PDA

View Full Version : FM 2012'de Turksportal'dan Beklentileriniz

Homer J.S
13.Eylül.2011, 17:47
Yeni oyun bildiğiniz üzere yaklaştı arkadaşlar. Yeni seride Turksportal'dan beklentilerinizi yazarsanız biz de bu doğrultuda hareket edebiliriz.

ua_anil
13.Eylül.2011, 18:03
Mümkün olduğunda çok orijinal oyun sattırmak :) Geçimş dönemlerde pek takip edemedim siteyi ama Steam gibi platformlarda gruplar kurulup turnuvalar ile ödüller verilebilir.

Bhaguandas
13.Eylül.2011, 19:03
bir insanın içinde orjinal alma gibi bi his,anlayış yada parası yoksa almaz zaten turksportaldan türkçe yama ile bize destek olmalarını bekliyorum

DenizlispoR
13.Eylül.2011, 19:07
Türkçe yama olursa büyük ihtimalle FM 08'deki gibi olur,sadece orjinal oyunlarda çalışır tahminim. Grafik konusunda beklenti içindeyiz,bu kadar erken başlamayacaklardı. :D

nikootinn
13.Eylül.2011, 21:11
Forumu Hitler gibi yönetmeyin yeterli,yeni sezonda lig sonunda ilk 4 takım arasında oynayanacak bu saçma play offlarla ilgili sadece ''işin içinde siyaset var'' diye yorum yazdığım için mesajım GeNç KaRTaL tarafından silindi.Kural 5'i çok iyi biliyorum,kaldı ki kesinlikle siyaset de yapmadım.O zaman Türkiye cumhuriyet rejimi ile yönetiliyor gibisinden bir mesaj yazmak da yasak olsun.Yaşadığım resmen bir saçmalık

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=101461

Bhaguandas
13.Eylül.2011, 21:34
Forumu Hitler gibi yönetmeyin yeterli,yeni sezonda lig sonunda ilk 4 takım arasında oynayanacak bu saçma play offlarla ilgili sadece ''işin içinde siyaset var'' diye yorum yazdığım için mesajım GeNç KaRTaL tarafından silindi.Kural 5'i çok iyi biliyorum,kaldı ki kesinlikle siyaset de yapmadım.O zaman Türkiye cumhuriyet rejimi ile yönetiliyor gibisinden bir mesaj yazmak da yasak olsun.Yaşadığım resmen bir saçmalık

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=101461

çok doğru düşünüyosun

DisCo
13.Eylül.2011, 22:23
"Terörist gibi düzen bozmayı bir kenara bırakıp kurallara uyun" diyerek sizlere karşı böyle benzetmeler yaptığımızı hatırlamıyorum. Yapmadığımız birşeyin bize karşı yapılmasını yanlış bulsamda belli ki bir hayli sinirlenmişsiniz. Tabi bizlerde insanız Allah'tan sinirlendiğimizde bizde ağzımızın ayarını kaçırmıyoruz. Neyse sağlık olsun.

Kuralları çok iyi bildiğinide dile getirmişsin ama bu konu FM2012'de beklentilerle alakalıdır. Bu konuyla bağlantılı birşey yazdığını zannetmiyorum. FM12 ile forumunu yönetme arasında benim kaçırdığım bir bağlantı varsa aydınlanmamı sağlayabilirsin.

Herhangi sıkıntı duyduğun birşey varsa destek merkezine beklerim. Sorununa ilgisiz kalırsak o zaman ayrı konuşursun.

Time Cris
14.Eylül.2011, 05:09
Türksportal Masaüstü 2012 bekliyorum,bekliyoruz.

ommix
14.Eylül.2011, 10:56
Türkçe dil yaması bekliyorum.Türkçe dil yaması çıktığı zaman orjinal alıcam şahsen.

Zekirdek
14.Eylül.2011, 12:11
Türkçe dil yaması ve takım incelemeleri bulunsun. Bildiğim kadarıyla birkaç yıldır takım incelemeleri için bir bölüm yoktu.

SAİT71
14.Eylül.2011, 13:49
Kesinlikle Türkçe dil yaması bekliyorum. Başka birşey olmasada olur. Kaldıki Grafik takımı çok güzel çalışıyor... Tebrik ediyorum onlarıda...

kalemci
14.Eylül.2011, 15:17
Türkçe dil yaması cidden çok zor ve uzun bir iş.Keşke diğer oyunların Türkçe dil eklentisi kadar kolay olsa FM'ye dil yaması eklemek.

Oghuse
14.Eylül.2011, 15:23
Yeni oyuncular için el kitabı çevirileri, Türkçe yama.

burc ugur
18.Eylül.2011, 20:41
Tabi ki Türkçe yama bekliyorum ..

Fernando Gago
18.Eylül.2011, 20:53
En başta Türkçe yama bunda herkes hemfikir sanırım :) O

sui generis
18.Eylül.2011, 22:16
grafik ekibi zaten şimdiden başladı çalışmalara ve çok iyi gidiyorlar. bir de türkçe yama olursa mükemmel olur.

ToRoSKaPLaNı
18.Eylül.2011, 22:46
Bende türkçe yama bekliyorum ancak 2008 de miydi neydi şu mach 3 ün sponsorluğuyla yapılan program gibi olmasın.Oyuna girmek 2 saat alıyordu :D reklamı izle ona buna tıkla.Yapılacaksa direk dosya halinde yapılsın language ye atalım.Oyuna direk girip oynayalım.Sitenin reklamını başka türlü de yaparsınız.

juricevic
18.Eylül.2011, 22:56
Taktik Rehberi tarzı bir şey hazırlarsanız güzel olur. Önceki senelerde Walter ve Nannar'ın yaptığı gibi.

Jaswege
19.Eylül.2011, 00:40
Tam kapasiteli Türkçe yama. Bütün herşey bırakılıp bütün yönetim Türkçe yamayı çıkarmaya çalışmalı. :)

Addolorato
19.Eylül.2011, 21:47
Yıllarca Türkçe yama yerine ücretsiz İngilizce dil kursu isteseydiniz şimdi forum Buckingham sarayı gibiydi.

Valla ben en çok böyle değişik bilinmeyen oyuncuların incelemesini isterim. Hem okuması hemde oyun içinde alıp tecrübe etmesi çok zevkli oluyor.

rammstein7
20.Eylül.2011, 01:51
eskıden beri en kalıteli türkçe yama yapan turksportaldan yine türkçe yama istiyorum

rootksk
20.Eylül.2011, 12:32
Türkçe yama çıkartın yeter :)

Goofy
22.Eylül.2011, 05:37
Öncelikle kendi adıma Türkçe yama bekliyorum. Daha önce FM 2012 Neden Türkçe Değil? başlıklı konuda da dile getirmiştim; elinizde belirli oranda türkçeleştirilmiş dosyalar mevcut bu oran zamanla daha iyileştirilip adam gibi bir türkçe yama çıkarılıp orjinal oyuna teşvik amaçlı, orjinal oyun kullananlara sunulabilir diye bir önerim olmuştu ve Vieri isimli yönetici arkadaş bu öneriyi kendilerininde düşündüğünü söylemişti. Bu uygulama hayata geçer ise, bu sene sizinde orjinal oyun satacağınızı göz önünde bulundurarak oyunu orjinal olarak sizden temin edebilirim. Aksi takdirde adam gibi yama olmadan ben oyuna para vermeyi düşünmüyorum. Tabi ne SI, nede siz böyle bir uygulamayı gerçekleştirmekte zorunlu değilsiniz bunun bilincindeyim, sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemem. Yama çıkmış, çıkmamış bu size karşı olan saygımızı etkilemiyecektir. Bizim saygısızlığımız ve samimiyetine inanmadığımız, Türk halkını tii ye alan, görmezden gelen SI şirketinedir. Söylemlerimde yanlış bir ifade mevcut ise kusura bakmayın, turksportal camiasına kesinlikle bir art niyet veya saygısızlık söz konusu değildir.

Flawless Victory
22.Eylül.2011, 08:45
Bende türkçe yama bekliyorum ancak 2008 de miydi neydi şu mach 3 ün sponsorluğuyla yapılan program gibi olmasın.Oyuna girmek 2 saat alıyordu :D reklamı izle ona buna tıkla.Yapılacaksa direk dosya halinde yapılsın language ye atalım.Oyuna direk girip oynayalım.Sitenin reklamını başka türlü de yaparsınız.

Yama çıktı da reklama mı takıldın? :) Hem Mach 3 bir Turksportal markası değil ki. :)

LaigLeNoiR
22.Eylül.2011, 12:42

Ben de birşey söyleyeceğim. Bu yamayı bir site yapmış olsun ve reklam vermemiş reklamsız oyuna girmiş vs olsun. Akla mantığa sığmıyor. :) Kaldı ki önceki serii de bizim kendi reklamımızda yoktu.

ToRoSKaPLaNı
22.Eylül.2011, 13:15
Dediğim anlaşılmadı sanırım mach 3 turksportal reklamı değil biliyorum ancak para kazanmak için sponsor anlaşması filan olunca öyle uzun programlar oluyor(Yanlış anlaşılmasın tabiki para kazanacak site kendini devam ettirebilmesi için.Buna itirazım yok ancak başka şekillerde yapması iyi olur.).Yada daha önceki serilerde türkçe yamayı setupla kuruyor ve pc de fazladan bir program ve dosyanın olmasına neden oluyor.Masaüstünde,başlatta fazladan bir program daha olmuş oluyor.Hiç gerek yok bence buna.Tamam o kadar emek harcanacak tabiki reklam yapılması lazım emeği geçenlerin görülmesi lazım ancak bari turksportal üyeleri için direk dosya şeklinde de piyasaya sürülse iyi olur.Çünkü biz zaten turksportaldayız her gün.Yani sitenin adını ayrı bir program şeklinde görmemize gerek yok.

dragunov78
22.Eylül.2011, 18:01
Yeni oyun bildiğiniz üzere yaklaştı arkadaşlar. Yeni seride Turksportal'dan beklentilerinizi yazarsanız biz de bu doğrultuda hareket edebiliriz.

logo ve forma paketleri,
grafik:icon_biggrin:

Centurion
25.Eylül.2011, 17:10
Sevgili Arkadaşlar;

Yama zaten yapılır her sene yapılıyor..
Yöneticiler oyunda TR ligi ile ilgili vermek istediğimiz bir yön var mı diye sormuşlar, iyi de yapmışlar..
Onlar sormasa, zaten ben bir başlık açmayı düşünüyordum..

Fikrime göre,
Bizim Süper Lig'de, takımlarımızın (özellikle 4 büyükler) TV yayınlarından aldıkları pay müthiş az oyunda. Yanlış bilmiyorsam 25-30 Milyon Dolar seviyesinde bir şey alıyorlar, FB-GS-Bjk ve TS olarak fazladan aza doğru sıralarsak..
Yani Fb 30- Gs 28 - Bjk 25 - Ts 18
gibi olsa (şampiyonluk sayıları v.s. ile alakalı) bizim oyunda alınanlar bunların yarısına bile yaklaşamıyor.
Ligde alınan her puana karşılık da para alamıyoruz, hatırladığım kadarı ile.

Hatıladığım kadarıyla diyorum, çünkü bu futbolcuların kontrat yenilerken çok para istemeleri ve değerli bir oyuncuyu bile 3 kuruşa zorla satma durumlarını bu forumdan takip ettiğim için FM 2011'e başlayamadım.. 2010'dan hatırladıklarım da bu şekilde, yanılıyorsam düzeltiniz..

Ligimizin Standardı da default olarak 13 geliyor galiba, onun da artık biraz biraz yükselmesi lazım..
İngiltere ligi 18 iken bizim de 15 olmamız gerekir en azından..

Bu "lig standardı" neyi etkiliyor derseniz arkadaşlar, sadece "oyunun zorluk derecesi" diye nitelersek yanlış olur.
O arttığı zaman klüpler daha kaliteli oyuncu transferleri yapıyorlar, daha akılcı oynuyor ve maçlara daha çok asılıyorlar. Evet, biraz daha zorlanıyoruz, ancak ligin kalitesi de çok yukarılara çıkıyor.

Son olarak, TR liginde "Türk statüsü" için benim bildiğim kadarı ile 5 sene oynamak yetiyor..
Bu oyunda neden 10 sene?

Benim katkılarım bunlardır..
Söz yöneticilerimizde :)

jesmatador
25.Eylül.2011, 17:41
Sevgili Arkadaşlar;

Yama zaten yapılır her sene yapılıyor..
Yöneticiler oyunda TR ligi ile ilgili vermek istediğimiz bir yön var mı diye sormuşlar, iyi de yapmışlar..
Onlar sormasa, zaten ben bir başlık açmayı düşünüyordum..

Fikrime göre,
Bizim Süper Lig'de, takımlarımızın (özellikle 4 büyükler) TV yayınlarından aldıkları pay müthiş az oyunda. Yanlış bilmiyorsam 25-30 Milyon Dolar seviyesinde bir şey alıyorlar, FB-GS-Bjk ve TS olarak fazladan aza doğru sıralarsak..
Yani Fb 30- Gs 28 - Bjk 25 - Ts 18
gibi olsa (şampiyonluk sayıları v.s. ile alakalı) bizim oyunda alınanlar bunların yarısına bile yaklaşamıyor.
Ligde alınan her puana karşılık da para alamıyoruz, hatırladığım kadarı ile.

Hatıladığım kadarıyla diyorum, çünkü bu futbolcuların kontrat yenilerken çok para istemeleri ve değerli bir oyuncuyu bile 3 kuruşa zorla satma durumlarını bu forumdan takip ettiğim için FM 2011'e başlayamadım.. 2010'dan hatırladıklarım da bu şekilde, yanılıyorsam düzeltiniz..

Ligimizin Standardı da default olarak 13 geliyor galiba, onun da artık biraz biraz yükselmesi lazım..
İngiltere ligi 18 iken bizim de 15 olmamız gerekir en azından..

Bu "lig standardı" neyi etkiliyor derseniz arkadaşlar, sadece "oyunun zorluk derecesi" diye nitelersek yanlış olur.
O arttığı zaman klüpler daha kaliteli oyuncu transferleri yapıyorlar, daha akılcı oynuyor ve maçlara daha çok asılıyorlar. Evet, biraz daha zorlanıyoruz, ancak ligin kalitesi de çok yukarılara çıkıyor.

Son olarak, TR liginde "Türk statüsü" için benim bildiğim kadarı ile 5 sene oynamak yetiyor..
Bu oyunda neden 10 sene?

Benim katkılarım bunlardır..
Söz yöneticilerimizde :)
2011 de Türkçe Yamam vb. yapılmadı..

osman erbil
25.Eylül.2011, 19:10
türkçe yama. başka bişey değil.

ReaList
25.Eylül.2011, 20:50
Türksportal Masaüstü 2012 bekliyorum,bekliyoruz.

katılıyorum

Prowler84
29.Eylül.2011, 15:50
Türkçe yama isteklerinden Türkiye'de ciddi bir yabancı dil sorunu olduğu anlaşılıyor :)

mertayasava
29.Eylül.2011, 17:48
Türkçe yama isteklerinden Türkiye'de ciddi bir yabancı dil sorunu olduğu anlaşılıyor :)

İngilizceyi bilip ingilizce oyun oynayan kimse de pekala oyunu Türkçe oynamak isteyebilir.Ben bu oyunu cm 01-02'den beri İngilizce oynuyorum ama 40$ verip aldığım bir oyunda kendi dilimin olmaması açıkçası hakkımın yeterince savunulmadıgını düşündürüyor bana tabi bu görüşmeleri kimler yapıyorsa.

Sonuçta bu oyun insanlardan upper advanced seviyesinde ingilizce istemiyor.İngilizce kelime dağarcığı az çok iyi olan herkes zaten bu oyunu rahatlıkla anlayabiliyor,ki klişeleşmiş 60-70 kelimeyi muhtemelen bu oyunu uzun yıllardır oynamış herkes biliyordur.

Yani demek istediğim Türkçe isteklerine bakarak yabancı dil sorunu oldugunu söylemek biraz abes.Sorun olsa da olmasa da.

Night_Mare17
29.Eylül.2011, 18:46
Orjinal olmayan oyunların çalıştırılmaması. Bunu sağlatabilirse Turksportal devrim olur.

Vieri
29.Eylül.2011, 19:13
Orjinal olmayan oyunların çalıştırılmaması. Bunu sağlatabilirse Turksportal devrim olur.

Bu sene tüm oyunlar STEAM'den aktivasyon yapılarak oynanabileceği için bir nevi güvenlik sistemi geliştirildi. STEAM'in online güvenliği kırılır mı orasını bilemem ama STEAM üzerinden kimler orijinal kullanmış öğrenilebiliyor.

ommix
01.Ekim.2011, 16:22
Sevgili Arkadaşlar;

Bu oyunda neden 10 sene?

Eğer oyuncu başka bir ülkenin milli takımlarında hiç oynamamışsa 5 yıl ama milli takımlarda oynadıysa 10 yıl.

efeibrahim
03.Ekim.2011, 23:36
Tabi ki Türkçe yama bekliyorum ki göğüsümü gere gere orjinal alayım

caner485
04.Ekim.2011, 15:53
türkçe dil desteğine ihtiyacım olmasada bu çağrıyı yapan arkadaşlara katılıyorum bugun konamı bile pes'i türkçe yapıyo ki gerek bile yok aslında ama yıllardır bu oyunu oynayan biri olarak türlçe dil desteğinin olmasından yanayım

Ilhan
04.Ekim.2011, 23:50
Benim Turksportal'dan beklentim, şu gerileme devrinden bir an evvel kurtulmasıdır.

Aslında bu biraz da kendimden beklentim.

Uyuyan birkaç deviz, ve bu devler bir ateşleme enerjisi bekliyor.

Turksportal'dan bıktık mı? Tabii ki hayır.

Turksportal bizim babamız.

Turksportal bizim çocuğumuz.

Turksportal sevgilimiz.

Turksportal, arkadaşımızdı bizim.

Eski arkadaşa bu kez vefa göstermek gerekiyor...

rootksk
05.Ekim.2011, 12:06
Türkçe yama bekliyorum :)

rammstein7
05.Ekim.2011, 14:58
bunların çıkaracagı yok turkçe dil seçenegını sizden bekliyorum

pappi
06.Ekim.2011, 13:34
fm 2012'de turksportaldan şişirince patlamayan ciklet istiyorum. kafa mı yapıyorum? evet. turksportal oyunla alakalı hataları ve eksikleri ilgililere bildirip,oyuna ek enstrümanlar üretmekten başka ne yapabilir ki burada neler isteniyor.bi askerden gelecek oğluna iş isteyen teyze eksik:D

ağırlıklı olarak ve benim de ihtiyaç duyduğum türkçe yama.oyunun genel hatlarında bir sıkıntım yok ama uzun ve karmaşık cümlelerde devrelerim yanıyor arkadaş.basın açıklamaları ezbere gidiyor."1. sıradaki olumlu son sıradaki olumsuzdu demi lan" şeklinde kararlar verebiliyorum.oysa oyun moral motivasyon oyunu ve yabancı dil eksik olunca oyunu da eksik oynamış oluyorum.basın konuşmalarını yardımcıma yaptırıyorum,transfer açıklamalarını yardımcıma yaptırıyorum.maç arası,maç sonu yada maç esnasında yardımcı tavsiyelerine anlamadığım için bakmıyorum.ve daha birçok şey var yapmak isteyip de yapamadığım.bunlarla alakalı rehberler,çeviri metinleri paylaşılıyor ancak oyun esnasında kullanmak yada hepsini ezberlemek mümkün olmuyor.

anlayın işte olm ingilizcemiz kıt:D

best61
06.Ekim.2011, 15:59
Türkçeden başka ne isteyebiliriz ki... Türkçe bir fm tadından yenmez...

pappi
07.Ekim.2011, 12:44
Bu sene tüm oyunlar STEAM'den aktivasyon yapılarak oynanabileceği için bir nevi güvenlik sistemi geliştirildi. STEAM'in online güvenliği kırılır mı orasını bilemem ama STEAM üzerinden kimler orijinal kullanmış öğrenilebiliyor.

call of juarez:the cartel de steam destekli çıktı fakat steam korumasından çıkarılıp kurulabiliyor.eğer bütün oyunlar için aynı şey geçerli ise bir ***** le oyunu steam siz kurup oynamak mümkün.

ayrıca steam hesabı güvenilir bir arkadaşla paylaşılabilir,ve oyunu aynı zamanda değil de farklı zamanlarda bir kaç kişi oynayabilir.

sarianet
07.Ekim.2011, 12:51
yüzde 70 80 civarıbitürkçe yama yeterli hatta diyaloglar falan türkçe olsun oda yeter oyuncularla sallama muhabbetlere girmek istemiyoruz sonuçta:D

CeNTeR_TR
07.Ekim.2011, 12:59
Steam'dan aktivasyon yapanlar için Türkçe Dil Seçeneği muhabbeti patlamazsa yapılabilir aslında.

Gerçi yapımcılar bi kere Türkçe çıkarsalar oyunu orjinal satışta patlama olacak bi kumar oynasalar hiç fena olmaz :D

Fietra 10
07.Ekim.2011, 14:01
FM 2012 Demo başlıgı 3 sayfada kalmış..En önemli başlıklarda 10 kişiden fazlası hayal..Bence yukarıda bir arkadaşın yazdıgı gibi üzerindeki ölü toprağını atmalı öncelikle..bunun yolunu bilen biliyordur zaten..

byariff
07.Ekim.2011, 14:07
oyunu orjinal alcam tabiki ama benim tek beklentim turkce yama ingilizcem 0 , o yuzden turkce yamayi bekliyorum insallah olur..

pappi
07.Ekim.2011, 20:44
font boyutunu biraz büyütseler fena olmaz. 23 inch ekranda oynuyorum ve yazı boyutu küçük,eğer bir ayarı varsa da bulamadım.

musti83
08.Ekim.2011, 12:02
İngilizcemiz gayet iyi seviyede lakin benimde beklentim Türkçe Yama neden derseniz?
Crysis oyununu çok sevmemiz oyunun harika olmasından değil Türkçe seslendirme ve yazılandırma olduğundan ötürü. Çünkü kendini onlara ait hissediyorsun. Bundan dolayı KONAMI bu alanı görüp Türkçe sürdü, bir şey kaybetti mi? Tabii ki hayır. Ama emin olun çok şey kazandı.

redsmoke
08.Ekim.2011, 21:51

kırılacağına dair en ufak şüphem yok. muhakkak bir yolunu bulacaklardır.

Night_Mare17
08.Ekim.2011, 23:15
Demoyu görünce Türkçe yamanın çok gerekli olacağını anladım maalesef.

Goofy
09.Ekim.2011, 18:47
Bu steam üye olmak için extra birşeyler gerekli mi? Sadece siteye girip üyelik aldımı işlem bitiyor mu?

gzbjk
09.Ekim.2011, 19:08
Türkçe yama istiyorum başka birşey değil

caner9292
09.Ekim.2011, 19:16
türkçe yama.%80 civarı.özelliklede oyuncu görüşmeleri

emreerisen
10.Ekim.2011, 02:24
Açıkça sölemek gerekirse bu güne kadar original fm aldım mı hayır. Fakat crysis aldım mı? tabiki evet. Özellikle bu oyun gibi metni bol bi oyunda tamamen türkçe olması hem çok önemli hemde göze çok hoş gelen bişey. Turksportal Türkçeyi yapsın ister steam üzerinden aktivasyonlu yapsın isterse yama ücreti alsın steam üzerinden oyun alıyor gibi hiç fark etmez ama demoyu oynadıktan sonra anladım ki bu oyuna türkçe şart. Türkçe olursa alır mıyım? o anda. ve benim gibi düşünen binlerce kişi vardır eminim. ama bu yamaya umarım başlanmıştır hatta umarım bitmeye yakındır oyunun çıkmasına bişey kalmadı dört gözle tamamen türkçe yamayı bekliyorum.

SaLviO
10.Ekim.2011, 11:02
Türkçe yama bekliyorum birisinin bizi bilgilendirmesi lazım.Türkçe yama ile ilgili çalışmalar varmı ?

Ayberk Tuncer
10.Ekim.2011, 18:30
Laptopa uygun güzel temalar ve güzel grafik paketleri çok iyi olur.

okartal
12.Ekim.2011, 18:40
Yaklaşık 2 senedir Turksportal ın Türkiyedeki Fm severler uzerındeki etkisi çok aza indi. Bunun nedeni türkçe yamaların yapılmaması artık takım incelemelerinin olmaması forumla daha az ilgilenilmesi vb. yaklaşık 4 senedir üyeyim son 1.5 senedir forum tambir çöküşte kanımca.

Vieri
12.Ekim.2011, 18:48
Yaklaşık 2 senedir Turksportal ın Türkiyedeki Fm severler uzerındeki etkisi çok aza indi. Bunun nedeni türkçe yamaların yapılmaması artık takım incelemelerinin olmaması forumla daha az ilgilenilmesi vb. yaklaşık 4 senedir üyeyim son 1.5 senedir forum tambir çöküşte kanımca.

Doğru, 40bin tekil hitlerden 10bin tekil hitlere düşüş var. Bunun çeşitli sebepleri var. Site geliştirme ekibi bir kişi üzerinde, yönetim kadrosunda özel sebeplerle ayrılanlar nedeniylede sıkıntılar yaşandı. Bunlara özel yaşamımızdaki yoğunluğuda katarsak zor oluyor tabi. Ama toparlanıyoruz geçen seneye göre daha aktif olacağımıza söz veriyoruz.

Oğuzcan
16.Ekim.2011, 23:54
"Kesinlikle türkçe yama bekliyorum" daha doğrusu ümit ediyorum.

uaemrah
17.Ekim.2011, 04:29
En başta Türkçe yama bunda herkes hemfikir sanırım

Klavooz
19.Ekim.2011, 17:28
Yakın zamanda, Türkçe yama çıkartacak mısınız? Ya da şöyle soralım ;

Çıkartmayı düşünüyor musunuz?

Yanılmıyorsam, oyununun dil dosyasını Türkçe'ye çevirmiş ancak izin almadığınız için yayınlamamıştınız...

Tekrar görüşecek misiniz izin almak için?

Yani şimdi kimse kusura bakmasın ama, bu oyunu ingilizcen olmadan oynamak çok ama çoook zor..

Şimdi ben gidip te 80 lira veremem böyle bi oyuna...

Umarım gerekli izni alıp çalışmalara başlarsınız.

Vieri
19.Ekim.2011, 17:35
Merhaba,

Yakın zamanda, Türkçe yama çıkartacak mısınız? Ya da şöyle soralım ;

Çıkartmayı düşünüyor musunuz?
İkisi içinde hayır.

Yanılmıyorsam, oyununun dil dosyasını Türkçe'ye çevirmiş ancak izin almadığınız için yayınlamamıştınız...
Evet, SI ile aramızdaki gizlilik sözleşmesine bağlı olarak firma bilgisi dışında herhangi bir çalışma yayınlayamıyoruz.

Tekrar görüşecek misiniz izin almak için?
İzin almaya gerektiren bir durum yok, şu anda çeviri çalışmaları FM 2013 için devam ediyor. FM 2012 çıktıktan sonra çeviri takımına yeni katılan /katılacak ekip arkadaşlarımıza online çeviri merkezimizi açacağız ve çevirilerin hızını arttıracağız.

Yani şimdi kimse kusura bakmasın ama, bu oyunu ingilizcen olmadan oynamak çok ama çoook zor..
Katılıyoruz ama şartlar böyle gerektiriyor.

Şimdi ben gidip te 80 lira veremem böyle bi oyuna...
Tercih meselesi tabiki saygı duymaktan başka yapabileceğimiz birşey yok.

Klavooz
19.Ekim.2011, 19:54
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum...

Yalnız son bir soru daha soracam müsadenizle... Cevap vermek istemeyebilirsiniz, anlarım sizi.

İzin almaya gerektiren bir durum yok, şu anda çeviri çalışmaları FM 2013 için devam ediyor. FM 2012 çıktıktan sonra çeviri takımına yeni katılan /katılacak ekip arkadaşlarımıza online çeviri merkezimizi açacağız ve çevirilerin hızını arttıracağız.

Özellikle boldladığım kısım.

FM 2013'ün Türkçe çıkma ihtimalinin olduğunu mu söylüyorsunuz bize?

Çalışma derken, metinleri TÜRKÇE diline çevirme çalışması mı yoksa, SI yetkilileri ile TÜRKÇE dil seçeneğini kabul ettirme çalışması mı?

Eğer yukarıdaki sorduğum iki soruya da olumsuz cevap verirseniz, neden tekrar bir çalışma içerisine giriyorsunuz? (FM 2013 için yaptığınız/yapacağınız çeviri çalışması)

Teşekkürler.

Vieri
19.Ekim.2011, 20:12
Metinleri Türkçe diline çevirme çalışması. SI zaten Türkçe dili için çalışma yapmamız konusunda bizi görevlendirdi. FM 2012 için çeviriler oyun çıkışına yetişmediği için yer almadı. Halen yüzde eksiklerimiz var bunları tamamlayacağız. FM 2013 için eklenip eklenmeme kararı tabik yine firmada. Biz bize düşen görevi yapalımda..

Klavooz
19.Ekim.2011, 20:39
Metinleri Türkçe diline çevirme çalışması. SI zaten Türkçe dili için çalışma yapmamız konusunda bizi görevlendirdi. FM 2012 için çeviriler oyun çıkışına yetişmediği için yer almadı. Halen yüzde eksiklerimiz var bunları tamamlayacağız. FM 2013 için eklenip eklenmeme kararı tabik yine firmada. Biz bize düşen görevi yapalımda..

Umuyorum ki, SI bir kumar oynayıp FM 2013'ü TÜRKÇE çıkarıp yapılacak satışa bakar.. Hem böylelikle sizin de emekleriniz boşuna gitmeyecek...

Merak ediyorum. Sizler, SI yetkilileri ile görüsürken hiç, Türkiye'de ki oyuncular oyun dilinin TÜRKÇE çıkması halinde orjinal alacaklarını söylüyorlar... Bu gibi şeyleri hiç konusuyor musunuz?

yakamoz0347
02.Kasım.2011, 22:51
Türkçe yama sadece

Vieri
03.Kasım.2011, 00:53
Umuyorum ki, SI bir kumar oynayıp FM 2013'ü TÜRKÇE çıkarıp yapılacak satışa bakar.. Hem böylelikle sizin de emekleriniz boşuna gitmeyecek...

Merak ediyorum. Sizler, SI yetkilileri ile görüsürken hiç, Türkiye'de ki oyuncular oyun dilinin TÜRKÇE çıkması halinde orjinal alacaklarını söylüyorlar... Bu gibi şeyleri hiç konusuyor musunuz?

Bunu yıllardır söyledik, bunla alakalı web sitesi bile kuruldu. 10bin Türk'ün bu oyunu alacağına dair söz vermelerini istediler. Siteye buradan bakabilirsin; http://www.turksportal.net/turkcefm/

Yeterli oran yakalanmadı, satış rakamları bırak 10bini yarısı bile olmadı.

Night_Mare17
03.Kasım.2011, 00:58
Anladığım kadarıyla Turksportal FM 12 için bize bir Türkçe yama yayınlamayacak FM 13 ' ün Türkçe çıkması için uğraş veriyor ?

mertcan099
04.Kasım.2011, 01:28
Herşeye katılıyorum da, SI Türkçe ekleyipte sanki bütün şirketi riske atacak gibi bir mantığı çözebilmiş değilim. Olay çok abartılıyor. Türkiye için yeni oyun yazmayacak. Sadece dil seçeneği eklenecek. Yok "kumar oynayıp, riske girip türkçe koysa" gibi cümleleri anlayamıyorum. Yani Türkiye'de sattığı oyun başına atıyorum yüzde 50 para kazanıyorsa, yüzde 40 kazansa bu iş tamam. Kaldıki o yüzde 10'luk bölümü de satışı artacağı için kapatır gibi geliyor. Yani bugün 40.000 kelimeyi bir çeviri firması 15 - 20 bin TL'ye çevirmez mi? Birisi açıklama getirirse sevineceğim.

cembaba1992
04.Kasım.2011, 01:57
Oyunceviri çevirmeye başladı bile, burada dil dökmenize değmez. Sonuçta SI bu tavrını devam ettirdiği taktirde hiçbişey olmayacak.

kalemci
04.Kasım.2011, 02:01
O zaman oyun ceviri inşallah istediğin gibi bir yama hazırlar. 10 kişi olsalar günde 2 saat ayırsalar tahmini 3 ayda çıkar :)

juricevic
04.Kasım.2011, 14:40
Waltar Sakana ve nannar'dan Fm 2012 Taktik Rehberi bekliyorum.

Bu ikili ortaklaşa böyle bir rehber hazırlasa tadından yenmez.

MeliksahAydogan
05.Kasım.2011, 12:30
İncelemeler ne zaman yayınlanacak oyun baya yayıldı sonuçta.

TheWizard
06.Kasım.2011, 16:01
Emredersiniz Komutanım..!!

İsteklerinizi daha uygun bir dille anlatırsanız mutlaka yardım eden çıkacaktır..

DisCo
07.Kasım.2011, 23:57
FM12'yi oynayabilmek istiyorum.

certay
09.Kasım.2011, 17:51
bence şu data sorunlar hallolsun da türkçe de yapılabilir. yoksa o kadar hata varken oyunda kim oynamak ister ki türkçe bir fm 2012'yi.