View Full Version : [10.Hafta] Sivasspor - Fenerbahçe
GeNç KaRTaL
02.Kasım.2011, 20:54
http://img651.imageshack.us/img651/9346/sivfb.jpg (http://img651.imageshack.us/i/sivfb.jpg/)
barahir
02.Kasım.2011, 20:55
Yenebileceğimizi sanmıyorum ama hadi hayırlısı bakalım..
Fearless Coward
02.Kasım.2011, 20:57
Fenerbahçe çok çok rahat kazanacaktır...Fark bekliyorum...Alex'in yerine Sezer oynamalı bence...
Night_Mare17
02.Kasım.2011, 20:57
Fenerbahçe çok çok rahat kazanacaktır...Fark bekliyorum...Alex'in yerine Sezer oynamalı bence...
Alex kırmızı yemişti zaten :u:
Fearless Coward
02.Kasım.2011, 21:00
Anlamadın Alex'in yerine Sezer oynamalı derken Sezer'i oynatmalı diyorum hoca başkasını değil :D yoksa biliyorum yediğini...
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
02.Kasım.2011, 22:19
Fenerbahçe'nin çok zorlanacağını hatta yenilebileceğini dahi düşünüyorum.Formda isim Grosicki gol atacaktır,Eneramo Yobo,Hele ki Bekir'i çok zorlayacaktır.
byariff
02.Kasım.2011, 22:23
sivas evinde iyi oynuyor gozlemledigim kadari ile ve fenerbahce galibiyetlerde zorlaniyor birde alex oynamicak iyice zorlancaklar diye dusunuyorum Sivasspor kazanir 1-0 veya 2-1 Grosicki bu macda en az 1 tane gol atar.
sui generis
02.Kasım.2011, 23:11
kesinlikle yeneriz. hatta skor tahminim 2-0 ya da 3-0 ... 27 maçlık serimizi gelip de sivas ta bozmayız.. buna eminim..
Varonil
03.Kasım.2011, 01:03
Aslında Sezer ile başlamak da iyi bir tercih olabilir sistemi hiç değiştirmeden.Sezer yapacağı topla birlikte yapacağı koşularla Bienvenu'ye iyi pozisyonlar servis edebilir.
Sivasspor'un 3 Temmuz sonrası yaşananlardan dolayı bu maça ayrı bir motivasyon ile hazırlanacağını düşünüyorum.Zor bir maç olacak.1-0,2-1 gibi bir skorla kazanıp serimizi sürdüreceğimizi düşünüyorum.
ReaList
03.Kasım.2011, 14:07
Farklı bir skor beklemiyorum mücadele edersek kazanırız aksi takdirde puan kaybetmek muhtemel.
Varonil
03.Kasım.2011, 14:35
Mesele Karabükspor maçında 10 kişi kaldıktan sonraki mücadeleyi,hırsı sahaya yansıtmak.Öyle mücadele etmeye devam edelim kazansak da kaybetsek de çok bir önemi yok benim için.
eng1n
03.Kasım.2011, 20:18
Sistem de değişikliğe gidip Semih - Bienvenu ikilisiyle sahaya çıkmalıyız bence eğer skoru yakalarsak 2.yarı o anda ki duruma göre Bienvenu - Semih ikilisinden biri çıkar Sezer, Stoch veya başkası girer.
sarianet
04.Kasım.2011, 20:59
özer sakat mı neden kadroda yok ?
TR.CaPTaiN
04.Kasım.2011, 21:01
SİVASSPOR
Milan Borjan
Uğur
Murat Akça
Navratil
Ziya
Pedriel
Kadir
Kıvanç
Erman
Grosicki
Eneramo
FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Bekir
Yobo
Ziegler
M.Topuz
Cristian
Emre
Caner
Sezer
Bienvenu
Kaka Leite
04.Kasım.2011, 21:04
Sezerin oyunu herşeyi belirler diye düşünüyorum.
Kaptanımız olmasada yeneceğiz :o:
Bordo61Mavi
04.Kasım.2011, 21:13
Fenerbahce rahat alir maci, Alexin eksikligi birsey degistirmez.
Varonil
04.Kasım.2011, 21:14
Haydi Sezer sahne senin,maç kendini ispatlama ve gösterme maçın.
sarianet
04.Kasım.2011, 21:15
abi bu adamın yüzünü görünce ne biliyim kötü oluyorum :D
http://img217.imageshack.us/img217/2392/2h2jn.jpg
Night_Mare17
04.Kasım.2011, 21:20
Belki oyun olarak Sezer Alex'ten daha iyi yönetebilir takımı fakat Alex'in verdiği istatistik değerleri veremez fakat verirse bu maç fark olur.
sarianet
04.Kasım.2011, 21:23
çok rahat alırız:D
byariff
04.Kasım.2011, 22:06
Grosicki insanmisin sen ya :D gercekten cok guzel tasidi 45-50 metre 2 oyuncuya gecti gokhan olmasa cok net bir pozisyondu gol olma sansi yuksekti
sarianet
04.Kasım.2011, 22:13
gezme şansımız oldu nası söylediler aynı anda:D
byariff
04.Kasım.2011, 22:31
Pedriel"in kafa vurusunda topu cizgiden cikartti fenerbahceli bekir
byariff
04.Kasım.2011, 22:36
Eneramooo 1-0 sivas yeniyor
Ziya38
04.Kasım.2011, 22:37
Ofside var sanirim
Edit: evet ofsayt
Kaka Leite
04.Kasım.2011, 22:38
Ne olursa olsun kazanacağız :icon_wink:
Fearless Coward
04.Kasım.2011, 22:40
Ofsayt var ama itiraz etmiyor FB'li oyuncular...Saçma olmuş o bu arada ilginç bi ayrıntı seri Sivas maçıyla başlamış Sivas maçıyla mı bitecek :D görücez...
byariff
04.Kasım.2011, 22:42
Ofsayt"mi tartisilir ? gecen hafta galatasaray-antep macinda ujfalusininde bole bir pozisyonu vardi vucudunun yarisi cizgiyi gecmis yarisi gecmemisti ve pozisyon devam edip gol olmustu bu pozisyonda aynisi ofsayt cizgisine gore hakem ofsayt verebilirde vermiyebilirdi insafiyetine kalmis birsey.
sui generis
04.Kasım.2011, 22:43
gol apaçık ofsayt. yazıklar olsun...
eng1n
04.Kasım.2011, 22:44
hakemin yorumlamasına kalmış bir pozisyon değil bir ayağı bayağı önde hani kafası falan önde olur sadece o zaman tartışılır ama bu net ofsayt.
RaSenGan
Güzel attı Eneramo :) Ofsayttı ama olsun :D
Stan13
Tribünler yarı yarıya mı ?
eXcitinG
04.Kasım.2011, 22:47
Sivasspor oyunu iyi yönLendiriyor. Çok iyi atağa çıkıyorLar ve iLk yarı da Fenerbahçe yi çok zor durumLara düşürdüLer. İkinci yarı Sivas farkı arttırabiLir.
TR.CaPTaiN
04.Kasım.2011, 22:48
Aytekin Durduramadı Bahattin de Durduramasın. 2. yarıda toparlanmamız lazım.
uAburak89
04.Kasım.2011, 22:48
Maçla ilgili en ufak bir fikrim yok izlemediğimden, ama Cüneyt Çakır hatalarıyla ön plana çıkıyorsa bir sonraki Fenerbahçe maçında hakem Fırat Aydınus demektir. Mhk'nin elinde hakem kalmadı çünkü. Heyecanı kaçmış futbola biraz ısınmışken bu hakem hatalarıyla her takımın hakkı yeniyor.
Varonil
04.Kasım.2011, 22:49
Sivasspor'un golü net ofsayt.Fakat kabul etmek lazım sahada mücadele anlamında futbol anlamında ortaya koyduğumuz birşey yok.Reto'nun sakatlığı ciddi değildir umarım.2.yarı toparlanmamız lazım.
barahir
04.Kasım.2011, 22:50
Ofsaytın hakem insiyatifine kaldığını da yeni duydum :) Ama ofsayt gole sığınmak istemiyorum,
Çok kötü oynuyoruz sanki oyuncular oynamak istemiyomuş gibi.. Konsantrasyon adeta sıfır.. Bütün toplar Sivasta kalıyo.. Umarım 2. yarı kendilerine gelirler, yoksa seri sivasla başlar sivasla biter.. Ama ben güveniyorum yine de..
RaSenGan
04.Kasım.2011, 22:55
Maçla ilgili en ufak bir fikrim yok izlemediğimden, ama Cüneyt Çakır hatalarıyla ön plana çıkıyorsa bir sonraki Fenerbahçe maçında hakem Fırat Aydınus demektir. Mhk'nin elinde hakem kalmadı çünkü. Heyecanı kaçmış futbola biraz ısınmışken bu hakem hatalarıyla her takımın hakkı yeniyor.
O pozisyonda Cüneyt Çakır'ın yapabileceği bir şey yok abi.Yan hakem görememiş önündeki pozisyonu.
Varonil
04.Kasım.2011, 22:56
Cüneyt Çakır ile alakası yok.Bahattin Duran'ın gözü önündeydi pozisyon,onun görmesi gerekiyordu.
barahir
04.Kasım.2011, 22:56
http://img507.imageshack.us/img507/1269/daf6a09479c740e79b409a7.png
Gol pozisyonu..
byariff
04.Kasım.2011, 22:57
Ofsaytın hakem insiyatifine kaldığını da yeni duydum :) Ama ofsayt gole sığınmak istemiyorum,
Çok kötü oynuyoruz sanki oyuncular oynamak istemiyomuş gibi.. Konsantrasyon adeta sıfır.. Bütün toplar Sivasta kalıyo.. Umarım 2. yarı kendilerine gelirler, yoksa seri sivasla başlar sivasla biter.. Ama ben güveniyorum yine de..
sen mesajimi yanlis anlamissin kusura bakmada ben diyorum"ki oyuncunun vucudunun yarisi cizgiyi gecmis yarisi gecmemis yardimci hakeme kalmis birsey o ofsayt calsada olurdu calmasada olurdu.
barahir
04.Kasım.2011, 22:59
Ben de diyorum ki, çalsa da olur çalmasa da diye bi olay yok, öyle bi dünya yok.. Çalmadı gol oldu, çalsa olmayacaktı.. Değişen çok şey var..
Kaldı ki kurallara göre gol atabileceği bir uzuv ilerdeyse ofsayttır.. Yani dediğin insiyatif işlemez..
uAburak89
04.Kasım.2011, 23:00
O pozisyonda Cüneyt Çakır'ın yapabileceği bir şey yok abi.Yan hakem görememiş önündeki pozisyonu.
Cüneyt Çakır ile alakası yok.Bahattin Duran'ın gözü önündeydi pozisyon,onun görmesi gerekiyordu.
Eyvallah. Üstün körü baktım forum ve twitter'a herkes hakem deyince Cüneyt Çakır'lık bir durum var sandım.
DisCo
04.Kasım.2011, 23:04
Hakemlere talimat olarak teredütteysen devam ettir denir. Bu da ofsaytta yan hakemin insiyatifi olduğunu gösterir. Hatalı bir kararla Fenerbahçe'nin gol yemesine neden olmuş o da ayrı tartışma konusudur.
Ralph
04.Kasım.2011, 23:05
Fenerbahçe maçı böyle bitsin süper olur. Bizde tam toparladık. Kiev maçıyla birlikte iyice çıkışa geçeriz :)
barahir
04.Kasım.2011, 23:06
Ona da insiyatif denmez, tek seçenek sunuluyor yine hakemlere devam ettir denilerek..
Sirius Black
04.Kasım.2011, 23:10
Ya öncelikle Fenerbahçe mi Sivasspor mu hak ediyor şu ana kadar derseniz Sivas derim. Ama kural kitabına göre gol bariz ofsayt bunun itirazı olmaz.
Ama bence genel anlamda ofsayt tekrar yorumlanmalı. Kişisel ya da takıma yönelik değil, bütün dünyada. Yok kafası içerde sol bacağı dışarıda, sağ başparmağı içeri girer gibi yapmış çıkmış filan. Nasıl top tamamen çıkmadan taç ya da aut ya da korner olmuyorsa oyuncu tamamen ofsayta düşmeden bayrak kalkmamalı. Bu da naçizane yorumumdur, umarım Fenerbahçeli arkadaşlar yanlış anlamaz.
Kaka Leite
04.Kasım.2011, 23:11
Ofsayt var ama itiraz etmiyor FB'li oyuncular...Saçma olmuş o bu arada ilginç bi ayrıntı seri Sivas maçıyla başlamış Sivas maçıyla mı bitecek :D görücez...
En kötü berabere kalırız,biteceğini sanmıyorum :)
Bastır Fenerbahçem :)
sarianet
04.Kasım.2011, 23:14
fenerbahçe bu seneki en rezil futbolunu oynuyor hadi bakalım nası alcaz bu maçı merak ediyorum:D
byariff
04.Kasım.2011, 23:14
su ana kadar sivas cok guzel top oynuor net pozisyonlar kaciriyor bole oynarlarsa yenilmezler diye dusunyorum.
Ralph
04.Kasım.2011, 23:16
Bence böyle maçlar için ev sahibi takıma ceza verilmeli zeminden dolayı. Rezillik bence. İki takıma da işkence başka bir şey değil. Sen profesyonel bir takımsın. Amatör değilsin ki sahan da amatör olsun. Bence büyük ihmal var bu konuda Türk futbolunda.
Sirius Black
04.Kasım.2011, 23:17
Bence böyle maçlar için ev sahibi takıma ceza verilmeli zeminden dolayı. Rezillik bence. İki takıma da işkence başka bir şey değil. Sen profesyonel bir takımsın. Amatör değilsin ki sahan da amatör olsun. Bence büyük ihmal var bu konuda Türk futbolunda.
Altyapılarla beraber en büyük sorunumuz.
byariff
04.Kasım.2011, 23:18
Hava normal olsa zemin"i sikayet etmezdim ama hava yagmurlu mac baslamadan once zemin islakti ve haliyle bozulmasi normal.
Suicider
04.Kasım.2011, 23:20
Sivas 2.golü atamassa bu maç 1-1 biter.
Ralph
04.Kasım.2011, 23:20
Hava normal olsa zemin"i sikayet ederdim ama hava yagmurlu mac baslamadan once zemin islakti ve haliyle bozulmasi normal turkiyede.
İngiltere'de ne yağmurlar yağıyor. Halı gibi sahalar. Bu bir bahane olamaz.
sarianet
04.Kasım.2011, 23:23
cr16 cr7 nin bi üst modeli :D
cristiandan 10 numara mı olur yav:D
byariff
04.Kasım.2011, 23:23
İngiltere'de ne yağmurlar yağıyor. Halı gibi sahalar. Bu bir bahane olamaz.
iste tek sorun orda turkiye ile ingiltere arasinda ekonomi farki var :D
El Barto
04.Kasım.2011, 23:27
Bariz ofsayıtmış gol.
byariff
04.Kasım.2011, 23:28
Grosicki gooll 2-0
RasAnt
04.Kasım.2011, 23:29
Vay be seriyi bitirdi Sivas tebrikler
Ralph
04.Kasım.2011, 23:30
Seri bitti sonunda :) Helal olsun Sivas'a. Gerçi daha bitmedi, futbol 90 dakika top yuvarlak ama...
sarianet
aha iki oldu hiç iyi olmadı
Fearless Coward
Sivas'ta başladı Sivas'ta bitti :D
eng1n
Alex olmasa da bir şekilde idare ederdik ama Aykut hoca yanlış yaptı oyuncular çok yorgun rotasyon gerekiyordu.
RasAnt
04.Kasım.2011, 23:31
Yenilgi nasıl birşey ya unutmuştuk :D
sui generis
04.Kasım.2011, 23:31
herkese dert olmuş bu seri :D sevindim :D
sarianet
04.Kasım.2011, 23:32
tt arenada bitirme hayalide suya düştü rakibimizin:D
Sirius Black
04.Kasım.2011, 23:33
Futbol 90 dakika, top yuvarlak. Futbolun adaleti varsa Sivas güzel oyunuyla maçı hak etti ama kim demiş öyle bir şey var.
byariff
04.Kasım.2011, 23:34
Net bir kirmizi kart gibi geldi bana gol sansi vardi.
Lucas Neill
04.Kasım.2011, 23:34
Beyler Sivas'in kalecisi kim?
byariff
04.Kasım.2011, 23:37
Milan Borjan kalecileri atilla kayseriden 6 yiyince yedege cekildi.
last breath
04.Kasım.2011, 23:42
Sağlık olsun.
eXcitinG
04.Kasım.2011, 23:42
17/5 Şut Sivas
5/2 Şut Fenerbahçe oLan bir maçta çokta fazLa hakem hakkında konuşmamak gerek.
sui generis
04.Kasım.2011, 23:44
Allah aşkına yapmayın.. tamam kötü oynadık ama farkında mısınız ofsayttan gol yedik.. gol olmayan pozisyon gol sayıldı :) o pozisyon gol olmasa 2.yi yiyeceğimizi ispatlayamazsınız..
sarianet
04.Kasım.2011, 23:46
http://www.antu.com/images2007/upload/upload/2011_12manset/Taraftar/taraftar_mesale__5oGAcjjJ_.jpg
Takımımızı Karşılıyoruz
Sivasspor deplasmanından dönen takımımızı karşılıyoruz Saat:00:00 civarı Sabiha Gökçen hava alanında olacak takımımıza destek için orada olacağız. Siz büyük Fenerbahçe taraftarlarını destek için oraya davet ediyoruz.
http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=16721
Ralph
04.Kasım.2011, 23:46
Allah aşkına yapmayın.. tamam kötü oynadık ama farkında mısınız ofsayttan gol yedik.. gol olmayan pozisyon gol sayıldı :) o pozisyon gol olmasa 2.yi yiyeceğimizi ispatlayamazsınız..
Sende yemeyeceğinizi ıspatlayamazsın :)
Suicider
04.Kasım.2011, 23:47
Sivas 2.golü atamassa bu maç 1-1 biter.
Dediğim gibi bu tip büyük takımlara karşı 1-0 öndeyseniz ve golüde erken bulduysanız skoru koruma şansınız çok zor.O yüzden 2 yi bulup rahatlamanız gerekiyor sivas bunu yapabildi.Tabi bunda Fenerbahçenin izlediğim en kötü maçlarından birini oynamasınında etkisi var.
Kaka Leite
04.Kasım.2011, 23:47
Öyle bakarsak ofsayt verilse ve gol olmasa geri kalan kısımda gol yemeyeceğimizi sende ispatlayamazsın :)
Kötü oynadık ve yenilgiyi hak ettik.
sui generis
04.Kasım.2011, 23:48
Sende yemeyeceğinizi ıspatlayamazsın :)
evet ispatlayamam. ama burada aslolan o gol maçın gidişatına önemli bir etkide bulundu. savunulacak hiçbir tarafı olamaz. istediğimiz kadar as şut çekmiş olalım. bizim bu periyotta kötü oynayıp kazandığımız bir çok maç var.. bu da olabilirdi ama engellendik..
sarianet
04.Kasım.2011, 23:49
semih sağolsun içeri giren topuçıkardı:D
Lucas Neill
Riza "Efendi" bu maca takimini iyi hazirlamis anlasilan.
Ralph
Öyle bakarsak ofsayt verilse ve gol olmasa geri kalan kısımda gol yemeyeceğimizi sende ispatlayamazsın :)
Tebrik ediyorum yorumun için :) Gerçek tarafsız(oynanan futbol adına tarafsız) bir Fenerbahçe'li bile bunu demeli.
eXcitinG
Ee Fenerbahçe nin gaLibiyet seriLeri arasında hiç haksız kararLar iLe kazanıLmış maçLar yokmuydu sanki yahu ?
Çok fazLa abartıyorsunuz bence.
goosfraba
04.Kasım.2011, 23:50
takım yenmiş, yenilmiş farketmiyor artık fenerbahçeliler için. böyle olması lazım zaten.
bu sene, geçen seneden daha zorlu. bir nevi onur mücadelesi veriyor sahadakiler, kenardakilerle birlikte. alkışlamak lazım...
bu arada takımı sabiha gökçen'de karşılayacak taraftar. imkanı olan gitsin.
sui generis
04.Kasım.2011, 23:51
bu senin bakış açın.. ama o gol maça büyük etki etti.. kötü oynayan kaybedecek diye bir kaide mi var ?
sarianet
Sivasspor oynadığı futbolla galibiyeti haketmiştir kimse cızırtı yapmasın fenerbahçe son bi senenin en kötü futbolunu oynadı
byariff
objektif bir taraftar gormek cok guzel oldu fenerbahce cok iyi oynasa tamam dicem ofsayttan gol yedi diye ama sivas beni cok sasirtti tek kale top oynadi sivas"i yurekten tebrik ederim.
Kaka Leite
04.Kasım.2011, 23:52
bu senin bakış açın.. ama o gol maça büyük etki etti.. kötü oynayan kaybedecek diye bir kaide mi var ?
Dostum ince düşünüyorsun ama kazanacak diye de bir kaide yok.
O olmaz başkası olur yani yapacak birşey yok rakip bizden üstün oynadı ve kazandı.
Sivası tebrik ederim
sui generis
04.Kasım.2011, 23:54
Ee Fenerbahçe nin gaLibiyet seriLeri arasında hiç haksız kararLar iLe kazanıLmış maçLar yokmuydu sanki yahu ?
Çok fazLa abartıyorsunuz bence.
elbette olmuştur. zaten ona birşey demiyorum. kötü oynadık kaybettik zihniyetinin yanlış olduğunu söylüyorum. o golü yemesek karambole bir gol atıp yatabilirdik. bunu daha önce çok yaptık yine yapabilirdik ama olmadı..
neyse sağlık olsun.. her zaman takımımızın yanındayız. yolunuz açık olsun..
Ralph
04.Kasım.2011, 23:56
elbette olmuştur. zaten ona birşey demiyorum. kötü oynadık kaybettik zihniyetinin yanlış olduğunu söylüyorum. o golü yemesek karambole bir gol atıp yatabilirdik. bunu daha önce çok yaptık yine yapabilirdik ama olmadı..
neyse sağlık olsun.. her zaman takımımızın yanındayız. yolunuz açık olsun..
Dostum çok ince düşünüyorsun gerçekten. Senin baktığın incelikte düşünecek olsak her maçta kusur bulunur. Örneğin Sivas bugün hakemden kaynaklanan bir gol yeseydi ve Fenerbahçe yenseydi, sen şu an "hakem hata yaptı ama kazandık. Önemli olan kazanmak" gibi bir şey derdin mesela. Fazla durmazdın üzerinde. Bu kadar ince düşünecek bir şey yok. Belki o gol offside olsa Fenerbahçe 5 gol yiyecek ne malum? Hiç bir şeyi bilemezsin. Didiklemenin anlamı yok yani :)
sui generis
04.Kasım.2011, 23:58
neyse artık tartışmayı yersiz buluyorum.. yenildik sağlık olsun..
Yenilmez Armada sonunda yenildi. Sağlık olsun. Hatalarımızdan ders çıkarırsak mağlubiyet bazen iyidir.
Ralph
04.Kasım.2011, 23:58
neyse artık tartışmayı yersiz buluyorum.. yenildik sağlık olsun..
E yani bende bunu diyorum :)
Fearless Coward
04.Kasım.2011, 23:59
Sivas üstün oyunuyla galibiyeti hak etti tebrikler Sivasspor...Grosicki daha büyük takımlarda oynayabileceğini gösterdi bir sonraki durağı Almanya,Fransa olur heralde...
furkan58
04.Kasım.2011, 23:59
Kötü oynamadık diyen yokki burda ancak ofsayttan yediğimiz gol takımın dengesini , moralini bozdu . Eminim şuan o golü örtmek için Fener kötü oynadı , Sivas iyi oynadı diyenler kendi takımlarına olsa hakeme etmedikleri laf kalmazdı . Neyse saygı duymak gerek onlarda insan hata yaparlar ne diyim . Tebrikler Sivasspor iyi oynadılar kazandılar yabancılarını koruyabilirler ve bu topu oynamaya devam ederlerse avrupaya gidebilirler .
TR.CaPTaiN
05.Kasım.2011, 00:00
Bizim açımızdan birçok olumsuzluğun toplandığı maç oldu. Alex'in olmayışı topu rakip yarısahada tutmakta zorlanmamıza neden oldu. Ziegler'in sakatlanmasıyla birlikte hem Caner'in hücum gücünden faydalanamadık hem de defansif zaafiyet oluştu. Benim televizyondan gördüğüm ofsaytı 3-5 metreden göremeyen Bahattin Duran da işin tuzu biberi oldu. İkinci yarıya başlarken zaten pas yapmakta zorlanan takımımıza bir de Selçuk'un girmesiyle iyice hücum gücümüz daraldı. Bana göre hocamızın yapması gereken 50-55'lere kadar bekleyip Semih'i oyuna almaktı. 2. golü yedikten sonra zaten Semih değil Ronaldo'yu da soksaydık değişen pek birşey olmazdı. Son 5 dakikadaki oyunumuzu yarım saat oynasaydık 3 puanla ayrılabilirdik. Sağlık olsun. Pazartesi günü artık hangi maçımız varsa onu ve hakemini bekliyoruz.(Fikstürü bilmiyorum ama Cuma - Pazartesi maçlarını sürekli bize kitledikleri için tahminen söylüyorum)
Maçtan önce gelip tüm Fenerbahçe kulübesiyle tokalaşan Rıza hocayı ve takımını tebrik ederim.
Lucas Neill
05.Kasım.2011, 00:00
Kötü oynamadık diyen yokki burda ancak ofsayttan yediğimiz gol takımın dengesini , moralini bozdu . Eminim şuan o golü örtmek için Fener kötü oynadı , Sivas iyi oynadı diyenler kendi takımlarına olsa hakeme etmedikleri laf kalmazdı . Neyse saygı duymak gerek onlarda insan hata yaparlar ne diyim . Tebrikler Sivasspor iyi oynadılar kazandılar yabancılarını koruyabilirler ve bu topu oynamaya devam ederlerse avrupaya gidebilirler .
Sampiyonluk macindaki hatali ofsayt kararina sayin bu hatayi :)
Ralph
05.Kasım.2011, 00:01
Rıdvan şu anda " Fenerbahçelilerin hakemi eleştirmeye hiç hakkı yok bu maç için" dedi.
Hata, hata ile örtülmez.
furkan58
05.Kasım.2011, 00:02
Çok saçma 2-3 sene önce bir İBB maçında 2 tane ofsayttan gol yemiştik ve şampiyonluk yarışında büyük yara almıştık onu neye sayalım ?
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 00:04
Burda o muthis serinin bitecegini hic dusunmuyordum, Sivas yanilti bizi.
Kaka Leite
05.Kasım.2011, 00:05
Çok saçma 2-3 sene önce bir İBB maçında 2 tane ofsayttan gol yemiştik ve şampiyonluk yarışında büyük yara almıştık onu neye sayalım ?
Şu hataları tek tek saymamız bile Türk futbolunun bir ayıbıdır.
Gol ofsayt bir şeye saymaya gerek yok,görmezden gelmeye de.Sivas haketti sonunda yenilicektik sağlık olsun.
barahir
05.Kasım.2011, 00:07
Eğer hata sayacaksak bi arşiv oluşturmamız lazım..
William Rookwood
05.Kasım.2011, 00:08
Yıllar sonra ilk defa iddia oynadım varımı yoğumu sattım Fenerbahçe'ye bastım 23 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe ben iddia yapınca yenildi, bundan sonra tahmin falan yapmıyorum :)
LaigLeNoiR
05.Kasım.2011, 00:13
Sivasspor hakettiği 3 puanı aldı.
Tebrikler Yiğidolara, F.Bahçe'nin de yenilmezlik ünvanı sona erdi.
DisCo
05.Kasım.2011, 00:14
Bilica'nın, Bekir'in ayrı maçlarda topu elle kestikleri penaltı pozisyonları var. Gökhan Gönül'ün atağı elle kesmesi ve 2. sarı karttan atılmadığı pozisyon var. Mağdur eden pozisyonlara bakarsak bu maçta yediği ofsayt golü, geçen bir maçta Bekir'in ceza alanı içinde kafasına gelen tekmeye verilmeyen penaltı, Manisa maçında ofsayt olmayan ama ofsayt gerekçesiyle verilmeyen Semih'in golü var.
Her takım haketmediği kararlarla avantaj elde diyor ya da mağdur olduğu kararlarla karşı karşıya kalıyor. Hakemlerimiz malesef yeteneksizler ve hala görev almaya devam ediyorlar.
Deus Dominus
05.Kasım.2011, 00:15
Bir bakıma Fenerbahçe içinde iyi olacak bence bu mağlubiyet. Uzun süren galibiyet serileri takımlar üzerinde bazen gereksiz baskı da yapıyor. Bundan kurtulmuş olacaklar en azından. Sivasspor'u da tebrik etmek gerek. İç sahada gerçekten çok iyi maçlar çıkarıyorlar, kolay kolay pes etmiyorlar. Hava ve zemin şartları da biraz işlerine geliyor tabiiki :)
Varonil
05.Kasım.2011, 00:17
Tebrikler Sivasspor,tebrikler Rıza Çalımbay.İyi oynadıkları,hakettikleri bir maçı kazandılar.
Serimiz elbet bir gün bitecekti,sağlık olsun.Yenilgi hiç üzmüyor beni.Çünkü 126 gündür yaşadığım acılar katılaştırdı ruhumu.7 kıtada 200 ülkede futbol var.Fakat dünyanın başka hiç bir yerinde böyle acılar yaşamasına rağmen,böylesinde dik duran bir takım yok.Bu takımın bu yıl armasının şerefi için mücadele etmesi herşeye bedel.
Ralph
05.Kasım.2011, 00:18
"Alex yokken Alex yaratmaya çalışmak, Alex'in annesinin babasının işi" Bu Rıdvan Dilmen öldürecek beni :icon_smile:
Puan Durumu
http://a1111.hizliresim.com/r/4/bnq1.png
Bir bakıma Fenerbahçe içinde iyi olacak bence bu mağlubiyet. Uzun süren galibiyet serileri takımlar üzerinde bazen gereksiz baskı da yapıyor. Bundan kurtulmuş olacaklar en azından. Sivasspor'u da tebrik etmek gerek. İç sahada gerçekten çok iyi maçlar çıkarıyorlar, kolay kolay pes etmiyorlar. Hava ve zemin şartları da biraz işlerine geliyor tabiiki :)
Aynen katılıyorum.34 maç play off falan aşırı stres durumu oldu.Bizim taraftara bakıyorum alın teri falan muhabbeti yapıyor 1 maç yenildik diye :D Alışkın değiliz.
LaigLeNoiR
05.Kasım.2011, 00:24
Puan durumunun konması sanırım manidar :)
Siz konuşun biz hala lideriz diyor arkadaşımız. Ben öyle tahmin ediyorum.
nannar
05.Kasım.2011, 00:30
Futbol çok enteresan bir oyun ama Türkiye için artık bu böyle değil. Hakemlerimiz sağolsun her maçta sonucu etkileyecek hatalar yapmaya devam ediyorlar. Artık bundan sonra sadece iyi oyun değil, hakemlerin bizim lehimize hata yapması için de dua etmemiz gerekecek çünkü her hafta en az 3-4 lig maçında çok bariz hatalarla skorlar değişiyor :) Yazık...
Night_Mare17
05.Kasım.2011, 00:42
Puan durumunun konması sanırım manidar :)
Siz konuşun biz hala lideriz diyor arkadaşımız. Ben öyle tahmin ediyorum.
Bu da mı şike den daha iyi :)
Keşke seri bitmeseydi diyorum içimden , 14. haftaya kadar.
El Barto
05.Kasım.2011, 00:46
Rıdvan şu anda " Fenerbahçelilerin hakemi eleştirmeye hiç hakkı yok bu maç için" dedi.
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=canlintv&seekTime=04-11-2011%2022:16
22:16'nın sonlarına doğru yardırıyor hoca. :)
Lucas Neill
05.Kasım.2011, 00:51
Ridvan agladi aglayacak :D
DenizlispoR
05.Kasım.2011, 00:56
Ne zaman ki biz böyle maçlarda hakemi eleştirmeyi bırakıp takımlarımızın oynadığı kötü futbolu incelersek belki o zaman ilerleme kaydedebiliriz.
Sivasspor hakettiği bir 3 puanı aldı.
sarianet
05.Kasım.2011, 00:58
Ridvan agladi aglayacak :D
programı bende izliyorum ama öyle bir sonuç çıkaramadım senin tv 3d herhalde:D
Varonil
05.Kasım.2011, 01:01
Ne zaman ki biz böyle maçlarda hakemi eleştirmeyi bırakıp takımlarımızın oynadığı kötü futbolu incelersek belki o zaman ilerleme kaydedebiliriz.
Sivasspor hakettiği bir 3 puanı aldı.
"Çok iyi oynadık ama hakem verdiği kararlarla maçı katletti,3 puanımızı çaldı" şeklinde bir yorumu var mı burada herhangi bir Fenerbahçelinin.
Anlamıyorum ki ben her hafta aynı şey.Artık rakip takım taraftarlarının Fenerbahçe maçları konusuna birşeyler eleştirmek için yorum yazmasalar bir taraflarının eksildiğini filan düşünmeye başlayacağım.
DenizlispoR
05.Kasım.2011, 01:03
Üstüne alınmak niye? Genel bir konuşma yapılırsa dahi niye herkes üstüne alınmak istiyor nedir bu istek?
Son cümle ise gerçekten komik. Karikatürlerden bile daha eğlenceli gelmeye başladı bana bu tip yorumlar,evet kardeşim ben her hafta düşünüyorum bu hafta ne yazsam acaba Fenerbahçe'ye karşı diye.
barahir
05.Kasım.2011, 01:22
Ben düşündüğünüze inanmıyorum zaten her hafta doğaçlama yapılıyo bu yorumlar :)
meddah
05.Kasım.2011, 01:30
Yazmasam çatlarım.
Bir Fenerbahçeli bir şey yazıyor, birisi gelip cevap veriyor, üstüne bir başka Fenerbahçeli gelip sanki ilk mesajı kendisi yazmış gibi aynı yerden devam eden bir karşılık veriyor.
Fenerbahçe taraftarı kadar müşterek hareket edebilen bir kitle az bulunur.
futureless
05.Kasım.2011, 01:37
Fenerbahçe taraftarı müşterek hareket ediyor , diğer takım taraftarlarının da hepsi bir olup cevap veriyor müşterek olarak :)
Bi yerde bitecekti , başladığı yerde bitti.Sağlık olsun.
meddah
05.Kasım.2011, 01:45
Fenerbahçe taraftarı müşterek hareket ediyor , diğer takım taraftarlarının da hepsi bir olup cevap veriyor müşterek olarak :)
Benim kastettiğim biraz daha farklı bir şey. Ama bu da doğru ve yerinde bir tespit. Beşiktaş kaybedince Galatasaraylı, Galatasaray kaybedince Beşiktaşlı görünmez ortalıkta; ama Fenerbahçe kaybedince ikisi de ordadır.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
05.Kasım.2011, 01:48
Grosicki adamımsın :) 9 puan geldi reyizden :icon_cool: Tebrikler Sivasspor.
Varonil
05.Kasım.2011, 01:49
İlk başta söylemeye çalıştığım şey buydu benim de.
Bu arada Rıdvan Dilmen'in %100 Futboldaki son yorumları oldukça dikkat çekici.
Yazmasam çatlarım.
Bir Fenerbahçeli bir şey yazıyor, birisi gelip cevap veriyor, üstüne bir başka Fenerbahçeli gelip sanki ilk mesajı kendisi yazmış gibi aynı yerden devam eden bir karşılık veriyor.
Fenerbahçe taraftarı kadar müşterek hareket edebilen bir kitle az bulunur.
Tamamen ihtiyaç :D
DisCo
05.Kasım.2011, 02:09
Hakemleri olayın dışında tutalım diyoruz ama Fenerbahçe'nin şuan lider olmasında hakemlerin ciddi bir payı var. Bugünde hakkını yiyerek yenilgisinde ciddi bir pay sahibi oldular. Takım iyi oynar, kötü oynar. Hakemin maçı etkileyeceği anlamına gelmez. Kötü oynarken Fenerbahçe puanları aldı. Bugünde kötü oynarken puan kaybetti.
Hakemler hakemliği yerine getirebilselerdi bugün ne Fenerbahçe'nin serisi vardı ne de Fenerbahçe bu kadar sakindi. Bizi bu hale federasyon düşürdü diyerek ortalığı kavuruyor olurlardı. Belki de bu kadar tartışmaya yer olmayan hata Fenerbahçe geriye düşmesin diye yapıldı, bilemeyiz. Çünkü Galatasaray'ın maçlarına baktığımızda hakemler olmayan kırmızı kart oluşturuyor. Beşiktaş'ın Antep maçına bakıyoruz. Aynı olmayan kırmızı kart orada da var. Bu hakemlerin istikrarı mı (!) yoksa engelleme dedikoduları mı onuda bilemiyoruz. Bu takımlar Fenerbahçe'nin önüne geçme imkanını yakaladıkları anda anormal işler dönüyor. Allah 7 aralıkta bizi komik şeylerde korusun.
Deus Dominus
05.Kasım.2011, 02:20
Hep söylüyoruz ama olmuyor... teoride süper, pratikte dökülüyoruz hep :)
Hakemler bu kadar konuşulmasa gereksiz baskı da olmayacak belki üstlerinde. Çok sağlam sinirleri olması lazım insanın karşı koyabilmek için. Her maç tribünlerden öyle ağıza alınmayacak, aşağılayıcı, argo sözler sarfediliyorki adamlara (futbolcular da dahil tabii ki) işlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri gerçekten zorlaşıyor. Toplumsal bir eksikliğimiz, kolay kolayda aşılabilecek gibi görünmüyor. Belki torunlarımızın torunları görür :)
GeNç KaRTaL
05.Kasım.2011, 02:23
Arkadaşlar konunun amacını saptırmadan maçla ilgili konuları konuşursak sevinirim.
Ek:Bu şike muhabbetleri yeterince konuşuldu.Ortada yeni bir gelişme yokken ve tarafların birbirlerini ikna edemeyecekleri gün gibi aşikarken,lütfen konuyu baltalamayalım arkadaşlar.
SaLviO
05.Kasım.2011, 02:36
Yenilmemiz iyi oldu topcuların üstündeki baskı bi nebze olsun azaldı.Şimdi eses ve gençler maçı çok önemli fire vermezsek gs derbisine daha rahat kafayla çıkarız.
Edit:
r. dilmen: 25 milyon fenerbahçeli'nin duygularıyla oynamayı bıraksınlar artık.. dava sonunda ne olacaksa olsun.. bunları o zaman konuşalım
rıdvan dilmen: aziz yıldırım'ın haberturk'te yayınlanan eşgal fotoğrafı benim fotoğrafımdır; fenerbahçeli çocuğumun fotoğrafıdır..
anil luque
05.Kasım.2011, 02:43
Alexsiz bir Fenerbahçe'nin ne kadar kötü durumlara düştüğünü gösteren bir maçtı. Her zaman söylüyoruz büyük takımsan tek bir oyuncunun yokluğunda bu kadar kötü durumlara düşmeyeceksin diye ama söz konusu Alex olunca ayrı bir parantez açmak gerekebiliyor. Kaldı ki Fenerbahçe'nin bugünkü kötü oyununda yorgunluğun da etkisi vardı ve tabii ki yiğidoyu öldür hakkını yeme Sivasspor'un iyi oyunun da fazlasıyla etkisi vardı :)
Maçın başından sonuna kadar üstün oynadılar , inanılmaz bir istekleri vardı her bir oyuncu iki kişilik oynadı resmen özellikle Grosicki her iki kanadı da otobana çevirdi diyebiliriz. Galibiyette büyük rolü var. Tebrik ediyorum Rıza hocayı ve talebelerini.
TR.CaPTaiN
05.Kasım.2011, 11:27
Taraftarlarımız dün takımı karşılamış.
http://img585.imageshack.us/img585/8833/89505584.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/89505584.jpg/)
ReaList
05.Kasım.2011, 12:15
Farklı bir skor beklemiyorum mücadele edersek kazanırız aksi takdirde puan kaybetmek muhtemel.
Maç öncesi söylemiştim mücadele edersen kazanırsın, Sivasspor daha fazla mücadele etti istedi ve aldı tebrik ediyorum.
Dünkü mağlubiyete iki açıdan bakmak gerekir 1-saha içi 2-saha dışı
Saha içine bakarsak sorumlu olarak %51 Aykut Kocaman'ı %49 Oyuncuları görüyorum. Aykut Kocaman'ın en büyük hatası hatasını görememesi oldu. Şimdi kamuoyunda şöyle bir algı var. Fenerbahçe Alex'siz oynayamaz Oynar merak etmeyin bal gibi de oynar ama bu şekil değil. Alex bir forvet oyuncusu Santrafor değil ! onun için Alex oynadığı zaman kesin 2 hücumcu ile oyunda oluyorsunuz ama o olmadığı zaman aynı taktik varyasyonuyla oynaycaksanız aynı tarzda bir forvet ile oynamak gerekir. Aykut Kocaman'ın Sezer ile başlayıp Semih'i kullanmaması hataydı. 1-0 geriye düşmesine ve atak yapamamasına rağmen Sezer'in yerine oyuna Selçuk'u alması ise felaketti. 2-0'dan sonra Semih'i oyuna alması ise hem komik hem Daumvari'ydi. Oyunculara gelecek olursak sadece 3 dakika üstün mücadele ettiler 90+3 itibariyle. Sormak lazım 90 dk aklınız neredeydi diye.
Saha dışına bakarsak yazıyı yazmadan önce hem burada hemde bir kaç yerde bazı yorumlar gözüme çarptı Fenerbahçe'yi zaten Federasyon koruyormuş yoksa Lider bile olamazmış vs Hem komik hem trajik. 3 Temmuzdan beri bu olayları yaşayan başka bir Fenerbahçe var da biz mi bilmiyoruz ? Sezon başından beri komik uygulamaları Fenerbahçe maçlarında yapan bu takımı kobay gibi deneyen bu federasyon değil midir ? Avrupa kupasında mücadele etmemesine rağmen LİGDE SIKIŞIK FİKSTÜRLE OYNAYAN TEK TAKIM Fenerbahçe değil midir ? Haksız yere başkanını içeriye kaptanını dışarıya takımı sürgüne yollayan BU FEDERASYON DEĞİL MİDİR ?
DisCo
05.Kasım.2011, 13:40
Fenerbahçe'nin %100 suçsuz olduğunu bir yerden mi duydun. 3 Temmuz'dan beri bu olayları boşuna, haksız yere yaşadığını nereden biliyorsun. İlerleyen süreçte aklanırsa o zaman bunlar konuşulabilir. Suçu var mı? yok mu? sorusu sonuçlanmamışken federasyon bizi bu hale getirmedi mi şimdi nasıl kollasın anlatımı doğru teşhis olmuyor. Zaten dedim ya soruşturmayı başlatan federasyon değildir.
Tüm bunların yanında birşey söylemiştim. Bu takım kötü gitmeye başlarsa taraftarı federasyonun yakasını bırakmaz diye. Daha kötü gitmeden ne kadar dolmuş bir psikoloji içinde olduğunu aşağıdaki cümlede görebiliyoruz.
Avrupa kupasında mücadele etmemesine rağmen LİGDE SIKIŞIK FİKSTÜRLE OYNAYAN TEK TAKIM Fenerbahçe değil midir ?
Fenerbahçe'yi Avrupa'dan men edip üstüne zorlansın diye arka arkaya maç koymuşlar gibi anlam çıkıyor. Samsunspor, Mersin İdman Yurdu vs. vs. vs. vs. Avrupa'da yok ama onlarda aynı sıkışık fikstürle oynuyor. Gerçekten bu federasyon Fenerbahçe'ye ne etmiş öyle.
Universal
05.Kasım.2011, 13:51
Dün izlediğim futboldan sonra sadece iki gol yemek çok iyi bir sonuçtur.
Hakem'in hatası oldu; ama bu oyun ile alınan mağlubiyetin mazereti olamaz. Yenilmek bazende iyidir, oyuncular böyle bir serinin ağırlığını kaybetmiş oldular.
Tesadüfmüdür bilmem; ama Sivas ile başlayan seri bir Sivas maçı ile bitti.
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 15:02
Fenerbahce herkesten fazla yapmista bizmi gormuyoruz ? Ne yorgunlugu ?
Ayrica yayinci kurulus cok komik, bukadar yanci yayin olmaz. Kac cm ofsayt ? Diye video yapmislar acaba baska bi takim icin boyle video yaptilarmi bu sezon hic ? Veya 2 hafta once Mersin-FB macinda , Bekirin elle kestigi topa " acaba el varmi ?" diye video niye yapmadilar.
Ayrica yayinci kurulus cok komik, bukadar yanci yayin olmaz. Kac cm ofsayt ? Diye video yapmislar acaba baska bi takim icin boyle video yaptilarmi bu sezon hic ? Veya 2 hafta once Mersin-FB macinda , Bekirin elle kestigi topa " acaba el varmi ?" diye video niye yapmadilar.
Fenerbahçe'li taraftarların taraflı yayın yapıyor diye Digiturk'lerini iptal ettirmelerinden sonra şu dedikleriniz bana çok saçma geliyor.
%51'i Fenerbahçe'liymiş diye biliyorum Digiturk kullanıcılarının. Aşırı tepki verince haliyle hakkımız olan gösteriyorlar artık.
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 15:16
Beni rakamlar ilgilendirmez. Adamlar yayinci kurulus olarak "ofsayt" kararini vermis bide kac cm oldugunu olcuyorlar. Buna sen hak diyorsun ben tarafli yayin , benimki sana sacma geliyorsa senin dediklerinin bendeki yerini dusun :)
futureless
05.Kasım.2011, 15:25
Beni rakamlar ilgilendirmez. Adamlar yayinci kurulus olarak "ofsayt" kararini vermis bide kac cm oldugunu olcuyorlar. Buna sen hak diyorsun ben tarafli yayin , benimki sana sacma geliyorsa senin dediklerinin bendeki yerini dusun :)
Ofsaytı ölçmelerinin o yan hakem dışında pozisyonda ofsayt yok diyecek kimse olmamasına bağlıyorum.Dikkat çekiyor tabi neden yaptılar diye sorgulamanız normal zira Manisa maçında da son dakika golümüz ofsayt gerekçesiyle verilmediğinde Semih'in kaç cm geriden çıktığını gösteriyorlardı.Ancak Bekir'in elle oynamasını karıştırmanızı doğru bulmuyorum.Kaldı ki o pozisyon için de o hakem dışında pozisyona devam diyecek kişi yoktur , haklısınız.Ofsayt'a dönersek ; ofsayt olduğu açıkça görülen pozisyonda ölçülmesinde sakınca olmamalı bence.Özer'in golü kaç metreden attığı da hesaplanmıştı aynı kuruluşça mesela.E hepsi Fenerbahçe'yle ilgili diyecekseniz ona birşey diyemem yayıncı kuruluşa(bkz : fikstür düzenleyicileri) bizim taraftarlarca tepkimiz ortada zaten.
TR.CaPTaiN
05.Kasım.2011, 15:26
2-3 cmlik hakemin tespit edemeyeceği derecede bir ofsayt olsa ve Ligtv de bu 2-3 cmyi ölçüp hakemi haksız çıkarmaya kalksa dediğinde haklısın. Ama zaten göz var nizam var, televizyondan bile ilk izlenişte ofsayt olduğu bariz anlaşılan bir pozisyondu. Ligtv'nin bu tip uygulamaları tamamen maçları daha renkli hale getirmek için. Yoksa zaten ofsayt olduğu belli olan bir pozisyonun kaç cm olduğuyla kim ilgilenir ?
Kaka Leite
05.Kasım.2011, 15:43
Fenerbahçe'nin Beşiktaş,Galatasaray vs. gibi kabarık bir kadrosu yok,bu yüzden her maç en fazla 2-3 oyuncuyu oradan çıkarıp dinlendirme şansı oluyor.
Bu yüzden oyucularımız yıprandılar.
sui generis
05.Kasım.2011, 16:26
forumda bir yerde vardı baktınız mı bilmiyorum. hafta içi kimin en fazla maç yaptığını.. ilk 5 haftadaki fikstrümüzü gördünüz. sonra ne dendi. ilk 5 hafta Fener i vurdu sonrasında sırayla büyük takımları vuracak. vurmazsa o zaman art niyet ararız.(forumdan birisi yazmıştı hatırlamıyorum) hani nerede hala bizi vuruyor :) diyelim ki; BJK ve TS bizi avrupada temsil ediyor(bu bile gerekçe olamaz,temsil ediyorsa o fikstüre katlanmalı) ama neyse hadi onlara böyle dedik GS ve Bursa nerede? niye hep hafta içi Fenerbahçe oynuyor ?
şimdi çıkmış federasyon aslında Fenerbahçe yi koruyor diyorsanız buna sadece gülerim :D soruşturmayı federasyon başlatmadı ama bizi bu hale federasyon soktu. tabii anlayana...
Fenerbahçe Hafta İçi Mahkumu!
Şu ana dek 9 karşılaşmanın sadece 2'sini hafta sonunda oynayan Fenerbahçe, ilk yarı sonunda 5 maça ulaşacak. Galatasaray ve Trabzon 10'ar, Beşiktaş ise 9 maçını cumartesi-pazar oynayacak.
Şike soruşturması nedeniyle ligi bir ay geç başlatan Futbol Federasyonu, bunun üstüne bir de sezon sonunda Play-Off maçları oynanacağı için, zorunlu olarak hafta ortasına da maçlar koydu.
İlk yarıda bu şekilde takımlar 4’er maç oynayacak. Buraya kadar herşey normal. Ancak normal olmayan birşey var. O da, Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki 17 karşılaşmanın 12’sini hafta içinde, 5’ini ise cumartesi-pazar günlerinde oynayacak olması. “Bunda ne var” diyebilirsiniz. Tüm takımlar bu şekilde oynasa birşey yok da, ne yazık ki, öyle değil. Fenerbahçe 9 maçının 7’sini hafta içinde oynarken, 2 kez cumartesi-pazar maçına çıktı. Kalan 8 haftada da 5 hafta içi, 3 hafta sonu maçına çıkacak. Ya diğer büyükler? Beşiktaş 5 hafta içi 4 hafta sonu; Galatasaray
4 hafta içi, 5 hafta sonu; Trabzonspor 3 hafta içi, 6 hafta sonu oynamış.
İlk yarı sonuna kadar Beşiktaş 8 hafta içi, 9 hafta sonu: Galatasaray 7 hafta içi 10 hafta sonu, Trabzonspor da 7 hafta içi, 10 hafta sonu karşılaşmasına çıkacak. Yani Fenerbahçe sadece 5 kez cumartesi-pazar maçına çıkarken, rakipleri bu şansı kendisinden 2 misli fazla yaşayacak. İşte bu tablo Fenerbahçe taraftarını isyan ettiriyor.
barahir
05.Kasım.2011, 16:30
Kusura bakma ama işkembeden sallıyosun.. Hemen her pozisyonda olduğu gibi bekirin pozisyonunda da gösterdiler.. Hatta bizzat ligtv'nin sitesinden izledim o görüntüleri.. Lütfen artık yorum yapmak için bi şeyler uydurmayın..
barahir
05.Kasım.2011, 16:32
Bu arada 8 günde 3 maç oynamışız ve birisi derbi olmak üzere ikisi deplasman.. Varsa böyle fikstürünüz gösterin.. Hemen her hafta hafta içi oynuyoruz..
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 16:40
Yayinci kurulus hakinda fikrim degismez, sadece bugun yazdigim sebepten dolayi degil bir cok sebebi varda yeri Sivas-Fenerbahce mac konusu degil.
Fenerbahceli oyuncular bence yipranmadi, yetersizlik var belli bolgelerde bu her mac ortaya cikmaz cunki yildizlarin maci alir sana. Dun Alexin bu takimdaki yerini gorduk bir kez daha.
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 16:52
Kusura bakma ama işkembeden sallıyosun.. Hemen her pozisyonda olduğu gibi bekirin pozisyonunda da gösterdiler.. Hatta bizzat ligtv'nin sitesinden izledim o görüntüleri.. Lütfen artık yorum yapmak için bi şeyler uydurmayın..
Yok bide gostermesinler :) begenmiyorsan yorumu alintilama. 8 gunde 2 deplasman 1 derbi felan gececen o isleri, Trabzonun ayni gunde 2 maci var ona bakarsak :)Zamaninda bu federasyona en buyuk destek kimden geldi.
GeNç KaRTaL
05.Kasım.2011, 16:56
Şu fikstür muhabbetlerine Beşiktaş ile Trabzonspor'u katmamanız gerekiyor.Biz sizden daha çok maça çıkıyoruz zaten.Bunu x günde y maç ortalamasına vurduğunda yine daha fazla oluyor.He Galatasaray veya Bursaspor neden bize göre daha az yoğun maç temposunda ilerliyor derseniz,ona sözüm yok.
Trabzonspor
05.Kasım.2011, 17:02
Yayıncı kuruluşun pozisyonları ölçüp biçmeye tabiki hakkı var ama bunu tek taraflı değil herkese eşit yapacak.Sonuçta bu kanal ligin tamamını yayınlıyor.Sadece Fener yada sadece Trabzon'un değil.Her takıma eşit mesafede olmalı ama bu zaman kadar çoğu yerde olduğu gibi burdada 3 istanbul takımı korunuyor.Şimdi çıkıp bazıları der nerde koruyorlar vay efenidm öyle birşey yok.Ama var işte öyle birşey sapına kadar hemde.
barahir
05.Kasım.2011, 17:04
Hala laf oyunları yapıyosunuz :) Niye göstermiyolar diyosun, gösteriyolar diyorum, yok bi de göstermesin diyosun..
Aynı günde iki maçmış, oynadınız mı peki bu aynı günde 2 maçı.. Oynadıysan omuza alır taşırım hepinizi.. :)
Trabzonspor
05.Kasım.2011, 17:05
Şu fikstür muhabbetlerine Beşiktaş ile Trabzonspor'u katmamanız gerekiyor.Biz sizden daha çok maça çıkıyoruz zaten.Bunu x günde y maç ortalamasına vurduğunda yine daha fazla oluyor.He Galatasaray veya Bursaspor neden bize göre daha az yoğun maç temposunda ilerliyor derseniz,ona sözüm yok.
Avrupa maçları sayılmıyor.Biz haksız yere gittik o yüzden.
Kimse düşünmüyor biz CSKA deplasmnından kalkıp geldik Bursa deplasmanına çıktık.Hmede şu dar dönemlerde ne maçlar oynuyoruz allahta şu milli ara var.
meddah
05.Kasım.2011, 17:25
İlla her şeye niye taraf tutmak, adam kayırmak gözüyle bakıyorsunuz? Onu pek anlamıyorum ben. Aynı Federasyon, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi maçının olduğu güne, bir de değil, iki defa lig maçı koyunca "beceriksiz"; Fenerbahçe'ye 8 günde 3 lig maçı yazınca "taraflı" nasıl oluyor? Veya tam tersi; her neyse işte.
Bordo61Mavi
05.Kasım.2011, 17:46
Farkina vardiysaniz fiksturden sikayet etmeyi biz biraktik, bu sefer Fenerbahceli arkadaslar basladi. Artik basa gelen cekilir diyoruz Trabzon olarak.
Ben yayinci kurulusa tarafli dedim
Niye X takim oldugunda " ofsaytmi ? Degilmi? " de
Fenerbahce oldumu " kac cm ofsayt "
ReaList
05.Kasım.2011, 18:03
Tüm bunların yanında birşey söylemiştim. Bu takım kötü gitmeye başlarsa taraftarı federasyonun yakasını bırakmaz diye. Daha kötü gitmeden ne kadar dolmuş bir psikoloji içinde olduğunu aşağıdaki cümlede görebiliyoruz.
Fenerbahçenin daha kaybettiği ilk maçta "Federasyon ve Hakemler Fenerbahçe'yi kolluyor yoksa daha kötü olurlardı" diye başlayıp yorum yazıyorsan psikolojik olarak bizi bırak aynaya bak !
Fenerbahçe'de zaten herşey güllük gülistanlık değil, bugün her koldan masa oyunlarıyla sırtından sırat köprüsüne itilen bir takım için hala KOLLANIYOR diyebiliyorsanız pes!
Önce saygılı olun ve emeğe saygı gösterin diyecem ama çok şey istiyoruz çok !
ReaList
05.Kasım.2011, 18:06
[COLOR="RoyalBlue"]Farkina vardiysaniz fiksturden sikayet etmeyi biz biraktik, bu sefer Fenerbahceli arkadaslar basladi. Artik basa gelen cekilir diyoruz Trabzon olarak.
Arkadaş siz edin, Beşiktaş etsin çünkü bu takımlar ekstradan maç yapıyor ama Avrupa kupalarında oynamayan bir takıma sen Avrupa kupasında oynuyormuş gibi lig fikstürünü sıkıştırarak maç oynatmaya zorluyorsan burada art niyet aranır.
Tekrar yazmaya gerek yok eğer okuduysan
forumda bir yerde vardı baktınız mı bilmiyorum. hafta içi kimin en fazla maç yaptığını.. ilk 5 haftadaki fikstrümüzü gördünüz. sonra ne dendi. ilk 5 hafta Fener i vurdu sonrasında sırayla büyük takımları vuracak. vurmazsa o zaman art niyet ararız.(forumdan birisi yazmıştı hatırlamıyorum) hani nerede hala bizi vuruyor :) diyelim ki; BJK ve TS bizi avrupada temsil ediyor(bu bile gerekçe olamaz,temsil ediyorsa o fikstüre katlanmalı) ama neyse hadi onlara böyle dedik GS ve Bursa nerede? [B]niye hep hafta içi Fenerbahçe oynuyor ?
sui generis
05.Kasım.2011, 18:36
Farkina vardiysaniz fiksturden sikayet etmeyi biz biraktik, bu sefer Fenerbahceli arkadaslar basladi. Artik basa gelen cekilir diyoruz Trabzon olarak.
Ben yayinci kurulusa tarafli dedim
Niye X takim oldugunda " ofsaytmi ? Degilmi? " de
Fenerbahce oldumu " kac cm ofsayt "
kimin şikayet etmesini bekliyorsunuz onu anlamadım. şuan en kötü bizim fikstürse tabi ben şikayet ederim.
ben şunu anlamıyorum: çıkıp diyin şuan Fenerbahçe'nin fikstüründe bir haksızlık var ama suçlu TFF, biz değiliz. o zaman çıkıp hangi Fenerbahçeli laf edebilir ?
Bir de MAA yı seçimlerde Fenerbahçe desteklemedi. onu diğer kulüp taraftarlarına sorun..
William Rookwood
05.Kasım.2011, 18:55
dostlar boşverin boşuna elinizi yormayın ne kadar konuşulursa konuşulsun bir yere varılmıyor. Bu sene federasyon bizim futbol zevkimizi batırmayı başardı malesef, play-off u olsun sıkışıp lig fixtürü olsun, daha suçunun ne olduğu bilinmeyen Fenerbahçe başkanının hapiste olması, yahu ayıptır, günahtır. adam orada tutuluyor ne suçlama var ne kanıt var ne birşey var. Fenerbahçeli arkadaşlar takımlarının arkasında dursun iyi günde kötü günde sahip çıksın kim gelirse gelsin yıkamaz bu köprüyü. ayrıca bu yaz yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe'nin bu performansı ayakta alkışlanır bir maç ile hiç birşey değişmez bence. bu seneyi malesef böyle atlatıcaz ne kadar üzülsekte futbolumuzun durumuna. birde bu kaosun içine hakem hatalarıda dahil olunca iyice çekilmez oluyor
Kaka Leite
05.Kasım.2011, 22:52
Yayinci kurulus hakinda fikrim degismez, sadece bugun yazdigim sebepten dolayi degil bir cok sebebi varda yeri Sivas-Fenerbahce mac konusu degil.
Fenerbahceli oyuncular bence yipranmadi, yetersizlik var belli bolgelerde bu her mac ortaya cikmaz cunki yildizlarin maci alir sana. Dun Alexin bu takimdaki yerini gorduk bir kez daha.
Yetersizlik var ve yıpranmadı diyosun :)
Evet yetersizlik var ve oyuncular yıprandı,fikstür sıkışık tek bizim adımıza konuşmuyorum.
Her maçı neredeyse hafta içi oynamamıza rağmen :)
Alex'in yeri bu takımda belli zaten takımın kaptanı tribünde ne bekliyorduk ki
Her neyse tekrar tebrikler Sivas :)
TR.CaPTaiN
05.Kasım.2011, 23:23
Yok bide gostermesinler :) begenmiyorsan yorumu alintilama. 8 gunde 2 deplasman 1 derbi felan gececen o isleri, Trabzonun ayni gunde 2 maci var ona bakarsak :)Zamaninda bu federasyona en buyuk destek kimden geldi.
Kimden geldi ? Fenerbahçe Göksel Gümüşdağ'ı destekliyordu. Ardından ortaya Mehmet Ali Aydınlar ismi atıldı ve Göksel Gümüşdağ'la Mehmet Atalay'ın çekilmesiyle birlikte tüm kulüpler Aydınlar'a destek verdi. Eğer Göksel Gümüşdağ çekilmeseydi Fenerbahçe Aydınlar'a karşı Gümüşdağ'ı desteklerdi.
İlla her şeye niye taraf tutmak, adam kayırmak gözüyle bakıyorsunuz? Onu pek anlamıyorum ben. Aynı Federasyon, Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi maçının olduğu güne, bir de değil, iki defa lig maçı koyunca "beceriksiz"; Fenerbahçe'ye 8 günde 3 lig maçı yazınca "taraflı" nasıl oluyor? Veya tam tersi; her neyse işte.
Aynı gün maçı oynatıyormu peki Federasyon. :)
Aykut Kocaman çıktı ne dedi ilk haftalarda? Şimdilik birşey demiyoruz fakat aynı şeyler rakiplerimize de yapılmazsa o zaman konuşmaya başlarız. Neredeyse devre geliyor hala birşey yok. Bu yetmiyormuş gibi geçen haftanın kapanışını, bu haftanın açılışını bize yaptırıyorlar. Dün'e Galatasaray maçını koyun bugüne Fenerbahçe maçını. Çokmu zor bu?
meddah
06.Kasım.2011, 01:38
Ne anlatmak istediğimi biraz daha açmalı mıyım, yoksa sondaki smiley "nasıl cevap verdim ama" anlamına değil de, "bunu bile yapar bu Federasyon" anlamına falan mı geliyor?
Ne anlatmak istediğimi biraz daha açmalı mıyım, yoksa sondaki smiley "nasıl cevap verdim ama" anlamına değil de, "bunu bile yapar bu Federasyon" anlamına falan mı geliyor?
Farklı psikolojiler içinde yönetim sanırım. Dünde puan durumunu ekledim çok farklı yorumlandı. Bugünde smiley koydum ona bile takılmışsınız.
meddah
06.Kasım.2011, 01:47
Smileye takılmadım aslında; derdimi anlatabilmiş miyim, yoksa yanlış mı anlatmışım, sorusunu süslemek için kullanılmış bir ayrıntıydı.
İşte tam burada olduğu gibi, "X günde Y maç" bahsinde de paranoyaya gerek yok demeye çalışıyorum.
Smileye takılmadım aslında; derdimi anlatabilmiş miyim, yoksa yanlış mı anlatmışım, sorusunu süslemek için kullanılmış bir ayrıntıydı.
İşte tam burada olduğu gibi, "X günde Y maç" bahsinde de paranoyaya gerek yok demeye çalışıyorum.
Benim demek istediğim de şu; Eğer bize yapıyorlarsa herkese yapsınlar. Yoksa ben neden kızayım ki elbet sıkışık maçlarımız olacak.
meddah
06.Kasım.2011, 01:55
Katılıyorum. Yalnız, benim mesajımla başlayan meselenin ana fikri bu değil; bu takvimin Federasyon tarafından kasıtlı ayarlandığını ima edenler var, ben bunun, Trabzonspor'a yapılanla beraber düşünüldüğünde kasıttan ziyade, beceriksizlik gibi durduğunu söylüyorum.
Katılıyorum. Yalnız, benim mesajımla başlayan meselenin ana fikri bu değil; bu takvimin Federasyon tarafından kasıtlı ayarlandığını ima edenler var, ben bunun, Trabzonspor'a yapılanla beraber düşünüldüğünde kasıttan ziyade, beceriksizlik gibi durduğunu söylüyorum.
Benim dediğim de farklı birşey değil. Eğer bize yapıyorlarsa herkese yapsınlar. Eğer yapılmıyorsa bunda artniyet aranır.
barahir
06.Kasım.2011, 02:29
ki artık arıyoruz da...
GeNç KaRTaL
06.Kasım.2011, 02:35
Fenerbahçe ve Avrupa'da oynamayan diğer ekiplerin kaç günde bir lig maçı yaptıklarına dair tutulmuş bir veri var mı acaba?
Fenerbahçe ve Avrupa'da oynamayan diğer ekiplerin kaç günde bir lig maçı yaptıklarına dair tutulmuş bir veri var mı acaba?
Karşılaştırma Fenerbahçe ile Galatasaray arasında tutulmuştur. Veriler Ligtv.com.tr'den alınmıştır.
11.09.2011 20.00 Galatasaray
12.09.2011 20.00 Fenerbahçe
16.09.2011 20.00 Fenerbahçe
18.09.2011 20.00 Galatasaray
20.09.2011 20.00 Fenerbahçe
21.09.2011 18.45 Galatasaray
23.09.2011 20.00 Fenerbahçe
26.09.2011 20.00 Galatasaray
01.10.2011 19.00 Fenerbahçe
02.10.2011 19.00 Galatasaray
16.10.2011 19.00 Galatasaray
17.10.2011 20.00 Fenerbahçe
21.10.2011 20.00 Galatasaray
23.10.2011 19.00 Fenerbahçe
26.10.2011 20.30 Galatasaray
27.10.2011 20.30 Fenerbahçe
30.10.2011 16.00 Galatasaray
31.10.2011 20.00 Fenerbahçe
04.11.2011 20.00 Fenerbahçe
05.11.2011 19.00 Galatasaray
meddah
06.Kasım.2011, 04:00
http://a1111.hizliresim.com/r/6/cfvp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Tablo, her takımın maçları arasındaki gün sayısını gösteriyor. En sağ sütun toplam sütunu.
Fenerbahçe'nin ilk üç haftadaki 4-4-3 ve son üç haftadaki 4-4-4 aralığı var. Buna yakın aralıklar; Kayserispor için ilk üç haftada ve Mersin İ. Y., Sivasspor ve Ankaragücü için son üç haftada olmuş sadece.
Federasyon maç takvimini 10 haftalık değil, 3'er, 5'er haftalık parçalar halinde belirlediği için kısa aralıklar toplamdan daha önemli hale geliyor.