PDA

View Full Version : Orduspor Hector Cuper İle Anlaştı!

GeNç KaRTaL
19.Aralık.2011, 20:00
Ve bekleyiş sona erdi! Orduspor'da...
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor, Metin Diyadin'in ayrılmasının ardından boşalan teknik adamlık koltuğunu dünyaca ünlü bir isimle doldurdu...

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Hector Cuper ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2.5 yıllık prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

Teknik direktör Metin Diyadin'in istifa etmesinin ardından Galatasaray maçına A2 takımının antrenörü ile çıkan Orduspor, yeni teknik direktörünü buldu.

Galatasaray maçının ardından Madrid'e giden Başkan Nedim Türkmen, burada yaptığı temaslar sonucunda dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper ile el sıkıştı. Cuper ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2.5 yıllık prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Başkan Nedim Türkmen, "Hector Cuper ile prensipte 2,5 yıl anlaştık. Kendisi ilk yarının son maçında deplasmanda oynayacağımız Trabzonspor maçını izlemek için Türkiye'ye davet ettik. Trabzonspor maçının ardından da sözleşme imzalayacağız" dedi.

FUTBOL TARİHİNDE BİR İLK

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, futbol tarihinde bir ilke imza atarak, futbolcuların teknik direktör konusunda 'Yerli mi yoksa, yabancı mı' istediklerini toplantı da tek tek sordu.

Türkmen, teknik heyet ve futbolcular ile gerçekleştirdiği toplantı da en dikkat çekici kısım, futbolcuların Teknik Direktör konusunda isteklerini dinlemek oldu.

Türkmen, 'Yeni bir teknik direktör arayışımız var. Teknik direktörün yerli mi, yoksa yabancı mı olmasını istersiniz. Biz demokratik bir kulübüz. Herkesin bu konuda söz söyleme hakkı var. Her futbolcudan teknik direktör konusunda isteklerini öğrenmek istiyorum. Teknik Direktör konusunda birlikte kararı vereceğiz. Her futbolcunun görüşü benim için çok önemli" dedi.

Toplantı'da Türkmen, futbolcuların teknik direktör konusunda ki isteklerini dinledi.

Emurafu
19.Aralık.2011, 20:15
Nedim Türkmen:Cuper sezon sonuna kadar 450bin dolar alacak. Yeni sezonda ise 1 Milyon dolar alacak.
Nedim Türkmen:Cuper 4 yardımcısı ile birlikte gelecek.

Şu bir gerçekki 90lı yılalrın en iyi antrenörü olmasına rağmen 2000 yıllarda ise düşüşe geçti. Kısa vadede yapacakları çok önemli, Ordusporumuz kısa vadeyi az kayıpla atlatabilirse kardır. 2009/2010 sezonunda Arisdede başarılı olmuş sayılır.Takımı Uefaya götürmüş.
Çark hep aynı isimler arasında dönüp dolaşıyor. Farklı bir isim şehirede hava getirecektir. Tabiki başkan risk aldı bu risk almaya değerdi.

Ayrıca Cuper'in oyuncu vizyonuda genişdir. Transferdede yardımcı olacaktır. Zaten görüşülen üst düzey oyuncular olduğu söyleniyor.

byariff
19.Aralık.2011, 20:38
Seytan Lakabli Hocadir 3 kez Sampiyonlar ligi oynayip 3"unude kaybettiginden dolayi boyle bir lakap takilmistir , Basarili olacagina inaniyorum

GeNç KaRTaL
19.Aralık.2011, 20:43
Sürekli takım değiştiren yerli hocalardansa Cuper ismini denemek mantıklı ancak bizim ülkemizde böyle isimli yabancı hocaların başarılı olduğunu hatırlamıyorum ben.İyi mi kötü mü olacağını zamanla görürüz.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Aralık.2011, 21:16
Oha Cuper ve Ordu mu ? Harbiden ligimiz gelişiyor... :)

Emurafu
19.Aralık.2011, 22:13
Çarşamba günü Türkiyeye gelecek. İmzayı atıp yardımcıları ile birlikte Trabzona gidecekler.

Ligde bir takım hocasını kovar hemen Ziya Doğan,Mesut Bakkal,Yılmaz Vuralı getirirler. Artık bu isimlerden bunaldım.Farklı şeyler olsun. Aris'i Uefaya götürüp Uefa'da A.madridi 2 maçta yenmişlerdir.2,3 gün önce başkan Cuper ismini söylediğinde dalga geçende var. Başkan ne içmiş,Gider Yılmazı getirir diyorlardı.

Kaka Leite
19.Aralık.2011, 22:23
Çok iyi bir olay
Bu arada tam ben açacaktım konuyu varmış,sen açmışsın yapma böyle Şemsi :icon_biggrin:

KanaKe
19.Aralık.2011, 22:25
Oha Cuper ve Ordu mu ? Harbiden ligimiz gelişiyor... :)

cuper yaslanmis tr de alacagi parayi avrupada alamaz bu transfer ligin gelistigini mi gösteriyor size göre :)

Bordo61Mavi
19.Aralık.2011, 22:33
Bizim maca yetisiyormu yetismiyormu :D stadda dahi olsa Ordu bizi kesin yener.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Aralık.2011, 22:45
cuper yaslanmis tr de alacagi parayi avrupada alamaz bu transfer ligin gelistigini mi gösteriyor size göre :)
3 Kez Avrupa Kupası finali görmüş bir teknik adamın STSL'ye yeni çıkmış bir Karadeniz takımına gelmesi çok mu normal acaba size göre :)

Nocna Mora
19.Aralık.2011, 23:14
Yaşlanmış diyen arkadaş, Ferguson çok genç değil mi :)

semih99999
19.Aralık.2011, 23:52
bu adamın yüzünden ben hala valencia yı tutuyom :D inşallah resmi imzayı atarlar

footballer33
20.Aralık.2011, 00:07
Daha 10-12 sene evveline kadar Valencia ile Şampiyonlar Ligi finali yaşamış ve ardından İnter'e geçmiş bir teknik adamdan bahsediyoruz. Gerçi o zamanlardan bu zamana kadar git gide düşüş gösterdi ve bugünlere kadar geldi. Sanırım, artık yeni heyecanlar arıyor. Bu heyecanı Türkiye'de yaşayacak olması da güzel olacak ülkemiz açısından. Hayırlı olsun Orduspor'a. Bu sayede, kariyerinin son yıllarına gelmiş yıldız futbolcuların da transfer olacağını düşünüyorum Orduspor'a.

byariff
20.Aralık.2011, 01:58

450 bin euro ile 1 m euroda cok fazla para degil hani

El Barto
20.Aralık.2011, 02:02
Cuper'i takımın başına getir finalden önce kov geyiği vardı bir ara. :)

Umarım Orduspor ile iyi işler yapar hem Orduspor kazanır hem Türk futbolu.

Resmi imzayı da görelim de bir aksilik çıkmadan.

Tabii 5. hafta Hector Cuper adam değil diyen yorumcularımız da olmaz değil. Futboldan anlamıyor falan da denebilir. Umuyorum ki kıymeti bilinir.

BaGa TaRKaN
20.Aralık.2011, 02:33
Cuper, Dünya Kamuoyunda Ün Yapmış ve Bilinen Simalardan Eğer Gerçekse Orduspor Çok Önemli Bir İş Başarmış Demektir.

Tutar Tutmaz Ayrı Bir Dava Ama Cuper Bu Lige Çok Şey Katar :)

Emurafu
20.Aralık.2011, 03:07

Bugün veya Çarşamba gübü İstanbula gelecek.Basın önünde imzayı atıp Trabzona geçilecek.Takımı izledikten sonra Arjantine gidip eşyalarını toplayıp 27'sinde ilk antremanına çıkacak.

Sözleşme detayları yerlilerden bile hemen hemen az para alacakmış. Başarıya endeksli anlaşmışlar. Ordu Ligi ne kadar iyi bitirirse okadar yüksek para alacak. DelBosque havası yaratılmaya çalışılıyorda alakası yok. Başkan ileriye dönük projeleri anlatmış. Oda aklına yatıp kabul etmiş. Tabi önce Ordu kadrosunu falanda incelemiş.

Cuper + 4 Teknik Ekibi + Birde yanına yerli antrenör verlecek.

Başkan oyunculara yerli mi? yabancı mı? diye sormuş.Oyuncular futbolu iyi bilen, kariyeri tartışılmayan en önemlisi adil forma veren bir isim istemiş.

Cuper Ordu şehri için büyük reklam oldu.Ulusal kanallar şimdiden başkanı sıkıştırmaya başlamış. İlk bizim programa gelsin vs..vs..Dez avantajı tabiki var en önemlisi uyum, ligi tanıyana kadar Ordu az kayıpla atlatması gerekecek.Santander kariyerine bakmamak lazım, Arisdede dar kadro ile başarılı sonuçlar aldı. Arisde kahraman ilan edildi. Uefaya götürdü.. ve A.Madridi 2 maçtata yenip tur atladılar. 2009/2010 sezonu idi, Çark hep aynı isimler arasında dönüp duruyordu farklı isimlere dönmek iyi oldu.Bir hoca kovulsa hemen yılmaz vural gündeme geliyordu.

KanaKe
20.Aralık.2011, 12:41
Yaşlanmış diyen arkadaş, Ferguson çok genç değil mi :)

verdigin örnek cok absürd olmus gercekten :D ferguson dedigin adam hayatinin yarisini uniteda adamis yakaladigi basarilar ortada.. cuper en son hangi yilda kupa kaldirmis? en son hangi takimi yönetmis? tamam reklam icin güzel transfer fakat hersey reklam degil devami gelen bir basari isteniyorsa yerli bir hocayla anlasilmaliydi... neyse bize hayirli olsun demek düser :)

BaGa TaRKaN
20.Aralık.2011, 13:50
verdigin örnek cok absürd olmus gercekten :D ferguson dedigin adam hayatinin yarisini uniteda adamis yakaladigi basarilar ortada.. cuper en son hangi yilda kupa kaldirmis? en son hangi takimi yönetmis? tamam reklam icin güzel transfer fakat hersey reklam degil devami gelen bir basari isteniyorsa yerli bir hocayla anlasilmaliydi... neyse bize hayirli olsun demek düser :)

Yalnız Adamı Yaşlı Yaptınız Yahu :D

Cuper 56 Yaşında, Fatih Terim 58 Yaşında

byariff
20.Aralık.2011, 15:03
1 sampiyon kulupler kupasi finali
1 sampiyonlar ligi finali
1 uefa finali

kariyerini tartismaya gerek bile yok.

SAİT71
20.Aralık.2011, 21:35
BAna göre tutmaz, tutmayacaktır. Örnekleri daha önce görüldü. Bizim ligin takımlarına bizim ligi anlayacak tarzda yerli veya yerliye yakın bir hoca olması lazım. Olmaz. Ancak reklam açısından iyi bir transfer olmuş...

eXcitinG
21.Aralık.2011, 01:04
Cuper daha önce başarısız oLan bir çok popüLer hocaya göre başarıLı oLabiLir. Onun stiLi bizim Ligimize uygun. Cuper in takımLarı önce sert savunma yapar, boL pres yapar, rakibi bozar, ondan sonra goLü düşünür. Uzun vadede Orduya çok şeyLer katabiLir. Sadece arkasında duruLması ve istediği tarz adamLarın da aLınması gerek. Cuper ismi iLe Ordu hayatında göremeyeceği oyuncuLarı da şehrine getirebiLir.

Emurafu
21.Aralık.2011, 01:36
Cuper daha önce başarısız oLan bir çok popüLer hocaya göre başarıLı oLabiLir. Onun stiLi bizim Ligimize uygun. Cuper in takımLarı önce sert savunma yapar, boL pres yapar, rakibi bozar, ondan sonra goLü düşünür. Uzun vadede Orduya çok şeyLer katabiLir. Sadece arkasında duruLması ve istediği tarz adamLarın da aLınması gerek. Cuper ismi iLe Ordu hayatında göremeyeceği oyuncuLarı da şehrine getirebiLir.
Katılıyorum abi..Sadece kısa vadede işi zor, Orayıda az kayıpla atlatmamız lazım .Lucescuda bu sistemle başarılı oldu.

Cuper, Santanderde 4-2-3-1 sistemini daha çok kullanmış. Zaman zaman 4-4-2'ye dönmüş. Puan aldığı maçlara baktığımızda hep kısır skorlar var. 4-2-3-1 sistemini ligimizde bir çok takım uyguluyor. Hepside hemen hemen başarılı oluyor. Bu sistem için en önemli nokta, kanatların ve santraforunun iyi olması lazım. Zaten önemli isimlerle görüşmeler sürüyor.

Başarılı olduğu Aris dönemini incelediğimizde 4-4-2'den taviz vermemiş. Yunanistan kupasında takımı finale çıkarmış. Ligi 5. bitirmişler. Uefa kupasında grupları geçerek, elemelerde A.madridi 2 maçtada yenerek tur atlamışlar.

Lucescunun oyun stiline yakın olarak takımı oynatıyor.

Transferdede illaki yardımcı olacaktır. Takım içerisinde bile farklı hava yaratacaktır. Zaten kendisi adil forma veren bir hocadır.

footballer33
21.Aralık.2011, 01:44
1 sampiyon kulupler kupasi finali
1 sampiyonlar ligi finali
1 uefa finali

kariyerini tartismaya gerek bile yok.
Yalnız, adam bildiğin looser. :) Acaba, F.Bahçe ile Türkiye Kupası finaline çıksa sonuç ne olur? :D

(Bunu, Fenerbahçe de son yıllarda sürekli kupa finalinde kaybettiği için yazdım, art niyet aranmasın.)

byariff
21.Aralık.2011, 02:06
Katılıyorum abi..Sadece kısa vadede işi zor, Orayıda az kayıpla atlatmamız lazım .Lucescuda bu sistemle başarılı oldu.

Cuper, Santanderde 4-2-3-1 sistemini daha çok kullanmış. Zaman zaman 4-4-2'ye dönmüş. Puan aldığı maçlara baktığımızda hep kısır skorlar var. 4-2-3-1 sistemini ligimizde bir çok takım uyguluyor. Hepside hemen hemen başarılı oluyor. Bu sistem için en önemli nokta, kanatların ve santraforunun iyi olması lazım. Zaten önemli isimlerle görüşmeler sürüyor.

Başarılı olduğu Aris dönemini incelediğimizde 4-4-2'den taviz vermemiş. Yunanistan kupasında takımı finale çıkarmış. Ligi 5. bitirmişler. Uefa kupasında grupları geçerek, elemelerde A.madridi 2 maçtada yenerek tur atlamışlar.

Lucescunun oyun stiline yakın olarak takımı oynatıyor.

Transferdede illaki yardımcı olacaktır. Takım içerisinde bile farklı hava yaratacaktır. Zaten kendisi adil forma veren bir hocadır.

Katiliyorum Cuper"in Stili italyan futbolu ile ayni diyebilirim sert oyun ,ve 1-0 2-0 olsun benim olsun tarzinda oynuyor ama tecrubesiyle orduya birseyler verecektir diye dusunuyorum.

DisCo
21.Aralık.2011, 02:12
Orduspor'da ciddi bir potansiyel var. Belki arkasında çok büyük kitleler yok ya da ciddi bir basın gücüne sahip değil ama iyi yönetildiğinde ilk 3'ü zorlayabilecek bir ekip.

Takımların olağan dışına çıkıp farklı işler yapması benim hoşuma gidiyor. Cuper olmazdı da başka bir isim olurdu ama en azından ligin kısır teknik direktör döngüsüne kapılmadılar.

Cuper, iyi bir sistem adamı ve iyi bir süreç adamı olarak görülüyor. Tek sorunu süreci iyi yönetse de amaçlara ulaşmada sıkıntı yaşaması. Çoğu finalden eli boş dönmesini şansızlıkla, tesadüfle açıklanamaz. Ligde ve kupada şampiyonluk değilde ilk 5, yarı final Orduspor için başarı sayılabilir.