PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Trabzonspor [SF Şampiyonluk 1. Hafta]

Pages : 1 [2]

Aydin
16.Nisan.2012, 01:09
Emre'nin savunulacak bir tarafı yok. "bunlar maçtan sonra söylendi diye art niyet arıyormuş"...

Yok ya?

zokora, tartışmalarından önce senin sırtını sıvazlamaya gelirken sen onu itiyorsun. bunda art niyet yok. sen ırkçı şeyler söylüyorsun. bunda art niyet yok. ama zokora bunları maçtan sonra açıkladığında art niyet var öyle mi?

komik. emre komik. emre'yi savunanlar da komik bana göre.

Bunun dışında Fener rahat bir galibiyet aldı. Tebrik ederim. Fark 2'ye düştü. Yarın inönü'den en az bi beraberlik koparmamız gerekiyor.

Ayrıca "pis zenci" lafının söylenmesini normal bulan arkadaşlara birşeyden bahsedeyim. Kültür farkı var bizim siyahilerle aramızda. siyahiler birbirlerine "nigga" veya "nigger" diye hitap edebilir. ama bir beyazın onlara aynı şeyleri söylemesini hakaret olarak sayarlar.

Ayrıca Türkçe'de bile artık "zenci" demek hakaret sayılıyor. Bu yüzden siyahi demek daha uygun.

Yıllarca yurt dışında forma giymiş olan Emre bunu adı gibi iyi biliyordur.

Cengo
16.Nisan.2012, 01:15
Emre'nin savunulacak bir tarafı yok. "bunlar maçtan sonra söylendi diye art niyet arıyormuş"...

Yok ya?

zokora, tartışmalarından önce senin sırtını sıvazlamaya gelirken sen onu itiyorsun. bunda art niyet yok. sen ırkçı şeyler söylüyorsun. bunda art niyet yok. ama zokora bunları maçtan sonra açıkladığında art niyet var öyle mi?

Bunun dışında Fener rahat bir galibiyet aldı. Tebrik ederim. Fark 2'ye düştü. Yarın inönü'den en az bi beraberlik koparmamız gerekiyor.

Bu ikisinin birbiri ile zerre alakası yok.
İkinci sen de aynısını yapıyorsun Aydın, kanıt olmadan itham ediyorsun. Ayıp ediyorsun.

Komik olan kanıt olmadan yargılamak. Senin bu kadar konuyu kaşımana gerçekten şaşıyorum.

Emre'ye maçtan sonra ulaşanlar oldu. Sadece küfür ettiğini söylemiş. Bence de birileri tarafında şöyle söyle diye servis edildi. Suç unsuru olmasın diyerek "emin değilim" diye söyledi Zokora da.

MeMo
16.Nisan.2012, 01:19

Yok ya?

Ayrıca "pis zenci" lafının söylenmesini normal bulan arkadaşlara birşeyden bahsedeyim. Kültür farkı var bizim siyahilerle aramızda. siyahiler birbirlerine "nigga" veya "nigger" diye hitap edebilir. ama bir beyazın onlara aynı şeyleri söylemesini hakaret olarak sayarlar.

Ayrıca Türkçe'de bile artık "zenci" demek hakaret sayılıyor. Bu yüzden siyahi demek daha uygun.

Yıllarca yurt dışında forma giymiş olan Emre bunu adı gibi iyi biliyordur.

Emre'nin art niyet arama sebebi maçtan sonra işin tatlıya bağlanması bence.Hem sarılıp hem de ırkçılık yaptı diye şikayet etmek olmadı.

sarianet
16.Nisan.2012, 01:30
böyle olaysız bi maçta bile tartışma çıkmış ya ne diyim :D

Aydin
16.Nisan.2012, 01:37
Bu ikisinin birbiri ile zerre alakası yok.
İkinci sen de aynısını yapıyorsun Aydın, kanıt olmadan itham ediyorsun. Ayıp ediyorsun.

Komik olan kanıt olmadan yargılamak. Senin bu kadar konuyu kaşımana gerçekten şaşıyorum.

Emre'ye maçtan sonra ulaşanlar oldu. Sadece küfür ettiğini söylemiş. Bence de birileri tarafında şöyle söyle diye servis edildi. Suç unsuru olmasın diyerek "emin değilim" diye söyledi Zokora da.

Emre lig tv'ye bağlanıp, zokora için "söylediği şeyi söylemiş olabilirim" dedikten sonra nesini kanıt olarak gösterelim daha. "söylemiş olabilirim" demek ne demektir veya? bir şeyi söylemişsindir ya da söylememişsindir.

"hatırlamıyorum" gibilerinden konuşmak kabul edilemez birşey burda. çünkü sana itham edilen şey az buz birşey değil. ırkçılıkla suçlanıyorsundur. inkar edersin, ona eyvallah. kaldı ki inkar da etmiyor. yaptığını kendi de biliyor. "söylemiş olabilirim" diyor. ee napalım kanıt için daha Cengiz?

Kaka Leite
16.Nisan.2012, 01:38
böyle olaysız bi maçta bile tartışma çıkmış ya ne diyim :D
Bir olay var ve herkes onu tartışıyor zaten abi nasıl olaysız maç :0:

Corpus
16.Nisan.2012, 01:39
Emre' nin ligtv' ye yaptığı konuşmada önce "O sözleri söylediysem özür dilerim" diyor ve yine konuşma arasında "Ben özür diledim" diyor. Burada "o sözler" dediği "n-word" diye geçen kelimedir. Konuşmanın sonunda da rahatça hayır diyemiyor. Benim görüşüm, parçaları birleştirdiğimizde ve görüntüye baktığımızda Emre bu sözleri söylemiştir.

Öte yandan maça dönersek, iyi gününde olan bir Fenerbahçe ve kötü gününde olan bir Trabzonspor vardı. Sonuç çokta şaşırtmadı ve Baroni' nin güzel oyunu sayesinde Fenerbahçe maçtan rahat ve galip olarak ayrıldı :)

Aydin
Haberleri nerden okuyorsun bilmiyorum ama Cengiz, kanıt için herhalde Emre'nin kendi ağzından söylediklerini dinlemen gerekir.

http://www.ligtv.com.tr/haber/emre-cevap-verdi

Deus Dominus
Emre'nin art niyet arama sebebi maçtan sonra işin tatlıya bağlanması bence.Hem sarılıp hem de ırkçılık yaptı diye şikayet etmek olmadı.

Zokora o karakterde bir oyuncu gibi görünmüyor aslında, saha içinde de genelde centilmen, rakibe saygılı bir duruşu var. Ne gereksiz sözlü diyaloglarını, ne de kasti hareketlerini görmedim sahada. Birileri Zokora'nın aklına sokmuştur bunu... Tabiri caizse gaza getirmiştir yoksa saha içinde öpüşüp barışmışlar, özür dilemişler. Her zamanki akıl oyunlarından birisi işte. Rakibi yıpratma çabası, saha dışı faktörlerle avantaj sağlama çabası.

Aydin
16.Nisan.2012, 01:42

Gökhan Gönül böyle birşey yapsa tamam derim ama Emre'nin yaptığı bir değil iki değil. İngiltere'de de bununla suçlanmıştı. Maç içerisinde sarılmışlar, olay orada kalmış gibi gözüküyor ama demek ki Zokora'nın içinde kalmış.

Emre'nin yanına kâr kalmaması açısından iyi bir gelişme.

Cengo
16.Nisan.2012, 01:45
Emre lig tv'ye bağlanıp, zokora için "söylediği şeyi söylemiş olabilirim" dedikten sonra nesini kanıt olarak gösterelim daha. "söylemiş olabilirim" demek ne demektir veya? bir şeyi söylemişsindir ya da söylememişsindir.

"hatırlamıyorum" gibilerinden konuşmak kabul edilemez birşey burda. çünkü sana itham edilen şey az buz birşey değil. ırkçılıkla suçlanıyorsundur. inkar edersin, ona eyvallah. kaldı ki inkar da etmiyor. yaptığını kendi de biliyor. "söylemiş olabilirim" diyor. ee napalım kanıt için daha Cengiz?

Küfürü ima ediyor. Çünkü küfür ettim diyemiyor ceza almamak için.Irkçılıktan bahsedilmiyor, doğal olarak o da söyledi diye bitiriyor. Bu cümleleri söylerken nasıl üstü kapalı küfrettim derim diye düşünürken saçmalıyor işte. Benim okuduğum kaynakta metin farklıydı.

Bunu nasıl oraya bağlarsınız hayret, cidden hayret. Başa döndük.

Ayrıca dediğim gibi az önce ulaştılar ve sadece küfrettim demiş.

sarianet
16.Nisan.2012, 01:45
aslında sorunun ne olduğunu herkes biliyor boşuna tartışmayalım :)

MeMo
16.Nisan.2012, 01:47
Zokora o karakterde bir oyuncu gibi görünmüyor aslında, saha içinde de genelde centilmen, rakibe saygılı bir duruşu var. Ne gereksiz sözlü diyaloglarını, ne de kasti hareketlerini görmedim sahada. Birileri Zokora'nın aklına sokmuştur bunu... Tabiri caizse gaza getirmiştir yoksa saha içinde öpüşüp barışmışlar, özür dilemişler. Her zamanki akıl oyunlarından birisi işte. Rakibi yıpratma çabası, saha dışı faktörlerle avantaj sağlama çabası.

Gökhan Gönül böyle birşey yapsa tamam derim ama Emre'nin yaptığı bir değil iki değil. İngiltere'de de bununla suçlanmıştı. Maç içerisinde sarılmışlar, olay orada kalmış gibi gözüküyor ama demek ki Zokora'nın içinde kalmış.

Emre'nin yanına kâr kalmaması açısından iyi bir gelişme.

Aynen bence de olaylar Deus Dominus'un dediği gibi oldu.Hatta Zokora siz de gördünüz mü gibi bir ifade de kullanmış galiba röportajda bana olay tatlıya bağlandıktan sonra olayı TV'de görenlerin dolduruşuyla tekrar açtı gibi geliyor.Bu arada Emre,İngiltere'deki olaydan aklandı diye hatırlıyorum yanlış mı ? Ha bunlar Emre'nin muhtemelen gerçekten söylediği o sözleri haklı çıkarır mı ? Hayır.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 01:48
Aydın abi biz de aynı tartışmayı yaşadık diğer sayfalarda. Boşuna uğraşma :D

Corpus
16.Nisan.2012, 01:48
Göz var izan var. Yapmayın yahu! Fanatiklik bu kadar mı kör etti gözünüzü

William Rookwood
16.Nisan.2012, 01:49
Fenerbahçe'yi tebrik ederim. 2-0'lık bir galibiyet aldı ancak bugün Trabzonspor değilde başka bir takım olsaydı bu maç +7'ye gidebilirdi. İki takımında çok net pozisyonları var. Özellikle Trabzonsporlu oyuncular son vuruşlarda oldukça etkisizdi.

sarianet
16.Nisan.2012, 01:52
fenerbahçe yönetimi süper finale iyi prim vermiş anlaşılan bi takım birdenbire bu kadar değişir mi benim aklım başka bir şeye yatmıyor çok mu art niyetliyim ne :D

Corpus
16.Nisan.2012, 01:55
fenerbahçe yönetimi süper finale iyi prim vermiş anlaşılan bi takım birdenbire bu kadar değişir mi benim aklım başka bir şeye yatmıyor çok mu art niyetliyim ne :D

Ruh için taraftar için oynanan futbol biraz geride kaldı. Futbolcular için herşey duygusal artık :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Nisan.2012, 01:56
Emre konusunu tartismanin bir manasi yok, suc ispat edilirse gerekli ceza neyse yetkili kurum onu verir. Yazilanlar bence bos, taraftar gozuyle yorum yaptigimiz icin kimin neye menfaati varsa o yonde konusacaktir. UEFA irkcilik konusunda hassas, Turkiyede siyah beyaz gerginligi diye birsey olmadigi icin olayin hassasiyetini anlayamayiz. UEFA standardi uygulanirsa agir bir ceza gelecegi asikar.

Deus Dominus
16.Nisan.2012, 01:58

Tabii ki mücadelelerinin haklarının karşılığını alırlar ama bu akşamki mücadele pek o yönde değildi. Takımın motivasyonu, güveni, inanmışlığı tepe noktasındaydı. Bunu da para ile sağlamak keşke mümkün olsa :D Bas parayı, yen bütün ezeli rakiplerini :D

demese miydim acaba son sözü, şike mike karışmaz inşallah yine :p

BleedingMoon
16.Nisan.2012, 02:02
emre'nin söylediğine göre zokora, emre'nin anasına bacısına sövmüş. görünüşe göre karşılıklı küfürleşmeler var. emre'nin söylediği malum küfür var. sonunda da sarılıp barışma var. sonrasında ise zokora'nın olayın tatlıya bağlanışını yok sayıp ettiği şikayet...

emre'nin söz konusu küfrü "ırkçı" içeriği gerekçesiyle emre'ye ceza getirecek, ancak emre'nin anasına bacısına söven zokora mağdur ilan edilecek. mantıklı mı? derseniz ki karşılıklı küfürleşmeden dolayı karşılıklı cezalar verilsin, amenna... ki o da çok mantıklı değil.

TR.CaPTaiN
16.Nisan.2012, 02:03
Bu akşam Emre bir pas hatası yaptı, Serkan araya girip net pozisyon buldu. O pozisyondan sonra Emre Volkan'a teşekkür etti, tam 3 takım arkadaşı da gelip Emre'ye moral verdi. 2. golü attıktan sonra Volkan gol sevincini yedek kulübesine giderek yaşıyor. Bunlar ufak detaylar ama geçen sezonun 2. yarısında gördüğümüz detaylar da aynen böyleydi.

http://www.yukleresim.com/di-KN42.jpg

ReaList
16.Nisan.2012, 02:27
Şu olayda diğer takım taraftarlarının kavrayamadığı bir mevzu var, Hiç bir Fenerbahçeli suç cezasız kalsın demiyor ancak emsalleri olurken sus pus olanlar, hasır altı edenler, görmezden gelenler, konu Fenerbahçe olunca kurallar kitapçığına dönüyor aniden.

99'da Trabzonspor kulübü başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın Campbell'ın performansı üzerine söylediği bir söz var "Başkanım bize golcü al diyolar, bizde alıyoruz bir yamyam, rengi bozuk alıyoruz ama atmıyor" derken çok komik bulanlar, Fenerbahçe Avni Aker'e gittiği zaman açılan "Papazın çayırından, Kanuninin vatanına hangi yüzle geldiniz?" yazılı ırkçı pankartına ne demeli ? Eminim bugün Emre'ye sallayanlar bu pankartı çok yaratıcı bulmuştur.

Bu ve gibi olaylar bırakın ceza-i işleme tabii tutulmayı gündeme bile gelmiyorken, İş Fenerbahçe olunca Adalet mekanizmalarının tam takır çalışması gerçekten alkışı hakediyor. İşte bizim kızdığımız nokta bu, yoksa kimse suçun cezasız kalmasını söylemiyor, Eğer bir şey suçsa, sana ceza sana değil olmaz herkese adil bir uygulama olur.

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 02:39
Şu olayda diğer takım taraftarlarının kavrayamadığı bir mevzu var, Hiç bir Fenerbahçeli suç cezasız kalsın demiyor ancak emsalleri olurken sus pus olanlar, hasır altı edenler, görmezden gelenler, konu Fenerbahçe olunca kurallar kitapçığına dönüyor aniden.

99'da Trabzonspor kulübü başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın Campbell'ın performansı üzerine söylediği bir söz var "Başkanım bize golcü al diyolar, bizde alıyoruz bir yamyam, rengi bozuk alıyoruz ama atmıyor" derken çok komik bulanlar, Fenerbahçe Avni Aker'e gittiği zaman açılan "Papazın çayırından, Kanuninin vatanına hangi yüzle geldiniz?" yazılı ırkçı pankartına ne demeli ? Eminim bugün Emre'ye sallayanlar bu pankartı çok yaratıcı bulmuştur.

Bu ve gibi olaylar bırakın ceza-i işleme tabii tutulmayı gündeme bile gelmiyorken, İş Fenerbahçe olunca Adalet mekanizmalarının tam takır çalışması gerçekten alkışı hakediyor. İşte bizim kızdığımız nokta bu, yoksa kimse suçun cezasız kalmasını söylemiyor, Eğer bir şey suçsa, sana ceza sana değil olmaz herkese adil bir uygulama olur.

99'daki olayı bilmiyorum ama o zamanlar ırkçı söylemlere ceza gelmediğini biliyorum. 2002'den sonra bu kuralı FİFA koydu ( araştırabilirsin ). Pankart acılır kulübe ceza verilir. Seyircisiz oynama yada para cezası. Ama İPL'de Evra'ya Suarez ırkçı söylemden dolayı 8 maç ceza aldı. Emre'de öyle bişi sölediyse ceza verilsin. Ama Emre'nin tek kelimesine inanmam. Fildişi'li oyuncular müslümandır ve ana avrat söveceğine ihtimal bile vermiyorum. Ayrıca Zokora Emre gibi agresif bir oyuncu deil. Daha profesyonel...

sananes
16.Nisan.2012, 02:43
99'daki olayı bilmiyorum ama o zamanlar ırkçı söylemlere ceza gelmediğini biliyorum. 2002'den sonra bu kuralı FİFA koydu ( araştırabilirsin ). Pankart acılır kulübe ceza verilir. Seyircisiz oynama yada para cezası. Ama İPL'de Evra'ya Suarez ırkçı söylemden dolayı 8 maç ceza aldı. Emre'de öyle bişi sölediyse ceza verilsin. Ama Emre'nin tek kelimesine inanmam. Fildişi'li oyuncular müslümandır ve ana avrat söveceğine ihtimal bile vermiyorum. Ayrıca Zokora Emre gibi agresif bir oyuncu deil. Daha profesyonel...

bir tane sorum var sadece. İnsanlar müslüman değillerse ana avrat söverler mi? Ya da buna benzer kötülükler mi yaparlar?

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 02:53
bir tane sorum var sadece. İnsanlar müslüman değillerse ana avrat söverler mi? Ya da buna benzer kötülükler mi yaparlar?

Sende bende müslümanız. 2mizde söveriz. Bu aşikar. Yapmıyorum diyen yalan söyler...

Ama altında yazdığım gibi Zokora Emre gibi agresif deildir ve daha profesyonel bir oyuncudur. Yapmayacağına eminim...

sarianet
16.Nisan.2012, 03:05
99'daki olayı bilmiyorum ama o zamanlar ırkçı söylemlere ceza gelmediğini biliyorum.

işte sorun bu zihniyette yaptıysa ceza alsın ama o zamanlar ceza yoktu diyip ayıbı hasır altı etme zihniyetini bırakalım lütfen emre de yaptıysa eğer elinizde kanıt falan varsa verilsin ceza aslında sorun fenerbahçe yada aslında sorun emre yada aslında tek sorun fenerbahçeli emre :) :D yalan mı :D

sananes
16.Nisan.2012, 03:06
Sende bende müslümanız. 2mizde söveriz. Bu aşikar. Yapmıyorum diyen yalan söyler...

Ama altında yazdığım gibi Zokora Emre gibi agresif deildir ve daha profesyonel bir oyuncudur. Yapmayacağına eminim...

Zokora'nın Emre'den daha profesyonel olduğu maç sonunda birbirlerine sarıldıkları görüntüler olmasına rağmen maçtan sonra gidip 3 maymunu oynamasından belli zaten.Her neyse göreceğiz soruşturulacaktır elbet bu konu,cezası varsa çeker emre ama "yok emre'yi zaten biliyoruz" ssözüyle başlayan cümleler zaten kaybediyor.

Son olarak emre'nin ingiltere'de de bunu yaptığı iddia edildi zaten diyenlere bir şey söylemek istiyorum. "aklandı"

NOT: maymun'u ırkçı anlamda söylemedim,şimdi bizi de ırkçı yapmayın:)

sananes
16.Nisan.2012, 03:24
Renkdaşlarım ne düşünür bilmiyorum ama benim kendi adıma 99 mevzusu konusunda diğer takım taraftarlarına kızma sebebim şudur.

Suça verilen cezayı geçtim ben,bundan bahsetmiyorum zaten 99'da olduğu gibi biz de ceza almayalım yani emre'de ceza almasın diyen yoktur sanırım. Benim rahatsız olduğum başka takım yaptığında herhangi bir şekilde kılıf bulunuyor.Yada ne biliyim adam "yamyam" diyor tüm türkiye gülüp geçiyor buna. Ama siyahilerin zaman zaman kendi aralarında bile kullandığı bir sözü emre'nin söylediği iddia ediliyor ki daha iddia aşamasında bu hemen dünya'nın en büyük suçuymuşcasına üzerine atlamalar falan. 3 temmuz olaylarında da bunu çok yaptınız şimdi de yapıyorsunuz bırakın artık "linç politikasını". Sizler gibiler yüzünden Emre'yi bu akşamki mevzu için savunmuycak adamlar bile savunuyor,yeter.

di canio
16.Nisan.2012, 03:41
Ben de anlamıyorum bazı şeyleri. Emre ile Zokora sarıldı diye, Emre'nin yapmış olabileceği insanlık dışı eylem gözardı mı edilmeli? Bu ülkede ırkçılık fazlasıyla var, o ayrı ve siyasi bir konu. Kendi içimizde giderek artan bir şekilde ırkçılığımızı yarıştırıyoruz zaten.

Emre böyle birşey söylemişse -ki öyle görünüyor- ceza verilmeli. Hem de kurallar çerçevesinde azami ceza verilmeli. Zokora da ona küfretmiş falan boş laf. Küfür olsaydı hakem verirdi kart. Vardı ama duymadıysa -ki Emre'ye de verilmediği için duymama ihtimali var- saha içinde yaşanan küfürleşmelere saha dışında ceza verilmediği için bir ceza beklemek yanlış. Emre'nin söylediği iddia edilen şeyler de saha içinde yaşanan şeyler ama futbolun kural koyucularının sert yaptırımlar uyguladığı, herşeyin ötesinde insanlık suçu. Küfür ile bunu bir tutmak doğru olmaz.

Maça gelince, maalesef maçın önünde tutuluyor bu olaylar; Cumartesi Antalyaspor'a karşı 90 dakika, Çarşamba Kayserispor'a karşı 120 dakika, bu maçta da Trabzonspor'a karşı 90 dakika oynayan 5 oyuncu vardı; Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Reto Ziegler, Cristian Baroni ve Mehmet Topuz. Yobo'nun pozisyonu itibariyle çok yıpranmadığını varsayalım. 90+2'de rakip yarı sahadaki köşe gönderinde rakibe baskı yaparak lehimize taç atışı kazandıran Gökhan Gönül; 3 maçta da hem defansif hem ofansif bir oyun sergileyen, bu maçta sahanın yıldızı olan Cristian Baroni; sık sık eleştirsek de, verimli olamasa da ileri-geri sürekli çalışan, bu maçta da belki de en iyi oyununu oynayan Reto Ziegler; her ne kadar ben sevmesem de, beğenmesem de 2 maçta kanat, 1 maçta orta sahanın ortası gibi yorucu bölgelerde güçlü kalan, mücadele eden Mehmet Topuz'un son dakikalarda bile en ufak bir yorgunluk, bitkinlik, bıkkınlık belirtisi göstermemesi hem oyuncuların inancını hem de takımın fiziksel durumunun normal sezona göre iyi olduğunu gösteriyor. Takımdaki bütünleşme havası son derece mutlu etti beni. Kayserispor'la oynanan kupa maçında da oyuncuların maç sonu çocuklar gibi sevinmesi, kenetlenmesi çok önemli. Benim ve çevremdeki ya da bir şekilde tanıştığım tanıdıklarımın bu sezon için şampiyonluk beklentisi yoktu. Tek isteğim mücadele etmeleri idi. Sezon boyu ara ara yapsalar da çok az gösterdiler bunu. Umarım geri kalan 6 (Kupa yarı finali geçilirse 7) maçta da bu şekilde mücadele ederler. Kazanmak, kaybetmek 2. planda.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 04:47
Tekrar tekrar izliyorum :n:

http://s7.directupload.net/images/120416/wq2tj826.swf

Haydaaaaaa :D

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 06:09

http://s7.directupload.net/images/120416/wq2tj826.swf (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fs7.directupload.ne t%2Fimages%2F120416%2Fwq2tj826.swf)

Bu zihniyet bu ülkede olduğu sürece sana ne Eto'o gelir nede bir başka "ZENCİ" bir oyuncu gelir...

Ben Yobo ve Dia'nın yerinde olsam Emre'yi döverdim :D Bizim hakkımızda da aynısını düşünüyo diye...

sarianet
16.Nisan.2012, 07:05
Bu zihniyet bu ülkede olduğu sürece sana ne Eto'o gelir nede bir başka "ZENCİ" bir oyuncu gelir...

Ben Yobo ve Dia'nın yerinde olsam Emre'yi döverdim :D Bizim hakkımızda da aynısını düşünüyo diye...

Eto türkiyeye gelmek istiyodu türkiyedeki ırkçı mevzuları duydu vazgeçti :D hıhı :D sabahın altısında güldüm ama sessiz:D
önemli olan niyettir yok zenci yok esmer yok kara yok kızıl... takılıyorsunuz bunlara. cem yılmaz diyor ya ben oraya varmak istesem kulan burun boğazdan da girerim önemli olan niyettir yoksa siyahiden de esmerden de varılır.

Felsefe hocamız şey demişti bir suçtan en çok kim kar ediyorsa suçlu odur. Şimdi düşünün bu mevzudan en çok kim kar ediyor kim zarar ediyor ? Fenerbahçe sezonun belkide en iyi futbollarından birini oynamış trabzonsporu kendi evinde mahkum edercesine boğmuş inreyi mental kental açıdan kendi üzerine çevirmek için büyük bi hamle yapmış aaaa şapkadan davşan çıkmış bide bakmak lazım bu şapka kimin şapkası :D davşanın da davşan olduğu kesin değil farenin evrim geçirmiş hali de denebilir çünkü kimse net bir şey söyleyemiyor

Fenerbahçe bu savaşta çok iyi savunma yapıyor çok iyi organize oluyor ama saldıranlar da çoık iyiler helal olsun adamlara :D

Tff yi herkes suçluyor ya bence adamlar haksız değil böyle futbol taraftarına böyle tff böyle spor adamlarına böyle spor yöneticileri herkes aynaya baksın önce zihniyet değişmeden ne futbol değişir ne insanlar gerçekten üzülüyorum gerçekten.

nannar
16.Nisan.2012, 10:20
Ömer Çavuşoğlu'na eskiden kızardım ama artık gülüyorum :D

Emre meselesinde bence Emre ceza alır ama küfüre saha içinde yakalanmadığı için ceza gelmez.Zokora'ya ceza gelmez yani.

ommix
16.Nisan.2012, 10:28
Sonuç olarak ortalığı sürekli kızıştırmaya çalışan Trabzonlu yöneticilere en güzel cevabı sahada verdik.Helal olsun futbolcularımıza

Sekopej
16.Nisan.2012, 10:35
Ülkemizde yok ama adamların kültürlerinde işte şu kelime ırkçılık kabul edilir şeklinde söylemler var, ben de ülkemizin bir gerçeğini ortaya koyayım, karısına, annesine küfür edildiği için cinayet işleyenler var hatta tanıdığım birisi şu anda cinayete teşebbüsten yargılanıyor, sırf küfür ettiği için adamı öldüresiye dövdüğünden ve muhtemelen de ceza alacak.

O nedenle ülkemizde ırkçılığı çok büyük sorunmuş gibi gösterip aman küfür bu işte demek çok mantıklı değil, bizim kültürümüzde de ana avrat küfür etmek kabul edilemez bir olay.

Tabi buradan da şu çıkmasın, Emre suçsuzdur, ya da yaptığını hafifletmek gibi bir düşüncem yok, sadece objektif bakabilmeyi göstermek istiyorum. Aynı ortamda birisine ana avrat küfür etseniz ve birisine zenci deseniz, ortamdaki diğer insanların tepkisi, hangisine daha çok olur?

Tabi bir de ırkçılıkla suçlama yapanların kendi yaptıkları var ki, savunması o dönemde ceza yoktu ki. Aynı şike davasında olduğu gibi, geçmişte herkes yapmıştır ama o dönemde suç değildi, o nedenle futbolu bitiren sadece Fenerbahçe'dir, mantık hep bu, tepkin varsa, her olaya objektif yaklaş ve tepkini göster.

Görüntülerde belli, eğer Zokora'ya gerçekten o laf ağır geldiyse, bırakın sarılmayı, yüzüne bakmazdı Emre'nin. Ben şahsen öyle yapardım. Ama sarılıyorlar, karşılıklı özür diliyorlar, olayı kapatıyorlar. Kendinizi düşünün, bu kadar içerlediğiniz bir laftan ötürü özürü kabul edip sarılır mısınız?

Bu demek değil ki ceza almasın, özür dilemiş de olsa, Zokora şikayetçiyse ceza almalı sadece bu kadar içerleyen adamın kendisine hakaret eden adama sarılması ilginç.

Her neyse, bu yaşananlar bile durduramayacaktır Fenerbahçe'yi. Hafta içinde oynanan 120 dakikalık oyundan sonra yorgunluk olacak diyenlere karşı, takıma kattığı moral motivasyon, yorgunluktan daha önemli demiştim. Öyle olduğunu da gördük. Trabzon'a Serkan'ın şutu hariç, pozisyon vermedi Fenerbahçe, 90 dakika sahada ne yaptığını bilen, oyunu doğru oynayan, kalecisinden forvetine kadar iyi oynayan bir takım vardı.

Geçen sene aklıma geldi benim de maçı izlerken ve 2 kupaya olan inancım daha da arttı. Tüm eleştirileri sildi süpürdü Fenerbahçe, neyse ki Emre imdatlarına yetişti de, konuşulacak malzeme çıktı.

Oyuncuları da detaylı analiz etmek isterdim ama fazlasıyla uzun olacak, Emre'ye muhtemelen 4 maç ceza verilecek, geriye 3 maç kalıyor, o maçlarda da duruma göre oynamayabilir ve sezon sonu da artık sözleşmesi yenilenmez, Emre'nin Fenerbahçe kariyeri sona erer.

nekop
16.Nisan.2012, 11:19

http://s7.directupload.net/images/120416/wq2tj826.swf (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fs7.directupload.ne t%2Fimages%2F120416%2Fwq2tj826.swf)

Gece otururken bizdende bir arkadaş diğerine ''Emre Trabzonspor'daki zenciye pis zenci demiş.'' şeklinde anlattı. :)

Trabzonspor
16.Nisan.2012, 11:22
Burası Türkiye imiş, anaya küfredilmezmiş.Doğru.Tribün dolusu insan birbirinin,futbolcuların,hakemin annesine Japonya'da küfrediyor zaten...Herkes birbirnin anasına sövsün demiyoruz ama Irkçılığıda hafifltemye çalışmayın bunu bahane ederek.

sarianet
16.Nisan.2012, 11:38
ya biri söylesin emre dedi mi demedi mi gerçekten bu konuda bilgim yok emre ne yaptı ama mışlı mişli değil gerçekten söylesin yada görüntü var mı görelim ondan sonra tavrımızı alalım

Sekopej
16.Nisan.2012, 11:55
Burası Türkiye imiş, anaya küfredilmezmiş.Doğru.Tribün dolusu insan birbirinin,futbolcuların,hakemin annesine Japonya'da küfrediyor zaten...Herkes birbirnin anasına sövsün demiyoruz ama Irkçılığıda hafifltemye çalışmayın bunu bahane ederek.

O zaman öncelikle Trabzonspor tribününde açılan pankart dolasıyıyla Trabzonsporlu taraftarları lanetle, sonra Emre'yi eleştir.

Irkçılığı hafifletmeye çalışmadığımı söyledim ama 2 kişi alın karşınıza birisine zenci deyin diğerine ana avrat küfür edin, alacağınız tepki hangisinde ağır olur?

Tribünlerin ettiği küfürlerle karşılıklı yapılan küfürleri de kıyaslamak yersiz, tribünde her küfür edene nasıl karşılık versin küfür yiyen. Ayrıca şu da bir gerçek, yabancıların kullandığı, bizim küfür dediğimiz kelime, onlarda argo olarak bile kullanılıyor, aşırı tepki vermiyorlar.

Bu da kültür farklılığını ortaya koyuyor işte, küfür içimizde, herkes her yerde küfür ediyor ama çık sokağa birisine küfür et bakayım o şekilde, sana ne yapıyor? Ama başka ülkede bu küfürü normal karşılayabiliyorlar. Irkçılık da bu şekilde, başka yerde bu konuda çok hassaslar ama bizim ülkemizde o kadar büyük infial oluşturacak şey değil çünkü toplum tarafından kabul edilmez, taraftar bunu tribünde sergilemez diğer ülkelerde olduğu gibi.

Suicider
16.Nisan.2012, 12:02
Fanatiklik çok kötü bir şey.İnsan bağlandı mı bir şeye onun uğruna çoğu şeyden vazgeçiyor.İnsanlığından olduğu gibi.Hepimiz için geçerli.Evet emre 'pis zenci' demiş.Fakat hala bunu sanki normal birşeymiş gibi korumaya devam ediyosunuz.Zokora'da anasına küfür etmiş.Bence oda ceza almalı.Yani 2 oyuncu da suçlu bu konuda.Emre'ye yüklenilmesinin sebebi bizim ülkede ırkçılık yok diye övünüyoruz heryerde.Böyle birşey olması herkesi üzdü.Küfür zaten çoğu oyuncu ediyor ve cezasız kalıyor.Halbuki küfür edenlerinde cezasını alması gerek.

Bekq
16.Nisan.2012, 12:16
Kendilerini zaten ´ârî ırk´ gören‚ özellikle Darwin´den sonra‚ siyahîler için "bunlar ´biyolojik insan´ bile değil‚ bunları -tıpkı hayvanlar gibi- istediğimiz gibi emrimizde kullanabiliriz" deyip‚ bu siyahî hemcinslerine yıllar yılı ´hayvan muamelesi´ni reva gören ´Modern Batı´nın bu konuda gösterdiği hassasiyeti/uyguladığı müeyyideleri bizden de beklemek‚ olsa olsa cahilliktir.

Yahu bu memleketin insanı istese de "NIGGER" diyemez. Yahu yok ki böyle bir kelime bizde‚ nasıl diyeceğiz?

O yüzden‚ bizim için ha "pis bücür"dür‚ ha "nigger"; arada ´nitelik/keyfiyet farkı´ yoktur.

Ha‚ bizim tarihimizde de birtakım insanlara sırf derileri siyah diye ´hayvan muamelesi´nde bulunmak gibi bir ayıp olsa idi‚ o zaman anlardım sizi... Ama biz böyle bir ayıba imza atmadık ki tarihimizde‚ "senin derin siyah" dememiz de insanlık suçu sayılabilsin.

Ve‚ şunu da anlardım: "Emre Zokora´ya hakaret etmiştir" demenizi de anlardım. Evet‚ bu topraklarda "pis bodur!" ne kadar hakaretse‚ ama daha az ama daha çok‚ "nigger" da olsa olsa bir hakarettir‚ o kadar. Hatta şu kadarını söyleyeyim‚ bizim buralarda birinin anasına sövmek "nigger"dan çok ama çok daha fazla yaralayıcıdır.

Bir yazı.. Alıntıdır.

Gel gelelim katılıyorum. Biz o dönemleri yaşamadık. Biz ırkçılık nedir bilmeyiz. "F... u Zokora" da aynı şeydir bizim için "F... nigger" da.

Irkçılık top ayağına geldiğinde tribünlerin maymun sesi çıkarmasıdır(bkz: Portekiz), ırkçılık top o adamın ayağına gittiğinde maymun taklidi yapmaktır(bkz: İngiltere).

Çok abartıldı. Emre orada o anlık sinirle söylemiştir. Irkçılık ne haddine? Senin takımında 3 siyahi oyuncu var. Bir daha onların yüzüne nasıl bakarsın ırkçılık yaparsan? Hemde onların kaptanı olarak.

Sekopej
16.Nisan.2012, 12:21
Fanatiklik çok kötü bir şey.İnsan bağlandı mı bir şeye onun uğruna çoğu şeyden vazgeçiyor.İnsanlığından olduğu gibi.Hepimiz için geçerli.Evet emre 'pis zenci' demiş.Fakat hala bunu sanki normal birşeymiş gibi korumaya devam ediyosunuz.Zokora'da anasına küfür etmiş.Bence oda ceza almalı.Yani 2 oyuncu da suçlu bu konuda.Emre'ye yüklenilmesinin sebebi bizim ülkede ırkçılık yok diye övünüyoruz heryerde.Böyle birşey olması herkesi üzdü.Küfür zaten çoğu oyuncu ediyor ve cezasız kalıyor.Halbuki küfür edenlerinde cezasını alması gerek.

Böyle bir mesaj 2 tarafı da germeyecek makul bir mesajdır ama bu şekilde gelmediğinde mesajlar, olayı bütünüyle göremediğimizde sıkıntı yaratıyor. Tribününde ırkçılıkla alakalı pankart açarsın bunu görmezden gelemezsin, bizans takımı diye bir benzetme kullanıyorsan şimdi Emre'yi eleştiremezsin ya da Rum takımıyla Yunan takımıyla eşleştiğinde onlara laf söylüyorsan Emre'yi eleştiremezsin hatta ülkemizde teröre tepki gösterirken tüm kürtler böyledir diyorsan ırkçılığın alasını yapmışsındır yine Emre'yi eleştiremezsin.

Her olayda duruşun bellidir, o zaman takdir ederim ben seni. Irkçılık sadece siyahiye zenci demekle yapılmaz, bu kadar basit bir şey değil.

Sen derken herhangi birini kastedmiyorum ha, yanlış anlaşılma olmasın.

Asıl benim aklımın almadığı birisinin annesine küfredilmesinin, olağan bir şeymiş gibi gösterilmesi. Yineliyorum, birisine zenci dedi diye o kimse gidip adam öldürmez ülkemizde ama annesine küfür edildi diye cinayet işleniyor, işlenecek, bu ülkenin gerçeği böyle.

Tabi bir de Emre'yi koruma duruma var, bunu üstüme almıyorum, Emre'ye gereken ceza verilecektir ve sezon sonu da sözleşmesi uzatılmayacaktır artık. Olayı hafife alma, suçsuz çıkarma niyetinde değilim, asıl anneye edilen küfrün normalmiş gibi gösterilmesi ve yaşanmış başka olaylara tepkisiz kalıp Emre'ye sadece tepki gösterilmesi yoksa bu lafı diyen birini korumak akıl karı bir iş değil bence.

ommix
16.Nisan.2012, 12:28
Bence bu olay kapansın burda.Yoksa uzar gider.2 oyuncuda suçlu ve kimse burda uzlaşma sağlayamaz.2 oyuncununda suçlu olduğunu kabul edelim bu konuyu kapatalım birbirimizi kırmayalım daha fazla

Trabzonspor
16.Nisan.2012, 12:30
O zaman öncelikle Trabzonspor tribününde açılan pankart dolasıyıyla Trabzonsporlu taraftarları lanetle, sonra Emre'yi eleştir.

Irkçılığı hafifletmeye çalışmadığımı söyledim ama 2 kişi alın karşınıza birisine zenci deyin diğerine ana avrat küfür edin, alacağınız tepki hangisinde ağır olur?

Tribünlerin ettiği küfürlerle karşılıklı yapılan küfürleri de kıyaslamak yersiz, tribünde her küfür edene nasıl karşılık versin küfür yiyen. Ayrıca şu da bir gerçek, yabancıların kullandığı, bizim küfür dediğimiz kelime, onlarda argo olarak bile kullanılıyor, aşırı tepki vermiyorlar.

Bu da kültür farklılığını ortaya koyuyor işte, küfür içimizde, herkes her yerde küfür ediyor ama çık sokağa birisine küfür et bakayım o şekilde, sana ne yapıyor? Ama başka ülkede bu küfürü normal karşılayabiliyorlar. Irkçılık da bu şekilde, başka yerde bu konuda çok hassaslar ama bizim ülkemizde o kadar büyük infial oluşturacak şey değil çünkü toplum tarafından kabul edilmez, taraftar bunu tribünde sergilemez diğer ülkelerde olduğu gibi.

Tamam Serkan o pankartıda lanetliyorum.

Size anlatamıyorum derdimi.Birisi banada bir küfür etse evet en kötü şekilde cezalandırırım ama ona karşılık aynı küfürü etmem bu benim terbiyemde yok.Bu güne çok kızmışsam 1-2 defa şahıs aleyhinde bu tarz konuşmuşumdur.Madem Emre küfür edilmesini istemiyor daha önce ettikleri neydi?Zokora ona küfür ettiyse gider hakeme söyler veya gururuna yediremiyorsa orda saldır vur hıncını al insanın ırkı ile ilgili ona aşağılayıcı davranmakta nedir?

Ben Zokora'yada aferim olum çok güzel sövmüşsün demiyorum.Müslümanlıkta kutsal olan bir varlığa küfür etmek tabiki affedilmez bir durumdur ama bu durum Emre'nin yaptığını hafifletmez diyorum.

Sekopej
16.Nisan.2012, 12:32
Ve‚ şunu da anlardım: "Emre Zokora´ya hakaret etmiştir" demenizi de anlardım. Evet‚ bu topraklarda "pis bodur!" ne kadar hakaretse‚ ama daha az ama daha çok‚ "nigger" da olsa olsa bir hakarettir‚ o kadar. Hatta şu kadarını söyleyeyim‚ bizim buralarda birinin anasına sövmek "nigger"dan çok ama çok daha fazla yaralayıcıdır.

İşte ben de bundan bahsediyorum, bizim siyahilerle bir sorunumuz yok ki, batının kullandığı tabirin dilimizde tam karşılığı bile yok.

Bizim halkımızda daha yaralayıcı olan kutsal şeylere edilen küfürdür. Batının zamanında yaptığı şeylere duyduğu pişmanlık sebebiyle oluşan hassasiyetinin ürünüdür, bu kadar ağır cezalar ve dediyse zaten verilmelidir, kural bu, buna itirazım yok.

Sekopej
16.Nisan.2012, 12:38
Tamam Serkan o pankartıda lanetliyorum.

Size anlatamıyorum derdimi.Birisi banada bir küfür etse evet en kötü şekilde cezalandırırım ama ona karşılık aynı küfürü etmem bu benim terbiyemde yok.Bu güne çok kızmışsam 1-2 defa şahıs aleyhinde bu tarz konuşmuşumdur.Madem Emre küfür edilmesini istemiyor daha önce ettikleri neydi?Zokora ona küfür ettiyse gider hakeme söyler veya gururuna yediremiyorsa orda saldır vur hıncını al insanın ırkı ile ilgili ona aşağılayıcı davranmakta nedir?

Ben Zokora'yada aferim olum çok güzel sövmüşsün demiyorum.Müslümanlıkta kutsal olan bir varlığa küfür etmek tabiki affedilmez bir durumdur ama bu durum Emre'nin yaptığını hafifletmez diyorum.

Hafiflettiğini söylemiyorum ki ben de, asıl Zokora'nın yaptığının normal bir şey gibi gösterilmesine yorum getirdim. Bizim zencilerle alakalı ırkçılık yapılacak, utanılacak geçmişimiz yok, daha beterini söyledim, teröre lanet ederken tüm kürtler böyledir demek, Emre'nin yaptığından kat ve kat daha fazla ırkçılıktır ve bu şekilde düşünenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla ülkemizde maalesef.

Bordo61Mavi
16.Nisan.2012, 12:46
Omer Cavusoglu :)

Suicider
16.Nisan.2012, 12:47
Arkadaşlar yazıyı okudum.Dediğiniz gibi o şeyi Gökhan gönül,Volkan söylese hak veririm.Ama gidip İngiltere'de oynamış bir kişinin bunu söylemesi bana bilinçli olarak söyledi gibi geliyor.Kaç sene İngiltere'de oynadı adam.Bu sözü Suarez söyledi diye 8 maç ceza aldı aynısını demişti.Dediğim gibi diğer oyuncular söylese çok üzerinde durmam geçerim.

Bekq
16.Nisan.2012, 12:49
Arkadaşlar yazıyı okudum.Dediğiniz gibi o şeyi Gökhan gönül,Volkan söylese hak veririm.Ama gidip İngiltere'de oynamış bir kişinin bunu söylemesi bana bilinçli olarak söyledi gibi geliyor.Kaç sene İngiltere'de oynadı adam.Bu sözü Suarez söyledi diye 8 maç ceza aldı aynısını demişti.Dediğim gibi diğer oyuncular söylese çok üzerinde durmam geçerim.

Aklandı o davadan.

Bordo61Mavi
16.Nisan.2012, 12:53
Suarezin video goruntusu olmamasina ragmen 8 mac verdiler (oyle hatirliyorum) ama mesela Terry'nin goruntuleri var Anton Ferdinanda biseyler soyluyor o dava halen gorulmedi, hatta FA uzatiyor ve buyuk ihtimal o yirtar Ingiliz oldugu icin.

Zekirdek
16.Nisan.2012, 12:57
Maçın skoru Trabzon lehine olsaydı Zokora bu açıklamayı yaparmıydı? Sanmıyorum. Çok içerlerse Emre'ye sarılmazdı. Emre'nin yaptığı yanlış fakat Zokora'nın saha içinde affetmiş görünüp saha dışında yaptığı hoş değil. Skor Trabzon lehine olsaydı bu açıklamanın olacağını sanmıyorum.

SaLviO
16.Nisan.2012, 13:04
zokora şikayetçi olursa ceza verilirmiş,şikayetçi olmazsa ceza verilmezmiş

ReaList
16.Nisan.2012, 13:08
Maçın skoru Trabzon lehine olsaydı Zokora bu açıklamayı yaparmıydı? Sanmıyorum. Çok içerlerse Emre'ye sarılmazdı. Emre'nin yaptığı yanlış fakat Zokora'nın saha içinde affetmiş görünüp saha dışında yaptığı hoş değil. Skor Trabzon lehine olsaydı bu açıklamanın olacağını sanmıyorum.

Ben de Zokora'nın bu kadar art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o olaylardan sonra çoğu pozisyonda ve maç sonunda birbirine sarılıyorsan Emre'nin dediği gibi maç içinde olup bitmiş bir olaydı, Dikkat ederseniz Zokora'nın yapmış olduğu basın toplantısında, Zokora olayla ilgili 3-5 şey söyledi, Tercüman anlattı başlamaya "Fifa kuralları, Uefa standartları, TFF bilmem kaçıncı madde, Emre'nin ilk vukuatı değil, Ceza almalı futboldan uzaklaştırmalı vs vs " Hey koçum benim, tercüman değil hukuk danışmanı mübarek, o kısa sürede sen bunca şeyi nasıl geniş geniş anlatma imkanı buldun ? onu geçtim işin tercüme kısmını geçip nasıl oralara adım attın ?

Adım gibi Eminim Fenerbahçe bu sezon şampiyon olursa inanın bugüne kadar yaşanan olaylardan kat be kat fazlasını göreceksiniz, Bu zamana kadar bunca olaylarla boğuşup hala bu savaşın içinde başarılı bir şekilde olmak kadar gurur verici bir şey olamaz. Bizim bu savaşımız devam ettikçe ne hazımsızlıklar alevleniyor tahmin edemezsiniz. Allah yardımcıları olsun : )

SaLviO
16.Nisan.2012, 13:19
Bu zamana kadar bunca olaylarla boğuşup hala bu savaşın içinde başarılı bir şekilde olmak kadar gurur verici bir şey olamaz. Bizim bu savaşımız devam ettikçe ne hazımsızlıklar alevleniyor tahmin edemezsiniz. Allah yardımcıları olsun : )

suçsuz olduğuna inanan başkan ve yapılan haksızlıkları,adaletsizlikleri,yüzsüzlükleri gören ve en önemlisi geçen seneki mücadeleyi gören taraftar ve tabikide AYKUT KOCAMAN

World Hollow o1
16.Nisan.2012, 13:20
Atmadık ya sahaya donlar atletler atmadık ya çakılar, rakı şişeleri..

Bulamadılar ya bir kusur şimdi Emre'ye sarıyorlar, maç içinde dönen bir ton küfürler var ama Fenerbahçe'li olunca tamam..
Bu ülkede herkes biliyorki şunu hiç kimseye burada ırkçılık yapılmaz, ki bir zenci adam geldi mi millet yeri gelir onunla resim çekinmek için sıraya girer onunla konuşur şakalaşmak ister ama işte durum vaziyet Fenerbahçe gibi bir takım oldumu ülkenin genelinde söylenen söz hemen kötünün kötüsü ilan edilir, vurulur yerden yere...

Herkes sunu çok iyi bilsin ki, öldürmeyen darbe dahada güçlendirir... ;)

ommix
16.Nisan.2012, 13:24
Ben de Zokora'nın bu kadar art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o olaylardan sonra çoğu pozisyonda ve maç sonunda birbirine sarılıyorsan Emre'nin dediği gibi maç içinde olup bitmiş bir olaydı, Dikkat ederseniz Zokora'nın yapmış olduğu basın toplantısında, Zokora olayla ilgili 3-5 şey söyledi, Tercüman anlattı başlamaya "Fifa kuralları, Uefa standartları, TFF bilmem kaçıncı madde, Emre'nin ilk vukuatı değil, Ceza almalı futboldan uzaklaştırmalı vs vs " Hey koçum benim, tercüman değil hukuk danışmanı mübarek, o kısa sürede sen bunca şeyi nasıl geniş geniş anlatma imkanı buldun ? onu geçtim işin tercüme kısmını geçip nasıl oralara adım attın ?

Adım gibi Eminim Fenerbahçe bu sezon şampiyon olursa inanın bugüne kadar yaşanan olaylardan kat be kat fazlasını göreceksiniz, Bu zamana kadar bunca olaylarla boğuşup hala bu savaşın içinde başarılı bir şekilde olmak kadar gurur verici bir şey olamaz. Bizim bu savaşımız devam ettikçe ne hazımsızlıklar alevleniyor tahmin edemezsiniz. Allah yardımcıları olsun : )

Maçtan sonra Lig TV muhabirine konuştu canlı yayında ve uzun uzun konuştu UEFA ve FİFA kelimeleri kullandığını bizzat duydum.Belki o basın toplantısında Zokora'nın konuşmalarını kesip de verniş olabilirler.Yanlış anlamayın ben Zokora'yı savunmuyorum ikisininde yaptığı insanlık ayıbı.Sen Allah'ın o şekilde yarattığı bir insanın ten rengiyle ilgili bir hakaret edemezsin.Bu insanlık suçundan çıkar başka şeylere girer.Zokora'nın yaptığı da terbiyesizlik ama Zokora çok iyi bir profosyonel nerdeyse her maç yapıyor bunu.Fernandes ile de baya tartışmışlardı maç içinde

ommix
16.Nisan.2012, 13:29
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesine göre ırkçılık yapan bir futbolcu 4 ila 8 karşılaşmadan men cezası alabilir.

Bu konu hakkında talimatta yazan ifade tam olarak şöyle:

"Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen futbolculara dört ila sekiz müsabakadan men cezası verilir."

Ama böyle bir cezanın verilebilmesi için futbolcunun yaptığı bu davranışın hakem veya temsilci raporunda yer alması gerekiyor. Çünkü futbolcunun suçlamasıyla sevk yapılmıyor.

Hakem ve temsilci raporunda bulunmayan bir iddia için ise TFF disiplin müfettişleri yayıncı kuruluş LİG TV'den görüntüleri isteyip inceleyebilir ve gerekli görmesi halinde PFDK'ya sevk edebilir. Ama bir oyuncunun bu şekilde PFDK'ya sevk edilebilmesi için ırkçı küfür ettiği görüntünün yayıncı kuruluş tarafından maç esnasında ekrana yansıtılmış olması gerekiyor. 90 dakika içinde gösterilmeyen ama daha sonra ortaya çıkan görüntüler delil niteliği taşımıyor.

Sekopej
16.Nisan.2012, 13:34
Emre maç sonunda zaten Burak'ı aramış, Zokora ile konuşmak için, hastanede olduğunu öğrenince Şenol Güneş'i arayıp Zokora ile konuşmak istediğini söyledi.

İş Zokora'ya kalsa şikayetçi olmaz, şikayetçi olacak adam maç içerisinde özrünü kabul etmezdi ama iş Zokora'ya kalmaz artık, şikayetçi değilim de diyemez ve muhtemelen 4 maç ceza verilir Emre'ye.

meddah
16.Nisan.2012, 13:42
Sürekli örnek gösteriliyor; 99'daki olayın basitçe geçiştirildiğini zanneden yoktur umarım. Bu olay Avrupa'da bile günlerce gazete sayfalarından inmedi, Türkiye'de bir aya yakın ağızlara sakız oldu, olay üzerine Campbell İngiltere'ye döndü ve bir daha geri gelmedi. Bugünkü gibi Twitter, Facebook, internet forumları olmadığı için Hakkari'de yaşayan bir adamın olay hakkında ne dediğini İstanbul'dan okuyamıyorduk belki ama, bugünkünden çok farklı şeyler söylemedi kimse. Gülünüp geçilen "çamaşır makinesi" lafıydı, karışmasın.

di canio
16.Nisan.2012, 13:43
Emre'ye eğer doğruysa söylenenler; verilebilecek en ağır ceza verilmeli. O benim için 2. planda. Benim için önemli olan Kulübün nasıl bir yaptırım uygulayacağı. Ben daha önce de yazmıştım, artık bu forma içinde görmek istemiyorum. Umarım bu yaptığı çirkinlik buna vesile olur.

Deus Dominus
16.Nisan.2012, 13:50
Kesin olmayan bir şey için ceza falan vermez kulüp, vermemeli de. Madem bu kadar dillendirildi hayat memat meselesi haline getirildi. PFDK ya da hangi kurum ilgileniyorsa ister yayıncı kuruluştan maçtaki tüm görüntüleri (bizim izlediğimiz dışında onlarca kamera kayıtta o sahada. Elbet yayın esnasında gösterilen harici görüntülerde vardır ellerinde.), incelerler. Gereken yapılır, varsayımla, iddia ile olmaz ceza meza.

meddah
16.Nisan.2012, 13:51
Çok acayip bir millet olduk çıktık. Sözüm meclisten dışarı; takım arkadaşı tarafından soyunma odasına kilitlenip ağzı burnu kırılan adamı suçlu gösterebilen, ülkemiz de dahil 7 düvelde suç olarak kabul edilen ve yaptırım uygulanan bir hareketin cezasız kalmasını isteyebilen bir toplumsal aklımız var.

Emre çıkmış, "dedim" demiş, biz hâlâ buradan "hayır, demedin, sen bilmiyorsun" diyoruz kendisine.

hakan769
16.Nisan.2012, 13:53
http://www.youtube.com/watch?v=lcbe4vrWZFc&feature=youtu.be

50. saniye.

KanaKe
16.Nisan.2012, 13:54
Son olarak emre'nin ingiltere'de de bunu yaptığı iddia edildi zaten diyenlere bir şey söylemek istiyorum. "aklandı"

aklandiysa neden aylarca forma giyemedi ozaman? yanilmiyorsam yobo ile howarda irkci sözler söylemisti... emre müslüman olsa nolur 5 vakit namaz kilsa nolur kisi karakterden saygidan yoksun olunca bu tür olaylar oluyor zaten sezon sonu ayrilacak niye bu kadar arkasinda duruyorsunuz bu adamin? ne yapsa olay oldu bu zamana kadar.

Sekopej
16.Nisan.2012, 13:55
Sürekli örnek gösteriliyor; 99'daki olayın basitçe geçiştirildiğini zanneden yoktur umarım. Bu olay Avrupa'da bile günlerce gazete sayfalarından inmedi, Türkiye'de bir aya yakın ağızlara sakız oldu, olay üzerine Campbell İngiltere'ye döndü ve bir daha geri gelmedi. Bugünkü gibi Twitter, Facebook, internet forumları olmadığı için Hakkari'de yaşayan bir adamın olay hakkında ne dediğini İstanbul'dan okuyamıyorduk belki ama, bugünkünden çok farklı şeyler söylemedi kimse. Gülünüp geçilen "çamaşır makinesi" lafıydı, karışmasın.

Aslında olay o dönemde tepki verilip verilmemesi de değil, sanki ırkçılığı Emre bu ülkeye getirmiş gibi yorum yapılıp, her olayda olduğu gibi kendi geçmişimizde olanları görmezden gelme meselesi.

O zaman ırkçılık suç değildi ya da o zaman teşvik suç değildi gibi saçma şeylerin söylenmesi.

İşin bir de Sporda Şiddet Yasası kısmı var, Zokora savcılığa suç duyurusunda bulunursa Emre 6 ay ile 2 yıl arasında yargılanacak. Bugün pazartesi, dilekçeyi bugün verebilir, belki de vermiştir, TFF'nin disiplin soruşturmasından ayrı.

Sekopej
16.Nisan.2012, 13:57
aklandiysa neden aylarca forma giyemedi ozaman? yanilmiyorsam yobo ile howarda irkci sözler söylemisti... emre müslüman olsa nolur 5 vakit namaz kilsa nolur kisi karakterden saygidan yoksun olunca bu tür olaylar oluyor zaten sezon sonu ayrilacak niye bu kadar arkasinda duruyorsunuz bu adamin? ne yapsa olay oldu bu zamana kadar.

Yobo'ya ırkçı sözler söylediği gündeme geldi ama Yobo ben duymadım dedi ve herhangi bir ceza almadı Emre.

O dönemde demiştir veya dememiştir bilmiyorum ama herhangi bir yaptırıma maruz kalmadı Yobo'nun ifadesiyle.

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 13:59
Kesin olmayan bir şey için ceza falan vermez kulüp, vermemeli de. Madem bu kadar dillendirildi hayat memat meselesi haline getirildi. PFDK ya da hangi kurum ilgileniyorsa ister yayıncı kuruluştan maçtaki tüm görüntüleri (bizim izlediğimiz dışında onlarca kamera kayıtta o sahada. Elbet yayın esnasında gösterilen harici görüntülerde vardır ellerinde.), incelerler. Gereken yapılır, varsayımla, iddia ile olmaz ceza meza.

Kesin olmayan mı? Görüntülerde Emre nin yabancı bir dil ile lanet zenci dediği asikar. Zokora nin küfür ettigi muamma çünkü Emre nin beyanından başka bir yerde ne bir görüntüsü var nede başka ses kayıdı. Varsayımlara göre de ceza verilmeyeceği için Zokora ceza almaz

Bekq
16.Nisan.2012, 13:59
http://www.youtube.com/watch?v=lcbe4vrWZFc&feature=youtu.be

50. saniye.

Bu videoyu Youtube'a ekleyen "hagivurduvegol" nickli kişi(Türk yani) İngilizce açıklama yapıp üstüne Newcastle tagi ekliyorsa ben bunda art niyet ararım. Lafım sana değil videoyu ekleyene.

SaLviO
16.Nisan.2012, 14:02
videoyu tekrar izledimde emre f... nigger demiş

bence sözleşmesi fesh edilmeli

SaLviO
16.Nisan.2012, 14:13
emre konusunda bu kadar tepki veren arkadaşlara çok kolay bi soru sorucam

trabzondaki pankarta neden bu kadar tepki göstermediniz ?

GodfatheR
16.Nisan.2012, 14:18
Acıtasyonlar başlamış. Bize pis rum pis ermeni derken ırkçı değilsiniz, hakediyolar diyenler siyahi arkadaşımızın yanında bir ordu oldular maşşallah. Acaba bunu Emre değil başkası yapsa bu kadar ilgi çekermiydi ? Neyse Emre eğer bunu söylediyse en ağır yaptırım uygulanmalı.

ReaList
16.Nisan.2012, 14:20
Emre ne yapsa olay olmuyor aslında, tek olay onun Galatasaray forması değil Fenerbahçe formasını tercih edip giymesiydi. Dün gece aynı olay üzerinden iki farklı örnek sundum size, 1.si Emre'nin ırkçı söylemi olan durum, ikincisi Trabzonspor taraftarının açtığı ırkçı pankart. İkisi de suç. Birisi Galatasaraylılar tarafından çok iyi kullanıldı ve Emre ceza alana kadar kullanılacak, diğeri hasır altı edilip görmezden gelindi. Yani olayın "Irkçılık hakkında duyarlılık" ile alakası yok tamamen kişisel mesele. Emre Fenerbahçe'de kaldıkça bu hazımsızlık ve çekememezlik devam edecek, bu açık ve net. Ve Emre Fenerbahçe'de kaldıkça onun üzerinden Fenerbahçe'ye vurmaya devam edecekler.

Keşke Trabzon'da o pankart açılırken 2 kelam etseydiniz de bu duyarlılığınızı samimi bulsaydık.

World Hollow o1
16.Nisan.2012, 14:25

Neden?

Kazanılan 3 puanı böyle gölgelemek istiyorlar kalkmışsın sende fesh edilsin diyorsun, sen evladını korumak yerine dışlıyorsun " burada korunulacak ettiği küfür değildir..."

sui generis
16.Nisan.2012, 14:27
ırkçılık ilk defa oldu diyenler , TS-FB maçındaki pankarta yorum yapmadıysanız buna da yorum yapmamalısınız, yoksa ırkçılık sadece Emre ya da Fenerbahçe olunca mı aklınıza geliyor. Cengiz abinin dediğini doğrular şekilde birçok şey okudum twitterda. telefon bağlantısında küfürleştik demek istemiş, ceza almamak için küfür ettiğini kabul etmiş olmamak için biraz saçmalamış ve ırkçı bir söylemde bulunduğunu kesinlikle kabul etmemiş. eğer bu konuşulanlar doğruysa siz istediğiniz kadar Emre'ye sayın benim Emre'ye güvenim sonsuz. adam ırkçı söylemde bulunduğunu kabul etmek için yayına bağlanır mı? bence bağlanmaz. Zokora'nın konuşulmamasını artık geçiyorum, onu zaten konuşmazsınız da Trabzondaki pankarta yanlış hatırlamıyorsam buradan kimse tepki göstermedi tepkilerin hepsi atılan maddeleriydi neredeydi o zaman sizin hümanizm anlayışınız?
Emrenin böyle bir söylemde bulunmuş olması durumunda da cezasını çekmeli, ama sözleşmesi fesh edilsin falan saçma. adam takım arkadaşını ne hale soktu bugün ikiside 11 de. Emre'yi bu kadar kolay silmenize anlam veremiyorum, elbette varsa böyle bir durum cezasını çeker ama sadece durum yüzünden sözleşmesini fesh edelim demek yanlıştır.

SaLviO
16.Nisan.2012, 14:28
emrenin yaptığı şey doğru değil tıpkı trabzondaki pankart gibi fenerbahçe oyuncusu bu ortamda bunu söylememeli takımını bu süreçte resmen arkadan vurdu

Bekq
16.Nisan.2012, 14:30
Emre gitsin diyorsunuzda; Sen önümüzdeki 10 sene Emre gibi adam nasıl bulacaksın? Her oyuncu Alex gibi düzgün, efendi, aile babası olmak zorunda değil. Balotelli bugün City'de oynuyor. Hergün haberleri çıkıyor. İyi bir insan olmayabilir ama mükemmel bir topçu. Birtek Emre değil ne oyuncular saha içinde neler yapıyorlar. Basının gazına gelip Emre'yi harcamayın. Basının Emre ile sorunu o milli maçtan beri var.

Emre

EMRE'Yİ SİZE YEDİRMEYİZ..

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 14:32
Emre ne yapsa olay olmuyor aslında, tek olay onun Galatasaray forması değil Fenerbahçe formasını tercih edip giymesiydi. Dün gece aynı olay üzerinden iki farklı örnek sundum size, 1.si Emre'nin ırkçı söylemi olan durum, ikincisi Trabzonspor taraftarının açtığı ırkçı pankart. İkisi de suç. Birisi Galatasaraylılar tarafından çok iyi kullanıldı ve Emre ceza alana kadar kullanılacak, diğeri hasır altı edilip görmezden gelindi. Yani olayın "Irkçılık hakkında duyarlılık" ile alakası yok tamamen kişisel mesele. Emre Fenerbahçe'de kaldıkça bu hazımsızlık ve çekememezlik devam edecek, bu açık ve net. Ve Emre Fenerbahçe'de kaldıkça onun üzerinden Fenerbahçe'ye vurmaya devam edecekler.

Keşke Trabzon'da o pankart açılırken 2 kelam etseydiniz de bu duyarlılığınızı samimi bulsaydık.

Emre fener e Yada gs ye gitmesi değil olay. Balic zamanında kefen giyerim GS forması giymem. Dedi ama fb taraftarının tepkisi çığ gibi büyüdü ve her mac ya pankart açıldı Yada tezahürat yapıldı. Profesyonel düşünmeyenlerin düşünceleridir senin söylediğin. Eğer bunu Selçuk İnan falan yapsa ve 4 mac ceza verseler tepkim bu sefer TFF ye olurdu. Neden 8 mac verilmedi diye tepki gosterirdim. Çünkü Allah'ın o ten rengiyle yarattığı kulla dalga gecmek Allah la dalga gecmek gibi bisey olurdu.

Kaka Leite
16.Nisan.2012, 14:34
Benim en sevmediğim adamdır Emre iyi oynuyor ama çok bela tiplerden birisi, bu kadarını beklemesemde o agresiflikle ver eline bıçak adamda öldürür.Sene sonu giderse çok sevineceğim...

Sekopej
16.Nisan.2012, 14:41
Emre fener e Yada gs ye gitmesi değil olay. Balic zamanında kefen giyerim GS forması giymem. Dedi ama fb taraftarının tepkisi çığ gibi büyüdü ve her mac ya pankart açıldı Yada tezahürat yapıldı. Profesyonel düşünmeyenlerin düşünceleridir senin söylediğin. Eğer bunu Selçuk İnan falan yapsa ve 4 mac ceza verseler tepkim bu sefer TFF ye olurdu. Neden 8 mac verilmedi diye tepki gosterirdim. Çünkü Allah'ın o ten rengiyle yarattığı kulla dalga gecmek Allah la dalga gecmek gibi bisey olurdu.

Trabzonspor'un açtığı pankarta tepkiniz ne olmuştu? Pardon tepki vermiş miydiniz?

perpetua
16.Nisan.2012, 14:41

Bence o pankarti asanlarin hic biri Emre kadar meshur olmadigi icin.

Hic taninmamis birisi alkollu araba kullanip kaza yapar, zarar verdigi kisilerin disinda kimsenin ruhu duymaz. Meshur birisi alkollu araba kullanirken kaza yapar, kendisinden baska kimseye zarar vermemis olsa da herkes ustune cullanir.

Bu insanlar hayatlarini kamuoyunun onunde yasadiklari icin bu kadar buyuk paralar kazaniyor. Dogruyu yaptiklarinda nasil cok ovgu aliyorlarsa, yanlisi yaptiklarinda da cok elestiri alacaklardir.

Bugun kamuoyunda Emre'yi yaptigina pisman etmek gerekli ki bir daha kimse aynisini yapmasin, yapamasin.

Deus Dominus
16.Nisan.2012, 14:46
Kesin olmayan mı? Görüntülerde Emre nin yabancı bir dil ile lanet zenci dediği asikar. Zokora nin küfür ettigi muamma çünkü Emre nin beyanından başka bir yerde ne bir görüntüsü var nede başka ses kayıdı. Varsayımlara göre de ceza verilmeyeceği için Zokora ceza almaz

Bende biliyorum, bende izledim görüntüleri, bir kerede söylemiyor 2-3 kez söylüyor durup durup. Ama TFF tabanlı bir açıklama gelmeden direkt kulübün ceza vermesi uygun olmaz diyorum. Zokora'nın birşey söyleyip söylemediğini de görürler. Dünya kadar kamera var kayıtta, elbet ters açılardan birinde Zokora'nın da ağzından çıkanlar yakalanmıştır.

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 14:50
Trabzonspor'un açtığı pankarta tepkiniz ne olmuştu? Pardon tepki vermiş miydiniz?

Bu sitede sadece kariyer bölümüne bakıyorum. Dün canim sıkıldı ve konuyu görünce yazdim. Bu forumda değil ama başka yerde tepki verdim. Evet. Su anda telefondan girdiğim için link gösteremeyeceğim eve gidince gerekli linkleri atarim'. Bende bir zamanlar amatörde olsa futbol oynadım profesyonel değilim ama Emre den daha profesyonel hareket edebilirim bundan eminİm. Sole bisi de var, bende sınır hastasiyim. ;)

Sekopej
16.Nisan.2012, 14:54
Bu sitede sadece kariyer bölümüne bakıyorum. Dün canim sıkıldı ve konuyu görünce yazdim. Bu forumda değil ama başka yerde tepki verdim. Evet. Su anda telefondan girdiğim için link gösteremeyeceğim eve gidince gerekli linkleri atarim'. Bende bir zamanlar amatörde olsa futbol oynadım profesyonel değilim ama Emre den daha profesyonel hareket edebilirim bundan eminİm. Sole bisi de var, bende sınır hastasiyim. ;)

Linke gerek yok yahu, verdim diyorsan vermişsindir.:)

Keşke herkes her olayı sizin gibi aynı tepkileri verse de, bu gibi gereksiz gerilimler yaşamasak biz de. Emre'yi koruma psikolojisi biraz da buradan doğuyor, olayın içeriğini önemseyip eleştiri yapmaktan ziyade olayın aktörlerine bakıp eleştiri yapıldığından yoksa olayın içeriği önemli olsa, aynı tepki pankart olayında da yaşanırdı.

Bigboss3461
16.Nisan.2012, 15:13
Linke gerek yok yahu, verdim diyorsan vermişsindir.:)

Keşke herkes her olayı sizin gibi aynı tepkileri verse de, bu gibi gereksiz gerilimler yaşamasak biz de. Emre'yi koruma psikolojisi biraz da buradan doğuyor, olayın içeriğini önemseyip eleştiri yapmaktan ziyade olayın aktörlerine bakıp eleştiri yapıldığından yoksa olayın içeriği önemli olsa, aynı tepki pankart olayında da yaşanırdı.

Psikoloji söyle bisey. Eğer tepki vereceğiniz olayı bir kisi yapmışsa yuklenilir üstüne ama bir kitle yapmışsa ve o kitleyi karşısına almak istemiyorlarsa tepki giderek terse doner...

DisCo
16.Nisan.2012, 16:35
Memlekete göre mi gelişiyor bu hakaret işleri onu anlamıyorum. Hakaret edene yürü be, bu yorumu yapana helal be dedikçe sadece yapılan yanlışları pekiştirmiş oluyoruz.

Emre küfür etmiş, ırkçı davranmış, ceza almış almamış bunlar beni cidden ilgilendirmiyor. Ancak bazı düşünce yapılarını gördükçe bu ülkedeki geleceğim konusunda kaygıya kapılıyorum.

ThersoN
16.Nisan.2012, 16:58
Kesinlikle ceza verilmelidir.. Bugun bir kaç gazete okudum, spor sitelerini de takip ediyorum sürekli olayın üzeri kapanmak isteniyor.. Olay olmuş taraflar kabul ediyor.. Ne gerekiyorsa yapılmalı.. Olay hiç bir şekilde Gs-Fb kapışmasına çevrilmeye çalışılmasın.. Facebook'da bi dolu arkadaşım Milan Baros'un Lyondaki hareketinin videosunu paylaşmış, 'Emre size çok koymuş, her yaptığı acıtıyor'' tarzı şeyler paylaşıyorlar.. Benim için yabancının yabancıya yaptığı pislik zerre kadar umrumda olmaz Baros'un yaptığı ya da Melo'nun Riera'ya yaptığı dahil.. Burada Türk bir oyuncu yabancı bir oyuncuya ırkçı hakarette bulunuyor.. Hem Türk futbolu hem de Türk insanın yabancılar ve yabancı futbolcuların gözündeki yeri değişiyor böyle bir durumda. Hiç gerek yok tartışmaya cezası ne ise verilmeli. Fakat TFF kendi göbekbağını bile kesemiyor. Buna da cesaret edemezler diye umuyorum.

ommix
16.Nisan.2012, 17:01
Emre ve Yobo şu anda basın toplantısı düzenliyor.Ntvspor'dan izleyebilirsiniz

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:05
yobo dayı konuşuyor :D :D

Chinatown
16.Nisan.2012, 17:07
dün maç sonrasında hem Fenerbahçe taraftarı, hem de takımı karşısında utandım. taraftar konusunda fikirlerimi daha önce söyledim. ama bu kadar ruhsuz bir takım beklemiyordum. rakibinle aranda 6 puan fark var. geçen sene şampşyonlar liginin takıma kattıkları ortada. şu maçta galip gelsen arada puan kalır 3, evine de gelecek rakibin. zor mu zor. ama bir yıl yattın bir maç inan ve savaş. rakibin hafta arası 120 dakika maç yapmış birde. Mustafa Yumlu dışında bizim takımda adam göremedim sahada.

ikinci olarak Emre olayını bizim taraftarın pankartına bağlayanlar olmuş. gerçekten hayretler içinde kaldım. siz hiç küfredip kırmızı kart gören bir oyuncunun 'ama hocam seyirci de ediyor' dediğini gördünüz mü? ya da 'seyirci de oynuyor bişi olmaz!!' diye bahis oynayan bir oyuncu?? yani bir oyuncu ile seyircinin statüsünü ayırt edemiyorsak hiç tartışmayalım.

ya da olayın hukuki durumunu geçtim insani olarak, yerde sakatlık geçiren bir oyuncuya 'ooooh ooooh' diye tempo tutan rakip takım oyuncusu gördünüz mü? ben şahsen görmedim.

ama ne gördüm? twitterda o bizim pankarttan (ki tamamiyle ayıp ve kabul edilemeyecek basitlikte bir davranıştı) çok çok önce #pontusakupayok tag'inin Türkiyede 1 numara olduğunu.. bir kere tarihin getirdiklerinden en fazla rum diye bahsedilen takım Trabzonspordur. hemen alıngan olmayın. ömer çavuşoğlunun geçmiş tivitır yazılarını okuyun. çok şey göreceksiniz. vs. taraftara gelince basitlik çok. bunların arkasına sığınırsak işin içinden çıkamayız. herkes kendini ak kaşık sanmasın.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 17:09
Emre reddedicektir yine.

Bekq
16.Nisan.2012, 17:09
Hadi bakalım Emre kabul etmedi böyle bir şey dediğini :) Dün sayfalarca konuşanlar ne diyecek merak ediyorum.

meddah
16.Nisan.2012, 17:11
Bu olay konuşuluyor, çünkü gereksiz bir savunma ortamı yaratıyorsunuz; olay dünyanın her yerinde suç kabul edilmiş bir olay, tartışılacak pek bir tarafı yok. Pankart olayı konuşulmadı, çünkü gündeme bile gelmedi, siz de getirmediniz; gündeme gelseydi ve bu kadar savunulsaydı, eminim aynı nispette konuşulurdu.

Ömer abinin dediği gibi bir absürdlük var; bir tarafta ne yapsa gündeme gelmeyen bir taraftar topluluğu, öbür tarafta agresifliğiyle, sevimsizliğiyle nam salmış, kendi taraftarının bile öyle çok sevmediği bir futbolcu. Fırsat bu fırsat yükleniyor herkes.

Mümkünse geri dönülüp pankart için de ceza verilmeli; her yaptırımın emsal teşkil edecek ilk versiyonu da Fenerbahçe'ye denk gelmesin artık.

barahir
16.Nisan.2012, 17:14
"Fucking Nigga değil İngilterede öğrendiğim Fucking Prick dedim"

ommix
16.Nisan.2012, 17:18
@barahir
Açık açık yazmasaydın be :)

byariff
Emre Belozoglu'nun "nigger demedim baska soz söyledim" dedigi kelime İngilizce'de " pis herif" anlamına gelen "prick"..

SaLviO
emreyi ilk kez bu kadar üzgün ve durgun gördüm

Bekq
Yobo ile çıkması güzel oldu. Sanırım herkesin kafasındaki soru işaretleri kalkmıştır.

Emre'yle uğraşmayı bırakın artık.

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:20
dingil gibi bişey :D :D :D :D

ommix
16.Nisan.2012, 17:21
dingil gibi bişey :D :D :D :D

Başka anlamlarıda var ama en uysalı bu :)

Bekq
16.Nisan.2012, 17:22
Emre: Önce şike olayları çıkmadan şike yaptığım iddaa edildi(Selam ben Emre abin mevzusu), sonra Aykut Hoca ile problemlerim olduğu söylendi ve şimdide bu süreç.

Emre güzel giydirdi basına :)

SaLviO
rıdvana o lafı söylememesi lazımdı

BaFraLı
Tebrikler Fenerbahçe, güzel oynadı Fenerbahçe.

Yanlız Emre'yle kim uğraşıyor ki bende onu anlamıyorum.

Adamın yaptığı hareketler ortada. Yaptıklarıyla Beşiktaş'lısından Galatasaray'lısına hatta tanıdığım fanatik Fenerbahçe'li arkadaşlarımın gözünde bile antipati topluyor.

Dün yaptığı harekette çok gereksizdi. İngiltere örneği var, aynı muamele neredeyse. Orada verilen cezalar ortada yaptırımlar ortada. Burdada görücez bakalım neler olucak.

Bekq
16.Nisan.2012, 17:23
rıdvana o lafı söylememesi lazımdı

Haketti bence. İyi dedi.

Rıdvan Dilmen Semih'e de sarmıştı bir ara. Zarar veriyor artık gitmeli falan diyordu.

Rıdvan efsanedir bu kulüpte. Fakat efsane olması Fenerbahçe futbolcusuna bu lafları etmesini gerektirmez.

sananes
16.Nisan.2012, 17:29
açık açık yazabilelim bence sonuçta her yerde bu konuşuluyor "fucking nigga".Bu söz "pis zenci" demeye benzemez çünkü bizim toplumumuz kızınca pis der unutur gider, misal cristiano ronaldo'ya kızarsın "pis apaçi" dersin ama ırkçılık olsun diye değil,ırkçılık kanımızda yok bizim. Yani varda ülkedeki azınlıklarla alakalı o siyasi bir mevzu,burada konuşulmaz.

Sözün özü eğer "fucking nigga" demişse bu ırkçı bir ithamdır,tartışılmaz bile ve disiplin talimatına göre 4-8 maç arası ceza alır.Sonrasında da ülkede barındırmaz hiç bir takım emre'yi diye düşünüyorum ama "fucking prick" demişse karşılıklı küfürleşmişler denir ceza verilmez. Linç politikasını bırakıp kuralların ne dediğiyle ilgilenelim bana kalırsa.

Her yerde Emre'nin alacağı ceza konuşuluyor,yavaş gelin beyler bir incelensin görüntüler,sonra maç oynanırken bu gösterilmiş mi ona bakılsın sonrasında cezayı tartışırsınız.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 17:29
http://s7.directupload.net/images/120415/l54ei839.swf

Prick dediyse ağzından neden "Pr" gibi bir vurgu çıkmıyor ? Ben ikna olmadım.

ommix
16.Nisan.2012, 17:31
Emre eğer gerçekten ırkçı bir kelime söylemediyse -ki söylemedim diyor- ben burada bütün yazdıklarımı geri alıyorum.Küfürleşmeler olmasınıda normal karşılayamayız ama ırkçı bir hakaret yoksa cezayada gerek yok.Bakalım Zokora efendi ne diyecek şimdi

sananes
Haketti bence. İyi dedi.

Rıdvan Dilmen Semih'e de sarmıştı bir ara. Zarar veriyor artık gitmeli falan diyordu.

Rıdvan efsanedir bu kulüpte. Fakat efsane olması Fenerbahçe futbolcusuna bu lafları etmesini gerektirmez.

Rıdvan Dilmen'in dün ki sözleriyle gayet düzgün konuştu. "Yaptı mı bilmiyorum yapmışsa futbolu yarın bıraksın" tarzı şeyler söyledi Dilmen. gayet de haklıydı,zaten direk emre yapmıştır demedi "yapmışsa" diye kaç kez vurguladı adam.

Bekq

O zaman Yobo'nun açıklamaları ikna etmeli seni. Yobo Emre'nin ırkçılık yaptığını düşünse neden çıksın basın toplantısına? Neden Emre öyle bir şey yapmaz desin?

Zokora ile görüştük böyle bir şey olsa bana söylerdi dedi. Olayı çok abarttılar dedi.

Hatta Newcastle zamanı olan olayları da anlattı. Aklandığını söyledi. Emre ile sorunum devam etse Fenerbahçe'ye gelmezdim dedi.

sananes
16.Nisan.2012, 17:32
Emre eğer gerçekten ırkçı bir kelime söylemediyse -ki söylemedim diyor- ben burada bütün yazdıklarımı geri alıyorum.Küfürleşmeler olmasınıda normal karşılayamayız ama ırkçı bir hakaret yoksa cezayada gerek yok.Bakalım Zokora efendi ne diyecek şimdi

ya zaten benim anladığım dün Zokora "emre bana ırkçı bir söz söylemiş olabilir,tam duyamadım" dedi. Kısacık konuştu adam,tercüman hiç susmadan 3-5 dakika çeviri yaptı:) Tercümanı da dinlemek isterim aslında ben.

Bekq
16.Nisan.2012, 17:32
Rıdvan Dilmen'in dün ki sözleriyle gayet düzgün konuştu. "Yaptı mı bilmiyorum yapmışsa futbolu yarın bıraksın" tarzı şeyler söyledi Dilmen. gayet de haklıydı,zaten direk emre yapmıştır demedi "yapmışsa" diye kaç kez vurguladı adam.

Açıklamasını dinlemedim. Rıdvan'ı çok severim, saygı duyarım. Ama bazen ipin ucunu kaçırıyor. Dünkü açıklamasına bakarak demiyorum bunu. Genel olarak diyorum.

Ayrıca ben dün "Valizini toplasın gitsin" dedi diye biliyorum.

anil luque
16.Nisan.2012, 17:33
Emre ağzını kapatmadan "P" diyebiliyormuş. Basın toplantısından çıkan tek sonuç budur. Haydi geçmiş ola.

sananes
16.Nisan.2012, 17:33
Açıklamasını dinlemedim. Rıdvan'ı çok severim, saygı duyarım. Ama bazen ipin ucunu kaçırıyor. Dünkü açıklamasına bakarak demiyorum bunu. Genel olarak diyorum.

evet valizini toplasın gitsin de dedi ama dediğim gibi cümlenin tamamı şuydu. "emre ırkçı bir söz söyledi ise valizini toplasın gitsin."

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:34

emre o lafı demişse valizini toplasın gitsin dedi

Bekq
16.Nisan.2012, 17:35
Emre ağzını kapatmadan "P" diyebiliyormuş. Basın toplantısından çıkan tek sonuç budur. Haydi geçmiş ola.

Emre'nin bu görüntü için o lafı dediğini nereden biliyorsun? Belki başka bir pozisyonda olan bir konuşma için dedi?

World Hollow o1
16.Nisan.2012, 17:35
http://video.fanatik.com.tr/Emre-hakkinda-sok-sozler_1_34968.htm?auto=1

buyrun konuşma burada sıkıntınız neyse dinleyin Rıdvan Dilmen ile iligi. :)

ReaList
16.Nisan.2012, 17:36

Biz zaten Galatasaray'lıların ikna olmasına ihtimal vermiyoruz Cihan :D Emre o basın toplantısını bizler için yaptı, çünkü içerideki rahatsızlık dışarıdakinden çok daha güçlüdür.

anil luque
16.Nisan.2012, 17:37
Emre'nin bu görüntü için o lafı dediğini nereden biliyorsun? Belki başka bir pozisyonda olan bir konuşma için dedi?
O da bir ihtimal tabi. Zokora'nın Saint-Etienne'de forma giydiği bir maçta da demiş olabilir.

ommix
16.Nisan.2012, 17:38
ya zaten benim anladığım dün Zokora "emre bana ırkçı bir söz söylemiş olabilir,tam duyamadım" dedi. Kısacık konuştu adam,tercüman hiç susmadan 3-5 dakika çeviri yaptı:) Tercümanı da dinlemek isterim aslında ben.

http://www.youtube.com/watch?v=e2oBs2Tm86k
Zokora baya konuştu tvde yabancı oyuncuların konuşmalarını kesip de veriyorlar buyur burda videosu var

Bekq
16.Nisan.2012, 17:39
O da bir ihtimal tabi. Zokora'nın Saint-Etienne'de forma giydiği bir maçta da demiş olabilir.

Maçı 90 dakika izledin mi?

Dün sen özet görüntülerine bakıp şu saniyede ittikten sonra izlemeyi bıraktım diyen kişi değil misin? 90 dakika izlemediğin bir maçta nasıl özet görüntülerine bakıp karar verebiliyorsun?

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 17:39
Biz zaten Galatasaray'lıların ikna olmasına ihtimal vermiyoruz Cihan :D Emre o basın toplantısını bizler için yaptı, çünkü içerideki rahatsızlık dışarıdakinden çok daha güçlüdür.

Başka bir durum olsa ikna olurum. At gözlüğü ile baktığımı düşünmüyorum. Ama burada video var. Ve söylediği idda edilen kelimeyi o ağız hareketlerine oturtabiliyoruz. Ama yeni iddayı oturtmaya çalıştığımızda olmuyor. "Pr" ile alakalı hiç bir vurgu yok.

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:40
emre değilde yobo beni ikna etti

DisCo
16.Nisan.2012, 17:41
Emre'nin söylediklerinden anladığım kadarıyla böyle bir olay olmadı, biz küfürleştik ve saha içinde barıştık diyor. Zokora'nın kendi iradesiyle sonradan böyle bir açıklama yapması mantıksız olur. Bunu söylemesini ondan kim istedi. Öyle bir durumdayız ki bu olmamıştır diyemiyorum.

SaLviO
Zokora'nın menajeri: "Emre ve Zokora maç sonu sarıldı barıştı ama ts yönetimi bu olayı duyunca Zokora'ya baskı yaptı."

anil luque
Maçı 90 dakika izledin mi?

Dün sen özet görüntülerine bakıp şu saniyede ittikten sonra izlemeyi bıraktım diyen kişi değil misin? 90 dakika izlemediğin bir maçta nasıl özet görüntülerine bakıp karar verebiliyorsun?
Sen kırmızıyla mavi arasındaki kararı ben birşey demeden kendi başına nasıl verebiliyorsun ?

Bekq
Başka bir durum olsa ikna olurum. At gözlüğü ile baktığımı düşünmüyorum. Ama burada video var. Ve söylediği idda edilen kelimeyi o ağız hareketlerine oturtabiliyoruz. Ama yeni iddayı oturtmaya çalıştığımızda olmuyor. "Pr" ile alakalı hiç bir vurgu yok.

Zokora ile 1 pozisyon tartışmadılar. Tekrar söylüyorum birçok pozisyon tartıştılar ve bu pozisyonda onu dediğini iddaa etmiyor zaten.

Nigga, Nigger veya her ne ise hiç anlaşılmıyor o görüntüde. Sadece "F..." anlaşılıyor net olarak.

perpetua
16.Nisan.2012, 17:43
Su mesele hakkinda ufak bir not dusmek istiyorum.

Biliyorsunuz bu basliklar Google vs. aramasinda cikiyor. Ozellikle n***er sozcugu gercekten cok kotu bir sozcuk ve birisi bu sozcugu arattiginda bu forumlarin cikmasi hic hos olmaz. Hatta pr**k de oyle. Sunlari tam haliyle yazmasaniz daha iyi olmaz mi? Turkce kufur yazilsa forumda mesajlar silinir, kisiler uyari/ceza alir. Sadece ingilizce diye ayirim yapmamak lazim bence. Ayrica buralari okuyan her yasta arkadas var sonucta.

Ozellikle bolumle ilgilenen moderator arkadaslardan bu konuda duzenleme yapmalarini rica ediyorum.

Sekopej
Yahu bu kadar tartışmaya da gerek yok, Zokora savcılığa suç duyurusunda bulundu mu? Önemli olan bu.

Maç içerisinde özrünü kabul edeceksin, sonra kaybedince böyle demiş olabilir, şöyleydi, böyleydi diyeceksin. Madem ki bu kadar çirkin, iğrenç bir şey, maç içerisinde adama neden sarılıyorsun?

Demiştir ya da dememiştir bilmiyorum ama Zokora'nın maç sonu çıkıp konuşması tamamen art niyetli bir yaklaşım, eğer saha içinde de Emre ile sarılmasalar gerçekten içerlemiş derdim.

MeMo
Gökmen Özdemir'in bir tapesi vardı Sadri Şener'e anlatıyor Niang twittera yazmış önümüzdeki maç kolay diye bir şey mi biliyor oradan yüklenin diye.Ya da buna benzer bir şey.Zokora'yla Emre sarılıyor Zokora bir garip konuşuyor olay benziyor bence.Hatta olayın çıkış noktasının swf'ci Galatasaray taraftarı olduğunu düşünüyorum eğer Emre söylemediyse böyle bir şey.

Bekq
16.Nisan.2012, 17:44
Su mesele hakkinda ufak bir not dusmek istiyorum.

Biliyorsunuz bu basliklar Google vs. aramasinda cikiyor. Ozellikle n***er sozcugu gercekten cok kotu bir sozcuk ve birisi bu sozcugu arattiginda bu forumlarin cikmasi hic hos olmaz. Hatta pr**k de oyle. Sunlari tam haliyle yazmasaniz daha iyi olmaz mi? Turkce kufur yazilsa forumda mesajlar silinir, kisiler uyari/ceza alir. Sadece ingilizce diye ayirim yapmamak lazim bence. Ayrica buralari okuyan her yasta arkadas var sonucta.

Ozellikle bolumle ilgilenen moderator arkadaslardan bu konuda duzenleme yapmalarini rica ediyorum.

Bildiğim kadarıyla üye olmayanlar göremiyor Futbol bölümünü. Ziyaretçilere kapalı.

anil luque
16.Nisan.2012, 17:45
Yahu bu kadar tartışmaya da gerek yok, Zokora savcılığa suç duyurusunda bulundu mu? Önemli olan bu.

Maç içerisinde özrünü kabul edeceksin, sonra kaybedince böyle demiş olabilir, şöyleydi, böyleydi diyeceksin. Madem ki bu kadar çirkin, iğrenç bir şey, maç içerisinde adama neden sarılıyorsun?

Demiştir ya da dememiştir bilmiyorum ama Zokora'nın maç sonu çıkıp konuşması tamamen art niyetli bir yaklaşım, eğer saha içinde de Emre ile sarılmasalar gerçekten içerlemiş derdim.
Şöyle bir olay var ama Serkan abi ;

Zokora'nın menajeri: "Emre ve Zokora maç sonu sarıldı barıştı ama ts yönetimi bu olayı duyunca Zokora'ya baskı yaptı."

sui generis
Emre reddedicektir yine.

sen bu bakış açısıyla dinlersen ikna olmazsın zaten. ki olmayın Emre bizi yeterince ikna etti. Emre ağzıyla kuş tutsa ikna olmayacaksınız.

Sekopej

Zaten böyle de bir şey var, Emre dün de söyledi, maç içerisinde sarıldık özür diledik birbirimizden maç sonu yine sarıldık, sorun yoktu diye.

Hatta öğrendiğimde şok oldum hemen aradım Burak hastanedeymiş, Şenol Güneş'i arayacağım Zokora ile konuşmak için dedi.

Ama bunlar gündeme gelmedi ya da bunların bilinmesi işlerine gelmedi.

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:46
o ne kadar doğru bilemiyorum beşiktaşlı bi arkadaşım yazmış banada onu :D

anil luque
16.Nisan.2012, 17:47
Kesin olmayan şeyleri niye yazıyorsun kardeşim zan altında kalacağız sonra :D :D

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 17:49
sen bu bakış açısıyla dinlersen ikna olmazsın zaten. ki olmayın Emre bizi yeterince ikna etti. Emre ağzıyla kuş tutsa ikna olmayacaksınız.

Orda onu söylerken kastettiğim şey Emre gerçekten söylese bile takımına zarar vermemek için reddedicektir anlamındaydı.

sui generis
16.Nisan.2012, 17:49
Yobo'nun dediğine dikkat edilmeli; böyle bir şey olmuş olsaydı Zokora maçtan sonra bana söylerdi ama tek kelime bile etmedi. demek ki; birilerinin baskısıyla buna itildi Zokora.

Sekopej
16.Nisan.2012, 17:50
Şöyle bir olay var ama Serkan abi ;

Bunun görüntüleri de var zaten, sarılıyorlar konuşuyorlar. Zokora gerçekten bu lafa takmış olsa sarılır mıydı?

Ben hala suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını merak ediyorum. Çünkü adli yönden de cezası var, eğer Emre dediyse.

Ha bir de taraftar ile sahadaki oyuncu bir tutulmaz söylemleri var, evet tutulmaz, sahadaki oyuncu yaptıysa kendisi ceza alır ama taraftar yaptıysa seyircisiz oynama, puan silme hatta küme düşmeye kadar uzanır işin ucu ve oyuncunun yaptığı bireyi bağlar, taraftar yapıyorsa toplumsal sıkıntı vardır ve daha büyük tepki gösterilmelidir.

Olaya bakış açısı bile objektifliğin olmadığının göstergesi, insanlık suçu varsa bunun taraftarı oyuncusu olmaz.

Bekq
16.Nisan.2012, 17:51
Yobo'nun dediğine dikkat edilmeli; böyle bir şey olmuş olsaydı Zokora maçtan sonra bana söylerdi ama tek kelime bile etmedi. demek ki; birilerinin baskısıyla buna itildi Zokora.

Onu bırak Yobo; Zokora benim arkadaşım dedi. Adam böyle bir şey olmuş olsa neden katılsın basın toplantısına. Hatta İngiltere'deki olayı bile açıkladı.

byariff
16.Nisan.2012, 17:52
Yobo Ingilterede boyle birsey emre bana solemedi diyor ama yobonun takim arkadasi oyle demiyor galiba oda yalan soluyor :D

http://f1204.hizliresim.com/w/j/4jbh4.jpg

anil luque
Bunun görüntüleri de var zaten, sarılıyorlar konuşuyorlar. Zokora gerçekten bu lafa takmış olsa sarılır mıydı?

Ben hala suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını merak ediyorum. Çünkü adli yönden de cezası var, eğer Emre dediyse.

Ha bir de taraftar ile sahadaki oyuncu bir tutulmaz söylemleri var, evet tutulmaz, sahadaki oyuncu yaptıysa kendisi ceza alır ama taraftar yaptıysa seyircisiz oynama, puan silme hatta küme düşmeye kadar uzanır işin ucu ve oyuncunun yaptığı bireyi bağlar, taraftar yapıyorsa toplumsal sıkıntı vardır ve daha büyük tepki gösterilmelidir.

Olaya bakış açısı bile objektifliğin olmadığının göstergesi, insanlık suçu varsa bunun taraftarı oyuncusu olmaz.
Tamam abi bu kısma birşey demiyorum zaten. TS yönetimi olayı duyunca Zokora'ya baskı yapmış şeklinde haber var. Twitter'da 12numara.org adlı hesap da bunu paylaştı. Ben o açıdan dedim. Belki Zokora istemeye istemeye yaptı o açıklamayı bilemeyiz ki.

Sekopej

Doğru değildir muhtemelen, menajerinin böyle bir açıklama yapması, Zokora'nın böyle bir açıklama yapması demek, o nedenle uydurmadır.

Bu önemli, ırkçılık kabul edilebilecek bir şey değil, o nedenle Yobo'nun dedikleri önemli. Kendi aralarında en azından bunu konuşabilirler, bir zenciye bu yapıldığında diğeri de onun yanında olur, takım arkadaşının değil bence.

SaLviO
16.Nisan.2012, 17:55
radyospora konuşmus birazdan siteye eklerler heralde görürüz

o resmi oraya koyan arkadaş emrenin o davadan aklandığınıda biliyormu

Bekq
16.Nisan.2012, 17:55
Yobo Ingilterede boyle birsey emre bana solemedi diyor ama yobonun takim arkadasi oyle demiyor galiba oda yalan soluyor :D

Yobo bu olay üzerine basın toplantısına çıkıp Emre öyle bir şey yapmaz diyecek biri değil. Maç içinde yanlış duymuş olabilir. Ve dünden beri söylediğimiz gibi Emre demişse o amaçlı dememiştir.

Aklanmış ve bitmiş. Hala daha kaç sene öncenin konusunu gün yüzüne çıkarmanın sebebi nedir?

Sekopej
16.Nisan.2012, 17:56

iyi de bu soruşturmadan Emre ceza almadı ki, Yobo ben duymadım dedi ve kapandı olay.

sananes
16.Nisan.2012, 17:57
Daha önce burada bile yani son 5-6 sayfada bile en az 7-8 kez ingiltere'de soruşturma açıldı ama emre aklandı denildi ama yok ısıtıp ısıtıp sunuyorlar tekrar.Boştan yere kirlilik oluyor arkadaşlar öncekileri okusak ya keşke.

sui generis
16.Nisan.2012, 17:58
dün Cengiz abi deyince ciddiye almayanlar olmuştu, her ne hikmetse Cengiz abinin dediklerini dedi Emre :)

Bekq
16.Nisan.2012, 17:59
2007

York kentinde dün yapılan Disiplin Kurulu oturumu sırasında iki Everton'lı futbolcunun FA'e verdikleri yazılı ifadenin arkasında durduklarını ve Emre'nin ırkçı hakaretlerini yanlış duymalarının imkansız olduğunu vurguladıklarını yazan gazete, Newcastle kulübünün avukatının da Emre'nin yanı sıra teknik direktör Glen Roader ve futbolcular Nicky Butt ve Kieron Dyer'ın dinlenmesini istediğini bildirdi.

Gazete Butt ve Dyer'ın olay anında Emre'nin yakınında olduklarını ve hiçbir şey duymadıklarını söylediklerini de yazdı. The Times gazetesi de FA'in ırkçılık suçunun kanıtlanamadığı kararının ardından Emre'nin ''etkili biçimde'' aklandığını duyurdu.

Gazete, York kentinde yapılan disiplin kurulu oturumunda Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve UEFA içindeki etkili isim Clarence Seedorf tarafından verilen yazılı ''karakter referansları''nın da dikkate alındığı belirtildi.

Gazete, ''Emre'nin hakkında suçlu kararı verilmiş ve bunun kulüpten uzaklaştırılması sonucuna varmış olması halinde, Glen Roeder de bundan zarar görecekti'' yorumunda bulunurken, Roeder'in süreç boyunca Emre'ye büyük destek verdiğini ve hatta ''bir futbolcumun ırkçı olduğu kanıtlanırsa görevimden istifa ederim'' bile dediğini yazdı.

Kaynak: AA

Bazıları 5 sene öncenin haberini önümüze sunmasa konuda kilitlenmez belki :)

El Barto
16.Nisan.2012, 18:00
Zaten böyle belgelere itibar etmemek gerekir. Bana olayı ve konuyu söyleyin aynından bir belge de ben hazırlayayım. :)

ThersoN
16.Nisan.2012, 18:04

ingilizcem iyi değil diyor. zokora'nın da fransız aksanıyla ingilizcesi varmış. belki fransız aksanı ile anlatmaya çalışmıştır..

perpetua
16.Nisan.2012, 18:16
Aklanmış ve bitmiş. Hala daha kaç sene öncenin konusunu gün yüzüne çıkarmanın sebebi nedir?

Ingiltere'deki sorusturmada Lescott ve Howard'in sozune karsilik Emre'nin sozu delil olarak sunuldugu icin Emre beraat etti. Emre'nin bunlari soylemedigi kanitlanmadi, yaptigina dair yeterince delil olmadigina karar verildi.

Bu olayda iyi kotu bir video goruntusu var. Dudak okumayi bilenler Emre'nin ne dedigini cikartabilir herhalde o goruntulerden. Eger o goruntulerden bir sey cikmazsa, zaten o dedi, bu dedi olayina doner ve Emre kariyerinde 3. defa irkcilik yapmaktan suclanmis ama ceza almamis olur.

Bursaspor
16.Nisan.2012, 18:17
Yine de "prick" diyorum diyor. P'li ve B'li bir kelimeyi söylemek için nasıl aksan yaparsanız yapın, hangi dil olursa olsun mutlaka dudağınızı büzersiniz, kaparsınız.

En verilebilecek örnek ozanlardır. Onlar bu b, f, m, p, v harflerini içeren kelimeleri söylemeyerek "leb değmez" (dudak değmez) mani türünü, atışmalarda icra ederler.

Şimdi Emre'nin bahis olan videosuna bakıyoruz, ilk "f" li kelimeyi söyledikten sonra ağzını bir daha kapamıyor, en az bir kez daha kapası gerekiyor "p" li bir kelime söylemesi için.

Night_Mare17
16.Nisan.2012, 18:18
Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun ırkçı sözlerine hedef olduğunu söyleyen Didier Zokora, yeni bir açıklama daha yaptı: "Emre'ye küfür bile etmedim. Bireysel olarak hareket etmeyeceğim. Kulübümün tavrını bekliyorum."

TRT

SaLviO
16.Nisan.2012, 18:19
emre durup duruken dedi o zaman her zamanki gibi

Sekopej
16.Nisan.2012, 18:19
Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu'nun ırkçı sözlerine hedef olduğunu söyleyen Didier Zokora, yeni bir açıklama daha yaptı: "Emre'ye küfür bile etmedim. Bireysel olarak hareket etmeyeceğim. Kulübümün tavrını bekliyorum."

TRT

Kulübü niye bekliyor yahu, sana ırkçılık yaptıysa ver bir dilekçe, yazması da zor değil, tek cümle ile şikayette bulun.

Demek ki bireysel olarak Zokora'yı etkileyen bir durum yok, öyle olsa maç içerisinde, maç sonunda Emre'yle sorun yok görüntüsü vermezdi, kulübünün sıkıntısı var ki, onları bekliyor.

sui generis
16.Nisan.2012, 18:27
Ingiltere'deki sorusturmada Lescott ve Howard'in sozune karsilik Emre'nin sozu delil olarak sunuldugu icin Emre beraat etti. Emre'nin bunlari soylemedigi kanitlanmadi, yaptigina dair yeterince delil olmadigina karar verildi.

Bu olayda iyi kotu bir video goruntusu var. Dudak okumayi bilenler Emre'nin ne dedigini cikartabilir herhalde o goruntulerden. Eger o goruntulerden bir sey cikmazsa, zaten o dedi, bu dedi olayina doner ve Emre kariyerinde 3. defa irkcilik yapmaktan suclanmis ama ceza almamis olur.

söylemediğinin kanıtlanması nasıl oluyor ? söylemişse ispat edersin yoksa söylememiştir.

Night_Mare17
16.Nisan.2012, 18:29
söylemediğinin kanıtlanması nasıl oluyor ? söylemişse ispat edersin yoksa söylememiştir.

Hadi diyelim söylemiş nasıl ispat edeceksin yine ?

SaLviO
16.Nisan.2012, 18:32
trabzon tff ye başvurmuş bu sefer kupa istememişler ama emre ceza alsın diye başvurmuşlar

Sekopej
16.Nisan.2012, 18:34
Hadi diyelim söylemiş nasıl ispat edeceksin yine ?

Basit, Zokora öncelikle suç duyurusunda bulunacak, sonra savunmalara bakacağız, önce Zokora'nın şikayet etmesi gerekiyor.

Disiplin Kurulu için de, hakem, temsilci, gözlemci raporlarında olay yer almadığı için şikayet mi gerekli yoksa şikayet olmadan da disiplin kurulu işlem yapabiliyor mu bilmiyorum? Ama yine de Disiplin Kurulu'na da bir önce başvurması lehine olur Zokora'nın.

Sekopej
16.Nisan.2012, 18:35
Basit, Zokora öncelikle suç duyurusunda bulunacak, sonra savunmalara bakacağız, önce Zokora'nın şikayet etmesi gerekiyor.

Disiplin Kurulu için de, hakem, temsilci, gözlemci raporlarında olay yer almadığı için şikayet mi gerekli yoksa şikayet olmadan da disiplin kurulu işlem yapabiliyor mu bilmiyorum? Ama yine de Disiplin Kurulu'na da bir önce başvurması lehine olur Zokora'nın.

Derken Trabzonspor'un başvurusunu gördüm.:)

sananes
16.Nisan.2012, 18:38
o değil de 61. dakikada atıldığı için trabzonspor sitesinde 2. gol dakikasını 60 olarak değiştirmiş diye haberler var sitelerde,ne komik ülkeyiz arkadaş:)

sui generis
16.Nisan.2012, 18:40
twitter hesaplarından 60.dk diye yayınlandı :)

SaLviO
16.Nisan.2012, 18:40
gerçek o bende girdim baktım

http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=10341

perpetua
16.Nisan.2012, 18:47

Bu dunyada hic bir tane suc isleyip, delil yetersizliginden beraat etmis insan yok yani. Ilginc.

Demek ki Al Capone sadece vergi kacirdi. Hic bir mafya baglantisi yoktu. :rolleyes:

byariff
16.Nisan.2012, 18:47
Kulübümüz, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe maçı sırasında oyuncumuz Didier Zokora’ya ırkçılık içeren hakarette bulunan Emre Belezoğlu hakkında gerekli disiplin uygulamalarının yapılması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu.

Başvuruda Emre Belezoğlu’nun ırkçılık içeren ifadeler kullandığının televizyon görüntülerinden de anlaşıldığına dikkat çekilerek, Fenerbahçeli futbolcunun maçtan sonra katıldığı televizyon canlı yayınında da bu durumu kabul ettiğine dikkat çekildi.

Buna göre federasyondan disiplin talimatının konuyla ilgili olarak ayrımcılık başlıklı 44. maddesi için disiplin müfettişlerinin soruşturma başlatarak gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

Bu arada kulübümüzle sözleşme imzaladığı andan itibaren sergilediği üst düzey profesyonellik, örnek sporcu kişiliği ve gerek arkadaşları gerekse de toplumla kurduğu sağlıklı diyalogla dikkatleri çeken oyuncumuz Didier Zokora’nın karşılaştığı bu durumun hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Ülkesinde milli takım kaptanlığına kadar yükselen örnek sporcumuz Didier Zokora’nın yaşanmamış bir olayı kasıtlı olarak gündeme taşıdığını savunmak ise hiçbir şekilde inandırıcı görülmemektedir. Bu durumun Türk futbol camiası tarafından böyle bilinmesini istiyor, saygılar sunuyoruz.

http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=10351#Icerik

sui generis
16.Nisan.2012, 18:50
Bu dunyada hic bir tane suc isleyip, delil yetersizliginden beraat etmis insan yok yani. Ilginc.

Demek ki Al Capone sadece vergi kacirdi. Hic bir mafya baglantisi yoktu. :rolleyes:

söylemediğini nasıl ispat etmeliydi sizce merak ettim.

di canio
16.Nisan.2012, 18:55
Zokora'nın maç içinde birşey olmamış gibi davranıp, maçtan sonra böyle açıklama yapmasına inanılıyor da, Emre'nin açıklamasına neden inanılmıyor? Emre'yi ben hiç sevmem. Ama çifte standart da yapmamak gerek. Emre'yi yıllardır tanıyoruz, sevmiyor birçoğumuz. Zokora'yı daha bu sezon bu kadar yakından tanımaya başladık ama muhteşem kişiliğini bir anda kavrayıverdik. Zokora da belki sorunlu. Emre'nin geçmiş karnesi Emre'ye inanmama konusunda etkense, Trabzonspor yönetiminin uzun zamandır sergilediği yönetim anlayışına bakarak da "belki" olmamış bir söylemi iddia ettiğini de söylemek mümkün. Bu vesileyle toplumumuzun ırkçılığa bakışını da görmüş olmak sevindirici. Umarım sadece kendi çıkarımıza olan durumlar için ırkçılığa karşı değilizdir.

sui generis
16.Nisan.2012, 18:59
Kulübümüz, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe maçı sırasında oyuncumuz Didier Zokora’ya ırkçılık içeren hakarette bulunan Emre Belezoğlu hakkında gerekli disiplin uygulamalarının yapılması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu.

Başvuruda Emre Belezoğlu’nun ırkçılık içeren ifadeler kullandığının televizyon görüntülerinden de anlaşıldığına dikkat çekilerek, Fenerbahçeli futbolcunun maçtan sonra katıldığı televizyon canlı yayınında da bu durumu kabul ettiğine dikkat çekildi.

Buna göre federasyondan disiplin talimatının konuyla ilgili olarak ayrımcılık başlıklı 44. maddesi için disiplin müfettişlerinin soruşturma başlatarak gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

Bu arada kulübümüzle sözleşme imzaladığı andan itibaren sergilediği üst düzey profesyonellik, örnek sporcu kişiliği ve gerek arkadaşları gerekse de toplumla kurduğu sağlıklı diyalogla dikkatleri çeken oyuncumuz Didier Zokora’nın karşılaştığı bu durumun hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.

Ülkesinde milli takım kaptanlığına kadar yükselen örnek sporcumuz Didier Zokora’nın yaşanmamış bir olayı kasıtlı olarak gündeme taşıdığını savunmak ise hiçbir şekilde inandırıcı görülmemektedir. Bu durumun Türk futbol camiası tarafından böyle bilinmesini istiyor, saygılar sunuyoruz.

http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=10351#Icerik

Emre'nin soy adını doğru yazmayı öğrenmeliler :)

ReaList
16.Nisan.2012, 19:01
Zokora ben küfür etmedim diyor, Emre ikimizde küfürleştik diyor, Şu Zokora'nın söylediği "Ben küfür ve hakaret etmedim" lafını Emre deseydi, Millet dalga geçerdi. Emre dürüstçe küfür ettiğini hatta ne küfür ettiğini de açık açık söyledi.

Eğer cezayı gerektirecek bir durum olursa ve ceza alan sadece Emre olursa art niyetten fazlasını ararız.

Bekq
16.Nisan.2012, 19:03
Trabzonspor TFF'ye başvurmasa şaşırırdım zaten :) Küfür etmedikya maçta, onlarda buradan bir açık buldular gidebilecekleri yere kadar gidecekler.

Zokora'nın açıklaması ilginç. Adama soruyorlar sana ırkçılık yaptımı o da diyorki; "Kulübümü bekliyorum". Güler misin, ağlar mısın.

Emre sezon sonunda gidecek büyük ihtimalle. Basın senelerdir uğraştığı şeyin amacına ulaşacak.

...
Aferin devam.

SaLviO
16.Nisan.2012, 19:03
Zokora ben küfür etmedim diyor, Emre ikimizde küfürleştik diyor, Şu Zokora'nın söylediği "Ben küfür ve hakaret etmedim" lafını Emre deseydi, Millet dalga geçerdi. Emre dürüstçe küfür ettiğini hatta ne küfür ettiğini de açık açık söyledi.

Eğer cezayı gerektirecek bir durum olursa ve ceza alan sadece Emre olursa art niyetten fazlasını ararız.

etmedim diyorsa etmemiştir usta adamın hakkını yeme ama emre kesin etmiştir o lafı demiştir üstüne anasına avradına da sövmüştür emre yapmıştır kesin

MeMo
16.Nisan.2012, 19:13
Trabzonspor sahada kazanmadıkça bu tür durumlara düşecektir.Bir an önce sahada kazanmaları tek çareleri.

perpetua
16.Nisan.2012, 19:44
söylemediğini nasıl ispat etmeliydi sizce merak ettim.

Emre'nin soylemedigini ispat etmesi gerektigini yazmadim. Suclandi ama delil yetersizliginden ceza almadi yazmistim.

Sonucta hukuk boyle isliyor. Birisinin ceza almasi icin onemli olan gercekte ne oldugu degil, sucun yapildigina dair ortaya konulan deliller.

SaLviO
16.Nisan.2012, 19:49
zokoranın maçtan sonraki roportajını izledim yine adam diyoki bu durumu kesinlikle kabul edemezdim ama bakıyoruz maçta sarılıp öpüşüyosun bu ne tutarsızlık

Trabzonspor
16.Nisan.2012, 20:40
zokoranın maçtan sonraki roportajını izledim yine adam diyoki bu durumu kesinlikle kabul edemezdim ama bakıyoruz maçta sarılıp öpüşüyosun bu ne tutarsızlık

Maçta Emre'nin ağzını burnunu kırıp kırmızı kart görsemiydi ne yapsaydı?

attirson
16.Nisan.2012, 20:41
Sarılmazsın olur biter agız burun dalmasına gerek yok.

SaLviO
16.Nisan.2012, 20:42
sarılmasaydı ne bilim bi tepki gösterseydi

vurup ağzını kırsaydı kimse bişey söylemezdi bana zenci dedi derdii maçtan sonra herkesde hak verirdi

Bekq
16.Nisan.2012, 20:46
Maçta Emre'nin ağzını burnunu kırıp kırmızı kart görsemiydi ne yapsaydı?

Maç bitimi sarılıyorlar ve olay bitiyor. Sonra Zokora geliyor; "YANLIŞ DUYMADIYSAM Emre bana "Pis Zenci" dedi" diyor. Sonra üstüne kulübümü bekleyeceğim diyor. Sonra o dediğini asla affedemem diyor. Bu ne tutarsızlıktır? Biri benim dinimle, ırkımla, dilimle dalga geçecek ve ben gidip maç sonu ona sarılıp dostça maçı bitireceğim. Buna kimse inanmaz.

Sekopej
17.Nisan.2012, 09:38
Volkan da çakıyı eldiveninde getirmişti. Gol dakikasını bile 61 olduğu halde 60 yazan bu zihniyetin kusura bakmayın da dediği hiç bir şeyi ben ciddiye almam. İstediği kadar konuşsunlar, yazsınlar, açıklama yapsınlar...

Corpus
17.Nisan.2012, 12:48
Volkan da çakıyı eldiveninde getirmişti. Gol dakikasını bile 61 olduğu halde 60 yazan bu zihniyetin kusura bakmayın da dediği hiç bir şeyi ben ciddiye almam. İstediği kadar konuşsunlar, yazsınlar, açıklama yapsınlar...

O kadar şey varken siz golün dakikasını değiştirilmesine mi taktınız ? Bir oturun başınızı ellerinizin arasına alın ve sakince düşünün, empati yapmayı deneyin. Direk yok ciddiye almam, konuşsunlar, etsinler demeyiniz. Yoksa nerede kalır objektif yorum yapma yeteneğiniz ? :)

Ortada ırkçılık yapıldığına dair video görüntüsü var. Şahsen Emre' nin haketmediği şeylerden ceza almasını da istemem. Ama adamın söylediği şeyin p... olmadığı çok açık. Açıklamalarına inanmak için biraz saf veya kör olmak lazım.

Bekq
17.Nisan.2012, 13:02
http://www.ligtv.com.tr/haber/kadikoyde-cifte-kupa-sesleri

Maçın öyküsü yayınlanmış :) Bu takım geçen sene olduğu gibi yine kenetlenmiş. Böyle olduğu zaman bu takımın neler yapabildiğini bilmeyen yok(bkz: geçen sene 17'de 16).

Fener gol gol gol
İki kupa geliyor!

ReaList
17.Nisan.2012, 13:42

Maçın öyküsü yayınlanmış :) Bu takım geçen sene olduğu gibi yine kenetlenmiş. Böyle olduğu zaman bu takımın neler yapabildiğini bilmeyen yok(bkz: geçen sene 17'de 16).

Fener gol gol gol
İki kupa geliyor!

İnanmak başarmanın yarısıdır, Biz inandıktan ve korkmadan mücadele ettikten sonra her yol Roma'ya çıkar. Senelerdir evde deplasmanda en fazla derbi kazanan bir takım gibi yine ve yeniden o ruhla, o heybet ve coşku ile mücadele edersek, istediğimizden fazlasını çok rahat alırız, ama dediğim gibi önce kendine saygın olacak ve inanacaksın.

Sekopej
17.Nisan.2012, 13:46
O kadar şey varken siz golün dakikasını değiştirilmesine mi taktınız ? Bir oturun başınızı ellerinizin arasına alın ve sakince düşünün, empati yapmayı deneyin. Direk yok ciddiye almam, konuşsunlar, etsinler demeyiniz. Yoksa nerede kalır objektif yorum yapma yeteneğiniz ? :)

Ortada ırkçılık yapıldığına dair video görüntüsü var. Şahsen Emre' nin haketmediği şeylerden ceza almasını da istemem. Ama adamın söylediği şeyin p... olmadığı çok açık. Açıklamalarına inanmak için biraz saf veya kör olmak lazım.

Dakikanın değiştirilmesine takmadım, her gün birbirinden garip açıklamalar yapanların, söylediklerini ciddiye almayacağımı söyledim. 60. dakikanın yanında Volkan çakıyı eldiveninden çıkarmıştır örneğini de verdim mesela.

Objektif olmak gibi bir derdim yok, mevcut Trabzonspor yönetimi benim gözümde değerini yitirmiştir ha onların da çok umrundaydı benim için değerli olup olmamalı gerçi ama bu benim düşüncemdir. Uzun süredir ortamı germeye yönelik çalışıyorlar ve bundan sonra da durmayacaklar, bu nedenle onların söylediklerinin benim için bir önemi yok.

Emre suçsuzdur, Emre dememiştir, p demiştir k demiştir ben bunlara girmedim ki. Emre'nin açıklamalarına inandım da demedim.

Baştan beri söylediğim, Zokora kendisine ırkçılık yapıldığını düşünüyorsa, o adamla sarılır mı? Maç sonu bir daha sarılıp kalan maçlarında başarı diler mi? Maç sonu iyi arkadaşı ten rengi benzer Yobo ile konuşurken bir sıkıntı yok der mi? En azından böyle bir rahatsızlığım var Emre hiç size karşı da böyle yapmış mıydı demez mi?

Sonra hoop maç sonu açıklama. Trabzonspor TFF kısmına başvuruyu yapmış acaba Zokora savcılığa şikayette bulundu mu?

Siz aynı durumda olsanız, size bu lafı diyen adama 2 kere sarılır mısınız? Sarıldınız demek ki anlık bir durumdu ve yaşandı geçti ki sarıldın, özrünü kabul ettin, maç bitince yeniden gündeme ne için getirirsiniz?

En önemlisi bu kadar içerledin, maç sonu gündeme getirdin, sana bu çirkin hareketi yapan adamı neden savcılığa şikayet etmezsin? (Sporda Şiddet Yasasına göre 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanır)

Empati yapın diyorsun, hep Emre tarafına bakıyoruz, ben hiç Emre dedi demedi olayına girmeden, diğer taraftan bakıyorum. Siz de empati yapıp diğer taraftan bakabilseniz?

World Hollow o1
17.Nisan.2012, 13:48

Fener gol gol gol
İki kupa geliyor!

Volkan ve Bekir'in gol sevinci anlatılamaz..

Tüylerim diken diken olmuş vaziyette yazıyorum....

Corpus
17.Nisan.2012, 13:50
İkinci paragraf sana yönelik değildi genel yorumumdu zaten:)

Empati konusunda, Emre' nin yerine kendimi koyduğumda evet bana küfür edildiyse küfür ederdim ki bu konu hassasımdır ama ben ırkçılığın suç olduğunu ve buna ağır yaptırımlar uygulandığını ve hatta bu konu yüzünden daha önce zor günler geçirdiysem eğer yok hayır o tip şeyler söylemezdim. Söyleyen de suçludur diye düşünürüm

Sekopej
17.Nisan.2012, 13:55
İkinci paragraf sana yönelik değildi genel yorumumdu zaten:)

Empati konusunda, Emre' nin yerine kendimi koyduğumda evet bana küfür edildiyse küfür ederdim ki bu konu hassasımdır ama ben ırkçılığın suç olduğunu ve buna ağır yaptırımlar uygulandığını ve hatta bu konu yüzünden daha önce zor günler geçirdiysem eğer yok hayır o tip şeyler söylemezdim. Söyleyen de suçludur diye düşünürüm

Emre'nin yerine koyun demedim, Zokora'nın davranışları konusunda o açıdan bakın dedim. Hep diyoruz ya Emre şöyle dedi, Emre böyle dedi yok o ağızdan p çıkmaz bilmem ne çıkar falan, ben de diyorum ki Zokora'nın yaptıklarına da bakalım?

Buradan Emre dememiştir, Zokora suçludur anlamı da çıkarılmasın, sadece bakalım Zokora'nın davranışlarına ve düşünelim.

Corpus
17.Nisan.2012, 13:58
Emre'nin yerine koyun demedim, Zokora'nın davranışları konusunda o açıdan bakın dedim. Hep diyoruz ya Emre şöyle dedi, Emre böyle dedi yok o ağızdan p çıkmaz bilmem ne çıkar falan, ben de diyorum ki Zokora'nın yaptıklarına da bakalım?

Buradan Emre dememiştir, Zokora suçludur anlamı da çıkarılmasın, sadece bakalım Zokora'nın davranışlarına ve düşünelim.

Zokora' nın davranışlarını çıkar ilişkisine yoruyorum ben. Adama laf söylenmiş ama kendisi önemsememiş ve belki sindirmiş. Ama Türkiye' de olduğumuz için "Sen nasıl adamsın, o laf sindirilir mi ? Git kavga et hakkını ara, gurur yap" diyecek onlarca insan var ortada, hatta çevrenizde bile görebilirsiniz o tip kişilerden. Bu kişiler yüzünden maç sonunda bu konu tekrar ısıtılıp medyanın önüne koyulmuştur diye düşünüyorum :)

Sekopej
17.Nisan.2012, 14:05
O zaman Emre'nin çıkıp, bu işte art niyet var demesine hak veriyorsunuz.

Olay ikisi arasında geçmiş ve Zokora olayın muhattabı, Emre ile sorunu çözmüşler, geriye kalanlara susmak düşer ama öyle değil, biz Zokora'dan da daha zenci olur, ondan daha fazla onun hakkını savunuruz, Emre'ye sallarız.

sui generis
17.Nisan.2012, 14:10
şikayetçi misin diyorlar adam kulübümü bekleyeceğim diyor .. evet, Zokora çok etkilenmiş ! adam zaten ilk basın toplantısında demiş olabilir diyor direkt olarak dedi demiyor. sözde mağdur bile emin değilken bizim Türk insanımız 'asalım, keselim, futbolu bıraksın, çekip gitsin' diyor neden ? Çünkü; o Emre ve Fenerbahçe'nin oyuncusu.. saldıracak bir yer bulmuşlar, Fenerbahçe'nin mükemmel futbolunu nasıl göz ardı ederiz derken bu ilaç gibi geldi. Emre'yi konuşmadan önce Trabzonsporluları konuşmalısınız o zaman samimi olduğunuza inanırım.

Corpus
17.Nisan.2012, 14:20
O zaman Emre'nin çıkıp, bu işte art niyet var demesine hak veriyorsunuz.

Olay ikisi arasında geçmiş ve Zokora olayın muhattabı, Emre ile sorunu çözmüşler, geriye kalanlara susmak düşer ama öyle değil, biz Zokora'dan da daha zenci olur, ondan daha fazla onun hakkını savunuruz, Emre'ye sallarız.

Uefa' ya göre ırkçılık konusunun 2 kişi arasında tatlıya bağlanması önemli değil yanlış bilmiyorsam. Her türlü ceza veriyorlar sanıyorum. Trabzon yönetimi de olayı biraz parlatıp medyaya sunuyor. Amaç konu kaynamasın. Emre' nin bu işte art niyet var demesi çok absürt bir olaydır. Siz diyebilirsiniz ama onun demesi komik olur. Ben gideyim ırkçı sözler söyleyeyim, maç sonunda videoda net şekilde gözüksün, Trabzon yönetimi bunu parlatınca "art niyet" olsun. Bence bu yanlış. Sen doğru düzgün davran ki kimse art niyet arayamasın. Bu kadar art niyet arayacaksam, gider Alex' e çamur atarım. 2 de şahit bulurum oh kebap. Alex' e iftira atabiliyor muyuz ? Hayır. Nedeni açık

sui generis
17.Nisan.2012, 14:22
adam demedim diyor ama siz hala ırkçı sözler söyledi diyorsunuz. tabii demedim diyen Emre yse demiştir zaten.

Corpus
17.Nisan.2012, 14:26
adam demedim diyor ama siz hala ırkçı sözler söyledi diyorsunuz. tabii demedim diyen Emre yse demiştir zaten.

Ben gözümle gördüğüme inanırım Emre' ye değil. Orada p harfli birşeyler söyledim diyor. Ama p harfli bir şeyleri o şekilde söylemesi insanın konuşma mekanizmasına aykırı. Aynanın karşısına geçip deneyebilirsiniz.

SaLviO
17.Nisan.2012, 14:28
mehmet topuza bakya adam tam şaban ya :D :D :D

sui generis
17.Nisan.2012, 14:39
Ben gözümle gördüğüme inanırım Emre' ye değil. Orada p harfli birşeyler söyledim diyor. Ama p harfli bir şeyleri o şekilde söylemesi insanın konuşma mekanizmasına aykırı. Aynanın karşısına geçip deneyebilirsiniz.

bildiğim kadarıyla p ile başlamıyor f ile başlıyor dediği kelime (ilk kelimeden bahsetmiyorum 2.kelime)

Corpus
17.Nisan.2012, 14:53
bildiğim kadarıyla p ile başlamıyor f ile başlıyor dediği kelime (ilk kelimeden bahsetmiyorum 2.kelime)

Yok Emre P ile başlayanı söylediğini söyledi. Şu pr**k olan

Bekq
17.Nisan.2012, 14:54
Yok Emre P ile başlayanı söylediğini söyledi. Şu pr**k olan

O görüntüde yer alan pozisyonda söylediğini iddaa etmiyor zaten bunu. O görüntü belkide bu lafı dedikten sonra ya da önce olmuştur.

Corpus
17.Nisan.2012, 14:58
O görüntüde yer alan pozisyonda söylediğini iddaa etmiyor zaten bunu. O görüntü belkide bu lafı dedikten sonra ya da önce olmuştur.

İddia o görüntü üzerine. O görüntü ile ilgili yorum yapıyor. Çünkü sorular o görüntü üzerine.

Bekq
17.Nisan.2012, 15:27
İddia o görüntü üzerine. O görüntü ile ilgili yorum yapıyor. Çünkü sorular o görüntü üzerine.

O görüntü ile ilgili en ufak bir şey söylediğini hatırlamıyorum. Sadece ırkçılık olayı ile ilgili basın toplantısı yaptı. "Bu görüntüde ben böyle demedim şöyle dedim" de demedi.

Trabzonspor
17.Nisan.2012, 16:09
http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=10357&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Tarafsız medyamıza teşekkür ediyoruz.Devlet kanalı bile bunu yağıyorya digerleri herşeye cürret edebilir.

DisCo
17.Nisan.2012, 18:25
Emre Maraton'a bağlandığında söylediğini kabul etti. Ertesi gün basın toplantısında demedim dedi. Bu konuda doğruyu söylemediğini en azından çelişkili konuştuğunu söyleyebilirim.

Olayın diğer kısmına dönersek kendi aralarında çözdükten sonra Zokora'nın bunu dillendirmesi farklı amaçlar güttüğünü gösterir. Zaten lafı geçmeden belirtmiştim; bunu söylemesini ondan kim istedi diye.

Büyük ihtimal ortam gerilsin, Fenerbahçe'ye karşı bu yönden koz kazanalım mantığı ile yöneticiler yapmıştır.

MeMo
17.Nisan.2012, 18:32
Volkan ve Bekir'in gol sevinci anlatılamaz..

Tüylerim diken diken olmuş vaziyette yazıyorum....

Bizi şampiyonluktan ziyade şampiyonluğu kovalamamız sevindirecek gibi.

Sekopej
17.Nisan.2012, 18:56
Emre programı izlemediğini tam olarak konuşulanları da bilmediğini ve küfürleşmeyi kabul ettiğini belirtti canlı yayında.

Dün geceki canlı televizyon bağlantısında Zokora ile aralarındaki diyalogları kabul ettiğini, ancak bugün baktığında kamuoyunda farklı bir algı oluştuğunu şaşkınlıkla gördüğünü belirten Emre...

World Hollow o1
17.Nisan.2012, 19:10
Bizi şampiyonluktan ziyade şampiyonluğu kovalamamız sevindirecek gibi.

Kardeş, zaten bu takımla biz bunları yaptıksa diğer giden ve gelemeyen adamlarla alt üst ederdik şu takım bundan sonra 5 yesede problem değil hepsi yüreğini koydu sahaya...

Zekirdek
17.Nisan.2012, 19:28
O bahsettiğiniz TRT Spor yaz aylarında maç günlerinde 2 den fazla göstermediği bazı maç özetlerini büyük fontlar ile işte şike yapılan maçlar diye yayınladığını unutmamak gerek. TRT artık TRT değil. Şimdi o maçlarla ilgili iddialar çürütüldü ve çürütülmek için sıra bekleniyor.

DisCo
18.Nisan.2012, 15:04
Emre ile Zokora'nın arasında küfürleşme ve Emre taraflı ırkçı bir söylem var. Bu oyuncular kendi aralarında barıştıktan sonra Zokora'ya birileri bu durumu basına söylemesini iletti. Bunun yanında Emre'ye de birileri "neden ırkçı söylem kullandığını kabul ettin" dediler ve Emre'de bunu basın toplantısında inkar etti.

Dikkatinizi çekerse Zokora biz Emre ile küfürleştik demiyor. Bana ırkçı söylemde bulundu diyor. Emre'de biz bu konuyu çözmüştük neden tekrardan ortaya getiriyor diye sorguladı. Bu durum bile olayın doğruluğunu nispeten ispatlamaktadır. Lig Tv programında daha kendisine sorulmadan "Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Aptalca bir kelimeydi." gibi bir yorum yapıyor. Söylemiş olduğu kelime derken ırkçı söylemden bahsediyor. Söylemiş olan kişide Zokora'dır. Konuşmanın devamında açık açık sorulunca da "Tam hatırlamıyorum, bilmiyorum, ağzımdan çıkmış olabilir. O bana küfür edince, bir cevap verdim ona. Ama ağzımdan tam olarak çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum. Ben yaptığım hatayı kabul ederim'' diyor. Basın toplantısında da "Zokora benim ..... dediğimi iddia etti. Bu sözleri söylediğimi kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ..... diyorum. Bunu İngiltere'deyken öğrenmiştim, doğru değildi ama O'nun da söylediği şeyler vardı." diyor.

Yani benim kendimce haklı olan analizim doğrulanıyor. Benim Zokora'nın söylediği sözden haberim olmasa söylemiş olduğu kelimeyi sarf etmiş olabilirim demem. Önce bir ne söylemiş diye sorarım.

Emre'nin ırkçı bir kişiliğe sahip olmadığına dair sözlerini samimi buluyorum. Ancak söylemedim dediği noktada samimi değil. Tahminimce İngiltere'deki olayda da söylemişti. Sinir anında en sevdiğimiz kişiye bile ölsen yardım etmem diyoruz. Bunlar hayatın gerçekleri ama keşke olmasa. Ahlaki yönden gerçekçilik dönemindeysek Emre'nin bu hatasından dolayı ona ırkçı etiketini vurabiliriz. Ahlaki yönden özerklik dönemindeysek Emre'nin bu söyleminin nedenlerine bakarız ve sinir anı olması nedeniyle eleştirir ama bir etiket vurmayız.

Emre'de her konuda özür dileme limitini doldurdu. Özür dilemek bir daha yapmayacağının göstergesidir. Artık özürden ziyade kendini düzeltme evresine geçmelidir. Umarım bir daha bu olaylarla kendine zarar vermez.

KanaKe
18.Nisan.2012, 15:18
http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=10357&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Tarafsız medyamıza teşekkür ediyoruz.Devlet kanalı bile bunu yağıyorya digerleri herşeye cürret edebilir.

ayip ve seviyesizce bir davranis olmus trt ne kadar özür dilese az bence.