View Full Version : BJK TV'De Eboue hakkındaki ırkçı söylem!
Lucas Neill
21.Kasım.2011, 23:58
http://www.youtube.com/watch?v=4pFwTtK4Z7w
Youtube video olayini yapamadim siteye o yüzden kusura bakmayin.
Videoya gelince GS kulübünün bu adama direk dava acmasi lazim.
Redrum
22.Kasım.2011, 00:27
GS kulübünün mü neden bahsediyorsun sen abi, kişilik haklarına saldırı resmen, Eboue direk açar dava zaten. Terbiyesizlik başka bir şey demiyorum. Sen kimsin ki bir insanın yaratılışı hakkında dalga geçersin? Hayır nesin sen? Ondan üstünlüğün ne?
Lucas Neill
22.Kasım.2011, 00:30
GS kulübünün mü neden bahsediyorsun sen abi, kişilik haklarına saldırı resmen, Eboue direk açar dava zaten. Terbiyesizlik başka bir şey demiyorum. Sen kimsin ki bir insanın yaratılışı hakkında dalga geçersin? Hayır nesin sen? Ondan üstünlüğün ne?
Oyuncunun haklarini korumak icin GS kulübü de dava acmalidir. Bunun pesini birakmamak lazim. BJK yönetimi de isten cikarir o herifi muhtemelen.
leventb12
22.Kasım.2011, 00:32
Sonra efendim, neden Türkiye bir adım ileri gidemiyor öncü olamıyor, AB'ye giremiyor. Al sana yapılana bak. Senide onuda Allah yarattı sen neyin derdindesin? Böyleleri yüzünden ışık tutulamıyor ülkemize.
Addolorato
22.Kasım.2011, 00:35
Ülkemizde ırkçılık yok diye övünürdüm meğerse varmış..
RaSenGan
22.Kasım.2011, 00:42
Bu ırkçılık meselesini anlamak mümkün değil.Beşiktaş taraftarı olsun olmasın kim olursa olsun bunu yapmaya hakkı yok.Hiçbir insan hiçbir insandan üstün değildir.Maç öncesi Pascal Nouma tezahüratı yapıp maçta Eboue'ye ırkçılık yapmak saçmalığın daniskası zaten.Veya Pascal'a hayran olup Eboue'ye maymun demek.Genelde diğer ülkelerin aksine bizim ülkede siyahi oyuncular daha sempatik gelir daha sevilir.Ama son zamanlarda değişiyor sanırım.Bir ırkçılığımız eksikti o da tam oldu.Böyle insanları televizyonlarda kesinlikle görmememiz lazım.İnsanlığı öğrenememiş kişileri televizyon karşısına çıkarmak doğru olmaz.
Suicider
22.Kasım.2011, 00:44
Ayıp Ayıp insanlığından utan! Daha çok şey derdim ama burda olmaz.
Redrum
22.Kasım.2011, 00:45
Sonra efendim, neden Türkiye bir adım ileri gidemiyor öncü olamıyor, AB'ye giremiyor. Al sana yapılana bak. Senide onuda Allah yarattı sen neyin derdindesin? Böyleleri yüzünden ışık tutulamıyor ülkemize.
Alaka kuramadım :) Son yüzyılda süper zengin, güçlü, müthiş amerikada 50 sene öncesine kadar zenciler insan yerine konulmuyordu, hala bile ırkçılık var her yerde. Yani Türkiye'yle falan bir ilgisi yok bu işin. Bu sadece kişisel bir edepsizlik. Dar görüşlü insanlar işte, bir de yorumcu diye koymuşlar.
Ülkemizde ırkçılık yok diye övünürdüm meğerse varmış..
Ülkemizde ırkçılık yok , ama %100 olması beklenemez tabii, arada bir iki dallama çıkıyor.
leventb12
22.Kasım.2011, 00:51
Aslında doğru, bunla ilgili bir alakası yok ama, ülkenin çeyreği böyle. Sen çık 76 Milyon insanın karşısına ırkçılık yap. maalesef bunlarıda gördük.
ardnz
22.Kasım.2011, 00:54
Rezillik.....
El Barto
22.Kasım.2011, 01:02
Bu adam Beşiktaşlı ise ben bir daha Beşiktaş'ı falan desteklemiyorum. Acilen oradan uzaklaştırılsın. Böyle bir şey var mı ya? Sen kimsin orada çıkmışsın bu lafları ediyorsun?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Kasım.2011, 01:05
Utanç duydum.
E.Cartman
22.Kasım.2011, 01:06
Hep derdim ki bizim ülkede ırkçılık yoktur hatta siyahiler hep daha sempatik gelir bizim vatandaşımıza, dalga geçilir falan ama hepimizin aramızda yaptığı gibidir, amaç ırkçılık değildir diye. Ama bu resmen rezillik televizyonda, canlı yayında sığ düşünceli biri tarafından işlenen bi insanlık suçu. Ayıp, büyük ayıp.
footballer33
22.Kasım.2011, 01:07
Bu rezil herif kanaldan kovuldu. Böyle durumlarda daha farklı bir tabir kullanılır, fakat burası yeri değil maalesef. Bir daha da o kanaldan içeri giremez.
LaigLeNoiR
22.Kasım.2011, 01:10
SON DAKIKA: BJKTV'deki Eboue krizi nedeniyle Y.Demiroren az once UAysal'i arayarak "Maksadini asan bir yorum olmus. Gerekeni yapacagim" dedi
İbrahim Seten / Twitter
Chinatown
22.Kasım.2011, 01:38
Türkiyede teoride var gibi gözüksede pratikte ırkçılık yoktur. Siyahi oyuncuların da avrupada en rahat ettiği ülkedir Türkiye. ve bunu dillendirmekten de kaçınmazlar. Ben Türkiye'den ayrıldığına mutlu olan bir siyahi oyuncu hatırlamıyorum. bir kendini bilmez ile de bu değişmez.
nasıl bu düşünceyi Beşiktaş taraftarına mal etmek saçmalıksa, Türkiye'ye de mal etmek yanlış. bir densiz heyecanla saçmalamış o kadar. umarım Eboue de bunu çok umursamaz, ülkemize mal etmez.
Lim10
22.Kasım.2011, 01:44
Bjktv'nin bu adamın işine hemen son vermesi gerekiyor.En hafif tabirle terbiyesizlik ve haddini aşan bir yorum.
Ralph
22.Kasım.2011, 02:00
İşine son verilir zaten muhtemelen.
kalemci
22.Kasım.2011, 02:08
Burhan Akdag program konuğu program yapımcısı değil. BJK TV ye mal etmek olmaz. Bir daha Beşiktaş'la ilgili hiç bir olayda yer verilmeyecekmiş kendisine. Eğer program sunucuları destek verseydi yada karşı çıkmasaydı yazıklar olsun derdim bende ama şuan Burhan Akdağ'dan başka suçlu yok.
kalemci
22.Kasım.2011, 02:12
Besiktas tv'de ozur dileme programi yapildi.
Alicanfmfan
22.Kasım.2011, 02:51
Beşiktaş taraftarına mal edilemez tabi de , o adam özür dilesede anlamı yok bence derhal görevinden uzaklastırılmalı.
kalemci
22.Kasım.2011, 02:57
Görevi yok ki kulüpte gazeteci ve programın konuğu sadece. Y.D. gerekeni yapacağını söylemiş, yapabileceği tek şey bir daha kulübün kapısından içeri sokmamak.
Alicanfmfan
22.Kasım.2011, 03:01
Görevi yok ki kulüpte gazeteci ve programın konuğu sadece. Y.D. gerekeni yapacağını söylemiş, yapabileceği tek şey bir daha kulübün kapısından içeri sokmamak.
Herneyse , ilişkileri kesilmeli yani.
DisCo
22.Kasım.2011, 03:19
Şirin görünmek için talihsiz bir açıklama olarak görüyorum ya da bazen bilinçaltına itilen şeyler olmadık yerlerde ortaya çıkar, onu yaşadık.
Bu laf söylendikten sonra program ne kadar devam etti bilemiyorum. Eğer hemen sonlandırıldıysa ayrı sonlandırılmadıysa BJK TV'de de bir problem olduğu açıktır.
Yorumu yapan gazeteci Telegol'de bu sözü nasıl açıklarsın sorusuna ben aslana benzettim de diye açıklayabilirim gibi komik sözler sarfetse de programdakilerin yönlendirmesiyle özür diledi. Bazen böyle anormal işler oluyor.
Bordo61Mavi
22.Kasım.2011, 03:26
Utandim . . .
fotosuki
22.Kasım.2011, 03:36
Siz niye utanıyorsunuz ya... Adam utansın. Bana başkasının yaptığı bir işten dolayı utanmak garip geliyor. Sonuçta adamın yaptığı ülkemizi küçük düşürmek değil, kendini küçük düşürmek. BJK TV'yi 75 milyon insan falan izlemiyor, bu program da uluslararası bir yayın da değilki dünyaya rezil olalım. Kızın eyvallah ama niye utanıyorsunuz? :)
KaPaLı
22.Kasım.2011, 03:49
Adam konunun özetiini yapmış :icon_lol:
O konuşan adama sorsan Pascal Nouma'ya hayrandır. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
SAİT71
22.Kasım.2011, 05:59
Yazık vallahi. Ülkemizde ne olursa olsun sokakta herkes birbirine küfür eder ama resmi bir kurumu temsil eden bir kulüp televizyonunda bu tür söylemler söylenmez(di). Hani BJK FB veya GS tvde adama maymun yakıştırması yapıldı dense kimse inanmazdı. Ülkemizde artık herşey değişiyor. Gelenek ve göreneklerimiz bile yozlaşıyorken çokta sarsmadı beni bu olay. Talihsizce olmuş. Bir anlık sinirle insan neler yapabiliyo, Ben BJK'nin yerinde olsam bu adamı kovardım çünkü bu adam asla Beşiktaş'ı temsil edemeyecek bir şahıs. Bunun hakettiği şey kulüple ilişiğinin kesilmesi olur. BJK'ye de mal edilmemeli bu olay tabiki.
byariff
22.Kasım.2011, 19:48
Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"BJK TV Genel Müdürümüz Tuğrul Yenidoğan, kulübümüz ile hiçbir ilgisi olmayan gazeteci Burhan Akdağ'ın Manşet programındaki ifadeleri nedeniyle BJK TV yayınında ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Galatasaray Spor Kulübü'nden özür dileyerek, camia olarak yaşanan bu durumdan rahatsızlığımızı dile getirmiştir.
Galatasaray Spor Kulübü'nden, temsilci raporlarına yansıyan sporcuları Melo ve Engin Baytar'ın seyircilerimize yönelik, çok ağır ve tahrik edici davranışları neticesinde ortalığın gerilmesine neden olmalarından dolayı, aynı hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız"
AJANSSPOR
GeNç KaRTaL
22.Kasım.2011, 20:27
Maç öncesi Pascal Nouma tezahüratı yapıp maçta Eboue'ye ırkçılık yapmak saçmalığın daniskası zaten.
Hala o küfürün maymun olduğunu sananlar var mı Allah aşkına?
BaGa TaRKaN
22.Kasım.2011, 20:36
Türkçe İşte Nereye Çekersen Oraya Gider
Yinede Konuşurken Eğri Oturup Doğru Konuşmak Gerekiir
DisCo
23.Kasım.2011, 16:18
Beş aydır şike skandalına boğulan ve dibe vuran Türk futbolu, şimdi de ırkçılık iddialarıyla çalkalanıyor...
Türk futbolu, uzun yıllardır Avrupa'nın savaş verdiği ırkçılıkla da tanıştı ne yazık ki! 3 Temmuz'dan bu yana şike soruşturmasının içinde boğulan, lig formatı değişen; tribünleri boşalan futbolumuz Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki mücadeleyi, akıtılan teri kısaca futbolu konuşmuyor! Gündemde BJK TV'de Eboue'ye yapılan ırkçı taciz var! Beşiktaş TV'de önceki akşam katıldığı programda Eboue için "Hafta içinde National Geographic'i izleyin. Bu Eboue'lerden çok sık görürsünüz" diyen Burhan Akdağ, sadece futbolseverlerin değil tüm Türkiye'nin tepkisini çekerken; Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da Eboue hakkında Twitter'da yazdıklarıyla futbol kamuoyunda infial yarattı.
IRKÇILIĞIN CEZASI AĞIR!
Peki işin yasal boyutu nedir? TCK 216'ya göre ırkçılık içeren ifadelerin sahiplerine 6 aydan bir yıla kadar hapis var. 6222 sayılı şiddet yasasında Madde 22'de ise televizyon kanalına 100 bin TL 'dan 500 bin TL 'ya kadar para cezası öngörülüyor.
Biri bile tribüne bakmıyor
Beşiktaş- Galatasaray derbisinin son dakikalarında kapalı tribünden atılan yabancı maddelerin hedefi olan Eboue, tercüman Mert Çetin'e "Bana 'maymun' diye bağırdılar" derken, Fildişili oyuncunun taç çizgisinde zor anlar yaşadığı sırada güvenlik görevlerinin de olayı taraftar gibi izlemesi dikkat çekti. Görevleri saha içine yabancı madde atanlar tespit etmek ve 90 dakika boyunca tribünleri izlemek olan güvenlik görevlilerinden birinin olayları gülerek izlemesi de objektiflere böyle yansıdı.
http://im.htspor.com/2011/11/23/690692_3f998b0a7a28d000266193a0e60faa89.jpg?132204 2078
AVRUPA'NIN BAŞ AĞRISI
2006 yılında Zaragoza'da oynanan maçta Barcelona'lı Samuel Eto'o ırkçı tacizler nedeniyle sahayı terketmek istemiş, İspanya ayağa kalkmıştı.
Atletico Madrid taraftarı, her Real Madrid maçında Brezilyalı Marcelo'ya yönelik ırkçı tezahüratları yüzünden ülkede büyük tepki çekiyor.
Fenerbahçe'yi de çalıştıran İspanya'nın eski hocası Luis Aragones, oyuncusu Reyes'i motive etmek amacıyla Arsenal'li takım arkadaşı Henry'i kastederek "O siyah pislikten daha iyi olduğunu göster" dediği medyaya yansımış ve tüm dünyada büyük tepki çekmişti. Henry, bu olayın ardından sponsoru Nike ile birlikte ırkçılığa karşı kampanya başlatmıştı.
Anzhi'de forma giyen Roberto Carlos'a önce Zenit ardından da K.Sovetov maçlarında rakip taraftarlar muz atmışlardı.
Holandalı efsane Johan Cruyff'un, önceki gün eski futbolcu Edgar Davids'e "Sadece siyah olduğun için Ajax'ın yönetimindesin" dediği ortaya çıktı. Fildişi Sahil'li Zoro, İtalya'da Messina forması giydiği 2005 yılında Inter taraftarının maymun tezahüratının hedefi olmuştu.
AMAN UCHE DUYMASIN!..
Türkiye'de Fenerbahçe ve İstanbulspor'da 13 yıl forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçen Uche Okechukwu, (Deniz Uygar) yıllar önce Premier Lig'den gelen teklifleri Ada'da ırkçılık olduğu ve Türkiye'de huzurlu olduğu için reddettiğini açıklamıştı.
"O adam ırkçı değil! Aptal"
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde ırkçı tezahürat yapıldığı iddialarına, siyah-beyazlı tribünlerin sevgilisi olan ve uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan Pascal Nouma sert çıktı. Kartal'ın efsane Fransız yıldızı "Beşiktaş'a ırkçı diyenlere inat, ilk maç kapalı tribünde sete çıkacağım, ben öyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Bir kişinin görüşünü milyonlarca taraftarı olan Beşiktaş'a mal edemeyiz, o şahsı ben de kınıyorum. BJK TV'de o açıklamayı yapanı tanımam, ben onun ırkçı değil, aptal olduğunu düşünüyorum.
eXcitinG
23.Kasım.2011, 16:29
Sadece kıvıLcımLara bakıyor. En küçük kıvıLcımı aLev yapmak konusunda üstümüze yok. Aynen böyLe devam. Durmak yok, yoLa devam..
DisCo
23.Kasım.2011, 16:49
Adam resmen rengi ve fiziksel yapısı nedeniyle Eboue'ye maymun diyor bu kıvılcımsa yangın ne oluyor onu merak ediyorum.
Olay yerel tv'de Fenerbahçe Tv'de olsa tamam diyeceğimde tam Beşiktaş taraftarı acaba böyle bir kelime kullandı mı diye tartışmalar giderken Beşiktaş Tv'de bunun olması bana tesadüf gelmiyor. Altında ne var bilmiyorum ama böyle olaylar konuşulurken bu nasıl bir düşüncesizliktir ki Beşiktaş Tv'de bunları söylüyorsun.
Tabi haberi koyma nedenim güvenlikçilerin durumunu göstermek içindi. Genel olarak haberi bıraktım. Devlet dairesine gidersin telefonda dedikodu yapmaktan senin işini görmezler, güvenlikçi koyarsın tribünü değil sahayı izler.
Türk insanında malesef iş ahlakı bulunmuyor. Bu kişiler memur oluyor, doktor oluyor, öğretmen oluyor sonrasında gelip tribünde taraftar oluyor. İşini iyi yapanlara da helal olsun diyorum.
BaGa TaRKaN
23.Kasım.2011, 17:01
Oradakiler Polis mi ? Özel Güvenlikçi mi ? Özel Güvenlikçiler Bu Kadar Rahat Olamazlar Şirket Bunları Pasif Görürse Derhal İşten Çıkarır
RaSenGan
23.Kasım.2011, 18:18
Sadece kıvıLcımLara bakıyor. En küçük kıvıLcımı aLev yapmak konusunda üstümüze yok. Aynen böyLe devam. Durmak yok, yoLa devam..
Yangın için ölmesi gerekiyordu dimi ? Yılanın başını küçükken ezeceksin demişler.Ülkemizde ırkçılık yapılmaya başlandıysa büyümeden son verilmelidir bu tür olaylara.
anil luque
23.Kasım.2011, 18:40
Münferit bir olaydan ötürü Türkiye'de ırkçılık başlayacak değildir Aygünüm merak etme. Ama görüşüne katılıyorum , her türlü olumsuz olayın tedbirini yerinde ve zamanında almak lazım.
eXcitinG
23.Kasım.2011, 19:00
Yangın için ölmesi gerekiyordu dimi ? Yılanın başını küçükken ezeceksin demişler.Ülkemizde ırkçılık yapılmaya başlandıysa büyümeden son verilmelidir bu tür olaylara.
Siz iyice kendinizi şaşırmışsınız. IrkçıLık biLmem ne iftiraLarınız bitmedi, şimdi de adamın öLmesinden bahsediyorsunuz.
O zaman bizde feLaket senaryosu yazaLım. Adam ceza sahası içinde Necip`in ayağını parçaLadı. Adamın 10cm derisi kemiğe kadar açıLmış. Ya adamın bacağı kopsaydı yerinden. Vah, vah vah. NasıL bir futboL oynamaktır.
Siyahi bir adama çakmak atınca ırkçıLık, Beyaz bir adamın ayağını koparmaya teşebbüs edince futboL bu, erkek oyunu, o kadar sertLik oLur dimi ?
Sizin mantığınız bu kadar.
BLa,bLa uzar gider yani.
RaSenGan
23.Kasım.2011, 19:19
Siz iyice kendinizi şaşırmışsınız. IrkçıLık biLmem ne iftiraLarınız bitmedi, şimdi de adamın öLmesinden bahsediyorsunuz.
O zaman bizde feLaket senaryosu yazaLım. Adam ceza sahası içinde Necip`in ayağını parçaLadı. Adamın 10cm derisi kemiğe kadar açıLmış. Ya adamın bacağı kopsaydı yerinden. Vah, vah vah. NasıL bir futboL oynamaktır.
Siyahi bir adama çakmak atınca ırkçıLık, Beyaz bir adamın ayağını koparmaya teşebbüs edince futboL bu, erkek oyunu, o kadar sertLik oLur dimi ?
Sizin mantığınız bu kadar.
BLa,bLa uzar gider yani.
Bizim ülkede önlem alınması gerekilen bir yere/şeye genelde birisi ölmeden önlem alınmadığı için o şekilde dedim.Yoksa adamı öldürecek halleri yok.
Necip'e yapılanın saha içinde bir mücadele sonucu olduğunu,Eboue'ye ise taraftar tarafından ırkçılık yapıldığını ayırt edemeyecek bir mantık var şu an.Bu kadar fanatiklik yapmayın abi.Ortada bir gerçek var.Kimse demiyor Necip'e yapılan darbe hoş diye.Veya Eboue suçsuz günahsız demiyor.Ama siz de şu gerçeği görün artık.Kimsenin olayı büyüttüğü falan yok.Sadece sizin işinize gelmiyor hepsi bu.Taraftar Van için duyarlı olur her yerde översiniz.Taraftar ırkçılık yapar aman canım büyütmeyin ne var bunda dersiniz.Biraz mantıklı olun biraz çıkarın formalarınızı.
eXcitinG
23.Kasım.2011, 19:33
Bizim ülkede önlem alınması gerekilen bir yere/şeye genelde birisi ölmeden önlem alınmadığı için o şekilde dedim.Yoksa adamı öldürecek halleri yok.
Necip'e yapılanın saha içinde bir mücadele sonucu olduğunu,Eboue'ye ise taraftar tarafından ırkçılık yapıldığını ayırt edemeyecek bir mantık var şu an.Bu kadar fanatiklik yapmayın abi.Ortada bir gerçek var.Kimse demiyor Necip'e yapılan darbe hoş diye.Veya Eboue suçsuz günahsız demiyor.Ama siz de şu gerçeği görün artık.Kimsenin olayı büyüttüğü falan yok.Sadece sizin işinize gelmiyor hepsi bu.Taraftar Van için duyarlı olur her yerde översiniz.Taraftar ırkçılık yapar aman canım büyütmeyin ne var bunda dersiniz.Biraz mantıklı olun biraz çıkarın formalarınızı.
IrkçıLık yapıLmamış bir oLaya, haLa ırkçıLık yapıLdı diyerek beni ve burada ki bütün Beşiktaş taraftarLarını kışkırtmış oLuyorsun.
Suicider
23.Kasım.2011, 19:40
Konu en sevdiğim yere gelmiş :).Siz önceden bıdı bıdı yapmıştınız o yüzden bizde bunları bıdı bıdı yapabiliriz :) Bu konular buraya bağlanır hep.Önce inkar olur sonra rakip takımla ilgili eski video koyulur her takım için bu böyle bizde böyleyiz :)
GeNç KaRTaL
23.Kasım.2011, 19:44
Konu en sevdiğim yere gelmiş :).Siz önceden bıdı bıdı yapmıştınız o yüzden bizde bunları bıdı bıdı yapabiliriz :) Bu konular buraya bağlanır hep.Önce inkar olur sonra rakip takımla ilgili eski video koyulur her takım için bu böyle bizde böyleyiz :)
Bakın hala,Beşiktaş tribünlerinin yapmadığı bir şeyi yapmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz.Olay siz daha önceden yaptınız,biz de yaparız,ne var değil.Sizin taraftarınız yapmış böyle bir hata,bunu göz ardı ederek bizim taraftarımızın yapmadığı şeyi yapmış gibi lanse etmeye çabalıyorsunuz.
El Barto
23.Kasım.2011, 19:46
Yahu hala ne ırkçılığından bahsediyorsunuz? :)
Komik vallahi. Bir tane dengesiz çıkıp bir şeyler söylemiş televizyonda bunun dışında ne var?
Adama yabancı madde atılmış. Zaten Türkiye'de ilk defa oluyor bu. :)
Birilerinin ağzından paylaşılan Eboue böyle diyor-muş, Eboue çok krıl-mış, Eboue çok üzül-müş ün peşine takılmışsınız hala ırkçlıktı, maymundu şuydu buydu. :)
Suicider
23.Kasım.2011, 19:47
Bakın hala,Beşiktaş tribünlerinin yapmadığı bir şeyi yapmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz.Olay siz daha önceden yaptınız,biz de yaparız,ne var değil.Sizin taraftarınız yapmış böyle bir hata,bunu göz ardı ederek bizim taraftarımızın yapmadığı şeyi yapmış gibi lanse etmeye çabalıyorsunuz.
Biz çarşı grubu topluca 'maymun' diye bağırdı demiyorizki.Orda ufak bir grup bunu yapmış olabilir ve zaten buda ne çarşı grubuna nede beşiktaşa mal edilemez.Ama siz ısrarla bir kişi bile dememiştir muhabetine getiriyosunuz olayı.Bu kötü bir durum.
El Barto
23.Kasım.2011, 19:51
Orda ufak bir grup bunu yapmış olabilir
Peki biz bunu nereden biliyoruz? Belki de yapmamıştır. Eboue'nin söylediğine inanmıyorum ben. Hoş çıkıp bir yerde de söylemedi ya orası ayrı konu. :)
GeNç KaRTaL
23.Kasım.2011, 19:53
Orda ufak bir grup bunu yapmış olabilir
Evet belki münferit bir kaç kendini bilmez maymun diyip ırkçılık yapmış olabilir,onu ne sen ne de ben bilemeyiz.Fakat aşağıdaki söylemlerde hiç de bir kaç kişiye mal edilmiş gibi gözükmüyor.
tam Beşiktaş taraftarı acaba böyle bir kelime kullandı mı diye tartışmalar giderken
.Taraftar Van için duyarlı olur her yerde översiniz.Taraftar ırkçılık yapar aman canım büyütmeyin ne var bunda dersiniz.Biraz mantıklı olun biraz çıkarın formalarınızı.
byariff
23.Kasım.2011, 19:58
Peki biz bunu nereden biliyoruz? Belki de yapmamıştır. Eboue'nin söylediğine inanmıyorum ben. Hoş çıkıp bir yerde de söylemedi ya orası ayrı konu. :)
ebouye mac gunu kimse inanmiyordu zaten yok pet siseler cakmaklar vs vs ama sonra anlasildiki videolardan hersey anlasildi on yargiya gerek yok ha maymun konusunu bilmiyorum etmislerdir etmemislerdir dikkat etmedim ama ,kufur ettiler orada yani.
Lucas Neill
23.Kasım.2011, 20:04
Ne terör örgütü ne baska bisey bu ülkeyi futbol bölecek.
GeNç KaRTaL
23.Kasım.2011, 20:12
Ne terör örgütü ne baska bisey bu ülkeyi futbol bölecek.
Bölecek mi? Zaten bölünmüşüz dostum.Millet birbirini tuttuğu takımdan dolayı öldürecek duruma çoktan geldi.Bundan ala bölünme mi olur?
DisCo
23.Kasım.2011, 20:34
Beşiktaş tribünleri toplu bir halde Ebuoe'ye küfür etmiştir. Irkçılıkla ilgili olmayan birşeyi oldu gibi göstermemiz karşımızda bu takıma gönül vermiş arkadaşları üzer.
Sahaya atılanlar, küfür üzerine yapılan bir eleştiride ise Beşiktaş'a gönül vermiş arkadaşlarımız tepki koyarsa bu da bizi üzer.
Tartışırken işi Eboue'den çıkartıp, ırkçılıktan çıkartıp tartıştığınız forumdaşınızın kişiliğine getirirseniz bu seferde ben sizi üzerim.
sui generis
23.Kasım.2011, 20:44
yahu çok büyütmüyor musunuz bu olayı ? buna ırkçılık mı diyorsunuz ? densizin biri çıkıp konuşuyor diye bunu tüm Beşiktaş lılara ya da tribüne atmak çok saçma.. ya da bir grup ya söylediyse diye çıkarımlarda yapmak aynı saçmalıkta bence.. çakmak atıldı diyorsunuz; sanki ilk eboue ye atılmış gibi aklıma ilk gelen volkana atılan şişe.. kafasına gelse ne olurdu kim bilir ? o şişe olayı bu kadar büyümemişti.. ya da küfür edildi diyorsanız, milli maçlara bakalım; küfürün alası orada zaten..
bu olayı daha da büyütmeye gerek yok.. zaten beşiktaş yönetimi o adama gerekeni yapacaktır.
besiktas1903
23.Kasım.2011, 21:35
- Küfür edildimi? edildi ayni baska futbolculara edildigi gibi yani ten rengi siyahi oldugu için degil ve bunu savunmuyoruz.
- Adamin biri BJK TV'de irkcilik yaptimi? yapti ve buna BESIKTAS taraftari olarak KARSIYIZ!
El Barto
23.Kasım.2011, 22:25
Yabancı madde atılmadı demiyorum ki ben maçı canlı izlerken de sırtına çarpan çakmakları vs. gördüm. Küfür de edilmiştir doğrudur. Beşiktaş taraftarı küfür etmez de demiyorum. Haa bunları normal mi karşılıyorum? Elbette hayır. Taraftar orada Eboue'nin yalandan yerde yatmaları sebebiyle bu kadar çığrından çıkmamalıydı.
Bunlar stadlarımızda hep olan şeyler maalesef. Aaa bak siz de yapmışsınız diye değil ama şu videoya bir bakın. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
CmQ3mgRB7ks
Tek fark Tümer'e bir şey isabet etmemesi ve Tümer'in tribünlere oynamaması sanırım.
Ama ben inanmıyorum bir insanı aşağılamak için ya da ırkçılık adı altında maymun densin.
Diyen varsa da onlar benim gözümde Beşiktaşlı değildir. (Ama ben hala ırkçılık yapmak adına bir şeyler dendiğini düşünmüyorum)
attirson
23.Kasım.2011, 22:27
Beşiktaşlıları anlamak mümkün değil Pascal Nouma diyince akan sular duruyor ama ne iş
attirson
23.Kasım.2011, 22:28
Yabancı madde atılmadı demiyorum ki ben maçı canlı izlerken de sırtına çarpan çakmakları vs. gördüm. Küfür de edilmiştir doğrudur. Beşiktaş taraftarı küfür etmez de demiyorum. Haa bunları normal mi karşılıyorum? Elbette hayır. Taraftar orada Eboue'nin yalandan yerde yatmaları sebebiyle bu kadar çığrından çıkmamalıydı.
Bunlar stadlarımızda hep olan şeyler maalesef. Aaa bak siz de yapmışsınız diye değil ama şu videoya bir bakın. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
CmQ3mgRB7ks
Tek fark Tümer'e bir şey isabet etmemesi ve Tümer'in tribünlere oynamaması sanırım.
Ama ben inanmıyorum bir insanı aşağılamak için ya da ırkçılık adı altında maymun densin.
Diyen varsa da onlar benim gözümde Beşiktaşlı değildir. (Ama ben hala ırkçılık yapmak adına bir şeyler dendiğini düşünmüyorum)
En güzel cevap olmuş:) Polis kalkanıyla korner kullanılan tek maç.
El Barto
23.Kasım.2011, 22:28
Beşiktaşlıları anlamak mümkün değil Pascal Nouma diyince akan sular duruyor ama ne iş
Önyargılı olursan anlayamazsın zaten. Pascal Nouma deyince hala akan sular duruyor. O yüzden bas bas bağırıyoruz "Pascal Nouma deyince akan sular duran bir takımın taraftarı bir insana rengi için maymun demez" diye.
Not: @attirson bu mesaj direk seni muhattap alır gibi olmuş. Ön yargılı olunursa olarak genel için yazdım bu mesajı kişisel bir şey değil.
byariff
23.Kasım.2011, 22:44
CmQ3mgRB7ks
diyecek soz bulamiyorum eboue yalandan yere yatmismis. videoyu izlemedin galiba eboueye gelen cisimleri.
El Barto
23.Kasım.2011, 22:46
diyecek soz bulamiyorum eboue yalandan yere yatmismis. videoyu izlemedin galiba eboueye gelen cisimleri.
Benim bahsettiğim o maddelerin atılmasına sebep olan pozisyondu. Yerde bacağı kopmuş gibi kıvranırken bir anda kalkıp taç atmaya gidince yoğun şekilde cisim atıldı, küfür edildi zaten.
Night_Mare17
23.Kasım.2011, 22:48
CmQ3mgRB7ks
Arkadaş bu mesajın atılacağını tahmin ederek erkenden cevabını vermiş bile. Biz attık ya bir daha eleştiremeyiz bir şey yapamayız.
eXcitinG
23.Kasım.2011, 22:49
byariff;
Yahu sen haLa neyin peşindesin arkadaşım ? Biz cisim atmadıLar, küfür etmediLer mi diyoruz, ne diyoruz ? Sen anLayamıyorsun sanırım ?
Burada herkesin anLatmak istediği bunLar sürekLi oLuyor ve bunu Beşiktaş taraftarı siyahi bir oyuncuya yaptı diye ırkçı diyemezsiniz.
El Barto
23.Kasım.2011, 22:53
Arkadaş bu mesajın atılacağını tahmin ederek erkenden cevabını vermiş bile. Biz attık ya bir daha eleştiremeyiz bir şey yapamayız.
Sen neden koyduğumu anlamamışsın ki? Mesajımı bile okumamışsın anlaşılan. Eleştiremezsiniz diye bir şey demiyorum. Sahaya bir şeyler atılıp küfür edilmesini bu kadar abartmamak lazım, ırkçılık söylemlerinde bulunmamak lazım diyorum. Sonuçta her stadda var bu olay demeye getiriyorum ama sen anlamak istediğin gibi anlamakta özgürsün. :)
footballer33
23.Kasım.2011, 22:55
Sen neden koyduğumu anlamamışsın ki? Mesajımı bile okumamışsın anlaşılan. Eleştiremezsiniz diye bir şey demiyorum. Sahaya bir şeyler atılıp küfür edilmesini bu kadar abartmamak lazım diyorum. Sonuçta her stadda var bu olay demeye getiriyorum ama sen anlamak istediğin gibi anlamakta özgürsün. :)
Bir şeyi ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış, anlattığın şey karşındakinin anlamak istediği kadardır. :icon_wink:
Beşiktaş taraftarına hâlâ ve hâla ırkçı diyenlere Balili'yi hatırlatmak isterim. :) Bununla beraber ırkçılığa karşı duruşumuz da ortada zaten. No Racism, Hepimiz Eto'oyuz pankartları ve en sevdiğimiz futbolcunun Pascal Nouma, amigomuzun ise Alen Markaryan olması örnekleri yeterlidir umarım. :)
anil luque
23.Kasım.2011, 23:01
Bir şeyi ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış, anlattığın şey karşındakinin anlamak istediği kadardır. :icon_wink:
Beşiktaş taraftarına hâlâ ve hâla ırkçı diyenlere Balili'yi hatırlatmak isterim. :) Bununla beraber ırkçılığa karşı duruşumuz da ortada zaten. No Racism, Hepimiz Eto'oyuz pankartları ve en sevdiğimiz futbolcunun Pascal Nouma, amigomuzun ise Alen Markaryan olması örnekleri yeterlidir umarım. :)
Yok abi bunlar da reklam. Minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı ilerde bir gün ırkçılık yapacağız , bariz savunmamız olsun diye zamanında bu işlerin altına imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Aslında Pascal'ı sevdiğimiz falan yok yani , ırkçıyız ya.
footballer33
23.Kasım.2011, 23:07
Olabilir kardeşim. :) Belki demişlerdir; 'biz ilerde ırkçılık yapacağız, dur biraz reklam yapalım da savunacak tarafımız olsun.' diye düşünmüş olabilirler. Ne de olsa biz taraftar değiliz, reklamcıyız. :)
anil luque
23.Kasım.2011, 23:08
Olabilir kardeşim. :) Belki demişlerdir; 'biz ilerde ırkçılık yapacağız, dur biraz reklam yapalım da savunacak tarafımız olsun.' diye düşünmüş olabilirler. Ne de olsa biz taraftar değiliz, reklamcıyız. :)
Aynen öyle abicim :)
El Barto
23.Kasım.2011, 23:08
http://yesilgazete.org/wp-content/uploads/2010/12/n62900463213650996657-300x202.jpg
http://www.sporlog.com/wp-content/uploads/2008/11/hepimiz-etoyuz.jpg
http://www.yicit.com/wp-content/uploads/2009/12/hepimiz_zenciyiz.jpg
arkasından da şöyle pankartlar açıp popülist işler yaparız.
DisCo
23.Kasım.2011, 23:22
Beşiktaş taraftarı neden Van için pankart açtı. Depreme hayranlığı için mi? Van'a mı özel ilgisi var yoksa insana karşı duyarlı olduğu için mi?
Bence insana duyarlı olduğu için pankart açtı, atkı attı, yardım gönderdi. Ben birşeye duyarlıysam zamanı, mekanı, psikolojisi farketmez. İnsana duyarlıysan küfürde etme, o insanlara cisimde atma. Bunu yapıp üstüne insana duyarlıyım diyerek Van'a birşeyler yaparsan ben bunu şov kabul ederim. Ben ederim sen etmezsin.
Sonrada burada videolar paylaşılıyor. Sanki ben ya da burada yazanlar bu işleri organize etmiş. Galatasaray'da yapmış aynı Beşiktaş yapmış yine aynı. Yanlışın yanlışla savunulduğunu burada görüyorum.
Gs Tv'ye de mail organizasyonu düzenleyeceğim. Beşiktaş TV'de maymun dendi, bizimde çağıracağımız bir yorumcu Quaresma'yı Discovery'den birşeye benzetsin. Ne de olsa elimizde Beşiktaş Tv'den bir yorumcunun yaptığı video var. Hakkımızdır. Sadece bizim televizyonda olmuyor ki.
anil luque
23.Kasım.2011, 23:40
Ya Burak abi herkes yapsın da sen yapma bari. Sanki maçtan önce anlaşıldı hadi bu maç Eboue'ye ağzımıza geleni söyleyelim ne var ne yok fırlatalım dendi. Öyle bir yorum yazmışsın ki yani. Anlık gelişen bir olaydı tamamiyle. Maç stresi içinde üstelik derbi maçı stresinde olabilen şeyler bunlar. He keşke olmasa ama oluyor yani oluyor bunun önüne geçilemez maalesef.
İnsaniyet namına bilinçli , planlı , programlı şekilde ve hiçbir rant amacı gütmeden yapılan organizasyonları hiçe sayıp tek bir olayla bu taraftara şovmen yaftası yapıştırmak kimse kusura bakmasın biraz hak yemeye giriyor.
ozaniel
23.Kasım.2011, 23:43
Yalnız BJK TV'de bu sözleri kullanan adam dediğiyle kalacak, Eboue'nin yerinde olsam dava açmıştım şimdiye.
DisCo
23.Kasım.2011, 23:47
Benim olaya bakış açım budur. Kadına şiddete hayır deyip evde karısını döven adam misali olayları gördüğümde ister bire bir uyuşsun ister teğet geçsin yorumum budur. Yoksa benim ne Beşiktaş taraftarına ne Van'a ne depremzedelere bir garezim var. Bir gün Beşiktaş'ın destek anlamında tribün şovlarını eleştirdim mi? Bir gün Beşiktaş taraftarının açtığı pankartı eleştirdim mi? Bir işi yapıyorsam ben doğru yaparım. 63. dakikada başka 65. dakikada başka yapmam. Çünkü ne biz ne taraftarlar siyasetçi değildir. Dakikaya, nabza göre şerbet dağıtsınlar.
Ben bu olayları Eboue ile bağlantılı olduğu içinde yazmıyorum. Maçın başında beri atılıyordu. Yani Eboue yerde yattı, tahrik ettiyle ilgisi bana göre bulunmuyor. Daha Eboue'ye atılmadan benim maç içinde yorumlarım vardır. Beşiktaş taraftarı küfür ediyor ve sahaya birşeyler atıyor diye.
El Barto
23.Kasım.2011, 23:53
Biz çok anlaşılmaz şeyler mi yazıyor anlaşılmıyoruz? Yahu kimsenin bir şeyler atılmasını, küfür edilmesini, Burhan Akdağ denen cismin yaptığı konuşmaları falan savunduğu yok ki.
O videoyu koyma sebebimi yazmıştım ama yine yazayım.
Türkiye'de maalesef bu olaylar yaşanıyor. Önüne geçilemiyor. Ama nedense bu olayda durum ırkçılığa kadar götürüldü. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Sanki ilk defa olmuş gibi bir de ırkçılığa bağlanarak yorumlanması işin üzücü tarafı.
Ultraslan zaten dava açılacağını belirtmişti Burhan Akdağ hakkında. Sonuna kadar da haklılar.
DisCo
23.Kasım.2011, 23:58
Biz çok anlaşılmaz şeyler mi yazıyor anlaşılmıyoruz? Yahu kimsenin bir şeyler atılmasını, küfür edilmesini, Burhan Akdağ denen cismin yaptığı konuşmaları falan savunduğu yok ki.
Burada herkes anlaşıyor. Can alıcı nokta sonrasında başlıyor. Muhabbetimizin burada bittiğini düşünelim. 2 gün sonra birisi bu konuyla ilgili yeni bir haberi paylaştığında ve eleştirdiğinde herkes hemfikir olmasına rağmen Beşiktaş'lılık duygusuyla savunma manasına çekilecek bir yorum geliyor. Bunlar her stadta oluyor diyorsun. Bunu kimse inkar edemez sanırım. Hoş karşılamadığın bir olayla ilgili rakibin stadında olan olayları ortaya koyduktan sonra bu sizde de oluyor neyi konuşuyorsunuz anlamı doğurur.
Savunmaya çekilebilecek bir yorumda gelsin hiçbir itirazım yok çünkü kimsenin yazdıklarına aşağılayıcı yaklaşmıyorum. Kelime dağarcığımın bittiği yerde tartıştığım kişinin, kişiliğine, yaşına,eğitimine hakaret etmiyorum. Saygı içerisinde 3 yıl yazışsak ne olur.
El Barto
24.Kasım.2011, 00:03
Hoş karşılamadığın bir olayla ilgili rakibin stadında olayları ortaya koyarak oluyor dediğinde bu sizde de oluyor neyi konuşuyorsunuz anlamı doğurur.
O anlam çıkmamalı. Sadece sanki ilk defa oluyormuşcasına eleştirenlere hatırlatma amaçlıydı o video. Yani bak ilk defa olmamış bu kadar abartmaya gerek yok demek için.
Muhabbetimizin burada bittiğini düşünelim. 2 gün sonra birisi bu konuyla ilgili yeni bir haberi paylaştığında ve eleştirdiğinde herkes hemfikir olmasına rağmen Beşiktaş'lılık duygusuyla savunma manasına çekilecek bir yorum geliyor.
2 yıl sonra da olsa birisi Beşiktaş taraftarı bir futbolcuya rengi siyah olduğu için ırkçılık yaptı derse o zaman da karşısında olurum. Savunma manasına çekilecek dahi olsa savunurum.
DisCo
24.Kasım.2011, 00:11
Yapmadığı halde yaptı diyen varsa ki şu ana kadar diyenler oldu. Artık bunlara izin vermiyorum çünkü iddia eden belgesini de ortaya koymalıdır. Ben maçı canlı izledim, tüm küfürleri duydum ama böyle birşeyi duymadım. Bu tarz gerçekliği olmayan iddialara karşı yapılan savunmayı da yanlış bulmuyorum.