Log in

View Full Version : Beşiktaş - Galatasaray [SF Şampiyonluk 1. Hafta]

Pages : 1 [2]

Ralph
16.Nisan.2012, 23:10
Hüseyin Göçekmisin nesin allah seni bildiği gibi yapsın başka hiç bir şey demiyorum. Tüm beddualarım ve binlerce kişinin bedduası seninle. Izdırabını çekesin bunların başka da bir şey demiyorum.

attirson
16.Nisan.2012, 23:10
Ya şaka maka o adam Eboue'ye kosarken ödüm patladı adamı öldürecek diye.Tekbir sesleriyle ''vur vur'' sesleriyle insan olmadıgını kanıtladı o bagıranlar.Oyuncuları gaza getirdiler oyuncularda gaza geldi 5 dk daha uzasa maç en az 1 kırmızı kart daha çıkardı.Şu yapılanlar insanlık işi degildi ya gözleri dönmüs.Küfürleri artık zaten geçtim.Ah rakiplere bu kadar küfredeceklerine kendi takımlarını eleştirebilseler.Sen git hakeme rakibe bu kadar söv ama Quaresma adam akıllı top oynamasın tribünlere cagır.Galatasaray'a karşı bunlar yapıldıysa biz İnönü'ye gittigimizde neler olacak çok merak ediyorum.Umarım stada sadece İNSANları alırlar.Yenilgiyi hazmedemiyorsan izleme karışma futbola terbiyesiz insanlık dışı varlıklar.Klasik bir cümle olacak ama ''sonrada Türk futbolu neden gelismiyor.'' Geçen günlerde şampiyonlugun kaderinin belirlenecegi Dortmund-Bayern maçınıda gördük 2 takım taraftarları yan yana izledi.Deplasman yasagı cok dogru birde rakip taraftar olsa kim bilir neler olurdu.Tabi hakem de berbat ötesiydi onuda belirtmekte yarar var.Tribünlerin bu kadar insanlıktan çıkmasına onunda katkısı bulunmadı degil.

Maçada bakarsak iki takımda güzel futbol oynamadı.Bence biz TS maçındaki oyunumuzla iki ekibi de rahat yeneriz diye düsünüyorum.

Flawless Victory
16.Nisan.2012, 23:11
Muslera bizi kurtaran isimdi. Bu maç en kritik maçımızdı bence artık şampiyonuz.

LaigLeNoiR
16.Nisan.2012, 23:11
Arkadaşlar lütfen biraz sakin olalaım.

Facx
16.Nisan.2012, 23:13
lincoln ün kadıköyde attığı frikik golüne önünde serbest vuruş arkasında çift vuruş işareti yapan bu seneye kadar yönettiği hiçbi maçı kazanamadığımız hakem hüseyin göçekti kaldıki 2 tarafada hataları vardı ofsayttan attığımız golü görmesinin imkanı yok onu hakem hatasından saymıcaksın ernest 50 kere sarı kart görmeliydi saydırtmayın burda

fotosuki
16.Nisan.2012, 23:14
Galatasaray'a karşı bunlar yapıldıysa biz İnönü'ye gittigimizde neler olacak çok merak ediyorum.

Büyük ihtimalle taraftar olmayacak o maçta. Ama çatılara yerleştirilmiş sniperlar teker teker indirecek futbolcuları.

LaigLeNoiR
16.Nisan.2012, 23:15
Ernst'e verdiği sarı kartı eğer maç bittikten sonra topu yere vurduğu için verdiyse yanlış karar, eğer bir söylemde bulunduysa kırmızı kart vermesi gerekirdi.

Nedvedmania
Hakem çok kötü bir maç yönetti. Melo'nun golü de ofsayttı. 2. gole kadar ofsaytten gol atmanın üzüntüsüyle tam olarak sevinemedim. Ama Aydının golüyle rahatladım.

Çarşı'ya diyecek hiç birşey yok. Her geçen yıl daha da dibe batıyorlar. Önceden duyarlı taraftar grubu diye anılırdı ama şimdi...

Ben anlamadım ne olduda Gs-Bjk bu duruma geldi. Önceden kardeş takım diye adlandırılırdık yahu biz. Fazla olay çıkmazdı. Ama son yıllarda nerdeyse Fener düşmanlığının seviyesine geldi. Daha maç başlamadan küfürler ediliyordu zaten. Üstüne hakem de katkı yapınca olaylar bu noktaya geldi. O Eboue ye doğru gelen taraftarın iyiki el ayağına dolandı yoksa çok kötü şeyler olurdu.

C h A o S
Tarih 17 Subat 2012: Fatih Terim: Galatasaray taraftarından bir ricam var. Aydın'ı kazanmak için bana yardımcı olsunlar.

Büyüksün İmparator! Helal olsun Aydın!

LaigLeNoiR
16.Nisan.2012, 23:17
Bu arada Galatasaray'lı arkadaşları da tebrik ediyorum.

Estranged
q7 atılmalıydı ama onun öncesinde elmanderin arkadan hilberte yaptığını benim haricimde gören yokmu?

O pozisyon da bana kalırsa net kırmızı karttı, arkadan müdahale. Zaten verilmesi gereken ve verilen kırmızı kartlar konusunda herkes hemfikirdir, ofsayttan gelen golde de öyle. Yönetim genel anlamda çok kötüydü. Kilit noktalarda verilen yanlış kararlar maçı bana kalırsa baştan sona etkiledi.

furkan58
Milimetrik olunca , hakemin görmesi zor olunca ofsayt olmamış mı oluyor ? Uzak değil daha bu yıl Manisa maçında Semih geriden çıkıp golü attı ofsayt diye kesildi orda hak yenmiş olmadı mı ? Belki burada puanları etkilicekti ?

byariff
16.Nisan.2012, 23:18
Huseyin gokcek yonettigi 7 galatasaray maçinda , galatasarayin 1 galibiyeti var bu adam hani galatasarayliydi , butun maclari kazanirdik ozman degilmi ?

William Rookwood
16.Nisan.2012, 23:18
Hatırlıyorum o sözü. Ama pek önemsememiştim Aydın'ı bunca sene kazanamamışız şimdi mi kazanacağız diye, hakikaten ters köşe yaptı bizi Fatih hoca :)

RaSenGan
16.Nisan.2012, 23:19
Tarih 17 Subat 2012: Fatih Terim: Galatasaray taraftarından bir ricam var. Aydın'ı kazanmak için bana yardımcı olsunlar.

Büyüksün İmparator! Helal olsun Aydın!

Fatih Hoca çok büyük adam gerçekten.Emre'yi kazandık,Hakan Balta en iyi oyununu oynuyor.Üstüne bir de yıllardır bu adamın bu takımda işi ne dediğimiz Aydın ortaya çıktı.Ne desek az :)

KanaKe
sahaya atlayan varliklarin insanlikla ve futbolla alakasi yok onlar sirf olay cikarmak icin stada gelmisler belli..

Night_Mare17
Bu takım şampiyon olur aga ne eder ne yapar olur. Bu takım bir kere inanmış.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 23:21
Hakem çok kötü bir maç yönetti. Melo'nun golü de ofsayttı. 2. gole kadar ofsaytten gol atmanın üzüntüsüyle tam olarak sevinemedim. Ama Aydının golüyle rahatladım.

Çarşı'ya diyecek hiç birşey yok. Her geçen yıl daha da dibe batıyorlar. Önceden duyarlı taraftar grubu diye anılırdı ama şimdi...

Ben anlamadım ne olduda Gs-Bjk bu duruma geldi. Önceden kardeş takım diye adlandırılırdık yahu biz. Fazla olay çıkmazdı. Ama son yıllarda nerdeyse Fener düşmanlığının seviyesine geldi. Daha maç başlamadan küfürler ediliyordu zaten. Üstüne hakem de katkı yapınca olaylar bu noktaya geldi. O Eboue ye doğru gelen taraftarın iyiki el ayağına dolandı yoksa çok kötü şeyler olurdu.

Ek olarak bu maçı kazanırsak şampiyonuz diyordum. Kazandık ve benim tahminlerime göre (İnşallah) şampiyon olmak üzereyiz. Evet daha çok erken ama bu en önemli deplasmandı. Fener deplasmanından bile daha önemli.

Edit : Buna da ek olarak BJK'ye ne cezası gelecek şimdi ? Taraftarsız mı, bayan seyircili mi. Eğer bayanlar, çocuklar giriyorsa ne anlamı kaldı o cezanın.

Nocna Mora
16.Nisan.2012, 23:22
Milimetrik olunca , hakemin görmesi zor olunca ofsayt olmamış mı oluyor ? Uzak değil daha bu yıl Manisa maçında Semih geriden çıkıp golü attı ofsayt diye kesildi orda hak yenmiş olmadı mı ? Belki burada puanları etkilicekti ?

Hakemler orda kararlarını TV'den vermiyorlar. Anlık bir karar. Önemli olan da verilen kararın hangi şartlarda verildiği. Koltuguna oturup ofsayt hakem maçı sattı demek dedikodu yapmaktan fazlası değil.

TeNaciOUS MidFieLdeR
16.Nisan.2012, 23:24
Bura FB-GS maci konusu mu anlamadim :p
Hic BJKli yok mu forumda :zuhaha
FBller GSlilerle atisip duruyor, konu basligi yanlis galiba :p

BJK cok iyi basladi ama 20.dakkadan itibaren GS kontrolune girdi mac. Ofsayttan gelen golden sonra hepten dustu BJK. Zaten iyi defans yapan GSnin daha fazlasini yapmasina gerek kalmadi. GS poziyona girmeden 2-0 kazandi. BJK ilk bolumlerde kacirdiklarindan 1 tanesini atabilseydi daha zevkli bir mac olurdu.

kalemci
16.Nisan.2012, 23:25
Yahu geçen sene Fenerbahçe'de şampiyonluk yolundaydı bu kadar at gözlüğüyle bakmıyordu olaya. Ben anlamadım bu işi. Ayrıca neden hep aynı isimlere tepki. Melo ve Eboue. Selçuk Trabzon'da bile bu kadar tepki çekmedi. Niye Selçuk, Elmander değil Muslera değil. Bu ikili. Şapkayı önüne koyup düşünmek lazım.

Çarşı'yı sevmem, son yıllarda iyice başı boş kaldılar özellikle. YD'nin de payı var tabi. Ama Nasrettin Hoca fıkrası vardır ya hani der hırsızın hiç mi suçu yok.

Bu ülkede hiç bi taraftar diğer taraftara yol göstermesin, ayıp, beter olun, yakışmıyor diye. Herşeyi gördük bu ülkede. Stadda ölümden tut, takım kaptanının milli takım abisine attığı tokatı, sahaya atılan bıçak filan değil baltayı da, sahaya inen arbede yaratan taraftarı da. Zihniyetimiz, futbol sevgimiz kokuşmuş bizim, tek taraflı görmeye programlanmışız.

Beşiktaşlıya, Fenerliye, Cimbomluya yada Trabzonluya değil insanlığımıza yakışmayan şeyler yapıyoruz, söylüyoruz. Hepimiz aynı şeyin lacivertiyiz. Önce bunu kabul edersek seviyeli bir tartışma içine girebiliriz. Kimsenin buraya kadar okuyacağını sanmıyorum ama olanlar bunlar ne yazık ki.

Suicider
16.Nisan.2012, 23:26
Ne olursa olsun kazanmak güzel.Eğer haftaya da Fenerbahçe karşısında galibiyet alırsak çok rahatlarız.Ama umarım bugünkü gibi oynamayız.Bence çok kötüydük.Hele 2. yarı iyice geriye yaslandık.Dünkü Fenerbahçe'yi gördükten sonra bu oyun bize galibiyeti getirmez.

Deus Dominus
16.Nisan.2012, 23:26
Koskoca maçta en güzel şey Aydın'ın attığı gol. Başka da bir şey yok. Helal olsun çocuğa, nasıl bir kendine güvenle girdiyse pozisyona, Quaresma faul yapmak için çok uğraştı ama yılmadı Aydın, devam etti. Mükemmel bir gol attı.

LaigLeNoiR
16.Nisan.2012, 23:30
Beşiktaş'tan Ernst maçın ikinci yarısında hakeme ilginç bir tepki gösterdi.

http://www.ligtv.com.tr/haber/ernstten-ilginc-tepki

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 23:30
Fatih Terim: "Aydın kendini geliştirecek. Galatasaray Florya Tesisleri onun 2. evi olacak, çok çalışacak. Ben bu hafta idmanda Aydın'ın şutlarına takıldım; "Bir de maçta olsa" diye. Beni mahcup etti."

Börk
16.Nisan.2012, 23:31
Yahu geçen sene Fenerbahçe'de şampiyonluk yolundaydı bu kadar at gözlüğüyle bakmıyordu olaya. Ben anlamadım bu işi. Ayrıca neden hep aynı isimlere tepki. Melo ve Eboue. Selçuk Trabzon'da bile bu kadar tepki çekmedi. Niye Selçuk, Elmander değil Muslera değil. Bu ikili. Şapkayı önüne koyup düşünmek lazım.

Çarşı'yı sevmem, son yıllarda iyice başı boş kaldılar özellikle. YD'nin de payı var tabi. Ama Nasrettin Hoca fıkrası vardır ya hani der hırsızın hiç mi suçu yok.

Bu ülkede hiç bi taraftar diğer taraftara yol göstermesin, ayıp, beter olun, yakışmıyor diye. Herşeyi gördük bu ülkede. Stadda ölümden tut, takım kaptanının milli takım abisine attığı tokatı, sahaya atılan bıçak filan değil baltayı da, sahaya inen arbede yaratan taraftarı da. Zihniyetimiz, futbol sevgimiz kokuşmuş bizim, tek taraflı görmeye programlanmışız.

Beşiktaşlıya, Fenerliye, Cimbomluya yada Trabzonluya değil insanlığımıza yakışmayan şeyler yapıyoruz, söylüyoruz. Hepimiz aynı şeyin lacivertiyiz. Önce bunu kabul edersek seviyeli bir tartışma içine girebiliriz. Kimsenin buraya kadar okuyacağını sanmıyorum ama olanlar bunlar ne yazık ki.

Olay bu kadardır kardeşim seni tebrik ediyorum,başarılarının devamın diliyorum.

fotosuki
16.Nisan.2012, 23:36
Bu arada Tayfur'un Carlos Carvalhal'in Türk versiyonu olduğunu bir kez daha gördük.

anil luque
16.Nisan.2012, 23:38
Beşiktaş'tan Ernst maçın ikinci yarısında hakeme ilginç bir tepki gösterdi.

http://www.ligtv.com.tr/haber/ernstten-ilginc-tepki
Maçın özeti bu işte.

Hiç kimse boşuna atıp tutmasın yok çArşı batırdı insanlıktan çıktı cart curt. Yıllardır sözde futbolumuzun sahipleri bu taraftarı bu hale getirdi. İllallah dedirttiler artık. Çileden çıkarttılar. Delirttiler. Evet tasvip edilecek şeyler değil bunlar ama hakkaten bu taraftarın sabrı kalmadı. Ben şahsen o sahada futbolcu olsam Hüseyin Göçek varlığına birşey yapmadan 90 dakikayı bitirebilir miydim hiç emin değilim.

Sonu çoktaaan belli olmuş bir dizi bu başka birşey değil.

Galatasaray'a tebrikler.

Nedvedmania
16.Nisan.2012, 23:38
Sen diyince aklıma geldi. Tayfur Havutçu ne kadar karizmatik adammış :)

hakan769
16.Nisan.2012, 23:40
http://www.ligtv.com.tr/haber/inonu-karisti

2. dakika Yuh arkadaş Yuh be.

MeMo
16.Nisan.2012, 23:42
Maçın özeti bu işte.

Hiç kimse boşuna atıp tutmasın yok çArşı batırdı insanlıktan çıktı cart curt. Yıllardır sözde futbolumuzun sahipleri bu taraftarı bu hale getirdi. İllallah dedirttiler artık. Çileden çıkarttılar. Delirttiler. Evet tasvip edilecek şeyler değil bunlar ama hakkaten bu taraftarın sabrı kalmadı. Ben şahsen o sahada futbolcu olsam Hüseyin Göçek varlığına birşey yapmadan 90 dakikayı bitirebilir miydim hiç emin değilim.

Sonu çoktaaan belli olmuş bir dizi bu başka birşey değil.

Galatasaray'a tebrikler.

Sadece bu Beşiktaş'a da özel değil bence.Ekilen nefret tohumları bu sene çok büyük,sporda şiddet yasası çıktı ortalık durulacağına Türk sporu olarak en olaylı yılları yaşıyoruz nasıl işse.Bu sene örnek vermek gerekirse Fenerbahçe-Beşiktaş veya Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olayların yarısı anca oluyordu daha önceki senelerde.

Bunun sorumlusu da taraftara yaranma uğruna onları tehlikeye atan yöneticiler ve sporu temizlemeye kalkanlar bence.

meddah
16.Nisan.2012, 23:43
Bu arada Tayfur'un Carlos Carvalhal'in Türk versiyonu olduğunu bir kez daha gördük.

Pek bir şey değiştirmedi, evet: Orta sahada Ernst çakılı, Veli ile Fernandes git-gel şekline oynuyor. Önceki döneminde iki ön-libero bir serbest oyuncu ile oynuyordu. Gerçi o zaman Guti vardı.

Taraftar denilen kitlenin, takım/renk ayrımı olmaksızın çok feci gerilmiş olduğunu gördük bu sene, o oldu. Kimse ölmeden bitse sezon ve ceza mı verilecek, yada verilmeyecek mi, ne yapılacaksa yapılsa artık da bitse şu çile.

anil luque
16.Nisan.2012, 23:46
Sadece bu Beşiktaş'a da özel değil bence.Ekilen nefret tohumları bu sene çok büyük,sporda şiddet yasası çıktı ortalık durulacağına Türk sporu olarak en olaylı yılları yaşıyoruz nasıl işse.Bu sene örnek vermek gerekirse Fenerbahçe-Beşiktaş veya Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olayların yarısı anca oluyordu daha önceki senelerde.

Bunun sorumlusu da taraftara yaranma uğruna onları tehlikeye atan yöneticiler ve sporu temizlemeye kalkanlar bence.
Valla onu bunu bilmiyorum Memo kardeşim. Güntekin Onay'ın çok çok güzel bir lafı var ;

"Ben 40 yaşındayım , 35 yıldır Beşiktaş'ın hakkı yeniyor.."

RaSenGan
16.Nisan.2012, 23:47
Ofsayt diyordum ben de ama kafamı karıştırdı bu resim.

http://g1204.hizliresim.com/w/j/4jsd9.jpg

MeMo
16.Nisan.2012, 23:47
Valla onu bunu bilmiyorum Memo kardeşim. Güntekin Onay'ın çok çok güzel bir lafı var ;

"Ben 40 yaşındayım , 35 yıldır Beşiktaş'ın hakkı yeniyor.."

Dediğini doğru kabul edersek bile patlama noktasının bu sene olması benim dediklerimi doğruluyor.

byariff
16.Nisan.2012, 23:48
Markus Merk : Melonun Pozisyonun 3/1"i ofsayt , yardimci hakemlerin bunu gormesi mumkun degil cok kritik bir ofsayt , bu bir ofsayttir.

Birde sole birsey var ofsayt"mi degilmi diye.

https://p.twimg.com/AqoH4KnCMAEU4DF.jpg

Night_Mare17
16.Nisan.2012, 23:48
Çizgiler düz değilki orda beyler :D

Bordo61Mavi
16.Nisan.2012, 23:49
Yanliz Eboue'ye dogru kosan sozde "taraftar" , Eboue'ye carptiginda felc kalabilirmis. Neyine guveniyorda sahaya atliyor anlamis degilim, Sabri gunu kurtardi Helal olsun.

furkan58
16.Nisan.2012, 23:49

Top daha elmandere gelmeden ayrıca kamera açısı yanlış yanıltıyor olabilir o yüzden .

fotosuki
16.Nisan.2012, 23:51

Sen niye ortalığı sürekli karıştırıyorsun? 3 sayfa önce tartışması yapılan bir resmi gelip yine pat diye koyuyorsun. Ha ben yine de söyleyeyim gözlerin iyi göremediyse. Top daha Elmander'in kafasına değmemişken çekilen fotoğrafa bakıyorsun.

anil luque
16.Nisan.2012, 23:51
Markus Merk : Melonun Pozisyonun 3/1"i ofsayt , yardimci hakemlerin bunu gormesi mumkun degil cok kritik bir ofsayt , bu bir ofsayttir.

Birde sole birsey var ofsayt"mi degilmi diye.

https://p.twimg.com/AqoH4KnCMAEU4DF.jpg
Ya abicim Elmander kafasının orasıyla mı vurdu topa birazcık mantıklı düşünün. topun daha geliş anı bu.

RaSenGan
16.Nisan.2012, 23:53
Abi sen niye ortalığı sürekli karıştırıyorsun? 3 sayfa önce tartışması yapılan bir resmi gelip yine pat diye koyuyorsun. Ha ben yine de söyleyeyim gözlerin iyi göremediyse. Top daha Elmander'in kafasına değmemişken çekilen fotoğrafa bakıyorsun.

İki mesaj altımda da konulmuş resim.Bir tek ben mi koyuyorum ? Ortalığı karıştırmak istesem çok şey yazarım.Resmin üstünde de dedim ofsayttı bence ama resmi görünce kafam karıştı diye.Herkes görsün istedim.

byariff
16.Nisan.2012, 23:54
Dogrudur kardesim haklisin ne diyim , bu hakem hatalari tek besiktasa degil galatasarayda çok oldu hepimiz sitem ediyoruz ama hakemlerde insan onlarda hata yapabilir , ama yenilgiyide lutfen ofsayta saymiyalim. + obur kufurleri geçtim ebouye yine edildi kufur ilk maçtan akillanmadilar galiba.

Piero'ya gore 34cm ofsaytmis

attirson
16.Nisan.2012, 23:55
Bu resim üzerinden ofsayt tartısmak çok sacma bence kamera açısı yanıltıcı.

melo'nun golü ofsayt kokuyordu ama bunları tartışmak artık nalamsız Galatasaray şampiyonluk adına zorlu bir dönüü atlattı Tebrik edelim

SaLviO
16.Nisan.2012, 23:55
hata olabilir ama bu kadar büyük organizazyonda hata yapma gibi bi lüksün olamaz yaparsanda böyle olaylar olur

RaSenGan
16.Nisan.2012, 23:57
Piero'ya göre 34 cm ofsaytmış :)

anil luque
16.Nisan.2012, 23:57
hata olabilir ama bu kadar büyük organizazyonda hata yapma gibi bi lüksün olamaz yaparsanda böyle olaylar olur
Ya ben inanıyorum ki sadece bu maçın patlaması değildi bu. Maçı izlediğimiz kafede 30 yaşında koskoca adam yeter artık Allah rızası için yeter senelerdir nedir çektiğimiz diye ağladı. Ne yalan söyleyeyim ben de çok zor tuttum kendimi. Gerçekten sadece bu maçla alakalı değil yaşananlar..

furkan58
16.Nisan.2012, 23:58
Dogrudur kardesim haklisin ne diyim , bu hakem hatalari tek besiktasa degil galatasarayda çok oldu hepimiz sitem ediyoruz ama hakemlerde insan onlarda hata yapabilir , ama yenilgiyide lutfen ofsayta saymiyalim. + obur kufurleri geçtim ebouye yine edildi kufur ilk maçtan akillanmadilar galiba.

Piero'ya gore 34cm ofsaytmis

Her şeye tamam derimde bu koyu yere diyemem işte. O gol olmasa maçın seyri farklı olurdu ki galatasarayın çok net atakları yoktu o yüzden maçın kaderini etkileyen bi pozisyondu.

fotosuki
16.Nisan.2012, 23:59
İki mesaj altımda da konulmuş resim.Bir tek ben mi koyuyorum ? Ortalığı karıştırmak istesem çok şey yazarım.Resmin üstünde de dedim ofsayttı bence ama resmi görünce kafam karıştı diye.Herkes görsün istedim.

8. sayfaya alalım seni...

Ha bu arada olayın ofsaytında falan da değilim.

Takımın kazanmış neyi ispatlamaya çalışıyorsun?

Alicanfmfan
16.Nisan.2012, 23:59
Allah'a şükürler olsun, bir maçtan daha alnımızın akıyla çıktık. Benim için bu 3 puan ekstra oldu vallahi. Çok iyi oynayamadık, Melo'nun gol pozisyonu ince bir ofsayt, ama ofsayttın incesi olmaz doğal olarak ofsayt verilmeliydi. Onun dışında hakemin bazı pozisyonlarda enterasan kararları vardı. Mesela Quaresma'yı atmadı. Genellikle iyi bir yönetim gösteremedi. Aydın'ın mükemmel golü ile iyice rahatladık. Beşiktaş taraftarının yaptığı ayıp, futbolcumuzu dövmeye geliyor, böyle birşey varmıya.

Ayrıca hakemi konuşan Beşiktaşlı arkadaşlarımız belki haklı olabilir ancak ellerini vicdanlarına koysunlar. Ligde Ordu maçında Stancu'nun 1.5 Metre geriden çıktığı pozisyonu konuşmadılar bile, Egemen'in son dakikada Antep'e attıgı golü, Bursa'nın ve Antalya'nın çizgiyi geçip gol olduğu pozisyonlarında üstünde durmadılar.

Tebrikler ve teşekkürler Galatasaray'ım...

perpetua
17.Nisan.2012, 00:01
Umarim bu super final sacmaligi gelecek sezon kalkar.

Turk taraftarinin ve hakemlerinin bu kadar cok sayida, ve bu kadar yuksek gerilimli derbilere hazir oldugunu dusunmuyorum. Hemen hemen her derbi sonrasi takimlar ceza aliyor. Hakemler zaten baski altinda mac yonetemiyor. 1.5 aylik surede, bu kadar cok derbi sadece ulke futbolunun eksikliklerini ortaya cikartir, baska bir ise de yaramaz.

Yan hakemlerin yanlis ofsayt karari ile gelen gol ve Muslera'nin disaridan iceriye cektigi ve korner olmasi gereken pozisyonlar gorduk. Huseyin Gocek macin daha ilk 15 dakikasina Engin'i arkadan ceken ve indiren once Quaresma, sonra da Veli'ye kart gosteremedi. Quaresma'nin Selcuk'un ayagina basip kendini yere atmasinin ardindan, Selcuk'un sari kart gormesi. Quaresma'nin Selcuk'a tekmesine kirmizi kart gostermemesi vs. vs.

Olmuyor iste, olmuyor. Bosu bosuna zorluyoruz. Takimlarin 12 ay icinde 2'ser defa karsilasmasi bile fazla geliyor. Iyi ki genelde buyuk takimlarin bazilari kupada erken eleniyor ve bu sacmaliklari bir de kupada izlemiyoruz.

Benim gibi futbolu cok seven, surekli futbol izlemeyi seven birisinin futboldan tiksinmesini saglayanlara selam olsun.

Maca gelince. Macta pek bir numara yoktu acikcasi. Galatasaray kontrollu basladi, ilk yarinin sonuna dogru tempoyu arttirdi. Ikinci yari da ustune yatti. Besiktas tempolu basladi ama daha sonra Galatasaray biraz pas yapmaya baslayinca cikmakta zorlandi. Ikinci yarida ise Besiktas'in yardimlasmasi ilk yariya oranla cok daha iyiydi ama o yardimlasma sadece topa hakimiyet getirdi, pozisyona pek giremedi. Almeida'yi da cok aradi.

Ve bence:

Fernandes: Bence cok yetenekli bir balon kendisi. Sadece bu mac icin degil, genel icin soyluyorum. Ilk yarida bombos durumda olan Quaresma'ya topu vermeyip, ters ayagiyla ceza alaninin disindan sut cekmesi Besiktas'in maglubiyetinin tek nedenidir demek agir olur ama tek nedenidir.

Riera: Melo'nun 1-2 tane daha vurmasi lazim. Belki o zaman kendine gelir. Ozellikle kendi yari alanindan cikma konusunda Emre'yi cok aradi Galatasaray.

Quaresma: Ilk defa bu kadar bekine yardim ederken gordum. Ama bu yardimin sonucunda hucumda da yoktu.

Aydin: Konya macindaki golunden sonra cocuguna anlatabilecegi yeni bir gol oldu. Eski Aydin bu kadar zorlamazdi, cekildiginde birakirdi. Simdi zorluyor. Bunu ilk yaptigi mac da degil bu.

Ernst: Soguk kanliligini korumasini en cok bekledigim adamdi bu macta. Bence oyle de oldu. Bu adami cok begeniyorum. Mac bittikten sonra hakeme tepkisini gosterecek kadar akilli olmasini da alkisliyorum.

Melo: Avantadan bir gol daha. Bana cok daginik gorundu. Ozellikle ikinci yarida ipleri biraz daha eline almasini beklerdim, Selcuk ile beraber.

Pektemek: Erken ziplamasi ve yuksege ziplamasi iyi guzel de, bu ziplamayi dogru yerde yaparsa bu kadar cok faul yapmayacaktir.

Fatih Terim: Hoca ne yaptin yahu? Tamam takimin kazandi ama nerede ikinci forveti sahaya surup rakibin ustune gelmesini engelleyen Fatih Terim? Hadi tamam Besiktas pek pozisyon yaratamiyor ama Galatasaray da bir turlu cikamiyordu yari sahasindan. Riera zaten agir adam. Rakibin presini de kiramadin.

eXcitinG
17.Nisan.2012, 00:02
Maçın kırıLma anLarında hep goLü yapamadık. Mustafa, HoLosko ve Fernandes o pozisyonLarı goLe çevirmeLiydi. GaLatasaray akıLLı ve sabırLı oynadı.

Sonuçta hakem hataLarı her zaman oLan şeyLer. Ama artık Süper finaLdeysek hakemLerin daha dikkatLi oLmaLarını gerektiğine inananLardanım. Hadi goLde o kritik pozisyonu iyi süzemedi, aynı şekiLde aynı uzakLıkta Quaresmanın pozisyonunu nasıL gördün diye sorarLar adama.

Bizim takıma mümkünse en az 10 maç seyircisiz oynama cezası veriLsin. Ne oLursa oLsun, hakem maçı katLediyor oLsa biLe büyük taraftar sahaya girmeyerek, küfür etmeyerek, sadece takımını destekLeyen taraftardır.

anil luque
17.Nisan.2012, 00:06
Bizim takıma mümkünse en az 10 maç seyircisiz oynama cezası veriLsin. Ne oLursa oLsun, hakem maçı katLediyor oLsa biLe büyük taraftar sahaya girmeyerek, küfür etmeyerek, sadece takımını destekLeyen taraftardır.

Ceza kısmına katılıyorum. Verilebilecek en büyük ceza verilsin. Önümüzdeki sezon tüm maçları seyircisiz oynayalım ona da eyvallah. Yeter ki bu taraftar biraz sakinleşsin , sıfırdan başlayabilsin.

Facx
17.Nisan.2012, 00:11
Umarim bu super final sacmaligi gelecek sezon kalkar.

Turk taraftarinin ve hakemlerinin bu kadar cok sayida, ve bu kadar yuksek gerilimli derbilere hazir oldugunu dusunmuyorum. Hemen hemen her derbi sonrasi takimlar ceza aliyor. Hakemler zaten baski altinda mac yonetemiyor. 1.5 aylik surede, bu kadar cok derbi sadece ulke futbolunun eksikliklerini ortaya cikartir, baska bir ise de yaramaz.

Yan hakemlerin yanlis ofsayt karari ile gelen gol ve Muslera'nin disaridan iceriye cektigi ve korner olmasi gereken pozisyonlar gorduk. Huseyin Gocek macin daha ilk 15 dakikasina Engin'i arkadan ceken ve indiren once Quaresma, sonra da Veli'ye kart gosteremedi. Quaresma'nin Selcuk'un ayagina basip kendini yere atmasinin ardindan, Selcuk'un sari kart gormesi. Quaresma'nin Selcuk'a tekmesine kirmizi kart gostermemesi vs. vs.

Olmuyor iste, olmuyor. Bosu bosuna zorluyoruz. Takimlarin 12 ay icinde 2'ser defa karsilasmasi bile fazla geliyor. Iyi ki genelde buyuk takimlarin bazilari kupada erken eleniyor ve bu sacmaliklari bir de kupada izlemiyoruz.

Benim gibi futbolu cok seven, surekli futbol izlemeyi seven birisinin futboldan tiksinmesini saglayanlara selam olsun.

Maca gelince. Macta pek bir numara yoktu acikcasi. Galatasaray kontrollu basladi, ilk yarinin sonuna dogru tempoyu arttirdi. Ikinci yari da ustune yatti. Besiktas tempolu basladi ama daha sonra Galatasaray biraz pas yapmaya baslayinca cikmakta zorlandi. Ikinci yarida ise Besiktas'in yardimlasmasi ilk yariya oranla cok daha iyiydi ama o yardimlasma sadece topa hakimiyet getirdi, pozisyona pek giremedi. Almeida'yi da cok aradi.

Ve bence:

Fernandes: Bence cok yetenekli bir balon kendisi. Sadece bu mac icin degil, genel icin soyluyorum. Ilk yarida bombos durumda olan Quaresma'ya topu vermeyip, ters ayagiyla ceza alaninin disindan sut cekmesi Besiktas'in maglubiyetinin tek nedenidir demek agir olur ama tek nedenidir.

Riera: Melo'nun 1-2 tane daha vurmasi lazim. Belki o zaman kendine gelir. Ozellikle kendi yari alanindan cikma konusunda Emre'yi cok aradi Galatasaray.

Quaresma: Ilk defa bu kadar bekine yardim ederken gordum. Ama bu yardimin sonucunda hucumda da yoktu.

Aydin: Konya macindaki golunden sonra cocuguna anlatabilecegi yeni bir gol oldu. Eski Aydin bu kadar zorlamazdi, cekildiginde birakirdi. Simdi zorluyor. Bunu ilk yaptigi mac da degil bu.

Ernst: Soguk kanliligini korumasini en cok bekledigim adamdi bu macta. Bence oyle de oldu. Bu adami cok begeniyorum. Mac bittikten sonra hakeme tepkisini gosterecek kadar akilli olmasini da alkisliyorum.

Melo: Avantadan bir gol daha. Bana cok daginik gorundu. Ozellikle ikinci yarida ipleri biraz daha eline almasini beklerdim, Selcuk ile beraber.

Pektemek: Erken ziplamasi ve yuksege ziplamasi iyi guzel de, bu ziplamayi dogru yerde yaparsa bu kadar cok faul yapmayacaktir.

Fatih Terim: Hoca ne yaptin yahu? Tamam takimin kazandi ama nerede ikinci forveti sahaya surup rakibin ustune gelmesini engelleyen Fatih Terim? Hadi tamam Besiktas pek pozisyon yaratamiyor ama Galatasaray da bir turlu cikamiyordu yari sahasindan. Riera zaten agir adam. Rakibin presini de kiramadin.

imzamı atarım (w)

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 00:22
Hüseyin Göçek gerçekten maçı çığrından çıkardı yardımcılarıyla birlikte. Buna 4.hakem de dahil oldu. İnternette gördüğüm kadarıyla Hüseyin Göçek Galatasaray'lıymış. Zamanında G.Saray formasıyla çekilmiş resmi var Basketbol takımında oynamış.

Nedvedmania
17.Nisan.2012, 00:24
Hüseyin Göçek gerçekten maçı çığrından çıkardı yardımcılarıyla birlikte. Buna 4.hakem de dahil oldu. İnternette gördüğüm kadarıyla Hüseyin Göçek Galatasaray'lıymış. Zamanında G.Saray formasıyla çekilmiş resmi var Basketbol takımında oynamış.

Federasyon başkanı da Beşiktaşlıymış diyorlar :D

Trabzonspor
17.Nisan.2012, 00:27
Nette dolaşan resimler ilk değil.Daha önce Fener-GS maçından sonrada eklenmişti sanırım biryerlerde.Bizim hakemlerimizin hepsi İstanbuldan bir takım tutuyor bunu bilmeyen yok.Boşuna burada bu konulara girmeye gerek yok bence.

fotosuki
17.Nisan.2012, 00:33

Sağ olsun çok yardımı dokunur. :D

Ralph
Açıkçası bu adama süresiz ceza da verilse, hakemden uzaklaştırma da alsa bize bir kârı olmayacak. Bizim kaybettiğimiz puan ya da puanlar geri gelmeyecek. O yüzden verilecek ceza kulübümüz için bir önem arz etmiyor şu saatten sonra.

Nocna Mora
Yanlış okumadıysam bu hakemin yönettiği 9 Galatasaray macında Galatasaray'ın sadece 1 galibiyeti varmış. Hakeme saldırmak ne kadar da kolay gelir insanlara şaşıyorum doğrusu.. :)

RaSenGan
17.Nisan.2012, 00:35

Playoff'u koyan başkan Fenerli,şimdiki başkan Beşiktaşlı.Ama hakem Galatasaraylı olunca auuv :D

Nedvedmania
17.Nisan.2012, 00:35
Sağ olsun çok yardımı dokunur. :D

Özünde iyi bir insan aslında :D

SaLviO
17.Nisan.2012, 00:36
hakemin galatasaraylılığına kimse laf etmiyorki isyan hakemin verdiği kararlara

anil luque
17.Nisan.2012, 00:38
Yok yok şu an öyle bir psikolojiye girdiniz ki sizin Uefa kupanız var desek yokki hani nerde diyeceksiniz.

Geyiğinizi sohbet alanında çeviriniz lütfen.

RaSenGan
17.Nisan.2012, 00:41
Aydın'ın şutu 102 km hızla gitmiş.

Nedvedmania
Bu arada hakem gençliğinde gs basket takımında oynamış diye Galatasaray taraftarı olacak değil. Zamanında Emre'de, Caner'de GS forması giyiyordu.

Ralph
Hakem GS liymiş değilmiş bu önemli değil. İsterse BJK'li olsun. İyi ve tarafsız şekilde yönetmesi önemli. Taraflı olduğuna ben inanmıyorum ama maçı kaldıramadı. Vasatın da vasatıydı. Yüzüne gözüne bulaştırdı.

O değilde yarın vizem var ve benim kafa bir milyon oldu maç yüzünden. Artık sabahın köründe kalkıp çalışacağım mecbur :]

Nedvedmania
17.Nisan.2012, 00:47
A. Albayrak : Bu kadar derbiyi kaldırmaya hazır değiliz demekki. Allah yardımcımız olsun.

Nocna Mora
17.Nisan.2012, 00:51
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/04/16/melo-nun-golu-buyuk-tartisma-yaratti-2196219.Jpeg

Ofsayt olmadıgı görülüyor aslında. Yani varsa bile 10 cm. Bunu da bir yardımcı hakemin o an görmesi inanılmaz zor. Bence oynatma kararı doğru karar. Çünkü hakem tereddütte kaldıgında oynatması isteniyor diye biliyorum.

sananes
17.Nisan.2012, 00:54
burada top daha geliyor,vuruşta 34 santim olduğu digiturk tarafından tespit edildi zaten. 34 santim de az değil.

hakan769
17.Nisan.2012, 00:54
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/04/16/melo-nun-golu-buyuk-tartisma-yaratti-2196219.Jpeg

Ofsayt olmadıgı görülüyor aslında. Yani varsa bile 10 cm. Bunu da bir yardımcı hakemin o an görmesi inanılmaz zor. Bence oynatma kararı doğru karar. Çünkü hakem tereddütte kaldıgında oynatması isteniyor diye biliyorum.

35 cm miş ofsayt maratonda bi ıvır zıvır var ordan bilmişler

anil luque
17.Nisan.2012, 00:55

Taylancığım pierolar 34. santim olduğunu söylüyor.

Nocna Mora
17.Nisan.2012, 00:56
Hmm. Tamam 34 olsun farketmez, görülmesi zor sonucta. 1 saniyelik bir olay. Neyse. Bunlardan önemlisi Beşiktaş'ın kaç maç ceza alacağı. Bana kalırsa önümüzdeki sezona da yayılmalı seyircisizlik cezası. Ve saglam da bir para cezası gelmeli. Yapılanlar insanlık dışıydı.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 00:58
Bunun gibi 1000 gol verilmiştir Avrupa'da.

Ralph
17.Nisan.2012, 01:00
Bu goldeki offside pozisyonuna "olabilir böyle şeyler" diyen arkadaşları ciddi ciddi notepad'a yazıyorum. Zamanı geldiğinde itina ile kullanacağım haberiniz ola. Çok ciddiyim. :]

Alicanfmfan
17.Nisan.2012, 01:02
Pozisyon ofsayt, itiraz eden yok yani ben etmiyorum. Aynı pozisyonu ligde Egemen son dakikada Antep'e atmıştı.

Mamadou
17.Nisan.2012, 01:15

Madem bu kadar çok biliyorsunuz bir oyuncunun tek maçla değerlendirilmeyeceğini ve bir tek Fernandes'in değil takım olarak Beşiktaş'ın çok kötü oynadığını belirtseniz daha iyi olurdu. Sonuçta bu kadar karışık bir sezon geçiren takımı sayısız maçta tek başına taşıyan oyuncudan bahsediyoruz. Bir oyuncunun illa ki kötü oynadığı maçlar olacaktır.

anil luque
17.Nisan.2012, 01:16
Madem bu kadar çok biliyorsunuz bir oyuncunun tek maçla değerlendirilmeyeceğini ve bir tek Fernandes'in değil takım olarak Beşiktaş'ın çok kötü oynadığını belirtseniz daha iyi olurdu. Sonuçta bu kadar karışık bir sezon geçiren takımı sayısız maçta tek başına taşıyan oyuncudan bahsediyoruz. Bir oyuncunun illa ki kötü oynadığı maçlar olacaktır.
Nokta.....

hakan769
17.Nisan.2012, 01:16
Fernandes Beşiktaşa 4 gömlek üstün bi futbolcu. O kadar Net.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 01:28
Fernandes Beşiktaş'a 3-4 beden büyük falan değil ben bunu direk Beşiktaş'ı küçümsemek olarak algılarım. Beşiktaş'ta olan hiç bir futbolcu Beşiktaş'tan üstün değildir hatta bazı oyuncular Beşiktaş'a yakışmıyor. Quaresma'nın bu takıma zerre kadar katkısı yok yattığı yerden milyon dolarlar götürüyor istediğinde oynuyor yeniden yapılandırılmaya gitmeli Beşiktaş. Ayrıca bugün taraftarların yaptıklarından dolayı da kızmıyorum taraftara birşeyde demiyorum takımı bu hale getirenlere bir tepkiydi o içten içe taraftarın canını sıkıyor bu durum. Her insanın her takımın başına gelir bu tür durumlar

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 01:30
Fernandes Beşiktaş'a 3-4 beden büyük falan değil ben bunu direk Beşiktaş'ı küçümsemek olarak algılarım. Beşiktaş'ta olan hiç bir futbolcu Beşiktaş'tan üstün değildir hatta bazı oyuncular Beşiktaş'a yakışmıyor. Quaresma'nın bu takıma zerre kadar katkısı yok yattığı yerden milyon dolarlar götürüyor istediğinde oynuyor yeniden yapılandırılmaya gitmeli Beşiktaş. Ayrıca bugün taraftarların yaptıklarından dolayı da kızmıyorum taraftara birşeyde demiyorum takımı bu hale getirenlere bir tepkiydi o içten içe taraftarın canını sıkıyor bu durum. Her insanın her takımın başına gelir bu tür durumlar

Bu mesajdan sonra sana şunu sormak istiyorum, Felipe Melo G.Saray'dan büyük bir futbolcu mudur ? Bu yaptığı olayı affetti yönetim. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?

Deus Dominus
17.Nisan.2012, 01:31
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek derim ben :)

Fernandes konusunda da hak veriyorum ama Beşiktaş'a değil, Beşiktaş'ın şu anki kadro yapısına fazla. Çevresinde oynayan oyunculara bakınca bende çok üzülüyorum adama.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 01:33
Bu mesajdan sonra sana şunu sormak istiyorum, Felipe Melo G.Saray'dan büyük bir futbolcu mudur ? Bu yaptığı olayı affetti yönetim. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?

Tabii ki değil. Felipe Melo alındığı zaman pek olumlu bakmamıştım. Sonra takıma katkı sağlayınca çabalayınca iyi performans sergileyince sevdim Melo'yu. İyi mücadele ediyordu aldığı paranın hakkını veriyordu. Riera ile kavgasından sonra gözümden düştü Melo. Galatasaray'a yakışmayan bir futbolcu her ne kadar çok iyi bir futbolcuda olsa. Sene sonu bonservisinin alınmamasını istiyorum bende şuan yönetim sadece iyi giden bir süreci bozmamak için takımda tuttu bugün gol attıysa bile yönetimin düşüncesini değişmediğini düşünüyorum ( umuyorum )

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 01:34
Yani şu aşamada affedilmesini doğru mu karşılıyorsun ?

Ralph
17.Nisan.2012, 01:36
Eğer Melo, kadroyu bozmamak ve şampiyonlukta bir kaza olmaması için affedildiyse ve bunu da GS'liler destekliyorsa o zaman GS değerlerini hiçse sayıyorsunuz demektir. Bir insanın şerefinin sorgulanmasına benziyor bence bu.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 01:38
Yani şu aşamada affedilmesini doğru mu karşılıyorsun ?

Bu durumu iyi karşılamıyorum ben. Çünkü bir çok açıklamalar yapıldı hiç bir futbolcu Galatasaray'dan büyük değildir diye. Sabrettik, 1 değil 2 değil 3 değil 10 değil 20 değil dendi. Ve 1,5 hafta sonra ilk on birde başladı oyuncu. Yönetim tükürdüğünü yaladı bence sportif başarı öne geçmiş oldu. Galatasaray menfaatleri düşünüldüğü için olabilir ama pekte doğru olduğunu düşünmüyorum ben. Onun yerine Ceyhun oynayabilirdi bulunmaz bir hint kumaşı değil Melo. Takım arkadaşını tekme tokat dövmek ne demektir affedilecek birşey değil bu kesinlikle değil.

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 01:41
Bu durumu iyi karşılamıyorum ben. Çünkü bir çok açıklamalar yapıldı hiç bir futbolcu Galatasaray'dan büyük değildir diye. Sabrettik, 1 değil 2 değil 3 değil 10 değil 20 değil dendi. Ve 1,5 hafta sonra ilk on birde başladı oyuncu. Yönetim tükürdüğünü yaladı bence sportif başarı öne geçmiş oldu. Galatasaray menfaatleri düşünüldüğü için olabilir ama pekte doğru olduğunu düşünmüyorum ben. Onun yerine Ceyhun oynayabilirdi bulunmaz bir hint kumaşı değil Melo. Takım arkadaşını tekme tokat dövmek ne demektir affedilecek birşey değil bu kesinlikle değil.

Teşekkür ediyorum gerçekten görüşlerin benim çok hoşuma gitti bir G.Saray'lının da benim gibi düşünmesi beni sevindirdi.

Konuyu daha fazla amacından saptırmayalım.

Velhasıl kelam bu Süper Final'de ev sahipleri kaybettiği sürece bir daha maç seyredemeyecek kendi taraftarları :)

Night_Mare17
17.Nisan.2012, 01:45
Fatih Terim : Galatasaray bu olaydan güçlenerek çıkacaktır. Melo ve Riera sahada bunun nesi yanlış ki. Adam golünü de attı beraber de sevindiler.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 01:45
Rica ederim doğru olan neyse her zaman o yönden bakmaya çalışırım. Her ne kadar takımın destekçiside olsak taraftarlık yanlışları görmeyecek kadar kör etmemeli gözleri :)

İki takımıda tebrik ediyorum. Her ne kadar galibiyete pek fazla sevinmesemde zorlu deplasmandan 3 puan ile dönmek iyi oldu önümüzde ki maçlarda futbol anlamında daha iyi şeyler yapmamız dileğiyle :)

hakan769
17.Nisan.2012, 01:48
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580971_360410253994505_143288092373390_923743_1312 586040_n.jpg

not: bi taraftardan cikmamis silah polisin silahi .

ReaList
17.Nisan.2012, 01:50
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580971_360410253994505_143288092373390_923743_1312 586040_n.jpg

Arkadaş Counter ekibinden olsa gerek, 1'in 3'ünü almış sahaya atlayana sıkacak
"Counter Terorist Win" :D

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 01:50

E Polisin Silah'la gezmesinin ne sakıncası var bunu anlamadım ? Bu resmin amacı ney bu konuda ?

hakan769
17.Nisan.2012, 01:51
E Polisin Silah'la gezmesinin ne sakıncası var bunu anlamadım ? Bu resmin amacı ney bu konuda ?

Facebook'da gördüm de Beşiktaş'lılar şikayetciydi Polis nasıl Stad'da Silah çeker Diye .

El Barto
17.Nisan.2012, 01:56

8i-5fpOsmUY

perpetua
17.Nisan.2012, 02:01

Besiktas bence kotu oynamadi. Cok da cabaladi, ugrasti. Ama bu kadar oluyor.

Besiktas sezon basindan beri iyi organize olan, iyi yardimlasan takimlara karsi zorlandi cunku takimda herseyi kendi basina yapmaya calisan bir grup oyuncu var. Bir de pek becerikli olmayan bir grup oyuncu var. Herseyi kendi basina yapmaya calisanlari iyi yardimlasip kapatinca, zaten digerleri pek zorlamiyor.

Dun Fenerbahce-Trabzonspor macinda da gorduk bunu. Colman, Burak ve Alanzinho herseyi kendi baslarina yapmaya yeltenince, Fenerbahce daha iyi yardimlasarak bunlarin bireysel becerilerini gostermelerini engelledi.

Evet Fernandes cok cok yetenekli ama Fernandes etrafindaki oyunculari oynatan degil, kendi oynayan oyuncu olma pesinde. Tipki Quaresma gibi. Ben de izlemekten zevk aliyorum onu. Ama Fernandes bence maci zaten 2-0 kazanacak bir takima, maci 4-0 kazandiracak bir oyuncu. Veya senin takimin maci 0-0'a kilitleyebiliyorsa, maci lehine 1-0'a cevirecek bir oyuncu. Yani zaten iyi olan takimi daha iyi yapabilecek bir oyuncu. Vasat futbolculara lider olup onlarin daha iyi oynamasini saglayacak bir oyuncu degil. En azindan kariyerinin bu asamasinda boyle bir futbolcu degil.

William Rookwood
17.Nisan.2012, 02:05
Çok doğru bir yorum olmuş. Fernandes'in önce ki kariyerlerinde ve Türkiye'ye ilk geldiğinde bu kadar etkili değildi ben öyle hatırlıyorum. Guti daha önde basıyordu şimdi ise Guti'nin rolünü görüyor bir nevi. Daha büyük rol verildi Fernandes'e ve bu rolün altından çok iyi kalktı. Seneye takımda mutlaka olması gereken bir futbolcu.

Aydin
17.Nisan.2012, 02:07
"Kimse bilmem ne takımdan büyük değildir" lafını bilmem ama Muslera'nın ve Fernandez'in Türkiye'de en fazla 1 seneleri kaldı bence.

Night_Mare17
17.Nisan.2012, 02:07
"Kimse bilmem ne takımdan büyük değildir" lafını bilmem ama Muslera'nın ve Fernandez'in Türkiye'de en fazla 1 seneleri kaldı bence.

Muslera'nın 2 sene daha kalacğına eminim ve rekor parayla gideceğine de eminim :D

Night_Mare17
17.Nisan.2012, 02:33
Lig TV'de ayrıca golde ofsayt bayrağı kaldırmayan yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'ın, maçtan sonra naklen yayın aracına giderek pozisyonu izlediği bildirildi. Akkın'ın, "Ben Melo'nun sadece kolunun önde olduğunu gördüm, koluyla gol atamayacağı için de devam ettirdim" dediği iddia edildi.

nouma16
17.Nisan.2012, 02:41
bu taraftarı zıvanadan çıkardılar sonunda.
artık olacakların tek sorumlusu futbolu yönetenlerdir. bakın sadece beşiktaş taraftarını değil. aynı şekilde fenerbahçe ve trabzonsporlularıda birbirlerine kırdılar. aralarındaki rekabeti sarf düşmanlık olarak değiştirdiler. bunun tek amacı ceplerini para ile doldurmakdır. bakın zamanında aynısını bursaspor'la beşiktaş arasında yapmışlardı.

kalemci
17.Nisan.2012, 03:25
Fernandes'i cidden çok severim. Hatta son yıllarda Beşiktaş'ta izlemekten en keyif aldığım futbolcu ama şöyle bi gerçek var Avrupa'da özellikle Fransa liginde Fernandes stilinde bir çok futbolcu var. Taş yerinde ağırdır. Fernandes burada kralken başka bir ligde standart oyuncu konumunda.

Fransa liginde düşme potasında ki Sochaux'ta oynayan Marvin Martin, Serie A'da bu sezon düşmemeye oynayan Genoa'da ki Veloso, ayrıca Witsel, Defour bi tık önde isimler Fernandes'ten.

Milli takımda ki rakipleri ise Danny, Veloso, Moutinho, Meireles, Tiago, Ruben Miceal. Bana kalırsa bu isimlerden Ruben Miceal ve Tiago'dan iyi sadece. Ama milli takımda ki hocasının bu listede 5. veya 6. tercihi oluyor. Moutinho, Meireles ve Veloso / Ruben Miceal 4lüsünden biri sakatlanmadıkça forma bulma şansı azalıyor. Avrupa Şampiyonası'n da neler olacağını merakla bekliyorum.

byariff
17.Nisan.2012, 03:34
3"lu playoff paketi alanlarada yazik oldu gibi :D

Çarsida Monkey eboue diye bagirmis dogrumu arkadaslar ?

Nedvedmania
17.Nisan.2012, 03:57
Tribünden maymun hareketi yapan olmuş. Resmi dolanıyordu internette.

omersal
17.Nisan.2012, 09:32
Saha kapatma seyirci cezası alacak Beşiktaş güya ama asıl ceza GSye oldu..FB maçında çünkü taraftarından yoksun kalacak BJK..Para cezası vermelerini isterim ama olmaz heralde :(

Bir de bişey soracam size : Bu saha küçük müydü ? Ben her saha aynı boyutta olur sanıyodum..Kenarların dar olmasını geçtim sahada hiçbir yaratıcılık yapılmaz bu stadyumda..Anca orta-gol veya uzaktan şut olur

nannar
17.Nisan.2012, 10:56
Galatasaray kanat oyuncuyu eksiği nedeniyle oynaması gerektiği gibi oynadı ve rahat kazandı. Yan hakem ince ofsaytı göremedi belki fakat orta hakem'in Quaresma'yı atmaması çok daha bariz bir hataydı.Hüseyin Göçek maçın kontrolünü yitirdi. Oyuncuları gerdi. Bizim takımın aleyhine de kararlar verdi fakat skor avantajı bizde olunca oyuncular çok önemsemedi (selçuk'a verilen sarı kart ve Quaresma'nın atılmaması ilk aklıma gelenler). Ama tabi BJK geride ve seyircisi önünde olunca daha tepkiliydi.

Fenerbahçe'lilerin " Biz Trabzon maçındaki oyunumuzla iki takımı da çok rahat yeneriz" yorumlarını okudum. :) Ligde derbilerde bizim oyunumuz belli.Özellikle Fenerbahçe'ye karşı Arena'da oynadığımız maç ve deplasmanda ilk 15 dakika dışındaki oyunumuz da ortada. Dün Beşiktaş'ın bizi yeneceğini düşünenlerin hevesi nasıl kursaklarında kaldıysa Allah'ın izniyle gelecek hafta da Fenerbahçe'nin ümitlerini sona erdireceğiz ve sonuna kadar hak ettiğimiz şampiyonluk yolunca çok ama çok büyük bir adım atacağız. Fatih Terim oyunu çok iyi okuyor. Neyi ne zaman yapacağını biliyor. Dün 2. yarı sırf pozisyon vermemek için oynadı ve başardı. Fenerbahçe maçında ilk 30 dakikada maçı koparırız gibime geliyor

ommix
17.Nisan.2012, 11:53

Polis taraftarı kovalarken belinden düşmüş silah.Silah çekme olayı yok

omersal
17.Nisan.2012, 12:04
Galatasaray kanat oyuncuyu eksiği nedeniyle oynaması gerektiği gibi oynadı ve rahat kazandı. Yan hakem ince ofsaytı göremedi belki fakat orta hakem'in Quaresma'yı atmaması çok daha bariz bir hataydı.Hüseyin Göçek maçın kontrolünü yitirdi. Oyuncuları gerdi. Bizim takımın aleyhine de kararlar verdi fakat skor avantajı bizde olunca oyuncular çok önemsemedi (selçuk'a verilen sarı kart ve Quaresma'nın atılmaması ilk aklıma gelenler). Ama tabi BJK geride ve seyircisi önünde olunca daha tepkiliydi.

Fenerbahçe'lilerin " Biz Trabzon maçındaki oyunumuzla iki takımı da çok rahat yeneriz" yorumlarını okudum. :) Ligde derbilerde bizim oyunumuz belli.Özellikle Fenerbahçe'ye karşı Arena'da oynadığımız maç ve deplasmanda ilk 15 dakika dışındaki oyunumuz da ortada. Dün Beşiktaş'ın bizi yeneceğini düşünenlerin hevesi nasıl kursaklarında kaldıysa Allah'ın izniyle gelecek hafta da Fenerbahçe'nin ümitlerini sona erdireceğiz ve sonuna kadar hak ettiğimiz şampiyonluk yolunca çok ama çok büyük bir adım atacağız. Fatih Terim oyunu çok iyi okuyor. Neyi ne zaman yapacağını biliyor. Dün 2. yarı sırf pozisyon vermemek için oynadı ve başardı. Fenerbahçe maçında ilk 30 dakikada maçı koparırız gibime geliyor

Aynen katılıyorum hocam.GSnin bi ofsayttan golünü verdi diye adam GSli oldu ama GS aleyhine de çok hatası olduğunu görmemek için kör olmak lazım.

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 12:10
Zaten sorun orada alevleniyor Ömer.

Biz hiçbir zaman daha doğrusu ben kendi adıma konuşayım, yanlı kararlara karşıyım. Maç içerisinde Beşiktaş'a da Galatasaray'a da lehte ve alehte kararlar çaldı ama neden böyle olsun ki. Kimin lehine veya alehineyse o yönde karar verilsin. Orada ofsayttan golü verdiği için Quaresma'ya neden kırmızı vermesin vs vs...

ommix
17.Nisan.2012, 12:11
Bence bütün maçı hakemin üstüne yıkmak GS'nin emeğine haksızlık olur.Gol ofsayt tamam ama çok net bi ofsayt değil kılpayı ofsayt hakemlerde insan sonuçta ve anlık bi olayı yakalayamamış olabilir çok doğal.Eğer Fernandes ilk yarıdaki pozisyonda Q7'ye pası verse belkide şu anda çok başka şeyler konuşacaktık.Bence GS çok iyi oynamamasına rağmen doğru oynayarak tam deplasman takımı gibi oynayarak kazandı.BJK ilk yarıda girdiği pozisyonları atsa maçı alabilirdi.

Bekq
17.Nisan.2012, 12:13
Bence bütün maçı hakemin üstüne yıkmak GS'nin emeğine haksızlık olur.Gol ofsayt tamam ama çok net bi ofsayt değil kılpayı ofsayt hakemlerde insan sonuçta ve anlık bi olayı yakalayamamış olabilir çok doğal.Eğer Fernandes ilk yarıdaki pozisyonda Q7'ye pası verse belkide şu anda çok başka şeyler konuşacaktık.Bence GS çok iyi oynamamasına rağmen doğru oynayarak tam deplasman takımı gibi oynayarak kazandı.BJK ilk yarıda girdiği pozisyonları atsa maçı alabilirdi.

O pozisyonda Fernandes kafasını kaldırıp gördü ama atmadı. Bence bilerek atmak istemedi. Dikkat ettiysen pozisyon sonunda ne Fernandes özür diledi, ne de Quaresma tepki gösterdi.

Corpus
17.Nisan.2012, 12:13
Hüseyin "Göçtü" :n:

omersal
17.Nisan.2012, 12:19
Zaten sorun orada alevleniyor Ömer.

Biz hiçbir zaman daha doğrusu ben kendi adıma konuşayım, yanlı kararlara karşıyım. Maç içerisinde Beşiktaş'a da Galatasaray'a da lehte ve alehte kararlar çaldı ama neden böyle olsun ki. Kimin lehine veya alehineyse o yönde karar verilsin. Orada ofsayttan golü verdiği için Quaresma'ya neden kırmızı vermesin vs vs...

Aynen öyle..Hakemi GSliler bile beğenmemiş(ben beğenmedim şahsen) , BJKlilerin hakem yüzünden yenildik demelerine karşı söylüyorum bunu..Maç 1-1 falan olsa anlarım da adamları..Ofsayt olmasa yenerdik falan derlerdi 1-1 olsaydı ama 2-0lık maçı buna bağlamak yanlış geliyor bana..

ommix
17.Nisan.2012, 12:28
Burda hakemleri tartışıyoruzda bütün hakemler elbet bir takımı tutuyor bunun önüne kimse geçemez.Burda iş hakemlerin vicdanına kalmış.O hakem formasını üstüne geçirdiğinde tarafsız olması lazım.Bunuda onlara öğretecek olan MHK'dir.Yoksa hiçmi Fenerli,Beşiktaşlı hakem yok elbette var ama önemli olan bunu o hakem formasını giydiğinde aklından çıkarmaktır.Ama biz art niyet aradıkça bu iş bitmez sonsuza dek sürer

Bekq
17.Nisan.2012, 12:44
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/527433_10150804085605269_218864095268_12406532_148 4008125_n.jpg

Şöyle bir resim var. Devrenin ilk yarısında Eboue'ye ırkçılık yapıldığını söylediğimde yok öyle bir şey demişlerdi. Şimdide tekrarlamışlar.

Emre konusunu sayfalarca tartışan Galatasaray'lı arkadaşlar bu konuyu neden 2. plana attı?

omersal
17.Nisan.2012, 12:54
Ama olur böyle şeyler BJK gibi bi olayla yaygara koparmaya gerek yok :)

DisCo
17.Nisan.2012, 13:38
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/527433_10150804085605269_218864095268_12406532_148 4008125_n.jpg

Şöyle bir resim var. Devrenin ilk yarısında Eboue'ye ırkçılık yapıldığını söylediğimde yok öyle bir şey demişlerdi. Şimdide tekrarlamışlar.

Emre konusunu sayfalarca tartışan Galatasaray'lı arkadaşlar bu konuyu neden 2. plana attı?

Öncelikle bu işin Galatasaray'lısı başka takımlısı olmaz. Zaten problem bu anlayıştan kaynaklanıyor. Melo'nun yaptıkları "bu adamın böyle olduğu zaten bilinerek alındı" diye tartışılıyor. Emre'nin yaptıkları "adam çok hırslı abi, birde öfke kontrolü yapamıyor" diye tartışılıyor. Beşiktaş taraftarı saldırıyor "hakem gerdi, hele sen o stadta ol anlarsın" diye tartışılıyor. Ben bunları duyunca Melo, Riera'yı komaya sokmakta ne kadar haklıymış, Emre'nin saha için tavırları ne doğruymuş, Beşiktaş taraftarı son dakikaya kadar dayanmış ne mübarek taraftarmış diyorum.

Halbuki bunlara bahane bulmadan, renk kavramına girmeden herkes tepki koyarsa bak bakalım bir daha yapan çıkıyor mu?

Beşiktaş taraftarına gelince ilk devre oynanan maçtada ağır eleştirmiştim. Van depremi için yapılan etkinliklerle, nükleerdi, şiddete hayırdı gibi konularla şov yapacağınıza önce küfür etmeyin, sahaya bir şey atmayın demiştim. Tepki gelmişti.

Ben elbetteki Beşiktaş taraftarının bu duyarlılığından ötürü gurur duyarım. Kitlesel mesajlar daha etkilidir ama ben şiddete hayır dedikten sonra şiddetin kralını yaparsam bu işte bir terslik vardır. İnsana, önce şiddeti yapma senin şiddete vereceğin tepki eksik kalsın derler.

Sonrada bir kişinin yaptığı maymun hareketi tüm taraftara bağlanamaz deniyor. Niye belli bir grubun açtığı No Racism pankartını tüm taraftara bağlıyoruz ama.

Sonuç bu kadar tantanayı yapan herkes eminim ki yine serbest kaldı. Beşiktaş taraftarı yine ırkçılık karşıtıdır. Bir dev derbide, bir İngiliz takımı maçında pankart açarlar iş tatlıya bağlanır.

KanaKe
17.Nisan.2012, 13:39
Hüseyin Göçek sırf o fotoğraftan sonra, Galatasaraylı olmadığını kanıtlamak için kaç maçımızı katlettiğinide araştırsanız çok iyi olacak.

fb ile bjk nin kac macini katletti? galatasarayli olabilir ona birsey demiyoruz fakat galatasray bjk ve fb maclarina verilmesin ozaman.. anadolu maclarini yönetsin.

nannar
17.Nisan.2012, 14:09
BU SEZON Tüm hakemler Galatasaray'lı, Federasyon da Galatasaray'lı, daha doğrusu hükümet Galatasaray'lı.Ama geçen yıl hepsi Fenerbahçe'li oldukları için FB 17 maçta 16 galibiyet alırken biz küme düşmeye oynadık.Bu sezon hepsi topluca takım değiştirdi ve biz en yakına 9 puan fark attık :)

BaFraLı
17.Nisan.2012, 14:17
Beşiktaş taraftarı çok sevdiğim taraftar grupları arasındaydı benim. Galatasaray'lı olmama rağmen sırf bazı Beşiktaş maçlarını taraftar grubundan dolayı izlemişliğim var.

Yanlız dün yapılanlar çok kötüydü. Hakem kötü performans sergiledi. Yanlız Sabri tutmasa adam Eboue'ye saldırıyordu resmen. Hilbert'in hakeme top atması da hiç hoş değildi. 2.sarıdan kırmızı kart çok doğru.

Aydın'ın golü harika bir gol. Çok güzel atmış. Sonuç olarak tebrikler Galatasaray. Ama maçtan çok sahaya girenler,ırkçı hareketler maça damga vurmuş.

kalemci
17.Nisan.2012, 14:24
Öncelikle pankart farklı bi kültür. Tüm taraftar grbunu bağlar, tüm taraftarları demiyorum yalnız pankartı açan grubun sorumluluğunda.

O hareketi yapan taraftarın densizliğinden başka bir şey değil bu. Ama dün de dedim hala diyorum hırsızın hiç mi suçu yok. Niye Elmander, Selçuk, Semih hatta Necati değil de hep aynı isimler tepki çekiyor genel anlamda Türkiye'de ki stadlarda. Eboue ve Melo. Ben daha kimsenin Ujfa'ya sövdüğünü görmedim.

1-2 densizin yaptığından kulüp asla sorumlu tutulamaz. Emre yaptı yapmadı ama Fener yapmadı yada Galatasaray Baros'u aldı diye ırkçı bi takım mı oldu. Tabi ki hayır.

Bu arada futbolumuzda nur topu gibi ırkçılık tartışmamız oldu :n: Tek eksiğimiz buydu vallahi. Mumu diktik.

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 14:36
Beşiktaş taraftarı çok sevdiğim taraftar grupları arasındaydı benim. Galatasaray'lı olmama rağmen sırf bazı Beşiktaş maçlarını taraftar grubundan dolayı izlemişliğim var.

Yanlız dün yapılanlar çok kötüydü. Hakem kötü performans sergiledi. Yanlız Sabri tutmasa adam Eboue'ye saldırıyordu resmen. Hilbert'in hakeme top atması da hiç hoş değildi. 2.sarıdan kırmızı kart çok doğru.

Aydın'ın golü harika bir gol. Çok güzel atmış. Sonuç olarak tebrikler Galatasaray. Ama maçtan çok sahaya girenler,ırkçı hareketler maça damga vurmuş.

Öyle bir demişsin ki Hilbert topu büyük bir hırsla yan hakeme doğru fırlattı zanneder.

Hakemin kararını beğenmedi ve bana göre çok çok yavaş bir şekilde yan hakeme doğru verdi.

Ha tepki mi tepki, ama böyle bir ortamda yapılmaması gerekiyordu.

byariff
17.Nisan.2012, 14:37
hic gulecegim yoktu.

BJK-GS derbisinde sahaya giren 4 kişinin, emniyette 'Biz sahaya girmedik,itilince düştük' şeklinde ifade verdikleri öğrenildi

hthttp://www.cnnturk.com/2012/spor/futbol/04/17/tribunden.dusmusler/657557.0/index.html

SaLviO
17.Nisan.2012, 14:41
Lig TV'de yayınlanan Maraton programında Şansal Büyüka, Baki Tuncay Akkın'ın maçtan sonra yayıncı kuruluşun canlı yayın aracına gittiğini ve gol pozisyonunu tekrar izlediğini açıkladı. Büyüka, Akkın'ın "Ben Melo'nun sadece kolunu ileride gördüm, vücudunu görmedim. Kolla da gol atılamayacağı için golü geçerli saydım" diyerek pozisyonla ilgili eleştirilere yanıt verdiğini söyledi.

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 14:44
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/545884_360951320607065_143288092373390_924335_6980 48464_n.jpg

Maçtan sonra Çarşı'dan resim çalışması.

World Hollow o1
17.Nisan.2012, 14:53
Taraftar dediğin böyle olacak ya.!

Corpus
17.Nisan.2012, 14:54
hic gulecegim yoktu.

BJK-GS derbisinde sahaya giren 4 kişinin, emniyette 'Biz sahaya girmedik,itilince düştük' şeklinde ifade verdikleri öğrenildi

hthttp://www.cnnturk.com/2012/spor/futbol/04/17/tribunden.dusmusler/657557.0/index.html

Girmişken de koşmuşturlar anı olsun diyerekten :D Ama yaratıcı ifade olmuş

Ralph
17.Nisan.2012, 15:02
Başta şunu söylemek istiyorum, bende çoğu kişi gibi futbolda şiddete, küfüre, ırkçılağa vs şeylere karşıyım. Özellikle bu sezon Beşiktaş taraftarından küfür duymaktan illallah ettim. Hatta dün seyirci olmaktan çıktıklarını yazdım buraya. Aradan bir gün geçti ve olay yavaş yavaş soğumaya başladı. Şimdi daha sakin yazıyorum

İlk olarak sözüm dün ve bugün Beşiktaş'ı ve taraftarını eleştirenlere olacak. Bu diyeceklerim kesinlikle yapılan şeyleri savunduğumdan değil. Beşiktaş uzun bir süredir güzel ve göze hoş bir futbola hasret. Taraftarından tutun yöneticilerine kadar herkes bundan şikayetçi. İşte arada 1-2 oyuncu oluyor (Fernandes gibi) iki güzel hareket yapıyor ve bununla mutlu oluyoruz bir şekilde. Acı ama gerçek bu. Ben örneğin bazen Fenerbahçe maçlarını zevk için seyrediyorum. Hani her zaman olmasa da Fenerbahçe'nin takım oyunu oynadığı maçlardan zevk almışımdır ve bir çok Beşiktaş maçına oranla daha sarmıştır beni maça. Barcelona maçlarını söylemiyorum bile zaten. Yani demek istediğim uzun zamandır hasret kaldığımız bir Beşiktaş var 2002'den beri. O Lucescu zamanında paslaşmalar, verkaçlar, şutlar, yardımlaşmalar nerede? Bunlar birikti birikti ve dün gece patlak verdi hakemin yardımıyla. Tabi bir de yıllardır hakemlerden çektiğimiz çileler var. Sezonun başında hakemlerden dolayı yapılan bir hata ve kaybedilen bir maç bütün sezonu etkiler. Belki o maçı alsak ikinci maça daha moralli çıkacağız fakat tam tersi bir durum oluşabiliyor. Bunları mazeret olarak söylemiyorum. Takım yapılaşmasında da sorunlarımız var bizim. Bir kere Demirören'in yıllardır yaptığı saçma sapan gereksiz transferler var ortada. Şöyle bir örnek vereyim; bir ilişki içerisindesiniz ve yıllardır her sorunu içinize atıyorsunuz, sonra bir küçük tartışma kocaman bir kavgaya dönüşüyor. Bu olayı ben buna benzetiyorum.

Söylemek istediğim şey, Beşiktaş taraftarını bu kadar kolay eleştirmeye kimsenin hakkı yok. "Çarşı kendini belli etti", "bunlarda kimmiş yahu", "güya türkiyenin en iyi taraftarıydınız" gibi sözler afedersiniz ama bana çok boş geliyor şu anda. Ben bile şu an dünkü söylediklerim için utandım kendimden.

Bu taraftar yıllardır bir şeyleri içinde biriktiriyor. Yukarıda saydığım yığınla nedenden dolayı patlak veren bir süreç bu. Bu taraftarın kocaman bir yüreği, kocaman bir sabrı ve azmi var. Yabana atılacak cinsten değil. Bu taraftar yıllardır istediği oyunu sahada görememesine ve isyan etmesine rağmen sesini çıkarmamış ve isyanını yaptığı bestelere yazmıştır. Bu besteler her maçta dakikalarca söyleniyor. Bunu başka hangi taraftar yapıyor? Renkler farketmez, belki de büyük ya da küçük diğer takımlar bizim geçtiğimiz süreçlerden geçseydi daha fazlasını yaparlardı. Kesin konuşmuyorum, belki de daha sabırlı olurlardı orasını bilemem ama bu taraftar basite alınacak bir taraftar değil. Bu sebeple eleştirirken biraz daha düşünelim bunları. Tekrar söylüyorum, bu dediklerimi dünkü olayları savunduğum için söylemiyorum.

Son olarak söylemek istediğim bir şey var ki o da şudur; Beşiktaş'ı tutmak her babayiğidin harcı değildir, sabır ister, sabır ister ve sabır ister. Allah bize bu sabrı gani gani versin inşallah. Sözlerim bu kadar.

ThersoN
17.Nisan.2012, 15:29

Bu ülkede herkes 4 büyük takımdan birine hayatının belli evrelerinde illaki gönül vermiştir. Sonuçta futbolu yönetenlerde futbolun içinden gelecekse illaki bir camianın içinden gelmiş olması kadar doğal birşey yok o yüzden kim hangi takımlıymış gibi salak saçma tartışmalar yapmayalım bize yakışmıyor.

BaFraLı
17.Nisan.2012, 15:46
Öyle bir demişsin ki Hilbert topu büyük bir hırsla yan hakeme doğru fırlattı zanneder.

Hakemin kararını beğenmedi ve bana göre çok çok yavaş bir şekilde yan hakeme doğru verdi.

Ha tepki mi tepki, ama böyle bir ortamda yapılmaması gerekiyordu.

İyi de abi hakemin tek doğru kararı bu neredeyse. %100 Sarı 2.sarı kart bence, onu demek istedim ben.

Trabzonspor
17.Nisan.2012, 15:53
O konuda bende hakemlerimizi anlamıyorum.Ellerindeki gücü kullanamıyorlar.Kendilerine saygı duyması gerek sahadaki oyuncuların.

Bizim Galatasaray ile maçımızda GS'li oyuncu tutup kolundan çekti Cüneyt Çakırı ama bir kart gösteremedi.Bu maçta hakeme topu vuruyorsun 1 metreden yine kart yok.Hakem disiplini sağlamak istiyorsa bunları cezalandırmalı ama bizim hakemlerimiz takımların isimlerine göre hareket ettikleri için bunlar oluyor işte.Arda zamanında hakemlere neler yapardı hep es geöilirdi.Es geçersen sonra tepene çıkarlar.

DisCo
17.Nisan.2012, 16:01
Kendilerine saygı duyması gerek sahadaki oyuncuların.

Her zaman söylediğim bir laftır; baş ne ise ayaklar odur.

Bugüne kadar başa gelen federasyon başkanlarının saygınlığı bulunmuyor, onun kat kat altındaki hakemlere mi saygı duyulacak.

kalemci
17.Nisan.2012, 16:02
Hasan Doğan'ı özlem ile anıyoruz.

RaSenGan
17.Nisan.2012, 17:45
Hüseyin Göçek hatalar yapmış olabilir ama bunun Galatasaraylı olmasıyla bir alakası olduğunu hiç zannetmiyorum.Beşiktaş tribünleri değil miydi Beşiktaş'ın çocuğu Fırat Aydınus diye bağıran ? Fırat Aydınus hiç mi Beşiktaş lehine veya alehine kararlar vermedi.Hakemin hatalarını takımına bağlamamak gerek.Adam profesyonel olarak işini yapıyor.Kaldı ki ofsaytı göremeyen o değil.Taç olmayan topa taç diyen o değil.Quaresma'ya kırmızı vermeyen ise Hüseyin Göçek.Galatasaray lehine birçok hatalı karar vermiş olabilir ama bunun tuttuğu takım için yapmış olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum.Hakemler genel olarak kötüydü.Sahadaki tüm hakemler de Galatasaraylı değildi herhalde ? Hakemin üzerine fazla gidiliyor.Hatalı varsa böyle kritik maçlarda derbi tecrübesi çok çok az olan hakemi atayan MHK'dır.Buyrun bir de istatistik paylaşayım son olarak.

https://twitter.com/#!/Adoniese/status/192198625881894912/photo/1

Fearless Coward
17.Nisan.2012, 17:48
Aygün'ün paylaştığı ss'den sonra konuşmaya bile gerek yok her şey ortada...

LaigLeNoiR
17.Nisan.2012, 17:55
Burdan şu sonuç mu çıkıyor.

Bir hakem düşünün X takımının 10 tane maçını yönetmiş ve X takımı 10 maçta da yenilmiş.

11.Maçta yine aynı hakem X takımının maçına çıkıyor ve eyyam yaparak maçı X takımına kazandırtıyor.

Bu tamamen normal öyle mi ?

Öte yandan şunu da söyleyeyim Hakem G.Saray'lı derken de Hakem hataları var derken de asla hakem yüzünden yenildik demiyorum ama saydığım gerçeklerde değişmiyor.

footballer33
17.Nisan.2012, 17:56
O ssye karşılık ben de bunu paylaşırım o zaman:

http://static.haberdesin.com/sites/default/files/huseyin_gocek.jpg

Maçtan önce de yazmıştım, hakem ataması berbat diye. Çok yanlış bir karardı diye. Kim olursa olsun böyle bir atamaya karşı çıkar, çıkmalı zaten; tabii olaya tarafsız bakanlar. Gözünü fanatizm bürümüşler değil.

Ek olarak; çArşı'ya dil uzatanlar, dün gece yaşananların yılların birikimi olduğunu da unutmasınlar. Bir gecede yaşanan şeyler değildi olanlar. Hiçbirimiz tasvip edemeyiz tabii, fakat o insanların o maç anındaki psikolojiyle yaptıkları da unutulmamalı. Ben bile binlerce kilometre uzaktan dellendim, sinirimden ve hırsımdan kendi kendimi yedim. Diğer takım taraftarları sanki melekmiş gibi çArşıya dil uzatmasın. Ahmet'in(kalemci) yazdıklarını okusunlar.

Maç ilgili, şahsi cevap hakkım doğmadıkça başka da bir şey yazmayacağım. Sağlıcakla kalın.

ommix
17.Nisan.2012, 17:58
Biz burda durdurarak oynatarak ofsayt olup olmadığına karar veremiyoruz yardımcı hakem saniyelik hatta saliselik bi anda bunu görmeye çalışıyor.Yapmayın Allah aşkına sahada kim nasıl oynamış bunu tartışacağımıza saniyelik pozisyonu tartışıyoruz.Hakem ofsayt olarak görse kaldırır bayrağı bu kadar tepki çekeceğini bile bile bilerek hata yapmaz.Hakem hatası olmadıktan sonra zaten futbolun heyecanı kalmaz.Ama biz bu olayları çok büyütüyoruz.

eng1n
17.Nisan.2012, 18:04
herkes Hüseyin Göçek'e kızıyor da bence Hüseyin Göçek suçsuz çünkü bu adam bugüne kadar yönettiği çoğu maçta böyle hatalar yaptı bu sezon da hakem olarak çok iyi bir performans göstermedi. Neye göre Hüseyin Göçek'i böyle gergin bir maça atadı MHK onu anlamadım ben.

barahir
17.Nisan.2012, 18:06
Biz burda durdurarak oynatarak ofsayt olup olmadığına karar veremiyoruz yardımcı hakem saniyelik hatta saliselik bi anda bunu görmeye çalışıyor.Yapmayın Allah aşkına sahada kim nasıl oynamış bunu tartışacağımıza saniyelik pozisyonu tartışıyoruz.Hakem ofsayt olarak görse kaldırır bayrağı bu kadar tepki çekeceğini bile bile bilerek hata yapmaz.Hakem hatası olmadıktan sonra zaten futbolun heyecanı kalmaz.Ama biz bu olayları çok büyütüyoruz.

Hayır kardeşim o işler artık milimetrelik değil.. Melon en az 30 cm ilerde.. Hadi göremedin tamam..

Peki ikinci yarıda bundan daha kritik bir ofsaytı yakaladı ve atağı kesti.. Onu gören bu pozisyonu kesin görür.. Göremiyorsa sıkıntı vardır hakemde..

sananes
17.Nisan.2012, 18:08
Geçen sene trabzon'daki trabzonspor-fenerbahçe maçını yöneten hakem amasyalı'dır ve fanatik fenerbahçeli olduğu bilinir. ama o maçta mert'in kurtardığı penaltıda faul'un f'si yokken yanlış karar verip az daha bizi şampiyonluktan edecek kişi olacaktı.Kıstas paylaştığınız saçma istatistik mi? Onu hazırlayan adamlara soruyorum bu sene Hüseyin Göçek'in yönettiği hangi Galatasaray maçında Galatasaray puan kaybetti?

DisCo
17.Nisan.2012, 18:17
Beşiktaş tarafı önce şapkasını önüne koymalı. Galatasaray'ın puanını bırakın yarı yarıya düşürmeyi 5'e bölsen yine de Beşiktaş'ın önünde yer alıyor. Bu duruma karşı oluşacak tepkileri haliyle bir yere yönlendirmek lazımdı. Biçilmiş kaftan Hüseyin Göçek.

Galatasaray forması ile çekilmiş fotoğrafı var, geçmişte hatalı kararları var, üstüne maçı katletmiş...

Kimse demiyor ki bu hakem müthiş maç yönetti. Kimse demiyor ki gol ofsayt değildi. Kimse demiyor ki Galatasaray müthiş oynadı da yendi. Gönül isterdi ki bu hata olmadan kazanalım.

Tüm bunlar yine de yapılanları haklı göstermiyor. Neticede biz mahkeme yargılaması yapmıyoruz. İşte karımı kestim çünkü erkekliğime laf etmişti diye tahrikten indirim yapalım. Biz yanlış olanı konuşuyoruz. Yoksa elbetteki hakem hataları insanları kızdırmış, oyuncuların hareketleri tahrik etmiştir.

kalemci
17.Nisan.2012, 18:20
Kimse demiyor ki bu hakem müthiş maç yönetti. Kimse demiyor ki gol ofsayt değildi. Kimse demiyor ki Galatasaray müthiş oynadı da yendi.

Sen yüzde 10'luk dilime giriyorsun Disko. Geri kalanı aksini iddia ediyor ne yazık ki.

anil luque
17.Nisan.2012, 18:22
Beşiktaş tarafı önce şapkasını önüne koymalı. Galatasaray'ın puanını bırakın yarı yarıya düşürmeyi 5'e bölsen yine de Beşiktaş'ın önünde yer alıyor. Bu duruma karşı oluşacak tepkileri haliyle bir yere yönlendirmek lazımdı. Biçilmiş kaftan Hüseyin Göçek.

Galatasaray forması ile çekilmiş fotoğrafı var, geçmişte hatalı kararları var, üstüne maçı katletmiş...

Kimse demiyor ki bu hakem müthiş maç yönetti. Kimse demiyor ki gol ofsayt değildi. Kimse demiyor ki Galatasaray müthiş oynadı da yendi. Gönül isterdi ki bu hata olmadan kazanalım.

Tüm bunlar yine de yapılanları haklı göstermiyor. Neticede biz mahkeme yargılaması yapmıyoruz. İşte karımı kestim çünkü erkekliğime laf etmişti diye tahrikten indirim yapalım. Biz yanlış olanı konuşuyoruz. Yoksa elbetteki hakem hataları insanları kızdırmış, oyuncuların hareketleri tahrik etmiştir.
Burak abi Beşiktaş taraftarının hiçbir zaman yenilgiyi hakeme bağlamak veyahut ne bileyim senin dediğin gibi yarıştan kopmuşluğun acısını hakemden vs'den çıkarmak gibi bir niyeti olmamıştır olmayacaktır. Bu konuda hemfikir olursak daha sağlıklı tartışma ortamı yaratabilriiz. Yenilgiden şikayet edecek , hakeme bağlayacak adam bizim oyuncumuzu atamayan hakeme Eyyamcı ! diye bağırmaz. Bu kadar basit.

ommix
17.Nisan.2012, 18:22
Hayır kardeşim o işler artık milimetrelik değil.. Melon en az 30 cm ilerde.. Hadi göremedin tamam..

Peki ikinci yarıda bundan daha kritik bir ofsaytı yakaladı ve atağı kesti.. Onu gören bu pozisyonu kesin görür.. Göremiyorsa sıkıntı vardır hakemde..

Bak işte ne güzel yakalamış ofsaytı helal o zaman.Benim anlatamadığım şey her insanın hata yapabileceği ama bunu kabullenemiyoruz ve başka yerlere çekiyoruz.Bunda kasıt aramak mantıksız geliyor bana.Bende çalışıyorum ve benimde yaptığım işlerde hatam oluyor.O anlık bir durum.Zaten bu hakemler hatasız maç yönetse ŞL'de,dünya kupasında maç yönetirler.Hakem hatasını bir suç olarak değil de futbolun bir parçası olarak görmezsek futbolumuz gelişmez.

DisCo
17.Nisan.2012, 18:37
Burak abi Beşiktaş taraftarının hiçbir zaman yenilgiyi hakeme bağlamak veyahut ne bileyim senin dediğin gibi yarıştan kopmuşluğun acısını hakemden vs'den çıkarmak gibi bir niyeti olmamıştır olmayacaktır. Bu konuda hemfikir olursak daha sağlıklı tartışma ortamı yaratabilriiz. Yenilgiden şikayet edecek , hakeme bağlayacak adam bizim oyuncumuzu atamayan hakeme Eyyamcı ! diye bağırmaz. Bu kadar basit.

Hakem hatasını karşılıklı konuşabiliriz hatta Melo'nun pozisyonuna daha doğru açıdan olacak şekilde çizgi ayarlayabilirim ve bunun üzerinden tartışabiliriz. Tüm pozisyonları tek tek tartışıp hakemin hatalarını belirleyebiliriz hatta belki bilmediğimiz kuralları öğrenir, öğretiriz. Bunlar çok çok ayrı noktalardır.

Eboue'nin derdini yine beraber konuşabiliriz. Amacım cisim yememekse ilk hedefim oradan uzaklaşmak olmalıdır. 2 cisim yer hızla tacı atarım. Orada ah taş geliyor, bakın tacı atamıyorm dersen atılan cisim 5 ken 20 olur. Artık ne zaman top sana gelse sen saha kenarına gelsen tepki de yersin, cisimde yersin. Bunlarda çok çok ayrı noktalardır.

Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın sezon boyu durumlarını, bu maçtaki durumlarını kritik yapabiliriz. Bunlarda çok ayrı noktalardır.

Beşiktaş taraftarının sahaya atlaması, yaptığı diğer olumsuz şeyleride ayrı ayrı konuşuruz. Bunlarda çok farklıdır.

Hakem hakkımızı yedi, Eboue tahrik etti, Galatasaray'da berbat oynadığı halde kazandı. Tabi ki seyirci tahrik olacak tabi ki taşkınlık yapacak dediğimizde bu olmaz. Bir de bunun sonuna sakın sakın ben bunları savunduğum için söylemiyorum dersem hiç olmaz. Çünkü açıkça yapılana bir neden buluyorsam savunuyorumdur.

Görüşlere saygılıyım ama görüşler yanlışı göstermediği sürece... Sahaya atlayan adamı emniyet bırakıyor, arkadaşları sen ne yaptın demiyor, fanatik kalemler helal koçum diyor, biz burada elbette tahrik ederlerse bunlar olur diyoruz = bu adam bir sonraki maçta yine sahaya atlıyor.

Çünkü teşvik ediyoruz.

Bunların haricinde Beşiktaş taraftarı hakeme yüklenmek adına Kırmızı Kırmızı demiştir. Değerlendirirken şartlarıda göz önüne almamız lazım. Ben başka maçlarda hakemlere bu kadar yardımcı olduklarını görmedim. Hakemi yakalamışken iyice ezme noktasına getirdiler. Hatta Ernst bile hakeme bu manada tavır koydu ve bize değil onlara ver dedi, kart görmedi. Bana kalırsa dün gece Hüseyin Göçek'in son maçıydı. Bu süreçten sonra hakemliği bırakması lazım çünkü otoritesi, her şeyi yerle bir oldu.

eng1n
17.Nisan.2012, 19:44
Beşiktaş seyircisini de bilinçli olmaya davet ediyorum. Madem sahaya atlayacaksın, oyuncuyu koşarak yakalamaya çalışacaksın neden yumurta topuk giyiyorsun. O ayakkabıyı giyersen tabi en küçük temasta düşersin.

SaLviO
17.Nisan.2012, 19:46
şu gole hala ofsayt değilmi diyosunuz arkadaşlar yapmayın etmeyin :D

Gncl1905
17.Nisan.2012, 20:51
Bir başlıkta Emre bir başlıkta ofsayt :)

Yine derbi konusu çok geç açılır hatta açılmaz bile belki :D

nouma16
17.Nisan.2012, 21:06
ceza 3 maç seyircisiz sahada olmalı.
diyarbakır-bursa maçında daha feci olaylar oldu ama onların aldığı ceza buydu. daha fazla ceza gelirse tarafsız olur.

kalemci
17.Nisan.2012, 21:36
Beşiktaş Cimbom maçı, üstte ki silinen mesajlarda bir tane Beşiktaşlı yok. Sonra yok efendim ırkçısınız, yok efendim asabisiniz, küfürbazsınız demeyin. :p :n:

Facx
17.Nisan.2012, 22:08
Beşiktaş Cimbom maçı, üstte ki silinen mesajlarda bir tane Beşiktaşlı yok. Sonra yok efendim ırkçısınız, yok efendim asabisiniz, küfürbazsınız demeyin. :p :n:

fenerlileride say bence :icon_surprised:

fotosuki
17.Nisan.2012, 22:29
Beşiktaş seyircisini de bilinçli olmaya davet ediyorum. Madem sahaya atlayacaksın, oyuncuyu koşarak yakalamaya çalışacaksın neden yumurta topuk giyiyorsun. O ayakkabıyı giyersen tabi en küçük temasta düşersin.

Sabri'nin müdahalesini de es geçmeyelim. :D

RaSenGan
17.Nisan.2012, 22:32
Onu bunu bırakın da bu Fernandes'in sakalı çok acayip değil mi :D Çok tuhaf geliyor bana böyle yumak yumak sakalı :D

perpetua
18.Nisan.2012, 02:36

Ben elimi actigimda bas parmagimin ucundan, serce parmagimin ucuna kadar mesafe 25cm. Yani ofsayt pozisyonu asagi yukari (34cm olarak olculdugu yazilmisti daha once) bir karis arti 4 parmak.

Hakem 2 metrelik ofsayt'i kacirirsa hep beraber tepki verelim. Ama topu topu 35 cm'den bahsediyoruz. Bir pozisyonda bu kadarlik farki kacirmak bu kadar buyuk sorunsa, zaten saha kenarlarina insan degil, robot yerlestirelim bitsin mesele. Ama o robotu ureten, programlayan kisinin de tuttugu takim sorgulanir herhalde.

Inan ki Fernandes'in bombos durumda ve bariz bir gol sansina girebilecek durumda olan Quaresma'yi gormemesi, hakemin kacirdigi 35 cm'den cok cok daha buyuk bir hata. Koskoca Besiktas'in orta sahasinda (hatta butun kadrosunda) sadece bir tane pas atabilen oyuncusunun olmasi daha da buyuk hata. Bir suru para harcayip, bir gol yiyince kirilacak, baskiyi kaldiramayacak yapida olan bir takimi bir araya getirmek belki de en buyuk hata.

Ama nedense tepkiyi ceken bir karis, 4 parmaklik mesafeyi kaciran hakem. Bana hic mi hic mantikli gelmiyor bu bakis acisi.

Kaka Leite
18.Nisan.2012, 02:41
Ben elimi actigimda bas parmagimin ucundan, serce parmagimin ucuna kadar mesafe 25cm. Yani ofsayt pozisyonu asagi yukari (34cm olarak olculdugu yazilmisti daha once) bir karis arti 4 parmak.

Hakem 2 metrelik ofsayt'i kacirirsa hep beraber tepki verelim. Ama topu topu 35 cm'den bahsediyoruz. Bir pozisyonda bu kadarlik farki kacirmak bu kadar buyuk sorunsa, zaten saha kenarlarina insan degil, robot yerlestirelim bitsin mesele. Ama o robotu ureten, programlayan kisinin de tuttugu takim sorgulanir herhalde.

Inan ki Fernandes'in bombos durumda ve bariz bir gol sansina girebilecek durumda olan Quaresma'yi gormemesi, hakemin kacirdigi 35 cm'den cok cok daha buyuk bir hata. Koskoca Besiktas'in orta sahasinda (hatta butun kadrosunda) sadece bir tane pas atabilen oyuncusunun olmasi daha da buyuk hata. Bir suru para harcayip, bir gol yiyince kirilacak, baskiyi kaldiramayacak yapida olan bir takimi bir araya getirmek belki de en buyuk hata.

Ama nedense tepkiyi ceken bir karis, 4 parmaklik mesafeyi kaciran hakem. Bana hic mi hic mantikli gelmiyor bu bakis acisi.
Futbolun olması hata :icon_biggrin:

omersal
18.Nisan.2012, 08:39
Millet niye bu kadar büyüttü anlamak mümkün değil.Dünyada her türlü hakem ne hatalar yapıyo burda 1 snlik 34 cmlik ofsayttan bahsediyosunuz :) Çok kritik bir maç ta değil bana göre hakem hatalarıyla Steaua ya elenip avrupaya veda eden GSyi , Fransaya elenip dünya kupasına gidemeyen İrlandayı düşününce :) Bu kadar büyütülmesine anlam veremedim..Bence quaresmaya o pozisyonda kırmızı vereceğini idrak edemeyen bir hakemin 34 cmlik ofsaytı görmemesi de çok garip değil , oluyo böyle şeyler :)

furkan58
18.Nisan.2012, 12:23
Ben sadece yarın öbür gün aynı olay Fenerbahçe'nin başına gelince 30 cm canım olur arada öyle denilip denilmiceğini merak ediyorum.

uAburak89
18.Nisan.2012, 12:34
Maçı izleyemedım askerlik sağolsun..

Özete baktım şimdi, pek bi fikir sahibi olamadım maç için. Beşiktaş'ın daha çok pozisyonu var, ama devreye şanssızlık ve Muslera girmiş. Bizim attığımız gol ofsayt kaç cm olduğu önemli değil sonuçta ofsayt. O pozisyonda yüklenilmesi gereken yardımcı hakem olmalı sanki, sonrasında da Hüseyin Göçek maçı batırmış verdiği ve vermediği kartlar falan enteresan olmuş.

Öyle ya da böyle kazanarak çok büyük bir adım daha attık, bu pazar bu işi bitiririz diye düşünüyorum. Kadıköy'deki 2-2 lik maçtan sonra bi düşüş var takımda, ancak hala takım olgumuz ve istikrarlı kadromuzla fena gitmiyoruz.

Kaka Leite
18.Nisan.2012, 12:45
Millet niye bu kadar büyüttü anlamak mümkün değil.Dünyada her türlü hakem ne hatalar yapıyo burda 1 snlik 34 cmlik ofsayttan bahsediyosunuz :) Çok kritik bir maç ta değil bana göre hakem hatalarıyla Steaua ya elenip avrupaya veda eden GSyi , Fransaya elenip dünya kupasına gidemeyen İrlandayı düşününce :) Bu kadar büyütülmesine anlam veremedim..Bence quaresmaya o pozisyonda kırmızı vereceğini idrak edemeyen bir hakemin 34 cmlik ofsaytı görmemesi de çok garip değil , oluyo böyle şeyler :)
Öyle bir hakemin bu maça verilmesi hatadır belki.

Trabzonspor
18.Nisan.2012, 13:05

Yan hakemin asli görevi nedir?O bayrak eline süs olsun diye mi verildi?

Bir yan hakemin en esas ve en öncelikli görevi ofsaytı görmektir.O hakemi oraya ofsaytı görsün diye koyuyorlar.Yan hakem saha içineki asli görevini yerine getiremiyorsa orda durmasın o halde.5 cm ofsaytıda görecek 35 cm olan ofsaytıda görecek 2 metre olanıda.Siz evinize bir temzilikçi çağırsanız ve ondan evi temizlemesini isteseniz.Oda sadece görünnen büyük pilikleri temizleyip bıraksa ince yemzilik yapmadan evi tozlu bıraksa görevini yapmış olur mu.Hakeminki de o hesap.

Beşiktaş konusundaki söylediklerinize katılıyorum.

di canio
18.Nisan.2012, 14:24
Yan hakemin asli görevi nedir?O bayrak eline süs olsun diye mi verildi?

Bir yan hakemin en esas ve en öncelikli görevi ofsaytı görmektir.O hakemi oraya ofsaytı görsün diye koyuyorlar.Yan hakem saha içineki asli görevini yerine getiremiyorsa orda durmasın o halde.5 cm ofsaytıda görecek 35 cm olan ofsaytıda görecek 2 metre olanıda.

Ek olarak; pozisyon da orta sahadan şişirilen bir top değil. Topun oynandığı yer de, ofsayt pozisyonunda olan oyuncu da aynı bölgedeler. Ayrıca o pozisyonda yardımcı hakem geriden bir koşu yapmış değil. Yani yardımcı hakemlerin hata yapması için en önemli nedenler bunlardır. Topun ayaktan çıktığı anı gözlerken, kafayı çevirene kadar kaçırabilir ofsaytı. Geriden koşarken, son adam hizasını kaçırabilir. Bu pozisyonda ikisi de yok. Bir yardımcı hakem büyük bir hata.

Bu pozisyon özelinde eklemek istedim. Hakemler genel olarakçok kötü bir yönetim gösterdi. O takım için, bu takım için değil.