Log in

View Full Version : Önde Pres Sorunu

lofthei
20.Mayıs.2012, 20:52
Arkadaşlar, yeni kariyerim için taktik yapıyorum. Stoperlerim havasal hakimiyeti yüksek olan oyuncular, bu nedenle rakip kaleciyi degaj yapmaya zorlarsam topu kazanma olasılığım yüksek. Ancak ben top rakip kalecideyken iyice geriye çekilen kanat oyuncularından hiç hazzetmiyorum, istiyorum ki beklerin yanında dursunlar; bu nedenle de kaleci topu beklerine atamayıp degaj yapsın. Bu nedenle kanat oyuncularımın ve forvetimin closing down özelliğini yaklaşık %50'ye kadar düşürdüm. Acaba bu hamleyi yapmak benim istediğim amaca mı hizmet ediyor, yani doğru hamleyi mi yaptım; bunu merak ediyorum. Ve eğer yanlış bir şey yaptıysam, doğrusunu söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Walter Sakana
20.Mayıs.2012, 21:19
Oyuncuların duracakları yeri MENTALITY + DEFENSIVE LINE komutları belirler. Bahsettiğin şeyi yapmak için kanat oyuncularına yüksek (ofansif) mentality komutu vermen ve defans hattını da öne çıkarman gerekiyor. Tabi kendi savunma hattının hızına göre dengeyi iyi kurman lazım.

Pres komutunu ise bir radarın kapsama alanı gibi düşün. Oyuncun o kapsama alanına giren rakip oyuncu (topla buluşmuş) olduğu zaman o oyuncuya doğru hareketlenir (pres yapar). Dolayısıyla yerini fazla boşaltmasını istemediğin oyuncularına düşük pres komutu vermen yerinde olacaktır.

lofthei
21.Mayıs.2012, 03:30
Oyuncuların duracakları yeri MENTALITY + DEFENSIVE LINE komutları belirler. Bahsettiğin şeyi yapmak için kanat oyuncularına yüksek (ofansif) mentality komutu vermen ve defans hattını da öne çıkarman gerekiyor. Tabi kendi savunma hattının hızına göre dengeyi iyi kurman lazım.

Pres komutunu ise bir radarın kapsama alanı gibi düşün. Oyuncun o kapsama alanına giren rakip oyuncu (topla buluşmuş) olduğu zaman o oyuncuya doğru hareketlenir (pres yapar). Dolayısıyla yerini fazla boşaltmasını istemediğin oyuncularına düşük pres komutu vermen yerinde olacaktır.

Çok teşekkür ediyorum, sağolun.