View Full Version : Engin Baytar'dan Emre Belözoğlu'na Gönderme
byariff
31.Ocak.2012, 18:25
Galatasaray Futbol Takımı oyuncusu Engin Baytar, hakemlerin Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılı futbolculara karşı çok cesaretli davrandığını ancak Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de aynı şeyi yapamadıklarını ifade ederek, "Ben Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye aynı maçta iki kırmızı kart verildiğini hiç görmedim. Ama nedense bizim sahamızda hakemler çok cesaretli" dedi.
Sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Şubat ayı sayısında röportajı yer alan Engin, kariyeriyle ilgili bilgiler verip Galatasaray'daki hedeflerini anlattı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/229/enginhaberrrr_INU7Q.jpg
"HAKEMLER HERKESE KARŞI ADALETLİ OLSUN"
Geçmişinden dolayı hakemlerin saha içinde kendisine karşı ön yargılı davrandığını hissedip hissetmediği sorulan sarı-kırmızılı futbolcu, hakemleri eleştirdiği açıklamasında, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve futbolcusu Emre Belözoğlu'na gönderme yaparak, "Kesinlikle, tabii ki. Verilen, verilmeyen kararlar var. Vuruyorlar, itiyorlar, verilmiyor. Hakemler, 'Vermiyorum, bakalım Engin ne yapacak?' diye mi düşünüyorlar, bilemiyorum. Adeta tahrik ediliyorum. Buna herkes kızar. 'Engin şöyle sinirli, böyle agresif' deniyor. Herkes örneği veriyor; ama söylemek zorundayım. Aynısı bana da yapılıyor, Emre Belözoğlu'na da. Emre Belözoğlu, hakemlerle istediği şekilde, arzu ettiği gibi konuşabiliyor. İstediği sözleri söyleyebiliyor onlara. Tüm bunlara rağmen, hala 'Aslında öyle demedi, böyle dedi' şeklinde yorumlar yapılabiliyor. Fenerbahçe, Türkiye'nin büyük kulüplerinden biri. Galatasaray da Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri. Ben Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye aynı maçta iki kırmızı kart verildiğini hiç görmedim. Ama nedense bizim sahamızda hakemler çok cesaretli. Hemen daha ilk faulde topla karışık, direkt kart veriliyor. Sabri, topu kapıyor, bildiğiniz topu kapıyor. Bunu herkes gördü. Sarı kart çıkıyor. Sabri de hırsından dolayı topu tutuyor, topa vuruyor. Hakem geliyor, ikinci sarı kartı gösteriyor. Bu kadar basit. Madem bunu Galatasaray'ın sahasında yapabiliyorsunuz, Türkiye'deki her statta yapın. Sonuçta biz futbolu dışarıdan bir baskıyla yönetsinler istemiyoruz. Herkese karşı adaletli olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE FUTBOL CAMİASINDA BİR İMPARATOR VAR"
Teknik direktör Fatih Terim'in kendisi için çok değerli olduğunu ifade ederek, Terim için "Türkiye'de futbol camiasında bir imparator var, ikincisi yok" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı ekibe transferinde Fatih Terim'in rolü olduğu ifade edilerek, Terim'in kendisi için ne anlama geldiği sorulan Engin, "Büyük anlam ifade ediyor tabi ki. Türkiye'de, futbol camiasında bir imparator var. Bir ikincisi yok. Benim için çok değerli Fatih Terim, Hasan Şaş, Ümit Davala, Claudio Taffarel gibi önemli isimler burada. Dünyaca ünlü arkadaşlarımızla aynı takımda oynuyoruz. Onlarla birlikte burada olmak büyük ayrıcalık, herkese nasip olmaz. Futbolun içinden gelmiş, hem yurt içini, hem yurt dışını görmüş kişilerle çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Futbolcu psikolojisini, futbolu gerçekten yaşayan insanlar anlayabilir, ben böyle düşünüyorum. Bu insanlar, karşısındakilerin belli hatalarını kapatabilir" şeklinde konuştu.
"PARA İÇİN DEĞİL, BAŞARI İÇİN GALATASARAY'A GELDİM"
Transfer olmadan önce bir kontrat imzaladığı ve gereksiz kart gördüğünde ekstra para cezası ödeyeceği konusuyla ilgili, "Bunu kabul etmek tam olarak ne anlama geliyor?" sorusu yöneltilen sarı-kırmızılı futbolcu, "Hem kendime güveniyordum, hem hocalarıma. Benim için yanlış olan bir karar almayacaklarını biliyordum, o yüzden hiç düşünmeden, 'evet' dedim. Şu ana kadar sadece Sivasspor maçında olumsuz bir hareketim oldu. Onda bile bana sahip çıktılar, beni desteklediler. Başkası olsa, 'Engin zaten böyle' der, elinin tersiyle itebilirdi. Onlar böyle yapmadılar kesinlikle. Fatih hocanın da büyüklüğü burada ortaya çıkıyor. En başında da söylemiştim, ben buraya para pul için gelmedim. Başarılar kazanmak için geldim. Sayın Fatih Terim ve yardımcı hocalarımızı mahcup etmemek adına elimden geleni yapacağım. Benim buraya gelmemde, belki de, tek etken onlardı; çünkü onlar istedi, onlar getirdi. Hiç problem değil, 34 maçın 34'ünde kulübede otururum. Ama bir dakika bile şans bulursam, o dakika içinde yüzde 100'ümü takımım için vermeye çalışırım" şeklinde ifadeler kullandı.
NTVSPOR
goosfraba
31.Ocak.2012, 18:29
Söylediklerini gereksiz görüyorum.
Zekirdek
31.Ocak.2012, 18:34
Ne gerek vardı. Emre cevap verse Emre suçlu olacak. Çok mu lazımdı bu açıklama.
LadroN
31.Ocak.2012, 19:08
Engin'i haklı.Ama böyle bir açıklama yapmasına gerek var mıydı tartışılır.
Gereksiz mi? Emre konusunda tek kelimesi bile gereksiz değil.
TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 19:10
Engin samimi olsaydı Emre örneğini verirken yan yana oynadığı Melo'nun da hakemlerle ilişkisini eleştirirdi.
Corpus
31.Ocak.2012, 19:12
Gerçekleri söylemek gereksiz ise ise evet gereksiz konuşmuş :)
di canio
31.Ocak.2012, 19:17
Ceza alması muhtemel açıklamalar yapmış.
Fearless Coward
31.Ocak.2012, 19:18
Doğru şeyler söylemiş bence...Gereksiz bir yanı yok ceza alacağını da düşünmüyorum...
Sekopej
31.Ocak.2012, 19:19
Taraftara oynuyor, Galatasaray taraftarının klasik, Emre mi, hadi saldıralım düşüncesi olduğundan bu açıklama ile taraftara şirin gözükme peşinde. Bu konu altında bile bir anda Engin fanları artabilir, Engin'e sevgi duyanlar, onu savunanlar artabilir ki bu da Engin'in isteğine ulaşması demektir.
Taraftarına şirin gözükmek için Fenerbahçe'yi, Emre'yi kullanma Engin, çık oyununu oyna, takıma katkı sağla taraftar zaten seni bağrına basacaktır.
Nedvedmania
31.Ocak.2012, 19:23
Şu anda zaten taraftar Engin'i seviyor, beğeniyor. Bu açıklamasıyla daha da sevicektir. Amacı buysa bu olsun farketmez. Adam doğruları söylemiş tabi sevicez.
di canio
31.Ocak.2012, 19:26
Keşke kendi lehine olan doğruları da söyleyebilse de samimiyetine inansak.
byariff
31.Ocak.2012, 19:26
Melo diyorlar ama melo zaten kolay kart goruyor ? emre"nin cok macda ki hareketlerini herkes gordu hakeme karsi elini kaldirmasi yumrugunu SIKMASI uzerine yurumesi agrasif konusmasi , bunlarin hangisi melo ve engin"de varki ? sahsen aciklama yersiz ama dogru seyleri solemis engin. ha melo ve enginde su var evet hakemle cok konusuyorlar evet orayi unutmusum
TR.CaPTaiN
31.Ocak.2012, 19:34
Melo'nun 21 maçta 6, Emre'nin 16 maçta 5 sarı kartı var.
IcedEarth
31.Ocak.2012, 19:40
Gereksiz bir açıklama olmuş, ancak haksız diyemeyiz.. Emre B.'nin tutumları her maçta ortada, ancak kimse çıkıp birşey diyemiyor kendisine..
El Barto
31.Ocak.2012, 19:46
Büyük takıma (büyük demeyelim de İStanbul takımı diyelim Trabzonspor'un hakkını yemeyelim) gelen oyuncunun dili açılıyor maşallah. :)
Ve neden Emre Belözoğlu örneği yahu? Bu adamın daha çekeceği çok şey var demek. Her önüne gelen Emre Belözoğlu diyor. Adam şamar oğlanına döndü vallahi. :)
Tamamen taraftar ne desem beğenir düşüncesi ile edilmiş kelamlar. Popülist bir yaklaşım. :)
Zaten çıkıp x takımda oynayan bir oyuncunun bizim takım şöyle kollanıyor böyle iltimas geçiliyor falan demesi beklenmez.
Gncl1905
31.Ocak.2012, 20:59
Bence de trübünlere oynamış ama haklı.Emre hakemin gözünün önünde oyuncuya yumruğunu gösterir kart yok, devamlı tartışmalarına zaten alıştık.Saymakla bitmez...
Ha bu sözü Engin'in söylemesi de ayrı garip oyundan çıkınca TD'ürüne küfür edebilmiş bir adam...
futureless
31.Ocak.2012, 21:38
Engin'in Emre'den çok mu farkı var veya Melo'dan.Saçmalamış demeyelim de eleştirmeden önce aynaya bakmak lazım biraz.
Bordo61Mavi
31.Ocak.2012, 21:57
Engin'in Emre hakkinda dediklerini cogu kisi soyluyor zaten, onun demesi gereksiz olmus.
Engin kisiliginle savas halinde cogu zaman, yetenekli bir futbolcu ama mental olarak yetersiz. Trabzondayken baska Galatasaraydayken bambaska laflar ediyor, hepside birbirinle celisiyor.
Dogru Engin, Turkiyede bir imparator var ikincisi yok. Onada kufur et bakim yapabiliyormusun :)
sananes
01.Şubat.2012, 02:12
Rakibine kafa atmazsan kırmızı görmezsin Engin Baytar. Hakemler kışkırtıcı faulleri 60-70 dakika cezasız bırakırlarsa Emre sinirlenir,herkes sinirlenir. Hakemler biraz standartlarını değiştirsinler önce.
LadroN
01.Şubat.2012, 02:18
Rakibine kafa atmazsan kırmızı görmezsin Engin Baytar. Hakemler kışkırtıcı faulleri 60-70 dakika cezasız bırakırlarsa Emre sinirlenir,herkes sinirlenir. Hakemler biraz standartlarını değiştirsinler önce.
İkili atışmaya dönüştürmek istemiyorum işi fakat Emre'nin olayının kışkırtıcı faullerle falan ilgisi olmadığını siz de biliyorsunuz.Emre'nin genel olarak sahada bir sorunu var.Ek olarak Melo Melo denmişte geldiğinden beri daha Melo'nun rakip oyuncunun boğazını sıktığını seni öldürürüm işareti falan yaptığını görmedim.Ha yaparsa o zaman konuşuruz.
Revolution
01.Şubat.2012, 02:20
Haklısın da çok antipatiksin be Engin. Hakem olsam faul yapsa da kart versem diye beklerim :D Ama haklı.
TR.CaPTaiN
01.Şubat.2012, 02:40
Emre boğazını kesme işareti yapmasından dolayı 3 maç ceza aldı. Kamera görüntülerinden 3 maç ceza alan başka oyuncu örneğiniz var mı ?
Corpus
01.Şubat.2012, 03:03
Emre boğazını kesme işareti yapmasından dolayı 3 maç ceza aldı. Kamera görüntülerinden 3 maç ceza alan başka oyuncu örneğiniz var mı ?
Maçta boğaz kesme işareti yapma saygısızlığını gösterebilecek başka oyuncu olmadığından görmemiş olmamız mümkündür.
futureless
01.Şubat.2012, 03:19
Bu saygısızlıksa Melo'nun taraftara yaptığı nedir Zafer ? Tarafsız bakamıyorsun onu zaten biliyorum da abartma.
TR.CaPTaiN
01.Şubat.2012, 03:24
Maçta boğaz kesme işareti yapma saygısızlığını gösterebilecek başka oyuncu olmadığından görmemiş olmamız mümkündür.
Boğaz kesme şart değil; farklı bir nedenden dolayı da kamera görüntülerinden 3 maç ceza alan bir oyuncu örneği kafidir. Var mıdır ? Engin'in bu sezon yaptıkları Emre'yi falan da geçti. Buna rağmen 18 maçta 2 sarı kartı 1 kırmızısı var ve çıkıp hala Emre'ye sallıyor.
BaGa TaRKaN
01.Şubat.2012, 03:26
Tam Artisti İyice Artistliğini Pekiştirip Yerini Sağlamlaştırdı
GodfatheR
01.Şubat.2012, 03:29
Şu sözleri F.Bahçeli bir oyuncu söylese ve o haber(!) buraya konsa hemen kaldırılır " hop kardeşim tahrik var " vs. şeyler konuşulur konu kilitlenirdi. Engin ne gerek var böyle şeylere diyeceğinize adamı destekleyip aslanım doğru söylemiş diyorsunuz. Ne diyim güzel.
Corpus
01.Şubat.2012, 04:05
Bu saygısızlıksa Melo'nun taraftara yaptığı nedir Zafer ? Tarafsız bakamıyorsun onu zaten biliyorum da abartma.
1- Melo' nun hangi yaptığı ?
2- Tarafsız bakmadığıma kendini nasıl ikna ettin ?
futureless
01.Şubat.2012, 04:10
1) Hangi yaptığı , doğru o kadar çok yapıyor ki ... Beşiktaş maçı sonu.
2) Sadece rakip takım veya futbolcuların yaptıklarıyla ilgileniyor olman mesela , Emre konusuna döneyim Emre Galatasaray'dan avrupaya transfer olduktan sonra döndüğünde yine Galatasaray forması giyse baş tacınız olurdu , Fenerbahçe'de diye bu şekilde düşünüyor olabilir misin ? Sormam bile lüzumsuz ya.
Burda biz Emre'nin yaptıklarının doğru olmadığını da ayrıca söylüyoruz Fenerbahçe taraftarı olarak . Ama sen kendi oyuncularında bunu kabul edemiyorsan , herkesin gördüğünü görmek istemiyorsan , tarafsızlıktan bahsetmem doğal sanıyorum.
Corpus
01.Şubat.2012, 04:15
1) Hangi yaptığı , doğru o kadar çok yapıyor ki ... Beşiktaş maçı sonu.
2) Sadece rakip takım veya futbolcuların yaptıklarıyla ilgileniyor olman mesela , Emre konusuna döneyim Emre Galatasaray'dan avrupaya transfer olduktan sonra döndüğünde yine Galatasaray forması giyse baş tacınız olurdu , Fenerbahçe'de diye bu şekilde düşünüyor olabilir misin ? Sormam bile lüzumsuz ya.
1- Melo' nun yaptığı hareketler "kin" içermeyen ve kendi kültüründe normal hareketler bu yüzden sizin için sıkıntı oluyor.
2- Sen kendi soruna cevabı verip sonra benden cevap vermemi istiyorsun. Yaptığın at gözlüğü takmaktan başka birşey değil. Ben şu özellik gelişsin bu düşürülsün denilen çoğu yere eğer mantıksız geldiyse yorumumu yazıyorum. Galatasaray için Baros' un konusuna bakabilirsin. Her zaman burnunuzun dikine gitmeyi bırakıp insanların fikirlerine önem vermeye başladığınızda beni belki biraz anlamaya başlayacaksınız diye düşünüyorum. Ama şuan bu tartışmayı körü körüne sürdürecekmişsiniz gibi birşeyler ortaya çıkıyor yazdığın şeylerden. Umarım beni yanıltırsın.
futureless
01.Şubat.2012, 04:22
Ben şu özellik gelişsin bu düşürülsün denilen çoğu yere eğer mantıksız geldiyse yorumumu yazıyorum. Galatasaray için Baros' un konusuna bakabilirsin. Her zaman burnunuzun dikine gitmeyi bırakıp insanların fikirlerine önem vermeye başladığınızda beni belki biraz anlamaya başlayacaksınız diye düşünüyorum. Ama şuan bu tartışmayı körü körüne sürdürecekmişsiniz gibi birşeyler ortaya çıkıyor yazdığın şeylerden. Umarım beni yanıltırsın.
Yok körü körüne sürdürecek birşey yok , konuyu araştırma konularındaki özellik yükseltilmesi tartışmalarına çekerek bu tartışmayı dallandırma çabana cevap vermeyeceğim.Buradaki halinden bahsettim başka yerden örnek vererek kendince cevaplama nezaketi göstermişsin . Bir de oralara girmeye niyetim yok.Melo'yu savunman birinin Emre'yi savunması gibi birşey , anlayabilene.
Melo konusunda kendi kültürü diye cevap vermenle de şaşkınlığım katlandı desem yalan olacak , kılıf uydurman lazımdı , uydurdun :) Teşekkür ederim.
Sana son mesajım olduğunu belirterek devam etmen durumunda ceza almamamız adına MSN'den yazmayı tercih ederim.
byariff
01.Şubat.2012, 04:28
hay allahim turk milletini anlamak zor konu enginden acildi meloya geldik o yuzden tartismayi bile bilmiyoruz. uzun yillarda bilemicez.
Corpus
01.Şubat.2012, 04:34
konuyu araştırma konularındaki özellik yükseltilmesi tartışmalarına çekerek bu tartışmayı dallandırma çaban
.
Şöyle söyleyeyim;
2) Sadece rakip takım veya futbolcuların yaptıklarıyla ilgileniyor olman mesela ,
Bu konuyu kimin dallandırma çabasıdır.
kılıf uydurman lazımdı , uydurdun
.
Benim uydurduğum birşey yok. Kendi fikrimi söylediğimde bu fikir senin fikrin ile aynı olmadığı sen bunu yanlış olarak adlandırıp uydurduğumu sanıyorsun. Bana göre neden o şekilde anlaşıldığını belirttim sadece. Önceki mesajımı tekrar okumanı ve insanların fikirlerini kötü şekilde "isimlendirmeyerek" tartışmaya girmeni tavsiye ediyorum.
Görüşümü tekrar söylerek bitireyim. Emre' yi yıllardır tanıyoruz ve sanılanın aksine kendisine karşı nefretim yoktur. İyi bir orta saha oyuncusudur ancak "çirkef" yanını göz ardı edemeyecek kadar da gözlerim açık. Tıpkı Bruce Bowen' ın ne kadar iyi bir defans oyuncusu olduğunu bilmeme rağmen en çirkef oyunculardan biri olduğunu da kabul etmem gibi. Engin' in sözleri yersizdir, yaranmak içindir ANCAK doğruları yansıtmaktadır.
İyi geceler
Sekopej
01.Şubat.2012, 10:53
Tugay Kerimoğlu. (Tabi o dönemde tvden ceza verme elbette yoktu, bu sebeple Emre çirkef, Tugay çok beyefendi bir futbolcu olarak düşünülebilir.)
Zekirdek
01.Şubat.2012, 11:24
Bu arada yazmayı unutmuşum. Galatasaray taraftarları siz bu açıklamayı yediniz mi? Bu açıklama niye zart diye direk geldi? Engin'in düşen performansı sonrası mı? Klasik bir şekilde taraftarın gönlünü kazanmaya çalışıyor. Emre ise bu konuda bir maden zaten. Zaten Emre'ye sallayan Galatasaray taraftarları gözünde bir gömlek yukarıya çıkıyor. Niye hep Emre'ye durduk yere. Niye? Bir açıklaması olmalı.
Bu ve birçok örnek.
Geçen sene ki Manisa (1-3'lük maç) maçının devre arasında soyunma odasına giderken takımın genel menejeri veya yetkililerinden biri niye durduk yere Emre'nin üzerine oynuyor. Bu adamın bir zaafı var ve bütün maçlarda üzerine oynanıyor. Tepki gösterdiğinde ise suçlu Emre oluyor. Ama biz Emre'yi böyle seviyoruz. Taraftarın gözünden düşünce sağa sola sallasın diye değil.
IcedEarth
01.Şubat.2012, 12:09
Melo denmiş de yanlış hatırlamıyorsam Melo Beşiktaş maçında yaptığı hareketten dolayı ceza almıştı..
europeanconquer
02.Şubat.2012, 00:19
Konu farklı görüşlere açık.Herkes sizin anladığınız gibi anlamayabilir o yüzden.
titates1
02.Şubat.2012, 00:20
ben kendi takımımdan biri buna yakın bir açıklama yaptığında bile , tüh be keşke yapmasaydı diyorum çünkü bir sporcumuzun böyle saçma sapan , gereksiz açıklamalar yapmasından sadece utanç duyarım
europeanconquer
02.Şubat.2012, 00:30
Futbolcu sahada yaptıklarıyla gerçek kimliğini gösterir.
IcedEarth
02.Şubat.2012, 00:32
ben kendi takımımdan biri buna yakın bir açıklama yaptığında bile , tüh be keşke yapmasaydı diyorum bir sporcumuzun böyle saçma sapan , gereksiz açıklamalar yapmasından sadece utanç duyarım
valla emre ağabey'i tanıyan bilen , futbolcu tanıdığı olan herhangi bir insana sorun , genç futbolculara yardım eden , ağabeylik yapan , en sevilen futbolculardan biridir , sahada değiştiğini kendi de kabul ediyor zaten .
Çok iyi düşünmüşsün bunları.
ParduS
02.Şubat.2012, 00:47
Karabük maçında Alex'in yediği kırmızı kart geldi aklıma nedense.
titates1
02.Şubat.2012, 01:15
Çok iyi düşünmüşsün bunları.
birşey düşünmedim istiyosanız sorun tanıdığınız varsa , hatta şöyle ufak bir örnek vereyim kendi arabalarını piyasadakinin çok daha altına satıyor arkadaşlarına , orhan ak , arda turan , fenerbahçedeyken emre araba alanlardan emre'den , istediğinize sorabilirsiniz.
ilk söylediğimde her zaman düşündüğüm şey zaten.
uAburak89
12.Şubat.2012, 13:53
Sadece futbolunu oynasa yeterli olacak. Mücadelesiyle zaten seviliyor ancak son dönemde sahada koşmaktan çok çenesi, tekmeleri, taklaları, çakallıkları ile ön plana çıkıyor. Fatih Terim'in önlemini alması lazım..