PDA

View Full Version : Forum Popülaritesi

serwan
30.Ocak.2012, 15:36
öncelikle başlığı nereye açaçağımı pek bilemedim.
bildiğiniz üzere fm serisi tr'de en çok takip edilen oyunlar arasında. ancak buna rağmen forum uzun bir zamandır oldukça inaktif. cm geleneğinden gelenler turksportal'dan haberdar olsa da yeni jenerasyonun bu oluşum hakkında pek fazla bilgisi olduğu söylenemez..
bence fm'nin satışlarını artırmanın yolu biraz bundan geçmekte.. oyuna yeni başlayanlar arasında çok sık gördüğüm olay fm'nin birçok detayından habersiz, sadece ileri ileri diyerek oynamaları..
evet bunda dil desteği olmamasının büyük etkisi var. ama turksportal olarak bu konuda bişeyler yapılabilir. bu forum hareketlendirilebilir. oyunun detaylarını anlatan videolar, bloglar vs oluşturulabilir. evet rehberler mevcut ama yeterli değiller.
bir de tanıtım sıkıntısı var. ve bence bu konu en basit şekilde sadece ntvspor spikerleriyle temasa geçilerek çözülebilir. zira çoğu fm hayranı. artık kendilerine ulaşmak da oldukça basit. twitter yeterince iş görecektir.
hatta bağış erten ile iletişim kurulabilirse istanbul'daki arkadaşlar bi haftasonu yenilsen de yensen de programına çıkıp "herkesin içindeki teknik direktör"ü konuşabilir bile.
hoş olmaz mı?

Sekopej
30.Ocak.2012, 16:14
Önerileriniz için teşekkürler.

Aslında bizler bu işte büyürken forum sitesi olarak büyümeyi hiç planlamamıştık, şartlar bu şekilde ilerlememizi sağladı ama yine asıl amacımız, site üzerinden gelişmemizi sürdürmek.

Belki duymaktan sıkıldınız, artık size gerçekleşmeyecek bir efsane gibi de gelebilir ama yeni site ile beraber, aklınıza gelmeyecek yeniliklerimiz olacak. Bu süreç çok sancılı ilerlese de, bir gün tamamlandığında, şu durumdan kat ve kat daha iyi durumda olacağız.

Yeni site ile alakalı gelişmelerden biz haberdarız ve bu sebeple heyecan duyuyoruz, umuyorum ki, somut şeyler arttığında sizlerle de bu yeniliklerin ne olacağını paylaşacağız.

Dediklerinizde haklı olduğunuz noktalar var, değişim sürecinde hızlı olamadık, bu süreçte, nasılsa yeni siteye geçeceğiz diyerek forumun gelişmesine de gereken önemi veremedik işin aslı. Bizi yeniden motive edecek, pek çok yenilik için yeniden çabalamaya uğraştıracak şey aslında değişim.

Onun rüzgarıyla, bahsettiğiniz pek çok şey gerçekleştirilebilir çünkü tamamen interaktif bir ortam olacak ve bu güne kadar şu da olsaydı keşke dediğiniz çoğu şeyi barındıracak.

Corpus
30.Ocak.2012, 16:30
Bizde yeni siteyi görebilecek miyiz ? Ömrümüz yetecek mi yani :n:

furkan58
30.Ocak.2012, 17:09
Siteye üye olduğumdan beri yeni site deniyor hala göremedik bişiler :n:

serwan
30.Ocak.2012, 18:51

Aslında bizler bu işte büyürken forum sitesi olarak büyümeyi hiç planlamamıştık, şartlar bu şekilde ilerlememizi sağladı ama yine asıl amacımız, site üzerinden gelişmemizi sürdürmek.

Belki duymaktan sıkıldınız, artık size gerçekleşmeyecek bir efsane gibi de gelebilir ama yeni site ile beraber, aklınıza gelmeyecek yeniliklerimiz olacak. Bu süreç çok sancılı ilerlese de, bir gün tamamlandığında, şu durumdan kat ve kat daha iyi durumda olacağız.

Yeni site ile alakalı gelişmelerden biz haberdarız ve bu sebeple heyecan duyuyoruz, umuyorum ki, somut şeyler arttığında sizlerle de bu yeniliklerin ne olacağını paylaşacağız.

Dediklerinizde haklı olduğunuz noktalar var, değişim sürecinde hızlı olamadık, bu süreçte, nasılsa yeni siteye geçeceğiz diyerek forumun gelişmesine de gereken önemi veremedik işin aslı. Bizi yeniden motive edecek, pek çok yenilik için yeniden çabalamaya uğraştıracak şey aslında değişim.

Onun rüzgarıyla, bahsettiğiniz pek çok şey gerçekleştirilebilir çünkü tamamen interaktif bir ortam olacak ve bu güne kadar şu da olsaydı keşke dediğiniz çoğu şeyi barındıracak.

siteden umudum olmadığı için yazmıştım aslında bunları açık söyleyeyim :) çünkü gerçekten çok uzun zamandır yeni siteden bahsediliyor ama yeniyi geçtim mevcut site bile pek güncellenmiyor. belki nasıl olsa yeni gelecek rehaveti var. ama eminim ki bu durum çok sayıda kullanıcı kaybettirdi siteye. ben uzun zamandır siteye uğramıyorum bile. doğrudan foruma geliyorum.

yenilik elbette etkili olacaktır ama bu yeniliğin de duyrulması şart. ve fm hayranlığı bence bi programa konu olabilecek kadar büyük..

web sitesine gelince hiç bilmiyorum forumda konuşuldu mu acaba nelerin olacağı ya da nelerin olması gerektiği. umarım bahsettiğiniz kadar ilgi çekici olur.

bir de gerçekten yeni site için umut varsa hiç değilse bi zaman verilemez mi? hep yeni seriyle birlikte dendi ama olmadı..

Sekopej
30.Ocak.2012, 19:27
Zaman vermeyi daha önce yapmıştık ve bu, tek elden yürüyen bir iş olduğu için ve buna sürekli vakit ayırmak mümkün olmadığı için yavaş yürüyor. Mustafa abi tek başına sıfırdan yazdığı için, bu konuda hayli yorucu bir süreçte çalışıyor.

Şu aşamada, siteyi üye alımına da kapattık, farkedenler vardır aylardır yeni üye alımı kapalı. Zaten yeni site de, bir anda gelip, forumun kapanması durumu söz konusu değil, değişim tamamlanana kadar, forum da kullanılmaya devam edecek.

Zaman zaman duyurulardan yeni site ile alakalı gelişmeleri aktarıyoruz. Elbette bizlerin daha çok bilgisi var yeni site hakkında ve somut ekran görüntüleri ya da kullanım gibi bilgilerimiz de var. Bunların da test süresi sona erdiğinde, sizlere de duyurulacaktır.

Bir şeyi duyurup, sonra da onu gerçekleştirecek zaman hayli fazla olunca, sıkıntı doğuruyor. Bu sebeple bir tarih ya da gelişmeler hakkında net bilgi vermiyoruz. Belli olmaz belki bugün geçeriz belki 6 ay sonra.

Dediğiniz program konusunda da haklısınız, eminim ki, yeni site devreye girdiğinde alışılmışın çok dışında olacağı için dikkat çekecektir ve böyle bir programa katılma durumu söz konusu olabilir, bunları zaman gösterecek.

serwan
30.Ocak.2012, 21:53
Bu konuyu fm12 genel tartışmalara da aktarsak? Daha gorunur bi yerde olsa ve tartışılsa daha guzel olabilir bence. Kolay gelsin. İyi calışmalar

E.Cartman
30.Ocak.2012, 22:32
Şu Yenilsen de Yensen de olayı bana çok cazip geldi açıkcası. Tanıtım için muazzam birşey olur gibi geliyor.

sarianet
30.Ocak.2012, 22:46
şehir efsanesi oldu yeni site inş bekleyip görecez :)

maNga 33
30.Ocak.2012, 23:58
Şu Yenilsen de Yensen de olayı bana çok cazip geldi açıkcası. Tanıtım için muazzam birşey olur gibi geliyor.

katılıyorummm

serwan
31.Ocak.2012, 00:20
katılıyorummm

bağış erten de banu yelkovan da böyle bi fikri olumlu karşılar eminim. çünkü ikisinin de fm oynadığını biliyorum :)

Zekirdek
31.Ocak.2012, 00:22
Yeni site diyorsanız tamam o iş ya. :) Kesin gelecek. :)

europeanconquer
31.Ocak.2012, 00:22
Popi güzel birşeydir herkesin bir popisi vardır :n: Arkadaşın söyledikleri gayet mantıklı zaten sitenin somut olmasada soyut adımları olmuş en kısa zamanda somut adımlarda atılacağına inanıyorum ben.

sarianet
31.Ocak.2012, 00:33
bağış erten de banu yelkovan da böyle bi fikri olumlu karşılar eminim. çünkü ikisinin de fm oynadığını biliyorum :)

ya onlar da üyeyse hmm

mrb gençler ben baüış :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Ocak.2012, 00:50
Ciddi ciddi Yenilsen de yensen de fikri çok hoş :)

serwan
31.Ocak.2012, 00:58
Ciddi ciddi Yenilsen de yensen de fikri çok hoş :)

kalmasın işte burda sadece fikir olarak. ben istanbulda olsam organize etmeye çalışırdım.. istanbulda yaşayan arkadaşlar özellikle üniversiteliler bu işin peşinde olabilirler.

EreN
31.Ocak.2012, 02:29
Dönüşüm ve değişim planlandığından daha zıt gitti aslında. Forum tabanlı bir siteye dönüştü Turksportal zamanla ve bunu silmek her ne kadar kolay olmasa da yeni site ile birlikte gerçekleşecektir. Beklenen sıçrayış için aslında bir kaç şey yeterli olacaktır. Yeni sitenin açılması, Türkçe FM çıkartılması. Bu iki hamle tüm çehreyi, popülerliği ve yansımalarını inanılmaz arttıracaktır. Lakin bu iki basit gibi görünen şey gerçekten o kadar zor ve meşakatli ki. Düşünmekle olmuyor :) İcraat kısmı sancılı ve büyük emek isstiyor.

Ilhan
31.Ocak.2012, 21:54
Popülariteyi Türkçe FM sağlar. Türkçe FM gelince görürüz asıl popülariteyi. Yok kemmiş, yok kümmüş, yok bilmemneymiş, onlar değil. 6. senemdeyim bu sitede, gördüğüm genel tablo budur.

Night_Mare17
31.Ocak.2012, 23:10
Bu arada yeni site açılana kadar aktiflik git gide düşüyor.

leventb12
01.Şubat.2012, 00:28

Somut birşey olduğundan ksinlikle eminiz ama, neden hala bir adım atılmadı onun bilincinde olmak istiyoruz. Yardıma ihtiyaç varsa bizim yardım etmemiz kesinlikle kafi değilmidir acaba ?

Xlazi
01.Şubat.2012, 01:02

bunları yaparken bu topluluğu (forumu) kaldırmayacaksınız değilmi ?

Vieri
01.Şubat.2012, 01:11
forum devam edecek arkadaşlar, sadece bir takım yeni özellikler getireceğiz.

Revolution
01.Şubat.2012, 02:02
Ya bu site işlerinden pek anlamam ama nasıl desem forum kısmını hareketlendirmek için hayalimde olan bişey var kaç zamandır. Forum kısmı "FM konseptli facebook+twitter" tarzı birşey olabilir. Çok mu ütopik onu da bilmiyorum.

Face'de sağ altta duran mesajlaşma bölümü ÖM mantığıyla çalışacak. Oturum oturum özel mesaj attığın kişiler olacak. Üye adına tıkladığında onun "üye profili" açılacak. Yaptığı kariyerler. Fm'yle ilgili yaşadığı kısa notlar, izlenimler vs (twitter kısmı dediğim buydu) burada olacak. Nasıl bir konuya abone oluyoruz. Bu sistemde de üyeye abone olacağız. Takip edeceğiz bir anlamda. Açtığı kariyerler, izlenim ve notları bize bildirim bildirim gelecek.

Kafamda hep şu tarz bir forum var. Yapılması mümkün mü bilmiyorum. Yeni sitenin uğraşıyla zaten bunu uygulamak imkansız şu ortamda ama belki bir gün bunun da sırası gelir, tabii akla yatarsa :)

sarianet
01.Şubat.2012, 02:06
forum temasıyla oynamak hiç hoş olmaz ben bu temayı çok seviyorum şahsen
Hareketlilik kaliteli paylaşımla olurbir de şu var nimyata pirince giderken dikkat etmek lazım eldeki bulgurdan da olmamak lazım

Kaka Leite
01.Şubat.2012, 06:00
Bu arada yeni site açılana kadar aktiflik git gide düşüyor.

Aktifliğin düşme sebeplerinden biride orjinal oyunu olmayanların turnuvalara katılamaması bence :)

Ancak bu uygulama güzelde bir uygulama forumda Orjinal oyuna sahip insanları tanıyoruz görüyoruz.

Sekopej
01.Şubat.2012, 10:41
Ya bu site işlerinden pek anlamam ama nasıl desem forum kısmını hareketlendirmek için hayalimde olan bişey var kaç zamandır. Forum kısmı "FM konseptli facebook+twitter" tarzı birşey olabilir. Çok mu ütopik onu da bilmiyorum.

Face'de sağ altta duran mesajlaşma bölümü ÖM mantığıyla çalışacak. Oturum oturum özel mesaj attığın kişiler olacak. Üye adına tıkladığında onun "üye profili" açılacak. Yaptığı kariyerler. Fm'yle ilgili yaşadığı kısa notlar, izlenimler vs (twitter kısmı dediğim buydu) burada olacak. Nasıl bir konuya abone oluyoruz. Bu sistemde de üyeye abone olacağız. Takip edeceğiz bir anlamda. Açtığı kariyerler, izlenim ve notları bize bildirim bildirim gelecek.

Kafamda hep şu tarz bir forum var. Yapılması mümkün mü bilmiyorum. Yeni sitenin uğraşıyla zaten bunu uygulamak imkansız şu ortamda ama belki bir gün bunun da sırası gelir, tabii akla yatarsa :)

Ütopik? Önceki mesajımda söylemiştim, aklınıza gelen, şu da olsaydı dediğiniz çoğu şeyin yeni sitede yer alması düşünülüyor.

Beklentileri yükseltmek istemem ama çünkü bunu sıfırdan oluşturmak çok emek isteyen bir iş ve bunun için de çok çok teşekkürü hakediyor Mustafa abi. Günün gerekliliği neyi ortaya çıkarıyorsa, yukarıda bahsettiklerinden çok daha fazlası, bunları barındıracak.

E.Cartman
01.Şubat.2012, 12:07

Çok ilginç bi hale gelebilir forum böyle bi olayla Kaan ama serverlara falan çok yük bindirir gibi geliyor. Daha köklü değişikliklere gidilmesi gerekebilir o zaman.

Sekopej
01.Şubat.2012, 12:31
Çok ilginç bi hale gelebilir forum böyle bi olayla Kaan ama serverlara falan çok yük bindirir gibi geliyor. Daha köklü değişikliklere gidilmesi gerekebilir o zaman.

Forum bu şekilde kalacak, bahsedilenler tamamen sıfırdan, bize özgü yazılan sitede olacak. Forumun bu yapısı korunacak.

canseven
01.Şubat.2012, 21:01
türkçe yama ile meşhur olan bir sitenin türkçe yama işini bırakması tabi ki popülariteyi düşürecektir.

Jaswege
02.Şubat.2012, 13:20

Banu Yelkovan ile röportaj yaptık, bir çok kez adını duymuş fakat hiç oynamamış. Eşi oynuyormuş sadece. :)

serwan
02.Şubat.2012, 18:29
Banu Yelkovan ile röportaj yaptık, bir çok kez adını duymuş fakat hiç oynamamış. Eşi oynuyormuş sadece. :)

ben çok kez bahsettiğini duydum. yorumdu yani tamamen.. kendisine sormuşluğum yok tabi :D

Sekopej
02.Şubat.2012, 18:52
Dergimizin Haziran 2011 sayısında kendisiyle yapılmış röportaj var, kendisiyle Turksportal adına 2 defa röportaj yaptık, ikisinde de bilgisayar oyunlarına karşı olduğunu söylemişti.

Oyunun Türkçe çıkma ihtimali artarsa, yeni dönemde hem bunun üzerine hem de her evde 1 teknik direktör konusunu işlemek için güzel bir program yapılabilir. Şu dönemde yapılır mı bilmiyorum, İstanbul ekibinin ilgileneceği bir konu.:)