View Full Version : Digiturk mahkemeye gidiyor
ForsakeN
19.Aralık.2011, 14:01
Süper Lig’in yayıncı kuruluşu, şike soruşturmasıyla başlayan abonelik iptalleri ve dolar kurundaki aşırı artış nedeniyle 100 milyon dolar zarar etti. Digiturk, TFF ve kulüpler ihale bedelinin düşürülmesini kabul etmezse mahkemeye gideceğini açıkladı
Spor Toto Süper Lig'in yayın hakkına sahip olan Digitürk, şike soruşturmasının ardından aboneliklerin iptal edilmesiyle gelirlerinin ciddi anlamda düştüğünü bildirdi. Zararı 100 milyon doları aşan şirket, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüplerden, mevcut zararın giderilmesi konusunda olumlu yanıt alamaması halinde, 321 milyon dolar tutan ihale bedelinin düşürülmesi için mahkemeye başvuracağını açıkladı.
Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. (Digiturk) yetkilileri, şike soruşturması kapsamında gözaltıların başlamasıyla büyük oranlarda abonelik iptal talepleriyle karşılaştıklarını açıkladı. Soruşturmanın genişletilmesiyle mevcut abonelerin iptal taleplerinin yanı sıra yeni abone olmak isteyen futbolseverlerin bu fikrinden vazgeçmesinin, gelirlerde ciddi düşüşe neden olduğu da kaydedildi.
İhale bedelinin revize edilmesini isteyen Digiturk'un açıklamasında özetle şu ifadeler kullanıldı:
“Sözleşmeyle dolar cinsinden ödemekle yükümlü olduğumuz bedel, doların aşırı yükselmesiyle aleyhimize işledi. Maliyetlerdeki 50 milyon dolarlık bu artışı, yaşanan süreç nedeniyle futbol sevgisi ve izleme alışkanlığı derinden etkilenmiş abonelerimize yansıtmadık. TFF'nin Süper Lig'de Play-Off uygulamasını başlatması abone kayıplarındaki büyük düşüşün önüne geçmesine rağmen, hedeflenen abone sayısının çok altında kalındı. Bu sezon için ortaya çıkan toplam zarar 100 milyon dolara ulaştı.”
En büyük gelirin beklendiği 2011-12 sezonunda yaşananlar nedeniyle hesapların alt üst olduğunu kaydeden Digiturk yetkilileri şöyle devam etti:
“Şirketimizin yaşananların bedelini hiçbir suçu olmamasına rağmen tek başına üstlenmesi hakkaniyete ve hukuka aykırıdır. Bu konuda TFF ve kulüplerle yapılan görüşmelerde soruna duyarlı bir biçimde çözüm üretilmemesi durumunda şirketimiz istemeyerek de olsa bedel revizesi için hukuki yollara başvurmak durumunda kalacaktır.”
http://www.sporx.com/img/2011/12/19/dig.jpg
Kaynak: Milliyet
O kadar üzüldüm ki anlatamam.
Bekq
19.Aralık.2011, 14:05
Fenerbahçe camiasının büyüklüğünü anlamışlardır sanırım. Fenerbahçe'nin önünde durulmaz. Hiç kimse gücünü Fenerbahçe üzerinden sınamasın.
Rick Nelson
19.Aralık.2011, 15:46
Ne yapsınlar yani ? Şike iddiaları çıkınca tüm Fenerbahçeliler iptal etsin paketini , sonra suçsuzlar damgası mı yesinler ?
barahir
19.Aralık.2011, 15:55
Yalnız şunu unutmayın, bu iptal kampanyası şike soruşturmasından önce de vardı.. Soruşturmadan sonra daha da hız kazandı.. gelinen nokta budur.. Zaten abonelerinin %40'ının Fenerbahçe taraftarı olduğunu da açıklamıştı digiturk.. Sanırım bu oran azalmıştır..
The.Crow
19.Aralık.2011, 16:03
İyi oluyor. İptal ettirmeyenlerde ettirsin. Böylece futboldaki para döngüsü azalır. Herkes sürünsün. Güzel karar devam.
Chinatown
19.Aralık.2011, 16:04
valla hani konuyla belki alakasız olacak ama, digitürk önce bir düzgün yayın yapmayı öğrensin, maç içinde oyun devam ederken 5-10 kere cüneyt çakırın gözlerine zoom yapmak, oyun devam ederken oyuna giren oyuncunun yüzünü izlemek alışkanlık oldu bizde. kontra ataklarda topun ayağında olan oyuncuyu zoom'layıp sahadaki diğer kişileri görememek de cabası.
barahir
19.Aralık.2011, 16:05
valla hani konuyla belki alakasız olacak ama, digitürk önce bir düzgün yayın yapmayı öğrensin, maç içinde oyun devam ederken 5-10 kere cüneyt çakırın gözlerine zoom yapmak, oyun devam ederken oyuna giren oyuncunun yüzünü izlemek alışkanlık oldu bizde. kontra ataklarda topun ayağında olan oyuncuyu zoom'layıp sahadaki diğer kişileri görememek de cabası.
Kesinlikle katılıyorum.. Maç oynanmaya devam ediyor ama digiturk sağolsun 10 saniye teknik direktörü ya da yedekteki oyuncuyu gösteriyo.. Saçma sapan bi yönetmenlik anlayışı var..
sui generis
19.Aralık.2011, 16:20
Alakasız değil tam da bu bence. Bu kadar kötü yayın yapılamaz. Gereksiz yerlere yapılan zoom lar pozisyon bile kaçtığı oluyor
SAİT71
19.Aralık.2011, 16:39
O kadar Slow kamera alıyorlar kameramanları hiç bir pozisyonu yakalayamıyor. Üstüne üstlük kameramanlar yada yönetmen her kimse sürekli tribündeki bayanları çekiyor. Dünyanın hiç bir liginde yayıncı kuruluş maç devam ederken dan diye pozisyon tekrarı yapmaz. Digitürk hariç tabi.
DisCo
19.Aralık.2011, 16:51
Anlaşma maddelerini bilmiyorum ve pek anlamam. Genel çerçeve ile baktığımda bu iş bir ticaret işi değilmidir? Yatırım yaparsın, mal alırsın vs. bu iş sonunda yaptığın yatırımdan ya kar elde edersin ya etmezsin.
Mal istedin, parasını ödedin. Dükkana koydun ve mallar çalındı. Sorumlusu müşteri mi? Malı aldığın yer mi?
Fenerbahçe'si, Galatasaray'yı, Beşiktaş'ı Avrupa'ya kök söktürseydi, ligde bir Barcelona gibi esseydi Digitürk daha fazla para ödeyecekmiydi? Yatırım yaptın ve bazı iddialar nedeniyle yatırımdan kar elde edemiyorsun. O zaman bırak git. Amaç futbola yatırım diye Şansal Büyüka açıklama yapar şimdi.
LaigLeNoiR
19.Aralık.2011, 17:47
Digiturk saçmalıyor. Kimse onlara silah zoruyla para ödetmedi bu takımlara. İhaleyi kazanabilmek için verdiği fazla parayı kazanmaya çalışıyor şu anda.
REsist JuvE11
19.Aralık.2011, 18:42
Digitürk önce maç esnasında reklam verme,ekranı daraltma,görüntü kirliliği yaratmaktan vazgeçsin.Hem para veriyorum hem reklam izliyorum.şifreli kanal program anında reklam veremez kardeşim.Hanginiz sinemaya gittiğinizde filmin orta yerinde dakkada bir reklam görüyor?
Bekq
19.Aralık.2011, 18:59
Aslında Digiturk'e kızıyoruz ama Dsmart daha beter. Fenerbahçe'nin bir avrupa maçını izlemiştim abartısız 40sn'de bir ekranı daraltıp reklam vermişlerdi.
Digiturk önceden bu kadar reklam almıyordu fakat ihaleye çok fazla para ödediklerinden dolayı o parayı çıkarmaya çalışıyorlar.
El Barto
19.Aralık.2011, 19:04
Oyundan kim çıksın, oyuna kim girsin muhabbeti yüzünden iptal ettirdim ben. Fenerbahçeli de değilim. Ne yapacağız? :D
Mamadou
19.Aralık.2011, 19:10
Oyundan kim çıksın, oyuna kim girsin uygulaması saçmalık. Sahada kim iyi oynuyorsa oyundan çıkması isteniliyor
Fernando Gago
19.Aralık.2011, 20:52
"Profesyonel yöneticilere" sahip olmadığımız sürece bu tür paraların verilmesi büyük tehlike, böylesi büyük paraların yönetimi sınavından kaldık maalesef. Yılların Süper Lig'deki Antep takımı borcu yüzünden elektrik borclarını ödeyemiyorsa daha fazla ne denebilir.
DisCo
19.Aralık.2011, 20:57
Şuan yayın haklarını alıp düzgün yayın yapabilecek kaç kuruluş var. Ntvspor'da dahil olmak üzere bu işi üstlenebilecek bir kuruluş göremiyorum.
eXcitinG
19.Aralık.2011, 22:57
Bende DigitürkWebTV yayınLarında zırt, pırt server çökmesinden doLayı ve ayrıca TV ye aLdığım yeni Digitürk paketinde 1 ay maçLar hediye deyip, bazı maçLarı vermemesinden, beni kandırmasından doLayı, paramLa reziL ettikLerinden doLayı mahkemeye vereceğim.
Facx
20.Aralık.2011, 03:25
önce bi şu spikerleri yenilesinlerde adamın 100 metre ötesine atılan topa harika pas neredeyse stadtan dışarı çıkıcak topa harika şut inanılmaz samiyetsizler ligi övmeleri için para veriliyo bellide bu insanı daha çok soğutuyo
KanaKe
20.Aralık.2011, 12:56
digitürk yayin ihalesinden cekilseydi türk futbolu cok rahat ederdi.. trt yada ntv nin ihaleyi almasi lazimdi... digitürk yayin haklarini elinde bulundurdukca türk futbolunun ilerlemesini beklemesin kimse.. adamlar ligimizi yurt disina pazarlamaktan aciz o kadar quaresmalari carloslari melolari bosuna getiriyor kulüplerimiz..
DisCo
20.Aralık.2011, 16:18
Yayın ihalesi yapıldığı Ocak 2010’da dolar 1.45 TL’yken ödemenin bitirildiği Haziran 2011’de kur 1.65’i gördü. Bugün 50 milyon dolar olan kur zararı seneye 150 milyona çıkabilir.
Digiturk’ün abone kaybedip kaybetmediği ise bilinmiyor. Ancak şirketin yıllık 877 milyon liralık cirosunun en az yüzde 10’unu bir futbol sezonu içinde kaybettiği aşikâr!
Digiturk, şike soruşturması, yükselen döviz kuru ve enflasyon nedeniyle şirketin 100 milyon dolar zarar ettiğini ve futbol yayın ihalesinin bedelinde indirime gidilmesini istedi. Aksi halde şirket indirim için yargı yoluna da başvurabileceğini belirtti.
Bu talebe Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne cevap vereceği ise merak konusu. Peki bu zararın ne kadarı kurdan, ne kadarı şike soruşturması nedeniyle yaşanan abone kaybından oluştu? Digiturk’ün dün yaptığı açıklamada kurdan ve enflasyondan kaynaklanan zararın 50 milyon doları bulduğu ifade edildi. Ocak 2010’da yapılan yayın ihalesi sırasında dolar kuru 1.45 TL civarındaydı.
Digiturk’ün kulüplere ve Futbol Federasyonu’na ödemeleri tamamladığı tarih olan Haziran 2011’de ise dolar kuru 1.65 TL düzeyindeydi. Yani KDV dahil 424 milyon dolarlık ödemenin kur farkı haziran sonrasındaki ödemeler de dikkate alındığında 50 milyon doları buldu. Ancak asıl sorun kurun hâlâ yükselişini sürdürmesi.
KUR ZARARI YILLIK 100 MİLYONA ÇIKAR
Çünkü dolar kurunun önümüzdeki bir futbol sezonu içinde (Haziran 2012’ye kadar) 1.90’lar düzeyinde kalması halinde Digiturk’ün kur zararı yıllık 50 milyon dolardan 100 milyon dolara çıkacak. Şirketin 2 yıllık toplam kur farkı zararı da 150 milyon doları bulacak. Gelelim abone kaybına… Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) verilerine göre Digiturk’ün yurtiçi bireysel abone sayısı (Bu rakam Lig TV abonelerini de kapsıyor) futbolda şike soruşturmasının başladığı haziran-eylül dönemi arasında ifade edilenin aksine 81 bin adet artmış görünüyor.
BTK verilerine göre haziranda Digiturk’ün yurtiçi bireysel abone sayısı 2 milyon 318 binden eylül sonunda 2 milyon 399 bine yükselmiş. Bu veriler yurtdışı ve kurumsal aboneleri kapsamıyor. Digiturk’ün toplam abone sayısının ise 2.7 milyon olduğu ifade ediliyor. Bu rakamın da 1.2 milyon kişisinde Lig TV aboneliği olduğu ileri sürülüyor. İnterpromedya Bilişim 500 Araştırması’na göre Digiturk’ün 2010 cirosu 45 milyon TL’si yurtdışı abonelerden gelmek üzere toplam 877 milyon lira. Yani kaba hesapla Digiturk’ün abone başına geliri aylık 27 TL. (Yıllık 325 TL)
ABONE KAYBI MI VAR ABONE BAŞINA GELİR Mİ?
Bu hesaba bakıldığında Digiturk’ün 1 sezon boyunca toplam cirosunun bugünkü dolar kuru ile yüzde 10’unu kaybettiği görülüyor. Bu da şirketin açıkladığı 50 milyon dolara denk geliyor. Şirketin abone kaybedip kaybetmediği ise bir muamma. Kısıtlı BTK verileri öyle söylemiyor. Ancak şirket yetkilerine sormamıza karşın biz de bu kaybın ne kadarının iptal edilen Lig TV aboneliklerinden kaynaklandığını öğrenemiyoruz. Çünkü yeni abonelere yüzde 30’a varan indirim kampanyaları düzenleniyor, eskilere de bırakmamaları için çeşitli hediyeler veriliyor. Yani özetle kayıp, abone sayısında değil ama abone başına gelirde olabilir…
Sadece yeni abone için fiyatları yüzde 30 indirdi
Futbolda şike operasyonunun gölgesi altında başlayan 2011-2012 sezonu ile birlikte abone kaybı yaşamak istemeyen Digiturk, yeni abonelere yüzde 30’u bulan indirimli paketler sundu.
2010-2011 futbol sezonunda, Ekonomik Paket 22.90 TL’den kullanıcılara sunulurken, Ekonomik Paket + Lig TV’den (tüm maçlar) oluşan Ekospor Paketi’nin aylık ücreti 68.80 TL idi. Diğer bir deyişle sadece Lig TV’nin maliyeti aylık 45.90 TL’ye geliyordu.
2011-2012 yılında paket içeriklerini ve ücretlerini farklılaştıran Digiturk’ün, yeni abonelere sunduğu tüm maçları kapsayan Süper Lig Paketi için fiyat, aylık 49 TL, 12 ay taahhüt karşılığında ise 41 TL olarak belirlendi. Digiturk, bu yıl için Giriş Paketi ücretini ise 9.90 TL’ye çekti. Diğer bir deyişle tüm maçları seyretmek isteyen futbolseverler için paket fiyatı 68.80 TL’den yüzde 26’lık indirimle 48.90 TL’ye gerilemiş oldu.
TEK DERBİ MAÇI FİYATI 40 TL’YE YÜKSELDİ
Öte yandan eski aboneler, futbol yayınlarını yeni abonelere oranla yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişenler oranlarda daha pahalıya izlemek durumunda kaldı. Bununla birlikte izle öde sistemine dayanan tek maç satın alma fiyatlarında derbi maçları için ücret 36 TL’den 40 TL’ye çıkarıldı.
Flawless Victory
20.Aralık.2011, 16:22
Web TV aboneliği aldık ama derbilerde sistemi çöküyor, ondan sonra arayınca yok modeme reset atın yok bilmem ne. Çok adi bir firma bu ve eğer bir derbi daha izleyemezsem ben de mahkemeye vereceğim.
Bekq
20.Aralık.2011, 17:02
Bildiğim kadarıyla Digiturk abonesi taraftarların sayısı:
%50 küsür Fenerbahçe
%20 küsür Galatasaray
%10 küsür Beşiktaş
%15'e yakın Diğer
Hal böyle iken Fenerbahçe kampanya başlattı diye bu düşüş olmadı demek saçma. Durup dururken Fenerbahçe'nin 6-0'lık maçını sırf yaranmak için 90 dakika gösterdiklerini de unutmamak lazım. Hatta bu sebeple Galatasaray'lılar da bir kampanya başlattı ama kampanya istenildiği gibi yapılamadı(Digiturk iptalleri için).
Ha gel gelelim ben bir Fenerbahçe'li olarak lig tv'yi kapattırmadım. Evet bu kadar konuştuktan sonra kampanyaya destek olmamak garip oluyor fakat adamlar sırf kapatmayalım diye indirim + HD cihaz verdiler. Ben o sebepten vazgeçmedim tabiiki. Kombine almayı düşündüm digiturk'ü iptal ettirip fakat bu sene üniversite hazırlık olduğundan dolayı bu da zor olurdu. Hatta bir ara 2-3 günde maç olduğunu düşünürsek çok sıkıntı olurdu.
byariff
20.Aralık.2011, 17:17
Web TV aboneliği aldık ama derbilerde sistemi çöküyor, ondan sonra arayınca yok modeme reset atın yok bilmem ne. Çok adi bir firma bu ve eğer bir derbi daha izleyemezsem ben de mahkemeye vereceğim.
40mb baglantim oldugu halde sistem cokmuyor ama acayip sekilde donuyor ve baska siteden aciyorum yayin tam gidiyor digiturkwebtv"den aciyorum yayin 10 saniye falan geri.
C h A o S
20.Aralık.2011, 17:29
Bildiğim kadarıyla Digiturk abonesi taraftarların sayısı:
%50 küsür Fenerbahçe
%20 küsür Galatasaray
%10 küsür Beşiktaş
%15'e yakın Diğer
Bu yüzdeleri kim neye göre veriyor bilmiyorum ancak digitürkü kullananların hangi takımlı olduğunu bilmek imkansız.3-4 yıldır ligtv var bizde ama bir kez bile hangi takımlısınz diye sorduklarını hatırlamıyorum.Kaldıki milyonlarca kişiye sorduklarınıda sanmıyorum.
Alicanfmfan
20.Aralık.2011, 19:28
Bu yüzdeleri kim neye göre veriyor bilmiyorum ancak digitürkü kullananların hangi takımlı olduğunu bilmek imkansız.3-4 yıldır ligtv var bizde ama bir kez bile hangi takımlısınz diye sorduklarını hatırlamıyorum.Kaldıki milyonlarca kişiye sorduklarınıda sanmıyorum.
Volkan Demirel 35 Milyon Fernebahçeli taraftarımız demişti , Digitürk'te ordan yola çıktı sanırsam :icon_surprised:
Bordo61Mavi
20.Aralık.2011, 20:47
Bu playoff isi bunlarin basinin altindan ciktiya. Simdide mahkemeyemi gideceklermis, daha ne yapilsin istiyorlar.
Trabzonspor
20.Aralık.2011, 21:12
Bende Fenerbahçeli değilim ama geçen seneki saçma yayınları yüzünden iptal ettirdim.Müstehak onlara daha kötüsü olur umarım.
attirson
20.Aralık.2011, 21:16
Valla biz üye olurken doldurdugumuz kagıtta hangi takımlısınız bölümü vardı.
SAİT71
20.Aralık.2011, 21:30
Valla biz üye olurken doldurdugumuz kagıtta hangi takımlısınız bölümü vardı.
Ayrıca Digitürk web sitesinde de Hangi takımlısınız seçeneği var. Oradan belirtebiliyorsunuz.
Benimde bu sezon sonu 2 yıllık anlaşmam bitiyor. Lig Tv yi yenilemeyeceğim. Askerde olacağım zaten gelince ise sadece sinema belgesel paketinden oluşan birşey alırım heralde oturur sinema izlerim. En güzeli bence... :)
Bekq
20.Aralık.2011, 21:54
Ayrıca Digitürk web sitesinde de Hangi takımlısınız seçeneği var. Oradan belirtebiliyorsunuz.
Benimde bu sezon sonu 2 yıllık anlaşmam bitiyor. Lig Tv yi yenilemeyeceğim. Askerde olacağım zaten gelince ise sadece sinema belgesel paketinden oluşan birşey alırım heralde oturur sinema izlerim. En güzeli bence... :)
Onuda D-smarttan al Ligtv'ye gerek yok :p
SAİT71
20.Aralık.2011, 22:35
Zaten öyle yapacağım. Bilimsel veya hayvan belgeseli olsun izlemeyi çok severim. NAt Geo sürekli İtlere fısıldayan adamın tekrarlarını gösteriyor. Yeni bir program yok. Lig TV'yi alınca iki üç kanal verdiler zaten biriside Spor MAx'ti onuda kapattılar ki aslında bu büyük bir haksızlıktı kullanıcılar açısından. Yerine açtıkları Lig tvlerden birisini bunun yerine bizim izlememize olanak sağlayacak şekilde şifrelememeleri lazımdı. Verdikleri kanallardan NAt Geo işe yarıyordu oda artık suyunu çıkardı işin. İlk zamanlar güzel geliyordu ama bir süre sonra aynı programları izlemek bıktırıyor.
D-Smart bu açıdan daha kaliteli. En azından Discovery gibi kaliteli bir kanal var. Sinema paketleride iyi. Movie Max Speed felan uyduruk.
DisCo
21.Aralık.2011, 02:37
Lig Tv, futbol konusunda İngiltere kalitesi beklemesine rağmen maç yayını konusunda İngiltere örneğini görmezden gelmeye çalışarak bir adım ileri gidemez. Sürekli kaliteli futbol, zevkli maçlar, kıran kırana sezonlar bekliyor. Aynı zamanda maç yayını yaparken topun oyunda kaldığı/kalmadığı süre boyunca reklam izlettiriyor. Çünkü ortadaki hedef hep aynı. Para para para...
Dükkan açarsın, toptan mal getirirsin. Burada amacın ticarettir. Bu tip işlerde ise ticaret tarafı olmasına rağmen öncelik iş ahlakı ve hizmet olmalıdır. Bu riski göze alamayanlarda bu sektöre yönelmemelidir.
Büyük paralar harcadılar diye futbolu kendileri icat etmiş gibi davranmaya başladılar. Ne maç yayını ne reklamlar ne de şike soruşturması. Futbolu sahiplenip istedikleri gibi topu koşturmaya başladıkları gün Lig Tv en azından benim açımdan tamamen bitmiştir. Stad dışına yasak getirmeler, programlara yasak getirmeler de getirmeler. Yıllarca Nasrettin Hoca'nın düdük hikayesini anlatırdık. İlerde çocuklarımıza Lig Tv'nin yaptıklarını anlatarak parayı veren düdüğü çalar diyeceğiz.
Ekipleri günlerce yollardaymış, şöyle şöyle kameralarımız var, bilmem kaç bin çalışan var. Hangi ülkenin yayıncı kuruluşu tek stad, tek şehir, tek kamera ile yayın yapıyor. Yaptıkları kıytırık yayını birde ballandırarak anlatıyorlar. Tabi pardon parayı onlar veriyordu.
Bu kadar para Türk futbolunun içine girdi de ne oldu. Herkes para için iş ahlakını satmaya başladı, şike iddiaları, aşklar, entrikalar...
Bülent Uygun şikeye karışmış temizlensin, Ümit Karan karışmış temizlensin, ne varsa yöneticilerde var tut onları da temizle. Hepsine tamam da bu yayıncı kuruluşu kim temizleyecek orası önemli.
Sorunu oluşturan damarlardan 2 tanesini kesip 3 tanesini bırakırsan hastalık devam eder.
DisCo
22.Aralık.2011, 02:48
Lig tv sitesinde maç özetlerinin ortasına bile reklam koymuşlar. Olacak iş değil.
ReaList
22.Aralık.2011, 02:53
Ne olur bıraksınlar (:
Şu maç devam ederken saçma sapan kareler ekrana getirip takılmıyorlar mı ? veya oyun devam ederken bir önceki pozisyonun tekrarını defalarca göstermek ? yemin ederim sinirimden tv'yi kıracam bigün olan bizim tv'ye olacak. Tamam onlarda olsun, ama maç durduğu zaman göster be kardeşim 1 defa göster geç.
BaGa TaRKaN
22.Aralık.2011, 03:57
Zamanında Cine 5 Tekeli Yıkılmıştı Digitürk'de Yıkılsa Spor Dünyası İçin Bayram Olur :)
Tele On ile Uzanlar Kırmıştı ve Çok da Güzel Yayınlamışlardı Ama Yaptırımların Kurbanı Oldu
sananes
22.Aralık.2011, 04:15
spormax ücretsiz olacak de sonra 1 ay ara geçsin kanalı kaldırdık artık ücret ödemek zorundasınız de.NBA maçlarını izleyeceksiniz de sonra yayın haklarını alma.Bunların hepsini yaparken taahhüt imzalat.Yağmur yağınca yayın kesilsin,spikerlerin saçma sapan konuşup dursun,kamera tekrarlarını 2 saatte gösterebil sonra vay efendim dava edeceğiz.Tamam da efendi dava edilmesi gereken asıl sizsiniz imzaladığınız sözleşmelere sadık kalmayıp halkı enayi yerine koyuyorsunuz.
Sonuç olarak serbest piyasa şartlarıydı,kimse size maç yayınları için bu kadar ödeyin demedi.Bizim apartmanlara kömür aldığımızda aidatı dolar üzerinden öderdik memlekette,ne yani "dolar arttı hafız artık daha az ödeyelim" diyebilir miyiz satıcıya,saçmalama digiturk.
DisCo
22.Aralık.2011, 13:59
Oyun durduğunda hemen ortasaha görüntüsü gelir ve tribün üzerinde bir reklam açtıkları için oyun durduğunda önemli pozisyonların tekrarını veremezler. Mecburi maç oynanırken vermeleri lazım.
Oyun durduğu zamanda oyuncular kavga ediyor ama biz ürünleri izliyoruz.
Bordo61Mavi
22.Aralık.2011, 14:48
TFF ihtarmi cekmis Digiturke ? Para yatirmadiklari icin
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Aralık.2011, 17:58
spormax ücretsiz olacak de sonra 1 ay ara geçsin kanalı kaldırdık artık ücret ödemek zorundasınız de.NBA maçlarını izleyeceksiniz de sonra yayın haklarını alma.Bunların hepsini yaparken taahhüt imzalat.Yağmur yağınca yayın kesilsin,spikerlerin saçma sapan konuşup dursun,kamera tekrarlarını 2 saatte gösterebil sonra vay efendim dava edeceğiz.Tamam da efendi dava edilmesi gereken asıl sizsiniz imzaladığınız sözleşmelere sadık kalmayıp halkı enayi yerine koyuyorsunuz.
Sonuç olarak serbest piyasa şartlarıydı,kimse size maç yayınları için bu kadar ödeyin demedi.Bizim apartmanlara kömür aldığımızda aidatı dolar üzerinden öderdik memlekette,ne yani "dolar arttı hafız artık daha az ödeyelim" diyebilir miyiz satıcıya,saçmalama digiturk.
Nokta. Nokta. Nokta.
attirson
14.Ocak.2012, 14:20
Premier lig maçlarını izliyorum şu Ligtv'nin yaptıgı gibi saçma reklamlardan bir tanesini görmedim.Daha dogrusu reklam göremedim.
sarianet
14.Ocak.2012, 15:42
yabancı hakemden sonra yabancı yayın kuruluşu mu istesek ne :D
meddah
14.Ocak.2012, 16:21
Anlaşma maddelerini bilmiyorum ve pek anlamam. Genel çerçeve ile baktığımda bu iş bir ticaret işi değilmidir? Yatırım yaparsın, mal alırsın vs. bu iş sonunda yaptığın yatırımdan ya kar elde edersin ya etmezsin.
Mal istedin, parasını ödedin. Dükkana koydun ve mallar çalındı. Sorumlusu müşteri mi? Malı aldığın yer mi?
Fenerbahçe'si, Galatasaray'yı, Beşiktaş'ı Avrupa'ya kök söktürseydi, ligde bir Barcelona gibi esseydi Digitürk daha fazla para ödeyecekmiydi? Yatırım yaptın ve bazı iddialar nedeniyle yatırımdan kar elde edemiyorsun. O zaman bırak git. Amaç futbola yatırım diye Şansal Büyüka açıklama yapar şimdi.
Bu bahsi Soruşturma başlığında da konuşmuştuk galiba; şuradaki (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2158905&postcount=6792) mesajdan itibaren.
Oradaki muhabbete ek olarak; maç yayınları bir kere alınıp işlenerek satılan bir hammadde niteliğinden ziyade, tedarik esasına dayanan sürekli bir alışveriş gibi düşünülmeli, sürecin orta yerinde hammaddenin kalitesinde bir değişim söz konusu oluyorsa, üretici ile aracı oturup yeniden konuşabilmeli.
Premier lig maçlarını izliyorum şu Ligtv'nin yaptıgı gibi saçma reklamlardan bir tanesini görmedim.Daha dogrusu reklam göremedim.
Premier lig maçlarının yayıncı kuruluşu skysport galiba ben oradan izledim. Bu yüksek çözünürlüklü ağır çekimde gösterilen görüntüler varya Premier ligde o görüntüler şut atarken gol öncesi falan görüntüleri oluyor Lig Tv'de ise futbolcu tükürürken, kafasını sallarken , sümkürürken görüntüleri oluyor genellikle.
SaLviO
14.Ocak.2012, 23:46
Devlet bunuda özelleştirseye :D
barahir
14.Ocak.2012, 23:57
Neyi? :) .......
SaLviO
14.Ocak.2012, 23:58
Lig tv yi :D
barahir
15.Ocak.2012, 00:01
Lig tv özel zaten devlet ne karışır ona :)
sarianet
15.Ocak.2012, 00:04
Güzeldi Hakiki Ligtv yada özLigtv gibi bişi olur sanırım:D