PDA

View Full Version : PFDK Kararları (17.01.2012)

goosfraba
17.Ocak.2012, 19:18
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 17.01.2012 tarih ve 53 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.
1- GALATASARAY A.Ş. hakkında, mevcut kulübüyle sözleşmesi olan futbolcuyla kulübün yazılı iznini almadan transfer görüşmesi yapılmasından dolayı talimatlara aykırı hareket nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

2- EYÜPSPOR Kulübünün, 11.01.2012 tarihinde oynanan EYÜPSPOR - ESKİŞEHİRSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

3- GALATASARAY A.Ş.'nin, 10.01.2012 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - ADANA DEMİRSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 60.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

4- ADANA DEMİRSPOR Kulübünün, 10.01.2012 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - ADANA DEMİRSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 2.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

5- SİVASSPOR Kulübünün, 11.01.2012 tarihinde oynanan MERSİN İDMAN YURDU - SİVASSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle takdiren 8.750.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=246&ftxtID=14308

sui generis
17.Ocak.2012, 19:19
3- GALATASARAY A.Ş.'nin, 10.01.2012 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - ADANA DEMİRSPOR Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı takdiren 60.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına

tebrikler PFDK.

goosfraba
17.Ocak.2012, 19:22
http://haber.gazetevatan.com/arenada-bicakli-kavga/423473/1/Gundem

adam bıçaklamaya 60 bin TL ceza.

europeanconquer
17.Ocak.2012, 19:32
Bıçak bile değil.Kesici bir aletle adamın bacağını kesmişler.Hatta kesme bile değil.Çizilmiş.Bence normal olmuş ceza.

C h A o S
17.Ocak.2012, 19:34
Bıçaklama diyorsunuzda görüntüsü var mı?Siz değilmesiniz aylardır bas bas bağaran kanıt olmadan cart curt olmaz diye.Şimdi neyin davasındasınız siz?5 maç saha kapama felan mı bekliyordunuz?

Bordo61Mavi
17.Ocak.2012, 19:36
Trabzonsporu goremedim ? Sadri Sener nerde ?

LaigLeNoiR
17.Ocak.2012, 19:39
İnonu stadinda oldugunda yer yerinden oynamis ve Besiktasa soylenmeyen kalmamisti.

Simdiki durumda ise sadece 60.bin Tl.

Yorumsuz...

sui generis
17.Ocak.2012, 19:40
Trabzonsporu goremedim ? Sadri Sener nerde ?

15 gündür saldırmıyor kimseye.

byariff
17.Ocak.2012, 19:41
bicaklanma olayini emniyet yalanlamisti bildigim kadari ile.

LaigLeNoiR
17.Ocak.2012, 19:42
Bıçak bile değil.Kesici bir aletle adamın bacağını kesmişler.Hatta kesme bile değil.Çizilmiş.Bence normal olmuş ceza.

Evet Tirnak Makasi degil mi ?

Bicaklanan kisi gecen gun bir Tvye baglanmis ve tum olan biteni anlatmisti.

Hala bunun uzerine bicaklanma yok herhangi birseyle cizilmis demek yanlistir.

Bordo61Mavi
17.Ocak.2012, 20:21
15 gündür saldırmıyor kimseye.

Saldirmasalarda veriyordular 3-5 bisey :D

ReaList
17.Ocak.2012, 20:58
Yahu biz Everton maçında nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla !! seyircisiz ceza yedik , Shaktar maçında 1 kişinin burnu dahi kanamadı 2 maç ceza yedik. Yazıklar olsun sana Fenerasyon. Ayrıca bunlar hazırlık maçıydı.

Adamlar resmi maçta terör estiriyor şu cezalara bak.
Samiyendeyken 2.kattan adam attılar aşağı "Efendim atılan kişi beşiktaşlıymış" dediler
Volkan'ın kafasına doğru rakı şişesi attılar (çarpsa adam öldürür) atan fenerliler olabilir dediler
Kavga çıkmış adam bıçaklanmış tırnak makasıymış dediler :D
Münferit şeyler bunlar.

RaSenGan
17.Ocak.2012, 21:04
Yahu biz Everton maçında nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla !! seyircisiz ceza yedik , Shaktar maçında 1 kişinin burnu dahi kanamadı 2 maç ceza yedik.

Yalnız bu saydıkların yanlış kararlar değil.Yanlış bir karar varsa bu verilen kararda var bunlarda değil.Bunlar gayet yerinde olan kararlar.

ReaList
17.Ocak.2012, 21:16
Yalnız bu saydıkların yanlış kararlar değil.Yanlış bir karar varsa bu verilen kararda var bunlarda değil.Bunlar gayet yerinde olan kararlar.

Çok uzaklara gitmeyecem
Bursaspor-Beşiktaş (resmi lig maçı)
Fenerbahçe-Shaktar(hazırlık maçı)
İki maçta yaşanan olayları göz önüne aldığımızda Fenerbahçe 2 maçlık seyircisiz oynama cezası alırken Bursanın böyle bir ceza çekmemesinin neresi doğru karar ? Birinde şehir savaş alanı diğerinde tepki amaçlı bir eylem ve kimse zarar görmemiş, Evet ortada alınan bazı kararlar var ama bunlar arasında o kadar tutarsız o kadar çelişki var ki, Sezon başındandır PFDK'dan en fazla para cezası yiyen kulüp yine Fenerbahçe. En temiz maçımızda bile para cezası mutlaka yiyoruz. Bütün deplasman maçlarında para cezası yiyen ender kulübüz. Kurallar bize uygulandığı zaman pek bir ciddi başkası olunca gayriciddi olunca bu tepki ortaya çıkıyor.

barahir
17.Ocak.2012, 21:21

o zaman senin yazdıklarından, bugünkü kararın yanlış olduğunu çıkarıyorum? Doğru mudur?

RaSenGan
17.Ocak.2012, 21:37
o zaman senin yazdıklarından, bugünkü kararın yanlış olduğunu çıkarıyorum? Doğru mudur?

Karar doğru veya yanlış demiyorum.Sadece arkadaş kıyaslama yapmış.Bizlere bu şeylerden veriyorlar size yok demiş.O yapılan şeylere ceza gelmesi çok normal.Bizim durum daha karışık.Karara tamamen doğru veya tamamen yanlış diyemeyiz.Biraz hafif bir ceza olmuş ama saha kapatmaya kadar da gitmemeli.

goosfraba
17.Ocak.2012, 21:46
böyle bir olaya ne ceza verilirse verilsin, emsal olur.

yarın başka bir kulüp, aynı olaydan, galatasaray'ın aldığı hafif cezadan daha ağır ceza alırsa zorda kalan yine tff ve pfdk olur.

Nedvedmania
18.Ocak.2012, 06:55
Emniyetten bıçaklama olayına yalanlama geldi hala bıçaklama var diyorsunuz. Ayrıca aşağıdaki haberde kamera kayıtlarına göre göz altına alınan 4 kişi serbest bırakıldı diyor. Bıçaklama olayı ne zamandan beri suç değil ? Bıçaklama olsaydı adamı en azından göz altında tutarlardı 1-2 gün.

Bıçaklama olsa bile bence saha kapatılmamalı. O kadar kamera var adamı bulsunlar atsınlar hapse. 1 kişinin suçunu niye binlerce insan çeksin ?

Samiyendeyken 2.kattan adam attılar aşağı "Efendim atılan kişi beşiktaşlıymış" dediler
Şuna attılar demeyin deli oluyorum. Adam kendisini attı bilerek. Kendi gözlerimle gördüm. Dayak yediği adamdan kaçmak için sürüklenerek aşağıya attı kendini. İçkili olduğu için büyük ihtimalle aradaki mesafeyi kısa sandı.

GeNç KaRTaL
18.Ocak.2012, 07:50
Bu federasyon zaten gelir gelmez sanki hiçbir şey olmamış gibi Bursaspor'un cezasını kaldırarak emsal,timsal diye bir şey bırakmadı.

IcedEarth
18.Ocak.2012, 11:07
Bravo beyler herkes rakip takıma çok güzel laf sokuyor..

ReaList
18.Ocak.2012, 13:23
Nedvedmania: 1 kişinin suçunu niye binlerce insan çeksin ?

Biz farklı bişey mi savunuyoruz ? Eğer bir ceza uygulanacaksa herkese eşit olmalı. İş Beşiktaş Fener olunca binlerce insan cezalandırsın, Galatasaray'ın ne zaman başına gelse Münferit deyip geçiştirilsin.

Nedvedmania
18.Ocak.2012, 14:13
Biz farklı bişey mi savunuyoruz ? Eğer bir ceza uygulanacaksa herkese eşit olmalı. İş Beşiktaş Fener olunca binlerce insan cezalandırsın, Galatasaray'ın ne zaman başına gelse Münferit deyip geçiştirilsin.

Aynı şeyi savunuyorsak sorun yok zaten. Ama sorun kendisi atlayan bir adama atıldı demek. Benim kızdığım bu.

LadroN
18.Ocak.2012, 15:20
Olayın detaylarını çok bilmememekle beraber sanıım iki tarafta biribirinden şikayetçi olmamış.Olay gözlemci raporlarında da yokmuş.Sanırım gözlemci raporlarında olmayan bir şey için saha kapama cezası veremezler.