PDA

View Full Version : [11.Hafta] Beşiktaş - Galatasaray

Pages : [1] 2

GeNç KaRTaL
16.Kasım.2011, 19:24
http://img836.imageshack.us/img836/7785/bjkgs.jpg (http://img836.imageshack.us/i/bjkgs.jpg/)

Nocna Mora
16.Kasım.2011, 22:10
Galatasaray'lı olmama rağmen maçı Beşiktaş tribününden izleyecegim. Garip olacak benim için. Umarım zevkli bir maç olur.

Maç için tahminime gelirsek Galatasaray daha avantajlı gibi ama ben güvenmiyorum. Berabere bitebilir.

footballer33
16.Kasım.2011, 22:15
Saha ve tribün avantajlarını kullanarak maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Fernandes'i de bu maçta en azından ilk 18'de görmek istiyorum. İlk yarıya, FB maçının ilk 20-25 dakikasında olduğu gibi başlayabilirsek bu sefer puan kaybedeceğimizi sanmıyorum. SALDIR BEŞİKTAŞ'ım...!!!

SaLviO
16.Kasım.2011, 23:17
Beşiktaş taraftarının desteğiyle zor da olsa kazanır.Almeida gol atar

Facx
17.Kasım.2011, 00:20
beşiktaşın o futbol anlayışıyla karşımızda durabilceğini zannetmiyorum tabiki derbidir daha çok asılırlar ama kazanırız diye düşünüyorum

Night_Mare17
17.Kasım.2011, 00:22
Maç ortada geçerse alırız , iyi oynarsak kaybederiz , berbat oynarsak berabere biter .

byariff
17.Kasım.2011, 00:26
derbilerde favori olmaz zor mac olucak , ve ayrica besiktas - fenerbahce maci gibi yuksek tempolu bir mac olmucak gibime geliyor beraberlik tahminim

GeNç KaRTaL
17.Kasım.2011, 01:22
beşiktaşın o futbol anlayışıyla karşımızda durabilceğini zannetmiyorum tabiki derbidir daha çok asılırlar ama kazanırız diye düşünüyorum

Bildiğim kadarıyla Galatasaray da pek ahım şahım bir futbol oynamıyor?

europeanconquer
17.Kasım.2011, 01:26
Bildiğim kadarıyla Galatasaray da pek ahım şahım bir futbol oynamıyor?

Beşiktaş kadar dengesiz değiliz.Dengesizlik derken bir maç çok iyi diğer maç çok kötü oynuyorsunuz.

Maç Beşiktaş'ın oynuna gööre şekil değiştirecektir.Umarım kazanırız.

Night_Mare17
17.Kasım.2011, 01:27
http://www.youtube.com/watch?v=okNt6846Ni8&feature=results_main&playnext=1&list=PL346C1B325D25B191

Gol bakımından kötü goller atmıyoruz planlayarak ve organize olarak atıyoruz. Bu videoda gollerimizi görebilirsiniz bu seneki.

GeNç KaRTaL
17.Kasım.2011, 01:37
Beşiktaş kadar dengesiz değiliz.Dengesizlik derken bir maç çok iyi diğer maç çok kötü oynuyorsunuz.

Maç Beşiktaş'ın oynuna gööre şekil değiştirecektir.Umarım kazanırız.

Evet dediğin doğru olabilir,ama arkadaşın bahsettiği o değil kanımca.Şu da var,önemli maçlarda takım mücadelemiz daha yüksek oluyor ve aynı doğrultuda daha iyi oynuyoruz.Derbi bu ne olacağı belli olmaz tabii ama ben Galatasaray'ın normal şartlarda favori olduğunu falan düşünmüyorum.Hani bu Beşiktaş'lı olduğumdan kaynaklı bir durum değil.

europeanconquer
17.Kasım.2011, 01:42
Biraz klasik bir laf olacak ama derbilerin favorisi zaten yoktur.Ancak maçın sonucunu Beşiktaş'ın oynayacağı futbol etkileyecek diyebilirim.

fm26mer
17.Kasım.2011, 01:51
Dün rüyamda Beşiktaş'ın 2-1 kazandığını gördüm. Bakalım nasıl olacak. Hakem iyi yönetsin de...

Ralph
17.Kasım.2011, 02:52
Ben ilk defa bir maç öncesinde Beşiktaş'a bu kadar güveniyorum. Hele ki bir derbi bu yani... Gerçekten umutluyum. Fenerbahçe maçı ile birlikte harika bir çıkışa geçtik (futbol olarak). Belki puan olarak yansımadı ama iyi oyun çıkardık. G.birliği kötü bir kayıp oldu ama yine de öne geçtiğimiz bir maçtı. Tabi konsantrasyon kaybı ve bazı etkenler sonunda yenildik yapacak bir şey yok. Ben bu maçın mutlak hakimini Beşiktaş olarak görüyorum. Net bir skorla alırız bu maçı diye düşünüyorum.

BaGa TaRKaN
17.Kasım.2011, 03:04
Derbi maçın biletlerinin fiyatları şöyle:

VIP Üst D: 400 TL
VIP Üst B-E: 300 TL
VIP Üst A-F: 250 TL
VIP Alt C-D: 250 TL
VIP Alt B-E: 175 TL
VIP Alt A-F: 150 TL
Numaralı Orta: 150 TL
Numaralı Kenar: 125 TL
Kapalı Üst: 110 TL
Kapalı Alt: 90 TL
Yeni Açık: 55 TL
Eski Açık: 50 TL
Rakip Takım (Eski Açık): 50 TL

Fiyatlar Şaka Gibi...

uAburak89
17.Kasım.2011, 17:23
Tamamen hissi, 3-0 alacağız diye düşünüyorum, Elmander coşacak diye hissediyorum.

Mantıkla baktığımda ise gollü beraberlik ön plana çıkıyor, açık ara bir favori göremiyorum. Umarım güzel bir maç izleriz, hakemler ön plana çıkmaz.

DisCo
17.Kasım.2011, 17:53
Galatasaray, yakaladığı pozisyonları gole çevirirse işi lehine döndürür. Genel olarak Beşiktaş'a karşı özellikle deplasmanda etkin olarak başlayıp golü atamadığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Çünkü Beşiktaş takım oyunuyla yeri geldiğinde taraftar avantajıyla oyunu dengeleyip öyle ya da böyle golü atıyor.

Erken gelecek bir golle Beşiktaş'ın yükleneceğini düşünürsek, geriye yaslanıp ani çıkışlarla maçı farklı kazanabiliriz. Eğer rakibi tartalım, 0-0 öncelik gerisi Allah Kerim dersek Beşiktaş baskıyı kurduğu anda işin içinden çıkamayız.

Sonuç olarak Beşiktaş oyuncu bazında, seyirci anlamında bir adım önde görünüyor. Teknik adam kalitesi ise Galatasaray'ın aradaki adım farkını kapatıp 3-4 adım öne geçmesini sağlayabilir. Bu da maç içindeki Fatih Terim hamlelerine göre yolunu bulacaktır.

anil luque
17.Kasım.2011, 17:53
Herşeyden önce hakemlerin adının dahi geçmediği , dostluğun kazandığı bir maç olsun temennisinde bulunmak istiyorum. Teknik-taktik analize fazla girmemekle beraber son haftalarda yakaladığımız çıkışı ve oyun oyunumuzdaki pozitif gelişimi sürdüreceğimiz düşüncesindeyim.

Saha ve seyirci avantajımız ve de pek fazla insanın farkedemediği bir detayı da düşünerek kazanırız diyorum en azından kaybetmeyiz. O bahsettiğim ufak detaya gelecek olursak ; Galatasaray'a İnönü'deki son 15 maçta yalnızca 1 defa yenildik.

Nedvedmania
17.Kasım.2011, 18:06
Fiyatlar Şaka Gibi...

Nesi var ki ? Bence gayet uygun. Bir derbiyi 50 liraya izleyecekler. Gs-Fb biletleri Eski açık 80 liraydı bi ara.

BaGa TaRKaN
17.Kasım.2011, 18:10
Nesi var ki ? Bence gayet uygun. Bir derbiyi 50 liraya izleyecekler. Gs-Fb biletleri Eski açık 80 liraydı bi ara.

Numaralı Orta: 150 TL
Numaralı Kenar: 125 TL
Kapalı Üst: 110 TL
Kapalı Alt: 90 TL

Şu Kış Gününde En Kötü Yerden Eziyet Çekerek İzlediğin Maç Sence Değer mi ?

100 Liraya Maç Ne Maçmış Arkadaş

Nedvedmania
17.Kasım.2011, 18:13
Geçen senelerde de böyle değilmiydi fiyatlar ?

futureless
17.Kasım.2011, 18:18
Pazar günü oynananacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde taraftarları şok eden bir karara alındı.

Alınan bu karara göre dört büyüklerin birbirleriyle oynayacakları maçlarda konuk ekip taraftarları stadyumdan takımlarını destekleyemeyecekler.

Konuyla ilgili TFF'den şu açıklama yapıldı:

"Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin, 2011-2012 sezonunda birbirleriyle yapacakları tüm müsabakalarda, deplasman takım taraftarları alınmayacak.

4 kulübün de "misafir seyirci alınmaması" kararı ile ilgili mutabakat içinde olduğu, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na iletildi.

Kulüpler tarafından alınan bu kararı kamuoyu ile paylaşırız."

Bu nedir arkadaş...

Nedvedmania
17.Kasım.2011, 18:21
Baktım ve buldum. Geçen seneye göre şu anki hale şükredilmeli bence :)

Geçen senenin fiyatları

VIP üst B-E 550 TL
VIP üst A-F 450 TL
VIP alt A-F 250 TL
VIP alt B-E 320 TL
VIP alt C-D 400 TL
Numaralı orta 250 TL
Numaralı kenar 225 TL
Kapalı üst 250 TL (Bu sene 110)
Kapalı alt 200 TL (Bu sene 90)
Yeni açık 75 TL (Bu sene 55)
Eski açık 75 TL (Bu sene 50)
Rakip takım 75 TL (Bu sene 50)

Bu da Samiyen

Kale Arkası Kapalı – Rakip Takım: 80,00 TL
Kale Arkası Kapalı: 80,00 TL
Kapalı Alt Grup1: 250,00 TL
Kapalı Alt Grup2: 200,00 TL
Numaralı Grup1: 250,00 TL
Numaralı Grup2: 200,00 TL
VIP 1: 400,00 TL
VIP 2: 350,00 TL
Yeni Açık Üst: 60,00 TL

barahir
17.Kasım.2011, 18:41
Bu arada, en iyi yer kale arkasıdır ;) Kale arkasında maç izlemeyen maç izledim demesin :)

tearkan
18.Kasım.2011, 00:26
bilet fiyatları sezon başını ve kombine fiyatlarını vs. düşününce çok da abartılı değil bence. hatta normal denilebilir. deniz tarafı 50 karşısı 55 lira. kapalı 90-110. içeride bu maçtan sonra tek derbisi kalacak olan bir takım için gayet uygun fiyatlar.

maça gelince daha çok beşiktaş'ın oyunu belirler gidişatı. yeri geldiğinde 10 üzerinden 3'e düşebilen ya da 7-8'lere çıkabilien bir takım beşiktaş. lige verilen ara, takımın dinlenmesi, fb-kiev maçlarındaki yüksek konsantrasyon düşünülünce (eğer işler çok ters gitmezse) beşiktaş kazanır.

skor tahmini de verelim tekrardan: 2-0

Mamadou
18.Kasım.2011, 01:44
Bir kaç arkadaş Beşiktaş'ın dengesiz oynadığını yazmış. Bir bakıma katılıyorum. Bir maç diğerini tutmuyor. Ama hem Avrupa'da hemde ligde maçların yarısında kötü oynamamıza rağmen alınan sonuçlar fena sayılmaz. Gençlerbirliği maçından 3 puan alınsaydı şu an hem Avrupa'da hemde ligde 2. sırada olacaktık. Tabi sakatlıklarda unutulmasın. Sezon başı oluşan sakatlıklar ve Almeida'nın uzun süre sakatlığı çok zorladı. Fernandez - Guti olaylarını da katarsak bence hiçte kötü sonuçlar alınmadı. 3 günde bir maç yapan takımdan her maç iyi performans göstermesini bekleyemezsiniz. Merak ettiğim bir konu ise Beşiktaş ve Trabzonspor'un yerinde diğer rakipler olsaydı sonuçlar nasıl olurdu acaba

Avrupa Ligindeki Maccabi maçını da sayıyorum. O maç öncesi durumlar karışıktı. Böylesine önem arz eden maçları iyi oynuyoruz ve kaybetmiyoruz. Ve hep zor zamanlara denk geldi bu saydığım maçlar. Maccabi,Fenerbahçe ve Kiev maçlarında olduğu gibi gene basında favori Beşiktaş'ın rakibi olarak gösteriliyor. Genel olarak sanki Galatasaray maçın favorisi gösteriliyor. Hakem maça etki etmedikçe çok kesin olacak ama Galatasaray'ı yeneceğimizi düşünüyorum. Maç Galatasaray'ın sahasında olsaydı farklı şeyler konuşulurdu o zaman hak verilirdi.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Kasım.2011, 22:46
Ka-za-na-ca-ğız... :) Şaka bi yana ben gerçekten rahat bi oyunla kazanacağımızı düşünüyorum. Tamam İstatistik mini etek gibidir,birçok şeyi gösterir ama asıl göstermesi gereken şeyi göstermez gibi birşey söylemiş büyüklerimiz ama ben bu tür rakamlara,istatistiklere çok inanıyorum. Gerek bizim son 15 yıldır yanılmıyorsam İnönü'de sadece 1 kez yenilmemiz (Meşhur Hasan Kabze maçı),Gerekse Fatih Terim'in Galatasaray'ın başında İnönü'de bizi yenememesi beni bu düşüncelere itiyor. Ekstradan bilindiği üzere derbilerin favorisi olmaz fakat her zaman ev sahibi büyük takım bir adım önde olduğunu düşünürsek ve kadromuzun daha kaliteli olduğunu hesaba katarsak ve bunu da taraftarla bütünleştirirsek 2-1 ya da 3-1 kazanacağımızı düşünüyorum,inanıyorum,istiyorum. :)
*Kuarejma,hep söylüyorum lütfen ama lütfen bi büyük maçı da sen al artık.

sui generis
18.Kasım.2011, 23:06
açıkçası ben GS ya hiç şans vermiyorum. Benim için BJK mutlak favori.. tabii derbi ne olacağı belli olmaz ama GS berabere kalırsa bence iyi sonuç olur. Almeida bir tane yazar..

LadroN
19.Kasım.2011, 13:49
2-0 kazanırız.Golleri Elmander ve Melo atar diye hissediyorum..Ancak ilk dakikalarda gol bulmak önemli.Savunmamız zaten iyi öyle kolay kolay pozisyon vermiyoruz.1-0 öne geçersek kaybetmeyiz gibi geliyor maçı.Geriye düşersek maçı çevirmemiz çok ama çok zor.

mekking
19.Kasım.2011, 22:00
Maçın favorisi yok hem bizi hem beşiktaşı eşit görüyom bence öncelik hedef yenilmemek olmalı

footballer33
19.Kasım.2011, 22:52
Fernandes yine 18'e alınmamış.

# Selam sana Carlos Hoca...!!!

ozaniel
20.Kasım.2011, 00:18
Ben beraberlik bekliyorum(ankette yanlışlıkla Galatasaray'a verdim oyumu), iki takımın da form durumları ve kadro kaliteleri birbirine yakın. Quaresma ekstra bir maç oynayıp durumu değiştirebilir tabi.

Sirius Black
20.Kasım.2011, 00:25
Bu maçı ya alırız ya alırız. Başka yolu yok.

Cengo
20.Kasım.2011, 02:15
Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum.
Galatasaray'ın yaratıcı oyuncusu sayısı kısıtlı, topla fazla basit oynuyor ve oyunu ileriye taşıyacak oyuncu yok. Beşiktaş ise orta sahada mücadeleci üç oyuncu seçerek Quaresma ve Simao'nun bireysellikleri ile de Galatasaray'a göre çok daha rahat topu 3. bölgeye taşıyorlar. Kontratak konusunda Galatasaray zayıfken Beşiktaş çok tehlikeli, ama bu da Galatasaray'a savunma konusunda direnç göstertiyor, Beşiktaş'ta Simao ve Quaresma geriye dönmedikleri için kanat savunması zaafiyeti yaratıyor.

Almeida'nın oynaması halinde Galatasaray'ın yapacağı kademe hatalarından Beşiktaş'ın Quaresma ve Simao ile yararlanıp pozisyon yaratacağını, hatta erken gol bulabileceğini ve oyunu kontrataka yıkıp skoru lehine daha da fazla değiştirebileceğini düşünüyorum.

Beşiktaş'ı galibiyet konusunda çok şanslı görüyorum, Galatasaray'ın sistem konusunda büyük sorunları var.

Beşiktaş kazanır.
Tahmin: 2-0 Beşiktaş. Alt biter.

sui generis
20.Kasım.2011, 02:25
Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum.
Galatasaray'ın yaratıcı oyuncusu sayısı kısıtlı, topla fazla basit oynuyor ve oyunu ileriye taşıyacak oyuncu yok. Beşiktaş ise orta sahada mücadeleci üç oyuncu seçerek Quaresma ve Simao'nun bireysellikleri ile de Galatasaray'a göre çok daha rahat topu 3. bölgeye taşıyorlar. Kontratak konusunda Galatasaray zayıfken Beşiktaş çok tehlikeli, ama bu da Galatasaray'a savunma konusunda direnç göstertiyor, Beşiktaş'ta Simao ve Quaresma geriye dönmedikleri için kanat savunması zaafiyeti yaratıyor.

Almeida'nın oynaması halinde Galatasaray'ın yapacağı kademe hatalarından Beşiktaş'ın Quaresma ve Simao ile yararlanıp pozisyon yaratacağını, hatta erken gol bulabileceğini ve oyunu kontrataka yıkıp skoru lehine daha da fazla değiştirebileceğini düşünüyorum.

Beşiktaş'ı galibiyet konusunda çok şanslı görüyorum, Galatasaray'ın sistem konusunda büyük sorunları var.

Beşiktaş kazanır.
Tahmin: 2-0 Beşiktaş. Alt biter.

aynen katlıyorum. Cengiz abi düşündüklerimi dile getirmiş.

europeanconquer
20.Kasım.2011, 02:29
Bu maçta gol atarsak - ki atacağız- kanatlardan atarız.Mümkünatı yok Beşiktaş'ın göbeğini geçmenin.Bu maç sol kanatta oynayacak oyuncuya büyük iş düşüyor.Sağ kanatta İsmail'i geçeceğimizi pek sanmıyorum.

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 03:00
Terim sahaya çıkacak ilk 11 ile ilgili kendisine sorulan: "Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Sabri (Ayhan), Melo, Selçuk, Engin, Elmander" şeklindeki dizilişi 'doğru' diyerek onayladı.

SaLviO
20.Kasım.2011, 03:06
Kazım, Sabri (Ayhan), Melo, Selçuk, Engin, Elmander hangisi gol atıcak veya attıracak sormak lazım sinyor terime :)

futureless
20.Kasım.2011, 03:11
Hareketli , coşkulu bir maç oynanırsa ki öyle oynanacağını düşünüyorum ; Beşiktaş kazanır.Gönül ister ki berabere bitsin ama :p :D

Quaresma'ya bağlı kalırsa Beşiktaş hatayı sürdürmüş olur.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 03:24
Her zaman yaptığım yorumların aksine bu kez farklı bir yorum yapacağım maç öncesinde.

Farklı kazanırız, Almeida'dan hat-trick bekliyorum.

Night_Mare17
20.Kasım.2011, 03:47
Kazım, Sabri (Ayhan), Melo, Selçuk, Engin, Elmander hangisi gol atıcak veya attıracak sormak lazım sinyor terime :)

Cevap sorunun içinde belli :) Selçuk , Melo , Engin , Elmander. Melo hucüma çıktığı an çok etkili pozisyonlara sokabiliyor takımı. Engin ise pozisyonu hiç yoktan var edebilen bir futbolcu. Elmander için top ayağına gelsin yeter. Tabi son maçta ki gibi olmazsa :D

byariff
20.Kasım.2011, 04:51
Engin sol acikta oynucak riera"yi kesti hoca sabri gobekde oynucak hizli ve baskili oynadigi icin rakibi hataya zorlucak ama pas hatalari umarim fazla olmaz.

SaLviO
20.Kasım.2011, 12:51
Cevap sorunun içinde belli :) Selçuk , Melo , Engin , Elmander. Melo hucüma çıktığı an çok etkili pozisyonlara sokabiliyor takımı. Engin ise pozisyonu hiç yoktan var edebilen bir futbolcu. Elmander için top ayağına gelsin yeter. Tabi son maçta ki gibi olmazsa :D
Bu adamların hepsinin toplam 5 tane asistti varmı

Sirius Black
20.Kasım.2011, 14:34
Bu adamların hepsinin toplam 5 tane asistti varmı

Sadece Selçuk İnan'ın 4 asisti var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın anlamı yok.

attirson
20.Kasım.2011, 14:39
Beşiktaş galibiyeti bekliyorum ben bu maçta İnönü'de Fenerbahçe'ye ecel teri döktürdüler. Bence Galatasaray'da çok zorlanır bu maçta en kötü beraberlik diyorum Galatasaray kazanırsa sürpriz olur.

DisCo
20.Kasım.2011, 15:03
Galatasaray'ın ligde attığı gol 15, Beşiktaş'ın 15 hatta berbat durumda görülen Kayserispor'un bile 14 demek ki Galatasaray gol sıkıntısı çekiyorsa tüm lig çekiyor. Bu takım nasıl gol atacak, bu takımı kim atağa çıkaracak soruları havada kalıyor. Beşiktaş bu kadar iyi hücuma sahipse niye Galatasaray'la aynı golü atıyor onuda anlamak mümkün değil.

Sadece oyuncuları tek tek değerlendirirsek bana göre Riera bir Simao, Kazım bir Quaresma etmiyor ama futbol tenis gibi değildir, takım oyunudur. Bu isimler Beşiktaş için takım oyunu Galatasaray için bir artıdır.

DisCo
20.Kasım.2011, 15:09
Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, bugün 327. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki maçlarda sarı kırmızılı tarafın üstünlüğü dikkat çekiyor.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 326 maçın 113'ünü Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazanırken, 108 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 456 golüne, siyah-beyazlılar 433 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 104 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 104 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 38 maçta da eşitliği bozamazken, Cim Bom'un 123 golüne, Kara Kartallar 110 golle karşılık verdi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarını Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'na veda derbisinde 2-1, Fiyapı İnönü Stadı'nda ise 2-0'lık sonuçlarla kazandı.

G.SARAY İNÖNÜ'DE DE ÜSTÜN
İki takım arasında, geçmişte değişik adlarla anılan, bugünkü ismiyle Fiyapı İnönü Stadı'nda şimdiye dek 159 maç yapılırken, Galatasaray 56, Beşiktaş 47 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 56 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Sarı-kırmızılılar, İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı fileleri 208 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 179 gol attı. Galatasaray, İnönü Stadı'nda en farklı skorlu galibiyetini TSYD Kupası maçında 6-0'lık sonuçla alırken, Beşiktaş ise Dolmabahçe'de en fazla 2 farkla galip gelebildi. Ezeli rakiplerin geçen sezon İnönü Stadı'ndaki lig maçını Beşiktaş, Mehmet Aurelio ve Simao Sabrosa'nın golleriyle 2-0 kazandı.

KASIM DERBİLERİNDE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN!
Beşiktaş ile Galatasaray Kasım ayında 22. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakiplerin 87 yıla sığan toplam 326 maçından 21'i kasım ayında oynandı. Rekabetteki kasım randevularından 1'i hükmen olmak üzere 7'sini Beşiktaş, 5'ini Galatasaray kazanırken, 9'u ise berabere sonuçlandı. Kasım ayında Beşiktaş 31, Galatasaray ise 30 gol attı.

Ezeli rakipler geçen sezonun ilk yarısındaki lig maçını da kasım ayında oynadı. 28 Kasım 2010 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve bu stattaki son derbi unvanını alan karşılaşmayı konuk Beşiktaş 2-1 kazandı.

Öte yandan, ezeli rakipler kasım ayında ligde 13 kez karşılaştı. Taraflar 4'er galibiyet alırken, 5'i berabere sonuçlandı. Ligde kasım ayındaki maçlarda her iki takım da 16'şar gol attı. Galatasaray, ligde kasım ayında Beşiktaş ile yaptığı 13 maçta da gol atarken, Beşiktaş ise 4 kez gol yollarında suskun kaldı.

AYSAL İLK, DEMİRÖREN 18. KEZ!
Yıldırım Demirören, başkan sıfatıyla 18. kez Galatasaray derbisi izleyecek. 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören'in başkanlık koltuğunda izlediği 17 Galatasaray derbisinde Beşiktaş 6 galibiyet alırken, 4 beraberlik, 7 de yenilgi yaşadı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını yarın Fiyapı İnönü Stadı'nda izleyecek. 14 Mayıs 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Aysal, Dolmabahçe'de ilk derbi heyecanını yaşayacak.

DİKKAT! PENALTI ÇIKABİLİR!
Beşiktaş ile Galatasaray arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltılar damgasını vuruyor. Ezeli rakipler arasında ligde yapılan son 15 maçta hakemler toplam 10 kez penaltı kararı verirken, 6 maçta penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı. Rekabetteki son 15 lig maçında hakemler Galatasaray için 6, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirirken, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı. 19 Eylül 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı'ndaki lig maçında Hakan Şükür, 7 Mayıs 2006 tarihinde yine Dolmabahçe'deki lig maçında da Necati Ateş, penaltı vuruşlarını gole çeviremedi.

CİM BOM DERBİLERDE ZORLANIYOR
Galatasaray, son dönemde büyük maçları kazanmakta oldukça zorlanıyor. Sarı-kırmızılı futbol takımı, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmış takımlar Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile 2010 yılının başından bu yana oynadığı maçlardan sadece 1'ini, o da son randevuda Bursaspor'u 87. dakika golüyle yenebildi. Cim Bom, bu 4 takımla 2010 yılının başından beri yaptığı 13 lig maçından 3'ünde berabere kalırken, 9 kez yenildi, sadece 1 kez galibiyet alabildi. Galatasaray, söz konusu maçlarda sadece 5 gol atabilirken, kalesinde ise 17 gol gördü.

TERİM'İN DERBİ KARNESİ KÖTÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerinde 24. lig derbisine çıkacak. Sarı-kırmızılı futbol takımının başında 3. dönemini geçiren deneyimli teknik adam, ilk 2 dönemi olan 1996-2000 ve 2002-2003, 2003-2004 (26. hafta sonunda görevi bıraktı) sezonlarında, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile toplam 23 lig derbisine çıktı. Galatasaray, Terim döneminde ligde ezeli rakipleriyle oynadığı 23 derbi maçın sadece 6'sını kazandı, 8'inde berabere kaldı, 9'unu yitirdi. Cim Bom, Terim dönemindeki lig derbilerinde rakiplerine toplam 28 gol atarken, kalesinde ise 37 gol gördü.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Beşiktaş ile ligde 11 derbiye çıkarken, 3 kez galip geldi, 5 kez berabere kaldı, 3 kez de yenildi. Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'ndaki 6 lig maçını da kazanamayan, 2 kez yenilen, 4 kez berabere kalan Terim'in öğrencileri, rakiplerine 12 gol atarken, 11 golü kalesinde gördü.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde 12 derbi maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 3'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 6 kez de rakibine yenildi. Terimli Cim Bom, Fenerbahçe'ye ligde 16 gol atarken, 6 Kasım 2002'deki tarihi 6-0'lık yenilgi dahil, toplam 26 gol yedi.

DERBİDE İLK GOLE DİKKAT
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım Pazar günü yapılacak derbi öncesi, ezeli rakipler son dönemde aralarında oynadıkları karşılaşmalarda ilk golü attıkları lig derbilerini genelde kazanmayı başardı.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan son 10 maçtan 9'unda ilk golü atan takım galip gelirken, sadece 1'i berabere sonuçlandı.

Beşiktaş-Galatasaray rekabetindeki son 10 lig maçının sonuçları ve ilk golü atan futbolcular şöyle:

Tarih Maç Sonuç
---------- -------------------- -----
17.09.2006 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0 (Ümit Karan-Galatasaray)
03.03.2007 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1 (Bobo-Beşiktaş)
29.09.2007 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 (Hakan Balta-Galatasaray)
02.03.2008 Beşiktaş-Galatasaray 1 - 0 (Nobre-Beşiktaş)
21.12.2008 Galatasaray-Beşiktaş 4 - 2 (Servet Çetin-Galatasaray)
24.05.2009 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1 (Mehmet Topal (GS-Kendi kalesine)
12.09.2009 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 0 (Mustafa Sarp-Galatasaray)
21.02.2010 Beşiktaş-Galatasaray 1 - 1 (Arda Turan-Galatasaray)
28.11.2010 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 2 (Guti-Beşiktaş)
30.04.2011 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 0 (Aurelio-Beşiktaş)

ASLAN DIŞARIDA KÜKREYEMİYOR
Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, son yıllarda ezeli rakipleriyle deplasmanda oynadığı lig maçlarında 3 puana hasret kaldı.

''Cim Bom'', Beşiktaş ve Fenerbahçe ile rakip sahada yaptığı son 26 lig maçından sadece 1'ini kazanabildi.

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı son 11 lig maçından 10'unu yitirip, sadece son randevuda berabere kalırken, Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynadığı son 15 lig maçından 7'sini kaybetti, 7'sinde berabere kaldı, sadece 1'ini, o da son dakika golüyle kazanabildi.

Bu maçlarda ezeli rakiplerine toplam 17 gol atan Galatasaray, kalesinde ise tam 47 gol gördü.

İnönü Stadı'ndaki maçlar
Beşiktaş ile Galatasaray arasında İnönü Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın sadece tek galibiyet alabildiği son 15 lig maçının sonuçları şöyle:

Tarih Sonuç (BJK-GS)
---------- --------------
20.04.1997 1 - 1
21.09.1997 2 - 1
09.05.1999 1 - 1
14.04.2000 1 - 1
21.10.2000 3 - 1
21.10.2001 2 - 2
25.05.2003 1 - 0
31.10.2003 0 - 0
19.09.2004 0 - 0
07.05.2006 1 - 2
03.03.2007 2 - 1
02.03.2008 1 - 0
24.05.2009 2 - 1
21.02.2010 1 - 1
30.04.2011 2 - 0

Kadıköy'deki maçlar

Galatasaray'ın, Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında galip gelemediği son 11 lig maçının sonuçları şöyle:

Tarih Sonuç (FB-GS)
---------- ------------
06.05.2001 2 - 1
16.02.2002 1 - 0
06.11.2002 6 - 0
29.02.2004 2 - 1
22.05.2005 1 - 0
22.04.2006 4 - 0
03.12.2006 2 - 1
08.12.2007 2 - 0
09.11.2008 4 - 1
25.10.2009 3 - 1
24.10.2010 0 - 0

KARTAL DERBİLERDE UÇAMIYOR
Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray'ı ağırlayacak Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 7 sezonda yaptığı 25 lig maçında sadece 6 galibiyet alabildi.

Söz konusu dönemdeki derbilerden 14'ünü yitiren, 5'inde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 6 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.

Beşiktaş, son 25 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 33 gol atarken, kalesinde ise 40 gol gördü.

''Kara Kartallar'', son 7 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 13 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 8 kez yenilip, 4 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 12 maçtan ise 5'ini kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de eşitliği bozamadı.

Son 7 sezondaki lig derbileri
Beşiktaş'ın, Süper Lig'de son 7 sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Sezon Maç Sonuç
--------- -------------------- -----
2005-2006 Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2
Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2
Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 2
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 2

2006-2007 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0
Fenerbahçe-Beşiktaş 0 - 0
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1
Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 1

2007-2008 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 (Seyircisiz)
Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 1
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 0
Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2

2008-2009 Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 1
Galatasaray-Beşiktaş 4 - 2
Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1

2009-2010 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 0
Beşiktaş-Fenerbahçe 3 - 0
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 1
Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 0

2010-2011 Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 1
Galatasaray-Beşiktaş 1 - 2
Beşiktaş-Fenerbahçe 2 - 4
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 0

2011-2012 Beşiktaş-Fenerbahçe 2 - 2

Lig TV

Night_Mare17
20.Kasım.2011, 17:47
Taraftarımız takımımızı Florya'dan yolcu etmek için tesislere gitti.

http://yukleresim.com/images/dku8.jpg

http://yukleresim.com/images/RJjF2.jpg

Homer J.S
20.Kasım.2011, 20:03
Destek büyük, galibiyet şart. Elmander (x2) ve Selçuk'la 3-2 kazanırız.

Ralph
20.Kasım.2011, 20:13
Hala rahat bir galibiyet alacağımıza inanıyorum ben. Sonunda kadromuz istikrara ulaştı. Oyunumuzu da beğeniyorum aslında. Ama önemli olan şu sahaya çıkan 11'in istikrar kazanmasıydı, o da oluyor artık. Her maç aynı 11. Çok iyi :]

BaGa TaRKaN
20.Kasım.2011, 20:14
Galatasaray Çok Rahat Kazanır !

SAİT71
20.Kasım.2011, 20:19
Allah Allah içimden yoğun bir his maçın berabere biteceğini söylüyor. Yorumların çoğuna bakıyorum konunun başından bu yana herkes bir takımın maçı alacağını söylüyor. Bende mi bir cinslik var, koskoca forumda bir ben berabere biteceğini düşünüyorum :n:

RasAnt
20.Kasım.2011, 20:19
Beşiktaş kaybetmez,kazanacağını düşünüyorum.Galatasarayın kazanma şansının olduğuna inanmıyorum ama 1 puan alabilirler.

Suicider
20.Kasım.2011, 20:20
İki takımada başarılar umarım kazanırız maçı.Temennim maç sonunda hakemin değilde takımların oynadığı iyi yada kötü futbolun konuşulması.

byariff
20.Kasım.2011, 20:33
Beşiktaş (http://www.mackolik.com/Takim/3/Besiktas): Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Quaresma, Aurelio, Veli, Ernst, Simao, Almeida

Galatasaray (http://www.mackolik.com/Takim/1/Galatasaray): Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Kazım, Melo, Selçuk, Ayhan, Engin, Elmander

Ayhanin oynamasi bence iyi oldu umarim ayhan 4"lu defansin onunde 1"li oyuncu olur umarim melo"yu daha onde goruruz bana gore teknik etkili sutlari olan adam gecebilen bir adam.

ReaList
20.Kasım.2011, 20:57
Maçın berabere bitmesi her iki takıma da bişey kaybettirmez ama bir tarafın kaybetmesi (özellikle beşiktaşın) bir müddet sıkıntı yaratacak gibi.

enesemin53
20.Kasım.2011, 21:02
Almeida atar Beşiktaş yener bence.

europeanconquer
20.Kasım.2011, 21:05
Başarılar Galatasaray'ım

byariff
20.Kasım.2011, 21:11
ah kazim be

DisCo
20.Kasım.2011, 21:13
Semih erken kart gördü.

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:13
Semih'in sarı kartı erken oldu, iyi olmadı.

byariff
20.Kasım.2011, 21:14
engin dokunsa gol of of.

europeanconquer
20.Kasım.2011, 21:15
Her faule ıslık çalınmaz ki.Neyse ilk 10 dakikada daha etkiliydik 2 tane cılız atak bulduk.Atacağız gibi.Semih'in kartı pek iyi olmadı.

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:15
İsmail Köybaşı iyi başladı, bizim açımızdan tabii ki.

DisCo
20.Kasım.2011, 21:20
Galatasaray daha etkin başladı. Golü bulmamız lazım. Melo'da sarı gördü.

byariff
20.Kasım.2011, 21:22
melo abi yapma ya of of sari kart orda gorulurmu hic.

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:23
Oynadığım büroda Galatasaray kırmızı kart görür bahsi olsa varımı yoğumu basarım an itibariyle.

byariff
20.Kasım.2011, 21:23
Q7 nin vurusu muslera cikartti

byariff
20.Kasım.2011, 21:28
Aslansin Muslera. semih ayagini uzatmasa bos kaleye gol giriyordu ama direge carpti.

DisCo
20.Kasım.2011, 21:28
Quaresma bu maçta azdı. :)

Fearless Coward
20.Kasım.2011, 21:30
Muslera ve Semih diyorum harikaydılar !

uAburak89
Rüzgar Beşiktaş'ın arkasında, fena da esiyor. Gidişat iyi değil.

byariff
Muslera Muslera Muslera :D

europeanconquer
20.Kasım.2011, 21:32
Bu gidiş büyük sıkıntı.

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:33
Böyle giderse 2. yarı Eboue çıkar, Sabri girer.

DisCo
20.Kasım.2011, 21:33
Kazım golü atacaktı. Beşiktaş tek kaleye çevirdi. Quaresma, Almeida ve Muslera arasında geçiyor.

byariff
20.Kasım.2011, 21:36
Böyle giderse 2. yarı Eboue çıkar, Sabri girer.

Ayiptir solemesi eboue nie ciksin"ki cikicak olan varsa su ana kadar ayhan eziyor toplari.

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:38
Ayiptir solemesi eboue nie ciksin"ki cikicak olan varsa su ana kadar ayhan eziyor toplari.

Ayhan'ın maça çıkmış olması bile acı verici, o başka konu. Ek olarak Melo da çıksa şaşırmam ama Ayhan ve Melo yerine kim girecek ? Ama Eboue'nin alternatifi hazır. O açıdan yazdım.

byariff
20.Kasım.2011, 21:39
ayhan cikip riera girmeli engini tekrar ortaya cekersek daha iyi geliriz.

sarianet
20.Kasım.2011, 21:40
lig tvde garip küfür bitince kısıyo sesi:D

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:41
Riera'nın maçı değil bu, gerçi Riera'nın maçı hangi maç o da belli değil. Gol yememişiz oluşumuz mucize benim için.

İlk yarı böyle biterse, ikinci yarı Sabri + Baros ile işin rengi değişebilir.

sui generis
20.Kasım.2011, 21:43
Besiktas tabiri caizse eziyor su dakikalarda.

sarianet
20.Kasım.2011, 21:45
tabiri caiz değil alınabilir gsli kardeşlerimiz :)

uAburak89
20.Kasım.2011, 21:47
Eboue kalsın, Kazım + Ayhan çıksın. Fatih Terim'den hamleler gelmesi lazım kesinlikle.

byariff
20.Kasım.2011, 21:50
ilk yari 0-0 acilen ayhan cikip sol tarafa adam almak lazim engin su an macda yok engini gobege cekip hucumda daha etkili olabiliriz.

ayrica fatih hoca keske yedege su merthanida alsaydi kazim yerine girerdi kazim ne kadar ruhsuz yahu adam kafasina gore 1 mac oynuor 5 mac yatiyor. ah ah su keitayi alabilseydik besiktasin sol kanadini dusunemiyordum.

Lucas Neill
20.Kasım.2011, 21:54
Kazim'in yerine Sercan girebilir.

LaigLeNoiR
Şanssız bir ilk yarıydı Beşiktaş adına değerlendirebileceğimiz posizyonlar vardı ama olmadı. İnşallah ikinci yarıda golleri buluruz ve son dakikalara rahat gireriz.

Fearless Coward
Baros - Elmander
Sabri - Kazım
Riera - Engin

Bu değişiklikler iyi olur bence Sabri sağ beke geçer Eboue sağ açıkta oynar Riera'da sol açıkta oynar tamamdır...Elmander etkisiz kalıyor Baros 2. yarıda girip çok olumlu işler yapan bir oyuncu hoca alacaktır zaten onu...

byariff
20.Kasım.2011, 21:55
Baros - Elmander
Sabri - Kazım
Riera - Engin

Bu değişiklikler iyi olur bence Sabri sağ beke geçer Eboue sağ açıkta oynar Riera'da sol açıkta oynar tamamdır...Elmander etkisiz kalıyor Baros 2. yarıda girip çok olumlu işler yapan bir oyuncu hoca alacaktır zaten onu...

guzel kardesim elmander tabiki yalniz kaliyor destek varmi hic sence :D

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 21:57
Veli - Tanju değişikliği yapılıp Tanju'yu sağ beke Hilbert'i sağ açığa alsak, Q7 ortada olsa daha iyi olur :)

The.Crow
20.Kasım.2011, 21:57
ilk yari 0-0 acilen ayhan cikip sol tarafa adam almak lazim engin su an macda yok engini gobege cekip hucumda daha etkili olabiliriz.

ayrica fatih hoca keske yedege su merthanida alsaydi kazim yerine girerdi kazim ne kadar ruhsuz yahu adam kafasina gore 1 mac oynuor 5 mac yatiyor. ah ah su keitayi alabilseydik besiktasin sol kanadini dusunemiyordum.

Şu Fatih Terim Kazım'da ne buluor anlamış değilim. Fener'de oynarken de zırt pırt milli takıma çağırıp oynatıyordu bunu gören Aragones de Fenerde ilk 11 çıkarıyodu sinir oluyordum.

byariff
20.Kasım.2011, 22:13
sabri girdi - ayhan cikti

DisCo
20.Kasım.2011, 22:16
Kazım kötü oynadıkça pekiştirir gibi oynatmaya devam edersen bu oyuncu ölene kadar kötü oynar.

byariff
20.Kasım.2011, 22:20
sabri devam edemicek.

uAburak89
20.Kasım.2011, 22:20
Sabri sakatlandı.

Ve kabus girer, Riera. Şaşırt beni, kapak tak ama bir şey yap Riera.

Hakan vur arkadaş vur be, kaçtı gol..

DisCo
20.Kasım.2011, 22:21
Baros'u alsaydı Kazım'ı geriye çekerdi.

byariff
20.Kasım.2011, 22:21
Riera giriyor

byariff
20.Kasım.2011, 22:22
ah ya ah kacarmi o hakan vur kaleye abi ya. kazim vurdu savunmaya carpti kornere cikti. melo dedim onde oynarsa ne kadar etkili olur diye adam one cikti direk gol pozisyonuna girdik

sabrinin ic yan baglarinda sorun varmis

sarianet
20.Kasım.2011, 22:25
hakan baltanın kulaklarını çınlatan bi sürü gsli arkadaşım var sanırım:D

byariff
20.Kasım.2011, 22:26
Meloo yapma abi.

sui generis
20.Kasım.2011, 22:27
Derbiyi tarafsız izlemek :) tadından yenmiyor :)

byariff
20.Kasım.2011, 22:28
Milan baroos giriyor haydi aslanim. risk aldik artik ama erken degisiklik 3 tane. 1"i sakatlikti normal.

DisCo
20.Kasım.2011, 22:28
Beşiktaş seyircisi de sahaya sürekli birşeyler atıyor.

Facx
20.Kasım.2011, 22:29
eboue reyiz keitadan kapmış olayı :D

byariff
20.Kasım.2011, 22:29
Melo cikti baros girdi 2"Li forvete donduk Riski aldik bu arada necip sakatlandi oda cikcak galiba

uAburak89
20.Kasım.2011, 22:30
Bu değişiklikle birlikte, bu maç berabere bitmez diyorum. Fatih Terim çok cesur bir hamle yaptı.

sarianet
20.Kasım.2011, 22:32
beşiktaşın golü geliyorum diyor

Ralph
20.Kasım.2011, 22:36
Fenerbahçe Beşiktaş derbisini hiç bir şeye değişmem. Hiç zevk alamıyorum GS ile oynadığımız maçlardan. Derbi havası yok kim yenerse yensin.

byariff
20.Kasım.2011, 22:38
Necip Uysal'ın kaval kemiğinde yarılma mevcutmuş dikis atilcakmis

kazim yeter artik ya of.

europeanconquer
20.Kasım.2011, 22:40
Nasıl bir sakatlanma yahu o.İnsanın kaval kemiği yarılır mı ? Hadi yarıldı diyelim nasıl dikiş atılır ?

byariff
20.Kasım.2011, 22:43
Muslera adamsin helal olsun diyorum.

byariff
20.Kasım.2011, 22:50
Selcuukk az farkla aut.

uAburak89
20.Kasım.2011, 22:52
Pektemek - Ujfalusi pozisyonunda faul kararı ağırdı, devamında gelen gol de Muslera'nın düdükle birlikte topa uçmayışının es geçilmemesi gerekir yalnız.

byariff
20.Kasım.2011, 22:57
Barosun pozisyonu sanki ofsayt degildi

uAburak89
20.Kasım.2011, 22:59
Barosun pozisyonu sanki ofsayt degildi

Değildi bence de.

byariff
20.Kasım.2011, 22:59
besiktas taraftarlarina tel orgu sart hatta kalin camlarla falan kapatsinlar bu kadarda olmaz ama.

DisCo
20.Kasım.2011, 23:00
Küfür, sahaya yabancı maddeler sonra 65'te soyun içindeki güneşi Van'a gönder. Beşiktaş taraftarı önce stadta duyarlı olsun sonrasında depremdi, nükleerdi başkaları duyarlı olur.

barahir
20.Kasım.2011, 23:02
Maymun Eboue diye bağırmak nasıl bi mantıktır ?

uAburak89
Van için çakmak atılmış olabilir.

Cüneyt Çakır güzel faul uydurdu son dakikada.

Maçın adamı Fernando Muslera.

sarianet
Küfür, sahaya yabancı maddeler sonra 65'te soyun içindeki güneşi Van'a gönder. Beşiktaş taraftarı önce stadta duyarlı olsun sonrasında depremdi, nükleerdi başkaları duyarlı olur.

elmayla armutu karıştırmamak lazım tamam bu yaptıkları çok çirkin ama bu çirkinlik yüzünden yaptıkları o duyarlı davranışı lekeleyemeyiz.

kalemci
20.Kasım.2011, 23:03
Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Galatasaray'a telafisi olan bir lig maçında 1 puan için yatmak hiç yakışmadı.

byariff
20.Kasım.2011, 23:03
Riera kendi kalesine gol atiyordu yine muslera muslera muslera helal olsun tek basina maci aldi adam. 0-0 bitti guzel macdi

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:04
Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Galatasaray'a telafisi olan bir lig maçında 1 puan için yatmak hiç yakışmadı.

Maçı izlediğine emin misin ?

kalemci
Eboue gibi karakterli adamlar keşke Türkiye'de her takımda olsa böylece ligimiz çağ atlar.

eXcitinG
Maçı sonuna kadar hakeden taraf bizdik ama MusLera Türkiye Ligi kariyerinin iLk devLeşmesini yaşayınca maaLesef 1 puan aLabiLdik.

Bu arada ALmeida nın goL pozisyonunda fauL diyen hakeme sadece tebessüm ediyorum.

RaSenGan
Her iki taraf da kazanabilirdi ama olmadı.Maçın adamı şüphesiz Muslera.

Beşiktaş taraftarı çirkefliğini tüm dünyaya duyurdu tebrik etmek lazım kendilerini.Dünyanın en iyi taraftar topluluğu olarak geçinmeye devam etsinler.

kalemci
20.Kasım.2011, 23:05

Eminim Eboue heralde zevkten yatmadı ayrıca Muslera da keyfinden geç kullanmadı autu heralde.

eXcitinG

Ne yaptı ? Maçın başından sonuna kadar baskı mı kurdu ? Beşiktaşı sahasına mı hapsetti. Eboue ve MusLeranın zaman geçirmeLeri de önde oLduğundan doLayı dı sanırım ? Sen izLediğine eminmisin maçı ?

Lucas Neill
Cakmaklar Van icin atildi sanirim ne de olsa duyarli taraftarlar.

kalemci

Beşiktaş taraftarı çirkefliğini tüm dünyaya duyurdu tebrik etmek lazım kendilerini.Dünyanın en iyi taraftar topluluğu olarak geçinmeye devam etsinler.

Eboue de niye anca Türkiye ye gelebileceğini kanıtladı Aygün.

Fearless Coward
20.Kasım.2011, 23:06
Muslera ve Semih maçın yıldızıydı gol yemememiz için herşeyi yaptılar helal olsun hepsine...

byariff
Eminim Eboue heralde zevkten yatmadı ayrıca Muslera da keyfinden geç kullanmadı autu heralde.

keske ebouenin yerinde macda sen olsaydin cakmaklar bi tarafina gelince anlardin ;)

Ralph
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki zevksiz derbi serisi devam etti bu maçla birlikte. Muslera bence maçın yıldızı oldu. Maça damgasını vurdu diyebilirim. Maçta öne çıkan başka hiç kimse olmadı.

Derbi kalitesinde bir maç geçmedi. En azından ben öyle hissetmedim. Ama bence bu maçta Veli'nin kötü oynaması (hatta oyunda olmaması diyebilirim) maçın gidişatını değiştirdi. Çünkü Veli çıktıktan sonra oyuna giren Necip, aynı özellikte bir oyuncu değildi. Veli ileriye yönelik yaratıcı oyuncu özelliğinde oynuyordu. Oda olmayınca Beşiktaş üretken olamadı ilerde. Zaten Necip çıkınca da Mustafa girdi. Oda oranın oyuncusu değildi. Haliyle Beşiktaş AMC pozisyonundaki oyuncusunun yokluğundan dolayı olan maçta etkili olamadı. Etkili olduğu pozisyonlarda da Muslera bırakmadı. Bence maçı Muslera kazandı. Tebrikler. Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürmeye devam...

eXcitinG

Siz kendiniz başkaLarına çakmak feLan atınca birşey yok. Beşiktaş taraftarı yaptığı zaman Dünyanın en çirkef taraftarı.

Yaptığı doğruLarda Avrupa ve Dünyanın en iyi taraftarLarından demek çok zor geLiyor size ama bir çakmak atıLınca En çirkefi demek çok basit değiLmi ?

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:07
Cakmaklar Van icin atildi sanirim ne de olsa duyarli taraftarlar.

Şimdi tek tek sizin taraftarınızın çakmak vs attığı maçLarı buLur buraya ekLerim. Ondan sonra en duyarLı oLan siz oLursunuz ?

NasıL oLur ?

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:07
Taraftarın çileden çıkığı posizyon, Eboue'ye atılıp yerden sekip de sadece Eboue'ye dokunan pet şişe ve ardından Eboue'nin kıvranmasıdır.

Bunun ardından taraftar hoş olmayan şeylere devam etti ve sahaya yabancı cisimler yağmaya devam etti.

İlk yarı sonunda demiştim çok şanssısız diye ancak bu şanssızlık ikinci yarıda da devam etti.

Birazcık şansımız olsaydı rahat kazanabilirdik ama olmadı.

Facx
20.Kasım.2011, 23:08
bu arada semihin oynadığı 3 maçtada gol yemedik

barahir
20.Kasım.2011, 23:08
Türkiye'de bi ırkçılık yoktu, o da başladı maalesef.. Siz duyarlı olmaya devam edin..

DisCo
20.Kasım.2011, 23:09
keske ebouenin yerinde macda sen olsaydin cakmaklar bi tarafina gelince anlardin ;)

Hasan Şaş'ta kafasını tutup bilerek eğilmişti hani belki tutarsa maçı yavaşlatırım diye düşündü.

eXcitinG
Taraftarın çileden çıkığı posizyon, Eboue'ye atılıp yerden sekip de sadece Eboue'ye dokunan pet şişe ve ardından Eboue'nin kıvranmasıdır.

Bunun ardından taraftar hoş olmayan şeylere devam etti ve sahaya yabancı cisimler yağmaya devam etti.

İlk yarı sonunda demiştim çok şanssısız diye ancak bu şanssızlık ikinci yarıda da devam etti.

Birazcık şansımız olsaydı rahat kazanabilirdik ama olmadı.

Arkadaşımızın pet arkasına geLdi ama o ısrarLar suratını tutmaya devam etti. Demek ki Eboue nin sırtına birşey geLdiğinde yüzüne vuruyor.

Lucas Neill
Şimdi tek tek sizin taraftarınızın çakmak vs attığı maçLarı buLur buraya ekLerim. Ondan sonra en duyarLı oLan siz oLursunuz ?

NasıL oLur ?

Bizim taraftar grubu orda burda en duyarli taraftar grubuyuz vs diye reklamini yapmiyor ;)

kalemci
20.Kasım.2011, 23:10
Semih'e helal olsun diyorum cidden ilk başlarda tedirgin gibiydi ama sonradan bir açıldı pir açıldı.

Ayrıca Ernst 50 dakikalık oyuncu olmuş artık bitiveriyor. Bu hızla Engin ilk yarı bitmeden özüne döner :)

Deus Dominus

Çirkef mi? Oradaki psikoloji nasıl bilmiyorsun herhalde, hiç statta maç izlemedin mi?
Takımın hücumda, gol arıyor, rakip oyuncu (gerçek ya da değil) yerde yatıyor, zaman akıp gidiyor. Sakin kalmak zor böyle bir durumda. Ha sahaya yabancı madde yağdırmanın savunulacak bir yanı yok orası ayrı ama tahrik olmasa maç güzelce biterdi.
Ayrıca küfür edilen futbolcular neden Muslera, Ujfalusi, Selçuk, Semih, Elmander, Baros hatta Melo değilde Kazım, Engin, bu maçta da Eboue... bunu düşünmek, farkına varmak, iiyi ayırt etmek lazım.

Semih konusuna katılıyorum en ciddi testini geçti. Bundan sonra zorunlu olmadıkça bırakmaz o formayı. Almeida gibi fiziği çok güçlü bir forveti kontrol etmek cidden güç.

eXcitinG
Bizim taraftar grubu orda burda en duyarli taraftar grubuyuz vs diye reklamini yapmiyor ;)

O zaman geLip burada kendi taraftarın pet,çakmak vs atmıyormuşta sadece Beşiktaş taraftarı atıyormuş gibi yorum yazmassan daha iyi oLur gibi.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:11

Aut geç kullanıldı diye yatmış oluyoruz yani, iyiymiş. Eboue konusunda bir şey demiyorum. Sakatlığa inanıp inanmamak seni bağlar.

Ne yaptı ? Maçın başından sonuna kadar baskı mı kurdu ? Beşiktaşı sahasına mı hapsetti. Eboue ve MusLeranın zaman geçirmeLeri de önde oLduğundan doLayı dı sanırım ? Sen izLediğine eminmisin maçı ?

Kontrollü oynamak ile 1 puana yatmak aynı şey değildir. Tek artısı bulduğu boş alanları hızlı kanat adamlarıyla değerlendirmek olana takımınıza göre savunmada dikkatli olmak mı yatmak ? Zaman geçirme algınız bir garip, maçın başından itibaren mi yapılmış bunlar, kaldı ki Eboue'nin pozisyonuna kimse inanmıyor niyeyse.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:12
Maçın başında Almeida'nın Oscarlık rol kesmeleri de hiç oldu.

eXcitinG
Bu hareketin yapıLdığı oyuncu siyahi bir oyuncu oLduğu için hemen ırçıLık suçLamaLarı da başLamış. Oh oh.

attirson
Eboue = Keita gelmeyen şişeye 2 dakika yattı.Bjk taraftarının sonradan attığı o çakmaklar Eboue'nin kışkırtması sayesinde oldu.Bide yazmıs bir arkadas Eboue'nin yerinde olsan o çakmak gelse anlardın.Güldüm gerçekten kesin ambulansa biner giderdim.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:13

Konu dışına çıkıyoruz ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, bunu söyleyen Beşiktaş taraftarı değil, tüm dünya bunu söylüyor.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:14
Bu hareketin yapıLdığı oyuncu siyahi bir oyuncu oLduğu için hemen ırçıLık suçLamaLarı da başLamış. Oh oh.

Duyarlı taraftar maymun derken düşünecekti bunları.

Hasan Şaş da zaman geçirdiği 1 puana yattığı için yabancı maddeye maruz kaldı herhalde..

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:16
Maymun dendiğini duymadım başka duyanlar var mı ?

Yoksa ingilizce küfürü Maymun diye anlamış olmayasınız ? Emin değilim bu konuda beni aydınlatın.

byariff

Hasan Şaş da zaman geçirdiği 1 puana yattığı için yabancı maddeye maruz kaldı herhalde..

aynen macin ortalarinda birsey yokken hasan sas"ada yabanci madde geldi kesin bilerek yapmistir hasan sas ah hasan ah :)

bu arada sabri 2 ay yokmus

RaSenGan
Son dakikada Quaresma yerdeyken bile hakemle Quaresma'ya çakmak attı adamlar hala ne diyorsunuz.Tamam çok haklılar.Orası saha değil zaten savaş alanı.

barahir

Yapılan tezahüratı duymadıysan yazayım: "Maymun eboue"

bi tarafımızdan uydurmuyoruz..

Lucas Neill
Konu dışına çıkıyoruz ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, bunu söyleyen Beşiktaş taraftarı değil, tüm dünya bunu söylüyor.

Ya birakalim abi bu isleri biz Türklere kalsa herkes Türk, dünyada yapmadigimiz bulus yok, en iyi taraftarlar bizde vs vs bu kafayla bizden hic bisey olmaz.

Ayrica Eboue'ye maymun diye bagrilmis sanirim ben duymadim bilgi veren olursa iyi olur.

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:17

Maymun deniLen böLümü ben duymadım, varsa ekLe göreLim.

DisCo

Beşiktaş dünyanın duyacağı konularda bana göre şov yapıyor. Yarın gazetelerde yazar Van'a karşı duyarlılık diye. Yine bana göre öncelikle herkes işini yapmalıdır.

Börk
Yazık günah yahu Van'dan girdiler Engin'in annesinden çıktılar.Böyle duyarlılık olmaz olsun tebrikler,teşekkürler her şeyden önce Beşiktaş taraftarına.

sarianet
berabere kalırı ben bide bi başka fenerbahçeli arkadaşımız oylamış gerçekten gönlümün istediği skor oldu.

Ralph

Evet tüm dünya söylüyor, bizde ne yapalım işte kabul ediyoruz :]

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:18
Yapılan tezahüratı duymadıysan yazayım: "Maymun eboue"

bi tarafımızdan uydurmuyoruz..

EkLe göreLim. Hep bir ağızdan mı bağrıLmış, yoksa 5-10 kişi bağırmışta onumu kastediyorsunuz göreLim.

LadroN
Van için sende bir çakmak at kampanyası başlatmış herhalde Beşiktaş taraftarı.Bir daha Beşiktaş taraftarına alkol kontrolü yapsınlar maçtan önce.Kimse ayık değil statta.Duyarlı ! taraftar bunu yapmaz.

uAburak89
Maymun deniLen böLümü ben duymadım, varsa ekLe göreLim.

O dakikaya ait görüntü gelsin, ekleriz. Maymun demedik küfür ettik diyor maça giden Beşiktaşlı arkadaşım ama tvye ses öyle gelmedi. Dememişlerse de kusura bakmasınlar.

attirson
20.Kasım.2011, 23:20
Ben normal olarak anladım küfür ettiklerini herkes istedigi gibi duymus.

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:20
O dakikaya ait görüntü gelsin, ekleriz. Maymun demedik küfür ettik diyor maça giden Beşiktaşlı arkadaşım ama tvye ses öyle gelmedi. Dememişlerse de kusura bakmasınlar.

Ben maçı başından sonuna kadar son ses, ses sistemim iLe dinLedim. Eboue ye küfür ediLdi ama öyLe birşey söyLeniLmedi. O yüzden ne zaman söyLeniLdiğini ve nasıL kaçırdığımı çok merak ediyorum. Ve çok eminim varsa biLe çok az bir sesden çıkmıştır.

Ralph
20.Kasım.2011, 23:21
Van için sende bir çakmak at kampanyası başlatmış herhalde Beşiktaş taraftarı.Bir daha Beşiktaş taraftarına alkol kontrolü yapsınlar maçtan önce.Kimse ayık değil statta.Duyarlı ! taraftar bunu yapmaz.

Bu şekilde tahrik edici konuşup tansiyon yükseltmenin alemi yok bence :] Yangına körükle gitme.

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:21
Ben normal olarak anladım küfür ettiklerini herkes istedigi gibi duymus.

Baros bir fauL pozisyonunda tam arka arkaya 3 kez aynı küfürü etti.

kalemci
20.Kasım.2011, 23:22
eboue'ye küfür edilmiş malesef arkadaşlar maymun denmemiş aramızda üzülenler olabilir bu duruma :(

LaigLeNoiR

Ben de aynı şekilde küfür olarak duyduğum için merak ettim gerçekten böyle birşey söylenmişmi diye, neredeyse tüm G.Saray'lılar duymuş bunu da.

Ralph
Rooney şu yazışmaları görse ne güle be haha:icon_biggrin:

eXcitinG
20.Kasım.2011, 23:23
Zamanında ırkçıLığa karşı eyLemLerde buLunmuş bir taraftar grubunun Irkçı söyLemLer içerisinde buLunacağını ben sanmıyorum ve inanmıyorum. Duymadım da.

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 23:24
O maymun dediğiniz kısımda şu meşhur ingilizce küfür edildi diye duydum ben ama? Beşiktaş taraftarı o tarz ırkçı tezahuratı en son yapacak taraftarlardandır.(bkz.Hepimiz Eto'o'yuz) Maçın ilk yarısını hiç seyredemedim.İkinci yarısının son 30 dakikasına yetiştim,onu da sağlıklı bir şekilde takip edemedim.Özeti seyrettikten sonra maçla ilgili yorum yapacağım.Yorumlardan takip edebildiğim kadarıyla çok kaçırmışız sanırım.Neyse artık özette göreceğiz.Bir de maçı seyreden arkadaşlar,maç hakkında analizlerini yapabilirlerse iyi olur aslında.

LaigLeNoiR
http://img850.imageshack.us/img850/1714/32008609.jpg
http://img341.imageshack.us/img341/493/10992150.jpg

Eboue'nin sırtı ve kalçası arasında biryere yerden sekerek gelen su şişesi ve Eboue'nin bir anda acı içinde yüzünü tutması.

İlginç.

Börk
Tebrik ederim Murat abi.Çok güzel koruyorsun taraftarını.Kafasına gelse daha mutlu olurdunuz tabi.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:25
Ben maçı başından sonuna kadar son ses, ses sistemim iLe dinLedim. Eboue ye küfür ediLdi ama öyLe birşey söyLeniLmedi. O yüzden ne zaman söyLeniLdiğini ve nasıL kaçırdığımı çok merak ediyorum. Ve çok eminim varsa biLe çok az bir sesden çıkmıştır.

Abi bende o kadar teknolojik imkan yoktu, yanlış duymuş olabilir. Ki arkadaşım demedim diyorsa dememiştir, kusura bakmayın Beşiktaşlı arkadaşlar yargısız infaz oldu.

Baros bir fauL pozisyonunda tam arka arkaya 3 kez aynı küfürü etti.

Baros'un etmediği maç yok nerdeyse zaten. Ayrıca etmeyen futbolcu yok gibi bir şey, hakem yakalarsa veriyor cezasını zaten.

Ben de aynı şekilde küfür olarak duyduğum için merak ettim gerçekten böyle birşey söylenmişmi diye, neredeyse tüm G.Saray'lılar duymuş bunu da.

Denmemiş aga.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:26
Tebrik ederim Murat abi.Çok güzel koruyorsun taraftarını.Kafasına gelse daha mutlu olurdunuz tabi.

Taraftarımı asla korumuyorum ne sahaya attıklarını ne de ettiği küfürleri ancak o anda numara yapan bir rakip oyuncuyu görünce taraftarlar çileden çıkıp yabancı madde atıyorlar.

Doğru mu yaptıkları asla değil ancak Eboue gibi Arsenal tecrübesine sahip bir oyuncu böyle bir numara yapıyorsa taraftarı kışkırtıyor demektir.

kalemci
20.Kasım.2011, 23:27
Ujfa'yı aşırı beğendim bu maçta Semih ve Ujfa böyle derse, Terim Sercan'ı kazanırsa ve devre arasında bir sol açık ile benim şampiyonluk favorim olurlar. Beklere lafım yok tüm Türkiye'de aynı durum :)

Lucas Neill
20.Kasım.2011, 23:27
http://img850.imageshack.us/img850/1714/32008609.jpg
http://img341.imageshack.us/img341/493/10992150.jpg

Eboue'nin sırtı ve kalçası arasında biryere yerden sekerek gelen su şişesi ve Eboue'nin bir anda acı içinde yüzünü tutması.

İlginç.

Onlari atanin hic sucu yok degil mi iyiymis ya.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:28
Gerçekten Semih muhteşem oynadı her posizyonun içinde vardı neredeyse.

Muslera'da Türkiye'de oynadığı en iyi maçlarından birisini çıkardı.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:29

Bakın beni yanlış anlıyorsunuz ısrarla yazıyorum yapılan harekete doğru dediğimi gördünüz mü ?

Tasvip etmiyorum ancak Eboue'nin yalandan yere yüzünü tutmasını göstermek istedim.

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 23:31

Bence Galatasaray'lı arkadaşlar,önce oyuncularının yaptığı sahterkarlığı,taraftarı tahrik etmesini eleştirsin,sonra da gelip bu tarz söylemlerde bulunsun.Böylesi daha mantıklı kesinlikle.

SaLviO
20.Kasım.2011, 23:31
Verilmeyen goldeki pozisyonda bence faul yokdu Fener maçının kopyası oldu bu sefer besiktas fener gibi oynadı

futureless
20.Kasım.2011, 23:34
Goldeki faulde kararın doğru olmadığına ben de katılıyorum.0-0 bitecek maç değilmiş izlediğim pozisyonlara bakarak söylüyorum.90 dk izlemedim.

Facx
verilmeyen gol demek yanlış olur almeida topa vurduk tan sonra düdük çalsaydı evet bu verilmeyen gol olurdu ancak hakem oyunu durdurduktan sonra almeida topa vurdu sarı kart bile görebilirdi

Night_Mare17
Bence Galatasaray'lı arkadaşlar,önce oyuncularının yaptığı sahterkarlığı,taraftarı tahrik etmesini eleştirsin,sonra da gelip bu tarz söylemlerde bulunsun.Böylesi daha mantıklı kesinlikle.

Sahtekarlık ? Eboue'nin karınına çakmak yolladılar sadece kafasını tuttu diye sahtekarlık mı oluyor. Beşiktaş'lı arkadaşlar da önce taraftarının yaptığı reklamı nasıl devam ettiremediklerini eleştirsin. Bu arada ben tahrik falan da görmedim ha gördüğüm tahrikler bunlar.

Eboue'ye yapılan ırkıçılık.
Sahaya yabancı maddeler.
Bugün ağıza alınmayacak küfürler edilmiştir ç@rşı tarafından.

Börk
20.Kasım.2011, 23:35
Beşiktaş hak etti zaten ama olmadı.Gol atanın kazanacağı maç oldu,Muslera sayesinde 1 puanı kurtardık .

Ralph
20.Kasım.2011, 23:36
Arkadaşlar ben bir şey merak ediyorum. Tabi ki geçti artık ama Necip'e yapılan hareketin penaltı olduğunu bir tek ben mi düşünüyorum?

DisCo
Beşiktaş seyircisinin yaptığı çok çok çok çok çok çok çok çirkindi ancak dediğim anda o ancak sözü başta söylediğim herşeye inanmadığımı yani yapılanları haklı gördüğümü anlatır.

Hasan Şaş'ın pozisyonuna da bakalım. Hasan Şaş'a doğru gelen hiçbir cisim görünmüyor. Nedense adam durup dururken kafasını tutuyor. Eboue'nin de şansızlığı havadan yağan cisimlerden sadece görünen bir madde olan suyun çarpmasıdır.

Sonuç ne derseniz;

http://c1111.hizliresim.com/r/n/nml9.png

http://www.yukleresim.com/images/yUCK3.png

Yürü be kim tutar sizi...

enesemin53
"Şimdi Eboue akşam eve gidince maçı izliyordur.Su arkasına düştü ya kafasını tutuyo ya acaba bunu izlerken hangi duygularla izliyordur.Utanırım ben hemen kanal değiştiririm.Yalnız! Yalnız! Bu demek değildir ki taraftar atsın.." (Rıdvan Dilmen)

Night_Mare17
20.Kasım.2011, 23:37
Ben kaçırdığımız gollere çok üzülüyorum. Derbide bulduysan atacaksın arkadaş 3 atabileceğimiz maçı 0 - 0 bitirdik hem de deplasmanda.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:40
"Şimdi Eboue akşam eve gidince maçı izliyordur.Su arkasına düştü ya kafasını tutuyo ya acaba bunu izlerken hangi duygularla izliyordur.Utanırım ben hemen kanal değiştiririm.Yalnız! Yalnız! Bu demek değildir ki taraftar atsın.." (Rıdvan Dilmen)

Her zamanki gibi lakabının hakkını vermiş.

Night_Mare17

Konuşan adamı dinlemek hata :)

futureless
verilmeyen gol demek yanlış olur almeida topa vurduk tan sonra düdük çalsaydı evet bu verilmeyen gol olurdu ancak hakem oyunu durdurduktan sonra almeida topa vurdu sarı kart bile görebilirdi

Sarı kart da komik olurdu gibi.Peki sence pozisyon faul mü ?

kalemci
Ben kaçırdığımız gollere çok üzülüyorum. Derbide bulduysan atacaksın arkadaş 3 atabileceğimiz maçı 0 - 0 bitirdik hem de deplasmanda.

Dostum bi önceki mesajda ırkçılık yazmışsında o sorun çözüldü biraz geri kaldın o konuda sen eski mesajları bi oku derim :)

Suicider
20.Kasım.2011, 23:41
Tarafsız bakmak gerekirse maç beşiktaş ın hakkıydı.Toplar girmedi içeri.Bizimde var 1-2 tane ama okadarda olsun artık.Muslera geldiğinden beri en iyi maçını oynadı.Şansta yanımızdaydı.

Olaylar hakkında ise konuşmak istemiyorum çünkü böyle durumlarda bizim taraftar atsa yerde bjk li olsa biz seyirciyi beşiktaşlılar oyuncuyu savunur.Şimdide tersi oluyor o yüzden daha fazla ortamı geripte bunun tartışılması gereksiz bence.

byariff
20.Kasım.2011, 23:41
su video az cok birseyler anlatiyor

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=102268

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 23:43
Sahtekarlık ? Eboue'nin karınına çakmak yolladılar sadece kafasını tuttu diye sahtekarlık mı oluyor. Beşiktaş'lı arkadaşlar da önce taraftarının yaptığı reklamı nasıl devam ettiremediklerini eleştirsin. Bu arada ben tahrik falan da görmedim ha gördüğüm tahrikler bunlar.

Eboue'ye yapılan ırkıçılık.
Sahaya yabancı maddeler.
Bugün ağıza alınmayacak küfürler edilmiştir ç@rşı tarafından.

Sadece basit bir soru.Bir insan kafasını neden tutar? Kafası acıdığında değil mi?Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş'lılar taraftarın yaptığını savunmuyorlar ama siz Eboue'nin taraftarı tahrik etmesini savunuyorsunuz.Ayrıca Eboue'ye ırkçılık falan da yapılmadı.Konuyu okursanız anlarısınız.:icon_wink:

Bazı Galatasaray'lılar bile maçın adamı Muslera derken bu yorumun olayları ne kadar objektif yargılayabildiğin hakkında önemli ipuçları veriyor.:icon_smile:

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:44
Bu maçta Galatasaray'ın en büyük kazancı, çok erken sarı kart görmesine rağmen müthiş oynayan Semih Kaya'dır.

Ömer Toprak, Serdar Aziz, Serdar Kesimal ile birlikte Milli takımın stoper rotasyonuna girebilir bu şekilde devam ederse.

LadroN
Açıkçası yönetimin medyaya bir ayar vermesi gerekli.Maça gelicek olursak iki takımında kazanabileceği maçtı.Hakan Balta'nın pozisyonunda kulakları bayağı çınlamıştır herhalde.Bizim açımızdan bakacak olursak Muslera'ya sezon başından beri güveniminizin boşa çıkmaması çok güzel.En azından arkasında duran taraftarlar olarak.Semih konusunda ise çok çok çok mutluyum.Servet'ten kurtulduk.Semih heyecanını ve agresiflğini kontrol etmeyi biraz becerirse kusursuz bir defans kazanırız.

Night_Mare17
Galatasaray'lılar bile maçın adamı Muslera derken olayları ne kadar objektif yargılayabildiğin hakkında önemli ipuçlar veriyor.:icon_smile:

Ben Beşiktaş pozisyonlar kaçırmadı demedim ki. Bizim de kaçırdığımız pozisyonlar oldu onları atamamıza yandım atsaydık 3 olurdu dedim. Beşiktaş hakkında konuşmadım.

DisCo
20.Kasım.2011, 23:46
Sadece basit bir soru.Bir insan kafasını neden tutar? Kafası acıdığında değil mi?Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş'lılar taraftarın yaptığını savunmuyorlar ama siz Eboue'nin taraftarı tahrik etmesini savunuyorsunuz.

Eboue'nin kafasına birşey gelmediğini nereden biliyorsun. Hasan Şaş'ta da cisim görünmüyor, ya da Eboue'de atılan para görünmüyor ama yerden sektiğinde görebiliyorsun. Bende sana sorayım suya neden odaklanıyorsun.

Kendi adıma burada taraftarlık yapsaydım Eboue'nin yaptığı çok çok çok yanlış ancak profesyonelliktir der işin içinden çıkardım. Çakmak, para, taş, demir cisimler, su herşey yağıyor sahaya...

Facx
20.Kasım.2011, 23:46
Sarı kart da komik olurdu gibi.Peki sence pozisyon faul mü ?

sarı kart olurdu demedim olabilirdi dedim pozisyon faulmüydü dikkat etmedim ama eğer düdük çalındıktan sonra topa vurulmuşsa golümüz verilmedi gibi bi söylem kullanılmamalı kaleci ve oyuncular düdük çalındığı için tepki vermemiş olabilirler

anil luque
20.Kasım.2011, 23:47
Herşeyden önce tarihi fark olacak bir maçın 0-0 bitmesi futbolun adaletsizliğidir. Başka bir açıklaması yok. Bunu belirtmek isterim. Sayısız gol pozisyonunda gerek Muslera devleşti gerek bizim oyuncular beceriksizleşti gerekse şans yanımızda değildi.

Beşiktaş taraftarının ırkçılık yaptığını söyleyip bu büyük taraftara dil uzatanların acilen kulak-burun-boğaz randevusu almalarını şiddetle tavsiye etmekteyim. Sahaya atılanları savunmaya çalıştığım falan yok ama bilip bilmeden , doğru düzgün anlamadan insanları zan altında bırakmak , iftira atmak ayıbın ağa babasıdır.

Son sözüm Cüneyt Çakır'a. Almeida'nın buz gibi golünü vermedin ya vicdanın rahattır umarım.

Night_Mare17
20.Kasım.2011, 23:49
Beşiktaş taraftarının ırkçılık yaptığını söyleyip bu büyük taraftara dil uzatanların acilen kulak-burun-boğaz randevusu almalarını şiddetle tavsiye etmekteyim. Sahaya atılanları savunmaya çalıştığım falan yok ama bilip bilmeden , doğru düzgün anlamadan insanları zan altında bırakmak , iftira atmak ayıbın ağa babasıdır.

Büyük taraftar = Futbolcuya küfretme , rakip takıma küfretme , rakip takım antrenörünün kafasına madde atma , rakip takım oyuncularını yabancı madde yağmuruna tutma.

2. koyulaştırdığım yeri de yazıp büyük taraftar diyebiliyorsunuz bilemiyorum.

vego
20.Kasım.2011, 23:50
Kiev maçının diyeti ödendi.

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 23:50
Ben Beşiktaş pozisyonlar kaçırmadı demedim ki. Bizim de kaçırdığımız pozisyonlar oldu onları atamamıza yandım atsaydık 3 olurdu dedim. Beşiktaş hakkında konuşmadım.

Eğer ben maç hakkında hiçbir fikri olmayan birisi olsaydım,yorumundan maçta sadece pozisyon bulan taraf Galatasaray'ın olduğu anlamını çıkartırdım.O mantıkla yaklaşacaksak,o zaman Beşiktaş da yakaladığı pozisyonları atsaydı 5-3 olurdu deriz ki çok sağlıklı bir yorum değil kanımca.

Eboue'nin kafasına birşey gelmediğini nereden biliyorsun. Hasan Şaş'ta da cisim görünmüyor, ya da Eboue'de atılan para görünmüyor ama yerden sektiğinde görebiliyorsun. Bende sana sorayım suya neden odaklanıyorsun.

Abi ben seyrettim ligtv'deki videoyu ve kafasına gelen bir şey göremedim ki daha önceden başka bir Fildişi'li Keita da böyle sahtekarlıklar yaparken Galatasaray'lılar genelde seslerini çıkartmıyorlardı.

ozaniel
20.Kasım.2011, 23:51
Kışkırttılar, oyuncular tahrik etti diyerek küfür etmek ve yabancı madde atmak, mini etek giydi diye tecavüz ettim demeye benziyor. Sonra Van için soyunup kendi şovunu yaptı aynı taraftar, ne kadar samimi iyi niyetli insanlar di mi?

DisCo
20.Kasım.2011, 23:54
Abi ben seyrettim ligtv'deki videoyu ve kafasına gelen bir şey göremedim.

Hasan Şaş'ta görebildin mi? O zaman o da taraftarı tahrik etmek için yaptı. Sahaya atılan ufak cisimler süzüle süzüle kendini göstere göstere gelmez. Belki hiç birşey değmediği halde numara yaptı. Bunu ispat edemiyorum, değmediğini de edemiyorum.

O zaman kesin konuşmamak lazım.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:54
Kışkırttılar, oyuncular tahrik etti diyerek küfür etmek ve yabancı madde atmak, mini etek giydi diye tecavüz ettim demeye benziyor. Sonra Van için soyunup kendi şovunu yaptı aynı taraftar, ne kadar samimi iyi niyetli insanlar di mi?

Sonra değil, öncesinde Van için organizasyon yapıldı. 65. Dakika, Olaylar ise son dakikalarda oldu.

uAburak89
20.Kasım.2011, 23:55
Almeida'nın rol kesmesine de Beşiktaşlı taraftarlar ses etmiyor. Bugün bizim statta olsaydı maç Eboue pozisyonunda Almeida olabilirdi.

LaigLeNoiR
20.Kasım.2011, 23:57
Almeida'nın rol kestiği posizyonu biraz hatırlatırmısınız ?

GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 23:59

Beşiktaş taraftarının yaptığı kesinlikle doğru değil ki ben zaten Beşiktaş taraftarının Türkiye'nin veya Dünyanın bir numarası olduğunu düşünmüyorum.Fakat verdiğin örnekler pek tutarlı değil.Tabii ki küfretmek veya yabancı madde atmak doğru davranışlar değil ama bu ülkede her takımın taraftarları aynı reaksiyonu gösteriyorlar.Galatasaray'lıların da bunu bilmelerine rağmen ve de oyuncularının yaptıklarını göz ardı ederek salt Beşiktaş taraftarını eleştirmeleri de samimi değil.(senin Galatasaray'lı olmadığını biliyorum) Bu gereksiz reaksiyon milli hastalığımız.Daha bugün halısaha maçında lan dedi diye milletin birbirine girdiğini gördükten sonra,bana bu akşamki maçta yaşanılanlar çok da anormal gelmiyor.

anil luque
Büyük taraftar = Futbolcuya küfretme , rakip takıma küfretme , rakip takım antrenörünün kafasına madde atma , rakip takım oyuncularını yabancı madde yağmuruna tutma.

2. koyulaştırdığım yeri de yazıp büyük taraftar diyebiliyorsunuz bilemiyorum.

Arkadaş fukara edebiyatına gerçekten gerek yok ya. Hiç mi stada gidip maç seyretmediniz? Takım yaldır yaldır bastırıyor , taraftar bir an önce gol gelsin istiyor , birbiri ardına pozisyonlar kaçıyor ama rakip takımdan bir oyuncu devlet tiyatrosuna gelmiş gibicesine oynayabiliği kadar oynuyor.

Taraftar psikolojisi bu. Sen oturduğun yerde hakemin en ufak hatalı kararında ağzına geleni sayıp sövüyorsun. Yanlış mıyım ? Hepimiz yapıyoruz bunu , yapmıyorum diyen polyannacılğı bıraksın.

Adam orda vermiş parasını stada gitmiş , avazı çıktığı kadar takımını destekliyor. Sen olsan sinirlenmez misin ? Yok gayet sakin maçımı izlemeye devam ederim diyorsan ben bu yazdıklarımın hepsini geri alırım. Ama yok haklısın diyorsan BEŞİKTAŞ taraftarına dil uzatmayı bırak maçını yorumla canım kardeşim.

I3esiktas
Dünya'da sanki sahaya ilk çakmak atan taraftarız gibi konuşuyorsunuz. Sahaya atılanı övüyorum gibi yanlış anlaşılmasın. Tribünden maç izledinizmi bilmiyorum ama son dakikalara girilmişken ve rakip oyuncusu zamana oynuyorsa ayrıca parantez açıyorum maçı hak ettiyseniz bu taraftarı çileden çıkarır.

footballer33
21.Kasım.2011, 00:00
Çok net golümüzü vermedi elit (!) hakemimiz. Faulle alakası yoktu o pozisyonun, defalarca izledim tekrar tekrar. G.Saraylı futbolcuların sürekli olarak oyunu soğutma adına yere yatması, zaman geçirmeye kalkışması ve son dakikalarda Beşiktaş taraftarlarının sahaya yabancı maddeler atması maçın en büyük eksisiydi, olmadı. Maçın hakkı da kesinlikle bizimdi, çok gol kaçırdık. Semih ve Muslera G.Saray'ı ipten aldı. Çok iyi ve şanslı günlerindeydiler. Bu beraberlikle artık zirveden iyice uzaklaştık. Bari Fernandes'i sahada görelim artık bundan sonrasında da, bir de onu yollamak zorunda kalmayalım devre arasında.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 00:03
Maç bittikten sonra bir süre G.Saray soyunma odasına gidememiş atılan yabancı maddelerden dolayı. Bu dakikalarda Felipe Melo'nun da taraftarlara yaptığı çirkin hareketler var.

GeNç KaRTaL
21.Kasım.2011, 00:03
Hasan Şaş'ta görebildin mi? O zaman o da taraftarı tahrik etmek için yaptı. Sahaya atılan ufak cisimler süzüle süzüle kendini göstere göstere gelmez. Belki hiç birşey değmediği halde numara yaptı. Bunu ispat edemiyorum, değmediğini de edemiyorum.

Hasan Şaş için eleştirilerde haklısınız.Diğer konudaysa düşündüklerimi yeterince açıkladığımı düşünüyorum.Zaten bu tarz muhabbetleri uzatmak da pek mantık işi değil.Bu yüzden daha fazla yazmayacağım bu konu hakkında cevap hakkı doğmadıkça.

DisCo
21.Kasım.2011, 00:05
Adam orda vermiş parasını stada gitmiş , avazı çıktığı kadar takımını destekliyor. Sen olsan sinirlenmez misin ? Yok gayet sakin maçımı izlemeye devam ederim diyorsan ben bu yazdıklarımın hepsini geri alırım. Ama yok haklısın diyorsan BEŞİKTAŞ taraftarına dil uzatmayı bırak maçını yorumla canım kardeşim.

Ben sinirlenirim. Benim burada eleştirdiğim nokta sinirlenme değildir. Sahaya birşey atmam, normalde beni komaya sokacak Melo'ya ufacık yaşımla tehditkar parmak sallamam. Eğitim farkı buradan geliyor zaten. Sonucu düşünmeden para verdin diye, destekledin diye, takımın iyi oynuyor diye insanların canına ya da yaralanmasına kastedemezsin. Bunlar her stadta oluyor. Her stadta da eleştirilmesi gerekiyor.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 00:06
Keita'ya da yaptığı hareket Galatasaray formasına yakışmadı demiştim Eboue'ye de aynısını diyorum (Tabi eğer çarpan başka bir cisim yoksa). Sadece bu yapılan 2 hareket yüzünden çirkef takım olarak adlandırılmakta ne kadar uygundur bilemiyorum.

Açık konuşayım maç başlarında Beşiktaş taraftarının tezahuratlarına ayağımla tempo tutuyordum. Önceden beri beğendiğim bir taraftar grubuydu Çarşı. Ama her geçen yıl değerini kaybediyor.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 00:10

Ayrıca bu yoruma da katılıyorum. Başka bir bakış açısından bakarsak, Eboue'nin sırtına çarpan cisimleri hepimiz gördük. Eğer rol yapacak olsaydı asıl orda yapardı. İstese orda da kendini yere atardı hiç biriniz birşey diyemezdiniz.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 00:10
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_k5_Necip01.jpg

Necip bıçak altında

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yaptığı derbide sakatlanan Necip Uysal, ameliyat edildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Veli Kavlak'ın yerine oyuna dahil olan ancak bir pozisyonda Ujfaluji'nin müdahalesiyle sağ ayak kaval kemiğinden sakatlanarak oyundan çıkan Beşiktaşlı futbolcu, Fiyapı İnönü Stadı'ndan hastaneye götürüldü.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, genç oyuncunun kaval kemiğinde 10 santimetre uzunluğunda 5 santimetre derinliğinde bir yarılma oluştuğunu belirterek, ''Necip şu an ameliyat ediliyor. Daha sonra tomografisi çekilecek. Bacağında kırıklar da olabilir. Sakatlığının düzelmesi birkaç ayı bulabilir'' dedi.

Suicider
21.Kasım.2011, 00:11
Sakatlıklar gerçekten can sıkıcı umarım uzun sürmez ve iyileşirler.

DisCo
21.Kasım.2011, 00:11
Hasan Şaş için eleştirilerde haklısınız.Diğer konudaysa düşündüklerimi yeterince açıkladığımı düşünüyorum.Zaten bu tarz muhabbetleri uzatmak da pek mantık işi değil.Bu yüzden daha fazla yazmayacağım bu konu hakkında cevap hakkı doğmadıkça.

Cevap hakkını ister istemez doğuracağım. :) Çünkü düşüncene saygım var ama olayı değerlendirme boyutunu konuşmak istiyorum ve zaten bu doğrultuda yazıyorum.

Eboue çirkef, numaracı, sahtekar çünkü kafasına birşey gelmediği halde kafasını tuttu. Destekleyici sebep kafasına gelen birşey görmedik, sırtına çarpan pet şişe var.

Hasan Şaş'ın da kafasına bir cisim çarptığını ben çıplak gözle göremedim, üstüne ona çarpan pet şişe bile yok. Hasan Şaş'ta eleştirilere hak veriyorsun. Sahterkarlık kriteri ne oluyor onu anlayamadım. Oyuncunun kafasına birşey çarptığı görünmezse ve yerde kıvranırsa sahtekar, teknik ekipten birisine olursa haklıdır mı oluyor.

enesemin53
21.Kasım.2011, 00:13
Uy geçmiş olsun Necip kardeşime o ne abi ya

eXcitinG
21.Kasım.2011, 00:14
Sabri nin bağLar kopmuş, Necip te kırık var. Bu maçın nasıL bir atmosferde geçtiğini gösteriyor. Seyircinin geriLmesini bu kadar abartmamaLı. Tamam pet atmasın, çakmak atmasın, küfür etmesin ama, takımın durumu ortada, kazanmaya ihtiyacı var. Oynuyorsunda, goLe yakınsın, bir türLü geLmiyor. Takımın kazanmasını için eLinden geLen herşeyi yapıyorsun tribünde ve oLmuyor. GeriLir arkadaş. Ben ekranda geriLiyorum, oradaki taraftar da geriLir. Bu kadar abartmayın. Herkes geriLiyor, başka stadLarda da aynıLarı oLuyor. Uzatmayın. Çok büyütüLecek oLayLar oLmadı. Her derbide gördüğümüz senaryoLar. Derbi bu, küfürde oLuyor, pette, çakmakta... Kavga oLan derbiLerde gördük. Sahaya inenLerin oLduğu derbiLeride gördük.

BarceLona taraftarı da küfür ediyor. ReaL taraftarı da çakmak atıyor. İnter taraftarı da Pet atıyor. Bu futboLun doğasında var. Keşke hiç oLmasa. Ama oLuyor.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 00:14
Cevap hakkını ister istemez doğuracağım. :) Çünkü düşüncene saygım var ama olayı değerlendirme boyutunu konuşmak istiyorum ve zaten bu doğrultuda yazıyorum.

Eboue çirkef, numaracı, sahtekar çünkü kafasına birşey gelmediği halde kafasını tuttu. Destekleyici sebep kafasına gelen birşey görmedik, sırtına çarpan pet şişe var.

Hasan Şaş'ın da kafasına bir cisim çarptığını ben çıplak gözle göremedim, üstüne ona çarpan pet şişe bile yok. Hasan Şaş'ta eleştirilere hak veriyorsun. Sahterkarlık kriteri ne oluyor onu anlayamadım. Oyuncunun kafasına birşey çarptığı görünmezse ve yerde kıvranırsa sahtekar, teknik ekipten birisine olursa haklıdır mı oluyor.

Hasan Şaş'a da birşey gelmemiş olabilir.

DisCo
21.Kasım.2011, 00:17
Hasan Şaş'a da birşey gelmemiş olabilir.

Oda ihtimaller arasında ama gözden kaçıyor. Çünkü taraftarın sahaya birşey atmasına kulp bulmak gerekiyordu. Eboue'nin olayını göstermek hele de çarpan birşey görünmüyorken üstüne su şişesi varken gayet mantıklı görünüyor. Oysa bu taraftar kimse tahrik etmeden de küfür ediyordu ve sahaya yabancı madde atıyordu.

eXcitinG
21.Kasım.2011, 00:18

Bana kuLübeLere pet, çakmak atıLmayan bir derbi maçı göster. Ondan sonra sana sonuna kadar katıLacağım.

FazLa taktık Hasan mevzusuna bence Burak.

anil luque
21.Kasım.2011, 00:21
Ben sinirlenirim. Benim burada eleştirdiğim nokta sinirlenme değildir. Sahaya birşey atmam, normalde beni komaya sokacak Melo'ya ufacık yaşımla tehditkar parmak sallamam. Eğitim farkı buradan geliyor zaten. Sonucu düşünmeden para verdin diye, destekledin diye, takımın iyi oynuyor diye insanların canına ya da yaralanmasına kastedemezsin. Bunlar her stadta oluyor. Her stadta da eleştirilmesi gerekiyor.

Ya Burak Abi insanlar o anda onu mu düşünüyor sanki ? Meloyla teke tek kalsak beni döver ya durduğum yerden birşey yapmayayım falan. Bu mudur yani ? Ya en basitinden pes oynarken bile gol kaçınca bilmem ne olunca hop oturup hop kalkıyoruz. Kaldı ki derbii atmosferinde takımı için elinden geleni yapan taraftardan bahsediyoruz. Tekrar söylüyorum taraftarın sahaya attığı maddeleri veya Eboue'ye edilen küfrü savunmak gibi bir niyetim yok. Ama bu taraftar bunu durup dururken yapmadı ve sabrının taşması için gereken herşey vardı ortamda. Anlatmaya çalıştığım nokta bu.

DisCo
21.Kasım.2011, 00:22
Bana kuLübeLere pet, çakmak atıLmayan bir derbi maçı göster. Ondan sonra sana sonuna kadar katıLacağım.

FazLa taktık Hasan mevzusuna bence Burak.

Diğer stadlarda atılmıyor demiyorum ki. Derbiyi bırak hazırlık maçında millet birbirine giriyor. Şayet deseydim atılmayan bir derbi göstermek boynumun borcu olurdu.

Her stadta atılıyor ve bugün burada da atıldı. Sadece eleştirilmeyi kabul etmiyorsunuz. Her yerde var, oyuncu tahrik etti vs. Adamı öldürdüm çünkü canım istedi, ev soydum çünkü açtım gibi oluyor.

Maçı aynen benim gibi derin yaşayan ama o an mantığını koruyabilen Beşiktaş taraftarıda o tribünlerde vardı. İnsanlara elleriyle atmayın işareti yapıyorlardı. Adamlar azınlıklar diye suçlu mu oldular, atanlar mı haklı oldu. Bence gerçek taraftar, mantığını koruyabilen bu insanlardır.

eXcitinG
21.Kasım.2011, 00:24

Dünya da kafasına Pet geLdi diye, ya da çakmak geLdi diye hastaneye giden veya öLen oLmadı, oLmazda. GüzeL bir geriLim fiLmi anLatıyormuşsun gibi okudum resmen.

yok artık. Zaten o maddeLer futboLcuLara ya da başkaLarına zarar verecek cinsten oLsa stada sokuLmaz ki zaten zarar verebiLecek maddeLer stada sokuLmaz.

eXcitinG
21.Kasım.2011, 00:26
Diğer stadlarda atılmıyor demiyorum ki. Derbiyi bırak hazırlık maçında millet birbirine giriyor. Şayet deseydim atılmayan bir derbi göstermek boynumun borcu olurdu.

Her stadta atılıyor ve bugün burada da atıldı. Sadece eleştirilmeyi kabul etmiyorsunuz. Her yerde var, oyuncu tahrik etti vs. Adamı öldürdüm çünkü canım istedi, ev soydum çünkü açtım gibi oluyor.

Maçı aynen benim gibi derin yaşayan ama o an mantığını koruyabilen Beşiktaş taraftarıda o tribünlerde vardı. İnsanlara elleriyle atmayın işareti yapıyorlardı. Adamlar azınlıklar diye suçlu mu oldular, atanlar mı haklı oldu. Bence gerçek taraftar, mantığını koruyabilen bu insanlardır.

Emin oL bunu yapanLarın çoğuda maçtan sonra keşke yapmasaydık diyecektir ama yapıLıyor işte. Bundan 10-15 yıL sonra da aynı şeyLeri konuşacağız. Bu hiçbir zaman değişmeyecek.

RaSenGan
21.Kasım.2011, 00:27
Beşiktaşlı arkadaşlar o çakmaklar şişeler Almeida'ya Quaresma'ya gelse yıkmıştı şimdi burayı :)

Suicider
21.Kasım.2011, 00:29
Terim Maç sonu açıklamalarında çok güzel konuşmuş.Sanırım böyle bir maçtan sonra bunu Türkiye'de söyleyebilecek nadir teknik adamlardan.Avrupa'da Beşiktaş oynarken Beşiktaşlıyız Trabzon oynarken Trabzonluyuz dedi.Ne olursa olsun Fatih Terim yine rakibe gül uzattı.Karşı taraftan başka şeyler gelsede.

I3esiktas
21.Kasım.2011, 00:30
Beşiktaşlı arkadaşlar o çakmaklar şişeler Almeida'ya Quaresma'ya gelse yıkmıştı şimdi burayı :)

Kimse burada atılanları övmüyor zaten. Galatasaraylılar kendi istedikleri gibi anlamaya çalışıyorlar.

DisCo
Sigara da öldürür diyor. Anında ölen kaç kişi gördün. Zaten bundan dolayı herkes içiyor.

Yarın öbür gün Allah uzak etsin diyelim birinin sinirine, gözüne, kulağına gelecek ve sonuçlarını göreceğiz. Belki hiç duymadığın birşeyi söyleyeceğim; hapşırırken kemik kırılıyorsa onlarında etkili tesiri vardır. Dediğin gibi sürekli olmadığı için atmak haktır.

eXcitinG
Terim Maç sonu açıklamalarında çok güzel konuşmuş.Sanırım böyle bir maçtan sonra bunu Türkiye'de söyleyebilecek nadir teknik adamlardan.Avrupa'da Beşiktaş oynarken Beşiktaşlıyız Trabzon oynarken Trabzonluyuz dedi.Ne olursa olsun Fatih Terim yine rakibe gül uzattı.Karşı taraftan başka şeyler gelsede.

Büyük hoca farkı bu işte. GeriLimin üstüne geriLim iLe gitmiyor. Atmosferden anLıyor, duyguLarı anLıyor. O yüzden zaten İmparator.

GeNç KaRTaL
21.Kasım.2011, 00:32

Açıkcası konuşulan konu Eboue olduğu için Hasan Şaş'a fazla odaklanmamıştım.Bu mesajından sonra dikkatlice seyrettim,cisim gözükmüyor gerçekten.Fakat şu da var.Hasan Şaş'ın numara yapması oyunun gidişatını etkilemez.Ama Eboue kafasına gelmeyen şey için kafasını tutup numara yapması oyunun soğuması adına yapılmış olabilir.(sağlık ekiplerini gelmesi,o sırada taraftarların sinirlenip daha çok madde atarak maçın oynanması engelleme vs.) Neyse bu konuları tartışmak çok gereksiz gerçekten.Ve ayrıca sıkıcı da.Şurada maçı konuşacağımıza,takıldığımız noktalara bak.Maçla alakalı bir tane teknik-taktik analiz yorumu yok.Hani medyayı eleştiriyoruz ya genelde,önce bir dönüp kendimize bakmamız gerekiyor sanırım.

eXcitinG
21.Kasım.2011, 00:32
Sigara da öldürür diyor. Anında ölen kaç kişi gördün. Zaten bundan dolayı herkes içiyor.

Yarın öbür gün Allah uzak etsin diyelim birinin sinirine, gözüne, kulağına gelecek ve sonuçlarını göreceğiz. Belki hiç duymadığın birşeyi söyleyeceğim; hapşırırken kemik kırılıyorsa onlarında etkili tesiri vardır. Dediğin gibi sürekli olmadığı için atmak haktır.

GeriLim fiLmLerini bırakaLım artık. SAW izLer gibi oLduk resmen. Fatih hocanın izLediği yoLdan gideLim. Maç bitti, oLanLar oLdu. İşin doğrusu da ne kadar konuşursak konuşaLım bunLar düzeLmeyecek ve her zaman oLacak. O yüzden fazLa tartışmaya gerek yok.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 00:34
Van için Pascal Nouma ve Hayko Cepkin de soyunmuş.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/317069_320897407937080_124240414269448_1343545_920 647553_n.jpg

Suicider
21.Kasım.2011, 00:34

1998 yilinda otto baricin sırtına gelen taş yüzünden takımı sahadan çekmek isteyen Ali Şen'i destekleyen Ridvan Dilmen'di.Herkes nasıl işine geliyosa o an öyle konuşuyor.

GeNç KaRTaL
21.Kasım.2011, 00:38
Maçın özetini de seyrettim bu arada.Denildiği gibi iki taraf da pozisyon bulmuş ama daha çok ve net pozisyonlar bulan taraf bizmişiz.Kazansaydık iyi olurdu ama sağlık olsun.Almeida'nın gol olan şutundan önceki pozisyondaki faul kararı ağır bir karar ama vuruştan önce düdük çalıyor.Düdük çalmasa maçın adamı Muslera'nın o pozisyonu kurtarıp kurtamayacağını görebilme şansımız yok,bu yüzden fazla üstüne gidilecek bir pozisyon değil ama Necip'in pozisyonu penaltı gibi geldi bana.Özette tekrarını göstermediğ için emin değilim ama Necip'in ağır bir sakatlık geçirmesi de bu düşüncemi destekliyor.

DisCo
Maçla alakalı bir tane teknik-taktik analiz yorumu yok.Hani medyayı eleştiriyoruz ya genelde,önce bir dönüp kendimize bakmamız gerekiyor sanırım.

Maçın öne çıkan konusu bu olduğu için konuşuldu. Maçın analizini başta yapmıştım. Galatasaray maça iyi başlayacak ve yakaladığını atarsa iş değişir demiştim. Olmazsa Beşiktaş baskılı oynar ve atar diye devamını getirmiştim. Tek eksik yanı golü atamaması oldu.

Playoff'un olduğu bir ligde bu beraberlik kimseye birşey kaybettirmedi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'a da birşey kazandırmadı. Yoksa iki takımda ciddi yara almıştı.

Redrum
Tek forvet sisteminde oynuyoruz Galatasaray olarak, Elmander'in yanlarında (hani yanlarında da değiller ya) olan adamlar Kazım ve Engin. Böyle bir sistem olur mu allah aşkına? Sabaha kadar oynasak gol atamaz ki bu takım. Ben mi çok yanlış görüyorum. Arkadaş tek forvetin Elmander'se kenarlara içeri kat eden, sprinter oyuncular olacak ki elmanderin boşalttığı alanları değerlendirsinler, veya verkaçlar yapabilsinler, çizgiden içeriye hareketlenebilsinler. Kazım ve Engin'le bunları yapmak imkansız olur. E diyeceksiniz ki elimizde Messi mi var Di Maria mı var? Şahsi düşüncem o kenarlardan birine mesela AMR'ye Baros koyulabilirdi. Riera veya Engin zaten golden ziyade asist yapmaya yönelik oyuncular. Sol açık için gole yönelik oyuncumuz yok maalesef. Ama Engin(Riera)-Elmander-Kazım üçlüsüyle oynadığımız sürece Selçuk öyle boş yere uzun pas atar araya yine bir şey olmaz yani.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 00:39
takıldığımız noktalara bak.Maçla alakalı bir tane teknik-taktik analiz yorumu yok.Hani medyayı eleştiriyoruz ya genelde,önce bir dönüp kendimize bakmamız gerekiyor sanırım.

Dedik ya Muslera iyi oynadı diye :n:

TR.CaPTaiN
21.Kasım.2011, 00:41
Genel manada Beşiktaş'ın daha üstün oynadığı bir derbi oldu ama Muslera'yı geçemediler. 60 küsürde Baros-Melo değişikliğinden sonra Galatasaray'da ortasahada rakibe yapışacak adam kalmadı. Sadece Selçuk vardı. Onun da defansif yönü hele hele tek başına kaldığında tartışılır. Her ne kadar diğer oyuncular da ortasahada gibi gözükse de nihayetinde mevkileri orası olmadığından kaçak güreşiyorlar. Son yarım saat Beşiktaş Galatasaray'ın ortasahadaki dezavantajını kullanamadı. Galatasaray da 4-5 tane hücum oyuncusu aynı anda sahada olmasına rağmen hücumda etkili olamadı.

Beraberlik iki takıma da yaramamış gibi gözükse de derbilerde deplasmanda alınan 1 puan kötü olmadığından muhtemelen Galatasaray stattan daha mutlu ayrılmıştır.

anil luque
21.Kasım.2011, 00:41

Quaresma rakip taraftarı çıldırtsa çıldırtsa çalımlarıyla paslarıyla çıldırtır , yatarak numara yaparak değil ;)

enesemin53
21.Kasım.2011, 00:42
1998 yilinda otto baricin sırtına gelen taş yüzünden takımı sahadan çekmek isteyen Ali Şen'i destekleyen Ridvan Dilmen'di.Herkes nasıl işine geliyosa o an öyle konuşuyor.

Muhakkak öyle.Ben Rıdvanı meseleye katmaktan ziyade iki tarafında pek suçsuz olmadığına işaret etmek istedim.

GeNç KaRTaL
21.Kasım.2011, 00:43
Onlar genel yorumlar.:)

Tek forvet sisteminde oynuyoruz Galatasaray olarak, Elmander'in yanlarında (hani yanlarında da değiller ya) olan adamlar Kazım ve Engin. Böyle bir sistem olur mu allah aşkına? Sabaha kadar oynasak gol atamaz ki bu takım. Ben mi çok yanlış görüyorum. Arkadaş tek forvetin Elmander'se kenarlara içeri kat eden, sprinter oyuncular olacak ki elmanderin boşalttığı alanları değerlendirsinler, veya verkaçlar yapabilsinler, çizgiden içeriye hareketlenebilsinler. Kazım ve Engin'le bunları yapmak imkansız olur. E diyeceksiniz ki elimizde Messi mi var Di Maria mı var? Şahsi düşüncem o kenarlardan birine mesela AMR'ye Baros koyulabilirdi. Riera veya Engin zaten golden ziyade asist yapmaya yönelik oyuncular. Sol açık için gole yönelik oyuncumuz yok maalesef. Ama Engin(Riera)-Elmander-Kazım üçlüsüyle oynadığımız sürece Selçuk öyle boş yere uzun pas atar araya yine bir şey olmaz yani.

Benim bahsettiğim tam olarak bu tarz bir yorumdu.(tam zamanında geldi.:icon_smile:)

anil luque
21.Kasım.2011, 00:46
Bu arada İmparator'un adamlığından şüphem yoktu bu akşam tekrardan gösterdi bunu.

sui generis
21.Kasım.2011, 00:52
maç için diyebileceğim, 0-0 ı hak etmiyordu bence. özellikle Quaresma ile etkili olan Beşiktaş açısından. Galatasaray da pozisyonlar buldu ama Beşiktaş kadar etkili değildi. özellikle semih in çıkardığı ve simao nun direğe vurduğu pozisyonlar tansiyonu yükseltti. hakan balta nın özgüven eksikliğinden vurmadığı pozisyonda burada gösterilebilir. GS iki ağır kanadı olduğu sürece bence zorlanacak.. ben olsam sağ açıkta sercan ı denerdim. abi adam hızlı.. hiçbirşey yapmasa top sürer etkili olur. kazım alıyor topu, aldığı gibi kaybediyor.. Beşiktaş bence çok iyi.. aurelio yerine necip yerleştiğinde çok can yakacağa benziyor.. sadece Quaresma biraz, fazla değil sadece biraz takım oyunu oynasa daha iyi olur. ama bu haliyle de gayet iyi..

enesemin53
21.Kasım.2011, 01:01
Maçı izleyemedim sadece dinleyebildim ve anladığım kadarıyla sert hararetli bir maç ioldu. Her nekadar erken olsa da puan tablosu şu haldeyken bu maç play-off'suz sistemde oynansa daha da mı sert ve olaylı olurdu diye düşünmeden edemedim. Bu iyi mi kötü mü olurdu onuda tam kestiremedim.

Facx
21.Kasım.2011, 01:07
Almeida'nın gol olan şutundan önceki pozisyondaki faul kararı ağır bir karar ama vuruştan önce düdük çalıyor.Düdük çalmasa maçın adamı Muslera'nın o pozisyonu kurtarıp kurtamayacağını görebilme şansımız yok,bu yüzden fazla üstüne gidilecek bir pozisyon değil ama Necip'in pozisyonu penaltı gibi geldi bana.

sonunda beni anlayan biri olmuş ;)

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 01:44
Açıkcası Beşiktaş bize karşı biraz daha baskılı oynadı pozisyonlar buldu ancak Muslera bugün kesinlikle maçın adamıdır önemli kurtarışlara imza attı , bizim akılda kalan Hakan Balta'nın posizyonuydu orada bir çok tercihi varken o en zor olanını en kötü bir şeklide yaptı bu arada , sahaya atılan yabancı maddeler inanılmazdı , Eboue 'yi ve maç sonunda takımı taş yağmuruna tuttular kaldı ki hakemde nasibini aldı , enterasan bir maçtı gerçekten.

Yenemiyorsan , yenilmeyeceksin 1 puan olsada sevinçliyim açıkcası.

kalemci
21.Kasım.2011, 01:47
Melo ve Engin soyunma odasına giderken kasıklarını tutmuşlar diye bir söylenti var tivitırda doğrumu bilmiyorum.

anil luque
21.Kasım.2011, 01:51
Maçın adamının Muslera olması da küçük bir ayrıntı :)

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 01:52
Melo ve Engin soyunma odasına giderken kasıklarını tutmuşlar diye bir söylenti var tivitırda doğrumu bilmiyorum.

Bu görüntü maç sonucunda Ligtv tarafından gösterildi zaten. Ben orada Melo'yu gördüm ama Engin'in göremedim.

Stan13
21.Kasım.2011, 01:55
Öncelikle Galatasaray yattı falan bunları geçiniz efendim. Öyle birşey yoktu maçta zira yatmaya kalkışsak orta saha çıkarıp Baros'u oyuna alarak çift forvete dönmezdi Fatih Terim. O yüzden Galatasaray yattı demeyi doğru bulmuyorum.

Maça gelirsek, maçın genelinde Beşiktaş bizden daha etkili oynadı. İlk 20 dakika biz istediğimizi yapan taraftık ama bir anda rüzgar terse döndü ve öyle de devam etti. Maçta gol olmayışı tamamen Galatasaray'lı oyuncular sayesinde oldu. Muslera ve Semih Beşiktaşlı oyunculara geçit vermezken, öbür taraftan Hakan Balta başta olmak üzere yakaladığımız pozisyonları yine bizim oyuncularımız gole çeviremedi.

Görünen o ki Semih Kaya bu senenin en iyi "transferi". Bu maç onun için çok önemli bir maçtı ve neredeyse hatasız oynadı, üstüne bir de gol kesti. Daha ne yapsın ? Maçın diğer kahramanı olan Muslera'ya da değinmemek olmaz. Rakibin Quaresma, Simao ve Almeida gibi gol yollarında çok etkili ayakları varken ve birçok net gol pozisyonu yakalamışken onları durdurdu bugün. Maçın adamıydı zira.

Çarşı grubuna değinmeden de geçemeyeceğim maalesef. Bu kadar şovenist bir grup olamaz yani. Maçın başında Van'daki vatandaşlarımızın sıkıntısına ortak olduğunu gösteriyorsun iyi güzel de Fener ve Galatasaray maçları arasında evinde oynadığın Sivasspor maçında neredeydiniz diye sorarlar adama. Tamamen reklam amaçlı bir hareket. Yardım yapacaksanız reklam yapmadan yapın arkadaş ;)

Yapılan ırkçı saldırıya, edilen toplu küfüre ve sahaya atılan yüzlerce yabancı maddeye değinmedim bile...

Bujsas
21.Kasım.2011, 01:56
Maçı biz hakettik ama kazanamadık.

Bu arada evet yabancı madde atılması falan bunlar yanlış şeyler ama rakı şişeleri atıldığı zamanlarıda biliyoruz yani herkes düzgünde biz böyleymişiz gibi davranmayalım.

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 01:57
Maçın adamının Muslera olması da küçük bir ayrıntı :)

Haklısın , gelen toplara elini bile uzatmaması lazımdı , kurtarmayacaktı :)

I3esiktas
21.Kasım.2011, 02:05
Öncelikle Galatasaray yattı falan bunları geçiniz efendim. Öyle birşey yoktu maçta zira yatmaya kalkışsak orta saha çıkarıp Baros'u oyuna alarak çift forvete dönmezdi Fatih Terim. O yüzden Galatasaray yattı demeyi doğru bulmuyorum.

Maça gelirsek, maçın genelinde Beşiktaş bizden daha etkili oynadı. İlk 20 dakika biz istediğimizi yapan taraftık ama bir anda rüzgar terse döndü ve öyle de devam etti. Maçta gol olmayışı tamamen Galatasaray'lı oyuncular sayesinde oldu. Muslera ve Semih Beşiktaşlı oyunculara geçit vermezken, öbür taraftan Hakan Balta başta olmak üzere yakaladığımız pozisyonları yine bizim oyuncularımız gole çeviremedi.

Görünen o ki Semih Kaya bu senenin en iyi "transferi". Bu maç onun için çok önemli bir maçtı ve neredeyse hatasız oynadı, üstüne bir de gol kesti. Daha ne yapsın ? Maçın diğer kahramanı olan Muslera'ya da değinmemek olmaz. Rakibin Quaresma, Simao ve Almeida gibi gol yollarında çok etkili ayakları varken ve birçok net gol pozisyonu yakalamışken onları durdurdu bugün. Maçın adamıydı zira.

Çarşı grubuna değinmeden de geçemeyeceğim maalesef. Bu kadar şovenist bir grup olamaz yani. Maçın başında Van'daki vatandaşlarımızın sıkıntısına ortak olduğunu gösteriyorsun iyi güzel de Fener ve Galatasaray maçları arasında evinde oynadığın Sivasspor maçında neredeydiniz diye sorarlar adama. Tamamen reklam amaçlı bir hareket. Yardım yapacaksanız reklam yapmadan yapın arkadaş ;)

Yapılan ırkçı saldırıya, edilen toplu küfüre ve sahaya atılan yüzlerce yabancı maddeye değinmedim bile...

Bizim reklama felan ihtiyacımız yok. Bizim nasıl bir taraftar grubu olduğumuzu tüm dünya biliyor. Sen eyer böyle bir etkinliği böyle yorumluyorsan ve sana katılanlar varsa tek kelimeyle Yazıklar olsun..

2. Kısma gelirsek şu ırkçı saldırı kime ve ne zaman yapıldı? Açıklarsan sevinirim.

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:09
Bizim reklama felan ihtiyacımız yok. Bizim nasıl bir taraftar grubu olduğumuzu tüm dünya biliyor. Sen eyer böyle bir etkinliği böyle yorumluyorsan ve sana katılanlar varsa tek kelimeyle Yazıklar olsun..

2. Kısma gelirsek şu ırkçı saldırı kime ve ne zaman yapıldı? Açıklarsan sevinirim.

Allah aşkına sakın yanlıs anlasılması kesinlikle bir artniyetim yok , Beşiktaş taraftarının nesini dünya biliyor , neyini yani , tutturmusunuz bir felsefe gidiyorsunuz ?

Stan13
21.Kasım.2011, 02:09

Kardeş reklama ihtiyacınız yoksa Sivas maçında yapsaydınız ya ? Neden derbi seçildi bunun mantıklı açıklamasını yap, tamam diyelim. Ayrıyetten bu etkinlik havanda su dövmek gibi birşey. Somut bir katkısı yok oradaki insanlara. Yapacaksanız bu maçın hasılatının oraya gitmesini sağlasaydınız ya, hani duyarlı taraftar grubusunuz ondan dedim.

Night_Mare17
21.Kasım.2011, 02:10
http://cdn.sporx.com/img/2011/11/20/inonude_olay_var_b8ff8_400.jpg

http://cdn.sporx.com/img/2011/11/20/inonude_olay_var_318f7_400.jpg

http://cdn.sporx.com/img/2011/11/20/inonude_olay_var_d56d2_400.jpg

http://cdn.sporx.com/img/2011/11/20/inonude_olay_var_5178a_400.jpg

http://cdn.sporx.com/img/2011/11/20/inonude_olay_var_ca33f_400.jpg

:0:

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:13
Biri rakı şişesi mi demişti ? ama gerçi Rakı'nın alkol oranı viskiden fazla sanırsam :)

footballer33
21.Kasım.2011, 02:14

Bana Kazım'ın bir pozisyon esnasında top bizdeyken yere yatmasına ve kalkıp oyuna devam edecekken tekrar topun Beşiktaş'ta olduğunu görünce yeniden yere yatmasına ne diyeceksin? Ayrıca son dakikalarda Eboue'nin sırtına çarpan pet şişe sonrası yüzünü tutmasına ne demeli? Yatmaktan kastımızın ne olduğunu anlamamamışsın.

Hepimiz Eto'oyuz diyen bir taraftar grubunun ırkçı söylemde bulunduğunu neye dayanarak söylüyorsun burda. Küfürü maymun Eboue olarak çevirme yeteneğine hayran kaldım. İngilizce seviyen süpermiş yani. :D Ayrıca, sahaya atılan yabancı maddeler ve edilen küfürler her maçta olabilecek şeyler, sanki siz tiyatro izler gibi maç izliyormuşçasına konuşmayın. O anda taraftarın içinde bulunduğu psikolojiyi de biraz düşünün ve ona göre eleştirinizi yapın (Sahaya atılan maddeleri kesinlikle tasvip etmiyorum, bunu önceki yorumumumda da belirttim zaten).

Reklam yapmadan yardım edin lafına ise yorumum yok, yazık. Gerçekten bu şekilde düşünüyor olman çok talihsizce. :confused: Sahaya atkı atıyoruz, Van için soyunuyoruz; fakat adı reklam oluyor. O halde siz de aynı reklamdan yapın da, biz de alkışlayalım sizi. :icon_wink:
[/B]

I3esiktas
21.Kasım.2011, 02:17
Kardeş reklama ihtiyacınız yoksa Sivas maçında yapsaydınız ya ? Neden derbi seçildi bunun mantıklı açıklamasını yap, tamam diyelim. Ayrıyetten bu etkinlik havanda su dövmek gibi birşey. Somut bir katkısı yok oradaki insanlara. Yapacaksanız bu maçın hasılatının oraya gitmesini sağlasaydınız ya, hani duyarlı taraftar grubusunuz ondan dedim.

Maddi katkı istiyorsun demi. Bunuda beşiktaş taraftarı kendi içinde yapıyor merak etme. Bir kaç gün önce Van'a sürülerce Konteyner gönderildi. Bundan haberin varmi? Yoktur. Asıl maddi destekler öyle toplum içinde söylenmez. Biz maddi olarak açıklamasakta, Manevi olarak onların yanında olduğumuzu açıklamak istedik. Sizin gibi cahil topluluk oldugu sürece bunlar yanlış anlaşılıyor.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 02:17
Bu arada daha maçın başlarında sahaya atlayan adamın amacı neydi :D Sahaya doğruda koşmadı. Kenardan kenardan bi hedefe doğru gidiyordu sanki :D

Night_Mare17
21.Kasım.2011, 02:18
O halde siz de aynı reklamdan yapın da, biz de alkışlayalım sizi. :icon_wink:

2 tır + bir maçın tüm gelirlerini yolladık :)

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 02:19
Melo'nun maç sonucunda Beşiktaş taraftarına yaptığı hareketi soran olmuştu ekleyeyim.

http://img528.imageshack.us/img528/8547/92147660.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fph oto%2Fmy-images%2F528%2F92147660.jpg%2F)

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:21
Melo'nun maç sonucunda Beşiktaş taraftarına yaptığı hareketi soran olmuştu ekleyeyim.

http://img528.imageshack.us/img528/8547/92147660.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimageshack.us%2Fph oto%2Fmy-images%2F528%2F92147660.jpg%2F)

Sıkıyorsa gelin mesajı çıkardım ben.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 02:23
Maç esnasında meşale dumanları gözükmüştü. Meğer bizimkiler beleştepeyi basmışlar ordan geliyormuş :)

http://img856.imageshack.us/img856/7431/32054225850782086503410.jpg (http://img856.imageshack.us/i/32054225850782086503410.jpg/)

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 02:24
Sıkıyorsa gelin mesajı çıkardım ben.

Video olarak ekleyemediğim için birşey diyemiyorum ancak Ligtv sitesine girip videoyu izleyebilirsiniz.

Alicanfmfan
Orada çevik kuvvetler araya girmiş , Galatasaray taraftarını almışlar oradan.

eXcitinG

Yapılan ırkçı saldırıya, edilen toplu küfüre ve sahaya atılan yüzlerce yabancı maddeye değinmedim bile

Hangi ırkçı saLdırıdan bahsediyorsun? Nerede, kim-kime yapmış ?

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:25
Video olarak ekleyemediğim için birşey diyemiyorum ancak Ligtv sitesine girip videoyu izleyebilirsiniz.

O konuya takılmamak lazım nihayetinde Melo kaptıgı bir top sonrasıda bu hareketi yapıyor , farklı düşünmek isteyene ben buradan 1500 tane niyet çıkartırım , tahrik bambaşka birşeydir.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 02:26
O konuya takılmamak lazım nihayetinde Melo kaptıgı bir top sonrasıda bu hareketi yapıyor , farklı düşünmek isteyene ben buradan 1500 tane niyet çıkartırım , tahrik bambaşka birşeydir.

Buna tahrik demiyorsanız birşey diyemem ama bundan ağır tahrik çok nadirdir.

nannar
21.Kasım.2011, 02:27
Bu sezon takımın ilk maçını izlediğimden beri aynı şeyi yazıyorum.Galatasaray ya 4-4-2'ye dönmeli ya da eğer bu şekilde tek forvet oynayacaksa Sağa ve sola savunma arkasına koşular yapabilecek kanat forvetler alması lazım. Yani bu adamlar hem topla hem topsuz iyi olması,hızlı ve teknik olması lazım. Kazım sağ taç çizgisiyle,Riera sol taç çizgisiyle akraba olan 2 adam :) Bu adamlar orda durduğu sürece Elmander yoruluyor,yıpranıyor.Engin 65'te bitiyor. Yani Galatasaray'ın sistemi oyun hakimiyetini belki sağlar ama gole dönük oyunu sağlamaz. Bu akşamki maçta ara ara Galatasaray baskısı hissedilse de yukarda yazdığım nedenlerden dolayı net gol şansına dönüşmedi. Beşiktaş daha çok gol pozisyonu üretti ama Semih Kaya-Ujfalusi ve tabiki de Muslera çok iyi bir maç çıkardılar. İki takımı da maçtan dolayı tebrik etmek lazım. Sahaya madde yağdıran oyuncular kendi kulüplerine zarar verdiler. Beşiktaş taraftarının şov ile karışık olarak yaptığı yardım tabiki de alkışlanmalı fakat işin şova dönüştürerek yapıldığı da kabul edilmeli.Bu yanlıştır doğrudur,etiktir ya da değildir,kişiden kişiye değişir.Bazıları yaptırdıkları çeşmeden su içmekten hoşlanır,bazıları ise çeşmeyi hiç görmeyecekleri bir yere yaptırıp,üzerine isim bile yazdırmamaktan... Bu her bireyin ya da topluluğun özgür seçimidir... :)

futureless
21.Kasım.2011, 02:27
Birbirimizi yiyoruz yahu , yeri geliyor ben de Fenerbahçe'yle ilgili bir durumda kendimi kaybedebiliyorum ama işte sonradan sağlıklı düşününce tartıştığımız şeylerin insan kırmaya değip değmediğini düşünüyor insan.Futbolumuz zor durumdayken , kara bulutlar üstümüzde dolanırken nedir bu birbirimizi yediren.

Birisi kalkıyor kötü bir şey yapıp küçük düşüyor , ardından karşı taraf büyüklük yapacağına o da karşılık veriyor küçülüyor.Beşiktaş - Fenerbahçe maçı bana göre çok zevkliydi , o maçtan sonra böyle şeyler de konuşulmamıştı pek.Ama maalesef çoğu derbide bunun aksine bugünkü gibi futbol dışı şeyler konuşuluyor.Ben de yapıyorum o da bu da herkes yapıyor , hepimiz yapıyoruz.

Bir de işin rakip olmak tarafı var , bugün ben Fenerbahçe taraftarı olarak Galatasaray maçında , Beşiktaş maçında kalbim deli gibi atıyorsa bu onların varlığındandır.Anadolu takımı taraftarları alınmasın sakın ama Galatasaray , Beşiktaş olmadıktan sonra ben ne zevk alırım ki ?

Sözün özü , Beşiktaşlı ; Galatasaraylı yoksa sen de yoksun.Galatasaraylı ; Beşiktaşlı yoksa sen de yoksun.Siz yoksanız ben de yokum.Değerimizi bilelim , rekabetin tadını almaya bakalım.

Saygılarımla.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 02:28

Yalnız orda taraftar Melo'yu tahrik ediyor. Eğer taraftar hiç birşey yapmasaydı Melo doğru soyunma odasına gidecekti. Üstüne madde yağdırmalar, el kol sallamalar Melo'yu kışkırtmaktır.

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:28

Hayır , niyete göre diyorum sana göre tahriktir bana göre değil ona birşey diyemem belki aynı rakip takım oyuncusu bu hareketi bana yapsa bende tahrik olarak algılarım çünkü o psikolojide olurum.

Diyorum ya Melo kaptıgı toptan sonrada dönüp kendi taraftarına da bu hareketi yapıyor

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 02:30
Hayır , niyete göre diyorum sana göre tahriktir bana göre değil ona birşey diyemem belki aynı rakip takım oyuncusu bu hareketi bana yapsa bende tahrik olarak algılarım çünkü o psikolojide olurum.

Diyorum ya Melo kaptıgı toptan sonrada dönüp kendi taraftarına da bu hareketi yapıyor

Yok Alican bu o hareket değil. Videoyu izlersen görürsün. Ellerini açıp hareket yapıyor. Bu "Sıkıyorsa gelin" olarak da algılanabilir başka türlü de algılanabilir.

Yahu Melo'yu bilmiyormusunuz. Adam deli zaten :D

I3esiktas
21.Kasım.2011, 02:32
Şaka gibi yorumlar atıyorsunuz. Kendi oyuncunuz yapınca nasıl çevirme moduna alıyorsunuz kendinizi.

LaigLeNoiR
21.Kasım.2011, 02:32
Yalnız orda taraftar Melo'yu tahrik ediyor. Eğer taraftar hiç birşey yapmasaydı Melo doğru soyunma odasına gidecekti. Üstüne madde yağdırmalar, el kol sallamalar Melo'yu kışkırtmaktır.

Şunu da unutmamak lazım taraftarın yaptıklarından sonra hiçbir oyuncu bu hareketi yapamaz.

Her neyse konu bu şekilde çok uzadı. Taraftarın yaptığını hiç bir zaman kabul etmiyorum ancak GS'li oyuncularda sütten çıkmış ak kaşık değiller.

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 02:37
Şaka gibi yorumlar atıyorsunuz. Kendi oyuncunuz yapınca nasıl çevirme moduna alıyorsunuz kendinizi.

Bana diyorsan benim çevirme yaptığım yok. Aksine bana da o bölgesini gösteriyor gibi geldi.

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:37
Tamam işte o konuda ikimizde hem fikiriz , taraftarınızın yaptıgı yanlıslıgı kabul ediyorsanız bizde bizimkileri kabul ederiz , sonucta 2 tarafında yaptıkları vardır bu konuda kapanır :)

besiktas1903
21.Kasım.2011, 02:39
yahu neyi tartisiyorsunuz. Eminim burda herkes sahaya atilan yabanci maddelere karsidir ve cogu maçta oluyor.

Bazilari shov demisler ve niye Sivas maçinda yapilmadi diye. Carsi bunu 'tum Türkiye'ye' mesaj göndermek için yapti ve bu Sivas maçindami yoksa daha çok kisinin izledigi derbi maçinda mi daha çok kisiye duyurur?

Maça gelirsek ilk önce Necip ve Sabri'nin sakatlanmalari kötü olmus ikisinide geçmis olsun. Maçi kazanabilirdik pozisyonlar bulduk ama sans yanimizda degildi ve tabi Muslera engelledi müthis oyunuyla.

eXcitinG
21.Kasım.2011, 02:40
Tamam işte o konuda ikimizde hem fikiriz , taraftarınızın yaptıgı yanlıslıgı kabul ediyorsanız bizde bizimkileri kabul ederiz , sonucta 2 tarafında yaptıkları vardır bu konuda kapanır :)

En başından beri burada ki bütün Beşiktaş taraftarı yapıLanLarın yanLış oLduğu her fırsatta söyLüyor zaten. Aksini inkar eden yok.

Stan13
21.Kasım.2011, 02:40
yahu neyi tartisiyorsunuz. Eminim burda herkes sahaya atilan yabanci maddelere karsidir ve cogu maçta oluyor.

Bazilari shov demisler ve niye Sivas maçinda yapilmadi diye. Carsi bunu 'tum Türkiye'ye' mesaj göndermek için yapti ve bu Sivas maçindami yoksa daha çok kisinin izledigi derbi maçinda mi daha çok kisiye duyurur?

Maça gelirsek ilk önce Necip ve Sabri'nin sakatlanmalari kötü olmus ikisinide geçmis olsun. Maçi kazanabilirdik pozisyonlar bulduk ama sans yanimizda degildi ve tabi Muslera engelledi müthis oyunuyla.

Reklamını o "çok kişi"nin izlediği derbide mi iyi yapar yoksa Sivas maçında mı ?

Alicanfmfan
21.Kasım.2011, 02:42
En başından beri burada ki bütün Beşiktaş taraftarı yapıLanLarın yanLış oLduğu her fırsatta söyLüyor zaten. Aksini inkar eden yok.

Konu kapanır o zaman :)

besiktas1903
21.Kasım.2011, 02:47
Reklamını o "çok kişi"nin izlediği derbide mi iyi yapar yoksa Sivas maçında mı ?

Varsin olsun reklam varsin olsun shov diyin. Herkes izledi, gördü ve Van'daki vatandaslarimizi unutmamaliyiz. Anlamiyorum neden bu konuyu tartisiyorsunuz aklim ermiyor. Ben kendi adima konusursam tabi ordaki vatandaslarimizi unutmadim ama bugun tekrar aklima geldiler kis geliyor ve özellikle dogu bölgesi çok soguk olacak. Helal olsun, helal olsun ve helal olsun sizin ne düsündugunuz önemli degil yeterki Van'daki vatandaslarimiz unutulmasin...

eXcitinG
21.Kasım.2011, 02:47

Sivasspor ve Fenerbahçe maçLarında zaten o konu yeterince gündemdeydi ve bu kış muhabbeti daha başLamamıştı. Kış muhabbeti başLayınca ve konu gündemden düşmeye başLadığından doLayı bu maçta böyLe birşey düşünüLdü. Eğer bu hafta Artvin Hopa Spor maçı da oLsa bu uyguLanacaktı. PLan sonradan geLişti.

PLanın geLişme ve düşünüLme zamanını biLmiyorsunuz, ortada sonuçta güzeL bir gönderme var ona biLe mana arıyorsunuz. Ondan sonra insanın sizde yapın kardeşim göreLim diyesi daha çok geLiyor. Demek istemesek biLe dedittiriyorsunuz.

byariff
21.Kasım.2011, 04:13
markus reyiz pozisyonda ujfaya faul var demis.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=102290

barahir
21.Kasım.2011, 04:14
Açıkçası bence de faul var orda..

Suicider
21.Kasım.2011, 06:54
Yazik be abi yapmayin etmeyin gözunuzu seveyim.Bu kadar yorumu okurken utandim.Eboue resmen aglicak gibi oluyor artik adam özellikle sirtina gelen cakmaktan sora hala rol yapiyor diyenler var.Futbol duygularinizi almis cöpe atmis gercekten.Yazik!!

Nedvedmania
21.Kasım.2011, 09:01
Bende onu diyecektim ama unutmuşum. Eboue nin yüz ifadesine bakarsanız gerçekten korkmuş gözüküyor. Maç sonu videosunda bile ne kadar korktuğunu anlarsınız.

Ralph
21.Kasım.2011, 13:32
Galatasaray’ın siyahi futbolcusu Emmanuel Eboue, Beşiktaş taraftarının kendisine “maymun” diyerek ırkçılık yaptığını öne sürdü.

http://img207.imageshack.us/img207/4466/ekranalntsda.jpg (http://img207.imageshack.us/i/ekranalntsda.jpg/)

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli defans oyuncusu Emmanuel Eboue, golsüz berabere kaldıkları Beşiktaş maçında pet şişe yağmuruna tutuldu.

Kendisine küfür de edilen Eboue, maç sonrasında bu duruma tepki gösterdi. Eboue, kendisine ırkçı ifadeler kullanıldığını iddia etti.

Star gazetesinin haberine göre; Emmanuel Eboue, soyunma odasında arkadaşlarına “Türkiye’de ırkçılık mı var? Tribünler bana ‘Maymun’ diye bağırıyor. Ben sahada sadece futbolumu oynamaya çalışıyorum. Böyle bir tepkiyle karşılaşmak sinirlerimi bozdu” dedi.

Bunun üzerine bazı oyuncuların “Sen yanlış anlamışsındır. Burada öyle şey olmaz” dediği öğrenildi.

Eboue’nin iddia ettiği gibi ırkçılık yapıldığı tespit edilirse Beşiktaş kulübüne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ve UEFA’dan çok ağır cezalar gelebilir.

EDİT : EBOUE, MAÇ ESNASINDA YAPTIĞINI SÖYLEMLERİNDE DE YAPARAK OLAYI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYOR. BU TARZ OYUNCULARI HİÇ SEVMEM. BİR DE KARİYERLİ BİR FUTBOLCU OLACAK GÜYA...

europeanconquer
21.Kasım.2011, 13:54
Eğer olay yaratmaksa amacı bunu direk basın mensuplarına söylerdi takım arkadaşlarına değil.

kalemci
21.Kasım.2011, 13:59
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla.

Asparagastır.

El Barto
21.Kasım.2011, 14:13
Bu ülkede bir hakem bir oyuncuya zenci dediğinde hep beraber zenci olan,
Vakti zamanında ırkçılığa karşı kampanyalar başlatan,
Eto'a'ya yapılan ırkçılığı protesto etmek için "çArşı ırkçılığa karşı -hepimiz Eto'yuz" pankartı açan,

vs. gibi eylemler yapan beşiktaş taraftarı mı? Güldürme allasen Eboue. :)