PDA

View Full Version : "Almanya, Türk oyuncuları çalıyor"

SAİT71
31.Aralık.2011, 03:39
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/ozil-1325272420.jpg

İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, Almanya milli takımının Türk oyuncuları çaldığını ve bunun hırsızlık olduğunu söyledi.

İngiltere milli takımının İtalyan teknik direktörü Fabio Capello, The National'a zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
Bazı ülkelerin başka ülkelerin oyuncularını milli takımda oynatmasını hızsızlık olarak değerlendiren Capello, bunun en büyük örneği olarak ise Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiyi gösterdi.
Büyük kulüplerin genç yetenekleri küçük takımların ellerinden topladıklarını belirten İtalyan teknik adam, benzer bir durumun milli takımlarda da yaşandığını söyledi.
"Örneğin Almanya'nın kadrosunda 5 Türk kökenli oyuncu var. Onlar Türk milli takımında oynasa bambaşka bir yerde olabilirdiler" diyen Capello, bu oyuncuların maddi tekliflerle kafasının karıştırıldığını iddia etti.
Genç oyuncuların ailelerine iyi imkanlar sunularak seçimlerinin değiştirildiğini öne süren tecrübeli teknik adam, bunun hırsızlık olduğunu ifade etti. Capello, 2010 Dünya Kupası'nda 10'dan fazla farklı etnikten oynuncu bulunduran Almanya'nın Türk oyuncuları çaldığını öne sürdü.
Gana asıllı Danny Welbeck'i milli takıma almadan önce ailesi ile konuştuğunu belirten Capello, "Ailesi, İngiltere'de doğup büyüdüğü için İngiliz milli takımında oynamasından gurur duyacaklarını söyledi" diyerek de kendisini eleştirenlere cevap verdi.

Capello kulüplerin çocuk yaştaki yetenekli oyuncuları transfer etmesi ve milli takımların başka ülke oyuncularını oynatmalarının engellenmesi için de UEFA'yı göreve davet etti.

europeanconquer
31.Aralık.2011, 03:43
Her ne kadar o oyuncuları Almanlar yetiştirsede Capello haklı bence.

Edit:Kimse yanlış anlamasın ama bazı gerçeklerden kaçamayız.Durum vahim.

ALMANYA U17 MİLLİ TAKIMI FORMASINI GİYEN TÜRKLER

FUTBOLCU TAKIMI MEVKİ
,Koray Günther Schalke Defans
,Levent Ayçiçek W.Bremen Defans
,Emre Can B.Münih Defans
,Kadir Gökyar Schalke Defans
,Okan Aydın B.Leverkusen Forvet
,Samed Yeşil B.Leverkusen Defans
,İlkay Durmuş Hoffenheim Defans
,Koray Kaçinoğlu Duisburg O.Saha
,Arif Ekin Augsburg Forvet
,Levin Öztunalı Hamburg O.Saha
,Sinan Kurt B.Mönch. Forvet
,Erdal Öztürk Hoffenheim Forvet
,Murat Bildirici Wolfsburg Forvet

sananes
31.Aralık.2011, 04:03
Capello zırvalamış. Neden mi? Yani söylediğine hak verebilirim ama ben tutarsızlığından bahsetmek istiyorum.Bu oyuncuları Almanya çalıyor Türklerden diyen adam Welbeck'i milli takıma çağırıyor.Savunma olarak da Welbeck burda doğup büyüdü diyor,Mesut'u da bizim tarlada yetiştirdiydikte biz,Almanlar bizden önce gelip topladı sanki.

Tek derdi rakibi olarak gördüğü Almanya'ya laf etmek adamın.

sui generis
31.Aralık.2011, 04:07
dedikleri doğru ama neden şimdi söyledi bu adam ? günaydın... Almanya gücüne güç kattı, bu da zoruna gitti..

SAİT71
31.Aralık.2011, 04:23
Bana göre Capello söylediklerinde sonuna kadar haklı. Tamam yetiştiriyorsun oyuncuları ancak genç milli takımına bakınca sırf bir milletten (Türklerden) 5-6 adam var. Keza A milli takımda da var böyle oyuncular. Bakınca biraz haksızlık oluyor. Almanya'da sadece Türkler yokki. Bir çok milletten vatandaş var. Neden onlardan bizimki kadar oyuncu yok. Demek ki malzeme kaliteli.

Milli takımda oynayabilir Türk oyuncular. Ancak Almanya baskıyla sırf biz yetiştirdik diye oyuncuları kendi öz vatanlarının milli takımlarını seçmeleri halinde bazı haklarını elinden almakla tehdit edip zorla Almanya milli takımında oynatırsa sapına kadar karşısındayım. Eminim Almanyayı tercih eden oyuncuların bir çoğu bu haklardan olmamak için orda oynuyorlar. Capellonun dediğine çıkıyor. Oyuncuları bu şekilde zorla Alman milli takımında oynatmamaları lazım. Gönlüyle gidene eyvallah ama zorla asla....

barahir
31.Aralık.2011, 04:43
haklı olabilir de kendisi de aynı işi yapınca olmaz :) üstte laf sokmuş altta bizi seçti burda doğdu büyüdü demiş..

deniz.91
31.Aralık.2011, 11:53
Çok tutarsız bir açıklama alman milli takımını giyen türklerde danny wellbeckle aynı durumda oyuncular.Saömalamış

Alicanfmfan
31.Aralık.2011, 14:52
Bunu ''Batmayan Güneş'' olarak adlandırılan bir ülkenin teknik direktörünün söylemesi çok komik.

Homer J.S
31.Aralık.2011, 16:22
Capello'nun böyle düşündüğüne inanmak güç. Zira o futbolcuları yetiştiren de Almanlar, oynatanlar da Alman olmalı. Esas Türkiye alırsa o oyuncuları, biz hırsızlık yapmış oluruz.

Flawless Victory
31.Aralık.2011, 16:40
Bunlar İngilizlerin Almanlarla çekişmesinden kaynaklanan, Capello'nun değil de İngilizlerin düşünceleri.

kalemci
31.Aralık.2011, 16:54
Eğer FIFA izin verdiyse gayet tabi kullanır milli takımlar. Ama Fransa ve Almanya biraz abarttı bu işi :) Milletler karması takımları :)

RaSenGan
31.Aralık.2011, 18:26
Bir de şöyle bir şey var.Real Madrid'te oynuyor diye övündüğümüz oyunculara bakalım.Mesut,Nuri,Hamit.Mesut zaten Alman Milli takımında.Nuri ve Hamit ise Mesut gibi Almanya'da yetişmiş fakat bizim milli takımımızı tercih etmişler Türk oldukları için.Milliyetçiliği bir kenara bırakırsak adamları biz çalıyoruz.Orda yetişiyorlar,oranın futbol kültürünü alıyorlar vs..Şu an Avrupa'da diye gurur duyduğumuz 10 Türk futbolcu varsa 9'u Avrupa'da yetişmiş futbolculardır.Bir Arda var şu an bizde yetişip de giden ve iyi yerlerde olan.Orda yetişen oyuncuların tercihlerine saygı duymalıyız.Biz kendi işimize bakıp kendi alt yapımızla ilgilenmeliyiz.Almanlar'da niye bu kadar çok farklı uyruklardan futbolcular var ? Çünkü adamlar oyuncu yetiştirmesini biliyor.Hangi uyruktan olursan ol öyle bir yetiştiriyorlar ki 10 numara oyuncu oluyorsun.Biz daha kendi oyuncumuzu bile yetiştiremiyoruz.Böyle bir ortam varken onlar bizden çalıyor falan demek çok saçma olur.Capello da iyi saçmalamış.

Kaka Leite
31.Aralık.2011, 18:36
Almanya Futbol Federasyonu'nun Sportif Direktörü Matthias Sammer, İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Fabio Capello'nu açıklamalarına cevap verdi.

http://ressim.net/b/out.php/i5364480_matthias-sammer-2818266.jpg

31 Aralık 2011 Cumartesi - 15:50
AA
Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) sportif direktörü Matthias Sammer, göçmen kökenli oyunculara kapılarının açık olduğunu söyledi.
DFB'yi eleştiren İngiltere'nin teknik direktörü Fabio Capello'ya cevap veren Sammer, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Capello'nun sözlerine bir anlam veremediğini belirterek, "Spor, sadece toplumdaki gelişmeye göre hareket ediyor. Göçmen kökenli oyunculara kapımız açık, onlar hoş gelmiştir. Bu sporun bir görevi. Kimseyi ayartmıyoruz" dedi.

İtalyan teknik adam Capello, uluslararası bir etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, Almanya'nın Türkiye gibi ülkelerden yetenekleri çaldığını, onlara pasaport vererek kandırdığını öne sürdüğü ifade edildi.
Bild gazetesi de "İngiltere'nin teknik direktörü futbolumuza hakaret ediyor" başlığını kullanarak, bu duruma tepki gösterdi.
Haberde, Capello'nun İngiltere Milli Takımı'nda oynayan, ancak başka ülkeler için forma giyebilecek Theo Walcott, Ashley Cole ve Dennis Welbeck gibi 3 oyuncuya sahip olduğu hatırlatıldı.

sui generis
31.Aralık.2011, 18:44
bana onlar yetiştirdi, asıl çalan biziz mantığı yanlış geliyor. şöyle bakıyorum; anne ve babadan biri Alman olsa tamam derim de sen bildiğin Türksün. sadece orada yetişmişsin. orada yetişmek bence yeterli değil.

Homer J.S
31.Aralık.2011, 18:58
İnsanın vatanı doğduğu yer değil doyduğu yer oluyor ama, bu yüzden söyledim ben.

BaFraLı
31.Aralık.2011, 19:23
bana onlar yetiştirdi, asıl çalan biziz mantığı yanlış geliyor. şöyle bakıyorum; anne ve babadan biri Alman olsa tamam derim de sen bildiğin Türksün. sadece orada yetişmişsin. orada yetişmek bence yeterli değil.

Çok doğru . Oralarda doğmuş,büyümüş orda top oynamış diye o milletin takımına hizmet etmesi kadar saçma bir şey yok. İçlerinde Türklük varsa parayı pulu kenara koyup gelir aslanlar gibi milli takımlarında oynarlardı Mesut olsun diğer Türk olup Alman milli takımında oynayanlar olsun.

O yüzden Capello çok doğru söylüyo. Görüşlerine %100 katılıyorum. Ama Wellbeck örneği çok yanlış olmuş.

SAİT71
31.Aralık.2011, 19:44
Orada doğup büyüyüp orada yetişebilir. Ama şu unutulmasın ki bu gönül işidir. Eğer adam Türk milli takımını istiyosa Almanya müsade edecek. Eğer bir Türk kökenli oyuncu ben Alman gibi hissediyorum kendimi Alman milli takımında oynayacağım derse biz saygı duymak zorundayız.

Fakat Almanların, bundan sonra yetiştirdiğimiz oyuncuları kaptırmayacağız bunun için gerekli tedbirleri alacağız gibilerinden açıklamaları olmuştu. Ve Türk milli takımını seçenler Almanyadaki haklardan mahrum bırakılıyordu. Buda son derece yanlış birşey. Tamam sen yetiştiriyorsun ama sonuçta adamın bir milliyeti var buna saygı duyacaksın. Ha teklifini yaparsın seni seçerse seçer seçmezsede eyvallah diyeceksin. Hem almanlara hem türklere göre konuşuyorum. Sonuçta taktik disiplin onlardansa malzemede türkiyeden malzeme olmadan inşaati yapamazsınız. Eğer oyuncuyu zorla seçim yaptırırsanız o zaman çalarsınız asıl. Bence almanlar biraz haklardan mahrum kalırsınız, almanyada yaşamınız kolay olmaktan çıkar tarzı şeylerle zorlayarak seçtiriyorlar...

Lim10
01.Ocak.2012, 15:13
Lütfen orası yetiştirdi, mantıklı olan onları seçmesi gibi laflarla saçmalamayın.Fransa'da doğup, büyüyüp, futbol eğitimini tamamen burada almış; üstelik Fransız vatandaşlığıını seçse Fransız Milli Takımı'nda banko oynayıp, dünya futbolunda çok daha sükseli yerlere gelebilecek Afrika'lı oyuncular var bir sürü.Bu adamlar Fransa vatandaşlığını seçmeyip, afedersiniz kendi 2. sınıf ülkesinin Milli takımını seçip, formasını gururla giyiyorsa kusura bakmayın bizim çocukların bu işi hayli hayli yapması gerekiyor.Ha arada birkaç istisna çıkar.Özil gibi "Ben kendimi Alman gibi hissediyorum" deyipte Almanya'yı seçiyorsa buna lafım yok.Hatta isminide Hans olarak değiştirse memnun kalırım.Ama kalkıp 2 gün sonra bir maçta Türkçe küfür edip, SS'de de görüldüğü gibi kendi hür iradenle ellerini açıp dua ettiğin formanın müslüman bir ülke (üstelik senin ana vatanın) olmasını seçebilme imkanın varken, başka nedenlerden dolayı o ülkeyi seçtinse; o zamanda Capello'nun dediği yere geliriz işte.Acaba kendini Alman gibi mi hissediyorsun?Yoksa bir takım dayatmalar yada aklında kendi kurup oynadığın Ali Cengiz oyunları mı?

Şu U-17deki Türk oyunculara baksanıza yahu?

BaFraLı
01.Ocak.2012, 15:15
Lütfen orası yetiştirdi, mantıklı olan onları seçmesi gibi laflarla saçmalamayın.Fransa'da doğup, büyüyüp, futbol eğitimini tamamen burada almış; üstelik Fransız vatandaşlığıını seçse Fransız Milli Takımı'nda banko oynayıp, dünya futbolunda çok daha sükseli yerlere gelebilecek Afrika'lı oyuncular var bir sürü.Bu adamlar Fransa vatandaşlığını seçmeyip, afedersiniz kendi 2. sınıf ülkesinin Milli takımını seçip, formasını gururla giyiyorsa kusura bakmayın bizim çocukların bu işi hayli hayli yapması gerekiyor.Ha arada birkaç istisna çıkar.Özil gibi "Ben kendimi Alman gibi hissediyorum" deyipte Almanya'yı seçiyorsa buna lafım yok.Hatta isminide Hans olarak değiştirse memnun kalırım.Ama kalkıp 2 gün sonra bir maçta Türkçe küfür edip, SS'de de görüldüğü gibi kendi hür iradenle ellerini açıp dua ettiğin formanın müslüman bir ülke (üstelik senin ana vatanın) olmasını seçebilme imkanın varken, başka nedenlerden dolayı o ülkeyi seçtinse; o zamanda Capello'nun dediği yere geliriz işte.Acaba kendini Alman gibi mi hissediyorsun?Yoksa bir takım dayatmalar yada aklında kendi kurup oynadığın Ali Cengiz oyunları mı?

Tek solukta okudum abi. İşte benimde demek istediğim bu. Güzel özetlemişsiniz olayı.

RaSenGan
01.Ocak.2012, 15:32

Orası yetiştirdi mantıklı olan orayı seçmesi demiyor kimse.Seçebilir diyor.Seçince de adamı vatan haini ilan ediyor bazıları.Adam belki yetişip büyüdüğü kendine bu fırsatları veren ülkeye hizmet etmek istiyordur.Onun psikolojisini nerden anlayabilirsiniz ki ? Kendini Alman da hisseder Fransız da.Sonuçta Türk bu adam.Adama istediğiniz kadar Özil diyin Oezil diyin ne derseniz diyin.Türk Milli Takımı'nı seçmedi diye bu adama yabancı gözle bakamazsınız.Milli Takımımızda Kazım gibi ne İstiklal Marşını söyleyen aksine İstiklal Marşında sakız çiğneyen,ağzından Türkçe tek kelime duymadığımız bir adam var.Ama Kazım Türk.Neden ? Çünkü bizim milli takımı seçti.Mesut Alman.Neden ? Çünkü Alman milli takımını seçti.İşte sizin anlayışınız bu.Mesut geçen gün gelmiş akraba ziyaretine.Amcamgile geldim diyor :) Biraz kendinizi adamın yerine koyun.Çok gereksiz şeyler düşünüyorsunuz bence.Adam belki de o ülkeye borçlu hissediyordur kendini.İstediğini de seçer size ne ? Mesut şu an 2.ligte oynayan bir futbolcu olsaydı kimsenin umrunda olmazdı.Ama başarılı bir futbolcu olduğu için herkesin dilinde.Adamın Türklüğünü sorgulamak yerine kendi Türklüğümüze bakalım.Marco Aurelio'yu Türk yaptık bağrımıza bastık.Ama kendi Türk oyuncumuzu tercihleri yüzünden yerden yere vurduk.Biraz empati kurun.Biraz zihniyetinizi değiştirin.

sui generis
01.Ocak.2012, 15:40
Amcagile geldim ile kendimi Alman hissediyor olmak ters seyler bana göre...

SaLviO
01.Ocak.2012, 15:53
capello doğru söylüyor mustafa doğan açıklamıştı alman takımnda oynamazsam almanya liglerinde daha oynayamazsın diye tehdit ettiler demişti

mustafa doğan olmayadabilir tam hatırlamıyorumda böyle bi açıklama kesin var

Lim10
01.Ocak.2012, 15:56
Orası yetiştirdi mantıklı olan orayı seçmesi demiyor kimse.Seçebilir diyor.Seçince de adamı vatan haini ilan ediyor bazıları.Adam belki yetişip büyüdüğü kendine bu fırsatları veren ülkeye hizmet etmek istiyordur.Onun psikolojisini nerden anlayabilirsiniz ki ? Kendini Alman da hisseder Fransız da.Sonuçta Türk bu adam.Adama istediğiniz kadar Özil diyin Oezil diyin ne derseniz diyin.Türk Milli Takımı'nı seçmedi diye bu adama yabancı gözle bakamazsınız.Milli Takımımızda Kazım gibi ne İstiklal Marşını söyleyen aksine İstiklal Marşında sakız çiğneyen,ağzından Türkçe tek kelime duymadığımız bir adam var.Ama Kazım Türk.Neden ? Çünkü bizim milli takımı seçti.Mesut Alman.Neden ? Çünkü Alman milli takımını seçti.İşte sizin anlayışınız bu.Mesut geçen gün gelmiş akraba ziyaretine.Amcamgile geldim diyor :) Biraz kendinizi adamın yerine koyun.Çok gereksiz şeyler düşünüyorsunuz bence.Adam belki de o ülkeye borçlu hissediyordur kendini.İstediğini de seçer size ne ? Mesut şu an 2.ligte oynayan bir futbolcu olsaydı kimsenin umrunda olmazdı.Ama başarılı bir futbolcu olduğu için herkesin dilinde.Adamın Türklüğünü sorgulamak yerine kendi Türklüğümüze bakalım.Marco Aurelio'yu Türk yaptık bağrımıza bastık.Ama kendi Türk oyuncumuzu tercihleri yüzünden yerden yere vurduk.Biraz empati kurun.Biraz zihniyetinizi değiştirin.

Yalnız böyle zihniyet falan, germe beni Aygün.

europeanconquer
01.Ocak.2012, 15:57

1.Kazım'ın babası Türk.
2.Aurelio'ya Brezilya Milli Takımı'ndan teklif varmıydı da gitmedi?

Sekopej
01.Ocak.2012, 15:59
1.Kazım'ın babası Türk.

Kazım'ın annesi Kıbrıslı, bu sebeple Türk Milli Takımı'nda oynayabiliyor.

europeanconquer
01.Ocak.2012, 16:00
Kazım'ın annesi Kıbrıslı, bu sebeple Türk Milli Takımı'nda oynayabiliyor.

Ben babası Türk diye biliyordum :D Neyse sonuç olarak damarlarında Türk kanı var ama demi :0:

Homer J.S
01.Ocak.2012, 16:18
Babası Türk olsa soyadı Richards olmazdı zaten :)

Facx
01.Ocak.2012, 17:01
mesut ne zaman ben kendimi alman hissediyorum dedi g.inler öyle dedi diye biliyorum (isviçreli tabi) mesut madrid e gidincede madride giden ilk türk futbolcu olmanın gururunu yaşıyorum dememişmiydi ? ayrıetten teklif ilk alman milli takımından gitmiştir adamda garanti varken garantiyi rededip beklemek istememiştir en basitinden eren derdiyok kendisi söyledi türkiyeden teklif gelmedi gelse türkiyeyi seçerim diye

SAİT71
01.Ocak.2012, 18:12
Bence o yaşlarda futbolcular henüz doğru kararı verebilecek yaşta olmayabiliyorlar. Atıyorum 20-21 yaşında yani bizim yaşlarımızda hayati bir seçim yapması isteniyor. Ancak dediğim gibi Almanya bir takım diplomatik kozlar kullanarak oyuncuyu seçmesi için mecbur bırakıyor. Örneğin Özil'i soyunma odasında öpen Merkel değil miydi? İçin işine siyasi olayları bulaştırıyorlarsa çalıyorlar diyebiliriz rahatlıkla... Ancak şu unutulmasın; Oyuncu kendi isteğiyle seçip ben Almanım derse ona hiç bir şey diyemeyiz. Fakat ben Almanyanın yaptıklarından sonra oyuncu öyle söylese bile zor inanırım gibi...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
01.Ocak.2012, 19:51
Capello haklı.

RaSenGan
01.Ocak.2012, 20:14
1.Kazım'ın babası Türk.
2.Aurelio'ya Brezilya Milli Takımı'ndan teklif varmıydı da gitmedi?

Kazım'ın babasını görmedin sanırım adam siyahi :D
Aurelio Türk oldu nüfus cüzdanı falan var tamam da Mesut zaten orda yetişmiş.Onun zaten Alman vatandaşlığı vardı.Biz ülkemizle alakası olmayan bir adamı Türk yaptık Türk dedik ama kanı,toprağı,dili Türk olan Türkçe olan adamı Alman yapıyoruz.Neresi Alman bildiğin Türk işte.Siz inkar edin etmeyin bu adam Türk.

Yalnız böyle zihniyet falan, germe beni Aygün.

Sakin ol Samet başkan :D

Sekopej
01.Ocak.2012, 20:18
Mesut 10 yaşından sonra Almanya'ya gitmiş 12 yaşında falanmış gittiğinde, orada doğma büyüme deniyor, ekleyeyim dedim.

RaSenGan
01.Ocak.2012, 20:24
http://www.ntvspor.net/video-galeri/mesut-ozil-baba-ocagi-zonguldakta

Şunu izleyip bu adama Alman demek nasıl olur acaba :)

Addolorato
01.Ocak.2012, 21:47
Almanya'nın çalmak (!) hakkıdır. O ülke üzerinde futbola başlamış o ülkenin altyapı hocaları tarafından yetiştirilmiş , emek verilmiş bir futbolcuyu kendi ülkeleri adına oynatmak istemeleri haktır.

Nuri'yi Nuri yapan Almanlar'dır Hamit'i Hamit yapanda Mesut'u Mesut yapanda öyle. Benim için Mesut Alman değildir hatta hiçbirimiz için öyle olmamalı adamın anneside Türk babasıda Türk ama vefa borcunu ödemek adına ve belkide kupalar kazanabileceğini düşündüğü için Alman milli takımını seçmiştir iyide yapmıştır. Eğer bizi seçseydi ne 2010 Dünya Kupasında oynayabilirdi ne de 2012 Avrupa Şampiyonasında oynama şansı olacaktı.

Bence bizim Almanya'da ki gurbetçilerin peşinden akbaba gibi dolanacağımıza kendi çarpık altyapı sistemimizi düzeltmemiz gerek.

ForsakeN
01.Ocak.2012, 22:17
http://www.ntvspor.net/video-galeri/mesut-ozil-baba-ocagi-zonguldakta

Şunu izleyip bu adama Alman demek nasıl olur acaba :)

Nuri ile Mesut'u aynı kefeye koymak nasıl olur ? :) Benim gözümde Nuri, 10 tane Mesut eder

RaSenGan
01.Ocak.2012, 22:31
Nuri ile Mesut'u aynı kefeye koymak nasıl olur ? :) Benim gözümde Nuri, 10 tane Mesut eder

Nuri herkesin gözünde ayrıdır zaten.Nuri duruşuyla,efendiliğiyle,futboluyla,milli takım tercihiyle herkesin gönlünde taht kurmuştur (:

Night_Mare17
01.Ocak.2012, 22:49
Almanya'nın çalmak (!) hakkıdır. O ülke üzerinde futbola başlamış o ülkenin altyapı hocaları tarafından yetiştirilmiş , emek verilmiş bir futbolcuyu kendi ülkeleri adına oynatmak istemeleri haktır.

Nuri'yi Nuri yapan Almanlar'dır Hamit'i Hamit yapanda Mesut'u Mesut yapanda öyle. Benim için Mesut Alman değildir hatta hiçbirimiz için öyle olmamalı adamın anneside Türk babasıda Türk ama vefa borcunu ödemek adına ve belkide kupalar kazanabileceğini düşündüğü için Alman milli takımını seçmiştir iyide yapmıştır. Eğer bizi seçseydi ne 2010 Dünya Kupasında oynayabilirdi ne de 2012 Avrupa Şampiyonasında oynama şansı olacaktı.

Bence bizim Almanya'da ki gurbetçilerin peşinden akbaba gibi dolanacağımıza kendi çarpık altyapı sistemimizi düzeltmemiz gerek.

Belkide Serdar ve Mesut bizi seçse o turnuvalarda olabilecektik. Serdar - Nuri - Hamit - Arda - Mesut - Burak.

SAİT71
02.Ocak.2012, 00:41
Burada zaten Almanyada eğitim alıp orada büyüyen bir oyuncunun oranın milli takımında kendi gönlüyle oynamasına herkesin saygı duyacağında hemen hemen hemfikiriz. Sorun diplomatik yaptırımlar ile oyuncuların seçim konusunda bir tarafa kaydırılmasıdır. Oyuncu % 100 sadece dil ile ikna edilmek şartıyla bir milli takımı seçerse her iki taraf adınada çalmak kelimesi doğru olmaz. Ancak ben söylediğim gibi seçim olduğuna inanmıyorum. Orada yetişen %90 Türk oyuncular Türk aile geleneğiyle ve vatan özlemiyle büyüyorlar. Eskiden milli takımımızı seçen oyuncular varken şuan Almanları seçmeye başladılar. Medyaya yansıyan bir takım açıklamalarıda benim dediğim şekilde seçim yaptırıldığına inandırdı beni açıkçası...

DisCo
02.Ocak.2012, 04:25
Capello başka ülke futbolcularının herhangi bir milli takıma alınmasını eleştirmiyor. Zoraki bir olaydan bahsediyor.

Perde arkasını bilemeyiz ama Welbeck için teklif yaptık ve oyuncu İngiltere'yi seçti diyor. Almanya'nın ise teklif yaparken Almanya'yı seçmekten başka seçenek bırakmadığını belirtmiş.

Oyuncunun milli takımda oynaması için kim tarafından keşfedildiği, nerede yetiştiğinin önemi yoktur. Doğduğu ülke baş kriterdir. Oyuncu başka yeri seçiyorsa keyfi bilir ama zorla seçtiriliyorsa delikanlı olup seçmesin.

kalemci
02.Ocak.2012, 04:41
Dip not : Capello 1942'den beri İngilterenin tüm teknik direktörülerinden daha yüksek galbiyet yüzdesi elde etti ve buna rağmen başarı getiremedi.

Giallorossi
31.Ocak.2012, 00:58
Capello'yu severim ama burada ayıp etmiş. "Hatasız kul olmaz." diyip geçiyorum.

Mevzuya gelince... sen git doğru düzgün sistem kurma, oyuncu yetiştirme. Sonra da gurbetçilerden yararlanmak için Almanya'nın kapısını çal, "Eee, şey, biz, oyuncu alacaktık da." gibisinden şeyler söyleyerek oyuncu kapmaya çalış. Yok öyle yağma.