View Full Version : [13.Hafta] Beşiktaş - Orduspor
GeNç KaRTaL
30.Kasım.2011, 20:06
http://img28.imageshack.us/img28/2881/bjkord.jpg (http://img28.imageshack.us/i/bjkord.jpg/)
footballer33
01.Aralık.2011, 01:46
Sakatlar ve Q7'nin cezalı olması sıkıntı doğuracak, ama Veli bu maçta dönüyor bir aksilik olmazsa. Orta sahada Toraman'ın yerine geçeceğini düşünüyorum. Almeida'ya ve Fernandes'e bu maçta çok güveniyorum. Maçın İnönü'de oynanmayacak olması ve Avrupa yorgunluğu da bir dezavantaj. Umarım bir kaza yaşamadan kazanırız.
Ralph
01.Aralık.2011, 02:11
Şu maç için en büyük dileğim; Quaresma olmadan takımın neler yapabileceğini göstermeleri. Diyorum başka da bir şey demiyorum :]
Emurafu
02.Aralık.2011, 19:34
http://b1111.hizliresim.com/r/x/tnmq.jpg
Bjk, Ordunun üstümüze gelecek. Dolayısı ile ortasahada sürekli pas yapmalıyız. Araya atacağımız paslarla etkili olabilir. Metin hoca ofansı hızlı oyunculardan kurmalı.
Hakan Özmert, Kayseri ve Mersin maçında oyuna girince ilerde etkili olmaya başladık. Hakan çok iyi topu tutuyor ve araya iyi paslar atıyor. Özellikle culiodan daha iyi duran toplar kullanıyor.
Onurda savunma önünde oynar. Olası kontralara karşı önlem alabiliriz.
Culio ve Dalmatı kanatta oynatarak beklere yardım etmesini sağlayabiliriz.İki oyuncuda zaten sık sık defansa yardıma gelen oyuncular. Özellikle İsmail ve Hilbert iyi bindirmeler yapıyor. Beşiktaşın kozu kanatlar olacaktır. Birde Fernandesin duran toplarına dikkat etmeliyiz.
Gerci Tekkeyi keseceğini sanmıyorum. Bjkden ayrıldıya. Malesef Bazı etkenlerden dolayı oynatacaktır.
Saha dışı etkenleride göz ardı etmemliyiz. Maçın Antalyaya verilmesi bizede büyük ceza oldu. Trbazon ve Samsundan direk uçuş yok .Takım aktarmalı geleckemiş. 1 günümüz yollarda geçeçek.
Diğer bir sorunda şu, Sivas maçını bu akşam oynayacak ve bizim maça kadar 6 gün dinlenecek. Biz ise pazartesi oynayıp, perşembe günü sivas ile maça çıkacapğız. Dönüşdede 1 günümüz yoldada geçeçek. Takım Salı günü anca Orduda olur.
footballer33
03.Aralık.2011, 00:36
Cenk
Hilbert Sivok Egemen İsmail
Toraman
Holosko Ernst Fernandes Veli
Almeida
Böyle bir 11 bekliyorum pazartesi akşamı. Ekremle başlamasın yeter. :)
Mamadou
04.Aralık.2011, 02:31
Zorda olsa kazanmalıyız.
anil luque
04.Aralık.2011, 14:34
Büyük takım olma faktörü öne çıkar bu maçta ve eksiklerimize rağmen kazanırız. Holosko ve Almeida'dan standart üstü performanslar bekliyorum.
Ralph
04.Aralık.2011, 15:15
Artık şu Holosko'ya da şans verilsin. O çocuk çürüyor elimizde. Bir türlü düzenli oynatmadık. Yazık oluyor. Oynatılmayacaksa bence gönderilmeli. Yeteneğine çok inandığım, ama bir türlü fırsat verilmeyen bir yetenek Holosko. Üstelik 5 milyon Euro verildi. Yabancı kontenjanı flan var anladık ama yani birini kes yani bir kaç hafta. O aylardır yıllardır bekliyor, biraz da başkaları beklesin. Mesela Maccabi maçında kaçırdığı gollerden sonra Holosko ile kesilmesi lazım Almeida'nın. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?
sarianet
04.Aralık.2011, 15:23
beşiktaş yakaladığı ivme ile rahat kazanacaktır.
LaigLeNoiR
04.Aralık.2011, 16:01
Alves'in oynadığı hiç bir maçı kaybetmedik bu maçta da oynamasını istiyorum :)
Ralph
04.Aralık.2011, 16:03
Alves'in oynadığı hiç bir maçı kaybetmedik bu maçta da oynamasını istiyorum :)
Harika tespit :] Ben Avrupa maçında Trabzon maçında son dakikalarda girdiğinde beğendim. Soğukkanlı ve teknik bir oyuncuya benziyor. Bence Fernandes tipi bir oyuncu olacak. Daha atak tabi...
besiktas1903
05.Aralık.2011, 20:14
Beşiktaş karşılaşmaya şu 11 ile başlayacak;
Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, İ.Toraman, Ernst, Veli Kavlak, Fernandes, Almeida, Holosko...
besiktas1903
05.Aralık.2011, 21:14
Toraman yerine Necip oynayacak. kaptan Sivok
anil luque
05.Aralık.2011, 21:33
Kadro güzel bence. Holosko'dan gol bekliyorum.
GeNç KaRTaL
05.Aralık.2011, 21:39
Valla hocadan Quaresma ve Simao'nun yokluğunda bile Ekrem'i ileri kanatta oynatmasını bekliyordum ve bu durumdan da çekiniyordum.Böyle yapmamış olmasına şaşırdım ve sevindim.Formda olan Quaresma'nın eksikliğinde zorlanacağız ama inşallah kazanırız.
Ralph
05.Aralık.2011, 22:05
Digiturk web tv den izleyen varmı? Giremiyorum deli oldum.
Ralph
05.Aralık.2011, 22:31
Tamam şimdi hallettim. Ne sıkıcı bir maçtır bu ya...
Ralph
05.Aralık.2011, 22:36
İşte bu! Veli sonunda attı. İnancım tam bu çocuğa :]
Emurafu
05.Aralık.2011, 22:50
Metin hoca yavaş yavaş ısınsın. 2.yarı girsin gol atsın. Banaheneyi falan nasıl yedeklere almassın.Golü kim atacak. Birazdan İrfanı sokabilir.
Yeter artık trabzonluları kayırmayı bırak.. Tekke ile olmuyor işte. Adamıda yıpratıyorsun.
anil luque
05.Aralık.2011, 22:58
Son paslarda biraz daha etkili olsak daha farklı bir maç olabilirdi. Devreye önde girmek de iyi ama.
Almeida kaleyi yokluyor ikinci yarı gol bekliyorum.
Ralph
05.Aralık.2011, 23:03
Başlar başlamaz atıyorduk. Bu Almeida çok kaçırmaya başladı.
William Rookwood
05.Aralık.2011, 23:24
1-1 Oldu Emmanuel Culio
anil luque
05.Aralık.2011, 23:27
Cenk ayar etmeye başladı.
anil luque
05.Aralık.2011, 23:28
Derken üstün alman teknolojisi "Fabian Ernst" 2-1
Ralph
05.Aralık.2011, 23:31
Hiç hoşuma gitmiyor bu tip maçlar. Kimin ne oynadığı, ne zaman kimin atacağı hiç belli olmuyor.
anil luque
05.Aralık.2011, 23:51
Zor oldu ama aldık 3 puanı. Simao ve Quaresma olmadan da etkili olabiliyormuşuz demek ki. Büyük takım 1 oyuncuya bağlı olmaz sonuçta.
Ralph
05.Aralık.2011, 23:52
Zor oldu ama aldık 3 puanı. Simao ve Quaresma olmadan da etkili olabiliyormuşuz demek ki. Büyük takım 1 oyuncuya bağlı olmaz sonuçta.
Kesinlikle katılıyorum :] Sivok ve Egemen'i çok beğendim ben onuda belirtmek istiyorum. Fernandes'i ise çok kötü ve formsuz buldum ben.
anil luque
05.Aralık.2011, 23:58
Fernandes gereksiz zorladı yine bazı pozisyonlarda. Basit oynasa çok daha etkili olacağını biliyoruz ama adamın huyu işte :) Üstümüzdeki iki rakibin karşılaşacağı haftada arkalarına yerleşmek iyi oldu.
Bu arada stoper ikilimiz kusursuz oynadı yine katılıyorum sana o konuda Görkem.
GeNç KaRTaL
06.Aralık.2011, 00:14
Julio Alves'in oynadığı tüm maçları kazandık.Bugün o yoktu ama yine kazandık.Takımın Alves olmadan kazanabiliyor olması gayet güzel.:icon_biggrin: Şaka bir yana,yine her zamanki gibi son dakikakarı rahat seyredemedik.Alıştık artık bu duruma zaten.Halbuki 2 fark için önemli fırsatlar da yakaladık ama olmadı.Hoş 2 fark olsa bile rahat seyredemiyoruz ya neyse.
Maccabi maçından sonra Fernandes'in ölüsü yeter demiştim.Türkiye'ye gelmiş en iyi duran top kullanan isimlerden birisi kesinlikle.Duran toplar da adeta al da at diyor adam.Uzun süre oynamadığı zaman 1 tane atabildik duran toplardan.Formayı tekrar giymeye başladı,3 maç 2 asist.Çok büyük silah.Hocanın bunu göz ardı etmemesi gerekiyor.Bir de Cenk ikidir uzaktan yiyor.Kurtarılması imkansız toplar değil bu toplar.Bu konuda umarım bundan sonra daha dikkatli olur.Almeida da bir an önce toparlanır umarım.Sanırım gol atması toparlanması için yeterli olacaktır.Bir de hocanın biraz alternatiflere şans vermesi iyi olacak.Takım ağır bir maç temposunun içerisinde ve zorlandıkları belli oluyor.
Sonuç olarak kazanıp iyice zirveye yaklaşmamız iyi oldu.Devre bitene kadar çıkışımızı devam ettirirsek çok daha iyi olacak.
anil luque
06.Aralık.2011, 00:33
Şems önemli bir noktaya değinmiş. Şu maçın sonlarında Ernst-Alves değişikliği gayet güzel olurdu bence. Son 10 dakika falan mesela. Hocanın bir bildiği vardır demek istiyorum ama 3 gün sonra yanılmıyorsam 12 günde 4. maçımıza çıkmış olacağız. Rotasyona gitmek faydalı olacak bazı maçlarda.
footballer33
06.Aralık.2011, 00:36
Tam beklediğim gibi sıkıntısı yüksek bir maç oldu. Derbi haftasında ve Manisa deplasmanı öncesi önemli bir galibiyetti. Bu kazanma alışkanlığını Manisa ve İBB maçlarında da sürdürürsek ilk yarıyı lider bitirebiliriz. Kağıt üstünde nispeten kolay, ama maç oynanırken de gördüğümüz üzere zor bir karşılaşmayı iyi atlattık. 2-1 olduktan sonra farkı da arttırabilirdik. Sonuç olarak kazandık. :) Şuna da değinmek istiyorum ki; Cenk uzun süre sonra bugün hiç iyi değildi. Yediği anlamsız, inanılmaz saçma golün dışında güven vermedi kalemize gelen toplarda. Sanırım biraz dinlendirmek gerekiyor artık.
Ralph
06.Aralık.2011, 00:36
yine her zamanki gibi son dakikakarı rahat seyredemedik.Alıştık artık bu duruma zaten.Halbuki 2 fark için önemli fırsatlar da yakaladık ama olmadı.Hoş 2 fark olsa bile rahat seyredemiyoruz ya neyse.
Yıllardır Beşiktaş'ın bu haline alıştık. Yadırgamıyorum, bünye alıştı. :icon_biggrin:
Mamadou
06.Aralık.2011, 01:24
Stuttgart'ın 2007'deki şampiyonluğunda Hilbert takımın en iyilerinden biriydi. Son haftalarda Stuttgart'taki Hilbert'i izliyorum. Gönülden oynuyor. İnşallah kendini bozmaz.
eXcitinG
06.Aralık.2011, 02:32
Ben uzun zamandır Türkiye Liginde duran topLara bu kadar iyi vuran bir oyuncu görmedim. Frikik vurmak ayrı bir yetenektir ama orta sahanın sağından, soLundan, ortasından, kornerden topLara böyLe yön vererek adrese pas atmak gerçekten ayrı bir marifettir. Fernandes oLduğu sürece duran toptan çok goL atacağız daha. Kazandık, ama Quaresmasız, Simaosuz yetenekLi ayakLarımız yokken ne kadar zorLandığımız da ortada.
Ayrıca HiLbert hakikaten şu anda takımın yıLdızı bence. Savunma yapıyor, ters kademeye harika giriyor, bindiriyor, adam geçiyor, şut atıyor ama orta yapamıyor. Zaten orta da yapabiLiyor oLsa şu anda ReaL, BarceLona gibi takımLarın bek adamı oLurdu. Ama müthiş oynuyor hakikaten.
RaSenGan
06.Aralık.2011, 02:35
Hakem Stancu'nun pozisyonda maçı bir takımdan alıp diğerine vermiş :)
eXcitinG
06.Aralık.2011, 02:40
Hakem Stancu'nun pozisyonda maçı bir takımdan alıp diğerine vermiş :)
Sivok un attığı goLde de ofsaytı yedi. Bence orada ofsayt yok. Hakem zaten karamboLe kaLdırdı bayrağı. Ofsayt varsa biLe miLimetreLer iLe ifade ediLecek bir pozisyon. KuraLLarda böyLe tereddütLü anLarda bayrağı kaLdırmayın der, ama yan hakem kaLdırdı ve maç 2-0 oLacak, beLki sonrasında farka gidecek. İşinize geLenLeri seçiyorsunuz içinden.
barahir
06.Aralık.2011, 02:45
Sivok un attığı goLde de ofsaytı yedi. Bence orada ofsayt yok. Hakem zaten karamboLe kaLdırdı bayrağı. Ofsayt varsa biLe miLimetreLer iLe ifade ediLecek bir pozisyon. KuraLLarda böyLe tereddütLü anLarda bayrağı kaLdırmayın der, ama yan hakem kaLdırdı ve maç 2-0 oLacak, beLki sonrasında farka gidecek. İşinize geLenLeri seçiyorsunuz içinden.
Abi demek ki teredütte değilmiş hakem kaldırmış..
Mamadou
06.Aralık.2011, 02:47
Metin Diyadin: "Geçen haftaya göre çok iyi bir hakemle oynadık. Kendisini tebrik ediyorum."
RaSenGan
06.Aralık.2011, 02:51
Sivok'un pozisyonla Stancu'nun aynı mı abi ? Arada metrelerce fark vardı.
eXcitinG
06.Aralık.2011, 02:56
Abi demek ki teredütte değilmiş hakem kaldırmış..
Şimdi Lig tv nin sitesinde pozisyona tekrar bakıyorum, Ofsayt dediğim gibi miLimetrik var, ama hakem enteresan, madem senin dediğin gibi tereddütte değiL, o zaman neden topun süzüLüşünü dikkatLe izLerken, hiç bayrağını kaLdırmaya niyeti yokken, goL oLduktan sonra birden bayrağı kaLdırıyor. Tamamen, atmasyon, saLLamasyon ve art niyet iLe veriLmiş karar.
Ordunun pozisyon ise tam komedi. 500 metre geriden çıkan adamı görmüyor. Hayır miLimetrik adamı görüyorLar, ama 500 metreLik pozisyonu göremiyorLar. Daha da enteresan.
Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 03:01
Zaten kurallarda şöyle birşey var eğer bir yan hakem tededdütte kalıyorsa Hücum eden takımın lehine karar vermeli diye.
barahir
06.Aralık.2011, 03:03
Şimdi Lig tv nin sitesinde pozisyona tekrar bakıyorum, Ofsayt dediğim gibi miLimetrik var, ama hakem enteresan, madem senin dediğin gibi tereddütte değiL, o zaman neden topun süzüLüşünü dikkatLe izLerken, hiç bayrağını kaLdırmaya niyeti yokken, goL oLduktan sonra birden bayrağı kaLdırıyor. Tamamen, atmasyon, saLLamasyon ve art niyet iLe veriLmiş karar.
Ordunun pozisyon ise tam komedi. 500 metre geriden çıkan adamı görmüyor. Hayır miLimetrik adamı görüyorLar, ama 500 metreLik pozisyonu göremiyorLar. Daha da enteresan.
Abi valla ne özeti izledim ne de tartışmalı pozisyonu, Aygünün dediği pozisyonları da görmedim, BJK haksız kazandı falan da demedim baştan onu demek istedim yanlış anlaşılma olmasın :)
Ben sadece senin yazdığın mesajdan sonra dedim demek ki kaldırmışsa tereddütte değildir, ancak bilmiyorum belki de dediğin gibidir.. Sonuç olarak Ordu tarafı da memnunsa bi sorun yok zaten..
eXcitinG
06.Aralık.2011, 03:05
Abi valla ne özeti izledim ne de tartışmalı pozisyonu, Aygünün dediği pozisyonları da görmedim, BJK haksız kazandı falan da demedim baştan onu demek istedim yanlış anlaşılma olmasın :)
Ben sadece senin yazdığın mesajdan sonra dedim demek ki kaldırmışsa tereddütte değildir, ancak bilmiyorum belki de dediğin gibidir.. Sonuç olarak Ordu tarafı da memnunsa bi sorun yok zaten..
Yok yahu ben yanLış anLamadım. Sadece cidden bu maçta değiL sadece, bütün maçLarda inanıLmaz kararLar veriLiyor. Kimsenin göremediğini görüp, herkesin gördüğünü göremeyecekse bu hakemLer, işimiz var. Bunun bir standartı oLmaLı. Onu beLirtmek istedim sadece.
barahir
06.Aralık.2011, 03:07
Yok yahu ben yanLış anLamadım. Sadece cidden bu maçta değiL sadece, bütün maçLarda inanıLmaz kararLar veriLiyor. Kimsenin göremediğini görüp, herkesin gördüğünü göremeyecekse bu hakemLer, işimiz var. Bunun bir standartı oLmaLı. Onu beLirtmek istedim sadece.
Abi ben 21 yaşındayım 8 yaşından beri futbolla ciddi ilgiliyim ve Türkiye'de hakem standardı görmedim.. Benim torunlarım da göremez sanırım.. Artık beklememek de lazım..
RaSenGan
06.Aralık.2011, 03:12
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=103243
İki pozisyon da var burda :)
Alicanfmfan
06.Aralık.2011, 05:08
Stancu'nun pozisyonunu özette gördüm , hakikaten adam metrelerce geride :D
Emurafu
06.Aralık.2011, 16:53
Topa hareketlenen müslümdü, İşini ilginçi top ayaktan çıkmış hatta müslüme gelmek üzere ama hala müslüm geride, Fifa kokartlı bir yardımcı hakem bu hatayı yapmamalı. Adam kaç metre geriden çıkıyor. Geçen haftadaki hakem hatalarınıda gördük. Faul vermedi.Gol yedik. Son dakikkada penaltımızıda vermemişdi. TFF, orduspor şike ve play of'a karşı diye tavırmı falan almış gibime geliyor.
Geçen hafta maçı katleden Koray gençerleri şikayet etmemize rağmen fb maçına 4. hakem olarak vermişler.
2 haftadır tvlerde yorumcular ve eski hakemleri izliyoruz hepside Orduspor haklı diyorlar.