PDA

View Full Version : Danone'de kuralar çekildi

mgungor
29.Mayıs.2006, 19:52
Danone'nin sponsorluğunda 2005 yılında 2 bin 400 takımın ve yaklaşık 33 bin 600 çocuğun katılımıyla gerçekleşen T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Grup maçlarına bu sene 81 ilden 4 bin 300 takım ve yaklaşık 60 bin çocuk katıldı. Katılımcı sayısındaki artışla daha çok çocuk hayellerini gerçekleştirme fırsatı yakaladı.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen grup birincilik maçlarında başarılı olan 32 takım ve 450 minik futbolcu Türkiye Birinciliği için İstanbul'a gelmeye hak kazandı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 7.'si gerçekleştirilecek olan M.E.B. Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği'nde, takımlar dört gün sürecek maçlarda şampiyon olabilmek için mücadele edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları ile gerçekleştirilecek olan eleme ve final maçları Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde oynanacak. Oynanan maçlar sonucunda oluşturulacak karma takım, Eylül ayında, Fransa'da, 32 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek, dünyanın çocuklara yönelik en büyük futbol organizasyonu olan Danone Uluslar Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Kura Çekimene katılan Trabzonspor eski başkanı Özkan Sümer, geleceğin yıldızlarının bu turnuvalardan yetişdiğini belirterek,"Küçük yaştaki çocuklar böyle turnuvalarda kendilerini geliştiriyorlar. Burada kendi becerilerini görüyorlar ve ona göre kendilerini daha çok geliştiryorlar. Böyle turnuvalar sayesinde ülkemiz bir çok yıldıza sahip olacaklardır" dedi.

Trabzonspor'un Fatih Tekke'nin başka takıma transfer olmadan önce her iki tarafında menfatları göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak Sümer,"Fatih eğer başka takıma gedecek ise hem Fatih'in hemde Kulübün bu transferden fayda alması gerekir. Fatih Tekke Türkiye'deki takımlardan da birisine gidebilir yurt dışındaki takımlardan da birisine gidebilir. Fatih Tekke'nin Fenerbahçe'ye transfer olması gayet normal. Zaten şuandaki yönetimde benim düşündüğüm gibi düşünüyor. Fatih Tekke'nin yurt dışına transfer olması hepimizi gururlandırır. Fatih Avrupa'da başarılı olabilecek bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

Bordo - mavili kulübün yönetimi teknik direktör konusunda çok geç kaldığını ifade eden Özkan Sümer,"Yönetim Teknik Direktör konusunda çok geç kaldı. Yeni hoca ne kadar geç gelirse Trabzonspor için o kadar kötü olur. Çünkü yeni teknik direktör'ün takımı tanıması belli bir süre alacak. İstediği sistemi oturması da belli bir süre alacak. Bunun için yönetim bu konuda çok geç kaldı. Ve buda Trabzonspor için iyi olmadı.

Sümer, yerli teknik direktörden yana olduğunu kaydederek,"Ben yerli teknik direktörden yanayım. Çünkü yabancı hoca geldiği zaman hiçbir futbolcuyu tanımıyor olacak. Futbolcuları tanıması süre alacak. Bunun için ben yönetimin yerinde olsam yerli bir teknik direktörle anlaşırdım" diyerek sözlerini tamamladı.
29.05.2006

Kaynak : DHA