PDA

View Full Version : Seyircisiz maç artık tarih oldu!

Nedvedmania
17.Eylül.2011, 19:44
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, "maçlarını seyircisiz oynama" cezasını tamamen kaldırdığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, aldığı yeni kararla Türk futbolunda seyircisiz maç dönemini sona erdirdi. Disiplin talimatının ilgili maddelerine uymayan takımlara verilen "maçlarını seyircisiz oynama" cezası, yapılan değişikliklerin ardından artık uygulanmayacak.

Bugünden itibaren, kuralları ihlal ederek seyircisiz maç oynama cezası alan takımların karşılaşmalarını; kadın izleyiciler ile yanlarında anneleri olmak şartıyla on iki yaş ve altı çocuklar ücretsiz olarak izleyebilecek. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan, korunmaya muhtaç 12 yaş ve altı çocuklarımız da resmi refakatçileriyle birlikte bu maçları tribünden takip edebilecek.

Dünya futbolunda bir ilk olma özelliğini taşıyan bu kararla, Türk futbolunda seyircisiz maç oynanmayacak. Tribünlerin boş kaldığı, sessiz ve coşkudan yoksun karşılaşmalar futbolumuzda artık yaşanmayacak. Yapılan değişikliğin neticesinde, talimatnamenin eski hükümlerine göre verilen cezalar da yeni kurallara göre uygulanacak.

Yapılan bu değişiklikle, futbolun güzelliklerinin unutulduğu olaylı karşılaşmaların ardından "cezalı" takımlar, kadınlarımız ve çocuklarımız sayesinde futbolun güzelliklerini ve değerlerini hatırlayacak.

Talimatnamenin revize edilen 102. maddesine göre, karşılaşmalar için hiçbir ücret talep edilemeyeceğinden kuralları ihlal eden kulüpler, maç hasılatından eskiden olduğu gibi yine mahrum kalacaklar.

Bu arada Fenerbahçe'nin Manisaspor ile oynayacağı seyircisiz maçta kadın ve çocuklar tribünde yerlerini alabilecek. İlk uygulama bu karşılaşma ile başlayacak.

Sporx

Fearless Coward
17.Eylül.2011, 19:47
Statta kadınlar günü bile yaparlar :D :D :D

guarin14
17.Eylül.2011, 19:50
Seyircisiz oynasanda aynı,bayanlara tribünü açsanda aynı.Bayanlar 10bin kişi gelip tribün yapıp coşku mu yaratacak stadda :S

Nedvedmania
17.Eylül.2011, 19:54
Bayanlar sahaya yabancı madde atsalar, küfür etseler ne olay olur :D

Ralph
17.Eylül.2011, 19:59
Harika bir karar. İşte olması gereken şeyde buydu.

SAİT71
17.Eylül.2011, 20:02
Kadınlar hakeme küfretse çok ilginç olurdu :n:

BleedingMoon
17.Eylül.2011, 20:04
kadınlar da küfreder çocuklar da.

Zekirdek
17.Eylül.2011, 20:08
Sahaya elinde dolma, pide ilen gelen çok olur. Sosisçiler dükkanı kapatıp gitsin. :)

guarin14
17.Eylül.2011, 20:09
Arkadaşlar ucuza peruk satan,kaş-bıyık alan bir dükkan var mıdır.Maç önceleri uğrarız artık maça girmek için :D

Fearless Coward
17.Eylül.2011, 20:11
Arkadaşlar ucuza peruk satan,kaş-bıyık alan bir dükkan var mıdır.Maç önceleri uğrarız artık maça girmek için :D
Beleşe maç için yapanlar olacaktır :D :D

BleedingMoon
17.Eylül.2011, 20:16
karar tamamen saçmalık bence...

GeNç KaRTaL
17.Eylül.2011, 20:21
Güzel karar bence.

Nedvedmania
17.Eylül.2011, 20:23
Bekleyelim görelim bence.

footballer33
17.Eylül.2011, 20:26
Çok saçma bir karar olarak görüyorum. Yarın bir gün stada deli, psikopat bir çocuk veya kadın atlarsa ne olacak, bu döngü böyle nasıl dönecek? Sürekli seyircisiz maç diyerek kadınları ve çocukları almaya devam mı edecekler yani?

RaSenGan
17.Eylül.2011, 20:28
Düşünsenize sahada GS-FB maçı var tribünde bi teyze örgü örüyor :n:

Facx
17.Eylül.2011, 20:38
Düşünsenize sahada GS-FB maçı var tribünde bi teyze örgü örüyor :n:

sahaya şiş atmasınlar :D

C h A o S
17.Eylül.2011, 20:43
Bana göre çok anlamsız bir karar.Zaten bayanların ve çocukların maça ilgi göstericeğini veya tezahüratlarla takımı ateşliyeceğini sanmıyorum.Yine seyircisiz gibi bir şey olur.Birde bizim türk erkekleri kadınları göndermez tek başına maçlara.:)

di canio
17.Eylül.2011, 20:43
Ee bu da ayrımcılık değil mi? Kadın erkek eşit deniyor, eşit olmalı deniyor. Belli bir yaşın üzerindeki erkekler alınmayıp, kadınlar alınıyor. Bir kriteri olacak mı maça girebilecek kadınların? Olacaksa bu kriterler neye göre belirlenecek? Buradaki birçoğumuzdan fanatik, holigan diyebileceğimiz kadın taraftarlar da var. Belli bir yaşın üzerindeki erkekleri almayalım, sessiz sedasız, olaysız, Aygün'ün dediği gibi örgü örenlerin olacağı, kadınlar matinesi gibi maçlar mı olacağı düşünülüyor acaba? Küfür ve taşkınlık azalacaktır, ancak bana göre bizim toplumumuzun genel hastalığı olan bir başkasından farklı olma, biraz daha uçta olma psikolojisi kadınları da belli bir seviyeye yükseltecektir taşkınlık bakımından. Umarım yanılırım.

E.Cartman
17.Eylül.2011, 20:45
Sistem güzel de küfür edilmesin falan gibi düşünceleri varsa hiç umutlanmasınlar. Stada gidip maç izleyecek kadınlar yani en azından yanında eşi, kardeşi, babası, sevgilisi falan olmadan maça gitmek isteyecek kadınlar erkeklerden daha çok küfrediyor. Fanatik kadınların çoğu çekilmiyor :D Çocukların durumu ayrı bi vaka zaten sokakta küçüklerin ettiği küfürleri dinlesek neler çıkar, müthiş hayal güçleri var ve çok ilginç küfürler çıkıyor ortaya. Ters teper bu durum eğer küfür, sahaya madde atma tarzı hareketler olmasın diyeyse.

nannar
17.Eylül.2011, 20:57
bence süper bir karar olmuş :D

Zekirdek
17.Eylül.2011, 20:58
Kadın erkek eşitliği muhabbeti konuşulurken bu ayrımcılık niye?

sarianet
17.Eylül.2011, 20:59
bunlar ağda da yaparlar devre arasında:D

byariff
17.Eylül.2011, 21:01
cok dogru bir karar kadin erkek ayrimida iyi olmus kombinesi olanlara cok iyi oldu ozellikle adamin kombinesi var tuttugu takim ceza yiyor adamin parasi gidiyor :D

sui generis
17.Eylül.2011, 21:16
denenmeden saçma demek yanlış bence. seyircisiz oynanmasından iyidir bence. bu arada bu pozitif ayrımcılığa giriyor ve anayasada da var. sıkıntı yok yani :)

Homer J.S
17.Eylül.2011, 21:44
Kadın erkek eşitliği muhabbeti konuşulurken bu ayrımcılık niye?

Buna pozitif ayrımcılık deniyor ve iyi bir şey. Kadın erkek eşitliğinden konuşulandan bunu anlamamak lazım.

Bekleyip göreceğiz.

ShevAnil
18.Eylül.2011, 00:36
Kocası tv başında maç izliyecek, karısı tribün kovalıcak he? Oldu canım :D

ForsakeN
18.Eylül.2011, 00:40
Şansal Büyüka Maraton'da sadece -12 yaşında çocuklar ve anneleri girebilecek dedi. Teyze-hala vs. giremeyecek dedi.

TFF saçmalar bunu biliyoruz da bu kadar da değildir heralde. Bilmiyorum daha sonra düzeltme yaptı mı Şansal Büyüka?

Night_Mare17
Harika karar.

Varonil
Kadın kılığına girip maça girmeye çalışanları çok göreceğiz artık :n:

TR.CaPTaiN
18.Eylül.2011, 01:16
Seyircisiz maç yerine konulabilecek fazla alternatif ceza yok. Para cezası olsa kimsenin umrunda olmaz, zaten kulüp ödüyor denilerek caydırıcılığı olmaz. Belki ses olarak çok farklılık olmayacak ama en azından tribünlerde hareket eden insanlar göreceğiz. Hiç yoktan iyidir gibi bir anlayıştayım yani. Bu TFF'den böyle mantıklı bir hareket beklemezdim.

DenizlispoR
18.Eylül.2011, 01:56
Şükür yahu. 20 kişilik bir grup pislik yaptı diye 1 hafta stada girememekten kurtulduk,kulüpler açısından daha güzel bir karar. 1 hafta gelirlerinden olmuyorlar.

Nedvedmania
18.Eylül.2011, 02:05
Şükür yahu. 20 kişilik bir grup pislik yaptı diye 1 hafta stada girememekten kurtulduk,kulüpler açısından daha güzel bir karar. 1 hafta gelirlerinden olmuyorlar.

İçeriği okumadın sanırım :D Sadece bayan ve 12 yaş altı çocuklara açık olacak. Çok az bir gelir elde eder klüpler.

Edit : Ayrıca bayan ve çocuklara zaten ücretsiz :)

Börk
18.Eylül.2011, 02:05
ücretsiz değil mi zaten ?

KaPaLı
18.Eylül.2011, 02:08
Tamamıyla saçmalık ve pozitif ayrımcılık içeren bir karar. Banane kardeşim 2-3 dengesizin yaptığı şeyi ben niye çekiyorumda kadınlar ve çocuklar giriyo. Flikamı bu ilk olarak kadın ve çocukları alıyosunuz. Kim yaptıysa onu alma maça. Ver güzelce cezayı giremesin stada. Saçmalık herşeyiyle bu karar.

C h A o S
18.Eylül.2011, 02:09
Aynen ücretsiz.Yine bir kazancı olmayacak kulüplerin.
Bayanların ayrıca maçlara ilgi göstericeğini sanmıyorum.Zaten ilgisizler futbola.Gelselerde ruh gibi otururlar.Ama şu iyi olur.Bu açıdan güzel.

"Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan, korunmaya muhtaç 12 yaş ve altı çocuklarımız da resmi refakatçileriyle birlikte bu maçları tribünden takip edebilecek."

Nedvedmania
18.Eylül.2011, 02:19
TFF'nin "seyircisiz maci kaldirma" karari sanal ortamda espiri konusu oldu, iste bazi geyikler:)

- Bülent Ersoy : ''Ben şimdi seyircisiz maçlara ücretsiz girebilecek miyim?''

- Bundan sonra sahaya giren, yabancı madde atan erkekler " Ne yaptıysam eşim ve çocuklarım için yaptım" diyecek..

- Türkiye'nin bir çok stadında daha "kadınlar tuvaleti" yokken bu karar oldukça saçma olmuş.. Maça beleş girin ama çişinizi tutun:)

- Ya eşcinseller ne olucak ? Yarı fiyat mı ödüyecek?

Universal
18.Eylül.2011, 13:58
Karar çok güzel, artık TV başında sıkılmayacağız ve tribünde pankartlar değil hiç olmassa az da olsa seyirci göreceğiz; ama tek sorun bu kötüye kullanılabilinir. Rakip takımın taraftarı stada girip o takımın tekrar ceza almasını sağlayabilir. Sonuçta kimsenin aklında o takımı tuttuğu yazmıyor...

di canio
18.Eylül.2011, 19:51
Mevcut sistemde tribündeki kadın görüntü zamanlarını, topun oyunda olduğu zamanla eşitlemeyi hedefleyen Lig Tv bu maçlarda tribünden ayırmaz kameralarını. Maç izletmezler muhtemelen.

osman erbil
21.Eylül.2011, 16:27
Dünya futboluna örnek olacak bir uygulama. Tff tarihinde alınan en önemli kararlardan biri diye düşünüyorum.

SAİT71
21.Eylül.2011, 17:30
En çok hoşuma giden olay, son dakikada ofsayt verilen golümüzde, hakemin bayrak kaldırdığı anı çeken kameranın objektifine yansıyan arka taraftaki bayanların golün iptal edildiğini anlayamaması ve hala sevinmeye devam etmeleriydi. Çok masum birşey bence, hakemin ne için bayrak kaldırdığını bile anlayamadığı bir çoğu :)

BaGa TaRKaN
21.Eylül.2011, 17:55
TFF'nin "seyircisiz maci kaldirma" karari sanal ortamda espiri konusu oldu, iste bazi geyikler:)

- Bülent Ersoy : ''Ben şimdi seyircisiz maçlara ücretsiz girebilecek miyim?''

- Bundan sonra sahaya giren, yabancı madde atan erkekler " Ne yaptıysam eşim ve çocuklarım için yaptım" diyecek..

- Türkiye'nin bir çok stadında daha "kadınlar tuvaleti" yokken bu karar oldukça saçma olmuş.. Maça beleş girin ama çişinizi tutun:)

- Ya eşcinseller ne olucak ? Yarı fiyat mı ödüyecek?

Böyle Basit Espri Kimden Gelecek Diye Açıkcası Çok Merak Ediyordum :D

Güzel Bir Uygulama Olur Yalnız Unutulmamalıdır ki, Çocuklar Bu Ülkede Yeri Geldiğinde Haddinden Fazla Olay Çıkarır Örnekleri Çok Türkiye'de Umarım Suistismar Edip Çocukların ve Kadınların Üzerinden Propaganda Yapmazlar

GeNç KaRTaL
21.Eylül.2011, 20:38
Beşiktaş'ın İnönü'deki maçlarında gol olduğunda stadtan gelen o gol haykırışı acayip hoşuma gider.Maçı seyrederken gol olduğunda kendim de sevindiğim için o sesi duymak için maçın özetini seyrederim.Dünkü maçta bayanların gol olduğunda çığlık atması çok garip geldi.Vuvuzela etkisi yarattı diyebilirim.:icon_biggrin: Ama sessiz sakin bir maç olmasındansa böylesi daha iyi oldu tabii.

sarianet
21.Eylül.2011, 20:54
ben bu karara isyan ediyorum vuvuzueladan daha çok kulak ızdırabıydı dün geceki mç
hele birde
İŞTE TARAFTAR İŞTE ŞAMPİYON
sloganı hgatırladıkça tüylerim diken diken oluyo
hayır lütfen iptal edilsin bu mddeler.

Varonil
21.Eylül.2011, 21:42
Önceden pek beğenmemiştim bu kararı ama dünkü maçtan sonra fikrim değişti,artık destekliyorum.MAA federasyonunun yaptığı ilk olumlu hareket oldu Türk futbolu adına şu ana kadar.