View Full Version : [SF Şampiyonluk 3. Hafta] Fenerbahçe - Beşiktaş
TR.CaPTaiN
30.Nisan.2012, 04:39
Beklediğimden daha zor bir maç oldu. İlk yarıda sahada futbol adına fazla olumlu bir şey yoktu. Hücumda çoğalamayan 2 takımın kaçak güreşi şeklinde devam eden bir mücadele vardı. Ancak 2. yarıya daha baskılı başlayan taraf biz olmamıza rağmen, kalemizde golü gördük.Özellikle ilk golü Beşiktaş'ın atması ve kısmen maçı çevirmek için kısa bir sürenin olması maçı zorlaştırdı. Ancak Stoch'un erken cevap vermesi, bizi tekrar oyunda tuttu. Stoch'un golü çok güzeldi. Stoch gibi maçlarda fazla frikik atma şansı bulamayan bir oyuncunun 28.5 metreden golü bulması önemli.
Genel olarak iyi oynadığımız söylenemez, özellikle Alex'i fazlasıyla aradık. 2. yarının bir bölümünde sürekli Stoch'a top şişirme üzerine kurulu bir oyun planımız vardı. Bunlar bizim adımıza günün eksi yönleriydi.
Halis Özkahya'yı bu kadar yeteneksiz olmasına rağmen bu kadar fazla önemli maçta görev almasından dolayı tebrik etmek lazım. Tolga Özkalfa, Halis Özkahya vb. hakemlerin Türk futbolundan silinmesi gerekiyor.
2 kupa sadece 4 maçın ucunda. Oyuncularımıza güveniyoruz.
LaigLeNoiR
30.Nisan.2012, 09:39
Sarı kart görmeye Ankara'ya kadar gelebildim hakem bey, İstanbul'a yetişseydim bana da gösterir miydin ?
Saçma sapan bir maç oldu. F.Bahçe'den daha iyi oynadık ama bir türlü ceza sahası çevresinde istediklerimizi yapamadık. Orada tıkandık kaldık. Şansımız yoktu ve hakem bey vardı sahada sağolsun bize gelince hepsi aslan kesiliyor.
eXcitinG
30.Nisan.2012, 10:36
ŞampiyonLuk grubunda oynadığımız 3 maçta da hakemLerin skora etki etmesi gerçekten çok üzücü. Bu maçLarın hiçbirisinde ki skoru haketmedik. Biz bu pLay-off oLayını beceremedik. Ne takımLar oLarak, ne federasyon oLarak, ne de hakemLer oLarak.
perpetua
30.Nisan.2012, 11:45
Iki takim da kontrollu oyun oynamayi tercih etti. Esasinda ikisinin da istegi topu rakibe vermek ve hizli hucum ile rakibi gafil avlamakti sanki. Boyle olunca da oyunun temposu ve kalitesi dustu, super final oldu super eziyet. Ozellikle ilk yarida.
Esasinda bu oyun Besiktas'a daha cok uyuyordu. Fernandes'in orta sahadan topu alip ileriye gitme becerisini cok daha iyi kullanabilirdiler ama macin buyuk cogunlugunda Fernandes cok etkili olabilecek bir cok hucumu yaptigi pas hatalariyla heba etti ve bence Stoch'un golune kadar yarardan cok zarar sagladi. Bozuk plak gibiyim biliyorum ama bu kadar yetenekli bir oyuncudan daha fazlasini bekliyor insan. Bu kadar guclu, hizli ve teknik becerisi olan bir futbolcunun skora daha fazla etki etmesini beklemek de bence her futbol severin hakki. Veli bu tip hatalari yapsa (ki yapiyor) adamin becerisi bu kadar deyip gecersin. Ama Fernandes icin bir turlu gecemiyorum ben.
Semih mac icinde cok iyi tek paslarla takim arkadaslarinin onune cok kaliteli toplar birakti. Artik yavas yavas kendisini santrafor olarak degil de Alex'in alternatifi olarak dusunmek gerekli bence. Santrafor oynayacak ne gucu var, ne de hizi. Ama rakibin orta sahasi ve savunmasi arasinda top ile bulustugu zaman oyun gorusunu Fenerbahce'deki diger hucum oyuncularindan cok daha iyi kullaniyor. Santrafor'un arkasinda oynarken Stoch'un kafasini kaldirip yapamadigi hizli pas akisini saglama isini Semih cok daha iyi beceren bir oyuncu. Tabii Semih'in rakip oyunculara yaptigi cok kotu faulleri de es gecmemek lazim. Asil tendonuna calisiyor surekli.
Simao bence cok iyi bir takim oyuncusu goruntusu verdi. Savunmada hep olmasi gereken yerdeydi. Hucumda ise Besiktas pas yapmak yerine kaleye dikine gitmek icin ugrasinca etkisiz eleman oldu. Ayni ulkeden adam alip hadi bir arada oynayin demek yerine ayni futbol dusuncesini benimsemis oyuncularla takim kurmak gerektigini gosteriyor Simao bize her hafta.
Aykut Kocaman'in mac icindeki bir hamlesi bence macin Fenerbahce'ye donmesini sagladi. Stoch'un forvet arkasindan cekilip, Caner'in sol ice yerlestirilmesi, savunmada hemen hemen hic katkisi olmayan Stoch'u bu denklemden cikartti ve orta sahada Fernandes'i durdurmayi basaramayan Fenerbahce'nin bu konuda biraz daha basarili olmasini sagladi. Besiktas da mecburen topu kanatlara tasidi. Simao ve Quaresma gibi kanat oyunculari varken bu cok da mantikli bir hamle gibi gorunmeyebilir ama Simao ver-kac yapacak arkadas bulamadigi zaman etkisiz olan, mecburen geriye oynamak zorunda kalan bir oyuncu ve zaten Besiktas'ta bu verkaclari yapacak sanlari pek bulamiyor. Quaresma ise pozisyonu gereksizce zorlayip kendi kendine sansini kaybeden bir oyuncu. Forvette Almeida olmayinca zaten Besiktas'i kanatlara yonlendirmek daha iyi bir secenek bence.
Bir elestiri de LigTV'ye. Volkan orada aci icinde. Insanin ici burkuluyor. Aci ceken yuzunu, kivranmasini uzun sure gostermek bence hic dogru degil. Komplo teorisi uretmek istesem, Volkan'i sevmeyenler zevk alsin diye, bu kadar uzun sure kivranmasini gorsun diye yapiliyor diye dusunurum. Veya Volkan'i sevenler bunu izlerken gozleri dolsun, uzulsun veya defalarca Edu'ya kufur etsin, sinirleri tepelerine ciksin diye yapiliyor diye dusunurum. Amaclari bu degil herhalde. Habercilik yapiyoruz denileceginden de eminim. Pozisyonu tekrar goster tamam ama baska bir insanin cektigi aciyi bu kadar detayli bir sekilde gostermek hic hos degil bence.
Son bir elestiri de Fenerbahceli (ve hatta genel olarak ligimizdeki) futbolculara. Macin sonunu getirmek icin kolay yere dusup zaman harcamak zaman oyuncularin cok fazla basvurdugu bir yontem. Bunu bizim hakemlere surekli yediriyorlar. Ozellikle Semih'in sirtina aldigi bir darbede, faul bile verilmeyen bir pozisyondan sonra kafasini tutarak yerde yatmasi tabii hakemin maci durdurmasina neden oluyor ve Semih'in durumunu kontrol etmesini gerektiriyor. Oyun soguyor, Semih 15 saniyeligine saha disina cikiyor ve hic bir sey olmamis gibi tekrar oyuna giriyor. Bence bu futbolun en cirkin yonu. Gucun varsa kalk, mucadele et, rakipten topu kap, korner diregine gotur ve oyunun temposunu orada yavaslat. Veya becerin varsa pas yap, rakibin topu kapmasini engelle ve oyunun temposunu yavaslat. Bence bunu yapmak yerine yerde yatip hakemin oyunu durdurmasina neden olmak, ceza alani icinde kendini yere atip penalti beklemekten farkli degil. Engin Baytar'in kendisini yere atip kivranarak yuvarlanmasi, Baros'un rakip degdigi anda kendisini yere birakmasi, Egemen'in ve Bilica'nin en ufak temasta yerle bir olmasi, Semih'in topu iskalalayip yere dustukten sonra hakeme donup faul istemesi, Burak'in (her ne kadar daha az yapsa da) ikili mucadelede yerle bir olmasi vs. hep oyunun en cirkin yonunu gosteren hareketler.
Futbol izleyicisi buna tepki vermedigi surece, taraftarin zaten takiminin istedigi sonucu saglayacak her sey mubahtir gorusu hakim olacak. Belki yarin degil ama umarim bir gun bu tip durumlarda kendisini yere atan ve zamandan calmaya calisan oyunculara taviz vermeyecek hakemler yetistirir, ve bu tip cirkin oyunlara taviz vermeyecek talimatlarla bu hakemleri sahaya sureriz.
LifeYourself
30.Nisan.2012, 12:04
bu play-offlar tüm forumu birbirine düşürüyor bir an önce bitsede herkez rahat bir nefes alsa.Tebrikler Fenerbahçe.Ama Fener'in büyük kozu ileri hattı değil her zaman Volkan'dı bana göre.Eğer sakatlığı ciddiyse Fener'e şimdiden kolay gelsin...
World Hollow o1
30.Nisan.2012, 13:44
bu play-offlar tüm forumu birbirine düşürüyor bir an önce bitsede herkez rahat bir nefes alsa.Tebrikler Fenerbahçe.Ama Fener'in büyük kozu ileri hattı değil her zaman Volkan'dı bana göre.Eğer sakatlığı ciddiyse Fener'e şimdiden kolay gelsin...
Volkan mı :D
Haftalardır Yobo ve Bekir'in canla başla verdiği mücadeleyi görmüyorsan, Volkan'ın saha dışı ve saha içerisindeki konuşmalarından koz diye bilgi veriyorsan. Sahada laf oynamıyor....
sarianet
30.Nisan.2012, 13:59
Sezonu kafasında bitirdiler diye kendi kalelerine gol mü atsınlar
buy mesaja çok güldüm maçı özetten izledim yorum yapamıcam ama yorumlar dehşet :D
William Rookwood
30.Nisan.2012, 14:12
Maçı izlemedim yorumlara görede değerlendirmek istemem. İki takımıda tebrik ederim
World Hollow o1
30.Nisan.2012, 14:24
Yanlız Fenerbahçe ne zaman birisini yense gölgelemek içinmidir ne içindir anlamadım ama illaki bir medyatik savaş açıyor apaçiler.
LifeYourself
30.Nisan.2012, 14:24
Volkan mı :D
Haftalardır Yobo ve Bekir'in canla başla verdiği mücadeleyi görmüyorsan, Volkan'ın saha dışı ve saha içerisindeki konuşmalarından koz diye bilgi veriyorsan. Sahada laf oynamıyor....
ben her maçı izlemedim.Ama galatasaray maçlarında oynadığı oyun açıkcası beni cezbetti.Belki bizim futbolcuların beceriksizliğiydi ama olsun:0: