Log in

View Full Version : [32. Hafta] Galatasaray - Trabzonspor

Pages : 1 [2]

Deus Dominus
26.Mart.2012, 01:29
Herşeyi tartışmışsınız da Fatih Terim'in oyun alanına girip hakeme esip gürlemesini bir kişi bile dile getirmemiş :) Ne güzel dünya, adım gibi eminim herhangi bir Anadolu takımının teknik direktörü olsaydı o durumda tereddütsüz oyun alanı dışına gönderilirdi. Buna Şenol Güneş'te hatta Carvalhal'i de dahil ederim. Ama Fatih Terim'e, ya da Aykut Kocaman'a etiketten dolayı güçleri yetmiyor. Tıpkı sahadaki futbolculara yetmediği gibi...
Ayrıca nannar usta eline sağlık, objektif bakabilen nadir insanlardansın şu forumda. Mehmet Batdal konusunda sana %100 katılıyorum. Tamamen tüketim toplumu olmuşuz, genç futbolcuları bile gözümüzü kırpmadan, acımasızca eleştirip, kullanıp atabiliyoruz. Bunu hem taraftarlar, hem kulüpler yapıyor.

sarianet
26.Mart.2012, 01:30
Sizinki yine iyi, Barış Özbek daha Trabzon formasını toplamda yarım saat giymiş değil.

trabzon için bu büyük şans :)

nannar
26.Mart.2012, 01:30
Engin'in mutlaka yeteneği vardır ancak hiçbir zaman Avrupa standartlarına çıkamaz çünkü mental olarak çok zayıf. Nerede top süreceğini,nerede adam geçip nerede pas vereceğini bilmiyor.

C h A o S
26.Mart.2012, 01:32
Bu maçta puan kaybettiysek bunun nedeni Fatih Terim'dir.O müthiş şal atkılarından birisini takmamıştı bu maçta:D

europeanconquer
26.Mart.2012, 01:37
Bu maçta puan kaybettiysek bunun nedeni Fatih Terim'dir.O müthiş şal atkılarından birisini takmamıştı bu maçta:D

Hava olmuş neredeyse 15 derece ne atkısı yahu ? :D :n:

Alicanfmfan
26.Mart.2012, 01:48
Herşeyi tartışmışsınız da Fatih Terim'in oyun alanına girip hakeme esip gürlemesini bir kişi bile dile getirmemiş :) Ne güzel dünya, adım gibi eminim herhangi bir Anadolu takımının teknik direktörü olsaydı o durumda tereddütsüz oyun alanı dışına gönderilirdi. Buna Şenol Güneş'te hatta Carvalhal'i de dahil ederim. Ama Fatih Terim'e, ya da Aykut Kocaman'a etiketten dolayı güçleri yetmiyor. Tıpkı sahadaki futbolculara yetmediği gibi...
Ayrıca nannar usta eline sağlık, objektif bakabilen nadir insanlardansın şu forumda. Mehmet Batdal konusunda sana %100 katılıyorum. Tamamen tüketim toplumu olmuşuz, genç futbolcuları bile gözümüzü kırpmadan, acımasızca eleştirip, kullanıp atabiliyoruz. Bunu hem taraftarlar, hem kulüpler yapıyor.

Mehmet Batdal'a da fazla yüklendik kabul ediyoruz. 90+4'te onu atsan galip geleceksin üstelik müsaitinde müsaiti ama gidip kaleciye vuruyorsun ee orada kim o pozisyonu kaçırırsa eleştirilir.

Yiğit'i eleştirmedik , Emre'yi eleştirmedik , Semih'i eleştirmedik. Demek iyi oynayan potansiyeli olan gençleri herkes görüyor ve biliyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2012, 01:49
Bir Trabzonlu Mustafa mi var yahu! Forumdaki butun GSlilere karsi tek basina cevap vermis, helal olsun :D

Bence bu maci unutun, gerci ders alinmali cunku kendine gelmeyip hakemle ugrasmaya devam edilirse daha cok puan kaybeder GS. Ne olursa olsun GS bugun iyi degildi ve uzatmalarda galibiyeti kacirmis gibi gorunse de 1 puani kapan GS oldu. Oyuncular cok formsuzdu bu gece. 2-3 kisi haricinde takim kotuydu.

Melo bu seneki formuyla gelecek sezon Juventusta kalir gibime geliyor. Kalmazsa da zengin bir talip cikabilir, kesenin agzini acarsa Aysal Bskn. orasini bilemem. Kotu oynadigi bir mac hatirlamiyorum, kesinlikle kadroda tutmali onu GS.

C h A o S
26.Mart.2012, 01:52
Şenol hocada baya karizma olmuş.
http://i.imgur.com/tLkeW.jpg

sarianet
26.Mart.2012, 01:53
eee adam yıllarca eleştirildi kıyafeti yüzünden olsun o kadar

nannar
26.Mart.2012, 01:55
ilk devre Trabzon oynadı ama ikinci devre dengedeydi maç aytaç :) 1 puana sevinmemiz mi yoksa üzülmemiz mi gerektiği gelecek hafta belli olur. ayrıca takım kötü olsa bile hakemin maçı dograma hakkı yok. takımı ayrı hakemi ayrı eleştirelim. takım bugün tutuktu, ama en tutuk olan isim hakemdi.

Bordo61Mavi
26.Mart.2012, 01:56
Simdi bizim en iyi hakemimiz bumu ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2012, 01:56
Dunya Kupasi 2002 de az ugrasmadilar saciyla adamin[Senol Hoca]. Ne gunlerdi be onlar. Ne abuk bir medyamiz var bizim yahu :n:

nannar
26.Mart.2012, 01:57
:D öyle gözüküyor. en iyisi bu diyorlar.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2012, 02:05
ilk devre Trabzon oynadı ama ikinci devre dengedeydi maç aytaç :) 1 puana sevinmemiz mi yoksa üzülmemiz mi gerektiği gelecek hafta belli olur. ayrıca takım kötü olsa bile hakemin maçı dograma hakkı yok. takımı ayrı hakemi ayrı eleştirelim. takım bugün tutuktu, ama en tutuk olan isim hakemdi.

Hakem %100 etken degildi macta GS icin. Hatta 1 puan icin de katkida bulundu :D Ama Terimin oyuna surdugu isimlere bakarak ne kadar caresiz kaldigini anlayabiliriz. Sabri Yigit MBatdal. Yerlerine girdikleri adamlar o derece kotu oynamislar ki baska cozum birakmamis. Terim de elinden geleni yapti maci cevirebilmek icin ama takim formsuzsa bir yere kadar. Son 15 dk mi neydi, kaleyi bulan sutlar arasinda ucurum vardi. Hic uretken olamadilar. Dedigin gibi onumuzdeki hafta Ordu maciyla hersey yerli yerine oturur. Elmander cok onemli, mutlaka takima donmeli. Yoksa isi cok zor GSnin.

Hani milli takim icin 2008 de yabanci basin tarafindan son otobus kalkmadan kazandik demeyin yorumu yapiliordu. Terim o turnuvadaki atmosferi butunuyle GS ye tasidi. Terim GS icin buyuk kazanc.

BleedingMoon
26.Mart.2012, 02:28
Şenol hocada baya karizma olmuş.
http://i.imgur.com/tLkeW.jpg

hoca'nın ceket hoşuma gitti. zevkli adammış.

DisCo
26.Mart.2012, 02:40
2 haftadır son saniyelerde takipçilerimize zor anlar yaşatıyoruz. Pozisyonlar nedeniyle inme indi inecek. Birde işin zevkli olan bu kısmına bakmak lazım.

Yoksa Galatasaray bu beraberlikle bir şey kaybetmedi. Ha 4,5'tan 5 ha 4 o kadar büyük bir kayıp değil yani. Beraberlik golü gelmeseydi o zaman büyük bir kayıp diyebilirdik.

Benim korkum bu süreçte aylardır uygulanmayan kararların uygulamaya sokulmasıdır. Galatasaray'ın haklı liderliğine ve belki de olma ihtimali bulunan haklı şampiyonluğuna gölge düşebilir. Sonra yıllarca yaptırım uygulanmasaydı şampiyon olamayacaktınız muhabbeti dinleyeceğiz.

Tabi benim adıma şampiyon olmamız önemli değil. Galatasaray sonuncu olsun ve Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a, alayına hep yenilelim ama Galatasaray'a Avrupa katılma hakkı versinler yeterli. Bu istek bir hayal olduğuna göre buna ulaşmak için şampiyonluk önem kazanıyor.

byariff
26.Mart.2012, 02:54
batdal"a yuklenmemek gerek tamam atamadi ama bu adam 12312 gundur oynamiyor burda hocanin hatasi var rierayi almaliydi.

Erman Toroğlu: "Ligde Galatasaray hariç her takımın özel hakemi var. Bu takım hala lider, helal olsun valla"

Bünyamin Gezer : Trabzonsporun attığı golde Alanzinho ya yapılan hareket kesinlikle faul değil

Bordo61Mavi
26.Mart.2012, 03:10
Erman Toroglu :D

Ictigi ickiye gore takimlari seviyor

Bordo61Mavi
26.Mart.2012, 04:45
“Orta saha ile ilgili hocamızla ciddi çalıştık. 'Selçuk ve Melo’ya üstünlük sağlarsak, Emre ve Engin’den onlara gelen yardımı kesersek orta sahanın üstünlüğünü alırız' diye konuştuk. Colman ve Alanzino’nın yardımı ile ilk yarıda üstünlüğü ele geçirdik. Maçın temposu da bu şekilde devam etti. Haftaya cezalı olmam ilginç. İki Fenerbahçe maçında da cezalı duruma düştüm. Fenerbahçe’ye karşı bir türlü oynayamıyorum. Bu da kaderin bir cilvesi”

Zokora'nin aciklamalari

Melo ve Selcuk daha iyi olsaydi bu maci GS kesin alirdi.

zemlinskis
26.Mart.2012, 06:36
Galatasaray'ın ne olursa olsun kazanması gereken bir maçtı. Saçma sapan bir defans hatası ve rakibin uyanıklığı sayesinde yedikleri gol olmasa bunu başarabilirlerdi. Maçın en dikkat çeken olayıysa Mehmet Batdal gibi daha devre arasında Bülent Korkmaz tarafından yetersizliği nedeniyle şutlanan bir adamın oyuna girmesi ve yüzde yüzlük bir gol kaçırmasıydı. Kendisinden ne bekliyordu ki Signor Terim ? Neden sahaya sürüldü anlam veremedim açıkcası. Puan farkının 7'ye inmesiyle heyecan katsayısı iyice artmış oldu. Playoff'lar müthiş geçecek gerçekten.

Suicider
26.Mart.2012, 13:16
24 yıl aradan sonra normal sezonu hiçbir derbi maçını kaybetmeden tamamlıyoruz.Buda önemli bir detay.

nannar
26.Mart.2012, 13:28
Harbi hiç kaybetmeden 3 galibiyet 3 beraberlik aldık dimi? :D

urwrdskkn
26.Mart.2012, 13:31
Harbi hiç kaybetmeden 3 galibiyet 3 beraberlik aldık dimi? :D

6 maç daha oynayacağız inşallah12 maçın hiç birinden yenik ayrılmayız gibime geliyor :)

nannar
26.Mart.2012, 13:36
Tam kadro oldugumuz sürece yenilmemek için savaşırız. ama tabi hiç yenilmeden tamamlarsak harika birşey olur

Bekq
26.Mart.2012, 13:44

Aykut Kocaman ne yapmış söyler misin bana? O adam ligin en sakin adamı. Aragones'ten sonra Fenerbahçe'ye gelmiş en sakin adam. Şu zamana kadar ne yapmışta hakem bir şey dememiş?

Bekq
26.Mart.2012, 14:12
http://www.dha.com.tr/trabzonspordan-cuneyt-cakira-tepki-sosyalmedya-son-dakika-haberi_290570.html

Benim anlamadığım 2 takımda hakemi rakibin lehine kararlar verdiği için suçluyor. Kim haklı, kim haksız :)

Deus Dominus
26.Mart.2012, 16:13
Aykut Kocaman ne yapmış söyler misin bana? O adam ligin en sakin adamı. Aragones'ten sonra Fenerbahçe'ye gelmiş en sakin adam. Şu zamana kadar ne yapmışta hakem bir şey dememiş?

Peki şöyle değiştireyim. Şampiyonluk yarışındaki büyük takımların teknik direktörlerine. Oldu mu?

William Rookwood
26.Mart.2012, 20:30
Zokora'nın Eboue yaptığı pozisyon direk kırmızı kart. Burak'ın golü resmen şaka gibi. Adam orada yatıyor Trabzonlu oyuncu frikiği kullanıyor. Hakem serbest vuruşu tekrarlamaıs lazımdı.

Tolga'nın Baros'a yaptığı pozisyon penaltı gibi duruyor daha detaylı bir açıdan bakmak lazım
Mehmet Batdal o golü atsaydı artık çok rahat yedeğe girerdi hem takıma 2 puan kaybettirdi hemde kendi şansını tepti.

Fearless Coward
26.Mart.2012, 20:32
Burak'ın golüne baktımda Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmişlerdi bu şekilde...Oyuncular durmuşken birden başlıyorlar ve golü atıyorlar :D Trabzon taktiği başka türlü atamazlardı zaten bende diyorum nasıl yedik...Ama bizimkilerde de hata var her şeye rağmen durmamamız lazımdı orada hemen geçmeliydi oyuncular yerlerine...

Bordo61Mavi
26.Mart.2012, 21:13
Zokora'ya direk kirmizi kartmi :D kotu alistiniz, ilk yaridaki maci hatirlayin oyle bi bedavadan kirmizi daha ciksaydida isiniz kolaylasaydi.

Uyduruk bir penalti
Oyundan atilmasi gereken no.8, Melo ve Eboue

No.8 macin basindan sonuna kadar bildiginiz Emre Belozogluydu, istedigi butun fauleri caldirdi buna ragmen bazi arkadaslarimiz gozleri halen doymamis.

Melo guzel alkislar tuttu, hakem bakmadimi gormedimi bilmiyorum artik

Eboue hakemi kolundan tutup dondurmesi. Sonra Fm tabiriyle "Eboue went down like he's been SHOT!" sonra yerden kalkip Olcani itmesi, sonra tekrar yere yatmasi :D

Trabzon baska turlu gol atamazmis :D Siz kotu oyununuza kilif uydurun, bakalim Sampiyonlar Liginde oyle hatalari kim affedecek. Herkes bizim gibi beceriksizlik yapamiyor, alacagimiz maci veriyorduk az kaldi

Yazmak istemiyordum cunki hakem 2 takim icinde kotu mac yonetti, ama ciddi sekilde sadece rakibi gorenler varki dogru yerleri bile gormuyorlar :)
.

byariff
26.Mart.2012, 21:50
Zokora'ya direk kirmizi kartmi kotu alistiniz, ilk yaridaki maci hatirlayin oyle bi bedavadan kirmizi daha ciksaydida isiniz kolaylasaydi.

burdan gerisini okumadim :)

http://d1203.hizliresim.com/v/u/3v1cf.jpg

sui generis
26.Mart.2012, 21:54
sence o yorumu dünkü maç için mi demiş önceki maç için mi ? cidden lafı nasıl anlıyorsunuz merak ediyorum. arkadaş orada ilk maçta kırmızı kart işinizi kolaylaştırdı demiş de ben mi yanlış görüyorum?

byariff
26.Mart.2012, 21:55
sence o yorumu dünkü maç için mi demiş önceki maç için mi ? cidden lafı nasıl anlıyorsunuz merak ediyorum. arkadaş orada ilk maçta kırmızı kart işinizi kolaylaştırdı demiş de ben mi yanlış görüyorum?

sen ya anlamadin yada anlamak istemedin :) maç 0-2 iken trabzon kirmizi gormus isimizi nasil kolaylastirdi anlatirmisin ?

RaSenGan
26.Mart.2012, 21:56
"İlk maçta olduğu gibi bu maçta da beleş bir kırmızı çıksaydı da işiniz kolaylaşsaydı " demek istemiş.Cümle tuhaf olmuş ben de ikinciye okuyuşumda anladım :D

sui generis
26.Mart.2012, 21:57
bence sen anlamadın. arkadaş orada bu maç için ilk maç gördüğü gibi kırmızı mı görsün istediniz diyor işinizin kolaylaşma kısmını bu maç için demiş, geçen maç için değil.

byariff
26.Mart.2012, 21:58
bence sen anlamadın. arkadaş orada bu maç için ilk maç gördüğü gibi kırmızı mı görsün istediniz diyor işinizin kolaylaşma kısmını bu maç için demiş, geçen maç için değil.

bende ilk maca gore dedim isimiz kirmizi gormeden once kolaylasmisti zaten 0-2 iken.

William Rookwood
26.Mart.2012, 22:05
Arkadan yapılan ve pozisyonu bozulan faullerde yüksek ihtimalle kırmızı kart çıkıyor

Bordo61Mavi
26.Mart.2012, 22:47
Turkce egitim gormedik biz anca okadar oluyor :)

Su cumlenin aynisini kurmak istedim.

Millet sari kart gerektirirmi diye soruyor siz kirmizi diyorsunuz :D

byariff
26.Mart.2012, 22:51
Turkce egitim gormedik biz anca okadar oluyor :)

Su cumlenin aynisini kurmak istedim.

Millet sari kart gerektirirmi diye soruyor siz kirmizi diyorsunuz :D

arkadas ben napim cumleyi yanlis kurmussun :D

Alicanfmfan
26.Mart.2012, 23:33
Onu bunu bilmemde , Zokora Oscar'a aday olursa şaşırmam. O nasıl düşüş öyle.

Nocna Mora
26.Mart.2012, 23:37
Verilen penaltı doğruydu. Giray'ın Necati'yi 2. yarıda indirdiği pozisyonda net bir penaltıydı. Zokora defalarca sarı kart görmeliydi. Özellikle Batdal'a takılır gibi yapıp kendini yere attığı zaman. Braga-Beşiktaş maçında kendini aldatmanın cezasını gördük. Hayatımda o maçı yöneten hakem kadar iyi bir hakem görmedim ben. O adamı izledikten sonra Cüneyt Çakır rezalet geliyor. Sacmasapan kararlar verdi. Trabzon aleyhine de yanlış kararlar verdi, Galatasaray aleyhine de ama Galatasaray aleyhine verdikleri sonuca etki edebilecek kararlardı. O yüzden Galatasaraylıların biraz daha sert eleştirmesi normal diye düşünüyorum.

Ayrıca Mehmet Batdal oyuna girdikten sonra oldukça etkiliydi. Maç eksiği ve tecrübe eksiği yüzünden atamadı o golü ama adama sorarlar be adam hiç mi şut çekmedin. :D Neyse güzel maçtı zaten. Play-offlar çok zevkli geçecek..

DisCo
28.Mart.2012, 15:41
Bizim gibi adamlar aylar sonra halı saha maçına çıksa boş kaleye atamayabilir.

Mehmet Batdal hiç antrenman yapmıyorsa golü kaçırmasını normal karşılarım. Antrenman yaptığı halde bunu kaçırıyorsa bana göre maç oynamamayla ilgisi bulunmuyor.

Bu hayatta herkese şut atmayı, turnike atmayı, servis atmayı öğretebilirsiniz. Zekasıyla öğrendiğini birleştiremediği sürece iyi olamaz. Barcelona - Granada maçında Messi'nin attığı 4. gole bakalım. Orada pas geldikten sonra koşuyu herkes yapar. Kaleciyi herkes geçerde o vuruşu herkes oraya yapmaz. Adam o kısa sürede açı dar, önüme savunma geldiyse yerden vurursam gol olmaz diye düşünüyor ve havadan gönderiyor. Savunmanın onu çıkarma şansı 0. Açın izleyin. Messi'yi büyük oyuncu yapan detay budur.

Top Mehmet Batdal'a gelirken seçtiği ayak yanlış (gol %90 bu yüzden kaçıyor kaleciye yetişme şansı veriyorsun) vuruşu yanlış (teknik değil iç vuruş yapması lazımdı) ama aynı yanlış ayakla yanlış vuruşu yerden değilde havadan yapsaydı yani sağa odaklanmış savunma ve kaleci birden bana doğru kayacak ben yerden vurursam gol olma oranı düşer havadan vurursam kimsenin müdahale şansı kalmaz diye düşünseydi Galatasaray bu maçı kazanmıştı.

Topa doğru yönel sağ ayağınla vur bakayım kaleci nasıl çıkarıyor. Yani Trabzon cephesi maç sonunda müthiş kurtardı dedi de bence Mehmet kaçırıyor kaleci kurtarmıyor.

http://f1203.hizliresim.com/v/w/3wcbn.jpg

http://f1203.hizliresim.com/v/w/3wcfl.jpg

uAburak89
28.Mart.2012, 15:57
Çok ama çok kötü oynadık. Ancak ne ilginçtir ki bu maçı bile 3 puan ile kapatabilirdik. Umursamaz, vurdumduymaz Mehmet Batdal'ı oyuna kurtarıcı diye alırsan olacağı budur..

Trabzonspor biraz daha becerikli olsaydı çok rahat 3 puan çıkarabilirdi, daha doğrusu Olcan ve Volkan demek lazım, geldiğinden beri en kötü maçını oynayan Eboue ve vasat Hakan Balta'nın üzerine biraz daha oynasalar işi bitirebilirdi, Engin ve Emre'nin savunma ile pek alakası yoktu çünkü bu maçta. Ortasahada kurdukları 3'e 2'lik avantaj da cabası. Elmander'in olmayışı çok etkiledi bizi, takımın daha doğrusu sistemin yarısından fazlası oldu bu sene Johan the King.

Hakem ilk yarı bizi yaktı, Trabzonspor'un golünden önceki pozisyonda faul falan yok bence, ikinci yarı ise bize çaldığı penaltı yanlış, el havada tamam ama adamın ayağından sekiyor bu durumda çarpma olarak yorumlanabilir diye biliyorum.

Takımda 2 maçtır gereksiz bir rahatlama var, en tehlikeleri haftalara yeni giriyoruz bu şekilde şampiyonluk hiç de kolay değil.

Trabzonspor
28.Mart.2012, 20:41
Çok ama çok kötü oynadık. Ancak ne ilginçtir ki bu maçı bile 3 puan ile kapatabilirdik. Umursamaz, vurdumduymaz Mehmet Batdal'ı oyuna kurtarıcı diye alırsan olacağı budur..

Trabzonspor biraz daha becerikli olsaydı çok rahat 3 puan çıkarabilirdi, daha doğrusu Olcan ve Volkan demek lazım, geldiğinden beri en kötü maçını oynayan Eboue ve vasat Hakan Balta'nın üzerine biraz daha oynasalar işi bitirebilirdi, Engin ve Emre'nin savunma ile pek alakası yoktu çünkü bu maçta. Ortasahada kurdukları 3'e 2'lik avantaj da cabası. Elmander'in olmayışı çok etkiledi bizi, takımın daha doğrusu sistemin yarısından fazlası oldu bu sene Johan the King.

Hakem ilk yarı bizi yaktı, Trabzonspor'un golünden önceki pozisyonda faul falan yok bence, ikinci yarı ise bize çaldığı penaltı yanlış, el havada tamam ama adamın ayağından sekiyor bu durumda çarpma olarak yorumlanabilir diye biliyorum.

Takımda 2 maçtır gereksiz bir rahatlama var, en tehlikeleri haftalara yeni giriyoruz bu şekilde şampiyonluk hiç de kolay değil.

İşte sevdiğim taraftar modeli.

Tamam hakem belkide alan'ın poizsyonunda hatalı ama bu maçın sonuca doğrudan hükmedecek bir hata değil.Ancak verilen penaltı %100 hatalı ve sonuca etki edecek bir hata.

DisCo
28.Mart.2012, 21:09
Penaltı %100 doğru bir penaltıdır.

Bekq
28.Mart.2012, 21:16

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=109418

UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg: "Cüneyt Çakır'la seminerde konuşmuştuk"

Cüneyt Çakır'ın 'Elit hakem' kategorisine yükselmesinde pay sahibi olan Uilenberg, o pozisyon hakkında "Elle oynama değil, çarpma" dedi.

Hakem Cüneyt Çakır'ın Galatasaray- Trabzonspor derbisinde bordo-mavili takım aleyhine verdiği penaltı günün tartışma konusu olurken, o pozisyon mercek altına alındı.

UEFA Hakem Komitesi üyesi ve Merkez Hakem Komitesi Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg, tartışılan pozisyonu tek cümleyle yorumladı ve "Vücudun, başka bir yerine çarpıp anında ele gelen top çarpmadır" dedi.

Bu pozisyona penaltı verilmeyeceğini de dile getiren Uilenberg, "Bu konuyu son seminerde irdelemiştik" dedi.

FIFA'nın Futbol Oyun Kuralları kitabının 113. sayfasında Kural 12'nin "Topu Elle Tutmak" başlıklı bölümüne göre, hakem şunları göz önüne almalıdır: Elin topa doğru hareketi, rakip ve top arasındaki mesafe, elin pozisyonu mutlaka bir ihlalin olduğu anlamına gelmez, elde tutulan bir cisim ile (ayakkabı, tekmelik vb.) topa dokunmak bir ihlal olarak değerlendirilir, atılan bir cisim ile topa vurmak da ihlal sayılır.

BUNLARA DİKKAT EDİN!
* El mi topa gitmiş, yoksa top mu ele çarpmıştır?
* Oyuncunun kolları "doğal" pozisyonda mıdır?
* Oyuncu kollarını kullanarak "vücudunu uzatmaya veya genişletmeye" çalışmış mıdır?
* Oyuncu, topun ele çarpmasından kaçınmış mıdır?
* Top, oyuncunun eline çarpmadan önce, uzun bir mesafe mi yoksa kısa bir mesafeden mi gelmiştir?
* Oyuncu, elini toptan kaçırabilmiş midir?

Trabzonspor
28.Mart.2012, 21:23

Kurallarda yazıyor arkadaş.Birsürü adamda yorumladı bunu.Zaten Berk'de koymuş bak onları oraya.

Corpus
28.Mart.2012, 21:24
* El mi topa gitmiş, yoksa top mu ele çarpmıştır? -- Top ele gitmiş.
* Oyuncunun kolları "doğal" pozisyonda mıdır? -- Hayır
* Oyuncu kollarını kullanarak "vücudunu uzatmaya veya genişletmeye" çalışmış mıdır? - El açık yani çalışmış oluyor sanırım.
* Oyuncu, topun ele çarpmasından kaçınmış mıdır? - Hayır
* Top, oyuncunun eline çarpmadan önce, uzun bir mesafe mi yoksa kısa bir mesafeden mi gelmiştir? - Kısa Mesafe
* Oyuncu, elini toptan kaçırabilmiş midir? Hayır

Durum 3-3 oldu sanırım :D Sonuç ne

meddah
28.Mart.2012, 21:27
4-2 oluyor.

Corpus
28.Mart.2012, 21:27
4-2 oluyor.

Hangileri legal hangileri illegal ?

Trabzonspor
28.Mart.2012, 21:28
* Oyuncu, topun ele çarpmasından kaçınmış mıdır? - Hayır dediysen üstünde konuşmaya değmez Zafer .O pozisyonda tüm dünya üzerindeki futbolcuları getir elini/kolunu çeksin kırk yıl kölesi olurum.

meddah
28.Mart.2012, 21:28
Hangileri legal hangileri illegal ?

1 ve 5 "penaltı değil", geri kalanlar "penaltı" sonucu veriyor.

europeanconquer
28.Mart.2012, 21:33
* Oyuncu, topun ele çarpmasından kaçınmış mıdır? - Hayır dediysen üstünde konuşmaya değmez Zafer .O pozisyonda tüm dünya üzerindeki futbolcuları getir elini/kolunu çeksin kırk yıl kölesi olurum.

Yere doğru kayarken ellerin havada giriyorsan o müdahaleye zaten gözünü karartmışsındır.Yani topa müdahale etme şekli yanlış sonucunda penaltı oluyor.

DisCo
28.Mart.2012, 21:35
Futbol önceden kodlanmış ve her seferinde aynısı gerçekleşen bir oyun değildir. Aktiftir ve neyin nasıl gelişeceğini önceden tahmin edemezsin.

O yüzden "Vücudun, başka bir yerine çarpıp anında ele gelen top çarpmadır" kuralı öyle anlamındaki gibi değildir. Zaten benim dediğim gibi olmasaydı bu yorumun devamında

* El mi topa gitmiş, yoksa top mu ele çarpmıştır?
* Oyuncunun kolları "doğal" pozisyonda mıdır?
* Oyuncu kollarını kullanarak "vücudunu uzatmaya veya genişletmeye" çalışmış mıdır?
* Oyuncu, topun ele çarpmasından kaçınmış mıdır?
* Top, oyuncunun eline çarpmadan önce, uzun bir mesafe mi yoksa kısa bir mesafeden mi gelmiştir?
* Oyuncu, elini toptan kaçırabilmiş midir?

bunlar yer almazdı.

"Vücudun, başka bir yerine çarpıp anında ele gelen top çarpmadır" olayını olduğu gibi alırsak adamın ayağındaki topa kayarken elleri mi de olabildiğince açarım. Ne de olsa top bana temas edeceği için oradan elime gelirse kural ihlali olmaz ve pozisyonu kesmiş olurum. Böyle bir şey olabilir mi?

O el normal durması gereken yerde durmalıdır. Eli istediğin gibi kullanıp kısa mesafede bana çarptı demekle olmaz.

Koskoca komite başkanından iyi mi biliyorsun diyeceksiniz. Hayır, o benden iyi biliyor.

Corpus
28.Mart.2012, 21:42

Oyuncunun müdahaleye gelirken kapalı gelmesi gerekmez mi Mustafa ? Ben o yüzden öyle düşündüm. Yoksa o saniyenin 5 te 1 inde olan olayda elini çekmesi zaten imkansız o konuda aynı fikirdeyiz .

Gncl1905
28.Mart.2012, 21:55
İşte sevdiğim taraftar modeli.

Tamam hakem belkide alan'ın poizsyonunda hatalı ama bu maçın sonuca doğrudan hükmedecek bir hata değil.Ancak verilen penaltı %100 hatalı ve sonuca etki edecek bir hata.

Sonuca etki etti işte.Daha pozisyona haklı olarak itiraz ederken başladınız gol attınız.Olmayan faul + hızlı başlama = gol.

O el göğe ulaşmışken penaltı verilmeyecekse penaltı çalınmasın bundan sonra :)

Trabzonspor
28.Mart.2012, 22:25
Hepinize toptan cevap vereyim.

Alanzinho Sabri biraz gerisinden geliyor topun önüne ayağını uzatıyor.Yani orda elimide açayım gelsin elimden dönsün diye bir düşüncesi olmaz.Gözününü karartıp aatladı ne demek ya?Alanzinho '* Oyuncu kollarını kullanarak "vücudunu uzatmaya veya genişletmeye" çalışmış mıdır?' şunu yapmak için açtığı koluna top ayağından sekip geldi.Buna penaltı verilmez!

Neyse bu olması gerekendi ama olmadı ve biz yine diğer 3 derbide ki gibi kaybettirildik.Kırmızı kart olmassa penaltı falan çıkıyor.Tek kartsız penaltısız maç oda Beşiktaş maçıydı onuda kazandık.Umarım hafta sonu Fener maçında da böyle olaylar yaşamayız.

Nocna Mora
28.Mart.2012, 22:29
Yahu adamın o topa öyle girmesi hata bi kere. O kol o kadar açık olmayacak arkadaş. O zaman savunma yaparken oyuncular kanattan adam karsılarken ellerini enayiler mi ki arkalarına koyuyorlar.

RaSenGan
28.Mart.2012, 22:33
Geçen derbi bile bittikten sonra bu kadar konuşulmadı kaç gün geçti hala konuşuyosunuz arkadaş :D

Alicanfmfan
28.Mart.2012, 23:24
Tamam top oyuncunun ayağından sekip geliyor , çarpma olarak nitelendirebiliriz. Ancak kabak gibi el olduğu için , değil bize aynı pozisyon ligdeki 17 takımıda olsa penaltıyı çalarlardı.