View Full Version : Gol Çizgisi Teknolojisini Denenecek
@mustafataha FIFA, 2 Haziran'da Wembley'deki İngiltere-Belçika karşılaşmasında gol çizgisi teknolojisini denemeye karar vermiş.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/fifa-to-trial-hawkeye-goal-line-technology-846282
GeanyGS
24.Mayıs.2012, 20:03
Açıkcası bi 5-10 sene sonra sahada hakem kullanılacağını düşünmüyorum.
DisCo
24.Mayıs.2012, 20:07
Teknoloji diğer branşlarda kullanılıyorsa futbolda da kullanılabilir.
Nedvedmania
24.Mayıs.2012, 20:08
Amerikan futbolundaki hakem sistemi lazım futbola. Kaç yıldır söylüyorumda dinletemiyorum :)
eng1n
24.Mayıs.2012, 20:13
Amerikan futbolundaki hakem sistemi lazım futbola. Kaç yıldır söylüyorumda dinletemiyorum :)
merak ettim orada ki hakem sistemi nedir ?
Nedvedmania
24.Mayıs.2012, 20:17
Tartışılan bir pozisyon olunca oyun duruyor ve tribündeki hakem masasındaki adamlar bilgisayardan pozisyonu izliyorlar. Sonrasında net bir karara varıyorlar. Baskette bile bazen kullanılıyor bu sistem. Futbola da eklenebilir.
Mesela adam eliyle gol attı. A takımı seviniyor B takımı yoğun bir şekilde itiraz ediyorlar. Hakemler bilgisayardan bakar ve golü iptal eder. Maksimun 2 dk lık iş.
doncarlo
24.Mayıs.2012, 20:27
Futbol böyle çok daha iyi bence Futbol böyle olduğu için ilgi görüyor yoksa Maradona Maradona olabilirmiydi ?
Bordo61Mavi
24.Mayıs.2012, 21:07
Kullanilmasi lazim artik. Neler neler gormuyor hakemler, insanlar zaten diger kararlarla cileden cikiyor bari bu is garantiye baglansin. Ilk aklima gelen Deividin pozisyonu.
GeNç KaRTaL
24.Mayıs.2012, 22:13
Sadece gol değil,diğer kritik kararlar için de teknolojinin kullanılması gerekiyor bence.
Walter Sakana
02.Haziran.2012, 19:47
FIFA'dan devrim niteliğinde yenilik
FIFA'nın bir süredir teste tabi tuttuğu gol çizgisi teknolojisi ilk kez bu akşam İngiltere-Belçika maçında denenecek...
FIFA'nın bir süredir teste tabi tuttuğu gol çizgisi teknolojisi ilk kez bu akşam İngiltere'nin Belçika'yla oynayacağı hazırlık karşılaşmasında denenecek.
2010 Dünya Kupası'nda oynanan İngiltere - Almanya karşılaşmasında Lampard'ın çizgi içine düşen vuruşunun gol sayılmaması üzerine gol çizgisi teknolojisi tartışılmaya başlanmıştı.
FIFA Başkanı Sepp Blatter, bu teknolojiyi uygulayabilecek şirketlere çağrıda bulunurken, iki firmanın hazırladığı teknolojik altyapı finale kalmıştı. Budapeşte'de geçtiğimiz hafta yapılan FIFA kongresinde gol çizgisi teknolojisinin denenmesi kararlaştırılmıştı.
http://haber.gazetevatan.com/futbolda-yeni-donem-basliyor/455045/5/Spor
bySperman
02.Haziran.2012, 20:00
Ben hala bu sistemi anlamadım.Toplar da çip falan mı olacak.
Kaka Leite
02.Haziran.2012, 20:30
Ben hala bu sistemi anlamadım.Toplar da çip falan mı olacak.
Evet dostum
Zekirdek
02.Haziran.2012, 22:24
Tartışılan bir pozisyon olunca oyun duruyor ve tribündeki hakem masasındaki adamlar bilgisayardan pozisyonu izliyorlar. Sonrasında net bir karara varıyorlar. Baskette bile bazen kullanılıyor bu sistem. Futbola da eklenebilir.
Mesela adam eliyle gol attı. A takımı seviniyor B takımı yoğun bir şekilde itiraz ediyorlar. Hakemler bilgisayardan bakar ve golü iptal eder. Maksimun 2 dk lık iş.
Kesinlikle olmaması gereken bir sistem. Oyuncular oyundan çabuk soğur. Ve oyuna ısınamazlar. Futbol dur - kalk dur - kalk oynanmamalı.
Walter Sakana
02.Haziran.2012, 22:35
Kesinlikle olmaması gereken bir sistem. Oyuncular oyundan çabuk soğur. Ve oyuna ısınamazlar. Futbol dur - kalk dur - kalk oynanmamalı.
İşin içine çip girerse hakemin anında haberi olur, öyle Cihan'ın anlattığı şekilde olacağını sanmam. Çip muhtemelen hakemin üzerinde taşıyacağı bir alıcıya sinyal gönderir gol olduğu taktirde.
LaigLeNoiR
02.Haziran.2012, 23:38
Peki ya çipten sinyal geldiği halde golü vermez ise hakem o zaman ne olacak :)
europeanconquer
02.Haziran.2012, 23:41
Ya çipin pili biterse :D
LaigLeNoiR
02.Haziran.2012, 23:45
Bu olay heryerde olur ama Türkiye'de olmaz. Top tribüne gitti mi adam aynı topun çipsizini atar sahaya o zaman ne olacak :)
Walter Sakana
03.Haziran.2012, 21:33
Peki ya çipten sinyal geldiği halde golü vermez ise hakem o zaman ne olacak :)
Sinyal sadece hakeme gitmez, ayrıca hakem masasındaki bilgisayara gider hakem golü vermezse müdahale ederler, mesela... Ya da skorbordun oraya büyük yeşil bir lamba yaparsın, gol olduğunda yanar, sıkıysa vermesin golü :D
Bu olay heryerde olur ama Türkiye'de olmaz. Top tribüne gitti mi adam aynı topun çipsizini atar sahaya o zaman ne olacak :)
İyide maçlarda zaten sadece resmi toplar kullanılıyor sonuçta hepsi çipli olacağından öyle bir ihtimal olmaz. Çip dediğin zaten öyle pahalı birşey olacağını sanmam, ufacık bir parçadır. Ama topa vura vura çip bozulur mu onu bilemem.
Gerçi dediğin gibi Türkiye'de illaki bir problem çıkar. Hatta taraftarlar sinyalleri bozan veya benzeri akla hayale gelmeyecek şeyler icat ederler :D
attirson
03.Haziran.2012, 21:37
Türkiye'de bu olay olsa her maç 3-5 saat sürer.Türkiye'de her karara itiraz ediyor futbolcular.
Nedvedmania
03.Haziran.2012, 21:38
Yani diyorsun ki hızlı oynansın ama hakkımız yensin :) Oyuncular hakeme itiraz ettiği zaman oyun yeterince duruyor zaten. O sırada bilgisayardan pozisyona bakmak hiçte zaman alıcı olmaz.
Sekopej
03.Haziran.2012, 21:44
Futbolu 50 dakika indir, hakemin her düdüğünde saniye dursun, basketbol gibi olsun, mis.:D
DisCo
04.Haziran.2012, 13:04
Top çizgiyi geçtiğinde yanan kale direği yapılabilir. Nereden aklıma geliyor böyle şeyler.
Deus Dominus
04.Haziran.2012, 13:43
Aman usta, bazen ambulans bile olmuyor stadyumlarda, bir de itfaiye çıkarma başımıza :D