PDA

View Full Version : TFF'de Seçim Zamanı: Yeni Başkan Yıldırım Demirören

di canio
30.Ocak.2012, 02:47
Olaylı genel kurul kararı sonrası istifa edip etmemekte kararsız kalan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bir ay içerisinde seçimli genel kurula gitme kararı aldı.

http://www.trtspor.com.tr/Gallery/Images/Haber/Resized/AYDINLAR-%C3%96ZEL-29-01.jpg

Futbol disiplin talimatnamesindeki 58. maddeninin kapsadığı eylemlerin değiştirilmesi için yapılan genel kurulda kulüplerin imzalı taleplerine rağmen ret oyu vermesi, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı istifa noktasına getirmişti. Genel kuruldan sonraki gün çıkacağı yurtdışı gezisini iptal eden Mehmet Ali Aydınlar, dün (29 Ocak Pazar) saat 15.00 için yönetim kurulu toplantısı koymuştu. Toplantıdan istifa kararı çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor ama kesin olan bir şey var. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bir ay sonra Ankara'da bir genel kurul daha toplayacak ancak bu kez toplantı seçimli olacak. Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa edip etmeme konusunda kararını netleştirmediği ancak başkanlık görevine devam etme fikrine sıcak bakmadığı öğrenildi. Aydınlar'ın istifa etmesi halinde yönetim kurulunun da istifa etmesi bekleniyor. Aydınlar, genel kurul kararını istifa etmeden alırsa, başkanlığa yeniden adaylığını koyması bekleniyor. Aydınlar eğer istifa etmeden seçimli genel kurula giderse, yönetimin de geniş çaplı bir revizyona gidebileceği konuşuluyor.

Kaynak: trtspor.net (http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=10076)

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2012, 02:55
Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı kalacaksa seçimin olup olmaması pek bir şey değiştirmez bizim açımızdan. Ama toptan değişirlerse, iyi bir yönetim gelirse hayırlı olur.

di canio
30.Ocak.2012, 03:01
Lütfi Arıboğan kalmazsa eğer, TFF'de devrim sayılır. Yanılmıyorsam 2004'ten beri, 5 yönetimde de bulunuyordu.

malpince
30.Ocak.2012, 04:05
haluk ulusoy gelmesin de...

di canio
30.Ocak.2012, 14:05
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa ettiği haberleri dolanıyor.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2012, 14:38
Ne kadar güvenilir bir kaynak bilmiyorum ama;

ibrahimseten İBRAHİM SETEN

M.Ali Aydınlar'la konuştum F.Bahçe dışındaki 17 kulübün başkanı arayıp "Sakın istifa etme" demişler. İstifada kararlıydı ama biraz yumuşamış

https://twitter.com/#!/ibrahimseten/status/163932574933196801

di canio
30.Ocak.2012, 19:16
İstifa etmeyecekmiş Aydınlar. Devam kararı açıklanacak birazdan.

TR.CaPTaiN
30.Ocak.2012, 19:53
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a Kulüpler Birliği'nden destek geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulu toplantısında kesin bir karar alması beklenirken; Kulüpler Birliği'nden Aydınlar'a destek geldi.

Kulüpler Birliği, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Yönetim Kurulu'nun görevlerine devam etmesi için her türlü desteği veriyoruz" açıklaması yaptı.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kulüpler Birliği Vakfı üyesi olan Spor Toto Süper Lig kulüplerinin büyük çoğunluğu olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde görevlerine devam etmelerinin Türk futbolunun istikbali açısından çok zaruri olduğunu ve bu hususta her türlü desteğimizin mevcudiyetini kamu oyunun bilgilerine arz ederiz."

Sporx

-------------------------------------

Kulüpler Birliği'nin, bugün 'çoğunluğun görüşü' olarak yaptığı açıklama; kamuoyunda, Kulüpler Birliği'ne üye kulüplerin tamamının görüşü, algısı yaratmaktadır.

Kulübümüzün, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi konusundaki görüşü, 26 Ocak'ta yapılan Genel Kurul'da yöneticilerimizin ifade ettiği şekildedir. Görüşümüzde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Kamuoyuna duyurulur,

Fenerbahçe Spor Kulübü

Flawless Victory
30.Ocak.2012, 19:59
Türk futbol tarihinin en kötü yönetimi oldular. Bir an önce istifa etmeliler.

El Barto
30.Ocak.2012, 20:24
Aynı zamanda Türk Futbol tarihinin en şanssız yönetimi de oldular. Karar vermek çok kolay değil demek ki süreç bu kadar uzadığına göre.

Ama hayal kırıklığı bir dönem tabii.

di canio
30.Ocak.2012, 20:33
Herkes kendi penceresinden baktığı için birbirinin tam tersi şeylerle de suçlandılar.

Ntv Spor'da altyazı olarak verildi; açıklama yapılmış sanırım. Göreve devam etme kararı alınmış toplantıda.

ThersoN
30.Ocak.2012, 20:40
Eğer seçim olursa yeni gelecek yönetim daha da kötü olabilir. Deli gibi kulis olacaktır şimdi. Kim en güçlü kulüplerin menfaatini savunursa o gelecektir. Ayrıca seçim hiçbir şekilde çıkış yolu olamaz. Kaosu uzatmaktan ileri gidemez.

Ralph
30.Ocak.2012, 20:40
Devam kararı alınmış son dakika gelişmesi.

di canio
30.Ocak.2012, 20:48
Konu kapanmıştır.

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 18:44
Lig TV Son Dakika: Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti.

goosfraba
31.Ocak.2012, 18:46
kurtulduk sonunda.

di canio
31.Ocak.2012, 18:47
Konu kapanmıştır.

Dedik ama Mehmet Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etmiş. Seçimli genel kurula kadar başkanlığa Hüsnü Güreli vekalet edecekmiş. / Ntv Spor

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 18:53
Yalnız gidişleri de kendilerine yakışır şekilde oldu. Görevimize devam ediyoruz dedikten 24 saat sonra istifa ettiler. :}

Nedvedmania
31.Ocak.2012, 18:54
Zamansız istifa etti. Ya en başında edicekti ya soruşturmadan sonra. Şimdi herşey başa saracak.

Nedvedmania
31.Ocak.2012, 18:57
Yalnız gidişleri de kendilerine yakışır şekilde oldu. Görevimize devam ediyoruz dedikten 24 saat sonra istifa ettiler. :}

:)

Hangi konuya yazıyoruz konular karıştı :D

Neyse buraya da yazayim

Zamansız istifa etti. Ya en başında edicekti ya soruşturmadan sonra. Şimdi herşey başa saracak.

Edit : Aman bee yazmıyorum bişey :n:

byariff
31.Ocak.2012, 18:59
SON DAKİKA: Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Ariboğan görevlerindin istifa etti”

Trabzonspor
31.Ocak.2012, 19:02

Abi adam TFF'nin başına geldiğinden beri hangi açıklamsında bir tutarlılık sergildedi ki bunda sergilesin.

Flawless Victory
31.Ocak.2012, 19:10
Farklı amaçlar için gelip amacını gerçekleştiremeden ayrılmak zorunda kaldı. Aydınlar ile gelecek karanlıktı.

ForsakeN
31.Ocak.2012, 19:13
SON DAKİKA: Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Ariboğan görevlerindin istifa etti”

Türkiye futbol liglerinin altını üstüne getirip sonra istifa ettiler. Bravo

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 19:16
MAA Fenerbahçeli olduğu için 58. maddeyi uygulayamamıştır. Yani Fenerbahçeli olduğu için Fenerbahçe'yi küme düşüren başkan olarak tarihe geçmek istememiştir. En başından beri bu olay böyleyken istifa etmediği için herşeyi mahvetmiş ve herkesin güvenini boşa çıkarmıştır. Olayın özü bu...

europeanconquer
31.Ocak.2012, 19:18
Çok zamansız bir istifa oldu.Neyse umarım yerine gelen kişi adam gibi bir başkanlık yapar.

di canio
31.Ocak.2012, 19:21
30 Ocak 2012 tarihinde yapmış olduğumuz TFF Yönetim Kurulu toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 17 kulübün ısrarları ve talepleri ve kamuoyundan gelen yoğun destek mesajları ile futboldaki kaos ortamının daha da derinleşmemesi için yönetime devam kararı almıştık.

Ancak aynı gün akşamında, bazı spor programlarındaki yorumcuların şahsıma hakarete varan söylemlerinin dozunu artırarak seviyesiz saldırıları, devam etmem konusunda yeniden düşünmeye sevk etti.

Ayrıca dün akşam bir haber kanalında, CAS Hakimi Sayın Av.Kısmet Erkiner'in açıklamalarını hayretler içerisinde izledim. Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef Federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner'in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim.

UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi.

Güven ortamının bulunmadığı, birçok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır.

Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım.

Bu nedenle 29 Haziran 2011'de başladığım Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Umarım bu çıkışım, Türk futbolunun geleceğini doğru şekillendirmek adına, konuya zarar verenlerin bir kez daha netleştirilebilmesine yardımcı olur ve futbol ailesi, kendisi için en doğru yolu bulur.

Bugüne kadar beni destekleyen tüm kulüp başkanlarına, TFF delegelerine, yazılı ve görsel basına, olumlu eleştirileri ile bize yol gösteren yazarlara ve spor yorumcularına, tüm TFF çalışanları ile özellikle TFF Kurullarında görev yapan başkan ve üyelere ve de Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Saygılarımla

Mehmet Ali AYDINLAR

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2012, 19:24
Şaşırdım açıkçası dünden sonra. Bence de zamansız oldu ayrılışı.

di canio
Ayrıca dün akşam bir haber kanalında, CAS Hakimi Sayın Av.Kısmet Erkiner'in açıklamalarını hayretler içerisinde izledim. Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef Federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner'in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim.

UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi.

Neler dönüyor kimbilir...

TR.CaPTaiN
Aydınlar resmen istifa sebebinin Kısmet Erkiner'in gerçekleri açıklaması olduğunu söylemiş. Kısmet Erkiner'e bir Fenerbahçeli olarak teşekkür ediyorum.

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 19:25
Yazılı açıklamadan da anlaşılacağı üzere UEFA CAS'ta TFF'yi satmıştır. Bu olay TFF ile Fenerbahçe arasında olacağı için CAS'taki davada görevsizlik verilecek. Sonuçta tazminat ödenecekse TFF ödeyecek. En başından beri demedik mi UEFA'ya güvenmeyin diye. Alın size Platini...

Sekopej
31.Ocak.2012, 19:26

Çalışma arkadaşlarını iyi seçecektin sayın başkan. İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan bu süreçte UEFA'yı belki de senin haberin olmadan yanlış yönlendirdiler, belki de gerçekten UEFA'nın bizi almadığına inandırdılar seni ve bu sebeple sürekli bu şekilde açıklama yaptın.

Sen federasyon başkanıysan, araştırıp bulduğun o raporların neden o dönemde sana iletilmediğini, kimlerin iletmediğini ortaya çıkarıp ki muhtemelen çıkardın, açıklayıp öyle bırakacaktın.

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 19:28

Çalışma arkadaşlarını iyi seçecektin sayın başkan. İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan bu süreçte UEFA'yı belki de senin haberin olmadan yanlış yönlendirdiler, belki de gerçekten UEFA'nın bizi almadığına inandırdılar seni ve bu sebeple sürekli bu şekilde açıklama yaptın.

Sen federasyon başkanıysan, araştırıp bulduğun o raporların neden o dönemde sana iletilmediğini, kimlerin iletmediğini ortaya çıkarıp ki muhtemelen çıkardın, açıklayıp öyle bırakacaktın.
Kesinlikle. TFF'ye rapor geliyor ama başkanın haberi olmuyor. İhanet içinde ihanet var...

Nedvedmania
31.Ocak.2012, 19:30
O değilde bu şartlar içinde kimse başkan olmak istemez :) Bakalım kim seçilecek.

europeanconquer
31.Ocak.2012, 19:31
Ben olurum abi :D

Sekopej
31.Ocak.2012, 19:35
O değilde bu şartlar içinde kimse başkan olmak istemez :) Bakalım kim seçilecek.

17 kulübün isteği belli, merak etme, onlar kendilerine bir başkan seçerler. 17 kulüp kalsın konusunda birleşmişti çünkü, kulüpler birliği toplanır, pazarlıklar yapılır, bazı sözler alınır ve başkan seçilir.

Lig TV genel müdürü gayet uygun bence.

Corpus
31.Ocak.2012, 19:42
Lig TV genel müdürü gayet uygun bence.

Bunun kinayeli bir söz olduğunu düşündüm. Umarım yanlış anlamamışımdır.

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 19:43
http://www.gazeteport.com.tr/haber/76529/

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 19:44
ersinduzen Ersin Düzen

6 eylül ve 3 kasım'da federasyona gelen uefa raporlarının mehmet ali aydınlar'dan saklanmasının bir açıklaması olmalı! büyük skandal!

Ali Koç bu gerçekleri açıklarken Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'ya sahip çıkan Mehmet Ali Aydınlar, özür borcun yok mu ?

Sekopej
31.Ocak.2012, 19:44
Bunun kinayeli bir söz olduğunu düşündüm. Umarım yanlış anlamamışımdır.

Ligi, Lig TV yönetiyor eleştirileri yapılmıyor muydu, geçsin başa direk yönetsin. İsimlerin çok önemi yok ki, seçilecek başkan, çoğunluğun istediğini yapacak birisi olacak, onların dediklerini yapmak için gelecek.

eng1n
31.Ocak.2012, 19:45
Uefa öyle istiyor deyip Fenerbahçeyi Şampiyonlar liginden men et , şimdi uefayı suçlayıp istifa et.

Corpus
31.Ocak.2012, 19:46
Ligi, Lig TV yönetiyor eleştirileri yapılmıyor muydu, geçsin başa direk yönetsin. İsimlerin çok önemi yok ki, seçilecek başkan, çoğunluğun istediğini yapacak birisi olacak, onların dediklerini yapmak için gelecek.

İşte o söylentiler yüzünden geçmemesi gerekir. Yapılan her iş ligtv ye yarar sağlamak amacıyla yapılmış gibi görünecek belki o şekilde olacak belki de söylentiler çıkacak. Çok yanlış bir seçim olur bence

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 19:47
NTV Spor Spikeri Dilara Gönder : Eğer UEFA'dan büyük bir ceza yersek ve Türk Futbolu kirlenirse bunun tek sorumlusu Mehmet Ali Aydınlar ve Fenerbahçe'dir .

Twitterde mi yazdı yoksa televizyonda mı söyledi bilmiyorum ama böyle birşey vardı Face'de.

Twitter'dan facebook sayfasının kendisine ait olmadığını açıklamıştı Dilara Gönder. Zaten böyle bir açıklama da yapamaz.

Fenerbahçe açısından tek sıkıntı UEFA eğer tüm yükü TFF'ye yıkarsa, -ki görünen öyle olacak gibi- CAS inşallah bu Türkiye'nin iç meselesidir diyerek görevsizlik kararı vermez. Dün Kısmet Erkiner bu tehlikeye dikkat çekmişti.

Sekopej
31.Ocak.2012, 19:49
NTV Spor Spikeri Dilara Gönder : Eğer UEFA'dan büyük bir ceza yersek ve Türk Futbolu kirlenirse bunun tek sorumlusu Mehmet Ali Aydınlar ve Fenerbahçe'dir .

Twitterde mi yazdı yoksa televizyonda mı söyledi bilmiyorum ama böyle birşey vardı Face'de.

İstifa sebebinde yazılanları okumamış sanırım, federasyon başkanından gizlenen belgeler var ve bunlar öyle sıradan şeyler değil. Suçlama yaparken bunları da göz önüne alsın, o belgelerden haberi olsa belki sürekli çıkıp de Fenerbahçe'yi UEFA almadı demezdi. Fenerbahçe ile inatlaşmazdı, Fenerbahçe'nin hakkını yemiş olsa da, bunu çıkıp cesaretle dile getirebilirdi.

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 19:52
Twitter'dan facebook sayfasının kendisine ait olmadığını açıklamıştı Dilara Gönder. Zaten böyle bir açıklama da yapamaz.

Fenerbahçe açısından tek sıkıntı UEFA eğer tüm yükü TFF'ye yıkarsa, -ki görünen öyle olacak gibi- CAS inşallah bu Türkiye'nin iç meselesidir diyerek görevsizlik kararı vermez. Dün Kısmet Erkiner bu tehlikeye dikkat çekmişti.
Öyle olacak zaten. UEFA, TFF Fenerbahçe'yi ŞL'ye yollasaydı biz de onları oynatırdık diye savunma vermiş galiba. Yani bu olay TFF-Fenerbahçe arasında olacağı için görevsizlik verilecek. Ayrıca UEFA baskı yapıyor deyip bizi ŞL'ye yollamayan MAA ve ekibine mi inanalım ? Yoksa onlar yollasa biz oynatırdık diyen UEFA'ya mı ?. Yoksa belgeyi BAŞKANINDAN gizleyen TFF'ye mi ?

Gncl1905
31.Ocak.2012, 19:54
Zaten bir tane bile doğru kararları yoktu.İyi oldu, geç bile kaldılar.

Şimdi mümkünse fanatik taraftar olmayan, kimseden korkmayan kararlı biri gelsin oraya ve dediğini yaptırsın.Bu suçlamalar düşse de düşmese de TFF topa tutulcak zaten bunun üstesinden gelebilecek birileri gelsin oraya.

europeanconquer
31.Ocak.2012, 19:55
Hadi bakalım yiyin birbirinizi :) Zaten 7 aydır yiyorsunuz bundan sonra yeseniz de bir şey farketmez.Genelleme yaptım sadece bu konu ile ilgili değil.

GALATAS4R4Y
31.Ocak.2012, 20:03
Yani bu adama ihanetmi etmişler dosyaları falan göstermeyerek...

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 20:09
Cas üyesi Kısmet Erkiner CAS'taki savunmada UEFA'nın kararı TFF'nin aldığını söylemiş. TFF ise UEFA'yı savunmuş ve sorumluluk bende demiş. O dava yatar. Ama MAA'ya içeriden çok pis oyun oynanmış. Yakında kokusu çıkacaktır bunun. Mesela Ali Koç UEFA ile yazışmaları yayınlayın demişti. Ama öncekiler gelmemişti galiba. Herşeyi geçtim. Ey MAA sen belge görmedin de neye göre Fenerbahçe'yi Avrupa'ya yollamadın? Yani nasıl bir sistem var TFF'de? Kısmet Erkiner'den Allah razı olsun. Bazı şeylerin görülmesini sağladı. Ama bu iş araştırılırsa altından çok başka pislikler çıkar. Ne malum belki başka belgeler yok edildi. Önce TFF kendini temizlesin, sonra da futbolunu temizlesin. Gerçi tek kirli Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım. Fenerbahçe küme düşünce, Aziz Yıldırım tutuklanınca Türk futbolunun temizleneceğini düşünenler çok yanılıyor çok...

GeorgeWeah
31.Ocak.2012, 20:11
Yani bu adama ihanetmi etmişler dosyaları falan göstermeyerek...
Aynen öyle. TFF'ye Eylül'de belge gelmiş. Dün Kısmet Erkiner'in açıklamalrıyla araştırmış da görmüş MAA. Benim anlamadığım MAA neye göre Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi ?

RasAnt
31.Ocak.2012, 20:11
Sonumuz hayır olsun

C h A o S
31.Ocak.2012, 20:12
Oh be kurtulduk sonunda kaytam bıyıklıdan.

Crazycat
31.Ocak.2012, 20:15
http://www.gazeteport.com.tr/video_galeri.php?id=14594

Videoda Kısmet Erkiner'e "...Bi' de sözleriniz arasında bize Avrupa'dan men anlamında ne gibi çok 8 yıl men falan bunlar bu tür yaptırımlar olmaz mı? Bu kadar ağır cezalar beklemeyelim mi?" diye soruyor, Kısmet Erkiner de "Hayır olmaz, bu bir blöftür, maalesef Tff bu blöfü göremedi." diyor, daha sonra da kendisine "Peki, burada da o zaman Tff bu blöfü göremedi, sorumlusu da Tff'nin hukuki sorumluları öyle mi" diye soruluyor "Tabii." diye cevaplıyor. Video çok şeyi açıklıyor aslında.

goosfraba
31.Ocak.2012, 20:16
rüzgar tersine döndü, şimdi görelim bakalım.

di canio
31.Ocak.2012, 20:31
Süreç uzayacak diye istifa etmesi kötü oldu diyenleri de anlamıyorum. Sürecin uzaması iyi değil tabii ki ama başkanının iddiasına göre başkanından belge gizleyenlerin yer aldığı bir yönetimin süreci çözmeye çalışması daha mı doğruydu?

LaigLeNoiR
31.Ocak.2012, 20:42
Soyle guclu kuvvetli bir Tff baskanimiz olmali. Masaya yumrugunu vurmali.

Trabzonspor
31.Ocak.2012, 20:43
Soyle guclu kuvvetli bir Tff baskanimiz olmali. Masaya yumrugunu vurmali.

Birisi beni mi çaığrdı?

El Barto
31.Ocak.2012, 20:45
Yıldırım Demirören düşünmez mi acaba TFF Başkanlığını? :icon_lol:

herkes için hayırlı olur en çokta bizim için.

byariff
31.Ocak.2012, 20:47
Erman hoca yine 10 numara konusmus.

http://www.facebook.com/photo.php?v=10150567638180606

Universal
31.Ocak.2012, 21:00
Şuan o kadar huzurluyum ki böyle bir süreçte en yetkili isim kaçıp gidiyorsa, temizliğimizin bir kanıtıdır. :)

Corpus
31.Ocak.2012, 21:10
Şuan o kadar huzurluyum ki böyle bir süreçte en yetkili isim kaçıp gidiyorsa, temizliğimizin bir kanıtıdır. :)

En yetkili kişi hala Ankara' da oturuyor :schaf:

di canio
31.Ocak.2012, 21:15
O değil de Kısmet Erkiner'in daha önce dava hakkında konuşmam yasak demişken, bekleyip Aydınlar yönetiminin istifası gündeme gelince konuşması tesadüf müdür? Aydınlar yönetimi tarafından çevrilmiş bazı entrikalar, onların da mı üzerine oyun oynandı ki?

byariff
31.Ocak.2012, 21:19
Mehmet Demirkol: "Türkiye'nin en güclü örgütlerinden, en kararli örgütlerinin birinin Fenerbahce oldugunu gördük bu sürecte"

ParduS
31.Ocak.2012, 21:46
Giderayak playoff uygulamasını da götürseydi bari...

The.Crow
31.Ocak.2012, 21:48

Günaydın başkan. Biz boşuna mı dava açtık. Sizin adamlarınız çıktı yok Cornu'ya dava açacağız falan dedi durdu nerden davalar YOK!!! Seni bitiren yanındaki Fenerbahçe düşmanları idi.

Ayrıca bunları yeni öğreniyorsan ya halkla dalga geçiyorsun ya da gözlerin tamamen kapalıymış. İddianamede Fenerbahçe dışında Beşiktaş ve Trabzon'un da adı geçerken Cornu seni oyuna getirip Fener için telkinde bulunurken şüphelenecektin arkadaş sıfır toleranssa Fener'in ayrıcalığı ne ? Fener'in ayrıcalığını düşünüyorsan Cornu ile muhattap olan yanındaki Fener düşmanlarına sor.

İstifa ettin güzel ama yok yeni öğrendim UEFA bize farklı CAS'a farklı diye Fenerbahçe taraftarını kandıramazsın. Biz canımıza mı susadık ta UEFA ve TFF'ye bu kadar yüklü dava açtık ?? Haklı olduğumuzdan açtık..GÜNAYDIN!!

The.Crow
31.Ocak.2012, 21:54
Ayrıca yanındakiler seni oyuna getiriyor anlıyorum da hiç mi çakmıyorsun. Diyelim ki yanındakiler Cornu ile muhattap olup Fener'i almayın Avrupa'ya dediler. Sonra Trabzon CL'ye gitti. Beşiktaş da UEFA'ya.

Yahu adam düşünür bu takımların da ismi geçiyor bunları neden alıyorlar da Fener'i almıyorlar diye. 5 Sn.ye düşünsen sana oyun oynandığını görürdün ve bu duruma düşmezdin. Yazık..

Ayrıca bu konu için beklenen ilgi de olmadı nedense.. Başka konular hit oluyor.

Sekopej
31.Ocak.2012, 22:04
Ayrıca yanındakiler seni oyuna getiriyor anlıyorum da hiç mi çakmıyorsun. Diyelim ki yanındakiler Cornu ile muhattap olup Fener'i almayın Avrupa'ya dediler. Sonra Trabzon CL'ye gitti. Beşiktaş da UEFA'ya.

Yahu adam düşünür bu takımların da ismi geçiyor bunları neden alıyorlar da Fener'i almıyorlar diye. 5 Sn.ye düşünsen sana oyun oynandığını görürdün ve bu duruma düşmezdin. Yazık..

Ayrıca bu konu için beklenen ilgi de olmadı nedense.. Başka konular hit oluyor.

Trabzonspor'un ŞL'ye gittiğini tv programındayken öğrendim demişti, UEFA aldı Trabzon'u demişti, şimdi ben nasıl inanayım, belki Trabzon gitsin diye federasyon uğraştı ve söylemediler yine ona.

Bir örneğini gördük, başka örneklerinin de olması muhtemel, Türk futbolunda temizlik yapacaklar, önce kendilerini temizlesinler.

The.Crow
31.Ocak.2012, 22:08
Temmuzdan beri milletle dalga geçtiler. Fenerbahçe taraftarı ayaklanınca gerginliği artırıyorlar dendi. Herkes padişahım çok yaşa aman UEFA kızmasın dedi basın yok 8 yıl ceza Fener'e falan diye gaz verdi. Yahu akıl var mantık var 100 kez yazdık UEFA ile alakası olmayan maçlarda suçlu da çıksan ceza veremez UEFA.. Milleti kandırıp herkezi aylarca oyaladınız. Çıkın gidin şimdi. Elbet başa geçicek bir eyyamcı bulunur ve hem Fener'i hem diğer takımları üzmeden işin içinden çıkıp efsane olurlar.

byariff
31.Ocak.2012, 22:19
Tek Aday İbrahim Hacıosmanoğlu diyorlar

Sekopej
31.Ocak.2012, 22:22
Tek Aday İbrahim Hacıosmanoğlu diyorlar

Heh, Fenerbahçe'yi hiç savunma falan dinlemeden düşürmek istiyorlarsa, başka birini bulamazlardı.

eng1n
31.Ocak.2012, 22:26
papazin çayiri

uefa bu seferde "fed. başkanı trabzon doğumlu olmazsa 8 yıl men ederim" diyor herhalde, adaylara bak ulusoy,m.atalay, hacıosmanoğlu

Ralph
31.Ocak.2012, 22:28
Gelecek olan kişi çok cesaretli biri olması gerekiyor. Her şeye hazırlıklı ve her şeyi göze alarak gelmesi gerekiyor. Bu kişi kim olacak merak içerisinde bekliyorum.

KanaKe
31.Ocak.2012, 22:30
ben bu yönetimi gördükten sonra ulusoy yönetimine bile raziyim keske yeniden aday olsa..

TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 22:38
OmerTemelli Omer Temelli

Sn helvacinin geregini yapmasini bekliyoruz

https://twitter.com/#!/OmerTemelli/status/164416270895284224

Vieri
31.Ocak.2012, 22:49
Demedi demeyin adaylık için Haluk Ulusoy yolda.

di canio
31.Ocak.2012, 23:00
Bu istifa olayının arkasında neler var acaba? Aydınlar'ın açıklaması, Kısmet Erkiner'in daha önce açıklama yapmam yasak derken, durup durup bugün ortaya çıkması. Garip geliyor bana. Sanki bir kurguymuş gibi.

Ekleme: Başkanlık için ilk adaylığını açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun iş ortağı olduğu söylentileri var. Bir alakası olabilir mi? Herşey mümkün bence.

byariff
31.Ocak.2012, 23:36
Ulusoydan baskasi kaldiramaz bunlari gelmeli.

C h A o S
31.Ocak.2012, 23:40
Giderayak playoff uygulamasını da götürseydi bari...

Aynen bende bunu merak ediyorum ne olacak şimdi Playof meselesi?Yeni yönetim dese playof yok bu sene acaba olabilir mi böyle bir şey?

Zekirdek
31.Ocak.2012, 23:43
Ulusoy 3 dönem başkanlık yapmadı mı? 4. dönem yapamıyor diye biliyorum. Hatalıysam düzeltin.

Fearless Coward
31.Ocak.2012, 23:54
Haluk Ulusoy adaylığını açıklar bence yakın zamanda...

COLMAN20
01.Şubat.2012, 00:28
Hacıosmanoğlu gelirse Fenerbahçeyi değil Bankasya Amatöre kadar götürür.

di canio
01.Şubat.2012, 00:34
Hacıosmanoğlu gelirse Fenerbahçeyi değil Bankasya Amatöre kadar götürür.

Nasıl yani? Açabilir misin biraz daha?

Mayıs ayında bir televizyon programında "Aziz Yıldırım yakında Türk futbolundan silinecektir" diye bir söylemi varmış kendisinin. O geldi aklıma bu yazdığından sonra.

meddah
01.Şubat.2012, 01:04
Kendimi papağan gibi hissediyorum ama, bu saatten sonra Kurtlar Vadisi'nin konseyi gelse, kimse bir yere düşmez.

Bordo61Mavi
01.Şubat.2012, 01:53
Hey gidi rahmetli Hasan Dogan diyorum ...

Cengo
01.Şubat.2012, 01:59
İbrahim Hacıosmanoğlu gibi fanatik biri asla getirilmez, getirilmemeli.
Haluk Ulusoy'un %1 bile şansı yok :) Nedeni sormayın, açıklamam.

İbrahim Altınsay getirilir ise çok memnun olurum. Mehmet Atalay dışında bu isimlerinin hiçbirinin ihtimali ve desteği yok zaten.

footballer33
01.Şubat.2012, 02:01
Fazla bir şey söylemeye gerek görmüyorum şahsen. Geç kalınmış bir karar alındı. Hayırlısı olsun.

footballer33
01.Şubat.2012, 02:05
Yıldırım Demirören düşünmez mi acaba TFF Başkanlığını? :icon_lol:

herkes için hayırlı olur en çokta bizim için.
O adam TFF'ye başkan olsa, ilk icraatı Beşiktaş'ı küme düşürmek olur. :D

Neyse, işin şakası bir yana şimdi, Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa etsin ve elini eteğini çeksin hem Beşiktaş'tan hem de Türk Futbolu'ndan, başka da bir şey istemiyorum o adamdan.

Bordo61Mavi
01.Şubat.2012, 02:08
İbrahim Hacıosmanoğlu gibi fanatik biri asla getirilmez, getirilmemeli.
.

Birak fanatikligi bi kenara, bugune kadar ne yonetmis bu adam. Sacmasapan bi sekilde futbola geri donmeye calisiyor. Nuri Albayrakli kotu bi yonetimde bile on plana cikamamis.

di canio
01.Şubat.2012, 02:22
Aydınlar'ı istifaya götüren UEFA raporunun detayları şu anda Ntv Spor'da okunuyor.

Revolution
01.Şubat.2012, 02:30
İstifa etmesi saçmalık bence Mehmet Ali Aydınlar'ın. 2. bir kaosa sürükledi kaosu. Deliller elindeyken, suçluyu belirleyememek aylardır ayrı saçmalık. Ceza hukukuyla, spor hukukunu bir tutmak daha ayrı bir saçmalık. Aslında şikeyi madem nisan'dan beri takip ediyorsun temmuz'da açıklaman da ayrı bir saçmalık. Anladık sürecin devamını bekledin de lig biter bitmez yap da insanlar da ona göre belini doğrultsun. Ülke takımlarının -kulüp,milli- Avrupa arenasına çıkamama riski var. Elindeki rapora ve delillere göre spor hukukçularıyla bu kararı vermek bu kadar zor olmasa gerek. Hele teşebbüs edene bile bu cezaları verecek kadar cesursan. Madem onu oraya yazacak kadar cesursun, uygularken de cesur ol.

Benim lafım süreci yönetenlere arkadaşlar, lütfen kimse kendi kulübünün üzerine alınmasın. Kukla gibi oynatılıyoruz aylardır. Her kafadan bir ses çıkıp duruyor. Bilgi kirliliğin allahı var her alanda, her kulüp hakkında.

BaGa TaRKaN
01.Şubat.2012, 03:24
Yeni Federasyon Başkanı Mehmet Atalay'dır

Chinatown
01.Şubat.2012, 09:49
Hacıosmanoğlu'nun adaylığına şaşırmadım ama, bunu ciddiye alanlara şaşırdım. şöyle belirteyim; bütün delegeler Trabzonsporlu olsa dahi Hacıosmanoğlu başkan olamaz. hatta yüzde 20 oy alamaz.

Hacıosmanoğlu işsiz bir adamdır. profosyonel adaydır. her seçimde şansını dener.

Sekopej
01.Şubat.2012, 10:36
İstifa etmesi saçmalık bence Mehmet Ali Aydınlar'ın. 2. bir kaosa sürükledi kaosu. Deliller elindeyken, suçluyu belirleyememek aylardır ayrı saçmalık. Ceza hukukuyla, spor hukukunu bir tutmak daha ayrı bir saçmalık. Aslında şikeyi madem nisan'dan beri takip ediyorsun temmuz'da açıklaman da ayrı bir saçmalık. Anladık sürecin devamını bekledin de lig biter bitmez yap da insanlar da ona göre belini doğrultsun. Ülke takımlarının -kulüp,milli- Avrupa arenasına çıkamama riski var. Elindeki rapora ve delillere göre spor hukukçularıyla bu kararı vermek bu kadar zor olmasa gerek. Hele teşebbüs edene bile bu cezaları verecek kadar cesursan. Madem onu oraya yazacak kadar cesursun, uygularken de cesur ol.

Benim lafım süreci yönetenlere arkadaşlar, lütfen kimse kendi kulübünün üzerine alınmasın. Kukla gibi oynatılıyoruz aylardır. Her kafadan bir ses çıkıp duruyor. Bilgi kirliliğin allahı var her alanda, her kulüp hakkında.

Bunun üzerinde çok duruyorsunuz, UEFA, Fenerbahçe'yi TFF göndermedi, gönderse alırdık diyor, ne cezadan bahsediyor ne de de ihraçtan. TFF sorumluluğu alırdı, Fenerbahçe'ye de kendine güveniyorsan git, eğer suçlu çıkarsan sonuçlarına katlanırsın derdi, olası suç durumunda da bunu ortaya çıkarırdı, şimdi UEFA'nın yaptığı gibi. Benimle alakası yok, gönderselerdi, alırdım diyor.

Ve bu belgeler saklanıyor, Fenerbahçe tüm yazışmalar açıklansın diye bağırırken, bu belgeler saklanıyor, 0 tolerans saçmalığı uyduruluyor, Fenerbahçe'yi UEFA almadı yalanı söyleniyor, biz Fenerbahçe gitmesin diye bir şey söylemedik deniyor ki UEFA savunmasında, federasyon yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Fenerbahçe'nin suçlu olduğuna bizi ikna ettiler diyor, o dönemi hatırlarsak, Cornu yalan söylüyor demişlerdi, yalan söylediği için Cornu'ya sözde dava açılacaktı ama herhangi bir girişim olmadı bildiğim kadarıyla, tüm bunlar yaşanıyor, ayrıca sen başkanından bile Fenerbahçe'nin açıklanmasını istediği dosyaları saklıyorsun, sonra da istifa etmesi kötü oldu yorumları yapılıyor.

Böyle bir federasyonun devam etmesi mi normal olan? Göz göre göre Fenerbahçe'nin hakkı gasp edilmiş, ortada dönen oyunlar var, federasyona UEFA'dan gelen resmi yazıdan federasyon başkanının haberi yok, bu federasyon mu Türk futbolunu temizleyecek? Yapmayın Allah aşkına, Aydınlar kendisinden bu belgeleri saklayanlar kimler, bunu açıklamalı, farazi kişileri zan altında bırakmamalı.

Trabzonspor
01.Şubat.2012, 17:58
Hacıosmanoğlu'nun adaylığına şaşırmadım ama, bunu ciddiye alanlara şaşırdım. şöyle belirteyim; bütün delegeler Trabzonsporlu olsa dahi Hacıosmanoğlu başkan olamaz. hatta yüzde 20 oy alamaz.

Hacıosmanoğlu işsiz bir adamdır. profosyonel adaydır. her seçimde şansını dener.

Aynen ya adam pusuda biryerde seçim olsada gitsem diye bekliyor :)

A.FaruK
01.Şubat.2012, 18:56

Bunu nereden duydunuz bilgilendirirseniz sevinirim ?

TR.CaPTaiN
01.Şubat.2012, 20:27
FENERBAHÇE’Yİ UEFA’YA ŞİKAYET EDENLER, ŞİMDİ UEFA’YI TÜRKİYE’YE ŞİKAYET EDİYORLAR

Son 7 aydır camiamıza yapılan haksızlıklara karşı verdiğimiz mücadelede haklılığımızın ortaya çıkmasının verdiği memnuniyetle beraber Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmememizin bazı odaklar tarafından engellenmesinin tescilinden dolayı bir burukluk ve hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Gelinen noktada daha düne kadar UEFA’ya bizi şikayet edenlerin bugün dönüp Türkiye’ye UEFA’yı şikayet ettiklerini ulusça izliyoruz. Kulübümüz yaşananlara ilişkin detaylı açıklamasını önümüzdeki günlerde camiamız ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

Ancak beklentimiz hemen bugün kulübümüzün haksız yere Şampiyonlar Ligi yolunun kapanmasına neden olanların, başta TFF Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı olmak üzere, istifa etmesidir. Bu yaşananlarda sorumluluğu olanların tamamının istifa etmeleri artık kaçınılmaz bir gerçektir.

Kulübümüz tarafından defalarca dile getirilen tüm hususlar en yetkili ağızlar tarafından "birer suç ihbarı ve ikrarı" bir nevi suçun kabülü şeklinde dile getirilerek istifa kararlarına gerekçe yapılmıştır.

Önemle belirtmek isteriz ki; bu ihbar ve ikrar içeren açıklamalarda adı geçen kişiler hakkında her türlü hukuki ve ceza-i takibat tarafımızdan süratle hayata geçirilecektir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Sekopej
01.Şubat.2012, 22:06
Son cümle bana yetti, bizi bu hale düşürenlere de dava açılmalı. Keyfi uygulamalarıyla, kişisel hırslarıyla bu sonucu ortaya çıkaranlar, bedelini de ödemeli.

goosfraba
01.Şubat.2012, 22:09
cnntürk'te ilhan helvacı rezil oluyor şu an.

sananes
01.Şubat.2012, 22:31
İlhan Helvacı: basında çıkanları pierre cornu'ya söyledim ama cornu basında çıktığını anlamamış olabilir.

Aptal yazıyo zaten alnımızda.

di canio
01.Şubat.2012, 22:34
Çok değerli bir hukukçu olarak bilirdim eskiden. Ama bu süreçte çizdikleri profille bizim köyü bile yönetemezler. Tercüman olmayan gayrı ciddi yemek masasında Fenerbahçe'nin durumunu konuşmuş efendiler. Yanlış tercüme etmiş olabilirim, o anlamamış olabilir diyor.

KanaKe
02.Şubat.2012, 14:14
kim ne derse desin türk futbolunu bu kaostan haluk ulusoydan baskasi kurtaramaz

di canio
10.Şubat.2012, 17:43
TFF Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu Toplantı Çağrısı

Seçimli Olağanüstü Genel Kurul toplantısının 27 Şubat 2012 tarihinde yapılmasına, TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun seçimlerinin yapılması için TFF Statüsü'nün 29. maddesi uyarınca TFF Genel Kurulu'nun aşağıda belirlenen gündem maddeleri ile olağanüstü toplantıya çağrılmasına, işbu toplantıda TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimlerinin yapılmasına, TFF Statüsü'nün 38. maddesinin 1. fıkrası uyarınca Başkan adaylarının Genel Kurul toplantısından en geç yedi ( 7 ) gün önce TFF Genel Sekreterliği'ne yazılı olarak başvurmalarına, toplantı çağrı kararının ulusal günlük 1 (bir) gazetede ve TFF'nin resmi internet sitesinde ilanına, toplantının 27 Şubat 2012 Pazartesi günü saat 11:00'de, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının aynı gündemle, delege tam sayısının asgari üçte biri ile 28 Şubat 2012 Salı günü aynı saatte; ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantının aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın 06 Mart 2012 Salı günü aynı saatte Ankara Marriott Oteli salonlarında yapılmasına, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 01.02.2012 tarih ve 22 sayılı toplantısında oy birliği ile karar verildi.

Delegelerin toplantıya katılmaları önemle ilan olunur.

GÜNDEM

1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti,

2. Toplantının açılışı,

3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu, ( 1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )

4. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı,

5. Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi,

6. Başkanın sunuşu,

7. Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aday listelerinin Başkanlık Divanına teslimi,

8. Başkan adaylarının konuşmaları,

9. Başkanın Seçimi,

10. Yönetim Kurulunun 14 asıl ve 14 yedek üyesinin seçimi,

11. Denetleme Kurulunun 5 asıl ve 5 yedek üyesinin seçimi,

12. Dilekler,

13. Kapanış.

El Barto
16.Şubat.2012, 20:56
Dört büyük kulübün, 27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçimi için ortak adayı Şenez Erzik.
Bakan Suat Kılıç ile görüşen Şenes Erzik, "Hiç hesapta olmayan bir durum bu. Eğer yardımım gerekiyorsa kaçmamam gereken bir durum söz konusu. Benden başka çare yoksa adayım. Değerlendirmelerimi yapıp bir kaç gün içerisinde adaylığımı açıklayacağım" dedi.

UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı adaylığına ilişkin, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına eğer benden başka birisi yoksa, yapacak başka bir çarem yok" dedi.

Erzik, TBMM AK Parti Grubunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaptığı yaklaşık 30 dakikalık görüşmenin ardından, gazetecilerin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Bakan Kılıç ile görüştünüz. Adaylık konusu en çok merak edilen şey. Son kararınız nedir?" sorusu üzerine, "Türk futbolu hiç hesapta olmayan bir süreçten geçiyor. Maalesef çok bilinmeyenli bir denkleme benziyor. Sayın Mehmet Ali Aydınlar, istifa kararı almasaydı belki bu kadar sıkıntıya girmeyecektik" dedi.

İstanbul’da düzenlenecek UEFA Kongresine de 1 ay kaldığını anımsatan Erzik, şöyle devam etti: "Bunun hazırlığı, ’şu, bu derken’ Türkiye Futbol Federasyonu başkansız ve bankanvekilsiz kalmış durumda. Olağanüstü bir genel kurul var. Seçim yapılacak. Kulüplerden çok özel bir durum olduğu için aldığım, ’yardım et’ kampanyaları veya istekleri, beni gerçi UEFA’daki, FIFA’daki konumlarım itibarıyla özellikle UEFA’da 1. başkanvekili olarak bütün federasyonlara tarafsız durumda kalması gereken bir insan olarak buradaki problemlere de ilgisiz kalmamı zorlaştırdı. İlgisiz kalmadım hiçbir zaman. Beni tanıyanlar bilir, ilkem vardır; çok konuşmak yerine çok iş yapmayı ama anlatmamayı tercih ederim. Dolayısıyla yaptıklarımın hepsini anlatmaya kalkarsam hiçbir şey anlatamam. Süreci yakından izlediğim muhakkak. Türkiye açısından söylüyorum, kendi açımdan değil, UEFA ve FIFA’ya zarar getirmeden, öyle bir çözüme iştirak edebilirsem, bakacağım. UEFA ve FIFA ile de çeşitli görüşmeler yapacağım."

"Durum analizi yapacağım"

Belli başlı konularda durum analizi yapacağını belirten Erzik, "Hangi süreç ne aşamada bilmiyorum. UEFA ile yapılan bir takım anlaşmalar var onlar ne durumda, buradan biraz inceleme yapmam lazım. Kaçamayacağım bir durumsa kaçmamam gerekiyorsa bende katkıda bulanabileceksem, düşüneceğim. Burada istek, arzu üzerine bu duruma geldik. Başkan bırakmasaydı böyle bir şey hiçbir zaman aklımdan geçmedi. Doğru da değildi. Başkanın devamı gerekirdi. Bende çok şaşırdım. Bir gün evvel konuşmuştum, böyle bir karar alacağını bilmiyordum" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, "UEFA ve FIFA size sorun çıkarmazsa aday olur musunuz?" sorusuna Erzik, "Bütün bu işlerin ne kadar zor olduğunu bildiğim için eğer benden başka biri yoksa, yapacak başka bir çarem yok" yanıtını verdi.

Erzik bir başka soru üzerine, Bakan Kılıç’ın, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkan adayının bu mevkinin gerektirdiği şekilde "deneyimli" olmasını istediğini anımsatarak, "Eğer bana uyuyorsa, ben evet... Yani özeti deneyim" ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç’tan adaylık yönünde bir teklif gelmediğini vurgulayan Erzik, kulüplerin böyle bir temayülü olduğunu bildiğini ifade etti. Erzik, "Böyle bir şey var ama henüz netleşmiş bir şey yok" diye konuştu.

Erzik, Suat Kılıç ile yaptıkları görüşmede, "durum muhakemesi" yaptıklarını belirtti.

"Ne zamana belli olur, netleşir" sorusuna Erzik, "Bir iki gün içinde belli olur" yanıtını verdi.

"Sürpriz olmazsa aday diyebilir miyiz sizin için" sorusuna Erzik, "Onu dememek lazım. Çünkü bazı şeylere bakmam lazım" yanıtını verdi.

Erzik, bir başka soru üzerine, başka olması durumunda UEFA’daki görevini bırakmayacağını belirterek, "O olursa zaten Türkiye için iyi olmaz" dedi.

C h A o S
17.Şubat.2012, 20:00
SON DAKİKA:
Şenes Erzik TFF Başkanlığı için UEFA'dan izin alamadı, aday olamayacak.

Bordo61Mavi
17.Şubat.2012, 20:05
Daha guzel oldu.

Tertemiz sicili olan birisi gelsin, daha once bu isi yapmamis.

Nedvedmania
17.Şubat.2012, 20:39
Sevindim Şenez'in gelmemesine.

goosfraba
18.Şubat.2012, 23:56
yıldırım demirören adaylığını açıklamış.

Sekopej
18.Şubat.2012, 23:59
Beşiktaş'ı bitirdi, federasyonu da bitirir, 20 sene bırakmaz artık o koltuğu.

TR.CaPTaiN
18.Şubat.2012, 23:59
Rota Demirören'e döndü!

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için kulüpler Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'de karar aldı.

SPORX ÖZEL - Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası ve alınan olağanüstü genel kurul kararından sonra şok üstüne şok yaşayan Türk futbolu, TFF başkanlığı için sonunda Yıldırım Demirören'de karar kıldı.

Şenes Erzik'in adaylığını kabul etmesi ve bir gün sonra vazgeçmesiyle büyük panik yaşayan kulüpler, olağanüstü telefon trafiği ve toplantılar sonunda Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e 'başkan olur musun?' teklifi götürdü.

Yıldırım Demirören de kulüplerin bu teklifine sıcak bakarken; ailesi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştükten sonra kesin kararını pazartesi gününe kadar vereceği belirtildi.

Erzik konusunda yaşanan kriizden ötürü 'Yıldırım Demirören olmazsa?' konusunda B planını da hazır tutan kulüplerin, aksi bir durumda Mehmet Atalay'ı da düşündüğü öğrenildi.
------

TRT Spor gibi kanallar da Demirören'in yarın adaylığını açıklayacağını söylüyor. Beşiktaşlı arkadaşların gözü aydın. :} Herhalde kimse Demirören'in TFF başkanı olarak Beşiktaş başkanlığından ayrılacağını düşünmezdi.

byariff
19.Şubat.2012, 00:04
haluk ulusoy gelmeli boyle kaoslari atlatan tek adam :)

Gncl1905
19.Şubat.2012, 00:48
Yıldırım Demirören TFF başkanlığı için aday olmuş, yarın resmi olarak açıklayacakmış...

Kaynak: Lig TV

byariff
19.Şubat.2012, 01:02
Umarim olmaz , ve klup baskani adam hic etik olmaz.

BaGa TaRKaN
19.Şubat.2012, 01:05
İnşallah Demirören Olurda Kurtuluruz Kalıntılarından

El Barto
19.Şubat.2012, 01:08
Sonuna kadar destekliyorum Demirören'in başkanlığını. Tabii hem tff başkanı olacağım hem beşiktaş başkanlığını devam ettireceğim demezse. :D

C h A o S
19.Şubat.2012, 02:02
Yıldırım Demirören'in TFF başkanı olması Mehmet A.Aydınlar'ın yönetimi kadar skandaldır.Kulüp başkanları eğer Demirören'i aday yaparsa o başka bir skandaldır.Yok mu adam gibi futbol camiasında sicili temiz eli yüzü düzgün bir adam.

GeNç KaRTaL
19.Şubat.2012, 02:07
Biz batırdığı yetmedi,bir de Türk futbolunu batıracak.:icon_biggrin: Bir futbolsever olarak federasyon başkanı olmasını istemem ancak Beşiktaş taraftarı olarak isterim.Yoksa başka türlü kurtulamayacağız.

fotosuki
19.Şubat.2012, 02:15
Türk futbolunun biten gazı Demirören tarafından sağlanacak rahat olun. :D Bir Beşiktaşlı olarak sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Bu arada ligin yeni sponsoru Milangaz olursa şaşırmayın.

LaigLeNoiR
19.Şubat.2012, 02:16
Hayırlısı olsun ne diyelim. Bir de onu görelim başkanlıkta ne tipler gördük bu zamana kadar.

anil luque
19.Şubat.2012, 02:23
TFF başkanlığı demek Beşiktaş başkanlığından istifası demek :) Go Demirören Go !

Ralph
19.Şubat.2012, 03:23
Zaten ben Yıldırım Demirören'i her zaman desteklemişimdir. Haydi başkan kalbimiz seninle.

byariff
20.Şubat.2012, 15:14
Haluk Ulusoy: ''Olağanüstü bir gelişme olmazsa saat 16.00 sularında başkan adaylığımı açıklayacağım
(SPORX)

Bordo61Mavi
20.Şubat.2012, 15:55
Eskiden bu isi yapmis bir adam istemiyordum ama Haluk Ulusoy gelsin ozaman.

Demiroren, Haciosmanoglu ile olacak is degil Turk futbolunu yonetmek.

fotosuki
20.Şubat.2012, 16:10
Demirören seçilememesi halinde Beşiktaş başkanlığına devam edeceğini söylemiş.

BaGa TaRKaN
20.Şubat.2012, 16:15
Türk futbolunun biten gazı Demirören tarafından sağlanacak rahat olun. :D Bir Beşiktaşlı olarak sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Bu arada ligin yeni sponsoru Milangaz olursa şaşırmayın.

Bence Likidgaz Olursa Şaşırmayın

Tüm Kulüp Başkanları Destek Veriyormuş Demirören'e İnşallah Olacak :D

Demirören seçilememesi halinde Beşiktaş başkanlığına devam edeceğini söylemiş.

Ağzından Yel Alsın Töbe De, Kendini Çimdikle :icon_twisted:

fotosuki
20.Şubat.2012, 16:26
Başkanlığa seçilirsem küme düşme yok, puan silme yok demiş kendisi. Yürü be. :D Vaadlere bak.

TR.CaPTaiN
20.Şubat.2012, 16:32
Haluk Ulusoy'a karşı boş koltuk bile desteklenir.

byariff
20.Şubat.2012, 16:50
Haluk ulusoy umarim gelir turk futbolunu kurtaracak tek adam.

Suicider
20.Şubat.2012, 16:51
Şuanki adaylardan hiçbirinden birşey olmaz.Bazıları feneri hemen düşürmek için gelmek istiyor bazılarda ligte tutabilmek için.Adaletli yöneticeğini düşündüğüm kimse yok şuan.

TR.CaPTaiN
20.Şubat.2012, 17:00
TFF Başkan adaylığını resmi olarak açıklama kararı alan Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ilk kez TRTSPOR'dan Gökhan Dinç'e konuştu. Herkesin merak ettiği soruları yanıtlayan Demirören, TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi. Demirören, adaylığı gündemde olan Haluk Ulusoy için de, "Kendisiyle görüşmedim ama seçime girmeyeceğini biliyorum" dedi.

İşte Gökhan Dinç'in soruları ve Yıldırım Demirören'in yanıtları...

- PFDK, Tahkim ve Etik Kurullarında değişiklik yapacak mısınız?

- Gökhan Bey, kurullarla ilgili hiçbir değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu dava sürecini kötü etkileyeceği için kurullarda görev yapan isimleri değiştirmek gibi bir tasarrufum olmayacak. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim.

- 58. Madde konusunda nasıl bir tavır takınacaksınız? TFF Genel Kurulu'nda ve Kulüpler Birliği toplantısında "UEFA VE FIFA'ya karşı savaş açalım" sözlerini sarfetmiştiniz...

- Gökhan Bey, benim topla tüfekle 'UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim asla olmadı. UEFA VE FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz.

- Peki bu yarışta sizin de yakın olduğunuz bir isim olan Haluk Ulusoy'un bu seçime gireceğini düşünüyormusunuz?

- Kendisi ile bu konuda görüşmem olmadı ama seçime girmeyeceğini biliyorum.

trtspor.com.tr

sebofanmemo
20.Şubat.2012, 17:09
Uefa Türk futbolunu men ederse gram üzülmeyeceğim çünkü üstekileri , bizi belki bu tokat dize getirir. Devlet destekli yapılan devletin onayı olmadan bu riske kimse giremez (Türkiye milli takımı yasaklanır ise) bu vatan hainliğine göz yuman bu endüstriye , klüp başkanlarının at koşturduğu bu futbol arenasına destek verirsem adam değilim Ligtv stada maç izlemeye gitme hak getire. Eğer o Türk milli takımının bayrağının 1 gün bile avrupa ve dünya arenasında sallanması bile yasaklanır ise TFF , Klüpler , Spor Bakanı hatta Başbakan hepsine yazıklar olsun. Suçlunun hakim yapıldığı tek ülke Türkiyedir herhalde.

Suicider
20.Şubat.2012, 17:34
Yıldırım Demirören gerekirse 1 yıl avrupada olmayız diyor,kendi klübü suçlu yada suçsuz olsun bu iddaaname de yer alıyor ve bu adam Tff başkanı seçilecek.Evet çok mantıklı gerçekten tebrikler.Bu adamı destekleyecek kulüplerede yazıklar olsun.

KanaKe
20.Şubat.2012, 18:01
benim anlamadigim olay, uefa ve fifa siyasetin futbola karismasini istemiyor ve siyasetin futbola karistigi ülkelere men cezasi veriyor bizde ise tff baskanligina aday olacak kisiler adayligini aciklamadan önce spor bakani ile konusup görüsüyor ardindan konusma olumlu gectiyse adayliga onay geldiyse adayliklarini acikliyorlar.. anlayamadim gitti :)

Bordo61Mavi
20.Şubat.2012, 18:07
Bu yangin ufleyerek sonmez dendi biz ustune tüple gidiyoruz :D

byariff
20.Şubat.2012, 18:17
Resmi olarak desteklemeyen tek klup galatasaray umarim demiroren baskan falan olmaz yoksa emeklerimiz bosa gider.

Suicider
20.Şubat.2012, 18:17
Galatasaray,Trabzon,Fenerbahçe,Ankaragücü dışındaki takımlar Demiröreni destekliyor sanırım.

byariff
20.Şubat.2012, 18:19
Yıldırım Demirören: "27 Şubat'taki TFF Genel Kurulu'na 14 kulübümüzün tam desteğini alarak başkan adayı oluyorum." Sporx

Suicider
20.Şubat.2012, 18:23
SON DAKİKA | Adnan Öztürk: Türk futbolunun geleceği için Yıldırım Demirören'in adaylığını sıhhatli bulmuyoruz.

cimboom
20.Şubat.2012, 18:25
Galatasaray,Trabzon,Fenerbahçe,Ankaragücü dışındaki takımlar Demiröreni destekliyor sanırım.

Trabzon "ne tarafli ne tarafsiziz" demis. Fenerbahce ise kesin destekleyecektir diye dusunuyoum. Ordu'da desteklemez diyordum ama yanilmisim.

Suicider
20.Şubat.2012, 18:27
Demirören'e karşı olduğunu net olarak açıklayan 2 kulüp var.Galatasaray ve Bursaspor.

cimboom
20.Şubat.2012, 18:48
SON DAKIKA !! Ata Aksu adayligini aciklayacak !!

Suicider
20.Şubat.2012, 19:02
Eski Bakan Kürşat Tüzmen aday olmuş.

cimboom
20.Şubat.2012, 19:02
SON DAKIKA 2 : Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, TFF Başkanlığına aday oldu.

Hugo
20.Şubat.2012, 19:15
Sanki sınıf başkanı seçiyoruz arkadaş.

Bursaspor
20.Şubat.2012, 19:18
Biz de Yıldırım Demirören'i desteklemiyoruz.

Suicider
20.Şubat.2012, 19:19
Hani bu dönemde zordu TFF başkanı olmak.Kimse olmak istemezdi aday?Bir sürü aday çıktı.

C h A o S
20.Şubat.2012, 19:20
Demirören'i destekleyenlere diyecek söz yok.Bunca yaşanan olaylardan sonra böyle bir skandal olayıda görmek varmış.Suç Demirören'de de değil ona bu gücü veren destekleyen kulüplerde.

LaigLeNoiR
20.Şubat.2012, 19:31
Ata Aksu'yu ilk defa dün gece Telegol'de Serhat Ulueren açıklamıştı. Hiç yoktan ortaya bende bir isim atayım benim de adayım bu demişti. İlginç.

Deus Dominus
20.Şubat.2012, 19:33
Bizim Bursaspor başkanını pek sevmem ama dün akşam Telegol'e telefonla bağlandı ve net bir şekilde söyledi Yıldırım Demirören'i desteklemediklerini, adaylığını tasvip etmediklerini. Hiç beklemezdim kendisinden, seviyorum seni İbrahim başkan :D

Demirören'e destek veren kulüplere bakarsanız neden, nasıl destek geldiğini anlarsınız. Şike davasında adı geçen kulüplerin hepsinin desteği Demirören'e.

Bordo61Mavi
20.Şubat.2012, 20:30
Saat gecmeseydi bende aday olacaktim :) Niye son ana birakirlar bu adayliklari anlamam.

byariff
21.Şubat.2012, 14:39
Son dakika..Fenerbahçe seçimlerde Demirören'i desteklediğini açıkladı..

cimboom
21.Şubat.2012, 14:48
Sasirdikmi? Tabikide hayir.

LadroN
21.Şubat.2012, 21:51
Sadece Türkiye'de olur dedirten olaylardan biri yaşanıyor.İddianamede adı geçen takımlardan birinin başkanı gelipTFF başkanı oluyor.

Suicider
21.Şubat.2012, 22:00
Ve iddaaname de adı geçen diğer tüm kulüplerde onu destekliyor.Şansa bak yahu.

Fernando Gago
21.Şubat.2012, 22:18
Galatasaraylı dostlar dediklerinizde haklı oldugunuz yerler var peki Galatasaray'ın kamuoyu yaratamamasına veya bir başkan adayı çıkarma da etkin rol oynayamamasına ne diyeceksiniz. Bu bir eksiklik değil midir? Galasataray'ın Haluk Ulusoy çalışmaları veya Haluk Ulusoy kozu tutmadı B planı olmalıydı. Bu süreci iyi yönetemediler bence. Çıkan her adayı eleştirmek, herkese karşı olmak çözüm getirmez.

Suicider
21.Şubat.2012, 22:33
Galatasaray bir aday çıkarsa bile kamaoyu oluştursa bile şu durumda seçtiremez ki.İddaname de yer alan bir kulüp aday çıkarttığı zaman onları koruyacağını bildiği için direk diğer 6-7 takımda tamam diyor zaten.İddaname dışındaki takımlardan sadece 1-2 takımla bile anlaşılsa zaten seçilmesine yetecek(Sadece süper lig kulüpleri için diyorum tabiki alt liglerde var).

Fernando Gago
21.Şubat.2012, 22:43
Seçtirmekten veya atamaktan bahsetmiyorum. Bir duruştur ,bir tepkidir. Ama bu tür faaliyetler içinde görmüyoruz Galatasaray'ı. Sürekli taraftara oynama işte "bakın nasıl kendileri oynuyorlar biz ne yapalım" feryadı geliyor bunda da başarılı oluyorlar. Dediğim gibi oturdugun yerden eleştirmeye kalkarsan ömür yetmez. Şenes Erzik Fenerbahçe'li diye istemeyen bir dolu Galatasaraylı vardı, son noktadan bahsediyorum :)

Gncl1905
22.Şubat.2012, 00:10
Yıldırım Demirören seçilsinde bu yıla bir rezalet daha ekensin :)

Şu durumda iddaanamede adı geçen klübün başkanı nasıl TFF başkanı olabilir bunun nasıl bir mantıklı açıklaması olabilir anlamıyorum neyin kafasını yaşıyor bunlar şaka gibi.

Sekopej
22.Şubat.2012, 00:35
Fenerbahçe yönetiminin Yıldırım Demirören'i destekleyecek olmasını ben kabul edemiyorum.

Ama savunmaya da bakıyorum, göz göre göre Fenerbahçe'yi bitireceklere karşı, mahkemenin bitmesini bekleyecek bir başkanın seçilmesini istenmesini anlayabiliyorum.

Yoksa Fenerbahçe'nin ŞL'ye gitme hakkı gasp edildiği gibi, acele edilirse Süper Lig'de mücadele etme hakkı da gasp edilecektir.

di canio
22.Şubat.2012, 01:29
Soruşturmada adı geçen TFF Asbaşkanı da vardı bugüne kadar. Görevini de istifa edene kadar yapmaya devam ediyordu. Soruşturmada adı geçen kulübün başkanının aday olmasına neden bu kadar şaşırılıyor? Benim istediğim gibi bir anlam çıkmasın. Kazanıp başkan olmasını bırakın adaylığına bile ben de sonuna kadar karşıyım.

Suicider
22.Şubat.2012, 02:05
Şahsen ben o asbaşkanın nasıl görevine devam ettiğine hala daha şaşırıyorum.

Crazycat
23.Şubat.2012, 19:55
SON DAKİKA: Galatasaray TFF seçimlerinde Ata Aksu'yu destekleyecek. (DHA)

Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 18:03
Ts yonetimi suan toplanti halinde, twitterda donen haberlere gore Demirorene destek verilecek, oyle bisey oldugu halde ise bende dahil butun taraftarin gozunde kredileri bitecek !

Fernando Gago
25.Şubat.2012, 19:20
Sadri Şener şampiyonluk kupasından geçti ligden düşmemeye oynuyor sanırım :)

Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 19:28
Sanirim haberler dogru her yerde yazmaya basladi, Sadri Sener kazanacak adama oynuyor. Yarinki macta istifaya cagirir taraftar.

" dinime kufreden musluman olsa " ^

Suicider
25.Şubat.2012, 19:34
Yazık gerçekten yazık.Tff ye demirören başkan oluyor hani şu bildiğimiz demirören ve 2 süper lig kulübü hariç herkes destekliyor.Taraftarlar karşı çıkar diye bekliyorum ama 1-2 kulüp taraftarı hariç herkes memnun halinden.Ozaman sorun yok herşey çok güzel olacak.

goosfraba
25.Şubat.2012, 19:56
ben de karşıyım demirören'in başkanlığına.

beşiktaş iddianame'de olmasaydı yine karşı olurdum.

sonuçta yaptıkları ortada.

Trabzonspor
25.Şubat.2012, 20:27
http://imza.la/yildirim-demiroreni-desteklemiyoruz/liste

İmzamı attım.

A.FaruK
25.Şubat.2012, 20:29
Demirören "kurgu" yu bozacaksa isimi sadece teferruattır.

GeNç KaRTaL
25.Şubat.2012, 20:33
http://imza.la/yildirim-demiroreni-desteklemiyoruz/liste

İmzamı attım.

İstedikleri kadar imzalasınlar,Demirören kafaya koyduysa o işin dönüşü yok.

Trabzonspor
25.Şubat.2012, 20:39
İstedikleri kadar imzalasınlar,Demirören kafaya koyduysa o işin dönüşü yok.

Demirören'in nereye başkan olacağı zerre umrumda değil isterse Amerikanın başkanı olsun.Bizim yönetimimiz onu destekleyecekse onla beraber bırakıp gitsinler.

TR.CaPTaiN
25.Şubat.2012, 20:45
Mesele Demirören'i desteklemek değil ki. Bir ton aday çıktı ama birçoğu medyada adım duyulsun mantığıyla aday oldu. Ciddi diye bakılan 2 aday var; biri Demirören diğeri de Ata Aksu. Mesela Fenerbahçe'nin Ata Aksu gibi Haluk Ulusoy'un başkanvekilliğini yapmış birisini desteklemesi mümkün değil. Geriye de mecburen Demirören kalıyor. Tüm kulüpler kazanmaya en yakın adaya destek vermiş olmak ister. Eğer daha makul bir aday çıksaydı Demirören'in başkan olma şansı böylesine yüksek olmazdı. Ha denilirse ki şu dönemde iyi bir aday kim olabilirdi, açıkçası benim aklıma pek isim gelmiyor.

Trabzonspor
25.Şubat.2012, 21:06
Mesele Demirören'i desteklemek değil ki. Bir ton aday çıktı ama birçoğu medyada adım duyulsun mantığıyla aday oldu. Ciddi diye bakılan 2 aday var; biri Demirören diğeri de Ata Aksu. Mesela Fenerbahçe'nin Ata Aksu gibi Haluk Ulusoy'un başkanvekilliğini yapmış birisini desteklemesi mümkün değil. Geriye de mecburen Demirören kalıyor. Tüm kulüpler kazanmaya en yakın adaya destek vermiş olmak ister. Eğer daha makul bir aday çıksaydı Demirören'in başkan olma şansı böylesine yüksek olmazdı. Ha denilirse ki şu dönemde iyi bir aday kim olabilirdi, açıkçası benim aklıma pek isim gelmiyor.

Ben kulubümün kazanmaya yakın olana değil hakedene destek olmasını ısterım.Sonunda 17'ye 1'de olsak bu böyle olmalı.Olay aynen senin anlattığın gibi ama hiçkimse bizim Demiröreni desteklememizi istemiyor.İstamayacak!

Gncl1905
26.Şubat.2012, 13:25
DEMİRÖREN'İ DESTEKLEYEN KULÜPLER ŞÖYLE:
SÜPER TOTO SÜPER LİG
Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor, Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor, Beşiktaş, Samsunspor, Orduspor, Karabükspor, Gaziantepspor, Kayserispor, Trabzonspor

BANK ASYA 1.LİG
Boluspor, Elazığspor, Kasımpaşa, Sakaryaspor, Konyaspor, Kartalspor, İstanbul Güngörenspor, Rizespor

SPOR TOTO 2.LİG ( BEYAZ GRUP )
Balıkesirspor, Çorumspor, Diyarbakırspor, Gaziosmanpaşa, Konya Torku Şekerspor, Pendikspor, Şanlıurfaspor, Tepecikspor, Tokatspor, Yeni Malatyaspor, Bozüyükspor, Kocaelispor, Ofspor, Tokatspor

SPOR TOTO 2.LİG ( KIRMIZI GRUP )
Adıyamanspor, Alanyaspor, Çankırıspor, Bandırmaspor, Denizli Belediyespor, Eyüpspor, Fethiyespor, Kırklarelispor, Körfez Futbol Kulübü, Sarıyer, Ünyespor

3. LİG 1. GRUP
Akçaabat Sebatspor, Bayrampaşaspor, Belediye Vanspor, Diyarbakır BŞB, Elazığ Belediyespor, Gebzespor, Gümüşhanespor, Hacettepe, İnegölspor, Kastamonuspor, Kırıkhanspor, Lüleburgazspor, Manavgat Evrensekispor, Ümraniyespor, Sandıklıspor

3. LİG 2. GRUP
4 Eylül Belediyespor, Batman Petrolofisi Spor, Belediye Bingölspor, Erganispor, Gölcükspor, İskenderunspor 1967, İstanbulspor, Karsspor, Kepez Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Küçükçekmecespor, Nazilli Belediyespor, Yalıspor

3. LİG 3. GRUP
Afyonkarahisarspor, Anadolu Üsküdar 1908, Araklıspor, Aydınspor 1923, Beylerbeyispor, Çarşambaspor, Darıca Gençlerbirliği, Erzurum BŞB, Hatayspor, Kayapınar Belediyespor, Pazarspor, Sancaktepe Belediyespor, Siirtspor, Tekirova Belediyespor

Kaynak:Ntvspor

Hay maşallah ne çok seveni varmış bu adamın.Yıldırım Demirören'in seçilmemesi mucize olur herhalde...

Sekopej
26.Şubat.2012, 13:53
Yıldırım Demirören'in başkan olmasını istemiyorum.

İlk adaylığı gündeme geldiğinde bir konuda yazmıştım, Demirören başkan olmasın ama birilerin olmayan havayı pompalamasıyla, panikle, aceleyle takımlara ceza verecek, mahkeme sürecini beklemeyecek birisi hiç olmasın.

Savunmalara bakıldığında, ciddi anlamda ele alınabilecek ve detaylara inilebilecek 2 ya da 3 maç ancak çıkar. Diğerleriyle alakalı suçlamalar zaten düşecektir. Hal böyleyken, iddia makamının saçmalıklarına kanıtlarlarla cevaplar verilebiliyorken, bu yargılamayı beklemek gerekir.

Bu nedenle UEFA'yı da kullanıp, ceza sopasını sürekli gündemde tutarak alelacele karar almak isteyenlerin istediklerini yerine getirmeyecek birisinin gelmesini isterim.

Ata Aksu mu? Haluk Ulusoy'dan fazlasıyla çektik aman onun adamı da uzak dursun?

byariff
26.Şubat.2012, 15:20
Murat Aksu: 2 milyar tl harcayan Sn.Demirören borç 600 milyon olmuşken Tff'ye aday olması kaçış planıdir.

footballer33
27.Şubat.2012, 03:50
Hay maşallah ne çok seveni varmış bu adamın.Yıldırım Demirören'in seçilmemesi mucize olur herhalde...
Tarsus İdman Yurdu desteklemiyormuş, neyse ki. :D

91 kulübün desteğini almış, ben 75 biliyordum. :icon_eek:

kalemci
27.Şubat.2012, 04:09
Galatasaray Ata Aksu'ya desteğini çekmiş, Ertem Şener'in yalancısıyım. Ve yine Ertem Şener'in dediğine göre Y.D.'yi destekleyeceklermiş 14 delege ile.

barahir
27.Şubat.2012, 05:07
Düşünüyorum da ben Beşiktaş'ın başkanı olsam, sittin sene gidip de TFF gibi bi kuruma başkan olmak istemem.. Zaten onun ne yapmaya çalıştığını da anlayabilmiş değilim..

byariff
27.Şubat.2012, 05:53
Fatih Dogan ; Sn. Ata Aksu 61 geçerli imzayı bulamadığı için saat 02.00'de adaylıktan çekilme kararı aldı. Tff yeni Baskani Yıldırım Demirören.

Bordo61Mavi
27.Şubat.2012, 06:35
Ata Aksu Demirorenin listesinde yer alabileceginide soyledi galiba Ertem Sener, Facebooktan okudum. Kisacasi Yildirim Demirorenin TFF baskanligi hayirli olsun, MAA'dan sonra bunada sukur diyelim.

Sekopej
27.Şubat.2012, 12:12
Ata Aksu yaptığı açıklamada, "Yeni bir kaosa sebebiyet vermemek adına tek adayla seçime girmek en doğrusu. Beni destekleyenler de vardı. Onlarla da istişare ettim ve uygun gördüler. Zaten Demirören ile aramızda ilkesel duruş farkı yoktu. Demirören bana UEFA normlarını uygulayacağını söyledi. Aramızda da herhangi bir pazarlık olmadı. Başkanımız genç ve dinamik. Yolu açık olsun, başarılar diliyorum" dedi.

A.FaruK
27.Şubat.2012, 13:26
Sasirdikmi? Tabikide hayir.

Bu kez şaşırdın umarım.

Sekopej
27.Şubat.2012, 13:51
Galatasaray da Demirören'i desteklediğini açıkladı, Ata Aksu çekildi, zaten büyük bir ihtimalle Demirören olacağı belliydi şimdi tek aday olarak girip başkanlığa oturacak.

Ayrıca, Hukuk Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nda da değişiklik yapmayacakmış Demirören.

Mamadou
27.Şubat.2012, 14:05
Galatasaray'da Yıldırım Demirören'i destekliyormuş..

İyi oldu bu iyi

Ralph
27.Şubat.2012, 14:10
Ben liseye başladığım zamandır sanırım, Y.Demirören başkanlığa oturmuştu. Belki de liseye başlamamıştım emin değil. Üniversiteyi bitiriyorum anca şimdi kalkıyor o koltuktan. Çok şükür bu günleri de görüyorum.

byariff
27.Şubat.2012, 15:15
Sozumuzden Donmeyiz , Sozumuzun Adamiyiz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. Başkanı 221 oy alan Yıldırım Demirören oldu. G.Saray bu seçimde oy kullanmadı...

Ralph
27.Şubat.2012, 15:18
Hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş'tan gittiği için sevincim büyük ama TFF'de başarılı olacağına inancım yok. Beşiktaş'ta tükürdüğünü çok yaladı. Yapmayacağım deyip de yaptığı, yapacağım deyip de yapmadığı sayısız şey oldu. Umarım bunları orada yapmaz ve iyi bir yönetim gösterir. Uzun yıllar orada kalır gibi geliyor bana, Beşiktaş'ta istenmeyip de kaldığı süre zarfına bakılırsa eğer, Gitmesini isteyenler uzun bir süre bekleyecek gibi görünüyor.

GeNç KaRTaL
27.Şubat.2012, 15:26
Yıldırım Demirören'in başkan olması,yakın zamanda futbolumuzun içine düştüğü komedinin son halkasıdır.Bu olaylar başlamadan önce,yakın zamanda Yıldırım Demirören federasyon başkanı olacak denilse,bir çoğumuz ancak dalga geçerdi.Bu seçimden en çok biz Beşiktaş'lılar memnunuz,başka türlü kurtulamayacaktık çünkü.

Ralph
27.Şubat.2012, 15:30
Türk futbolunun 41. başkanı bugün Türkiye Futbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda belli oldu. Yıldırım Demirören, kullanılan 229 oyun 221'ni alarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu.

http://img46.imageshack.us/img46/3127/ekranalntsik.png (http://img46.imageshack.us/i/ekranalntsik.png/)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören başkanlığa seçildi.
Ankara'daki JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221'ini alan Yıldırım Demirören'in TFF'nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF'nin 41. başkanı oldu.

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİ
TFF'nin yeni başkanı Yıldırım Demirören'in listesinde şu isimler bulunuyor;

1-Yıldırım Demirören 2- Servet Yardımcı 3- Arif Koşar 4- Talat Yılmaz 5- Fethi Heper 6- Mehmet Baykan 7- Cengiz Zülfikaroğlu 8- Ufuk Özerten 9- Hakan Kanık 10-Taylan Öner 11-Mustafa Beyazlı 12-Edip Eren 13-Faruk Öksüz 14-Selim Koray 15-Ergun Tekin

DEMİRÖREN: ÇOK ZOR BİR GÖREV ALIYORUZ
Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Yıldırım Demirören, ''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız'' dedi.
Demirören, Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmasına başkan adaylığından çekilen Ata Aksu'ya teşekkür ederek başladı.
Aksu ile birlikte Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçerken tek aday çıkmanın daha doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Demirören, ''Bu düşünceyle sayın Ata Aksu da çekildi ve bu yolu açtı. Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
"TÜRK FUTBOLU SON DÖNEMDE SEYREDİLMEZ BİR HALE GELDİ"
Demirören, zorlukların, aşmak için var olduğunu belirterek, ''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız'' dedi.
Bu geminin içinde hep birlikte olduklarının, geminin batması halinde de yine hep beraber kurtarmak zorunda olduklarının altını çizen Demirören, Türk futbolunun son dönemde seyredilmez hale geldiğini, taraftarların ve sponsorların kaçar olduğunu, kendilerinin de onları geri çekmek zorunda olduklarını kaydetti.
"UEFA TOPLANTISINA TERTEMİZ ÇIKMAK İSTİYORUZ"
Demirören, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayarak, ''Fenerbahçemiz dedim, eleştirildim. Hayır efendim. Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

ADAY BOLLUĞU YAŞANDI!
Olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı kararı alındıktan bugüne kadar 21 aday başvuru yapmıştı.
Başkanlık için başvurudu bulunan adaylar şöyle;
Yıldırım Demirören, K. Mahmut Canlı, Yılmaz Göbel, Ayhan Sağaltıcı, Semi Kopuz, Mehmet Kara, Tekin Işıklıgil, Necati Harman, Bülent Gürkut, Nedim Güneş, Ümit Sarıkaya, Mehmet Selçuk, Adil Yazıcıoğlu, Hasan Zinni, Zeki Yürekli, Kürşad Tüzmen, Erdal Alkış, Zafer Murat Ertem, Ata Aksu ve Erdal Çilek
Bu isimlerden Kürşad Tüzmen, Ata Aksu, Erdal Alkış, Zafer Murat Ertem ve Erdal Çilek çekildiklerini bildirmişlerdi.

Fernando Gago
27.Şubat.2012, 15:31
Türk Futbolu bu kadar "birlik" sağlıyorsa bence bildikleri bir şey vardır. En azından öyle umuyorum. Kapalı kapılar arkasında, lobilerde bunlar konuşuluyordur. Aksi taktirde mantıklı açıklaması olmadıgı çok açık.

Bir başka sorun da Şenes Erzik dışında makul bir aday var mıydı zaten? Yıldırım Demirören aday olmasa Haluk Ulusoy aday olacaktı. Kurda kuzu sürüsü teslim etmek çok mu daha mantıklı :)

Bence artık yeni bir süreç başlattık. İlhan Helvacı gibi bir adam da federasyondan temizlenirse her şey daha da güzel olacaktır. Futbol olarak yerin dibindeyiz. Bundan daha dip olmamız bence mümkün değil.

RasAnt
27.Şubat.2012, 15:57
Beşiktaş başkanıykende Demirörene sempatim vardı kulüp başkanlığını bırakıp TFF başkanı olması saçmalık ama ben sevindim aday olup kazanmasına bakalım Beşiktaş taraftarına ne çektirmiş bu adam yoksa kıymetimi bilinmemiş göreceğiz hep birlikte.

Ralph
27.Şubat.2012, 15:59
Beşiktaş başkanıykende Demirörene sempatim vardı kulüp başkanlığını bırakıp TFF başkanı olması saçmalık ama ben sevindim aday olup kazanmasına bakalım Beşiktaş taraftarına ne çektirmiş bu adam yoksa kıymetimi bilinmemiş göreceğiz hep birlikte.

Yanlış bir beklenti ama bu. TFF'de başkanlık yaptığı sürede çok başarılı oldu diyelim, Beşiktaş'ta bulunduğu 8-9 yıl içerisinde başarısızlık dolu yılları, başarıya mı çevrilecek yani? Orada Başarılı olması geçmişini temizlemez. Umarım başarılı olur tabi orası ayrı.

byariff
27.Şubat.2012, 16:25
Yıldırım Demirören'den Fenerbahçe'ye şok teklif: "CAS'taki davayi çekin, TFF 45 M€ Ödesin Size" (Hürriyet)

footballer33
27.Şubat.2012, 16:52
Beşiktaş'ım için hayırlı oldu bu olay. Umarım Türk futbolu için de hayırlı olur, pek umudum olmasa da.

Fernando Gago
27.Şubat.2012, 18:32
Demirören Fenerbahçe Kulubune siz CAS'taki davanızı çekin, biz 45 milyon euroyu karşılayalım demiş mi gerçekten ?!?!

barahir
27.Şubat.2012, 19:08
Yasa çıkar, Aziz Yıldırım'ın kurtulması için olur, Yıldırım Demirören seçilir, Fenerbahçe'yi kurtarmak için olur.. Daha başka neyiniz var dökün eteğinizdekileri..

Genel olarak konuşuyorum..

Suicider
27.Şubat.2012, 19:28
Demirören'in kendi kulübüde iddaaname de yer aldığı için kendi kulubüne zarar vermemek adına bazı şeyler yaparsa bu Fenerbahçe'nin de Sivassporunda vs diğer takımlarında işine yarayacaktır bunda ney yanlış söyleniyor bilmiyorum yanlış birşey söylüyosam kusura bakmayın. Şimdi kalkıp son dakikaya kadar Ata Aksu'yu destekleyen Galatasarayı,Bursasporu mu kayırır ilerde yoksa kendine oy verenleri mi? Her zaman böyledir zaten sırf bu seçim için sırf Demirören için söylemiyorum bunu.Ha doğrudur yanlıştır tartışılır ama maalesef yapılıyor bu.

europeanconquer
27.Şubat.2012, 19:37
Öncelikle Yıldırım Demirören'i tebrik ederim.Ama kendisinin başkan olmasını desteklemiyordum başkan oldu ve hala desteklemiyorum.Bence Yıldırım Demirören TFF başkanlığına gelmesi gereken son kişilerden biri.Soruşturmada adı geçen veya sanıklarca suçlanan(Evet Galatasaray'dan bahsediyorum) bir kulübün içinden kimse gelmemeliydi.Yıldırım Demirören konusunda umarım yanılırım ve bu süreci en iyi şekilde yönetir.

Fernando Gago
27.Şubat.2012, 20:17
22 Mart'ta Türkiye'de yapılacak UEFA kongresinin karşısına temiz çıkacağız dedi Demirören. Öncelikle biz kirli miyiz sorusunu sormak lazım. Eğer kirli oldugumuzu düşünüyorsa o zaman yaptırımları uygulamalıdır. Sonuclarına kendisi katlanır iyi veya kötü. Eğer kirli oldugumuzu düşünmüyorsa yani her şey oldugu gibi devam edecekse neden böyle bir söylemde bulunuyor. Fenerbahçe'nin tehlikesi yurtiçini kapsıyan bir durum. Beşiktaş ve Trabzonspor'un tehlikesi en az Fenerbahçe kadardır. UEFA kupalarında oynadıklarını vurgulamak isterim.

doncarlo
27.Şubat.2012, 20:23
Şikeyle davasında adı geçen bir klübün başkanının bu konuma getirilmesi olayı anca Türkiye'de olur.Sırf bazı klüplerin çıkarları uğruna bu tür işler yapması akıl karı değil.Buna sessiz kalan diğerlerinin susması dahada vahim birhal.Demekki herkez nemalanıyor birkaç klüp dışındaki kimse sesini bile çıkartamıyor.

IcedEarth
27.Şubat.2012, 20:48
Basketbol da güzel spor aslında.

kalemci
27.Şubat.2012, 21:21
Sozumuzden Donmeyiz , Sozumuzun Adamiyiz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. Başkanı 221 oy alan Yıldırım Demirören oldu. G.Saray bu seçimde oy kullanmadı...

Tek aday olduğu için ve sözlerini tutmak için oy kullanmadıklar ama YD onlardan da desteği aldı.

DisCo
27.Şubat.2012, 22:15
Bence iddianamede adı geçmese bile başkan olmamalıydı. Hatta Türkiye'nin en dürüst insanı seçilse bile olmamalıydı.

İyi olmak başka bir şey, yönetim becerisine sahip olabilmek ayrı bir şey.

TR.CaPTaiN
27.Şubat.2012, 22:18
Daimi başkanvekili Lütfi Arıboğan'ı yıllar sonra TFF yönetiminden uzakta görmek güzel. İlhan Helvacı'nın da yolcu olduğu söyleniyor. Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar'dan daha kötü bir TFF başkanı gelebileceğini sanmıyorum. Demirören'in olumsuz yönde bu 2 ismi geride bırakması için çok fazla uğraşması lazım. Demirören Türk futbolu adına umarım hayırlı olur.

byariff
28.Şubat.2012, 16:41
Demiroren Çalismalara Baslamis :D

Süper Lig'in sistemi tamamen değişiyor.Süper Lig gelecek sezondan itibaren 22 takımın 2 gruba bölünmüş şekliyle oynanacak.

Süper Lig'de bu sezon hiç bir takım küme düşmeyecek, Bank Asya'dan 3 takım Süper Lig'e yükselecek ayrıca Ankaraspor da Süper Lig'de olacak.

C h A o S
28.Şubat.2012, 16:49

Süper Lig'in sistemi tamamen değişiyor.Süper Lig gelecek sezondan itibaren 22 takımın 2 gruba bölünmüş şekliyle oynanacak.

Süper Lig'de bu sezon hiç bir takım küme düşmeyecek, Bank Asya'dan 3 takım Süper Lig'e yükselecek ayrıca Ankaraspor da Süper Lig'de olacak.

Bence maçlar 90 dakika yerine 45 dakika oynansın.İkinci 45 dakikada başka takımla oynansın.Buda bir fikir.

RasAnt
28.Şubat.2012, 16:57
Boşunamı mücadele ediyor alt sıralardaki takımlar ? Madem ankarasporu lige almak için yapıyorsun alt ligden 4 takım yükselsin + 1 Ankaraspor 20 takımla oynansın.Düşme olmaması çok çok haksızlık olur gerçi sistem saçma 1 sene için herhalde böyle bir durum olacaktır bu ne böle 2 grup halinde lig mi olur

sebofanmemo
28.Şubat.2012, 17:14
Bence 80 takımlı falan olsun her gün maç olsun (: Tabi canım kimse küme düşmesin eh niye bukadar klüp destek oldu zannediyoruzki karşılığında bir şey istemişlerdir herhalde. Eh Antep , Manisa belki Kayseri düşme hattına yakınlar aman ah düşerler falan.

Gncl1905
28.Şubat.2012, 17:20

Ya sabır :D

Cengo
28.Şubat.2012, 17:41

Dedikodu bu, böyle bir demeci yok.

Trabzonspor
28.Şubat.2012, 17:55
Öyle saçma sapan bir sistem mi olur ya illa dahada geriye taşımak için laflar atıyorlar ortaya.

20 takımlı tek lig güzel olurda iki gurup nedir ya?Hangi büyük ligde böyle birşey var?Gerçi Play-of'da yokya neyse.

KanaKe
28.Şubat.2012, 20:07
öyle birsey olmaz dalga amacli ortaya atildigi besbelli

goosfraba
28.Şubat.2012, 20:45
20 takımlı olabilir ama iki grup olayı kötü olur.

Mamadou
28.Şubat.2012, 21:15
Bence de 20 takımlı lig güzel olur. Hemde diğer alt liglerde takım sayıları düşmüş olur.

Fernando Gago
29.Şubat.2012, 01:30
20 takım güzel ama bu sistem nasıl olacak acaba. Süper Ligden 1 takım mı düşecek. Bank Asya'dan 2 takım mı çıkacak önümüzdeki sene için. Ayrı bir kriz doğuracaktır. 20 takım bence de gerekli.

Bordo61Mavi
29.Şubat.2012, 02:09
Aynen 20 takim olmali lig, mumkunse su playoff'tan kurtarsin bizi.

sebofanmemo
01.Mart.2012, 18:28
Dakika 1 gol 1:

SPORX ÖZEL – Türkiye dün en büyük sürprizi Zekeriya Alp'in MHK başkanlığına getirilmesiyle yaşarken sporx.com bu ilginç atamayla ilgili şok bir bilgiye ulaştı…

2009'da UEFA Hakem Konvansiyonu üyeliğine kabul edilen ve o günden bu yana bu konvansiyona göre düzenlemelerini yapan TFF'nin, MHK başkanlığına hakem kökenli olmayan Zekeriya Alp'i atamasının UEFA'nın "Hakem Komitesi oluşumu" kriterlerine aykırı olduğu ortaya çıktı.

Hakemler ve gözlemciler konusundaki tüm yapılanmasını üyeliğinin kabul edildiği ekim 2009'dan bu yana UEFA Hakem Konvansiyonu ana statüsüne göre gerçekleştiren TFF'nin bu statüde "Kurul üyeleri hakem uzmanlarından oluşmalı" şartı aramasına rağmen "sivil" bir MHK başkanı ataması federasyonu da ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bırakmış oldu.

TFF, bu üyeliğin ardından UEFA'nın isteği üzerine statüsüne aykırı olduğu gerekçesiyle başında Kemal Dinçer'in yani sivil bir ismin olduğu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu'nun lav etmek zorunda kalmıştı. Dönemin futbol federasyonu da temsilcileri ayrı bir kurul haline getirerek gözlemcileri MHK çatısı altına almıştı.

Gözlemci ve hakem komiteleri konusunda öncelikli ve sık sık tekrarladığı şartı "hakem uzmanı" olan UEFA'nın TFF'nin bu sivil başkan atamasından sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

ÖZEL HABER – Tahir Kum http://www.sporx.com/img/2012/03/01/uzman_92375_465.jpg

Bu kuralı bilmiyenler TFF Başkanı oluyor !

Bordo61Mavi
01.Mart.2012, 18:32
Daha cok gol atariz.

6/7 aylik bi sure gecsin gol sayisini MAA ile kiyaslariz :D

footballer33
01.Mart.2012, 22:28
Beyler, biz boşuna demedik; 'Şimdi de Türk futbolu düşünsün.' diye. :D

Sekopej
02.Mart.2012, 14:49
Tahir Kum'un muhalif kişiliğinden kaynaklı sanırım, Zekeriya Alp'in bu görevi yapması için net bir engel bulunmuyor TFF talimatlarına göre diye okudum. UEFA bazı kıstaslar koymuş ama bunun bağlayıcılığı yokmuş, o nedenle TFF talimatlarına uygun olduğu için sıkıntı yok.