PDA

View Full Version : Olimpiyat Hayali Kaybolan Nowitzki Veda mı Etti?

vego
13.Eylül.2011, 19:29
Dallas Mavericks ve Almanya Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Dirk Nowitzki takımının ev sahibi Litvanya'ya 84-75 yenilip Avrupa Şampiyonası’ndan elendikten sonra basınla yaptığı toplantıda Alman Milli Takım formasını son kez giymiş gibi konuştu. Şampiyonaya iyi durumda gelemediğini ve performansından hiç memnun kalmadığını ve takımdaki genç oyuncuların ondan beklediği liderliği yapamadığını belirten Alman süper yıldız, “Buraya maalesef iyi durumda gelmedim. İyi bir şampiyona çıkaramadım. Şampiyonadaki performansımdan hiç memnun değilim. Birçok maçta sokmam gereken şutları kaçırdım. Bu maçta bile sadece son çeyrekte normalde sokabileceğim üç kritik şutu kaçırdım. Bu takımdaki oyuncuların, özellikle de genç olanların hayali Olimpiyatlarda yer almaktı. Ne yazık ki ben onların beklediği performansı veremedim. Milli takım geleceğim için bir şey söylemek istemiyorum. Oynadığım her ülkede basketbolseverler müthişti. Basın bana her zaman sahip çıktı ve saygıyla yanaştı. Basketbol ve Milli takım sayesinde hayatım boyunca unutamayacağım insanlarla tanıştım, dostluklar kurdum ve çok güzel anılarım oldu” dedi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/7d25a974003b89abc225790900269014/BS_Blob/0.58C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Maçı 16 sayı ve11 ribaunt ile bitiren Nowitzki, ancak 4/17 genel şut ile oynayabildi. 33 yaşındaki yıldız oyuncu şampiyona boyunca 19 sayı ortalamasıyla Almanların en skorer ismi oldu. Londra Olimpiyatları’nda olamayacak olması onun moralini çok bozmuş. Pekin Olimpiyatları’nda forma giyen ve 5 maçta 17.0 sayı ve 8.4 ribaunt ortalamaları yakalayan Nowitzki, kendisinden daha çok takımdaki gençler için üzülüyor. Avrupa Şampiyonası’ndan geçen Olimpiyat yolunun ne kadar zor olduğunu gayet iyi bilen Nowitzki büyük bir ihtimalle kendisinin Milli takımı bırakmasıyla Almanya'nın bir daha Olimpiyat şansını da yakalayamayacağını düşünüyor.

Almanya coach'u Dirk Bauermann ise tecrübeli yıldızına sahip çıkarak, “Ona sadece saygı duyuyorum. Çok uzun ve zor geçen, şampiyonlukla noktalanan bir NBA sezonunun ardından çok az dinlenerek Milli takıma katıldı. Hiç sezonun yorgunluğunu üzerinden atamadan ve enerji depolayamadan buraya geldi. Bir çok NBA oyuncusu benzer durumda affını isterdi. Şu anda üzgün. Ama bana sorarsanız tekrar Milli formayı giyecektir. Belki önümüzdeki yaz değil. Ondan sonraki yaz da olmayabilir. Ama basketbolu bırakmadan o formayı tekrar giyecektir” şeklinde konuştu.

Nowitzki eğer Almanya Milli Takımı formasını bir daha giymezse, Yunanlı efsane Nick Gallis'in FIBA Avrupa Şampiyonaları’nda elde ettiği rekor 1004 toplam sayısının da 27 sayı gerisinde kalmış olacak.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/7d25a974003b89abc225790900269014/BS_Blob/15.3B4A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg