View Full Version : [16.Hafta] Fenerbahçe - Trabzonspor
GeNç KaRTaL
15.Aralık.2011, 16:01
http://img31.imageshack.us/img31/116/fbts.jpg (http://img31.imageshack.us/i/fbts.jpg/)
enesemin53
15.Aralık.2011, 16:11
Kazanırız diye düşünüyorum, tabi henri sağda alex tek forvette giibi gereksiz şeyler denemezsek.
byariff
15.Aralık.2011, 16:21
yuksek tansiyonlu bir mac olucak soguk ruzgarlar esicek olan bir mac bu aralar trabzon kotu olsa bile 40 gunde 24-25 maca ciktilar zor bir donemden geciyorlar trabzonun bu macda beraberlik alacagina inaniyorum bol pozisyonlu bir mac olur umarim.
ReaList
15.Aralık.2011, 16:27
Aykut Kocaman fantezilere kaçmazsa bu maçı alırız.
Ama yok Galatasaray maçında ve Bursa maçının ikinci yarısında bir 15 dakikalık süre zarfındaki gibi garip bir dizilim ve oyuncu mevkileri ile maça başlar veya maç içinde bu şekle dönerse yine krizlere greceğimiz bir maç olur. Hayır arkadaş elinde malzeme belli tıkır tıkır işleyen bir sistem var bunu zorlamak niye ? Bursa maçında maç takır takır gidiyor 2'ye 3'e gideceksin birden takımı frenlemek niye ? tamam hata yapılır ama aynı hatayı tekrar tekrar sunmak niye ?
Bu maçı kazanırız ama böyle fantezilerle uğraşırsak ve yenilirsek yine kendi kendimize yenilmiş olacağız.
SacrificeGGTC
15.Aralık.2011, 16:29
Ne olursa olsun, içinde bulunduğumuz konum itibariyle bu maçı almalıyız. Kilit isim Bienvenu
Cengo
15.Aralık.2011, 17:13
Trabzonspor kazanamazsa çok kötü travma yaşar yalnız.
sananes
15.Aralık.2011, 20:18
Emre 11'de olacak mı olmayacak mı, olmayacaksa christian-selçuk mu yapacak Aykut Hoca orta sahayı bunlar önemli.Bence artık Selçuk değil de Gökay hatta Mehmet Topuz orta göbekte düşünülmeli.
Bunun dışında biz bu maçı rahat kazanırız, Trabzonspor çok kapanmadığı sürece.
Bordo61Mavi
15.Aralık.2011, 20:37
Fenerbahce alir, bizde 4 macta 0 puan yapmis oluruz. :)
Suicider
15.Aralık.2011, 21:15
Trabzonun işi zor gibi.Klasik olacak ama bu maçların favorisi olmaz.Form durumlarına bakarsak Fenerbahçe bir adım önde.Trabzonun en fazla beraberlik alabileceğini düşünüyorum.
futureless
15.Aralık.2011, 21:15
Motivasyonu sağladığımız takdirde kazanacağımızı düşünüyorum.Oyun şablonunu bozmadan ve mümkünse Stoch'u yine saçma sapan yedek bırakmadan çıkarsak maça güzel de bir maç olur.Takıma kalite katıyor Stoch.
Sekopej
15.Aralık.2011, 21:59
yuksek tansiyonlu bir mac olucak soguk ruzgarlar esicek olan bir mac bu aralar trabzon kotu olsa bile 40 gunde 24-25 maca ciktilar zor bir donemden geciyorlar trabzonun bu macda beraberlik alacagina inaniyorum bol pozisyonlu bir mac olur umarim.
Böyle bir şey başka yerde de gördüm, akıl alıyor mu yahu, 40 günde 25 maç demek 1,5 günde bir maç yapmak demek.:)
95 günde 21 maç yapmış Trabzonspor, bunu düzeltmek istedim.
Maçı kazanırız, Mehmet Topuz da takıma dönerse takımın mücadele gücü de artacak, Gökhan da kendine geldi. Emre'de sıkıntı yok oynayacak. Stoch bize maç kazandırdı bu maçı da Dia'nın kazandıracağını düşünüyorum sonradan girse de maçta kendinden söz ettirecek diye düşünüyorum.
Bordo61Mavi
15.Aralık.2011, 22:17
Zokora'ya 3 mac ceza verilmis :D saka gibi
nannar
15.Aralık.2011, 22:41
yumruk attıya ondandır :p şaka bir yana da 3 maç çok çok fazla.
Maça gelince Trabzonspor açısından çok önemli bir maç olacak. Eğer bu maçı da kaybederse son 1-2 yılda yaptığı gelişimin ardından girilen Lale devri biter ve çöküş başlar... Maçın teknik analizi ise bence çok basit.Son izlediğim Galatasaray ve Lille maçlarındaki gibi sadece Burak Yılmaz'ı düşünerek her pası ona atmaya çalışırlarsa Fenerbahçe % 100 kazanır. Ama eğer takım oyunuyla her oyuncuyu pozisyona sokmaya çalışırlarsa % 50 şanslar eşit...
William Rookwood
15.Aralık.2011, 22:46
Zokora'ya 3 mac ceza verilmis :D saka gibi
Şaka olması lazım çünkü kırmızı kartı hakedecek en ufak bir hareket yapmadı Zokora
Bordo61Mavi
15.Aralık.2011, 22:47
Bide istiyerek vursaymis sezonu kapatmisti belkide :D
furkan58
15.Aralık.2011, 22:54
40 günde 24-25 maça çıkan bi takım olmuş mu daha öncede trabzon çıksın . İngilterede bile bu kadar maç oynanmıyor .
europeanconquer
15.Aralık.2011, 22:58
Sonuçta sizden daha çok maç oynadılar.Ha 25 ha 15 ne fark eder ?
Maç berabere bitecek gibi.Çünkü Trabzonspor'un acilen puana ihtiyacı var.Maça çok asılacaklardır ama galibiyeti mümkün görmüyorum.
Sekopej
15.Aralık.2011, 23:09
Maç berabere bitecek gibi.Çünkü Trabzonspor'un acilen puana ihtiyacı var.Maça çok asılacaklardır ama galibiyeti mümkün görmüyorum.
Böyle bir söyleme ne gerek var ki, TFF hakkımızı yemeseydi o kadar maçı Fenerbahçe oynuyor olacaktı ama bunun yeri değil, sadece 2 defa karşılaşınca bu tarz istatistiğe düzeltme yapmak istedim.
europeanconquer
15.Aralık.2011, 23:18
Böyle bir söyleme ne gerek var ki, TFF hakkımızı yemeseydi o kadar maçı Fenerbahçe oynuyor olacaktı ama bunun yeri değil, sadece 2 defa karşılaşınca bu tarz istatistiğe düzeltme yapmak istedim.
O konu ayrı bir mesele zaten hiç bulaşmamak en iyisi.Ayrıca demek istediğim kondisyon bakımından Fenerbahçe'den kötüler.Çünkü daha fazla maç oynadılar bu maç sayısı 25 olmuş 15 olmuş ne fark eder demek istiyorum.
sui generis
15.Aralık.2011, 23:20
Tek diyeceğim ne alaka!! TS-GS macında konusmaz gelir burda konuşurşunuz
europeanconquer
15.Aralık.2011, 23:29
Tek diyeceğim ne alaka!! TS-GS macında konusmaz gelir burda konuşurşunuz
Yukarıda ki mesajımı okursan ne alaka olduğunu görürsün.TS-GS maçında çıkıpta Trabzon 20 maç yapmadı 15 maç yaptımı deseydik ne dememizi bekliyordunuz ki Trabzon maçında ?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
15.Aralık.2011, 23:37
Trabzonspor puan alacaktır. Ne olursa olsun. Mecburlar çünkü. Fenerbahçe kendi evinde her zaman favori ve çok güçlü fakat Trabzonspor'da can havliyle oynayacaktır. Skor tahminim 1-1.
barahir
15.Aralık.2011, 23:42
Zokora sırf Fenerbahçe maçında oynamasın diye verilmiş bence 3 maç.. Nasıl olsa tahkim indirecek ikiye onu..
Şimdi 2 verselerdi, tahkim bire düşürecekti..
RaSenGan
15.Aralık.2011, 23:42
Normal şartlarda Fenerbahçe bir adım önde ama Trabzonspor'un son zamanlardaki düşüşü sebebiyle iki takımın şansı da eşit diye düşünüyorum.Şenol Güneş takımı kendine getirir maça kadar.Bu maçta iyi bir oyunla taraftarın gönlünü de almak isteyeceklerdir.Bol gollü ve sonucu hiç kestirilemeyen bir maç bekliyorum.Her şey olabilir :)
ReaList
15.Aralık.2011, 23:53
Söz PFDK kararlarından açıklanmışken
1- BURSASPOR Kulübü hakkında, 12.12.2011 tarihinde oynanan BURSASPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan ihlalin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 12.12.2011 tarihinde oynanan BURSASPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Allah var arkadaş maç boyunca edilen küfürlerden Lig TV sesi kısa kısa sadece spiker sesiyle maç izledik, ben değil bursalı arkadaşlarım bile bundan çok rahatsız olduklarını dile getirdi. Maç boyunca Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe'ye edilmeyen küfür kalmadı aynısı Beşiktaş maçında da olmuştu Beşiktaş cezayı küfürden değil sahaya attıkları atkı yüzünden yemişti şaka gibi.
Diğer bir konu ise her hafta Fenerbahçe'ye paso para ceza verme alışkanlıkları açın her hafta bakın o kadar komik komik sebeplerden veriyorlar aklınız hayaliniz durur (: Allahın izniyle şu davadan bir aklanalım da fazlasıyla sizden almasını bilmez miyiz...
BeeTLeJuiCe
15.Aralık.2011, 23:54
Skoru bilmem ama bir sonraki maçta sahamızın kapanacağını düşünüyorum. 90 dakikalık organizasyon yapacaklarmış.
Chinatown
16.Aralık.2011, 00:17
bu maçı Fenerbahçe iyi oynar kazanır, biz direnir puan ya da puanlar alırız bunlar futbolun içinde ama, Zokoro'ya verilen 3 maç cezaya inanamıyorum. yani diyecek laf bulamıyorum. o hareket 3 maç olabilir. ama ne zaman? kasıtlı kafa atmanın 10 maç olduğu yerde. bir de bakıyoruz ona 2 maç veriyorlar. ne diyeyim bilmedim.
skor tahminim ve umudum yok. tek temennim maç sonunda futbol konuşulsun.
Trabzonspor
16.Aralık.2011, 01:03
Bişe deme kardeşim deme diyecek şeyler var ama yeri burası değil.Karırı alanları saygıyla anıyorum.Allahtan vurmadı ya vursaydı sezonu kapattırırlardı adama mazallah.
attirson
16.Aralık.2011, 01:11
Çok rahat kazanırız diyorum.Sonunda Serdar takıma geldi ve sezon basından beri beklediğimiz defans kurgusuna ulaştık.Umarım gereksiz taktik değişiklikleri yapmaz Aykut Kocaman ve GS maçındaki gibi takımımızı rezil etmez.Forvette Semih'le başlayıp kanatlara Dia ve Stoch'u koyarsa çok keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.Orta sahada da Cristian kesinlikle oynamalı bu sezon kendini göstermişken kaybetmememiz gerekiyor onu her maç oynamalı bence.Kısacası 3-1/4-2 gibi skorlar bekliyorum.
Fearless Coward
16.Aralık.2011, 01:18
Merakla beklenen maç geldi...Kesinlikle kaçırmayacağım Fenerbahçe taraftarı önünde kazanacaktır bence skor tahminim ise 3-1...Trabzonspor,Gençler maçında Burak ve Cech'i dinlendirdi bu maçtan puanla dönmeyi hesaplıyorlar ama Şükrü Saraçoğlunda puan almak kolay iş değil hele ki kötü giden bir Trabzonspor'un bu deplasmandan puan alacağını düşünmüyorum...
barahir
16.Aralık.2011, 01:37
Merakla beklenen maç geldi...Kesinlikle kaçırmayacağım Fenerbahçe taraftarı önünde kazanacaktır bence skor tahminim ise 3-1...Trabzonspor,Gençler maçında Burak ve Cech'i dinlendirdi bu maçtan puanla dönmeyi hesaplıyorlar ama Şükrü Saraçoğlunda puan almak kolay iş değil hele ki kötü giden bir Trabzonspor'un bu deplasmandan puan alacağını düşünmüyorum...
Burak cezalıydı G.Birliği maçında..
anil luque
16.Aralık.2011, 02:42
Benim de açıkçası merakla beklediğim maç geldi çattı. FB taraftarının yoğun ilgisi varmış maça. Çok değişik bir atmosfer olacağı kesin. Ben bunun takıma olumsuz yansıyacağı görüşündeyim. Trabzon en az 1 puan alır.
sui generis
16.Aralık.2011, 02:44
bilet bulamadım :) 80 liraya kadar veririm :)
LaigLeNoiR
16.Aralık.2011, 17:28
Trabzonspor kazanamazsa çok kötü travma yaşar yalnız.
Yalnız bu durum bence her iki takım için de geçerli.
Bu maçın berabere bitmesi bence iki takım için de hayırlı olacak.
Fearless Coward
16.Aralık.2011, 17:28
Zokora'nın cezasında indirime gidilecektir bence...
@barahir : Cezalı olduğunu bilmiyordum ama dinlendi sonuçta :D
Trabzonspor
16.Aralık.2011, 17:32
Travma yaşayacak bir durum yok.Zaten yönetim olarakta bu yılın elden gittiğini kabullenmişiz.Sadri başkan önümüzdeki senenin planlarını yapmaya başladık diyordu.Bence asıl Fenerbahçe için yıkım olur oncan olaydan sonra.Ama bana kalırsa Fener rahat kazanacaktır.Durumumuz hiç iyi değil.
SAİT71
16.Aralık.2011, 18:57
Bana göre Trabzon yıprandı takım olarak. Hem fizik hemde son sonuçlardan sonra mental olarakta yorgunlar. Biz ise derbiden sonra galip gelerek bir nebze toparlandık. Ancak gelgelelim bu tür istatistikler yada tahminler çoğu zaman yanıltır bu maçlarda. Galip gelebilmek için şansımızın Trabzonspor'dan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Zor bir maç olur iki taraf açısındanda. Ancak şunu unutmayalım ki bizim gol atabilmemiz için çok net fırsatlar ve doğru adamın olması gerekiyor. Bu açıdan sıkıntıya düşeriz. Bu yönden Trabzon'un en iyi silahlarından birisi cezalı ve bizim için süper bir durum. Diğer yandan Serdar ve Yobo 2. maçına çıkacaklar galiba. Uyum sürecindeler. Rakibin gol ayakları iyi onlar ile mücadelelerinde dikkatli olmaları lazım. Aptalca hatalar ile gol yemekten bıktık.
Skor tahminim 2-1 Fener alır. Goller
Alex Alex Alex..........
TR.CaPTaiN
16.Aralık.2011, 20:24
Fazlasıyla gergin bir maç olacak. Önemli olan bu gerginliği hangi tarafın lehine çevireceği. Bu gerginlik Fenerbahçe üzerinde baskıya da neden olabilir, gaza da neden olabilir. Trabzonspor'un maçın büyük bölümünde yaslanıp kontralarla etkili olmasını engellemek adına erken bir gol bulmalıyız. Aksi takdirde Trabzonspor defansif oynayıp ani ataklarla etkili olmaya çalışabilir. Bursaspor maçındaki umut verici oyunumuzu sürdürürsek kazanırız diye düşünüyorum.
PFDK'nın Zokora kararı hiç mantıklı değil. Ben Elmander'in hareketini Alex'in dirsek pozisyonuyla aynı kategoride görmüyorum ama Zokora'nın pozisyonu hemen hemen aynı kategorideydi. PFDK Tahkim'in cezayı indireceğini bilerek 3 maç ceza verdi. Eğer 2 maç ceza verselerdi Tahkim 1 maça indirecekti ve bu da artık çoğu kırmızının cezasının 1 maç olduğu algısı yaratacaktı. Bunun kurbanı da Zokora seçildi ve büyük yanlış yapıldı.
sananes
16.Aralık.2011, 20:44
Zokora'nın cezası 1 maça indirilmeli. Alex'in pozisyonunun aynısı yani ikisinde de faul bile var demek güç.
Zekirdek
16.Aralık.2011, 20:45
Zokora'nın cezası 1 maça indirilmeli. Alex'in pozisyonunun aynısı yani ikisinde de faul bile var demek güç.
2 maç birden indirmekte pek mantıklı gelmiyor. Ceza 1 maç olmalı fakat o ceza ilk başta 2 maç olarak verilmeliydi.
DisCo
16.Aralık.2011, 21:15
Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile 18 Aralık Pazar günü sahalarında oynayacakları maç öncesinde taraftarlarından istekte bulundu! Resmi siteden yapılan açıklamada taraftarlardan kulübün ceza almaması ve takımın maç içinde konsantrasyonunun bozulmaması için gayret göstermeleri istenirken, ''Bizi sahada yenemeyenlerin, saha dışında buna fırsat bulmasına imkan tanıyacak malzemeyi kendilerine vermeyeceğiz'' ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada şöyle denildi:
''Fenerbahçe camiası olarak hepimiz şunu da biliyoruz ki, büyük Fenerbahçe taraftarı, tüm tahriklere ve tüm kışkırtmalara rağmen bir kez daha dünyaya ve alması gereken herkese ders verircesine, sahaya yabancı madde atmadan, küfür etmeden sadece omuz omuza durarak nasıl devleştiğini, kenetlendikçe nasıl büyüdüğünü, haykırdıkça nasıl korku saldığını, sarının yanına gelen lacivertin koyusunun rakip takım üzerine nasıl karanlık bir gecenin kabusu gibi çöktüğünü gösterecek.
O gece, büyük taraftarımız, stadyumumuzu 'sarı' diye inlettiğinde 'gökyüzünün laciverti' ona eşlik edecek ve rakibinin üzerine korku olup yağacak. Fenerbahçe tribünlerinin sesi, rakibin dizlerinin bağını çözecek. O gece, bir futbol maçında taraftar desteğinin ne demek olduğunu, rakibe korku salmanın, küfür edip sahaya atlamamak, sahaya yabancı madde atmamak olduğunu, bir kez daha herkese göstereceğiz.
Bizi sahada yenemeyenlerin, saha dışında buna fırsat bulmasına imkan tanıyacak malzemeyi kendilerine vermeyeceğiz.
Kulübümüzün ceza almaması, takımımızın maç içinde konsantrasyonunun bozulmaması, ligin geri kalan zorlu haftalarında Fenerbahçemizin yalnız kalmaması için, pazar günü, Kadıköy sarı-lacivert olsun, üzerimizde çubuklular olsun, aklımızda galibiyet, top rakibe geçtiğinde dilimizde yalnızca ıslık olsun.''
ŞİMDİLİK SUSUYORUZ; SONRA KONUŞACAĞIZ
Fenerbahçe Kulübü bu açıklamadan sadece dakikalar sonra da, isim vererek Trabzonspor'u hedef alan başka bir açıklama yayınladı. Sarı-lacivertli kulüp özetle "Gerginlik yaratmamak için susuyoruz dedi. İşte o açıklama:
"3 Temmuz sabahından bu yana yaptıkları her açıklamada kulübümüzü hedef alan, sporcularımızın emeklerine leke sürmeye çalışan, sporcularına verilen adaletsiz bir cezayı dahi bize bağlamaya çalışan, son olarak takımlarının Avrupa Kupası’nda rakibinin belli olacağı dakikalarda kulübümüzü hedef alan açıklamalar kaleme alan Trabzonspor Kulübü ve yönetimine, oynayacağımız önemli lig maçı öncesinde gerginlik yaratmamak ve kendilerinin oluşturmaya çalıştığı kaosa izin vermemek adına cevap vermiyoruz. Önümüzdeki günlerde kendilerine gereken cevapları vereceğimizin de tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."
DisCo
16.Aralık.2011, 21:18
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin burukluk yarattığını belirten Güneş "Ligde de 21 puanla konumu iyi olmayan bir Trabzonspor var. Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan bir takım olarak elenmenin üzüntüsünü yaşadık. Çünkü son anda elenmek bize biraz ağır geldi. O döneme kadar iyi yarışmıştık. UEFA Ligi'ne katılmak da başarısızlık olarak addedilemez. Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlamamız bizi daha hızlı bir yarış içine soktu. Beklentiler arttı. Biz de kendimizi çok zorladık. Yıprandık. Dramatik olarak da ayrıldık. Ligde sezon başından beri hiçbir maçı düşündüğümüz anlamda oynayamadık. Ligde durumumuzun çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Çok puan kaybettik. Geçen yıla göre 15 puan kaybettik. Bize yakışmayan bir durumdur. Mazeretler listesi yazabiliriz. Bunlar çok doğru değil ama konuşulduğu için gündeme getiriyorum. Mazeret listesiyle hedefe gidilmez" dedi.
ŞİKEYİ BİZ ÇIKARMADIK; TOPUMUZU OYNADIK
Şenol Güneş "Bu yıl için bizim dışımızda gelişen olayların da katkısı olmuştur ama bunları sadece mazeret olarak değil, planlamanın dışına çıkan olaylar olarak gündeme getirebiliriz. Yeni bir takım kurduk. Geçen yılın başarılı takımını dağıtıp yeni bir takım kurmak durumunda kaldık. Gelenler gidenler oldu. Türkiye şike ile çalkalandı. O konuda en çok saldırıya uğrayan takımlardan bir tanesi de biz olduk. Belki de mağdurların başında biziz. Biz sadece futbol oynadık. Futbol sonucunda 82 puan aldık. 82 puanla iki takım kafa kafaya geldi. O günlerde Fenerbahçe'yi şampiyon ilan edenler Trabzonspor'un da hak ettiğini söylediler. Ama Şampiyonlar Ligi'ne katıldıktan sonra 'Niye katıldın' dediler. Özellikle Fenerbahçeliler'in bunu söylemesini doğru bulmuyorum. Çünkü bizim dışımızda gelişen olaylar. Zaten şike olayını biz çıkarmadık. Polis ve savcılar çıkardı. Bize saldırıların doğru olmadığını tekrarlayalım" diye konuştu.
HAYATA BÖYLE DEVAM EDECEĞİZ!
Güneş "Şampiyonlar Ligi yaşadık. Play-off sistemine geçiş oldu. 3 günde bir maç oynamak durumunda kaldık. Bir hafta boşluğumuz olmadı. Şehrimizin konumu itibarıyla seyahatleri fazla olan takım olduk. Önceliklerimiz değişti. Maç heyecanını ve hazırlığını yaşamadan maç oynamak zorunda kaldık. Eskiyi değerlendiremedik çünkü o süreyi bulamadık. Önümüzde olan tablo; 21 puanla lig yarışında geride olan Trabzonspor. Bu kendi gerçeğimiz. Biz bunlarla hayata devam edeceğiz, geride kalanlarla değil. Kötü veya iyi sonuçların hepsi geride kaldı. Sıkıntılardan ve sorunlardan kaçmak ve suçlamak yerine daha fazla destekle bütün bunları aşacağımızı düşünüyorum. Toplumun takımına sahip çıkmasını ve bireysel tepkilerden kaçarak takım bütünlüğüne sahip çıkmasını bekliyorum" diye konuştu.
PLAY-OFF HEDEFİ BİZİM İÇİN ZORLAŞTI
Şenol Güneş ligdeki konumları itibarıyla play-off hedefinin zorlaştığını da ifade ederek "İki takım önde. Üstümüzde çok takım var. İşin zorlaşması ulaşamayacağız anlamına gelmez. Evet işimiz zorlaştı ama hedef şaşmadı. Zor da olsa hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. O güç bizde var. Bugün bizim ve taraftar için test günü. Suçlama değil destek olma günü. Tabii ki eleştirilerin de yapılacağı bir dönem yaşacağız. Ama mevcutları görüp göstermek varken, panik ve telaş içinde daha büyük hatalar yapmak hem kendimizi hem de o camiaları zor durumda bırakır. İlkelerimizden, prensiplerimizden vazgeçmeden, doğrularımızı hiçbir zaman kaybetmeden, kurallara bağlı olarak yanlış yola sapmadan yarıştık ve yarışacağız. Bu duygumu herkese söylemeye çalıştım. Hedefe ulaşmadaki anlayışımız ve anayasamız budur. Bu günlere kolay gelmedik. Avrupa'daki bir takım olarak ligdeki konumumuz iyi değil ama bunu aşacak gücümüz de var. Sabırla, inatla buna devam edeceğiz. Savaşmaya devam, teslim olmayı asla düşünmüyoruz. Yüksek beklentilerin gerginlik ve başarısızlığı yaratabileceğini düşünüyorum. Bugün itibarıyla hedefimiz ve hayallerimiz halen var. Yolumuza devam edeceğiz. Birlik ve destek olma günüdür. Ben ve oyuncularım kendi durumumuzu gözden geçireceğiz, gerekirse değerlendireceğiz. Trabzonspor'a yakışan, yakışmayan, ben de dahil verim olarak istenileni veremeyen oyuncu da dahil gidebilir. Nasıl yepyeni bir kadro görebiliyorsanız, yine yepyeni kadrolar yine görebilirsiniz. Trabzonspor devamlı var ama yönetim, teknik heyet ve oyuncular değişebilir. Burada arayış, daha iyisini bulmaktır. İyisini atmak olmamalı. Sahiplenme duygumuzdan vazgeçmeyelim. Doğruları sahiplenelim" dedi.
OYUNCULARIM İYİ AMA VERİMSİZ!
Şenol Güneş, ilerleyen haftalarda gelişeceklerini de kaydederek, "Oyunumuzun daha güzelleşeceğini ve sonuçların iyi olacağını bekliyorum. Zaten bundan kötüsünün olacağını düşünmüyorum ve beklemiyorum da. Motivasyon, konsantrasyon ligde tam olarak içime sinmedi. İstediğimiz oyun yapısını oturtamadık. Savunma anlayışımızda zaaflarımız vardı. Bunu Şampiyonlar Ligi'nde oturttuğumuzu düşünüyorum. Bu kez hücum anlayışına geçişte ve oyuncu değişikliklerinde istediğimiz oyun anlayışını tam oturtamadık. Oyun içerisinde dalgalanmalar var. Bunların oturması ve oyuncuların uyumu bir süreç. Onların yeteneklerine inanıyorum, iyi oyuncu olduklarını düşünüyorum ama verimlerinin düşük olduğunu da hem kendileriyle hem sizlerle paylaşıyorum" diye konuştu.
ADALET KEYFİ UYGULANIRSA KAOS OLUR
Zokora'nın 3 maç ceza almasını değerlendiren Güneş "Suç varsa cezası olmalı. Zokora'nın pozisyonunda bir sarı kart olması gerektiğini düşünüyorum ben. Ama hakem takdir hakkını kırmızı kartla kullandı. Dolayısıyla o maçta mağdur olduğumuzu düşünüyorum. Ama hakem ne düşünüyor bilmiyorum. nasıl rapor verdi bilmiyorum. Disiplin kurulu nasıl bir karar verdi bilmiyorum. Kurallar daha önceki oyunculara değişik, bize değişirse onu da bilmiyorum. Adaleti, kuralları herkese göre, keyfine göre kullanırsanız adaletsizlik ortaya çıkar, kaos çıkar ortaya. İnanacağınız doğrular kaybolabilir. Ben burada bize bir maç, 3 maç verilsin demiyorum. bize 3 maç verilsin, başkasına da 3 maç verilsin diyorum. yani aynı suça aynı ceza verilmeli. Bunlardaki adaleti sağlayamıyorsanız, siz hiçbir şey yapmıyorsunuz demektir. Aradan yıllar geçer, sizin de başınıza gelir, orada olanlar bunu iyi biliyorlar. Daha önce niyetleri bozuk olanlar yaptığı yanlışları o gün yapmasaydılar bugün başka yerde olmazdılar" dedi.
KANUNLAR YERİNE DÜŞÜNCELERİMİZİ DEĞİŞTİRELİM
Güneş, "Adil bir yarış olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi: "Saha içinde oynanan oyuncularla ilgili hiçbir şey söyleyemem. Ama saha dışında etkileme faktörünün olduğunu her zaman söyledim, bugün de söyledik. Biz bugün geride kalmışsak işte adaletsizlikten dolayı değil bizim yanlışlıklarımızdan dolayı kaldığımızı söylüyorum. Onun için sadece adalete bağlayarak söylemiyorum ama adaleti sağlayacak olan yetkililerdir, kanunlar değildir. Kanunları değiştirmek yerine düşüncelerimizi değiştirelim. Kendimizi değiştirelim. Barışın olmadığı yerde adalet de olmaz. Şu anda biz o barışı koyamadık. Şu anda Fenerbahçe'nin bize saldırısının altında bana göre odur. İstediği barışı, huzuru bulamadığı için. Çözüm yolu arıyor. Veya başka kulüp aynı şeyi yapıyor. Baskıyla bazı şeylerin kazanılabileceği, hukukla, kuralla, kurallara uymayla kazanılmayacağının hissini yaşıyor insanlar. Bu tehditleri ortadan kaldırması gerekenler bu dediğim yönetenlerdir. Ama şu anki kaybettiğimiz puanları sadece ona bağlamıyorum. Biz kendi içimizde kendi eksiklerimizi çalışarak gidereceğiz. Bize de olduğu gibi Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a, Beşiktaş'a da haksızlık olmuştur. Az veya çok olmuştur, takdirini zaten siz medya mensupları yapıyorsunuz" dedi.
HUKUKÇULARLA MAGAZİNCİLER FUTBOL KONUŞUYOR
Güneş, "3 Temmuz'dan bu yana kurumların görevlerini layıkıyla yerine getirdiğine inanıyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken de, "Hayır. O zaman bir araya gelmeyen birimlerimiz var. Bugün hukukçular ile magazinciler daha ön planda futbolu konuşuyor, en çok onlar konuşuyorlar. Bugün futbol adamları, antrenörleri, oyuncuları, yöneticiler, eski Federasyon başkanları, medya mensubu olarak futbola gönül verenler ne kadar etkili? Futbolun şu anki sahipleri zaten o gün de bir araya gelmedi, bugün de. Futbol Federasyonu yeni oluştu, belki onlar bunu sağlar, bir araya getirebilir. 50 kişiyi bir araya getirseniz, en azından bir adım atılıp ne yapılacağı konuşulabilirdi. Hiç yapılmadı. Kanunlar hazırlanırken kimsenin haberi yok ki ne hazırlandığından. Bugün hukukçular bile kendi aralarında bu hukuka uygun değil çıkan maddeler dilebiliyor, onu bile değiştiremiyor. O kadar alelacele işler yapılıyor ki. Oysa futbol kanun değil ki, bir oyun. Futbol bilim de değil, para da değil, bir eğlence. Parayı ön plana çıkardığımız için bu sıkıntı oldu futbolda. Onun için birçok değerler de birimler de bunun içine girdi. O gün de futbolun sahipleri yoktu, bugün de bir araya gelmediler. Bu konuşulmuyor. Bu yapılanlar da, ortada bir suç var dendi. Bu suçu kimin ortadan kaldırması lazım, kulüpler, kurumlar. yani bütün kulüpler bir arayla gelmeli. Hiç öyle bir şey gördünüz mü, hayır. Herkes birbirini kovalıyor. Sen mi ben mi kazanacağım diye. Böyle bir görüntü alıyorsunuz ister istemez. Oysa o suçu ortadan kaldırabilseydik o suça kimse yanaşmazdı. Eli cız ettiği zaman o suça kimse yanaşmazdı. O cızı kanunla yapmaya çalıştık, onu da beceremedik. Böyle bir durumda 3 Temmuz sonrası sürecin çok iyi kullanıldığını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
SU KİRLİYSE BÜTÜN BALIKLAR ÖLÜR
Güneş, "Bu işin Fenerbahçe'yle olması önemli değil, her kulübü etkiler. Çünkü beraber yaşıyorsun. Aynı akvaryumun içerisinde yaşayan balıklar var ortada. Su kirliyse bir tanesinin ölmesi bir şey ifade etmez, diğerleri de ölecektir. Suyun kirliliğini ortadan kaldırmak lazım. Geçmişe göre değişen çok şey olduğunu düşünüyorum. Seyirci, medya, antrenör, oyuncu anlamında, kulüplerinin yapısı anlamında çok şeyin değiştiğini düşünüyorum. Mesafe alınacağına inanıyorum. Sorumluluk duyan, ülkesini seven, kurumundaki kuralları iyi uygulayan insanlara ihtiyaç var. Bir yerde hata yaptığınızda ve birileri tarafından kamuoyu oluşturarak bundan menfaatlenme olduğu müddetçe o ülkede kaos asla düzelmez. Futbolun iyi bir tarafı, bugünü ilgilendirmiyor, çocuklarımızı da ilgilendiriyor" dedi.
KAYBETMEK BİRAZ AĞIR GELDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Giden oyuncu bizim oyuncumuz değil, gelen oyuncu bizim oyuncumuz. Biz onlara sahip çıkacağız. Gelenlerin de iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum. Verim olarak verimli olmadığını söyleyebilirim. Zaten öyle olmasaydı bizim sonuçlarımız daha iyi olurdu. Kalanlar için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Benim de daha iyi olmam gerekiyor. Aldığımız birçok oyuncuyu şartların gereği aldık. Son anda alınan oyuncularımız var bizim. Yani bizim yerli oyuncularda kayıplarımız var. Sayısal kayıplarımız lige yansıyor. Şu anda oyuncuları eleştirmenin zamanı değil, o yüzden suçlamak yerine hatta eleştiriyi de doğru bulmuyorum. Bu oyuncularla oynayacağız. Daha sonra kendimizi ve oyuncularımızı gözden geçirebiliriz. Ama şu anda yapabileceğimiz toplantı içerik olarak ona kaymamalı. Kadro sayısı 31 olarak görülüyor kadromuz 20'yi bulmuyor. Beşiktaş ve Galatasaray'a kaybetmek tabii biraz daha ağır geldi" dedi.
İDDİNAMADE BİZDE HİÇBİR ŞEY YOK, ONLARDA VAR
Son gelişen olaylarla ilgili Trabzonspor olarak mağduriyetleri olduğunu da vurgulayan Güneş, "Mağduriyetimiz var. Ama Fenerbahçe de mağdur olduğunu düşünüyor. Bunu ben söyleyemem. İddianame ortaya çıkmadan önce, UEFA kararını açıklamadan önce, bir Türk takımının o Şampiyonlar ligine alınmasına karşı olduğumu söyledim. Fenerbahçe'ye olması önemli değil. Ama iddianameyi okuduğumuzda ne kadar mağdur olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Fenerbahçe de hem beni hem kendini savunmalı şimdi. Kendini 10 defa, beni de 1 defa savunmalı. Eğer onları yapmışsa Fenerbahçe. Eğer onları yapmışsa beni mağdur etti. İddianameye baktığımızda biz de hiç bir şey yok onlarda var diye görüyorum. hukukçular nasıl görüyor bilmiyorum" dedi.
SAĞDUYULU FENERLİLER BÖYLE DÜŞÜNMEZ
Fenerbahçe maçına da değinen Güneş, "Fenerbahçe bir lig maçı. 3 puanlık bir maç. Bizim ve rakip için de önemli. Saha avantajını kullanmak isteyecek. İyi bir rekabetimiz var. Fenerbahçe'nin de iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl 30, bu yıl 31 puan aldı. İstikrarlı gittiğini düşünüyorum. Büyük bir camia olduğunu zaten herkes biliyor. Ama bize haksız saldırılar olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl Fenerbahçe teknik adamıyla ilgili toplantı yaptığımda başkanından övgüyle bahsetmiştim. Türk futboluna çok büyük katkılar yaptığını söylemiştim. Tesisler, kurumsallaşma anlamında. Daha sonra olumsuz bir durum ortaya çıktı. Bunu ben yapmadım, bunu Trabzonspor hiç yapmadı. İddianameyi okuduğunuz zaman da kim ve nasıl olduğunu zaten görürsünüz. Biz de mağduruz. O zaman bize saldırıyı anlayamıyorum. Biz bu işte ne yanlışa ortak oluruz ne doğruya yanlış deriz. Doğruyu da yanlışı da söylerim. Bu bir suçlama değildir. Alınganlık gösterisi olmamalı. Fenerbahçe'nin geçmiş tarihine baktığınızda büyüklüğünü görürsünüz. Eğer yanlışı varsa bizimle ilgili değil, ilgili mercilerle halletsinler. Ama kendi maçlarında bize saldırmalarını ne sportmenliğe ne fair-play duygusuna yakıştırıyorum. Hiç sık değil, etik de değil. Çünkü biz geçen sene sahada futbol oynadık. 82 puanla biz değil de başka biri de olabilirdi. Ama rakiplerinize böyle saldırmak doğru olur mu? Sağduyulu Fenerbahçeliler'in de böyle düşüneceğini düşünüyorum" dedi. Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:
YANLIŞLARI KİMSE SAHİPLENMEMELİ
"Oynayacağımız maçta bu saldırılara bağlı olarak farklı bir atmosfer yaratarak bunu kullanmak isteyebilirler. Ama bir eksi puan daha almış olurlar. Yanlışları kimsenin sahiplenmemesi gerekir. Şike olayları ilk çıktığı gün de bunu paylaşmıştım; suçlu varsa cezasını çeksin, suçsuz olan kimseye de haksızlık yapılmasın. Haksızlık varsa aranacak yerler adli mercileridir. Onu bizde aramasınlar. Biz hukukçu değiliz, Trabzonspor futbol takımıyız. Bu haftaki maçta farklı atmosferlerle farklı şeylerle bize saldırı yapmaları zaten herkesin gözünün önünde olacaktır ve bizim dışımızda gelişecektir. Saha çıkıp en iyi futbolumuzu oynayacağız. Fenerbahçeli futbolcuların da geçen sene kendi ellerinden gelen gayreti ortaya koyduğunu biliyorum. Aynı gayreti onlar da gösterecektir. Güzel futbolla hak edenin kazanacağı bir maç olmasını diliyorum. Biz kazanmak için oynayacağız. Hem moral hem puan kazanmak için İstanbul'a gideceğiz. Güzel bir maç olmasını diliyorum."
DisCo
16.Aralık.2011, 21:18
GİDENİ YUHALAMAK BURADAKİNİN DE GİTMESİNE NEDEN OLUR
Fenerbahçe taraftarlarının kendilerini kötü tezahüratla karşılayacakları yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Güneş, "Tezahürat yapmak herkesin hakkıdır. Ama olumsuz, çirkin tezahürat, küfür veya diğerleri daha önceki maçlarda uygulanmadı, bu maçta uygularlarsa da diyeceğimiz bir şey yok. Sadece onlarınkine değil, tüm seyircilere söylüyorum. Fair - playi kenara atarak maç izlemek ve oynamak futbol adına olumsuzluktur. Benim seyircimin iyiye gittiğini düşünüyorum. Son maçta oldu mesela. Bireysel tepkiler oldu. Bu tepkiler bize zarar verir. Ayakkabı atıldı. Pet şişe atıldı, bizim oyuncuya geldi. Sahadan çıkan oyuncuya kötü söz söylemek. Oraya gelen 20 bin kişiden 3 kişinin onu yapması o oyuncunun olumsuz havasını silmez. Giden oyuncularımız oluyor. Sorunlu gidebilir. Ama bizim yanlışa yanlışla cevap vermemiz doğru değil. Giden oyuncuyu yuhalamamız, burada kalan oyuncunun da gitmesini sağlayabilir. Biz saha içinde ve dışında hep doğru örneklerle yaşamalıyız. Biz doğrularla futbol oynayarak büyürsek bir yere varırız, zaten vardık. Fenerbahçe seyircisinin yanlış yapmamasını her zaman isterim. Çünkü hakikaten iyi bir taraftarı var. Kötü günlerinde hedefleri başka yere çekerek bu krizi iyi yönettiler. Haksızlık yapmadılar mı, yaptılar. İddianamedeki suçlar doğruysa konuyu başka tarafa saptırarak hedeflerine ulaştılar. Ligi öyle taşıdılar. Biz de yapmadığımız bir konuda altında ezilip duruyoruz. Enteresan bir şey. Yönetimi suçlamak anlamında değil ama yapmadığı bir şeyle suçlanıyor. Tam tersine reddediyor, tersliyor. Asbaşkanın söylediği gibi, ödül alması gerekirken suçlanması çok ilginç. Adımızın geçmesinden rahatsızım. Ama iddianameyi okuduktan sonra bunu suç unsuru olarak göstermek doğru değil. Diğerlerine baktığımız zaman, daha bariz. Onlar da haksızlığa uğramışsa onlar da haklarını savunacaklar tabi" ifadesini kullandı.
İNSANLARIN İÇİNE SİNMİYOR
Güneş, "Şike Yasası ve düşmenin kaldırılmasının konuşulması sizi rahatsız ediyor mu?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Düşme yasasının gündeme geliş şekli herkesi rahatsız etti. Sadece beni değil. Bunu isteyen de varsa onu da rahatsız etti. Belli ki rahatsız ediyor. Suçu kaldırmak için eğer bu yasa çıkıyorsa zaten başından yanlış. Ama siz planlayarak bir işi yapıp da hedefinize ulaşacaksanız, onun için çıkan bir kanun sizi rahatsız etmemeli. Hukuken miktar, cezanın ağırlığı tartışılabilir ama planlayarak yapılan bir işin cezası ağır değilse o suçlar artar. Şike Yasası ile ilgili konuşuyorum. Düşme veya düşmemeyi bilmiyorum, onu konuşmak lazım. Meclis'teki rahatsızlık ortada. Son yıllarda Türkiye'de önemli işler yaptığını gördüğümüz hükümet bu işte bocaladı. Öyle görünüyor, kanun çıkarken. Daha önce böyle bir şey olmadı. Kendi içinde rahatsızlık yaşadı. Belki verilen bilgilerin yanlışlığından kaynaklandı ama, konuştuğumuzu geri alamayız. Kanunun ilk çıkışı yanlışsa uygulamasında görülüp tekrar yanlış düzeltilmeliydi. Yapılmadı. Cumhurbaşkanının rahatsız olduğu maddeler var. O da bakıp gözden geçirdi. Mesela seyir yasağı bakımından seyirciye çıkarılan yasak, yöneticilere de uygulanıyor.En azından kanunda böyle bir kimsenin menfaatinin olmayacağı hukuki yanlışlık var, ama o bile düzeltilmiyorsa bu kadar duyarsız şekilde olmaz. Bunu çıkaran hukukçuları merak ediyorum. Hukukçular böyle mi kanun çıkarır onu da bilmiyorum. Nasıl kanun çıkarıyorlar. Ben hukukçuları kötülemek istemiyorum. Biz adalet lazım ve o da hukukçular vasıtasıyla olacak ama hukukçuların bu şekilde hukuğu yorumlaması ve uygulaması kanayan yara olur. Adaleti sağlaması gereken kişiler onlar. Kanun çıkarıyorsun enine boyuna düşünmüyorsun. Kes - yapıştırla kanun çıkarılmaz. Oraya uyuyor mu uymuyor mu bakmak lazım. Hayata geçince ne olacağını düşünmek lazım. Şu anda da insanların içine sinmediğini düşünüyorum."
YASAK BÖLÜNMEYE NEDEN OLUR
Şenol Güneş, Fenerbahçe maçına Trabzonsporlu taraftarların alınmamasını da değerlendirirken, "Fenerbahçe ile İstanbul'da stadyum yarı yarıya dolu olarak oynadık çok kez hiç bir şey olmadı. Urfa'da Fener taraftarıyla maç oynadık. O tarafı hiç işlenmedi. Fair - Play ve dostluk ilişkisinin iyi olduğu maçlar işlenmeyip kavgalar çok fazla işlendiği zaman ayrıştırma daha fazla oluyor. Böyle yasaklarla ülkeyi ileri götüremeyiz. Bu süreçte buna belki ihtiyaç duyuluyor ama hiç adım da atmıyoruz. Taraftarların, oyuncuların ve antrenörlerin bir araya gelebileceği bir yapıyı her birlikte inşa etmemiz lazım. Sokağa da çıkma o zaman. Bir araya gelme, aynı mahalleye gitme mi olacak? Bu duygu bile bölünmeyi artırıyor. Futbol kavgayı pekiştiren bir olaysa kimse bunu sevmez. Devletler arası savaş varken bile futbolun insanları birleştirdiğini söylerken bunun tam tersini söylüyorsak buna kafa yormamız lazım" dedi.
FENERBAHÇE BİZDEN DAHA AVANTAJLI
Şenol Güneş, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak da, "Teknik açıdan Fenerbahçe bizden daha avantajlı. Onların çok büyük sorunu yok. Zaten o süreci iyi geçirdi. En olumsuz dönemlerde süreç bizim aleyhimize işledi. Onlar onu motivasyon olarak iyi kullandılar. Yanlışı doğruya çevirdiler diye düşünüyorum. Kaptanlarının sorununu da hallettiler. Ciddi boyutta eksiklikleri yok. Bizim de şartlar ne olursa olsun sahaya çıkarabileceğimiz iyi bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Her iki takım için de kolay maç olmayacak. Onların avantajı saha ve seyircileri. Bunu kullanıyorlar. Biz de kazanarak kendi adımıza son dönemde bir ilki sağlamak istiyoruz. İki takımın da artı ve eksileri var. Zokora'nın olmaması yokluk olarak görülebilir. Tecrübesiyle böyle maçları kaldıracak bir yapısı vardı. Alanzinho'nun parmağında büyük darbe var, Giray'ın burnunda kırık var. Glowacki'nin kasığında ağrısı var. Oynayıp oynamayacaklarına bakacağız. Ama bunların oynasın veya oynamasın sahaya çıkacak kadromuzun Fenerbahçe ile yarışacak bir kadro olduğunu düşünüyorum" dedi.
ÇOCUK OYUNCAĞI MI BU!
Güneş toplantının son bölümünde, "Geçen yılı oynanmamış sayalım yorumlarına nasıl karşılıyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi: "Geçmiş yılları saymıyorum zaten, yeni başlıyorum hayata. O ne demek ya. Çocuk oyuncağı mı bu? Milletin gözü önünde oyun mu oynuyorsunuz ya. Ne demek geçen yılı saymayalım. Ha unutalım dersen doğru. Ama saymayalım demek yanlış. O zaman geçen sene düşenleri de geri alalım hiç saymayacaksak. Geçmiş unutulmaz ama geleceğe bakılır. Unutmak mümkün mü?".
sui generis
16.Aralık.2011, 22:08
barahir sayesinde bilet bulduk. yarın biletleri elden alacağız. tekrar teşekkürler :)
A.FaruK
17.Aralık.2011, 02:22
Taraftar kartım var Muhammet eğer bilet almak için işine yararsa sonraki maçlar için söyle bana.
sui generis
17.Aralık.2011, 02:30
Taraftar kartım var Muhammet eğer bilet almak için işine yararsa sonraki maçlar için söyle bana.
Sagolasin Faruk. Bende Pazartesi başvurdum, haftaya gelirmiş bekliyorum :)
ForsakeN
17.Aralık.2011, 14:06
Yalnız bu maç Mehmet,Emre,Gökhan,Selçuk,Semih ve Volkan'dan insanüstü bir performans bekliyorum. Stoch,Alex,Yobo da onlara katılırsa çok hırslı bir oyun sergileyecekler bizimkiler gibi geliyor..
Aykut Kocaman'ın açıklamasında da söylediği gibi "Geçen sezon ne kadar haklı olarak şampiyon olduğumuzu gösteren bir maç olacak".
Bekq
17.Aralık.2011, 14:29
6-0 olsun, bizim olsun.
ForsakeN
17.Aralık.2011, 14:31
6-0 olsun, bizim olsun.
6-1 de kâfi :)
nannar
17.Aralık.2011, 14:36
Aykut Kocaman bence yine yanlış motive ediyor takımı. :) Fenerbahçe bu şekilde hırslanarak çıktığı maçlarda değil, rahat çıktığı maçlarda skora gidiyor. Eğer bu şekilde hırslandırmaya çalışırsa ben türk oyunculardan kırmızı kart yiyen olur diye düşünüyorum ve bu durumu da iyi kullanır Trabzonspor'lu oyuncular.Gereksiz hırs yapamayacakları şeyleri yapmaya çalışmaya iter bence Fenerbahçeli oyuncuları
William Rookwood
17.Aralık.2011, 17:28
Geçen sezon ki şampiyonluk Fenerbahçe'nin ne kadar hakkıysa, aynı şekilde Trabzonspor'unda hakkıydı. Ben bugün Trabzonspor'un kaybetmeyeceğini düşünüyorum.
Bordo61Mavi
17.Aralık.2011, 18:14
Didier Zokora'nin twitterda yazdigi guzel olmus.
Aykut Kocaman gecen seneki kadrolari ve yarisi bir goruyorsa bu sezonla oda epey yipranmis demek :)
Bekq
17.Aralık.2011, 18:22
Trabzonspor'un kötü sonuçlar almaya başlayınca "ama bizim kadromuz hep dağıldı" demeside oldukça manidar. :) Bizim kadro olduğu gibi duruyor zaten. :)
Bordo61Mavi
17.Aralık.2011, 18:26
Trabzonspor'un kötü sonuçlar almaya başlayınca "ama bizim kadromuz hep dağıldı" demeside oldukça manidar. :) Bizim kadro olduğu gibi duruyor zaten. :)
Tek kulvarda mac yorgunlugundan bahsediyorsunuz. Mac sayisina bi bak :)
Bekq
17.Aralık.2011, 18:27
Avrupaya gönderilmeden 11 günde 4 maç yapmakta birşey tabiiki. :)
Night_Mare17
17.Aralık.2011, 18:28
Fenerbahçe 3 oyuncu.
Trabzonspor 7 oyuncu. (ilk 11 ).
Fakat Fenerbahçe'nin kaybettiği oyuncular da çok önemli oyunculardı.
Bekq
17.Aralık.2011, 18:34
Fenerbahçe 3 oyuncu.
Trabzonspor 7 oyuncu. (ilk 11 ).
Fakat Fenerbahçe'nin kaybettiği oyuncular da çok önemli oyunculardı.
En azından giden oyuncuların yerini doldurabildiler.
Night_Mare17
17.Aralık.2011, 18:38
Selçuk ve Jaja'nın yerini doldurduklarını sanmıyorum. Geri kalan mevkilerin yeri doldu evet fakat uyum eksisi kadar iyi olmaz.
Edit : Maçta Fenerbahçe iyi oynar fakat berabere biter. İnşallah öyle olur :D
Bordo61Mavi
17.Aralık.2011, 18:40
:D yeri dolan bi Selcuk
Egemenin yerine, Ceyhunun yerine, Umutun yerine, JAJA nin yerine
Sunuda eklim , Selcukun yerine aldigimiz adam Zokorayida oynatamiyoruz. Muthis pdfk kararlari yuzunden, insan ister istemez iddianamede gecen bazi cumleleri hatirliyor.
ForsakeN
17.Aralık.2011, 18:47
Kimse zorla Trabzon'a Polonyalıları,Slovakları topla demedi. O kadar ŞL geliri vardı,iyi oyuncular alsalardı.
Adrian'a 5.3 Milyon Euro verilmedi mi ?
Bordo61Mavi
17.Aralık.2011, 18:59
Kimse zorla Trabzon'a Polonyalıları,Slovakları topla demedi. O kadar ŞL geliri vardı,iyi oyuncular alsalardı.
Adrian'a 5.3 Milyon Euro verilmedi mi ?
Madem Cas'taki davaya okadar guveniyordu Fenerbahce niye satti en iyi adamlarini.
Trabzon uefa icin kadro kurdu, federasyon 3-4 gun kala SL'ye katilacagimizi soyledi. Kimi getirecen o kisitli surede.
goosfraba
17.Aralık.2011, 19:03
Madem Cas'taki davaya okadar guveniyordu Fenerbahce niye satti en iyi adamlarini.
Trabzon uefa icin kadro kurdu, federasyon 3-4 gun kala SL'ye katilacagimizi soyledi. Kimi getirecen o kisitli surede.
para akışı olmayan bir kulüpte, borçlar sırıtır.
sananes
17.Aralık.2011, 19:03
Kimse Trabzonspor'a Jaja'yı Umut'u satın da demedi. Hadi Egemen, Selçuk şampiyon olamadığınızdan gitti diyelim. Ki Selçuk her halukarda gidecekti.
Ama karşı tarafta Fenerbahçe sadece mecburiyetten Niang'ı Lugano'yu Santos'u yolladı.Bu oyuncuların kalitesinde adamlar 20 yılda bir kez geliyor bizim takıma maalesef, Umut'a Jaja'ya benzemez onların yerini doldurmak.
Alakasız bir zamanda alakasız açıklamalar yapıyor Trabzonspor cephesi.
ForsakeN
17.Aralık.2011, 19:04
Fenerbahçe elindeki gelirinden olmuştu,nakit ihtiyacı da vardı. Oyuncularda gitmek istediler,Türkiye'de kalmak istemediler çıkardı elinden. Bundan normal bişey yok.
Zokora tarzı adamlar bulabilirdi istese Trabzon. Çok seviyolar Çek,Slovak,Polonyalı oyuncu transferini. ŞEhir şartları falan pek inandırıcı gelmiyor bana. Nijerya'da,Brezilya'da her yer mi metropol..
Bekq
17.Aralık.2011, 19:09
Niang avrupanın elit forvetlerinden biri. Santos Brezilya Milli Takımının sol beki. Lugano desen son Copa America şampiyonu Uruguay'ın kaptanı. Bu oyuncuların yeri dolmaz, doldurulamaz.
Gel gelelim; yumruğa, tekmeye, dirseğe verilen ceza 3'tür. Tahkim 1 azaltır diye 3 yaptılar demekte saçma.
Ayrıca;
Kimse zorla Trabzon'u ŞL'ye yollamadı. Teklif ettiler ve kabul edildi. Sonra neden bize UEFA diyip son anda ŞL'ye aldılar demek saçma. Kadro kalitemiz yeterli değil diyip gitmeseydiniz o zaman.
futureless
17.Aralık.2011, 19:14
Bir tarafın kadrosu kendi isteğiyle değişti , bir tarafınki mecburiyetten dağıtıldı.
Arada fark var.Kaldı ki bunu tartışmak da yersiz.Tartışacaksanız da üst satırı bir okuyun.
ReaList
17.Aralık.2011, 19:16
Trabzonspor yorgun ama ben son haftalardaki düşüşü buna değil Burak'ın düşüşüne bağlıyorum, Burak golleri takır takır atarken burada takım Burak'a endeksli oynuyor gollerin %90'ı ona ait dediğimizde tepki olmuştu, ama görünen o ki Burak durunca Trabzon'da durdu. Halil ve Henrique tamamen hayal kırıklığı hala takımı sırtlayacak düzeyde değiller, ulaşabilecekleri de muamma. Vittek de sakatlanınca hücum hattı sakata geldi. Trabzonspor transfer dönemine kadar bu şekil idare edecek, Transfer döneminde de Fenerbahçe'yle beraber forvet transferi yapacak kulüplerin başında geliyor.
Her iki takımında kadro kalitesi olarak kaybı oldu, yine de ligi idare edebilecek oyuncular mevcut zevkli bir maç geçecek heyecanla bekliyoruz.
Zekirdek
17.Aralık.2011, 19:18
O şampiyonlar ligine katılmanızı hanginiz bekliyordu. Yerimize gittiniz birde üsta çıkmaya çalışıyorsunuz. Sıfır tolerans hikayesini bilmeyen yok.
Bordo61Mavi
17.Aralık.2011, 19:19
Birbirlerimizin fikrini degisemeyiz :) dahada mac bitene kadar yazmicam konuya belki mactan sonrada yazmicam :)
SAİT71
17.Aralık.2011, 19:55
Valla kim ne derse desin o kadar olay yaşayıp, mecburen kilit adamlarını satıp tramva geçirip ilk yarının bitimine gelmişken hala zirveye oynuyoruz. Bu durumda bile ligde iddalıyız. Ne şartta olursa olsun bu istikrarı sürdürebilme yeteneği ayrı birşey. Kriz yönetimide önemli. Devre arasında çok yüksek olasılıkla transferlerimizde olacak. O zaman daha iyi oluruz.
Yeterki bu maçı kazanalım.
sui generis
17.Aralık.2011, 20:07
gelip bana Trabzon dan şu kadar oyuncu gitti demeyin. sanki biz sat dedik. hele ki bunu zorunluluktan kilit oyuncularını satan bir takıma karşı söyleyince daha komik oluyor.
unutmadan biz her zaman olduğu gibi üst sıradayız!
anil luque
17.Aralık.2011, 20:15
Bu gelen oyuncu giden oyuncu konusuna nasıl gelindi ben çözemedim pek ?
William Rookwood
17.Aralık.2011, 20:42
Sonuç itibariyle olan oldu biten bitti her iki takımda sezon başından beri sorun yaşadı taraftarlar desen öyle. Bana sorarsanız her iki takımda dostça mücadele etmeli dostça bir derbi olmalı. Özellikle Fenerbahçe bunu yapmalı ki onları bu duruma getirenlere ibret olsun yaptıklarından utansınlar.
sananes
17.Aralık.2011, 21:01
Sonuç itibariyle olan oldu biten bitti her iki takımda sezon başından beri sorun yaşadı taraftarlar desen öyle. Bana sorarsanız her iki takımda dostça mücadele etmeli dostça bir derbi olmalı. Özellikle Fenerbahçe bunu yapmalı ki onları bu duruma getirenlere ibret olsun yaptıklarından utansınlar.
sana katılmakla birlikte bu koyulaştırdığım kısımları gerçekleştirmememiz için uğraşıyor sanki karşı taraf. Geçen sene tüm olanlara rağmen fenerbahçe tarafının oldukça sakin bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim,klasik bir derbi gibi takım ve taraftarlar.Buna rağmen alakasız bir şekilde fenerbahçeyi hedef alan açıklamalar yaptı trabzonspor cephesi,sanki sinirleri isteyerek germek istiyorlarmış gibi.Taraftar açısından bakacak olursak zaten durum malum. Yani biz sakin olalım,dostça tavırlar sergileyelim sergilemesine de zaten canımız sürekli yanıyorken daha da üstümüze gelinmesi nedendir?
anil luque
17.Aralık.2011, 21:15
sana katılmakla birlikte bu koyulaştırdığım kısımları gerçekleştirmememiz için uğraşıyor sanki karşı taraf. Geçen sene tüm olanlara rağmen fenerbahçe tarafının oldukça sakin bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim,klasik bir derbi gibi takım ve taraftarlar.Buna rağmen alakasız bir şekilde fenerbahçeyi hedef alan açıklamalar yaptı trabzonspor cephesi,sanki sinirleri isteyerek germek istiyorlarmış gibi.Taraftar açısından bakacak olursak zaten durum malum. Yani biz sakin olalım,dostça tavırlar sergileyelim sergilemesine de zaten canımız sürekli yanıyorken daha da üstümüze gelinmesi nedendir?
Psikolojik olarak üstünlük kurmak istiyor olabilir Şenol Hoca. İhtimal dahilinde değil mi sizce ? Neden düşmanca açıklamalarmış gibi düşünüyorsunuz ki ?
William Rookwood
17.Aralık.2011, 21:34
Haklısın. Fakat bu durumda her iki takımın canı yandığından birbirine sataşma istediğinden başka değil. Aslında böyle durumları başlatan hep kişiler olmuştur. Kişiler istedikleri gibi konuşur ortaya bir takım iddialar atar sonra olan taraftara olur. Şampiyonluktan 1 ay sonra Sadri başkan baya bi ortalığı karıştırmıştı o Kağan Söylemezgiller ile Emre Belözoğlu arasında ki telefon konuşması iddia edlmişti o iddiadan sonra zaten olaylar git gide büyüdü. TFF zamanında her iki takımada iki kupa verseydi belki bunların hiç biri yaşanmazdı. Olayların özetine bakarsak ; Trabzonspor'a kupa verilmedi, TFF'ye itirazda bulunuldu, şike ile ilişkisi olunabilecek bir kaç iddia atıldı. Aziz Yıldırım ve bir çok yönetici tutuklandı. Bir çok kişi göz altına alındı. Yeni transfer olan Emenike olaylardan dolayı satıldı. Trabzonspor'da şampiyonluk kaybedilince ; Selçuk, Ceyhun, Jaja, Umut, Egemen gibi kulüp başarısında önemli pay sahibi olan kaliteli futbolcular gitti. Fenerbahçe'de şike soruşturmasından dolayı hissiler düştü, mali kriz meydana geldi. Buda yetmezmiş gibi şikeyi ispat edecek yeterli kanıtta ortaya çıkmadı saçma sapan bir nedenden dolayı şampiyonlar liginden men edildi. Men edilince Lugano, Niang ve Andre Santos satıldı. Takım içerisinde ki psikoloji ve taraftarların yaşadıklardan zaten bahsetmeme gerek bile yok anlatılmaz bir duygu insanın sevdiği ve gönül verdiği takımın başına böyle olayların gelmesinden daha kötü ne olabilir ki. Sonuç olarak olaylar büyüdü büyüdü buraya kadar geldi, her iki takım taraftarı birbirine düşman oldu, taraftar olayları bitti kulüp içerisinde atışmalar oldu. Ve yine ortada net birşey yok.
Sonuç olarak her iki takımında kadro bakımından çok ciddi kayıpları oldu, mali krizlerden dolayı oğru dürüst transfer yapılamadı. Ama bu durumdan en çok etkilenen şüphesiz Fenerbahçe oldu. Bunca olaydan sonra yine zirveye oynaması ne kadar büyük bir takım olduğunu gösterir. Trabzonspor'da son haftalarda düşüşe geçti genel olarak iyiydi devre arasınada pek birşey kalmadı zaten gerekli takviyeler yapılacaktır takımlara.
Bekq
17.Aralık.2011, 21:39
Trabzonspor'da şampiyonluk kaybedilince ; Selçuk, Ceyhun, Jaja, Umut, Egemen gibi kulüp başarısında önemli pay sahibi olan kaliteli futbolcular gitti.
Buna kesinlikle katılmıyorum. Ne yani Trabzonspor şampiyon olsa hepsi kalacakmıydı?
"Günahların takımı" diye pankart açan takımı da sevmem, taraftarını da sevmem. Hiç kimse de sevdiremez bana zorla.
Trabzonspor
18.Aralık.2011, 01:38
Buna kesinlikle katılmıyorum. Ne yani Trabzonspor şampiyon olsa hepsi kalacakmıydı?
"Günahların takımı" diye pankart açan takımı da sevmem, taraftarını da sevmem. Hiç kimse de sevdiremez bana zorla.
Sevmeni bekleyen mi var ki?
Yalnız bu oyuncuların gidip gelme muhabbeti saçma olmuş.Bunlar tamamen yönetimsel hamlelerdir.Tartışma yeride burası değildir.
Fenerbahçedeki t.drektör bu maçla geçen yılın şampiyonunun kim olduğunu gösterecez demiş.Birisi gidip ona şampiyon kimin ilan edildiğini açıklasın yazıktır.
ReaList
18.Aralık.2011, 01:48
“Geçen sezon ne kadar haklı bir şekilde şampiyon olduğumuzu göstereceğimiz bir maç. Sahnede kendimizi yeniden göstereceğimiz yer.”
Şikesiz bir hiçsiniz diyenler için yapmış bu açıklamayı, gerçi sezon başındandır bunu özellikle resmi ağızdan trabzon cephesi söylediği için özellikle bu maç için vurgulamış.
Tabi iki takım arasında şuanda 10 puan fark olması tamamen büyük şans, düşünsenize bir de Trabzon tam tersi şekilde bizim önümüzde yer alsaydı, o zaman resmi ağızlar tadından yenmezdi (:
Bekq
18.Aralık.2011, 01:50
Yalnız bu oyuncuların gidip gelme muhabbeti saçma olmuş.Bunlar tamamen yönetimsel hamlelerdir.Tartışma yeride burası değildir.
Fenerbahçedeki t.drektör bu maçla geçen yılın şampiyonunun kim olduğunu gösterecez demiş.Birisi gidip ona şampiyon kimin ilan edildiğini açıklasın yazıktır.
Maçta olay çıkmaması falan isteniyorya onun için yazdım. Zira ben stadda olsam 90 dakika boyunca küfür edecektim. :) Ceza alırsak sorun değil bizim erkekler kadar bayan ve çocuklarımız var. O stad her türlü dolar. :)
sui generis
18.Aralık.2011, 01:51
Mustafa abi daha 2-3 hafta önce sadri şener konuşmadı mı şampiyon biziz diye. onun söylediklerine susup, Aykut Kocaman'a takılmak yanlış.
Fietra 10
18.Aralık.2011, 01:57
Bu tartışamalar muhtemelen maç sonunda da devam edecek biz asıl konuya dönelim..Stoperde Bekir Bilica diyorlar ? dogruysa Burak son 4 haftadaki şanssızlığı kırabilir..Bir de Zokora olsaydı çok iyi olurdu..
PhoeniX1963
18.Aralık.2011, 01:58
berabere biticek bence bu maç
Bekq
18.Aralık.2011, 02:00
Teknik açıdan bu maça yorum yapacaksak; Fenerbahçe evinde yaklaşık 1.5 - 2 sezondur kaybetmiyor. Sanmıyorum ki kötü giden bir Trabzon'a kaybedelim.
sui generis
18.Aralık.2011, 02:02
---------Semih
stoch alex mehmet
------emre cristian
ziegler yobo serdar(bekir) gg
---------Volkan
büyük ihtimal böyle çıkarız maça..
GeNç KaRTaL
18.Aralık.2011, 02:03
Beyler maç hakkında fikir alışverişinde bulunmanızı rica ediyorum sizlerden.Siz haklıydınız,biz haklıydık içerikli mesajlar silinecektir,bilginize.
TR.CaPTaiN
18.Aralık.2011, 02:06
Bu tartışamalar muhtemelen maç sonunda da devam edecek biz asıl konuya dönelim..Stoperde Bekir Bilica diyorlar ? dogruysa Burak son 4 haftadaki şanssızlığı kırabilir..Bir de Zokora olsaydı çok iyi olurdu..
Serdar ve Yobo ikisi birden sakatlanmadıysa Bekir-Bilica ikilisinin ilk 11'de olması imkansız. Yobo zaten ilk 11'in değişmez ismi. Bekir düzelmesine rağmen Serdar'ın geçen hafta sergilediği performansla hazır olduğunu göstermesi Bekir'in de yedek kalacağı anlamına geliyor.
------------Volkan
Gökhan-Yobo-Serdar-Ziegler
Topuz-Cristian-Emre-Stoch
---------Alex-Semih
Çok yüksek ihtimalle ilk 11'imiz böyle.
ReaList
18.Aralık.2011, 02:08
Volkan
Gökhan-Serdar-Yobo-Ziegler
Mehmet-Cristian-Emre-Stoch
Alex-Semih
Aykut Kocaman elinde koz olsun diye 5 yabancı ile çıkması muhtemeldir.
İlk 11 kadar yedekten girebilecek Dia,Bienvenu,Özer,Caner,Orhan gibi 11 oynayabilecek kapasitedeki adamların katkıları da önemli.
Bekq
18.Aralık.2011, 02:09
Herkes Topuz'u yazmış ama tam iyileşti mi Topuz? Belki Aykut Hoca maç eksiği olan Topuz yerine Özer'i düşünebilir.
ReaList
18.Aralık.2011, 02:13
Herkes Topuz'u yazmış ama tam iyileşti mi Topuz? Belki Aykut Hoca maç eksiği olan Topuz yerine Özer'i düşünebilir.
Geçen maçın son dakikalarında şans vermişti, hafta boyunca antrenmanlarda da hazırlamıştır Topuz'u, Özer de fena değil ama hatayı kaldıracagımız bir maç değil bu.
Trabzonspor
18.Aralık.2011, 02:16
Mustafa abi daha 2-3 hafta önce sadri şener konuşmadı mı şampiyon biziz diye. onun söylediklerine susup, Aykut Kocaman'a takılmak yanlış.
Sadri Şener yaşanan olaylardan sonra bu tarz bir açıklama yapar,ki bu açıklama şampiyonu değiştirmez.Ancak takımını şampiyon yapmış birisini bunu kanıtlamak için bu maçı bekliyorsa orda bir sorun vadır yada onun görüşünce bakşında bir sorun vardır ben ondan dedim.
Bekq
18.Aralık.2011, 02:19
Sadri Şener yaşanan olaylardan sonra bu tarz bir açıklama yapar,ki bu açıklama şampiyonu değiştirmez.Ancak takımını şampiyon yapmış birisini bunu kanıtlamak için bu maçı bekliyorsa orda bir sorun vadır yada onun görüşünce bakşında bir sorun vardır ben ondan dedim.
Aykut Kocaman böyle bir laf demez bence. Ağzından duymadan inanmam. Şayet demiş ise Sabri Şener'in açıklaması için demiştir bunu. "Madem laf yapıyorsunuz bu maçın sonunda anlarsınız kim geçen senenin şampiyonu" demek istemiştir.
SaLviO
18.Aralık.2011, 16:55
Aykut hocanın öyle bir açıklaması yok aksine bu maçı intikam maçı diye görmüyoruz gibi sözü var.
Maça gelicek olursak ben fenerbahçemizden galibiyet bekliyorum aykut hocamızın bursadaki kazanan kadroyu bozucağını zannedmiyorum bir tek topuz oynar orta sahada da baroni ve emre ikilisi başlar ilk 30 dakikada 1 gol atıp oyunu daha rolantiye cevirirz
Fenerbahçe :2
Alex( 2 )
Trabzonspor:0
eng1n
18.Aralık.2011, 17:53
https://twitter.com/#!/Koreografi/status/148372770840002560/photo/1
vFor
18.Aralık.2011, 19:19
kareografi 10 numara olmuş
barahir
18.Aralık.2011, 20:00
keşke yapıldığında görseydik.. bazı şeylerin gizli kalması daha güzel
SaLviO
18.Aralık.2011, 20:00
One öyle ya süper
attirson
18.Aralık.2011, 20:13
keşke yapıldığında görseydik.. bazı şeylerin gizli kalması daha güzel
Aynen artık maçlardan önce görüyoruz hep heyecanı kaçıyor.
SaLviO
18.Aralık.2011, 20:34
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Serdar, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Stoch, Alex, Semih
TRABZONSPOR: Tolga, Cech, Giray, Glowacki, Celutska, Colman, Alanzinho, Serkan, Aykut, Halil, Burak
SAİT71
18.Aralık.2011, 20:38
kareografiye bittim müthiş müthiş müthiş :)
furkan58
18.Aralık.2011, 20:56
Kareografi müthişinde ötesinde çok güzel olmuş :)
eng1n
18.Aralık.2011, 21:25
Kornerden Mehmet Topuz attı. 1-0
SAİT71
18.Aralık.2011, 21:36
Golü erken bulmak önemliydi bizim açımızdan...
Şimdi kapanamaz Trabzonspor ve iki takım adınada daha net pozisyonlar olur.
SaLviO
18.Aralık.2011, 21:48
İlk yarı bitti iyi oyuyoruz gol atana kadar trabzon yokdu sahada serdar çok iyi ikinci yarıda özer girmesinde kim girerse girsin
furkan58
18.Aralık.2011, 21:48
Mehmet Topuz'un golüyle öne geçtik devamı gelicek inşallah .
Serdarı bu kadar bekletmeseymiş keşke gelmiş geçmiş en iyi stoperlerden biri olucak inşallah .
attirson
18.Aralık.2011, 21:53
Spikerler biraz ruhsuz gibi. :D Bu takıma forvet gerekiyor.Takım gayet iyi ama forvetten hiç verim alamıyoruz.Uzaktan şutlar atmamız lazım Tolga çok top sektiriyor.Bu yüzden 2. yarı Selçuk'un yerine Cristian girerse güzel olur.
furkan58
18.Aralık.2011, 21:55
2. yarı Cristian ve Diayı oyuna bekliyorum özellikle Dia girerse bastırıcak bir trabzona karşı yakaladığı boşluklarla Stochla birlikte etkili olabilir .
SaLviO
18.Aralık.2011, 21:57
dia ve stoch ikilisi beraber oynamaz bu maç
Nedvedmania
18.Aralık.2011, 22:05
Karşı tribündeki kareografi yarım yapılmış sanırım.
Edit : Yapılmış.
eng1n
18.Aralık.2011, 22:15
Aykut 2.sarıdan atıldı Trabzon 10 kişi.
nekop
18.Aralık.2011, 22:19
Beşiktaş, Galatasaray maçındaki kırmızı kartlardan sonra bugün arkadaşa bu maçıda boş geçmeyiz demiştim.
William Rookwood
18.Aralık.2011, 22:21
Tolga çok iyi çıkardı Stoch'un şutunu
SaLviO
18.Aralık.2011, 22:24
Dia stoch alex sahada vay canna
William Rookwood
18.Aralık.2011, 22:37
Mierzejewski çok bencilce oynuyor
Chinatown
18.Aralık.2011, 22:40
aslansın cüneyt aslan.
William Rookwood
18.Aralık.2011, 22:41
Christian çok net bir pozisyon kaçırdı
LadroN
18.Aralık.2011, 22:42
Aykut'un oynayacağını düşünerek kırmızı kart olur demiştim arkadaşlara doğruda çıktı.Aykut bizim maçın son dakikalarında da oyuna girmiş ve çok heyecanlı acemi müdahaleler yapmıştı.Pozisyonları görmedim ama büyük bir ihtimalle öyledir.Galatasaray ile Fenerbahçe kopacak gibi ilk ikide.
Edit:Birkaç yerde okudum da sanırım haksız bir kartmış.
William Rookwood
18.Aralık.2011, 22:45
Tolga müthiş kurtardı yine
futureless
18.Aralık.2011, 22:46
Israrla atamadık ikinciyi.
edit : Tolga başarılıydı , hakkını yemeyelim.
kalemci
18.Aralık.2011, 22:52
GG ye helal olsun kirmizi konusunda herseyi acikladi zaten itirazi.
Ayrica feneri tebrik etmek lazim. Kotu oynasa bile kazanmayi ogrenmis takim ve santos niang emenike tota arti yeni transfer edecekleri on libero olsaydi. Sampiyonluk yolunda da zaten en onemli seylerden biri.
Aykut hoca insanlik konusunda cok iyi olabilir ama takim yonetimini hic begenmiyorum. Ozellikle mac ici hamlelerini ve cogu zaman kadro secimini.
Semih artik tukenmis malesef.
William Rookwood
18.Aralık.2011, 22:52
Maç 1-0 bitti. Çok dostça bir maç oldu bence iki takımda kazandı
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Aralık.2011, 22:53
Gökhan Gönül adamın dibidir.
SaLviO
18.Aralık.2011, 22:54
Tebrikler fenerbahçem güzel oyun kötü skor
Deus Dominus
18.Aralık.2011, 23:00
Cüneyt Çakır out, Fırat Aydınus in :)
furkan58
18.Aralık.2011, 23:03
Fark olabilicek bi maçtı çok kaçırdık . Tebrikler Fenerbahçem
Bu arada GG77 adamın dibidir !
anil luque
18.Aralık.2011, 23:03
UEFA bu adamda bizim göremediğimiz ne görüyor da elit kategoriye kadar yükselttiler ?
Fenerbahçe'ye tebrikler bu arada. Trabzon da gün geçtikçe erimeye devam ediyor.
Son olarak GG'ye sonsuz tebrikler, çok büyük adamlık yaptığı.
enesemin53
18.Aralık.2011, 23:04
Serdar müthiş oynadı, maçı gerginliğe çekmeyen herkese teşekkürler, ve tebrikler Feberbahçe.
Edit: Adamın dibidir demek olumlu anlamda sanırım, ilk bakışta garip geldide .s
eng1n
18.Aralık.2011, 23:06
Serdar harika oynadı özellikle Trabzon'un kontralarını iyi kesti bugün onun yerine Bilica olsaydı olacakları düşünemiyorum bile.
anil luque
18.Aralık.2011, 23:08
Bu arada Abdullah hoca tribündeydi , umarım notlarının baş köşesine kocaman harflerle Serdar Kesimal yazmıştır umarım.
fbdevil190737
18.Aralık.2011, 23:08
Bir kez daha iyi oynamadan kazanmaya alıştığımızı gösterdik . Tebrikler futbolculara ve tüm Fenerbahçe'ye gereken cevabı sahada vermiş olduk . Maçta olay çıkmaması ve Gökhan Gönül'ün centilmen hareketi ayrı bir güzellikti .
SaLviO
18.Aralık.2011, 23:11
http://a1112.hizliresim.com/s/l/169p5.png (http://bit.ly/c25MCx)
Sekopej
18.Aralık.2011, 23:13
Gerilim bekleyen, sadece futboldan çok başka şeylerin konuşulacağını umanlara güzel bir yanıt oldu. Bir kaç küfür oldu keşke onlar da olmasaydı ama maçın geneline baktığımızda hem taraftar hem futbolcular hem de maç öncesi hocalar dostça görüntüler sergiledi. Beklenen gerilim, 90 dakika küfür, sahada kavga olmadı. Bu sahada ter döken 2 takımın da oyuncuları tüm herkese ibret olsun.
Cünet Çakır önemli bir hata yaptı, Gökhan faul olmadığını söylemesine rağmen o kararından dönmedi. Gökhan Gönül'ü de ayrıca tebrik etmek gerekir, belki başka maçta, başka rakibe karşı ya da başka şartlarda bu maç oynansa ve bunu yapsa, bu kadar takdir edilmezdi ama bu maçta yapması, şartlar düşünüldüğünd yapması, takdire şayan bir durum.
Serdar bir de form tuttuğunda, Yobo ile uyumu tam sağladığında savunmamız gerçekten çok sağlam olacak. Dia'yı haftalardır bekliyordum ama oyuna girdi 1 defa bile koşu yapmadı, demek ki Aykut Kocaman'ın oynatmamasında varmış bir hikmet. Ayrıca şu Selçuk-Emre-Cristian sevdasından da vazgeçemiyor bir türlü.
Oyunu çirkinleştirmeyen, futbol oynamak için sahada olan, takımlarını bu yönde hazırlayan futbol emekçilerine teşekkürler. Bazen düşünüyorum, futbolcu olmayan adamları futbolun içine hiç sokmasalar, yöneticiler bile eski futbolcular olsa, futbol daha güzel olmaz mı?
fbdevil190737
18.Aralık.2011, 23:13
Selçuk Reyiz'den objektiflere poz : D . Adam canını dişine takar yine oynar be son beş dakika , Selçuk , Bilica tarzı adamları artık yolcu etmeliyiz kredileri çoktan tükendi .
Sekopej
18.Aralık.2011, 23:14
Maç içinde defalarca güldüm, hele maç oynanırken bile güneşlenir gibi uzanıp maçı izlemesi, hala baktığımda gülüyorum. Ayrıca Selçuk sınırlarını zorladı bu maçta ama sakatlığı ciddi gibi duruyor.
eng1n
18.Aralık.2011, 23:14
Selçuk Plajda
furkan58
18.Aralık.2011, 23:18
Hala gördükçe gülüyorum :n:
Selçuk devre arasına çoktan girmiş bile :n:
Bekq
18.Aralık.2011, 23:24
http://a1112.hizliresim.com/s/l/169p5.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fbit.ly%2Fc25MCx)
Burda birde bir mimiği var hakeme "ne yapayım" anlamında :D Baya güldük arkadaşlarla bu pozisyonda. :D:D:D
futureless
18.Aralık.2011, 23:29
İki takım futbolcularını ayrı ayrı centilmenliklerinden dolayı kutluyorum.
Taraftarımız da keşke ara ara da olsa küfür etmeseydi , gerek yok böyle şeylere.
Gökhan Gönül'ü karakterinden dolayı tebrik ediyorum.
Cüneyt Çakır maalesef 2 pozisyonda hatalıdır bence , Trabzonspor'un aleyhine kararlardan bahsediyorum.
Kazanmak güzel , zirvede Galatasaray'la yarışmak ayrı bi güzel henüz erken ama böyle gider diye düşünüyorum.
Bekq
18.Aralık.2011, 23:36
Bir arkadaş iyi oynamadan kazanmaya alıştık yazmış. Acaba yanlış maç mı izledim diye tekrar şimdi özetine baktım en az 4-5 tane %100 net pozisyonumuz var. Fark olmadığına üzüldüm.
Trabzonspor
18.Aralık.2011, 23:41
Tebrikler sahasında kazandı Fenerbahçe.Gerginlik yaratmayan iki tarafadı kutlarım.
Hakemler aertık iyice alıştı bizi yakıp yıkmaya.Gökhan'a kırmızı vermesi gerekirken vermedi ve ne tesadüftür o Gökhan sayesinde adamımız atıldı.Gökhan yaptığı hareketle herkese güzelde bir mesaj gönderdi.Teşekkürler Cüneyt Çakır.Teşekkürler Türk hakemleri...
Her ne kadar kötü durumda da olsak toparlanacağımıza inanıyorum.AToparlanmasakta benim için birşey değişmeyecek.Trabzonspor her zaman TRABZONSPOR'DUR.
Nocna Mora
18.Aralık.2011, 23:47
Zevkli bir maçtı ama Trabzon'un kötü oyunu yine göze çarptı. Ciddi değişiklikler yapılmalı bu takımda. Çok defansif oynuyorlar ve tek forvet ile yürümüyor işler. Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım. Colman'ın çok kötü olması Trabzon'u olumsuz etkiledi.ve Halil ise yakında sol bek bile oynar diye düşünüyorum. Cok basarılı savunma yapıyor. Hücumda da aynı etkinligi gösterebilse keşke. Yalnız 10 kişi kaldıktan sonra da Trabzon bir kaç defa etkili oldu bu konuda da onları tebrik etmek lazım.
SAİT71
18.Aralık.2011, 23:53
Maçı hakettik ve kazandık. Bir çok net fırsatı çok avarece harcadık. Hele Alex'in kaçırdığı 2 pozisyonu anlamıyorum. Onun birini gol yapmalıydı.
Bu arada Selçuk sedyedeyken sanki koptu dedi gibi geldi. Bağları kopmuş olabilir öyleyse kurtulduk demektir...
eng1n
19.Aralık.2011, 00:08
ŞL'de oynadığı için Trabzon da böyle bir düşüş bekliyordum ama biraz erken oldu sanki örneğin geçen sene Bursaspor ŞL de oynamanın yorgunluğu ligin 2.devresi etki etmişti ama Trabzonspor'un düşüşünü biraz da gruptan çıkmayı beklerken 3.olmalarına bağlıyorum biraz.
TR.CaPTaiN
19.Aralık.2011, 00:14
Tebrikler sahasında kazandı Fenerbahçe.Gerginlik yaratmayan iki tarafadı kutlarım.
Hakemler aertık iyice alıştı bizi yakıp yıkmaya.Gökhan'a kırmızı vermesi gerekirken vermedi ve ne tesadüftür o Gökhan sayesinde adamımız atıldı.Gökhan yaptığı hareketle herkese güzelde bir mesaj gönderdi.Teşekkürler Cüneyt Çakır.Teşekkürler Türk hakemleri...
Her ne kadar kötü durumda da olsak toparlanacağımıza inanıyorum.AToparlanmasakta benim için birşey değişmeyecek.Trabzonspor her zaman TRABZONSPOR'DUR.
Musti iyi güzel de Gökhan'ın ilk sarısı haklı bir kart mıydı yani ? Bana göre Gökhan'ın atılması lazımdı demek biraz laf oyununa kaçıyor. Aykut'un gördüğü kartı ilk bakışta çoğu kişi haklı bir kart sanmıştır ama Gökhan birşey yok dediğinden pozisyon daha fazla gözönünde kaldı. Keşke olmasaydı. Gökhan'a da dürüstlüğünden dolayı tebrikler.
Oyunun büyük bölümünde üstün olan taraftık. Zaman zaman Trabzonspor'a fazla topla oynama şansı verdik ama pozisyon anlamında baktığımızda en ciddi pozisyon cezasahası dışından direğe çarparak giden şut. Özellikle ortasahamızın dirençli yapısı Trabzon'a ortasahada oyun kurma fırsatı vermedi. Topuz gibi bir tank, Emre gibi bir savaşçı, Selçuk gibi fiziğiyle rakibi yıpratan bir defansif ortasaha ve geriye sıkça yardıma gelen Stoch ortasahayı kontrolümüze almamızı sağladı. Defansa baktığımızda Serdar müthiş bir oyuncu. Zaten Kayseri'de oynadığı dönemde de milli olmuş bir oyuncuydu ama sanıyorum bundan sonra da gerek Fenerbahçe'de gerekse milli takımda vazgeçilmez bir oyuncu haline gelecektir. Yobo gerek adamlığı gerekse oyunculuğu ile bu takımın vazgeçilmezi. Ziegler her ne kadar ofansif açıdan Santos kadar üretken olamasa da defansta gayet sağlam ve sıkça hücumu zorluyor. Gökhan'ın da form durumu olarak artık yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz.
Rakip kaleye kadar fena gitmiyoruz ama final paslarında bir türlü istediğimizi yapamıyoruz. Bunda Semih'in düşük formu da önemli bir etken tabi. Bu takım için 16 maçlık periyotta forvetsiz oynadı diyebiliriz. Buna rağmen hala yarıştayız ve bu yarışta önemli bir şansa sahibiz. Devre arası alınacak kaliteli bir forvetle birlikte zaten defansif açıdan iyi olan takımımızın hücum gücü artacaktır.
Önemli bir 3 puanı bize hediye eden takımımıza tebrikler.
Trabzonspor
19.Aralık.2011, 00:15
ŞL'de oynadığı için Trabzon da böyle bir düşüş bekliyordum ama biraz erken oldu sanki örneğin geçen sene Bursaspor ŞL de oynamanın yorgunluğu ligin 2.devresi etki etmişti ama Trabzonspor'un düşüşünü biraz da gruptan çıkmayı beklerken 3.olmalarına bağlıyorum biraz.
Bu sezon çıkış gösyteremedik ki düşüş olsun.
Yönetim çok büyük hatalar yaptı.Elde çok rahat zirve yarıı verecek kadro varken bunu dağıttılar ve dar bir kadro oldu.Sürekli aunı isimler oynamak zorunda kaldı çünkü onlardan iyisi yok takımda.
Hucumda da şişmiş Burak Yılmaz'a kalınca bu hallere geldik işte.Takımda bu adamdan başka 2 gol atabilen oyuncu yok.
SAİT71
19.Aralık.2011, 00:18
Yalnız bu maçtada gördük ki bu takımın süper acil olarak kaliteli bir golcüye ihtiyacı var. Her maç bıktık artık gol pozisyonlarının harcanmasını izlemekten...
Trabzonspor
19.Aralık.2011, 00:20
İlk sarı haklı değil diye ikinci yağtığı harekette ki kartı vermemek mi yani düzeltme anlayışı Kaptan?Bu şey igibi oldu golü vermeyip sonra golün verilmesi gerektiğini düşünüp penaltı olmayan yerde penaltı vermek mantığı gibi.
Aykut'un pozisyonu pilota kartlık ama diğer açılardan bakınca öyle olmadığı görünüyor.Gökhan hakemin yanına gitti ama konuşmadı diye gördüm ben birşey demedi mi orda?
TR.CaPTaiN
19.Aralık.2011, 00:26
Yok hayır bahsettiğim şey eyyamla ilk kart yanlış diye 2. kartı vermemesi gerektiği değil. Senin sizin kartınıza isyan ederken ilk kartı yanlış olan bir oyuncunun atılmasını istemen. Yani Gökhan atılmış olsaydı sizin 2. sarı karta olan kızgınlığınız bizim(benim) de ilk karta olacaktı. Sonuç olarak Gökhan da haksız atılmış olacaktı.
Rıdvan Dilmen Gökhan'ı arayıp sormuş. Gökhan Cüneyt Çakır'a adam bana dokunmadı demiş. Cüneyt Çakır da ben oyuncunun dalışına verdim demiş.
futureless
19.Aralık.2011, 00:26
6 maçtır kazanamıyor sanırım Trabzon ondan düşüşte dendi , doğru da.
Play-off ' ta 4 büyükler olsun istiyorum o açıdan Trabzon' un toparlanmasını isterim.
SAİT71
19.Aralık.2011, 00:29
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395320_342900479060089_288042067879264_1586785_205 9279688_n.jpg
byariff
19.Aralık.2011, 00:34
iki takimida tebrik ederim ozeti simdi yeni izledimde hak eden taraf fenerbahceymis , G,G"nin sari karti varmiydi onceden bilmiyorum ama o kirmizi kartlik pozisyonda sari gormesi lazimdi kendisini yere atmis ve rakip oyuncuyada kirmiziyi gostermis ama sonradan gidip hakeme faul yok demeside cok guzel bir dusunce , trabzonun yenilmesi cok mac trafigine girdiler ayrica senol hocaya her zaman saygim vardir cift forvete donme zamani zokoro-colman ikilisi en az melo-selcuk kadar iyidir umarim fatih terim gibi dusunup cift forvete donerler. tebrikler fenerbahce
sui generis
19.Aralık.2011, 00:36
Daha yeni geliyorum. Müthiş bir atmosfer vardı. Güzel oyunumuzla kazanmayı bildik :) skor oyunun karşılığı değil. Daha farklı olabilirdi. Serdar basta olmak üzere takım çok iyiydi.. Tolga ve Burak ta taraftardan nasiblerini aldılar :) mac sonunda çalınan hayde gidelum da gayet hostu :) teşekkürler Fenerbahçe'm :)
Trabzonspor
19.Aralık.2011, 00:37
Yok hayır bahsettiğim şey eyyamla ilk kart yanlış diye 2. kartı vermemesi gerektiği değil. Senin sizin kartınıza isyan ederken ilk kartı yanlış olan bir oyuncunun atılmasını istemen. Yani Gökhan atılmış olsaydı sizin 2. sarı karta olan kızgınlığınız bizim(benim) de ilk karta olacaktı. Sonuç olarak Gökhan da haksız atılmış olacaktı.
Rıdvan Dilmen Gökhan'ı arayıp sormuş. Gökhan Cüneyt Çakır'a adam bana dokunmadı demiş. Cüneyt Çakır da ben oyuncunun dalışına verdim demiş.
Ben göremedim ondan sordum birşey dedi mi diye.
Benim dediğim işte burda ortaya çıkıyor hep bize hata yapıyorlar.
Bordo61Mavi
19.Aralık.2011, 02:13
GG'ye helal olsun, tam terside arkadasinin adamligini engelemeye calisan Mehmet Topuza gitsin.
Fenerbahceli arkadaslari tebrik ederim.
ForsakeN
19.Aralık.2011, 02:20
Mehmet Topuz bence orda Gökhan'ın oyuncuyu attırmaya çalıştığını düşünerek,hakemle uğraşmasını önlemek için çekti Gökhan'ı. Sanmıyorum ki Gökhan hakeme "atma o çocuğu" derken, Mehmet " söyleme öyle" niyetiyle çeksin.
RaSenGan
19.Aralık.2011, 03:38
Mehmet Topuz bence orda Gökhan'ın oyuncuyu attırmaya çalıştığını düşünerek,hakemle uğraşmasını önlemek için çekti Gökhan'ı. Sanmıyorum ki Gökhan hakeme "atma o çocuğu" derken, Mehmet " söyleme öyle" niyetiyle çeksin.
Bence %100 itiraz etme niyetiyle çekti.Adam golünü atmış,maç böyle biterse maçın adamı olacak attığı golle.1 sezon sonra gol atmış.Böyle fırsatını bulmuşken garantiye almak istemiştir galibiyeti.Gökhan'ın niyeti ne kadar iyiyse Mehmet'in de o kadar kötü bu çok açık bir şey bence.
SAİT71
19.Aralık.2011, 03:54
Yahu herşeyin altında da birşey aramaya gerek yok. Gökhan iyi birşey yapmış tamamda niye M.Topuz'un onu çekmesi tartışılıyor bu güzel şeyden sonra orasını anlamıyorum. Ne için çekmişse çekmiş önemli olan Gökhan'ın hareketidir bana göre.
barahir
19.Aralık.2011, 03:56
Hakem aldatarak Penaltı kazanan oyuncular bu kadar konuşulmaz zaten..
LaigLeNoiR
19.Aralık.2011, 03:57
Yahu herşeyin altında da birşey aramaya gerek yok. Gökhan iyi birşey yapmış tamamda niye M.Topuz'un onu çekmesi tartışılıyor bu güzel şeyden sonra orasını anlamıyorum. Ne için çekmişse çekmiş önemli olan Gökhan'ın hareketidir bana göre.
Her zaman iyilikler konuşulmuyor işte :) Arada güzelliklerin yanında olan çirkin şeyler o güzelliklerin önüne geçiyor.
Tebrik ediyorum F.Bahçe'yi, Trabzonspor için ise tehlike çanları çalmaya devam ediyor.
ReaList
19.Aralık.2011, 04:31
Keşke 11'e 11 devam etseydik o zaman bu kada rahat oynayıp saçmalamazdık, galibiyet güzel ama bu anlayış beni tatmin etmiyor KORKAK futbol anlayışına her türlü karşıyım, Oyuncular üzerinden konuşmaya gerek yok Selçuk aynı Selçuk Gökhan aynı Gökhan kimin kumaşı nasılsa öyle hareket etti. Bu takıma bir ortasaha ve forvet şart yoksa bu şartlarda bu gemi hep böyle sancılı ilerler.
sui generis
19.Aralık.2011, 05:42
Ne niyetle çekiyorsa çekiyor. Çok takilmissiniz oraya. Eksik bir yer görmeyin hemen saldir! Yahu ben bu kadar iyiniyetliyim, rakip takımların maclarını izlerken hiç böyle seylere takilmiyorum. Yoksa anormal olan kim? Aferin topuz, seviyorum seni :)
SacrificeGGTC
19.Aralık.2011, 05:47
Gökhan'ı ikinci sarı görmesin diye çekiyor. Bu kadar basit. Ne de olsa itiraz ediyor, haddini aşarsa sarı kart görebilir.
Suicider
19.Aralık.2011, 06:53
Bu kötü oldu berabere bitse iyiydi ama düşündüğüm gibi kazandı fenerbahçe.Tebrikler.
sui generis
19.Aralık.2011, 09:10
Burada herkes öyle bir konuşuyor ki; sanki kendi takimlarinin oyuncuları dürüstlük abidesi de Mehmet e takılmışlar bu kadar. Siz de olsaydı böyle bir sey; ne gg gibi biri itiraz etcekti ne de Mehmet gibi birinin onu geri çekmeye ihtiyacı olacaktı.
sananes
19.Aralık.2011, 11:25
Bir arkadaş iyi oynamadan kazanmaya alıştık yazmış. Acaba yanlış maç mı izledim diye tekrar şimdi özetine baktım en az 4-5 tane %100 net pozisyonumuz var. Fark olmadığına üzüldüm.
pozisyona girebilmek, iyi ve akıcı oynamak değildir.Özellikle 2. yarı pozisyonlara girdik ve aynı ikinci yarıda güzel oyun için hiç bir şey yapmadık neredeyse.Selçuk-Cristian-Emre aynı anda sahada olduğunda çok bayıyo fenerbahçe.
SAİT71
19.Aralık.2011, 12:08
Kurnaz mısın Alex de Souza?
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/alexdesouza28307.jpg
Kaptan, Mehmet Topuz’un golü sonrası sevinmeye gitmemesini, “Tecrübeli bir oyuncunun, orada kalıp rakip takımın oyununu başlatmasını engel olması gerekirdi. Ben de bunu yaptım” dedi!
Kaptan Alex bir kez daha tecrübesini ortaya koydu...
Sarı-Lacivertliler'in Brezilyalı yıldızı 24. dakikada Mehmet Topuz'un kazandığı gol sonrasında arkadaşlarıyla birlikte kutlama yapmaması herkesin dikkatini çekmişti. Basın mensuplarının sorusu üzerine olaya açıklık getiren Alex, “Tecrübeli bir oyuncunun, 1 kişinin orada kalıp rakip takımın oyunu başlatmasına engel olması gerektirdi. Bu sadece önlem için yapılmış bir hareketti. Bunun başka bir açıklaması yok. Zaten yedek kulübesindeki gol sevincinin ardından Mehmet Topuz'u özel olarak tebrik ettim” diye konuştu.
Alex, “Geçen sezon kazandığımız şampiyonluk Sivas maçında belli oldu. Maçları ben kendim yaşadım ve gördüm. Ben şampiyonluğu kutladım. Kim ne düşünüyorsa saygı duyuyorum. Ancak ne ileride ne de geçmiş benim düşüncelerimi etkilemiyor” dedi.
Yasaklı olan Hasan Çetinkaya ve Samet Güzel'in konularını da dile getiren kaptan, “Hala bu durumu anlayamıyorum, anlayamayacağımda. Türk futbolunun daha iyiye gitmesi tartışılırken futbol dışı olaylarla zamanımızı harcıyoruz” diye konuştu. Bu arada Alex hafta içerisinde Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise “Şenol Güneş'e saygı duyduğum bir teknik direktör. O ve Aykut Kocaman futbolun duayen isimleri. Düşüncesine saygılıyım” dedi.
Sporx.com
DisCo
19.Aralık.2011, 12:18
Ben hayatta tesadüflere çok inanan birisi değilimdir. Ligin 5. haftası Fenerbahçe - İBB maçında Fenerbahçe 3-2 öndeyken atağı elle kesen Gökhan Gönül yine aynı hakem tarafından oyunda tutulmuştu. Açıkçası çıkıp bu Gökhan Gönül olayını izah etmesini çok isterdim.
İkinci rahatsız olduğum nokta ise; "Galatasaray fırtına gibi esiyor, dışardan bakılsa 10 puan önde sanırsın ama Fenerbahçe bu kadar kötü günler geçirmesine rağmen, o kadar kötü futbol oynuyor denmesine rağmen kafa kafaya gidiyor. O zaman bu takıma herkes saygı duyacak." yorumlarıdır.
Bende diyorum ki Fenerbahçe'nin ligde 34 puanı var. Maçın skoruna %100 etki eden, gözün gördüğü, kulağın işittiği, maçları fazla cımbızlamadan, burdayım diyen hakem hatalarıyla kazanılmış en az 6-7 maç sayarım. Fenerbahçe aleyhine yapılan hatalarda vardır. Bunları oranladığımız zaman bugün play-off katılabilecek mi? Katılamayacak mı? tartışması olacakken saygı bekleniyor. Saygılık bir durum varsa eğer hakemler maç sonuçlarına bu kadar etki ettikleri için hakemliğe, bağlı bulundukları kuruma olan saygımızda bir azalma vardır.
Türkiye'nin güya en iyi hakeminin nasıl maç yönettiğini görüyoruz. Halil'in Gökhan Gönül'e attığı dirseğide göremedi ve oyuncuyu sahada tuttu. Aykut'u, Gökhan Gönül'le olan pozisyonundan attı. İki ciddi olayın içinde en başta atılması gereken bir oyuncu vardı. Hani Gökhan'ı atsaydı çok şey değişmezdi denebilir. Nasıl değiştiğinin güzel bir kanıtıdır.
SAİT71
19.Aralık.2011, 12:21
Evet yine aynı sahne F.Bahçe hiç bir emek göstermeden hakemler ile kazanıyor. Bravo devam...
DisCo
19.Aralık.2011, 12:25
Evet yine aynı sahne F.Bahçe hiç bir emek göstermeden hakemler ile kazanıyor. Bravo devam...
Ortaya somut şeyler koyuyorum. Sen sadece takdir ediyorsun. Cevap veremeyecek durumdaysan yazmak zorunda değilsin ki. Zaten benim yada bir başkasının yazdığına illa cevap verme gibi bir kuralda bulunmuyor.
Bilica'nın elle kestiği top penaltı değildi diyerek kuralı önüme koyabilirsin. Bende derim ki evet yanlış biliyorum. Bekir'in kestiğine penaltı değildi diyerek kuralı koyarsın. İBB maçında Gökhan'ın elle kesmesinin kırmızı kart olmadığını, Selçuk'un yaptığı darbeyi penaltı olmadığını, dün Gökhan'ın verilmesi gereken kırmızısının aslında kurallar gereği olduğunu anlatırsın. Bende adam bu konuyu takip etmiş, elinde somut şeyleri var derim. Yani söylediklerinin bir inandırıcılığı olur.
Mesela Fenerbahçe'nin aleyhine hakem hataları var diyorum. Manisa maçında kesilen Semih'in golü var. Kuralını ortaya koyuyorum ve savunmanın gerisinden çıkmıştı. Gol olmasına rağmen verilmedi diyorum. Eğer fikirlere karşı illa savunmaya geçeceksek ortaya birşeyler koymak gerekir.
Emek ayrı birşeydir, emek verirken birilerinin işini kolaylaştırması ayrı birşeydir.
sui generis
19.Aralık.2011, 12:26
GS daha 2-3 haftadır top oynuyor. Baskan içeride de boş durmuyor heralde. Fenerbahçe büyüklüğü bundan geliyor olsa gerek
SAİT71
19.Aralık.2011, 12:33
Ortaya somut şeyler koyuyorum. Sen sadece takdir ediyorsun. Cevap veremeyecek durumdaysan yazmak zorunda değilsin ki. Zaten benim yada bir başkasının yazdığına illa cevap verme gibi bir kuralda bulunmuyor.
Bilica'nın elle kestiği top penaltı değildi diyerek kuralı önüme koyabilirsin. Bende derim ki evet yanlış biliyorum. Bekir'in kestiğine penaltı değildi diyerek kuralı koyarsın. İBB maçında Gökhan'ın elle kesmesini, Selçuk'un yaptığı darbeyi penaltı olmadığını kurallarıyla anlatırsın. Bende adam bu konuyu takip etmiş, elinde somut şeyleri var derim.
Yani söylediklerinin bir inandırıcılığı olur.
Mesela Fenerbahçe'nin aleyhine hakem hataları var diyorum. Manisa maçında kesilen Semih'in golü var. Kuralını ortaya koyuyorum ve savunmanın gerisinden çıkmıştı. Gol olmasına rağmen verilmedi diyorum. Eğer fikirlere karşı illa savunmaya geçeceksek ortaya birşeyler koymak gerekir.
Emek ayrı birşeydir, emek verirken birilerinin işini kolaylaştırması ayrı birşeydir.
Cevap verecek durumum var ancak;
Her kazanılan maçtan sonra pozisyonları incelersek futbolun bir manası kalmaz. Bu ligde nice hakem hataları oldu ve olacakta. Tamam tartışalım pozisyonları ancak bu mantıklı mı? Maalesef verilen emeklerin bu tür yorumlardan sonra hiç bir değeri olmuyor. Geçen sezondan da bunu çok iyi biliyoruz. Lafım bir kişiyede değil genel anlayışta bu yönde zaten.
Neyse askere gideceğim kimse ile kırgın olmak istemiyorum. Hakkınızıda helal edin :)
sui generis
19.Aralık.2011, 12:49
Fenerbahçe aleyhine verilen karar deyince aklıma birden Manisa macında semih in attıgı gole ofsayt verilmişti. Kızmıştık ama bu kadar takilmamistik. Fenerbahçe kazanmasını bilir. Biz dün 80 den sonra gol yesek bile atardik. Takım 1-0 a yattı resmen.
Mükemmel bir GS, kötü günler geçiren Fenerbahçe ile aynı puandaysa bu Fenerbahçe nin buyuklugudur. Siz istdiginiz yere bağlayın. İster hakeme ister başka birşeye. Türkiye'nin en iyi hakemi denilen adam da bile art niyet arar duruma geldiniz. Siz bilirsiniz devam edin böyle.
Uzun bir aradan sonra GS ile yarış vermek cidden çok güzel olacağa benziyor, bu yarısı özlemiştik.
DisCo
19.Aralık.2011, 12:56
Cevap verecek durumum var ancak;
Her kazanılan maçtan sonra pozisyonları incelersek futbolun bir manası kalmaz. Bu ligde nice hakem hataları oldu ve olacakta. Tamam tartışalım pozisyonları ancak bu mantıklı mı? Maalesef verilen emeklerin bu tür yorumlardan sonra hiç bir değeri olmuyor. Geçen sezondan da bunu çok iyi biliyoruz. Lafım bir kişiyede değil genel anlayışta bu yönde zaten.
Neyse askere gideceğim kimse ile kırgın olmak istemiyorum. Hakkınızıda helal edin :)
Hayırlı tezkereler. Kırılacak, gücenecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Konuşuyoruz ve fikirlerimiz uyuştuğu noktalar olabileceği gibi uyuşmadığı noktalarda olması doğaldır.
Cümlem içinde maçı cımbızlamadan demiştim. Belki cımbızlamaya kalksak ne hatalar bulacağız. Öyle pozisyonlarda öyle kararlar veriliyor ki görmezden gelinmesi, hakemdir hata yapar denmesi güç oluyor.
Emek olayı ise farklı bir noktadır. Fenerbahçe'nin Alex-Semih- Topuz düzeninde bulduğu korner ve kornerin gelip gol olması emektir. 0-0 biten bir maçta bile takımlar emek verir. Hakemde 0-0 bitmesini sağlayacak kritik hatalar yapıyorsa bu emeği yok etmez ancak emekten ziyade alınan puanlara gölge düşürür.
Uzun bir aradan sonra GS ile yarış vermek cidden çok güzel olacağa benziyor, bu yarısı özlemiştik.
Gerçekleri söylediğim için rahatsız oluyorsun. Bunları yazmana gerek yok çünkü biz sadece Fenerbahçe ile değil, federasyonla, hakemlerle de yarışıyoruz. 3'e karşı 1 durumdayken kimin daha büyük olduğunu tartışmayalım.
sui generis
19.Aralık.2011, 13:04
Her ne hikmetse saydıklarınızla biz de kendimizi yarış halinde görüyoruz. Bu tartışma yine uzar gerek yok. Her zaman şampiyonluk yarısında olduk bu zor donemde yine olacağız şüphem yok
Sekopej
19.Aralık.2011, 13:05
Fenerbahçe hakemleri ayartır lafı dolaşır senelerdir orada burada, şimdi iddianameye bakıyoruz, hakem ayartma, hakemi satın alma, maçta hakemle anlaşıp lehine karar verdirme gibi durumlar yok, sanık bir hakem yok ama bu senelerdir söylenir, şu hakemi satın aldı, bu hakemi bağladı diye.
Fenerbahçe aleyhine olduğunda bu kadar yaygara kopmayıp, lehine olduğunda kopması da normal. Bunu da garipsemiyorum, çoğu maçta olan hakem hataları nedense Fenerbahçe maçında daha çok konuşuluyor.
Evet, tarihinin en kötü, en zor günlerini geçiren Fenerbahçe, oyuncuların yarın ne olacağını bilmeden oynadıkları bir Fenerbahçe, hala yarıştaysa ve liderle aynı puandaysa buna saygı duyulur. Fenerbahçe'nin kötü oynaması, geçen seneye göre elbette iyi değil ama 16 maçlık periyotta 4-5 maçlık kötü oyun bu şartlarda makuldür ve Fenerbahçe bu haliyle bile yarışın en büyük adayıdır. Espriyle bitireyim, başkan içeride de boş durmuyor herhalde!:)
ForsakeN
19.Aralık.2011, 13:10
Aynı mesaj içerisinde "hem leyhine hata olmuş hem aleyhine hata olmuş" diyen bir insana neyin savunmasını yapalım ki. Aynı şey tüm kulüpler için geçerli. Galatasaray'ın leyhine,aleyhine hatalar olmuştur. Napalım? Bizim maçlarda yurtdışından mı hakem getirelim? Tüm maçları aynı hakemler yönetiyor.
Hatanın oranı bugün leyhimizedir - ki ben öyle düşünmüyorum- yarın aleyhimize olabilir. Kaldı ki bu kulüp daha 9.haftada "Hakem hataları endişe verici boyutlara ulaştı" diye açıklama yapmıştır.
DisCo
19.Aralık.2011, 13:11
Aynı mesaj içerisinde "hem leyhine hata olmuş hem aleyhine hata olmuş" diyen bir insana neyin savunmasını yapalım ki.
İkisini birbirine oranladığımızda cümlesini kaçırmışsın. Oranlamanın ne olduğunu anlatacak değilim. Sonrada Türkçe FM niye yok diyoruz. Bazen Türkçe olması da yetmeyebiliyor.
Bekq
19.Aralık.2011, 13:11
Bence %100 itiraz etme niyetiyle çekti.Adam golünü atmış,maç böyle biterse maçın adamı olacak attığı golle.1 sezon sonra gol atmış.Böyle fırsatını bulmuşken garantiye almak istemiştir galibiyeti.Gökhan'ın niyeti ne kadar iyiyse Mehmet'in de o kadar kötü bu çok açık bir şey bence.
Topuz maç sonu açıklamasında; "Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz, benim gol atıp atmamam önemli değil önemli olan takımın kazanması" dedi. İlk defa Topuz'u böyle dinledim ve inanılmaz yürekten konuştu. Helal olsun.
ForsakeN
19.Aralık.2011, 13:15
İkisini birbirine oranladığımızda cümlesini kaçırmışsın. Oranlamanın ne olduğunu anlatacak değilim. Sonrada Türkçe FM niye yok diyoruz. Bazen Türkçe olması da yetmeyebiliyor.
Siz de üşengeçlikten alt paragrafı okumayı unutmuşsunuz. Tekrar okuyun o mesajı da sonra gelin
A.FaruK
19.Aralık.2011, 14:06
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/383725_109737962479509_105964922856813_42568_80544 9869_n.jpg
AykutKocaman
19.Aralık.2011, 15:00
Sırf Fenerbahçe lehine hakem hataları daha fazla konuşuluyor diye bu hatalar alehine olan hatalardan daha çok olmaz.Alex'e verilen kırmızı,Manisa maçındaki ofsayt kararı,Sivas maçı direk sonuca etki eden 10snlik düşünmeyle akla gelen hatalar.Peki bu hatalarda tartışmalı 2. sarı,faul,tartışmalı ofsayt,taç,korner gibi hataların söz konusu olduğunu gören oldu mu ? Hatta onu geçtim bir oyuncu ender görülen bir centilmenlik yapmışken diğeri niye yapmıyor muhabbetini gören oldu mu ?
SAİT71
19.Aralık.2011, 15:05
Bir alkış da Volkan’a!
http://www.sporbucks.com/gallery/i/b2ccdd142997255fa3c27ac566a6a5ff.jpg?
90 dakika sonrasında da Fenerbahçe’nin bir diğer ismi Volkan Demirel’den örnek bir hareket geldi.
Maçın bitimiyle birlikte soluğu hakem Cüneyt Çakır’ın yanında alan Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin itirazlarda bulundu. Maçtan bir sarı kartı bulunan ve itirazlar nedeniyle kırmızı kart görme riskiyle karşı karşı kalan Tolga’nın atılmasını, yanıda gelerek hakemden uzaklaştıran Volkan Demirel önledi.
sporbucks.com
Bekq
19.Aralık.2011, 15:12
Helal olsun Volkan'a.
barahir
19.Aralık.2011, 15:51
Yok ya hakkaten bizim yenmememiz lazım bu ligde.. Galip gelmeyelim.. Yorumları gördükçe cidden dehşete düştüm..
Yalnız hakkaten uzun bi aradan sonra Galatasarayla çekişeceğiz gibi.. Bu bence bu sezonun en güzel yanı, zira bu lig bu yıl başka türlü çekilmez.. Zaten Beşiktaş hariç diğer takımların da bu ikiliyi zorlayacak gücü yok..
futureless
19.Aralık.2011, 15:51
Trabzonspor kulübü resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, Gökhan Gönül'ü kutladı.
Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın 54. dakikasında yaşanan pozisyonun ardından hakem Cüneyt Çakır'ın vereceği hatalı kararı hissederek yanına kadar gidip pozisyonun faul dahi olmadığını söyleyen Gökhan Gönül'ü bu centilmen davranışı nedeniyle kutluyor, söz konusu Fair-Play duruşunun futbolun tüm kesimlerine örnek olmasını diliyoruz. Tebrikler Gökhan Gönül" ifadelerine yer verdi.
Sporx
SaLviO
19.Aralık.2011, 17:12
Yok ya hakkaten bizim yenmememiz lazım bu ligde.. Galip gelmeyelim.. Yorumları gördükçe cidden dehşete düştüm..
Yalnız hakkaten uzun bi aradan sonra Galatasarayla çekişeceğiz gibi.. Bu bence bu sezonun en güzel yanı, zira bu lig bu yıl başka türlü çekilmez.. Zaten Beşiktaş hariç diğer takımların da bu ikiliyi zorlayacak gücü yok..
Katılıyorum kesinlikle fb gs çekişmesi on numara olucakdır hele bide orta saha ve forver alırsak :icon_biggrin:
Alicanfmfan
19.Aralık.2011, 17:18
Bu arada Abdullah hoca tribündeydi , umarım notlarının baş köşesine kocaman harflerle Serdar Kesimal yazmıştır umarım.
Yazmıştır , kaldı ki Hemşehrisi bide :icon_lol:
LaigLeNoiR
19.Aralık.2011, 17:44
Fenerbahçe hakemleri ayartır lafı dolaşır senelerdir orada burada, şimdi iddianameye bakıyoruz, hakem ayartma, hakemi satın alma, maçta hakemle anlaşıp lehine karar verdirme gibi durumlar yok, sanık bir hakem yok ama bu senelerdir söylenir, şu hakemi satın aldı, bu hakemi bağladı diye.
Fenerbahçe aleyhine olduğunda bu kadar yaygara kopmayıp, lehine olduğunda kopması da normal. Bunu da garipsemiyorum, çoğu maçta olan hakem hataları nedense Fenerbahçe maçında daha çok konuşuluyor.
Evet, tarihinin en kötü, en zor günlerini geçiren Fenerbahçe, oyuncuların yarın ne olacağını bilmeden oynadıkları bir Fenerbahçe, hala yarıştaysa ve liderle aynı puandaysa buna saygı duyulur. Fenerbahçe'nin kötü oynaması, geçen seneye göre elbette iyi değil ama 16 maçlık periyotta 4-5 maçlık kötü oyun bu şartlarda makuldür ve Fenerbahçe bu haliyle bile yarışın en büyük adayıdır. Espriyle bitireyim, başkan içeride de boş durmuyor herhalde!:)
Yapma Serkan. İddaanameyi okuduğuna eminmisin ? Hakemler ile ilgili herşey geçiyor orada.
ReaList
20.Aralık.2011, 00:43
Serdar ilk kez böyle bir performans sergilemiyor ki ? Anadolu'dan Milli Takıma oyuncu çağırılmaz tezini ezen kişide kendisidir, Kayseri'de oynarken Milli Takıma çağrılıp banko 11 oynamaya başladı <ki Fenerbahçe'ye gelme serüvenindeki en büyük etken bu oldu.>
Keşke Ömer Toprak'ı da getirebilsek, ne kral defans olurdu :D
barahir
20.Aralık.2011, 00:45
Serdar ilk kez böyle bir performans sergilemiyor ki ? Anadolu'dan Milli Takıma oyuncu çağırılmaz tezini ezen kişide kendisidir, Kayseri'de oynarken banko 11 oynamaya başladı ki Fenerbahçe'ye gelme serüvenindeki en büyük etken bu oldu.
Keşke Ömer Toprak'ı da getirebilsek, ne kral defans olurdu :D
Ömer toprak da iyi de.. Keşke Serdar'ın yanına bir de Serdar Aziz'i alabilsek.. 10 yıl rahatız o zaman..
ReaList
20.Aralık.2011, 00:48
Ömer toprak da iyi de.. Keşke Serdar'ın yanına bir de Serdar Aziz'i alabilsek.. 10 yıl rahatız o zaman..
Gelecek sezon Yobo üzerinde ısrarcı olmayız o zaman getireceğimiz adam Ömer Toprak, Serdar Aziz gibi genç ve yetenekli adamlar olursa çok sağlam bir tandem oluştururuz oraya.
Fearless Coward
20.Aralık.2011, 01:04
Anadolu'dan yerli oyuncu almak kolay mı sanıyorsunuz ? :D :D en az 5 Milyondan(bence Serdar'a bi 8-10 Milyon isterler :D) bırakırlar Serdar'ı kötü oynarsa yazık olur...