Log in

View Full Version : M. Aydınlar: Abdullah Avcı ile Anlaştık

Emurafu
17.Kasım.2011, 17:03
A Milli Takımın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı oldu

http://c1111.hizliresim.com/r/k/lds3.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım teknik direktörü olarak Abdullah Avcı ile anlaştı.

TFF Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı toplantıda A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine Abdullah Avcı'nın getirilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Abdullah Avcı ile 31 Mayıs 2015 tarihine kadar geçerli olacak sözleşme imzalandı.

Abdullah Avcı, en üst teknik adamlık lisansı olan Pro-Lisansa sahip.

Başkan Aydınlar: "Yeni dönem başlıyor"

Abdullah Avcı'nın imza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 9 Eylül'de açıkladığımız yeniden yapılandırma doğrultusunda adımlar atıyoruz. Ekim ayında Genç Milli Takımları, A Milli Takıma bağlamıştık. Bugün de Abdullah Avcı'nın A Milli Takım Teknik Direktörü olduğunu sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

Abdullah Avcı'nın kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve dünya dördüncülüğü bulunduğunu belirten Başkan Aydınlar, "Abdullah Hoca bu görevi hak etti. Kendisi bu görevi aldı. Çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Süreçteki yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne de teşekkür ediyorum. Son olarak Guus Hiddink'e de sözleşme feshinde gösterdiği işbirliğinden dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nün çok onurlu ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu belirten Abdullah Avcı, "Böyle bir göreve layık görülmekten çok mutluyum. Önemli atılımlar gerçekleştireceğiz. Bunları da kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Abdullah Avcı ayrıca son 5.5 senesini geçirdiği Büyükşehir Belediyespor camiasına da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak : TFF

Emurafu
17.Kasım.2011, 17:05
Çok büyük bir yükün altına girdi. Oyuncuu havuzuda genişledi, kimi çağırsa eleştiri alacaktır. Geridede iyi oyuncularımız kalacak. Dolayısı ile kulüpcülüğü bırakıp her kararına saygı duymalıyız. Oyuncu tercihlerinde Destek çok önemli..

deniz.91
17.Kasım.2011, 17:31
Bu kez her ne olursa olsun büyük destek olmalı herkes

Aşk-ı Şehir
17.Kasım.2011, 17:44
Valla Hiddink beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Hiddink gelmeden önce hoca yabancı olsun derdim şimdi kesinlikle yerli olmalı diyorum. Abdullah Avcı ve Ertuğrul Sağlam çok makul adaylar. Hem kulüp takımı hemde milli takımı yönetebilecek tek adam Abdullah Avcı bence. Çünkü rahat bir kulüp İ.B.B. Bu yüzden kafasını iki tarafada rahat rahat verebilir Abdullah Avcı. Sonuna kadar destek...

Ralph
17.Kasım.2011, 17:51
Hiç gerek yoktu. Olan İBB'ye olacak. Boşta olan çok kaliteli hocalarımız vardı. Bence anlamsız bir anlaşma oldu. Tamam Abdullah Avcı çok iyi ama İBB'yi daha kim bilir nerelere taşıyacaktı. Bence çok düşüncesiz bir karar bu.

DisCo
17.Kasım.2011, 18:13
Abdullah Avcı'nın hangi şartlarda iyi olduğuna bakmak lazım. Şartlar dışında değerlendirirsem görebildiğim tek olumlu yanı İBB takımına bir sistem oturtmasıdır. Sistem oturtma işi de beraber çalışma gerektirir. Milli oyuncular ne kadar süre birlikte olabiliyorlar sorusu aklıma olumsuzlukları getiriyor.

Başarılı olduğu şartların içine girdiğimde ise herkesin bildiği noktalar göze çarpıyor. İBB yönetiminin düşük beklentisi (ülkenin beklentisi), taraftar sayısındaki azlık (bir anda 80 milyona çıkması), takımdaki oyuncu kalitesi belli oranda olması (yıldız oyunculara hükmetme), medyanın az olan ilgisi (Milli takımla odak noktası olması) gibi birçok faktör lehineydi. Bunlar bir anda değişecek ve başarılı olabilecek mi diye sormadan edemiyorsun. Bunların yanında Abdullah Avcı'nın bulup çıkardığı kaç tane yetenek var ben hiç duymadım.

Güvenmek ve şans vermek şart ama o ışığı yakalayabilmek önemlidir. Başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

byariff
17.Kasım.2011, 19:00
abdullah hoca iyi bir hoca milli takimi kaldiramaz dusuncesindeyim keske yilmaz vural gelseydi

uAburak89
17.Kasım.2011, 19:06
İBB'yi Arif Erdem çalıştıracakmış, uzun süredir yardımcılık yapıyordu bu onun için bir fırsat.

Milli takımın başında şu şartlarda Türk hoca olmalı, gerek kulüp takımlarımız gerekse Milli takımla yabancı hocaların kimyası uyuşmuyor. Bakış açılarımız farklı, bizim alt yapı sorunlarımız belli. Abdullah Avı genç milli takımlarda başarılı olmuş, İBB gerçeğini yaratmış bir isim. En kötü Hiddink kadar yönetecektir bu takımı.

Oyuncu profillerinin de değişmesi gerek, 30 yaş civarındaki oyuncuların kemik kadro olduğu bir milli takımla başarı gelmesi zor bence, bu geçiş iyi ayarlanmalı tabii ki.

Uğur Meleke'nin son yazılarının okunması lazım, ufuk açıyor gerçekten. Uğur Meleke demişken, keşke Milli Maçları TV'de Uğur Meleke, Ali Ece, Bülent Timurlenk gibi futbolu bilen objektif bakabilen isimler yorumlasa.

futureless
17.Kasım.2011, 19:25
Abdullah Avcı'yı severim.Yetenekli bir teknik adam.Kişiliğini de çok beğenirim.Kaldırabilir mi kaldıramaz mı bunu tartışmak istemiyorum.Bundan daha kötü durumda olamayız zaten.Üstüste iki büyük turnuva kaçırdık.Açıkçası 3.yü de kaçırsak Abdullah Avcı'ya yüklenmek doğru olmaz.Elinden geleni yapacaktır.Hiddink'ten başarılı olacağından eminim.

CaykurRizespor
17.Kasım.2011, 19:35
Başarılar Rizeli kardeşimize.Milli takımı hak ettiği yere getirecektir.

Flawless Victory
17.Kasım.2011, 19:54
Bence milli takımdan beklenti de düştü, üzerinde çok baskı olmayacaktır. Bu kadar kötü oynamayacağımız kesin ama turnuvalara katılma işi kolay değil.

Zekirdek
17.Kasım.2011, 19:59
Seçimin doğru olduğunu düşünüyorum. Herşeyin hayırlısı.

ThersoN
17.Kasım.2011, 20:03
demekki sadece tecrübe ya da marka isimlerle olmuyor bu iş. en azından türkiyeyi bilen ve alt takımlarda çalışma tecrübesi yaşamış bir isim. umarım iyi olur. tek temennimiz bu.

Emurafu
17.Kasım.2011, 20:09
Arkasında çok ciddi destek olursa, milli takımda revizyona gidebilir. Sürpriz isimlerde kadroya girebilir, önemli isimlerde kadro dışı kalabilir.Önemli olan her karar saygı duymak..

Yinemi aynı isimleri çağırdın...
Neden hep bu takımdan oyuncu çağırıyorsun..
Bu kim ya, bu oyuncu nasıl çağrılmaz..

Mümkünse bu tavırlardan vazgeçelim.Takımı Nuri'nin üstüne kurabilir.

FenoMachine
17.Kasım.2011, 20:21
Bence çok doğru bir seçim Abdullah avcı U17 Takımımızdada menejerlik yapmış hatta oradan kendi takımna oyuncuda kazandırmış bence çok akıllı bir adam Dünya kupasına iyi bir takım oluşturacağını düşünüyor jenerasyon için iyi bir adam kendi kariyeri açısındanda büyük bir adım attı hedefinin büyük olduğu belli hayırlısı diyelim İnş Başarılı olur

deniz.91
17.Kasım.2011, 20:23
Medya destek olduğu sürece abdullah avcıda başarılı olacaktır

GeNç KaRTaL
17.Kasım.2011, 20:27
Öncelikle hayırlı olsun.Umarım beklentileri karşılayabilir.Benim beklentim hak edenin kadroya çağrılması,formsuz isimlerde sırf isimlerden dolayı ısrar edilmemesi ve milli takımımızın sahada adam gibi bir futbol sergilemesi.Açıkcası bunları başarabileceği konusunda endişelerim var ama bu işler önceden belli olmuyormuş,Hiddink ile beraber bunu net bir şekilde gördük.Hiddink getirildiğinde hiç endişemiz yoktu ve yaşanılanlar ortada.Bir de şunu eklemek istiyorum.u17 dünya kupasında Nuri'nin yıldızı parlamıştı ve o zaman hocamız Abdullah Avcı'ydı.Bugüne kadar Nuri Şahin'den A milli takım düzeyinde henüz katkı alabilmiş değiliz ve bu da geçmiş hocalardan kaynaklıydı diye düşünüyorum.Abdullah hocanın Nuri'yi verimli bir şekilde kullanacağı konusunda ümitliyim doğrusu.

goosfraba
17.Kasım.2011, 20:28
Maşa olmayıp doğru oyuncu seçimi yaparsa başarılı olur.

GeNç KaRTaL
17.Kasım.2011, 20:42
Bir de başlığı ilk okuduğumda Antep'teki Abdullah hoca olarak algıladım.:icon_biggrin: Ufak çaplı bir şoktan sonra gerçeği fark etmem uzun sürmedi.

A.FaruK
17.Kasım.2011, 23:29
Milli takımın başında Rizeli birini görmek mutluluk verici bi olay benim için (: İyi şeyler yapacaktır inanıyorum ben.

Nocna Mora
17.Kasım.2011, 23:42
İ.B.B'yi bırakmasına hiç gerek yoktu bence, aynı anda ikisinide götürebilirdi. Yanlış yaptı bana kalırsa.

ReaList
18.Kasım.2011, 00:11
Hiddink gibi bi adam Sabri'yi ortasahanın ortasında oturup bu yükü bu şekil kaldırıyorsa
Abdullah Avcı fazlasıyla kaldırır. İBB'nin yükü fazla yoktu keşke iki takımı birden idare etseydi daha makul olurdu ama kendi tercihi başarılar diliyorum.

GeNç KaRTaL
18.Kasım.2011, 00:21
Bence tamamen milli takımdaki görevine odaklanacak olması daha iyi oldu.

eXcitinG
18.Kasım.2011, 01:37
Bizim MiLLi takım etrafında Oğuz Çetin deniLe adam oLmadığı sürece, her hoca iLe başarıLı oLur.

AbduLLah hocaya başarıLar.

BaGa TaRKaN
18.Kasım.2011, 01:42
Yardımcıları Belli Oldu mu ? Kimlerle Çalışacak ?

Homer J.S
18.Kasım.2011, 01:43
Mehmet Demirkol hep söyler "Milli takım yönetmek tek başına iş değildir" diye. Keşke bırakmasaydı İBB'yi, her neyse hayırlısı olsun.

europeanconquer
18.Kasım.2011, 01:52
Yardımcıları Belli Oldu mu ? Kimlerle Çalışacak ?

Sincanlıları getireceklermiş abi :n:

Abdullah hoca umarım büyük başarılar elde eder.Doğru karar mı yanlış karar mı zamanla anlayacağız.

BaGa TaRKaN
18.Kasım.2011, 01:57
Avcı'nın yardımcısı Okan Buruk

http://media1.ntvspor.net/C/I/206/okan_ZUVXS.jpg

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Abdullah Avcı'nın yardımcılığını Okan Buruk yapacak.

Guus Hiddink döneminde A Milli Takım İdari Koordinatörlüğü görevini yürüten Okan Buruk, yeni dönemde Abdullah Avcı'nın yardımcısı olarak çalışacak.

A Milli Takım'da kaleci antrenörlüğüne ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kaleci antrenörü Haluk Güngör getirildi.

Bu arada, A Milli Takım'da istatistikçi görevini ise İbrahim Menderes yapacak.

Öte yandan, A Milli Takım'da Hiddink'in yardımcısı olarak görev yapan Oğuz Çetin ile ilgili bir çalışma olmadığı bildirildi.

anil luque
18.Kasım.2011, 02:10
Hayırlısı olsun. Başarılı olacağına inanıyorum Abdullah Hoca'nın.

Alicanfmfan
18.Kasım.2011, 02:12
Başarılar Rizeli kardeşimize.Milli takımı hak ettiği yere getirecektir.

Aynen öyle , Salarhalı kendisi :)

BaGa TaRKaN
18.Kasım.2011, 02:15
Boz Baykuşlar Hocalarına Minnettar.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/318599_286001054773346_118325551540898_906530_3145 27562_n.jpg

ReaList
18.Kasım.2011, 02:17
Bence tamamen milli takımdaki görevine odaklanacak olması daha iyi oldu.

Milli Takım hocası olmak gerçekten sabır işi, Aylarca maçlara çıkamıyosun ve ister istemez o sıcaklıktan kopuyosun hali hazırda belediye gibi amaçsız bir takım var elinde en azından mevcut bir takımı çalıştırması daha makul olurdu. Milli Takım için düşündüğü bazı taktik varyasyonları belediye'yi pilot olarak kullanarak deneyebilme şansına sahipti.

Kaka Leite
18.Kasım.2011, 03:10
Dişiyle,tırnağıyla buralara gelmiş bir isim umarım oda karalanmaz burda olmak çok güzel ayrıca tehlikeli bir iş :)

Ona güveniyoruz umarım boşa çıkarmaz.

Trabzonspor
18.Kasım.2011, 13:27
Abdullah Avcı'nın hangi şartlarda iyi olduğuna bakmak lazım. Şartlar dışında değerlendirirsem görebildiğim tek olumlu yanı İBB takımına bir sistem oturtmasıdır. Sistem oturtma işi de beraber çalışma gerektirir. Milli oyuncular ne kadar süre birlikte olabiliyorlar sorusu aklıma olumsuzlukları getiriyor.

Başarılı olduğu şartların içine girdiğimde ise herkesin bildiği noktalar göze çarpıyor. İBB yönetiminin düşük beklentisi (ülkenin beklentisi), taraftar sayısındaki azlık (bir anda 80 milyona çıkması), takımdaki oyuncu kalitesi belli oranda olması (yıldız oyunculara hükmetme), medyanın az olan ilgisi (Milli takımla odak noktası olması) gibi birçok faktör lehineydi. Bunlar bir anda değişecek ve başarılı olabilecek mi diye sormadan edemiyorsun. Bunların yanında Abdullah Avcı'nın bulup çıkardığı kaç tane yetenek var ben hiç duymadım.

Altına girdiği yükü kaldırır umarım,zor ve yorucu olacak.Ekiden varolan şartlarıya şimdikiler gerçekten çok farklı.

nannar
18.Kasım.2011, 13:53
Ben Abdullah Avcı'yı kulüp çalıştırırken çok başarılı buluyorum fakat milli takım konusunda başarılı olamayabilir. sonuçta birlikte antreman şansının az oldugu bir takım ile hergün antremanlar yaparak sistemini benimsettiği bir takımı çalıştırmak aynı şey değil.umarım türk halkı ve tff gereken saygıyı ve sabrı gösterir de başarılı olur ama işi zor bence.

byariff
18.Kasım.2011, 16:34
Bu arada yıllık 4 milyon euro alan Guus Hiddink'in yerine gelen Abdullah Avcı'nın sözleşmesinin TL üzerinden yapıldığı ve genç teknik adama yıllık 1.5 Milyon TL ödeneceği öğrenildi.

deniz.91
18.Kasım.2011, 18:09
Ben Abdullah Avcı'yı kulüp çalıştırırken çok başarılı buluyorum fakat milli takım konusunda başarılı olamayabilir. sonuçta birlikte antreman şansının az oldugu bir takım ile hergün antremanlar yaparak sistemini benimsettiği bir takımı çalıştırmak aynı şey değil.umarım türk halkı ve tff gereken saygıyı ve sabrı gösterir de başarılı olur ama işi zor bence.

daha önce u17yi çalıştırdığından dolayı pekte sıkıntı olacağını düşünmüyorum hoca:)

Universal
19.Kasım.2011, 14:48
Avcı'dan sonra Ertuğrul Sağlam, ardından da Aykut Kocaman. Yazdım bunu buraya...

SAİT71
19.Kasım.2011, 20:29
Yerli hoca konusu doğru ancak sorun hocalardan çok oyuncu eksikliği ve sayamayacağımız kadar yetersizliklerin olması. Abdullah hoca kadro oluşturmaktan çok federasyonla birlikte alt yapıları organize edebilirse çok başarılı olur.