View Full Version : D.Kiev - Beşiktaş [UEFA Avrupa Ligi E Grubu 3. Maç]
GeNç KaRTaL
18.Ekim.2011, 01:27
http://img706.imageshack.us/img706/9333/beiktakiev.jpg (http://img706.imageshack.us/i/beiktakiev.jpg/)
anil luque
18.Ekim.2011, 02:02
Başlıkta ev sahibi gözüküyoruz Şems haberin olsun.
Kayseri maçındaki oyunumuzu oynarsak bırakın geçen senenin önücü almayı geçen seneden beter oluruz. Ama herkes Stoke maçında da karamsar bir havaya sahipti. Gittik babalar gibi topumuzu oynadık şans bizden yana değildi. Yine Avrupa arenasının havasıyla iyi oynarız diyorum. En kötü beraberlikle döneriz.
Beşiktaş Avrupa'da farklı oynuyor. Ama bu kadar dağılmış, takım oyunundan yoksun bir Beşiktaş, kralını oynasa kazanamaz. Umarım fazla gol yemeden kararında bir malubiyetle bitiririz maçı. Tabi gönlüm galibiyetten yana ama hiç bu kadar umudumu kaybetmemiştim. O yüzden galibiyet bile beklemeye yüz bulamıyorum takımımdan.
anil luque
20.Ekim.2011, 19:48
BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Necip, Aurelio, Fernandes, Quaresma, Simao, Edu
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal
Haber Kaynağı: Haber1903
Ernst kadar kafana taş düşsün hoca.
sarianet
20.Ekim.2011, 19:50
ukraynada olmasa beşiktaş kazanır dicem de ukrayna tehlikeli bi ülke :)
byariff
20.Ekim.2011, 19:51
bu adam hoca ise ben bu iste yuksek lisans yaptim arkadas. besiktas umarim 1 puan alir basarilar temsilcimize.
BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Necip, Aurelio, Fernandes, Quaresma, Simao, Edu
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal
Haber Kaynağı: Haber1903
Ernst kadar kafana taş düşsün hoca.
Hakikaten anlamak mumkun degil. Aurelio'nun yerine koysana iste oraya Ernst'i. Çık artık içerden Tayfur hoca!
futureless
20.Ekim.2011, 20:01
Türk takımları olarak baş belamız Kiev karşısında Beşiktaş'a başarılar.1 puan iyi sonuç olur gruptan çıkmak adına.
Universal
20.Ekim.2011, 20:03
Beşiktaş kazanırsa, grupta çok büyük avantaj elde edecek, umarım puan almadan dönmeyiz. Türk futbolu için şart.
eXcitinG
20.Ekim.2011, 21:27
Kiev bizi yener. Forvetimizde Edu gibi bir adam, yedek kuLübesinde Ernst ve Guti gibi iki oyuncu varken özeLLikLede kuLübe de CarvaLhaL gibi bir hocamız varken puan imkansız gibi.
anil luque
20.Ekim.2011, 21:48
Hayrettin abi Guti yine sakatlandı adamın ona yapabilecek birşeyi yok ama Ernst'i oynatmaması göz göre göre intihar.
Kiev bizi yener. Forvetimizde Edu gibi bir adam, yedek kuLübesinde Ernst ve Guti gibi iki oyuncu varken özeLLikLede kuLübe de CarvaLhaL gibi bir hocamız varken puan imkansız gibi.
Aslında Edu'yu beğendim ben. Şu ruhsuz Beşiktaş'taki en iyi oyuncu bence. En hırslı. Ama ona top gönderecek adam yok. Çünkü o futbolcu saydığımız adamlarda ruh yok. Beşiktaş ruhu yerleşmemiş bir yığın topçu, sahaya çıkmış top peşinde koşmaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar. Sivok'un röportajını okudum. Kendini değil teknik ekibi flan eleştirmiş. Kendini eleştirmeyi bilmeyen, hiç bir şekilde geliştiremez kendini. Artık takım oyununu öğrenmeye başlasak iyi olacak.
En son şampiyon olduğumuz 2002-2003 sezonundan beri ( ben en son şampiyonluğu o yıl sayıyorum çünkü adam gibi oynayarak hakederek şampiyon olduk ) takım oyunu ve o paslaşmayı görmedim takımımda. Ozaman da şimdiki gibi takip edemiyordum. Küçüktüm malum. Aradan geçen 7-8 sene beni bıktırdı illallah ettirtti Beşiktaş. Gerçekten sıkıldım. Hiç maçları izlemek istemiyorum artık. Sadece alışkanlıktan izliyorum. Yıllardır takip etmenin verdiği bir gereklilik. Eksiklik geliyor izlemessem. Ama izledikten sonra ruh halim bitiyor resmen. Gergin bir adam oluyorum çıkıyorum.
Ha birde şunu belirtmek istiyorum. Takımım saçma abuk subuk takımlara puan kaybettikten sonra, ertesi gün antrenmanlarda güldükleri görüntüleri flan görüyorum. Daha bir geriliyorum. Çok memnunlar her şeyden galiba. Her şey mükemmel gidiyor da bir ben göremiyorum galiba.
İtiraf edeyim artık Fenerbahçe maçlarını seğrediyorum evde. Daha bir zevk alıyorum. Daha hoşuma gidiyor. Çünkü oynuyorlar. Kötü maçlarında bile mücadele var.
Son olarak; hani bir reklam varya. Lig TV'nin yaptığı. Quaresma normal bir futbolcudan 4 kat daha iyi ayağını kullanıyor flan... Oraya Beşiktaş'ı takım olarak ekleseler de " Beşiktaş, normal bir takımdan 8 kat daha ruhsuz kalitesiz oynuyor" sloganını ekleseler daha güzel olur bence.
Oh be içimi döktüm rahatladım. Seviyorum bu forumu :) Saygılar!
İLK 11 BELLİ OLDU : Cenk Gönen, Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail, Ernt, Aurelio, Necip, Quaresma, Simao ve Edu
YEDEKLER : Umut Kaya, Fernandes, Veli, Mustafa, Holosko, Sidnei, Ekrem Dağ
anil luque
20.Ekim.2011, 22:00
Yapma Görkem 2002-2003 olayı bambaşka bir olaydı ama 2 sene önce şampiyon olurken de terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncularımız vardı. Cisseler , Ernstler , Tellolar deli gibi mücadele ediyordu. Ekrem bile iyiydi abi :D
Ama bu sene 4 te 1 i kadar bile mücadele yok orası ayrı konu ve benim de canımı fena halde sıkan bir vaka. Üstelik Roland Koch'un takımları bu zamana kadar fizik kondisyon açısından hep üstlerde olmuştur. Ama bu sene oyuncularımızın elleri dakika 60 dedi mi bellerine gitmeye başlıyor. Bir an önce çözüm bulmak lazım buna.
Yapma Görkem 2002-2003 olayı bambaşka bir olaydı ama 2 sene önce şampiyon olurken de terinin son damlasına kadar mücadele eden oyuncularımız vardı. Cisseler , Ernstler , Tellolar deli gibi mücadele ediyordu. Ekrem bile iyiydi abi :D
Ama bu sene 4 te 1 i kadar bile mücadele yok orası ayrı konu ve benim de canımı fena halde sıkan bir vaka. Üstelik Roland Koch'un takımları bu zamana kadar fizik kondisyon açısından hep üstlerde olmuştur. Ama bu sene oyuncularımızın elleri dakika 60 dedi mi bellerine gitmeye başlıyor. Bir an önce çözüm bulmak lazım buna.
Biz ne zaman kontrolü verdik hepimiz biliyoruz aslında. Demirören'in dengesizliği mi diyim, eşşekliği mi diyim ( kusura bakmayın ama! ), yoksa bilgisizliği mi diyim bilmiyorum. Lucescu'yu iki malup oldu diye bi halt sanarak gönderdi ve takımı bitirdi. İşte Beşiktaş ozaman Beşiktaş'lılığını yitirdi. O ruh gitti. Eğer Lucescu gitmeseydi, Beşiktaş'ın Ferguson'ı olurdu. Bunun altına da imzamı atarım.
Bu arada haklısın hakettik son şampiyonluğumuzu ama 02-03 sezonunun çeğreği kadar haketmemiştik. Fazla mı Hıncal Uluç tarzı takılıyorum bilmiyorum ama... Hiç de sevmem aslında onu :)
anil luque
20.Ekim.2011, 22:05
Haber 1903'te hocanın açıkladığı son kadro var Fernandes'in yerine Ernst'i koymuş. Rabbim sabır ver sinirimden gülüyorum :)
anil luque
20.Ekim.2011, 22:07
Biz ne zaman kontrolü verdik hepimiz biliyoruz aslında. Demirören'in dengesizliği mi diyim, eşşekliği mi diyim ( kusura bakmayın ama! ), yoksa bilgisizliği mi diyim bilmiyorum. Lucescu'yu iki malup oldu diye bi halt sanarak gönderdi ve takımı bitirdi. İşte Beşiktaş ozaman Beşiktaş'lılığını yitirdi. O ruh gitti. Eğer Lucescu gitmeseydi, Beşiktaş'ın Ferguson'ı olurdu. Bunun altına da imzamı atarım.
Bu arada haklısın hakettik son şampiyonluğumuzu ama 02-03 sezonunun çeğreği kadar haketmemiştik. Fazla mı Hıncal Uluç tarzı takılıyorum bilmiyorum ama... Hiç de sevmem aslında onu :)
Lucescu konusunda noktasına virgülüne kadar katılıyorum sana. Ama geçmişe mazi geleceğe niyazi derler yapacak birşey yok. Şartlar altında azami başarıyı nasıl yakalarız bunu düşünmemiz lazım.
Lucescu konusunda noktasına virgülüne kadar katılıyorum sana. Ama geçmişe mazi geleceğe niyazi derler yapacak birşey yok. Şartlar altında azami başarıyı nasıl yakalarız bunu düşünmemiz lazım.
Haklısın evet ama işte insan düşündükçe ahhhh ediyor.
Haber 1903'te hocanın açıkladığı son kadro var Fernandes'in yerine Ernst'i koymuş. Rabbim sabır ver sinirimden gülüyorum :)
Kimse Ernst kötü oynarsa kızmasın ama. Onun suçu değil bu. Ama iyi oynarsa da gerçekten helal olsun. Okadar oynamadı yani. Harcıyoruz panzer gibi adamı.
anil luque
20.Ekim.2011, 22:13
Ben Ernst'i koymasına değil Fernandes'in yerine koymasına kızıyorum. Yoksa Ernst kötü oynasa dahi her daim ciğerlerini parçalayana kadar koşan bir oyuncu. O'na toleransım sonsuz. Ama yabancı kontenjanı yok birşey yok ne diye Fernandes'in yerine koyuyor da Aurelio oynuyor. Akıl sır ermiyor yahu yeminle. Şu kadro taktik dehası açısından ortalamanın üstünde olan bir teknik adamın elinde olsa önümüzde kimse duramaz ya neyse..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ekim.2011, 22:15
Ernst'e üzülüyorum...
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2011, 22:16
Valla Ernst'i ilk 11'de görmediğimde sizin kadar hiddetlenmeyi bırak,hiç hiddetlenmiyorum.Çünkü Ernst ilk geldiği günkü Ernst değil.Geçen sezondan beri net bir düşüş söz konusu ki yaşlı oyuncu,normal karşılıyorum.Ayrıca Aurellio çok formda,öyleki bizim takımdan oyuncu almamak için elinden geleni ardına koymayan milli takım heyeti bile bu formuna kayıtsız kalamadı.Necip veya Ernst çok fark etmez,ikisi de bildiğimiz gibi değiller.
Ayrıca ufak bir dipnot,Lucescu o sezon yaşanılanlardan dolayı kendisi gitmek istedi,Demirören de kalması için ısrar etmedi.
Ben Ernst'i koymasına değil Fernandes'in yerine koymasına kızıyorum. Yoksa Ernst kötü oynasa dahi her daim ciğerlerini parçalayana kadar koşan bir oyuncu. O'na toleransım sonsuz. Ama yabancı kontenjanı yok birşey yok ne diye Fernandes'in yerine koyuyor da Aurelio oynuyor. Akıl sır ermiyor yahu yeminle. Şu kadro taktik dehası açısından ortalamanın üstünde olan bir teknik adamın elinde olsa önümüzde kimse duramaz ya neyse..
Ben mantıklı buldum aslında. Evet haklısın Fernandes gibi bir oyuncu yedekte kalmaz, kalmamalı. Ama son maçları çok vasattı. Tabi bu onun suçu mu yoksa takımın mı oda tartışılır. Dinlendirmek için almış olabilir yedeğe bu sebeple. O değil de ben Simao'nun yedeğe çekilmesini tercih ederdim. Vasatın da vasatı sezonun başından beri. Keşke Holosko çıksaydı onun yerine. Holosko artık tecrübeli bir oyuncu. Bu tür maçlara alışık, ağırlığını kaldırabilir. Sırf Simao tecrübeli diye vasat oyununa dayanmak zorunda değiliz ki biz. Ne biz ne teknik direktör. Hayal kırıklığı yaşıyorum Simao'dan bu sene.
Valla Ernst'i ilk 11'de görmediğimde sizin kadar hiddetlenmeyi bırak,hiç hiddetlenmiyorum.Çünkü Ernst ilk geldiği günkü Ernst değil.Geçen sezondan beri net bir düşüş söz konusu ki yaşlı oyuncu,normal karşılıyorum.
Ayrıca ufak bir dipnot,Lucescu o sezon yaşanılanlardan dolayı kendisi gitmek istedi,Demirören de kalması için ısrar etmedi.
Ben Demirören ile aralarında yaşadıkları sorunlar yüzünden diye gitti biliyordum ama yanılıyorum ozaman demek ki :) Ayrıca Ernst konusunda katılmıyorum Şemsi. Çünkü o adam devamlı oynatınca çok iyi oynuyor. Form grafiği yüksek bir oyuncu. Simao'ya bu sezon yapılan tahammül ona da yapılsaydı çok şey katardı bu takıma.
Mamadou
20.Ekim.2011, 22:20
Bazı arkadaşlar şu anki takımın durumuyla alakalı olacak ki yanlış anlaşılmasın ama çok sığ düşünüyorlar.
Çifte kupa aldığımız sezon takım ilk yarının son maçında Beşiktaş kümeye diye tezahurat yapılmıştı çok iyi hatırlıyorum. İkinci yarı rakiplerle o kadar fark varken hem puan olarak hemde oynanan oyun açısından ama takım sezon sonunda iki kulvarda da mutlu sona ulaşmıştı.
Futbol izlemek istiyorsanız Beşiktaş'ın rakiplerini izlemek yerine Barcelona,Real,City ve Chelsea'nin maçlarını izleyin derim. Daha zevk alırsınız. Kendi takımım kötü oynuyor kabul ama Türkiye liginde göze hoş gelen futbolu hiç bir takım oynamıyor. Çok iyi oynuyor diye nitelendireceğimiz henüz hiç bir Türk takımı yok.
Ayrıca Ernst'i oynatsa bile kimi kesecek. Diyelim Fernandez'i kesti olası bir yenilgide neden Fernandez'i oynatmadı olacak. Necip'i kesse neden Necip'i oynatmadı olacak. Haftalardır oynadığı maçlarda iyi oynayan Aurelio'yu şu durumda hangi hoca olursa olsun kesmez.
kalemci
20.Ekim.2011, 22:24
Ernst Marco Necip ortasahasıyla 90 dakika mücadele eden bir ortasaha yansıtmak istemiş heralde sabah ki isteğim de buydu benim.
Fernandes oyundan çabuk düşen bir oyuncu Ukrayna deplasmanında riske girmek istemedi heralde yada işi şansa bırakmak istemedi.
Büyük ihtimalle kanatlardan kurduracak oyunu Simao'ya çok büyük iş düşüyor. Bide kanatlar havadan yerden farketmez Edu'yu besleyebilirse atar gibime geliyor.Sadece adamın koşu yoluna atmasınlar topu ceza sahası içinde topla buluştursunlar yeter.
Ernst Marco Necip ortasahasıyla 90 dakika mücadele eden bir ortasaha yansıtmak istemiş heralde sabah ki isteğim de buydu benim.
Fernandes oyundan çabuk düşen bir oyuncu Ukrayna deplasmanında riske girmek istemedi heralde yada işi şansa bırakmak istemedi.
Büyük ihtimalle kanatlardan kurduracak oyunu Simao'ya çok büyük iş düşüyor. Bide kanatlar havadan yerden farketmez Edu'yu besleyebilirse atar gibime geliyor.Sadece adamın koşu yoluna atmasınlar topu ceza sahası içinde topla buluştursunlar yeter.
Ligde de zaten kanatlardan oynamaya yönelik oynuyoruz ama Quaresma ve özellikle Simao çok başarısız. O yüzden kanatlardan yoksun 9 kişi oynuyoruz 90 dakikayı.
kalemci
20.Ekim.2011, 22:33
Ama ligde Fernandes etkisi de var. Topla oynamayı seviyor pas dağıtımını o yapıyor. Bugün ki orta saha topla o kadar haşır neşir olan oyunculardan kurmamış. Direk kanatlara yönelik kadro çıkarmış.
Bugün kanatların geri gelmesine pek gerek kalmayacak diye düşünüyorum zaten ne kadar geri geliyorlardı ki :)
Umarım dediğin gibi olur da kendine gelir takım. :)
eXcitinG
20.Ekim.2011, 23:01
Simao yerine HoLosko tercihi oLabiLirdi. Son zamanLarda formsuz Simao dan haLa medet umuyor oLmak resmen intihar etmek oLuyor. HoLosko en azından zorLuyor ve rakibi yoruyor. Simao ise sadece ayağında top doLaştırmaktan ve takımın hızını kesmekten başka birşey yapmıyor son dönemde.
Cenk-İsmaiL-Egemen-Sivok-HiLbert-AureLio-Ernst-Fernandes-HoLosko-Q7-Pektemek 11 i iLe başLardım ben CarvaLhaL ın yerinde oLsam.
Suicider
20.Ekim.2011, 23:16
İsmail kötü başladı maça 2-3 tane hatası var hatta 1 i gol oluyordu.
Edu ilerde çok yalnız kalıyor.Yetenekleri sınırlı bir oyuncu olduğu içinde ileri giden top hemen geri dönüyor.
KaPaLı
20.Ekim.2011, 23:19
İsmail'in olduğu kanattan sürekli geliyor Dinamo. Semin çok iyi çalışmış dersine.
Suicider
20.Ekim.2011, 23:28
Aman abi nasıl kaçar o adam yahu? İyiki atamadı.
futureless
20.Ekim.2011, 23:45
Kiev rahat geliyor dikkat etmek lazım.Edu önemli bir pozisyonu harcadı şuan.Çok ağır kaldı.Gidebilse çok net bir pozisyon olacaktı.
sui generis
20.Ekim.2011, 23:47
Böyle olmaz Kiev çok çok rahat geliyor Beşiktaş quaresma yla birseyler yapmaya çalışıyor edu bir bir harcıyor. Toparlanması lazım Beşiktaş'ın devre arasında. İnsallah devre arasına kadar gol yemeyiz
Universal
20.Ekim.2011, 23:51
Çık sıkıcı bir maç, umarım buradan puanla dönecek skoru elde edebiliriz.
İşte beklediğim Beşiktaş. Yine yeniden hayal kırıklığı. İşte benim takımım :)
GeNç KaRTaL
20.Ekim.2011, 23:56
Kiev çok net fırsatlar kaçırdı.Bir çoğu İsmail'in kanattan geldi.Bu takımın yıllardır adam gibi bekleri olmadı zaten.En büyük eksikliğimiz bekler.Ne savunma yapabiliyorlar,ne hücumda katkıda bulunabiliyorlar.Aslında bazı maçlarda yapıyorlar da süreklilik yok.Bizim de Edu ile 2 tane fırsatımız olabilirdi ama hem Edu'nun yeteneklerinin kısıtlı olmasından hem de ileride yalnız kalmasından dolayı net pozisyon bulamadık,haliyle gol de atamadık.Tüm bunlara rağmen ilk yarıyı gol yemeden kapatabilmek önemli bir şans.Umarım ikinci yarıda görüntü değişir.Aksi takdirde kesin atar Kiev.Bu arada sezon başından beri ortalarda gözükmeyen Simao bu maç geçmiş maçların aksine iyi,ben beğendim şahsen.Umarım bu çizgisini yükselterek devam eder.Bir de Quaresma inşallah kırmızı görmez yine.Sinyali çaktı valla.
Kiev çok net fırsatlar kaçırdı.Bir çoğu İsmail'in kanattan geldi.Bu takımın yıllardır adam gibi bekleri olmadı zaten.En büyük eksikliğimiz bekler.Ne savunma yapabiliyorlar,ne hücumda katkıda bulunabiliyorlar.Aslında bazı maçlarda yapıyorlar da süreklilik yok.Bizim de Edu ile 2 tane fırsatımız olabilirdi ama hem Edu'nun yeteneklerinin kısıtlı olmasından hem de ileride yalnız kalmasından dolayı net pozisyon bulamadık,haliyle gol de atamadık.Tüm bunlara rağmen ilk yarıyı gol yemeden kapatabilmek önemli bir şans.Umarım ikinci yarıda görüntü değişir.Aksi takdirde kesin atar Kiev.Bu arada sezon başından beri ortalarda gözükmeyen Simao bu maç geçmiş maçların aksine iyi,ben beğendim şahsen.Umarım bu çizgisini yükselterek devam eder.Bir de Quaresma inşallah kırmızı görmez yine.Sinyali çaktı valla.
Kesinlikle katılıyorum. Bizim en büyük sorunumuz back'ler. Ayrıca ileri kanatlar da geriye dönen oyuncular değil. Ne Simao ne Quaresma. İkiside geriye dönük oyuncu değil. Savunmaya katkıları yok. Geçen gün NtvSpor'da Carvalhal'da bunu söyledi zaten. Dolayısıyla büyük eksiklik oluşuyor kanatlarda. E birde kanat oyunu oynuyoruz. Kanatlar çalışmıyor ki kanat oynayalım... Çok değişime ihtiyacı var bu takımın. Ama başta bi sağ back ve sol back lazım bize. Sonra ileri ikili düşünülür.
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2011, 00:03
Tüm bunların üstüne bir de çok şansısız be abi.Sezon başında Bebe'nin uzun süreli sakatlığı,sezona müthiş başlayan Almeida'nın uzun süre sakatlanması,eğer bugün Bebe olsaydı mutlaka Edu'dan daha etkili olurdu diye düşünüyorum.
Evet abi aynen. Şu Bebe takıma çok şey katacaktı. Çok umutluydum. Tabi birde dediğin gibi Almeida gerçeği. Ersan'ıda unutma. Savunmamızın göbeği Ersan - Egemen düşünsene bir. Hem yabancı kontenjanından kazanmak var hemde savunmayı sağlama almak var...
Suicider
21.Ekim.2011, 00:25
Yav şu Eduyla olmuyor işte olmuyor.Zorlamanın alemi nedir yahu.
William Rookwood
21.Ekim.2011, 00:27
Holosko hızıyla daha yararlı olur Edu'dan
besiktas1903
21.Ekim.2011, 00:28
Holosko ve Fernandes girsin
Suicider
21.Ekim.2011, 00:33
En sonunda geldi değişiklik.
RaSenGan
21.Ekim.2011, 00:36
Beşiktaş'ta geçen seneki Galatasaray ruhunu görüyorum.Daha doğrusu olmayan ruhu.
Suicider
21.Ekim.2011, 00:40
Şu dakikalarda fernandes girse iyi olacak.
Kaka Leite
21.Ekim.2011, 00:53
Bir anda oksijen komasına girdik :n:
Fearless Coward
21.Ekim.2011, 00:54
Yahu maçı kapadım 0-0 bitti diye yemişiz şansa bak :D
byariff
21.Ekim.2011, 00:55
dinamo atti 1-0.
Kaka Leite
Tam gol olabilir yazacaktım ki oldu harbiden bu olmadı hemde hiç iyi olmadı :uzgun:
Ziya38
1-0 D. Kiev...
futureless
Böyle bir şey olamaz yahu son dakika -.-
Suicider
Şaka gibi rezillik resmen.Bir dahada izlemem Beşiktaş ın maçlarını.
Hakettiğimizi bulduk. Bu oyuna bu skor az bile. Teşekkürler Beşiktaş. Sen busun.
Nedvedmania
21.Ekim.2011, 00:56
Maç bitmeden bi bakayim dedim açtığım gibi gol oldu.
kalemci
21.Ekim.2011, 00:56
Hakettiğimizi bulduk. Bu oyuna bu skor az bile. Teşekkürler Beşiktaş. Sen busun.
Dostum izlemeyeceksin o zaman yapacak birşey yok :)
Lucas Neill
21.Ekim.2011, 00:58
En az 3-4 net pozisyonu vardi Kiev'in ama Bjk 1 puani almaliydi yazik oldu
anil luque
21.Ekim.2011, 00:59
Carva yenilgiyi çağırdı çağırdı sonunda buluştular bol bol eğlensinler. Benden de selam söylesin.
Fearless Coward
21.Ekim.2011, 01:04
Carvalhal hocaysa ben daha bir şey demiyorum yahu...Mis gibi kadro var elinde kullanamıyorsun sen anca 0-0'a oyna 90'da yersin böyle...Beşiktaş'ın çıkma şansı %10...Bu maç berabere bitse iyi olacaktı İnönü'de Kiev'i yenmek neredeyse imkansız Beşiktaş Avrupa'ya veda etti diyebiliriz...
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2011, 01:05
Eğer maç berabere bitseydi,1 puan çok iyi sonuç ama keşke bunu hak ederek,iyi bir oyunla alsaydık diyecektim.Kiev hak ettiği galibiyeti,son saniye golüyle aldı.Gol olmadan önce hissettim gol olacağını.Carvalhal gibi kalitesiz bir hocayı takımın başına getiren yönetime teşekkürler.Acaba merak ediyorum Şifo Mehmet,Yılmaz Vural gibi hocaların ne eksiği var bu elin Portekizlisinden.Evet,golü yiyince çıldırdım ama yenildiğimiz için bunları söylemiyorum.Eğer maç berabere bitseydi yine söyleyecektim çünkü maçı seyrederken yine çıldırıyordum.Edu 70.dakiya kadar eli belinde geziyor,hoca hala oyunda tutuyor,akıl mantık alacak iş değil.Benim göremediğim ve hocanın gördüğü ne var bu adamda anlamakta gerçekten çok güçlük çekiyorum.Orta sahada pas yapamıyoruz,hücumda çoğalamıyoruz,rakip iyice oyundan düşmüş ama Fernandes gibi bir oyuncuyu almak aklının ucundan bile geçmedi herhalde.Tabii sahada mükkemel bir Beşiktaş vardı ya,ne gerek var canım işleyen düzeneği bozmaya! Her maçtan sonra bu senenin de yalan olacağına dair düşüncelerim malesef ağırlık kazanıyor.Bu durumda payı olan herkese yazıklar olsun.
besiktas1903
21.Ekim.2011, 01:08
Oyuna mudahale 0! Holosko'yu çok geç aldi oyuna ve Veli'yi zaman geçirmek için kullandi sadece..
Yedekte daha Fernandes ve Pektemek var veya Veli'yi önce almaliydi oyuna.
Ikinci yari Dinamo pozisyon buldu ama ilk yari gibi oynamadi erken degisiklikler yapip yene bilirdik..
eXcitinG
21.Ekim.2011, 01:11
Tayfur hoca içeriden çıktığında Lig ve Avrupa dan hedefLerinden uzakLaşmış bir takım buLacak. Yazık yani düştüğümüz durum ve oynadığımız futboL tamamen facia ve komedi.
Deus Dominus
21.Ekim.2011, 01:24
Schuster'in oynattığı futbolla bunun arasında dağlar kadar fark var...Bu kadro nasıl bu kadar aciz oynar anlayamıyorum. Bireysel olarak baktığın zaman hepsi ortalamanın üzerinde oyuncular ama takım olamıyor bir türlü bu topluluk.
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Ekim.2011, 01:32
1 puan Kiev deplasmani icin iyi olurdu, son saniyede cok kritik kayip oldu. Artik kalan 3 maci da kazanmak icin oynamali BJK. En kotu 7 puan gerekir gruptan cikabilmek icin, tabi Maccabinin performansina bagli. Etkisiz elemani oynarsa Maccabi 9 puan sart olur.
perpetua
21.Ekim.2011, 01:38
Takim olamadi deniyor Besiktas icin ama bence durum biraz farkli. Besiktas iki ayri takim oldugu icin zorlaniyor.
Ilk olarak Quaresma ve Simao cok yavas kaliyor. Hizlari yavas degil, pas alis verisleri yavas. Bunun nedeni de belli bence. Etraftaki oyuncularin, bu ikisi ile nasil oynayacaklari konusunda pek fikri yok. Almeida oynadigi zaman hucum yuku bu uclunun ustune yikiliyordu ve kisa ve cabuk paslasmalarla birbirlerine alan yaratiyorlardi. Edu en basta Almeida'nin futbol zekasina sahip bir futbolcu degil. Boylece bu paslasmalar da olamiyor. Yerine Holosko girse, Mustafa Pektemek girse hic fark eder mi? Bence etmez.
Peki Quaresma ile Simao orta sahadan kosu yapan oyunculari pozisyona sokabilir mi? O da mumkun degil cunku Ernst ve Necip ceza sahasina uzak oyuncular. Fernandes de genelde oyle. Zaten Aurelio orta sahayi gecmiyor. Guti oynasa, tek avantaj Simao veya Quaresma'yi pozisyona sokabilecek birisi ortaya cikar. Ama o da pek tutmuyor cunku Guti orta sahada tek kalinca, birisi ona kelepceyi takiyor ve yaratmak Necip'in, Ernst'e veya Fernandes'e kaliyor. Bu ucu de pek de yaratici oyuncular degiller.
Ya peki bekler? Ismail'in bastan beri sorunu sahada nerede duracagini, ne yapacagini kestirememesi. Bu nedenle de onune top verip, bos alan biraktiginizda alip gidiyor ama onune birisi ciktigi zaman ne yapacagini bilemiyor. Gecen yil fiziksel olarak rezalet olan, motivasyonunu ve konsantrasyonunu kaybetmis Hakan Balta'yi Milli takimda da bu yuzden kesemedi.
Sag bekte Hilbert dogru adam ama duz adam. Onun futbol zekasi Ismail'den kat kat daha iyi ama yetenekleri kisitli bir oyuncu. Ekrem de en iyi ihtimalle idare ediyor. O da Simao ile Quaresma ile pas alis verisine girebilecek bir oyuncu degil.
Eh bu durumda tabii Quaresma ve Simao da etkisiz olur. Ikisi de Besiktas kadrosunun geri kalani icin bence luks. Onlar yerine daha duz ama ileri geri calisan oyuncular bulundurup, Guti orta sahanin ortasinda oynatilsa, Besiktas daha etkili bir olur belki.
Sag kanat Hilbert, sol kanat Ismail saniyorum Quaresma ve Simao'dan daha uyumlu olur kadronun geri kalani ile. Sagli sollu bol bol orta, orta sahadan ceza alanina girecek bir oyuncu (Fernandes olabilir), Guti ve arkalarinda 90 dakika adam kovalayacak Necip. Guti oynamak istemiyor mu? O zaman Ernst ceza alanina giren, Fernandes organize eden olsun. Ernst tam anlamiyla yapamaz ama en azindan verilen gorevi yapmaya calisir.
Ileride? Iste o da Almeida'siz olmaz. Tanju ile Ekrem de bekleri kapatir bir turlu.
eXcitinG
21.Ekim.2011, 01:59
Bence sıkıntı biz pres yapmasını biLmiyoruz. BeLki çoğu kişi dikkat etmedi ama Kiev inanıLmaz boş Pres yaptı. Artık futboLda rakibi oynatmamak için boş presi çok iyi yapmak gerekiyor. AdamLar top bizde iken top ayağında oLan adama değiL, onun pas atabiLeceği adamLara çok iyi baskı yaparak bizim tehLike yaratacak pozisyon buLmamızı engeLLediLer. Topa sahip oLduğumuz yerLere bakarsak hep savunmada ve orta sahanın önünde iyi pas aLışverişLeri yaptık ama ne zaman orta sahayı geçtiysek pas verecek adam buLamadık ve geri dönmek zorunda kaLdık. 2 kez orta sahada iyi çıktık ve Edu ağır kaLdığı içinde bunLar başarısız oLdu. Simao ve Quaresma aynı anda oynayacaksa kesinLikLe ya 4-4-2 oynamaLı ya da Simao 4-2-3-1 de forvet arkasında ki serbest adam roLünde oynamaLı. Bu anLayış iLe bizim başarıLı oLma ihtimaLimiz gerçekten çok zor. KanatLarda Q7 ve Simao iLeride Pektemek veya HoLosko-Edu anLayışı iLe ALmeida nın oLmadığı dönemde oynasaydık takım bu durumda oLmazdı..
nikootinn
21.Ekim.2011, 03:13
Edu'nun bu takımda işi ne anlamakta güçlük çekiyorum
Dostum izlemeyeceksin o zaman yapacak birşey yok :)
Bu degil sorun ama. Biliyorum son zamanlarda asiri olumsuzum ama gercekten pes artik dedirtti besiktas. Bu butun besiktaslilarin sorunu. Ne yapalim yillarin getirdigi bir aliskanlik olmus bizde. Oyunumuz berbatta olsa izleme geregi duyuyorum. Eksiklik gibi geliyor izlemezsem. Keske dedigin gibi izlemesem, izleyemesem :)
sarianet
21.Ekim.2011, 11:54
geçen sene "gelecek senenin takımını kuruyoruz" diyen yönetim acaba bu sene ne diyecek merak ediyorum
punisherfero
21.Ekim.2011, 12:10
1-0a sevinmesi lazım bjknin.okadar gol kaçırdıki kiev rezil edebilirlerdi geçen sezonki gibi
SAİT71
21.Ekim.2011, 12:19
BJK'nin bu sistemde gol atması çok zordu. Hele ileride Edu gibi bir adamla. Bence 0-0 hem ülke puanı hem Beşiktaş için çok iyi olacaktı. Ukrayna takımına yenilmek ülke puanı açısından da kötü oldu. Adamlar farkı açtılar iyice... Sağlık olsun
Universal
21.Ekim.2011, 18:18
Dünkü maçtan sonra genel olarak şunu söylüyorum, Türk Futbolu böyle devam ederse 5 yıl içinde çok kötü günlere gelecektir. Yahu Avrupa'da zaferi bıraktım, iyi futbol izlemek bile hayal, bu Beşiktaş için değil her kulübümüz için geçerli, bu gün tuttuğum takım Fenerbahçe gitsin, dünkü Beşiktaş gibi oynardı Kiev önünde.
Portekiz, Hollanda, Ukranya veya Rusya takımlarını izliyorum birde bizim takımlarımıza bakıyorum, futbol olarak bile tatmin olamıyoruz kaldı ki skor bekliyoruz.
europeanconquer
21.Ekim.2011, 18:22
Dünkü maçta gördüğüm kadarıyla hücümda organize olamıyor Beşiktaş.Quaresma çok çok yetenekli ama yeteneklerini nerede kullanacağını bilmiyor.Beşiktaş'ın yediği gole ise son dakinanın etkisiyle konsantrasyon eksikliği diyelim.İlk başta dediğim gibi hücumda organize olmayı becerebilirse bir şeyler başaracaktır Beşiktaş.
sarianet
21.Ekim.2011, 18:26
ya golde biraz şansızlıktı ama nolursa olsun bi puan kaçtı
footballer33
23.Ekim.2011, 00:49
1 puan Kiev deplasmani icin iyi olurdu, son saniyede cok kritik kayip oldu. Artik kalan 3 maci da kazanmak icin oynamali BJK. En kotu 7 puan gerekir gruptan cikabilmek icin, tabi Maccabinin performansina bagli. Etkisiz elemani oynarsa Maccabi 9 puan sart olur.
Kalan 3 maçta 7 puan lazım bence de, çünkü Maccabi bu grupta şamar oğlanı konumunda. Bizim de o 3 maçtan 7 puan çıkarmamız mucizelere bağlı. Şansımızın olmadığını düşünüyorum, bu hocayla ve bu futbolla.