PDA

View Full Version : "Nobre'yi bırakmak büyük hata"

mgungor
02.Haziran.2006, 19:51
"Nobre'yi bırakmak büyük hata"

Milli Takımımız'la birlikte Almanya'da bulunan Rüştü, Beşiktaş'a giden Nobre'nin F.Bahçe için büyük kayıp olduğunu söyledi. Brezilyalı golcünün bırakılmasının büyük bir hata olduğunu belirten Rüştü, 'Böyle bir santrforu camia beğenmedi. Ama çok zor bulunur. Teknik Direktör Daum'un raporuna göre gönderilmiş. Ama hoca burada mı? Gitti! Gerçekten büyük hata' dedi. Başkanlığı bırakma kararı alan Aziz Yıldırım için 'Başkan kolay pes etmez. Çok zorluklar yaşadı. Buna rağmen ayakta durmasını bildi. 'Ben yokum' demesine şaşırdım. Umarım kararını değiştirir' ifadesini kullanan milli file bekçisi, Tümer'in için de 'Çok kaliteli bir oyuncu. Sahada ağırlığını hissettiriyor. Askerlik sorunu var. Herhalde halledilecek. Yoksa imza atmazdı' değerlendirmesinde bulundu. İKİ GÜN İÇİM KAN AĞLADI
Şampiyonluğu G.Saray'a kaptırınca iki gün boyunca içinin kan ağladığını dile getiren Rüştü, söz Barcelona'ya gelince dertlendi ve anlatmaya başladı: 'Şampiyonlar Ligi finalini izlerken, 'Ben de keşke orada olsaydım' diye düşündüm. Hatta 'Bu kupayı alan ilk Türk kalecisi ben olacaktım' diye aklımdan geçirdim. Rijkaard dil bilmediğimi bahane etti. 6 ayda öğrendim. Sonra 'Yabancısın' dedi. Mahkemeyi kazandım, pes etmedim, hep çalıştım. Dönüp oradaki duruma bakacağım. Kalmamı isterlerse kalmak zorundayım. Türkiye'de gideceğim tek kulüp Fenerbahçe'dir. Beni istemezlerse Avrupa'ya bakarım. Anadolu'dan geldim, gerekirse Anadolu'da da oynarım.'
FATİH'TEN KORKUYORUM
Futbol terörünü kendisini yönetici zannedip, rant peşinde koşan insanların çıkardığını yineleyen Rüştü, 'Bu kişiler camiaları birbirine düşürüyor. Onları durdurmanın yolu yöneticilere belli vasıflar getirmektir. Bazı futbolcular da bunlara ayak uyduruyor. 3-5 tane böyle oyuncu var. Kellelerini koparmak lazım. Parası olanlar gelip yöneticilik yapıyor. Avrupa'da böyle bir şey yok. UEFA kriterlerini hep erteledik. Çünkü uyuşacak durumda değiliz' diye konuştu. Tecrübeli kaleci 'Şu anda kalecileri zor duruma düşürecek bir kişi var; o da Fatih Tekke. Karşısında oynamaktan korkuyorum. Çünkü kalecileri her an madara edebilecek duruma düşürebilir' ifadesini kullandı.
TERİM'İ ÇOK İYİ TANIRIM
Gençken, odasındaki duvarda Oğuz ve Engin'in resimleri olduğunu vurgulayan Rüştü, 'Onlarla oynadım. Şimdi Genç Murat'ın duvarında benim posterim var. Onunla da Milli Takım'da beraberiz' şeklinde konuştu. Rüştü, Milli Takım'ın gençleştirilmesi ve hedefleri hakkında ise şu şorumu yaptı: 'İlk kez milli olduğumda neler yaşadığımı hatırlıyorum. Biz genç arkadaşlarımıza sanki 3-5 yıldır aramızdaymışlar gibi davranıyoruz. Onları hocaya anlatıyorum. Çünkü benim gibi Fatih Terim'i kimse tanıyamaz. Can ile baba-oğul gibiyiz. Onun ligde oynatılmasına takım hocası karar veriyor'
ORTAMDAN YAŞLANDIM
'Fatih Terim beni ilk çağırdığı zaman üçüncü kaleciydim. Ama o bana milli formayı vermişti. Her zaman, her kulüpte 'Sen bizdensin' derler ve değer vermezler. Ben İstikrar abidesi oldum. Çalışmadan bir yere gelinmez. Benden iyisi varsa gelir, kaleyi alır. 6 ay önceki hedefim hem Fenerbahçe hem de Milli Takım'dı. Bu hedefe ulaştım. Yeni hedefim 2008 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giymek. Yorgun değilim. Ancak Türkiye'deki futbol ortamı beni yaşlandırdı. Avrupa'daki ortam çok farklı. Maç bitince, orada kalıyor ve düşünülmüyor. Türkiye'de böyle değil. Büyük baskı ve sters var. Bu da insanı yaşlandırıyor.'

02.06.2006 http://www.superspor.com/i/b.gif
Kaynak : Akşam

barahir
02.Haziran.2006, 20:05
walla ne diyelim içinden gelenleri sölemiş ona biz karışmayız. ama daum hakkında dedikleri hoşuma gitti.

gookhan
02.Haziran.2006, 20:36
sonuna kadar katiliyorum

sergenNn
02.Haziran.2006, 20:39
Teknik Direktör Daum'un raporuna göre gönderilmiş. Ama hoca burada mı? Gitti!
Bu sözüne imza atmamak ayıp olur herhalde.

nekop
02.Haziran.2006, 21:56
fatih tekkeden korkmuyacak kaleci yoktur:)özellikle rüstüye enfes goller atıyor gecen seneki kafa golü hala aklımda

enesao
02.Haziran.2006, 23:29
bu sene yani biten sezon da ilhan mansiz in attigi gole benzeyen bi gol vardi o muhtesemdi :D

pessy
02.Haziran.2006, 23:38
fatihin ilk maçtaki kafa ve ikinci maçtaki aşırtma golü manyaktı gerçekten

cureshot
02.Haziran.2006, 23:40
fatihin ilk maçtaki kafa ve ikinci maçtaki aşırtma golü manyaktı gerçekten

evet evet o aşırtma golünü benim diyen forvet atamaz

Jesus_FB
03.Haziran.2006, 02:11
rüştü yılda bir kere konuşan biri dese doğrudur ama konuşmasından bu sene barcelonada olmak istediği anlıyorum ben

mgungor
03.Haziran.2006, 10:14
ya bence rüştü tr de çok yıpratılıyor.şahsı fikrimdir bu...

Frank_Castle
03.Haziran.2006, 12:53
ne yazık ki, rijkaard gibi kıymet bilmeyen bir hocanın elinde kaderi ..
hayır çok daha iyi kalecin olur oynatmazsın ama victor valdes gibi bir çuvalı oynatmanın manası nedir ?

yazıya gelirsek rüştü hakikaten içini dökmüş, avrupada başarılar dilerim kendisine

emirduman
03.Haziran.2006, 13:08
Bence de Rüştü'ye Türkiye'de çok yanlış davranılıyor...

Şu anki Barcelona kadrosunda Rüştü'yü izlemek ne keyifli olurdu..

Hem insan niye olmasın diyor, Barca kalesindeki Valdes'e bakınca..

Burak Duran
03.Haziran.2006, 13:16
bence rüştü gününde olursa valdesten iyi oynar

Laz_Asker_61
03.Haziran.2006, 13:52
rüştü valdesten daha iyi ve daha tecrübeli ama nitekim rijkard bunu anlayamıyor neden se

anarchist
04.Haziran.2006, 11:24
rüştü valdesten daha iyi ve daha tecrübeli ama nitekim rijkard bunu anlayamıyor neden se
kesinlikle katılıom rijkard hayata at gözlüğüyle bakıo rüstü cok iyi kaleci bence oynadığı takımda defans da iyi olursa hayatta gol yemes

yusufislam
04.Haziran.2006, 14:16
cogunuz sunu belirtmemisziniz,,,

fenerbahce TUMER METINi niye aldi diye,,,

tigananin plani suydu tabiki, tumer metin alex de souza isini gorup ona ara paslari atacakti,,, eee fenerbahcede bunu galatasarayin bile dusunumeyecegi bi taktik buldu ve tumer metini aldi,,

hadi bakalim,, nobreye ve diyer forvetleri kim gol bolgelerine sokacak
rustu rassistlik ve fasistligin kurbanidir...

rustu fassistligin ve rassistligin kurbanidir

uyurtsever
05.Haziran.2006, 00:43
Bence Rüstü'nün Barca dan gönderilme sebebi şudur böyle büyük takımlar saçma sapan golleri yemekten hoslanmazlar yersek şerefimizle yiyelim derler yani rüştünün basit hatalar yaparak yedigi goller yerine çıkardığı akıl almaz golleri yemeyi tercih ederler,bence bu nedenle gönderildi tabi Valdes bir farkı yok ama o ahım sahım sutlarıda yiyor.:D

Asi ÇocUk_16
05.Haziran.2006, 02:17
Nobre bence fb nankörlük yaptı ben şampiyon olcak takımda oynarım dedi.pekı sorarım sana nobre:D sen 2 sene hangi takımla şampiyon oldun

shenshebek
05.Haziran.2006, 12:47
Nobre şu an Türkiye'de ki en iyi forvetlerden birisi.. Topu ceza sahasına taşıdığınız anda her an golle buluşacak biri.. Sürekli karşı defansa uyguladığı baskıyla rakiplerini yıldırıyor. Ve takımınız hiç iyi oynamasa da bir duran topta Nobre sayesinde gol kazanabilirsiniz..

Nobre'nin en büyük eksikliği top sürmesi. Ama zaten bir de top sürdüğünü düşünürsek bu özellikleriyle nerde oynayacağını tahmin etmek zor değil.. Duran topları iyi kullanan bir takım için (Bkz..F.Bahçe) ceza saha önünde ve kenarlarında sürekli faul kazanan biri..

Bence Nobre çok iyi bir transfer Beşiktaş için.. Fenerbahçe ise yerini doldurabilir mi bunu hep birlikte göreceğiz..

By_aBuNis
05.Haziran.2006, 12:56
yok kardesım ne rüştü nede volkan :D volkan bıraz ıyıdı allah bızı rüştü ve ümit özat'tan kurtarsın aminnn !!! :D

shenshebek
05.Haziran.2006, 13:14
Son üç sezonda 29 asist yapmış bir oyuncu Ümit Özat.. (orta sahada oynadığı maçlarda var..) Herkes Ümit Özat’ın sağ ayaklı olmasına takmış durumda.. Önünde de Tuncay gibi savruk bir oyuncunun oynadığını da unutmayalım.. (sol bekte denen oyunculardan bazıları.. Petkov, E.Albayrak, Fabiano, Deniz, Ali Güneş, M.Hanefi vs.. vs..)

Fenerbahçe'nin transfer edeceği (edecek mi belli değil aslında..) solbek2in Ümit Özat'tan daha yararlı olup olmayacağını göreceğiz. ama bu kadar eleştirilen Ümit'e önyargılı bakmazsak ne kadar iyi oynadığını görebiliriz..

Ve sürekli yinelenip duran “Ümit Özat ağır” cümlesi.. Evet Ümit Özat bir Serkan çabukluğunda değil bunu kabul ediyorum ama Ümit Özat ofansa sürekli çıkan bir bek.. İbrahim Yattara’ya bir panelde “en çok zorlandığınız defans oyuncusu kim” diye sormuşlardı.. O da “Ümit Özat” dedi.. En son oynanan Trabzonspor maçında Yattara Ümit Özat’ı çalımlayıp golün ortasını yaptı.. Şimdi bu atak sol kanattan geldi diye eğer hatalı Ümit’se zaten ortada bir sorun var demektir.. Yattara’yı bire birde eşleştirebileceğiniz bir savunma oyuncusu zaten yok..
Sağ kanatta onu durdurmak istiyorsanız mutlaka bekinizin kademesine ya sol açığınız ya da stoperiniz gelecek.. (stoperin gelmesi daha tehlikeli bir durum..) Tuncay top çalıyor, mücadele ediyor fakat dikkat ederseniz çıkışlarda kaptırdığı toplar hep tehlike oluyor.. Zaten F.Bahçe oyun sistemi olarak Ümit’i kullanmaya çalışan bir yapıya sahip. Ümit Tuncay’la yer değiştirip ileri çıktığı anda top kaptırılırsa zaten bu durumda Ümit kademesini kaybetmiş oluyor..Anlatamaya çalıştığım savrukluk bu..
Ben hala Türkiye’de Ümit Özat’tan iyi bir sol bek olduğuna inanmıyorum.. (sağ ayaklı olmasının bir sorun olmasını zaten hiç anlayamadım..) Bu arada Tümer zaten sol açık oynarsa o kanadı düşünemiyorum bile.. (R.Carlos’un da geldiğini hayal edelim. R.Carlos- Tümer.. Defansı olmayan bir kanat.. )

F.Bahçe yeni sezonda bir sol bek alırsa Ümit’ten ne kadar fazlası olacak?? Bekleyelim ve görelim..