Log in

View Full Version : Burası Webaslan ya da GSCimbom değil

Bekq
06.Nisan.2012, 12:10
Burası Galatasaray'ın taraftar forumu değil. Nedir bu GS sempatizanlığı çözemiyorum? Şike soruşturmasına alakasız şeyler yazarlerken sorun yok, tartışma çıkınca sorun yok, TFF'ye - hakemlere laf atınca sorun yok biz en ufak bir şey yaptığımızda ANINDA mesajımız siliniyor.

Biri çıkar TFF kendine oy vermeyen 2 kulübü 2 haftadır harcıyor der silinmez, biri çıkar bilgisi olmadığı konu hakkında ahkam keser, biri çıkar sanki mevzu kendisini ilgilendiriyormuş gibi yorum falan yapar. Biri çıkar Aykut Kocaman'ı tartışırken ortamı germek amaçlı mesaj yazar silinmez. Biz yapsak anında mesajımız siliniyor.

10 mesajımızdan 6'sı siliniyor. Özellikle Fenerbahçe'li arkadaşlar ne yazsa ANINDA siliniyor. Galatasaray'lı üyelere karşı çok değişik bir ayrımcılık var bu sitede.

Mesajları silen yönetici Fenerbahçe'li gibi bir savunma yapabilirsiniz. Şike soruşturmasını yöneten Savcı Fenerbahçe'li, eski TFF başkanı Aydınlar'da Fenerbahçe'li ve Fenerbahçe'yi ne durumlara getirdiği ortada. Yöneticinin hangi takımı tuttuğu beni ilgilendirmez. Ortada büyük bir haksızlık var ve artık yeter.

futureless
06.Nisan.2012, 12:29
Ben bu eleştriyi başka bir konuda yaptım 15-20 gün önce . Bir şekilde sakinleştirildim sağolsun bir anlayışlı mod tarafından . Ama düşüncem hala bu yönde , tabiki kabul etmeyecekler , hatta onların kabul etmemesinin üzerine bir de Galatasaray taraftarı 2-3 kişiden laf yiyeceksin , sonuçta mesajı silinen yine sen olacaksın dostum :) Taraf tutmanın ve maalesef ki daha beteri bazı kişilere göz yummanın çok açık örneklerini görüyoruz inkâr edecek olsalar da , dile getirmen iyi olmuş en azından için rahatlar . Ama yine söylüyorum ki bir işe yarayacağını düşünmüyorum , araştırma konusunda bile oluşan tartışmalardan örnek vereyim takip edersin farketmişsindir hatta , biri gelir şöyledir böyledir der özellik artmasını veya düşmesini ister , hemen istatistikleri sunarlar önümüze . Sonra başka zaman istatistik onların karşı tarafının işine yaradığında istatistikle mi kıyaslıyorsunuz işte istatistik herşey değildir denir. Alıştım , 2-3 kişinin hatırına . Selametle , saygılar kardeşim.

Varonil
06.Nisan.2012, 12:31
Yazdığın bir çok konu benim 6 yıllık Turksportal geçmişimi geçtiğimiz Kasım ayında bitirmeme neden olmuştu,haklısın Berkay. (İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim kusurumma bakma yanlışsam.)

Fenerbahçe taraftarları olarak zor bir dönemden geçiyoruz.Bu dönemde hepimiz çok hassaslaştık,ortalık iyice gerildi.Böyle bir ortamda zaman zaman aslında çok normal olan birşey bize anormal gibi gelebiliyor,(ki yaşadığımız onca şeyden sonra bu çok da normal) ortalık daha da geriliyor.

Niyetim site yönetimini eleştirmek değil fakat onlar da insan oldukları için zaman zaman Türk futbolunun içinden geçtiği bu zor dönemde onlar da tarafsızlıklarını kaybedebiliyorlar.Bir yerde yönetim anlamında bir sıkıntı yaşandı mı orada her türlü organizasyon daha da kötüye gider.

Diyeceğim o dur ki,bizler de Turksportal'ı çok seviyoruz,açıkcası benim geçirdiğim son 6 yılımın ardından biraz olsun ara vermem gerekiyordu ve bir süre taraftar forumlarına geri döndüm,buradaki kargaşadan uzaklaşabilmek için.Sana samimi olarak verebileceğim en güzel tavsiye zaman zaman kendini daha da hassas hissettiğinde mevcut taraftar forumlarımıza gitmen.(Kendi açımdan bunun oldukça sağlıklı olduğunu gördüm.)

Kaka Leite
06.Nisan.2012, 12:34
Bu tarz sıkıntılarda gidip mesajını silen kişi ile görüşürsen ve birşey olmadığı kaanatine vardırırsan tekrar geri gelir mesajın benimde başıma yoktan geldi bi kaç kere ama gidip görüştüm.Genel olarak böyle bir sorun var, özellikle yapılan yorumlar tuttuğun takım üzerinden okununca bu oluyor.Adam orda Galatasaray,Beşiktaş yada başka bir takım zorlanacak diyor, o takımın taraftarı bu Fenerli tabi böyle düşünecek diyor.Halbuki bu kişisel görüş takım tutmakla alakası yok.

Her neyse büyük ihtimalle mesajında silinir zaten.

Suicider
06.Nisan.2012, 12:43
Alla alla ilginç.Gidelim biz ozaman Fener forumu olsun burası.

europeanconquer
06.Nisan.2012, 12:48
Herkes kendine göre haklı tabi.

Kaka Leite
06.Nisan.2012, 12:49
Beyler burda Galatasaray yada Galatasarayı tutan üyelere çarptırılmış bir laf yok, kötü bir sözde yok...Yani yanlış anlaşılıp tartışma çıkmasın.

Sekopej
06.Nisan.2012, 12:57
Bu dönemde çoğu Fenerbahçe taraftarı gibi hassas olduğumdan, bu tarz mesaj silme işlerine hiç girmemeye karar vermiştim. Hatta rahatsızlık duyduğum mesajlara da cevaplar veriyorum, sanıyorum bizdeki hassaslık bazı arkadaşlarda daha fazla.

Kendi üzerimden giderek yorumlayacak olursam, gerçekten terbiye sınırlarını alan bir durum olduğunda müdahale ediyorum, bu dönemde sağlıklı karar veremeyebilirim diye düşünüp, mesaj silme/uyarı verme işine karışmıyorsam, demek ki rahatsızlık duyabileceğim mesajlara bir şekilde tepki veriyorum demektir.

Böyle düşündüğümüzde, sürekli Fenerbahçe'yi tahrik ediyorlar gibi bir durum söz konusu değil çünkü öyle olsa, tepkimi zaten gösteririm, mesajı silmek yerine.

Ayrıca silinen mesajın neden silindiğiyle alakalı silen yöneticiye ulaşırsanız (ki mesajın kim tarafından silindiğinin görünmesini sağladık, bu gibi durumlar için) size mutlaka geri dönüş yapacaktır. Ama aynı konu içinde benim mesajım neden siliniyor şeklinde tepkinizi gösteren mesajlar atarsanız, o mesajlar da silinecektir, bu bizi bir çözüme ulaştırmaz.

Somut şeyler önemlidir, bunu Destek Merkezi'nde ya da ilgili yöneticiye özel mesajla iletirseniz (şu şu mesajlar dururken, benim bu mesajım neden silindi şeklinde, somut örneklerle) çözüme ulaştırma adına bir şeyler yaparız.

Kimse hatasız değildir, hata yaptıysak eğer, çıkıp hatamızı kabul edip, özrümüzü de dileriz, yeter ki bize iyi niyetinizi ve samimi olduğunuzu gösterin.:)

Suicider
06.Nisan.2012, 13:10
Valla inanırmısın bir GS'li olarak ne Webaslan'a ne de GSCimbom'a girmiyorum.Çünkü elimden geldiğince tarafsız olmaya çalışıyorum kimilerine göre oluyorumdur kimilerine göre olmuyorumdur.Eğer taraftar sitelerine girersem ordan gördüğüm başlıklarla,konularla gaza gelip burda çok fazla şeyler yazabilirim.Hatta çoğu kişi sadece kendi taraftar forumlarında yazanlardan yola çıkarak burda ahkam kesiyor.Ama işte ozaman tarafsız olamıyoruz.Orda yazanı buraya taşıdığımız zaman forumun ordan farkı kalmıyor.Bunu sadece GS'li arkadaşlar yapmıyor.Aynısını yapan diğer takımdan arkadaşlarımızda var.

Lütfen biraz daha sakin olalım,esprilere karşı gaza gelip bağırıp çağırmayalım,yada kendi taraftar sitelerimizden okuduklarımızı zorla birilerine dikte etmeyelim.Hepimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz.Ama elimizden geldiğince birbirimiz kırmamalıyız.Eğer ben birilerini kırdıysam istemeden de olsa özür dilerim herkesten.Bundan sonra daha dikkat ederim yazdıklarıma.

europeanconquer
06.Nisan.2012, 13:13
Burası ne Webaslan ne de Antu ne de başka bir takımın taraftar sitesi.Sadece 3 Temmuz'dan beridim aşırı hassaslaştınız.Her mesajda bir bit yeniği arıyorsunuz.Konu dönüp dolaşıp yine şike davasına geliyor.Kolay bir süreç içinde değilsiniz biraz sakın olmalısınız.Biz hatasız mıyız ? Değiliz tabi ki haddimizi aştığımız bir çok mesaj olmuştur.Ama o mesajların silindiğine eminim ben.Aslında herkesin sakinleşmeye ihtiyacı var.Spor bölümü başlı başına 3.dünya savaşı gibi.

byariff
06.Nisan.2012, 14:15
Mesajlari Di canio siliyor ; bknz fenerbahceli.

Universal
06.Nisan.2012, 14:17
Eğer adaletin olmadığını düşünüyorsanız o foruma uğramazsınız böylece mülkün temeli sizi teslim almamış olur.

Bekq
06.Nisan.2012, 14:23
Ön gördüğüm şeyler üzerine yoğunlaşmış konu. Öncelikle adım Berkay evet. Dediğin şekilde ben de 2-3 defa bıraktım geldim. Sonuçta 6 senelik bir üyeliğim mevcut. Çok insanla tanıştım buradan ve yüz yüze görüştüklerim bile oldu.

Gelelim silenin Fenerbahçe'li olmasına. Mesajımı okuyup idrak edememiş olanlar ilk mesajın son cümlesine tekrar bakabilirler.

Ayrıca burası Öneri ve Eleştiriler bölümü. Ben bir eleştiri yaptım. Gelip bana kimsenin; "Adalet olmadığına inanıyorsan bir daha girmezsin olur biter" demeye hakkı yok. Hem de daha önceden yöneticilik yapmış birinin en azından burada işlerin bu tarz yürümediğini bilmesini beklerdim.

Universal
06.Nisan.2012, 14:44
Şahsen bende bundan şikayetciyim ve bu yüzden uğramıyorum, kısacası orada adaleti işemler yapıldığını düşünmüyorum.

RasAnt
06.Nisan.2012, 15:05
Haklısın kardeşim bundan dolayı baya ara vermiştim bu foruma girmedim,sonra bazı adminler ve yöneticiler görevlerini bıraktı forum daha rahat oldu yazar yazmaz mesajlarımız silinmez oldu,şu aralar pek sıkıntı yok gibi geliyor bana yada spor bölümüne uğramadığım için öyle geliyor :)

sui generis
06.Nisan.2012, 15:36
önceden ben pek adaletsizlik var diye bakmazdım ama bir ara herkesin yazarlığının alındığı dönemde benimkini alma sebeplerini görünce; apaçık böyle birşeyin olduğunu farkettim. hepsi için demiyorum; Allah var Murat abi msn den gelip bana sakin ol dediği oldu, iyiniyetli yaklaştı. ama ben ünal aysal her türlü şampiyonuz dedikten sonra o mesajı alıntılayıp ':D' koyup bekleyip göreceğiz dedikten sonra yazarlığım alındı. o yüzden adil davranıyoruz diyemezler bana kalırsa.

meddah
06.Nisan.2012, 15:48
Biraz güven iyidir. Benim mesajlarım da siliniyor bazen.

Aydin
06.Nisan.2012, 15:53
önceden ben pek adaletsizlik var diye bakmazdım ama bir ara herkesin yazarlığının alındığı dönemde benimkini alma sebeplerini görünce; apaçık böyle birşeyin olduğunu farkettim. hepsi için demiyorum; Allah var Murat abi msn den gelip bana sakin ol dediği oldu, iyiniyetli yaklaştı. ama ben ünal aysal her türlü şampiyonuz dedikten sonra o mesajı alıntılayıp ':D' koyup bekleyip göreceğiz dedikten sonra yazarlığım alındı. o yüzden adil davranıyoruz diyemezler bana kalırsa.

sırf bu yüzden yazarlığın alındıysa hakkaten komik olmuş.

bi zamanlar burası için antu forumu denirdi. şimdi webaslan forumuna dönmüş deniyor. bir iki kişi düşünse bunu fanatikliğine veririm ama demek ki bir sıkıntı var.

bunu dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz arkadaşlar. ben ilgilenmiyorum forumla ama bu kadar kişi bunu belirttikten sonra modlar elbet bi ayar tutturur.

meddah
06.Nisan.2012, 16:03
Araştırma forumu ile ilgili yaygın bir yanlış kanaat var: O forumun amacı, üyelerden gelecek tavsiyelere göre özellik belirlemek veya değiştirmek değil, geniş bir data içerisinde yapılmış olabilecek hataların, gözden kaçmış olabilecek ayrıntıların anımsatılmasını sağlamak. Dolayısıyla, ilgili araştırmacı hata yapmadığını düşünüyorsa, yapılabilecek çok da fazla bir şey yok. Bazen boşuna kızıyorsunuz adamlara.

kalemci
06.Nisan.2012, 16:05
Bu forum ne laa anti-x , gecekondu gibi bi yer olmuş :n:

Walter Sakana
06.Nisan.2012, 16:08
Burada tartışılan forum görevlisi arkadaş di canio olduğuna göre onun sildiği mesajlardan yola çıkarak değerlendirelim:

di canio'nun;

Galatasaray sohbet alanında 114.sayfadan 124.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 25.

Fenerbahçe sohbet alanında 88.sayfadan 98.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 3 (98.sayfada üyenin kendi talebiyle silinen mesajları eklemedim). Bu 3 mesajdan 2'si silinen mesajdan alıntı sebebiyle silinmiş. Aynı sayfalarda meddah'ın sildiği mesaj sayısı ise 15.

Beşiktaş sohbet alanında 42.sayfadan 52.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 2, bunlardan 1'i konu mevcut diye silinmiş.

Trabzonspor sohbet alanında sildiği mesaj yok.

Fenerbahçe-Galatasaray maçı konusunda sildiği mesaj sayısı 17. Bunlardan 8'i GS taraftarı üyelerin, 7'si ise FB taraftarı üyelerin mesajları.

Galatasaray-Trabzonspor maçı konusunda sildiği mesaj sayısı 36. Bunlardan 22'si GS taraftarı üyelerin, 13'ü ise FB taraftarı üyelerin mesajları.

Soruşturma konusunda 252.sayfadan 267.sayfaya kadar sildiği mesaj sayısı 9 (+1 kendi mesajı). 6'sı GS taraftarı üyelerin, 3'ü FB taraftarı üyelerin mesajları.

Biraz daha abartıp sildiği bazı mesajlara eklediği yorumları da katalım:

GS taraftarı üyelerin mesajını silerken eklediği yorumlardan birkaçı:

- Fazla dalgınlık iyi değil
- Ben de seni provakatör mü ilan etsem
- Dakika 1, gol nannar
- Sen de harcanma

FB taraftarı üyelerin mesajını silerken eklediği yorumlardan birkaçı:

- Lütfen kullandığımız üsluba dikkat edelim
- Lütfen kullandığımız ifadelere dikkat edelim
- Emre tartışması yapıldı yetişemedin
- İlgili mesaj silindi

Demek ki burada iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Hatta en çok GS taraftarı üyelerin mesajlarını sildiğine ve en çok GS ile ilgili konularda işlem yaptığına göre -üstüne eklediği yorumları da katarsak- şu seçenekler akla gelebilir;

1- Forumda en agresif, en kural tanımaz üyeler Galatasaray taraftarları.

2- di canio yeterince objektif değil.

3- Fenerbahçeli üyeler sürekli Galatasaray ile ilgili konulara yazdığından dolayı iki kulüp taraftarı üyeler arasında sürekli tartışma çıkıyor ve mesajları silmek durumunda kalıyor.

4- Sadece tesadüf.

Olay tamamen hangi pencereden baktığımızla alakalı. Herkes kendince haklıdır. Bu yazdıklarım sonra Galatasaray taraftarı üyelerde "vay be, meğer amma taraflıymış" diye düşünebilir. Kişisel görüşüm evet yorumlarında taraflılık var (ki en doğal hakkıdır) ancak yaptığı silme, uyarma vs. gibi işlemlerde gayet objektif davrandığını düşünüyorum.

Şimdi herkes tekrar düşünsün bence. 1-2 gözünüze çarpanla değil biraz daha bu gibi somut şeylere göre yorumlarsanız daha sağlıklı sonuçlara ulaşacağınıza ve bence gayet objektif işlem yapan bir arkadaşımızı bu şekilde haksız yere suçlamayacağınıza eminim, ya da en azından umuyorum :)

Son bir not eklemek istiyorum; benim futbol alanına yazmama sebebim o alandaki "hoşgörüsüzlük " ortamı. Gerçek hayatta en yakın, kardeşimle bir olan arkadaşım koyu Fenerbahçe'li. Arkadaş çevremin çoğu da öyle. Birbirimize yaptığımız takılmalar, gıcık vermeler, yenildiğinde kaçacak yer aramalar bunlar o kadar güzel ki... keşke burada da aynı ortam olsa ama maalesef en ufak bir takılmaya kalksak ortalık karışıyor. Kelimeleri ayıklaya ayıklaya yazmaya çalışıyor çoğumuz. Şu şapkaları önümüze koysak diyorum artık?

sarianet
06.Nisan.2012, 16:11
mesaj silme mevzusu her zaman dile getiriliyor ama daha standart tutturulmuş değil umarım bi standarda bağlarlar.

goosfraba
06.Nisan.2012, 16:35
bu forumda galatasaraylı'lara ayrı bir iltimas gösterildiğini zannetmiyorum.

ancak, galatasaraylı'ların bu forumda takındıkları ayrı bir üslup var. işlerine geldiğinde çok kolay unutabilip, çok kolay hatırlayabiliyor; işlerine geldiğinde de zeytinyağı gibi çok kolay su üstüne çıkabiliyorlar.

yönetici arkadaşların zaman zaman bunları gözden kaçırmasını normal buluyorum.

kimse kusura bakmasın ama, gözlemlediğim budur.

GeNç KaRTaL
06.Nisan.2012, 17:35
Hazır muhabbeti açılmışken benim de bahsetmek istediğim bir konu var.Ben de spor alanında yazan genel üye profilinden memnun değilim.Ne 2 satır analiz yapılıyor,ne de adam akıllı futbol yorumu.Varsa yoksa laf dalaşı,laf salatası.Görevli olduğum dönemde zaman zaman bütün yorumları okumaktan çok sıkıldığım oluyordu.Şu an yetkim yok ve her yazılan mesajı okumuyorum mesela.Konulara giriyorum ve okunmaya değer birkaç satır var mı diye göz gezdiriyorum.Hadi yönetimde varsa bir sıkıntı halledilir.Peki bu sorun nasıl çözülecek? Herkes önce kendisine baksın bence.Şu dönem o alanda yalnız kalmasından dolayı istemeyerek de olsa önplana çıkmak durumunda kalan Osman abiyi bu tarz olaylarla hedef tahtasına oturtmanın da bir manası yok.Tsi'de zaman geçirmeye başladığımdan beri gördüğüm,görevini en iyi yapan yöneticilerden birisi olduğunu düşünüyorum kendisinin.Ve eğer Osman abi mesaj siliyorsa,o mesaj gerçekten silinmeye değerdir bana göre.

Revolution
06.Nisan.2012, 17:46
Bu forumun çivisi çıkalı yeni olmuyor. Kimine Antu gibi geliyor kimine GSCimbom gibi geliyor forum. Forumun çivisinin çıkmasının sebebi yöneticiler değil, üyeler. Ben zaten böyle seviyeli taraftarların saygı çerçevesinde devamlı paylaşım yaptıkları bir forum bilmiyorum. Ya tribündergi gibi herkes tarafını sert şekilde savunacak ya da taraftar forumu olacak. Kimse kusura bakmasın.

MeMo
06.Nisan.2012, 18:11
Yöneticilerin art niyetli olduğunu sanmıyorum ama kendi düşündüğünü gerçekle alakası olmadığı halde kesin bir şekilde yazan,rakiple dalga geçmeyi normal gören kişi sayısı da az değil.

Aydin
06.Nisan.2012, 18:36
Ben zamanında futbol forumuna birkaç katı kural getirmiştim. Anlamsız yorumları bile siliyorduk. İçi boş olanları. Hatta ilk başlarda birkaç kişi "ne gerek var bu kadar sıkmaya" demişti. Birşeylerin standartını yüksek tutmak gerektiğini düşünmüştüm ama sonradan da bu kadar sıkmaya gerek yok dedik.

Futbol bölümünün standartı düşük. Üyelere ceza veriyoruz, sonra da cezaları geri alıyoruz. Hoşgörülü olmaya çalışıyoruz çünkü bu forum herşey değil. Hayat değil. 1293691231 kere atılanların hâlâ bu forumda olduğunu biliyoruz. Sadece eğlenmek için girdiğimiz yer. Ve açıkçası şu an tartışılan konu bile boş geliyor bana ama :D olayına bile ceza veriliyorsa hakkaten sıkıntı var demektir.

Sıkıntı tek taraflı değil. Sıkıntı üyelerde diyip kurtulamayız. Yönetimde de sıkıntı var, üyelerde de sıkıntı var. Ama bu sıkıntıyı gidermek imkansız gibime geliyor. O yüzden ben hiç kasmayacam bile birşeyleri düzeltmek için.

lexoqe
06.Nisan.2012, 19:20
Neden bu kadar takıyorsunuz ki. Zaten sitenin eski havası da kalmadı.

Fernando Gago
06.Nisan.2012, 19:22
Belli başlı isimler var ki onlar kendilerini zaten belli ediyor, bu rahatsızlığı yaratıyor forumda. geçmişte sitede mod görevi yapmış olmaları veya klup üyesi olmaları onları ayrıcalıklı kılmamalı, arkadağın dediğine imzamı atarım.

Corpus
06.Nisan.2012, 19:24
Bu forumdaki üyelerde genel olarak bulunan bir özellik var. Kimse söylediği şeyin yanlış olabileceğini düşünmüyor. Bu konudaki mesajlarda bile görebiliriz bunu.( Ayrıca bu kişiler arasında benimde olduğumu düşünenler olabilir normaldir :) ) Bu mentalite değişmediği sürece bu konu 2 sene sonra bir Galatasaraylı tarafından açılır , 3 sene sonra bir Beşiktaşlı tarafından açılır uzar gider.

Ralph
06.Nisan.2012, 19:28
Belkide Galatasaray ve Fenerbahçe'li olmamanın en güzel yanı da bu. Bir Beşiktaş'lı olarak bazen GS-FB maçlarında karşılıklı yapılan yorumları okuyorum ve neredeyse bir çoğuna gülüyorum. Bizim derbilerde bu pek olmuyor. Diyeceksiniz ki şimdi BJK, GS-FB derbisine göre daha geri planda kalıyor. Kalır ya da kalmaz, bu kişisel görüş. Demek istediğim de bu değil zaten. Ama bence tüm sorun, ön yargılı ve kör bir biçimde sadece takımını savunmaya gelmiş kişinin orada çıkıp "öylesine" konuşması. Ben yönetimde bir suç bulmuyorum burada. Yönetim zaten her türlü anlayışı gösteriyor. Şahsen ben bu gibi bir sitede yönetici olsaydım çok daha katı kurallar koyabilirdim. Bazen adminlerdeki sabıra hayret ediyorum. Bu yüzden herkes yapamaz bu işi zaten.

Allah aşkına geçmiş yıllardaki derbilerde konuştuğunuz konulara girin bir bakın, Fenerli ve Galatasaraylı arkadaşlarım sizlere söylüyorum. Aklı başında yorum yapanlara hiç bir şekilde sözüm yok ama "ben galatasaraylıyım ve haklıda olsa haksız da olsa bu konu başlığına takımımı savunmaya geldim" anlayışıyla gelen ve bomboş yorumlar yazan o kadar çok ki. Saçma sapan didişmeler, kavgalar, gerginlikler... Yahu neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ben anlam veremiyorum. Hepimiz arkadaş değil miyiz? Burada hepimizin yaşları farklı farklı ve buna rağmen her türlü sohbeti ediyoruz bu forumda. Neyin tartışması bu, neyin gerginliği bu kadar? Tamam, tabi ki tartışılacak, konuşulacak, edilecek ama bunun bir seviyesi var. Hakikaten dışarıdan bakan biri olarak bazen konuşulan konular çok komiğime gidiyor. Yahu bunun için mi bu gerginlik diyorum.

Galatasaray ya da Fenerbahçe ile ilgili bir taraflılık da olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Neden diğer takım taraftarları çıkıp da böyle bir şikayette bulunmuyor? Ben mesela gayette memnunum takımımın maçlarında yapılan yorumlardan ya da münakaşalardan. Çünkü gereksiz sataşmalar, laf sokmalar vs gibi şeyler olmuyor. Biraz da taraftar olarak kendinizi yorumlayın bence. Hakikaten şapkanızı çıkartın. Belki bu yazdıklarımı "heee" deyip geçeceksiniz ama yapmanız gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.

Bu arada konu dışına çıktım biraz ama genel bir düşüncem bu forumla ilgili :]

Night_Mare17
06.Nisan.2012, 19:31
Bu sorunun tek nedeni Fenerbahçeli arkadaşlarını kendilerini överken diğer takımlara bulaşması , birilerine laf atması veya bazı şeyleri görmemeleri.

Deus Dominus
06.Nisan.2012, 19:33
Bu forumun ana amacı Football Manager oyuncusu kişilerin bir araya geldiği, paylaşımda bulunduğu bir ortam sağlamak. Bunun bilincine varmak lazım önce.

Aydin
06.Nisan.2012, 19:39
Bu forumun ana amacı Football Manager oyuncusu kişilerin bir araya geldiği, paylaşımda bulunduğu bir ortam sağlamak. Bunun bilincine varmak lazım önce.

Noktayı koymuşsun. Biz çok iyi bir futbol forumu olduğumuzu iddia etmiyoruz. Aslında şu an çok iyi bir fm sitesi olmaktan da uzağız. Ama futbol konusundaki sorunlar önceliklerin epey arkasında.

Forumu gslilerin veya fblilerin basması önemli değil.

Önemli olan :D yazmaya bile ceza verecek adamların yönetimde bulunması. Bu biraz aşırı olmuş. Bunun dışında yönetim ile alakalı şikayet edeceğiniz şeyler "destek merkezi"ni biliyorsunuz. "Gs'liler şöyle yapıyor. Fbliler şöyle falan".. bunlar boş şeyler.

GeNç KaRTaL
06.Nisan.2012, 20:18
Geçen de bir arkadaşımız ben "lan" dediğim için ceza aldığını zannediyordu ama gerçeğin öyle olmadığı anlatılmıştı kendisine.İnsanların yönetime olan bakış açısının zedelenmemesi için ve bahsi geçen muhabbetin söz konusu olduğu dönemde yetkili olmamdan dolayı belirtme ihtiyacı hissettim.Hiç kimse salt ":D" bu gülücükten dolayı ceza almadı.Arka planında gelişen bir takım olaylar söz konusuydu ve o dönem uygulanan politikanın da alakası vardı tabii.O zamanki uygulamalar doğrudur yanlıştır buna girmek istemiyorum ama insanların kafasında insafsız yönetim imajı oluşmasın diye bir kaç defa bahsi geçtiği için belirtmek istedim.

sui generis
06.Nisan.2012, 20:27
Şemsi ben o dediğimi yazdıktan sonra foruma girdim ve yazarlığım alınmıştı. o zaman da dedim mesaj kutumun full dolu olmasından anladım diye. ve forumdan bir arkadaşa sordum bir baksın o mesajım mı silinmiş diye evet silinmiş dedi. bu mesajın öncesi olsun diyelim benim yazdığım o son mesajda ben silinecek hiçbir durum görmüyorum.

MeMo
06.Nisan.2012, 20:43
Benim de yazarlığımın sadece kendi tespit ettiğim bir istatistikten alındığını biliyor muydunuz ? Ne hakaret,ne tahrik varken hatta yorum bile doğru düzgün yokken.Yöneticiler hatırlar ve buraya koyabiliyorlarsa iyi olur.Bunu neden diyorum? Çünkü bende şu izlenim var nerede yöneticiler hoşuna gitmeyen bir mesaj görse daha önceki mesajları bahane gösterip,uyarı bile yokken uyarılara rağmen ibaresini kullanıp üyelerin yazarlığına el koyuyor.

GeNç KaRTaL
06.Nisan.2012, 20:47
Şemsi ben o dediğimi yazdıktan sonra foruma girdim ve yazarlığım alınmıştı. o zaman da dedim mesaj kutumun full dolu olmasından anladım diye. ve forumdan bir arkadaşa sordum bir baksın o mesajım mı silinmiş diye evet silinmiş dedi. bu mesajın öncesi olsun diyelim benim yazdığım o son mesajda ben silinecek hiçbir durum görmüyorum.

Demek istediğim o dönem ceza almanın sebebi sadece o mesaj değildi Muhammet.Evet o mesajdan sonra ceza aldın ama sırf o mesajdan dolayı almadın.O dönem uygulanan politikanın da etkisi var.Neyse geçmişte kalmış bir olay zaten.Artık yönetimde de değilim ama üyelerin her zaman yönetime karşı bir önyargısı olduğunu biliyorum.2007 dönemlerinde de benim de dahil olduğum bir grup yönetimin Fenerbahçe'lileri koruduğunu düşünüyorduk mesela.Bana göre bu konu da bu önyargının ürünüdür.Bir kaç defa bahsi geçince sadece o mesajdan dolayı ceza almışsın gibi bir durum ortaya çıktığı için belirtme ihtiyacı hissettim.Haklıydı haksızdı diye tartışmak değil amacım.

GeNç KaRTaL
06.Nisan.2012, 20:51
Şunu da belirteyim.Ben ayrıldıktan sonra dediğim gibi sürekli takip etmiyorum yazılanları ve bu yüzden silinen mesajlardan pek haberim yok.Yazdıklarımdan eskiden yönetimde olduğum için yönetim sanki hiç hata yapmıyormuş imajı çıkabilir.Bu yüzden yazıyorum.Elbette yöneticilerin de hata yaptıkları olmuştur,oluyor,olacaktır.Bu gayet normal.İnsanız çünkü hepimiz.Ama inanın hiç kimse bir tarafı kayırmak maksadında olmaz.Olsa zaten o mevkide kalamaz.

meddah
06.Nisan.2012, 21:44
"Ceza alıyoruz, ceza alma sebebimizi bırak, ceza aldığımızdan bile haberimiz yok" şeklinde haklı eleştiriler geldi bir süre önce ve uyguladığımız sistemde, en azından bu "neden ceza aldığını bilmemek" problemini çözeceğini düşündüğümüz bir kaç değişiklik yaptık.

Bazılarınıza, her ne kadar "mesajının sonuna smiley koyduğu için", "lan dediği için", "basit ve yorumsuz bir istatistik sunduğu için" ceza almamış olsalar da, ziyadesiyle hak veriyoruz; bu hususta sağlıklı bir biçimde bilgilendirilmediniz ve elinizdeki imkanlara göre yaptığınız değerlendirme, bu sebepler yüzünden ceza aldığınızı zannetmenize yol açtı.

Bundan sonra daha farklı değerlendirilmeleri umuduyla, yukarıda geçen üç ceza alma gerekçesinin doğrusunu söyleyeyim, hangisinin hangisine ait olduğunu belli etmeden; "rakip takım taraftarlarına hakaret eden bir tezahürat paylaşmak", "bir diğer forum üyesine deli yakıştırması yapmak" ve "sürekli Kural 8 kapsamındaki tartışmaların odağında yer almak".

Yine haklı ve makul gerekçeler olmayabilirler, ama en azından doğru gerekçeler bunlar.

sui generis
06.Nisan.2012, 21:46
Şemsi ben zaten hata olarak o mesajın silinmesini söylüyorum. neyse o geçti gitti zaten. ama bu konu için üyeler arasında ayrım yapılıyor denemez, sadece mesaj silmede bir abartı olduğu gerçek. yoksa di canio ' nun Fenerbahçeliliğini vs eleştirmek bizim haddimize değil zaten. ki ben taraflı olarak birşeyin yapıldığını da saçma buluyorum. yönetim kendi arasında anlaşarak Fenerbahçelilerin mesajlarını siliyoruz, onlara tolerans yok diyecek değil ya sadece dediğim gibi çok mesaj siliniyor.

ama bazı kişilerin sonsuz kredisi olduğu da bir gerçek. admin mesajı diye silinmeyen ne mesajlar var, hiçbir yönetici dokunmamıştı. ben ilk sayfadaki yorumu yaparken bunu kıstas aldım benim o mesajım silinip ardından ceza geldi ama ondan önce silinmesi gereken ne mesajlar vardı.

SaLviO
06.Nisan.2012, 21:58
Bu sorunun tek nedeni Fenerbahçeli arkadaşlarını kendilerini överken diğer takımlara bulaşması , birilerine laf atması veya bazı şeyleri görmemeleri.

Bence bu durum tam tersi siz gsyi çok övüyorsunuz heleki bi arkadaş var aranızda öve öve bitiremiyor isim vermek istemiyorum

maNga 33
06.Nisan.2012, 22:34
Bence bu durum tam tersi siz gsyi çok övüyorsunuz heleki bi arkadaş var aranızda öve öve bitiremiyor isim vermek istemiyorum

feneri baya öven arkadaşlarda var ama isim vermek istemiyorum :)

Sheriff
07.Nisan.2012, 00:04
Futbol bölümünün standartı düşük. Üyelere ceza veriyoruz, sonra da cezaları geri alıyoruz. Hoşgörülü olmaya çalışıyoruz çünkü bu forum herşey değil. Hayat değil. 1293691231 kere atılanların hâlâ bu forumda olduğunu biliyoruz. Sadece eğlenmek için girdiğimiz yer. Ve açıkçası şu an tartışılan konu bile boş geliyor bana ama :D olayına bile ceza veriliyorsa hakkaten sıkıntı var demektir.
Bence öncesini, sonrasını da irdelemek gerekir. O sebeple yazarlık alacak birini görmüyorum, ki hadi oldu diyelim, itiraz etme hakkı var her üyenin destek merkezine yada bir üst yetkiliye, itiraz ettiğinde sırf sebep oysa ceza kalkar.

Ne tüm üyeler memnun olabilir, ne tüm yöneticiler. Bende bundan sonra biraz daha futbol alanını yakından takip edeceğim, karşılıklı hataları gözlemleyip düzeltilebilecek olanları düzeltmeye çalışırız.

sui generis
07.Nisan.2012, 00:15
öncesinden kastınız ne biliyorum ama o konu hakkındaki ilk mesajdı o zaten devamını bilmiyorum. eğer siz zaten o mesajı silinmesi gerekir şeklinde görüyorsanız, tartışmaya gerek yok. destek merkezine konu açmadım, bir değişiklik olacağını düşünmüyordum. ama o mesajı görmüş olmalı yöneticiler. itiraz etmem mi gerekiyor bilmiyorum yanlışın düzeltilmesi için.

Sheriff
07.Nisan.2012, 00:20
Yukarıda Şemsi yazmış aynı şeyleri yazmama gerek yoktur sanırım. Yinede hata olduğu düşünülen her ceza gerçekten hatalıysa yöneticiler arasında görüşülür ve kalkar, tabi öncelikle itiraz edilmesi gerekir ve dolayısıyla bu cezada anormallik olduğundan haberimiz olur.

leave_992
07.Nisan.2012, 01:27
internet de x kişinin yazdıgına nasıl bu kadar takılabiliyorsunuz anlamış değilim,saçma sapan muhabbet,boş eleştri :)

Alicanfmfan
07.Nisan.2012, 02:10
2-3 sene önce aynı durumdan ben muzdariptim. Sürekli yazdığım herşey yanlış anlaşılıyor, sürekli sesini çıkaran ve sivrilen bir üye olmuştum. Cezalarımda gecikmemişti tabiki. Fenerbahçeli arkadaşlar sürekli alaycı ve Galatasaray hakkında negatif yorumlar yapıyordu. Siteye yaklaşık 1 senedir girmemiştim. Çünkü eski havasını kaybettiğini düşünüyordum. Bu sene geri geldim ve artık çok acayip mesajlar görmediğim zaman kendimi frenleyebiliyorum.

En basit örnek. Belki alakasız ama; 2 sene önceki Galatasaray çok kötüydü. Rijkaard dönemindeki, herkesin mesajı yanlış anlaşılıyor, herkes birbiriyle adeta savaşıyordu(bende dahil). Fenerli arkadaşların yazdıkları (normal yada kötü) mesajları yanlış anlayıp hemen saldırıya geçiyorduk.

Bence bu birazda takımla alakalı, takımın iyi gidince herşey rahat. Ama tuttuğun takım hafif dibe vurduğu zaman, sağa sola saldırıyoruz.

LaigLeNoiR
07.Nisan.2012, 02:11
Fenerliye göre burası GSCimbom, Galatasaraylı'ya göre Antu, kimine göre Forza vs...

Bu konunun ne çözümü var ne de izahı. Kendimize ancak tartışma konusu buluyoruz.

Lim10
07.Nisan.2012, 02:15
2-3 sene önce aynı durumdan ben muzdariptim. Sürekli yazdığım herşey yanlış anlaşılıyor, sürekli sesini çıkaran ve sivrilen bir üye olmuştum. Cezalarımda gecikmemişti tabiki. Fenerbahçeli arkadaşlar sürekli alaycı ve Galatasaray hakkında negatif yorumlar yapıyordu. Siteye yaklaşık 1 senedir girmemiştim. Çünkü eski havasını kaybettiğini düşünüyordum. Bu sene geri geldim ve artık çok acayip mesajlar görmediğim zaman kendimi frenleyebiliyorum.

En basit örnek. Belki alakasız ama; 2 sene önceki Galatasaray çok kötüydü. Rijkaard dönemindeki, herkesin mesajı yanlış anlaşılıyor, herkes birbiriyle adeta savaşıyordu(bende dahil). Fenerli arkadaşların yazdıkları (normal yada kötü) mesajları yanlış anlayıp hemen saldırıya geçiyorduk.

Bence bu birazda takımla alakalı, takımın iyi gidince herşey rahat. Ama tuttuğun takım hafif dibe vurduğu zaman, sağa sola saldırıyoruz.

O dönemde sana o kadar çok kızıyordumki tahmin edemezsin.Ama senin yaptığını yapmayıp seni veya diğer Galatasaray'lı arkadaşlarımı kızdıracak yorumlar yazmadım hiçbir zaman.Bu birazda insanın yapısıyla alakalı bir durum.Kendi adıma samimiyetin için teşekkür ederim.

Konuyla ilgili yorum yapacak olursam bence birbirimizi kırmaktan öteye gitmez bu başlık ve gereksiz olduğunu düşünüyorum.

attirson
07.Nisan.2012, 11:20
internet de x kişinin yazdıgına nasıl bu kadar takılabiliyorsunuz anlamış değilim,saçma sapan muhabbet,boş eleştri :)
Bunu sen mi diyorsun ? '' :) '' Diyip geciyorum.

Bekq
07.Nisan.2012, 12:08

Öncelikle "de" ayrı değil.

Takılmaktan kasıt ben buraya günde 1-2 saat girip hoşça vakit geçirmek istiyorum. Sonuçta kimse bu forumda kendini mesaj yazmaya zorunlu hissetmiyor. Herkes içinden geldiği için yazıyor. Bir şeyleri tartışmak, fikir alış verişi yapmak kötü bir şey değil. Mesela Sekopej ve TR Captain Fenerbahçe maç konularına maç sonunda izlenimlerini yazıyorlar. Keyifle okuyorum bende. Ama biz Aykut Kocaman'ı tartışırken biri gelip; "Aykut Kocaman'ın uzun süre TD kalmasını istiyorlardı sanırım değişmiş bu düşünce" gibisinden saçma, alakasız, ortamı germek isteyen bir mesaj yazabiliyor. Bu mesaj silinmiyor.

Yine Necati transferi için laf söylediğimizde; "Tamam biz şike yaptık" diyor bir Galatasaray'lı arkadaş. Sonra Şemsi bir konu açıyor çifte standart diye ve Fenerbahçe'li arkadaş "Tamam Fenerasyon çalışıyor" yazıyor ve tepki geliyor. :) Eminim bu konu olmasa o mesaj da silinecekti.

europeanconquer
07.Nisan.2012, 12:15
İkisi ayrı olaylar.Dakikalarca tartışılıp siz yine ikna olmayınca artık çıldırma noktasına gelen biri tartışmayı bitirmek için öyle bir mesaj yazabilir.Ama konunun ilk mesajına böyle yazılmasına tabi ki tepki gelir.

Revolution
07.Nisan.2012, 12:31
Bu konunun gidişatına bakılırsa seneler sürse de durmaz buranın aktifliği :) Bu sorunu nasıl çözeceğiz onu düşünmek lazım bence. Biraz insafsız olacak ama futbol forumu bence kaldırılsın. Ya da sadece belirli üyeler yazar olsun. Geri kalan okur olsun. Hayatımda eşitsizlikten nefret ettiğim kadar birşey yoktur ama resmen başka çaresi yok. Çünkü artık herkes gazdan nem kapıyor :)

furkan58
07.Nisan.2012, 12:36
Konunun sonuna yazınca bişey yok ilk mesaja yazınca mı tepki oluyor ?

Sheriff
07.Nisan.2012, 12:54
Bu konu da fazlasıyla gereksizce uzayacak gibi görünüyor. Sonuç olarak yöneticiler şikayeti almıştır ve daha hassas davranılacaktır, bizlerde üyelerden biraz daha hassas davranmasını rica ediyoruz. Herkesi iyi niyetli olmaya davet ediyoruz, sırf laf sokmak için yazılan mesajlardan, alaycı tavırlardan, içeriği boş mesajlardan uzak duralım, birbirimize düşmana yazar gibi sert mesajlar yazmak yerine düzgün bir üslupla yazalım.

Ben hiç bir zaman bir yönetici arkadaşımın kasti bir eşitsizlik yaptığını düşünmüyorum, sizleri bu düşünceye sokan konuları destek merkezine konu açarak bildirin ki biz aramızda bunu konuşalım gerçekten bir haksızlık varsa bu durumun ortadan kalkmasını sağlayalım.

maNga 33
07.Nisan.2012, 17:08
Fenerliye göre burası GSCimbom, Galatasaraylı'ya göre Antu, kimine göre Forza vs...

Bu konunun ne çözümü var ne de izahı. Kendimize ancak tartışma konusu buluyoruz.

Murat abi haklı

sarianet
07.Nisan.2012, 17:51
kimse de demiyor ki arkadaş bi mesajları inceleyelim herkes ya saldırıya geçiyor ya savunmaya çarşaf çarşaf yazılıyor
iddia sahibi iddiasını ispatlar elle tutulur şeylerle savunma sahibi de ispatlar elle tutulur şeylerle
ama üyeler ve yöneticilelr kuru bi tartışmadan öteye geçmiyor böylelikle de çözüm olmuyor.

lexoqe
07.Nisan.2012, 18:18
Kimse yapıcı değil ki. Başta yöneticiler, sanki savunma mekanizmaları çalışıyor. Yapıcı olsak bazı şeyleri çoktan aşmış olurdu bu site. Önceki yazdığım yorum buna en iyi ironidir. Kimse anlamıyor işte. Daha da yorum olmaz herhalde.

Sheriff
07.Nisan.2012, 19:26
Arkadaslar ben savunma gormuyorum, elestirinizi algiladi dikkate alacagimizi soyledik, sirf yonetime laf soledik demek icinde soylemeyin lutfen.

nannar
07.Nisan.2012, 19:42
:) açılın, ben geldim. yani durdukyere bizim takımın sitelerine niye laf ediyorsunuz? yöneticiler objektif değil dersiniz anlarım da silen yönetici zaten Fenerbahçe'li. hem Walter sakana çok iyi birşey yakalamış bizim mesajları silerken hafif espri ile sebep yazarken sizin mesajlarda "lütfen..." ile başlayarak resmi dil kullanmış. "dk 1, gol nannar" diye sebep yazmıştı mesela ama ben almam gereken mesajı aldım ve espri ile karşılık verdim. demekki sizin sebeplere bu tarz şeyler falan yazılsa burasını gs.org'a çevirdiniz diyeceksiniz. ben her zamanki gibi futbol tartışma konularında küfür ve hakarete varmadığı sürece biraz daha özgürlükten yanayım ama yönetim kendisi bilir sınırları:)

lexoqe
07.Nisan.2012, 19:42
Ben illaki bu konuda yöneticileri eleştirmedim, herkesi eleştirdim. Ama etik olarak yöneticilere yöneldim. Çünkü bu site bugün buralara kadar gelmişse yönetimde sorun var demektir.

Çok koyu Galatasaray taraftarıyımdır ama bir gün olsun da o konulara girip bir şey yazmış değilim. Bir ara bende heves yaptım ama gel görelim berbat. Gördüm oranın ne halde olduğunu. Beni oralardan tanıyan yoktur. Futbol bölümü hakikaten çok kötü. Orada herkes kendini kaybediyor. Bende dahil. Bir kıvılcımın nerelere kadar geldiğini de gördük.

Bu yüzden bu tür konularda herkesin yapıcı davranmasını isterim. Ağızdan lafı çıkartarak değil düşünerek yazmak daha mantıklı olur.

sarianet
07.Nisan.2012, 19:53
Arkadaslar ben savunma gormuyorum, elestirinizi algiladi dikkate alacagimizi soyledik, sirf yonetime laf soledik demek icinde soylemeyin lutfen.

bu mesaj tam da anlatmak istediğim şeydi teşekkürler şerif yanıltmadın beni :)

IcedEarth
07.Nisan.2012, 21:32
Aynı şekilde ben de buranın Antu olmadığını düşünüyorum, bazı yönetici veya eski yönetici arkadaşlarımız da dahil olmak üzere bazı Fenerbahçeli arkadaşlarımızın yazdıklarından da ben rahatsızlık duyuyorum, ve gerekli işlemi gördüklerini düşünmüyorum. Ancak bunu kalkıp da böyle keskin başlıklar açarak çok ciddi bir mesele haline dönüştürmeye de çalışmıyorum. Rahatsız olacağımı bildiğim konulara uğramıyorum, uğrasam da yorumları okuyup çıkıyorum, cevap yazıp ortamı kızıştırmıyorum elimden geldiğince. Bu kadar umursamayın bu tip durumları, eğlenmemiz için olan bir spor olayını stres boyutuna taşırsak zaten stres dolu hayatlarımızı iyice zorlaştırırız.

Aydin
07.Nisan.2012, 22:16
Yönetim tamam diyor ama üyeler hala burası antu değil veya gscimbom değil diyor. Sen zamanında şöyle demiştin muhabbetlerine giriliyor. O zaman konunun kapanma vakti de geliyor haliyle bence ufaktan.

Keşke hayatımdaki en büyük derdim bu forumun gs forumuna veya fb forumuna dönüşmesi olsa.

Bekq
07.Nisan.2012, 22:19
Yönetim tamam diyor ama üyeler hala burası antu değil veya gscimbom değil diyor. O zaman konunun kapanma vakti de geliyor haliyle bence ufaktan.

Forumda bazı şeylerin değişmediğini görmek şaşırtıcı. :) Konunun tam zıttı bir düşünceyle yazılan mesaj, o mesajdan sadece 30 dakika sonra "Bakın zıttı düşünce de var o zaman kapatma vakti gelmiş" mesajı.

Bir süre sonra inandırıcılığı kaybediyor bu olay.

leave_992
07.Nisan.2012, 22:23
Bunu sen mi diyorsun ? '' :) '' Diyip geciyorum.

ben 2006 dan beridir siteye bakmıyorum biriyle karıştırdın heralde.Bu sene fm 2012 forumlarında yadım arada :)

Aydin
07.Nisan.2012, 23:37
Forumda bazı şeylerin değişmediğini görmek şaşırtıcı. :) Konunun tam zıttı bir düşünceyle yazılan mesaj, o mesajdan sadece 30 dakika sonra "Bakın zıttı düşünce de var o zaman kapatma vakti gelmiş" mesajı.

Bir süre sonra inandırıcılığı kaybediyor bu olay.

Hayır, bahsettiğim şey bu konuda bile "sen şöyle dediydin ben böyle dediydim" muhabbetlerine döndü.

Sen eleştirini yaptın, başkaları da yaptı eyvallah. Ama muhabbet kişiselleşmeye başladı. Yine savunma mekanizmaları çalışmaya başladı. Yine baymaya başladı. Bilmem anlatabildim mi bu sefer.

Bekq
07.Nisan.2012, 23:45
Hayır, bahsettiğim şey bu konuda bile "sen şöyle dediydin ben böyle dediydim" muhabbetlerine döndü.

Sen eleştirini yaptın, başkaları da yaptı eyvallah. Ama muhabbet kişiselleşmeye başladı. Yine savunma mekanizmaları çalışmaya başladı. Yine baymaya başladı. Bilmem anlatabildim mi bu sefer.

Burası Antu gibi geliyor diyen üyenin yazdığı mesaj bana hiç samimi gelmiyor. Onun üstüne o mesaj üstüne senin mesajın gelince garipsedim.

Evet konu kişisel tartışmalara gitti ama asıl eleştirimin anlaşılması açısından bu konu iyi oldu. Eminim artık "GS'liler yazsa onlarınki silinmez, onlar ceza almaz" demek durumunda kalmayız. Konu kapatılabilir zira dediğin gibi kişisel tartışmalara doğru gidiyor.

Sheriff
07.Nisan.2012, 23:55
Konu amacından tamamen saptığı için kilitliyorum. Daha yakından inceleyeceğiz dediğim halde hala anlamadığım bir şekilde ve sebeple laf sokuşturuluyor. Aslında konuda istenilen hiçbirşey yok. Kişisel anlamda haksızlığa uğradığını düşünen olursa destek merkezine konu açabilir. Bundan sonra kendi adıma bu tip konuların açık kalmaması gerektiği görüşündeyim.