View Full Version : [SF Şampiyonluk 6. Hafta] Fenerbahçe - Galatasaray
europeanconquer
13.Mayıs.2012, 19:31
Tarihi şampiyonluğumuza Barcelona kulübü başkanı Sandro Rosell'de tanıklık etmiş :D
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/5/13/fft1mm1741120.jpg
LifeYourself
13.Mayıs.2012, 19:40
polisimizin rezilliğinide görmüşmüdür acaba belki onunda ağzına biber sürmüşlerdir:n:
sarianet
13.Mayıs.2012, 19:43
Tarihi şampiyonluğumuza Barcelona kulübü başkanı Sandro Rosell'de tanıklık etmiş :D
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/5/13/fft1mm1741120.jpg
alvesin yerine sabriyi izlemek için bizzat kendisi gelmiş diyolla ama oynatmadı belkide xaviinin yerine selçuk şahini izlemek için gelmiştir:D
LifeYourself
13.Mayıs.2012, 19:46
alvesin yerine sabriyi izlemek için bizzat kendisi gelmiş diyolla ama oynatmadı belkide xaviinin yerine selçuk şahini izlemek için gelmiştir:D
haha sabri bilseydi geldiğini tribüne bir tane teşekkür topu yollardı:n:
RasAnt
13.Mayıs.2012, 19:57
Tebrikler Fenerbahçem,futboldan soğutulan bir senede başabaş mücadele ederek son haftaya kadar savaştık,maçtan sonra taraftarımız da gereken desteği oyuncularımızı alkışlayarak,yanlarına çağırarak gösterdiler,bu süreçte ellerinden geleni yapan futbolcularımız,hocamız zaten bizim gönlümüzde şampiyon olmuştu o yüzden çokta üzülmedik.
Buda maç sonucunda polise saldırmadan önce gölgelenen oyuncularımıza destek videosu
http://www.ligtv.com.tr/haber/iste-ilk-sevincler
Polise saldıran bir grup taraftara ise denecek laf yok,nasıl bir kafaları varsa anlamak güç.
LifeYourself
13.Mayıs.2012, 20:01
1 galatasaray taraftarı kahvede kalp krizinden ölmüş.
birde magandalar sokaktan geçen birine kurşun sıkmışlar.
2sinede Allah(C.c) rahmet eylesin
Universal
13.Mayıs.2012, 20:15
Dün Fenerium üstdeyim, 2 saat stadda mahsur kaldık. Polisler 4-5 yaşında ki çocuklara, hamilere, yaşlılara biber gazı sıktı. Kaçacak yer bulamadık. Astım ilacımı başka birisine verdim. Kimse bana kalkıp dün yaşananlarda bizi sorumlu tutmasın. Dünkü olayların tek sorunlusu polisdir.
europeanconquer
13.Mayıs.2012, 20:16
Polis yanlış bir tutum sergilemiş olabilir ama insan hiç mi kendine bakmaz arkadaş ? Sanki sahaya polis zorla soktu taraftarları.Sanki stadı polis yaktı,sanki yabancı maddeleri polis sahaya attı.
sarianet
13.Mayıs.2012, 20:20
TFF'den açıklama 13.05.2012
TFFden açıklama
More Sharing ServicesPaylaş | Share on facebook Share on twitter Share on google Share on digg
Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında çıkan olaylar hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Futbolun ruhuyla bağdaşmayan, tarihi bir rekabete asla yakışmayan, taraflı-tarafsız herkesin yüreğini acıtan bu tabloyu kabullenmek, hoşgörü ile karşılamak, sebebi ne olursa olsun alışılagelmiş bir saha olayı gibi görmek asla mümkün değildir.
Türkiye Futbol Federasyonu, bu aşamada çok yönlü bir değerlendirme yaparak gereken yaptırımları uygulayacaktır.
Futbol, çağdaş batı ülkelerinde farklı bir mecrada ilerlemektedir.
O mecrada, sağduyu sahibi kamuoyunun da yakından bildiği gibi oyuna, kurala, rakibe saygı esastır.
Türk futbolunun da bu yönde ilerlemesine katkıda bulunmak, başta federasyonumuz olmak üzere, kulüplerimizin, yöneticilerimizin, teknik adamlarımızın, oyuncularımızın ve oyunun vazgeçilmez parçası olarak gördüğümüz taraftarlarımızın asli ödevidir.
2020 Avrupa Futbol Şampiyonasının en güçlü adayı olan bu ülkenin, farklı bir yaklaşımın içerisinde olacağını düşünmek bile olanaksızdır.
Bu çerçeveden bakıldığında, medyamızın bir bölümünde yapılan ''kupa neden Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda verildi'' tartışmalarını anlamak ve çağdaş bir yaklaşım olarak görmek de imkansızdır.
Kupa töreninin gecikmesini, statta oluşan olumsuz ortam dikkate almadan eleştirmek ise haksızlıktır. Kupa, Valilikçe sahada güvenli ortamın hazırlanması sonrasında, bizzat Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu törende, Başkanımız Yıldırım Demirören tarafından şampiyon Galatasaray'a takdim edilmiştir.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, hafta içerisinde kulüplerimiz ile yapılan görüşmelerde mutabakat sağlamış, gösterdikleri duyarlılık nedeniyle kendilerine teşekkür etmiş, ardından oluşan düşünce İstanbul Valiliği'ne iletilmiş ve kupanın maç bitiminde verilmesini karara bağlamıştır.
Zaten sportif anlamda bakıldığında, çağdaş uygulamalara göz atıldığında, doğru olan da budur.
Yaşanan olayların sorumluluğunu Türkiye Futbol Federasyonu'na yıkmaya kalkışmak, asıl nedenleri göz ardı etmeye kalkmak, kelimenin tam anlamıyla insafsızlıktır.
Tüm üzüntümüze karşın, olayların daha vahim boyutlara ulaşmasını engellemek adına, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri yöneticileri ile İstanbul Valiliği'nin gösterdiği özverili çabaları takdir etmek, federasyonumuz adına onlara teşekkür etmek gerektiği inancındayız.
Futbolumuzun, yalnızca ülkemizde değil, uluslararası platformda da bu tür olaylarla anılmasının önüne geçilmesini sağlamak, tüm futbol ailesinin ortak sorumluluğudur. Gelinen bu noktada, herkesi sağduyulu değerlendirmeler yapmaya ve davranmaya davet ederiz.
Saygılarımızla,
Türkiye Futbol Federasyonu
Trabzonspor
13.Mayıs.2012, 20:35
Trabzonda olay olunca terörit bunlar!Böyle futbol seyircisi mi olur. Lanet olsun size derler.Adamlar sahayı yaktı,polis arabası yaktı yapmadık şey bırakmadı bunlara hoşgörü ile yaklaşalım.Diyecek söz bulamıyorum hepinizi Allah'a havale ediyorum.
Sahaya yabancı madde atıldı diye 4 maç ceza aldık bu kadar olaya hoşgörüyle yaklaşıp 1,2 maç cezayla kaparlar.Nasılsa futbolun marka değeri böyle daha yüksek.
Universal
13.Mayıs.2012, 20:36
Polis yanlış bir tutum sergilemiş olabilir ama insan hiç mi kendine bakmaz arkadaş ? Sanki sahaya polis zorla soktu taraftarları.Sanki stadı polis yaktı,sanki yabancı maddeleri polis sahaya attı.
40bine yakın kişi stad da sadece alkışlıyorduk, onlardan biriside bendim. Tek istediğimde bu alkışlama şeklinde bitmesi idi. Ama olmadı. Ve o alkışlayan 40bin kişi polis şiddetine karşıyorsa, bunlar olacak.
europeanconquer
13.Mayıs.2012, 20:39
40bine yakın kişi stad da sadece alkışlıyorduk, onlardan biriside bendim. Tek istediğimde bu alkışlama şeklinde bitmesi idi. Ama olmadı. Ve o alkışlayan 40bin kişi polis şiddetine karşıyorsa, bunlar olacak.
Bende gördüm.Hatta bizim izlediğimiz yerde bizde sizleri alkışlıyorduk ama birden kendini bilmezin teki kendini sahaya attı ve olanlar oldu.
barahir
13.Mayıs.2012, 20:41
Dün demiştim, kimse bilmediği konu hakkında yorum yapmasın..
BaFraLı
13.Mayıs.2012, 20:48
Abi şimdi herşeyi televizyondan izliyoruz. Ben hayatımda İstanbul'a gitmedim. Polis %90 suçludur tamamda tepkini gidip petrol ofisinin yanında polis arabası devirerek, benzinliğin 4-5 metre önüne meşale atarak falan koyacaksan hiç koyma.
Bunlar televizyondan çok abüsrt geliyor bana. Ama herşeye rağmen hamile kadına, yaşlıya ve çocuğa biber gazı sıkmakta çok absürt. Onlarıda görüyoruz tabi televizyondan. Ama bu taşkınlık yaratanlar daha fena.
barahir
13.Mayıs.2012, 20:50
Stad dışındaki olayların hiçbirisini zaten desteklemedim de.. İlginç olan bir olay söyleyim mi size kadıköyde iett'lere saldıranların, trafik ışıklarını devirenlerin polise kaldırım taşı söküp atanların hiçbirisinde sarı-laci namına bez parçası yoktu.. Maalesef bu tür fırsatçılar dün Fenerbahçe adı altında yapmadıklarını bırakmadılar..
Stad içindeki fikrimi de söyledim zaten..
BaFraLı
13.Mayıs.2012, 20:54
Stad dışındaki olayların hiçbirisini zaten desteklemedim de.. İlginç olan bir olay söyleyim mi size kadıköyde iett'lere saldıranların, trafik ışıklarını devirenlerin polise kaldırım taşı söküp atanların hiçbirisinde sarı-laci namına bez parçası yoktu.. Maalesef bu tür fırsatçılar dün Fenerbahçe adı altında yapmadıklarını bırakmadılar..
Stad içindeki fikrimi de söyledim zaten..
Kesinlikle öyle abi. Kişinin yaptığını bir kuruma yıkmak bazı konularda saçma. O da bunlardan birisi mesela. Maç bittikten 30 saniye sonra falan taraftarın birisi koşarak sahaya girdi. O arkadaş ne yapmaya çalışacaktı bilmiyorum ama onu tuttular sonrasındada taşkınlık yapmak isteyen taraftarlar girdi. 40 bin kişi alkışlar 3 bin kişi olay çıkartır bu sefer 40 bin adama yazık olur.
O yüzden dediğin gibi o tür insanları ayıklamak lazım. Hani bi ara stadlarda kameralardan falan taraftarları tespit edip apar topar evinden iş yerinden alıp götürüyorlardı. Şimdi nerde kaldı o spor yasası, kuralı ?
İşte şimdi onları görmenin zamanı.
Bu arada polisin de orantısız güç kullanması çok kötü. O dengeyi bir türlü sağlayamıyor Türk polisi.
Trabzonspor
13.Mayıs.2012, 20:55
Bahanede hazır.
byariff
13.Mayıs.2012, 20:56
bir arkadasin dedigi gibi tam hatirliyamadim ama hirsizin hicmi suçu yok =)
barahir
13.Mayıs.2012, 21:00
bir arkadasin dedigi gibi tam hatirliyamadim ama hirsizin hicmi suçu yok =)
Geçtiğimiz sayfada yazdım 8 de 6 suç polisde bu demek oluyor ki hırsızın da suçu var.. ;)
perpetua
14.Mayıs.2012, 00:34
Kesinlikle öyle abi. Kişinin yaptığını bir kuruma yıkmak bazı konularda saçma. O da bunlardan birisi mesela. Maç bittikten 30 saniye sonra falan taraftarın birisi koşarak sahaya girdi. O arkadaş ne yapmaya çalışacaktı bilmiyorum ama onu tuttular sonrasındada taşkınlık yapmak isteyen taraftarlar girdi. 40 bin kişi alkışlar 3 bin kişi olay çıkartır bu sefer 40 bin adama yazık olur.
O yüzden dediğin gibi o tür insanları ayıklamak lazım. Hani bi ara stadlarda kameralardan falan taraftarları tespit edip apar topar evinden iş yerinden alıp götürüyorlardı. Şimdi nerde kaldı o spor yasası, kuralı ?
İşte şimdi onları görmenin zamanı.
Bu arada polisin de orantısız güç kullanması çok kötü. O dengeyi bir türlü sağlayamıyor Türk polisi.
O 3 bin kisi, 40 bin kisinin icinde saklandigi icin barinabiliyor.
Kendilerine siper ettikleri 40 bin kisi olmasa, polis ve terorle mucadele ekipleri o 3 bin kisiye cok daha da sert mudahale edebilir ve ortaligi temizler. Ama yapamiyor cunku o kargasa icinde cani yanacak 40 bin masum kisi var orada.
40 bin kisiye agir ceza kesiliyor, 3 bin kisi de hafif kurtuluyor. Tabii hafif kurtulan 3 bin kisi de bunu tekrar tekrar yapmaktan cekinmiyor.
Boyle devam ederse ortalik daha cok karisir bence.
sarianet
14.Mayıs.2012, 00:42
olm real madrid de karanlıkta alıyor kupayı şuan ntvde bide dün fb yönetimini suçluyodunuz :D
polis başlattı ne demek ya siz sahaya atlayıp taşkınlık yapmazsanız polisler hadi gidin diyip biber gazı sıkarmı
barahir
14.Mayıs.2012, 01:18
polis başlattı ne demek ya siz sahaya atlayıp taşkınlık yapmazsanız polisler hadi gidin diyip biber gazı sıkarmı
Dışı seni içi beni kardeşim...
RaSenGan
14.Mayıs.2012, 01:18
Bir de düşünmek lazım o polislerin hepsi Fener düşmanı mı ? En az %35 %40'ı Fenerbahçelidir ordaki polislerin.
Walter Sakana
14.Mayıs.2012, 01:24
Anlatacak çok şey var. Yorum var, yorum yok :icon_cool:
SaLviO
14.Mayıs.2012, 01:26
Anlatacak çok şey var. Yorum var, yorum yok :icon_cool:
katılıyorum anlatılacak o kadar çok şey varki
Ralph
14.Mayıs.2012, 01:29
2 gündür evde değildim foruma da uğrayamadım pek. Şunu diyebilirim ki Galatasaray'ı içtenlikle tebrik ediyorum. Geçen seneki vasat performanstan sonra harika bir yükseliş gösterdiler bu sene. Kadro nasıl kurulur, sıkıntılardan nasıl kurtulunur, bunun örneğini dünyaya gösterdiler ve de bence hakettikleri kupayı kazandılar. Kimse kusura bakmasın ama Fenerbahçe'nin hakkı değildi lig. Saçma sapan playoff kuralı 1 seneliğine geldi ve gelecek sene gidiyor. Sen 9 puan fark atmışsın ve yeni gelen bu saçma kuralla 1 maçta fark kapanıyor. Böyle bir saçmalık olamaz. Evet bu her takım için geçerliydi ve sene başından belliydi ama bir gerçek var bunu kabullenmek gerekli.
Bir Beşiktaşlı olarak içtenlikle tebrik ediyorum ve aynı toparlanmayı kendi takımımdan bekliyorum. Tabi bizim finansal sıkıntılarımız var o yüzden zor ama hiç bir şey imkansız değil.
barahir
14.Mayıs.2012, 01:37
Bir de düşünmek lazım o polislerin hepsi Fener düşmanı mı ? En az %35 %40'ı Fenerbahçelidir ordaki polislerin.
Sen hiç üstünden emir aldın mı mayg.. Emirin ne anlama geldiğini bilir misin ??
World Hollow o1
14.Mayıs.2012, 01:40
Müdürün Galatasaray'lı diye okul formasıyla değilde GS formasınla girmeyi denedin mi hiç okula?
DisCo
14.Mayıs.2012, 04:03
Şimdi Kadıköy'de ışıklar açılmadı, federasyon kupayı vermemek için her yolu denedi; bunlar tamam ama forum olarak neden federasyon yolunda ilerliyoruz.
Şuan Fenerbahçe şampiyon olsaydı bırakın yeni başlığı "Türkiyeden Futbol" ana başlığı "Şampiyon Fenerbahçe" diye değişirdi.
Hala şampiyonun başlığı açılmadı.
Trabzonspor
14.Mayıs.2012, 04:08
Sabah kalktigimda ilk o konuyu aradim bende.Bir iki kelam yazmak lcln ama yoktu.buralar benim bolgem olmadigindan da konu acmadim.
nannar
14.Mayıs.2012, 09:43
Başlığı açın da kutlayalım şampiyonluğumuzu :)
Universal
14.Mayıs.2012, 11:26
Maçtan sonraki halim fenerist sayfasına düşmüş...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=358164767578525&set=a.358164057578596.92296.137712972957040&type=3&theater
hakan769
14.Mayıs.2012, 12:08
Maçı dinlemeyerek TOTEM yapan Galatasaraylıların şampiyon oldukları anı öğrenmesi !
O AN
Corpus
14.Mayıs.2012, 13:44
Şampiyonluk maçında yaşananlar, dünyada geniş yankı uyandırırken, “Türkiye mi Euro 2020'yi istiyor”, “Bunlar mı Avrupa Birliği'ne girecek?” ve “Savaş gibi derbi” yorumları yapıldı.
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/5/13/fft1mm1741742.jpg
Süper Final’de Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçının ardından Şükrü Saracoğlu’nda yaşananlar, dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Olaysız geçen derbileri gündemine taşımayan gazetelerin internet siteleri, statta polisle taraftarlar arasında yaşanan kavgayı manşetlerden verdi. İngiliz Daily Mail’in internet sitesi, “Umudumuz, Premier Lig’deki şampiyonluk mücadelesinin Türkiye’deki gibi son bulmaması” başlığını kullandı. Haberle ilgili yapılan yorumlarda, “Türkiye mi Euro 2020’yi istiyor!!!”, “Eğer bu yaşananlar İngiltere’de olsaydı, bizi Avrupa’dan atarlardı”, “UEFA bundan hiç hoşlanmayacak. Ağır bir ceza verilebilir” denildi.
‘Utanç verici bir durum’
İspanya’da Marca, “Şampiyon Galatasaray oldu ama maçın bitiş düdüğüyle ortalık karıştı” derken AS, “18. şampiyonluk olaylı sona erdi” ifadesini kullandı. Olaylarla ilgili olarak, “Utanç verici”, “Bunlar mı Avrupa Birliği’ne girecek!” yorumları yapıldı. İsviçre’de Blick, “Savaş gibi derbi ve Ziegler’in gözyaşları” diye yazdı. Hollanda’dan De Telegraaf, “İstanbul’da savaş gibi rekabet” ifadesini kullandı. Almanya’dan Bild, “Şampiyonluğun kaderini belirleyecek mücadele, olaylı sona erdi. Holiganlarla, polis arasında yaşananlar, stadın dışında da devam etti” vurgusunu yaptı.
Biber gazı yiyen ünlüler!
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bitiminde polisin sıktığı gazdan genci, yaşlısı, çoluğu, çocuğu maça giden herkes etkilenirken, iki ünlü ismin de bundan nasibini aldığı belirlendi. Bu iki ünlü isimden birincisi dünya kulübü Barcelona’nın Başkanı Sandro Rosell oldu. Final Four için takımıyla İstanbul’a gelen Rosell’in, Türkiye’nin iki büyük kulübü arasındaki derbiyi izlemek üzere Şükrü Saracoğlu’nda gittiği, maç sonunda polisin sıktığı biber gazına hedef olduğu belirlendi. Malezya Sultanı ve Malezya Başbakanı’nın başdanışmanı olan Azman Mokhtar’ın da Kalamış’ta biber gazına maruz kaldığı öğrenildi. Kalamış’ta bir restaurantta derbiyi izleyen Mokhtar’ın, olaylar sırasında sıkılan gazdan etkilenerek, masasını terkettiği kaydedildi. Fenerbahçe formasıyla maçı izleyen Azman Mokhtar, olayların yatışmasının ardından Kalamış’tan ayrıldı.
47 kişi gözaltında
Olaylar sonrası gözaltına alınan 47 kişinin Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulandığı belirtlidi. Soruşturmayı yürüten Gasp Büro Amirliği ekipleri, Foto Film Şube ekipleri tarafından statta çekilenlerle, yayıncı kuruluş ve stadın güvenlik kamera görüntülerini incelemek için özel ekip oluşturdu. Ayrıca stat dışındaki olaylarla ilgili de civardaki işyeri ve polis kamera görüntülerini de incelemeye aldı. 47 taraftarın bugün Adliye’ye sevkedileceği, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.
36 kişi yaralandı
Derbi sonrası meydana gelen olaylarda 36 kişinin yaralandığı, 9 polis otosu, 6 ambulans, 1 itfaiye aracı, 68 metrobüs, 13 reklam panosunun zarar gördüğü bildirildi. İETT’den yapılan açıklamada, çeşitli semtlerde 125 durağın camlarının kırıldığı, 14’ünün tamamen tahrip edildiği, 68 metrobüsün camlarının kırıldığı, koltuk ve kaportalarında hasar meydana geldiği, bunun dışında 17 İETT otobüsünde büyük hasar oluştuğu belirtildi.
Hasar onarım çalışmaları
Olaylarda zarar gören açık alanlardaki ekipmanlar, yetkililer tarafından onarılırken, belediye çalışanları da Saracoğlu çevresi ve Yoğurtçu Parkı’nda temizlik yaptı, kırılan trafik lambaları değiştirildi. Parkın içerisindeki bazı aydınlatma direklerinin söküldüğü, stat yakınındaki İETT durağının camlarının kırıldığı belirlendi. Olaylarda yakılan çöp konteynerleri ise Kadıköy Belediyesi tarafından kaldırıldı.
KAYNAK (http://fanatik.com.tr/Rezil-olduk_3_Detail_438_262502.htm)
LifeYourself
14.Mayıs.2012, 13:51
dedim ben Başkanında ağzın biber sürmüştür polisler diye.Barcalı değil farketmez:n:
Suicider
14.Mayıs.2012, 13:53
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=358164767578525&set=a.358164057578596.92296.137712972957040&type=3&theater
Geçmiş olsun kardeşim.
sarianet
14.Mayıs.2012, 14:01
@Universal geçmiş olsun
Corpus
14.Mayıs.2012, 17:27
Maç sonu çıkan olaylarda toplam 139 İETT durağının tahrip edildiği belirlendi.
İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'de dün gece oynanan ve şampiyonluğu belirleyen Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından, çok sayıda İETT aracı ve durağında hasar meydana geldiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ilk tespitlere göre, çeşitli semtlerde 125 durağın camlarının kırıldığı, 14 durağın tamamının tahrip edildiği, toplam 139 İETT durağının hasar gördüğü belirtildi.
Açıklamada, metrobüs hattında hizmet veren 68 metrobüsün camlarının kırıldığı, koltuk ve kaportalarında hasar meydana geldiği, metrobüs hattı dışında çalışan 17 İETT otobüsünün de büyük hasar gördüğü kaydedildi.
Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, maddi zararın henüz tam olarak tespit edilemediği belirtildi.
Önceki haberde geçen tahrip miktarı bu kadarmış.
Universal
14.Mayıs.2012, 18:41
Geçmiş olsun kardeşim.
@Universal geçmiş olsun
Sağ olun beyler. :)
Ralph
14.Mayıs.2012, 18:48
Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray ile oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "Yaşananları tasvip etmiyoruz. Emniyet güçleri toplum psikolojisini doğru yönetememenin örneğini vermiştir" ifadelerine verdi.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Galatasaray maçı sonrası çıkan olayları tasvip etmediklerini bildirmesinin ardından bir açıklama da kulübün resmi internet sitesinde geldi.
Derbi karşılaşması öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü olarak dört bir koldan açıklama yaptıklarını hatırlatan sarı lacivertliler, ""Galatasaray maçında yaşananları, Fenerbahçe yönetimi ve camiası olarak tasvip etmiyoruz" dedi.
Açıklamanın tam metni şu şekilde;
reklam
"Fenerbahçemizin, 12 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaray ile oynadığı Süper Final son maçında yaşananları, Fenerbahçe yönetimi, taraftarları ve camiası olarak tasvip etmiyoruz.
105 yıldır Türk sporuna hizmet eden, takım sevgisini stadyumlara, salonlara taşıyan, küfürü tribünlerden uzaklaştırmak için çaba sarfeden bir kulüp olarak, spora dair hiçbir alanda bu olayları yaşamak, görmek, bu olaylara şahit olmak istemediğimizin bilinmesini isterken; son dönemde yaşananlara dair yapılan değerlendirmelerin de acilen adil süzgeçlerden geçirilerek, doğru tahlillerde bulunularak sonuca vardırılmasını istiyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü; başkanı, yönetimi, futbolcusu, taraftarı olarak geçtiğimiz hafta boyunca 'dört bir koldan' açıklamalar yaptık, taraftarlarımızı fair play'e davet ettik, önemli olan kupalar değil önemli olan Fenerbahçe ve onun taraftarları ile olan bütünlüğüdür dedik.
Başkanımızın Çağrısı:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29215
Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun Çağrısı:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29198
Yöneticimiz Ali Yıldırım'ın Çağrısı:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29194
Kalecimiz Volkan Demirel'in Çağrısı:
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29197
FENERBAHÇE TARAFTAR BİRLİĞİNİN RESMİ SİTELERİNDE VE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIKLARI "CENTİLMENLİK" ÇAĞRISI
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=29208
Nitekim, maç günü, tam da beklediğimiz gibi taraftarlarımız, Kadıköy'ü yine karnaval yerine çevirdi, kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeksizin stadımızın çevresine geldi, parkta oturdu, eğlendi, marşlar söyledi.
Sonrasında maç havasına giren taraftarlarımız, yine marşlar, alkışlar eşliğinde stadyumumuzu doldurdu, maç boyunca takımımızı destekledi.
Fenerbahçe taraftarı, lig boyunca birçok maçta, deplasmanda, kendi takımına gösterilmeyen misafirperverliği ve saygıyı, bu maçta karşı takıma, teknik heyetine, yöneticilerine gösterdi; maç boyunca yalnızca kendi takımını destekledi, alkışlarla takımının yanında oldu.
Fair Play'e dair tüm örneklerin yaşandığı ve berabere sonuçlanan bu maçın ardından da 90 dakika boyunca gösterilen desteğin devamını yaşadık hep birlikte.
Rakip takım futbolcuları, sahanın ortasında şampiyonluk sevinci yaşarken Fenerbahçe taraftarı, 'Bu taraftar sizinle gurur duyuyor' diyerek takımımızı tribünlere çağırdı, alkışladı…
Sporcularımız ve hocamız rakip takımı tebrik ederken, hafta boyunca planlanan, maçtan önce, maç sırasında ve maç sonunda devam eden tüm bu barış, destek hissiyatının tam aksine belki çok ufak bir kıvılcım sonucunda ortaya çıkan hiç istemediğimiz, üzücü olaylarla karşı karşıya kaldık.
Tüm bu yaşananlara dair ulaştığımız en net konu;
'TARAFTARLARIMIZIN, RAKİBİMİZE, RAKİP TAKIMIN FUTBOLCULARINA, MAÇ SONUNDA YAŞANAN SEVİNÇ GÖSTERİLERİNE DAİR HİÇBİR TEPKİ ve MÜDAHALESİNİN OLMADIĞIDIR'
Bir kez daha tekrar edilmesi gerekiyor ki; Fenerbahçe taraftarı, maç boyunca ve sonrasında da rakip takım sporcularına dair kesinlikle hiçbir tepki göstermemiştir.
Emniyet güçleri, toplum psikolijisini doğru yönetememenin örneğini vermiş ve taraftarlarımız ile girilen birebir atışma ve diyaloglar neticesinde durum ne yazık ki bu noktaya gelmiştir.
Maç öncesinde, stadımızın etrafında takımını desteklemeye gelen taraftarlarımıza, hala kavrayamadığımız nedenlerle biber gazı ile yapılan müdahale, kullanılan orantısız güç 'büyük resme bakıldığında' maçın bitiminden 15 dakika sonra çıkan olayların adeta habercisi idi.
Birtakım toplumsal olayları bastırmak ve önlemek için kullanılan 'biber gazı'; sözkonusu Fenerbahçe taraftarı olunca, 'Taraftarımız Avrupa Şampiyonu olan takımımızı karşılarken, havaalanında; Taraftarımız başkanını, yöneticilerini desteklerken Çağlayan'da ve son olarak da sebepsizce Kadıköy'de, maç öncesinde ve maç sonrasında' kullanılmıştır. Maç öncesinde bile, kombineleri, biletleri olmasına rağmen stada giremeyip, coplanan, su sıkılan, biber gazıyla savuşturulan onlarca taraftarımız olmuştur.
Maç sonunda, çocukların, kadınların, hamile eşlerin, genç yaşlı onlarca insanın, dağılacağı bir yer yokken, stat dışında ve stat içinde aynı anda kullanılan ve insanlara gidecek yer bırakmayan biber gazı, bir çok taraftarımızın, suçsuz yere acı çekmesine, geceyi hastanelerde tamamlamasına sebep olmuştur.
Maç öncesinde yaşatılan tahriklere rağmen taraftarlarımız maçta kulüplerini zor durumda bırakacak hiçbir davranışta bulunmamış; maç sonunda taraftarlarımızın bir bölümü, hemen çıkışa yönelirken geride kalan taraftarlarımız ise takımlarını son birkez alkışlamak istemişlerdir.
Bu noktada hep yaptığımız gibi aynayı kendimize tutmak gerekirse;
Sebebi her ne olursa olsun yaşanan olaylar Fenerbahçemize, futbolcularımızın alın terine yapılan bir haksızlıktır.
Haklıyken haksız yere düşmemizdir.
Yapılan sorumsuz hareketler biz Fenerbahçeliler için şampiyonluklardan daha önemli olan değerlere, güzelliklere gölge düşürmektir.
Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi olarak bu konuda Emniyet Güçleri ile birlikte çalışıp sorumluların cezalandırılması adına gerekeni yapmaya hazırız.
Ki taraftarlarımızı karşımıza almak pahasına da olsa bunun örneklerini daha önce defalarca kez verdik…
Ancak bunun dışında yaşananlardan ve tüm bunların, basın-yayın organlarınca 'Fenerbahçe taraftarı rakibe, rakibin kupa almasına tepki gösterdi, olayları kışkırttı' gibi gerçekleri yanıstmayan bir şekilde kamuoyuna aktarılmasından oldukça rahatsız olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
Diğer bir deyişle; yaşanan tüm olumsuzlukların, sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ve taraftarlarına mal edilmesi, kabul edilemez büyük bir haksızlıktır…
Cumartesi günü maç öncesi ve sonrasında yaşananlara dair kulübümüze ulaşan, araştırmalarımız sonucu elimize geçen tüm video, fotoğraf ve bilgileri, kamuoyu ile paylaşacağımızı, saygıyla duyururuz.
Fenerbahçe taraftarı, 3 Temmuz itibariyle tüm yaşanan ve yaşatılanlara rağmen umudunu hiç kaybetmedi, Kulübünü zor durumda bırakacak hiçbir olaya dahil olmadı, olmayacak.
Bizler buruk ve üzgünüz… Ancak bu burukluğumuz, kaybedilen kupadan dolayı değil tüm bu yaşananlardan dolayı, Fenerbahçemize, birlik ve bütünlüğümüze, Türk sporuna verdiğimiz hizmetlere leke sürülmesine olanak verdiği için.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
NTVSPOR
GeanyGS
14.Mayıs.2012, 18:48
Geçmiş olsun, Allah korumuş.
furdun
14.Mayıs.2012, 22:39
Maçı dinlemeyerek TOTEM yapan Galatasaraylıların şampiyon oldukları anı öğrenmesi !
O AN
Çok ilginç bir şey olmuş gerçekten sevinçleri görülmeye değer :)
Bu arada Galatasarayı tebrik ederim fakat Fenerbahçeyi de ayrıca tebrik ederim o kadar olaya rağmen o kadar kan kaybetmelerine rağmen son maça kadar taşıdılar yani her iki takımıda bir Göztepeli olarak yürekten kutluyorum.