Log in

View Full Version : [23. Hafta] Kayserispor - Beşiktaş

di canio
27.Ocak.2012, 02:21
http://img638.imageshack.us/img638/3899/1sl23kayserisporbeikta.jpg

footballer33
27.Ocak.2012, 03:05
Öncelikle, bu maçı pazartesiye koyan zihniyete saygılarımı sunuyorum. Söylemeden edemeyeceğim.

Maça gelirsek, çok zor bir deplasman. Hava şartları ve Kayseri'nin bize ters gelmesi işimizi zorlaştırıyor.

Almeida ve Veli'nin yoklukları da önemli, fakat umarım aramayız onları. Q7'yi bu maçta direk 11'e koymaz hoca, sonradan girer oyuna diye düşünüyorum.

Carvalhal, sahaya şu 11'i sürer:

Cenk
Ekrem - Sivok - Egemen - İsmail
Necip- Ernst
Edu - Fernandes - Simao
Pektemek

NOT: Kayseri'ye gideceklerden, maçın başından sonuna kadar başkanı istifaya davet etmelerini bekliyorum, hiç durmadan.!

Ralph
27.Ocak.2012, 03:20
Veli ve Almeida cezalı olacağı için Pektemek ve Necip oynayacaktır muhtemelen. Yukarıdaki ilk 11'e katılıyorum.

anil luque
27.Ocak.2012, 13:32
Bence Quaresma direk 11 başlayacak ve futbol açlığını giderecek bu maç. O'nun sayesinde kazanacağız. Kazanmak zorundayız.

Maçı pazartesiye koyan zihniyete kucak dolusu nefretle , saygılar..

fotosuki
27.Ocak.2012, 16:07
Maçın Pazar'a alınmasıyla ilgili bir girişim yapıldı mı? Hiç medyada yer almadı. Genel kurul yüzünden arada kaynatmış olabilirler.

LaigLeNoiR
27.Ocak.2012, 16:43
Hangi baskani istifaya davet ediyorsunuz ?

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Ocak.2012, 17:24

Nokta. Bu arada maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Kayserispor özellikle bize deplasmanda ters gelmiştir. Yenilmeyiz ama yenemeyiz de gibi geliyor.

GeNç KaRTaL
27.Ocak.2012, 22:40
Umarım Kayserispor,Fenerbahçe maçındaki gibi etkisiz oynar ve rahat bir galibiyet alırız.

fotosuki
27.Ocak.2012, 23:16
Beşiktaş en son ne zaman rahat bir galibiyet almıştı hatırlamıyorum. :)

anil luque
28.Ocak.2012, 03:06
boşver abi :D

GeNç KaRTaL
28.Ocak.2012, 13:01
Dün gece rüyamda umduğumun aksine Kayserispor baya etkili oynuyordu.İlk yarıyı 1-0 önde kapattılar.Gerisini göremedim.:icon_biggrin:

di canio
28.Ocak.2012, 13:44
Dün gece rüyamda umduğumun aksine Kayserispor baya etkili oynuyordu.İlk yarıyı 1-0 önde kapattılar.Gerisini göremedim.:icon_biggrin:

Mustafa Denizli olma yolunda ilerliyorsun Şemsi.

anil luque
28.Ocak.2012, 13:53
Rüyalar tersine çıkar Şems bu gece ikinci yarıyı gör bi 3 daha atsınlar tamamdır maç bizim :D

William Rookwood
29.Ocak.2012, 00:56
Buram buram beraberlik kokuyor. Kadir has stadı buz pisti gibidir şimdi

footballer33
29.Ocak.2012, 01:14
Güzel soru, fakat ben de bilemedim şimdi. G.Saraylı başkan mıydı (biz kupayı alalım, GS şampiyon olsun), Fenerli başkan mı (FB'miz)? Neyse, kısaca Yıldırım Demirören diyelim. :)

anil luque
29.Ocak.2012, 02:56
Bursa-Galatasaray maçının sonucu itibariyle bu maçı kazanmak farz oldu.

footballer33
29.Ocak.2012, 18:13
Beşiktaş Kayseri'ye şu 19 kişilik kadro ile hareket edecek:

“Rüştü Reçber, Cenk Gönen, Umut Kaya, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, Ricardo Quaresma, Mustafa Pektemek, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Simao Sabrosa, Filip Holosko, Julio Alves, Fabian Ernst, Oliviera Edu, Egemen Korkmaz, Tanju Kayhan, Muhammed Demirci”

anil luque
30.Ocak.2012, 19:34
Quaresma yüksek ihtimalle ilk 11 başlayacakmış.

anil luque
30.Ocak.2012, 20:52
Siyah-beyazlılarımız sahaya Rüştü, İsmail, Fernandes, Sivok, Quaresma, M. Pektemek, Ekrem Dağ, Necip, Simao, Ernst, Egemen on biriyle çıkacak.

Cenk, İbrahim Toraman, Holosko, Alves, Edu, Tanju, Muhammed ise yedek soyunacak.

Rüştü
Ekrem-Sivok-Egemen-İso
Ernst-Necip
Fernandes
Q7-Pektemek-Simao

şeklinde çıkacağız. Bence çok güzel olmuş kadro. Hilbert de olaydı iyiydi. Hazır Almeida cezalıyken yabancı sorunu da olmazdı.

fotosuki
30.Ocak.2012, 21:00
Yanılmıyorsam ileri uçta Simao-Pektmek-Q7 ilk defa aynı anda oynayacak.

GeNç KaRTaL
30.Ocak.2012, 21:00
Oh be,sonunda kanatta Edu yerine Quaresma'yı göreceğimiz gün geldi.İnşallah dönüşü muhteşem olur ve kazanırız.Yalnız şimdi fark ettim Cenk'in kesilmesine gerek yoktu.

fotosuki
30.Ocak.2012, 21:37
Sivok ve Fernandes'in sarı kart görmeleri lazım. Fenerbaçe maçından önce MİY maçında çeksinler cezalarını.

byariff
30.Ocak.2012, 22:02
Troisi atti 1-0 - 47.ci saniyede

fotosuki
30.Ocak.2012, 22:04
Gol ofsaytmış. Artık laf söylemezsiniz heralde. :)

Edit: Yokmuş evet arkadan gelen Troisi'ymiş

byariff
30.Ocak.2012, 22:16
Golde Ofsayt yok troisi arkadan cikip geldi.

Kujovic 2 net gol kacirdi bencil olmasa en az 1 tanesi gol olurdu.

pektemek ve necip"in sutlarini cok iyi cikartti navarro

fotosuki
30.Ocak.2012, 22:32
Fernandes gördü sarıyı.
Fernadnes atıldı. Çok enteresan bir pozisyon oldu.

mustangshelby
30.Ocak.2012, 22:49
fernandes kırmızı kart.

meddah
30.Ocak.2012, 22:49

Fenerbahçe maçına da beraber başlamışlardı.

anil luque
30.Ocak.2012, 22:50
Bravo Kamil bravo...

GeNç KaRTaL
30.Ocak.2012, 22:51

Rüyamdaki gibi oldu.:icon_smile: Kayseri önde iyi baskı yapıyor.Fernandes'i yıldırdılar ve atıldı oyundan.Kalecileri de fena değil.İşimiz çok zor ikinci yarıda.

kalemci
30.Ocak.2012, 22:52
Acaba kim çıkıp 3 haftadır Beşiktaş lehine yapılıyordu şimdi aleyhine yapıldı filan diyecek merak ediyorum :)

Ralph
30.Ocak.2012, 22:53
Şimdiden söyliyim, maçın sonucu ne olursa olsun şu şekilde devam ederse Kayserispor haketmiş olacak bu maçı. Fernandes iki harekette de kartı haketti, bir de yetmezmiş gibi hakeme diklendi. Ondan sonra Quaresma'nın bir hareketi oldu oda sarı karttı ama hakem baskı olur diye veremedi zannediyorum.

Defansımız darmadağın. Offside taktiği şu ana kadar hiç bu kadar kötü yapılmamıştır heralde. Resmen afalladılar. Adamlar çalışmış derslerine. Tüm bunların dışında 3 tane net pozisyonumuz oldu Pektemek, Necip ve Simao ile. Simao orada Fernandes'e verse rahat gol olacak. Kayserispor tam gününde. Hayır olsun sonumuz.

fotosuki
30.Ocak.2012, 22:55
Şu kaleciler niye bir Beşiktaş'a panter onu da anlamıyorum. İvesa, Hasagiç, İvankov her Beşiktaş maçında kedi gibiydiler. :) Bu maçta ya berabere biter ya da fark olur. Galatasaray'ın yenilmesi iyi oldu. Liderle puan farkı kapanabilirdi ama açılmadı en azından.

Bu arada Kayseri'nin hakkını verelim çok iyi oynuyorlar. Ayrıca Q7 sakatlıktan yeni döndü ve 30 dakikada 2 tanesi sert 4 faul yapıldı. İnsaf.

Crazycat
30.Ocak.2012, 23:00
Fernandes'in atılması doğruydu bence, Kujovic son vuruşlarda bencil olmasa fark artabilirdi. Beşiktaş'ın da kaçırdığı pozisyonlar var, ikinci yarı ne gösterir bilinmez ama Beşiktaş puan kaybı yaşayacak gibi duruyor.

Ralph
30.Ocak.2012, 23:04
Abitoğlu'nu bende hiç ama hiç sevmiyorum. Verdiği kartta bile kırmızı olduğu halde hak vermemek istedim sırf sevmiyorum diye gerçekçi bakmak lazım. İkinci hareketine direk kırmızı verecek hakem bile vardır. Ayrıca olay kırmızı kartta değil. Bizimkilerde bugün genel bir konsantrasyon eksikliği var. Bir kişi fazla bile oynasak bu şekilde kazanabileceğimizi düşünmüyorum. İkinci yarı bakalım Carva ne yapacak merak içindeyim.

meddah
30.Ocak.2012, 23:05

Fenerbahçe maçına da beraber başlamışlardı.

Ek yapayım; Fenerbahçe maçına ilaveten Mersin ve Gençlerbirliği maçlarına da beraber başlamışlar.

fotosuki
30.Ocak.2012, 23:17
Pekarik'i hakem kurtardı. Kayseri de 10 kişi kalabilirdi.

fotosuki
30.Ocak.2012, 23:29
Ek yapayım; Fenerbahçe maçına ilaveten Mersin ve Gençlerbirliği maçlarına da beraber başlamışlar.

Abi hususi buna mı baktın? :D

Edu çok kötü kaçırdı.

Sekopej
30.Ocak.2012, 23:30
Acaba kim çıkıp 3 haftadır Beşiktaş lehine yapılıyordu şimdi aleyhine yapıldı filan diyecek merak ediyorum :)

Şöyle denebilir, direk kırmızı verip 2 maç ceza almasını engelledi Fenerbahçe maçı için ve 2. sarıdan attı.:) Bakış açısı sonuçta, kırmızı kart doğru, bu sebeple aleyhte bir şey olmaz, zorlarsak, ilk yazdığım olabilir. (Ben öyle düşünmüyorum ama zorlayarak bunu düşünenler vardır mutlaka)

Sekopej
30.Ocak.2012, 23:32
Kayseri iyi oynuyor ama mutlaka gol atmalılar. Genç takım, atamayana atarlar her an olabilir, nedense 1-0 bitmez gibi geliyor bana maç, 1-1 ya da 2-0.

mustangshelby
30.Ocak.2012, 23:41
sivok cezalı..

mustangshelby
30.Ocak.2012, 23:43
bu ekreme söylicek söz bulamıyorum.

GeNç KaRTaL
30.Ocak.2012, 23:58
Kayserispor'a tebrikler.İyi mücadele ettiler.Maçın başında öne geçmeleri ve ilk yarı biterken 10 kişi kalmamız iyi mücadelelerinin üstüne eklenince galibiyetleri kaçınılmaz oldu.

fotosuki
31.Ocak.2012, 00:00
Kayseri ikinci yarı hiçbir şey yapmadı. Edu o golü atsa bir puanı alabilirdik. Zaten ikinci yarı başka bir pozisyonumuz da yok. Kayseri değil de Gençlerbirliği ya da Sivas olsa bugün beşlerlerdi. 2 haftadır kötü oynuyorduk. Bu da 3 oldu. Bu kadar sıkışık bir maç trafiğinde bir de 10 kişi kalınca iyice yoruldu takım. Mersin maçına yansımaz umarım.

Ayrıca Ekrem'in jübilesi gelmiş. Ne bileyim genç Rıdvan vardı bi ara o oynasaydı bari. Bundan kötüsü olamaz çünkü.

anil luque
31.Ocak.2012, 00:02
Kayserispor'u iyi oyunundan ötürü tebrik ediyorum.

fotosuki
31.Ocak.2012, 00:06
Bir çift lafımda Necip'e var. Bak Necip bu ligde sana vuruyolarsa düşeceksin. Düşmeyene faul falan vermiyorlar. Yatacaksın ne bileyim kafanı gözünü falan tutacaksın.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:06
Fernandes'i çok son maçlarda aşırı agresif görüyorum. Bugün yaptığı hareket yetmezmiş gibi bir de hakemin üzerine yürüdü.

Kayserispor'u tebrik ediyorum. Üç puanı aldılar fakat 4-5 tane çok net pozisyon kaçırdık. İyi oynamasak da bu maçı rahat alabilirdik. Son maçlarda kötü oynayıp üç puan alma olayı bu maç sökmedi. Toparlanmamız için illa malubiyet almamız gerekiyordu galiba, oda oldu. Bu hafta Fenerbahçe'ye yaradı.

Mamadou
31.Ocak.2012, 00:08
Daha önce bu Forumda Veli için bir sürü eleştiri yapılmıştı. Gereksiz bir oyuncu olduğunu yazanlar bile vardı. Bugün Veli'nin bu takımın orta sahasında en az Fernandes kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Ne Ernst ne Necip Veli'nin yaptığı presi yapabildi nede Veli kadar koştular. Hele Necip yerinde saymaya devam ediyor.

anil luque
31.Ocak.2012, 00:10
Fernandes'i çok son maçlarda aşırı agresif görüyorum. Bugün yaptığı hareket yetmezmiş gibi bir de hakemin üzerine yürüdü.

Az bile yapıyor. O'na maç içinde yapılıp da es geçilen hareketler bana yapılsa ve dediğim gibi es geçilse çıldırırım.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:19
Az bile yapıyor. O'na maç içinde yapılıp da es geçilen hareketler bana yapılsa ve dediğim gibi es geçilse çıldırırım.

Hak veriyorum bazı konularda öyle ama yine de zararı bize dokunuyor. Ben açıkçası tahmin ediyordum bir kaç hafta öncesine kadar. Kesin kırmızı yiyecek flan diye düşünüyordum. Hatta bu maç hakeme bir yumruk atar flan dedim kırmızıdan sonra. Çünkü çok belli etti kendini.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Quaresma'ya çok mu gerek vardı? Çok mu aciliyeti vardı? Bu takım haftalardır onsuz kazanıyor, onsuz oynuyor. Burak Kaplan oynayamıyormu yani bu kadar mı umutsuz o çocuk? Madem oynatmayacaksın gönder çocuğu kaderiyle oynama. Gelip de bu maç Quaresma'nın topla kendi kendine bir şeyler yapmasını izlemek zorunda mıyım ben? Takım oyunu istiyorum arkadaşım şu oyunda takım oyunu. Devir takım oyunu devri. Bu oyuncuları neden büyük takımlar barındırmıyorlar? Neden bu kadar yetenekliyken büyük bir takımda değil Quaresma? Neden Barcelona futbola damgasını vurdu? Nasıl vurdu? Tekrar tekrar söylüyorum devir takım oyunu devri. Yok öyle bir hareketle trübünleri ayağa kaldırayım alkış alayım falan filan. Yapacaksan git mahallede duvara karşı oyna ne yapıyorsan yap. Forumda Quaresma'yı sevmeyen tek ben varım belki bilmiyorum ama sonuna kadar da karşıyım ona. Ben onun iki hareketiyle tav olmuyorum, olmak istemiyorum. 4-5 maç bireysel oynayıp sahadakileri ve trübündekileri sinir edip, 1 maç harika hareketleriyle takımı kurtarmasını istemiyorum. Neden Beşiktaş'ta bu adam? Neden büyük takımlarda değil, neden gönderildi, neden oynatılmadı? Çünkü sebebi benim gibi düşünmeleri. Kendine oynuyor adam bu kadar basit. Geçmişine bakıyorum vay vay vay diyorum nerelerde oynamış... Sonra bir inceliyorsun ve görüyorsun ki ne kadar oynamış, nasıl oynamış, ne kadar kalıcı olmuş? İşte Quaresma bu!

anil luque
31.Ocak.2012, 00:27
Maccabi maçında 90+3 te defansı maymuna döndürüp yatırıp kaldırıp gol atan Messi veya Ronaldo vs olsa "adamlar aşmış ya" olur Quaresma yapınca kendine oynuyor. Yakıştıramadım sana bunu Görkem. Düşüncene sonsuz saygım var tabii ki ama bence yanılıyorsun. En azından abartıyorsun.

besiktas1903
31.Ocak.2012, 00:31
Daha önce bu Forumda Veli için bir sürü eleştiri yapılmıştı. Gereksiz bir oyuncu olduğunu yazanlar bile vardı. Bugün Veli'nin bu takımın orta sahasında en az Fernandes kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Ne Ernst ne Necip Veli'nin yaptığı presi yapabildi nede Veli kadar koştular. Hele Necip yerinde saymaya devam ediyor.

Aynen katiliyorum Veli olsaydi belki onun presi ve mucadelesi ile gol bulabilirdik. Kötü oynadik erken geriye düsmemiz kötü ve üstelik 10 kisi kalinca malubiyet kaçinilmaz oldu. Ah Edu ah diyorum sadece o son posizyon girseydi keske..

Ralph
31.Ocak.2012, 00:34
Maccabi maçında 90+3 te defansı maymuna döndürüp yatırıp kaldırıp gol atan Messi veya Ronaldo vs olsa "adamlar aşmış ya" olur Quaresma yapınca kendine oynuyor. Yakıştıramadım sana bunu Görkem. Düşüncene sonsuz saygım var tabii ki ama bence yanılıyorsun. En azından abartıyorsun.

Abi adam çok manyak yetenekli ben kabul ediyorum. Ama bir Ronaldo ya da bir Messi değil ki. Messi hareketini de yapıyor maymuna da çevirip pasını verip gol attırıyor ve bunu genelde her maç yapıyor. O yüzden Messi zaten. Ronaldo desen Quaresma tipinde bir adam. Onda da takım oyunu fazla yok (Quaresma kadar olmasada). Ama Ronaldo ile Quaresma'nın yetenekleri çok ayrı. Ronaldo hepimiz kabul ediyoruz ki çok daha yetenekli ve çok hızlı. Daha hızlı daha hırslı daha çevik daha yetenekli vs bir çok şey sayarım. Hepimiz FM oynuyoruz en basitinden oradan da biliriz. Özellikleri %80 gerçeği yansıtır aşağı yukarı. Yani ben karşılaştırmaya bile almıyorum Quaresma'yı onlarla. Yani bütün bunlar tabi ki benim düşüncem. Ben bir zamanlar takım oyununu çok iyi yapan Fenerbahçe'yi bile Beşiktaş maçlarına tercih ediyordum açık konuşayım. Adamlar tık tık tık pas yapıyor, bize bakıyorum alan gidiyor alan gidiyor allah ne verdiyse, başta Quaresma. Benim derdim bu. Adam senin dediğin gibi Messi tarzında oynasa amenna. Hareketini de yapsın ama pasını da versin. "Kendine oynamasın". Batuhan diyordu ya hani meşhur lafı "kral yapmayacaksın kral olacaksın" bu düşüncede bir insan futbolcu olmasın.

berkay123456
31.Ocak.2012, 00:41
Hak veriyorum bazı konularda öyle ama yine de zararı bize dokunuyor. Ben açıkçası tahmin ediyordum bir kaç hafta öncesine kadar. Kesin kırmızı yiyecek flan diye düşünüyordum. Hatta bu maç hakeme bir yumruk atar flan dedim kırmızıdan sonra. Çünkü çok belli etti kendini.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Quaresma'ya çok mu gerek vardı? Çok mu aciliyeti vardı? Bu takım haftalardır onsuz kazanıyor, onsuz oynuyor. Burak Kaplan oynayamıyormu yani bu kadar mı umutsuz o çocuk? Madem oynatmayacaksın gönder çocuğu kaderiyle oynama. Gelip de bu maç Quaresma'nın topla kendi kendine bir şeyler yapmasını izlemek zorunda mıyım ben? Takım oyunu istiyorum arkadaşım şu oyunda takım oyunu. Devir takım oyunu devri. Bu oyuncuları neden büyük takımlar barındırmıyorlar? Neden bu kadar yetenekliyken büyük bir takımda değil Quaresma? Neden Barcelona futbola damgasını vurdu? Nasıl vurdu? Tekrar tekrar söylüyorum devir takım oyunu devri. Yok öyle bir hareketle trübünleri ayağa kaldırayım alkış alayım falan filan. Yapacaksan git mahallede duvara karşı oyna ne yapıyorsan yap. Forumda Quaresma'yı sevmeyen tek ben varım belki bilmiyorum ama sonuna kadar da karşıyım ona. Ben onun iki hareketiyle tav olmuyorum, olmak istemiyorum. 4-5 maç bireysel oynayıp sahadakileri ve trübündekileri sinir edip, 1 maç harika hareketleriyle takımı kurtarmasını istemiyorum. Neden Beşiktaş'ta bu adam? Neden büyük takımlarda değil, neden gönderildi, neden oynatılmadı? Çünkü sebebi benim gibi düşünmeleri. Kendine oynuyor adam bu kadar basit. Geçmişine bakıyorum vay vay vay diyorum nerelerde oynamış... Sonra bir inceliyorsun ve görüyorsun ki ne kadar oynamış, nasıl oynamış, ne kadar kalıcı olmuş? İşte Quaresma bu!

Altına imza atarım arkadaş.Bende böyle düşünüyordum geldiği günden beri.Ve kime söylesem bunları ya gülüyolardı ya kıskanıyorsun diyorlardı.(Galatasaraylıyım)Yanındaki adama ayakiçiyle verse tam yerine gidecek topuğuyla veriyor pas gitmiyor , nasıl sinir oluyorum arkadaş.Ben galatasaraylıyım ama şunu yapmasına ben sinir oluyorum.Normal orta açmak varken trivela açıyor.Ne gerek var arkadaşım aç güzel güzel ortanı.İki hareket yapıyor taraftar büyüleniyor falan.Ben açıkça söylüyorum ki Quaresma taraftara oynayan bi adam takım oyunuyla en küçük yakından uzaktan ilgisi olmayan bi adam.Galatasaray'a da gelse böyle düşünürdüm.Ayrıca adam İnter'inden Chealse'sine kadar oynadı.Ama hiç bir varlık gösteremedi.Çünkü karşısındakiler Zayette , Giray , Emre Güngör , Yalçın vs değil , karşısındakiler Vidic , Ferdinand , Agger , Cheilini vs. falandı.Bazen pas vermeyi bileceksin.Yoksa böyle vasat takımlarda taraftara oynarsın.Neyse çok uzattım.Görkem'e aynen katılıyorum ve bir Beşiktaş'lıdan bunları duymak gerçekden gözlerimi yaşarttı.

footballer33
31.Ocak.2012, 00:41
Görkem, Quaresma 2 ay sonra çıkıp oynuyor ve ilk maçında 5 gol 10 asist falan bekliyorsun sanırım. Bu kadar acımasız bir eleştiri görmedim ben, yazık! Quaresma'ya varana kadar maçı katleden bir hakem vardı, kötü oynayan başka futbolcular vardı, Ernst gibi, Ekrem gibi, İsmail gibi, Simao gibi. Bu sayı çoğaltılabilir daha da. Ama kaç maç sonra sahaya ilk 11'de çıkan bir futbolcuyu yerden yere vurup günah keçisi ilan ediyorsun ya pes!

Maça dair konuşulacak şeyler kısıtlı. Bu maç 0-0 değil, 1-0 başladı daha ilk dakikadan. Yok böyle bir şey. Ekrem ve İsmail o kadar çok adam kaçırdılar ki, benzer golleri ilerleyen dakikalarda da yiyebilirdik. Bizim ilk devre yakaladığımız 2-3 net pozisyonda golü bulabilseydik, maç böyle gitmezdi. Onu da söyleyeyim. Edu'nun da 2. devre kaçırdığı bir gol var ki, evlere şenlik. Yorum yapmak bile yersiz. Sonuç olarak Kayseri galibiyeti hak etti, ama öyle ama böyle. Seri de bozuldu, herkese hayırlı, uğurlu olsun!

Hakem için söylenecek çok şey var, ama forum kuralları izin vermiyor. Fernandes'in gördüğü kartlar son derece doğruydu, eyvallah. Fakat 2. sarıyı görmeden önce kendisine yapılan faule ne demeli. Pekarik'in voleyboluna gösterilmeyen 2. sarı karta ne demeli. Bir ara Pektemek faul kullanayım dedi, Kayserililer izin vermedi ve kullanamadı faulü. Topu taca attı. Ama hakem devam dedi, faulü tekrarlatıp kartı göstereceği yerde. Bunun gibi nice pozisyonlar var. Son dakikalarda ise, iyice eyyamcılık yaptı hakem dediğimiz şahsiyet. Neyse, kötü bir şey yazamıyorum hakem için.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2012, 00:42
Kayserispor haketti ve kazandı,tebrik ederim. Bir maçta yenilecektik sonuçta,demek o maç bu maçmış. Umarım MİY maçına kadar toparlanırız. :)

besiktas1903
31.Ocak.2012, 00:42
^ bizim takim da genel olarak böyle hizli oynayamiyoruz, oyuncu topu aliyor (pas verse güzel poszisyon olur) kendisi gidiyor önce bakti olmuyor geriye gidiyor ve pasi veriyor.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:43
Altına imza atarım arkadaş.Bende böyle düşünüyordum geldiği günden beri.Ve kime söylesem bunları ya gülüyolardı ya kıskanıyorsun diyorlardı.(Galatasaraylıyım)Yanındaki adama ayakiçiyle verse tam yerine gidecek topuğuyla veriyor pas gitmiyor , nasıl sinir oluyorum arkadaş.Ben galatasaraylıyım ama şunu yapmasına ben sinir oluyorum.Normal orta açmak varken trivela açıyor.Ne gerek var arkadaşım aç güzel güzel ortanı.İki hareket yapıyor taraftar büyüleniyor falan.Ben açıkça söylüyorum ki Quaresma taraftara oynayan bi adam takım oyunuyla en küçük yakından uzaktan ilgisi olmayan bi adam.Galatasaray'a da gelse böyle düşünürdüm.Ayrıca adam İnter'inden Chealse'sine kadar oynadı.Ama hiç bir varlık gösteremedi.Çünkü karşısındakiler Zayette , Giray , Emre Güngör , Yalçın vs değil , karşısındakiler Vidic , Ferdinand , Agger , Cheilini vs. falandı.Bazen pas vermeyi bileceksin.Yoksa böyle vasat takımlarda taraftara oynarsın.Neyse çok uzattım.Görkem'e aynen katılıyorum ve bir Beşiktaş'lıdan bunları duymak gerçekden gözlerimi yaşarttı.

Vasat takımda demeyelim ama okadar da değil. Lafım Beşiktaş'a değil, oynayan oyuncuya.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:46
Görkem, Quaresma 2 ay sonra çıkıp oynuyor ve ilk maçında 5 gol 10 asist falan bekliyorsun sanırım. Bu kadar acımasız bir eleştiri görmedim ben, yazık! Quaresma'ya varana kadar maçı katleden bir hakem vardı, kötü oynayan başka futbolcular vardı, Ernst gibi, Ekrem gibi, İsmail gibi, Simao gibi. Bu sayı çoğaltılabilir daha da. Ama kaç maç sonra sahaya ilk 11'de çıkan bir futbolcuyu yerden yere vurup günah keçisi ilan ediyorsun ya pes!

Maça dair konuşulacak şeyler kısıtlı. Bu maç 0-0 değil, 1-0 başladı daha ilk dakikadan. Yok böyle bir şey. Ekrem ve İsmail o kadar çok adam kaçırdılar ki, benzer golleri ilerleyen dakikalarda da yiyebilirdik. Bizim ilk devre yakaladığımız 2-3 net pozisyonda golü bulabilseydik, maç böyle gitmezdi. Onu da söyleyeyim. Edu'nun da 2. devre kaçırdığı bir gol var ki, evlere şenlik. Yorum yapmak bile yersiz. Sonuç olarak Kayseri galibiyeti hak etti, ama öyle ama böyle. Seri de bozuldu, herkese hayırlı, uğurlu olsun!

Hakem için söylenecek çok şey var, ama forum kuralları izin vermiyor. Fernandes'in gördüğü kartlar son derece doğruydu, eyvallah. Fakat 2. sarıyı görmeden önce kendisine yapılan faule ne demeli. Pekarik'in voleyboluna gösterilmeyen 2. sarı karta ne demeli. Bir ara Pektemek faul kullanayım dedi, Kayserililer izin vermedi ve kullanamadı faulü. Topu taca attı. Ama hakem devam dedi, faulü tekrarlatıp kartı göstereceği yerde. Bunun gibi nice pozisyonlar var. Son dakikalarda ise, iyice eyyamcılık yaptı hakem dediğimiz şahsiyet. Neyse, kötü bir şey yazamıyorum hakem için.

Kardeşim ben Quaresma'yı bu maç için eleştirmedim yanlış anlamışsın yanlış değerlendirmişsin beni. Benim Quaresma'dan bu maç bir beklentim yoktu hiç bir maçta beklentim olmadığı gibi. Ben bu tip oyuncuları sevmiyorum sadece onu belirtiyorum. Ayrıca hakem konusuna pek de katılamayacağım. Kırmızı kartı kastediyorsan tabi... Sadece Kayseri'ye ikinci sarı kart verilmedi orada hak verebilirim. Kırmızı karta kimse bir şey diyemez bence. Onun dışında diğer bahsettiklerin küçük şeyler her maçta olacak şeyler. Bende Abitoğlu'nu hiç sevmem aslında.

berkay123456
31.Ocak.2012, 00:46
Vasat derken normal takımlardan bahsediyorum.Yani büyük takımlarda oynayamaz anlamında.Zaten belli oluyor bazı arkadaşlardan Quaresma'ya laf dokunturtmuyorlar.Bundan dolayı seni tebrik ettim zaten.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:47
Vasat derken normal takımlardan bahsediyorum.Yani büyük takımlarda oynayamaz anlamında.Zaten belli oluyor bazı arkadaşlardan Quaresma'ya laf dokunturtmuyorlar.Bundan dolayı seni tebrik ettim zaten.

Anladım kardeşim sağolasın.

footballer33
31.Ocak.2012, 00:51
Kardeşim ben Quaresma'yı bu maç için eleştirmedim yanlış anlamışsın yanlış değerlendirmişsin beni. Benim Quaresma'dan bu maç bir beklentim yoktu hiç bir maçta beklentim olmadığı gibi. Ben bu tip oyuncuları sevmiyorum sadece onu belirtiyorum. Ayrıca hakem konusuna pek de katılamayacağım. Kırmızı kartı kastediyorsan tabi... Sadece Kayseri'ye ikinci sarı kart verilmedi orada hak verebilirim. Kırmızı karta kimse bir şey diyemez bence.
Quaresma'yı sevmemeni anlarım, kimse sevmek zorunda değil zaten. Fakat çok alakasız bir maçta yerden yere vurmuşsun, tepkim onaydı benim. Sen de beni yanlış anlama. Ayrıca, Fernandes'e gösterilen kırmızı kart doğru diyorum zaten, yazdıklarımı tekrar oku. Ama kart öncesi kendisine de yapılan bir faul var. Hakem onu görmedi, devam dedi ve o da anki sinirle rakibe sert girdi. Karta lafım yok da, aynı şey Kayseri tarafından yapılınca ya da elle oynayınca neden 2. sarısını çıkaramıyor. İsyanım buna. Son olarak, bu hakem, bizim bir başka maçımızda yine aleyhimize düdükler çalarak isyan ettirmişti taraftarı. O maçtan sonra, böyle önemli bir maça ne diye verilir, anlamam.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:52
Tüm Beşiktaş'lılar bana kızıyor şu an eminim. Ben sadece kendi fikrimi belirttim oyuncu kişiliği konusunda. Size zevk verdiği gibi bana da zevk vermiyor bencil futbolcu. Yeteneğine kimse bir şey diyemez orası ayrı ama ben takımımda oynatmazdım. He o beni ister mi oda ayrı :icon_biggrin:

besiktas1903
31.Ocak.2012, 00:53
Daha öncede demistim Quaresma bazen mecburen bencil oynuyor, kanatlaradan topu ileriye kadar tasiyor ve atacak adam olmayinca bir iki çalim daha deniyor. Sakatlanmadan önce adeten takimin yildiziydi. Bazen belki pas verebilirdi ama sizinde abartiginiz kadar degil bence.

Ralph
31.Ocak.2012, 00:53
Quaresma'yı sevmemeni anlarım, kimse sevmek zorunda değil zaten. Fakat çok alakasız bir maçta yerden yere vurmuşsun, tepkim onaydı benim. Sen de beni yanlış anlama. Ayrıca, Fernandes'e gösterilen kırmızı kart doğru diyorum zaten, yazdıklarımı tekrar oku. :) Ama kart öncesi kendisine de yapılan bir faul var. Hakem onu görmedi, devam dedi ve o da anki sinirle rakibe sert girdi. Karta lafım yok da, aynı şey Kayseri tarafından yapılınca ya da elle oynayınca neden 2. sarısını çıkaramıyor. İsyanım buna. Son olarak, bu hakem, bizim bir başka maçımızda yine aleyhimize düdükler çalarak isyan ettirmişti taraftarı. O maçtan sonra, böyle önemli bir maça ne diye verilir, anlamam.

Aynen katılıyorum. Mahvetmişti maçı zaten o yüzden sevmem bu hakemi. Bende anlam veremedim bu hakemin atanmasına.

meddah
31.Ocak.2012, 00:58
Abi hususi buna mı baktın? :D

Fenerbahçe maçı hatırımda idi zaten; Beşiktaş'ın ileride iyi top tuttuğu nadir maçlardandı. Diğer ikisini merak edip baktım, evet, ilginç bir konuya temas etmişsin.

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 01:02
Şota Fernandes'i Beşiktaş'ın kalbi olarak görmüş olacak ki 45 dakika boyunca Kayseri orta sahası Fernandes'e adım attırmadı. Sıradan bir baskıdan ziyade planlı bir baskı gibiydi. Kayseri orta sahasında Furkan, Okay ve Abdullah resmen 3 dinamo gibiydi. Sürekli Fernandes'e baskı yaparak, hem sindirdiler hem de sinirlendirdiler ve sonuç olarak Fernandes kendisine hakim olamayarak atıldı. O pozisyona direkt kırmızı da rahat verilirdi.

Kayseri hücum bölgesine kadar iyi top taşıdı ama gol bölgesinde etkili olamadılar. Kujovic'in de bencilliği nedeniyle bazı önemli pozisyonlardan yararlanamadılar. Beşiktaş'ın 2. yarı 10 kişi kalmasına rağmen ilk yarıya göre daha iyi oynadığını da söyleyebiliriz. Hakemin Kayseri lehine de atladığı el pozisyonu var. Orda da 2. sarıyı vermeliydi.

Kayseri'de 94 doğumlu olmasına rağmen Okay'ın özgüveni hayran bıraktıracak cinstendi. Kendisini geliştirmeye devam ederse çok önemli bir oyuncu olur.

Tebrikler Kayserispor.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2012, 01:09
Tüm Beşiktaş'lılar bana kızıyor şu an eminim. Ben sadece kendi fikrimi belirttim oyuncu kişiliği konusunda. Size zevk verdiği gibi bana da zevk vermiyor bencil futbolcu. Yeteneğine kimse bir şey diyemez orası ayrı ama ben takımımda oynatmazdım. He o beni ister mi oda ayrı :icon_biggrin:

Ben kızmıyorum. 4-2 yenildiğimiz Gençler maçından beri (ki o maçta kaptandı),bende Quaresma'ya sıcak bakamıyorum. Oyunculuğuna tabii ki lafım yok,olamaz da. Ama gelgör ki Teamwork 0 resmen.

Nocna Mora
31.Ocak.2012, 05:19

O eleştirileri yapan kişi derken sanırım beni kastediyorsun. Evet eleştiriyordum Veli'yi ve benim bugün orta sahada gözlemledigim düşüşün nedeni de Veli'nin yoklugu degildi. Necip çok formsuz. 30. dakikaya kadar savunma adına pek bişey yaptıgı görmedim. Hiç kosmadı. Ernst her zaman ki gibi oynadı. Fernandes zeminden de ötürü olacak sinirlerine hakim olamadı ve atıldı. Simao ve Quaresma orta sahada degil daha ilerde pres yaptılar yaptıkları zaman. Bu nedenlerden dolayı orta saha düştü Beşiktaş'ta. Veli olsa çok bişey farketmezdi bence.. :)

Mamadou
31.Ocak.2012, 06:10
O eleştirileri yapan kişi derken sanırım beni kastediyorsun. Evet eleştiriyordum Veli'yi ve benim bugün orta sahada gözlemledigim düşüşün nedeni de Veli'nin yoklugu degildi. Necip çok formsuz. 30. dakikaya kadar savunma adına pek bişey yaptıgı görmedim. Hiç kosmadı. Ernst her zaman ki gibi oynadı. Fernandes zeminden de ötürü olacak sinirlerine hakim olamadı ve atıldı. Simao ve Quaresma orta sahada degil daha ilerde pres yaptılar yaptıkları zaman. Bu nedenlerden dolayı orta saha düştü Beşiktaş'ta. Veli olsa çok bişey farketmezdi bence.. :)

Bence fark ederdi. Belki Veli olsaydı Fernandes kırmızı yemeyecekti. Maç izlerken bu ayrıntılara çok dikkat ederim. Fernandes bugün oynadığı süre zarfında geriye gelerek stoperlerden top aldı. Oyun kurmak isterken hem Abdullah Durak hemde Furkan sertliği seçerek yıldırmaya çalıştılar. Ne Ernst nede Necip Fernandese yakın oynayamadılar. Veli genelde basit oynasa da ekstra özellikleri olmasa da topun oynandığı yere hemen atlıyor. Koşuyor ve pres yapıyor. Fernandes 4-5 kez pas verecek oyuncu bulamadı. Topu ayağında oyalayıp durdu Presi yiyince ya faule maruz kaldı yada kaptırdı. Kısaca yardım gelmedi. Bu yönden Fernandes bu takım için nasıl kilit oyuncu ise Veli gibi oyuncularda saha içinde Fernandesi kollayan ve sıkıştığı anda rahatlatan oyuncu konumunda. Necip konusunda katılıyorum. Çok formsuz ve oyunu çok yumuşak oynuyor. Fizik gücü de yeterli değil. Ernst'de ilerlemiş yaşına rağmen bu yoğun maç trafiğinde fazla sırıtmadı ama yeterli değil tabi.

Nocna Mora
31.Ocak.2012, 06:37
Söylediklerinde haklısın da Veli bunları yapsa bile bir şekilde yine batırıyor oyunu. Mesela saçmasapan fauller yapıyor, daga taşa vuruyor, sürekli yana oynuyor, yerden kalkamıyor falan. Ekstrası yok. Hem bunları yapıp hem de ne yaptıgı bilen ileriye de oynayabilen bir box to box adam lazım oraya Veli'nin yerine. Eldeki diye kullanılıyor belki ama Necip'in ondan daha çok forma şansı bulması taraftarıyım ben. Futbol zekası daha yüksek çünkü.. Ayrıca 4-5-1 konusunda sıkıntı yaşıyor Beşiktaş. Yeterince pas yapamıyor takım. Yapamayınca da taktik sırıtmaya başlıyor. Özellikle kilit rol oynayan bekler yetersiz kalıyor. Ekrem özellikle. Rezaletti. Takıma oldukca zarar veriyor bu da..

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2012, 14:33
Dünün ki Ekrem için rezalet kelimesi oldukça iyimser kalır bence :)