View Full Version : [32. Hafta] Fenerbahçe - Bursaspor
di canio
23.Mart.2012, 00:41
http://img819.imageshack.us/img819/1586/fenerbahebursaspor.png
sananes
23.Mart.2012, 00:42
Bursaspor son haftalarda daha iyi görünüyor ama ben bu seneki futbollarını beğenemedim bir türlü. Fark atarız.
Fearless Coward
23.Mart.2012, 00:51
Pinto reyiz ile Bursa bambaşka bir kimliğe büründü 5.'liğe geldiler birden...Gidişat çok iyi Fenerbahçe'ye karşı da 2 sezondur yenilmiyorlar bu saha da bunu devam ettirirler en kötü 1 puan alırlar diye düşünüyorum...Pinto reyiz de golünü atar 1-1 biter...
ReaList
23.Mart.2012, 00:53
Gittiğimiz zaman gol atabiliyoruz ama bi türlü salıvermiyor küçük enişteyi Aykut Kocaman, takımı yanlış yerde frenlemese kazanırız, aksi halde fıtıklık bir maç daha.
Corpus
23.Mart.2012, 00:56
Fenerbahçe taraftarı adına üzücü bir maç olabilir. Bursa son haftalarda hiçte kötü oynamıyor. Pinto Fenerbahçe savunmasına sorun yaratabilir. Çünkü seken topların çoğunu tamamlamak gibi bir yeteneği var. Beraberlik bekliyorum.
byariff
23.Mart.2012, 01:07
seyircisiz olcak etkiler maci , ben bursanin puan alcagina inaniyorum
SaLviO
23.Mart.2012, 01:12
3 1 kazanırız .
sow gol atar
Night_Mare17
23.Mart.2012, 01:13
Bursa'nın kazanmasını istiyorum fakat Fenerbahçe 2 farklı alır bence.
World Hollow o1
23.Mart.2012, 01:20
Galibiyet şart, sıkıntılı maç 1-0 2-0 biter gibime geliyor. Mağlup olunursa Şaşmamak gerek...
sarianet
23.Mart.2012, 01:24
Rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum taraftar yanımızda olmasa da baskı altında olmayacağı için futbolcularımız rahat oynayacaklardır kotamı rahatlatacak farklı bir galibiyet bekliyorum 3-0 4-0 5-1 gibi
William Rookwood
23.Mart.2012, 05:13
Fenerbahçe, son yenilgisini Bursaspor tarafından almıştı. Acaba bu evinde ki namağlup serisini Bursaspor bozabilir mi diye bir düşünce geldi aklıma. Belki olur belki olmaz ama kağıt üzerinde maçın favorisi Fenerbahçe olarak gözüküyor. O yüzden Fenerbahçe galibiyete daha yakın taraf gibi.
Deus Dominus
23.Mart.2012, 08:51
Beraberlik iyi sonuç olur Bursa'm adına, Fenerbahçe'nin futbolunu pek beğendiğimi söyleyemem ama iç sahada farklı oynuyorlar. Sürekli maçı domine eden bir futbol olmasa da skoru kendi lehlerine çevirmekte güçlük yaşamıyorlar. Takımım adına da son Ankaragücü ve kupa maçındaki oyun pek tatmin etmedi beni açıkçası. İnşallah futbol şansı da yanımızda olur, 90 dakikayı kazasız belasız atlatırız.
nannar
23.Mart.2012, 09:00
Fenerbahçe bu kez ilk golü bulunca geriye çekilmeyecektir. Fakat ilk golü kendi kalesinde görürse zor bir maç olabilir...İnşallah Bursa puan ya da puanlarla döner Kadıköy'den :)
attirson
23.Mart.2012, 10:20
Bursaspor bence kötü bir futbol sergiliyor.Artık bizim hiçbir şekilde puan kaybına tahammülümüz yok.3te3 yaparak playoff a gireriz diye tahmin ediyorum.Bu maçtan 3-1 4-1 gibi bir skor bekliyorum.
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Mart.2012, 18:42
Bursanin son haftalardaki formu yaniltici, fikstur avantajiyla ligde nispeten zayif rakiplerle oynadilar 5-6 haftadir. FB nin evindeki formuna bakilirsa banko FB. Ozan Ipek de kadroda olmayacak. Pinto cok moralli, Batalla-Pinto ikilisini iyi marke ederse gol de yemez FB. 2 ya da 3 farkli bir galibiyet olur FB adina.
RasAnt
23.Mart.2012, 19:51
Biletler bitmiş.
Yok artık ayıptır abi taraftarı olan var olmayan var bu kadarıda yapılmaz ama her maç dolu tribünler görmek zorundamıyız :D
Night_Mare17
23.Mart.2012, 20:04
Fenerbahçe taraftarının soyu Sabancı ailesinden geliyor galiba: D
World Hollow o1
23.Mart.2012, 20:11
@Night_Mare17; Biletler bedavaydı sanırım.
attirson
23.Mart.2012, 20:16
Yinede 52.000 kadının gelmesi büyük basarı.
World Hollow o1
23.Mart.2012, 20:18
Daha maç oynanmadı yahu nereden çıkarttın 52 bin kişinin geleceğini. :)
Bayan taraflarımız boş geçmiyor maçları :) Seneye 3-4 maç daha ceza alırsak artık onlarda tam bir tribün havasına girerler(organize tezahürat, koreografi vs.) :p
Pablo Batalla
23.Mart.2012, 21:18
Pinto oynadığı her maçta defansa hata yaptırır. :) Ozan'ın yokluğu tabii ki kötü fakat geriye Hakan Aslantaş çekilip Vederson sol ileride oynarsa fazla sorun olmaz.Ikı takımda galibiyete yakın.Bursaspor'un kazanması dileğiyle..
Bursaspor
23.Mart.2012, 22:31
En kötü 3-0 yeneriz. Bu maçtan galibiyetle ayrılırsak kupayı zorlamanın çok mantığı yok takım olarak 5-8 arasına asılmak daha mantıklı, ancak olası bir puan kaybında kalan maçlardan ziyade kupa maçına önem vermemiz gerekli.
TR.CaPTaiN
23.Mart.2012, 22:33
52 bin bileti sadece kadınların bitirmesi büyük olay. Ve bu olay her ceza aldığımızda tekrarlanıyor. Fenerbahçe'nin büyük kadın taraftarlarına helal olsun.
Deplasmandaki Bursaspor maçında çok iyi bir futbol oynamıştık. Bursaspor gibi tek amacı rakibi bozmak olmayan, kendisi de oynamaya çalışan bir takıma karşı biz de iyi oynarız diye düşünüyorum. Tahmin olarak; 4-1 alırız. Bursa'nın golünü Batalla atar.
attirson
23.Mart.2012, 22:38
Daha maç oynanmadı yahu nereden çıkarttın 52 bin kişinin geleceğini. :)
E biletler tükenmiş diyor arkadaş.Maksimum 2.000'i gelmez heralde.
TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Mart.2012, 22:40
En kötü 3-0 yeneriz. Bu maçtan galibiyetle ayrılırsak kupayı zorlamanın çok mantığı yok takım olarak 5-8 arasına asılmak daha mantıklı, ancak olası bir puan kaybında kalan maçlardan ziyade kupa maçına önem vermemiz gerekli.
Kupadan Avrupaya gitmenin yolu daha kolay gorunuyor. 3 mac kazanip kupayi alabilirsin. Playofftan ise bu 3 haftayi kayipsiz goturup ardindan yine 3 mac kazanarak gidebilirsin Avrupaya. Hatta FB 2. bitirirse ligi kupa finalisti olman yetecek Avrupaya gitmen icin.
Puan kaybı olası yani.İyi bari.
Mamadou
23.Mart.2012, 23:35
Dominik Cumhuriyeti ile oynamayacaksınız. Fenerbahçe ile oynayacaksınız ve maç Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe'yi son 3 sezondur sahasında üç farklı yenebilen bir takım hatırlamıyorum. Biraz gerçekçi olmak lazım. Fenerbahçe zorlansa da kazanmasını bilir. Bursaspor'un alacağı en iyi sonuç beraberlik olur.
attirson
23.Mart.2012, 23:40
Dominik Cumhuriyeti ile oynamayacaksınız. Fenerbahçe ile oynayacaksınız ve maç Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe'yi son 3 sezondur sahasında üç farklı yenebilen bir takım hatırlamıyorum. Biraz gerçekçi olmak lazım. Fenerbahçe zorlansa da kazanmasını bilir. Bursaspor'un alacağı en iyi sonuç beraberlik olur.
Vay be Fenerbahçe'li olmayan biri bu kadar objektif yaklaştı helal valla. :D
Bursaspor
23.Mart.2012, 23:45
3-0 benim için makul bir sonuç 5-0'da olabilir 0-5'te olabilir şayet puan kaybı olursa kupaya asılması daha doğru takım için, olası bir galibiyetle de 5-8 arasındaki playoff için iyi bir puan farkı yakalanabilir. Her türlü avantaj bu maçın skoruna bağlı bizim açımızdan.
Bir maç hiç olmazsa Basser'i sağ açık ya da Vedo'yu sol açık denese diyorum ama denemeyeceğinden fazlasıyla eminim. O yüzden Ozan dışında sabit kadromuzla sahada oluruz. İnsan biraz değişiklik arıyor ama yapacak bir şey yok.
Kadıköy'de son senelerde bariz bir üstünlüğümüz var. Bu yanımızda olacaktır, belki bir sürpriz yapıp ikili forvetle oynasak daha verimli olabiliriz ama ikili forveti taşıyacak ortasaha kapasitemiz henüz yok.
Bence herkes istediği yorumu yapmakta serbest. Mesela Fenerbahçe'nin rakibi kim olursa olsun hep o kazanacak diye ankette oy verenler var. Her hafta aynı bu kişiler. 2010'un şubat ayından beri Kadıköy'de yenilmiyoruz. Mantıken ters bu ama düşüncedir tabii ki. Saygı duymak lazım. Olur mu olur. Futbol bu. :)
Bursaspor
24.Mart.2012, 00:01
Şöyle söyleyeyim 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'yi yendikten sonra Fenerbahçe 24 lig maçında yine hiç yenilmemişti, bu seriyi 2007-2008 sezonunda 2-0'lık skorla bozmuştuk. 2009-2010 sezonunda da en son 3-2'lik skorla biz yenmiştik. O günden beri Fenerbahçe yine kendi sahasında 38 maçtır kaybetmiyor ve şimdi yine bizle oynuyor.
Aynı mantıkla neden aynısı olmasın ?
sui generis
24.Mart.2012, 00:03
aynısı olabilir tabi ama en az 3-0 demek biraz komik kaçıyor. dediğiniz gibi sadece olabilir.
RaSenGan
24.Mart.2012, 00:05
Bence herkes istediği yorumu yapmakta serbest. Mesela Fenerbahçe'nin rakibi kim olursa olsun hep o kazanacak diye ankette oy verenler var. Her hafta aynı bu kişiler. 2010'un şubat ayından beri Kadıköy'de yenilmiyoruz. Mantıken ters bu ama düşüncedir tabii ki. Saygı duymak lazım. Olur mu olur. Futbol bu. :)
Beni tarif ettin :D Ama size özel değil Beşiktaş maçlarında da yapıyorum bunu :D
attirson
24.Mart.2012, 14:56
Gökhan Gönül maç kadrosuna alınmamış.
ReaList
24.Mart.2012, 15:25
Gökhan'ın alınmaması konusunda çeşitli söylentiler dolaşmakta. Şunları toparlayıp bi değerlendirme yapalım : )
Hocanın şahsi kararıdır
Kimse bişey diyemez sonuçta takımın hocası.
Sarı kart ceza sınırında ondan alınmadı
Adam Galatasaray maçı öncesi aynı durumdayken Ankaragücü maçında 11 çıkmıştı.
Sakatlığı nüksetmiş olabilir
Evet tedbir amaçlı alınmamış olabilir.
Son haftalarda kötü oynuyor ondandır
Eğer öyle bir standart olsaydı Ziegler'i bırakın kadroya almamayı, çoktan göndermiştik
Çok şımardı biraz burnu sürtsün
Takımda Alex'ten sonra gelen en efendi adam.
vs.
Gökhan'ın alınmaması konusunda çeşitli söylentiler dolaşmakta. Şunları toparlayıp bi değerlendirme yapalım : )
Hocanın şahsi kararıdır
Kimse bişey diyemez sonuçta takımın hocası.
Sarı kart ceza sınırında ondan alınmadı
Adam Galatasaray maçı öncesi aynı durumdayken Ankaragücü maçında 11 çıkmıştı.
Sakatlığı nüksetmiş olabilir
Evet tedbir amaçlı alınmamış olabilir.
Son haftalarda kötü oynuyor ondandır
Eğer öyle bir standart olsaydı Ziegler'i bırakın kadroya almamayı, çoktan göndermiştik
Çok şımardı biraz burnu sürtsün
Takımda Alex'ten sonra gelen en efendi adam.
vs.
Bence sakatlığı nüksetmiştir. Yoksa sanmıyorum kadroya alınmayacağını.
Yok eğer bunların dışında bir şey için kadroya alınmıyorsa Gökhan Gönül, Aykut Kocaman kulüpteki kredisini öğrenmek istiyor diye yorumlayabilirim sadece.
Deus Dominus
24.Mart.2012, 17:17
İlk 3 makul sebepler, 4 ve 5'e hiç girmemek lazım Aykut Kocaman'ı geçtim hiç bir teknik direktörün kolayca vazgeçebileceği bir isim değil Gökhan. İki maçtan birisini seçmeniz gerekse iç sahada oynanacak Bursaspor maçını mı seçerdiniz, yoksa deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçını mı? Birde ekleme, Ozan İpek büyük ihtimalle oynayamayacak karşılaşmada, Wederson'un oynaması bekleniyor.
Bordo61Mavi
24.Mart.2012, 17:51
Fenerbahce farka gidecek, gitmesinide istiyorum.
Gokhani bize saklamislardir :) Ozan'da yoksa Bursada zaten sorun olmaz orasi
Night_Mare17
24.Mart.2012, 17:55
Fenerbahce farka gidecek, gitmesinide istiyorum.
Gokhani bize saklamislardir :) Ozan'da yoksa Bursada zaten sorun olmaz orasi
Sizde kendinizi Fener'e saklayın çok büyük bir iyilik olur :n: :n:
Bordo61Mavi
24.Mart.2012, 18:01
Sizde kendinizi Fener'e saklayın çok büyük bir iyilik olur :n: :n:
Gs'ye yenil, Fb'yi yensen ne olur :) ya hep ya hic benim icin, playoffta bi amacimiz olmali.
Sarı kart sınırında Gökhan. Bursa sol kanatı kullanamıyor, Orhan Bursaspor'u kaldırabilir ama Trabzonspor maçında doğru olmaz.
sananes
24.Mart.2012, 19:37
Sarı kart sınırını dert ediyor olsaydı hoca Ankaragücü maçında oynatmazdı Gökhan'ı. Eğer cidden sarı kart yüzünden oynatmıyorsa da enterasan bir düşünce yapısı var Aykut Hoca'nın.
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 19:38
''Bursa sol kanadı kullanamıyor'' Neye dayanarak söylendi anlaması güç :D Ozan yoksa Vedo vardır.Arkasında da Hakan.Vederson o kanatta fırtına gibi eserse şaşmayın.
sananes
24.Mart.2012, 20:00
Muhabbete dahil olmak istemem ama Vederson berbat ötesi bir oyuncudur benim şahsi görüşüme göre. Hele bir de önde oynarsa genç takımdan bir sağ bek bile savunabilir kendisini.
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 20:04
Kanımca yanlış düşünüyorsun.Vederson ileriye çıkmayı seven bir oyuncu lakin geri dönmektede sıkıntı çekiyor.Bu maçta arkasında Hakan olunca ileriye daha fazla yoğunlaşıp Ertuğrul Hoca'nın verdiği görevi yerine getireceğini umuyorum.
sananes
24.Mart.2012, 20:06
Evet ama yıllarca Fenerbahçe'de izlediğim Vederson da önde oynamak için yeteneği eksik bir oyuncu.Gerçi ben Andre Santos'tan beri kimseyi beğenemiyorum :) ama yinede Vederson'dan çekindiğimi söyleyemem.
ReaList
24.Mart.2012, 20:08
Emre'de yedekmiş Selçuklu-Cristianlı über ortasahamız ile keyifli bir maç izleyeceğiz sonunda (!)
sananes
24.Mart.2012, 20:10
Emre'de yedek miymiş? Hım hoca oyuncularımız dinlendiriyor demekki,3 günde 1 maç oynadığımız zamanlarda en kolay maçlarda bile dinlendirmek aklına gelmemişti gerçi ama.
sarianet
24.Mart.2012, 20:11
ankaragücü maçıyla bursa maçının atmosferini neden bir tutuyorsunuz ankaragücü bi antrenman maçı gibiydi risk çok azdı ama bursa maçında her an her şey olabilir o yüzden kadroya almamıştır.
ReaList
24.Mart.2012, 20:12
11:Volkan, Bekir, Yobo, Orhan, Ziegler, Mehmet, Cristian, Selçuk, Stoch, Alex, Sow.
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 20:16
Ertuğrul hoca çok iyi düşünmüş defansa Ibrahimle Serdarı koymuş.Ikıside hızlı umarım Sow'a nefes aldırmazlar.
ReaList
24.Mart.2012, 20:17
Emre'nin oynamamasına eyvallah ama sezon başındandır bu adamın yerine bir alternatif yaratamadı mı bu teknik heyet ? Devre arasında bir transfer yapamadı mı o bölgeye ? Kusura bakmayın ama Şampiyonluğa oynuyorsanız ve en iyi adamınızın alternatifi, kadrodaki en kötü adamsa 9 puan farka yarabbi şükür demeniz lazım.
sananes
24.Mart.2012, 20:20
Takımın en formsuzları Mehmet-Ziegler-Cristian ama bir bu adamlar kesik yemiyor. Ayıptır ayıp yeter artık saçmalamaları Aykut Hoca'Nın.
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mart.2012, 20:27
Niye tek kanatla oynariz anlamis degilim. Orta ikiliye guvenemiyor ki sag acik koyamiyor 11 e. Halbuki kupa macindaki gibi cift kanatla oynasa cok daha etkili olabilir FB. Dia-Stoch ya da Caner-Stoch birlikte kullanildiginda hep olumlu sonuc aldi FB. Urkek oyundan vazgecmeli bence Aykut Kocaman artik.
ReaList
24.Mart.2012, 21:37
Bu takım basit bir takım degil
Bu takım korkak oynayacak takım degil
Haftalardır dökülüyor su ziegler ve topuz
Sen bir de bunların yanına Selçuku koyuyorsun
Bu takımın böyle korkak bir zihniyetle ıdare edilmesi gerçekten kabul edilir gibi degil
32 haftadayiz ve oynadıgımız futbola, tutturdugumuz standarta bakınca umut diye bir sey kalmıyor içimde
SaLviO
24.Mart.2012, 21:40
kaptan yazdı 1 0
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 21:40
Bu Ibo beni deli eder abi ya
Alex attı fener yeniyor.
RaSenGan
24.Mart.2012, 21:43
Bize attığı gibi attı Alex :) Golü yemese Bursa atabilirdi bir tane fena da oynamıyorlardı.Ayrıca maçın başında Sow'un sarı kartını es geçti bence hakem.Resmen saldı kendini yere :) Kadınların sesi kafamı şişirdi :D
SaLviO
24.Mart.2012, 21:45
iyi oynuyoruz orta sahadaki iki oyuncuda aynı tip oyunca oyun alexin ayağına bakıyor biraz.
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 21:46
10. Dakikada Serdar Aziz'in golü ofsayt gibi gelmedi arkadaşlar, sizce ofsayt mi o pozisyon?
byariff
24.Mart.2012, 21:46
ilk yari 0-1 bitti alex yine cok guzel atti. genel olarak bakarsak maç ortada geçiyor birde macin baslarinda bursasporun bi ofsayt pozisyonu vardi sanki degildi gibi nese 2.ci yari umarim guzel mac olur
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mart.2012, 21:47
Maci dusuk kalitede izliyorum, o yuzden topun nereye gittigi pek gorunmuyor ama Alex orda topa vurduysa kesin gol olur dedim. Sezon biterken yine gollerine basladi Alex. Cok formda, bu adam olsa bir dert olmasa bir dert :) Izlemesi cok keyifli, gittiginde cok ozleyecez.
SaLviO
24.Mart.2012, 21:47
ofsayttı o pozisyon
Deus Dominus
24.Mart.2012, 21:48
Yok arkadaş Alex futbolu bırakmadan bize huzur yok... Olağanüstü bir adam. Onun seviyesinde oyuncu gelmedi, gelmezde.
Serdar Aziz'in pozisyonunda benimde kafamda soru işareti kaldı. Tamda çizgi üzerinde pozisyon, pasif ofsaytta bir Bursaspor'lu oyuncu hariç hepsi aynı hizada. Hakem doğru yer alamamış.
Önder HOCA
24.Mart.2012, 21:48
alex sen nasıl bir oyuncusun
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 21:50
Herneyse.. ikinci yarı daha farklı bir Bursaspor görürüz umarım.
Önder HOCA
24.Mart.2012, 21:51
banada ofsayt yok gibi geldi
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mart.2012, 21:51
Ofsayt pozisyonunu merak ettim, goruntuyu ekleyebilen olursa cok guzel olur.
sarianet
24.Mart.2012, 21:54
Boşuna KrAleX Demiyoruz :D
Ofsayt pozisyonu çok ince. Yani tekrarına bakmama rağmen karar veremedim. Sanki azıcıkta olsa bir ofsayt var gibi. Ofsayt olsun/olmasın bizim bile tekrardan zor anlayacağımız pozisyonda hakemi eleştirmek yanlış olur.
attirson
24.Mart.2012, 22:15
Bence Emre ve Gökhan'ın oynamaması iyi oldu Trabzon deplasmanına dinç gidicez.Bu arada Alex nasıl bir adamsın ya... Ligin tartışmasız en iyi oyuncusu.Orhan'da bu maç kendini gösteriyor iyi bir yedek bence Orhan haksız elestiriler geliyor ama iyi bir yedek.
attirson
24.Mart.2012, 22:18
Nazara geldi Alex.Sabriliği tuttu. :D
goosfraba
24.Mart.2012, 22:20
43 bin dişi kanarya var stadda.
helal olsun.
ReaList
24.Mart.2012, 22:20
Gol yemeden oyuna müdahale etmeyecez herhalde
ReaList
24.Mart.2012, 22:21
Derken sonunda (:
attirson
24.Mart.2012, 22:24
Sestak'ın pozisyonunda Allah korudu desek yeridir heralde.
byariff
24.Mart.2012, 22:24
Bursanin top yine direkte patladi
attirson
24.Mart.2012, 22:28
Yobo oyundan düştü gol yemessek iyidir.
sananes
24.Mart.2012, 22:48
Böyle 3 puandan memnun olan Fenerbahçe'linin Fenerbahçe'liliğinden şüphe duyarım,çok teşekkürler Aykut Kocaman.
Pablo Batalla
24.Mart.2012, 22:50
Hakemler artık daha dikkatli olsun orda Reto Ziegler'in eline çarptı birşey yok, Fenere olsa bal gibi penaltı olur.Her hafta aynı senaryo bıktık artık bunlardan.
En kötü senaryo böyle olur.
attirson
24.Mart.2012, 22:51
Böyle 3 puandan memnun olan Fenerbahçe'linin Fenerbahçe'liliğinden şüphe duyarım,çok teşekkürler Aykut Kocaman.
Artık bu zaman şov zamanı değil 3 puanı alalım yeter zamanı.Sonuçta rakibimizde mahalle takımı değil.
Bu arada kendi evimizde yenilmeme serimiz 39 maç oldu.İnşallah 40 maç yapıcaz Antalyaspor karşılaşmasıyla.
byariff
24.Mart.2012, 22:52
Bursasporun pozisyonu penaltimiydi arkadaslar ? sagolsun ligtv 1 kez bile gostermedi pozisyonu zieglerin eli açikti iste kolunami degdi omzunami bilmiyorum birsey diyemicem , mac cok vasat geçti bana gore 2 takimda ortada bir futbol ile oynadi tebrikler fenerbahce
Kazanılan 3 puan var. Evet güzel hoş. Peki oyundan kaç kişi memnun?
Her fırsatta Play-off var diyen Aykut Kocaman 5 puanlık fark ile Play-off'a girince biz bunu hesaplayamamıştık mı diyecek?
2 Senedir rahat izlediğimiz maçlar bir elin parmaklarını geçmez.
goosfraba
24.Mart.2012, 22:54
Artık bu zaman şov zamanı değil 3 puanı alalım yeter zamanı.Sonuçta rakibimizde mahalle takımı değil.
Bu arada kendi evimizde yenilmeme serimiz 39 maç oldu.İnşallah 40 maç yapıcaz Antalyaspor karşılaşmasıyla.
bu oyunla bugün 3 puan alırız, ama yarın çok 3 puanlardan oluruz.
Deus Dominus
24.Mart.2012, 22:55
Göstermez arkadaş göstermez, büyük dedikleri takımlardan birinin aleyhine olsa 40 kere göstermişti. Penaltı da gitti, ofsayt nedeniyle golde... Yine iyi oyun yetmedi kazanmamıza, şu futbol şansı hiç mi yanımızda olmayacak... Sahada Emre ile Gökhan olsa bu kadar aciz kalmazdı Fenerbahçe ama şunu söylicem kimse de kızmasın gücenmesin, Alex olmasa şu toplanan puanın yarısını zor toplardı Fenerbahçe. Çok büyük oyuncu.
attirson
24.Mart.2012, 22:55
Biz Bursaspor'a karşı deplasmanda daha rahat oynuyoruz nedense kendi sahamızda zorlanıyoruz her maç.
furkan58
24.Mart.2012, 22:57
3 puan ama oyun iç açıcı değil gerçi alıştık artık yapcak bişey yok .
Ziegler pozisyonunda elini içeri çekiyor bence penaltı değil ama tartışmaya açık .
attirson
24.Mart.2012, 22:58
bu oyunla bugün 3 puan alırız, ama yarın çok 3 puanlardan oluruz.
Artık ligin son anları zaten hani yarını düşünücek zaman değil.Tabiki bende memnun değilim Aykut Kocaman'ın oynatma tarzından ama yapacak bişey yok.Ne olursa olsun adam vazgeçmiyor korkaklıktan.Bu yüzden aldığımız 3 puana şükredip oturucaz.
sananes
Sezon başı form tutma dönemi iyi futbol beklenmez
Devre sonu artık kazasız belasız bitirelim iyi futbol beklenmez.
Sezon sonu artık herşey çok kriitik iyi futbol beklenmez.
Ne büyük şeymiş bu iyi futbol arkadaş! İstediğim iyi futbolda değil koskoca Fenerbahçe'nin maç boyunca kaleyi bulan 1 şutu var...siz buna razı olabilirsiniz ama ben olmuyorum,yıllarda geçse bu zihniyeti eleştireceğim.
Night_Mare17
Fenerbahçe yine ekstra golle maçı kazandı. Tebrikler.
TR.CaPTaiN
24.Mart.2012, 22:59
Hocamızın Cristian aşkı Emre'nin kesik yemesine sebep oldu ya; sözün bittiği noktadır. Aykut hocadan şans bulma şartları arasında mücadele etmemek, yanından geçen oyuncuyu izlemek gibi kriterler var galiba. Trabzon maçını düşünerek dinlendirdi desen olmaz. Çünkü Emre zaten kupa maçında yoktu. 1-0 kazandık ama genel durumdan memnun değilim.
Alex gibi bir oyuncuyu izleme fırsatı yakaladığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
attirson
24.Mart.2012, 22:59
Sezon başı form tutma dönemi iyi futbol beklenmez
Devre sonu artık kazasız belasız bitirelim iyi futbol beklenmez.
Sezon sonu artık herşey çok kriitik iyi futbol beklenmez.
Ne büyük şeymiş bu iyi futbol arkadaş! İstediğim iyi futbolda değil koskoca Fenerbahçe'nin maç boyunca kaleyi bulan 1 şutu var...siz buna razı olabilirsiniz ama ben olmuyorum,yıllarda geçse bu zihniyeti eleştireceğim.
Aykut Kocaman'dan belki şu forumda en memnun olmayan benimdir ama yapacak bişey yok işte bizide alıştırdı bu korkak futboluna 3 puanı alalım yeter diye izliyorum maçları.Artık geçtim o şov işlerini.
sui generis
24.Mart.2012, 23:00
Fenerbahçe yine ekstra golle maçı kazandı. Tebrikler.
Alex'in varlığına alış bence :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Mart.2012, 23:01
Göstermez arkadaş göstermez, büyük dedikleri takımlardan birinin aleyhine olsa 40 kere göstermişti. Penaltı da gitti, ofsayt nedeniyle golde... Yine iyi oyun yetmedi kazanmamıza, şu futbol şansı hiç mi yanımızda olmayacak... Sahada Emre ile Gökhan olsa bu kadar aciz kalmazdı Fenerbahçe ama şunu söylicem kimse de kızmasın gücenmesin, Alex olmasa şu toplanan puanın yarısını zor toplardı Fenerbahçe. Çok büyük oyuncu.
Alex tam bir paradoks. Kesin bir sey soylemek mumkun degil bu konuda. ALexten dolayi gelen takim olarak hantal bir oyun yapisi var ama her maca da damgasini vuruyor ve bu kotu oyun makyajlanmis oluyor. O olmazsa da farkli bir sistemle daha efektif olunamayacaginin kimse garantisini veremez. Alex kadroda oldugu surece onunla devam etmek zorundayiz.
Night_Mare17
24.Mart.2012, 23:01
Alex
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/542102_10150754339385269_218864095268_12207248_685 329223_n.jpg
Night_Mare17
24.Mart.2012, 23:02
Alex'e lafım yok zaten adam otomatiğe bağlıyor kişliği , futbolu harika şu an 22 - 23 yaşında olsa Real Madrid'de oynardı.
sarianet
24.Mart.2012, 23:03
Rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum taraftar yanımızda olmasa da baskı altında olmayacağı için futbolcularımız rahat oynayacaklardır kotamı rahatlatacak farklı bir galibiyet bekliyorum 3-0 4-0 5-1 gibi
hangi kafayla yazdım ben bu mesajı :D
Homer J.S
24.Mart.2012, 23:05
Bu Hagi'nin Galatasaray'ı defalarca ipten alması gibi bir şey. Yanlış bi şey söylememiş ekstra golle kazandınız ama başka bir maçta bu kadar şanslı olmayabilirdiniz.
furkan58
24.Mart.2012, 23:05
hangi kafayla yazdım ben bu mesajı :D
Valla abi bende o mesajını görünce bi duraksadım ama ahmet abim biliyodur bişiler yazar dedim :n:
Bu Hagi'nin Galatasaray'ı defalarca ipten alması gibi bir şey. Yanlış bi şey söylememiş ekstra golle kazandınız ama başka bir maçta bu kadar şanslı olmayabilirdiniz.
Fenerbahçe - Bursaspor maçı ve Hagi
Hmmm
sui generis
24.Mart.2012, 23:07
o golü atmamış olsak yine böyle yaslanmazdık. Aykut hoca böyle istiyor. o gol olmasaydı başka bir golle yine kazanacaktık.
furkan58
24.Mart.2012, 23:07
Alex10.com.br @Alex10combr
Bizi desteklemeye gelen 43.000 kadin ve cocuk taraftarlarimiza cok tesekkurler.
Deus Dominus
24.Mart.2012, 23:19
FM oynama isteğimi arttıran bir karşılaşma daha :D Şimdi giricem Bursaspor'la başlıcam bir kariyere, ilk işimde tazminatlarının ne kadar olacağına bakmaksızın Turgay ve Vederson'u kovmak olacak :D
Alicanfmfan
24.Mart.2012, 23:20
Fenerbahçe'de direkler yine iş başında. :D
goosfraba
24.Mart.2012, 23:22
Fenerbahçe'de direkler yine iş başında. :D
direklere teşvik primi verdik :D
furkan58
24.Mart.2012, 23:26
Sonra Fenerbahçeliler neden ceza aldı oluyor :)
Az önce kuzenim aradı. Tezahüratlarımız size geldi mi diye. :D Çoğunu duyduğumu söyledim.
Bu arada ofsayt pozisyonunu gol sandınız mı diye sordum; "Hakemin elini kaldırdığını gördük" dedi. Harbi harbi çözüyorlar bayanlarımız bu işi. :p 2-3 maça Amigo Ayşe, Amigo Fatma falan görmeye başlarız. :D
Allah bence bize sabır versin 2 maçta gördükleriyle bu kadar çabuk gaza gelenler yüzünden.
ReaList
24.Mart.2012, 23:40
Gol goldür ekstrası, şansı, balı olmaz. Biz derbilerde taça gidecek topun adamın kafasına çarparak gol olduğuna da gördük, futbolda her şeye yer vardır.
Bugün Fenerbahçe iyi değildi ama Bursaspor daha kötüydü, bu da skoru şekillendirdi. Geçen sene 0-0 biten maça veya önceki sene 2-3 biten maça bakıyoruz iki takım da gücünden baya bir güç kaybetmiş.
C h A o S
24.Mart.2012, 23:41
Bugün Bursa'nın şansı yaver gitse 3 puanı çıkarabilirlerdi.Kadıköy'de seri devam etti.
Kadıköy'de bi takım fena patlayacak ama hangi takım onu merak ediyorum.
Aslında maçın skoruna göre değerlendirme yapmak saçma. İlk golü biz değilde Bursa bulsaydı şuan 2-1 ya da 3-1'lik galibiyetimizi konuşuyor olurduk.
Daum'u kovalayan taraftarlar birebir aynı taktiği oynayan Aykut Kocaman'a nasıl tahammül ediyor hiç anlamıyorum. Kaşı, gözü için mi?
sui generis
24.Mart.2012, 23:47
Aykut Kocaman olduğu için.
furkan58
24.Mart.2012, 23:50
Aslında maçın skoruna göre değerlendirme yapmak saçma. İlk golü biz değilde Bursa bulsaydı şuan 2-1 ya da 3-1'lik galibiyetimizi konuşuyor olurduk.
Daum'u kovalayan taraftarlar birebir aynı taktiği oynayan Aykut Kocaman'a nasıl tahammül ediyor hiç anlamıyorum. Kaşı, gözü için mi?
Aykut Kocaman olduğu için.
Arkadaş yeterince açıklamış :)
World Hollow o1
24.Mart.2012, 23:51
Galibiyet şart, sıkıntılı maç 1-0 2-0 biter gibime geliyor. Mağlup olunursa Şaşmamak gerek...
:p.................
Deus Dominus
24.Mart.2012, 23:53
Her sonucu yazmışsın ama, 1-0 2-0 bitebilir, mağlup olabiliriz :D Tam bizim tv yorumcularının maç tahminleri gibi
World Hollow o1
24.Mart.2012, 23:54
Berabere biter yazmamışım?
ReaList
24.Mart.2012, 23:57
Bugün Alex gerçekten de bir lider gibi oynadı. Geçen sezon Üst üste ligde alınan başarısız sonuçlar, Şampiyonlar liginden,Avrupa liginden,Tr kupasından elenmeyle geçen süreçlerin ardından da aldığı o sorumluluk ve ortaya çıkan sonuç bir bakıma Aykut Kocaman'ı battığı çukurdan yukarı çıkarmıştı.
Aykut Kocaman o başarısız süreçten belli ki ders almamış aynı yolda ilerliyor, Kalan maçlarda kenardan bir şey beklemeden sahada oynayan oyuncuların ayaklarına bakmak ile mükellefiz, Oyuncular ekstradan bir insiyatif alır, ekstra performans gösterirse takım kalan süreçte başarılı olur aksi halde Aykut Kocaman'dan daha değişik bir şey beklemek, Ordu'nun derelerinin yukarı akmasını beklemek gibi bir şey olur.
RasAnt
25.Mart.2012, 00:06
Orta saha mücadelesi oldu pozisyon izleyemedik tebrikler Fenerbahçem ben artık Aykut hocayı suçlamıyorum adam elindekilerle bu kadar yapabiliyor yapacak birşey yok sezon başından beri iyi oynamamıza rağmen şampiyonluk adayıyız birde iyi oynasak düşünemiyorum zevki kalmaz fm gibi olur o yüzden biz kötü oynayalım rakipler iyi oynasın anca dengeleniyor
RaSenGan
25.Mart.2012, 00:09
Orta saha mücadelesi oldu pozisyon izleyemedik tebrikler Fenerbahçem ben artık Aykut hocayı suçlamıyorum adam elindekilerle bu kadar yapabiliyor yapacak birşey yok sezon başından beri iyi oynamamıza rağmen şampiyonluk adayıyız birde iyi oynasak düşünemiyorum zevki kalmaz fm gibi olur o yüzden biz kötü oynayalım rakipler iyi oynasın anca dengeleniyor
9 puan fark var neyin dengesi ? Ama doğru biz hariç diğer takımlarla denksiniz :)
sui generis
25.Mart.2012, 00:09
Selçuk'un attığı pasları genel olarak beğendim bugün :) vizyonunu geliştirmiş adam :D
Homer J.S
25.Mart.2012, 00:10
Fenerbahçe - Bursaspor maçı ve Hagi
Hmmm
Bunu çıkardıysan şu mesajımdan
RasAnt
25.Mart.2012, 00:15
9 puan fark var neyin dengesi ? Ama doğru biz hariç diğer takımlarla denksiniz :)
Kötü oynamamıza rağmen playofta 2 gs maçını aldıkmı ne farkı kalıyor anlatmak istediğim bu şanşımız var ama iyi oynarsak alırız başımızı gideriz kötü oynayalım ki böle çekişme olsun :)
ParduS
25.Mart.2012, 00:16
Ben tv başında dayanamıyorum, hoca sahada nasıl dayanır anlamak gerçekten çok güç. Bu maçın bize kazandırdığı tek bir şey varsa o da Orhan Şam'dır. Gerisi boş.
RaSenGan
25.Mart.2012, 00:17
Kötü oynamamıza rağmen playofta 2 gs maçını aldıkmı ne farkı kalıyor anlatmak istediğim bu şanşımız var ama iyi oynarsak alırız başımızı gideriz kötü oynayalım ki böle çekişme olsun :)
Şuna iyi oynayamıyoruz desenize :) Galatasaray çok daha iyi oynuyor ve bu oyunla ligte olduğu gibi play-offta da Fenerbahçe bize karşı galibiyet yüzü göremez :)
byariff
25.Mart.2012, 00:19
renktasim gercekten katilmicam sana 9 puan farki onemli degil playoffda 4-5 puana duscek ligde evet iyi oynuyoruz ama playoff"ta tum rakipler ciddi olcak emin ol trabzonun bile sampiyonluk sansi var playoff mahvediyor herseyi.
di canio
25.Mart.2012, 00:20
Konuyu yine belli isimler döndürüp dolaştırıp Fenerbahçe-Galatasaray muhabbetine çeviriyor. Fenerbahçe-Bursaspor maçını konuşalım arkadaşlar. Galatasaray'ın bu maçla alakası yok.
Ekleme: Galatasaray'ın bu maçla alakası yok yazarken, Galatasaraylılar yazmasın manasında yazmadım. Bunu bile belirtme gereği duyuyorum, artık siz düşünün durumu.
attirson
25.Mart.2012, 00:21
Şuna iyi oynayamıyoruz desenize :) Galatasaray çok daha iyi oynuyor ve bu oyunla ligte olduğu gibi play-offta da Fenerbahçe bize karşı galibiyet yüzü göremez :)
Galatasaray tartışma platformu degil burası Fenerbahçe-Bursaspor maçını tartışıyoruz.
Sonra da tahrik tahrik diye aglayıp duruyorsunuz sabahtan beri kaç oldu bu ?
sarianet
25.Mart.2012, 00:29
takım mental olarak pek iyi değil fizik olarak da iyi değil üç metre öteye pas atamayacak kadar yoruluyolar 75.dakikada fizik konusunda birilerinin bi önlem alması lazım.
World Hollow o1
25.Mart.2012, 00:30
renktasim gercekten katilmicam sana 9 puan farki onemli degil playoffda 4-5 puana duscek ligde evet iyi oynuyoruz ama playoff"ta tum rakipler ciddi olcak emin ol trabzonun bile sampiyonluk sansi var playoff mahvediyor herseyi.
Her ne kadar eşit bir bilgilendirme olmasda 2 sezon önce Adanaspor ligde 3. oldu ve 1 puan ile süper lige yükselemedi ve en kötü denilen konyaspor o zaman 6. bitirip lige çıkan 3. takım olmuştu.
Alicanfmfan
25.Mart.2012, 00:35
Bence kıstas olmamalı Serhat orada 3. ile 5. , 6. ilede 4. maç yapıyor yani birbirleriyle oynamıyorlar grup halinde değil üstelik eleme şeklinde.
World Hollow o1
25.Mart.2012, 00:38
Zaten belirttim yazıda eşit bilgilendirme olmasada diyerek, yani bir mevi bazı ekiplere yaramıyor.
Alicanfmfan
25.Mart.2012, 00:40
Gördüm onu , şöyle düşün orada beraberliğin herhangi bir avantajı yokken , burada alabileceğin bir puan ile şampiyon bile olabilirsin.
Bana kalırsa saçma sapan bir karar , Play-Off.
SaLviO
25.Mart.2012, 01:50
bu futbolu ts'ye karşı oynarsak maçın skronunu düşünemiyorum
Gncl1905
25.Mart.2012, 01:53
Özeti izledim sadece yazık olmuş Bursa'ya; verilmeyen penaltı, ofsayt diye kesilen gol.
Fenerbahçe zor bir maçtan 3 puanla çıktı bu 3 puanı kritik bir haftada aldı.Bakalım bizim maçın sonucu ne olacak :)
Kaka Leite
25.Mart.2012, 01:56
bu futbolu ts'ye karşı oynarsak maçın skronunu düşünemiyorum
Derbilere takımlar ekstra motivasyon ile çıkıyorlar,sanmıyorum kötü oynayacağımızı.
SaLviO
25.Mart.2012, 01:59
ofsayt pozisyonun doğru karardı.Ele gelincede kupadaki gsnin pozisyonu gibi elini çekmek isterken top geliyor eline verilebilir verilmeyedebilir takdir hakkı hakeme kalmış
Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, zor bir maçtan galip ayrıldıklarını ifade ederek, kazanmaya devam edeceklerini belirtti.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Sezona damga vuran bir maç oldu. Skoru elde eden kadar yüksek tempo ve başarılı bir oyun. Öne geçtikten sonra skoru korumayla geçen bir durum ortaya çıktı. Çoğunlukla böyle oldu. Herkesi tebrik ediyorum. Kolay olmayacağını düşünüyorduk ama bu kadar yüksek direnç ve kalite; şaşkınlığımızın ötesinde tebriği de hak ediyor. İkinci yarı, Bursaspor`un eşitleme çabası ve bizim de koruma çabamızla geçti" dedi.
Galibiyetin önemine dikkat çeken Kocaman, "Kazanıyoruz, kazanmaya da devam edeceğiz. Galatasaray maçında doğru savunma yapabilseydik geçen hafta maç en fazla 2-1 biterdi. Bugün bu anlamda çok daha iyiydik. Çok güçlü takıma karşı savunma direncimiz çok üstteydi. Kazandıkça bizim için sorun yok" diye konuştu.
Gökhan ile Emre`nin sahada olmaması ile ilgili soru üzerine, "Antrenör tasarrufu" cevabını verdi.
-----------------
Adam resmen Galatasaray maçında iyi defans yapsaydık yenilmezdik demiş. :D Hala bu adamı destekleyenler var.
Burası Malatyaspor değil sayın Aykut Kocaman..
Gncl1905
25.Mart.2012, 02:10
"Atak futbolu maç kazandırır, defans futbolu kupa kazandırır." ilkesini uyguluyor adam :)
World Hollow o1
25.Mart.2012, 02:14
Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, zor bir maçtan galip ayrıldıklarını ifade ederek, kazanmaya devam edeceklerini belirtti.
Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Sezona damga vuran bir maç oldu. Skoru elde eden kadar yüksek tempo ve başarılı bir oyun. Öne geçtikten sonra skoru korumayla geçen bir durum ortaya çıktı. Çoğunlukla böyle oldu. Herkesi tebrik ediyorum. Kolay olmayacağını düşünüyorduk ama bu kadar yüksek direnç ve kalite; şaşkınlığımızın ötesinde tebriği de hak ediyor. İkinci yarı, Bursaspor`un eşitleme çabası ve bizim de koruma çabamızla geçti" dedi.
Galibiyetin önemine dikkat çeken Kocaman, "Kazanıyoruz, kazanmaya da devam edeceğiz. Galatasaray maçında doğru savunma yapabilseydik geçen hafta maç en fazla 2-1 biterdi. Bugün bu anlamda çok daha iyiydik. Çok güçlü takıma karşı savunma direncimiz çok üstteydi. Kazandıkça bizim için sorun yok" diye konuştu.
Gökhan ile Emre`nin sahada olmaması ile ilgili soru üzerine, "Antrenör tasarrufu" cevabını verdi.
-----------------
Adam resmen Galatasaray maçında iyi defans yapsaydık yenilmezdik demiş. :D Hala bu adamı destekleyenler var.
Burası Malatyaspor değil sayın Aykut Kocaman..
Evet orası Malatyaspor değil ama adamın kendi sahasında yaptığı bir rekorda var ;)
Sende sadece bir taraftarsın o ise yıllık trilyonları götüren senin sadece forumda eleştir bildiğin bir kişi. :)
Nasıl Aziz Yıldırım'ın bize anlatılması yanlış ise Aykut Kocaman'ın da hele bizim taraftar tarafından bize anlatılması yanlış.
"Atak futbolu maç kazandırır, defans futbolu kupa kazandırır." ilkesini uyguluyor adam :)
Daum demiştir bu lafı sanırım. Gördük onu ve defansif taktiğini avrupada :)
Evet orası Malatyaspor değil ama adamın kendi sahasında yaptığı bir rekorda var ;)
Sende sadece bir taraftarsın o ise yıllık trilyonları götüren senin sadece forumda eleştir bildiğin bir kişi. :)
O zaman yıllık 1.4 Milyon $ kazanan adam yenildikten sonra 3 Temmuz'u bahane göstermesin. Yenilince soruşturma ayağına yatıyor, buralara gelmemiz mucize vs. vs.
Neyse zaten bu sene Lig+TR Kupası gidince arkasından el sallarız İstanbulspor'un efsane hocası Aykut Kocaman'a.
di canio
25.Mart.2012, 02:31
Daum demiştir bu lafı sanırım. Gördük onu ve defansif taktiğini avrupada :)
O zaman yıllık 1.4 Milyon $ kazanan adam yenildikten sonra 3 Temmuz'u bahane göstermesin. Yenilince soruşturma ayağına yatıyor, buralara gelmemiz mucize vs. vs.
Neyse zaten bu sene Lig+TR Kupası gidince arkasından el sallarız İstanbulspor'un efsane hocası Aykut Kocaman'a.
Sen belki Revivo, Rapaiç'le falan sevdin Fenerbahçe'yi. Belki Andersson, Ortega ile. Ama bilki Aykut Kocaman sayesinde Fenerbahçe sevgisi katlanan insanların sayısı hiç de az değil. Senin izlediğin ve hayranlık duyduğun isimlerin etkisini toplasan Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe ve Fenerbahçeli üzerindeki etkisine denk gelmez bana göre. Aykut Kocaman Fenerbahçe efsanesidir. İzlemeyen, o dönemi yaşamayan birisi olarak "İstanbulspor'un efsane hocası Aykut Kocaman" demek hakkın değil. Fenerbahçe'yi sahiplenip, Aykut Kocaman'ı yakıştıramıyorsun sanırım ama Aykut Kocaman senin sahiplenmeye çalıştığın Fenerbahçe'nin kendisidir. Aykut Kocaman efsanesi İstanbulspor'la başlamadı. Eleştirrirken bazen sınırları bilmek önemli.
Sen belki Revivo, Rapaiç'le falan sevdin Fenerbahçe'yi. Ama bilki Aykut Kocaman sayesinde Fenerbahçe sevgisi katlanan insanların sayısı hiç de az değil. Aykut Kocaman Fenerbahçe efsanesidir. İzlemeyen, o dönemi yaşamayan birisi olarak "İstanbulspor'un efsane hocası Aykut Kocaman" demek hakkın değil. Fenerbahçe'yi sahiplenip, Aykut Kocaman'ı yakıştıramıyorsun sanırım ama Aykut Kocaman senin sahiplenmeye çalıştığın Fenerbahçe'nin kendisidir. Aykut Kocaman efsanesi İstanbulspor'la başlamadı.
Efsane diye hocamız olmak zorunda değil ki? P. Lahm'ın bir kitabı var. Henüz Türkçe'ye çevrilmedi fakat bir blog yazarı bir kısmını paylaşmış.
"Gün gelecek Bayern'den gideceğim. Artık buna alışmalıyım. Yaşlanınca burada işim kalmayacak."
Bu tarz bir kısım var. Yani efsane olan birisi illa sonuna kadar orada kalacak diye bir kaide yok. Zamanı dolunca gidecekler.
Aykut Kocaman'a gelince: Futbolculuğuna ve kişiliğine lafım yok. Hocalığını sorgularım. Gram hocalıktan anlamıyor. Fenerbahçe'nin futbolcu olarak efsanesi olabilir fakat bu hoca olduğunda kötü gittiğinde onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. İstanbulspor'un efsanesi demem ise orada lig 5.'liği olması dolayısıyla(Hoca olarak).
di canio
25.Mart.2012, 02:37
Efsane diye hocamız olmak zorunda değil ki? P. Lahm'ın bir kitabı var. Henüz Türkçe'ye çevrilmedi fakat bir blog yazarı bir kısmını paylaşmış.
"Gün gelecek Bayern'den gideceğim. Artık buna alışmalıyım. Yaşlanınca burada işim kalmayacak."
Bu tarz bir kısım var. Yani efsane olan birisi illa sonuna kadar orada kalacak diye bir kaide yok. Zamanı dolunca gidecekler.
Aykut Kocaman'a gelince: Futbolculuğuna ve kişiliğine lafım yok. Hocalığını sorgularım. Gram hocalıktan anlamıyor. Fenerbahçe'nin futbolcu olarak efsanesi olabilir fakat bu hoca olduğunda kötü gittiğinde onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. İstanbulspor'un efsanesi demem ise orada lig 5.'liği olması dolayısıyla(Hoca olarak).
Benim lafım hocalığına getirdiğin eleştiriye değil. Beni rahatsız eden İstanbulspor'un efsanesi olarak tanımlamana.
Benim lafım hocalığına getirdiğin eleştiriye değil. Beni rahatsız eden İstanbulspor'un efsanesi olarak tanımlamana.
2000-2004 yılları arasında İstanbulspor'da Teknik Direktörlük yapmıştır. Bu süre içinde 1 kez 4.'lük ya da 5.'liği var. İstanbulspor için gayet güzel bir sonuç. O sebeple onların Teknik Direktör efsanesi demek istemiştim.
http://kalpleri-fetheden-renkler.blogspot.com/2011/12/aziz-yldrm-ve-aykut-kocaman.html
Yanlış anlaşılmasın kendisini severim. Sevmesem bloguma koymam. Teknik Direktör olarak bir hiç gözümde.
sui generis
25.Mart.2012, 02:42
eleştiride dozu kaçırıyorsun. gram hocalıktan anlamıyor ne demek yahu ? bu adam kaç maçtır evinde yenilmiyor, daha doğrusu takımın başına geçtiği günden beri yenilgi yüzü görmemiş evinde. geçen sezon takımı 18 de 17 yaparak şampiyon yapmış. bu adam mı hocalıktan anlamıyor. tamam eksiği vardır, fazladır ama anlamıyor diyemezsin.
furkan58
25.Mart.2012, 02:49
Aykut Hocanın Fenerbahçeliliğinden şüphe edenin Fenerbahçeliliğinden şüphe duyarım . Beğenmediğiniz hoca geçen yıl takıma 16/17 yaptırınca baş tacı yapıyodunuz bu yıl kötü gidince İstanbulspor efsanesi . Çok yazık sadece başarı için seviyosunuz takımınızıda hocanızıda arkasında kalamıyosunuz . Kötü oynayabilir hatta kötü yönetebilir . Ders çıkarır düzeltir . Geçen yıl niye eleştirmiyodunuz ? 3 Temmuz'u bahane etmesin demişsiniz . Nasıl etmesin kolay bişey mi ? O kadar kadro dağıldı maddi manevi zarar görüldü . Takımın Başkanı Aziz Yıldırım hala nedensiz olarak cezaevinde bunlar etkilemiyor mu sanıyosunuz ? Siz sadece televizyonu açıp izleyip yorumluyorsunuz içeriklere dalmıyorsunuz . Biz eleştirmiyomuyuz ? Eleştiriyoruz ama İstanbulspor efsanesi deyip küçültmüyoruz hatalarını söylüyoruz . Bundan %100 eminim ki Aykut Hoca yerinde başka bir yerli veya yabancı hoca olsa takımın başında buraya kadar durmazdı . Unutmayın geçen yıl 16/17 yaptıran hocada o dur !
TR.CaPTaiN
25.Mart.2012, 02:52
Bursa'nın ofsayt diye kesilen pozisyonu ofsayt zaten. Serdar Aziz'in ayağı Yobo'dan daha yakın bizim kaleye. Penaltı beklenen pozisyonda da top Ziegler'in omzuyla kolunun birleştiği noktaya geliyor.
http://www.yukleresim.com/di-2SHP.jpg
eleştiride dozu kaçırıyorsun. gram hocalıktan anlamıyor ne demek yahu ? bu adam kaç maçtır evinde yenilmiyor, daha doğrusu takımın başına geçtiği günden beri yenilgi yüzü görmemiş evinde. geçen sezon takımı 18 de 17 yaparak şampiyon yapmış. bu adam mı hocalıktan anlamıyor. tamam eksiği vardır, fazladır ama anlamıyor diyemezsin.
18'de 17 yapan takımın Aziz Yıldırım gibi bir başkanları var. Şuanki form düşüklüğünün sebebi Aziz Yıldırım'ın olmayışıdır.
Sebep:
Aziz Yıldırım
Takım kötü oynadığında eleştirirsin, kızarsın. Aykut Kocaman trip atıyormuş takım kötü oynayınca. Hiç konuşmuyormuş soyunma odasında. :)
Yaptığı değişikleri söylemiyorum bile. Oyun okuma denen bir şey yok. İlk maç Galatasaray'dan 3 yiyen 4-3-3 taktiğini 2. maçın 2. yarısında yaparak Kadıköy'de az kalsın 13 yıllık seriyi sonlandırıyordu.
Evinde neden yenilmiyor? Çünkü TARAFTAR denen bir şey var. Kadıköy'ün atmosferi var. Bu sebeple berbat oynasak bile, kaleyi bulan tek şutumuz gol olsa bile kazanıyoruz.
Ayrıca kadro kalitesi denen bir şey var. Türkiye'nin en iyi kadrolarından biri var Fenerbahçe'de. Yobo milli takım kaptanı, Ziegler Milli takım oyuncusu, Gökhan milli takım oyuncusu, Volkan milli takım oyuncusu, Stoch milli takım oyuncusu, Emre milli takım oyuncusu, Sow milli takım oyuncusu, Alex ise milli takımda 2 Copa America kazanmış bir oyuncu. Yücel İldiz'de gelse bu takıma bu takım yine yenilmez evinde.
3 Temmuz denemez. Denmemeli. Aynı şeyleri Sivasspor'da yaşadı. 1 kere Sivas'ın hocası çıkıp bunu konuştu mu?
Aykut Kocaman nasıl durmaz yahu? Hangi kulüp 1.4 Milyon $ veriyor yıllıkta Aykut Kocaman bırakıp gitsin?
sui generis
25.Mart.2012, 02:56
bunların hepsini başka şeylere bağladın, tartışmaya gerek yok. GS taraftarı da destek veriyor, BJK taraftarı da takımına destek veriyor. bizden çok çok aşağı kalır yanlarının olduğunu düşünmüyorum. Aykut hocayı çok küçümsüyorsun, yerinde olmak istemezdim.
furkan58
25.Mart.2012, 02:58
Aykut Kocaman nasıl durmaz yahu? Hangi kulüp 1.4 Milyon $ veriyor yıllıkta Aykut Kocaman bırakıp gitsin?
Gülüp geçiyorum :) Aykut Kocaman'ın bu kadar zor dönemde sadece para için kaldığını düşündüğün için gülüyorum . Bizde Aykut Kocaman'ı izleyerek büyümedik maalesef ama duyduk okuduk . Onun Fenerbahçeliliğini para değerine koydun ya helal olsun diyorum :)
attirson
25.Mart.2012, 03:01
Bende Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünü beğenmiyorum ama insani olarak , Fenerbahçe sevgisi olarak gözümde büyüktür.Senin bu yaptıgın cidden ayıp şunu rakip takım taraftarı yapsa tahrik amaçlı derim resmen.Sen ne hakla para karşılığı burda olduğunu söylersin Aykut Kocaman'ın ?
Gülüp geçiyorum :) Aykut Kocaman'ın bu kadar zor dönemde sadece para için kaldığını düşündüğün için gülüyorum . Bizde Aykut Kocaman'ı izleyerek büyümedik maalesef ama duyduk okuduk . Onun Fenerbahçeliliğini para değerine koydun ya helal olsun diyorum :)
Olaya biraz daha profesyonel baksak?
10 Milyon $ verilip Sow transfer ediliyorsa ve yenilgiden sonra hala 3 Temmuz deniyorsa o işte bir yanlışlık vardır..
2 senedir anadolu takımı gibi olduk. 1 at yat, 2yi bulursan ne ala. Oynanan futbol zevk vermiyor, 25 dakika ezdiğimiz rakip kalan 65. dakika bizi eziyorsa bu hocanın savunma takıntısı yüzündendir..
sui generis
25.Mart.2012, 03:05
hangi anadolu takımı 2 yıl arka arkaya zirveye oynuyor?
furkan58
25.Mart.2012, 03:07
Olaya biraz daha profesyonel baksak?
10 Milyon $ verilip Sow transfer ediliyorsa ve yenilgiden sonra hala 3 Temmuz deniyorsa o işte bir yanlışlık vardır..
2 senedir anadolu takımı gibi olduk. 1 at yat, 2yi bulursan ne ala. Oynanan futbol zevk vermiyor, 25 dakika ezdiğimiz rakip kalan 65. dakika bizi eziyorsa bu hocanın savunma takıntısı yüzündendir..
Kendin diyorsun Aziz Yıldırım'ın olmayışı etkili diye 3 Temmuz değilmidir Aziz Yıldırımın olmayışı ? Kendinle çelişiyorsun . Geçen yılda bu takımda Aykut Kocaman vardı o zaman niye anadolu takımı demiyordunuz 16/17 yaparken yüzünüz hep gülüyodu .
Bende Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünü beğenmiyorum ama insani olarak , Fenerbahçe sevgisi olarak gözümde büyüktür.Senin bu yaptıgın cidden ayıp şunu rakip takım taraftarı yapsa tahrik amaçlı derim resmen.Sen ne hakla para karşılığı burda olduğunu söylersin Aykut Kocaman'ın ?
Bunu ima etmedim. Eğer yıllık 1.4 Milyon $ alıyorsa bunun karşılığını vermek zorunda.
hangi anadolu takımı 2 yıl arka arkaya zirveye oynuyor?
Fenerbahçe'yi yönetecek Türk hoca yok. Bunu ne güzel anlamıştı yönetim. Aykut Kocaman ile illa irdelemek istiyorlar sanırım.
Aykut Kocaman'ın futbol kariyeri olmasa Teknik Direktör olarak Fenerbahçe'nin kapısından adım atabilir mi? Önce kendine bunu sor sonra tartışırız.
Kendin diyorsun Aziz Yıldırım'ın olmayışı etkili diye 3 Temmuz değilmidir Aziz Yıldırımın olmayışı ? Kendinle çelişiyorsun . Geçen yılda bu takımda Aykut Kocaman vardı o zaman niye anadolu takımı demiyordunuz 16/17 yaparken yüzünüz hep gülüyodu .
Aykut Kocaman ilk geldiğinde eleştirdim. Önce ŞL'den, sonra UEFA'dan elenince bir daha eleştirdim. Sonra TR Kupasından elenince bir daha eleştirdim. İlk yarı bitti liderle aramızda 9 puan fark vardı ve yine eleştirdim. Sonra takım toplandı. Başka bir kimliğe büründü ve inanılmaz bir şampiyonluk geldi. Bu kadro kalitesi ve kenetlenme ile alakalıdır.
attirson
25.Mart.2012, 03:17
O parayı gözünde çok büyüttmüssün Fenerbahçe'nin basına kim gelirse gelsin o parayı alır.
O parayı gözünde çok büyüttmüssün Fenerbahçe'nin basına kim gelirse gelsin o parayı alır.
Alır ama karşılığını verir. Vermiyorsa gönderilir. Körü körüne destek verilmez.
Daum 2004-2005 2 sene şampiyon yaptı takımı. 2006'da son anda şampiyonluk kaçtı adamı kovaladılar. Geldi 2010'da bir daha son anda hem lig şampiyonluğu, hem kupa şampiyonluğu gitti. Yine kovaladılar. Halbuki ikisini birden kazansa şuan ondan kralı yoktu :)
Daum'un 2 adet Bundesliga şampiyonluğu var. Aykut Kocaman'ın en büyük başarısı ise İstanbulspor ile 5.'liktir. Böyle bir Teknik Direktöre 104 yıllık bir kulüp emanet ediliyor. Bırakın aldığı parayı falan eğer başarısız ise ve gerçek Fener'li ise kendi kimseye bir şey söyletmeden çeker gider..
attirson
25.Mart.2012, 03:26
Yahu bir sakin ol adam gecen sene naptı şampiyon olmadı mı tamam bende begenmiyorum teknik direktörlügünü ama daha sezon bitmedi ne çekip gitmesi asıl şuan çekip gitse herkes düsman olur.Bir bekle bakalım geçen sene şampiyon olmamızı saglayan en büyük faktör inancımızdı.Sen bunu simdiden yitirmissin olayı teknik direktör istifasına getiriyorsun.Senin bu muhabbettin eger gerekirse sezon sonu yapılabilecek bir muhabbet.
Yahu bir sakin ol adam gecen sene naptı şampiyon olmadı mı tamam bende begenmiyorum teknik direktörlügünü ama daha sezon bitmedi ne çekip gitmesi asıl şuan çekip gitse herkes düsman olur.Bir bekle bakalım geçen sene şampiyon olmamızı saglayan en büyük faktör inancımızdı.Sen bunu simdiden yitirmissin olayı teknik direktör istifasına getiriyorsun.Senin bu muhabbettin eger gerekirse sezon sonu yapılabilecek bir muhabbet.
O zaman adı Skor Taraftarlığı oluyor işte :)
World Hollow o1
25.Mart.2012, 03:28
Zenginin parası züürdün çenesi yorarmış.
Mubarekler ne laf demiş ya :n:
Zenginin parası züürdün çenesi yorarmış.
Mubarekler ne laf demiş ya :n:
Aldığı paraya lafım yok. Biz şu sezonu 2 kupa ile kapayalım parası gerekirse 5 Milyon $ olsun yıllık. Ama umut yok.
Önce bahanesi Playoff'tu. Sonra 3 Temmuz oldu. Bakalım sezon sonu ne bahane bulacak.
furkan58
25.Mart.2012, 03:31
Maalesef her teknik direktör hayata 2 bundesliga 3 ispanya 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğuyla başlamıyor . Hepsinin küçük takımlarla 5. lik gibi başarıları var . Anlamak isteyen anlıyor bazı şeyleride anlamayana anlatsanda nafile
World Hollow o1
25.Mart.2012, 03:35
Reis, birde şöyle düşün bu takımda Emenike Niang Lugano Santos ve orta sahaya alınacak iyi bir orta sahayla devam etmiş olsaydı Fenerbahçe sence bu lig böyle olurmuydu?
ya da aykut hoca böyle oynatırmıydı?
attirson
25.Mart.2012, 03:38
Aykut Kocaman olaylardan ders çıkaramıyor benim begenmedigim yönü bu.Hani her maç defans yaparak zorlanmamıza ragmen aynı şeyi her defasında deniyor.
Maalesef her teknik direktör hayata 2 bundesliga 3 ispanya 4 şampiyonlar ligi şampiyonluğuyla başlamıyor . Hepsinin küçük takımlarla 5. lik gibi başarıları var . Anlamak isteyen anlıyor bazı şeyleride anlamayana anlatsanda nafile
Fenerbahçe futbol takımı Teknik Direktörlüğü staj yeri değildir...
Reis, birde şöyle düşün bu takımda Emenike Niang Lugano Santos ve orta sahaya alınacak iyi bir orta sahayla devam etmiş olsaydı Fenerbahçe sence bu lig böyle olurmuydu?
ya da aykut hoca böyle oynatırmıydı?
1. sorunun cevabı: Hayır olmazdı tabii ki.
2. sorunun cevabı: Maalesef evet. Geçen sene çok maç Aykut Kocaman Alex'i tek forvet yapıp Niang'ı sola çekiyordu.
attirson
25.Mart.2012, 03:41
Bence de 2. sorunun cevabı evet.Aykut Kocaman Barcelona'yı yönetse ilk 25 dk atak yapar 65 dk geri çekilir. :D
World Hollow o1
25.Mart.2012, 03:59
Ama şöyle bir durum var elinde maç çevircek maçı götürcek pek altarnatif oyuncun yok yani ordanda düşünmek gerek sonuçta süper lig artık ne olacağı pek olmuyor maçlarda her takım birine diş geçiyor ilk etap skorda öne geçip ilk önce korumak sonrasında zaten mantelide olarak 2 3 4 5 i aramakdır, sonuçta aykut hoca geri gelin çıkmayın diye birşey demiyordur psikolejik olarak golden sonra baskı yediği zaman takım geriliyor he orada elinde altarnatif 1 2 gömlek üstün oyuncun varsa o takımı alır çıkartır ama malesef bizim takımda o kapasitede eleman yok her ne kadar Alex bunu düşünür olsada fizik olarak bunu kaldırmaz.
Kaka Leite
25.Mart.2012, 04:06
Aykut Kocaman olaylardan ders çıkaramıyor benim begenmedigim yönü bu.Hani her maç defans yaparak zorlanmamıza ragmen aynı şeyi her defasında deniyor.
Katılıyorum,hatalarını mı anlayamıyor ? yoksa ders mi çıkaramıyor ?
Yani birşeyi deneyip tutmadığını görünce 50 kere üzerine gitmeye gerek yok,olmadıysa olmamıştır.
SaLviO
25.Mart.2012, 13:41
şu ortamda tartışılacak en son isim aykut kocamanındır.
ReaList
25.Mart.2012, 14:35
Ben şu görüşe katılmıyorum.
"Elinde oyuncu var mı da oynatmıyor, kadro bu"
Yaz boyunca biz ne yaptık ? Lass Diarra peşinde koştuk alamadık, devre arasında ne yaptık Alper Potuk'un peşinde gittik yine alamadık sormazlar mı adama, 7 milyarlık dünyada başka orta saha oyuncusu yok muydu diye, bu durum teknik heyetin transfer vizyonunun dar olmasının sonucudur. Eğer siz transferde kendi sözünüzü geçiremiyor, alternatifler oluşturamıyorsanız, transferin bütün yükü iş adamı sıfatlı yöneticilere ve para avcısı menajerlere kalır, siz bu duruma gelirsiniz. Bugün yönettiğiniz takım Ankaraspor olsa "imkanlar yok eldekiler bu" diyebilirsiniz ama burası Fenerbahçe, eğer siz bu kulüpte imkan yok diyorsanız ben Anadolu takımlarını düşünemiyorum (3 temmuz ve sonrasında yaşananlar işin bahanesi olmasın senelerdir bu alanda beceriksizliğimiz söz konusu, ilk değil)
Şimdi eldeki malzemeye bakalım, Kim senin orta saha oyuncuların "Emre, Sezer, Stoch, Gökay, Cristian, Özer, Mehmet, Dia, Selçuk, Caner, Özgür,Recep" 12 tane futbolcu elinde var. Oynayacakları Mevkilere göre alternatifli olarak sıralarsak
Sağ Kanat
Dia
Mehmet
Özer
Stoch
Sezer
Sol Kanat
Stoch
Caner
Özgür
Dia
Özer
Ortasaha Göbek
Emre
Cristian
Selçuk
Gökay
Mehmet
Sezer
Özer
Recep
Elinizde 12 tane ortasaha elemanı var sağ,sol ve göbekte oynayabilecek. Peki siz bu oyunların hepsinden yararlanıyor musunuz ? Bunlardan verim alma yoluna gidiyor musunuz ? Hepsine karşı tutarlı mısınız ?
Alt yapıdan yetişen Gökay,Özgür ve Recep dışında hepsi bonservisiyle geldi, yaklaşık 50 milyon € bonservis bedeliyle gelen bu oyuncular yetersizse kim yeterli olacak ? İyi hoca hazır oyuncularla yola devam etmekle olmaz, eldeki oyunculardan en iyi şekilde yararlanmakla olur. Ben böyle düşünüyorum aksini düşünebilirsiniz saygı duyarım ama kadro yetersiz elinde ne var ki derseniz diğer takımların ne şartlarda mücadele ettiğine bakmanızı tavsiye ederim.
Aykut Kocaman'ın fikirleri büyük ama elindeki oyuncu kalitesi bu fikirler için yeterli değildir. Hatası da gölün maya tutacağına inanmasıdır. Burada tek suçlu kendisi gibi görünse de yanındaki yardımcılar ya da yöneticiler kendisi uyarmadıkça hatanın ortağıdırlar.
Aykut Kocaman maç başlar başlamaz 1-2 gol bulan, sonrasında vitesi boşaltıp top çeviren gerektiğinde ya da canı istediğinde tak tak gol atan bir takım yapmak istiyor.
Geçmişte Brezilya bugün ise Barcelona bunu yapmaktadır. Yani adamlar canı istediğinde istediği skoru yakalayabilirler. İstediklerinde de oyunu soğutup maçın bitmesini sağlayabilirler. Fenerbahçe golü attıktan sonra bu anlayışa büründüğü an, rakip takım Fenerbahçe'yi sahadan siliyor. Çünkü oyuncu kaliten bu anlayışı yansıtmazsa rakip üstünlüğü ele geçirir.
Bana uymayan kalıba girmeye çalışırsam sonuç hüsran olur. Aynen Galatasaray'ın Barcelona olmaya çalışması gibi. Kendi tarzına dönersem başarıyı yakalarım. Aynen Galatasaray'ın 4-4-2'ye dönmesi gibi.
Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe gibi oynatırsa takım bu kadar sorun yaşamaz.
Ben şu görüşe katılmıyorum.
"Elinde oyuncu var mı da oynatmıyor, kadro bu"
Yaz boyunca biz ne yaptık ? Lass Diarra peşinde koştuk alamadık, devre arasında ne yaptık Alper Potuk'un peşinde gittik yine alamadık sormazlar mı adama, 7 milyarlık dünyada başka orta saha oyuncusu yok muydu diye, bu durum teknik heyetin transfer vizyonunun dar olmasının sonucudur. Eğer siz transferde kendi sözünüzü geçiremiyor, alternatifler oluşturamıyorsanız, transferin bütün yükü iş adamı sıfatlı yöneticilere ve para avcısı menajerlere kalır, siz bu duruma gelirsiniz. Bugün yönettiğiniz takım Ankaraspor olsa "imkanlar yok eldekiler bu" diyebilirsiniz ama burası Fenerbahçe, eğer siz bu kulüpte imkan yok diyorsanız ben Anadolu takımlarını düşünemiyorum (3 temmuz ve sonrasında yaşananlar işin bahanesi olmasın senelerdir bu alanda beceriksizliğimiz söz konusu, ilk değil)
Şimdi eldeki malzemeye bakalım, Kim senin orta saha oyuncuların "Emre, Sezer, Stoch, Gökay, Cristian, Özer, Mehmet, Dia, Selçuk, Caner, Özgür,Recep" 12 tane futbolcu elinde var. Oynayacakları Mevkilere göre alternatifli olarak sıralarsak
Sağ Kanat
Dia
Mehmet
Özer
Stoch
Sezer
Sol Kanat
Stoch
Caner
Özgür
Dia
Özer
Ortasaha Göbek
Emre
Cristian
Selçuk
Gökay
Mehmet
Sezer
Özer
Recep
Elinizde 12 tane ortasaha elemanı var sağ,sol ve göbekte oynayabilecek. Peki siz bu oyunların hepsinden yararlanıyor musunuz ? Bunlardan verim alma yoluna gidiyor musunuz ? Hepsine karşı tutarlı mısınız ?
Alt yapıdan yetişen Gökay,Özgür ve Recep dışında hepsi bonservisiyle geldi, yaklaşık 50 milyon € bonservis bedeliyle gelen bu oyuncular yetersizse kim yeterli olacak ? İyi hoca hazır oyuncularla yola devam etmekle olmaz, eldeki oyunculardan en iyi şekilde yararlanmakla olur. Ben böyle düşünüyorum aksini düşünebilirsiniz saygı duyarım ama kadro yetersiz elinde ne var ki derseniz diğer takımların ne şartlarda mücadele ettiğine bakmanızı tavsiye ederim.
Güzel yazmışsın.
Ayrıca 3 Temmuz sürecini sadece biz değil Sivasspor'da yaşadı. Onlar bile bizim kadar bunun arkasına sığınmıyorlar.
Türkiye'nin kalite bakımından en iyi oyuncularına sahibiz. Hala daha kadro yetersiz deniyorsa bende hoca yetersiz derim o zaman.
LigTV'de maçın özetine Alex'in Bursaspor'lu Barış'a attığı çalım eklenmemiş. Başkası yapsa 1 hafta boyunca mükemmel hareket diye sürekli gösterirlerdi :)
Ama alıştılar onlarda Alex'e. Normal geliyor.
furkan58
25.Mart.2012, 15:32
Güzel yazmışsın.
Ayrıca 3 Temmuz sürecini sadece biz değil Sivasspor'da yaşadı. Onlar bile bizim kadar bunun arkasına sığınmıyorlar.
Türkiye'nin kalite bakımından en iyi oyuncularına sahibiz. Hala daha kadro yetersiz deniyorsa bende hoca yetersiz derim o zaman.
Belli mevkilerde öyle ama kalite bakımından en iyi oyunculara sahipsek her maç neden Cristiana Selçuğa Zieglere onlarca laf ediliyor burda .
attirson
25.Mart.2012, 15:46
Belli mevkilerde öyle ama kalite bakımından en iyi oyunculara sahipsek her maç neden Cristiana Selçuğa Zieglere onlarca laf ediliyor burda .
Ziegler'e o kadar laf ediyoruz ama iş yine hoca hatasına baglanıyor sonunda.Yedeğe oturtsun Ziegler'i alsın sol beke Özgür'ü alternatifi var sonuçta.Sonra Selçuk yada Cristian aynı anda heralde en fazla 2-3 kere oynamıstır genelde Emre oynuyor yanında Selçuk yada Cristian'dan biri oynuyor.Ona da bişey denmiyor zaten kimse hoca hatasına baglamıyor.Cristian yada Selçuk'tan baska alternatif bir tek orda yok.
furkan58
25.Mart.2012, 15:47
Ziegler'e o kadar laf ediyoruz ama iş yine hoca hatasına baglanıyor sonunda.Yedeğe oturtsun Ziegler'i alsın sol beke Özgür'ü alternatifi var sonuçta.Sonra Selçuk yada Cristian aynı anda heralde en fazla 2-3 kere oynamıstır genelde Emre oynuyor yanında Selçuk yada Cristian'dan biri oynuyor.Ona da bişey denmiyor zaten kimse hoca hatasına baglamıyor.Cristian yada Selçuk'tan baska alternatif bir tek orda yok.
Sorunda bu zaten . Orta sahamız çöküntü yaşadığı için oyundan düşüyoruz ve o bölgede alternatif yok .
byariff
25.Mart.2012, 15:50
Sorunda bu zaten . Orta sahamız çöküntü yaşadığı için oyundan düşüyoruz ve o bölgede alternatif yok .
Emre
Cristian
Selçuk
Gökay
Mehmet
Sezer
Özer
Recep
attirson
25.Mart.2012, 15:54
Emre
Cristian
Selçuk
Gökay
Mehmet
Sezer
Özer
Recep
Dediğimiz bölgeyi ilgilendirenler bunlar.Emre zaten banko oyuncu Mehmet ise eh beh oynar o görevde.
ReaList
25.Mart.2012, 15:58
Emre,Sezer,Özer,Recep yaratıcı
Cristian,Selçuk,Gökay,Mehmet mücadeleci
oynar.
Edit: Şimdi koy oynarlar mı, yapamazlar ki vs demek olmaz tabi. 33.haftadayız ve diğer sayfada dediğim gibi 8 oyuncuyu tutarlı olarak kullanmazsan, verimli olarak yararlanmazsan diyecek bişey yoktur bizimde eleştirdiğimiz nokta bu zaten.
Aykut Hocayı eleştiren arkadaşların eleştirilerini ağır buluyorum biraz.Aykut hocanın eksikleri ve yanlış yaptığı şeyler var, hala var.İleride de olacaktır.Ama Hocanın konuşmalarını tvden defalarca izlemiş biri olarak onun futbol bilgisinin çok üst düzey olduğunu düşünüyorum.Disconunda dediği gibi çok zoru istiyor.Çok zor ama gerçekleştirdiğinde de işte geçen sezonki gibi makina düzeniyle oynayan mükemmel bir takım ortaya çıkartıyor.Orta sahanın zayıf olması çok basit birşey gibi görülüyor.Eleştirenler en büyük yanlışı burda yapıyor.Listeler falan yapılıyorda biraz mantıklı olun yahu?Bugün Gökay, Cristian, Selçuk, Recep'i verin Galatasaray'a bakalım Fatih hoca oynatacak mı.Oynatmaz.Çünkü kapasiteleri belli oyuncular.Selçuk-Cristian haricinde o bölgede oynayacak bir başka isim Sezer bana göre ikisinden de daha iyi oyuncu.Ama oda bir türlü sakatlıklardan kurtulup istikrarı yakalayamadı.
Maçtan öyle veya böyle 3 puan aldığımız için şanslıyız.İyi oyuna kimse puan vermiyor bu unutulmasın.Genel olarak eleştirilen noktaya bende katılıyorum.Öne geçtikten sonra ezik bir futbol sergiliyoruz.Ama bunu biraz etraflıca düşünün.Bu yıl yaşadıklarımız futbolcuları mental olarak yıpratmış değil, bitirmiş durumda.Öne geçtiğimiz zaman "Aman gol yemeyelim, kazanalım şu maçı" düşüncesiyle geriye yaslanmaya başlıyorlar.Bakın arkadaşlar bunu büyük sahada futbol oynamayan bilemez.Halı saha maçlarından bahsetmiyorum.Benim futbol oynadığım dönemde bazen çok zorlandığımız maçlar oluyordu ve bir gol buluyorduk.Ben sarkık oynardım biraz daha, son adam diyebiliriz yani.Sonra oyun içerisinde hocanın bana "Samet çıkar takımı" diye bağırdığını duyuyordum.Bi bakarım girmişiz ceza sahasına kadar.Halbuki her zaman orta saha yaylarında kurarız savunmayı.Ama işte öyle olmuyor.Aman gol yemiyeyim diye savunma yaparken kendinizi geriye yaslamış olarak buluyorsunuz.Tabi bunlar profesyonel, trilyonluk oyuncular.Benim söylediğimle birebir kıyaslayamayız.Ama sadece örnek olması bakımından söylüyorum.
Bu yıl şampiyon olamasakda ben çok üzülmem.Hem yaşadığımız durum çok ağır hem Galatasaray oynadığı futbolla şampiyonluğu hak ediyor.Kupayı alabilirsek ne ala.Ama önümüzdeki yıl takımın mental olarak rahatlamasının yanında yapılacak sağlam 2-3 transferle geçen yılki şeklimize yeniden bürünebiliriz.Son sözüm tekrar Aykut Hocayı eleştirirken eşeğin kulağına suyu kaçırmayalım.
ReaList
25.Mart.2012, 16:46
@Lim10
Fatih Hoca Gökay,Recep,Cristian,Selçuk'u oynatır mı bilmem, bir varsayım olur ama sezon başında menajerlerin kapını çalıp alır mısın ? diye önereceği ve büyük ihtimalle almayacağın Engin,Emre,Semih,Riera gibi adamları oynatıyor. Sezer'de sakatlık sorunu var ama biz onun sağlamken yedek kulübesinde toz yuttuğunu da biliyoruz. Biz her sezon aynı şeyleri diyoruz "2-3 transferle bu iş tamamdır" ama öyle olmuyor, başarı iyi oyuncularla değil iyi takımlarla elde ediliyor.
Geçen Galatasaray maçı başlığında da söyledim. Konuşan Aykut Kocaman ile uygulayan Aykut Kocaman arasında o kadar fark var ki sanki 2 farklı kişi. Kendinizle ne kadar çelişirseniz zararınız o kadar etkili olur. Eğer yapmak istediklerinizi takım yapamıyorsa bunu üstelemenin anlamı yok, Sezon başında Fatih Terim yapmak istediklerini denemedi mi takım üzerinde ? Kendi evinde 4 yiyordu. O takım şimdi 9 puan önünüzdeyse durup düşünmek gerek.
sui generis
25.Mart.2012, 16:57
gelip bir Galatasaraylı burada bu kadar Aykut hocayı eleştirse(ki bu eleştiri dozunu zaten kaçırdı) bilerek yapıyor derdim. bu kadar eleştiren arkadaşlar ama Aykut hocanın kişiliğine lafım yok falan demesinler, kendilerini de kandırırlar. kişiliğine saygınız olsa şuan Aykut hoca burada böyle konuşuluyor olmazdı.
byariff
25.Mart.2012, 17:01
4 yiyordu. O takım şimdi 9 puan önünüzdeyse durup düşünmek gerek.
9 kisi ve mac katletme ile 4 yememiz normal.
aykut hocaya gelirsek buyuk takim icin su an bence calistircak kapasitede degil ha fenerbahce su an arkasinda duruyor durmayada devam etcektir aykut hocanin kendini gelistirmesi icin cok buyuk bir firsat.
Night_Mare17
25.Mart.2012, 17:02
Aykut Kocaman benim için bir teknik direktör olarak hiç. Fakat Fenerbahçe'nin başında başka bir teknik direktör olsa bu kadar uğraşmazdı alıp başını giderdi ve Fenerbahçe daha büyük bir kaosa yuvarlanırdı. Aykut Kocaman şu an Fenerbahçe'yi kurtaran adamdır.
ReaList
25.Mart.2012, 17:14
@benbenim
Söyleyeceklerim sadece şahsımı ilgilendiriyor başkaları adına konuşmuyorum, Bugün Fenerbahçe forumlarına bir göz at 10 başlıktan 7'si Aykut Kocaman ile ilgiliyse ortada bir problem olduğu gün gibi ortadadır. Beni Aykut Kocaman'ın kişiliği ilgilendirmez, geçen sezonun devre arasında bütün sportif alanlarda alınan başarısız sonuçlara rağmen + bugünkü mevcut duruma rağmen Statta 1 kişi bile "İstifa" demiyorsa, bu Aykut Kocaman'a duyulan saygının bir göstergesidir.
Aykut Kocaman bu camia için efsanedir ama bu yapılan hataları görmezden gelmemize sebep olamaz, olmamalı. Hiç bir zaman istifa etsin, olsun bitsin gibi düşüncede olmadım, hatasından dönsün peşinde koşmasın bu sene olmazsa bile seneye aynı şeyi yaşayamayalım düşüncesindeyim, Eminim burda veya başka bir yerde, hatta en yakın arkadaşı Rıdvan Dilmen bile eleştirirken bunu hedef alıyordur.
meddah
25.Mart.2012, 17:16
Adam Fenerbahçe'nin başına, 1 puan için kelle kopartılan yerlerden geldi. Çok da anormal değil şu anki mentaliteye evrilmiş olması. Sabretmek lazım, kendini Fenerbahçe'ye adapte edecektir.
sui generis
25.Mart.2012, 17:18
@benbenim
Söyleyeceklerim sadece şahsımı ilgilendiriyor başkaları adına konuşmuyorum, Bugün Fenerbahçe forumlarına bir göz at 10 başlıktan 7'si Aykut Kocaman ile ilgiliyse ortada bir problem olduğu gün gibi ortadadır. Beni Aykut Kocaman'ın kişiliği ilgilendirmez, geçen sezonun devre arasında bütün sportif alanlarda alınan başarısız sonuçlara rağmen + bugünkü mevcut duruma rağmen Statta 1 kişi bile "İstifa" demiyorsa, bu Aykut Kocaman'a duyulan saygının bir göstergesidir.
Aykut Kocaman bu camia için efsanedir ama bu yapılan hataları görmezden gelmemize sebep olamaz, olmamalı. Hiç bir zaman istifa etsin, olsun bitsin gibi düşüncede olmadım, hatasından dönsün peşinde koşmasın bu sene olmazsa bile seneye aynı şeyi yaşayamayalım düşüncesindeyim, Eminim burda veya başka bir yerde, hatta en yakın arkadaşı Rıdvan Dilmen bile eleştirirken bunu hedef alıyordur.
sözüm pek sana değildi zaten bugünkü yorumları pek okumadım. Lim10 nu okudum ve %100 katılıyorum ona. ama dün gece eleştirinin dozu kaçmıştı.
sananes
25.Mart.2012, 19:20
Adam Fenerbahçe'nin başına, 1 puan için kelle kopartılan yerlerden geldi. Çok da anormal değil şu anki mentaliteye evrilmiş olması. Sabretmek lazım, kendini Fenerbahçe'ye adapte edecektir.
Aynen sorun bu kendini henüz Fenerbahçe'ye teknik direktör olarak adapte edemedi. Kazanalım yeter diyor ama bu taraftara bu şekilde oynayarak kazanmak yetmez. Bakın ben çocukken Aykut Kocaman'ı çok sevdiğim için 11 numara formalar giyerdim hep,fenerbahçe'li olmamım sebebi Aykut Kocaman'dır babam,dedem falan değil. Bu adamın golleriyle, posterleriyle büyüdüm ama kendini geliştirmeli. Takımdan gitmemeli onu hiç bir fenerbahçeli istemiyordur ama geliştirecek kendini,buna mecbur.
Mesela Alex'i merkeze alıp oynadığı 4-3-3'den vazgeçmek zorunda.Geçen sene de yapıyordu aynı şeyi yine rakibe mahkum,ezik bir futbol oynuyorduk ama o zamanlar Lugano vardı defansta ilerde o oyuna daha uygun Niang vardı, Dia çok formdaydı ve tam o oyun için yaratılmış bir yapısı vardı vs vs.
En önemlisi bizim sol bekimiz belkide Alex'ten bile teknikti adam ofansif anlamda her işi yapıp bizi rahatlatıyordu. Tamam buraya kadar her şey normal. Büyük şeyler yaşandı sezon öncesi falan ama bu takım o günleri atlattı artık,ilk şok gitti olaylar soğudu hepsi işine bakıyor.
Kadro kalitemizde geçen seneden biraz düşük Santos'umuz yok sol bekte ama Ümit Özat dahi sol bek oynadı bu takımda. Bu takım 6. oldu. Ciddi söylüyorum hiç bir lig maçında Galatasaray maçındaki ve Bursaspor ikinci yarısındaki kadar kötü,mahkum oynadığımızı görmedim ben. Kadromuzun kalitesi de Appiah'lı-Anelka'lı Fenerbahçe'de dahil son yılların en iyi kadrosu. Geçen sezonu tenzih ediyorum burada.
Şampiyon teknik direktör hiç değildir bu kişiden kişiye değişmez.Hemen devamında iyi bir şeyler söyleyince ilk söylenen mantıklı olmuyor ki.
SaLviO
25.Mart.2012, 22:38
Aykut Kocaman'ın fikirleri büyük ama elindeki oyuncu kalitesi bu fikirler için yeterli değildir. Hatası da gölün maya tutacağına inanmasıdır. Burada tek suçlu kendisi gibi görünse de yanındaki yardımcılar ya da yöneticiler kendisi uyarmadıkça hatanın ortağıdırlar.
Aykut Kocaman maç başlar başlamaz 1-2 gol bulan, sonrasında vitesi boşaltıp top çeviren gerektiğinde ya da canı istediğinde tak tak gol atan bir takım yapmak istiyor.
Geçmişte Brezilya bugün ise Barcelona bunu yapmaktadır. Yani adamlar canı istediğinde istediği skoru yakalayabilirler. İstediklerinde de oyunu soğutup maçın bitmesini sağlayabilirler. Fenerbahçe golü attıktan sonra bu anlayışa büründüğü an, rakip takım Fenerbahçe'yi sahadan siliyor. Çünkü oyuncu kaliten bu anlayışı yansıtmazsa rakip üstünlüğü ele geçirir.
Bana uymayan kalıba girmeye çalışırsam sonuç hüsran olur. Aynen Galatasaray'ın Barcelona olmaya çalışması gibi. Kendi tarzına dönersem başarıyı yakalarım. Aynen Galatasaray'ın 4-4-2'ye dönmesi gibi.
Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe gibi oynatırsa takım bu kadar sorun yaşamaz.
Geçen sene bu söylediğini çok iyi yapmıştı aslında