011, 22:57
Böyle bir durum var, bazen oyuncular takımla ilgilenmiyorum ama çok iyi teklif yaparsan düşünürüz diyorlar. Anzhi'nin transferlerinden sonra bu olayı daha geniş bir aralıkta yaparlar diye düşünüyorum.
yıldo_23
30.Eylül.2011, 23:50
bu senede top bizdeyken ve top rakipteyken dizilis imkani vermiyor sanirim taktik ekrani..kesinlikle almam 2012..!yenilik falan degil bu taktik ekranindakiler..
ozaniel
01.Ekim.2011, 01:24
Ben şu ana kadar açıklanan özelliklerden memnunum, haber karmaşasına son vermeleri oldukça güzel olmuş, her ülkenin belli bir oyuncu tarzı olması geçen sene de söylenmişti, herhalde daha belirgin olacak, Türk oyuncular fiziksel ve teknik açıdan iyi fakat mental özellikleri düşük( agresiflik, cesaret ve çalışkanlık hariç) olur gibi geliyor, genel olarak oyuncu profilimiz öyle.
Kendi "bağırışımızı" da yaratmamız güzel olmuş, isim konusunda yaratıcı çalışmalar çıkar.
cmyksl55
01.Ekim.2011, 10:37
ALmanya milli takımı da düzeltilsin bir zahmet. Kaç senedir böyle bizde alıştık artık düzeltilmesi yönünde bir yorum dahi göremez oldum forumda. Almanya milli takımının hali oyundaki en büyük saçmalıktır. Lütfen düzelmesi için bir şeyler yapılsın.
BaGa TaRKaN
01.Ekim.2011, 11:25
bu senede top bizdeyken ve top rakipteyken dizilis imkani vermiyor sanirim taktik ekrani..kesinlikle almam 2012..!yenilik falan degil bu taktik ekranindakiler..
Bu CM'nin En Güzel Özelliğiydi Ama Bunu FM Komutlarla Hallediyor ;;)
ALmanya milli takımı da düzeltilsin bir zahmet. Kaç senedir böyle bizde alıştık artık düzeltilmesi yönünde bir yorum dahi göremez oldum forumda. Almanya milli takımının hali oyundaki en büyük saçmalıktır. Lütfen düzelmesi için bir şeyler yapılsın.
Bu da FM Yapımcılarının Cimriliği Ya İstenilen Ücreti Vermiyorlar Ya da Almanlar Çok Aç Gözlü Haddinden Fazla İstiyorlar Haklarını.
narakan1969
01.Ekim.2011, 12:01
Bu da FM Yapımcılarının Cimriliği Ya İstenilen Ücreti Vermiyorlar Ya da Almanlar Çok Aç Gözlü Haddinden Fazla İstiyorlar Haklarını.[/QUOTE]
Ya Japonlar :)
Afrika'nın en iyi liglerinden olan Mısır veya Tunus ligi'de eklenseydi keşke.
osman erbil
01.Ekim.2011, 17:00
Beşiktaş'a Ermin Zec'i alamıyorum. Böyle bir saçmalık var mı ya. Kesinlikle Fm 2012'de bu değişmeli.
NikolaiBelinski
01.Ekim.2011, 17:04
oyuncu güçleri yazmasın çok saçma oluyor biz scout gönderelim oyuncuyu araştırsın atıyorum bir oyuncu alacağız target man ihtiyacımız var 3-4 uzun boylu genç yeteneği araştırmak üzere scoutları yollayalım onlar da hava hakimiyeti iyi iyi zıplıyor tekniği yetersiz desinler onlara göre oyuncu alalım ya da scout a para yetmiyorsa shortlistten oyuncunun maçını izlemeye gidelim yoksa bu şekilde hiç bir heyecan kalmıyor oyunda aratıp tarıyorsunuz search kısmından karpuz seçer gibi adam alıyoruz hele ki genç yetenekler bu oyun onca yeteneksiz adamı yıldız diye önümüze sundu gerçekte bir numaralarını göremedik gençler oynadıkça daha çok gelişsinler takımda yer edinsinler biz de gençleri araştıralım tekniği iyi vasat vs diye oyuncuların illa ki gücü yazılmak isteniyorsa database e yazılsın biz görmeyelim
Dediğin iki özellikte zaten oyunda mevcut. Birincisinde oyundaki ülkeleri seçerken aşağıda bir kutu var ona tik atmamız gerekiyor. İkincisindede oyuncunun oynadığı klüpteki takımın fikstürüne gidip sağ tıklama yapıyoruz.
perpetua
01.Ekim.2011, 19:16
Bu da FM Yapımcılarının Cimriliği Ya İstenilen Ücreti Vermiyorlar Ya da Almanlar Çok Aç Gözlü Haddinden Fazla İstiyorlar Haklarını.
Bildigim kadariyla EA'nin Almanya'nin haklarinin tek sahibi olmak icin bir anlasmasi var.
Japonya icin de bir Japon sirket ile benzer bir durum var bildigim kadariyla.
Zaten mevcut editor nedeniyle artik yeni bir lig eklenecegini sanmiyorum.
Redrum
01.Ekim.2011, 19:47
Hakem, kart göstermek için oyuncuyu ayağına çağırmasın, bir saat beklemeyelim, gidip hemen kartı göstersin oyun devam etsin. Aynı şekilde oyuncu kendi gidip topu elleriyle alıp bir saat serbest vuruş kullanacağı (veya penaltı vesaire) yere getirmesin, top toplayıcı direk başka top atsın.
yıldo_23
01.Ekim.2011, 19:49
[QUOTE=BaGa TaRKaN;2103255]Bu CM'nin En Güzel Özelliğiydi Ama Bunu FM Komutlarla Hallediyor ;;)
nasil hallediyor acaba.?ornek:barca'nin taktiginde oldugu gibi top barcali oyunculardayken iki dc'nin saga ve sola kaymasi ve ortadaki acilan bosluga dmc'nin girmesi top karsi takima gecince klasik dortluye donup dmc'nin yerine gecmesini fm komutlariyla yapabiliyomuyuz?ben simdiye kadar yapamadim da..!!!
koraybahce
01.Ekim.2011, 23:39
Kimse söylemiyor ama bence oyun devam ederken lig ekleyip çıkartabilmek başlı başına bir devrimdirdir ve süreklilik sağlayacaktır.Bu bile yeterli bir gelişme başlı başına.Hele ki sonradan ekleyeceğimiz ligin de bizim oyunumuzun oynandığı süre boyunca gizli olarak ilerlemesi ve eklediğimiz anda sıfırdan değilde ilerlemiş biçimde oyunumuza dahil olması ayriyetten muazzam bir şey.detay için
http://my.sporx.com/blog/?action=read&id=9918
connesione
03.Ekim.2011, 01:06
scout olayının oyunda daha da iyileştirildiği yenilikler arasında.fakat şöyle bir durum var scoutların kendi özellikleri haricinde sistem bütün kıtalar takımlar vs için aynı.aradığımız oyundaki mükemmeliyet ise bu bakımdan iyi ve güzel bir gelişme fakat gerçekçilik konusunda bence bir tezat oluşturuyor.
Mevcut sistemde türkiye ligindeki takımların bile scout sisteminin avrupadaki takımlardan ne kadar geride olduğunu görüyoruz,biliyoruz.demek istediğim ülkeler açısından da bazı kıstaslar ve farklar oluşturulabilir.ispanya'daki bir takımın veya portekiz'deki portonun oyuncu izleme yapısıyla ankaragücünün ki aynı olmasın(gerek oyuncu raporlama gerekse oyuncu tarama konusunda,ama dediğim gibi scout ratinglerinden bağımsız olarak).rakip takımı analiz konusunda diyeceğim yok fakat oyuncu konusunda bu tarz ince ayarlamalar yapılabilir.
Bugün Beşiktaş maçının ertelenmediğini görünce aklıma geldi. Böyle oyun içerisinde bazen oyuncularımız milli takıma gidiyorlar ve çok sayıda eksiğimiz oluyor. Bu gibi durumlarda federasyondan maç erteleme talebinde bulunabilsek keşke.
burock0
05.Ekim.2011, 01:51
regenlerin belli bi yıldan sonra çıkmaya başlasın.3-5 yıl sonra çıksınlar. gerçek futbolcular yaşlansın bi, keyfini sürelim onların. 29 yaşındaki birini almaya çekiniyo insan.onun yerine birazdan 190lık bi regen çıkacak param boşa gitmesin diye.
+ Madem ki takımlar zaman geçiriyor oyunda, o zaman sarı kart olacak arkadaş.. çok saçma bence.. sırf bu yüzden sayısız oyunu kapatımışlığım vardır.. kaleci 2 dakikada kalevurusunu kullanıyor..
+ Oyuncunun dışarı çıkan topu getirmesi de, bazen 1dk'yı geçiyor.
Ketchaup
05.Ekim.2011, 05:19
+ Madem ki takımlar zaman geçiriyor oyunda, o zaman sarı kart olacak arkadaş.. çok saçma bence.. sırf bu yüzden sayısız oyunu kapatımışlığım vardır.. kaleci 2 dakikada kalevurusunu kullanıyor..
+ Oyuncunun dışarı çıkan topu getirmesi de, bazen 1dk'yı geçiyor.
en ayar olduğum 2 olay bunlar benim de.
bi de sürekli aynı hakemlerin atanmasını sinir bozucuydu 2011de. inş mr aytekin ve mallenco 3 lig maçında bir aynı takımın maçına verilmez.
Kimse söylemiyor ama bence oyun devam ederken lig ekleyip çıkartabilmek başlı başına bir devrimdirdir ve süreklilik sağlayacaktır.Bu bile yeterli bir gelişme başlı başına.Hele ki sonradan ekleyeceğimiz ligin de bizim oyunumuzun oynandığı süre boyunca gizli olarak ilerlemesi ve eklediğimiz anda sıfırdan değilde ilerlemiş biçimde oyunumuza dahil olması ayriyetten muazzam bir şey.detay için
http://my.sporx.com/blog/?action=read&id=9918 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fmy.sporx.com%2Fblo g%2F%3Faction%3Dread%26id%3D9918)
bu benim de olmasını istediğim özelliklerden biriydi,çok güzel bir özellik. aslında scout ları kıtalara yada ülkelere göndererek o ülkelerdeki tanınmışlığımızı ve o bölgelerdeki oyuncuları tanıma oranımızı artırdığımızda o bölgelerden de yetenekli oyuncu bulma özelliği olsa güzel olurdu.böylece nijerya ligini yüklemeden bir gözlemciyi bir kaç sene göndererek yetenekli gençleri keşfetmesini sağlayabilirdik.
Flawless Victory
06.Ekim.2011, 14:44
1. Yeni eklenen liglerdeki oyuncular tıpkı o ligi oynuyormuş gibi, yaşlanacak, özellikleri değişecek ve emekli olacaklar. Biz 5 sene sonra o ligi eklediğimizde 23 yaşında olan bir oyuncu 28 yaşına gelmiş olacak, özellikleri değişmiş olacak. Takımların alt yapılarından çıkan regenler takımlara eklenecek. Ancak oyunun yavaşlamaması için maç istatistikleri tutulmayacak.
2. Sonradan bizim oluşturduğumuz, örneğin Azerbaycan ligini kayıtlı oyunumuza dahil edebileceğiz.
İşin özeti bu, tek kelimeyle devrim.
bobobobo
06.Ekim.2011, 14:52
takım konusmaları ve basın toplantılarında sorulara verecegımız cevaplar geliştirilirse daha iyi olur ... takımla devre arasında yapacagımız konusmlara cok kısıtlı diye düşünüyorum .. ayrıca oyuncularla yaptıgımız bire bir konusmalarda dahil.
Dennis Bergkamp
06.Ekim.2011, 17:40
Tek isteğim Match Stats'ta takımın yaptığı toplam pas ve toplam başarılı pas istatistikleri olsun başka bir şey istemiyorum.
burock0
06.Ekim.2011, 22:33
Takımlara kesinlikle avrupa tecrübesi eklenmeli. Avrupa kupalarında özellikle şampiyonlar liginde bi kaç istisna dışında tecrübeli takımlar çeyrek ve üstüne çıkabliyolar.Son 10 yılda görece tecrübesiz kaç takım görebildi yarı finali?
Ama oyunda 3-5 yıldız futbolcu topladığında kupayı kazanabiliyosun. 5yıllık bi tecrübe göstergesi konup bu göstergenin özüllikle üst turlarda %20-25'lik bi etki yapması sağlanmalı. Bi nevi avrupa klupler sıralamasının futbola etki etmeli.
Hem böylelikle 4 büyükleri seçtim, 2-3 sezon sonra şampiyonlar ligini kazandım sıkıldım muhabbeti ortadan kalkar.
preferences/skin colours ekranında yazı renklerini değiştirebiliyoruz.önceden oyunun dosyaları ile oynayarak yaptığımız şey şu an oyunun ayarlarından istenilen renge ayarlanabiliyor.
brknesta
09.Ekim.2011, 15:51
1. Yeni eklenen liglerdeki oyuncular tıpkı o ligi oynuyormuş gibi, yaşlanacak, özellikleri değişecek ve emekli olacaklar. Biz 5 sene sonra o ligi eklediğimizde 23 yaşında olan bir oyuncu 28 yaşına gelmiş olacak, özellikleri değişmiş olacak. Takımların alt yapılarından çıkan regenler takımlara eklenecek. Ancak oyunun yavaşlamaması için maç istatistikleri tutulmayacak.
2. Sonradan bizim oluşturduğumuz, örneğin Azerbaycan ligini kayıtlı oyunumuza dahil edebileceğiz.
İşin özeti bu, tek kelimeyle devrim.
peki bunu nasıl yapabılırız? mesela demoyla olmaz dımı henuz?
Ayberk Tuncer
09.Ekim.2011, 17:12
İnternette biraz arama yapmama rağmen lig listesini bulamadım. Paylaşabilecek birileri var mı acaba?
meddah
09.Ekim.2011, 18:13
Şurada yazıyor:
http://www.footballmanager.com/demo
Quickstart leagues: England, Scotland, France, Spain, Holland, Belgium, Italy, Norway, Denmark, Sweden and Australia
perpetua
09.Ekim.2011, 18:39
Saniyorum oyunun tam surumunde oynanabilecek ligleri soruyordu arkadas.
Gecen yildan fark yok.
Ama tabii editor'u kullanarak yeni ligler eklemek mumkun.
Ayberk Tuncer
09.Ekim.2011, 18:55
Saniyorum oyunun tam surumunde oynanabilecek ligleri soruyordu arkadas.
Gecen yildan fark yok.
Ama tabii editor'u kullanarak yeni ligler eklemek mumkun.
Sorum buydu, teşekkür ederim.
Ayberk Tuncer
10.Ekim.2011, 15:59
Yanlış yere yanlış mesaj atmışım editleyeyim:
10 yıl boyunca Fenerbahçe ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi ve Uefa'yı ikişer üçer kazandılar benim bir kariyerimde. Ancak Türkiye Ligi yayın gelirlerinde artış olmadı hiçbir şekilde. Bu bana çok saçma gelmişti. Umarım eklenmiştir oyuna.
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 07:06
Daha once bahsi gectimi bilmiyorum yeni bir konu gerektirirmi onuda bilmiyorum ama az once hollanda ligini actim. Trabzonsporun sampiyonlar ligi macina bi gidim izlim dedim bide ne gorim mesale sov var, ss alamadim ama alacagim. Dedigim gibi baska bi konuda bahsi gectigini gormedim ondan konu actim
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 07:10
Trabzon 2 kirmizi gordu epey dagildi ama mesaleler yaniyor :D
http://img829.imageshack.us/img829/9896/trabzonsporvmanutdtvvie.png (http://imageshack.us/photo/my-images/829/trabzonsporvmanutdtvvie.png/)
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 07:18
Manchester macinda hangi grup yakti mesaleyi bilmiyorum ama bunu yakan "Trabzonlu gencler" :D
http://img560.imageshack.us/img560/7391/trabzonsporvacmilantvvi.png (http://imageshack.us/photo/my-images/560/trabzonsporvacmilantvvi.png/)
Merhaba,
bu özellik kulüplerin taraftar gruplarının karakteristik özellikleri ile ilgili bir durum.
reklamda oyun için reklam sistemi mevcut, demo download sporx sponsorluğunda olduğu için oyuna bu şekilde yansıtılmış
caner485
13.Ekim.2011, 11:25
meşale fln iyimiş yaa guzel ayrıntı :)
Bursaspor
13.Ekim.2011, 13:03
Konfeti, pankart ve karton şovda görebileceğimizi düşünüyorum, büyük ihtimalle takımlara bir değer verilmiştir bunlarla ilgili ama Trabzonspor taraftarı ne zaman meşale yakmayı kendine adet haline getirmiş orası pek de gerçekçi olmamış ama her takıma dafult olarak da eklenmiş olabilir bunlar.
RasAnt
13.Ekim.2011, 13:10
dk 61 de yakıyorlar diye biliyorum ama yanlışta biliyor olabilirim
Trabzonspor
13.Ekim.2011, 13:15
Evet 61. dakikalarda genelde yakılır ama son zamanlarda ceza söz konusu olduğu için ben göremiyorum.En son Olimpiyata gittiğimizde ben ordayken yakılmıştı birsürü meşale.
Bursaspor
13.Ekim.2011, 13:33
dk. 61'de konfeti ve balon şov oluyor genelde, meşale bireysel ve az sayıda yakılıyor Türkiye'de diğer ülkelerde gördüğümüz ya da ülkemizde de bazı istisnai maçlarda gördüğümüz topluca yakılan meşaleler dışında. (Fenerbahçe - Parma maçı, Galatasaray - Fenerbahçe maçı [Meşaleli derbi], takımların sezon açılışları vs.)
Bir de şu var Türkiye'de meşale bütün stadyumlarda yasak o yüzden bizim takımlarımıza bu özelliği eklemek doğru bile olmayabilir aslında, İtalya, Polonya, Sırbistan takımlarına fazla fazla eklenmesi gerekir bu tip şeylerin, bu özellik 1-20 arası değer alan bir özellikse bizde birkaç kere gördüğümüz şeyi o ülke takımlarında daha sıklıkla da görebiliriz sanırım. Bu konuda net bir açıklama görsek daha iyi olur.
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 13:38
Italyada bile yakti Trabzon taraftari, avni akerde 1 tane yanmis cokmu :D
Bursaspor
13.Ekim.2011, 13:42
Eğer her yakılan yere göre ekleniyorsa ben de İtalyanlar, Sırplar gibi daha çok bu işi yapan ülkelerde daha çok görmeliyiz diyorum, eğer bu özellik 1-20 arası değer alıyorsa, Kızılyıldız'ın 18-19'sa bizim takımlarımızın daha düşük değer alması gerekir.
Her 1 tane yakana ekleyeceksek bütün takımlara eklensin. :D
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 13:46
Valla Bursa 1 tanemi yakiyor bilmiyorum ama daha once sadece 1 tane yakan gormedim ki zaten oyundada ayni anda 15 tane yakmiyorlar :)
Trabzonspor
13.Ekim.2011, 13:47
Aslında meşale falan değilde 61.dakika şovu eklense mükemmel olur.
Bursaspor
13.Ekim.2011, 13:57
Bizim 1 tane yakmamızla veya yakmamamızla alakası yok ki, hatırlayabildiğim iç sahada olmayan bir maç olarak (Koşullara göre deplasmanda her iş daha zordur.) geçen seneki Fenerbahçe deplasmanında yaktığımız meşale ve maytap vs. durumu var. Bu konuda bile siz bu kadar biz bu kadar yaktınıza varacaksa işimiz iş.
Burada önemli olan bu özelliğin takımlara default olarak mı eklendiği yoksa takımın taraftarının profiline göre 1-20 arası değer verilerek mi eklendiği, eğer öyleyse bizden daha çok bu işi yapan ülkelerde bunu daha fazla görmeliyiz.
LaigLeNoiR
13.Ekim.2011, 14:18
Bizim 1 tane yakmamızla veya yakmamamızla alakası yok ki, hatırlayabildiğim iç sahada olmayan bir maç olarak (Koşullara göre deplasmanda her iş daha zordur.) geçen seneki Fenerbahçe deplasmanında yaktığımız meşale ve maytap vs. durumu var. Bu konuda bile siz bu kadar biz bu kadar yaktınıza varacaksa işimiz iş.
Burada önemli olan bu özelliğin takımlara default olarak mı eklendiği yoksa takımın taraftarının profiline göre 1-20 arası değer verilerek mi eklendiği, eğer öyleyse bizden daha çok bu işi yapan ülkelerde bunu daha fazla görmeliyiz.
Değer verilerek taraftar profilleri oluşturuldu.
Bursaspor
13.Ekim.2011, 14:21
Taraftar profillerine bir değer verilmiş olabilir ancak her ayrı şov için meşale, karton, pankart, konfeti, bayrak vs. için ayrı ayrı 1-20 arası bir değer atandı mı yoksa bunu ileride mi eklemeyi planlıyorlar ?
O taraftar profilinde taraftarın takıma karşı durumu ele alınmış olabilir. Coşkusu, ateşliliği, sadakati, heyecanlılığı vs. gibi.
coşku, huy gibi çeşitli özellikler var. Karton pankart, meşale gibi ayrım yok
Bursaspor
13.Ekim.2011, 14:31
Olsa çok daha iyi olurmuş ama sanırım bunu ileriye dönük olarak ekleyebilirler. Kozmetik bir yenilik ama hoş oluyor.
LaigLeNoiR
13.Ekim.2011, 14:35
coşku, huy gibi çeşitli özellikler var. Karton pankart, meşale gibi ayrım yok
Mustafa abi bu özellikler oyuna eklendi.
Karton, Pankart, Meşale vs tarzı değerleri klüpler için girdik.
Olsa çok daha iyi olurmuş ama sanırım bunu ileriye dönük olarak ekleyebilirler. Kozmetik bir yenilik ama hoş oluyor.
eksik bilgilendirme yaptım
Yanıcı, Konfeti, Bayrak , Büyük Bayrak, Pankart ve Tuvalet kağıdı atmaları ayarlanabiliyor :D
Bursaspor
13.Ekim.2011, 14:36
Atma ayarlanabiliyor ancak atarken 1-20 gibi azdan çoğa doğru atar şeklinde ayarlanmıyor sanırım sadece bunu da yapar diye seçilmişler eğer yanlış anlamadıysam.
Atma ayarlanabiliyor ancak atarken 1-20 gibi azdan çoğa doğru atar şeklinde ayarlanmıyor sanırım sadece bunu da yapar diye seçilmişler eğer yanlış anlamadıysam.
Evet, aynen öyle.
guarin14
13.Ekim.2011, 14:38
Türkiye'de ki her takımda olabilir mi böyle görüntüler,oyunda?
Bursaspor
13.Ekim.2011, 14:39
Ama ileride sanırım azdan çoğa doğru bir değer atayabilirler gibi duruyor. Atanırsa daha iyi olabilir hatta bu şovlara daha farklı şeyler de eklenebilir belki, kartonlarla takımın arması ya da ismi vs. oluşturulabilir eklenen logolardan çekerek vs. sonuçta gayet güzel bir eklenti, ileride bu daha da gelişirse daha şık olur.
Türkiye'de ki her takımda olabilir mi böyle görüntüler,oyunda?
Evet olabilir
maç içi atmosferi geliştirmek adına güzel eklenti bence.
guarin14
13.Ekim.2011, 14:47
Taraftar yaksın meşaleleri 3-0'dan maç çevirmezsem :)
Bordo61Mavi
13.Ekim.2011, 15:09
Trabzon ne zaman adet edindi demen yanlis, bu bukadar yakti su sukadar yaktida demedim, senin onerin guzel. Bencede oyle olmasi lazim, ozelikle derbi maclarinda bunu daha cok gormeliyiz
Zekirdek
13.Ekim.2011, 20:29
Sırf bu etkinlikler için Sırbistan Ligi oynanır. Bekle beni Partizan.
remzi1242
13.Ekim.2011, 21:23
iyi olmuş iyi editörden bunların hepsini 20 yapar kariyer açarım :D
Deus Dominus
13.Ekim.2011, 22:27
Önceki oyunlarda da editörde görünüyordu taraftarlarla ilgili bir bölüm. Yanlış hatırlamıyorsam kulüp taraftarlarının % üzerinden ne kadarlık bir kısmının daha sıkı, tabiri caizse ateşli taraftar olduğuydu :) Ama pek bir etkisini görememiştim ben, ya da varsa bile farketmemişim. Göze hoş gelen güzel bir ayrıntı olmuş hakikaten :)
Çok iyi bir eklenti olmuş. 3D maç motoru sonunda sıradanlıktan çıkmaya başladı. Daha renklendi.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Ekim.2011, 23:42
Mükemmel bi özellik olmuş bu yahu :D
Bordo61Mavi
15.Ekim.2011, 15:28
2d de oynayan kalmicak yakinda :) bence bu eklentilerde ilerki yillarda 2d yi komple oyundan cikaracaklari sinyali veriliyor
Jaswege
15.Ekim.2011, 18:49
Meşale olayı çok güzel ya. Biraz daha büyük ve dumanlı olsa gerçeği yansıtır.:)
emreerisen
16.Ekim.2011, 00:51
Editor kullanarak nasıl yeni ligler ekleyebiliriz? ve en önemlisi fm 12 demosu için editor'u nerden bulabilirim?
leventb12
16.Ekim.2011, 11:36
Kardeşim çıkmasına 5 gün kalmış şurda demonun editörünü ne yapacaksın ? :)
BaGa TaRKaN
16.Ekim.2011, 13:48
Zaten Demo'nun Editörü'de Yok :D
lakin1907
17.Ekim.2011, 15:02
''Football Manager oynayanlar, oyuncu raporlarına aşikardır. Oyun başında 3 yıldız potansiyeli ve 3 yıldız mevcut yeteneği olan Mustafa Pektemek, bir sene düzenli futbol oynayıp düzgün antrenman yapınca 4 yıldız potansiyel ve 4 yıldız mevcut yetenek kazandı. Değişken potansiyeller daha önce yoktu oyunda. Tabii hala emin değilim, acaba potansiyeli değişmedi de asistanımın raporu mu değişti diye. Bunu tekrar test edeceğim. Fakat eğer dediğim gibiyse oyuna gerçeklik katacaktır.''
Teknokulis.com'un incelemesinde geçiyor bu bölüm. Acaba böyle bir şey var mı ?
kaynak: http://www.teknokulis.com/Yazarlar/gokhan_menge/2011/09/27/football-manager-2012-on-surumu-izlenimlerim
perpetua
17.Ekim.2011, 15:07
''Football Manager oynayanlar, oyuncu raporlarına aşikardır. Oyun başında 3 yıldız potansiyeli ve 3 yıldız mevcut yeteneği olan Mustafa Pektemek, bir sene düzenli futbol oynayıp düzgün antrenman yapınca 4 yıldız potansiyel ve 4 yıldız mevcut yetenek kazandı. Değişken potansiyeller daha önce yoktu oyunda. Tabii hala emin değilim, acaba potansiyeli değişmedi de asistanımın raporu mu değişti diye. Bunu tekrar test edeceğim. Fakat eğer dediğim gibiyse oyuna gerçeklik katacaktır.''
Teknokulis.com'un incelemesinde geçiyor bu bölüm. Acaba böyle bir şey var mı ?
kaynak: http://www.teknokulis.com/Yazarlar/gokhan_menge/2011/09/27/football-manager-2012-on-surumu-izlenimlerim
PA'lar degisken degil.
Gozlemciler, kendi goruslerini soyluyor. Kaportanin altindaki gercekleri degil. Bugun 3 yildiz olan oyuncu hakkinda yarin 4 yildiz da dusunebilir. Bugun 4 yildiz gordugunu, yarin 3 yildiz da gorebilir.
Gozlemciden gozlemciye de degisiyor zaten bu gorusler.
lakin1907
17.Ekim.2011, 15:18
PA'lar degisken degil.
Gozlemciler, kendi goruslerini soyluyor. Kaportanin altindaki gercekleri degil. Bugun 3 yildiz olan oyuncu hakkinda yarin 4 yildiz da dusunebilir. Bugun 4 yildiz gordugunu, yarin 3 yildiz da gorebilir.
Gozlemciden gozlemciye de degisiyor zaten bu gorusler.
Peki ben genelde CA ve PA öngörme yeteneği çok yüksek olan ve vasat olan iki gözlemciden aynı oyuncu hakkında aynı ya da benzer raporlar alıyorum, bunun sebebi nedir?
perpetua
17.Ekim.2011, 15:29
Peki ben genelde CA ve PA öngörme yeteneği çok yüksek olan ve vasat olan iki gözlemciden aynı oyuncu hakkında aynı ya da benzer raporlar alıyorum, bunun sebebi nedir?
En iyisi 100 oyuncu analiz edip, bunlardan 50 tanesini dogru yansitiyorsa, en kotusu de 100 oyuncu analiz edip 30 tanesini dogru yansitiyordur. Belki oran daha yuksektir, belki daha dusuktur ama mantigi asagi yukari bu bildigim kadariyla.
lakin1907
17.Ekim.2011, 16:20
Ben gözlemcilerin özelliklerinin farklarını sadece oyuncu aratmak için bir kıtaya gönderdiğimizde görebiliyorum, takımdaki oyuncu ya da dışardan bir oyuncuyu incelettiğimde çıkan sonuçlar neredeyse aynı oluyor.
yakamoz0347
20.Ekim.2011, 22:54
sırf bu oyun için 2gb ram aldım önceki 1gb idi sizce çok kasar mı kaç lig açabilirim logo falan yükleyebilir miyim yardımcı olursanız sevinirim:) :s7:
ua_anil
20.Ekim.2011, 22:57
Logo falan sorun olmaz, lig seçimini de kurulum ekranında altta verilen yıldızlara bakarak tahmin yürütebilirsin. Birçok farklı kombinasyon mevcut, yorum yapmak zor o yüzden :)
Alexi Lalas
20.Ekim.2011, 22:59
Tam olarak işlemcinin ve ram'inin diğer özelliklerini de söylersen daha iyi olur.
Ama 2 gb ram yeterlidir, 4gb olsa daha iyi olurdu.
lexoqe
23.Ekim.2011, 23:21
İş yerimde oyunu oynadım evime gittim ve oradan devam ettim.
STEAM'in kayıtlı oyunu bize bir başka bilgisayarda sunması. Olsa ne güzel olurdu değil mi. Bunun için Miles Jacobson ile özel bir görüşme(Sİ ile) sağlama çabasındayım. Burada da paylaşmak istedim.
Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
burak434
24.Ekim.2011, 00:05
Save dosyalarının büyüklüğü düşünülürse bi usb stick almak daha mantıklı olabilir.
lexoqe
24.Ekim.2011, 00:10
Save dosyalarının büyüklüğü düşünülürse bi usb stick almak daha mantıklı olabilir.
Arz-talep meselesi. Biz isteyeceğiz onlar uygun görürse yapacaklar. Dosya yükleme şirketleriyle anlaşabilirler.
Universal
24.Ekim.2011, 00:14
Benimde aklıma gelmişti. Ama zor bir teknoloji çünkü oyunda yıllar ilerledikçe kayıt dosyaları inanılmaz büyüyor, arkadaşın dediği gibi ufak bir usb bu sorunu halledecektir. :)
lexoqe
24.Ekim.2011, 00:52
Miles'ten cevap geldi.
yes - but you have to transfer the saved game via a network or a USB key.
Diyor. Ama yanlış anlamış beni. Sanmış ki başka bir yerde kayırlı oyunumu oynayabilir miyim diye anlamış. Şimdi daha açıklayıcı bir yazı yazdım. :)
bozoo1903
24.Ekim.2011, 01:03
Böyle bir olay CS'de var. Steam Cloud diye birşey fakat durum şu ki;
Oyunun ayarları Account'a tanımlanıyor. Oyunun kayıtlı dosyasını compress ederek bu başlıkta yedekler ise bu da olabilir. Ben sırf bu olay için netten ftp kiralayıp kayıtlı oyunu oraya kaydederek istediğim yerde oynayabiliyordum. Oyunun açılışı ve kapanışı sıkıntılıydı. :)
giovanni
24.Ekim.2011, 02:26
Arkadaşlar Selamlar;
Director Camera ile oynarken bazen (özellikle frikiklerde) görüntü saha kenarından maç izleme şekline dönüyor.Frikiği atanın yanında hissediyorsunuz kendinizi. Bu da çok hoşuma gitti. Tüm maçı böyle izlemek istemek için maç izleme şekillerine bakınca bu görüntü seçeneğini bulamıyorum.Acaba atladığım bir nokta mı var bunu sormak istemiştim..
Bir de artık az çok FM ingilizcesini öğrendik ama saha içi yeni komutlar ve oyuncularla konuşmalarda yeni söylemler var..Bunları da bizi rehberler bölümünden açıklayacak-paylaşacak arrkadaşları görürsek çok mutlu olacağız.. :)
İyi oyunlar diliyorum.. (Herzaman ki gibi genelde küçük takımları almaya başlamadan önce bir fenerbahçe kariyeri yaparım ama takımın kalitesinde bir yabancı forveti bulabilmek bile başlı başına sorun gerçekten kolay gelsin! )
sivaslizoro
24.Ekim.2011, 11:51
arkadaşlarında dediği gibi çok zor bir ihtimal.. usb ile işi halletmeni isteyeceklerdir..
Cloud computing henüz gelişme aşamasındaki bir teknoloji.
Steam'in amacının oyun satışı olduğu düşünülür ise pek düşüneceklerine inanmıyorum. SI Games'in bu şekilde bir talebi olacağına da pek kanaat getirmiyorum, ki cloud computing için ek bir fiyat talep eder piyasada bulabileceğiniz herhangi bir hosting firması dahi.
Online hdd gibi ulaşılabilir file hosting hizmeti sağlayan servis sağlayıcıları da düşünebilirsiniz. USB belleklerin fiyatları çok ucuzladı, save game dosyasını kopyalayın, gittiğiniz yerde klasöre kopyalayıp oyundan çağırın. Oyunun kendisini size ait başka bir PC'de kurabilirsiniz, aynı anda Steam'in başka PC'de online çalışmaması gerekli kesinlikle.
Ayrıca dünyada da cloud computing hizmeti henüz yaygınlaşmış da değil doğrusu.
Arkadaşlar seneye oyunda steam communitylere status update geçmek gibi sosyal medyayı ilgilendiren yeni konularda söz konusu, son yapılan SI Affiliate Club Meetingde konuşuldu.
brknesta
24.Ekim.2011, 15:58
usb ıle kesın cozum
giovanni
24.Ekim.2011, 18:11
biri dahi saha kenarından izlemeyi söyleyemez mi arkadaşlar?
uaemrah
25.Ekim.2011, 00:19
yarı finalde elendiğim trabzonspor maç biter bitmez santra'da toplanıp kısacik kol basti yaptı :)))
şaka gibi çok hoş bir görüntüydü :)
http://img97.imageshack.us/img97/5791/22405036.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/5686/70536735.jpg
Fearless Coward
25.Ekim.2011, 00:55
Güzelmiş :D Ben daha yeni çıktım Süper Lig'e bakalım neler göreceğim daha meşale göremedim :D
brknesta
25.Ekim.2011, 09:16
o dırector e renk katma amaclı o acıdan ızleme modu yok dıye bılıyorum
leventb12
26.Ekim.2011, 19:32
Fark ettinizmi bilmiyorum ama, Yeni oyun açarken Manager bölümünde altta Facebook Login'i eklemişler ama denemedim ben, deneyen varsa söyleyebilirmi acaba ? :director:
vedat1987
26.Ekim.2011, 20:02
Bende logın oldum ancak neye yaradığını bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatsın lütfen.
leventb12
26.Ekim.2011, 20:20
Bende anlamadım şahsen neye yaradığını :)
ToRoSKaPLaNı
26.Ekim.2011, 21:36
bende demo da denemiştim.Bir amacını çözemedim.Acaba gol videolarını filan direk face üzerinden yüklemek için mi yapılmış
uaemrah
27.Ekim.2011, 04:48
bende login oldum ne skor ne video hiç birşey paylaşamadım :S
nerden nasil ne şekilde yapiliyor bilen biri anlatsa hiç fena olmaz
brknesta
27.Ekim.2011, 16:03
twıtter logın oldum ve twıtter sayfamda paylasım yanı tweet olarak mac skorum ve macın kısa ozetı belırtılmıstı yanı onemlı basarıları yazıyorlar. facem kapattıgım ıcın deneyemedım ama emınım ondada duvarda bole seyler paylasılıyordur.
Öncelikle herkese merhaba ilk postum bu.
Bildiginiz gibi FM 2012 cıkmasıyla korsan oyun alanlar hayal kırıklıgı yasadılar.Bizde unide ev arkadası 3 Fm sever genciz.Multiplayer Fm oynamak en büyük zevkimiz.Oyunu almadan önce çok araştırdım ama kesin bilgi bulamadım.En sonunda dayanamadım ve steam üzerinden satın aldım oyunu.İnternet baglantısı acık oldugu halde 3 kisi Fm oynıyabiliyoruz.Nasıl oldugunu anlatıyım hemen.
-İlk kişi Steam den Fm yi cekicek ve yuklıcek.Offline Moda gecis yapıcak.
-Ardından diger kisi aynı Steam hesabı üzerinden yuklemeyi kendi bilgisayarına yapıp online mod da kalıcak.
-Kişi sayısına göre bunu bu sekilde tekrarlıcaksınız.Dikkat etmeniz gereken nokta son yukleyen kisi Online modda olacagı icin diger kisilerin offline moda gecmeleri gerekiyor.
Kısacası 1 Orjinal oyun üzerinden 3 arkadas oyun oynıyabiliyoruz.Hemde aynı anda ve internetlerimiz acıkken.Dikkar edilmesi gereken nokta gruptan 1 kisinin Online mod digerlerinin Offline mod da olması gerek.
İyi Oyunlar...
Centurion
28.Ekim.2011, 11:14
her 3 bilgisayara da ayrı zamanlarda online olunması şartı ile yama yüklemesi yapılabiliyor mu?
biz de sizin gibi 2 kişi oynuyoruz ama cesaret edip de yama yükleyemedik, çünkü birisi yamalı diğer yamasız olursa oyunu multi oynayamayacağız bu sefer :)
sole durum var yama cıktı diyelim neden aynı anda yukleyesınızkı oyunu yukledıgınız gibi sırayla yamalarıda yukleyın bız ole yaoptık sorun yok suan
Aynı anda login olunmuyor, bir kişi online kalabilir.
her kişi sırayla online moda geçip güncellemeyi yapıp, offline moda geçecek.
Bir kişi online modda multiplayer oyunu açacak diğer bilgisayarlar offline moddayken bu bilgisayarın IP numarasına bağlanacak. TCP/IP protokolü üzerinden local ağda multiplayer oynanabilecek.
Bunun mantıken olabileceğini tahmin ediyorduk fakat uygulamadığımız için kesin böyledir diyemiyorduk. Siz denemişsiniz artık bu şekilde olduğunu netleştirmiş olduk. Teşekkürler.
Bu olayda steam in engel koymamasının nedeni aynı modemden cıkan ipler olabilir.Farklı modemlerde olmama ihtimali var denemedim hala.Ben tesekkur ederim.
ErayEbil
28.Ekim.2011, 20:24
bence tek başına alıp artistik yapın herkese :D
Öncelikle herkese merhaba ilk postum bu.
Bildiginiz gibi FM 2012 cıkmasıyla korsan oyun alanlar hayal kırıklıgı yasadılar.Bizde unide ev arkadası 3 Fm sever genciz.Multiplayer Fm oynamak en büyük zevkimiz.Oyunu almadan önce çok araştırdım ama kesin bilgi bulamadım.En sonunda dayanamadım ve steam üzerinden satın aldım oyunu.İnternet baglantısı acık oldugu halde 3 kisi Fm oynıyabiliyoruz.Nasıl oldugunu anlatıyım hemen.
-İlk kişi Steam den Fm yi cekicek ve yuklıcek.Offline Moda gecis yapıcak.
-Ardından diger kisi aynı Steam hesabı üzerinden yuklemeyi kendi bilgisayarına yapıp online mod da kalıcak.
-Kişi sayısına göre bunu bu sekilde tekrarlıcaksınız.Dikkat etmeniz gereken nokta son yukleyen kisi Online modda olacagı icin diger kisilerin offline moda gecmeleri gerekiyor.
Kısacası 1 Orjinal oyun üzerinden 3 arkadas oyun oynıyabiliyoruz.Hemde aynı anda ve internetlerimiz acıkken.Dikkar edilmesi gereken nokta gruptan 1 kisinin Online mod digerlerinin Offline mod da olması gerek.
İyi Oyunlar...
pekı sız 3 kısısınız en fazla kac kısı oluyor ve hamachı uzerınden mı oynuyorsunuz
bı de onnlıne offlıne gecmek basıt bı işlem mı yoksa bı kıllık var mı
sankı bır yerde hata olacak sonra verdıgın para bosa gıdecek gıbı bı hava var
bı de sunu sorayım mulabaga edıyorum da bır orjıanl oyun aldın evde 100 kısı var 100 kısı de ındırır mı ?
sen steam uzerınden ındırmıssın pekı dvd alsak yıne kurulum dedıgın gıbı mı oluyo?
sordugun sorulara cevap verebılıcek kadar cok bilgim yok ama bazılarını cevaplıyım
-Sole bı durum soz konusu olabılır.Aynı modem üzerinden sınırsız oynama yapılabilir.
-Online oflline gecmek msnde durum degistirmek kadar basit.
-DVD almanla Steamden alman arasında fark yok.Bırınde urun kodu yazıosun Steamden indiriosun dierinde direk Steamden indiriosun.
Umarım yardımcı olabilmisimdir.
Okan Kalo
29.Ekim.2011, 20:53
Facebook'da durum guncellemesi yapabiliyorsunuz, ben henuz yapmadim ancak login butonunun altindaki aciklama bu yonde.
basartaytak
29.Ekim.2011, 21:04
benimde bir sorum var yukarıdaki yöntemle bizde arkadaşımla online oynamaya başladık fakat oyun çok yavaş kadrolara giriyorum 10 saniyede açılıo portlarımızda açık antivirüs,güvenlik duvarı vs kapalı ve ip ile oyuna giriyoruz hala çözemedim sorunu böyle bi sorun başınıza geldi mi ????
Gncl1905
29.Ekim.2011, 21:28
benimde bir sorum var yukarıdaki yöntemle bizde arkadaşımla online oynamaya başladık fakat oyun çok yavaş kadrolara giriyorum 10 saniyede açılıo portlarımızda açık antivirüs,güvenlik duvarı vs kapalı ve ip ile oyuna giriyoruz hala çözemedim sorunu böyle bi sorun başınıza geldi mi ????
Bizim de arkadaşla oynarken problem olmuştu, şöyle çözdük.
PC özellikleri kötü olan oyunu kurdu, iyi olan kurulu oyuna bağlandı.Özellikleri kötü olan bağlanınca cidden çok yavaş oluyor, özellikleri kötü olan için :) Bir deneyin derim.
Teknik bir aksaklıkta olabilir, onu tam bilemeyeceğim :)
basartaytak
29.Ekim.2011, 23:04
Bizim de arkadaşla oynarken problem olmuştu, şöyle çözdük.
PC özellikleri kötü olan oyunu kurdu, iyi olan kurulu oyuna bağlandı.Özellikleri kötü olan bağlanınca cidden çok yavaş oluyor, özellikleri kötü olan için :) Bir deneyin derim.
Teknik bir aksaklıkta olabilir, onu tam bilemeyeceğim :)
Onuda denedik olmadı denemediğim şey kalmadı delirtecek bu oyun beni :D
Oyunun yavas olmasının ilk sebebi oyunu kuran yani host olan pc nin ozellıklerinin dusuk olmasıdır.Eger yavas gecısler oluosa dıer bı secenek modem le alakalı olabılır modemınızı guncellemenızı oneririm
ErayEbil
29.Ekim.2011, 23:52
Facebook da ne amaçlı kullanılıyo çok merak ediyorum :) Yapalım da FM 2012 oynadığımızı bilsin millet :)
TheWizard
30.Ekim.2011, 00:02
Kayıtlı oyuna yeni lig eklenilebiliyormuş sanırım.Bunu nasıl yapabilirim ?
ua_anil
30.Ekim.2011, 00:31
Sağ üstteki Continue butonunun yanındaki FM simgesine tıklayın, Add/Remove Leagues seçeneğinden lig ekleyip çıkartabilirsiniz.
TheWizard
30.Ekim.2011, 00:45
Sağ üstteki Continue butonunun yanındaki FM simgesine tıklayın, Add/Remove Leagues seçeneğinden lig ekleyip çıkartabilirsiniz.
Teşekkürler..
Okan Kalo
30.Ekim.2011, 00:55
Ancak degisikliklerin aktif olmasi icin gelecek sezonu beklemen gerek.
uaemrah
30.Ekim.2011, 01:33
şu konuya kaç gündür bir kişi tutupta face paylaşimi ile ilgili bir bilgi vermedi....
lexoqe
30.Ekim.2011, 02:18
şu konuya kaç gündür bir kişi tutupta face paylaşimi ile ilgili bir bilgi vermedi....
Çünkü çok gereksiz bir şey :)
myres
01.Kasım.2011, 23:28
twitterda nasıl paylaşcaz beyler onuda bulamadım
Okan Kalo
02.Kasım.2011, 03:00
Zaten önemli maçlarda, kupa finallerinde otomatik paylaşıyor, bulmanıza gerek yok.
snaru
03.Kasım.2011, 02:08
geçen sene biz arkadaşla öyle yapmıştık bence korsan oynamak yerine ortaklaşa alın derim. En azından gene ciddi bir artış olur.
Ralph
04.Kasım.2011, 21:51
Maç sırasında tatile gidemiyorum. Bu benimle ilgili bir sorun mu yoksa herkeste mi böyle?
El Barto
04.Kasım.2011, 22:16
2012'de maç esnasında tatile gitme özelliği yok. Gitmek istediğiniz de hoop daha karpuz kesecektik nereye diyor. :)
Ralph
04.Kasım.2011, 22:17
2012'de maç esnasında tatile gitme özelliği yok. Gitmek istediğiniz de hoop daha karpuz kesecektik nereye diyor. :)
Zaten sinir geldi, bu cümle iyice sinirimi bozdu şimdi :icon_smile:
sui generis
04.Kasım.2011, 22:28
:D dikkat ettiniz mi bilmiyorum: atıyorum süper ligdeki 25 maçta tatile gittiniz ve başarılı bir dönem geçirdi asistan menajeriniz yılın menajeri listesinde siz değil o oluyor. yani o maçları o yapmış kabul ediliyor. maç içinde tatile gidememek bundan olabilir. çünkü; o maçı kime yazacak oyun ? size mi asistan menajere mi ?
Ralph
04.Kasım.2011, 22:29
:D dikkat ettiniz mi bilmiyorum: atıyorum süper ligdeki 25 maçta tatile gittiniz ve başarılı bir dönem geçirdi asistan menajeriniz yılın menajeri listesinde siz değil o oluyor. yani o maçları o yapmış kabul ediliyor. maç içinde tatile gidememek bundan olabilir. çünkü; o maçı kime yazacak oyun ? size mi asistan menajere mi ?
Vaay bu iyiymiş :icon_smile: Uzun süre tatil yapmadığım için farketmedim bunu.
Rick Nelson
05.Kasım.2011, 10:08
Yılın menajeri seçilmesi kötü olur valla :n: kovarım hemen olursa :zuhaha
jesmatador
05.Kasım.2011, 10:31
Dikkat Et Yönetim Seni Kovmasın Hocam :zuhaha
duncan16
07.Kasım.2011, 16:44
ben tıklıyorum oraya ama hata veriyo açıılmıyor login sayfası.
sarianet
07.Kasım.2011, 17:45
twitter hesabınla giriş yapıcaksın poyuna önemli skor ve başarıları paylaşıyor
facede bi uygulama var attığınız her tweet facede de durumunuza aktarılıyo fmyi facede paylaşmak isteyenler bu eklentiyle facede terör estirebilirler:D
anil luque
09.Kasım.2011, 00:13
Öncelikle herkesin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum abilerim kardeşlerim akranlarım.
Bu mübarek günde fm canımı sıkıyor benim :D Maç sırasında tatile gidemiyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ? Bulunduysa çözümü nedir ?
Şimdiden teşekkürler, hayırlı akşamlar.
Ralph
09.Kasım.2011, 00:15
Bundan bende şikayetçiyim ama ne yazık ki bu seride böyleymiş :(
anil luque
09.Kasım.2011, 00:22
Vay arkadaş öyle iş mi olur yahu ?
GeNç KaRTaL
09.Kasım.2011, 00:24
Olması gereken bu değil mi zaten? :icon_biggrin: Maç sırasında tatile gitmek gerçekçilikle hiç bağdaşmayan bir durum,geç bile kalınmış bence.:)
Ralph
09.Kasım.2011, 00:24
Tatile git diyorsun, "nereye? Daha karpuz kesecektik" diyor :icon_biggrin: Hakikaten can sıkıcı bir durum ama.
Gansoo
09.Kasım.2011, 00:33
FM 2009`da korsan oyunlar için çıkarmışlardı bir kaç yama gibi bir şey bu sene olmaz inşallah adam akıllı gerçekçi bir FM oynayalım. Bana göre bu seri FM 2008`den sonraki en iyi seri.
anil luque
09.Kasım.2011, 00:33
Ohooo Şems oraya gelene kadar daha neler var , sen çok derinden girdin konuya :) Oyunu sıkıcı hale getiriyor bence. Yerinde kullanıldığında çok pratik birşeydi.
Ralph
09.Kasım.2011, 00:35
Yani bazen hemen maçtan çıkma gereği duyuyorsun. Ya da örneğin oyunu save yapıp kapatma gereği duysam acele olarak, nasıl kapatırım? Bence de kötü oldu.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Kasım.2011, 01:43
Abi eğer kadronu yanlış kullanır diye maç zamanına kadar bekleyip,kadro kurup tatile gitmek istiyorsan öyle yapacağına herhangi bir zamanda 'Go on holiday' yap,fakat seçeneklerden benim taktiğimi ve 'mümkün olduğu sürece benim kadromla oyna' yapabilirsin :)
Dipnot: Bir Fikir.
anil luque
09.Kasım.2011, 13:37
O muhabbeti biliyorum Nedim kardeşim eğer bir çözümü bulunamazsa o yola başvuracağız mecbur. Sağol yine de kardeşim.
tosyalinl
09.Kasım.2011, 22:49
Ben maç öncesi tatile çikabiliyorum?
Ralph
09.Kasım.2011, 23:20
Evet maç öncesi oluyor.
ktoid
10.Kasım.2011, 01:14
maç sırasında tatile gitme olayı demoda vardı. maçın devam eden kısmında bug oluyordu ve oyun kapanıyordu bazen. o bugı düzeltmek yerine kaldırmayı tercih etmişler. bence gerçekçilik açısından gayet güzel olmuş.
sarianet
10.Kasım.2011, 01:23
düşünsene yılmaz vuralın maç devam ederken bavulları alıp stattan çıkıp taksiiii
nereye uçağa yetişicem :D
maç nolacak
tak otomatiğe gitsin:D
ahendil
10.Kasım.2011, 21:52
bence de en doğrusunu yapmış adamlar :D
serdarkmare
12.Kasım.2011, 15:04
bende tam hede hödö diyecektim . gereken cevaplar cevaplar verilmiş bende bunlardan düşen payımı aldım.
o değilde tatile çkarken 12 saatlik falan çıkılıyordu ya, ertesi sabah geliyodun falan :D
- yaw hanım çay koymuş bu saatte maçmı olur diyoda ben eve gidiyorum sen mümkün oldukça benm kadroyu kullan benm taktiği kullan hadi ben kaçtım :D
harbi saçmaydı bu daha iyi daha iyi..
ultraslan17
12.Kasım.2011, 18:50
maçın bitmesini beklemiyor musunuz tatile çıkmak için
Flawless Victory
13.Kasım.2011, 18:22
Herhangi bir transfer haberini vs. paylaşamıyor muyuz bununla. Paylaş diye bir tuş göremedim oyunda.
sivaslizoro
13.Kasım.2011, 18:35
Butonların yerlerini değiştirdiniz.. Eyvallah..
Transfer merkezini değiştirdiniz.. Eyvallah..
Yahu maç oynanırken tatile çıkma özelliğinden ne istediniz ya.. Bir insanı bir oyundan ancak bu kadar soğutabilirsiniz ya..
Ohh.. Serzenişim bu kadar.. İyi günler dilerim..
sivaslizoro
13.Kasım.2011, 18:38
ee hocu nedir yani 2013ü mü beklicez :( bu ne arkadaş bu nedir ya..
Flawless Victory
13.Kasım.2011, 18:45
Sadece video paylaşılıyormuş o yüzden pek bi anlamı yok. Keşke her anımızı paylaşabilseydik. Artık 5 yıl içinde yavaş yavaş yaparlar.
denizgs93
13.Kasım.2011, 23:13
eğer oyunu kurarken twitter'da login yaptıysan,oyundayken profilinden social networks'e gel ordan twitter olan yerdeki işareti otamatik yap,eğer login yapmadıysan daha önce,ordan yine yaparsın :)
sarianet
13.Kasım.2011, 23:46
Twittere girmek için
http://img718.imageshack.us/img718/2631/91409079.jpg
nikootinn
14.Kasım.2011, 17:56
Keşke bir yama çıksaydı bu sorunla ilgili
Ralph
14.Kasım.2011, 17:58
Bir çok yeni yönünü sevdim 12'nin. Ama Sevmediğim birkaç yönü de var yani. İşte bu tatil konusu da onlardan biri.
Okan Kalo
14.Kasım.2011, 18:24
Yakında bir patch yayınlarlar bunu düzeltmek için. Tabi bu SI olmaz orası ayrı.
ReaList
15.Kasım.2011, 00:59
Bence güzel bir uygulama sürekli tatile çıkmak istiyosanız Sims oynayın :D en güzeli oyunu oynamak ve aldığınız skoru kabullenmek oyunun tadı burada.
Okan Kalo
15.Kasım.2011, 21:23
Şimdi çaktım ne işe yaradığını :D
Bir maç haberine gelin News bölümünden, maç skoru haberinin orda Social Network butonu çıkıyor ordan maç sonucunu vs. facebooktan paylaşabiliyorsunuz.
Flawless Victory
16.Kasım.2011, 15:06
Şimdi çaktım ne işe yaradığını :D
Bir maç haberine gelin News bölümünden, maç skoru haberinin orda Social Network butonu çıkıyor ordan maç sonucunu vs. facebooktan paylaşabiliyorsunuz.
Resim koyarak gösterirsen biz de görürüz. Öyle bir tuş görmedim ben.
Flawless Victory
16.Kasım.2011, 15:28
Tamam "not olarak kaydet" tuşunun hemen yanında çıkıyormuş.
prceXtu
28.Kasım.2011, 01:27
geçen seneye göre bakıyorum run at defence play through defence play out of defence gibi özellikler var forumda arama kısmına yazdım bulamadım bir bilgilendirme eğer paylaşıldıysa affınıza sıgınıyorum bilen varsa yardmcı olabilir mi
Walter Sakana
29.Kasım.2011, 14:38
Fm Manual'de şu şekilde yazıyor:
Run At Defence
Instruct players to run at the opposition more than your tactics allow by default.
Play Through Defence
Instructs players to play their way through an opposition’s defence with passing along the ground.
Play Out Of Defence
Encourages defenders to pass their way clear from the back rather than clear the ball long.
Çevirmeye çalışayım;
Run At Defence: Oyuncularınıza rakibin üstüne topla taktiğinizde varsayılan olarak izin verilenden daha çok gitmeleri talimatını verir (oyunculardan daha çok top sürmeleri istenir).
Yani oyuncuların "Run With Ball" ayarları 1'er kademe artar (Rarely olanlar Mixed, Mixed olanlar Often olarak değişir. Often olanlar aynı kalır.).
Play Through Defence: Oyuncularınıza rakip savunmanın arasına yerden paslar atmaları talimatı verir (oyunculardan daha çok ara pası atmaları istenir).
Yani oyuncuların "Through Balls" ayarları 1'er kademe artar (Rarely olanlar Mixed, Mixed olanlar Often olarak değişir. Often olanlar aynı kalır.).
Play Out Of Defence: Savunma oyuncularınıza topu defanstan uzaklaştırırken ileri uzun vurmak yerine pas olarak değerlendirmeye çalışmaları talimatını verir (dandun vurmayın, orta sahaya pas olarak aktarmaya çalışın anlamında).
Mydo84
30.Kasım.2011, 14:08
Arkadaşlar selam daha önce yazıldımı bilmiyorum ama Beşiktaşla şampiyon oldum ama herhangi bir tv geliri haberini görmedim hiç.Bu normal mi?Normalde fikstür çekildikten sonra diğer liglerde tv gelir parası haberi geliyor.Gerçi finansa baktığımızda tv gelirini görüyorum ama yinede kafam karıştı
Bunu yaşayan var mı?
man_in_black21
01.Aralık.2011, 00:54
Selam arkadaşlar ,
Devam eden oyunuma Fransa ligini eklemek istiyorum.Ama fransadan takım yönetmek için değil kaliteli regenleri yakalamak için eklemek istiyorum.Bunun için, ligi sadece "view only" şeklinde açabiliyor muyum ? "view only şeklinde açarsam regen sayısı artar mı fransada ?