PDA

View Full Version : [9.Hafta] Beşiktaş - Sivasspor

GeNç KaRTaL
28.Ekim.2011, 16:57
http://img18.imageshack.us/img18/7746/fbsivas.jpg (http://img18.imageshack.us/i/fbsivas.jpg/)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Ekim.2011, 18:31
2 maçtır oyunumuzda ciddi bir toparlanma var. Sivas ise bi maç 6 yiyip ondan sonra Mersin'i yenebilen bir takım. Ben ne olursa olsun farklı bir galibiyet alacağımız kanısındayım,skor tahminim 3-1

footballer33
29.Ekim.2011, 23:18
Ben de handikaplı bir galibiyet alırız düşüncesindeyim. Fernandes, Guti ve Edu bu maçta da kadroda yoklar. Q7 de yedek kalmalı ve Holosko ya da Mustafa-Almeida ikilisiyle başlanmalı bence. Bu maç için denemeye değer. Şöyle bir şey olabilir:

Cenk
Hilbert Sivok Egemen İsmail
Necip Ernst
Veli Simao
Mustafa(Holosko) Almeida

anil luque
30.Ekim.2011, 16:19
Son 2 maçtaki olumlu oyunumuzu devam ettireceğimiz düşüncesindeyim. İçimden bir ses Almeida bu maça damga vuracak diyor. En az 2 gol bekliyorum kendisinden 4-0 gibi bir skorla.

byariff
30.Ekim.2011, 21:20
Hilbertin golu ile 1-0 besiktas yeniyor ama fernandes yine kadroda yok ilginc.

byariff
30.Ekim.2011, 21:41
Sivas 2 tane 100/100"luk gol kacirdi.

C h A o S
30.Ekim.2011, 21:52
Sivas öyle böyle goller kaçırmadı.Önde bitirebilirlerdi ilk yarıyı.Beşiktaş'ta Veli dikkat çekiyor.İkinci yarı Sivas böyle oynarsa en kötü beraberlik çıkarır.

Deus Dominus
30.Ekim.2011, 21:53
Maç ne zaman başladı ya?! Digiturkwebtv'de A.Gücü - İ.B.B. maçını 19.00, Beşiktaş - Sivas maçını 20.00 gösteriyor, hiç girip bakmamıştım (c)

byariff
30.Ekim.2011, 22:03
Tanju kayhan girdi - ismail cikti

alves ile mehmet akyuzude goruruz umarim.

byariff
30.Ekim.2011, 22:18
Grosicki 1-1 oldu

sananes
30.Ekim.2011, 22:35
Böyle penaltı mı olur Kuddusi :D

MeMo
30.Ekim.2011, 22:36
Lugano için çok üzülüyorum.

sananes
30.Ekim.2011, 22:38
Beşiktaşlı futbolcu rakibini ittiriyo rakibi hafiften çekiyo,rakibi çekiyo ama oyuncu öne doğru düşüyo :D sonra penaltı,ne diyelim güzel oldu yinede bu bekir'in eli yüzünden hakemler yine fenerbahçeli ilan edilmişti ne de olsa:)

footballer33
30.Ekim.2011, 22:59
Beklediğim gibi 2 farklı bir galibiyet aldık 90+4'te de olsa. Fakat, rahat maç izleyememe sıkıntısı sürüyor. Sivas'a karşı bile bu kadar ecel terleri döküp penaltıyla öne geçiyorsak biz daha hiçbir maçı rahat izleyemeyiz. :)

eXcitinG
30.Ekim.2011, 23:26
Şu fikstür kayırması son buLsun artık. Beşiktaş Perşembe maç yapıyor, Perşembe oynadığı rakibi Pazartesi oynuyor. Tamam bizim Avrupa maçımız oLabiLir ama Fenerbahçe nin bu ekstradan bir gün dinLenme hakkını gerektirmez. Saat 15.00 de Bursaspor oynadı, 16.00 da GaLatasaray. Fenerbahçe de 18,00 de oynatıLıp, Beşiktaş ta 20,00 de oynatıLabiLirdi pek haLa. 3 YıLdır fikstürden çekmediğimiz kaLmadı zaten. Sonra penaLtı iLe yenmişiz biLmem ne. Takımın yürüyecek haLi kaLmadı sahada. Birde Sivasspor un bu kadar sert oynaması iyice oyuncuLarı bitirdi. Çok biLe puan topLadık bence.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Ekim.2011, 23:30
Quaresma büyük oyuncu.

kalemci
30.Ekim.2011, 23:31
Beşiktaşlı futbolcu rakibini ittiriyo rakibi hafiften çekiyo,rakibi çekiyo ama oyuncu öne doğru düşüyo :D sonra penaltı,ne diyelim güzel oldu yinede bu bekir'in eli yüzünden hakemler yine fenerbahçeli ilan edilmişti ne de olsa:)

BJK-Stoke maçında ki pozisyon ne kadar penaltıysa bu da o kadar penaltı. Ayrıca Sivasın, penaltıyı yapan Mahmutun itiraz etmeyip diğer takımı tutan taraftarların itiraz etmesi çok garip :)

sananes
30.Ekim.2011, 23:33
Şu fikstür kayırması son buLsun artık. Beşiktaş Perşembe maç yapıyor, Perşembe oynadığı rakibi Pazartesi oynuyor. Tamam bizim Avrupa maçımız oLabiLir ama Fenerbahçe nin bu ekstradan bir gün dinLenme hakkını gerektirmez. Saat 15.00 de Bursaspor oynadı, 16.00 da GaLatasaray. Fenerbahçe de 18,00 de oynatıLıp, Beşiktaş ta 20,00 de oynatıLabiLirdi pek haLa. 3 YıLdır fikstürden çekmediğimiz kaLmadı zaten. Sonra penaLtı iLe yenmişiz biLmem ne. Takımın yürüyecek haLi kaLmadı sahada. Birde Sivasspor un bu kadar sert oynaması iyice oyuncuLarı bitirdi. Çok biLe puan topLadık bence.

Kayrılan takım Fenerbahçe mi? Daha neler! Sürekli pazartesi cuma maçlarını oynuyor fenerbahçe,trabzonspor ve beşiktaş zaten sıkışık oynamak zorunda avrupadan ötürü git bi diğer 15 takımın fikstürünü incele bakalım fenerbahçe mi kayrılıyor başkaları mı?

kalemci
30.Ekim.2011, 23:34
Quaresma büyük oyuncu.

Bence yanından geçmez. İyi oyuncu, yetenekli oyuncu belki takımda ki en iyi oyuncu ama büyük oyuncu değil..

Her seferinde rakip öldükten sonra etkisini gösteriyor, büyük oyuncu böyle olmaz 70 dakika Ziya karşısında yokları oynadı.

sananes
BJK-Stoke maçında ki pozisyon ne kadar penaltıysa bu da o kadar penaltı. Ayrıca Sivasın, penaltıyı yapan Mahmutun itiraz etmeyip diğer takımı tutan taraftarların itiraz etmesi çok garip :)

Stoke maçını izlemedim bilmiyorum, ayrıca oyuncu hadi ordan bakışıyla hakeme güldü elini kolunu salladı itiraz etmedi değil,spikerin saçmalığı itiraz mevzu ve zaten bu konuda kıstas ne kadar itiraz edildiği de değil. Yani siz yürekten bir şekilde bu penaltı diyebiliyorsanız bir şey diyemem zaten futbol bilmeyenle tartışılmaz.

eXcitinG
Kayrılan takım Fenerbahçe mi? Daha neler! Sürekli pazartesi cuma maçlarını oynuyor fenerbahçe,trabzonspor ve beşiktaş zaten sıkışık oynamak zorunda avrupadan ötürü git bi diğer 15 takımın fikstürünü incele bakalım fenerbahçe mi kayrılıyor başkaları mı?

Geçmiş fikstürü beni iLgiLendirmez. Beşiktaş ta 21 günde 7 maç yaptı. Yeter artık. Fenerbahçe Perşembe günü oynamadımı ? Oynadı. Hafta içi maçı var mı ? Yok. O zaman neden Pazartesi oynuyor. Aynı gün oynasınLar Beşiktaş iLe...

eXcitinG
30.Ekim.2011, 23:35
Stoke maçını izlemedim bilmiyorum, ayrıca oyuncu hadi ordan bakışıyla hakeme güldü elini kolunu salladı itiraz etmedi değil. Yani siz yürekten bir şekilde bu penaltı diyebiliyorsanız bir şey diyemem zaten futbol bilmeyenle tartışılmaz.

Net penaLtı. Tartışmaya, kafa patLatmaya gerek biLe yok.

sananes
30.Ekim.2011, 23:37
Geçmiş fikstürü beni iLgiLendirmez. Beşiktaş ta 21 günde 7 maç yaptı. Yeter artık. Fenerbahçe Perşembe günü oynamadımı ? Oynadı. Hafta içi maçı var mı ? Yok. O zaman neden Pazartesi oynuyor. Aynı gün oynasınLar Beşiktaş iLe...

yahu yine pazartesi cuma oynayacak fenerbahçe yarın ve cuma günü. Şu 7 maçın kaçı lig maçı ve lig maçlarını hangi günler oynamış onu yazsana buraya? Avrupa'da maç varken alternatif evren mi oluşturulsun beşiktaşın fikstürü sıkışmasın diye.

Ayrıca o pozisyona penaltı diyen insan ya eyyamcıdır ya fanatiklikten gözü kör olmuştur ya da futbolu bilmiyordur.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Ekim.2011, 23:39
Bence yanından geçmez. İyi oyuncu, yetenekli oyuncu belki takımda ki en iyi oyuncu ama büyük oyuncu değil..

Her seferinde rakip öldükten sonra etkisini gösteriyor, büyük oyuncu böyle olmaz 70 dakika Ziya karşısında yokları oynadı.
''Katılmıyorum'' vol.45... Katılmıyorum,Katılmıyorum :n:

eXcitinG
30.Ekim.2011, 23:39
yahu yine pazartesi cuma oynayacak fenerbahçe yarın ve cuma günü. Şu 7 maçın kaçı lig maçı ve lig maçlarını hangi günler oynamış onu yazsana buraya? Avrupa'da maç varken alternatif evren mi oluşturulsun beşiktaşın fikstürü sıkışmasın diye.

Ayrıca o pozisyona penaltı diyen insan ya eyyamcıdır ya fanatiklikten gözü kör olmuştur ya da futbolu bilmiyordur.

Eyyamcıyım, fanatiğim, futboLdan anLamıyorum. Sizin gibi futboLu iyi biLen ve yorumLarını objektif yapanLar karşısında da eğiLiyorum.

Peki.

kalemci
30.Ekim.2011, 23:40
Ama haksızmıyım Nedim sen söyle :) Bende severim Q7'yi 17 yaşından beri takip ederim ama yok yani :)

kalemci
30.Ekim.2011, 23:42
Eyyamcıyım, fanatiğim, futboLdan anLamıyorum. Sizin gibi futboLu iyi biLen ve yorumLarını objektif yapanLar karşısında da eğiLiyorum.

Peki.

Pazartesi cuma gayet iyi pazartesi-perşembe-pazar-perşembeye göre :)

Hem ligde hem avrupada puan kaybına sebep oluyor. Bence mazeret değil seve seve alışılmalı ama birden bu kadar yüklenilmemeli.

Mamadou
30.Ekim.2011, 23:59
Sivok hiç güven vermiyor. Sidnei takıma monte edilebilir.

eXcitinG
31.Ekim.2011, 00:17
Sivok hiç güven vermiyor. Sidnei takıma monte edilebilir.

Sidnei de kiraLık oLmasında mı, yoksa takıma haLa aLışamadığından mı çok umursamaz oynuyor. Sivok en azından mücadeLe ediyor ama oda Egemen gibi birisinin yanında sönük kaLıyor. Egemen gibi tekmeye kafa uzatan bir stoper in partneri ne Sivok, ne Sidnei oLmaLı. Daha çok Antep te ki Dany gibi hızı ve çevikLiği iLe müdahaLe yapan bir tip oLmaLı. Ersan döndüğünde ve formda tutarsa Egemen iLe birLikte Beşiktaş savunmasında Duvar oLuşturabiLirLer. Ersan ın dönüşü ve döndüğünde nasıL oLacağı beLirLeyici oLacak. Yoksa devre arasında ya da sezon sonunda Antep ten Dany için bastırıLmaLı.

Mamadou
31.Ekim.2011, 00:27
Sidnei de kiraLık oLmasında mı, yoksa takıma haLa aLışamadığından mı çok umursamaz oynuyor. Sivok en azından mücadeLe ediyor ama oda Egemen gibi birisinin yanında sönük kaLıyor. Egemen gibi tekmeye kafa uzatan bir stoper in partneri ne Sivok, ne Sidnei oLmaLı. Daha çok Antep te ki Dany gibi hızı ve çevikLiği iLe müdahaLe yapan bir tip oLmaLı. Ersan döndüğünde ve formda tutarsa Egemen iLe birLikte Beşiktaş savunmasında Duvar oLuşturabiLirLer. Ersan ın dönüşü ve döndüğünde nasıL oLacağı beLirLeyici oLacak. Yoksa devre arasında ya da sezon sonunda Antep ten Dany için bastırıLmaLı.

Sivok her kaptığı topu gelişi güzel ileri şişiriyor. Sidnei Sivok'a göre daha teknik ve oyunu geriden kurabilecek bir stoper. Yada ben Sidnei'yi çok abartıyorum :) Sivok canlı bomba gibi her an hata yapacak bir şekilde oynuyor.

besiktas1903
31.Ekim.2011, 01:21
Veli'yi begendim yine, ofansa katliyor, sut çekiyor, defansa yardim ediyor ve kosuyor.

GeNç KaRTaL
31.Ekim.2011, 01:31
Forma çekmek yasak ve ceza sahasında yapılınca penaltıdır.Eski oyuncunuza eskiden yapılınca penaltı verilmedi diye veya geçmiş yıllarda bu ceza sahasında forma çekmeler görmezden gelindi diye penaltı kararının yanlış olmasını gerektirmez ki bu sezon daha bir dikkat ediyorlar hakemler bu konuda.Muhtemelen bu konuda bir talimat aldılar.Ve ayrıca rica ediyorum,insanların burada söylemediği şeyleri,sanki burada söylüyorlarmış gibi eleştirmeyin.

Maça gelirsek,maçı seyretmedim.İlk yarısını kaçırdım.Eve geldim,internetteki yorumlara baktım biraz ve seyretmemeye karar verdim.Önceki maçların kopyası bir maç olmuş sanırım.Beşiktaş takımına yakışmayacak bir şekilde çok fazla savunamaya gömülmeye devam etmişiz.Ancak özetten gördüğüm kadarıyla geçmiş maçlara oranla daha çok pozisyona girmişiz.Kazanmamız güzel,ancak hocamızla ilgili soru işaretlerimde değişiklik yok.Sonumuz hayrolur inşallah.

anil luque
31.Ekim.2011, 03:35
Şu pozisyona da penaltı değil deyip burada kuru gürültü yapanlar var. Objektif olamıyorsanız sırf kendinizi tatmin etmek adına gelip Beşiktaş topiğinde yorum yapmayınız rica ediyorum antipatiden başka hiçbir şey değil , bilginize.

Maçın özetini izleyebildim sadece. Sivasspor'un kaçırdığı pozisyonlar hiç de yabana atılacak cinsten değil ama bizim de az kaçırdığımız söylenemez. Veli , Almeida , Q7 falan kaçırmışlar epey. Sonuç olarak 3 puanı 3 golle almak güzel. Oyun hakkında birşey söyleyemiyorum ama bu kadar pozisyona da boş beleş bir oyunla girmiş olamayız heralde. Grafiğimiz yükselerek devam eder umarım. Sıra Kiev'de.

Bu arada bir çift laf da Hocamız hakkında etmek istiyorum. Taktik-teknik açıdan belki bizi pek memnun edebilecek nitelikte değil ancak insaniyet adına bu takıma gelmiş en yüce kişiliklerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Erdem Ulus'un yazısını okumayanlara okumalarını şiddetle tavsiye ederim , göreceksiniz ne demek istediğimi.

Ralph
31.Ekim.2011, 04:28
Maça çok güzel başladık aslında. Kendine güveni vardı Beşiktaş'ın. Hatta ilk 20 dakika kadar bildiğin tek kale oyun oynandı sahada. Ama Beşiktaş'a her maç değen o sihirli değnek bu maçta geldi ve değdi. Sonra Sivas çok kaçırmaya başladı. Atamayana atarlar hesabı gelip attılar. Sonra daha da kaçırdılar ve bu sefer atamayana atarlar çarkı onlara döndü. Yıldız oyuncu farkıyla kazandık.

Almeida ( medyadaki arkadaşların söylediği adıyla almedya :) ) geçen seneye oranla çok iyi ve kendinden çok emin oynuyor. Büyük bir değişim gördüm onda. Quarema ile arasında ilginç bir bağ var ki bu bağ hissedilecek cinsten. Ona özellikle daha kaliteli ve aklı başında ortalar kesiyor. Başkasına artis bir şekilde vereceği pası, ona daha aklı başında veriyor. İkisi sanıyorum iyi arkadaş ondan olabilir. Onun dışında Quaresma'yı yine beğenmedim. Takım oyunu oynama yolunda Fenerbahçe maçıyla birlikte sağlam adımlar atmaya başladık ve bunu tek bozan Quaresma. Can sıkıyor bazı cinslikleri. Bir de maç esnasında seyirciler biriyle laf dalaşına girdi. " Beğenmiyorsan formayı giy sen oyna" flan bir şeyler dedi. Hiç hoş değil. Sen ki haketmediğin halde bu takımın kaptanı olan kişisin.

Şu takımın 2 eksiği var. O iki eksik geldiği anda kral yapar bu takımı. Ne mi onlar?

1 - Yaratıcı bir ortasaha ( Belki bir iki sene içinde Veli olabilir )
2 - Quaresma'nın yerine şöyle adam akıllı takım oyunu oynayan ( en azından Quaresma'dan daha çok takım oyunu oynayan ) birinin gelmesi.

Orta saha da yaratıcılık ve son pas konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Oyuncuların güvenerek top atacağı bir oyuncu yok. Guti'yi bu yüzden aldık ama işte kullanamıyoruz. Bazı şeyler olmuyor, oturmuyor. Savunmanın sağı Hilbert ile kendine geldi. İsmail'de gelişmeler var. Stoperlerimiz harika olmasada güven veriyor. Santraforumuz zaten "Almeida". Yani eksikler belli. Ama bunlar bu sene yapılmalıydı. Julio Alves alınacağına yaratıcı bir ortasaha alınmalıydı. Beşiktaş geleceğe yatırım yapacak konumda değil şu anda. Düzeltilmesi gereken çok iş var diye düşünüyorum Beşiktaş'ta.

eXcitinG
31.Ekim.2011, 18:48
Şu pozisyona da penaltı değil deyip burada kuru gürültü yapanlar var. Objektif olamıyorsanız sırf kendinizi tatmin etmek adına gelip Beşiktaş topiğinde yorum yapmayınız rica ediyorum antipatiden başka hiçbir şey değil , bilginize.

Maçın özetini izleyebildim sadece. Sivasspor'un kaçırdığı pozisyonlar hiç de yabana atılacak cinsten değil ama bizim de az kaçırdığımız söylenemez. Veli , Almeida , Q7 falan kaçırmışlar epey. Sonuç olarak 3 puanı 3 golle almak güzel. Oyun hakkında birşey söyleyemiyorum ama bu kadar pozisyona da boş beleş bir oyunla girmiş olamayız heralde. Grafiğimiz yükselerek devam eder umarım. Sıra Kiev'de.

Bu arada bir çift laf da Hocamız hakkında etmek istiyorum. Taktik-teknik açıdan belki bizi pek memnun edebilecek nitelikte değil ancak insaniyet adına bu takıma gelmiş en yüce kişiliklerden biri olduğu su götürmez bir gerçek. Erdem Ulus'un yazısını okumayanlara okumalarını şiddetle tavsiye ederim , göreceksiniz ne demek istediğimi.

Erdem ULus un yazısını okudum ve okurken tüyLerim diken diken oLdu, gözLerim doLdu resmen. BöyLe bir adam için ben futboLcu oLsam canımı dişime takarak oynarım, sahadan basmadık yer, yapmadık iş bırakmam.

anil luque
31.Ekim.2011, 19:55
Erdem ULus un yazısını okudum ve okurken tüyLerim diken diken oLdu, gözLerim doLdu resmen. BöyLe bir adam için ben futboLcu oLsam canımı dişime takarak oynarım, sahadan basmadık yer, yapmadık iş bırakmam.

Aynen öyle Hayrettin abi. Yazıda görmüşsündür zaten Rüştü'nün bir lafı var "Bu adamın hırsının yarısı bizde olsa kazanmadık kupa bırakmayız" diye. Sonuna kadar haklı. Hocanın ilk geldiğinde yaptığı o konuşmadan topçularımız biraz feyz alsa şu an ligde de Avrupa'da da liderdik bence.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ekim.2011, 22:11
Carvalhal Adamın dibi,dibi. Başka da birşey diyemiyorum.

footballer33
31.Ekim.2011, 23:08

Maçın teknik-taktik konuları konuşuldu zaten, söylediklerine katılıyorum. Fakat koyuyla işaretlediğim yerlere bin kat daha fazla katılıyorum. :icon_wink:

Egemen, çok açık bir biçimde formasından çekiliyor, daha ne olması lazım penaltı verilmesi için. Bu pozisyona, penaltı değil diyenler, aynı şey kendi takımlarının başına geldiğinde penaltımız verilmedi diye dolaşmasın ortalıklarda.

Carlos'un hocalığını tartışırım Anıl, ama senin de dediğin gibi adamın hası kendisi. Erdem Ulus'un yazdıklarını okuyunca çok duygulandım. Allah sabır versin kendisine, başına gelenler hiç kolay şeyler değil. :( Bu zor zamanlarında kendisi oldukça profesyonel davrandı, Tayfur Hoca'nın maketiyle poz vererek de oldukça hoşgörülü ve olgun bir yaklaşımda bulundu. Bu durumu herkes onun karşıladığı gibi karşılayamaz.