View Full Version : Rakip Takım Taraftarlarının Maç Konularına Yorum Yapması
Legendary
25.Ocak.2012, 21:52
Benim fikrime göre büyük takımlar ya da ezeli rakiplerin taraftarları birbirlerinin konularına yazmamalı.Kötü bir şey yazmasa da insanı geriyor , sinirlendiriyor.Ben öyle çok takip eden biri değilim ama bu konuda Fenerliden çok rakip taraftar görmek onların da Belediye taraftarı olmamalarına rağmen Belediye gol attığında sevinip , Belediye taraftarıymış gibi davranmaları beni geriyor açıkçası.
Corpus
25.Ocak.2012, 21:56
Recep kusura bakma ama fikrine katılmıyorum. Futbolda rakip taraftarlar olmazsa hiçbir zevki kalmaz. Sahada oynanan futbol seyirciler içindir.
GeNç KaRTaL
25.Ocak.2012, 21:57
Bu bahsettiğin şeyler inan çok basit şeyler.Eğer geriyorsa girip okumayacaksınız ve böylece gerilmeyeceksiniz.Başka çaresi yok.Çünkü burası taraftar forumu değil.
Flawless Victory
25.Ocak.2012, 21:59
Seni rahatsız eden başkalarının yorum yazması değil kardeş, aldığınız yenilgi. Bunları karıştırmamak lazım.
Nedvedmania
25.Ocak.2012, 22:01
Laf sokma olmadığı sürece isteyen istediğini konuya istediği mesajı yazmalı bana göre.
Mesela birazdan biz Ankaragücü'nden gol yiyebiliriz. İsteyen istediği kadar "Goooool" yazsın bu beni kışkırtmaz. Sevinmek hakları tabiki. Yada bizim sevinmemiz bizim hakkımız. Ezeli rekabet diyoruz biz buna :)
kalemci
25.Ocak.2012, 22:02
İşte böyle düşünceler yüzünden deplasman yasağı kondu, bunlar futbolun güzellikleri bence, sevinmek, üzülmek hatta kızmak, kızdırılmakta. Saygı sınırları içinde tabi ki.
Ben haftada +15 maç seyrediyorum, hangi lig veya hangi takım olursa olsun bi taraf tutarım. Tuttuğum taraf Fenermiş, Cimbomuş farketmez. Maçın heyecanı için daha iyi oluyor bi taraf tutmak. Gerçekte tuttuğum takımdan tek farkı sadece 90 dakika olması. Herkesin birisini destekleme hakkı vardır bana göre hele rakibinin maçında karşı taraf gol atınca sevinmek en doğal hakkıdır.
SaLviO
25.Ocak.2012, 22:02
Yorum yazmakda herkes özgür ama iğneleyici laflar gelince insan ister istemez hele bide tuttuğu takımı yenildiği zaman cevap vermesi çok normal en basiti arkadaş kızmasın ama
gol 1 1
gooolllll webo attı 2 1
GeNç KaRTaL
25.Ocak.2012, 22:03
Seni rahatsız eden başkalarının yorum yazması değil kardeş, aldığınız yenilgi. Bunları karıştırmamak lazım.
Bu maça özel bir durum değil. Bir süredir böyle bir rahatsızlık var ve konu içerisinde bu konuyla ilgili iğneleyici yorumlar yapılıyor.Recep bu konudaki rahatsızlığını dile getirdiği için mesajını taşıyarak ayrı bir konuda tartışılmasını istedim.Çünkü bu iğnelemeler can sıkıcı bir hal almaya başladı.Bir sonuca varalım artık istiyorum.
sui generis
25.Ocak.2012, 22:03
ne alakası var aldığımız yenilgiyle. komikleşiyorsunuz.. Fenerbahçe maçlarında sadece bu oluyor Recep o yüzden zor.
europeanconquer
25.Ocak.2012, 22:04
Biz Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekliyoruz Gaziantep,İBB,Manisa hiç biri umrumuzda değil.Umrumuzda değil derken Fenerbahçe'nin rakibinin kim olduğu umrumuzda değil.Yeter ki Fenerbahçe puan kaybetsin ki arayı açalım.
kalemci
25.Ocak.2012, 22:05
Dostum sadece Fener maçlarında olmuyor BJK, FB, GS, TS, BURSA maçında oluyor.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:06
Tartışmayı başlatan laf sokma girişiminde bulunan ilk kimse, yöneticiler onu özel mesaj yoluyla uyarabilir. Aynı şekilde 3 uyarıdan sonra ceza verilebilir.
ReaList
25.Ocak.2012, 22:07
Bence böylesi daha güzel her hafta farklı farklı renklere bürünen insanları görmek güzel :D
SaLviO
25.Ocak.2012, 22:07
Aynı şekilde bizde gs için ama hiç bi zaman girip ben gol 1 1 gooooooolllllllllllllllllllllllllllll 2 1 yazmadım bu resmen provakatörlükdür
Biraz empati yaparak yorum yazsak herseş hallolur aslında
europeanconquer
25.Ocak.2012, 22:09
Ne yönden provakatörlüktür ?
Nedvedmania
25.Ocak.2012, 22:09
Bence böylesi daha güzel her hafta farklı farklı renklere bürünen insanları görmek güzel :D
Cidden böyle mi düşünüyorsunuz ? İBB taraftarı olduğumuzu mu düşünüyorsunuz ? Aşağıda da dendiği gibi İBB'nin gol attığına değil Fener'in gol yediğine seviniyoruz. Fener yenildiğinde sevinmemiz en doğal hakkımız. Rakibiz yahu heralde sevinicez. Beşiktaş gol yediğinde de seviniyoruz size özel bi durum değil bu.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:10
Provakatörlük bir takım gol attığında sevinmek midir ? Madem öyle Fenerbahçe gol attığında siz sevinince rakip takım taraftarı da üzülebilir. Hiç kimse sevinmesin yazmasın olur mu böyle saçma şey !
sui generis
25.Ocak.2012, 22:10
Dostum sadece Fener maçlarında olmuyor BJK, FB, GS, TS, BURSA maçında oluyor.
her maç oluyor olabilir ama Fenerbahçe maçı kadar hiç olmuyor.
ep;2175499']Benim fikrime göre büyük takımlar ya da ezeli rakiplerin taraftarları birbirlerinin konularına yazmamalı.Kötü bir şey yazmasa da insanı geriyor , sinirlendiriyor.Ben öyle çok takip eden biri değilim ama bu konuda Fenerliden çok rakip taraftar görmek onların da Belediye taraftarı olmamalarına rağmen Belediye gol attığında sevinip , Belediye taraftarıymış gibi davranmaları beni geriyor açıkçası.
Aslında güzel bir öneri olarak duruyor. Çünkü vermek istediğin mesajın ne demek olduğunu anlayabiliyorum.
Sırf ortamı germek için konularda bekçilik yapma olayını eleştiriyorsun. Bu iş böyle olacaksa varsın kimse yazmasın diyorsun.
Belki futbol bölümünü toptan kapatırız. O da bir fikir.
attirson
25.Ocak.2012, 22:12
Ne yönden provakatörlüktür ?
Ben artık böyle yapıcam sizin maçlarınızda problem olmuyor madem.
kalemci
25.Ocak.2012, 22:13
Aslında güzel bir öneri olarak duruyor. Çünkü vermek istediğin mesajın ne demek olduğunu anlayabiliyorum.
Sırf ortamı germek için konularda bekçilik yapma olayını eleştiriyorsun. Bu iş böyle olacaksa varsın kimse yazmasın diyorsun.
Bence çok iyi bi fikir. Ya kimse, ya herkes. Zaten bi ton taraftar sitesi var piyasada. Bide yüzde 99un aynı takımı tuttuğu siteler, bu sıkıntılar olmadan orada da çok rahat vakit geçirebilir rahatsız olanlar.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:14
Herkes istediği takımın golüne "saygı çerçevesinde" istediği gibi sevinir buna kimse birşey söyleyemez ki biz söyleyebilelim veya bizim için sorun olsun.
Ama bakın dikkatle altını çiziyorum : Saygı çerçevesinde
attirson
25.Ocak.2012, 22:15
Herkes istediği takımın golüne "saygı çerçevesinde" istediği gibi sevinir buna kimse birşey söyleyemez ki biz söyleyebilelim veya bizim için sorun olsun.
Ama bakın dikkatle altını çiziyorum : Saygı çerçevesinde
Küfür ederek sevinecek halimiz yok.GS'lilerin bizim forumda yaptıklarını yapıcam sadece.
LadroN
25.Ocak.2012, 22:16
ne alakası var aldığımız yenilgiyle. komikleşiyorsunuz.. Fenerbahçe maçlarında sadece bu oluyor Recep o yüzden zor.
Sanırım sizde hep bize yükleniyorlar, biz Fenerbahçe'yiz herkes bize karşı, 17'ye 1 gibi düşünceler saplantı haline gelmiş.
Aynı şekilde bizde gs için ama hiç bi zaman girip ben gol 1 1 gooooooolllllllllllllllllllllllllllll 2 1 yazmadım bu resmen provakatörlükdür
Biraz empati yaparak yorum yazsak herseş hallolur aslında
Taraftarlar açısından tuttuğun takımın kazanmasının belki de tek getirisi rakip taraftara taklımak için eline bir fırsat geçmiş olmasıdır.Siz kazananınca arkadaşlarınızla dalga geçmiyor musunuz?Bunu da öyle düşünün.Ha biri gelir X takımın Avrupa maçında rakip gol attığında goooooool yazar o provakasyondur.Biri GS-Bordeaux 4-3 biten maçta ceza almıştı bu yüzden.
kalemci
:D:D Sidik yarışı oldu şuandan itibaren
europeanconquer
Gol yediğimizde sevinebilirsiniz tabi ki.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:19
Küfür ederek sevinecek halimiz yok.GS'lilerin bizim forumda yaptıklarını yapıcam sadece.
Şu GSlilerin FBlilerin BJKlilerin lafı hiç hoşuma gitmiyor nedense. Siyaset olmasın diye yazamıyorum ama insanlar böyle şeyler kullanmaya alıştırıldıkları için toplum içinde aşırı kutuplaşmalar ve bu tip çatışmalar çıkıyor.
Bilmiyorum o "GSliler" in neler yaptığını ? Neler yapıyorlar acaba örnek verebilir misin ?
ReaList
25.Ocak.2012, 22:19
Cidden böyle mi düşünüyorsunuz ? İBB taraftarı olduğumuzu mu düşünüyorsunuz ? Aşağıda da dendiği gibi İBB'nin gol attığına değil Fener'in gol yediğine seviniyoruz. Fener yenildiğinde sevinmemiz en doğal hakkımız. Rakibiz yahu heralde sevinicez. Beşiktaş gol yediğinde de seviniyoruz size özel bi durum değil bu.
Şimdiden altını çiziyorum herkese göre farklı olabilir bu benim görüşüm ; Her koyun kendi bacağından asılır. Ben rakip takım gol yediğinde neden sevineyim ki? 3 puanlık sistemde sen kazandıktan ve şampiyon olmak için gerekli başarıyı gösterdikten sonra gerisinin ne önemi var. ama takımın bunu başaracak cesareti gösteremez "umarım x takım kazanır, oleyy oleyy gol attıllar yaşasın" tavrı takınırsan ben bunu garipserim.
Nedvedmania
25.Ocak.2012, 22:20
Bilmiyorum o "GSliler" in neler yaptığını ? Neler yapıyorlar acaba örnek verebilir misin ?
Gol yerine Gooool yazmışız. :)
attirson
25.Ocak.2012, 22:22
Şu GSlilerin FBlilerin BJKlilerin lafı hiç hoşuma gitmiyor nedense. Siyaset olmasın diye yazamıyorum ama insanlar böyle şeyler kullanmaya alıştırıldıkları için toplum içinde aşırı kutuplaşmalar ve bu tip çatışmalar çıkıyor.
Gir bak maç forumuna gör örnekleri. :)
SaLviO
25.Ocak.2012, 22:23
gol ile gooool yazmanın ne kadar farklı olduğunu sende biliyosun
Corpus
Gir bak maç forumuna gör örnekleri. :)
Ben sizi rahatsız edenleri öğrenmek istiyorum.
attirson
Biraz dikkatli bakarsan sadece o değil herşeyde taraflı yorumlar.
C h A o S
Allah'ım yarabbim ha gol 2-1 yazmış ha gooool 2-1 yazmış.Aradaki 4-5 tane "o" harfi sizi geriyorsa zaten hiç girmeyin maç konusuna.Ayrıca bu sadece Fenerbahçe için geçerli değil.Her maç konusunda bu durum böyle.
Zaten ortam gerici mesajlar olduğunda siliniyor hemen.Şayet siz silinmeyen mesajlardan geriliyorsanız yapacak bir şey yok.
di canio
25.Ocak.2012, 22:24
Yasaklar hiçbirşeyi çözmez. Yasaklara hep karşı çıktım bugüne kadar. İnsanlara inandığım için karşı çıktım. İnsanların iyiliği, rahatı, huzuru için yasak konulmamalı. Ütopyadır, beyhude bir beklentidir ama insanların sorunlarını, anlaşmazlıklarını kendi aralarında anlayışla çözebileceğini umdum, umuyorum. Burası tek bir insan tipinin bulunduğu bir forum değil. Burası özünde sportif faaliyetlerin konuşulup tartışıldığı bir forum değil. Sadece maç sahibi takım taraftarlarının yazabileceği bir forum yerine hiç bir maç başlığı olmayan bir forumu yeğlerim. Böyle bir öneriyi beğenmediğim gibi bu öneriye neden olan bazı kötü kullanımları da beğenmemekteyim. Arkadaşımızın bahsettiği gibi maç konularında, daha geniş bakarsak spor forumlarında rakibi germek için özel çaba sarfedenler de var. Özel ricam; ya bu düşüncedeki arkadaşlar kendilerine çeki düzen versinler ya da DisCo'nun dediği gibi toptan kapansın bu alanlar.
furkan58
25.Ocak.2012, 22:26
Fenerbahçe maç forumlarında bizlerden çok başka takım taraftarları yazıyor . Belkide ondan en çok mesajlar Fenerbahçe konularına yazılıyor ve tartışma çıkıyor .
LadroN
25.Ocak.2012, 22:28
Toptan kapanmamalı kesinlikle.Ortamı gerenlere ağır cezalar verin çok daha iyi hem bizde mutlu oluruz.
Oradaki 4 "o" harfi sizi geriyorsa girmeyin o zaman sıcağı sıcağına maç konusuna.Biribirinize bu kadar tahammülsüzseniz kapatalım dükkanı.
C h A o S
25.Ocak.2012, 22:29
Yahu forum burası Fenerbahçe'li arkadaşlar konularına yorum yapmıyorsa bizim suçumuz ne :D
furkan58
25.Ocak.2012, 22:32
Aslında sorun orda bakılırsa diğer maçlara yapılan yorumların 2 katı Fenerbahçe maçlarına yapılıyor bunun en büyük sebebi diğer takım taraftarları .
Estranged
25.Ocak.2012, 22:33
Fenerbahçeli taraftarın Galatasaray'ın kaybetmesini, Galatasaraylı taraftarın da Fenerbahçe'nin kaybetmesini istemesi gayet doğal. Böyle maçlarda taraf tutmakta ve taraf tuttuğunu belli etmekte abartılmadığı sürece bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:34
Ben sizi rahatsız edenleri öğrenmek istiyorum.
Zaten kimse rahatsız olduğu mesaja örnek vermediğine göre ciddiye alınacak bir durum yok sanırım :)
IcedEarth
25.Ocak.2012, 22:36
Forumda hoşgörü 0'a yaklaşmış iyice.. Rakip taraftarlar birbirinden nefret etmek veya birbirine laf sokmak zorunda değil..
attirson
25.Ocak.2012, 22:37
Zaten kimse rahatsız olduğu mesaja örnek vermediğine göre ciddiye alınacak bir durum yok sanırım :)
Açıklanıcak birçok şey var sen gir bak.Burda hepsini yazamıycam sana.Maçı izlediysen pozisyonlar hakkındaki taraflı yorumlarıda görürsün.
Forumun amaçlarından biri değil mi zaten bu tip şeylerin paylaşımında bulunmak. Eğer senin benim ya da başka bir taraftarı, o konudan faydalanmasını engelleyecekse yöneticiler, ne anlamı kaldı ki fikir paylaşımının. Bu bizim insiyatifimize kalmış bir durum. Saygılı, hoşgörülü bir şekilde yorum yapılırsa kimseye bir laf yok zaten. Ama saygısızca, tahrik edici şekilde yazan olursa uyarılıp, gerekirse de yazısı siliyor zaten.
Corpus
25.Ocak.2012, 22:39
Açıklanıcak birçok şey var sen gir bak.Burda hepsini yazamıycam sana.Maçı izlediysen pozisyonlar hakkındaki taraflı yorumlarıda görürsün.
Ben sizi direk rahatsız edenleri sormuştum. Kendim okuduğumda rahatsız olduklarım değil.
di canio
25.Ocak.2012, 22:40
Olaya sadece 4 tane "o" harfi geriyor diye bakmamak gerek. Bu durumu öncesiyle beraber düşünmek gerek. Yazan kişinin daha önce neler yazdığı da etkendir bu durumda. A kişisinin yazdığı daha ağır bir yorum germez de, B kişisinin yazdığı basit birşey gerebilir insanı. Önemli olan ortamı germeye çalışmamak. Ya da buluttan nem kapmamak. Spor gibi bariz kutuplaşmaların olduğu bir ortamda bu da yapılamayacaktır.
SaLviO
25.Ocak.2012, 22:49
sohbet bölümü açık olsun
Maç konusu kapalı
Jaswege
25.Ocak.2012, 23:04
Sevinmeyin diyen yok. Biraz olgun takılın, çocuk olmayın. Yaşınız kaç olursa olsun hiç farketmez. Ben 20 yaşındayım hasta, deli, fanatik ne dersen de Fenerbahçeliyim, damarıma basıldımı sustulmazım ama bir kere giripte Galatasaray'ın berabere kaldığı ya da yenildiği maçta goool be yenildi GS demedim. Fark bu. ;)
Flawless Victory
25.Ocak.2012, 23:17
O zaman Facebook da kapatılsın. Orada da birbirinin maçlarına yorum yapıyor herkes. Böyle saçmalık olur mu ya? :n:
attirson
25.Ocak.2012, 23:19
Olaya sadece 4 tane "o" harfi geriyor diye bakmamak gerek. Bu durumu öncesiyle beraber düşünmek gerek. Yazan kişinin daha önce neler yazdığı da etkendir bu durumda. A kişisinin yazdığı daha ağır bir yorum germez de, B kişisinin yazdığı basit birşey gerebilir insanı. Önemli olan ortamı germeye çalışmamak. Ya da buluttan nem kapmamak. Spor gibi bariz kutuplaşmaların olduğu bir ortamda bu da yapılamayacaktır.
Aynen öyle.
Sekopej
25.Ocak.2012, 23:19
Bir ara konularda gol yazılmasını da kaldırmıştık ama geriyor diye değil, amacımıza aykırı olduğu için.
Türlü denemeler yaptık, kaliteli spor yazarlarımız olsun diye, çocukça saçma sapan şeylerle konular dolmasın diye. Gerekirse yine aynı katılığı gösteririz. Ben maç konusuna girdiğimde üst üste gol olmuş, şu sart görmüş tarzı mesaj görmek istemiyorum aslında. Analiz görmek istiyorum, içeriği dolu mesajlarla fikir çatışması yaşayalım istiyorum.
Canlı takip siteleri var bir sürü, orada dakika dakika gelişmeleri isteyen takip edebilir, şu an ki durum beni de çok rahatsız ediyor. Değişebilir mi, kuralları daha da sıkarsak elbette değişir. Değişmeli mi Değişirse foruma doğru düzgün yazan kaç kişi kalır Gerçi bunlar da çok önemli değil, 100 mesaj olacağına, analiz içeren 3 mesaj olsun benim için daha değerli.
Tabi konunun özüne dönersek, burası taraftar forumu değil, bu sebeple denileni uygulamak imkansız, yazmamayı sağlamak istersek, futbol forumu kapatılır, özümüz olan FM ile devam ederiz.
Flawless Victory
25.Ocak.2012, 23:25
Bence olumsuz bir rütbe oluşturulsun. Bu tür spor konularında çok sorun çıkaran, hakaret eden, tahrik eden kişiler her seferinde olumsuz puan alsın ve puan toplamına göre olumsuz rütbe alsın ve teşhir edilsin. Bu iç denetim mekanizmasını harekete geçirebilir. Aynı şekilde iyi yorum yapanlar da sadece yönetici puanlamasına göre iyi rütbeler alsın.
Mesela;
"Faydalı Futbol Yorumcusu"
veya olumsuz olarak
"Tahrik Edici Yorumcu"
Bunları attım da buna benzer şeyler.
europeanconquer
25.Ocak.2012, 23:28
Güzel fikir ama uygularlarmı bilinmez.
sui generis
25.Ocak.2012, 23:29
mantıklı olabilir.
ChineduObasi
26.Ocak.2012, 00:40
Bence doğru bir düşünce.Ben Türkiye'den takım tutmuyorum,ama düşününce haklı olduğunu görüyorum.Fenerbahçe bugün kaybetti,e haliyle Fenerbahçe taraftarları mutsuz ve sinirli,çare arıyor.Bir Galatasaraylı oley FB kaybetti derse FB'lilere cevap hakkı doğar,öyle uzar uzar gider.Bunun ezeli rekabetle alakası yok,bu tahrik etmekten başka bir şey değil.Sevinmek doğal bir şey ama,bunu şöyle açıklayabilirim.NBA'desiniz,son saniye atışı atıyorsunuz kaçıyor,rakip yüzünüze gelip kahkaha atıyor,sinirlenip dalarsınız.FB'lileri anlayabilirim.
RaSenGan
26.Ocak.2012, 00:52
Fener kaybeder biz geliriz inceden dokundururuz.Biz kaybederiz Fenerliler gelir inceden dokundurur.Bu böyle Beşiktaş da dahil 3 takım arasında bir döngüdür.Bu her yerde olan bir şey.Okula gidersin arkadaşınla uğraşırsın.Forumu açarsın burdakilerle uğraşırsın vs. Doğal dengesi bu işin.Hep böyle olmuştur hep böyle olacaktır.Birbirimizi ezip,hakaret etmedikçe de bunun bir sorun olduğunu görmüyorum.Mesela isim vereyim attirson biz puan kaybedince gelir makarasını yapar biz deliririz.Fener puan kaybeder biz makaramızı yaparız o dellenir.Gerçi artık dellenemeyecek futbol yazarılğı gitmiş :D Makara dediğim de öyle makara değil hafif bi dokundurma.Herkesin yaptığı şey bu.Birçok konuda yapılıyor zaten bunlar.Bu işin tuzu biberi.Futbolu seviyorsak bu tip şeylere de karşı çıkmamalıyız.Futbol sahada 90 dakika oynanan ama hem günler öncesinde hem de günler sonrasında konuşulan bir şey.Bu tip olaylar yaşanması çok doğal.Bu zamana kadar herkes birbiriyle uğraştı,didişti.Bugün bu konuda şikayetçi olanlar da yaptı bunları.Bu kadar büyütmemek gerek bu olayları.
RaSenGan
26.Ocak.2012, 00:52
Bence olumsuz bir rütbe oluşturulsun. Bu tür spor konularında çok sorun çıkaran, hakaret eden, tahrik eden kişiler her seferinde olumsuz puan alsın ve puan toplamına göre olumsuz rütbe alsın ve teşhir edilsin. Bu iç denetim mekanizmasını harekete geçirebilir. Aynı şekilde iyi yorum yapanlar da sadece yönetici puanlamasına göre iyi rütbeler alsın.
Hakaret,tahrik içerikli mesajlar zaten siliniyor abi bunların puanlanması mümkün olmuyor.
Revolution
26.Ocak.2012, 01:15
Bence o rütbe işi hiç de hoş olmaz. İnsanlar belli sıfatlar için normalde o olmadığı kalıplara girecek. Bence aynen devam etsin, kimin ne düşünceye sahip olduğu görülsün. Nasıl ki zamanında mesaj sayacı vardı adam mesajı fazla olsun diye saçma sapan şeyler yazıyordu aynı o işe döner. Sırf orada "Olumlu" vs. yazsın diye saçma sapan gereksiz fair-play nidaları göreceğiz. Gerçek centilmenle, sahtenin farkı olmayacak.
Ben bundan şikayet eden arkadaşları gayet iyi anlıyorum. Benim de takımımın karşısı gol atınca "Goool 2-1" filan yazsa sinir olurum ama ben 17 yıllık hayatımda 1 tane Fenerbahçeli arkadaşımın rakibim gol atınca sevinmediğini görmedim. Alışkınım yani bu duruma. Geçen sene Karpaty Lviv maçından sonra telefonuma kaç çağrı, kaç mesaj ardı ardına geldi sayısını bile hatırlamıyorum. Keza 2009-2010'da Kasımpaşa maçında. Bunlar olağan ve sinir bozucu şeyler, kabul. Ama bunu bu kadar büyütmek yanlış. Hele yok "biz X takımız bu yüzden hep bize böyle.", yok "iyi oluyor bukalemunları görüyoruz." demek oldukça yanlış. İnsanların rakibi yenilince sevinmesi normal arayı açtığı için ama buraya o şekilde yansıtmak ne derece doğru, tartışılır.
LaigLeNoiR
26.Ocak.2012, 01:24
Fenerbahçe kaybedicek ben sevinicem, Galatasaray kaybedicek ben yine sevinicem Trabzon şu an için yarış içinde değil o yüzden o maça fazla önem vermiyorum ancak Trabzon'da potada olsa onun da yenilmesi beni mutlu eder. Bu gayet doğal. Bu tüm takım taraftarları için geçerlidir kimse ben Fenerliyim ama Galatasaray kazanınca seviniyorum demesin.
Bunun önüne geçmemiz forumda imkansız. Adam kayırmaya hatta insanlık suçuna girer. Özgür bir ülkedeyiz ve herkes istediği yere istediği şeyi belli kurallar içinde yazar çizer.
Öneri olarak sunulan bu şeyin bence hayata geçmesi imkansız ve bana göre yanlış. Bu yüzden desteklemiyorum ben bu fikri.
SaLviO
26.Ocak.2012, 01:50
bende dahil herkes konuların açılmasını bekliyor heralde :D
Jaswege
26.Ocak.2012, 02:05
Fener kaybeder biz geliriz inceden dokundururuz.Biz kaybederiz Fenerliler gelir inceden dokundurur.Bu böyle Beşiktaş da dahil 3 takım arasında bir döngüdür.Bu her yerde olan bir şey.Okula gidersin arkadaşınla uğraşırsın.Forumu açarsın burdakilerle uğraşırsın vs. Doğal dengesi bu işin.Hep böyle olmuştur hep böyle olacaktır.Birbirimizi ezip,hakaret etmedikçe de bunun bir sorun olduğunu görmüyorum.Mesela isim vereyim attirson biz puan kaybedince gelir makarasını yapar biz deliririz.Fener puan kaybeder biz makaramızı yaparız o dellenir.Gerçi artık dellenemeyecek futbol yazarılğı gitmiş :D Makara dediğim de öyle makara değil hafif bi dokundurma.Herkesin yaptığı şey bu.Birçok konuda yapılıyor zaten bunlar.Bu işin tuzu biberi.Futbolu seviyorsak bu tip şeylere de karşı çıkmamalıyız.Futbol sahada 90 dakika oynanan ama hem günler öncesinde hem de günler sonrasında konuşulan bir şey.Bu tip olaylar yaşanması çok doğal.Bu zamana kadar herkes birbiriyle uğraştı,didişti.Bugün bu konuda şikayetçi olanlar da yaptı bunları.Bu kadar büyütmemek gerek bu olayları.
Söz konusu o değiş işte. Beşiktaşlısından tut Galatasaraylısına, Trabzonlusuna, Belediyelisine, Bursalısına hatta Malatyalısına, Konyalısına, Kasımpaşalısına varana kadar herkes gelip Fenerbahçe'ye dokunduruyor. Artık sporun maksadını aştı bu.
DenizlispoR
26.Ocak.2012, 02:40
Oldu olacak futbol başlıkları da kalksın? Futbol tartışma forumu değil mi burası,hen uyarı butonu niye duruyor ki cevap vermez ve o butona basarsınız ve bir yönetici ilgilenir. Fakat goooooool yazısı sizi rahatsız ediyorsa problem sizdedir bence.
RaSenGan
26.Ocak.2012, 02:46
Söz konusu o değiş işte. Beşiktaşlısından tut Galatasaraylısına, Trabzonlusuna, Belediyelisine, Bursalısına hatta Malatyalısına, Konyalısına, Kasımpaşalısına varana kadar herkes gelip Fenerbahçe'ye dokunduruyor. Artık sporun maksadını aştı bu.
Bu sadece Fenerbahçe'ye özel değil ki.Mesela dün akşam da Beşiktaş'a GS,Bursa,FB taraftarları dokundurdu.Fenerbahçe'ye yapılan dokundurmalar diğer takımlara göre daha fazla kabul ediyorum ama diğer takımlara da yapılıyor aynı şeyler.
byariff
26.Ocak.2012, 02:52
1.) Burasi Taraftar Forumu Degil Burasi Sosyal Bir Futbol Forumudur O yuzden yok sen oraya girmicen sen buraya girmicen isini geciceksiniz Herkes Ozgur istedigi yorumu yapmakta.
2.) Goool Yazisi ile Gol yazisi arasinda Fark yok Ha Siz igneleyici olarak algiliyorsaniz o sizin sorununuz.
3.) Evet Fenerbahcenin kaybetmesini istemem kadar Tuhaf bir durum yok en yakin takipcimiz oldugu icin puan kaybetmesini istiyorum, Siz Galatasaray Tarafina Girince Aynisini Yapmiyormusunuz ? Kendinizi Sutten Cikmis Akkasik Zannetmeyiniz.
4.) Yine Deyiniyorum Burasi sosyal bir platform , taraftar forumu degil herkes istedigi yorumu yapar , KISKIRTMADIGI Surece. yok ben alingan biriyim diyorsan taraftar forumlarina gidebilirsin zorla guzellik olmaz, yada o basliga girmiceksin.
nannar
26.Ocak.2012, 03:05
bu fikir hoşuma gitti çünkü bu uygulanırsa ben hiç ceza almam :n: Aldıgım 5-6 tane cezanın tümü spor taraftarlıgı,tahrik,argo ,küfür vs vs ama hepsi de spor alanından :D
Mesela;
"Faydalı Futbol Yorumcusu"
veya olumsuz olarak
"Tahrik Edici Yorumcu"
Bunları attım da buna benzer şeyler.
Ben direk tahrik edici yorumcu grubuna girerim yahu o zaman :n:
İyi de arkadaşlar sadece kendi galibiyetimize sevinsek rakip olamazdık. Rakiplerin puan kaybına sessiz ya da derinden mi sevinelim? "Goooooooooollll!!!!" diye de bağıracağız, evde halay da çekeceğiz... Siz de çekeceksiniz. Geçen hafta Es-es maçından sonra Fenerbahçe'li bir arkadaş gelip zemin böyle olsa da olmasa da yenemezdinizden bir girdi ve başlıktaki GS'lilerin hepsini tahriğe başladı. Biz de düşmanı püskürtmek için "nasıl olsa sizin puanlar silinecek ve rahat rahat şampiyon olacagız" dedik diye aldık cezamızı paşa paşa oturuyoruz bak.. yani takılmayın bunlara. Valla beni forumda sevmeyen ya da nefret edenlere bir anket yapsak % 95'i FB taraftarı çıkar ki bu da normal :) Özümüzde birbirimize bir düşmanlığımız yok zaten ama bence tek yapmamız gereken puan kaybettiğimiz maçlarda forumdan kaçmak :n:
Legendary
26.Ocak.2012, 03:11
Görüyorum ki beni anlayan az kişi olmuş.Varsın az olsun ama öz olsun.
anil luque
26.Ocak.2012, 03:25
Şu herşey bize yapılıyor mantığından kurtulmalı "bazı" Fenerbahçeli arkadaşlar. Genelleme yapıyorum dikkat edilsin. Bence sorunun çıkış kaynağı da bu. Konuyu açan arkadaş da bir Fenerli. İlla öyle yapıyor diye demiyorum belki de sadece çok basit bir tesadüf. Ama gerçekten bazı arkadaşların objektif olmaları gerek. Dünya sizin etrafınızda da dönmüyor , yaşananlar sadece sizin başınıza da gelmiyor.
Konuyu açan arkadaşı az çok anladım ve tahminimce amacı sadece ortalığı germek olan , gereksiz yorumlar atan kişilerin az da olsa varlığından şikayetçi. İşin bu tarafından ben de oldukça rahatsızım. Tatlı sert atışmalar illaki olacak birbirimize illaki ufaktan dokunduracağız ama adam gelip benim maç konuma kendi taraftar sitesinden benim aleyhimde bir materyal koyuyorsa orada artniyet ararım. He o zihniyetteki insanlar giremeyecekse benim konuma evet böyle bir yasak olsun. Ama ben adam akıllı yorum yapan , ne kendine ne de başkasının sinirlerine durduk yere zarar vermeyen objektif insanların yorumlarını da o zihniyet yüzünden kaybetmek istemem. pire için yorgan yakmaya benzer bu.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 07:42
Bence yasaklanmamalı rakip taraftarın yorum atmasıda şöyle bi durum var Galatasaray gol yiyince biz seviniyoruz..Fener yiyince Galatasaraylısı,Beşiktaşlısı hepsi başka bişey diyo..Buda bizi geriyor. :)
Bordo61Mavi
26.Ocak.2012, 07:53
Tabi rakibimiz yenildigi zaman sevinecez (sadece super ligde, bazilari abartip bu sezon avrupali bile oldular Fransizindan Rusuna kadar).
Hazmedemiyorsan okumiyacaksin :)
goosfraba
26.Ocak.2012, 10:18
insan istediği takımın golüne sevinebilir.
lakin, ''goool'' demek ayrı, gol hakkında ''güzel gol idi'' deyip, ilaveten nasıl olduğunu, pozisyonu, pozisyonu oluşturanları anlatabilir. maçı izlemeyenler için de yararlı olur.
her iki durum da ayrı karakterleri belirler.
mesela daha önce sayısız kez açıklamasını yaptığımız durumları, temcit pilavı gibi durmadan önümüze getiriyor anti-fenerbahçeliler.
bu insanı bıktırıyor. çünkü bilerek, kasten yapılıyor. üstüne aynı üyenin gelip, benim takımımın maç konusuna, ibb'li olmamasına rağmen, ibb'nin golüne ''goool'' diye sevinmesi, benim sinirimi bozar. çünkü kasıtlı yaptığını düşünürüm, düşündürür çünkü.
daha sonra, herhangi bir fenerbahçeli senin hakkında ''şöylesin'' yorumu yapınca, alınmamalısın. çünkü baştan kabulleniyorsun. kendi takımının menfaatine yarıyor olabilir skor, kendi kendine sevinebilirsin. ama bu durumu foruma yansıtman, amacını gösterir.
kimse kusura bakmasın, çocukları kandırırsınız sadece.
ayrıca, evet, bir tek fenerbahçe'ye karşı farklı durum takınıyorsunuz. birçok takıma hakem hataları oluyor. son 3 haftada beşiktaş'a olduğu gibi.
ama benzer bir hata, fenerbahçe lehine gelişince millet konuya saldırıyor. ya beşiktaş'a olan hataları konuşmamanız normal, ya da fenerbahçe'ye olan hataları konuşmanız. hangisi?
bunları yapan insanların da bir standartı yok.
beşiktaşlılar alınmasın, sadece emsal teşkil etsin diye söyledim.
lafı nereye bağlayacağımı bilmiyorum. çünkü nerden tutsan elinde kalıyor bu durum.
Rakip takımın gol yemesi veya kendi takımımızın gol atma sevincini yaşamak en doğal hakkımız fakat biz sevinirken bir başka kişininde hayal kırıklığı içerisinde olduğunu unutmayalım.
Bu sevincimizi, sadece gol ve skoru yazmak yerine golün nasıl gerçekleştiği ve gol hakkında yorumda bulunmak daha güzel olmaz mı? Burası bir paylaşım platformuysa maçı izleyemeyen kişilerinde bilgilenmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum.
Bu sebeple kurallarımız içerisinde yer alan aşağıdaki maddeyi de hatırlatırım.
Turksportal, bir taraftar forumu değildir. Burası holiganizm karşıtıdır ve her kulüpten taraftarın görüşlerini paylaştığı bir platformdur.
Bu maddeden yola çıkarak, yöneticilerimizin gözünden bu tip mesajlar kaçabilir lütfen mesajı tüm yöneticilere raporlayınız. http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif
sui generis
26.Ocak.2012, 11:18
elbette böyle bir şeyin olması mümkün değil. ama Recep'in bunu söylemesini ben anlıyorum. her fenerbahçe silinen bir sürü mesaj, çıkan tartışmalar vs.
elbette 3 büyükten biri kaybettiğinde diğerleri sevinecek. lakin sizce de bu Fenerbahçe maçlarında daha fazla olmuyor mu demicem aşırılığa kaçmıyor mu ?
neden sadece Fenerbahçelisi bu durumdan şikayet ediyor ? demek ki; ciddi derecede rahatsız edici bir durum var.
TV izlemiyorum ama şu Fenerbahçenin uzatma attığı gol orada tartışılmamıştır hiç burada tartışıldığı kadar. tartışmak değil saldırıydı büyük bir kısmı. ama Beşiktaş'a olunca Fenerbahçe ye yazanların hiçbirini görmedim. (Beşiktaşlılar yanlış anlamasın 6 dk uzatma normaldi :) )
Bir ara 'gol' yazılarından sadece biri bırakılıyordu bence doğru olanda buydu. şimdi dünkü maçta bilgisayar başında izlemiyorum. nete telefonla giriyorum. vay arkadaş telefonda o cubuğu indirene kadar canım çıkıyor. her mesajda 'goooool' yazıyor :)
nedendir bilinmez ama bunun Fenerbahçe maçlarında olduğu kadar hiçbir yerde olmadığı kesin.
RaSenGan
26.Ocak.2012, 13:09
Tabi rakibimiz yenildigi zaman sevinecez (sadece super ligde, bazilari abartip bu sezon avrupali bile oldular Fransizindan Rusuna kadar).
Aynen öyle :) Avrupa Maçları'nda Trabzonspor gol yiyince coşan,umarım kaybeder,sonuncu olur diyen adamlar bugün Fenerbahçe gol yiyince sevinilmesine karşı çıkıyor.
C h A o S
26.Ocak.2012, 14:14
Aynen öyle.
furkan58
26.Ocak.2012, 16:22
Zamanında İngiliz , Yunan vs. olanların yanında sene başından beri çekilen çilelerin ve bize göre haksızca gidilen bir ortamda ben Fransizida desteklerim Rusuda . Benim yerime bana göre ( ve halada kanıtlanan bişey olmadığı için ) haksız gidilen bi yerde ben haksızı tutamam .
sui generis
26.Ocak.2012, 16:27
konuyu çektiğiniz yerden dolayı hepinizi tebrik ederim. herkes kendini bir Fenerbahçe nin yerine koysun bakalım, eminim çıkıp Trabzonspor diye bağırırdınız zaten. kimse size sevinmeyin demiyor, Fenerbahçe maçlarında aşırıya kaçıyorsunuz. hatta bence bile bile yapıyorsunuz.
Legendary
26.Ocak.2012, 16:32
ep;2175499']Benim fikrime göre büyük takımlar ya da ezeli rakiplerin taraftarları birbirlerinin konularına yazmamalı.Kötü bir şey yazmasa da insanı geriyor , sinirlendiriyor.Ben öyle çok takip eden biri değilim ama bu konuda Fenerliden çok rakip taraftar görmek onların da Belediye taraftarı olmamalarına rağmen Belediye gol attığında sevinip , Belediye taraftarıymış gibi davranmaları beni geriyor açıkçası.
Ben burda genel olarak bütün takımları kastettim ve Fenerbahçe örneğini verdim bir Fenerli olarak.Sizse konuları nerelere çektiniz.Burda Fener için ya da Galatasaray ve Beşiktaş için bir durum söz konusu değil.Burda teker teker bakmak yerine genel bakılmalıdır.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 17:49
Genelde tüm tartışmalar Fenerbahçe ile ilgili yerlerde çıkıyor çünkü Fenerbahçe ne zaman gol yese bişey olsa Beşiktaş,Galatasaray,Trabzon taraftarları birlik olup konuya hücum ediyorlar :D
Sirius Black
26.Ocak.2012, 17:59
Genelde tüm tartışmalar Fenerbahçe ile ilgili yerlerde çıkıyor çünkü Fenerbahçe ne zaman gol yese bişey olsa Beşiktaş,Galatasaray,Trabzon taraftarları birlik olup konuya hücum ediyorlar :D
Belki de bu tartışmalar sizin şu tavrınızdan çıkıyordur. :)
sui generis
26.Ocak.2012, 18:00
ne tavrı yahu. siz direkt atlıyorsunuz oraya biz hiçbir şey yazmadan :D
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 18:07
Belki de bu tartışmalar sizin şu tavrınızdan çıkıyordur. :)
Arkadaş cevabı vermiş,bende verirdimde gerek yok :)
byariff
26.Ocak.2012, 18:11
ne tavrı yahu. siz direkt atlıyorsunuz oraya biz hiçbir şey yazmadan :D
ya anlatamadik yada anlamak istemiyorsunuz burasi taraftar forumu degil burasi sosyal bir platform burda herkes yorum yapabilir.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 18:12
ya anlatamadik yada anlamak istemiyorsunuz burasi taraftar forumu degil burasi sosyal bir platform burda herkes yorum yapabilir.
Bu yorumlar kışkırtıcı,tahrik edici oluyor ama kardeşim :)
SaLviO
26.Ocak.2012, 18:14
baskasına dokunduruyorsan yapamazsın
byariff
26.Ocak.2012, 18:19
Bu yorumlar kışkırtıcı,tahrik edici oluyor ama kardeşim :)
Yoneticilerimiz Siliyor zaten kardesim yada gerekli cezalari veriyorlar eger kiskirtici tahrik edici birsey varsa.
sui generis
26.Ocak.2012, 18:21
onu neye cevaben yazdığıma bakarsan anlamış olursun bence.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 18:32
Yoneticilerimiz Siliyor zaten kardesim yada gerekli cezalari veriyorlar eger kiskirtici tahrik edici birsey varsa.
Arifim tabiki siliniyor ama ortam karışıyor bi kere onca şey söylendikten sonra silinmesinin anlamı pek olmuyor. :)
Sekopej
26.Ocak.2012, 18:37
Evet burası herkese açık, kimseyi kısıtlamıyoruz kurallara uyduğu sürece ama mesela şimdi düşündüm, soruşturma konusunda gelişmeleri paylaşıyordunuz, Fenerbahçe'nin olumlu bir şeyini paylaşmadınız hiç, öyle hatırlıyorum. Fenerbahçe'nin %100 suçlu olduğuna inanıyor olsanız bile, o kadar konuşma yapan Fenerbahçeli hiç mi olumlu, paylaşılabilecek bir şey söylemedi?
Basit bir örnek sadece bu, orada ben sizden Fenerbahçe'nin söylediği en azından sizin için bile olumlu olabilecek şeyleri paylaşsanız, bana çok normal gelirdi ve takılmazdım.
İşte burada kışkırtan mesajlar deniyor ya, bu tür ufak ayrıntılar can sıkıcı olabiliyor yoksa genel olarak bakıldığında huzursuzluk yaratacak mesajlar zaten siliniyor. Bu detaylar çok önemli mi, elbette hayır ama buna takılanlar olabiliyor mesela ve bu tarz uygulamaları yapanlara karşı oluşan ön yargı, yazılan çoğu mesajın art niyetli olmasına olanak tanıyor.
Hoşgörü ve anlayış nedense toplumumuzda giderek kayboluyor ve tarihimize de baktığımızda (yakın-uzak tarih) hiç de iyiye doğru bir gidiş değil.
byariff
26.Ocak.2012, 18:48
Evet burası herkese açık, kimseyi kısıtlamıyoruz kurallara uyduğu sürece ama mesela şimdi düşündüm, soruşturma konusunda gelişmeleri paylaşıyordunuz, Fenerbahçe'nin olumlu bir şeyini paylaşmadınız hiç, öyle hatırlıyorum. Fenerbahçe'nin %100 suçlu olduğuna inanıyor olsanız bile, o kadar konuşma yapan Fenerbahçeli hiç mi olumlu, paylaşılabilecek bir şey söylemedi?
Basit bir örnek sadece bu, orada ben sizden Fenerbahçe'nin söylediği en azından sizin için bile olumlu olabilecek şeyleri paylaşsanız, bana çok normal gelirdi ve takılmazdım.
İşte burada kışkırtan mesajlar deniyor ya, bu tür ufak ayrıntılar can sıkıcı olabiliyor yoksa genel olarak bakıldığında huzursuzluk yaratacak mesajlar zaten siliniyor. Bu detaylar çok önemli mi, elbette hayır ama buna takılanlar olabiliyor mesela ve bu tarz uygulamaları yapanlara karşı oluşan ön yargı, yazılan çoğu mesajın art niyetli olmasına olanak tanıyor.
Hoşgörü ve anlayış nedense toplumumuzda giderek kayboluyor ve tarihimize de baktığımızda (yakın-uzak tarih) hiç de iyiye doğru bir gidiş değil.
oncelikle guzel bir yazi olmus. neden ali koc"un yazisini yayinlamadim, Takip ettigim kisiler galatasaray tarafindan oldugu icin ,ali koc"un yazisini paylasmadilar sadece unal aysal,senol gunes , yildirim demiorenin olumsuz laflarini paylastilar.
Fenerbahçe'nin %100 suçlu olduğuna inanıyor olsanız bile
ben ta en bastada demistim fenerbahcede sike yaptimi yapmadimi bilmem , ama bu olaylar aziz yildirimin liderlik yaptigi , orgut kurma vs yuzunden iceri alindigini savundum kisacasi tamamiyle siyasi olaylar demistim mesajim falan silinmisti hatta.
Sekopej
26.Ocak.2012, 19:09
oncelikle guzel bir yazi olmus. neden ali koc"un yazisini yayinlamadim, Takip ettigim kisiler galatasaray tarafindan oldugu icin ,ali koc"un yazisini paylasmadilar sadece unal aysal,senol gunes , yildirim demiorenin olumsuz laflarini paylastilar.
ben ta en bastada demistim fenerbahcede sike yaptimi yapmadimi bilmem , ama bu olaylar aziz yildirimin liderlik yaptigi , orgut kurma vs yuzunden iceri alindigini savundum kisacasi tamamiyle siyasi olaylar demistim mesajim falan silinmisti hatta.
Yok o konuyla alakalı değil, ben genel algıdan bahsettim. Zaten bunu da anlamışsınız, sadece sizinle de alakalı değil, forumun her 2 taraf için de genelinde bu tarz yaklaşım olduğundan sıkıntı yaşıyoruz. Yazılanın ardında niyet arama huyumuz var ya, nedense sadece yazılanı değerlendiremiyoruz, buna kendimi de katarım genelleme yapıyorum çünkü öznel değil.
Sirius Black
26.Ocak.2012, 21:46
Abicim burada kimsenin kimseye kastı yok. Herkes rakibi yenilince sevinir. Ama nedense siz bunu kendinize dert edinmişsiniz.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:00
Abicim burada kimsenin kimseye kastı yok. Herkes rakibi yenilince sevinir. Ama nedense siz bunu kendinize dert edinmişsiniz.
Normal bir takım yenilince rakiplerini sevinir bizde herkes seviniyor..Esas sorunda bu :)
Bu transfer konularındada var,bizim verdiğimiz paralar diğerlerine dert oluyor...
DenizlispoR
26.Ocak.2012, 22:05
Koskoca 4 sayfalık tartışmayı sadece http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif işareti çözüyor. Rahatsız edici ise bas uyar , genelde başlığı 1 yönetici takip ediyor zaten siler mesajı.
Şimdi yine 17-1 muhabbeti başlamış,her başlığı o konuya taşımakta bütün spor taraftarları olarak büyük bir yeteneğimiz var.
SaLviO
26.Ocak.2012, 22:09
o 1 lik kısım olmasa türkiyede futbolun bi anlamı kalmaz :D :D :D
Benim açımdan :D :D
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:14
Koskoca 4 sayfalık tartışmayı sadece http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif işareti çözüyor. Rahatsız edici ise bas uyar , genelde başlığı 1 yönetici takip ediyor zaten siler mesajı.
İşte o işarete basana kadar konuda kıyamet kopuyor sorun o :)
DenizlispoR
26.Ocak.2012, 22:16
İşte o işarete basana kadar konuda kıyamet kopuyor sorun o :)
Gördüğün anda bas,sabret. 1 gün boyunca yönetici görmeyecek mi ?
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:17
Gördüğün anda bas,sabret. 1 gün boyunca yönetici görmeyecek mi ?
Dostum iyi güzel ben bastım,ben sabretsem başkası dayanamıyor.Bazı mesajlar oluyor ki zaten başlı başına tahrik :D
RaSenGan
26.Ocak.2012, 22:19
İşte sizin açınızdan öyle.Size kalsa futbol Fenerbahçe'nin etrafında dönüyor :) Yapılan her şey Fener'e yapılıyor.Fener herkesi yener.Fener şunu yapar bunu yapar vs vs.. Kendinizi çok üstün görüyorsunuz.Laf söyletmiyorsunuz bile kendinize.Özellikle son olaylardan sonra dünyaya kafa tutacak hale geldiniz gerçekten.Genelleme yapıyorum bazı arkadaşlar uçtu gitti.Fenerbahçe lehine bir haber olur adam saniyesinde paylaşır.Fenerbahçe aleyhine bir haber olur kimse paylaşmaz sonra çıkar bir GSlı adam paylaşır.Sonra o suçlu olur niye sürekli Fenerbahçe aleyhine haber paylaşıyor diye.Adam Fenerin gol yemesine sevindi diye bir asmadığınız kaldı.Çok iyi hatırlıyorum Galatasaray gol yediğinde büyük puntolarla uzun uzun yazan Fenerlileri.İşinize ne gelirse öyle davranıyorsunuz.
kalemci
26.Ocak.2012, 22:21
O zaman girmeyeceksin Cenker yapacak birşey yok :)
Bende geçen sene 2 sefer uyarı aldım o zamandan beri sadece aklıma takılanı yazıyorum sonra bir daha uğramıyorum :)
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:25
İşte sizin açınızdan öyle.Size kalsa futbol Fenerbahçe'nin etrafında dönüyor :) Yapılan her şey Fener'e yapılıyor.Fener herkesi yener.Fener şunu yapar bunu yapar vs vs.. Kendinizi çok üstün görüyorsunuz.Laf söyletmiyorsunuz bile kendinize.Özellikle son olaylardan sonra dünyaya kafa tutacak hale geldiniz gerçekten.Genelleme yapıyorum bazı arkadaşlar uçtu gitti.Fenerbahçe lehine bir haber olur adam saniyesinde paylaşır.Fenerbahçe aleyhine bir haber olur kimse paylaşmaz sonra çıkar bir GSlı adam paylaşır.Sonra o suçlu olur niye sürekli Fenerbahçe aleyhine haber paylaşıyor diye.Adam Fenerin gol yemesine sevindi diye bir asmadığınız kaldı.Çok iyi hatırlıyorum Galatasaray gol yediğinde büyük puntolarla uzun uzun yazan Fenerlileri.İşinize ne gelirse öyle davranıyorsunuz.
Kime gelsek küme düşeceksiniz diyolar..Nerden biliyosunuz,gizli bir kapı varda ordan mı duydunuz ?
Buna rağmen insanlar sabrediyor..He kimi rakip taraftar var adam rakibin golüne seviniyor bişey demiyoruz demek ki bu adamına göre değişiyor.Şahsen yorumlarını severek takip ettiğim Galatasaraylılarda var.Neden ? Çünkü objektif bakabiliyorlar.Bizim kendimizi üstün gördüğümüz felan yok kaç hafta önceden kendini şampiyon ilan edenleri uyarmaksa evet üstün görüyoruz kendimizi kardeşim...Yıllardır uğuruna adam öldürülen Futbol'u bu konuda çözümleyecek değiliz zaten,belki bir yol buluruz gerilmeler yaşanmaz diyoruz ama buda böyle zor gözüküyor.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:26
O buton bunun çözümü olsa bu konu burda tartışılmazdı zaten ;;)
europeanconquer
26.Ocak.2012, 22:39
Özgür bir ülkede yaşıyorsak her açıdan özgür olmalıyız.Tahrik edici mesajlar zaten yöneticiler tarafından siliniyor bunu bu kadar dert etmenizi anlayamıyorum.Ayrıca bir takım taraftarı olmak resmi birşeymi ? Sonuçta bu bir spor ve biz bu spordaki kulüpleri destekliyoruz.Eğer böyle bir yasak gelirse en basitinden A takımı ile B takımı Türkiye Kupası finalinde karşılaşınca C takımını tutan taraftar yazı yazmasın diyorsunuz siz.Biraz ince ve ayrıntılı düşünelim konunun Fenerbahçe'den ibaret olmadığını da hatırlayalım.
Kaka Leite
26.Ocak.2012, 22:43
Özgür bir ülkede yaşıyorsak her açıdan özgür olmalıyız.Tahrik edici mesajlar zaten yöneticiler tarafından siliniyor bunu bu kadar dert etmenizi anlayamıyorum.Ayrıca bir takım taraftarı olmak resmi birşeymi ? Sonuçta bu bir spor ve biz bu spordaki kulüpleri destekliyoruz.Eğer böyle bir yasak gelirse en basitinden A takımı ile B takımı Türkiye Kupası finalinde karşılaşınca C takımını tutan taraftar yazı yazmasın diyorsunuz siz.Biraz ince ve ayrıntılı düşünelim konunun Fenerbahçe'den ibaret olmadığını da hatırlayalım.
Fenerbahçe'den ibaret diyen yok ki kardeşim :)
Ben kendi takımım üzerinden örnek veriyorum,sen öyle anlıyorsan sorun sendedir.Yorum yapamaması bencede kötü olur sonuçta isteyen istediği yere yorum yapar,ama bazıları bunu istediği yorumu yapar olarak algılıyor..Tabi sınırlar içerisinde istediği yorumuda yapar ama sınır dışı tahrik içeren mesajlar oldukça çok oluyor.
RaSenGan
26.Ocak.2012, 23:03
Kime gelsek küme düşeceksiniz diyolar..Nerden biliyosunuz,gizli bir kapı varda ordan mı duydunuz ?
Buna rağmen insanlar sabrediyor..He kimi rakip taraftar var adam rakibin golüne seviniyor bişey demiyoruz demek ki bu adamına göre değişiyor.Şahsen yorumlarını severek takip ettiğim Galatasaraylılarda var.Neden ? Çünkü objektif bakabiliyorlar.Bizim kendimizi üstün gördüğümüz felan yok kaç hafta önceden kendini şampiyon ilan edenleri uyarmaksa evet üstün görüyoruz kendimizi kardeşim...Yıllardır uğuruna adam öldürülen Futbol'u bu konuda çözümleyecek değiliz zaten,belki bir yol buluruz gerilmeler yaşanmaz diyoruz ama buda böyle zor gözüküyor.
Çok değil birkaç maç önce gelip sen geriyordun ortalığı GS maç konusunda.
Siz düşmeyeceğinizi nerden biliyorsunuz ? Biz düşebilir diyoruz çıkan haberlere göre.Böyle düşünmemiz de çok normal.
Neye sabrediyorsunuz ? İnsan kendi düşüncesini söylemekte özgürdür.Bana göre düşer sana göre düşmez.Sen öyle dedin ben böyle dedim diye kimse bi şey diyemez.
Benim de yorumlarını severek takip ettiğim birkaç Fenerbahçeli büyüğüm vardı bu olaylardan sonra onları da kaybettik.
Kendini şampiyon ilan etmek üstünlükse Fenerbahçe Cumhuriyeti demek nedir tahmin edemiyorum.
Görüldüğü gibi kimin kendini üstün gördüğü ortada.Bu sebeple de kendinize dokundurtmuyorsunuz.Kendinizi bu ligten üstün tutuyorsunuz.Zaten söylediklerinizden de belliydi.Fenerbahçe olmazsa bu lig olmaz falan.Eleştiriye kapalısınız,laf söylenmesini kabullenemiyorsunuz.En ufak bir dokundurmada pireyi deve yapıyorsunuz.
nannar
26.Ocak.2012, 23:59
yahu spor bölümünden yasaklıyım ama tartışma uraya sıçramış.Tahrik ederim valla bak! :n:
RaSenGan
27.Ocak.2012, 00:07
yahu spor bölümünden yasaklıyım ama tartışma uraya sıçramış.Tahrik ederim valla bak! :n:
Abi yine mi gitti senin :D
nannar
27.Ocak.2012, 00:12
olm sana neden ceza vermiyorlar len ? valla ben kendimi şu eski atari oyunlarında ateşten atlayarak geçen adamlara benzetmeye başladım. Her atladıgımda düşüyorum :n: Sen oyunun hilesini falan mı buldun ? :D
LaigLeNoiR
27.Ocak.2012, 00:28
Bu konu tıpkı Turnuvalardaki Korner Mevzusu gibi.
Her zaman tepki toplanır ancak oylama yapılır ve devam etmesi yönünde sonuç alınır. Aynı hesap.
RaSenGan
27.Ocak.2012, 01:15
olm sana neden ceza vermiyorlar len ? valla ben kendimi şu eski atari oyunlarında ateşten atlayarak geçen adamlara benzetmeye başladım. Her atladıgımda düşüyorum :n: Sen oyunun hilesini falan mı buldun ? :D
Vieri akrabam :0: :D
Biraz daha kaşınırsam bana da vericekler abi ama artık bir şey yapmıycam geçen gün toplu katliam yaptılar tırstım :D
RaSenGan
27.Ocak.2012, 03:46
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2177439&postcount=7264
Böyle mesaj yazıyor mesela adamlar.Nasıl bir şey demeyelim ki :)
lexoqe
27.Ocak.2012, 04:25
Herkesi damgalayın tuttuğu takımların konularına girebilsin sadece :)
Corpus
27.Ocak.2012, 04:28
Herkesi damgalayın tuttuğu takımların konularına girebilsin sadece :)
Herkese 1 ID verilsin hatta :D
Nocna Mora
27.Ocak.2012, 05:05
Rakip takımın gol yemesi veya kendi takımımızın gol atma sevincini yaşamak en doğal hakkımız fakat biz sevinirken bir başka kişininde hayal kırıklığı içerisinde olduğunu unutmayalım.
Bu sevincimizi, sadece gol ve skoru yazmak yerine golün nasıl gerçekleştiği ve gol hakkında yorumda bulunmak daha güzel olmaz mı? Burası bir paylaşım platformuysa maçı izleyemeyen kişilerinde bilgilenmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum.
Bu sebeple kurallarımız içerisinde yer alan aşağıdaki maddeyi de hatırlatırım.
Turksportal, bir taraftar forumu değildir. Burası holiganizm karşıtıdır ve her kulüpten taraftarın görüşlerini paylaştığı bir platformdur.
Bu maddeden yola çıkarak, yöneticilerimizin gözünden bu tip mesajlar kaçabilir lütfen mesajı tüm yöneticilere raporlayınız. http://forum.turksportal.net/vb/images/buttons/report.gif
Bence yapılması gereken tam manasıyla budur.
goosfraba
27.Ocak.2012, 05:10
diğer sayfada yazdım.
skor takımının menfaatine yarıyor olabilir. istediğin kadar sevin, sana sevinme diyen yok.
ama bunu foruma yansıtman, amacını gösterir.
gs'li bir arkadaşın, ibb-fb maçında ibb'nin golüne sevinmesi kadar doğal birşey yok. çünkü skor takımının lehine.
lakin, bunu abartıp foruma yansıtmak, insanları tahrik etme amacında olduğunu gösterir.
ya anlatamıyoruz, ya da anlamak istemiyorsunuz.
gizli mesaj: bunu yapan, bu mesajı alıntılayıp, cevap verendir işte. ''yarası olan gocunur''
nannar
27.Ocak.2012, 10:50
bunu sadece Galatasaray'lılar yapmıyor. Beşiktaşlı'sı da yapıyor.Fenerbahçe'lisi de yapıyor.Fakat sadece bizim forumda değil Türkiye genelinde mevcut olan "Fenerbahçe'nin Fenerbahçe'liden başka dostu yoktur"dan dolayı Fenerbahçe puan kaybettiğinde diğer takım taraftarlarının hepsi birden yapıyor bunu.Sonra Fenerbahçe'liler meyve veren ağaç taşlanır" "gördünüz mü bak bizi çekemiyorsunuz" " fenerbahçe büyüklüğü başka büyüklüktür" falan diyor. Ortam daha da geriliyor ve Anti-FB grubu biraz daha genişliyor. Aslında forumdakilerin çoğunun bildiği şeyi ben mesaj olarak yazıyorum şimdi buraya ama buna da tepki verirsiniz siz :)
sui generis
27.Ocak.2012, 11:21
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2177439&postcount=7264
Böyle mesaj yazıyor mesela adamlar.Nasıl bir şey demeyelim ki :)
eğer sen bundan alınıyorsan o zaman bizim verdiğimiz tepkilere karşı 'adamlar haklı' deyip susman gerekli..
bunu sadece Galatasaray'lılar yapmıyor. Beşiktaşlı'sı da yapıyor.Fenerbahçe'lisi de yapıyor.Fakat sadece bizim forumda değil Türkiye genelinde mevcut olan "Fenerbahçe'nin Fenerbahçe'liden başka dostu yoktur"dan dolayı Fenerbahçe puan kaybettiğinde diğer takım taraftarlarının hepsi birden yapıyor bunu.Sonra Fenerbahçe'liler meyve veren ağaç taşlanır" "gördünüz mü bak bizi çekemiyorsunuz" " fenerbahçe büyüklüğü başka büyüklüktür" falan diyor. Ortam daha da geriliyor ve Anti-FB grubu biraz daha genişliyor. Aslında forumdakilerin çoğunun bildiği şeyi ben mesaj olarak yazıyorum şimdi buraya ama buna da tepki verirsiniz siz :)
17 ye 1 muhabbeti; sizin bu tavırlarınızdan dolayı oluyor. yoksa biz 17 ye 1 iz dediğimiz için siz böyle davranmıyorsunuz. sizdeki bu Fenerbahçe nefreti olmasa 17 ye 1 diye de birşey olmaz.
bu arada evet Fenerbahçe büyüklüğü başka büyüklüktür :)
Corpus
27.Ocak.2012, 15:27
Egonuza hayranım Muhammet.
RaSenGan
27.Ocak.2012, 16:03
[QUOTE=benbenim;2177558]eğer sen bundan alınıyorsan o zaman bizim verdiğimiz tepkilere karşı 'adamlar haklı' deyip susman gerekli../QUOTE]
":D" diyecek kadar komik bir şey mi GS'ın şampiyon olması ? Biz de "Fenerbahçe küme düşecek :D " desek nasıl olur mesela ?
Neyse abi ikimizin de yazarlık gitmiş zaten susalım oturalım :D
Revolution
27.Ocak.2012, 16:25
Bu forumun geldiği şu noktada hayretler içerisindeyim. Hepimizin gözü aydın.
sui generis
27.Ocak.2012, 16:59
Yazarlık gidince bilgilendirmedir ya da oncesinde uyarı vs yapilmiyor mu :)
europeanconquer
27.Ocak.2012, 17:03
Ben kendime fanatik derdim forumda aktif olanların yarısı ceza grubuna girdi :n: Kendimi bilinçli biri gibi hissediyorum :D Objektifim tamamen :D :p
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Ocak.2012, 17:21
Hayretle takip ediyorum. Forum ne hale gelmiş,çok üzüntü verici.
RaSenGan
27.Ocak.2012, 17:42
Yazarlık gidince bilgilendirmedir ya da oncesinde uyarı vs yapilmiyor mu :)
Yok abi açıyosun forumu bakıyosun Futbol bölümü yok aha da gitmiş yazarlık diyosun :D Ben girdiğimde ÖM kutunuz %100 doludur diyodu ordan çaktım :D
Kaka Leite
27.Ocak.2012, 18:24
diğer sayfada yazdım.
skor takımının menfaatine yarıyor olabilir. istediğin kadar sevin, sana sevinme diyen yok.
ama bunu foruma yansıtman, amacını gösterir.
gs'li bir arkadaşın, ibb-fb maçında ibb'nin golüne sevinmesi kadar doğal birşey yok. çünkü skor takımının lehine.
lakin, bunu abartıp foruma yansıtmak, insanları tahrik etme amacında olduğunu gösterir.
ya anlatamıyoruz, ya da anlamak istemiyorsunuz.
gizli mesaj: bunu yapan, bu mesajı alıntılayıp, cevap verendir işte. ''yarası olan gocunur''
İşte düşünce bu :D
sui generis
27.Ocak.2012, 18:34
Yok abi açıyosun forumu bakıyosun Futbol bölümü yok aha da gitmiş yazarlık diyosun :D Ben girdiğimde ÖM kutunuz %100 doludur diyodu ordan çaktım :D
Ben de öyle fark ettim şimdi kimse om atamaz bana o kadar mesajı silmem lazım :) aksam bilgisayara geçince sileyim
Peki bunun bir süresi yok mu cezanın ?
El Barto
27.Ocak.2012, 19:09
Artık Türkiye'de futbol izleyip forumdaki futbol konularına yorum yazmıyorum. NFL izliyorum onun yerine daha eğlenceli. (::)
RaSenGan
27.Ocak.2012, 19:21
Ben de öyle fark ettim şimdi kimse om atamaz bana o kadar mesajı silmem lazım :) aksam bilgisayara geçince sileyim
Peki bunun bir süresi yok mu cezanın ?
Süresi de yok abi belirsiz yani 1 hafta da olabilir 1 ay da :)
Night_Mare17
27.Ocak.2012, 19:58
Bizim hal ve hareketlerimze göre geri vereceklermiş yazarlığı. Ne diyorlarsa o.
sarianet
27.Ocak.2012, 20:28
Yahu forum burası Fenerbahçe'li arkadaşlar konularına yorum yapmıyorsa bizim suçumuz ne :D
fbli kalmadı ki yazar kadrosunda olsa yazıcaz :D
ForCimbom
27.Ocak.2012, 20:33
taraftar forumu değil burası, ona göre ayarlamalı herkes kendini.
sarianet
27.Ocak.2012, 20:33
maç konnuları maç esnasında kapatılabilir maç bittikten sonra yoruma açılabilir böylelikle maç esnasında goooolllllll gibi mesajlar görülmemiş olur hem de herkes anlık düşüncelerle değil maçın genelini izleyip öyle yorum yapmış olur ve umarım daha iyi yorumlar gelir.
SaLviO
27.Ocak.2012, 20:41
Şimdi bi bizmi yazamıyoruz taraftar köşesinde :D
Night_Mare17
27.Ocak.2012, 20:57
Şimdi bi bizmi yazamıyoruz taraftar köşesinde :D
Evet :n: :n:
SaLviO
27.Ocak.2012, 21:02
Hayırlı işler :D
Bende diyorum bu avatar ve imza neden yok :D :D
sarianet
27.Ocak.2012, 21:34
başta acıtıyo ama zamanla alışıyosun :D:D:D
attirson
27.Ocak.2012, 22:08
Herkes aldı cezasını daha kasmayın bence. :D
SaLviO
28.Ocak.2012, 01:55
bizim bu cezalar ne zaman biter
Corpus
28.Ocak.2012, 02:34
Büyük ihtimal yöneticiler "akıllandı la bunlar bari kaldıralım şu cezaları" dedikleri zaman :)
sarianet
28.Ocak.2012, 02:34
adam olursak düzelirmiş öyle diyolar :D
RaSenGan
28.Ocak.2012, 03:09
bizim bu cezalar ne zaman biter
En erken 1 hafta garanti :D
SaLviO
28.Ocak.2012, 13:47
Bari derbiye kadar kalksın :D
ReaList
28.Ocak.2012, 16:44
Konu futbol olunca "Fanatik olmayın burası taraftar forumu değil" demek çok iyimserlik olmaz mı ? İster istemez ağır duygular her daim ağır basacaktır, bu bizim ülkeye özgü bir durum değil ve bunu ceza ile frenlemek kesin bir çözüm değildir. Ceza da bizim ülkeye has bir konu ayrıca. Herşeyi susturarak çözmeyi yeğleriz. Bu bağlamda mevcut yaptırımı kabullenmiyorum, yakışmıyor.
europeanconquer
28.Ocak.2012, 16:51
Sizin bu konuda hakkındaki düşüncelerinizden ötürü değil karşınızdaki kişiye ve bir kuruluşa,kuruma yaptığınız hakaretten,aşağılamadan dolayı ceza alıyorsunuz.Yanlış mı biliyorum ? Kurallarda öyle yazıyordu.
RaSenGan
28.Ocak.2012, 16:56
Sizin bu konuda hakkındaki düşüncelerinizden ötürü değil karşınızdaki kişiye ve bir kuruluşa,kuruma yaptığınız hakaretten,aşağılamadan dolayı ceza alıyorsunuz.Yanlış mı biliyorum ? Kurallarda öyle yazıyordu.
Hakaret,aşağılama olunca çoğu zaman uyarı sistemi kullanılıyor.Şu an yazarlığı alınanların %90'ı olay çıkaran,ortamı kızıştıran,rakibi tahrik eden kişiler :)
europeanconquer
28.Ocak.2012, 16:58
Demek ki neymiş kuralları biraz daha karıştırmam gerekmiş.Ama kimse şu düşünceyi savunuyorlar diye kimseye ceza vermez.
nannar
28.Ocak.2012, 17:02
:n: artık yalnız değilim :D
nannar
28.Ocak.2012, 17:08
yalnız ben de kulüp üyesiyim. aygün ve muhammet'in kullanıcı adları hala koyu,benimki değil :D gör bunları şemsi. "bold" yap lütfen benim kullanıcı adını da :D
RaSenGan
28.Ocak.2012, 17:12
yalnız ben de kulüp üyesiyim. aygün ve muhammet'in kullanıcı adları hala koyu,benimki değil :D gör bunları şemsi. "bold" yap lütfen benim kullanıcı adını da :D
Uyarı aldığın zaman inceliyo abi senin de o zamandan kalmadır :icon_biggrin:
nannar
28.Ocak.2012, 17:15
heee... uyarı aldım ben... 7 tane ceza oldu sanırım :D Noldu senin akrabalık ? :p
sui generis
28.Ocak.2012, 17:31
yok arkadaş ben çok sıkıldım böyle :) neyse artık yazarken 1 kez fazla düşünürüz
sarianet
28.Ocak.2012, 18:47
relax olun gençler :D
remzi1242
28.Ocak.2012, 20:29
iyide aynısını fenrlilerde yapıyor Gs yenilince hmen atlıyorlar
remzi1242
28.Ocak.2012, 20:30
Bırak yenilgiyi berabere kalsak bile fenerlilr hemen orda facde paylaşıyorlar