Log in

View Full Version : Pele"den Messiye Nasihat

byariff
21.Ocak.2012, 16:04
Dünya futbolunun efsane ismi Pele, Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi için ilginç sözler söyledi. Pele, Messi'nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olması için kendisini milli takımında da göstermesi gerektiğini söylerken, Messi'nin kendisi gibi 1283 gol atıp, 3 dünya kupası kaldırması halinde kıyaslanmayı kabul edebileceğini de sözlerine ekledi! İŞTE PELE'NİN MESSİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ..

http://www.turkspor.net/images/news/peleeeeeeeee.JPG

Futbolun efsane isimlerinden Pele, Barcelona'nın yıldız futbolcularından Lionel Messi'nin, ''tüm zamanların en iyi futbolcusu'' konumuna gelmek için kendisini uluslararası alanda geliştirmesi gerektiğini savundu.

Pele, Fransa'da yayımlanan Le Monde gazetesine verdiği demeçte, 3 yıl üst üste yılın futbolcusu seçilen Messi'nin, Barcelona için mükemmel bir futbolcu olduğunu, ancak Arjantin Milli Takımı formasıyla aynı başarıyı sağlayamadığını belirtti.

Messi'nin ancak kendisi gibi 1283 gol attığında ve kendisi gibi 3 dünya kupası kaldırdığında kendisiyle kıyaslanabileceğini ifade eden Pele, ''Rekorlar kırılmak içindir. Ancak, benim rekorumu kırmak zor'' diye konuştu.

Pele, kendisine sürekli olarak yeni Pele'nin ne zaman doğacağının sorulduğunu, bunun ise hiçbir zaman olmayacağını kaydetti.

TURKSPOR

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Ocak.2012, 16:07
Pele birazcık abartıyor gibi bu işi :p

barahir
21.Ocak.2012, 16:08
zaten ben Messi'yi Peleyle değil Maradonayla kıyaslıyorum şahsen, kaldı ki Maradona'da Peleden daha iyidir benim gözümde..

byariff
21.Ocak.2012, 16:10
Mukemmel topcu oldugunu soylemis zaten pele, pele dogru soluyor messi milli takimda "0"

Homer J.S
21.Ocak.2012, 16:47
Pele kendini övmeyi vazgeçmediği sürece dünyanın en iyisi olamaz gözümde zaten, Messi bildiği gibi devam etsin tavsiye alınacak daha önemli futbolcular var.

sananes
21.Ocak.2012, 16:50
Pele geçileli çok oldu. derdi 1000 gol barajıysa onu Romario bile geçti ki Pele gibi amerika kıtasında yapmadı bunu avrupanın üst düzey liglerinde de oynadı.

Facx
21.Ocak.2012, 17:12
Mukemmel topcu oldugunu soylemis zaten pele, pele dogru soluyor messi milli takimda "0"

messi milli takımda 0 değil milli takımı 0 maçları az izlersen görürsün zaten messiyi ofansif ortasaha gibi oynatma çabasını bıraksalar 0 olan takımı kurtarır belki

SacrificeGGTC
21.Ocak.2012, 18:50
Pele'ye harfiyen katılıyorum. Söylenecek herşeyi söylemiş zaten.

maNga 33
21.Ocak.2012, 19:41
pele günümüzde oynasaydı 1283 golü, 3 dünya kupası ancak rüyasında görürdü 50 yıl öncesi futbolla günümüzdeki futbol kalitesi asla kıyaslanamaz

Facx
21.Ocak.2012, 21:06
pele günümüzde oynasaydı 1283 golü, 3 dünya kupası ancak rüyasında görürdü 50 yıl öncesi futbolla günümüzdeki futbol kalitesi asla kıyaslanamaz

onu geçtim bu adam avrupada bile oynamamış ya neymar brezilya liginde 1000 golü geçse dünyanın en iyi oyuncusuyum mu dicek yani saçmalık

byariff
21.Ocak.2012, 21:19

Gunumuz Futbolu Daha iyi Gelisim bakimindan ama Eski topcular gunumuz topcularina 1000 degil 10000 bin basar pele"yi kucumsemeye gerek yok 3 dunya kupasini messi yada baska bir futbolcu kaldirsin ozman gorelim , Yorumlardan anlasildiki basliga gore yorum yapiyorsunuz Pele diyorki messi kendi takiminda cok iyi ama dunyada en iyi olmasi icin milli takimdada birseyler yapmasi gerekiyor e adam hakli madem yildiz futbolcu ise milli takimadada kendini gostercek galibiyetler aldircak messiden su ana kadar gormedik birseyler, + pele,maradona eslesmeside yanlis pelenin oynadigi donem ile maradonanin oynadigi donem ayni degildir , Pele gelmis gecmis en buyuk efsanedir buyuklerimin anlattigi kadari ile boyle bilirim ben.

maNga 33
21.Ocak.2012, 23:29
Gunumuz Futbolu Daha iyi Gelisim bakimindan ama Eski topcular gunumuz topcularina 1000 degil 10000 bin basar pele"yi kucumsemeye gerek yok 3 dunya kupasini messi yada baska bir futbolcu kaldirsin ozman gorelim , Yorumlardan anlasildiki basliga gore yorum yapiyorsunuz Pele diyorki messi kendi takiminda cok iyi ama dunyada en iyi olmasi icin milli takimdada birseyler yapmasi gerekiyor e adam hakli madem yildiz futbolcu ise milli takimadada kendini gostercek galibiyetler aldircak messiden su ana kadar gormedik birseyler, + pele,maradona eslesmeside yanlis pelenin oynadigi donem ile maradonanin oynadigi donem ayni degildir , Pele gelmis gecmis en buyuk efsanedir buyuklerimin anlattigi kadari ile boyle bilirim ben.

konunun tamamını okudum merak etme peleyi küçümsemem çünkü banada büyüklerim anlattı peleyi sen beni tam olarak anlamamışsın benim demek istedğim pele günümüzde oynasa bu başarıları asla yakalayamazdı ve bu lafımın sonuna kadar arkasındayım
Eski topcular gunumuz topcularina 1000 degil 10000 bin basar demişsin 80ler öncesinde oynan futbolun basit olduğunu düşünüyorum. teknik, zihinsel, fiziksel vs. kıyaslarsak günümüz futbolu geçmişten çok daha üstün olduğunu düşünüyorum

lexoqe
21.Ocak.2012, 23:42
İkisi de güzel futbolcu ama en iyisi iyi oynayabilen futbol takımıdır.

Sheriff
22.Ocak.2012, 01:29
konunun tamamını okudum merak etme peleyi küçümsemem çünkü banada büyüklerim anlattı peleyi sen beni tam olarak anlamamışsın benim demek istedğim pele günümüzde oynasa bu başarıları asla yakalayamazdı ve bu lafımın sonuna kadar arkasındayım
Eski topcular gunumuz topcularina 1000 degil 10000 bin basar demişsin 80ler öncesinde oynan futbolun basit olduğunu düşünüyorum. teknik, zihinsel, fiziksel vs. kıyaslarsak günümüz futbolu geçmişten çok daha üstün olduğunu düşünüyorum
Dediğin gibi olsaydı o zamanlar bu başarıları yakalayabilen başka oyuncularda olurdu. Pele'ye sonuna kadar katılıyorum, benim gözümde dünya kupasına damga vurmayan oyuncu hiç bir zaman dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilemez. Zidane'yi gösteririm, Ronaldo Nazario'yu gösteririm ama Messi'yi şu anda göstermem. İyi futbolcudur lafım yok ama ne Cristiano Ronaldo'nun, ne Messi'nin şu anda dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilmesi benim kriterlerimde bana göre imkansızdır.

eXcitinG
22.Ocak.2012, 03:17
Dediğin gibi olsaydı o zamanlar bu başarıları yakalayabilen başka oyuncularda olurdu. Pele'ye sonuna kadar katılıyorum, benim gözümde dünya kupasına damga vurmayan oyuncu hiç bir zaman dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilemez. Zidane'yi gösteririm, Ronaldo Nazario'yu gösteririm ama Messi'yi şu anda göstermem. İyi futbolcudur lafım yok ama ne Cristiano Ronaldo'nun, ne Messi'nin şu anda dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilmesi benim kriterlerimde bana göre imkansızdır.

Şefim noktayı koymuş, dağıLabiLiriz.

nekop
22.Ocak.2012, 04:30
Milli takımda daha 24 yaşında olmasına rağmen 66 maç 19 gol atmış. Hiç demek yanlış olur ama bende kendisinden bir dünya kupası patlaması bekliyorum. Daha 3 dünya kupası görme şansı var. Birini mutlaka değerlendirecektir.

Feanaro
22.Ocak.2012, 06:09
"Dediğin gibi olsaydı o zamanlar bu başarıları yakalayabilen başka oyuncularda olurdu."
sözü noktayı koymuştur bence.