PDA

View Full Version : Felipe Melo ile Roportaj

byariff
02.Ocak.2012, 17:54
Soru: Türk futbolunu uyum sağlayabildin mi?, İtalya futbolu çok mu farklı?

Felipe Melo: Avrupa'da futbolun merkezi İtalya, İngiltere, İspanya ve Almanya. İtalya'da çok şey öğrendim. Özellikle taktik olarak. Bu yüzden Galatasaray'da daha iyi oynuyorum. Kendimi geliştirdim çünkü.

http://www.internetspor.com/data/news/1/1325510044-galatasaraymelo-145119110.jpg

Soru: Kültür olarak sorun çekiyor musun?
Felipe Melo: Ben İstanbul hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ben İstanbul'a ilk geldiğimde, Arabistan gibi bir yere geleceğimi umuyordum. Hep sakallı erkekler ve çarşaflı kadınlar bekliyordum. Ama Türkiye'nin yarısı Asya'da olmasına rağmen Avrupa'ya daha çok benziyor. Brezilya ile benzer yanları çok. Yemekler çok güzel. Ve insanları Brezilyalı gibi çok sıcak. Tek sorun trafik. Tam bir kaos. Aynı Sao Paulo'da olduğu gibi. Denizi çok güzel. Burayı çok sevdim.

Soru: İtalya'da eleştiriliyordun ama türkiye'de övülüyorsun. Sence İtalya'da haksız yere mi eleştirildin?

Felipe Melo: İtalya bu anlamda çok sıkıcı. İtalya'da futbol otoriteleri, çok şey bildiklerini sanıyorlar ama aslında hiçbir şey bilmiyorlar. Kazanınca dünyanın en iyisi olursun ama kaybedince mahfolursunuz. Beni İtalya'da en kötü transfer seçtikleri dönemde bile ben Konfederasyon Kupası kazanmıştım. Ben Fiorentina'da en iyi oyuncu seçildim. Ben bunu hiç ciddiye almadım zaten. Başarılı olduğuma inanıyorum.

Soru: Galatasaray ile sözleşmeniz 2012'de bitiyor. Juventus'a geri dönecek misiniz?

Felipe Melo: Juventus'a geri dönmek istemiyorum. Ben Juventus'tan ayrılmak için her şeyi yaptım. Buradaki performansımla bana saygı duymayı öğrendiler. Orası kurumsal bir yer. Birisinin kulübü değil orası sonuçta. Tahta bacak olmadığımı burda da ispatladım.

Soru: Brezilya'ya dönmeyi düşünüyor musun? Özellikle sana yakın olan Sao Paulo'ya?

Felipe Melo: 6 aylık kiralık dönecektim ama Galatasaray ile anlaştım. Burada aynı Brezilya'daki gibi kalabalık ve insanlar futbola tutkulu. Geri dönebilirim ama şimdi değil.

INTERNETSPOR

KanaKe
02.Ocak.2012, 18:37
Ben İstanbul'a ilk geldiğimde, Arabistan gibi bir yere geleceğimi umuyordum. Hep sakallı erkekler ve çarşaflı kadınlar bekliyordum.

artik sevgili basin her yeni gelen röportaj veren yabanci oyuncular icin sunlari yazmaktan vazgecsin bir kere akil var mantik var türkiyede oynayan onlarca brezilyali oyuncu var melo mutlaka bir kacini taniyordur onlarla transferden önce görüsmüstür sormustur sorusturmustur neden böyle birsey düsünsün? bikkinlik geldi artik su arabistan karsilastirmasindan arabistan neresi türkiye neresi politikadan az cok anlayan biri türkiyenin laik bir ülke oldugundan arabistana benzemeyecegini cok iyi bilir.

Rick Nelson
02.Ocak.2012, 22:36
Her futbolcunun önyargısı olabilir.Ki onlar da "insan"

Redrum
03.Ocak.2012, 00:00
artik sevgili basin her yeni gelen röportaj veren yabanci oyuncular icin sunlari yazmaktan vazgecsin bir kere akil var mantik var türkiyede oynayan onlarca brezilyali oyuncu var melo mutlaka bir kacini taniyordur onlarla transferden önce görüsmüstür sormustur sorusturmustur neden böyle birsey düsünsün? bikkinlik geldi artik su arabistan karsilastirmasindan arabistan neresi türkiye neresi politikadan az cok anlayan biri türkiyenin laik bir ülke oldugundan arabistana benzemeyecegini cok iyi bilir.

Türkiye'de 10 tane insana sorsan 7'si Arabistan Afrika'da der. Düşün Brezilyalı adam nereden bilsin?

RaSenGan
03.Ocak.2012, 00:07
Bu biraz da kendi ülkemizi dışarda nasıl tanıttığımızla alakalı.

Flawless Victory
03.Ocak.2012, 00:17
Bizim insanlarımız bile komşu ilini tanımıyorken Melo'nun böyle düşünmesi çok normal ki dışarıda Türkiye hiç de iyi anlatılmıyor kendi aralarında.

REsist JuvE11
04.Ocak.2012, 19:04
Kusura bakmayın ama ülkemize gelen klas yabancıların ülkemizle ilgili bilgi edinmeleri gerekir.Avrupada onca lig gezmiş,kültür görmüş bu futbolcular,kendini biraz olsun geliştirmiştir.Kendini geliştirebilmiş bir futbolcu da Türkiye'yi az çok DOĞRU tanımış OLMALIDIR.Benim,şehrinden dışarı çıkamamış gençlerim bile kitap,televizyon,internet aracılığıyla en ücra köşelerdeki ülkeleri tanıyabiliyorsa,milyonlarca dolar kazanan futbolcular da tanımak zorunda.Eğer tanımıyorsa oturup düşünsün derim.

nannar
04.Ocak.2012, 20:49
buna mı takıldınız yani o röportajda sadece ? :)

europeanconquer
04.Ocak.2012, 22:10
Yahu o kadar tartışmışsınız yazının devamını kimse okumadımı ?

''
Ama Türkiye'nin yarısı Asya'da olmasına rağmen Avrupa'ya daha çok benziyor. Brezilya ile benzer yanları çok. Yemekler çok güzel. Ve insanları Brezilyalı gibi çok sıcak. Tek sorun trafik. Tam bir kaos. Aynı Sao Paulo'da olduğu gibi. Denizi çok güzel. Burayı çok sevdim. ''

Bardağın birazda dolu tarafına bakın.

KanaKe
05.Ocak.2012, 00:49
benim anlatmak istedigim basin bunu kasitli olarak yaziyor bundan 10 sene önce gelen yabancilar neden öyle düsünmüyordu 10 senede ne degisti

Redrum
05.Ocak.2012, 03:09
benim anlatmak istedigim basin bunu kasitli olarak yaziyor bundan 10 sene önce gelen yabancilar neden öyle düsünmüyordu 10 senede ne degisti

Ak Parti iktidarı var diye, bilinçaltında bunları uyandırmak için yapılan şeyler işte.