Log in

View Full Version : Halterde Şok!

BaGa TaRKaN
28.Aralık.2011, 13:01
İki defa doping yapan ve özel izinle yarışan Nurcan Taylan, ömür boyu spordan men cezasıyla karşı karşıya.

http://www.haber61.net/images/news/8965.jpg

KADIN Halter Milli Takımı’nın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcusu Nurcan Taylan 3. kez dopingli çıktı.

Uluslararası Halter Federasyonu’nun (IWF), 26 Ekim’de yaptığı kontrolde milli halterciden alınan numunesinde, yasaklı madde stereoid tespit edilmişti.
A numunesine itiraz eden Nurcan Taylan’ın B numunesi de önceki gün Almanya’nın Köln kentinde açıldı. Daha önce iki defa dopingli çıkan Taylan, özel izinle yarışmalara katılıyordu. Bu numunesi de pozitif çıkan Nurcan Taylan, IWF kurallarına göre ömür boyu spordan men cezası alacak.

Öte yandan Nurcan’ın bu durumu federasyon yetkililerince bilindiği için, 5-13 Kasım’da yapılan Dünya Şampiyonası için Fransa’ya götürülmüş ama son anda takımdan çıkarılarak yarıştırılmamıştı.

DHA

byariff
28.Aralık.2011, 15:28
sahsen uzulmedim umarim men edilir

KanaKe
06.Ocak.2012, 18:39
sahsen uzulmedim umarim men edilir

tek doping yapan o mu saniyorsun :) olimpiyat sporlarinda her atlet doping kullanir micheal phelps 7 adet altin madalyayi hile yapmadan mi kazandi sizce :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Ocak.2012, 18:59
tek doping yapan o mu saniyorsun :) olimpiyat sporlarinda her atlet doping kullanir micheal phelps 7 adet altin madalyayi hile yapmadan mi kazandi sizce :)

Hile mi yapmis, hem de olimpiyatta. Biraz saygili olalim, asilsiz suclamalarla bi yere varamayiz.

Doping tespit edildiyse eger, bence cezasi neyse verilmeli.

barahir
06.Ocak.2012, 19:00

İyi de niye yakalanmıyolar o zaman, bütün Dünya bize mi karşı ki :) Tamam yakalanlar da oldu Amerikalılardan ama bir elin parmağını geçmez..

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Ocak.2012, 19:02
İyi de niye yakalanmıyolar o zaman, bütün Dünya bize mi karşı ki :) Tamam yakalanlar da oldu Amerikalılardan ama bir elin parmağını geçmez..

Ben de aynen onu demek istemistim bi yandan. Su herkes bizim karsimizda psikolojisinden cikalim artik.

DaveJones
06.Ocak.2012, 19:55
Adam herkes bizim karşımızda demiyor ki. Phelps 7 altın madalyayı kazandığında yüksek teknoloji mayolar kullanılıyordu mesela. Halter gibi güce dayalı bir spor dalında da steroid kullanımı yaygındır diye düşünüyorum.

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Ocak.2012, 20:41
Konu disi belki ama o mayolar herkesin kullanimina acikti zaten, bi yasak yoktu. Ustuste kirilan rekorlar uzerine bi tartisma konusu olduydu o mayolar ve geriye donuldu, yani sadece phelps kullanmis degildi ki o mayoyu. Esit sartlarda alinmis madalyalardi sonucta. Bambaska bi konu yani o. Streoid kullanirlar ya da kullanmazlar bilemem ama bu madde yasakliysa mazur gorulemez.

Ralph
06.Ocak.2012, 20:43
Ben bu tür şeyleri kınıyorum açıkçası. Cezası neyse fazlasıyla çeksin.