View Full Version : Beşiktaş ve Gaziantepspor'a Avrupa'dan Men Cezası [Bursaspor'un cezası kaldırıldı]
Del Piero_10
30.Mayıs.2012, 13:27
UEFA, Beşiktaş'a 1 yıl boyunca Avrupa kupalarından men edilme cezası verdi.
Siyah-beyazlı takımın takımın yerine Avrupa'ya, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu 2. sırada tamamlayan Eskişehirspor gidecek...
Beşiktaş ile ilgili kararın açıklanmasının hemen ardından Beşiktaş hisseleri sert bir şekilde düştü. Hisseler yüzde 8.84 kayıpla 4.34 liraya geriledi.
Nedvedmania
30.Mayıs.2012, 13:29
Evet bu kadar büyük bir konu ayrı bir yerde konuşulabilir.
Peki nedir bu ödemelerdeki aksaklık ? UEFA'ya verilmesi gereken paralar mı verilmemiş (Böyle ise ne için para verilecekti, hangileri ödenmemiş ?) yoksa diğer klüplere olan borçları yüzünden mi ?
DisCo
30.Mayıs.2012, 13:29
Beşiktaş'ın büyüklüğünü tartışmaya zaten gerek yok ama Beşiktaş'ı zamanla anadolu kulübü haline sokacaklar demiştim. Tepki çeker ya da çekmez bilemem ama bu düşünce tek nedenle oluşmuştu; Yıldırım Demirören.
Beşiktaş bu adamdan kurtuldu ama verdiği zararlardan kurtulamadı.
En azından geleceğini kurtardığı için sevinçliyim demeyi çok isterdim. Unutulmamalıdır ki Beşiktaş Türk futbol camiasının en önemli kulüplerinden birisidir. Yıldırım Demirören'de Türk futbolunu yönetiyorsa geleceği diğer kulüpler gibi tehlike altında demektir.
kalemci
30.Mayıs.2012, 13:30
Evet bu kadar büyük bir konu ayrı bir yerde konuşulabilir.
Peki nedir bu ödemelerdeki aksaklık ? UEFA'ya verilmesi gereken paralar mı verilmemiş (Böyle ise ne için para verilecekti, hangileri ödenmemiş ?) yoksa diğer klüplere olan borçları yüzünden mi ?
Ödemedeki aksaklık değilmiş dostum belgede sahtecilikmiş suç.
Ralph
30.Mayıs.2012, 13:30
Bir de şöyle bir olay var:
"Uefa'dan gelen cezanın finans bakımından değil yanlış bir evraktan dolayı oldugu duyumunu aldım. Finans olsa Uefa lisans vermezdi."
europeanconquer
30.Mayıs.2012, 13:32
Yıldırım Demirören'in ektiği meyveleri topluyor Fikret Orman.Yazık gerçekten yazık.Kulübü bu kadar borca sokup birde üstüne kendi parasını isteyen bir adam yüzünden Avrupa'ya gidemiyor Beşiktaş.Sezon boyu o oyuncuların akıttıkları terlere yazık günah.O oyuncuların hakkını ödeyemezken Beşiktaş kulübünün hakkını hiç bir zaman ödeyemez Yıldırım Demirören.
Nedvedmania
30.Mayıs.2012, 13:34
Ödemedeki aksaklık değilmiş dostum belgede sahtecilikmiş suç.
O zaman daha rezil bir durum var ortada. Peki hangi konudaki belgelerde olduğu belli mi ? Yine para konusundaki belgelerde mi sahtecilik varmış ?
ReaList
http://kralspor.ensonhaber.com/erdogan-itiraz-icin-casa-basvuracagiz-2012-05-30.html
Ralph
Şimdi muhtemelen itiraz edeceğiz ama itiraz etsek ne olacak ki? Bizden yüklü miktarda para isteyecek UEFA. Biz ne verebileceğiz, hiç. Çok zor çok. Tam yeni başkanımız çok uğraşıyor çalışıyor didiniyor ve iyi günlere doğru gidiyoruz derken bu haber hiç iyi olmadı. Her gün Y.D in bıraktığı ayrı bir pislik çıkıyor önümüze. Nasıl kurtulacağız bu adamın pisliklerinden ooof of...
furkan58
30.Mayıs.2012, 13:35
ertem şener @_ertemsener
Uefa 65 .madde "kulübün çalışanlarına borcu olmamalı " Uefa 66.madde "kulübün vergi borcu olmamalı" İkisi de Beşiktaş'ta varmış
kalemci
30.Mayıs.2012, 13:36
2003/2004 sezonundan beri yaşanılan en kötü sezon. En dibi gördük bakalım, çıkış nasıl olacak.
DisCo
30.Mayıs.2012, 13:42
Beşiktaş Avrupa'ya gidemezse yerine Türkiye'den bir takım mı davet ediliyor.
Ralph
30.Mayıs.2012, 13:44
Orman yaptığı açıklamada;
"Beşiktaş'ın Uefa'ya bir sene katılmaması benim açımdan üzücü olan taraf değil. Beşiktaş Kulübü böyle şeylerle muhattap olmamalıydı. Bu beni çok üzdü. Beşiktaş ön eleme oynayıp Uefa'ya katılamayabilirdi. Çok fazla bir şey söylemek istemiyrum. Her ne kadar Tahkim heyeti bizim iyi niyetimizi anladığını ifade etsede, geçmişteki Uefa Kurallarına uyulmadığı için bu cezanın verildiğini söylediler. Bunun yanında 200 bin Euro ceza verdiler. Cas'a gideceğiz. Beşiktaş Kulübü böyle şeylerle muhattap olmamalıydı. Benim olduğum dönemde bir daha böyle şeyler olmayacak." diyerek sözlerini tamamladı.
furkan58
30.Mayıs.2012, 13:44
Beşiktaş Avrupa'ya gidemezse yerine Türkiye'den bir takım mı davet ediliyor.
Eskişehir gidiyor.
LadroN
30.Mayıs.2012, 13:46
Bizde geçen sene dibi görmüştük ama sadece sportif alanda oldu bu.Beşiktaş dipten çikacaktir eninde sonunda fakat bu cok zor olacak.Yd kulubu batirmiş bari Türk Futbolunu batirmasa.Allah Beşiktaş taraftarina sabir versin.
C h A o S
30.Mayıs.2012, 13:50
Bir adam koca kulübü nasıl bataklığa sürükledi bunu görüyoruz.Allah Beşiktaşlılara sabır versin ne diyeyim.
DisCo
30.Mayıs.2012, 13:51
Orman yaptığı açıklamada;
"Beşiktaş'ın Uefa'ya bir sene katılmaması benim açımdan üzücü olan taraf değil. Beşiktaş Kulübü böyle şeylerle muhattap olmamalıydı. Bu beni çok üzdü.
Uzun süredir böyle bir yönetici yorumu görmemiştim. Aslında bizim başkanda böyle başladı ama sonrasında değiştiğini kabul etmek lazım.
Beşiktaş Avrupa'da olmayabilir. Sıkıntı bununla yüz yüze gelmesidir.
İsviçre ile başlayan bir sürecimiz vardı. Euro 2008'de bunu biraz toparlar hale geldik ama gün geçtikçe damga üzerine damga yiyoruz.
Şike davası, maç sonu çıkan kavgalar, Milli maçın tatil edilmesi, Beşiktaş'ın ceza alması vs. Bana İtalya futbolu ile ilgili ilk çağrışım sorulsa içeriğini bilmememe rağmen şike diyorum. Adımızı çok güzel hale soktular.
Ralph
30.Mayıs.2012, 14:02
Keçeci yaptığı açıklamada;
- HEM CEZA HEM TAZMİNAT DAVASI AÇILMALI -
"Bu işin sorumlusu Fikret Orman ve yönetim kurulu değil. Bu işin sorumluları Yıldırım Demirören ve ekibi. Artık neler olacak dememek lazım. Yıldırım Demirören ve yönetimine görevlerini kötüye kullandığı ve Beşiktaş A.Ş'yi zarara uğrattığı gerekçisi ile hem ceza davası hemde tazminat davası açılması gerekiyor. Haziran ayının sonuna kadar Beşiktaş'ın 70 milyon TL borç ödemesi lazım. Bu dönem içerisinde Beşiktaş'ın 7 kuruş geliri yok. Uefa'nın açıkladığı 65 ve 66.madde hükümleri içerisinde yalan beyanda bulunmak var. Bunlar eski yönetim döneminde yapılmış. Yani Yıldırım Demirören yönetimi yapmış. Uefa'nın bu kişiler hakkında da işlem yapması lazım. " dedi.
- BAŞKA BİR AÇIKLAMASI YOK -
" Uefa'nın yanlış evrak dediği olay, Beşiktaşlı futbolcunun alacağı olmasına rağmen futbolcunun elinden alacağım yoktur diye kağıt alınmasıdır. Yani Fernandes'in elinden borcum yoktur diye kağıt alıyorsunuz ama Fernandes 15 gün sonra parası ödenmeyince Uefa'ya müracaat edip ben paramı alamadım diyor. Bunun başka bir açıklaması yok. " diyerek sözlerini tamamladı.
Suicider
30.Mayıs.2012, 14:03
Tüpün patlasın emi sevgili(!) Demirören!!
SaLviO
30.Mayıs.2012, 14:07
yazık oldu besıktasa ...
Trabzonspor
30.Mayıs.2012, 14:08
Uzun süredir böyle bir yönetici yorumu görmemiştim. Aslında bizim başkanda böyle başladı ama sonrasında değiştiğini kabul etmek lazım.
Beşiktaş Avrupa'da olmayabilir. Sıkıntı bununla yüz yüze gelmesidir.
İsviçre ile başlayan bir sürecimiz vardı. Euro 2008'de bunu biraz toparlar hale geldik ama gün geçtikçe damga üzerine damga yiyoruz.
Şike davası, maç sonu çıkan kavgalar, Milli maçın tatil edilmesi, Beşiktaş'ın ceza alması vs. Bana İtalya futbolu ile ilgili ilk çağrışım sorulsa içeriğini bilmememe rağmen şike diyorum. Adımızı çok güzel hale soktular.
Futbolun içinde böyle insanlar oldukça bunlar normal.Daha bunlar iyi günler.Şuan kulüpler yayın gelirlerinden çok büyük bir para kazanıyor bu yaşanan olaylardan sonra yapılacak ilk ihalede verilen rakam 3'te 2 oranında azalır ve o zaman kulüplerin girecekleri sıkıntılar dahada artacak.Bu olacaklardan sadece bir tanesi daha buna eklenecek çok şey var.
Halbuki o ihale yapılıp o rakamın bu lige verilmesi bir mucizeydi ve bu para iyi değerlendirilmiş olsaydı hem ligimizin sportif kalitesi artardı hemde ilerideki ihalelerde belki de daha iyi rakamlar gelir daha da iyi yerlere gelirdik.Tabiki çıkarlarn kol gezdiği ülkemizde ortada büyük bir para varsa ne zaman düzgün bir iş yapılmış ki bunda olsun.
Suicider
30.Mayıs.2012, 14:11
Bir kulübü yönetemeyen ve bu hallere düşüren adam gelmiş ülke futbolunu yönetiyor.Yakında yaptıklarından dolayı ülkede ceza alacak.Sorada gider yurtdışına yerleşir.Paşa paşa yaşar.
Ralph
30.Mayıs.2012, 14:12
Bjk yönetiminden Demirören'e ilk net tepki geldi..Seyit Ateş:''Cezaya sebep olanlar şu an TFF'yi yönetiyorlar.''
Cezasın açıklanmasından hemen sonra borsada işlem gören Beşiktaş hisseleri ortalama %-9,05 oranında değer kaybetti.
Revolution
30.Mayıs.2012, 14:15
Aynısını yazacaktım. Beşiktaş'a bu utancı yaşatanlar utanıp sıkılmadan futbolun en tepesine getirildi.
DisCo
30.Mayıs.2012, 14:16
BJK yönetimi bu adam seçilirken tepki koyacaktı. İttifak kurup federasyonun başına getirdikten sonra bu zihniyet TFF'yi yönetiyor açıklaması samimiyetsiz oluyor.
Çıkarına ters düştü mü eleştir, eleştir. Bu adamın federasyon başkanı olması baştan yanlıştı.
ommix
30.Mayıs.2012, 14:17
Belgede sahtecilik söz konusu değilmiş.Üzüldüm Beşiktaşlılar adına.1 senelik ceza aldılar ama finansal durum 1 sende düzelecek gibi durmuyor.İnşallah en kısa zamanda toparlanır eskisinden daha güçlü olur.Son yıllarda Türkiye'yi avrupada en iyi temsil eden takımdı.Beşiktaş bu kötü durumu umarım lehine çevirmeyi başarır ve genç oyunculara,altyapısına yönelerek hem kendi için hem de ülke için önemli futbolcular çıkarır.
byariff
30.Mayıs.2012, 14:20
Sahte belgeleler sike davasindada çikmisti besiktasla ilgili galiba , yildirim demiroren neden istifa ettigini ve tff baskani olup dokunulmazlik hakki oldugunu simdi daha iyi anladim , çok gecmis olsun 1 yil tez geçer iyiki 3-5 yil vermemisler.
DisCo
30.Mayıs.2012, 14:25
Beşiktaş'ın dostu yok ama düşmana da ihtiyacı yokmuş.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 2012 yılının Beşiktaş ve Beşiktaşlılar'ın yılı olacağını öne sürdü.
Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi'nin ocak ayı sayısında yer alan yazısında, öncelikle siyah-beyazlı taraftarlara seslenerek, şunları kaydetti:
'Her yeni yıl, geçmiş yılların getirdiği tecrübenin, birikimin üzerine inşa edilecek yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan, yeni beklentiler, umut demektir. Biz de Beşiktaş ailesi olarak 2012 yılını yeni umutlarla, yeni heyecanlarla, yeni beklentilerle ve yeni hedeflerle karşılıyoruz.
Bu büyük aile içerisinde zaman zaman fikir ayrılıklarımız olsa da, Beşiktaşımız'ın başarıları, geleceği için her zaman el ele omuz omuza olmalıyız. 2012 yılı, her anlamda Beşiktaş'ın, Beşiktaşlılar'ın yılı olacaktır.'
Teknik ekip ve futbolculara teşekkür
Geleceğe yönelik çalışmalarının önemli bir parçası olan futbol takımlarının, yüzlerini güldüren ve kendilerini gururlandıran sonuçlara imza attığını belirterek, 'Her platformda çok güvendiğimi ifade ettiğim ve mutlaka destek olmamız gerektiğini belirttiğim ekibimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde grubundan lider olarak olarak çıktı ve ikinci tura yükseldi. Türkiye'nin Avrupa kupaları tarihinde ilk kez grup statüsünde oynanan bir turu lider olarak bitirerek camiamıza ve tüm futbolseverlere büyük mutluluk yaşatan teknik ekibimize, oyuncularımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.
Demirören, siyah-beyazlı formanın hakkını veren, sahada canını dişine takarak mücadele edip, stattan başı dik ayrılan oyuncularının UEFA Avrupa Ligi'nde daha önemli zaferlere imza atacağına tüm kalbiyle inandığını ifade ederek, 'Spor Toto Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda da şampiyonluk kovalayan takımımız, hedeflerini yürekten vereceğiniz destek ve inancınızla gerçekleştirecektir. Bu yolda önemli bir sorumluluk üstlenen Futbol Takımları Genel Direktörümüz Tayfur Havutçu'ya da yeni görevinde başarılar diliyorum' dedi.
'Beşiktaş'ın Beşiktaşlı'dan başka dostu yok'
Geride kalan senede sıkıntılı ve zor günler yaşadıklarını anlatan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Gördük ki, Beşiktaş'ın Beşiktaşlı'dan başka dostu yoktur. Bu da Beşiktaşlılar'ın her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmaları gerektiğinin en açık göstergesidir. Yaşadığımız her olumsuzluktan gerekli dersleri çıkarttık. Yeni dönemde daha güçlü, daha umutlu olarak yine Beşiktaşımız'a hizmet etmenin gururuyla, gece gündüz demeden çalışacağız ve kulübümüzü dünya standartlarına taşıyacağız.
2012 yılının Beşiktaşlılar'ın birlikteliğinden doğacak büyük zaferlerin şahidi olmasını diliyor, yeni yılın tüm camiamıza sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.'
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 14:28
Yazik oldu Besiktasa.
Yildirim Demiroren eserinle gurur duy!
GeanyGS
30.Mayıs.2012, 14:41
Ya bu nasıl bir memleket arkadaş. Adamın teki geliyor 109 yıllık kulübü babasının malı gibi kullanıyor, kendi şahsi borçlarını bile kulübe transfer yaparak kapatıyor, hibe ediyorum dediği parayı bile aradan zaman geçtikten sonra taksitlendiriyor. Sonra da bu adamı TFF başkanı seçiyoruz??? İnanılır gibi değil.
Universal
30.Mayıs.2012, 14:44
Asıl konuşulması gereken, Beşiktaş'ı bu hale getiren isim şuan Türkiye Futbolunu yönetiyor...
byariff
30.Mayıs.2012, 15:16
Ibrahim Seten ;SON DAKİKA: UEFA'dan sadece Beşiktaş'a değil, Bursa ile G.Antep'e de 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ceza geldi..
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 15:18
Uefa'yi cokta hafife almamak lazim demek.
kalemci
30.Mayıs.2012, 15:22
Sıra Es-Es'te deyolla.
Ralph
30.Mayıs.2012, 15:25
Bir önceki Beşiktaş JK Yönetimi, 2011-2012 sezonuyla ilgili olarak 31 Mart 2011 tarihinde UEFA lisans başvurusu yapmış ve lisans almaya hak kazanmıştır.
UEFA yetkilileri bu başvurunun izleme sürecinde 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 tarihli mali verilerini incelemiş ve hatalı beyanlar tespit etmiştir. Bundan dolayı UEFA Müfettişleri Kulübümüze ceza verilmesi konusunda rapor hazırlamışlardır.
1 Mayıs 2012 tarihinde yaptığımız savunmayla raporda talep edilen cezalar UEFA Disiplin Kurulu kararı ile ertelenmiştir.
Ancak UEFA Tahkim Mahkemesi, müfettişin talebi doğrultusunda yeniden inceleme yaparak ertelenen bu cezayı bugün değiştirerek şu kararı vermiştir:
2011-2012 UEFA lisans başvurusuyla ilgili olarak yapılan hatalı mali bilgilendirmelerden dolayı Beşiktaş JK, önümüzdeki yıl UEFA müsabakalarından men edilmiş olup, ayrıca 200.000 Euro para cezasına çarptırılmıştır.
Dolayısıyla geçtiğimiz günlerde yönetimimizin aldığı 2012-2013 UEFA lisansı bu ceza kapsamında kullanılamaz duruma gelmiştir. Söz konusu karar hakkında tahkim yolu açıktır.
Beşiktaş JK
sui generis
30.Mayıs.2012, 15:25
Ultraslan'ın bugün Beşiktaş'a yaptığını zamanında Çarşı'da bize yapmıştı. yazık cidden. başkasının üzüntüsüyle mutlu olmak yakışmıyor.
sui generis
30.Mayıs.2012, 15:27
bir de anlamadığım sadece bu 3 takım mı standartlara uymuyor Avrupa'da ? her takım düzgün mü ? kurallar neden sadece bize uygulanıyor ? bir kere boyun eğersen durduramazsın.
Universal
30.Mayıs.2012, 15:30
Bursa'nın ihracı komedi olmuş, 3 yıl önce 60 milyon € aldınız şampiyonluk için 1.3 milyon € ya kadro kurmuştunuz, stadınızda devlet yapıyor. Bu nasıl maddi olarak batmaktır merak ediyorum.
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 15:32
Tribun Dergi @tribundergi
Gaziantepspor'un cezasi Avrupa Kupalari'na katilmaya hak kazandigi ilk sezon gecerli olacak.
Hikmet Karaman, Sampiyonlar ligi hayali icin epey bekliyecek desenize :)
furkan58
Beşiktaş yerine Es-Es gidiyor da Bursa yerine kim gidicek ?
Suicider
Başlık değişirse iyi olur Beşiktaş,Antep,Bursa 'ya UEFA'dan 1 yıl men diye.Antep'in cezası avrupaya katıldığı ilk yıl geçerli olacak.
sui generis
30.Mayıs.2012, 15:33
İBB gider büyük ihtimalle.
byariff
30.Mayıs.2012, 15:35
bir kaç klube daha ceza gelcek diyorlar..
Ralph
30.Mayıs.2012, 15:35
Bursaspor,2007-2008 sezonunda kadrosuna kattığı Collins Mbesuma'nın bonservis sorunu nedeniyle Avrupa Kupalarından men edilmiş
ommix
30.Mayıs.2012, 15:36
Tribun Dergi @tribundergi
Gaziantepspor'un cezasi Avrupa Kupalari'na katilmaya hak kazandigi ilk sezon gecerli olacak.
Hikmet Karaman, Sampiyonlar ligi hayali icin epey bekliyecek desenize :)
Konunun ayrıntıları henüz netlik kazanmadı.Sanırsam G.antep'e ceza vermişlerdi daha önce 5 yıl içinde 1 kez avrupaya gidemez diye.Yani bu 5 yılda ceza almazsa 6. yılında gitmeye hak kazanırsa gider avrupaya.
byariff
30.Mayıs.2012, 15:38
UEFA,Bursaspor'un eski futbolcusu MBesuma ile ilgili kararını verdi ve yeşil beyazlı ekibi de 1 yıl Avrupa kupalarından men etti.
Gncl1905
30.Mayıs.2012, 15:39
Bursaspor,2007-2008 sezonunda kadrosuna kattığı Collins Mbesuma'nın bonservis sorunu nedeniyle Avrupa Kupalarından men edilmiş
Bu gerçekse yuh diyorum! Taa fi tarihined olmuş olayın cezasını mı çekiyor Bursaspor, yazık. UEFA ceza vermek istediği için ceza veriyor olmasın? Bu takımların emeğine yazık yahu.
ReaList
30.Mayıs.2012, 15:47
Gaziantepspor'a cezayı daha önce vermişlerdi zaten (bundan 1-2 ay önce) şuan sadece onandı. Bugün ceza alanlar Beşiktaş ve Bursaspor oldu. Beşiktaş'ın ceza alması olasıydı ama Bursaspor'un nedeni biraz garip.
Mali durum yüzünden men olayı yaşayan başka Avrupa kulübü var mı?
Aslında buna kızmamalıyız. Voleybol'da son Avrupa Şampiyonu Avrupaya gönderilmiyor. Voleybol Federasyonu başkanı "Yapacak bir şey yok" diyor.
Fenerbahçe geçen sene ŞL'ye gönderilmiyor Federasyon başkanının hiçbir şeyden haberi yok.
Bu olaylara sert duruş sergileyebilsek sanmıyorum bunların olacağını.
furkan58
30.Mayıs.2012, 15:48
Avrupa'ya Eskişehir ve İ.B.B gidicekmiş.
Suicider
30.Mayıs.2012, 15:49
Daha önce Malaga satın alınmadan önce Avrupa'ya gidemediler diye biliyorum mali durumdan dolayı.
LaigLeNoiR
30.Mayıs.2012, 16:05
Söylenecek söz yok, şaşkınlıkla takip ediyorum !
http://www.ligtv.com.tr/haber/bu-karar-castan-doner
TFF'nin eski hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, gündeme bomba gibi düşen men cezalarını Lig TV'ye değerlendirdi. Egemenoğlu, CAS'a başvurmaya hazırlanan Beşiktaş ve Bursaspor'un olumlu sonuç alma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.
ReaList
30.Mayıs.2012, 16:10
Yalnız bazı kesimler özellikle alınan bu son kararları "şike davasına" çekmek için kendini tabiri caizse yırtıyor adeta. Alınan kararların gerekçeleri ile uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen gündemi o yöne çekmek gerçekten şark kurnazlığıdır.
Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, "Bugün bizim de UEFA'daki MBesuma ile ilgili davamız karara bağlandı. Aldığımız duyuma göre 1 yıl men cezası verildi. CAS süreci var. Bu süreç 15-20 gün sürüyor. UEFA'da oluşturulan disiplin müfettişliğinin yeni kararları. Yeni bir komitenin yeni uygulamaları. Dolayısıyla CAS net cevabı verecektir. Ama şunu söyleyelim bizim dosyamızla Beşiktaş'ın dosyası çok ayrı arasında çok fark var" dedi.
Şunu Şike Davasına yorumlamak gerçekten büyük bir hayal gücü gerektiriyor.
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 16:21
Bu futbolcularin paralari odeniyormu odenmiyormu, kulubun muhasebesini inceliyecek kurum sadece Uefa'mi yoksa bunlari TFF zaten bakmasi gerekmiyormu, sonucta Uefa seminerlerine felan hep onlar cagriliyor ve standartlarin bilgilendirilmeleri onlara anlatiliyor.
Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 17:06
Midem bulandı bu işten. Ya ben çok art niyetliyim, ya da işime gelmiyor bu kadar saçma bir sebepten ceza almamız. Parası da ödenmiş o oyuncunun, uyarı sonrası 200.000 € ödenmiş. Geç ödemeden dolayı 1 yıl men mi olur Allah aşkına?!
Ekonomik anlamda sıkıntısı olmayan ender Türk kulüplerinden biriyiz, nasıl oluyor bu iş aklım almıyor...
ommix
30.Mayıs.2012, 17:17
Bursa'nın itirazı sonrası cezasının iptal olacağını düşünüyorum.BJK'nın işi çok zor
GeNç KaRTaL
30.Mayıs.2012, 17:26
1 saat önce bilgisayarı açıp internete girdiğimde men haberimizi okuduğumda şaşırmadım malesef.Pek muhterem federasyon başkanımız,inşallah bize yaşattıklarını fitil fitil ödersin.Yıllardır bırakmadığı koltuğu bırakmasının ve gerekirse 5 yıl gitmeyiz muhabbetinin ana nedeni bu durumdu zaten.Neyse olan oldu artık.Önümüze bakmamız gerekiyor.İnşallah olabilecek en kısa sürede toparlanabiliriz.
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 17:33
Yazık çok yazık.Bu adamı futbol federasyonu başkanı yapmamız daha da yazık.Beşiktaş'tan gittiğinde taraftarın davul zurna çalarak kutladığı adam bizim futbolumuzu yönetiyor.Ve şu an bu şahsın belgede sahtecilik yaptığı ortaya çıkıyor.Adam atom bombası gibi.Gitti ama etkisi hala devam ediyor.
Bursaspor
30.Mayıs.2012, 17:49
Biz ekonomik olarak batmadık. Ceza 2007-2008 sezonunda yönetimde olan Ali Karasu döneminden kalmadır.
Ve sonra bu ceza faiziyle birlikte ödenmiştir. Ancak daha sonra buna ilişkin haksızdır diye dava açılmış ve tahkime gidilmiştir. Tahkim kararını yanlış hatırlamıyorsam 26 Şubat'ta verdi daha sonra UEFA Disiplin Müfettişliği bu işi tekrar gündeme alıyor ve ödenmiş para cezasını 1 yıl mene çeviriyor. Gerçekten okuyunca garip geliyor ama durum bu.
ForsakeN
30.Mayıs.2012, 17:51
Çok üzüldüm kulüplere yahu yazık vallahi. Yıldırım Demirören'in şu an istifasını açıklaması gerekiyordu ama öyle bir topluma döndük ki bir koltuğa oturan bir daha ordan kalkmak için isyan çıkmasını bekliyor. Bu her ortamda böyle. Kimsede gurur kalmamış
DisCo
30.Mayıs.2012, 17:53
Bu gidişle başka ülkeden takım çağrılmazsa ligden düşen takımımız Avrupa'ya gitmeye hak kazanacaktır. İşte Türk futbolunun hali budur.
Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 18:04
Kulübümüzün resmi internet sayfasından bir açıklama yayınlandı şimdi.
Kamuoyuna Duyuru
Bir önceki yönetim döneminde, Kulübümüze transfer edilen futbolcu Colins Mbesuma’nın transfer bedeli ile ilgili FIFA nezdinde devam eden uyuşmazlık, FIFA henüz nihai kararını dahi vermeden önce Kulübümüz tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde ödenmiş ve sonuçlandırılmıştır. Kulübümüzün ödenmemiş borcu bulunmamasına rağmen Kulübümüz, UEFA Kulüp Lisans Komitesi tarafından, Disiplin Kuruluna sevkedilmiş ve 24 Şubat 2012 tarihli UEFA Disiplin Kurulu kararı ile kulübümüz aleyhine 200.000 EURO para cezası ve 1 yıl UEFA kupalarına katılmaktan men cezası verilmiştir. Verilen cezadan, UEFA Kupalarına katılmaktan men cezası, kulübümüzün mali şartlarının son derece iyi olması nedeniyle 3 yıl süre ile ertelenmiştir. Verilen karara karşı UEFA Disiplin Müfettişi tarafından Tahkim kuruluna müracaat edilmesi sonucunda UEFA Tahkim komitesinin 30 Mayıs 2012 (bugün) tarihli kararı ile 200.000 EURO luk cezanın 150.000 EURO’su indirilmiş 50.000 EURO’luk kısmı da ertelenmiştir. Ancak 1 yıllık UEFA kupalarına katılımdan men cezasının ertelenmesi kararı kaldırılmıştır.
Söz konusu men kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Kulübümüzün herhangi bir usul yada başka bir hatasının olmadığı, bu olayda, hukuki açıdan kimsenin anlam veremediği karar karşısında, mali yönden son derece iyi konumda olan ve futbol ailesine hiçbir borcu bulunmayan Kulübümüzce tedbir talepli olarak derhal Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava açılacak ve Kulübümüzün hakları en iyi şekilde savunulacaktır. Bu karar UEFA’nın son dönemde Türk futbolunda yaşanan olumsuz süreçlere bakış açısını ortaya koymaktadır. Bu kabul edilemez karar bir anlamda Türk Futbolunun haklı haksız ayrımı yapılmasızın top yekün cezalandırılması anlamını üretmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
http://www.bursaspor.org.tr/haberler/index/haber/1888/kategori/1
Bordo61Mavi
30.Mayıs.2012, 18:09
UEFA, istekleri yerine getirilmediği takdirde her saat başı bir takımı Avrupa'dan men etmeye devam edeceğini açıkladı...
(achrequal Brüksel'den bildirdi) Zaytung
Neredeyse su duruma gelecek yakinda hersey, simdi gulunuyor ama :)
DisCo
30.Mayıs.2012, 18:20
Ceza alan takımlarımızın durumunu ayrı tutarak değerlendirirsek Uefa ekonomik fairplay konusunda belirli bir tarih vermişti. Kişi kendinden bilir lafı ile cuk oturan bir durum yaşıyoruz.
Genel Sağlık Sigortasını duyduk. 2008'de başladı, ertelendi derken bu sene başında uygulanmaya başladı ama parayı yatıran varmıdır bilmiyoruz. Benimde 5-6 aylık bir borcum var. Büyük ihtimalle de önümüzde yerel seçimler var ve affa uğrar.
Uefa bu şekilde işlemiyor. Eğer gereken bir şeyler varsa ve sen yapmıyorsan gözünün yaşına bakmıyor. Şimdi bizim işleyişimiz böyle olmadığı için ceza gelmez, gelse de araya tanıdık koyarız diyoruz. Diyelim ki ceza geldi ona da bir cevabımız var. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.
Doğru ama sen sorumluluklarını yerine getirmeyeceksen neden sorumluluk altına giriyorsun diye eleştiren, uyaran, bu şekilde çocuk yetiştiren bulunmuyor.
attirson
30.Mayıs.2012, 19:06
Yazık olmus gercekten.Bursa'nın gidemeyisi tam komedi olmus.Eskisehir ve İBB'yi avrupada görmek istiyordum gidisleri ilginc olsada gitmis olacaklar.
Kaka Leite
30.Mayıs.2012, 19:45
Gerçekten çok yazık tam bu sezon herşey bitecek 2 büyük takımız Şampiyonlar ligine gidiyor diğer takımlarımız Uefa da bizi temsil ediyor diye sevinirken bir anda acaba Fenerbahçe ve Galatasaray'ı men edecekler mi durumuna geldik.
Kısaca başa döndük tıpkı geçen yaz olduğu gibi Bursaya zaten bişey demiyorum komediden başka birşey değil.
GeanyGS
30.Mayıs.2012, 20:05
Aklımdan çok şey geçiyor ama forumda siyaset konuşmak yasak olduğu için dile getiremiyorum :) Ama önümüz de ki seneler de Avrupa kupalarına değil de Arap ülkelerinin hazırladığı organizasyonlara katılmaya başlarsak çok şaşırmam açıkçası.
DisCo
30.Mayıs.2012, 20:09
Ama önümüz de ki seneler de Avrupa kupalarına değil de Arap ülkelerinin hazırladığı organizasyonlara katılmaya başlarsak çok şaşırmam açıkçası.
Dergide bununla ilgili yazmıştım. Avrupa'ya kendini kapatan Türkiye, İslam ülkeleri ile RTE Kupası oynayacaktır. Nato'da Butik Devlet olamayız ama sporda oluruz.
Alicanfmfan
30.Mayıs.2012, 20:10
Ulan Haçlı Birliği, yaptınız yine yapacağınızı...
Night_Mare17
30.Mayıs.2012, 20:17
Sorun Uefa'da değil bizde. Adam gibi yönetin artık şu takımları Türk Futboluna yazık ediyorsunuz , bunu sağlayanlar hepiniz defolup gidin şu Dünya'dan.
DisCo
30.Mayıs.2012, 20:25
Bir ülkenin takımı men ediliyor ama TFF Başkanından açıklama gelmiyor.
Çıkıp ben yaptım diyemez ya!
furkan58
30.Mayıs.2012, 20:30
Bir ülkenin takımı men ediliyor ama TFF Başkanından açıklama gelmiyor.
Çıkıp ben yaptım diyemez ya!
Voleybolda Avrupa Şampiyonu gelecek sene kupaya gönderilmiyor. Alay eder gibi bir açıklama geliyor. O sebeple alay eder gibi bi açıklama yapmasındansa hiç açıklama yapmaması daha iyi.
Sadece futbol değil hiç bir branşın federasyonu iş yapmıyor ya da yapmak istemiyor.
GeanyGS
30.Mayıs.2012, 20:31
Dergide bununla ilgili yazmıştım. Avrupa'ya kendini kapatan Türkiye, İslam ülkeleri ile RTE Kupası oynayacaktır. Nato'da Butik Devlet olamayız ama sporda oluruz.
Yaşanan herşey bir planın parçası sanki..
Avrupa Kupalarından kulüpleri vaz geçirmenin daha sistemli bir yolu olamazdı. Çoğu gitmesekte olur dedi, nedeni aşikar. İlla gidecez diyenlerinde önüne setler çekiliyor bu şekilde, yakında da komple men ederler Türkiye'yi Avrupa'dan.
europeanconquer
30.Mayıs.2012, 20:47
Peki bu iki takımın yerine hangi iki takım gidecek ? Eskişehir ve Belediye'mi ?
Fearless Coward
30.Mayıs.2012, 20:50
Gazi Avrupa'da yokki :D Eskişehir ve Belediye gidiyor tabi itirazlardan sonuç çıkmazsa...Gerçi Eskişehir ve Belediye'nin de dosyaları var onlar da belli olmaz :D
di canio
30.Mayıs.2012, 20:51
Peki bu üç takımın yerine hangi 3 takım gidecek ? Eskişehir,Belediye ve Sivas'mı ?
Bu 3 takımdan 2'si Avrupa'da mücadele edebilecekti önümüzdeki sezon. Cezada bir değişiklik olmazsa sıralamaya göre Eskişehirspor ve İBB gider yerlerine.
DisCo
30.Mayıs.2012, 20:53
Voleybolda Avrupa Şampiyonu gelecek sene kupaya gönderilmiyor. Alay eder gibi bir açıklama geliyor. O sebeple alay eder gibi bi açıklama yapmasındansa hiç açıklama yapmaması daha iyi.
Sadece futbol değil hiç bir branşın federasyonu iş yapmıyor ya da yapmak istemiyor.
Bu noktada federasyonun hakkını teslim etmediğini düşünüyorum.
Şuan Beşiktaş ile ilgili belgede sahtecilik deniyor. Uefa, bu nedenle Beşiktaş'ı almamışsa federasyon buna bir şey yapamaz. Benim beklentim takımımızın bu şekilde Avrupa'ya gidememesi bizi derinden üzmüştür açıklaması olmalıdır. İşte Demirören bu açıklamayı yapamaz. Çünkü hem bu hale koy hem de üzgünüz de biraz ortamı gerer.
Senin beklentine göre -ki voleybol başkanının açıklamasını az çok biliyorum- Demirören: "Uefa kim oluyorda bizim takımımızı almıyor. Böyle saçma bir karar olabilir mi? Ya bu kararı hemen bozarlar ya da biz yapacağımızı biliriz." açıklaması yapması lazım ki alay etmeden, sahip çıkar bir açıklama yapmış olsun.
Voleybol Federasyonu, wild kart bir hak değildir. Yani Fenerbahçe'nin hakkı Fenerbahçe'den alınıp Galatasaray'a verilmemiştir. Bu hak başka bir ülke için kullanılabileceği gibi bizim ülkemiz içinde kullanılabilir. Bu noktada Galatasaray'dan yana kullanmışlardır. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu bir takımın alınmaması normal değildir ama CEV'in gerekçeleri var demiştir.
Burada haksız ya da alay eder bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Olması gereken bir açıklama yapmıştır. Şayet başka bir komik açıklaması yoksa.
Alicanfmfan
30.Mayıs.2012, 21:34
Karabük olabilir, bakarsınız, Avrupa'ya gidecek takım.
Bu bizim katsayımızıda etkileyecek.41 bin küsür puanımız varken bu seneyi 0 geçeceğiz.Ne güzel 2-3 senedir gruptan çıkıyorduk :( Tam istikrar filan derken :(
ForsakeN
30.Mayıs.2012, 21:37
UEFA'ya listeler teslim ediliyor
UEFA'ya bağlı futbol federasyonlarının, Avrupa kupalarına katılacak takımların isimlerini en geç perşembe günü UEFA'ya bildirilmeleri gerekiyor.
UEFA basın bürosundan Giordano Thomas, AA muhabirine, ülke futbol federasyonlarının, Avrupa kupalarına katılmak için lisans alan takımları yarına kadar UEFA'ya bildirilmesi gerektiğini belirtti.
Thomas ayrıca, Avrupa kupalarına katılacak takımların da belgelerini 1 Haziran'a kadar UEFA'ya göndermeleri gerektiğini ifade etti.
AA
Bu durumda ceza alan takımların isimleri bildirilemeyecek. Eğer bu takımlar CAS'tan ceza indirimi kazanırsa ne olacak peki? İsimleri bildirilen diğer takımların yerine cezası indirilen takım gidebilecek mi tekrar
LaigLeNoiR
30.Mayıs.2012, 22:40
Türk takımlarına bu sene Avrupa'nın kapası kapatılır merak etmeyin...
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 23:00
Türk takımlarına bu sene Avrupa'nın kapası kapatılır merak etmeyin...
Düzgün yönetilen,kirli işlere bulaşmamış takımlara kapatılmaz :)
Universal
31.Mayıs.2012, 00:01
Baba Hakkı'lar için üzülüyorum.
Gerisine kahkaha atıyorum, biz gidemiyince dalga geçenlere, Allah'ın tokadı yok ki diyorum...
Türk futbolu büyük kaosdadır. Yıldırım Demirören ve ekibi kukla görevindedir ve o koltuktan derhal ayrılmak zorundadır.
LaigLeNoiR
31.Mayıs.2012, 00:22
Düzgün yönetilen,kirli işlere bulaşmamış takımlara kapatılmaz :)
Neyse Aygün birşey söyleyecektim ama :)
Seni veya birbaşkası farketmez, tüm takımları yöneten isim buralara kadar sürükledi bizi. Yeterli değil mi ?
Trabzonspor
31.Mayıs.2012, 01:18
İyi yonetilen takiminda hic borcu yok Allah icin,stadini kendisi yapti hicbir oyuncusuyla sorun yasamadi falan.
meddah
31.Mayıs.2012, 01:34
Aygün'ün hemen her meseleyi büyük bir ustalıkla Galatasaray'a bağlayabilmesine hayranım şahsen.
GeNç KaRTaL
31.Mayıs.2012, 01:52
Yüzsüzlüğün bu kadarı.:0:
YD
"Tuzu kuru" olduğu halde bu konudan en çok çekinen arkadaşların olayı kendi takımlarına bağlamasına mı üzülsek yoksa kurum yalakalığına mı ?
futureless
31.Mayıs.2012, 02:02
Yüzsüzlüğün bu kadarı.:0:
YD
Yazık hakikaten yazık . Koskoca Beşiktaş yahu . Bursa ve Antep'e de üzüldüm tabii ama Beşiktaş'ın bu adamdan çektiği kadarını görmemiştir tarih. Dertsiz başına dert aldı diyor bir de utanmadan..
byariff
31.Mayıs.2012, 02:04
Semsi Bide Bu var :icon_smile:
yildirim demiroren
Bordo61Mavi
31.Mayıs.2012, 03:05
Her isin icinde bu Sinan Engin :) Besiktas bunu haketmiyor
Semsi Bide Bu var :icon_smile:
yildirim demiroren
programda sigara görünce bi an garipsedim iyi olmuş bu tip şeylerin yasaklanması :D
zaten kamera arkasıymış :D
ForsakeN
31.Mayıs.2012, 12:52
Bu kişilikteki, tavırlardaki bi adamın federasyon başkanı olması ne kadar acıdır
ReaList
31.Mayıs.2012, 13:38
Şuan Uefa'da başta Şenes Erzik olmak üzere görev yapan Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı, Levent Bıçakçı, Levent Kızıl ve Mahmut Özgener'de var. Hatta Popescu bile var : )
Bu kadar adam var ama haklarımızı savunmak veya Uefa'da söz hakkı babında hiç bir etkinliğimimizin olmaması üzücü. Bunca adam orada ne yapıyor ?
SaLviO
31.Mayıs.2012, 13:51
popescumu :D o ne iş yapıyor yabancılar şube müdürümü :D :D :D
popescumu :D o ne iş yapıyor yabancılar şube müdürümü :D :D :D
Bizim şike davasına bakıyormuş :D Hatta onu o görevden aldırmak için lobi yapıyormuşuz :D (Bkz: QTM)
footballer33
31.Mayıs.2012, 23:08
Allah seni bildiği gibi yapsın Demirören. Babanı da sevmezdim Demirören. :icon_mad: Seni Allah'a havale edebiliyorum sadece. Bunca Beşiktaşlının ahı yerde kalmayacak emin ol. :mad: Defolup gittin, hâlâ pisliklerini temizlemekle uğraşıyoruz ve uğraşacağız da. Mahvettin 109 yıllık koca çınarı. Hakikaten büyük(!) adammışsın. :icon_mad:
GeanyGS
31.Mayıs.2012, 23:29
Biz dışardan bakıyoruz herşeyin farkındayız da bu adamı destekleyen bu adamı TFF başkanı yapanların hiç mi suçu yok? Biz görüyoruz da bu adamlar görmüyor mu? GS ve Bursa'dan başka istifaya çağıran yok. Adam hala TFF başkanı yahu inanılır gibi değil, nasıl bir ülkede yaşıyoruz çözemiyorum.
ForsakeN
31.Mayıs.2012, 23:32
Ah bu Galatasaray olmasa Türk futbolunun hali ne olurdu : )
GeanyGS
31.Mayıs.2012, 23:35
Hiç iyi olmazdı, bundan emin olabilirsin.
Bordo61Mavi
01.Haziran.2012, 00:29
Biz dışardan bakıyoruz herşeyin farkındayız da bu adamı destekleyen bu adamı TFF başkanı yapanların hiç mi suçu yok? Biz görüyoruz da bu adamlar görmüyor mu? GS ve Bursa'dan başka istifaya çağıran yok. Adam hala TFF başkanı yahu inanılır gibi değil, nasıl bir ülkede yaşıyoruz çözemiyorum.
Yanlisin var, 2 takimdan fazlasi istifasini istiyor bu adamin :)
DisCo
01.Haziran.2012, 00:30
Yanlisin var, 2 takimdan fazlasi istifasini istiyor bu adamin :)
Senin de bana göre yanlışın var. Yılan dadanmayana kadar bin yaşıyordu.
Bordo61Mavi
01.Haziran.2012, 00:39
Senin de bana göre yanlışın var. Yılan dadanmayana kadar bin yaşıyordu.
Vaadedilenler yalanmis :) Sadri Seneri kandirmaktan kolay ne var
herkes birlik olsa faha fazla durmaz o adam basta ama oyle degil, adamlar madde degisiyor resmi itirazi sadece Trabzonspor bide baska bir kulup yapiyor Bursa veya Galatasray. Yanlis hatirlamiyorsam Trabzon ve Bursaydi
Sporx'in ozel haberiydi, tam hatirliyamadim simdi.
DisCo
01.Haziran.2012, 01:28
Beşiktaş tarafı Demirören'den kurtulmanın mutluluğu içinde olabilirdi ama o gün Türk futbolunu bu kişi yönetemez açıklamasını yapmalıydı. Bu başlık açılırken bile Beşiktaş'a şok ceza diye açıldı. Cezanın gelmesi, Demirören'in bu hale sokmuş oluşu hangimiz için şok oldu. Belki sadece kralı bize karışamaz anlayışımızdan ötürü şok etkisi yaratmış olabilir. Tüm bunların yanında Demirören'in yönetmekten ziyade taraflı idaresi karşısında Beşiktaş'ın yine sesi çıkmadı.
Fenerbahçe tarafı da Demirören'i el üstünde tutan taraflardan birisidir. Yaptığı onca anormalliğe rağmen bir tek açıklama, bir tek tepki ne yönetiminden ne anında örgütlenebilen taraftarından geldi. Zaten Demirören'i desteklemişlerdi. Yaptıkları, gördüğü destek ve sessizlik üçgenindeki bu durum her şeyi anlatıyor. Oysa Mehmet Ali Aydınlar'da sessizliğe hasret kalmıştık.
Trabzonspor tarafı kapalı kapılar ardında bizim anlayamayacağımız bir ince zeka ile Demirören ile anlaşmıştı. Anlaştığına destek vermekten daha doğrusu yoktur sanırım. Sonra Demirören Trabzonspor'un istediklerini yapmayınca Trabzonspor tarafının hakaret ettiği zekamız aslında Einstein ile yarışıyormuş.
Gel gelelim Galatasaray'a. Federasyonun yaptıklarına tepki göstermeleri tamamen göstermeliktir. Hatta ve hatta fırsatçılıkla suçlayanlara bile katılır duruma geldim. Dediğin doğru olsa bile -bu ateş üflemekle sönmez vb.- ne amaçla dediğini bilmezsen bir anlam ifade etmez. Galatasaray takımı Avrupa'ya gidebilsin ama anormal anormal kararlar çıksa da sorun değildir. Şike yapan varsa teşvik veren varsa iddia ile maç sonucuna tesir eden varsa, katili, hırsızı ne kadar pisliği varsa farketmez. Dürüst bir oyun peşindemisin yoksa kendini kurtarma derdinde mi? Fenerbahçe'nin futbol lisansı alınsa, Beşiktaş'ın boynu altında kalsa ve Galatasaray şampiyonlar liginin daimi üyesi olsa Demirören baştayken ne ifade eder. Şampiyonluk bitti ama hala bir açıklama gelmedi. Oysa söylenecek çok şey vardı. 105. maddeydi sonrasında hakkımızdı kullandık oldu.
Vasıfsız olduğu halde bu kadar destek gören Demirörenleri gördükçe içimizde bir adım ilerleyemeyen cevherlere üzülüyorum. İnşallah Survivor'daki Cevher başarılı olur.
Sekopej
01.Haziran.2012, 10:06
Babası boşuna şirketlerinden uzak tutup oyalansın diye futbolla uğraştırmıyor adamı, yoksa şirketlerinin de hali fena olurdu.:D
Facx
02.Haziran.2012, 01:23
krampon dan inciler :D
Yıldırım Demirören: "Böyle kulüp mü yönetilir, BJK'nin aldığı ceza kabul edilemez. Fikret Orman'ı PFDK'ya sevk ettik, gereği yapılacak..."
UEFA; "Ortada para cezası vardı evet, ancak bu miktarın yarısı + Holosko teklifi bizi gerçekten sinirlendi."
(Dalga geçme amaçlı yazmıyorum komik diye paylaşmak istedim yoksa tüpçü başkan yüzünden beşiktaşın bunun gibi bi cezaya çarptırılması çok üzücü )
byariff
02.Haziran.2012, 03:52
Ünal Aysal: "Beşiktaş'ı utandırdı sıra Türkiye'de mi!"
Şampiyonluk kupasının getirildiği Galatasaray Lisesi'nde Demirören'i bir kez daha istifaya çağıran Ünal Aysal sert konuştu: “Yanlış bilgiler verip Beşiktaş'a büyük utanç yaşatmıştır. Kendi kulübüne bunları reva gören bir başkanın TFF'den derhal istifa etmesi gerekiyor.”
Sarı-Kırmızılı kulübün ligde 18. kez mutlu sona ulaşmasının coşkusu sürüyor. Şampiyonluk kupasının dünkü adresi ise kulübün temellerinin atıldığı Galatasaray Lisesi’ydi. Burada bir konuşma yapan Başkan Ünal Aysal, önemli mesajlar verirken, sert ifadeler kullanmaktan da geri durmadı. İşte Aysal’ın öne çıkan sözleri:
"Şampiyonluk başlangıç"
- Şampiyonluk bizim için sadece bir başlangıç. Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ortada. Bunun için artık söylenecek pek bir şey yok. Biz bu durumda çekingen veya ağır davranmıyoruz. Bu konuda müsterih olun. Soğukkanlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
"Sonunda yalnız kaldık"
- Galatasaray’ın ortak noktası sevgidir. Biz sevgiyle büyüyoruz. Diğer kulüpler gibi kavgadan beslenmiyoruz. Galatasaray kendi kültürüyle büyür. Kimsenin lokal ve siyasi desteğini beklemiyoruz. Biz kendi iç ve dış bağlantılarımızla yolumuza devam edeceğiz. Her kelimemizi 3 kere düşünerek konuşuyoruz. Ağır davranmıyoruz.
- Emin olun, Avrupa’nın ilk 10 takımından biri olacağız. Tünelin ucundaki ışığı görmenin ötesine gittik.
-İlk günden beri bu şike olayının bir an önce çözülmezse tüm kulüplerin ceza alabileceğini söylemiştik. Biz en başından beri bıktırıncaya kadar konuştuk ve mücadele ettik. Ama şimdi olduğu gibi yalnız kaldık.
"Eğer zarar görürsek..."
- Kendi kulübünü bu hale getiren, bunları reva gören bu utancı yaşatan bir başkanın (Yıldırım Demirören) TFF’den derhal istifa etmesi gerekiyor. Yanlış bilgiler verip Beşiktaş’a büyük utanç yaşatmıştır. Biz ihtarnamemizi çektik. Bu durumdan zarar görürsek her türlü zararı kişilerden tazmin edeceğiz.
‘Ceza gelirse fark açılır’
- Biz hedefleri olan bir takımız. Bu hedef Avrupa’nın ilk 10 takımı arasına girmek ve burada kalıcı olabilmek. Şu an için kendimi başarılı saymıyorum. Avrupa hedefine ulaştığımızda kendimi başarılı sayacağım. Bazı takımların ağır ceza alması gündemde. Bu gerçekleşirse Galatasaray farkı açacaktır.
Kaynak: Fanatik / Serdar Dinçbaylı-Metin Karabaş
ReaList
02.Haziran.2012, 09:38
"Bazı takımların ağır ceza alması gündemde. Bu gerçekleşirse Galatasaray farkı açacaktır."
Yorumsuzsun : )
DisCo
02.Haziran.2012, 09:55
Kabul etmelisin ki Türkiye'de bu önlenmeye çalışılıyor. Eğer şike sürecinin başında cezalar uygulansaydı bundan sonraki süreçte ceza almayan takım kim olursa olsun Lyon'un Fransa'daki hakimiyeti gibi bir hakimiyet kuracaktı. Ceza almayacak takımın Galatasaray olduğunu düşünürsek 4 sene üst üste şampiyon olduk marşını değiştirmek zorunda kalacaktık.
Tüm bunlara rağmen Galatasaray yönetiminin fırsatçı olduğunu düşünüyorum. Verdiğin kararı delik deşik edecek yan uygulamalar yaparsan kimse sana güvenmez. Şampiyon olsan da Avrupa'da 10 sene kupa alsan da bana yutturamazsın ve ilk aklıma gelen örnekle 105. maddeden yararlanışını unutturamazsın.
Bunların niyeti ciddi anlamda düzelmemiz değil kirli bir süreçte rakiplerin ortadan yok olması ve bu kirli süreçte ligde hakimiyet kurmaktır.
titates1
05.Haziran.2012, 10:51
Celta Vigo-Cordoba karşılaşması... Birinin La Liga’ya çıkması, diğerinin de play-off’a yükselmesi için beraberlik yetiyordu. Maçta tek şut atılmadı, tek korner çıkmadı ve müsabaka 0-0 bitti.
470 milyon euro borcu bulunan Valencia, futbolcularına aylarca ödeme bile yapamayan Malaga, Şampiyonlar Ligi’nde... Çünkü Platini’nin yardımcısı, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı...
UEFA’nın “Şikeye sıfır tolerans” sloganına taş çıkartacak cinsten oynanan karşılaşma, herkesin beklediği gibi sonuçlandı: 0-0.
Celta Vigo ile Cordoba arasındaki maçın berabere bitmesi halinde biri La Liga’ya çıkacak, diğeri ise play-off maçlarına kalacaktı. Yani iki takıma da birer puan yetiyordu. Bu karşılaşmanın anlaşmalı olacağını ve UEFA tarafından gözlem altına alınmasını isteyen diğer takımlar, İspanya Futbol Federasyonu’na başvurdu. Federasyonun bu müsakabaya gözlemci göndereceğini yazan gazeteler, kaos olmaması için bu maça temiz raporu verileceğini iddia ettiler.
Maçın 90 dakikalık istatistikleri ise karşılaşmanın anlaşmalı olduğu gerçeğini açıkça ortaya koyuyordu. İki takım, 90 dakika boyunca kaleye tek bir şut bile atmadı. İki ekip de tek korner atışı kullanmadı. Tek sarı kart görülmedi. Oyunun 85. dakikasının orta sahada geçtiği, takımların sadece 3 kez rakip ceza sahası içine girdiği belirlendi. 1591 pas verildi. Bunun 741’i Celta, 850’sinin ise Cordobalı futbolcular tarafından yapıldı. Bu pas trafiğinin La Liga’da bile rekor olduğu, Barcelonalı oyuncuların bile kendi aralarında bu kadar pas vermediği açıklandı. Topa sahip olma oranları ise yüzde 55 Celta’nın, yüzde 45 ise Cordoba’nındı. 90 dakikalık maçta sadece 7 faul düdüğü çalındı, bunların hiçbiri kart gösterecek cinsten değildi.
Beşiktaş, UEFA’nın mali kriterlerine uymadığı ve gerçek dışı beyanda bulunduğu gerekçesiyle Avrupa kupalarından men edildi ama maalesef bu durum İspanyol takımları için pek de geçerli değil. İspanyol basını, La Liga’daki çok sayıdaki kulübün siyah-beyazlıların durumunda olduğunu savundu.
Gazeteler, La Liga’nın UEFA tarafından korunduğunu iddia ederek, buna örnek olarak Valencia Kulübü’nü gösterdiler. İspanyol ekibinin 2011-12 mali yılında toplam 470 milyon euro borcunun olduğuna vurgu yapan gazeteler, bu borca rağmen UEFA’nın kulübü önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’ne dahil ettiğini belirttiler. Gazeteler ayrıca, Valencia Başkanı Manuel Llorente’nin kulüp hesaplarını Monaco ve İsviçre gibi vergi cenneti ülkelere kaydırdığını da hatırlatarak, bunun UEFA’nın ilkelerine aykırı olduğuna dikkat çektiler. Buna karşın UEFA Başkanı Platini’nin sessiz kalmayı tercih ettiğini dile getirdiler.
İspanyol basını ayrıca bu yıl İspanya’yı yine Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Malaga Kulübü’nün ise futbolcularına aylarca para ödemediğini, transfer taksitlerini geciktirdiğini ve UEFA’da çok sayıda dosyası olduğunu işaret ederek, “UEFA bizi koruyor. Çünkü Platini’nin yardımcısı, bizim Federasyon Başkanı Angel Maria Villar” diye yazdılar.
Kaynak : http://www.haber3.com/uefadan-cifte-standart--1367360h.htm#ixzz1wtoNieuf
uefa affetmez , uefa ceza verir , uefa şöyle yapar böyle yapar , sanki uefa çok adaletliymiş gibi.
Zekirdek
05.Haziran.2012, 11:08
Celta Vigo - Cordoba'ya gelmeden önce Lyon - Zagreb maçı var dı ve unutuldu?
byariff
05.Haziran.2012, 12:19
470 milyon euro borcu bulunan Valencia, futbolcularına aylarca ödeme bile yapamayan Malaga, Şampiyonlar Ligi’nde... Çünkü Platini’nin yardımcısı, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı...
gerisini okuma geregi duymadim cunki asilsiz haber olduguna burdan inandim valencia elindeki bir çok oyuncusunu satarak borcunu en aza indirmistir. ki bu yil"da oyle tum oyuncular satis listesinde soldado hariç =)
furkan58
05.Haziran.2012, 12:23
gerisini okuma geregi duymadim cunki asilsiz haber olduguna burdan inandim valencia elindeki bir çok oyuncusunu satarak borcunu en aza indirmistir. ki bu yil"da oyle tum oyuncular satis listesinde soldado hariç =)
Tamam da tüm oyuncularını satış listesine koyması borcu olmadığını göstermez ki :)
futureless
05.Haziran.2012, 12:29
Arif okumalısın bence gerisini de , ki gerisini okumama gerekçeni doğru bulmadım şahsen.Furkan'ın da dediği gibi satış listesinde olabilir , borcu hala vardır , azımsanacak bir miktar da değil , ki satış yapmadılar henüz.
byariff
05.Haziran.2012, 12:30
Tamam da tüm oyuncularını satış listesine koyması borcu olmadığını göstermez ki :)
bu yildan bahsettim geçen yillarda villa ve silvayi satarak zaten hemen hemen yariya indirdiler.
LaigLeNoiR
05.Haziran.2012, 13:00
Karşıyaka - Gaziantep Bşb. maçını da ekleyebiliriz listeye...
Zekirdek
05.Haziran.2012, 14:57
Dikkatimi şey çekti. Araplar'ın değil mi Malaga. Onlar oyuncularına para ödemeyecekte kim ödeyecek. Adamlar evlerinde para basıyor.
Trabzonspor
05.Haziran.2012, 15:15
Takımların şike yaptıgı,mali durumlarının gerçektende içler acısı olduğu falan kabul edildi hatta benimsendi ve şimdi bu işten nasıl sıyırırızın derdine düştüler.Sahaya yansıyan birşey yok.Kişileri kurumları ayıralım.Bu yapılanlar ağır değil,suç olması için ağır teşvik veya ağır şike girşimi olmalı.Uefa şuna buna tölerans gösterdi bizim başımız kelmide ceza alacaz.Sıradaki yol nedir merak ediyorum.
Rsa
22.Haziran.2012, 13:53
Bursaspor'a verilen 1 yıl Avrupa Kupalarından men cezası CAS tarafından kaldırıldı.
Oceanus
22.Haziran.2012, 13:54
Çok doğru bir karar kutluyorum Platinimi... :D
doncarlo
22.Haziran.2012, 13:59
Rabbim sana çok şükür.
KanaKe
22.Haziran.2012, 14:25
hadi bakalim hayirlisi.. memeleketimin takimi adina sevindim.
Fearless Coward
22.Haziran.2012, 14:37
Olması gereken bir karardı 1 yıl boşuna ceza yiyecekti Bursaspor...
vego
22.Haziran.2012, 14:57
Hak yerini buldu.
RaSenGan
22.Haziran.2012, 16:06
Bu konu başlıklarını her olayda kesin Cihan değiştiriyor :D
Deus Dominus
22.Haziran.2012, 16:30
Allah'ıma bin şükür hakkımızı geri kazandık. Normal sezonda avrupa ligi'nde mücadele etme hakkı kazandığımızda bu kadar sevinmemiştim. İnsan bir şeyleri kaybedince ya da kaybetme korkusu yaşayınca kıymetini daha iyi anlıyor :)
Nedvedmania
22.Haziran.2012, 18:05
Bu konu başlıklarını her olayda kesin Cihan değiştiriyor :D
Evet :D Kötümü yapıyoruz. Bence böyle daha iyi :)
C h A o S
22.Haziran.2012, 20:56
UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak Türk takımlarını açıkladı. Açıklamada Türkiye'den UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek takımların Trabzonspor, Bursaspor ve Eskişehirspor olduğu UEFA'nın resmi sitesinden duyuruldu.
Yapılan açıklamada, turnuvaya katılacak takımların listelendiği tablonun üzerinde 'CAS kararları ve UEFA'nın son onayı öncesinde katılacak takımlar' ibaresi dikkat çekti.
Suicider
22.Haziran.2012, 21:02
Beşiktaş'ın da inşallah cezası silinir ve bütün takımlarımızla Avrupa'da mücadele ederiz çok iyi olur.
Zekirdek
22.Haziran.2012, 22:40
Çok ucuz bir cezadı. İptal olması çok güzel oldu.
vego
23.Haziran.2012, 00:48
Evet :D Kötümü yapıyoruz. Bence böyle daha iyi :)
Hep benden özenti :/
DisCo
23.Haziran.2012, 01:07
Sanırım haksızlığa karşı herkesin bir tepkisi vardır. Ancak ben yapılan yanlışlar varken bazı noktaları savunmayı doğru bulmuyorum, bulanı da ayıplamıyorum. Türk olabilirim, işin içinde Türk takımları olabilir ama yapacak bir şey yoktur.
Bursaspor, CAS davası ile durumunu yargıladı ve sonuç kendi lehine olumlu şekilde sonuçlandı. Demek ki Bursaspor takımı yapması gerekenleri yerine getirmiş ve hakkını aramıştır. Uefa'nın kuklası dediğimiz CAS'ta gerçekleri görmezlikten gelmemiş ve hakkın sahibine hakkını teslim etmiştir. Bu yüzden Bursaspor'un hakkını alması ve Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmesi memnun etti.
Bunun haricinde yapması gerekeni yapmayan, yapmaması gerekeni yapan kim olursa olsun cezasının kalkması, kolaylık sağlanması sadece yaptıkları olumsuz davranışları pekiştirecektir.
Nedvedmania
23.Haziran.2012, 01:31
Hep benden özenti :/
Sen ne zaman, nerde yapıyordun be :D
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2012, 03:21
Bursaspor'un cezası çok ağırdı zaten.İyi olmuş kaldırılması.Bizimki kaldırılmayacak yüksek ihtimal.Çünkü tüpoğlan belgede sahtekarlık yapmış UEFA'ya karşı.İlk başta yeni yönetimin iyi niyetini göz önünde bulundurup affetmişlerdi ama sonradan bozdular bu kararı.CAS'tan bir şey çıkmasını beklemiyorum şahsen.UEFA'nın verdiği ceza haklı bir ceza çünkü.
Universal
23.Haziran.2012, 11:00
Turkiye ilk defa 5 sampiyin takiminin katilacagi turnuva yasayacakti, kismet olmadi.
RaSenGan
23.Haziran.2012, 17:25
Bir konuda YD övülüyor bir konuda yerden yere vuruluyor :)
anil luque
23.Haziran.2012, 17:29
YD'nin övüldüğü konu mu varmış abisi ?
RaSenGan
23.Haziran.2012, 22:34
YD'nin övüldüğü konu mu varmış abisi ?
İnanılması güç ama var abi :) http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2275319&postcount=11206
Walter Sakana
24.Haziran.2012, 02:24
UEFA'dan CAS'a Bursaspor tepkisi!
UEFA, Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdiği Bursaspor'un, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından aklanmasına tepki gösterdi.
UEFA, Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası verdiği Bursaspor'un, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafından aklanmasına tepki gösterdi. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "CAS'ın kararını hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla karşıladık" dedi.
UEFA, Bursaspor'a Portsmouth'tan transfer ettiği Mbesuma'ya borcunu zamanında ödemediği gerekçesiyle 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ve 50 bin euro para cezası vermişti.
Ancak yeşil-beyazlılar, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta açtığı davayı kazandı. UEFA'nın kararını bozan CAS, Bursaspor'un yeniden Avrupa Kupaları'na alınması yolunda karar verdi.
Kararın emsal teşkil etmesinden çekinen UEFA, resmi internet sitesinde yer alan açıklamayla, CAS'a tepki gösterdi.
CAS'ın aldığı kararı derinlemesine inceleyeceğini vurgulayan UEFA'nın açıklamasında, "Kararı saygıyla karşılıyoruz. Bununla birlikte şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşıyoruz" denildi.
Finansal Fair-Play ve kulüp lisans kurallarını katı şekilde uygulamaya devam edeceğinin altını çizen UEFA, CAS'a otoritesini sarstığı mesajı da gönderdi.
Zira söz konusu açıklamada, "UEFA'nın finansal konularda aldığı kararlar, Avrupa futbolunun geleceğini güvence altına almayı hedeflemektedir. Bu yüzden kararlarımız CAS'ın gelecekte alacağı kararlar ile zayıflatılmamalı, aksine desteklenmelidir" ifadeleri kullanıldı.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/67065/uefadan-casa-bursaspor-tepkisi