View Full Version : [8.Hafta] Galatasaray - Gaziantepspor
Homer J.S
25.Ekim.2011, 15:32
http://img718.imageshack.us/img718/1041/gsantep.png
okumus
25.Ekim.2011, 17:44
Antep bizi yenerek çıkışa geçmek isteyecek zor maç ben 2 olur diyorum istemeyerek inşallah kazanırız
LadroN
25.Ekim.2011, 17:52
TT Arena'da çok zor puan kaybediyoruz.Bu alışkanlığı devam ettirip kazanacağımızı düşünüyorum.İnşallah ilk dakikalarda bir gol bulup farka gideriz.Eğer gol gecikirse gene kriz geçirere geçire kazanırız.
NikolaiBelinski
25.Ekim.2011, 17:56
Bence Galatasaray TT Arena'da galibiyetlerine devam edecektir. 4 farklı bir galibiyet bekliyorum Galatasaray'dan ...
Sirius Black
25.Ekim.2011, 20:19
Arena'da bilet fiyatları yarı yarıya düşmüş. Bunun da etkisiyle 40 bin kişi olur en az. Arena'da zaten zor kaybediyoruz. En kötü 1-0 alırız.
William Rookwood
25.Ekim.2011, 21:07
Gaziantepspor geçen maçta Muhammet'in iyi oyunuyla kazandı, yine eskisinden farklı bir Gaziantepspor yoktu. 2-1 ve ya 3-1 yeneriz
Alicanfmfan
26.Ekim.2011, 01:38
Gol yemeden kazanacagımızı düşünüyorum skor tahmini olarak 2-0 , 3-0 diyorum...
byariff
26.Ekim.2011, 01:46
Evimizdeki gelenegi bozmayiz dusuncesindeyim 1-0 veya 2-1 kazaniriz.
Suicider
26.Ekim.2011, 16:43
Antalya beraberliği kötü oldu o yüzden hazır rakiplerimizde birbiriyle maç yapıyoken bu maçı kazanmalıyız.
nannar
26.Ekim.2011, 16:53
Ben sezonun en keyifli maçlarından birini bekliyorum. 2 takım da futbol oynamayı seven,savunma yapmadan sürekli hücumu düşünen ve savunmasında da sıkıntılar yaşayan ekipler :) Bol pozisyonlu bir maç bekliyorum.İnşallah galip geliriz fakat hala sistemin oturmamış,ilk 11'in belirsiz olduğu bir ortamda tedirgin olmamız da normal sanırım :)
byariff
26.Ekim.2011, 20:44
Galatasaray (http://www.mackolik.com/Takim/1/Galatasaray): Muslera, Sabri, Gökhan, Ujfalusi, Hakan Balta, Selçuk, Melo, Engin, Kazım, Riera, Elmander
Gaziantepspor (http://www.mackolik.com/Takim/6/Gaziantepspor): Karcemarskas, Emre Güngör, Ivan, Dany Nounkeu, Wagner, Serdar Kurtuluş, Bekir Ozan, Sosa, Gillas Binya, Olcan , Muhammet
europeanconquer
26.Ekim.2011, 20:50
Özel dersim olduğu için ilk yarıyı izleyemeyeceğim.Umarım ilk yarı gol olmaz da ikinci yarı daha çok heyecanlı bir maç izlerim :p :n:
William Rookwood
26.Ekim.2011, 21:15
Ozan Binya ve wagner çok yanlış bir tercih bana göre. Çünkü Ozan ve Binya defansa dönük yani dmc pozisyonunda oynayan oyuncular, Wagner ileride çok yalnız kaldığı için istediği gibi top alışverişi yapamıyor. Geçen sene Hürriyet gibi defansını toparlayan ve ileride pres yapan bir oyuncu olduğu için ilerde ki oyuncular daha rahat edebiliyordu. Bu sene Wagner geriye gelip defans yapmaya çalışıyor haliyle ileride ki oyuncuların performansıda yansıyor bu durum...
byariff
26.Ekim.2011, 21:38
Goooollllllllllll Selcuk ınan.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 21:38
Gooool Selçukk :D
byariff
26.Ekim.2011, 21:40
Engin cok muthis baski kurdu ve haksiz bir sari kart yedi
byariff
26.Ekim.2011, 22:05
muhammet demir atti 1-1 oldu golde gokhan zan saha kenarindaydi sakatlanmisti bunlar bahane degil tabiki servet giriyor - gokhan zan cikiyor 2 zorunlu degisiklik yaptik.
titates1
26.Ekim.2011, 22:08
antep attı bir tane daha
byariff
26.Ekim.2011, 22:11
2.ci golde sanki musleranin hatasi var onde durmus gibi
William Rookwood
26.Ekim.2011, 22:19
Daha gireli 10 dakika olmadı,keşke semihi soksaydı hoca...
Lucas Neill
26.Ekim.2011, 22:21
Bu maclarda yapilan hatalar beni sinirlendirmiyor artik nasil olsa bu takim söke söke playoff'a kalacak.Playoff maclarinda böyle sacma sapan hakem hatalari olursa taraftar cigrindan cikar.
eXcitinG
26.Ekim.2011, 22:26
Biraz daha sakin oLaLım arkadaşLar. Eğer sinirLiyseniz foruma yazmayın, daha sonra sakinLeşince geLip yazın yazacakLarınızı.
M.Scofield
26.Ekim.2011, 22:26
allah aşkına neye kırmızı verdi biri bana anlatsın
C h A o S
26.Ekim.2011, 22:27
Takımda 10 numara eksikliği var.İleride top kurucak,yaratıcılığıyla pozisyon yakalayacak oyuncu yok.Elmander çok tek kalıyor.Kanatlardan katkı 0.Şöyle sağlı sollu orta açtığımızı hatırlayan var mı?Riera balon çıktı.Ruhsuz oynuyor.Keita gibi adam lazım.Habire ona topları şişirip duruyoruz.Devre arasında mutlaka forvet ve 10 numara transferi yapılmalı.Yoksa bu düzende çok sıkıntı yaşarız.
Lucas Neill
26.Ekim.2011, 22:27
Bu sari, Melo'nun yaptigi hareket kirmizi olmaliydi. Umarim 3-5 hafta mac alamaz yardimci ve bas hakem. Ayrica geldiginden beri Riera ne yapiyor biri bana anlatsin. Devre arasinda kesinlikle sag sol kanat oynayabilen bir oyuncu almaliyiz forvetten önce. Kazim cikinca Eboue giriyor o da iyi degil.
NikolaiBelinski
26.Ekim.2011, 22:30
Galatasaray takımına gerçekten kıyım yapıldı gibi son dakikalarda, çok ağır oldu kırmızı kart kararı. Maçın ilk yorumlarında 3-4 fark atar galatasaray demiştim ama zorunlu 2 değişiklik ve gelen kırmızı kart beni ters köşeye yatırdı. Fatih TERİM bence o kalan 1 değişikliği ile silahını kullanıp bu maçtan en kötü 1 puanı çıkaracaktır.
byariff
26.Ekim.2011, 22:32
Rierayi izleyince Sac bas yoluyorum. bu adami izledikce Culio"yu ozluyorum Culio yillik 600 bin euro aliyordu ve rieradan kat kat iyi mucadeleci,hirsli olmasi obur ozelliklerini saymiyorum zaten rieradan iyi bir futbolcu.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 22:34
Şu Galatasaray maçlarını ne zaman izlesem ya berabere kalıyor ya yeniliyor ne uğursuz adamım ya :D
IcedEarth
26.Ekim.2011, 22:34
Bariz taç şansını engellemekten dolayı kırmızı gördük galiba..
Bravo MHK, bravo TFF.. Aynen devam edin..
Ünal Başkan'a da sesleniyorum buradan.. Artık susmayın, her hafta hakem şovlarından bıktık usandık..
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 22:35
Hep oyunlar senaryolar..
Sustuysak bir yere kadar..
Aklınızdan çıkarmayın..
TÜRKİYE'DİR GALATASARAY !
Muslera'nın hatalı yediği gol ve İBB kaybı,
Muslera'nın kırmızı gördüğü maç ve puan kaybı,
Maç içindeki sakatlıklar nedeniyle gelen puan kayıpları,
Bugün yine sakatlıklar ve kırmızı karttan dolayı yenik durumdayız.
Yendiğimiz maçlarda da öyle bunaltan, iyi top oynayan bir takım değiliz. Fatih Terim'in bunları görmesi lazım. Bu kadar oyuncu kaynaklı sorun yaşıyorsan tesadüf, aksilik, futbol şansızlığı olamaz. Birşeyler demek ki yerine oturmamış. Galatasaray ilerde organize olmakta sorun çekiyor. Melo pozisyon oluşturabilecek bir oyuncu ama sürekli savunmada oynuyor. Kanatlarımız çok zayıf. Büyük takım bu kadar komik pas hataları yapamaz. Üstüne hakem hatalarıda gelince yapacak birşey kalmıyor.
Önce bu takım düzelecek sonra hakemleri konuşacağız. Hakemler yıllardır bildiğimiz kişiler ve kötü niyetlerinden değil tamamen yeteneksiz olmalarından ötürü bu işi beceremiyorlar. Galatasaray'ın kendisini düzeltmesi lazım.
byariff
26.Ekim.2011, 22:59
2-2 Elmandeeeeeerrrrr
sabri reiz guzel gecti ve guzel pas atti.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 22:59
Goooool Elmanderrrrrrrrrrrrrrr
ne maç oluyor arkadaş ya!
William Rookwood
26.Ekim.2011, 23:03
Bune Allah aşkına
byariff
26.Ekim.2011, 23:05
2-3 oldu. Musleranin hatasi yine.
NikolaiBelinski
26.Ekim.2011, 23:08
Muslera'ya fazla yüklenmeyin arkadaşlar sonuçta kaleci olmanın modern futboldaki zorluklarını biliyoruz. Bariz bir hata yapmadığı sürece Muslera bence Galatasaray takımına gelmiş en başarılı kalecilerden olacaktır.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 23:09
Yok artık hakem yok artık sabri yok artık !!!
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 23:10
Bu da mı kırmızı yahu bu da mı ?
vay be hakemlerimiz gerçekten güçlü kararlar veriyor
1 kırmızı daha bekliyoruz
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 23:11
Şu an yan tribünlerde teller yok hakem dikkatli olmalı bence.
europeanconquer
26.Ekim.2011, 23:12
Beraberlik iyidir artık bu maçta.
RaSenGan
26.Ekim.2011, 23:13
Ha gayret hükmene az kaldı.
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 23:14
Ha gayret hükmene az kaldı.
Amaçları önce acı çektirmek. :)
NikolaiBelinski
26.Ekim.2011, 23:15
Geçmiş olsun Galatasaray takımına, 77 dakikadır hakemin maçı katledişini izliyorlar/dinliyorlar.
byariff
26.Ekim.2011, 23:16
Melo cok sabirli gercekten iyiki o kart gormedi.
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 23:17
Melo cok sabirli gercekten iyiki o kart gormedi.
Şu an sabırlı olan taraf tribün sahaya bırının gırmemesı tam bir mucize.
kalemci
26.Ekim.2011, 23:18
Yarın sınav var diye izlemedim maçı pişmanım pişman.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 23:19
takım 9 kişi kalınca daha hırslı oynuyor :D
byariff
26.Ekim.2011, 23:22
2-4 oldu yine musleranin hatasi.
Hakemde Cenk Tosun'la beraber secdeye yatıyor mu?
izlemiyorum maçı ama bu kadarda olmaz arkadaş ya
William Rookwood
26.Ekim.2011, 23:23
4.gol %100 hatta %1000 ofsayt açık ara ofsayt daha ne diyeyim ben buradan gördüm ofsaytı hakem göremedi...
Night_Mare17
26.Ekim.2011, 23:34
Türkiye Ligi bitmiş millet dağılın..
Deus Dominus
26.Ekim.2011, 23:34
ofsayt değil. Tekrarını gösterdi, hatta ben golü görememiştim, geriye alıp baktım. Muslera'nın top kontrolünde sıkıntısı var, çok top sektiriyor.
Lucas Neill
26.Ekim.2011, 23:37
Rezalet bir hakem yönetimi mactaki tek olumlu yan, oyuncularimizin hirsli olmasiydi.
Alicanfmfan
26.Ekim.2011, 23:37
Okuldaydım maçı izleyemedim şimdi pozisyonları izleyip yorum yapacagım , ama burada anlasıldıgı üzere hakem ve tff eyyamına devam ediyor.
Fearless Coward
26.Ekim.2011, 23:38
Bu hakem kim bi kere ilk defa duyuyorum adını böyle saçma sapan hakemleri atayacaklarsa böyle maçlara Türk futbolu ölmüş demektir...Vallaha bu adamlar bile hakem oluyor bende mi olsam acaba ? ciddi ciddi düşünmeye başladım :D iyi de para var...Zemini hiç konuşmuyorum berbat durumda...
ReaList
26.Ekim.2011, 23:39
Antep geçen maç 3 attı bu maç 4 attı Trabzon maçında 5 atar mı acaba :)
europeanconquer
26.Ekim.2011, 23:39
Bu dakikadan sonra yorum yapmak bir işe yaramayacağı için gelecek haftaya odaklanmak gerekiyor acilen devre arasına kadar bir seri yakalamalıyız.
Deus Dominus
26.Ekim.2011, 23:40
Yıllardır Süper lig'te maç yönetiyor bu hakem, ve yılardır da (sizi bilmem ama) beni kanser etmek için uğraşıyor :) Ben başvurumu yaptım HiF hakemliği için usta, gel sende :D birimiz yan hakem, birimz orta hakem götürürüz işi :D
Fearless Coward
26.Ekim.2011, 23:45
Yıllardır Süper lig'te maç yönetiyor bu hakem, ve yılardır da (sizi bilmem ama) beni kanser etmek için uğraşıyor :) Ben başvurumu yaptım HiF hakemliği için usta, gel sende :D birimiz yan hakem, birimz orta hakem götürürüz işi :D
Aynen geliyorum bu hakem beni daha ilk maçtan kanser etti :D
C h A o S
26.Ekim.2011, 23:46
Muslera ve Eboue beni ve sanıyorumki bir çok taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattı.Acilen toparlanmalılar.
Hakeme zaten diyecek bir şey yok.Alıştık artık bazı şeylere.Ama bugün taraftarımızda ve oyuncularımızda gördüğüm hırs beni çok ümitlendirdi.İnanıyorumki mutlu sona her şeye rağmen ulaşıcağız.
nannar
26.Ekim.2011, 23:48
Onurlu mücadelelerinden ötürü iki takımın oyuncularını da tebrik ederim...
Hakem konusunda konuşmaya çalışırsam forumdan yine ceza alırım diyerek başlığı terk ediyorum...
"Bir takım psikolojik olarak nasıl liğme liğme kıyılır" senaryosunu izledik bu gece!
kalemci
26.Ekim.2011, 23:50
Muslera dönemsel başarıları olan başarısız bir kalecidir benim gözümde.
William Rookwood
26.Ekim.2011, 23:56
Muslera dönemsel başarıları olan başarısız bir kalecidir benim gözümde.
şu huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece bizim futbolumuz arpa boyu yol alamaz. e be kardeşim adam 5-6 yıldır italya liginde 5-6 yıldır italyanın en iyi kalecilerinden dünyanın en iyi yedinci kalecisi seçilmiş, copa americanın en iyi ikinci kalecisi bunlar dönemsel mi? bir futbolcu kaç yıl futbol oynuyorda 5-6 yıllık performans dönemsel olsun ne güzel bakış açın var hayran kaldım valla. Muslera teke tek kaldığı zaman zorlanan bir kaleci olduğu için 3. golde kalesinden çıktı çünkü kendini çok iyi biliyor. 4. golde ise hem zeminin azizliğine uğradı hemde bana göre bariz bir ofsayt vardı orada. pas veren oyuncu cenkin daha gerisindeydi bizim oyuncularda cenk'in arkasındaydı. burada yapılacak en son yorum muslerayı suçlamak olur.
benim muslera ya olan güvenim sonsuz.. bu maçta olanlarda savunmada ki aksaklıklar, açıklar ve eksiklikleri unutmamak lazım.
leventb12
26.Ekim.2011, 23:57
Bu maçın tabiri GALATASARAY 2-4 hakemler ! nedir ya bu Sabri'de hiçbirşey yoktu.
M.Scofield
26.Ekim.2011, 23:58
kalecimiz iyidir ne olursa olsun
LaigLeNoiR
26.Ekim.2011, 23:58
Maçı izleyemedim en kısa sürede izleyip posizyonlar hakkında kendi fikrimi söyleyeceğim.
G.Antepsporu tebrik ediyorum galibiyetinden ötürü.
cimboom
27.Ekim.2011, 00:00
Asistleri hakemden gelen golleri birakin Muslera Casillas bile kurtaramaz beyler.
Lucas Neill
27.Ekim.2011, 00:08
2 yildir 4 büyüklerin macina verilmeyen hakem bizim macimiza veriliyor. 8 haftada Bünyamin Gezer, Yunus Yildirim ve bugünkü hakem tesekkürler federasyon ve mhk.
M.Scofield
27.Ekim.2011, 00:10
soğudum herşeyden bi anda ligden herşeyden
Night_Mare17
27.Ekim.2011, 00:29
FT : "Bir gün Türk futbolunun bir yerinde olup birşeyleri düzeltmek istiyorum"
FT : "Eğer müsade edilirse galibiyete de arada sırada ihtiyacımız olacak."
Deus Dominus
27.Ekim.2011, 00:33
Bu maçın tabiri GALATASARAY 2-4 hakemler ! nedir ya bu Sabri'de hiçbirşey yoktu.
Evet Sabri'nin yaptığı faulde kartlık birşey yoktu, ama hırsının kurbanı oldu...Ondan bir önceki pozisyonda da görmek için uğraştı, hakem vermedi. Yine aynı hareketi tekrarlayınca- bu kez topa da vurarak- 2. sarıyı aldı gitti...Geçen hafta mıydı? Yine bir pozisyona çok aşırı tepki vermiş, hakem görmezden gelmişti. Fatih Terim'in uyarması lazım Sabri'yi. Bir anlık sinirle yapılan bazı şeylerin bedeli çok ağır olabiliyor, iyi niyetli çalışkan bir oyuncu ama zaten takım eksikken o kartı görmesi bitirdi takımı. 10 kişi devam etse maç belki de Galatasaray puanla ayrılacaktı bugün sahadan.
barahir
27.Ekim.2011, 00:35
Sadece Servetin kırmızıyı gördüm.. Hakem rezalet..
kalemci
27.Ekim.2011, 00:44
şu huyumuzdan vazgeçmediğimiz sürece bizim futbolumuz arpa boyu yol alamaz. e be kardeşim adam 5-6 yıldır italya liginde 5-6 yıldır italyanın en iyi kalecilerinden dünyanın en iyi yedinci kalecisi seçilmiş, copa americanın en iyi ikinci kalecisi bunlar dönemsel mi? bir futbolcu kaç yıl futbol oynuyorda 5-6 yıllık performans dönemsel olsun ne güzel bakış açın var hayran kaldım valla. Muslera teke tek kaldığı zaman zorlanan bir kaleci olduğu için 3. golde kalesinden çıktı çünkü kendini çok iyi biliyor. 4. golde ise hem zeminin azizliğine uğradı hemde bana göre bariz bir ofsayt vardı orada. pas veren oyuncu cenkin daha gerisindeydi bizim oyuncularda cenk'in arkasındaydı. burada yapılacak en son yorum muslerayı suçlamak olur.
Benim Muslera'yı suçladığımı kim söyledi ki :) Bu görüşüm Cimbom'a imza atmadan önce de vardı 2 yıl önce de vardı. Dünyanın en iyi 7. kalecisi Kupa Amerika da ki başarısı yüzünden. Seneye aynı listede ilk 100e de giremeyebilir ilk 3e de girebilir. Dönemlik baz alınıyor.Biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.
Ayrıca Muslera'yı Lazio'dayken yeterince izlediğini düşünmüyorum dostum tabi yanılıyor da olabilirim. O zaman dönemselden kastımı anlardın.
Muslera Türkiye için yeterli bir kaleci bence de Cenk gibi. Galatasaray, Lazio, Beşiktaş gibi takımlarda 1.kaleci olması da normal. Ama benim hiç bir zaman beğendiğim bir kaleci olmadı bu seneki kupa amerika ve 2 sene önceki italya süper kupası hariç.
uAburak89
27.Ekim.2011, 01:04
Eğri oturalım doğru konuşalım, dk. 6 öne geçiyoruz organize sayılabilecek bir şekilde golü buluyoruz, Kazım takipçiliğini konuşturuyor. Sonra ne oluyor, golü 10 kişiyken yemek bahane değil, Ujfalusi Muhammet'e vurdurmayacaktı orda. Ne olduğunu anlamadan 2. jeneriklik golü yedik, sonra kimsenin anlam veremediği kırmızı kart. Hakem o kırmızı karta kadar en az 10 tane hatalı karar verdi ve bunların yarısından fazlası bizim lehimize gibi görünse de aleyhimize olanlarda kartlarını kullanırken lehimize olanlarda es geçti. Servet'i atması oyunu da tamamiyle değiştirdi.
Biz zaten maça 10 kişi çıkmıştık aslında, adı var ama kendisi yok olan Riera her maç takımı eksik bırakıyor. Kazım sakatlanıp çıkınca yerine de kimse girmedi zira Eboue de diğer hayaletimiz. Bir de üstüne kırmızı yiyince zaten maç orda çoktan gitmişti. Tribünlerin gazı, hırs mücadele bir yere kadar. Ne oldu ikinci yarı, ıkındık sıkındık doldur boşalt şişir yavrum baktık olmuyor Selçuk Sabri'yi gördü tık tık iki pasta gol geldi ama takım yorgun düşünce anında yine yedik.
Hakem bizi doğradı diyenlere katılıyorum sonuna kadar, ama biz iyi oynamıyoruz bu da bir gerçek. Sen iyi oynarsan, sen Galatasaraysan çıkacaksın hakemi de yeneceksin arkadaş. Bu kadar basit.
Fatih Terim otursun düşünsün, bu Riera ve Eboue'ye verilen her kuruşa acıyorum ben yoklar sahada faydalı en ufak hareketleri yok. Yazık değil mi Elmander'in, Melo'nun, Ujfalusi'nin, Engin'in, Sabri'nin emeklerine adamlar bir tarafına yırtıyor Riera beyefendi her topu eziyor. Gözünü sevdiğim Culio'nun suçu neydi arkadaş, iş bilmezlik bu yapılan.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 01:08
Benim Muslera'yı suçladığımı kim söyledi ki :) Bu görüşüm Cimbom'a imza atmadan önce de vardı 2 yıl önce de vardı. Dünyanın en iyi 7. kalecisi Kupa Amerika da ki başarısı yüzünden. Seneye aynı listede ilk 100e de giremeyebilir ilk 3e de girebilir. Dönemlik baz alınıyor.Biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.
Ayrıca Muslera'yı Lazio'dayken yeterince izlediğini düşünmüyorum dostum tabi yanılıyor da olabilirim. O zaman dönemselden kastımı anlardın.
Muslera Türkiye için yeterli bir kaleci bence de Cenk gibi. Galatasaray, Lazio, Beşiktaş gibi takımlarda 1.kaleci olması da normal. Ama benim hiç bir zaman beğendiğim bir kaleci olmadı bu seneki kupa amerika ve 2 sene önceki italya süper kupası hariç.
Ankaragücü araştırmacısı olman ve şu yazdığın yorumdaki cümleler benim kafamı karıştı. :) Benim anladığım kadarıyla futbolculara bakış açımız farklı. Bir kaleci ortalama 40 yaşına kadar oynar. En olgun yaşları ise 30 yaşından sonra başlar kalecilerin. Ben çok sıkı bir Lazio taraftarı olmakla beraber, Türkiye liginden sonra en çok sevdiğim ve takip ettiğim lig İtalya ligidir. Muslera Lazio'ya ilk geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşındaydı. Oyun içerisinde çok bariz hatalar yapıyordu bir kaç kurtarış dışında. Hatta kendi kendime koskoca Lazio'yunun kalecisine bak nereden bulmuşlar bunu dedim. Fakat her geçen yıl yaşınında artmasıyla birlikte üzerine koyan bir kaleci Muslera. Şuana kadar yediği hatalı gol oldukça fazla fakat: benim görüşüm, bir kaleci 18 ve 26 yaşları arasında yediği goller olgunluk sürecidir. Mesela şuanda Manu'nun kalesini koruyan ve geçen hafta 6 gol yiyen De Gea'da aynı süreçte. Böyle hatalar yaptığı için onu eleştirmek yanlış olur. Tam tersi, kaleciler hatalı gol yedikçe olgunlaşır, ki Muslera 25 yaşında genç bir kaleci ve bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkileyen goller yemedi şuana kadar. Ama eğer gerçekten olaya bu şekilde bakıyorsan sana Volkan Demirel örneğini gösterebilirim. 29-30 yaşında bir oyuncu maç içerisinde halen hatalı gol yiyebiliyor. O zaman bu senin gözünde Volkan Türkiye standartlarında bir kaleci tıpkı Cenk gibi, ben bunu anlıyorum yorumundan. :)
BaGa TaRKaN
27.Ekim.2011, 01:09
Helal Antep'e Sonunda Silkelenmişler Forumu Açtım Süper Müjde Oldu Gece Gece :D
Bu Arada Sabri'nin Pozisyonda 2.Sarıdan Kırmızı Görmüş Heralde Aşırı İsyan ve Küfür Ettiyse O Yüzden Görmüş Olabilir Bence Kasıt Aramayın Çünkü Sabri'nin Tepkisi Çok Fazla :)
Ama Faullük Bir Durum Yok Faul Vermesi Ayrı Bir Karar Olmuş Yardımcısına Uyuyor Yardımcınında Gözünün Önünde Var Bu Yardımcıda Birşeyler Ama Hadi Hayırlısı
Sabri Kırmızı Kart Anı
ReaList
27.Ekim.2011, 01:10
Yalnız Antep'in ilk 2 golü derslik
İlk golü bu kadar rahat ve estetik vurabiliyorsa Antepli oyuncu defansı sorgulamak gerekir, İkinci gol de ise Muslera dışındaki bütün takım başka bir maçta gibi, yani top direkten döndükten sonra 2. şut da direkten dönse üçüncü şutu da rahatlıkla vurabilecek haldeydi Antepli oyuncular.
RodRiGOtELLo14
27.Ekim.2011, 01:13
markus merk hakemleri çok güzel yorumladı. Net eski hakem olarak utandım..
uAburak89
27.Ekim.2011, 01:15
Yalnız Antep'in ilk 2 golü derslik
İlk golü bu kadar rahat ve estetik vurabiliyorsa Antepli oyuncu defansı sorgulamak gerekir, İkinci gol de ise Muslera dışındaki bütün takım başka bir maçta gibi, yani top direkten döndükten sonra 2. şut da direkten dönse üçüncü şutu da rahatlıkla vurabilecek haldeydi Antepli oyuncular.
Kesinlikle. Özellikle 2. golde bizden 3 yada 4 oyuncu sağ çizgideki golü gayet güzel izledi. Savunma nasıl yapılmaz en güzel örneğini verdik.
Bu arada orta hakemden çok o bakışlarında meymenet olmayan yardımcı doğradı bizi, biraz daha zorlasa antep'e kupon yaptı herhalde diyecektim..
RodRiGOtELLo14
27.Ekim.2011, 01:25
Fatih Terim'in ve yöneticilerin dediği gibi taraftarları tebrik etmek lazım. Küfür çok az duydum ve tahriklere gelmeyerek olayda çıkarmadılar. Sonuçta sahaya inmesi de çok basit atlasan ordasın. Galatasaray'ı kaos ortamına dahil etmek istiyorlar ama ne Fatih hoca ne taraftar ne de takım buna gelmeyecektir.
LaigLeNoiR
27.Ekim.2011, 01:30
Maçın özetini izleyebildim ilk önce Melo'nun arkadan yaptığı bir müdahale vardı hakem es geçmiş bence en az sarı kart gerektiriyor.
Servet'in gördüğü kırmızı kart çok tartışmalı, oyuncu uzak bir yerde yere düşürüldü sarı kart daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Melo'nun attığı gol net ofsayt. Doğru karar vermiş hakem.
Sabri'nin her iki sarı kartıda doğru, dolayısıyla kırmızı kart doğru karar.
O kadar ahım şahım isyan edilecek bir hakem yokmuş bence sahada. Sadece oldukça cesur bir hakem gördüm. Elini cebine atmakdan ve düdük çalmaktan korkmayan bir hakem varmış.
Tabii tüm bunlar üst üste gelince bir büyük takımın aleyhine bu kadar tantana kopması kaçınılmaz oluyor. Bu Beşiktaş'ta da böyle Fenerbahçe'de de, Trabzonspor'da da.
Gaziantep iyi posizyonlara girmiş bu haftaya kadar olmayan bir hücum organizasyonları içindeler. G.Saray ise malesef orta saha sıkıntısı yaşıyor. Toplar mecburen kanatlardan geliyor, ortadan top getirecek oyuncu yok. Bazen Engin bu işi yapıyor. Sol kanatta da bu zamana kadar işlemeyen bir Riera var. Sağ kanata kalıyor iş. Orada da Sabri, Kazım zaman zamanda Eboue.
Orta sahada hem Melo hem de Selçuk bana göre düz oyuncular, yanlarında bir tane 10 numara olduğu zaman ise çok fazla işe yarayacak isimler ancak bu G.Saray'da malesef yok.
Tekrar Antep'i tebrik ediyorum, G.Saray'a ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım en kısa sürede toparlanıp ilk 4'e kalırlar.
uAburak89
27.Ekim.2011, 01:35
Melo'nun atılması lazımdı, arkadan yaptığı hareket çok yanlış. Sabri'nin kartları doğru ama olaya neden sonuç olarak bakınca ikinci sarı karta sebebiyet veren pozisyonda çok temiz aldı topu pozisyonda faul yoktu. Maçın stresi ile itirazı abartınca atıldı haliyle. Elmander ile birlikte maçın bizim adımıza en iyisiydi Sabri, o da atılınca fişimiz tamamen çekildi zaten.
Taraftar iyiydi de ayakkabı atıldı sahaya yahu, o da enteresan oldu.
Stan13
27.Ekim.2011, 01:43
Diyecek söz yok. Tek kelime dahi yok.
kalemci
27.Ekim.2011, 01:53
Ankaragücü araştırmacısı olman ve şu yazdığın yorumdaki cümleler benim kafamı karıştı. :) Benim anladığım kadarıyla futbolculara bakış açımız farklı. Bir kaleci ortalama 40 yaşına kadar oynar. En olgun yaşları ise 30 yaşından sonra başlar kalecilerin. Ben çok sıkı bir Lazio taraftarı olmakla beraber, Türkiye liginden sonra en çok sevdiğim ve takip ettiğim lig İtalya ligidir. Muslera Lazio'ya ilk geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşındaydı. Oyun içerisinde çok bariz hatalar yapıyordu bir kaç kurtarış dışında. Hatta kendi kendime koskoca Lazio'yunun kalecisine bak nereden bulmuşlar bunu dedim. Fakat her geçen yıl yaşınında artmasıyla birlikte üzerine koyan bir kaleci Muslera. Şuana kadar yediği hatalı gol oldukça fazla fakat: benim görüşüm, bir kaleci 18 ve 26 yaşları arasında yediği goller olgunluk sürecidir. Mesela şuanda Manu'nun kalesini koruyan ve geçen hafta 6 gol yiyen De Gea'da aynı süreçte. Böyle hatalar yaptığı için onu eleştirmek yanlış olur. Tam tersi, kaleciler hatalı gol yedikçe olgunlaşır, ki Muslera 25 yaşında genç bir kaleci ve bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkileyen goller yemedi şuana kadar. Ama eğer gerçekten olaya bu şekilde bakıyorsan sana Volkan Demirel örneğini gösterebilirim. 29-30 yaşında bir oyuncu maç içerisinde halen hatalı gol yiyebiliyor. O zaman bu senin gözünde Volkan Türkiye standartlarında bir kaleci tıpkı Cenk gibi, ben bunu anlıyorum yorumundan. :)
Öncelikle kafanın neden karıştığını anlamaya çalışıyorum yani kurduğun bağlantıyı.
Yanlış hatırlıyorsun 2007 yılında geldi ve ilk senesinin tamamına yakınında yedek oturdu. İkinci senesi de ilk seneye oranla daha fazla maça çıktı. Patlama senesi geçen senenin başındaki İtalya süper kupası ve Kupa Amerika oldu.
Ayrıca ilk başta yediği hatalı goller oldukça fazla demişsin sonrasında Muslera 25 yaşında genç bir kaleci bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkiliyen goller yemedi şuana kadar demişsin. 1. ve 2. haftayı tekrar izlemeni öneririm.
Volkan Demirel'de bana kalırsa dönem dönem kötü maçlar çıkaran bir kaleci oda konsantrasyonu ile ilgilidir diye tahmin ediyorum. Senin dediğin gibi 29-30 yaşında olduğu için bu dönemden daha çabuk çıkıyor.
Volkan Demirel sence hangi tarzda bir kaleci yani ilk 10a girer mi ?
Muslera'ya kötü kaleci demiyorum. Bir Zapata, Leo Franco gibi Cimbomun eski kalecilerine oranla çok çok iyi ama De Ascentis daha iyiydi. Sadece Muslera kadar popüler değildi. İtalya ligini izlediğini söylemişsin muhakkak dikkatini çekmiştir.
Suicider
27.Ekim.2011, 02:03
Maçın özetini izleyebildim ilk önce Melo'nun arkadan yaptığı bir müdahale vardı hakem es geçmiş bence en az sarı kart gerektiriyor.
Servet'in gördüğü kırmızı kart çok tartışmalı, oyuncu uzak bir yerde yere düşürüldü sarı kart daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Melo'nun attığı gol net ofsayt. Doğru karar vermiş hakem.
Sabri'nin her iki sarı kartıda doğru, dolayısıyla kırmızı kart doğru karar.
O kadar ahım şahım isyan edilecek bir hakem yokmuş bence sahada. Sadece oldukça cesur bir hakem gördüm. Elini cebine atmakdan ve düdük çalmaktan korkmayan bir hakem varmış.
Tabii tüm bunlar üst üste gelince bir büyük takımın aleyhine bu kadar tantana kopması kaçınılmaz oluyor. Bu Beşiktaş'ta da böyle Fenerbahçe'de de, Trabzonspor'da da.
Gaziantep iyi posizyonlara girmiş bu haftaya kadar olmayan bir hücum organizasyonları içindeler. G.Saray ise malesef orta saha sıkıntısı yaşıyor. Toplar mecburen kanatlardan geliyor, ortadan top getirecek oyuncu yok. Bazen Engin bu işi yapıyor. Sol kanatta da bu zamana kadar işlemeyen bir Riera var. Sağ kanata kalıyor iş. Orada da Sabri, Kazım zaman zamanda Eboue.
Orta sahada hem Melo hem de Selçuk bana göre düz oyuncular, yanlarında bir tane 10 numara olduğu zaman ise çok fazla işe yarayacak isimler ancak bu G.Saray'da malesef yok.
Tekrar Antep'i tebrik ediyorum, G.Saray'a ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım en kısa sürede toparlanıp ilk 4'e kalırlar.
Şöyle bir durum var analizinde haklısın önce onu bir söyliyim.Servet in pozisyonda kırmızı vermese ve sabrinin pozisyonda kırmızı vermese maç buralara kadar gelir miydi ? 2 kırmızı bir takım için okadar önemlidirki bunu söylememe gerek yok zaten.Sabri nin pozisyona zaten kırmızı görmesine kimse laf yapmıyor.O itirazı yapmadan önceki faul olmayan pozisyonu hakem faul olarak değerlendirmese belkide görmeyecekti kart.Birbirini doğuran olaylara bakmak lazım.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 02:05
Öncelikle kafanın neden karıştığını anlamaya çalışıyorum yani kurduğun bağlantıyı.
Yanlış hatırlıyorsun 2007 yılında geldi ve ilk senesinin tamamına yakınında yedek oturdu. İkinci senesi de ilk seneye oranla daha fazla maça çıktı. Patlama senesi geçen senenin başındaki İtalya süper kupası ve Kupa Amerika oldu.
Ayrıca ilk başta yediği hatalı goller oldukça fazla demişsin sonrasında Muslera 25 yaşında genç bir kaleci bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkiliyen goller yemedi şuana kadar demişsin. 1. ve 2. haftayı tekrar izlemeni öneririm.
Volkan Demirel'de bana kalırsa dönem dönem kötü maçlar çıkaran bir kaleci oda konsantrasyonu ile ilgilidir diye tahmin ediyorum. Senin dediğin gibi 29-30 yaşında olduğu için bu dönemden daha çabuk çıkıyor.
Volkan Demirel sence hangi tarzda bir kaleci yani ilk 10a girer mi ?
Muslera'ya kötü kaleci demiyorum. Bir Zapata, Leo Franco gibi Cimbomun eski kalecilerine oranla çok çok iyi ama De Ascentis daha iyiydi. Sadece Muslera kadar popüler değildi. İtalya ligini izlediğini söylemişsin muhakkak dikkatini çekmiştir.
dostum o maçın kaderini etkileyen golleri bu hafta için söylemiştim anlam karmaşasına yol açmış. İBB maçında zaten sahada birşey yoktu topu elinden sektirmese bile ( omuzunun üzerine düştüğü için kaçırdığını düşünüyorum ) yine yenilecektik, kötü bir takım vardı sahada. Örneklendirmen çok doğru leo franco maçın kaderini değiştirecek goller yiyordu ve bu gollerin belli bir açıklaması ve mantığı yoktu. Sanctis beni çok şaşırtan bir kaleci. Buraya geldiğinde 30 küsür yaşındaydı çevikliği ve refleksleri dikkatimi çekmişti fakat pozisyonlarda çok panikliyordu ve ne yapacağını bilmiyordu, zamanlama hatası yapıyordu. Ne ilginçtir ki De sanctis bana göre julio cesardan sonra italya liginin en iyi kalecisi. 30 küsür yaşına gelen bir adamın kendini bu kadar geliştirmesi bana çok enteresan geldi :)
Dostum Volkan konusunda benim düşüncelerim çokta olumlu değil. Bu birde lig kalitesine ve takımın defans hattına bağlı bir durum. volkanın performansı için özellikle geçen seneyi örnek gösteriyorlar. fakat geçen sene Fenerbahçe az pozisyon veren ve ortasahada rakibi boğan bir takımdı. bu durumda kalecide rahatlıyor ve pek iş düşmüyor. Bana göre Volkan'ın en büyük artısı fiziği, alan hakimiyeti ve refleksi bunun dışında bir özelliği yok. fiziği ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları engelleyip gole kapatan bir kaleci. musleranında şansızlığı bana göre fiziği. karşı karşıya kaldığı zaman pozisyonları engelleyemiyor bunu ibb ve real madrid maçında çok daha iyi görme fırsatı buldum. :)
hocam birde araştırma konusunda aklıma şu takıldı üstte cenk gibi kaleci deyince bende muslera ile cenki nasıl kıyasladığını anlamadım :D stil olarak kıyaslıyorsan benzerlik var fakat ikisini kıyaslamak ömer çatkıç ile valdesi aynı kefeye koymak gibi birşey. biri gökhan ünal, ersen martin, fatih tekke, vb oyunculara diğeri eto'o, milito, tevez, higuain gibi yıldız futbolculara karşı oynamış bir kaleci. :)
LaigLeNoiR
27.Ekim.2011, 02:15
Şöyle bir durum var analizinde haklısın önce onu bir söyliyim.Servet in pozisyonda kırmızı vermese ve sabrinin pozisyonda kırmızı vermese maç buralara kadar gelir miydi ? 2 kırmızı bir takım için okadar önemlidirki bunu söylememe gerek yok zaten.Sabri nin pozisyona zaten kırmızı görmesine kimse laf yapmıyor.O itirazı yapmadan önceki faul olmayan pozisyonu hakem faul olarak değerlendirmese belkide görmeyecekti kart.Birbirini doğuran olaylara bakmak lazım.
Söylediğinde haklısın ancak bu tarz durumlar her zaman olabiliyor, ancak o posizyonda faul verildi diye o şekilde bir itiraz normal mi ? Ayrıca posizyonun faul olup olmadığı da muamma bana göre.
Bu tarz durumlar bence klüplerimizi hırçınlaştırmak yerine daha iyi bir bütünleşmeyi ve kenetlenmeyi getirmeli.
Yani bu haftadan sonra G.Saray takımı dahada bütünleşmeli ve çıkacağı maçlarda da taraftarların daha iyi bir bütün olmasını bekliyorum.
Suicider
27.Ekim.2011, 02:19
Söylediğinde haklısın ancak bu tarz durumlar her zaman olabiliyor, ancak o posizyonda faul verildi diye o şekilde bir itiraz normal mi ? Ayrıca posizyonun faul olup olmadığı da muamma bana göre.
Bu tarz durumlar bence klüplerimizi hırçınlaştırmak yerine daha iyi bir bütünleşmeyi ve kenetlenmeyi getirmeli.
Yani bu haftadan sonra G.Saray takımı dahada bütünleşmeli ve çıkacağı maçlarda da taraftarların daha iyi bir bütün olmasını bekliyorum.
Sabriyi hepimiz biliyoruz maalesef böyle bir adam kendisi.Bir de bu adamı gidip kaptan yapıyoruz zaten yeterince eleştiriyoruz kendisini.Maçta sölediklerimizinde hadde hesabı yok.Ama ilk defa burda kızmadım Sabri'ye.Çünkü maç öyle bir duruma geldiki o tepkiyi vermesini normal karşıladım.
Maçtan sonra kendi kendime düşündüm acaba ben kendi tuttuğum takım olduğu için mi bu kadar fanatik düşünüyorum? Fakat Markus Merk in yorumlarını aranızda izleyen varsa (Ki kendisi daha çok hakemleri korumaya çalışır) baya hakeme salladı.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 02:23
Sabri konusunda birşey diyemem bana göre çok amatörce davrandı. Özellikle Nounkeu ile girdiği ikili mücadele sonrasında 6-7 kez yerde tepinirken içimden ne yapıyor ya bu dedim. Aynı hareketi diğer faul düdüğünde tekrarlayınca sarıyı yedi. Riera konusunda ise, gelmesini istemediğim ve aradığımız kanat oyuncusunun o olmadığını düşündüğüm bir futbolcu. Videolarını izledikten sonra ondan daha iyi bir performans bekliyordum. Eboue içinde aynı şeyi söyleyebilirim. Fakat bütün bu olumsuzlukların dışında eğer 11 kişi devam edebilseydik, eminim ki sonuç farklı olacaktı. Maçın 15. dakikasında biz bu gazianteple sabaha kadar maç yapsak yine yeneriz demiştim tam tersi oldu :)
Suicider
27.Ekim.2011, 02:37
Aynı hakem geçen sene bursa maçında Volkan ın yerde eliyle dokunmasına rağmen kırmızı vermeyen hakemdi.
Şöyle bir yorum var kendisi bjk lidir biliyosunuz;
firatgunayer fırat günayer
Abdullah Yılmaz'ın tek iyi özelliği maç seçmemesi.Her maç kötü..Bank Asya'da da katlettiği çok maç oldu.Kötü maç yönetmede çok istikrarlı..
"Hakem de bir insandır hata yapar" anlayışına asla sığmayacak hataları görüyoruz. Bunu diğer mesleklere uyarladığımızda pilotun her hafta uçağı düşürmesi, marangozun her dolap yapışında tahta yerine, tahtayı tutan çırağının elinin kesmesi, karayolları çalışanlarının kazdığı her tüneli uçuruma bağlaması gibi birşey oluyor.
Sezon sonunda başarılı olursun, olmazsın. Eskiden bir futbol zevkimiz, bir hafta sonumuz vardı derdik. Yeni icatlarla hafta sonumuzu, hafta içimizi, futbol zevkimizi mahvettiler.
Dediğim gibi bu hakemler yeteneksiz oldukları için bu durumdadırlar. Bunun üzerine şike soruşturmasını düşündüğümüzde açıkçası böyle anormal kararlar vermelerini ayıplamamak lazım. Alışmak lazım diyeceğim ama alışacak yanı yok.
Galatasaray özellikle bu sezon 14 - 11 oynamayı öğrenmeli. Oyuncu hatalarıyla, ilerde çoğalamamakla, pas hatalarıyla fazla olan rakibi yenemezsiniz.
sananes
27.Ekim.2011, 04:58
Servet'in pozisyonunu 10 kişiye sorsanız altısı kırmızı kart yanlış,dördü kırmızı kart doğru der. Yani ortada bir pozisyon, bana göre ise net kırmızı karttır. Artık geçiştirme kartlarını görmemeliyiz Türkiye'de. Mesafe uzak ne demek top oyuncunun önüne atılmış son adam Servet yakın oyuncular var ama topa ve kaleye en yakın oyuncu olan Gaziantepsporlu oyuncu Servet'ten kurtulmuş, ceza sahasının içine girmesi için topu yakaladıktan sonra en fazla iki kez topa dokunması yetecek (ayağından açma durumuna göre 1 bile olabilir). Servet son oyuncuysa ve diğer oyuncular yakında olsalar dahi hücum oyuncusunun gerisinde iseler bu kırmızı karttır.Yardımcı hakemi kutlamak gerek bu konuda, ısrarı ile orta hakemin geçiştirmesini engelledi.
Sabri'nin ikinci sarı kartında pozisyonda bir şey yok, yan hakem yanlış yönlendiriyor hakemi ben ani reaksiyonların olabileceğini düşünüyorum, biz halı sahada çerezine oynarken dahi çılgına dönüyorsak bırakalım futbolcuların da sinirlenme hakkı olsun. Bu açıdan kurallar itiraz konusunda biraz yumuşatılmalı diyorum. Ben olsam Sabri'yi atmazdım ama mevcut kurallar benim gibi düşünmüyor maalesef.
Bunun dışında Melo'nun çok sert futbolu vardı ve ısrarla hakem Gaziantepspor amigosuymuşcasına yapılan yorumlar var. Bu açıdan kutluyorum Galatasaray camiasını, kamuoyu konusunda başarılılar.
Güzel ve tempolu bir maç oldu zaman zaman en azından. Tebrikler her iki takıma da, ve özellikle tebrikler Abdullah Hoca. Fenerbahçe'mize hizmet etmiş, değerli bir insansın. Gol sevinçlerindeki içtenliği de çok hoşuma gitti. Cenk sonunda gol attı da ben rahatladım ayrıca, bu kadar ara vermez umarım bir daha.
byariff
27.Ekim.2011, 05:28
nerde 2 penalti var yahu maci 90 dakka izledim penalti pozisyonu yok adamlarin, ayrica antepin 4.cu golude acik ve net ofsayt kimse ona birsey demiyor melo"ya kirmizi cikmasi lazimdi evet ama cikartmadi, servet pozisyonuna gelirsek o kararin kirmizi olmadigin 10 yasindaki cocuk bile bilir yani ortada sert bir faul yok kasitli harekette yok sadece 2.li mucadelede servet agir kaldigi icin cekti bu sari karttir. rieraya gelince eyvallah kariyeri olabilir iyi takimlarda oynuyabilir ama o cikinca 10 kisi oynuyoruz sahada ve 33"luk kewell daha iyiydi onuda gectim Culio bu Rieradan kat kat daha iyi bir adam.
edit ; tekrar mac ozetini izledim kacirdigim yerde penalti varmi diye gokhan zan - bekir pozisyonu vardi omuz omuza birbirlerine vurmuslar ne zaman penalti olmus bu ha asiri derece kasti omuz atarsan saygim var penaltidir ama o pozisyonda birsey goremedim.
GeNç KaRTaL
27.Ekim.2011, 08:26
Antep'in ilk golündeki vuruş baya hoşuma gitti.Muhammet Demir'in methini duyuyordum ne zamandır,ilk defa seyrettim.Harbi yetenekli bir gençmiş.Umarım bir çok yetenekli genç türk futbolcudan farklı olur kariyeri.
Redrum
27.Ekim.2011, 09:28
Ligtv.com'dan maç özetini izledim.
Fena maç olmuş. Yalnız Gaziantep'ın 4. golü 2 kere ofsaytmış. Ama önemsiz.
Yediğimiz ilk iki gol şahane.
Ayrıca Sabri de birazcık şut çalışssın, hasan şaş gibi sağ kanat olur.
byariff
27.Ekim.2011, 14:07
Markus Merk ; Galatasaray (http://www.webaslan.com/galatasaray/) - Gaziantespor maçını izlerken; adeta icinin acıdığını belirten Merk, "Abdullah Yılmaz'ın verdiği hiçbir kararı ben bugün beğenmedim. Bugün çok pasifti. Bu pozisyonu değerlendirecek olursak bu asla ve asla kırmızı kart (http://www.webaslan.com/kirmizi-kart/) olmamalıydı. Bu asla bariz gol (http://www.webaslan.com/gol/) şansı değil. Burada faulü çalarsın ve sarı (http://www.webaslan.com/sari/) kartı verirsin. Burada yardımcının dikkatini dağıtmasına izin (http://www.webaslan.com/izin/) verdi. Önü bomboştu ve gördü. Bu kesinlikle kırmızı kart (http://www.webaslan.com/kirmizi-kart/) değildi. Bu klasik bir sarı (http://www.webaslan.com/sari/) kart, daha fazlası değil ve azı da değil." dedi.
Arena (http://www.webaslan.com/arena/)'daki gecenin hakem (http://www.webaslan.com/hakem/) açısından kara bir gece olduğunu belirten Merk, "Bugün hekem açısından kara bir geceydi. Sabri burada şiddetli bir şekilde itiraz ediyor. Sabri'nin burada itiraz etmemesi gerekiyordu. Sarı kartı haklı olarak gördü. Sabri'nin ikinci sarı (http://www.webaslan.com/sari/) kartı Neredeyse aynı yer. Sabri burda net bir şekilde topla oynuyor ve faul söz konusu değil. Bugün Abdullah Yılmaz ve yardımcıları bu ikili mücadelelerde çok başarısız kaldılar. Burada Sabri haklı olarak sinirlendi. Yanlış bir karardan doğan bir sarı (http://www.webaslan.com/sari/) kart bu." şeklinde konuştu.
Sirius Black
27.Ekim.2011, 16:49
Hatalarla kaleci olunur helal olsun Muslera. Sabır her şeydir.
Lakin hakemlik hata kaldırmayan bir meslektir. Hepimiz insanız hata yaparız. Ben her zaman hakemlere esnek davranılması gerektiğini düşünürüm. Fakat Sayın Yılmaz maçın akışına resmen etki etti.
C h A o S
27.Ekim.2011, 17:42
Namoğlu olay maç hakkında konuştu!
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, eleştiri oklarının hedefi haline gelen Galatasaray - Gaziantepspor maçının hakemi Abdullah Yımaz'ın kararlarını eleştirdi.
27 Ekim 2011 Perşembe - 15:05
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Radyospor'a yaptığı açıklamada Abdullah Yılmaz'ın Galatasaray - Gaziantepspor maçında kötü bir yönetim gösterdiğini ve bunun savunulacak bir tarafı olmadığını söyledi.
"KIRMIZI KARTLAR HATALI, KÖTÜ YÖNETİMİN SAVUNULACAK BİR TARAFI YOK"
Yusuf Namoğlu, "Maçın içerisinde hataları var; ama bununla birlikte kritik olumlu kararları var. Abdullah Yılmaz'ın en önemli hatalı kararı Servet'e gösterdiği kırmızı karttı. Bu kararı kendisi verdi. Yardımcısının yardımıyla bu kararı vermedi. Pozisyonu bariz gol şansı olarak niteledi ve Servet'e kırmızı kart gösterdi. Pozisyonda bariz gol şansı yoktu. Burada sarı kart olmalıydı. Sabri'nin gördüğü ikinci sarı kartta yardımcı hakem Serdar Diyadin'in hatalı bir faul kararı vardı. Buna da maçın hakemi uydu ve ikisi birden hata yaptı. Melo'nun bir pozisyonunda da hata yaptılar. Yönetmeliklerin getirdiği müeideler kendilerine uygulanacaktır. Bu nedenle kendisini bu noktada savunmamız söz konusu olamaz. Hatasını kendisi de biz de kabul edeceğiz; bunu göre gerekli işlemleri gerekli müeyideleri uygulayacağız" dedi.
"ABDULLAH YILMAZ'IN BUNDAN SONRA NEREDE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ"
Abdullah Yılmaz'ın hatalı bir maç yönettiğini vurgulayan Namoğlu, "Abdullah Yılmaz dinlenecektir. Bu kesin kararımız" dedi; "Süper Lig'de devam edecek mi?" şeklindeki soruya ise "Onun nerede yer alacağını hep birlikte göreceğiz. Önyargılı davranmayacağız. Arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Hatalı bir maç yönetti" cevabını verdi.
"ALİ DÜRÜST'ÜN TEPKİSİNİ DOĞAL KARŞILIYORUM"
MHK Başkanı Namoğlu, "Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst'ün sahadaki hakemlerin başkanlarından aldıkları talimatla bu şektilde sahaya çıktıklarını düşünüyorum" şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak ise "24 saat içerisinde, stresin getirdiği tepkilerdir. Bu tepkileri o 24 saat içerisinde olduğu için doğal karşılamak gerekir. Bizim hakemlere talimatımız, kuralların uygulanması ve iyi maç yönetmelerinden ibarettir; başka bir talimatımız olamaz" dedi.
Suicider
27.Ekim.2011, 18:07
Demekki bu kadar yaygara çıkarmamızın bir sebebi varmış.Diğer takım taraftarları burda yazmasalarda hepsinin içinden geçiyor biliyorum 'Amaan yenilmişler yine hakeme sarıyolar.' diye.Fakat işin böyle olmadığı hem Markus Merk'in hem de hakem kurulu başkanının açıklamalarında mevcut.Tamam bazen fanatiklik gözümüzü kör ediyor saçma sapan şeylere bağırıp söylenebiliyoruz.Ama adam akıllı oturup tekrar izleyince özeti durum ortada.Daha fazla şeyler söylemek isterdim ama burası müsait değil.
barahir
27.Ekim.2011, 18:14
Yusuf Namoğlunu bilmem de Sabrinin 2. sarısındaki faul kararı doğruydu.. Topa vururken çok net adamın dizleri de götürüyo..
Ayrıca Melo'nun pozisyonu da net Ofsayt, dokunsun dokunmasın kaleci ona göre hareket ediyor sonuçta.. Sadece Servetin Kırımızısı yanlış
Suicider
27.Ekim.2011, 18:16
Tamam siz nası diyosanız öyle olsun Markus ve MHK başkanı yanlış biliyor ozaman.Biz yine yenildiğimizden salladık hakeme k.bakmayın.Hatta bence Başkanın çıkıp hakemden özür dilemesi lazım çok üstüne gittik diye.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 18:20
Kasıtlı bir karar olduğunu düşünmüyorum fakat : Melo'nun pozisyonuna ofsayt çalan hakem, Cenk'in golünü niye verdi onu anlamadım. Melo'nun pozisyondan çok daha net bir ofsayt vardı orada.
Cenk'in golü net ofsayt değil aynı hizada olabilir arkada ki futbolcuyla veya Cenk'in sağ ayağı çok az farkla önde olabilir yanlış görmediysem zor pozisyon yani.
Sirius Black
27.Ekim.2011, 18:26
Melo'nun pozisyonu kolay, o pozisyon zor mu yani? :) Ya ikisini de vermeyecekler ya ikisini de verecekler. İstikrar şart.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 18:32
Maçı izlerken fazla dikkat etmemiştim fakat şu geniş özeti izledikten sonra: yediğmiz 2 golde Muslera'nın bir hatası yoktu. İkinci golde Popov'un karşısında 3 kişi vardı o topa o kadar rahat vurabiliyorsa bu orada ki üç oyuncunun suçu. 3. golde ise dikkat ederseniz sol tarafta boş bir futbolcu vardı Gaziantepspor'dan. Muhammet rakibi geçmese bile o soldaki adam bomboştu muhtemelen ona atacaktı. Muslera bunu gördüğü için kalesinden çıktı. 4.golde bariz ofsayt vardı. Bir an tereddüt ettim acaba yanlış mı görüyorum diye. Fakat Gaziantepspor'dan 2 futbolcu ofsayta düşmüş ve hakem bunu nasıl göremedi ilginç.
http://www.ligtv.com.tr/MacOzetleri/?s=0
Ben melo'nun pozisyonuna zor demedim sadece Cenk'in pozisyonuna zor dedim. İnternetten izlediğim özette melonun pozisyonda ofsayt çizgisi vardı Cenk'in pozisyonun da göstermemiş lig tv veya özete koymamışlar ama gördüğüm kadarıyla Cenk'in pozisyonu daha zor Melo'nunki daha net bir ofsayt.
byariff
27.Ekim.2011, 18:38
melo topa dokunmuyor hakem ofsayt calsada calmasada tepki gostermezdim zor bir pozisyon.
sabrinin 2.ci pozisyonunu dikkatlice izleyin :) sabri topu kaparken Ivan yerden hemen kalkip sabrinin pesinden kosuyor ivan"da biliyor faul olmadigini orda. kisacasi sert mudahele yoktu ivan"a hic yoktu topa mudaheleydi sert bir sekilde.
William Rookwood
27.Ekim.2011, 18:40
hocam birde servetin pozisyonunu görmemiştişm maçta şimdi izleme fırsatı buldum bu pozisyon için sadece şunu söyliyebilirim: hayatım boyunca yüzlerce maç izledim, yüzlerce pozisyon gördüm ama böylesini yemin ediyorum ilk defa görüyorum. Sabri'nin arkadan yaptığı pozisyona sarı kart veriyor servetin arkadan vücuduyla müdehale etmesine kırmızı kart veriyor. göz göre göre üç puanımızı hakem katletti haram olsun diyorum başkada birşey demiyorum bir maç takımın elinden bu kadar güzel alınır.
sananes
27.Ekim.2011, 19:18
Cenk galatasaraylı oyuncunun gerisinde çek stoperin adını yazamadım:) altı pas çizgisinden bakarsanız görürsünüz zaten.Melo'nun pozisyonu zaten her türlü ofsayt hakemi harika yakaladığı için tebrik etmek varken ne diye eleştiriyoruz anlamıyorum? Ayrıca Sabri'nin pozisyonunda faul yok ama itirazı fazla abartılı diye atmış sanıyorum hakem. Ben olsam atmazdım. Herkesin aksine ben Servet'in atılmasını doğru Sabri'ninkini yanlış buluyorum.MHK başkanı konumundaki bir insanın kendi hakemini eleştirmesi de yanlıştır.Beğenmediysen cezayı maç vermeyerek verirsin. Başka da bir şey yok maçta boşa yaygara koparılıyor.
Unutmuşum maçın başında Melo'nun Olcan'ın ayağını kırmak ister gibi bir girişi var o pozisyon da kırmızı mesela.
Son olarak kırmızıları tartışmıycam ama Cenk'in golü ofsayt diyen de art niyetlidir, Melo'nun golü ofsayt değil diyende.
]Servet'in pozisyonunu 10 kişiye sorsanız altısı kırmızı kart yanlış,dördü kırmızı kart doğru der. Yani ortada bir pozisyon, bana göre ise net kırmızı karttır. [/B]Artık geçiştirme kartlarını görmemeliyiz Türkiye'de. Mesafe uzak ne demek top oyuncunun önüne atılmış son adam Servet yakın oyuncular var ama topa ve kaleye en yakın oyuncu olan Gaziantepsporlu oyuncu Servet'ten kurtulmuş, ceza sahasının içine girmesi için topu yakaladıktan sonra en fazla iki kez topa dokunması yetecek (ayağından açma durumuna göre 1 bile olabilir). Servet son oyuncuysa ve diğer oyuncular yakında olsalar dahi hücum oyuncusunun gerisinde iseler bu kırmızı karttır.Yardımcı hakemi kutlamak gerek bu konuda, ısrarı ile orta hakemin geçiştirmesini engelledi.
Sabri'nin ikinci sarı kartında pozisyonda bir şey yok, yan hakem yanlış yönlendiriyor hakemi ben ani reaksiyonların olabileceğini düşünüyorum, biz halı sahada çerezine oynarken dahi çılgına dönüyorsak bırakalım futbolcuların da sinirlenme hakkı olsun. Bu açıdan kurallar itiraz konusunda biraz yumuşatılmalı diyorum. Ben olsam Sabri'yi atmazdım ama mevcut kurallar benim gibi düşünmüyor maalesef.
Bunun dışında Melo'nun çok sert futbolu vardı ve ısrarla hakem Gaziantepspor amigosuymuşcasına yapılan yorumlar var. Bu açıdan kutluyorum Galatasaray camiasını, kamuoyu konusunda başarılılar.
Güzel ve tempolu bir maç oldu zaman zaman en azından. Tebrikler her iki takıma da, ve özellikle tebrikler Abdullah Hoca. Fenerbahçe'mize hizmet etmiş, değerli bir insansın. Gol sevinçlerindeki içtenliği de çok hoşuma gitti. Cenk sonunda gol attı da ben rahatladım ayrıca, bu kadar ara vermez umarım bir daha.
burdan sonra okuma gereği duymadım kaleye çapraz çizgiye yakın bi pozisyonda ileriye atılan topa daha hareketlenirken top ayağına gelemeden o adama faul yapıldığında buna bariz gol şansımı denir ? bu kadar saçma bişey daha görmedim 10 kişiye sorsan 9 u yanlış karar der 1 i der o da fanatik gs düşmanıdır
sananes
27.Ekim.2011, 20:12
burdan sonra okuma gereği duymadım kaleye çapraz çizgiye yakın bi pozisyonda ileriye atılan topa daha hareketlenirken top ayağına gelemeden o adama faul yapıldığında buna bariz gol şansımı denir ? bu kadar saçma bişey daha görmedim 10 kişiye sorsan 9 u yanlış karar der 1 i der o da fanatik gs düşmanıdır
okumadıysan alıntı yapmana da gerek yoktu. Fanatik olsam sabri'nin atılmasını eleştirmem.ki insanların yorumlarıyla da ilgilenmem.Benim görüşüm bu yazılanlardır ve değişmez.
Futbol oynadınız mı halı saha harici gerçek sahalarda hiç bilmiyorum ama o söylediğiniz noktada topla buluşan oyuncu daha öncede yazdığım gibi en fazla topa 2. kez dokunmasından sonra gollük şut atacak pozisyona erişmiş olur. Bu oyuncuya en yakın oyuncu bayağı bir aşağıda kalıyor yani aynı hızla koşacaklarını kabul etsek oyuncuların defans oyuncusu gaziantepspor'lu oyuncuya yetişemez. Bu açıdan ben hakem olsam gelir kırmızı kartı gösterir devam ederim. Benim için bu kadar nettir. Benzeri fenerbahçe'ye olursa umarım hakemler aynı şekilde bizim oyuncumuzu da atarlar ayrıca.
Suicider
27.Ekim.2011, 20:23
okumadıysan alıntı yapmana da gerek yoktu. Fanatik olsam sabri'nin atılmasını eleştirmem.ki insanların yorumlarıyla da ilgilenmem.Benim görüşüm bu yazılanlardır ve değişmez.
Futbol oynadınız mı halı saha harici gerçek sahalarda hiç bilmiyorum ama o söylediğiniz noktada topla buluşan oyuncu daha öncede yazdığım gibi en fazla topa 2. kez dokunmasından sonra gollük şut atacak pozisyona erişmiş olur. Bu oyuncuya en yakın oyuncu bayağı bir aşağıda kalıyor yani aynı hızla koşacaklarını kabul etsek oyuncuların defans oyuncusu gaziantepspor'lu oyuncuya yetişemez. Bu açıdan ben hakem olsam gelir kırmızı kartı gösterir devam ederim. Benim için bu kadar nettir. Benzeri fenerbahçe'ye olursa umarım hakemler aynı şekilde bizim oyuncumuzu da atarlar ayrıca.
Sen hakem olmadığın için kırmızı göstermesi doğru diyorsun hakem olanlar(markus merk,mhk başkanı) sarıydı diyolar.Demekki senin dediğin doğru haklısın dostum tartışmanın gereği yok.
sananes
27.Ekim.2011, 20:29
Sen hakem olmadığın için kırmızı göstermesi doğru diyorsun hakem olanlar(markus merk,mhk başkanı) sarıydı diyolar.Demekki senin dediğin doğru haklısın dostum tartışmanın gereği yok.
Markus Merk ilah değil diğerinin kariyerini bilmiyorum.Bir gün gelir siz de Markus Merk'in yorumunu hatalı bulabilirsiniz, bunun için hakem ya da hakem eskisi olmaya gerek yok. Saçma bi kıstastır bu.
Burada Melo'nun attığı ofsayt golüne ofsayt değil, Cenk'in nizami golüne ofsayt diyenler olduğu için şaşırmıyorum gerçi bu tepkilere.
Ayrıca hepimizin öve öve bitiremediği premier ligin, hakemlerini kıstas alırsak galatasaray yine 9 kişi bitirirdi maçı ama atılanlar Servet ile Melo olurdu. Sabri değil. Sabri'nin atılması hatadır, itirazlara daha çok müsamaha gösterilmelidir artık bu ülkede.
Suicider
27.Ekim.2011, 20:32
Markus Merk ilah değil diğerinin kariyerini bilmiyorum.Bir gün gelir siz de Markus Merk'in yorumunu hatalı bulabilirsiniz, bunun için hakem ya da hakem eskisi olmaya gerek yok. Saçma bi kıstastır bu.
Burada Melo'nun attığı ofsayt golüne ofsayt değil, Cenk'in nizami golüne ofsayt diyenler olduğu için şaşırmıyorum gerçi bu tepkilere.
Ayrıca hepimizin öve öve bitiremediği premier ligin, hakemlerini kıstas alırsak galatasaray yine 9 kişi bitirirdi maçı ama atılanlar Servet ile Melo olurdu. Sabri değil. Sabri'nin atılması hatadır, itirazlara daha çok müsamaha gösterilmelidir artık bu ülkede.
Ben hiçbir yorumumda cenk ve meloyu karşılaştırmadım diğer arkadaşları bilemem.Bence 2 kararda da haklı hakem.Benim tek yaygara çıkarma nedenim kırmızı kartlardır.Bana göre Servet sarı karttır.Sabri nin kırmızısı doğrudur(itirazdan dolayı) ama o itirazı doğuran sabepte yapmamış olduğu bir fauldür.Bir takıma yanlış 2 kırmızı verirsen o takımın sahada yapacağı fazla birşey kalmaz.Ki buna rağmen 9 kişi antepten daha iyi baskılı oynadık bunuda belirtmem lazım.Antepin skoru korumaya yönelik geri çekilmesininde bunda etkisi vardır tabi.
Ayrıca tabiki Markus merk ilah değil ama sizce bu lafta saçma değil mi ? Atıyorum konusunda uzman bir mühendiste ilah değildir.Düşüncenize katılmıyorum.
Varonil
27.Ekim.2011, 20:42
Sabri'nin kırmızı kartı oldukça ilginç gerçekten.Yanlış bir karara itirazdan olan sarı kart.Sarı kart bu sene talimatlar değiştiği için doğru ama öncesindeki faul pozisyonu yanlış bir karar.Her ne kadar talimatlar değişmiş olsa da takım kaptanların tolerans sahibi olması lazım hakemler tarafından.
2.hafta oynadığımız Gaziantep maçında Alex'in daha maç başında gördüğü çok komik bir sarı kart hatırlıyorum.Hakemlerimiz kuralları uygulamaya çalışıyor ama standartları aşıp,ipin ucunu kaçırıyorlar.
Servet'in kırmızı kart pozisyonu tek kelime ile rezalet,zaten Fatih Terim'i de taktik anlamda elini kolunu bağlayan olay oldu o kart.Bu anlamda Galatasaraylılar hakeme yüklenmekte kesinlikle haklılar.
Yalnız yine de Galatasaray'ın kadro derinliği yeterli değil gibi gözüküyor,sakatlık ve cezalılar artarsa sıkıntı yaşayabilirler ilerleyen haftalarda.Bu hafta Kazım ve Engin'in yokluğu çok belli oldu takımda.