Log in

View Full Version : Resmi: Raikkonen, Lotus Renault İle Formula 1'e Döndü

sakary Ali
04.Aralık.2011, 20:04
Renault'un resmi olarak yaptığı açıklamanın ardından Kimi Raikkonen, 2012 senesinde Formula 1'e dönüyor.

http://www.trf1.net/files/0400x225/renault/Renault_Raikkonen_5464_460089987.jpg

Daha önce Williams ile adı sıkça geçen Fin pilot, gelecek sene Lotus olarak ismini değiştirecek olan takımla Formula 1 gridinde yerini alacak. Bu şekilde 2012'de 6 dünya şampiyonunu aynı yarış içinde izleme fırsatı bulacağız.

Raikkonen, Lotus Renault GP ile 2 senelik anlaşma imzaladı.

Raikkonen: "İki yıllık bir aranın ardından Formula 1'e geri dönmekten memnunum. Bana bu fırsatı sunan Lotus Renault GP'ye minnettarım. Dünya Ralli Şampiyonası'nda geçirdiğim zaman, bir pilot olarak kariyerim için yararlı bir dönemdi. Ama F1'e olan açlığımın son zamanlarda çok yoğun hale geldiğini reddedemem. Lotus Renault GP ile geri dönmeyi seçmek kolay oldu; çünkü takımın arzuları beni etkiledi. Şimdi, takımı gridin ön taraflarına götürmede önemli bir rol oynamayı dört gözle bekliyorum"

Sirius Black
04.Aralık.2011, 20:23
Raikkonen başgan geri dönüyorsa ben de F1 ortamlarına geri dönebilirim demek ki. :D

Aşk-ı Şehir
05.Aralık.2011, 04:42
Sonunda yahu. The Iceman geri dönüyo.Seneye Renault'cuyuz :)

LaigLeNoiR
05.Aralık.2011, 04:47
McLaren'de mücade ettiği sırada destekliyordum kendisini.

McLaren takımı altında, Hakkinen ve Montoya'dan sonra desteklediğim bir isimdi kendisi. Şu anda Hamilton hayranıyım, tabii McLaren'i bırakmadığı sürece.

futureless
05.Aralık.2011, 04:57
Kimi geri döndü demek.Bize de F1'e tekrar seyirci olarak dönmek düşer :)

SacrificeGGTC
05.Aralık.2011, 05:30
2004'ten beri takip eden biri olarak 2010'dan sonra zevk vermemeye başladı ne yazıkki F1. Bakalım önümüzdeki sezon nasıl bir tablo oluşacak. Zevk vermemesinin nedeni Vettel değil, getirilen kurallardır ayrıca.

Zekirdek
05.Aralık.2011, 10:43
Olay budur. Pistlerde MSC'den sonra en saydı duyduğum pilot. İzlemeye değer bir F1 sezonu olacak. Keşke Ferrari'ye gelse daha iyi olurdu. Ama neyse şimdi Return to watching F1 zamanı. :)

Corpus
06.Aralık.2011, 20:47
Olay budur. Pistlerde MSC'den sonra en saydı duyduğum pilot. İzlemeye değer bir F1 sezonu olacak. Keşke Ferrari'ye gelse daha iyi olurdu. Ama neyse şimdi Return to watching F1 zamanı. :)

Sen Mika Hakkinen' i görmedin galiba. Schumi ile Hakkinen' in kapıştığı yarışlar efsanedir bana göre.

Fearless Coward
06.Aralık.2011, 20:52
Çokta sevinmeyin derim arabası çok kötü 1-2 puan alabilir en fazla...MSC'den daha kötü bir arabası var sürpriz yapması çok zor yine Vettel süpürecek zaten...F1'den zevk alamıyorum ben nedense son zamanlarda...Vettel'in de bunda payı var tabi...

Zekirdek
06.Aralık.2011, 20:55
Sen Mika Hakkinen' i görmedin galiba. Schumi ile Hakkinen' in kapıştığı yarışlar efsanedir bana göre.

Yetişemedik Hakkinenler'e. :) :) Kimi'nin bende çok ayrı bir yeri var. Gelecek sezonu iple çekmeye başladım.

fotosuki
21.Aralık.2011, 01:08
Schumacher Hakkinen ve ortalarında Zonta. F1 denince aklıma gelen ilk resim bu olur. Son 2-3 yıldır F1'de genel olarak sürücü kalitesi düşmekte. Raikkonen'in gelmesi sevindirici oldu. Ama ben Lotus Renault'dan çok ümitli değilim.