View Full Version : Bağlılık Primi
Ralph
08.Mayıs.2012, 23:40
Bu seride bildiğiniz gibi "İmza Bedeli" yerine "Bağlılık Primi" var. Sorum şu;
Eskiden imza bedelinde belirlediğimiz miktar oyuncu ile sözleşme imzaladığımızda finansımızdan bonservis bedeli ile birlikte düşülüyordu. Şimdi bu Bağlılık Priminde imza bedeli gibi oyuncuya para vermiyor muyuz? Benim anladığım kadarıyla bağlılık primi, kontratta anlaşıldığı miktarı ile oyuncuyu satarken oyuncuya veriliyor. Yani diyelim ki oyuncuyu alırken bağlılık primini 2MN yaptık, oyuncuyu satıyorum ve satarken oyuncuya 2MN mi veriyorum?
alpi1925
08.Mayıs.2012, 23:48
Benim bildiğim oyuncu kontratı imzaladığında bir nevi avans verir gibi imza parası diye biliyorum.
Walter Sakana
08.Mayıs.2012, 23:50
fm 2012'yle beraber gelen yeni bir özellik. artık oyunculara signing on fee yerine, bir loyalty bonus ödeniyor. oyuncunun kontratı boyunca ödenecek olan bu bonusun çalışma şekliyse şu:
örneğin 1 yıllık konrat önerdiğiniz bir oyuncuya 1.200.000 loyalty bonus verdiniz. bu, bütçenize aylık 100.000 eksi olarak yansıyor. eğer oyuncu kontratının 7. ayında gitmek isterse, kalan 5 aylık bonusu (500.000) ödemiyorsunuz. böylelikle signing on fee'den daha avantajlı bir durum ortaya çıkıyor.
ancak kontratı bitmeden oyuncuyu satmak isterseniz, kalan 5 aylık bonusu peşin olarak ödüyorsunuz. çift taraflı çalışan bir anlaşma yani.
Kaynak: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=loyalty+bonus
Edit: Ben de hep yanlış biliyormuşum, sayende öğrenmiş oldum :) Ben oyuncuya teklif geldiğinde kabul etmezsen veya kendisi reddederse ödediğin bir şey sanıyordum.
Ralph
08.Mayıs.2012, 23:56
Vaaaay şimdi anladım. O kadar oyun oynuyoruz da bildiğimizi sanıyormuşuz. Sağolasın :]
Bir şey daha sorayım. Mesela oyuncuyu istemedik ve önerdik, oyuncu satıldı ve geri kalan sadakat primini ödedik. Peki teklif gelir de satarsak yine veriyor muyuz geri kalanını?
GeNç KaRTaL
09.Mayıs.2012, 00:18
Ben hala imza parası diye biliyordum o parayı ve nakit ödenip maaş bütçesinden direk düşüyor sanıyordum.Bu yeni sistem iyiymiş.
alpi1925
09.Mayıs.2012, 00:25
Ben hala imza parası diye biliyordum o parayı ve nakit ödenip maaş bütçesinden direk düşüyor sanıyordum.Bu yeni sistem iyiymiş.
Aynen öyle sanıyordum o zaman biz napmışız kulüp nasıl ayakta :D
Walter Sakana
09.Mayıs.2012, 00:37
Vaaaay şimdi anladım. O kadar oyun oynuyoruz da bildiğimizi sanıyormuşuz. Sağolasın :]
Bir şey daha sorayım. Mesela oyuncuyu istemedik ve önerdik, oyuncu satıldı ve geri kalan sadakat primini ödedik. Peki teklif gelir de satarsak yine veriyor muyuz geri kalanını?
Benim yazanlardan anladığım satıldığı zaman her halükarda veriyorsun primin kalanını. Yani önersen de normal teklif gelse de farkedeceğini sanmıyorum.
Tazminat olayı gibi, aynı mantık. Kendi gitmek isterse (bir nevi istifa) tazminat (primin kalanını) ödemiyorsun. Sen satarsan (bir nevi kovma) önersen de normal teklif gelse de aynı, senin tercihinle olduğu için tazminat (primin kalanını) ödüyorsun. Ben bu şekilde anladım.
attirson
09.Mayıs.2012, 00:39
Zaten oyuncuyu satarken bazılarında yazıyor ...... gitmek için parasını istiyor diye.Demek ki bu olaymış.Bende ne bu diyordum. :D
sarianet
09.Mayıs.2012, 00:49
bi jeton sesi duydum kulağımda bende diyorum gitmek için neden para istiyor bu dingiller adamlar haklıymışlar bi sürü anlaşma iptal ettim bu yüzden demekki :D nese kaybımız pek yok :D
Ralph
09.Mayıs.2012, 00:50
Abicim madem bilmiyordu kimse neden bir kişide çıkıp bu nedir demedi bu zamana kadar :icon_biggrin:
Walter Sakana
09.Mayıs.2012, 01:03
Ama o gitmek için para isteme durumu şu şekilde de oluyor:
Oyuncun 100 bin € maaş alıyor diyelim. Satışa koyup öneriyorsun, teklif geliyor. Teklif yapan takım en fazla 70 bin € verebiliyor oyuncuya. Oyuncu da gelip sana diyor ki giderim ama bir şartım var; seninle olan sözleşmemin son tarihine kadar her ay aradaki 30 bin €'yu ödeyeceksin. Elemanın gitmesini istiyorsan ve kolay kolay başka teklif geleceğini düşünmüyorsan mecbur kabul ediyorsun tabi.
Bu durum genelde sizin takımdan daha düşük seviyedeki takımlara gidecek ve kalitesine göre yüksek maaş alan (edit: + sözleşmesinin bitmesine genelde en fazla 1 yıl kalmış) oyuncularda yaşanıyor. Gideceği takım maaşını karşılayamadığında. Bu bağlılık primiyle karıştırmayın yani onu.
Ralph
09.Mayıs.2012, 01:05
Ama o gitmek için para isteme durumu şu şekilde de oluyor:
Oyuncun 100 bin € maaş alıyor diyelim. Satışa koyup öneriyorsun, teklif geliyor. Teklif yapan takım en fazla 70 bin € verebiliyor oyuncuya. Oyuncu da gelip sana diyor ki giderim ama bir şartım var; seninle olan sözleşmemin son tarihine kadar her ay aradaki 30 bin €'yu ödeyeceksin. Elemanın gitmesini istiyorsan ve kolay kolay başka teklif geleceğini düşünmüyorsan mecbur kabul ediyorsun tabi.
Bu durum genelde sizin takımdan daha düşük seviyedeki takımlara gidecek ve kalitesine göre yüksek maaş alan oyuncularda yaşanıyor. Gideceği takım maaşını karşılayamadığında. Bu bağlılık primiyle karıştırmayın yani onu.
Tabi o ayrı bir durum. Sık sık başıma geliyor bu durum zaten.
martymcfly
09.Mayıs.2012, 02:21
Ben bu bağımlılık primini şöyle yorumlamıştım.
Oyuncuyla yeni kontrat imzalarsak bi önceki kontrattaki bağımlılık primini veriyoruz.
Ekşideki saçma geldi bana.
lofthei
09.Mayıs.2012, 08:59
Yok yok, Ekşi'de yazılan doğru; bizzat gerçekleşiyor bu ama sadece kontratının ilk yılındaki oyuncularınızı satarsanız ödeniyor herhalde, yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Universal
10.Mayıs.2012, 15:52
Bu güne kadar yanlış biliyorum, utanıyorum... :(