View Full Version : [28. Hafta] Galatasaray - Beşiktaş
di canio
24.Şubat.2012, 02:34
http://img15.imageshack.us/img15/8218/1sl28galatasaraybeikta.jpg
Alicanfmfan
24.Şubat.2012, 02:48
Çok önemli bir maç.Alıp yürümek mi yoksa yerimizde saymak mı ? İşte bunun cevabı olacak bir müsabaka.Galatasaray'ın bu seneki derbilerde iyi sonuçlar elde ettiğini biliyoruz.Neticede evimizde oynamamızda bir avantaj , bu avantajı iyi kullanıp evimizde iyi bir sonuçla kazanacağımızı düşünüyorum,istiyorum.
Allah utandırmasın.
Nocna Mora
24.Şubat.2012, 02:53
Fernandes'in yoklugunda Beşiktaş orta sahasının çöker ve zaten her mac rakibe önlem alarak oynayan Beşiktaş savunma yaparak maçı kaybeder diye düşünüyorum.
LaigLeNoiR
24.Şubat.2012, 02:57
Onu bunu bilmem de Necati'nin golü var kesin bize.
footballer33
24.Şubat.2012, 03:00
Fernandessiz bir orta saha tabii ki kötü bizim için, fakat o olmadan Fener'e karşı da mücadelemizi gösterdik, herkes izledi ve gördü. Beşiktaş'ın isteyince neler yapabileceğini de biliyoruz. :) Bunu belki kabul etmeyenler olabilir, ancak maç seçen futbolcularımız da var bana göre. Bu maçta ilk etapta G.Saray galibiyeti favori olarak görünse de, akıllı bir futbolla bizim de şansımızın olduğunu düşünüyorum. Fernandes'in yokluğunda Ernst-Necip-Veli 3'lüsü banko olacak zaten. Kanatlarda Simao ve Q7, ilerde de Almeida garanti. Tanju derbiye yetişirse sol bek yine onun, aksi halde Ekrem olur sahada.
Beklediğim 11 şu şekilde:
Cenk
Toraman Sivok Egemen Tanju (Ekrem)
Necip Veli Ernst
Q7 Simao
Almeida
Başarılar Beşiktaş'ım!
Corpus
24.Şubat.2012, 03:02
Fernandes olmadan Beşiktaş hücum hattı işlemiyor. Galatasaray' a karşı hücum yapamazsanız da sonuç belli zaten. 2-0 gibi bir skor ile Galatasaray kazanırız diye düşünüyorum :) Unutmadan ekleyeyim, kaleci Cenk' in son haftalardaki formsuzluğu Elmander' in gol atma ihtimali oldukça arttırıyor. Mermi gibi topa vuran bir forvet Cenk için büyük sorun
europeanconquer
24.Şubat.2012, 03:48
Beşiktaş'ın yorgunluğu Fernandes'in yokluğu en önemli faktör.Dinlenmiş ve eksiksiz bir Galatasaray , Fernandes'siz yorgun bir Beşiktaş'ı çok rahat yenebilecek düzeyde ama derbilerde neyin ne olacağı belli olmaz bu yüzden dikkatli olmalıyız.Beklere çok iş düşüyor.Eboue o kadar zorlanmasada Hakan çok dikkatli olmalı.Stoperlere güvenim zaten tam.Almeida'yı orada yiyip bitirirler diye düşünüyorum.Melo ve Selçuk'un Beşiktaş orta sahasını eriteceği kanaatindeyim.Eğer Tanju oynayamaz ise Emre ile sağ kanattan etkili hücumlar geliştirebiliriz.Zaten toplara iyi kafa vuran bir çok oyuncumuz var onun yanı sıra Selçuk,Elmander ve Emre'nin uzaktan şutları Cenk'i zorlayabilir.Engin oynarsa içeri kat ederek Elmander veya Necati'yi karşı karşıya bırakabilir.Ama ben Beşiktaş'ı kendi silahı olan kornerlerden vuracağımıza inanıyorum.Umarım galip geliriz.Kenardan gelip sürpriz yapabilen bir Baros faktörü olduğunu da unutmayalım.
byariff
24.Şubat.2012, 04:27
Derbilderde Tabiki Favori Olmaz , besiktas yorgun olcaktir diye dusunuyorum 2-0 yada 3-1 gibi bir galibiyet bekliyorum takimimizdan ozellikle eboue"den cok sey bekliyorum :)
Suicider
24.Şubat.2012, 05:16
Biz favori gösterildiğimiz zamanlar kazanamıyoruz.Ne olursa olsun yorgunda olsalar eksikte olsalar bu bir derbidir.Hatta bunlar daha fazla motive olmalarını bile sağlayabilir.İlk maçta Beşiktaş oynamıştı ama Muslera sayesinde 1 puan almayı başarmıştık.Bu maçta artık 3 puan almamız gerekiyor.
kasım akdemir
24.Şubat.2012, 11:15
Bir Galatasaraylı olarak Galatasarayın kazanmasını isterim fakat 3 günde bir maç yapan Beşiktaşa karşı değil. Beşiktaş kazanması mucize olur mevcut durum ve eksiklerle.
hakankor
24.Şubat.2012, 17:43
Galatasaray'ımız alır diyorum. Eğer Beşiktaş 1 puan bile çıkarırsa çok iyi çünkü arkadaşların dediği gibi Fernandes'siz yorgun bir Beşiktaş olacak.
Ralph
24.Şubat.2012, 19:51
Mücadele gücümüze inanıyorum. Fenerbahçe maçındaki gibi umutsuz değilim bu maç için.
GeNç KaRTaL
24.Şubat.2012, 20:20
Takımımız yorgun olmayacak,çünkü takım yoğun maç temposuna alışmış durumdalar.Ancak Fernandes'in eksikliği büyük bir etken.Eğer Fernandes olsaydı bence bizim şansımız daha yüksek olurdu ama bu şekilde de Galatasaray'ın mutlak favori olduğunu düşünmüyorum.Zaten derbilerde favori faktörünün geçerliliğinin pek olmadığını biliyoruz.İki taraf açısından zor bir maç olacak ve 3 sonuca da açık bir maç bence.
futureless
24.Şubat.2012, 21:24
Elmander var mı bu maçta ?
Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum ne yapıp edip.
byariff
24.Şubat.2012, 21:28
evet elmander oynuyor
futureless
24.Şubat.2012, 21:32
O zaman işe yorum da katarak , yapacağı baskılı hücum presle seyircisi önünde Galatasaray'ın kazanmasını çok muhtemel görüyorum.Fernandes büyük kayıp zaten.
anil luque
25.Şubat.2012, 12:59
Bizim açımızdan sorun değil. yakında sabah akşam maç yapacağız ama son maçını 9 gün önce oynamış Galatasaray'da yorgunluk emareleri olabilir belki , bir ihtimal.
Fernandes'in olmaması çok büyük handikap bizim için ama olsun Beşiktaş hırstır Beşiktaş mücadeledir. Yeri gelir Ernst maestrosu olur bu takımın yeri gelir Necip olur.
Yine söylüyorum ama her seferinde bir öncekinden daha beyhude söylüyormuşum gibi geliyor bana. Neyse adettendir ; "Umarım hakemlerin konuşulmadığı bir maç olur" Öyle olursa kazanma itimalimiz daha yüksek.
fotosuki
25.Şubat.2012, 17:14
Ne ara 28. haftaya geldik ya. Vay arkadaş...
Bordo61Mavi
25.Şubat.2012, 18:08
En azindan Pazartesi gunu oynanmasi lazimdi bu macin.
Galatasaray 3 puani aldi sayalim.
eXcitinG
25.Şubat.2012, 18:09
Eğer artık CarvaLhaL ne oLursa oLdu, ben artık oyunuma bakayım deyip, iLeride ALmeida ve Pektemek iLe başLarsa ve Orta sahayı, Quaresma,VeLi,Ernst ve Necip ten kurarsa, Beşiktaş maçı aLır. Onun dışında, bu sistem dışında birşey oynarsa, direk mağLup, kaçarı yok.
C h A o S
25.Şubat.2012, 23:19
İki ucu keskin bıçak haline geldi bu derbi.Beşiktaş alırsa zirveden kopmayacak.Biz alırsak puan farkı açılacak.Ben genelin söylediği gibi bizim mutlak favori olduğumuzu düşünmüyorum.Kıran kırana geçen bir maç olucaktır.Hakem hatalarının konuşulmadığı maç olur umarım.İnşallah alırız çok kritik bir viraj.
Homer J.S
26.Şubat.2012, 01:37
Fener'in kaybettiği haftada maç daha da önem kazandı. Kaybedersek cepten yeriz, kazanırsak rahat ederiz.
LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 01:42
Simao oynamasın lütfen. Ancak korkuyorum ki Fernandes de yokken kesin oynatacak.
anil luque
26.Şubat.2012, 01:59
Murat abi Fernandes'in olmaması Simao'ya sorumluluk alma açısından oynama gereği doğurur pozisyon olarak değil. Ama oynamaması konusunda haklısın , Fenerbahçe maçındaki füzesi dışında bu sorumluluğu sezon başından beri alabilmiş değil Simao.
LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 02:02
Sezonun sonu yaklaşıyor ne kadar puan toplasak o kadar iyidir. Aradaki puan farkı şu an için önemli değil zaten hatrı sayılı bir fark var. Amaç o farkı olabildiğince kapatmak yani puan toplamak. Bundan sonraki maçlarda puan kaybına tahammül kalmadı.
zemlinskis
26.Şubat.2012, 08:07
Fenerbahçe'nin kaybettiği bir haftada Galatasaray'ın playoff'lar öncesi farkı açmak için kesinlikle kazanması gereken mücadele.Beşiktaş'ın hafta içi zorlu bir UEFA maçından çıktığını düşünürsek Galatasaray'ın bir kez daha avantajlı olduğunu görebiliriz.
Lim10
26.Şubat.2012, 17:25
Berabere biteceğini düşünüyorum.
Alicanfmfan
26.Şubat.2012, 18:10
İçime doğuyor , Hakan Balta'nın golü var bu maç.
futureless
26.Şubat.2012, 18:13
Muslera'nın gol atması daha muhtemel :p Şaka bi yana Balta atar falan rezil olmayalım :D
Alicanfmfan
26.Şubat.2012, 18:15
Muslera'nın gol atması daha muhtemel :p Şaka bi yana Balta atar falan rezil olmayalım :D
Benim ki sadece bi his :D
byariff
26.Şubat.2012, 18:18
Oğuz Altay : ''3 boyutlu koreografiler oldu Dünya çapında, bunun ülkemizde de deneyi oldu ancak fiyasko ile sonuçlandı.
Oğuz Altay : ''Bugün yapılacak şov Dünya literatürüne girecek.''
Nedvedmania
26.Şubat.2012, 18:29
Statta çalışmalar devam ediyor. Süper bir kareografi olacak :) Nete düşen bir resim var ama o şaşırtmaca . 3D gösteriye hazır olun :)
http://img839.imageshack.us/img839/3717/47443468.jpg (http://img839.imageshack.us/i/47443468.jpg/)
byariff
26.Şubat.2012, 20:43
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Emre, Selçuk, Felipe Melo, Engin, Necati, Elmander
Beşiktaş: Cenk, Egemen, İsmail, İbrahim, Sivok, Veli, Necip, Ernst, Simao, Quaresma, Almeida
byariff
26.Şubat.2012, 20:55
Muthis muthis tek kelime ile :)
ultraslana tesekurler :)
http://a1202.hizliresim.com/u/u/31fxk.jpg
http://a1202.hizliresim.com/u/u/31fzf.jpg
Deus Dominus
26.Şubat.2012, 20:55
Yine bir güzel maç, yine bir derbi, yine digiturk web tv çalışmıyor...
C h A o S
26.Şubat.2012, 20:57
3D kareografi tek kelimeyle muhteşemdi.Yok böyle bir duygu.Fatih hoca ağlıyacaktı neredeyse.
C h A o S
26.Şubat.2012, 20:59
Muthis muthis tek kelime ile :)
ultraslana tesekurler :)
http://a1202.hizliresim.com/u/u/31fxk.jpg
http://a1202.hizliresim.com/u/u/31fzf.jpg
Soran Olursa ultrAslan Yaptı Dersiniz :icon_wink:
byariff
26.Şubat.2012, 21:01
Bu arada Turkiye'de ilk defa tribunlerde 3 Boyutlu Koreografi yapildi :)
byariff
26.Şubat.2012, 21:12
semih ve melo sari kart ilginc :)
europeanconquer
26.Şubat.2012, 21:20
Harika oldu bu gol.İlk yarı bitmeden bir gol daha bulursak bizden keyiflisi yok :)
byariff
26.Şubat.2012, 21:21
Anlasildi Firat aydunus semihi oyundan atcak :)
byariff
26.Şubat.2012, 21:40
Sidnei girdi - egemen cikti , kasiginda problem var egemenin.
byariff
26.Şubat.2012, 21:49
ilk yari 1-0 bitti. iyi oynuyoruz rakibe fazla pozisyon vermedik diye dusunuyorum. insallah 2.ci yarinin basinda 1 gol daha atariz rahatlariz.
kalemci
26.Şubat.2012, 21:49
semih ve melo sari kart ilginc :)
Bence gayet normal sarı kartlık pozisyonları, belki başka hakem olsa vermezdi de Aydınus veriyor bu tür pozisyonlarda, Veli'de ki gibi.
Deus Dominus
26.Şubat.2012, 21:51
Fırat Aydınus'a nazar değmesin, harika yönetim gösteriyor. Oyuncularla diyaloğu hep pozitif, üşenmeden her itiraz edene anlatıyor kararlarının nedenini sonucunu.
byariff
26.Şubat.2012, 21:52
Bence gayet normal sarı kartlık pozisyonları, belki başka hakem olsa vermezdi de Aydınus veriyor bu tür pozisyonlarda, Veli'de ki gibi.
Velinin karti dogru ama ayaga mudahele hadi melo itiraz etti gordu ama semih faul yaptiysa oyunu durdurabilirdi avantajlik birsey yoktu
Önder HOCA
26.Şubat.2012, 21:54
Eboue neden darlandı bilen varmı ?
kalemci
26.Şubat.2012, 21:55
Simao nerede gören var mı goldeki hatası ve duran toplar dışında ?
Homer J.S
26.Şubat.2012, 21:58
Kareografinin kralı Galatasaray :)
byariff
26.Şubat.2012, 22:01
Video olarak :)
Kareografi
IcedEarth
26.Şubat.2012, 22:08
Necati - Baros değişikliği lazım bence.. Baros'un bir gol atıp kendini affettireceğini düşünüyorum..
IcedEarth
26.Şubat.2012, 22:10
İbrahim Toraman bizim maçlarda hep gol atıyor. Acil oyuncu değişikliği lazım.
europeanconquer
26.Şubat.2012, 22:15
Canını yerim Meloooo :D Haydi 3. yü bulup rahatlayın aslanlarım haydi aslanlarım :D
kalemci
26.Şubat.2012, 22:19
Taklalar pek hos olmadi :)
byariff
26.Şubat.2012, 22:21
Koybasi cikti - pektemek girdi - veli sol bek
Riera Girdi - necati cikti
byariff
26.Şubat.2012, 22:29
Riera muthis vurdu ust diregi siyirdi cikti
fotosuki
26.Şubat.2012, 22:34
2-2 mi oldu
byariff
26.Şubat.2012, 22:34
Semih kendi kalesine atti yapma be aslanim nese saglik olsun.
kalemci
26.Şubat.2012, 22:35
Hatayi semih yapmasaydi keske ama bir yandanda bu tarz hatalar kendini gelistirmesi icin cok iyi olur.
europeanconquer
26.Şubat.2012, 22:37
Baros Beşiktaş ağlarını sever ama hayırlısı.
byariff
26.Şubat.2012, 22:37
Melo cikti - aydin girdi
baros girdi - emre cikti
DisCo
26.Şubat.2012, 22:52
Bu kadar :)
Gncl1905
26.Şubat.2012, 22:52
Gol be, güzel goldü :)
C h A o S
26.Şubat.2012, 22:54
Aslanlarım beniiiiiiiiiiiiiiim
kalemci
26.Şubat.2012, 22:54
Almeida bomboş atamazken Elmander adam üzerinden yükselip vuramıyorsa evine dönsün. Terim büyük hoca olduğunu gösterdi adamların cıvkı çıktı son değişiklik yok. helal carvo
europeanconquer
26.Şubat.2012, 22:56
Tebrikler Galatasarayım :) Çıldırdım adeta son dakika da evin içinde maraton koştum :D
C h A o S
26.Şubat.2012, 22:57
Son 5 dakika her 2 takımda gol bulabilirdi.Almeida o golü atsa Beşiktaş alıcaktı.Biz attık aldık.3.golde bütün oyuncular kale arkasına koştu.Yok böyle bir şey.
İnandık biz sizlere Cimbom yüzümüzü güldür bu sene...
Nocna Mora
26.Şubat.2012, 22:58
Çok zevkli bir maç oldu. Fırat Aydınus çok güzel bir maç yönetti. Bana kalırsa tek hatası maçı 1 dakika erken bitirmektir. Bunun dışında gerçekten de iyi bir maç yönetti. Galatasaray'da Necati çıktıktan sonra bir düşüş başladı ve sonrasında Beşiktaş'ın golü geldi. Baros ve Aydın değişiklikleri ile hatasını telafı etti F. Terim fakat çıkan kişi Melo değil Engin olmalıydı bence. Cok top ezdi her zaman ki gibi.. Herşeye rağmen çok değerli bir 3 puan oldu. ;)
kalemci
26.Şubat.2012, 22:59
Carvalhal cidden Beşiktaşı izlediğimden beri gördüğüm en beceriksiz hoca iyi bi insan olması karın doyurmuyor malesef.
byariff
26.Şubat.2012, 22:59
Semih canin sagolsun senin gençsin hata yapman normal 17 macda 2 net hatani gordum olur boyle seyler. Engin gercekten muthis oyuncu oldugunu yine gosterdi bazi pozisyonlarda evet yapmamasi gerekenleri yapiyor ama bir oyuncunun karakterini degistiremezsiniz. maca gelirsek , guzel oynadik Terim necatiyi cikartarak maci elleriyle verdi derken tekrar cift forvete Donduk. TEBRIKLER ASLANLAR EMIN ADIMLARLA SAMPIYONLUGA 1 ADIM DAHA UZANDIK.
Fearless Coward
26.Şubat.2012, 23:02
Helal olsun size be ! gerçekten harika maçtı puan kaybetsek kötü olacaktı bunu engellemek güzel :) Golmander yine yaptı yapacağını :)
Oghuse
26.Şubat.2012, 23:02
Çok zevkli bir maç oldu. Fırat Aydınus çok güzel bir maç yönetti. Bana kalırsa tek hatası maçı 1 dakika erken bitirmektir. Bunun dışında gerçekten de iyi bir maç yönetti. Galatasaray'da Necati çıktıktan sonra bir düşüş başladı ve sonrasında Beşiktaş'ın golü geldi. Baros ve Aydın değişiklikleri ile hatasını telafı etti F. Terim fakat çıkan kişi Melo değil Engin olmalıydı bence. Cok top ezdi her zaman ki gibi.. Herşeye rağmen çok değerli bir 3 puan oldu. ;)
Yabancı sınırını düşünmek durumundaydı mecburen Melo çıktı.
Deus Dominus
26.Şubat.2012, 23:03
Yabancı çıkartmak zorundaydı sahada 6 yabancı varken ne yapacaktı başka? Savunmayı bozamaz, gol lazım Elmander çıkamaz, Riera yeni girmiş. Mecbur kaldı. Bu arada kuponumu yatırdın Elmander berabere bitse 180 tl kazanacaktım ama olsun güzel maç izledik :D
C h A o S
26.Şubat.2012, 23:04
Selçuk İnan 2 tane harika asist yaptı.Nasıl bir bilek var adamda.Özellikle 3.golde açtığı orta tam adrese muazzam bir pas.8 gol 9 asist oldu sanırım.Diyecek söz yok.
Nocna Mora
26.Şubat.2012, 23:04
Aklıma gelmedi değil aslında. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ama Engin hakkındaki olumsuz fikirlerim degismeyecek. :D
Ralph
26.Şubat.2012, 23:08
Evde internet sorunu çektiğim için izleyemedim macı. Bir tek 90. Dakikada net geldi. Golü gördüm ve gs tam iki dakika gole sevindi ama her nasılsa 93 de mac bitti cok ilginç. Onun dısında diyeceğim bir şey yok çünkü izleyemedim.
LadroN
26.Şubat.2012, 23:09
Elmander falan tamamda Selçuk diyorum başka birşey demiyorum.Harikasın adamım harikasın.
DisCo
26.Şubat.2012, 23:20
Galatasaray'ın benim açımdan büyüklüğünü tartışmaya gerek yok ama uzun bir dönemdir her anlamda çok kötü sezonlar geçirdik. Galatasaray'ın yenilmesine şaşırdığımız günlerden galibiyet almasına şaşırdığımız günlere gelmiştik.
Bu sezon yeni bir takım ve enkaz bir ruhtan böyle galibiyetler gelmesi şampiyonluktan bile önemli çünkü bu heyecanı yaşamayı özlemiştik.
Öne geçiyoruz, geriye düşüyoruz ve çeviriyoruz, son dakikada çeviriyoruz. Kısaca futbolun tadını Galatasaray ile çıkarıyoruz.
kalemci
26.Şubat.2012, 23:29
Hatayi semih yapmasaydi keske ama bir yandanda bu tarz hatalar kendini gelistirmesi icin cok iyi olur.
Anam, Terim Turksportal üyesi banko aynı şeyi söyledi. Kullanıcı adı ne ki ?
Bu espiriyle Aygünü geçmiş olabilirim.:icon_razz:
byariff
26.Şubat.2012, 23:29
Fatih Terim: "Kendi kalesine gol atmasi her mac olacak birsey degil ama erken kart almasi konusunda daha dikkatli olmali"
Fatih Terim:"Semih bazı şeyleri yaşayarak öğrenecek,öğrenmesi acıtır ama daha teoriden daha kalıcı olur
Imparator...
http://b1202.hizliresim.com/u/u/31mhx.jpg
kalemci
26.Şubat.2012, 23:34
Hiç dikkat etmemiştim.
http://img834.imageshack.us/img834/3985/43113728602415812979624.jpg (http://img834.imageshack.us/i/43113728602415812979624.jpg/)
byariff
26.Şubat.2012, 23:37
Hiç dikkat etmemiştim.
http://img834.imageshack.us/img834/3985/43113728602415812979624.jpg (http://img834.imageshack.us/i/43113728602415812979624.jpg/)
Golu Elmander Atti Baros Degil :icon_smile:
kalemci
26.Şubat.2012, 23:38
Golü atan oyuncu faul yapmazsa başkası yapsa faul olmuyor mu :)
C h A o S
26.Şubat.2012, 23:39
Bu resme göre nasıl faul olduğuna karar verdin tebrikler valla :)
Önder HOCA
26.Şubat.2012, 23:39
temiz pozisyon baroş orda koşarak geldiği için daha iyi yükseliyor
byariff
26.Şubat.2012, 23:40
Golü atan oyuncu faul yapmazsa başkası yapsa faul olmuyor mu :)
pozisyonda faul goremedim baros ve elmander iyi yukselmis bence..
kalemci
26.Şubat.2012, 23:40
Ben hiç dikkat etmediğimi söyledim zaten resmi eklerken, sen benim bu pozisyon faul dediğime nasıl karar verdin bende seni tebrik ederim :)
Arif golü atan elmander dediği için öyle bir soru sordum bu pozisyonu anlatarak değil.
kalemci
26.Şubat.2012, 23:41
pozisyonda faul goremedim baros ve elmander iyi yukselmis bence..
Ben maç esnasında dikkat etmedim pek Baros'a, ama Elmander canavar gibi yükseldi cidden.
C h A o S
26.Şubat.2012, 23:42
Egemen olsaydı orda vurdurmazdı o pozisyonu
Xsnoopkarl
26.Şubat.2012, 23:43
Benim bildiğim yani kendi çapımda bildiğim tabiki hava topuna yükselirken rakibinden destek alırsan yani ellerini Baros'un yaptığı gibi rakibinin üstüne koyarsan bu fauldür. Tabi hakem kaçırmış olabilir pozisyonu seyredemedim karambol ya da karışıklık olabilir doğal şeyler bunlar. Faul'de olmayabilir aynı şekilde videosunu izlersem daha iyi yorumlayabilirim.
Alicanfmfan
26.Şubat.2012, 23:44
İyide Ahmet'im gole Beşiktaş'tan kimse itiraz etmedi.Sidnei'i zamanlama hatası yaptı.
kalemci
26.Şubat.2012, 23:47
La oğlum dikkat etmedim diyorum ya :icon_smile: Tivitırda gördüm biri " Ridvan Dilmen: "Galatasaray'in son golunde cok net faul var"" yazıp bu resmi eklemiş sadece ondan ekledim bende. Özetinde filan herkes daha detaylı izler soru işaretleri kaybolur.
LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 23:51
Tebrikler Galatasaray'a.
Bu kadar yoğun maç temposundan ve bu kadar eksikten sonra hele bir de takımın beyni yokken sahada, ayrıca da Galatasaray bu kadar formdayken ve kendi sahasında iyi sonuçlar alırken elinden geleni yapan oyunculara teşekkür ediyorum.
Son yenilen golde Cenk kalesini terk etti ve kalesine geçmesi gerekiyordu doğru olanı yaparken hiçbir arkadaşı Selçuk'un üstüne gitmeyince biraz fazla kaldı orada ve Selçuk'da akıllıca kullandı topu.
Kaç maçtır söylediğim şeyi tekrar ediyorum. Ne olursun Simao artık olmuyor. Bu maçta top ayağına 5 kere anca değmiştir. Çok etkisiz. Quaresma'da etkisizdi ancak en azından top sürüyor rakibin üstüne gidiyor.
Herneyse ne kadar konuşsak boş. Artık play-off'lara kadar tüm maçları kazanıp G.Saray'ın puan kaybını beklemekten başka yapacak birşey yok.
Alicanfmfan
26.Şubat.2012, 23:53
Tebrikler Galatasaray'a.
Bu kadar yoğun maç temposundan ve bu kadar eksikten sonra hele bir de takımın beyni yokken sahada, ayrıca da Galatasaray bu kadar formdayken ve kendi sahasında iyi sonuçlar alırken elinden geleni yapan oyunculara teşekkür ediyorum.
Son yenilen golde Cenk kalesini terk etti ve kalesine geçmesi gerekiyordu doğru olanı yaparken hiçbir arkadaşı Selçuk'un üstüne gitmeyince biraz fazla kaldı orada ve Selçuk'da akıllıca kullandı topu.
Kaç maçtır söylediğim şeyi tekrar ediyorum. Ne olursun Simao artık olmuyor. Bu maçta top ayağına 5 kere anca değmiştir. Çok etkisiz. Quaresma'da etkisizdi ancak en azından top sürüyor rakibin üstüne gidiyor.
Herneyse ne kadar konuşsak boş. Artık play-off'lara kadar tüm maçları kazanıp G.Saray'ın puan kaybını beklemekten başka yapacak birşey yok.
Etkisiz kelimesine katılamayacağım Murat , Beşiktaş'ın gollerinde net olarak Quaresma göze çarpıyor.
LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 23:54
Etkisiz kelimesine katılamayacağım Murat , Beşiktaş'ın gollerinde net olarak Quaresma göze çarpıyor.
Goller haricinde etkisizdi ki. En etkisiz olduğu maçta bile senin de söylediğin gibi 2 golü defanslara çarptırarak attırıyorsa birşey vardır.
Suicider
26.Şubat.2012, 23:59
Süper oldu Galatasarayımıza tebrikler. Mücadelesi için Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum.
İlk yarı golü bulana kadar maç ortadaydı golü bulduktan sonra biraz geriye çekildik geride paslar yaptık bu çok hoşuma gitmedi. 2.yarı Beşiktaş daha hırslı başladı. Bence hocanın Necati'yi çıkarması hataydı.Eğer çıkarıcak ise Baros'u koymalıydı. Tek forvet oynayınca stoperlerde,beklerde çok rahat çıkamaya başladı ve nitekim gol yedik.Yanlışın dan dönüp tekrardan çift forvet oynamamız takımı kendine getirdi.Buna rağmen Almeida'nın kafası gol olsa yenilebilirdik ama dönüşte biz gol attık futbol böyle bir oyun. Fazla rehavete girmeden haftaya Sivasspor maçını da güzel oynayıp kazanmalıyız.
meddah
27.Şubat.2012, 00:01
Bir de şöyle düşünelim: Beşiktaş'ın Quaresma'sı var, 2 gol attı ve maçı kaybetti; Galatasaray'ın Quaresma'sı yok, 3 gol attı ve maçı kazandı.
Adamın 2 golde de katkısı var ama her naç belki 5-6 gol olabilecek pozisyonu eziyor; bunlar paralel bir evrende geliştikleri için neticelerini bilemiyoruz tabii.
Aynı seviyede değiller elbette ama, Ronaldo da mesela, biraz böyle bir adam; takım kendi hızını bu tür adamlara göre ayarlıyor. Yanlış.. Messi mesela, tam aksi, kendini takımın hızına adapte ediyor.
byariff
27.Şubat.2012, 00:07
Markus Merk ; Melonun attigi gol ofsayt dedi.
kalemci
27.Şubat.2012, 00:08
Merk'i hiç bir şekilde kaale almıyorum ben bayadır, koskoca hakem kendini rezil etti.
byariff
27.Şubat.2012, 00:12
Solemeyi unuttum ; Melo ofsaytta degil dedi necati ofsaytti dedi
Suicider
27.Şubat.2012, 00:13
Oha nası ofsayt yahu necati geri kaçıyor Melo atıyor.Bu çoğu takım tarafından uygulanan bir taktiktir hani burda çalışılmış mı bilemem ama bence ofsayt değil.
Nedvedmania
27.Şubat.2012, 00:15
Kareografi süperdi. Türkiye tribünleri bu kareografiyle çağ atladı. Tribün görselliğinde Türkiye'de 1 numara olduğumuzu bir kez daha kanıtladık.
Maç zevkli bir maçtı. Son dk golünde sesim kısıldı zaten. Helal olsun size :)
Şampiyonluk Şarkısı
Düşmesin Dillerden, Tribünlerden
GeNç KaRTaL
27.Şubat.2012, 00:31
Maçı seyredemediğim için maç hakkında yorum yapamayacağım.Galatasaray'ı tebrik ediyorum.Play-off öncesinde bu galibiyetle çok önemli bir avantaj elde ettiler.Kalan haftalarda fazla kayıp yaşamazlarsa büyük ihtimal şampiyon olacaklardır.
Nocna Mora
27.Şubat.2012, 00:38
Tüm goller temiz arkadaşlar. Boşuna tartışma yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum..
mustangshelby
27.Şubat.2012, 01:01
Resim yanıltıyor bence pozisyon temiz gibi, Q7 özette 5 veya 6 kere topla buluşuyor 2 si golle sonuçlanıp 1 %100 lük Hugo tarafından harcanıyor ki buda bir maç için yeterde artar bile... birinden olağanüstü birşey bekliyorsanız defansta 1 kişi eksik oynamaya katlanıcaksınız ki GS nin o kanattan etkili geldiğinide çok görmedim İsmail'in maç eksiği vardı (Ekrem'e tercih ederim gerçi) ve Simao'nun artık formayı asma vaktinin geldiğide görülmüş oldu..
footballer33
27.Şubat.2012, 01:08
Bahane değil gerçekler: Yorucu Avrupa macerasından çıkıp 2,5 gün dinlenerek (buna da dinlenme denirse tabii), TT Arena'da bir önceki maçtan tam 9 gün sonra maça çıkan bir G.Saray'a karşı Ernst, Sivok, Q7 gibi mücadele eden isimlerle galibiyeti, Almeida&Cenk A.Ş. ortaklığıyla kaybetmek gerçekten üzdü beni. Aynı pozisyonu biz kaçırıyoruz, onlar gelip 1 dakika sonra atıyor ve maçı alıyor. Şampiyonluklar da bu dönüm noktalarında kazanılıyor ya da kaybediliyor işte.
Carvalhal ile ilgili düşüncelerimi birkaç hafta önce belirtmiştim, sezon sonu bırakmasından yanayım. Fakat şöyle de bir şey var ki; hocaya bu maçla ilgili kesinlikle kızamam, çıkardığı kadro en doğrusuydu. Egemen sakatlanınca yerine bir tek Sidnei girebilirdi. İsmail çıkarken skor olarak gerideydik ve risk almak gerekiyordu. İsmail-Pektemek değişikliği doğruydu. Bunu yaparken de dakika fazla ilerlememişti. Daha çok zaman vardı. Zaten kulübede de, maçı çevirebilecek başka kimse kalmadı o değişiklikten sonra. Yani, bugün için sezarın hakkı sezara.
Mücadele eden tüm Kartal yürekleri tebrik ediyorum. İnancını, şevkini, oynama isteğini kaybetmiş tüm futbolculara da hadi yallah, güle güle diyorum.
G.Saray bugün şampiyonluğunu ilan etmiştir. Beşiktaş'ım ise, ne yazık ki 3. lük mücadelesinde uğraşacak artık ve Avrupa'da ilerlemenin yollarına bakacak. Bir de unutulmaya yüz tutmuş, daha 4. tur fikstürü bile çekilmemiş bir Türkiye Kupası var tabii.
Kısaca, tüm Beşiktaşlı kardeşlerime geçmiş olsun. Bu sezon da lig bitti.
mustangshelby
27.Şubat.2012, 01:13
Carvalhal'in taktik bilgi olarak Beşiktaş'a en az 2 beden küçük geldiği düşüncesindeyim.
perpetua
27.Şubat.2012, 01:29
Simao, Quaresma gibi tek basina topu alip gidecek bir oyuncu degil. Takim arkadaslariyla paslasarak zaman zaman kendisi, zaman zaman baskalarini pozisyona sokabilecek bir oyuncu. Bir bakima Quaresma'nin tam zitti.
Takim oyununda Simao one cikar ama takim olarak oynanmiyorsa da Quaresma icin en azindan cabaliyor, ugrasiyor deriz. Zaten Besiktas'in yetenekli oyuncularina ragmen duran toplar disinda bu kadar az gol atmasi da hucumda bireyselligin cok fazla one cikmasi bence.
Ek: Tuh, Meddah hemen hemen aynisini daha once yazmis. :|
Ek2: Bu arada bence Galatasaray bu maci kazandigi icin cok sansliydi. Quaresma, Simao, Almeida vs. tamam da, Besiktas'i durdurmak icin Ernst'i kapatmak gerekli. Yaptigi ver-kac'lar o kadar iyi ki Besiktas'in hucuma cikmasini saglayan en onemli oyuncu. Fatih Terim bence Ernst'i kapatmasi icin Necati/Elmander ikilisinden birisini kesinlikle gorevlendirmeliydi.
kalemci
27.Şubat.2012, 01:44
Carvalhal'in taktik bilgi olarak Beşiktaş'a en az 2 beden küçük geldiği düşüncesindeyim.
Rıza hoca hatta Brigel bile daha iyiydi bana kalırsa.
DisCo
27.Şubat.2012, 03:07
Ek2: Bu arada bence Galatasaray bu maci kazandigi icin cok sansliydi. Quaresma, Simao, Almeida vs. tamam da, Besiktas'i durdurmak icin Ernst'i kapatmak gerekli. Yaptigi ver-kac'lar o kadar iyi ki Besiktas'in hucuma cikmasini saglayan en onemli oyuncu. Fatih Terim bence Ernst'i kapatmasi icin Necati/Elmander ikilisinden birisini kesinlikle gorevlendirmeliydi.
Ernst'te bir pozisyonda Quaresma'ya tepki verecem diye pozisyonu bırakıyor. Galatasaray bu maçı kaybetseydi hiçbir şey olmayacaktı. Beşiktaş'ın kaybetmesinin sonuçlarını görebiliyoruz. O pozisyonda gol olsaydı ne olacaktı.
İşte oyuncuların kalitesinden ziyade Carvalhal'ın becerisinden ziyade oyuncular zaten kafalarında ligi bitirmiş. Beşiktaş çok kötü bir takımdır demiyorum ama bu anlayışla zaten ligde iyi yerlerde olması beklenemezdi.
byariff
27.Şubat.2012, 03:47
Arkadaslar 90.ci dakkadaki gole markus merk ne dedi bileniniz varmi , ben o ara isim cikti disari cikmak zorunda kaldim izliyemedim orayi , gol temizmi ,faul"mu falan ne dedi ?
meddah
27.Şubat.2012, 03:48
Ernst de insan sonuçta.
Geçen, bir maçtan sonra, Bayern başkanı Hoeness'e, Ribery'nin oyundan çıkarken Heynckes'e el hareketi yapmasını soruyorlar, aldıkları cevap; "bırakın şu meseleleri, sıktınız artık, insan bu, işler kötü gittiğinde elbet bir tepki verecek". Hoeness ki, Bayern'i var eden adam; Hoeness bir, Beckenbauer iki, o derece.
Quaresma üç rakibin arasına dalıp topu kaybedecek, Ernst koşup kazanacak. Quaresma'ya verecek. Quaresma yine üç rakibin arasına dalıp topu yine kaybedecek. Üstelik bunu, maç boyu 10 kere, 20 kere yapacak ve bir tekinde kaybettiği topu kovalayıp kazanınca tribünler ayağa kalkacak... Quaresma hayati önemi haiz maçlar öncesinde rakibe gereksiz yere kasti tekme atıp cezalı duruma düşecek, Ernst o maçlarda defansif hamallığa ilaveten bir de pozisyon üretme peşinde koşacak.
2 senedir para alamadığı meselelerine girmiyorum bile. Değil insan, Alman olsa bir yere kadar dayanır.
Nedvedmania
27.Şubat.2012, 03:49
Oguz Altay: "Koreografide kullanılan bütün kartonlar toplatılarak geri dönüşüme kazandırmak adına gerekli birimlere iletilecek."
Cengo
27.Şubat.2012, 03:58
Simao, Quaresma gibi tek basina topu alip gidecek bir oyuncu degil. Takim arkadaslariyla paslasarak zaman zaman kendisi, zaman zaman baskalarini pozisyona sokabilecek bir oyuncu. Bir bakima Quaresma'nin tam zitti.
Takim oyununda Simao one cikar ama takim olarak oynanmiyorsa da Quaresma icin en azindan cabaliyor, ugrasiyor deriz. Zaten Besiktas'in yetenekli oyuncularina ragmen duran toplar disinda bu kadar az gol atmasi da hucumda bireyselligin cok fazla one cikmasi bence.
Ek: Tuh, Meddah hemen hemen aynisini daha once yazmis. :|
Geçen sene dikine oynamaya çalışan Necip, bu sene müthiş korkak oynuyor. İnanılmaz bir değişim geçirdi. Selçuk Şahin gibi korkuyor, baskı yediğinde karar veremiyor, sakin kalamıyor ve basit yan paslara dönüyor.
Veli sağa sola mücadele ettiğinden pozisyonunu kaybediyor. Topu çıkarmak için Ernst'in ayağına bakıyorlar, sahada bakarak pas veren tek Ernst vardı Beşiktaş'ta. Kalanlar ayağına pas almaya ya da hemen ayağından çıkarmaya çalışıyorlardı.
Beşiktaş o kadar dan dun çıkardı ki topları Galatasaray basit presler ile topu alıp dönüp dönüp üstüste hücum yaptı. Toraman'ın taça atamayıp kaç defa yarattığı pozisyon var, Almedia bile delirip geriye koşup topu taça atıyor. İnanılmaz bir panik havası, topu saklamayı düşünmeyen, bakmadan hemen ayağından çıksın diye çaba gösteren bir güruh var. Mücadeleden kaçıyorlar bu yüzden, Beşiktaş fizik olarak çok düşmüş.
Quaresma ilk defa fena oynamadı uzun süre sonra. Çok fazla bireysel yeteneği var, bunu kullanmadığı zaman kendini sorguluyor ve biraz da yadırgıyor. Kendini biraz da üstün görüyor ve o yüzden ayağına top istiyor. Bunu da çalım ile kullanmak istiyor. Ceza sahasına yakın olmadığında sürekli dribbling yaptığı için gelen oyuncuları etrafına topluyor, sürekli birileri karşısına geliyor. Birini geçiyor, diğeri geliyor, onu da geçiyor, bir başkası yetişiyor. Oyunu sıkıştırıyor, tüm rakip defans ve orta saha yaklaşıyor oraya. Geriye oynamak zorunda kalıyor, hiçbir işe yaramıyor.
Ne zaman Beşiktaş kontra geldi ve Quaresma rakip sahada markajsız koşarken koşu yoluna attılar, o zaman etkili oldu. Ceza sahası çevresine kadar sürdü ve bek gelince çalımladı. Ters yatırdı, kaldırdı, pas verdi, orta yaptı etkili oldu. Gol de böyle geldi, sert ortaladı, Semih kendi kalesine attı. Geriden alıp sürecek adam değil Quaresma. Mücadele etmeyince takımı eksik oynatıyor geride. Simao daha çok mücadele ediyor, takım oyununa katkı veriyor. O yüzden pek göze batmıyor Quaresma'nın spektaküler hareketleri akılda kaldığı için. Yalnız bir kaç haftadır çok kötü durumda Simao da.
Fernandes gibi çabuk görüp pas veren teknik bir oyuncu olmayınca herkes Ernst'e verdi, o da orta saha çok geride kaldığı için uzun oynamak zorunda kaldı hep. Dönen topları topladı Galatasaray. Necip ve Veli basit oynamanın suyunu çıkarıyorlar, basit oynayacaksan pas verip ileri katedip top istemen gerekir. Geriye ya da yana kaçmanın bir manası yok. Ernst gibi sağlam basan, mücadele eden, topu olumlu kullanan bir önlibero çok önemli. Yanında kateden bir ofansif orta sahanın tüm eksiklerini kapatıp hızlı hücuma çıkartır ama ileri taşıyacak adam değil. 0,5 + 0,5 + 1 orta saha ile oynadı Beşiktaş. Üçünün de görevi taktik icabı savunmadan top çıkaran orta saha oldu. Orta sahanın mesafesi uzadı.
Quaresma ikinci forvet oynasa, sağ kanatta Hilbert solda Simao problem yaşamazlar. En azında Quaresma kanatta oynamadığı için geri dönmeyişi telafi edilir ve o da çok ileride kaldığı için top gelirse çalım atar, şut atar, saklayıp aralara oynar.
Simao topsuz mücadele ediyor, topla kısa mesafede çok yakın markaj olmazsa kat edip pas verip topsuz katediyor. Kendini diri tutmaya çalışıyor. Topla dribbling yapıp katetmediği için eleştiriliyor. Diğer kanatta da bir Simao olsa, top çevrilirken bek pozisyon alamayıp hata yapsa Simaolar topa hakim olup etkili orta yapabilir, şut çekebilir. Sürekli katetmeleri gerekmez. Açık vermez ve top saklarlar, pas hatası yapmaz, top ile çabuk oynarlar. Set oyunu kendisi getirir golü, açıkların katetmesini zorunlu kılmaz.
Kanatta oynayan oyuncular dönmeyince rakip bek ve yaklaşan orta saha ile rakip, senin bekin ile 2e - 3e 1 yapıyor, bek sapıtıyor ne yapacağını. Beşiktaş ayrıca ağır pas yaptı, ağır pas yaptığı için Galatasaray kolay pas açıları kapadı ve zaten zor pas yapan Necip ve Veli kolay paslara kaçtı. Beşiktaş çok yaslandı, Galatasaray çok fazla önde bastığı için kaptırınca top çıktığında fazla açık alan buldu Beşiktaş. Quaresma set oyununda bulamadığı açık alanları kontrada buldu ve çok etkili oldu.Galatasaray sadece mücadele ediyor ve pres yapıyor. İki takım da kötü oynadılar, ortada iyi bir futbol yoktu. İki takım da kazanmayı haketmedi.
DisCo
27.Şubat.2012, 04:15
Ernst de insan sonuçta.
Geçen, bir maçtan sonra, Bayern başkanı Hoeness'e, Ribery'nin oyundan çıkarken Heynckes'e el hareketi yapmasını soruyorlar, aldıkları cevap; "bırakın şu meseleleri, sıktınız artık, insan bu, işler kötü gittiğinde elbet bir tepki verecek". Hoeness ki, Bayern'i var eden adam; Hoeness bir, Beckenbauer iki, o derece.
Quaresma üç rakibin arasına dalıp topu kaybedecek, Ernst koşup kazanacak. Quaresma'ya verecek. Quaresma yine üç rakibin arasına dalıp topu yine kaybedecek. Üstelik bunu, maç boyu 10 kere, 20 kere yapacak ve bir tekinde kaybettiği topu kovalayıp kazanınca tribünler ayağa kalkacak... Quaresma hayati önemi haiz maçlar öncesinde rakibe gereksiz yere kasti tekme atıp cezalı duruma düşecek, Ernst o maçlarda defansif hamallığa ilaveten bir de pozisyon üretme peşinde koşacak.
2 senedir para alamadığı meselelerine girmiyorum bile. Değil insan, Alman olsa bir yere kadar dayanır.
Halısahada maç yapmadıklarını unutmamız gerekiyor. Orada arkadaşına tavır yaparsın ve baklavayı kaybedersin ama bu olayın sonuçlarını en basitinden Beşiktaş taraftarının yarına mutsuz başlayacağını katarsak bunu o baklava ile kıyaslayamayız.
Futbol sahalarında da "herkes insandır" mantığından ötürü takım arkadaşınla saha içinde tartışmanı, kavga etmeni kabul edebilirim. Madem o top kaybediyor bende oynamıyorum demek profesyonel oyuncuya yakışmaz. Bu Quaresma'ya tepki diye takımına tepki koymaktır. Şayet Quaresma'ya ya da takıma koyulacak bir tepki Quaresma'nın ilgi alanında olsaydı kendi başına oynama çabası içinde olmazdı. İlla tepki mi koyacaksın, hocanla konuşursun ya da beni çıkarın dersin ama görev başında görevini bırakırsan olmaz. En azından benim düşünceme göre olmaz diyeyim. :)
Nedvedmania
27.Şubat.2012, 04:23
ultr"A"slan'da ki gözlük güzel olmuş :)
http://img546.imageshack.us/img546/2616/cimbombasidikyurur.gif (http://img546.imageshack.us/i/cimbombasidikyurur.gif/)
fotosuki
27.Şubat.2012, 04:27
Fernandes bu sezon 4 derbinin hiçbirinde forma giymedi. Çok enteresan.
meddah
27.Şubat.2012, 05:14
Bu, tabii, bir Ernst savunması, ya da bir Ernst eleştirisinin eleştirisi değil. Sonuçta ortaya net bir şey çıkmayacak; bir nev'i artı-eksi oynuyoruz. Ben devam edeyim:
Mesele biraz da şu; Ernst'in, bugün yaptığında kabak gibi gözümüze batan hareketinin benzerlerini Quaresma ne sıklıkta yapıyor? Veya; Quraesma'nın, yönetimiyle-taraftarıyla Beşiktaş camiası nazarında tolerans-verim korelasyonu nedir? Söz gelimi, rakibine kasti tekme atıp bir derbi maçında cezalı duruma düştüğünde, müteakip haftalarda bunu telafi edecek ne gibi bir performans ortaya koymuştur-koyuyordur-koyacaktır?
Mesela, geçen sezon oynanan Kiev maçında Garmash'a topuz alanda tekmeyi basıp kırmızı kart gördükten sonra, pek çok yerde "aferin", "helal olsun", "baktı kimse oynamıyor" türü yorumlar gördüm. Sonuç: Beşiktaş, bu sezon başındaki Alania rövanşında, 4-5 dakika da olsa taraftarına yine bir bunalım yaşatmayı başardı.
Burada, tabii, mesele "Quaresma yoktu, dertler çoktu; Quaresma geldi, rakibi yendi" meselesi değil, "aferin"ler, "helal olsun"lar meselesi...
Bir de şu var: Adama topu veriyorsun, alıp gidiyor; bir daha geri alamıyorsun. Van Bommel'in esprisi gibi; "Quaresma ile konuştuk, artık o kendi topunu getirecek". Bu bir olur, iki olur, üç olur, dört olur, beşincide Ernst verdiği topu geri almak için boşa kaçmaz, altı olur, yedi olur, sekizincide Ernst kaptırılan topu geri kazanmak için koşmaz, dokuz olur, on olur, onbir olur, onikincide Ernst alacakları için UEFA'ya başvurur, onüç olur, ondört olur, onbeşincide bir bakmışsın Ernst Hannover ile görüşüyor.
GeNç KaRTaL
27.Şubat.2012, 16:19
Maçı seyredememiştim dün akşam.Şimdi geniş özetini seyrettim maçla alakalı bir kaç yorum yapacağım.
Bu sezon ligde gerçekten şansız olduğumuza inanıyorum.Sezon boyunca bir sürü sakatlık yaşadık.Derbi öncesinde en kilit oyuncularımızdan Fernandes,bir çok oyuncuya çıkartılmayan sarı karttan dolayı cezalı duruma düştü.Maç sırasında yine en kilit oyuncularımızdan Egemen sakatlanmış.Egemen sakatlanmasa belki o golleri yemezdik.Yediğimiz son 2 golde yerine giren Sidnei önplana çıkıyor çünkü.
Birinci golde İsmail ve Simao'nun 2'ye 1'de Eboue'ye saçmalayarak topu kaptırmaları,maçtan önce Ekrem oynamasın da gerekirse İsmail sakat sakat oynasın diye düşünen benim fikrimde hatalı olduğumu düşündürdü.Bizim bu beklerin yıllardır basit hatalarından yediğimiz goller illallah getirdi.
Sidnei ikinci ve üçüncü golde düzgün takip edememiş adamlarını,ama pek fazla diyecek bir şey yok.Maç eksikliği var çünkü adamın.Ama Cenk'e ne desek boş.İnanılmaz bir form düşüklüğü yaşıyor.Neredeyse her maç hatalı kararlarından veya basit hatalarından gol yiyor.İlk geldiği zamanki halinin üstüne koyarak devam edeceğine,giderek düşüyor.Belki burada sorun kaleci antrenöründe de olabilir.Umarım buna bir son verir.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen maçı kazanıp Galatasaray ile puan farkını azaltma şansını yakalamışısız fakat Almeida sağolsun,bir çok pozisyonda yaptığı gibi net pozisyonu değerlendirememiş.Dönen top da gol olunca şampiyonluk şansımız baya bir azalmış oldu.İyi bir kaleci ve forvet,bir takım için çok önemli gerçekten.Bu maç bunu tekrar görmüş olduk.Tekrar tebrik ediyorum Galatasaray'ı.
footballer33
27.Şubat.2012, 17:00
Maçı seyredememiştim dün akşam.Şimdi geniş özetini seyrettim maçla alakalı bir kaç yorum yapacağım.
Bu sezon ligde gerçekten şansız olduğumuza inanıyorum.Sezon boyunca bir sürü sakatlık yaşadık.Derbi öncesinde en kilit oyuncularımızdan Fernandes,bir çok oyuncuya çıkartılmayan sarı karttan dolayı cezalı duruma düştü.Maç sırasında yine en kilit oyuncularımızdan Egemen sakatlanmış.Egemen sakatlanmasa belki o golleri yemezdik.Yediğimiz son 2 golde yerine giren Sidnei önplana çıkıyor çünkü.
Birinci golde İsmail ve Simao'nun 2'ye 1'de Eboue'ye saçmalayarak topu kaptırmaları,maçtan önce Ekrem oynamasın da gerekirse İsmail sakat sakat oynasın diye düşünen benim fikrimde hatalı olduğumu düşündürdü.Bizim bu beklerin yıllardır basit hatalarından yediğimiz goller illallah getirdi.
Sidnei ikinci ve üçüncü golde düzgün takip edememiş adamlarını,ama pek fazla diyecek bir şey yok.Maç eksikliği var çünkü adamın.Ama Cenk'e ne desek boş.İnanılmaz bir form düşüklüğü yaşıyor.Neredeyse her maç hatalı kararlarından veya basit hatalarından gol yiyor.İlk geldiği zamanki halinin üstüne koyarak devam edeceğine,giderek düşüyor.Belki burada sorun kaleci antrenöründe de olabilir.Umarım buna bir son verir.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen maçı kazanıp Galatasaray ile puan farkını azaltma şansını yakalamışısız fakat Almeida sağolsun,bir çok pozisyonda yaptığı gibi net pozisyonu değerlendirememiş.Dönen top da gol olunca şampiyonluk şansımız baya bir azalmış oldu.İyi bir kaleci ve forvet,bir takım için çok önemli gerçekten.Bu maç bunu tekrar görmüş olduk.Tekrar tebrik ediyorum Galatasaray'ı.
Ne demişler?
'Atanla tutanın sağlam olacak, yoksa şampiyonluktan söz edemezsin.' ;;)
Beşiktaş'a; Oscar Cordoba'dan sonra kaleci, İlhan-Ahmet-Nouma 3'lüsünden sonra da golcü gelmedi ne yazık ki. Tabii, tek eksikler bunlar da değil. Bekler ve kanatlar için de geçerli bunlar.
byariff
27.Şubat.2012, 17:01
Almeidanin Son Vurdugu gol olsa kazancaktik diyorsunuzda Riera"nin Vurdugu gol olsa farka gitcektik ozman diregin hemen ustunden gitti cunki o topda.
perpetua
27.Şubat.2012, 17:47
Ernst'te bir pozisyonda Quaresma'ya tepki verecem diye pozisyonu bırakıyor. Galatasaray bu maçı kaybetseydi hiçbir şey olmayacaktı. Beşiktaş'ın kaybetmesinin sonuçlarını görebiliyoruz. O pozisyonda gol olsaydı ne olacaktı.
İşte oyuncuların kalitesinden ziyade Carvalhal'ın becerisinden ziyade oyuncular zaten kafalarında ligi bitirmiş. Beşiktaş çok kötü bir takımdır demiyorum ama bu anlayışla zaten ligde iyi yerlerde olması beklenemezdi.
Ernst'i gercekten suclayamam bu yaptigi icin. Ernst, sahada hangi hareketi yaparsam en dogru hareket olur mantalitesiyle oynuyor. Quaresma ise hangi hareketi yaparsam en havali hareket olur mantalitesiyle oynuyor.
Quaresma'nin denedigi ve basarisiz oldugu havali hareketlerin cogu, Besiktas'in kalesine pozisyon oluyor. O hareketi ne zaman yapacagi konusunda Quaresma daha akillica davransa Messi kadar futbolcu olabilirdi. Messi'yi bu kadar iyi yapan calimlari, cabuklugu vs. degil. Portfoyundeki hareketleri ne zaman yapmasi gerektigi konusunda dogru karar vermesi. Yillardir Alex de bu nedenle Fenerbahce'yi sirtliyor.
Quaresma ne istiyor? Siz geride kalin savunma yapin, ben ileride tek basima gol atarim/attiririm. Hali sahada boyle arkadaslarla karsilasmissinizdir. Sahadaki herkesten daha iyidir ama yanindakilerle beraber takim olarak daha iyi olmak yerine her seyi kendisi yapmaya calisir. Sen top kaparsin, geri gelip senin ayagindan topu alir ve baslar calim atmaya. Kaptirinca da geriye dogru bakip, hadi topu kapin da ben biraz daha oynayayim der. :)
Quaresma pas vermez, verkac yapmaz, topsuz kosu yaparak takim arkadasina pozisyon yaratmaz ama 4-5 denemeden birinde rakibi cok sik bir sekilde tac'a yollayip adam gecer. Braga macindaki gibi 9 kisi savunma yaparsin, Quaresma'yi tek basina ileride birakirsin o maci senin alman icin katki saglar. Ama butun bir sezon takimi sirtlamaz. (Bakiniz gecen yilki Galatasaray'da oynayan Pino)
Ernst ise zekasiyla oynadigi icin takimi sirtliyor. Besiktas'in top kaybetmeden hucuma cikmasini saglayan, gidecek yeri kalmayan takim arkadasindan pas almak icin deplase olup topu alan ve en dogru yere aktaran yegane adam. Sen bu kadar ugras, didin. Sorumsuzun teki ayagina gelen toplarin cogunu heba etsin, hucum olgunlasmadan kotu yerde topu kaptirsin, sonra da 70 metre o topu kapmak icin geriye kosmasin. Bir noktadan sonra en iyi niyetli insan bile bikar.
Bu bence Carvalhal meselesi de degil. Quaresma bu. Hic bir zaman da farkli olmadi. Onu degistirebilen teknik direktor de olmadi hic. Takimda Quaresma varsa, yedek de bekletemezsin. O zaman takimi mucadele eden, top kapan oyunculardan kurarsin ki Quaresma bol bol deneyecek firsat bulsun.
Takimlarin mac basina top kazanma/top kaybetme farklari:
Sivas: +5.04
Trabzon: +4.46
Gencler: -3.36
Ordu: +2.96
Manisa: +2.71
IBB: +2.18
GS: +1.39
Samsun: +0.89
Ankaragucu: +0.71
Es-Es: +0.14
Mersin: 0
Kayseri: -1.17
Bursa: -1.35
Karabuk: -2.25
Antep: -2.53
FB: -4.96
Antalya: -5.43
BJK: -5.93
Yani mac basina Besiktas ortalama kaptigindan 6 tane top daha fazla kaptiriyor. Son siralarda gorunen Antalya, Bursa ve Antep gibi takimlari da goruyoruz. Bu takimlar sezon basindan beri kapasitesinin altinda performans gosteren takimlar. Tipki Fenerbahce ve Besiktas gibi.
Quaresma ozeline de bakalim.
1190 dk. oynamis.
61 top kapmis.
230 kaptirmis.
Yani 90 dakika basina -12.78 kapma/kaptirma farki.
Simao icin bu fark -4.36
Ligin geri kalani:
Engin Baytar: -0.49
Mehmet Topuz: -3.52
Ozan Ipek: -3.66
Emre Colak: -3.67
Musa Aydin: -3.79
Sestak: -4.52
Yasin Oztekin: -4.82
Riera: -4.82
Halil Altintop: -5.32
Visca: -5.37
Diomansy Kamara: -5.45
Ekhigo: -5.52
Pedriel: -5.59
Ilhan Ozek: -5.87
Kazim: -6.05
Dalmat: -6.34
Ivelin Popov: -6.65
Grosicki: -6.77
Sefa Yilmaz: -6.82
Stoch: -6.86
Caner: -6.94
Yigit Gokoglan: -7.17
Mehmet Eren: -7.24
Hursut: -7.39
Olcan: -7.72
Culio: -7.89
Doka: -7.96
Nduka: -8.56
Rodrigo Tello: -8.95
Ismael Sosa: -9.24
Tita: -10.05
Serdar Ozkan: 11.01
Amrabat: -12.36
Yani Quaresma ligin en fazla net top kaybeden oyuncusu. Hadi Kayseri'nin pek fazla kaliteli oyuncusu yok bu yuzden Amrabat uzerinden oyunu cok zorluyor diyelim. Ayni sey Samsun ve Serdar Ozkan ve Antalya ve Tita icin de gecerli diyelim.
Ama Besiktas tek oyuncunun ayagina bakan bir takim degil ki. En azindan olmamali. Bu durumda Quaresma haddinden fazlasini yapmaya calisiyor ve kaybettigi toplari cikartmak icin digerlerinin yapabileceklerinin ustunde is yapmasi gerekiyor.
Quaresma'ya ek olarak Fernandes de 90 dakika basina -7.14 top kaybiyla oynayinca (o da ligin en cok top kaybeden orta saha oyuncularindan biri - mesela Selcuk 90 dakika basina -2.25 net top kaybediyor, Emre -0.89, Colman -0.89, Soner -1.24, Azofeifa -3.29 vs.) tabii Besiktas'ta butun yuk Ernst, Sivok ve Egemen'in ustune biniyor. Ucu de sezonun basindan beri bu aciklari kapatmak icin yirtiniyor ama o da bir yere kadar.
Quaresma o kaptirdigi toplarin 4-5 tanesini takim arkadaslari ile pas alis verisine girerek pozitif yonde degistirse ligin tozunu atar. Ama yapmiyor. Yapmayacak da.
mustangshelby
27.Şubat.2012, 18:38
Ne demişler?
'Atanla tutanın sağlam olacak, yoksa şampiyonluktan söz edemezsin.' ;;)
Beşiktaş'a; Oscar Cordoba'dan sonra kaleci, İlhan-Ahmet-Nouma 3'lüsünden sonra da golcü gelmedi ne yazık ki. Tabii, tek eksikler bunlar da değil. Bekler ve kanatlar için de geçerli bunlar.
Maruks Münch vardı zamanında bide muz orta üstadı Alan Walsh ahh ahhh
mustangshelby
27.Şubat.2012, 18:54
Ernst'i gercekten suclayamam bu yaptigi icin. Ernst, sahada hangi hareketi yaparsam en dogru hareket olur mantalitesiyle oynuyor. Quaresma ise hangi hareketi yaparsam en havali hareket olur mantalitesiyle oynuyor.
Quaresma'nin denedigi ve basarisiz oldugu havali hareketlerin cogu, Besiktas'in kalesine pozisyon oluyor. O hareketi ne zaman yapacagi konusunda Quaresma daha akillica davransa Messi kadar futbolcu olabilirdi. Messi'yi bu kadar iyi yapan calimlari, cabuklugu vs. degil. Portfoyundeki hareketleri ne zaman yapmasi gerektigi konusunda dogru karar vermesi. Yillardir Alex de bu nedenle Fenerbahce'yi sirtliyor.
Quaresma ne istiyor? Siz geride kalin savunma yapin, ben ileride tek basima gol atarim/attiririm. Hali sahada boyle arkadaslarla karsilasmissinizdir. Sahadaki herkesten daha iyidir ama yanindakilerle beraber takim olarak daha iyi olmak yerine her seyi kendisi yapmaya calisir. Sen top kaparsin, geri gelip senin ayagindan topu alir ve baslar calim atmaya. Kaptirinca da geriye dogru bakip, hadi topu kapin da ben biraz daha oynayayim der. :)
Quaresma pas vermez, verkac yapmaz, topsuz kosu yaparak takim arkadasina pozisyon yaratmaz ama 4-5 denemeden birinde rakibi cok sik bir sekilde tac'a yollayip adam gecer. Braga macindaki gibi 9 kisi savunma yaparsin, Quaresma'yi tek basina ileride birakirsin o maci senin alman icin katki saglar. Ama butun bir sezon takimi sirtlamaz. (Bakiniz gecen yilki Galatasaray'da oynayan Pino)
Ernst ise zekasiyla oynadigi icin takimi sirtliyor. Besiktas'in top kaybetmeden hucuma cikmasini saglayan, gidecek yeri kalmayan takim arkadasindan pas almak icin deplase olup topu alan ve en dogru yere aktaran yegane adam. Sen bu kadar ugras, didin. Sorumsuzun teki ayagina gelen toplarin cogunu heba etsin, hucum olgunlasmadan kotu yerde topu kaptirsin, sonra da 70 metre o topu kapmak icin geriye kosmasin. Bir noktadan sonra en iyi niyetli insan bile bikar.
Bu bence Carvalhal meselesi de degil. Quaresma bu. Hic bir zaman da farkli olmadi. Onu degistirebilen teknik direktor de olmadi hic. Takimda Quaresma varsa, yedek de bekletemezsin. O zaman takimi mucadele eden, top kapan oyunculardan kurarsin ki Quaresma bol bol deneyecek firsat bulsun.
Takimlarin mac basina top kazanma/top kaybetme farklari:
Sivas: +5.04
Trabzon: +4.46
Gencler: -3.36
Ordu: +2.96
Manisa: +2.71
IBB: +2.18
GS: +1.39
Samsun: +0.89
Ankaragucu: +0.71
Es-Es: +0.14
Mersin: 0
Kayseri: -1.17
Bursa: -1.35
Karabuk: -2.25
Antep: -2.53
FB: -4.96
Antalya: -5.43
BJK: -5.93
Yani mac basina Besiktas ortalama kaptigindan 6 tane top daha fazla kaptiriyor. Son siralarda gorunen Antalya, Bursa ve Antep gibi takimlari da goruyoruz. Bu takimlar sezon basindan beri kapasitesinin altinda performans gosteren takimlar. Tipki Fenerbahce ve Besiktas gibi.
Quaresma ozeline de bakalim.
1190 dk. oynamis.
61 top kapmis.
230 kaptirmis.
Yani 90 dakika basina -12.78 kapma/kaptirma farki.
Simao icin bu fark -4.36
Ligin geri kalani:
Engin Baytar: -0.49
Mehmet Topuz: -3.52
Ozan Ipek: -3.66
Emre Colak: -3.67
Musa Aydin: -3.79
Sestak: -4.52
Yasin Oztekin: -4.82
Riera: -4.82
Halil Altintop: -5.32
Visca: -5.37
Diomansy Kamara: -5.45
Ekhigo: -5.52
Pedriel: -5.59
Ilhan Ozek: -5.87
Kazim: -6.05
Dalmat: -6.34
Ivelin Popov: -6.65
Grosicki: -6.77
Sefa Yilmaz: -6.82
Stoch: -6.86
Caner: -6.94
Yigit Gokoglan: -7.17
Mehmet Eren: -7.24
Hursut: -7.39
Olcan: -7.72
Culio: -7.89
Doka: -7.96
Nduka: -8.56
Rodrigo Tello: -8.95
Ismael Sosa: -9.24
Tita: -10.05
Serdar Ozkan: 11.01
Amrabat: -12.36
Yani Quaresma ligin en fazla net top kaybeden oyuncusu. Hadi Kayseri'nin pek fazla kaliteli oyuncusu yok bu yuzden Amrabat uzerinden oyunu cok zorluyor diyelim. Ayni sey Samsun ve Serdar Ozkan ve Antalya ve Tita icin de gecerli diyelim.
Ama Besiktas tek oyuncunun ayagina bakan bir takim degil ki. En azindan olmamali. Bu durumda Quaresma haddinden fazlasini yapmaya calisiyor ve kaybettigi toplari cikartmak icin digerlerinin yapabileceklerinin ustunde is yapmasi gerekiyor.
Quaresma'ya ek olarak Fernandes de 90 dakika basina -7.14 top kaybiyla oynayinca (o da ligin en cok top kaybeden orta saha oyuncularindan biri - mesela Selcuk 90 dakika basina -2.25 net top kaybediyor, Emre -0.89, Colman -0.89, Soner -1.24, Azofeifa -3.29 vs.) tabii Besiktas'ta butun yuk Ernst, Sivok ve Egemen'in ustune biniyor. Ucu de sezonun basindan beri bu aciklari kapatmak icin yirtiniyor ama o da bir yere kadar.
Quaresma o kaptirdigi toplarin 4-5 tanesini takim arkadaslari ile pas alis verisine girerek pozitif yonde degistirse ligin tozunu atar. Ama yapmiyor. Yapmayacak da.
Zaten o dediklerimizi yapsa Beşiktaş'ta değil Chelsea, Barcelona, İnter'de tutulan ve tutunan adam olurdu, bu alınırken bunlar bilinmiyormuydu, tabiki biliniyordu düzelcek adamı ingilterede ispanyada italyada düzeltirler ama kendini gösterebileceği kral olabileceği liglerde düzelmeyen adamda türkiyede hiç düzelmez.
anil luque
27.Şubat.2012, 21:35
Maçla ilgili söylenecek çok fazla şey var ama atı alan üsküdarı geçti o yüzden gerek yok , Galatasaray'ı ve Galatasaraylı arkadaşları tebrik ederim.