Log in

View Full Version : Futbolun filozofu hayatını kaybetti

vego
04.Aralık.2011, 16:47
4 Aralık 2011 12:22 | NTV Spor ve Ajanslar
Bağırsak enfeksiyonu geçirerek hastaneye kaldırılan Brezilya Milli Takımının efsanevi oyuncusu Socrates, hayata veda etti.

http://media1.ntvspor.net/C/I/211/sokrates_65K10.gif
Brezilya Milli Takımının eski oyuncularından Socrates, 57 yaşında hayatını kaybetti.
Brezilya basınındaki haberlerde, önceki gün bağırsak enfeksiyonu geçirerek yoğun bakıma alınan Socrates'in Sao Paulo'daki Albert Einstein hastanesinde öldüğü belirtildi.
Hastaneden dün yapılan açıklamada, ''Socrates'in durumu ağır. Solunum cihazına bağlı ve diyaliz tedavisi görüyor'' denilmişti.
Socrates, geçen ağustos ayında da sindirim sistemindeki kanama nedeniyle yoğun bakıma alınmış, yaklaşık 2 hafta aradan sonra taburcu edilmişti.
Tıp fakültesi mezunu olduğu için ''doktor'' lakabıyla bilinen Socrates, 1982 ve 1986 Dünya Kupalarında Brezilya Milli Takımı'nın kaptanlığını yapmıştı.
Tam adı Socrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira olan Socrates, Botafogo (1974-1978), Corinthians (1978-1984) ve Fiorentina'da (1984-1985) forma giydi.

kalemci
04.Aralık.2011, 16:52
Geçen sene NTV Spor da bi belgeselini izlemiştim, büyük futbolcuymuş vesselam.

Bugün Corinthians'ın şampiyonluğu görebilseydi bari :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
04.Aralık.2011, 18:05
Üzüldüm. Gerçekten filozoftu adam.

BaGa TaRKaN
04.Aralık.2011, 18:31
Dün Yoğun Bakıma Kaldırılmıştı Durumu Ağırdı Konuyu Açacaktım Elim Gitmedi :(

Üzüldüm Şahsen Zico ve Socrates'li Kadrosuyla Brezilyanın Efsane Takımıydı. Allah Rahmet Eylesin Yattığı Yeri Nur Olsun

Giallorossi
04.Aralık.2011, 19:53
Yaşım dolayısıyla izleyemedim. Fakat sırf anlatılanlar bile Socrates'i sevmeme yetti.

Keşke Corinthians'ın şampiyonluğunu görebilseydi. Allah rahmet eylesin.

Futbol dünyası onu 80'lerdeki mücadelesiyle hatırlayacak, hiç unutmayacak.

zeck17
05.Aralık.2011, 00:19
dünya kupasını kazanamayan en iyi kadronun kaptanı keşke o kupayı görebilseydi allah rahmet eğlesin büyük doktor

KaPaLı
07.Aralık.2011, 02:01
Üzdün be Dr Socrates. Gerek dşünce yapısı gerek oyunculuğuyla hayran olduğum insandı.