Log in

View Full Version : Ceza Grubu

ReaList
25.Şubat.2012, 16:14
Arkadaşlar merhaba.

1 Ay'ı aşkın süredir futbol muhabbeti/muhalefeti nedeniyle bir grup kullanıcı bu gruba dahil olmuş durumda. Bu kararı saygıyla karşıladığımı ve bu zamana kadar sabırla beklediğimi belirtmek isterim. Ancak mevcut durumdan ötürü bazı imkanlar kısıtlı ve bu can sıkıcı. En olumsuz tarafı yazdığınız bir yazıyı düzeltme imkanına sahip değilsiniz ve uzun yazı yazmak işkence gibi oluyor ; çünkü olası bir hatayı engellemek için tekrar tekrar bakıyorsunuz veya benim gibi kariyer vs gibi bölümünde sürekli yazanlar/ bu bölümü kullananlar yazıları süslemek için kodları kullanıyor. Buradaki en ufak hata düzeni bozuyor ve düzeltme imkanı yok. Böyle olunca her yazdığımızı defalarca kontrol etmek açıkçası beni bu durumdan soğutuyor.

Bir karar aldınız mı alacak mısınız veya hiç gündeminizde yok mu bilmiyorum ama 2006'dandır devam eden üyeliğimin bu şekil sonlanmasını arzu etmiyorum.

İyi günler.

nannar
25.Şubat.2012, 16:23
ben de bu konuyu dile getirmiştim.caydırıcı olması için kısıtlamalar olmalı diye bir yorum geldi. ama yine de bir değerlendirilsin dendi. gerisini bilmiyorum :) Ben spor alanını göremeyen bir grubun oluşturulmasından ve o alanda arıza çıkaranları bu gruba dahil edilmesinden yanayım. forumun diğer haklarının spor alanındaki fanatiklikten dolayı kısıtlanmasına karşıyım. en azından yazı düzenleme,avatar ve imza düzenleme,profil düzenleme gibi çok temek haklara dokunulmaması lazım bence :)

BaFraLı
25.Şubat.2012, 16:45
- Mesela en azından '' şu tarihe kadar cezalısınız şu bölümleri göremeyeceksiniz vs. '' gibi bir açıklama yapılıp öyle kullanıcılar üzerinde işlemler yapılabilirdi. En azından bir mesaj atılıp ceza aldınız uzun bire sire forumda yoksunuz gibi bir mesaj atılabilirdi. Ama bu bile yok. Konuyu açan abimizi tebrik ediyorum çok güzel bir konuya değinmiş. Kaç senedir üyeyim bu zamanki kadar abes, saçma bir yönetim görmemiştim.

- Mesela çok basit maç esnasında sinirlenerek yazılmış basit bir cümleyi gören yönetici hemen mesajı editleyip uyarı verebilirdi. Yani demek istediğim ayda yılda bir yazıyorum zaten son dönemde. Bi maç konusuna yorum yaptım, anında atıldım. Ne bileyim çok saçma yani.( böle yaptığınızda çok abes kaçıyor. Yaptığım yorumdan 1 dakika sonra falandı sanırım hemen ceza aldınız gibi bişey gelmişti bana ama bir açıklama falan yapılmamştı. )

- Sonra efendim birde yönetim ekibine dahil olan arkadaşlarımız niye bu kadar havalı oluyor onuda anlamış değilim. Hani alt tarafı yönetici oldunuz :). Daha düne kadar normal üye vasfında yönetime ona buna saydırıp, normal üye gibi hareket edenelr yönetici olduktan sonra efendim bir egolar tavan olmuş bir tavan olmuş anlatamam yani.

Yani demek istediğim en azından bir açıklama yapın yani. O kadar insana ceza vermişsiniz. E verin tamamda çıkıpta biriniz açıklama yapın be kardeşim.

SaLviO
25.Şubat.2012, 17:09
3 arkadaşımada katılıyorum :)

KaPaLı
25.Şubat.2012, 17:13
- Sonra efendim birde yönetim ekibine dahil olan arkadaşlarımız niye bu kadar havalı oluyor onuda anlamış değilim. Hani alt tarafı yönetici oldunuz :). Daha düne kadar normal üye vasfında yönetime ona buna saydırıp, normal üye gibi hareket edenelr yönetici olduktan sonra efendim bir egolar tavan olmuş bir tavan olmuş anlatamam yani.

:icon_biggrin::icon_biggrin:

Ceza grubunda değilim ama bazı insanların - davranışlarını sürekli hale getirmiş olanlar mesela - hiç görmemesi taraftarıyım. Veyada görsünler yazamasınlar. Forumu sadece FM için kullanmayanlarda var. Bilgi paylaşımı yapıyorum sonuçta burada.

Nedvedmania
25.Şubat.2012, 17:16

Bu söz bana değildir umarım Tolga :)

BaFraLı
25.Şubat.2012, 17:22
Bu söz bana değildir umarım Tolga :)

Hayır hayır Cihan ne alakası var :) Senle ilgili değil yahu. Daha önceleri kastediyorum.

Trabzonspor
25.Şubat.2012, 17:23
Tam ben soracaktım o soruyu.Yeni yönetici olanlar biziz :)

Nedvedmania
25.Şubat.2012, 17:25
Hayır hayır Cihan ne alakası var :) Senle ilgili değil yahu. Daha önceleri kastediyorum.

Sen ceza alınca ufak bi konuşma gerçekleşmişti aramızda da ondan mı diyorsun acaba diye düşündüm. Değilse sorun yok :)

nannar
25.Şubat.2012, 17:42
:) cezalar daha da ağırlaştırılsın. fanatik yorumlarda evimizi basabilirsiniz mesela yönetim kadrosu olarak :D

ReaList
25.Şubat.2012, 17:50
:) cezalar daha da ağırlaştırılsın. fanatik yorumlarda evimizi basabilirsiniz mesela yönetim kadrosu olarak :D

Aman hocam ateşle oynuyosun, sen hiç yönetim kadrosundan birini gördün mü ? Durum Ciddi : )
Yönetim kadrosu teçhizat durumu.
Ev adresleri için navigasyon.
Bir çift gaz bombası
Göz yaşartıcı bomba
Maske
Jop

:D

Tabi bunlar işin espri tarafı umarım alınma olmaz, BaFRaLı'ya katıldıgım bir yön var "Bilgilendirme" belki sizi bilgilendirmek zorundamıyız diyebilirsiniz bu bir haktır ama ufak bir bilgilendirme daha şık durabilirdi.

World Hollow o1
25.Şubat.2012, 18:14
Üyeleri forumdan mı uzaklaştırmak istiyorsunuz acaba bu kadara kadar neyin kuralı, okulda evde bu kadar kural yok yahu ne olacak abartmayın bu kadar.

Aylardır ne haber okuyorum ne birşey.

04-07-2011
22:30 Hiçbir zaman 1 Kural 6- Argo, Küfür ve Hakaret
L*n yazıyoruz ceza alıyoruz komik birşey bu kadarda bunalıma sokmayın :)

Bekq
25.Şubat.2012, 18:22
Bende bu gruba dahilim. Mesaj yazdığımda düzenleyemiyorum. Ayrıca avatar, imza ekleyemiyorum. Abonelik ayarlarım silindi onu bile değiştiremiyorum yetkiniz yok yazıyor ayar sayfasında.

furkan58
25.Şubat.2012, 18:53
Bütün arkadaşlara katılıyorum . Biz burda sadece fm için yokuz ama eğer bizi deaktif etmek istiyolarsa siteden zor değil . Bir ayı aşkın süredir bu durum böyle ve can sıkıcı ..

sarianet
25.Şubat.2012, 19:27
Moderatörler konusunda yönetimin tasarrufudur ama arkadaşımız başından sonuna kadar haklıdır
bende ilk moderatör olduğum zamanlarda yöneticiliğin verdiği ayrıcalığı kullanmayı düşünmüştüm buna "moderatörülük oyunu" dedim daha sonralarda ve yapmak istediğim şeyin insanları kendimden soğutacağını düşündüm ve bunu yapmadım
kendi sitemde moderatörleri yaşça büyük kişilerden seçtim çünkü 15 yaşında birinin gelip de 30 yaşındaki birine şöyle şöyle yap demesi gerçekten bizim değerlerimizde abes kaçardı bu yüzden bu forumda üye sayısı gün geçtikçe azalıyor bunun ana nedeni yönetim tarzıdır.
cezalarda belli bi standart yok bana verilen ceza zan üzerine verilmiş cezadır kimseyi açıkça itham etmememe rağmen itham zannıyla verilmiştir ama hiçbir hukuk olayında zanla ceza verilmez gibi cezalara standart getirilmelidir ve yönetim kadroları gözden geçirilmelidir.
moderatörlerin yaşça büyük kişilerden seçilmesi tavsiyemde şu anlaşılmasın kendim için bi pay ben adminliğe de moderatörlüğe de doymuş kişiyim ama bu tip sitelerde yanlış yönetici seçimi her zaman üyeleri azaltmıştır.
umarım demek istediğimi anlamışsınızdır yine bi zanla ceza almam inşallah :)

DisCo
25.Şubat.2012, 19:48
Yahu yönetimden cevap yazacak kimse yok mu? :)

DisCo
25.Şubat.2012, 20:18
Ceza grubunu oluşturan cani olarak ilk cevabı benim vermem daha doğru olur. :)

Yasaklarla ya da cezalarla bir yere varılamaz. Bunun bende farkındayım. Yasaklar ve cezalar hiçbir sorunun ana kaynağını çözerek ortadan kaldırmaz. Çünkü cezalar insanlara istendik davranışları öğretmez sadece geçici olarak sönmesine yol açar. Bunların hepsine varım ve bu konuda sizlere hak vermemek elde değil.

Bununla bağlantılı olarak bir düşünce daha ortaya çıkıyor. Madem böyle yasaksız ve cezasız bir dünya olsun. Bilim her ne kadar yukardaki gibi anlatsada yasaksız ya da cezanın olmadığı bir dünyayı düşünmek sadece düşüncede olabilir. Yani bizlerde bu forumda düzeni sağlamak için bazı kriterler belirlemek zorundayız. Sanırım bu konuda da herkes bana katılıyordur.

Geçmişten bu zamana kadar bir çok sistem uygulandı.

Uyarı %'si dolunca uzaklaştırma sistemi [saçma bulundu],
Uyarı verme sistemi [saçma bulundu],
Yazarlık alma sistemi [saçma bulundu],
Siteden uzaklaştırm [saçma bulundu],
Uyarı puanına göre [saçma bulundu],
Ceza grubu [saçma bulundu].

Tamam Turksportal olarak saçmalığı icat edenler olabiliriz. Yönetim olarak mükemmel işler çıkarıyoruz gibi bir iddiamız yoktur.

Ancak burada yazan herkesi kastetmesemde bu sistemlerden dolayı ceza alan ve bu sistemleri saçma bulan kişiler her dönem aynı olduı. Mesela nannar'ı örnek verirsem bana darılmaz. :) Biz saçma sistemler üretiyoruz ama mesela her saçma sistemden ceza almak zorunda değilsin. Bu sistemlere bir protesto olsun diye yapıyorsan anlayabilirim :D ama bugüne kadar ben neden hep ceza alıyorum dedin mi? (Siz bana kafayı takmışsınız deme çünkü burada fikir birliğinde olduğun kişilerde dahil çoğunluk senin mesajlarını raporlar. Yani forum olarak sana takmış olamayız.) Şimdi herkese soruyorum. Sistem hatalı da bir günde kendimize (lafım sana BaFRaLı :)) "yöneticiler çok saçma dedikte bizde çok saçma üyeyiz be" dedik mi? (Bence derdimizi anlatırken kimse kimseye bunu dememelidir.) Bunların cevaplarını merak ederken eleştirilen sisteme geleyim.

Başta da demiştim; cezalar insanlara istendik davranışı öğretmez. Ceza grubunu oluştururken müebbet vermeyeceğiz için netice olarak birgün herkes tekrar yazar grubunda olacaktır. Ben öyle üyeler biliyorum ki 15 defa uyarı vermişizdir. Bir kararla tüm üyelerin uyarılarını silmişizdir. (yepyeni bir sayfa demek bu) Aynı üye sonrada 10 uyarı daha almıştır. Siteden atılmıştır geri gelmiştir, yazarlığı aylarca alınmıştır vs. vs. vs. Gördüğünüz gibi benim başımdan bu kadar olay geçse bir ders çıkarırım. Ceza grubu da etki etmeyeceği için (imza ve kullanıcı resmi) dışında diğer yasakları bu nedenle ekledim.

Gördüğüm kadarıyla bu yasaklar gayet etkili olmuş. Yani sistem amacına ulaşıyor. Bu gruba giren herkes futbol alanında yaptıklarından pişman değil ama resim kullanamadığı için, ankete katılamadığı için sıkıntı çekiyor. Ceza grubu ile belki doğru olanı gösteremiyoruz ama ilerleyen süreçte bu durumlardan mahrum kalmamak için ceza grubunun caydırıcı özelliği olur.

İmza ve kullanıcı resmi neden engellendi onuda söyleyeyim. Bende dahil olmak üzere hepimiz çok kurnaz insanlarız. Spor ile ilgili ceza alan bir kişi bunun intikamını kullanıcı resmi ve imzasıyla alabilir. Belki sizin haberiniz olmuyor ama bunu çok yaşadık. Bunun önüne geçmek için bunu düşündüm. Tekrar başa sarıyoruz ama gönül isterdi ki bunlar olmasın ve bende bunları düşünmeyeyim.

Şimdi üyeliğimizin sonlanması isteniyor, bizi uzaklaştırmak isteniyor yorumlarını görüyorum. Bunu isteseydik çoğu kişiyi hiç futbol alanından uzaklaştırmazdık. Sürekli vukuat işlediği içine zaten uyarı sistemi kendisini otomatik olarak atacaktır. Hani böyle bir niyet olsa ben kestirmeci adamımdır bu kadar hikaye (ceza grubu oluştur) yazmazdım.

nannar'ı örnek verdim verdim ama bazen hakkınıda vermek lazım. Futbol alanında kendisi için ne kadar rapor gelirse gelsin, liglerde, taktik alanında bu adamın yaptığı çalışmayı yapan kişi sayısı çok azdır. Eski sistem spor alanındaki hatayı forumun geneline yayıyordu. Yani eskisi gibi olsa nannar'ı tüm forumda tamamen kaybetmiştik. Ceza grubu ile kendisinin taktiklerinden, antrenman programı konusunda bilgilerinden yararlanmaya devam ediyoruz. Hepiniz için bu durum önemli ve farklı özelliklerinizden veya kattığınız farklı renklerden diğer noktalarda mahrum kalmıyoruz.

Bizim %100 tek bir hatamız var. Ceza grubunu ceza süresi manasında bir sisteme oturtamayışımızdır. Bununda detaylarına girmeyeceğim.

BaFraLı
25.Şubat.2012, 20:33
İşte girmelisiniz :). Benim dert yandığım tek konu neredeyse o. Birde saçma demiştim.

Çünkü yaptırımlarınızı bir bilgi vermeden uygulamak saçma. Yani en azından öyle düşünüyorum. En kötü bir mesaj atıp böyle böyle bafralı şöyle yaptın bu yüzden ceza grubundasın, yada ne bileyim işte 2 yıl spor bölümünü göremeyeceksin gibi bir mesaj atılabilirdi.

Birde forumun öyle gediklilerinden biri olduğumu düşünmüyorum hani bir yorum yazdım ağır oldu diye 1 dakika olmadan forumdan men etmek garibime gitti.

Bu sistem biraz ilginç. Spor bölümünü kapatıyorsunuz ama bu sefer insanlar kafe bölümünden ne bileyim sohbet bölümünden bir şeyleri sizlere duyurmak zorunda kalıyor. Öyle oluncada forumun düzeni alt üst olabiliyor.

Sohbet bölümünde maç muhabbeti olabiliyo, basit bir sorunu olan yada ne bileyim forumda göremediği bölüm hakkında yorum yapmak isteyen, o bölüm dışında ki konulara yazıyor.

Benim diyeceklerim bu kadar. En azından bundan sonra ki dönemde belki bu ceza grubu ile ilgili daha detaylı açıklamalar olur.

DisCo
25.Şubat.2012, 20:38
Ceza süresi belirlemediğimiz için %100 hatalıyız diyorum zaten. Örnek anlamında sen bizi haklı bulsan bile ben hala haksız ve hatalı olduğumuzu düşünüyorum. Ceza varsa ve müebbet değilse bunun karşılığını bilmek insanların hakkıdır. Hatta birisi çıkıp ceza grubu ile ilgili her şeyi düşünebilen DisCo ceza sürelerini düşünmedi mi derse diyecek lafım yoktur. Neden yokturla ilgili detaya girmeyeceğimi söyledim.

Bilgilendirme konusunda ise bilgilendirdiğimiz her an kavga ediyoruz. Çünkü bende dahil kimse yoğurdum ekşi demiyor. Buraya tek tek koymak istemiyorum ama küfür edildi diye 10 rapor gelmiş ve küfür ettiği için uyarı verdiğimiz biri bile ben küfür etmedim diyebiliyor. Ben bilgilendirdiğimde iş orada kalmıyor yani. Bunlar öyle bir kere yaşanmış hikayeler değildir.

Bundan sonra bizim ekibinde kabulüyle bilgilendirebiliriz ve kavga etmeye devam ederiz. :)

furkan58
25.Şubat.2012, 20:43
En azından belli bir süre belirtilse o günü bekleyebiliriz . Bu belirsiz bekleyişte forumdan uzaklaştırıyor insanı günde en az 3-4 defa uğrar yarımşar saat dolaşırdım şimdi 1 kere sohbet bölümüne bakıp çıkasım geliyor yorum atılcak kısım azalıyor . Forumu sadece FM odaklı yapıyor ve buda gayet sıkıcı oluyor .

Bekq
25.Şubat.2012, 20:49
Uyarı %'si dolunca uzaklaştırma sistemi [saçma bulundu] - Kim saçma buldu?
Uyarı verme sistemi [saçma bulundu] - Kim saçma buldu?
Yazarlık alma sistemi [saçma bulundu] - Kim saçma buldu?
Siteden uzaklaştırm [saçma bulundu] - Kim saçma buldu?
Uyarı puanına göre [saçma bulundu] - Kim saçma buldu?

Her saçma bulunan uygulamayı kaldırıyorsanız bunuda kaldıracaksınız sanırım.

DisCo
25.Şubat.2012, 20:52
Saçma bulundu dedim. Saçma olduğu için kaldırıldı demedim. İkisi arasında fark var. Çünkü saçmalıkları kaldırma görevi üstlenirsem bilemiyorum. :)

furkan58, dediğin gibi bizim bir süre belirlememiz lazımdı. Şuan Sheriff bununla ilgili çalışma yapıyor.

ReaList
25.Şubat.2012, 20:55
@Disco

Yönetimin aldıgı her karara saygılı oldugumu ve uyacagımı ilk mesajda belirttim. Ancak ortada bir yaptırım var ve akıbeti belli değil. Her ne kadar senin dediğin gibi "Şimdi üyeliğimizin sonlanması isteniyor, bizi uzaklaştırmak isteniyor yorumlarını görüyorum" bir yorum tebessüm gerektirse de mevcut durum karşısında herhangi bir şeyin yapılmadıgını görmek bizi o kanıya götürüyor.

World Hollow o1
25.Şubat.2012, 20:58
Üyeleri forumdan mı uzaklaştırmak istiyorsunuz acaba bu kadara kadar neyin kuralı, okulda evde bu kadar kural yok yahu ne olacak abartmayın bu kadar.

Aylardır ne haber okuyorum ne birşey.

L*n yazıyoruz ceza alıyoruz komik birşey bu kadarda bunalıma sokmayın :)

Bu mesajla ilgili özür dilerim, lan ile ilgili hiç bir ceza almamışım sizide zan altında bıraktım kusura bakmayın...

Bilseydim bu yazım bu kadar dikkat çekip, yöneticilerin bire bir konuşacağını daha önce belirtirdim...

İyi günler...

DisCo
25.Şubat.2012, 20:58
Bir üst mesajda belirttiğim gibi şuan bununla ilgili bir çalışma var. En azından bunu bilmek sizler açısından oluşabilecek kanıları ortadan kaldırır.

İletişim konusunda da hatalarımız var. Onunla ilgilide kendi aramızda bir şeyler konuşmamız gerekebilir. Tabi bazen iletişimde çok iyi olduğumuz noktalar oluyor ve sürekli söylediğimiz şeyler sanki hiç söylenmemiş gibi kabul ediliyor. (Türkçe FM açıklamaları örnek verilebilir.)

DisCo
25.Şubat.2012, 21:01
Bu mesajla ilgili özür dilerim, lan ile ilgili hiç bir ceza almamışım sizide zan altında bıraktım kusura bakmayın...

Bilseydim bu yazım bu kadar dikkat çekip, yöneticilerin bire bir konuşacağını daha önce belirtirdim...

İyi günler...

Bizim çeşitli hatalarımız olabilir. Alınan uyarılarla ilgili (asla hatalı olduğunu kabul etmesek de) tartışıyoruz. Ancak üyelerden birisi "nasılsın dedim diye beni attılar" derse sizler profillerdeki uyarıları ve nedenleri görmediğiniz için inanabilirsiniz.

Biz normal bir mesajda lan dedi diye kimseyi atmayız. (Geçmişte kazma oyuncu diyenlere uyarı vermişimdir şimdi vermiyorsak hatadan dönmüşüz demektir.) Arkadaşımız böyle bir söylemde bulununca haliyle kontrol edip olası bir hatayı düzeltme gereği duydum. Etmesem hain yönetici olurdum da kontrol edip böyle bir şey olmadığını söyleyince de yukardaki gibi laf yiyoruz. :) (Bilsem daha önce söylerdim gibi ima) Hangi şekilde yapsak yaranamıyoruz yani.

Tüm bunlardan önemlisi biz lan diye birisini attıysak herkes duysun ama atmadıysak haksız yere hafızalarda bunun olmasını istemem. Özür de beklemedim. Sadece öyle bir şey olmadığını belirtmesini istedim. İletişime geçmeyip direk ben yazsaydım bu seferde kötü yönetici olacaktım. Neyse.

DisCo
25.Şubat.2012, 21:16
Şunu da çok net eklemek istiyorum; nannar'ı örnek verdim, BaFRaLı'ya sataştım vs. ama amacım kişiliklerine bir hakarette bulunmak, onları kötü duruma düşürmek değildir. Burada bir konuda eleştiri alıyoruz. Ben bu eleştirileri nasıl şahsi algılamıyorsam ve kötü bir şey düşünmüyorsam bunun sizler tarafından olmamasını da beklerim.

Ek olarak bir düzeltme daha yapayım. Ceza grubu uzunca süredir konuşulan ama faaliyete sokulmayan bir sistemdi. Sistemi düzenledim ve aynen size anlattığım gibi ofisteki arkadaşlarımı da anlattım. (Burada yazdığım bütün açıklamaların aynısı ofistede yazar)

Onlarda mantıklı buldu ve ceza grubu olgusu var. Yani ben yaptımda oldu gibi olmasın.

sarianet
25.Şubat.2012, 21:18
sonuç ne şimdi ben bişi anlamadım ne olacak şimdi ?

DisCo
25.Şubat.2012, 21:20
Büyük ihtimalle ceza süreleri belirlendikten (Sheriff hazırlıyor demiştim o hazırlayacak üzerinde tartışacağız ve sonuç çıkacak) sonra o sürelere göre bir ceza size vereceğiz. :)

Tabi işin espiri kısmı da cezalar kalkar ve umarım bir daha kimse bu gruba düşmez.

Night_Mare17
25.Şubat.2012, 22:01
Bence genel af çıksın çok sıkıldık dersimizi aldık :D

attirson
25.Şubat.2012, 22:03
Benim tek istedigim ceza süresinin belirtilmesi avatar yokmus imza yokmus önemli degil sadece bilgilendirme mesajı istiyorum.

RaSenGan
25.Şubat.2012, 22:06
Eski bir yönetici olarak yönetimin içinde konuşulanları az çok tahmin edebiliyorum.3 hafta falan olmuştur 10 civarı üye iki gün içinde ceza grubuna aldı.Uzun bir süre geçmesine rağmen hala yazarlıklar geri verilmiş değil.Çok büyük bir ihtimalle yazarlıkların geri verilmesine en karşı isim DisCo'dur (: Zaten yönetimde 5-10 kişi kalmış DisCo hayır diyorsa olmaz o iş :D

Cezalar için belli bir süre yok.Bunca insan bilmiyor ne zaman yazabileceklerini.Her şey için kurallar bulunurken bu konuyla ilgili herhangi bir kural olmaması çok büyük bir eksiklik.Forumdaki her organizasyonda her şeyde birçok kural varken bu konuda herhangi bir şey yok.Sizin yaptığınız şey keyif işi olur bu durumda.Ne zaman canınız isterse o zaman veriyorsunuz.İki hafta geçer bekleyin biraz daha dursunlar işleri ne dersiniz bekletirsiniz.Ortada kural yok düzen yok.Bu durum böyle bir siteye yakışmıyor gerçekten.Kişiye özel yaptırım uyguluyorsunuz.Adamın adı nannar ise 1 ay ceza.Adamın adı pancar ise 2 hafta ceza.Kişiye göre hal ve tavır takınıyorsunuz.Kişiye özel ceza veriyorsunuz.Eşitlik diye bir şey yok ortada.Siz koyun ortaya kuralları şunu yaparsan şu ceza bunu alırsan bu ceza diyin ki kim ne yaptığında başına ne geleceğini bilsin.Ortada bir ceza sistemi var ama sadece isim ve uygulama olarak var.Belli bir plan,belli bir şablon yok.Tamamen keyfi bir durum söz konusu.Şimdi biz haftalardır bekliyoruz bir de sizin ceza sürelerini falan hazırlamanızı mı bekleyeceğiz ? Belki ortaya çıkacak süre şekline göre biz fazladan ceza çekmiş olacağız.Benim bildiğim önce kurallar belli olur sonra o kurallara göre davranır insanlar.Ama sizin için tam tersi geçerli.Hadi her şeyi geçtim de biz niye mesaj düzenleyemiyoruz bunun mantığı nedir ? Sen ceza alacak mesajlar yazdın al sana ceza bi daha mesajlarını düzenleyemezsin midir nedir ? Ben niye mesajlarımı düzenleyemiyorum ? Bunun futbol alanında yazdığımla ne alakası var ? Hadi avatar imzayı anladım da bu ne alaka ? Büyük ihtimalle bu mesajımda da hatalı yazdığım bir iki yer vardır bu mesajı yazdıktan sonra düzenleyemeyeceğim bu son derece saçma şey yüzünden.Şimdi de mesajını yazarken iki kere oku dersiniz :) O zaman hiçkimsede olmasın düzenle butonu herkes iki üç kez okusun.Ortada gerçekten büyük bir eksiklik var.Umarım bu eksiklik giderilir ve herkes için hayırlısı olur.Her şey için onlarca kural bulan yönetimimizin bu konuda böyle davranması oldukça üzücü.İğneleme falan yok yanlış anlamayın ben de sizin içinizdeydim duygularını vs. anlayabiliyorum :)

sarianet
25.Şubat.2012, 22:29
aygün bu mesajı babana yazdırmadın dimi :D
ceza standardı konusuna sonuna dek katılıyorum. cezanın süresini bırak verilişinde bi standart yok
bazen insanlar sürekli yasaklardan şikayet ediyor ülke çapında ama anlaşılıyor ki elinde yetki olan cezalarla otorite kurmaya çalışıyor.

nannar
25.Şubat.2012, 22:57
"nannar" kadar taş düşsün başınıza :D

ben bu konularda uzun uzun yazmaktan sıkıldım :) Madem bu kadar değerli bir üyeyim, bana özel bir grup oluşturun ve spor alanını göremeyeyim hiç :0:

C h A o S
25.Şubat.2012, 23:00
Bu konuya girince gördüm ne kadar çok ceza alan varmış:D

meddah
25.Şubat.2012, 23:09
...

Bir an 3-4 sene önce yöneticiydin sandım, zaman algımdan şüphe ettim bunları okuyunca. Halbuki 3-4 ay oldu olduysa.

DisCo, epey bir süredir, diyelim ki 3-4 aydır, bu ceza sürelerinin belirsizliğinden, hem de hepinizden çok şikayet ediyor. Burada "hepiniz" den kastım, bizzat ceza alanlar.

Şahsa göre cezalar veriliyor mu? Şahsın ceza gerektirecek eylemleri sürekli bir tekrar etme durumu varsa, evet, veriliyordur. Onun haricinde, hem Galatasaraylılar'ın hem de Fenerbahçeliler'in şikayetlerine dayanak yaptıkları bu gerekçeye inanmak bile zor.

Mesajlarınızı niye düzenleyemiyorsunuz? Çünkü, evvelce yazmış olduğunuz şeylerden dolayı mimleniyorsunuz; artık yazdıklarınıza, sizin de, bizim de özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Eliniz kaydı, yanlış yazdıysanız, ispiyon butonuna basıp bize bildirin, düzeltelim.

sarianet
25.Şubat.2012, 23:21
Mesajlarınızı niye düzenleyemiyorsunuz? Çünkü, evvelce yazmış olduğunuz şeylerden dolayı mimleniyorsunuz; artık yazdıklarınıza, sizin de, bizim de özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Eliniz kaydı, yanlış yazdıysanız, ispiyon butonuna basıp bize bildirin, düzeltelim.

bu yeterli bi açıklama değil ve çözüm de kesinlikle yeterli değil mesela ben kariyer yapıyorum günde 50 mesaj yazıyorum her yanlışta yöneticiye bildirirsem olmaz ki
ortada bi yanlışlık var kimse kabullenmek istemese de var sıkıntı var :)

di canio
25.Şubat.2012, 23:21
Aygün sen de kısa süre öncesine kadar yönetim kademesindeydin. Ofiste en fazla mesaj DisCo'ya ait. En çok sitem de DisCo'ya ait. Kimse fikir belirtmiyor, kimse eleştiri, öneri getirmiyor. DisCo zorla almaya çalışıyor görüşleri neredeyse. Ceza grubunun süresi konusunda da en çok DisCo çaba sarfetmiştir. Hal böyleyken yazdıklarınla haksızlık etmişsin. DisCo ne derse o olur demen de doğru değil.

nannar
25.Şubat.2012, 23:26
bakın ısrarla devam ediyorsunuz,şakaya vuruyorum :) Yönetimin de hatalı oldugu çok durumlar var bu cezalar konusunda ama insandır,hata yapabilir diye geçiştiriyorum. Bu spor alanıyla ilgili sıkıntı bu ceza grubu ile çözülmez diye aylardır isyan ediyor herkes. TBMM tarafından koyulan bir kural değilki! Değiştiriverin... Yeni bir grup oluşturun ve spor alanında yapılan fanatizme uygulayın sadece. Cezayı alan kişi spor alanını birincisinde 1 ay , ikincisinde süresiz göremesin. Özellikle yeni kayıt olan kişiler belki bilmeden hata yaparlar diye birincide bir ay ceza önerisi getirdim. hatta böyle bir grup oluşturulursa madem bu kadar mimliyim ,beni direk oraya kaydırın. Bence bu meseleyi ciddi anlamda bir görüşün ofiste. i

RaSenGan
25.Şubat.2012, 23:47
Aygün sen de kısa süre öncesine kadar yönetim kademesindeydin. Ofiste en fazla mesaj DisCo'ya ait. En çok sitem de DisCo'ya ait. Kimse fikir belirtmiyor, kimse eleştiri, öneri getirmiyor. DisCo zorla almaya çalışıyor görüşleri neredeyse. Ceza grubunun süresi konusunda da en çok DisCo çaba sarfetmiştir. Hal böyleyken yazdıklarınla haksızlık etmişsin. DisCo ne derse o olur demen de doğru değil.

Abi oradaki durumları biliyorum.Biz 20 kişiyken de aynı şey geçerliydi en çok fikir belirten fikir belirttiren Burak abiydi.Şimdi yönetimde 10'a yakın kişi var.Bu durumda birçok şey Burak abinin üstüne kalıyor(önceden de kalıyordu ya neyse (: ).En çok fikir belirten en çok açıklama yapan vs. olduğundan onun dediği oluyor çoğu zaman.Benim demek istediğim oydu.Kalabalıkken farklı görüşler vs. çıkıyordu arada.Ama yönetimdeki sayı bu kadar azken büyük ihtimalle Burak abinin bulunduğu fikir altında birleşiyordur diğer yöneticiler de.Onu çok ciddi bir şekilde yazmadım zaten smiley de koydum :)

Bir an 3-4 sene önce yöneticiydin sandım, zaman algımdan şüphe ettim bunları okuyunca. Halbuki 3-4 ay oldu olduysa.

DisCo, epey bir süredir, diyelim ki 3-4 aydır, bu ceza sürelerinin belirsizliğinden, hem de hepinizden çok şikayet ediyor. Burada "hepiniz" den kastım, bizzat ceza alanlar.

Şahsa göre cezalar veriliyor mu? Şahsın ceza gerektirecek eylemleri sürekli bir tekrar etme durumu varsa, evet, veriliyordur. Onun haricinde, hem Galatasaraylılar'ın hem de Fenerbahçeliler'in şikayetlerine dayanak yaptıkları bu gerekçeye inanmak bile zor.

Burak abinin şikayetçi olması normal zaten en çok kafa yoran o :)

Şahsa göre ceza neden veriliyor ? Bir adam sürekli aynı şeyi yapıyorsa tamamen men edersin zaten ordan.Ama senin adın Ahmet sen şöyle şöyle yaptın şöyle şöyle yaparsın biliyoruz seni 1 ay yazamazsın ne zaman akıllandığını düşünürsek o zaman veririz diyorsunuz resmen.Böyle olunca da bu forumda bir eşitlik olmuyor.Herkese aynı muamele yapılmıyor.

Abi önceden yazdığımız şeyler yüzünden ceza alıyoruz.Bu şeyler zaten futbol alanındaki şeyler.Şimdi ben burdan ceza aldım zaten o alana yazamıyorum.E peki bir film,dizi hakkında yorum yaptım yanlış bir şey yazmışım niye düzenleyemiyorum ? Ne alakası var ikisinin.Orda yaptığım şeyin cezasını zaten almışım.Ondan sonra başka yerlere yazacağım mesajları niye düzenleyemiyorum.Çok alakasız gerçekten.

RaSenGan
25.Şubat.2012, 23:49
Bakın mesela bir kısmı koyu yazmamışım oradan ekstra bir anlam çıkarabilir insanlar farklı bir şekilde yazılmış diye.Düzenleyeceğim ama futbol alanında yazdığım mesajlardan ötürü düzenleyemiyorum :)

LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 00:03
Mesaj düzenleme konusunda; Yazdığınız mesajı bir kez önizleme yaparak okursanız hataları çok aza indirgersiniz. Sadece bir öneri.

Night_Mare17
26.Şubat.2012, 00:08
Mesaj düzenleme konusunda; Yazdığınız mesajı bir kez önizleme yaparak okursanız hataları çok aza indirgersiniz. Sadece bir öneri.

Hızlı cevapta o var mı ?

sarianet
26.Şubat.2012, 00:26

tamamdır olay çözülmüştür dağılabiliriz :)

World Hollow o1
26.Şubat.2012, 00:29
Hızlı cevapta o var mı ?

Gelişmiş mod.

Sheriff
26.Şubat.2012, 00:43
Ceza sistemiyle ilgili düzenleme yapılacaktır, ceza alan arkadaşlarda bi süre daha yakınmasınlar zaten düzenleme yapılsada en az bir aydan başlar :)

meddah
26.Şubat.2012, 00:49
bu yeterli bi açıklama değil ve çözüm de kesinlikle yeterli değil mesela ben kariyer yapıyorum günde 50 mesaj yazıyorum her yanlışta yöneticiye bildirirsem olmaz ki
ortada bi yanlışlık var kimse kabullenmek istemese de var sıkıntı var :)

Yazdığınız şeyi göndermeden önce tekrar okumanızı sağlamak, yazdığınız şeylere dikkat etmemeniz sebebiyle almış olduğunuz cezanın bir parçası. Bunun neresi yeterli bir açıklama değil, anlamadım. Esas sebebin bu olmadığını mı düşünüyorsun, ağır bir ceza olduğunu mu, yoksa bir işe yaramadığını mı?

Kariyer Alanı gibi özel bölümler için, talebe göre yeni bir düzenleme yapılabilir. Bunu gündeme alalım.

sarianet
26.Şubat.2012, 01:06
Yazdığınız şeyi göndermeden önce tekrar okumanızı sağlamak, yazdığınız şeylere dikkat etmemeniz sebebiyle almış olduğunuz cezanın bir parçası. Bunun neresi yeterli bir açıklama değil, anlamadım. Esas sebebin bu olmadığını mı düşünüyorsun, ağır bir ceza olduğunu mu, yoksa bir işe yaramadığını mı?

Kariyer Alanı gibi özel bölümler için, talebe göre yeni bir düzenleme yapılabilir. Bunu gündeme alalım.

Yazdığı şeyi tekrar okuma kısmı aslında her üyenin yapması gereken bir şeydir maksat dikkatli mesaj yazmaksa her üye dikkatli mesaj yazmakla yükümlüdür.
Düzenleme kısmının olmamasının hiçbi caydırıcılığı yok benim açımdan olsa da olmasa da çok sorun değil normal üyelerde bile olmasa o kadar ahım şahım bişi değil o yüzden düzenle butonunun yazar olan her üye görmelidir böyle düşünüyorum

World Hollow o1
26.Şubat.2012, 01:12
Ceza sistemiyle ilgili düzenleme yapılacaktır, ceza alan arkadaşlarda bi süre daha yakınmasınlar zaten düzenleme yapılsada en az bir aydan başlar :)

Yahu sanki çok büyük birşey miş gibi altı üstü futbol bölümünü kapsayan bir engelleme yapıyorsunuz ve engellemeler 6 7 ay önceki uyarılarla oluyor :)

sarianet
26.Şubat.2012, 01:14
Yahu sanki çok büyük birşey miş gibi altı üstü futbol bölümünü kapsayan bir engelleme yapıyorsunuz ve engellemeler 6 7 ay önceki uyarılarla oluyor :)

yeni düzenlemeyi anayasa mahkemesine götürmek isteyenler olabilir tedbiren bir ay dendi sanırım :D

DisCo
26.Şubat.2012, 01:15
Eski bir yönetici olarak yönetimin içinde konuşulanları az çok tahmin edebiliyorum.3 hafta falan olmuştur 10 civarı üye iki gün içinde ceza grubuna aldı.Uzun bir süre geçmesine rağmen hala yazarlıklar geri verilmiş değil.Çok büyük bir ihtimalle yazarlıkların geri verilmesine en karşı isim DisCo'dur (: Zaten yönetimde 5-10 kişi kalmış DisCo hayır diyorsa olmaz o iş :D

Yukarda yazdıklarınla sonradan yazdıkların arasında dağlar kadar fark var.

Ben işleyişi biliyorum. Cezaların kalkmaması için DisCo itiraz ediyordur ve o hayır diyorsa olmaz o iş demek bambaşkadır diğer mesajında söylediğin şeyler bambaşkadır. Şayet ben DisCo olmasam ve konuya yabancı biri gibi gelip bunu okusam;

Bu alanda DisCo ne derse o oluyormuş diğerleride kofti yöneticiymiş manasını çok çok çok net çıkarırım, sınava girsem paragrafta anlamı sorsalar teredütsüz bu şıkkı işaretlerim. İmzamda kendimi bildiğimden bahsetmiştim ve devamı da çok net ama gerçekten burada emek veren insanları bu konuma koymanı sana yakıştıramadım. Neyse.

Bazı forum fonksiyonlarının neden kapalı olduğundan bir önceki sayfada detaylıca bahsettim. Süre konusununda eksik kaldığımızı belirttim artık canımızı mı teslim etmek lazım. Ek olarak düzenle butonu da ciddi bir butondur. Ben bile yazdıklarımı 10 defa düzenleyen bir adamım bu konuda da hak veriyorum.

Mesela bu gruba hiç girmeyen üyelerin böyle bir sıkıntısı yok. Girmemek için çaba gösterirsek zaten bu grubun bir manası kalmayacağı için (herkes kurala uyunca) kendiliğinden bu saçma sapan sistem çöpe gider.

Night_Mare17
26.Şubat.2012, 01:20
Gelişmiş mod.

1 mesaj için 3 link fazla değil mi :)

Sheriff
26.Şubat.2012, 01:26
1 mesaj için 3 link fazla değil mi :)
Kesinlikle, işte mesela bu yüzden ceza grubuna girmemeye çalışmanızı öneriyoruz :)

Ceza süreleriyle ilgili belirlemeler en kısa sürede hazırlanıp, uygulamaya geçilecektir. Sorununuzun cevabı verildi sanıyorum, yakın bir süre zarfında çözümüde gelecek.

Birde Aygün;

DisCo hayır diyorsa olmaz o iş :D

Bunun hiç bir zaman olmadığını, kararların çoğunluğun fikir belirttiği yönde alındığını, bu kararlara Disco'nun da herkes kadar etki ettiğini biliyorsun.

LaigLeNoiR
26.Şubat.2012, 01:29
Bence çok değil. En azından sinirle mi yazdım ne yaptım diye bir kez yazdığınızı okusanız çok daha faydalı olacaktır. Her zaman yaparım bunu.

RaSenGan
26.Şubat.2012, 01:54
Yukarda yazdıklarınla sonradan yazdıkların arasında dağlar kadar fark var.

Ben işleyişi biliyorum. Cezaların kalkmaması için DisCo itiraz ediyordur ve o hayır diyorsa olmaz o iş demek bambaşkadır diğer mesajında söylediğin şeyler bambaşkadır. Şayet ben DisCo olmasam ve konuya yabancı biri gibi gelip bunu okusam;

Bu alanda DisCo ne derse o oluyormuş diğerleride kofti yöneticiymiş manasını çok çok çok net çıkarırım, sınava girsem paragrafta anlamı sorsalar teredütsüz bu şıkkı işaretlerim. İmzamda kendimi bildiğimden bahsetmiştim ve devamı da çok net ama gerçekten burada emek veren insanları bu konuma koymanı sana yakıştıramadım. Neyse.

Burak abi ikinci mesajımda açıkladım düşüncelerimi.İlk mesajımın o kısmında hafiften sana bir dokundurmak istedim yarı ciddi yarı şaka olarak (: Zaten o cümleden sonra başka bir paragraf yapıp kendi fikirlerimi söyledim.O ilk kısmı pek kaale almaya gerek yok.Kararları tek başına almadığını birçok kişinin fikir belirttiğini gayet iyi biliyorum.Sadece yönetimdeki kişilerin sayısı çok azaldı.Çok fazla ses çıkmıyordur.Sen her konuda bir öneride bir yorumda bulunduğun için genelde senin düşüncene yönelik kararlar alınıyordur diye düşünüyorum.Genelde en akla yatan seninki oluyor (:

Ceza grubuna biz de girmek istemiyoruz da girdik bir kere napalım.Belli bir süre olsa şikayet olacağını düşünmüyorum.Ama süre olmayınca akıbetimizin ne olacağını bilmeyince çok rahatsız oluyor insan.Ceza grubuna girmek zaten yeterince sıkıntı veriyor.Bir de böyle şeyler olunca insan soğuyor,geriliyor.

RaSenGan
26.Şubat.2012, 01:59
+ Avatar,imza intikam almak için kullanılmasın falan diye kaldırılmış da Kulüp Üyelerinin nickinin altına yazı yazdıkları bölüm kaldırılmamış.Her an intikam almak isteyebilirim bir el atın :D

sui generis
26.Şubat.2012, 02:04
ceza verilir, normaldir. benim en çok takıldığım; ceza aldığımı öm kutusunun dolu olmasından anlıyorum. hiçbir mesaj bilgilendirme falan yok ya da süresiz cezalıyım. yönetim ne zaman isterse o zaman verir. ki yanlış olabilir bilmiyorum ben bu kadar uzun cezalı kalanda görmedim. benim yarın ya da ertesi gün 1 ay olacak. bence cezanın bu kadar uzun sürme sebebi de açılan bir öneriydi (her takım taraftarı kendi maçına yorum yapsın).. o gazla yönetimin bu kadar uzun tuttuğunu düşünüyorum. Sheriff bir sistem yapıyormuş ama bence o sistem önce yapılmalı sonra cezalar çekilmeye başlanmalı.. yoksa mesaj düzenleme, avatar vs bunlara karşı değilim. eğer cezanın yaptırımı buysa çekilir. ama süresi belli olmayan ceza hiç hoş değil.

DisCo
26.Şubat.2012, 02:07
Şuan burada öyle bir ortam var ki her şey yanlış anlaşılmaya acayip müsaittir. Sen böyle hassas bir ortamda ciddi bir üslupla şaka yaparsan hele de yönetici olmuş birisi olarak yaparsan zaten bizim adaletsizliğimizden yakınan bu arkadaşlarımıza yanlış bir çanak tutmuş olursun. 2 sene sonra yine bir eleştiri konusu açıldığında "DisCo her şeye karar vermiyormuydu zaten" yorumları geldiğinde mutlaka buradaki şakayla birleştirip hatırlatacağım. Bu lafımı asla unutmayın. Her ne kadar şaka diye düzeltme olsa da hafızalara bu bir kere yerleşti. Dediğim gibi neyse.

+ Avatar,imza intikam almak için kullanılmasın falan diye kaldırılmış da Kulüp Üyelerinin nickinin altına yazı yazdıkları bölüm kaldırılmamış.Her an intikam almak isteyebilirim bir el atın :D

Bu tamamen paneli yanlış kullanmadan kaynaklanan bir durumdur. Ana kullanıcı grubu ile alt kullanıcı grubunu doğru ayarlamadığımızda bu şekilde olması normaldir. En güzel örneği yine nannardır. Nasıl bir üye ise her noktada örnek oluyor. :) Kızmıyorsun değil mi? nannar neden yapamıyor çünkü doğru şekilde ayarlaması yapıldığı için.

Edit: Oda yapabiliyor çünkü onun ayarlarıda biri tarafından değişmiş. Geçenlerde böyle değildi.

nannar
26.Şubat.2012, 02:12
:D artık kızamıyorum valla :n:

DisCo
26.Şubat.2012, 02:19
Soldaki olması gereken ayarlardır ancak sanırım kullanıcı adlarınızın siyah görünmesi için düzenleme yapılırken bu ayarlar değiştirilmiş ve sağdaki gibi yapılmış.

RasenGan, şimdilik intikamı oradan alabilirsin. Malesef iyi niyetimiz (kullanıcı adları kalın olsun) yine başımıza patladı. Hemen düzeltelim.

http://b1202.hizliresim.com/u/u/30t1f.jpg

RaSenGan
26.Şubat.2012, 02:20
Şuan burada öyle bir ortam var ki her şey yanlış anlaşılmaya acayip müsaittir. Sen böyle hassas bir ortamda ciddi bir üslupla şaka yaparsan hele de yönetici olmuş birisi olarak yaparsan zaten bizim adaletsizliğimizden yakınan bu arkadaşlarımıza yanlış bir çanak tutmuş olursun. 2 sene sonra yine bir eleştiri konusu açıldığında "DisCo her şeye karar vermiyormuydu zaten" yorumları geldiğinde mutlaka buradaki şakayla birleştirip hatırlatacağım. Bu lafımı asla unutmayın. Her ne kadar şaka diye düzeltme olsa da hafızalara bu bir kere yerleşti. Dediğim gibi neyse.

Benim dediklerimi ciddiye alan kişi sayısı çok azdır abi o yüzden sorun olacağını zannetmiyorum :D Orda da smiley vardı niye böyle ciddiye alındı bilmiyorum.Senin her dediğin yapılıyor olsa sanırım ben hiç yönetici olamayacaktım :icon_biggrin:

ReaList
26.Şubat.2012, 02:49
Konunun özüne dönecek olursak bir düzenlemenin gelecek olması sevindirici başlığı açmamızdaki amaç yerine ulaşmış durumda ama gönül isterdi ki keşke böyle bir düzenleme için bu kadar süre beklenmeseydi bugün klasik olarak kariyer bölümünde yaptığım bir hatadan sonra dayamayip bunu dile getirmek istedim eğer bunu dile getirmesek bu belirsizliğin böyle sürüp gideceği bir gerçek olarak görünüyor bu da olayın düşündürücü tarafı. Yazdığınız mesajı kontrol etmek güzel bir öneri bunu uyguluyoruz ama benim gibi kariyer bölümünü kullanan ya da çok mesaj yazan kişilerin her seferinde buna maruz kalması gerçekten can sıkıcı. Zaten ilk mesajda da bunu belirttim.

DisCo
26.Şubat.2012, 02:59
Ben bahsini etmemiştim ama ceza grubunda sürelerin belirlemesi noktasında ciddi bir çaba bu konu açılmadan öncede vardı.

Sheriff'in bu konu üzerinde çalışmaya başlayacağını söylemesi 22-02-2012, 21:06 bu döneme denk geliyor. Yani dediğim gibi süre olmaması bir hataydı detaylandırmaya gerek görmeden bu hata uzunca bir süre devam etti. Sonrasında yine konuşmalarımız sonucunda sistemleştirilmesi konusunda karar alındı. Bu konu olmadan öncede bu sistemleştirme olayı başlamıştı.

Basit bir kuraldır olmadı anayasaya götürün, valiye çıkın gibi espiriler hoşuma gitsede planı yapılmamış her iş sonradan başımıza ekstra iş oluyor. O yüzden her şeyin planlı olması iyidir.

William Rookwood
26.Şubat.2012, 04:10
Benimde 26 gün oldu. Disco 1 hafta ile 6 ay arası değişen ceza sürelerinin olduğunu söyledi. Ceza bittiğinde otomatik olarak çıkarılacak zaten :)

DisCo
26.Şubat.2012, 04:12
Söylem doğru yalnız 1 hafta - 6 ay arası değişir demedim. 6 aydan fazladır bu grupta olan kişiler var dedim. Canice ama var. :)

Bekq
26.Şubat.2012, 16:02
Bir mesajı 2 kere okumak derken?

Arkadaşlar burası bir forum sitesi herhalde yazdığımız şeyi 2 kere okuyoruz. Özellikle bir sayısalcı olarak yazdığım şeyler çok saçma olabiliyor ya da ne bileyim imla kurallarının içine edebiliyorum. O sebeple illaki 2-3 kere okuyarak yolluyorum. Eminim birçok arkadaşta 2-3 kere okuyordur yazdığını. Söz uçar yazı kalır. Yarın birgün buraya bir anlık sinir ile yazdığınız şey ileride sizi zor durumda bırakabilir.

Kesinlikle mesaj düzenlemenin geri gelmesi gerekli. Özellikle kariyerde oyuncu ismi yazarken yanlış yazdığımız oluyor. Ben bir keresinde yanlışlıkla ismi yazıp ss eklemeyi unutmuştum. Bir Yöneticiye mesajı silmesi için mesaj attım ama sanırım artık Yöneticiler geri dönüşümsüz mesaj silemiyor. Silindi olarak çıkıyor orda. Bu da çok kötü bir görüntü oluşturuyor.

Estranged
26.Şubat.2012, 21:58
Yönetimde bir süre bulundum, her şeyin suçlusu DisCo arkadaş :n:

BaGa TaRKaN
26.Şubat.2012, 22:09
Okurken İlgimi Çekti, Acaba Yeniden Ceza Grubuna mı Girsem :zuhaha

Şaka Bir Yana Çalışanın DisCo Olduğu Çok Belli. Çünkü Burak'tan Başka Kimse Forumu Güncellemeyi veya Yeni Şeyler Çıkarmayı Düşünmüyor. Bu Üzerinde Durulması Gereken Bir Konu

RasAnt
27.Şubat.2012, 00:37
Bu site kadar gaddar,dediğim olacak,aşırı kuralcı bir site daha görmedim.Biraz rahat olun ya ego tatmini desem yaşınız olmuş +30 kimisi evli çocuklu vs adı üstünde sanal ortam bi rahat bırakın insanları rahtça fikirlerin tartışsınlar.

İş yeri gibi yönetmeniz çok saçma (patron işçi muamelesi),mesaj silmeler hele deli ediyordu beni neyseki arada giriyorum artık benim gibi siteden kaçanlar adına tavisyem altı üstü bi web sayfanız var birşeyler yapmak istiyorsanız özgür bir ortam sunarak yapın.

LaigLeNoiR
27.Şubat.2012, 00:41
Okurken İlgimi Çekti, Acaba Yeniden Ceza Grubuna mı Girsem :zuhaha

Şaka Bir Yana Çalışanın DisCo Olduğu Çok Belli. Çünkü Burak'tan Başka Kimse Forumu Güncellemeyi veya Yeni Şeyler Çıkarmayı Düşünmüyor. Bu Üzerinde Durulması Gereken Bir Konu

Ben buna katılmıyorum. Yönetim içinde herkes elinden geldiğince çalışıyor. Kimisinin önemli sorunları,işleri oluyor kimileri daha yoğun oluyor ancak birşekilde ayakta yönetim.

Sadece DisCo birşeyler yapıyorlar kelimesi beni rahatsız ediyor. Ancak derseniz ki DisCo en çok çalışıyor ona lafımız yok.

sui generis
27.Şubat.2012, 00:48
bir sorum olacak. şimdi Sheriff ceza süreleri zaten 1 aydan başlayacak tarzında bir şey söylemiş. alması gereken cezadan fazla süre cezalı kalacaklar için bir planınız var mı? anladığım kadarıyla bu sistemin ne zaman geleceği belli değil. biz o zamana kadar cezalı mı bekleyeceğiz ?

RaSenGan
27.Şubat.2012, 00:51
bir sorum olacak. şimdi Sheriff ceza süreleri zaten 1 aydan başlayacak tarzında bir şey söylemiş. alması gereken cezadan fazla süre cezalı kalacaklar için bir planınız var mı? anladığım kadarıyla bu sistemin ne zaman geleceği belli değil. biz o zamana kadar cezalı mı bekleyeceğiz ?

Büyük ihtimalle biz ne kadar süre cezalıysak ona ek 1 hafta falan eklenir o şekilde sunulur.Sistem ne zamana yetişirse bizim cezalar da ona yakın bir sürede biter.Yani bizim şu anki ceza süremiz minimum süre olacak :) Cezaya göre kural olayı geçerli olacak (:

Sheriff
27.Şubat.2012, 01:06
Az bi sabır, evet o zamana kadar cezalı kalacaksınız, okadar çok bekletmeyeceğiz sizi. Aygün kaşınma herkese ayrı ceza süresi verebilirim :)

RaSenGan
27.Şubat.2012, 01:24
Az bi sabır, evet o zamana kadar cezalı kalacaksınız, okadar çok bekletmeyeceğiz sizi. Aygün kaşınma herkese ayrı ceza süresi verebilirim :)

Hadi ya :D Eşitlik istiyoruz abi :D

DisCo
27.Şubat.2012, 01:28
Bu konuda (herkeste böyle bir izlenim var) "normal bir üyelik grubunu" tartıştığımızı zannediyoruz. Burada forumun %99'unun yer almadığı, caydırıcı maksat taşıyan bir gruptan bahsediyoruz.

Ben ceza grubunda olsam ve cezalara şaşırsam kendime şunu sorarım; "Zaten bu grubun adı ceza grubu ve içinde kısıtlamalar, cezalar bulunması normal değil mi? Kural ihlal ettiğim için bana baklava börek verecek halleri yoktu ya!"

Özgürlük anlayışına gelince detaylandırıp bana yakışmayacak örnekleri vermeden en hafinin vermek istiyorum;

- Başkasının yaşına bakarak çocuk diyenlere ve aşağılayanlara müsade etmeyiz. Ceza grubuna alırız. (Bu konuyu baldemir_07 kardeşim açtığında "yaşından dolayı neden böyle bir konu açtığını anlayabiliyorum, biraz büyü öyle açarsın" deseydim DisCo çok özgürce davranmış mı diyecektiniz.)

Demeyecektiniz. Valla derdik diyenler varsa Turksportal sözlüğünde böyle bir özgürlük tanımlaması yoktur. Şimdi ben hakaret etsem suç, aşağılasam suç ama bunları yapanları ceza grubuna alınca özgürlük kısıtlayan oluyorum. Bunların serbest olduğu "Turksportal kalitesinde" yerler varsa beraber üye olup millete saydıralım. :)

Eminim ki küfür edene, hakaret edene, ortalığı karıştırana ceza verilsin biz bunlara zaten karşı değiliz diyeceksiniz.

Altını çizerek yazayım;

Bunları yapmayanlar ceza grubuna girmiyor zaten.

O halde ceza grubunda neyin özgürlüğü?

Bekq
27.Şubat.2012, 01:44
Bu konuda (herkeste böyle bir izlenim var) "normal bir üyelik grubunu" tartıştığımızı zannediyoruz. Burada forumun %99'unun yer almadığı, caydırıcı maksat taşıyan bir gruptan bahsediyoruz.

Ben ceza grubunda olsam ve cezalara şaşırsam kendime şunu sorarım; "Zaten bu grubun adı ceza grubu ve içinde kısıtlamalar, cezalar bulunması normal değil mi? Kural ihlal ettiğim için bana baklava börek verecek halleri yoktu ya!"

Özgürlük anlayışına gelince detaylandırıp bana yakışmayacak örnekleri vermeden en hafinin vermek istiyorum;

- Başkasının yaşına bakarak çocuk diyenlere ve aşağılayanlara müsade etmeyiz. Ceza grubuna alırız. (Bu konuyu baldemir_07 kardeşim açtığında "yaşından dolayı neden böyle bir konu açtığını anlayabiliyorum, biraz büyü öyle açarsın" deseydim DisCo çok özgürce davranmış mı diyecektiniz.)

Demeyecektiniz. Valla derdik diyenler varsa Turksportal sözlüğünde böyle bir özgürlük tanımlaması yoktur. Şimdi ben hakaret etsem suç, aşağılasam suç ama bunları yapanları ceza grubuna alınca özgürlük kısıtlayan oluyorum. Bunların serbest olduğu "Turksportal kalitesinde" yerler varsa beraber üye olup millete saydıralım. :)

Eminim ki küfür edene, hakaret edene, ortalığı karıştırana ceza verilsin biz bunlara zaten karşı değiliz diyeceksiniz.

Altını çizerek yazayım;

Bunları yapmayanlar ceza grubuna girmiyor zaten.

O halde ceza grubunda neyin özgürlüğü?
Futbol bölümünden dolayı ceza aldığımız için bu tüm forumu etkiliyor. Mesaj yazdığımızda düzenleyemiyoruz, imza ekleyemiyoruz, avatar ekleyemiyoruz, ayar sayfasına girip bozulan abonelik ayarlarımızı bile düzeltemiyoruz. Sadece mesaj yazabiliyoruz o kadar.

Ayrıca Turksportal Kalitesi demişsin. Kıstas nedir merak ettim.

Sheriff
27.Şubat.2012, 01:47
Sanki 3 sayfadır sürekli aynı mesajları okuyorum.

DisCo
27.Şubat.2012, 01:54
Ayrıca Turksportal Kalitesi demişsin. Kıstas nedir merak ettim.

Sen buradasın. Kıstasım bu.

Düşüncelerimi yazıyla ifade ettiğim için belki yeterince kendimi anlatamıyorum. Yüz yüze olsak daha iyi anlatabileceğimi düşünmekteyim.

Ben burada cezanın ya da işleyişin hatalı bulunduğunu anlayabiliyorum. Konuda zaten bu şekilde başladı.

Zaman ilerledikçe Hababamda Hafize ananın sahte öğretmen olduğundaki gibi bir yönelme var. "Yazılı gibi başladı sözlüye döndü."

Konu mevcut sistem üzerindeki eleştirilerle başladı sanki normal üyelerin haklarını kısıtlıyoruz gibiye döndü. Burası bir ceza grubu zaten. Ceza grubunda da kısıtlama olur, takdir olmaz.

sui generis
27.Şubat.2012, 01:58
açıkcası bana da yanlış geliyor ceza grubundaki bir adamın cezasının türüne isyan etmesi. bana yanlış gelen tek şey süresinin belli olmaması ve bilgilendirme olmamasıydı. onun içinde bu çalışma bitene kadar zaten kimsenin cezasının bitmeyeceği belirtildi. en azından belli olmasa da bir zaman kavramı var.

Bekq
27.Şubat.2012, 02:02
Sen buradasın. Kıstasım bu.

Düşüncelerimi yazıyla ifade ettiğim için belki yeterince kendimi anlatamıyorum. Yüz yüze olsak daha iyi anlatabileceğimi düşünmekteyim.

Ben burada cezanın ya da işleyişin hatalı bulunduğunu anlayabiliyorum. Konuda zaten bu şekilde başladı.

Zaman ilerledikçe Hababamda Hafize ananın sahte öğretmen olduğundaki gibi bir yönelme var. "Yazılı gibi başladı sözlüye döndü."

Konu mevcut sistem üzerindeki eleştirilerle başladı sanki normal üyelerin haklarını kısıtlıyoruz gibiye döndü. Burası bir ceza grubu zaten. Ceza grubunda da kısıtlama olur, takdir olmaz.

Bölüm: Öneri ve Eleştiriler

Bende kendi fikrimi söylüyorum ve mesaj düzenleyememe, imza ekleyememe, avatar ekleyememe, ayar sayfasına girememe gibi şeylerin yanlış olduğunu söylüyorum.

Bir örnek vereyim; Bir forumda tam 15 dakika önce ceza aldım. Spor bölümüne hiç giremiyorum ama forumun genelini etkileyecek en ufak birşey yok. Sadece o bölümü göremiyorum. Tabii ben sadece örnek verdim illa orada öyle olacak diye burada da böyle yapılmak zorunda demiyorum. Ama yapılması gerekir diyorum.

Avatarlar ve imzalar için söylediğiniz; "hırsını ordan çıkarır". O zaman tamamen banlayın ya da okur grubuna alın hırsını oradan çıkarırsa. En fazla ne yapabilir yani. İmzasına küfür yazacak değilya.

DisCo
27.Şubat.2012, 02:17
Dediğim gibi bu tarz bir eleştiriye karşı 2 sayfa boyunca karşılıklı konuşuyoruz. Senin yazmadığın dönemlerde senin gibi düşünen arkadaşlarımız yazıyor. Ben niye sistemi eleştiriyorsunuz demiyorum.

Bu sistem olmamıştır ve senin şimdi örneklediğin gibi bu şekilde olmalıdır dediğin için lafına saygı duyarım. Çünkü sen burada eleştiriyorsun ve önerini söylüyorsun. Ancak o eleştirinin içinde ceza grubunda kısıtlama olmaz, biraz özgürlükçü olun diye eklersen ben buna karşıyım.

Kısıtlama olmazsa (bu kısıtlamalar haklıdır haksızdır demiyorum) adı ceza grubu olmazdı. Yani içinde ceza barındırması normal.

Bunu neden belirtme ihtiyacı hissediyorum çünkü sen belki evet ceza olmalı ama bu kadar sert olmamalı diye (spor alanını görmeyeyim ama diğerleri kaldırılsın) düşünebilirsin. Sanki normal bir gruba işkence ediyormuşuz gibi konu farklı yere kayınca belirtmek istedim.

William Rookwood
01.Mart.2012, 18:59
En azından bir listeye alınsaydı yeni sistem uygulanandığında cezamızı çekerdik. Neredeyse 1,1,5 aydır bekliyoruz belki ceza süremiz o kadar bile değil. Ben kişisel olarak yaptığım şeyden pişmanlık duydum yazdıktan sonra bir anlık tepkiden dolayı bir aydır bekliyorum. Tamam ceza verilmesi doğru karar ama ceza sürem bu kadar olmamasına rağmen aylarca beklememe anlam veremiyorum mesela. Ceza verilsede verilmesede ortalığı karıştıracak şeyler yazacağımı düşünmüyorum

ReaList
01.Mart.2012, 22:18
Hayır süreç anayasa çalışması gibi ilerliyor ve bu çok can sıkıcı. Verilecek altı üstü bir ceza, ekstra komisyon kurmaya, üzerine çalışmalar yapmaya gerek yok, Görende bunca adam cinayet işlemiş sanacak : ) Yolladıgım bazı mesajlarda değişiklik yapmak istiyorum öyle gerektiriyor, yani artık görevli arkadaşlara tekrar tekrar rica etmekten utanıyorum, Ne yazık ki süreci üzülerek takip ediyorum bu böyle olmamalı.

furkan58
01.Mart.2012, 22:22
Şike davasına döndü süreç yakında mahkemeye felanda çıkarız :)

LaigLeNoiR
01.Mart.2012, 22:40
Bir ceza aldıysanız bundan çıkmak istemenizi anlarız da kurallara göre bunun bir sınırı yok. Bu kadar tantanadan sonra bizde dedik ki bu kadar çok kişi isyan ediyor bakalım da uygun süre yazmaya çalışalım dedik. Sürekli tekrar etmenin pek bir anlamı yok.

DisCo
01.Mart.2012, 22:51
Arkadaşlar,

Süreçleri hep kendi açınızdan değerlendirdiğiniz için haklısınız. Benim beklentim sadece Turksportal içerisinde değil hayatın yaşanmışlığında da olaylara çift taraflı yaklaşabilmenizdir.

Sizin şuan yazdığınız bu eleştirilerle (altı üstü bir ceza, kararlaştırmaya ne gerek, belirleyin gitsin) ilgili olarak tek bir cevap verip içinden sıyrılabilirim. Bu öyle bir cevap olur ki sizin dediklerinizle bire bir örtüştüğü için karşılık verecek mantıklı yanıt bulamazsınız.

Altı üstü bir ceza ise biz zaten söyleyeceğimizi söylemiştik; "Bu işin bir süresi yoktur ve gerektiğinde cezaları kaldırırız" demiştik. Üzerinde konuşulmaya, düşünmeye gerek yok ise neden buna itiraz edecek bir konu açtınız. Neden bu cezayı beğenmediniz?

İşte bu nedenle üzerinde düşünülmesi gerekiyor. Yarın ben şunu yaptımda çok ceza geldi, yeter artık, işkenceye son, yaşasın işçi hakları denmemesi için bu sürecin ve bu cezaların üzerinde düşünülmesi gerekiyor.

Ceza süreleri neden bu kadar uzun sürdü derseniz onunla ilgili eleştirilere hak verebilirim. Ceza belirlene dursun bizim cezalar kaldırılamaz mı eleştirisi gelirse onu da mantıklı bulabilirim.

Ama bizim planlı gidişimiz üzerinden dalga geçilirse olayı oldu bittiye getirir ve bundan sonra eleştiri kısmına konu açan herkesle dalga geçerim. Bugüne kadar dediğimide yapmışımdır, bilinir.

Bekq
01.Mart.2012, 22:53
Forumun sadece %1'i bu ceza grubunda denilmişti ama konuya yazanları gördükten sonra en azından aktif üyelerin bir %30'unun bu grupta olduğunu düşünüyorum.

Süre olarak bir tarih belirlenecek fakat çok uzadı. Forumda Turnuvalardan süresiz banlanan yöneticiden 1 gün sonra tüm ceza alanların cezasının silindiğini görmüştüm. Birnevi genel af çıkmıştı ceza alan yöneticiden 1 gün sonra. Onda bu kadar hızlı karar veren yönetim bu olayda da aynı duruşu gösterse kimse birşey demezdi zaten.

sui generis
01.Mart.2012, 22:53
Ceza süreleri neden bu kadar uzun sürdü derseniz onunla ilgili eleştirilere hak verebilirim. Ceza belirlene dursun bizim cezalar kaldırılamaz mı eleştirisi gelirse onu da mantıklı bulabilirim.

ben de bunu diyorum. şimdi cezaları kaldırın. sonra ceza süreleri belirlendikten sonra kalan ceza süremiz varsa çekelim. yoksa 'biz isteyene kadar cezalısınız' demek kural değildir bence.

sarianet
01.Mart.2012, 23:04
Planlı gidişinizin ne olduğunu öğrenebilir miyim mesela bi sonraki planınız ne
yönetici dostlarım somut şeyler yazmaktansa kusura bakmayın lafı uzatıyorsunuz ve somut bir tek kelime yazmadınız. Bizim tek ricamız artık somut şeyler yazılması
şu kadar süre sonra bi anayasa çıkarıcaz
şu gün sizin hakkınızda bi hükü vericez yada öylece kalacaksınız
ama üzülerek görüyorum ki sadece savunmaya çekilip soyut şeylerle konuyu dolduruyorsunuz sizin bu işten çok önemli işleriniz de var bunun da farkındayım ama bu konu bahsettiğiniz kadar da abartılacak bir şey değil
yöneticiler bir araya gelseler en fazla bi saatte bitecek bi kurallar bütünü bu
lütfen birileri artık somut şeyler yazsın tek isteğimiz bu :)

DisCo
01.Mart.2012, 23:10
Dediğim gibi amaç mantıklı şeyler dışında farklı şeyler yazmaksa az çok benimde elimden geliyor.

En basitinden yazıyla somut şeyler yazılamaz. Neyse böyle şeyler bana göre değil.

Anayasa çıkınca zaten haberiniz olur çıkmazsa da yine konu açarsınız.

Ben soyut yazmaya devam edip süreci hızlandıracağımın sözünü yönetimin adına verebilirim.

Konu içerisinde amacının farkında olan ve bunu düzgün şekilde dile getiren arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Çünkü bir hayli az görülen bir olay bu.