View Full Version : Kadro Statüsü
Ralph
02.Haziran.2012, 17:42
Oyun içinde oyuncuların kadro statüsü oluyor bildiğimiz üzere. Mesela ben gelecek vaadeden bir genç aldım ve 3-4 sene geçti. Kıtasal oldu ve çok iyi oynuyor, özellikleri de iyi oldu. Ama hala kadro statüsü "kadro değişimi için kullanılabilir" konumunda. Ben bunu "kadronun değişilmezi yaptım" peki ne değişti? Fark ne oluyor?
ReaList
02.Haziran.2012, 17:46
Oyuncuyu "kadronun değişilmezi" yaptığın zaman, adı üstünde kadro için değişilmez bir statüde olacaktır. 2-3 maç üst üste oynatmazsan eski statüsüne nazaran daha hızlı moral kaybı olacak ve huzursuzluk çıkaracaktır. Aynı durumun tekrarı halinde transfer listesine konulmayı da talep edebilir. Statünün bağlayıcılığı budur, dikkat etmek gerek.
Ralph
02.Haziran.2012, 17:51
Orası öyle evet ama benim sormak istediğim şu;
Senin açıklamana göre o zaman ben bütün oyuncuları "kadro değişimi için kullanılabilir" yaparım ve kimse sorun yaşamaz o zaman. Yani bunu yapmam ne değiştiriyor? Asıl sormak istediğim bu.
di canio
02.Haziran.2012, 17:53
Senin açıklamana göre o zaman ben bütün oyuncuları "kadro değişimi için kullanılabilir" yaparım ve kimse sorun yaşamaz o zaman. Yani bunu yapmam ne değiştiriyor? Asıl sormak istediğim bu.
Verebileceğin maaş o kadro statüleri için değişken. Takımda önemli yeri olan oyuncular da kadro değişimi statüsünü kabul etmeyecektir. Etseler de bir süre sonra daha önemli bir yerim var bu takımda diye sıkıntı çıkaracaklardır.
ReaList
02.Haziran.2012, 17:55
Takım içinde (amatör takım olsa dahi) en iyi oyuncunun kadro statüsünü düşürdüğün an genelde huzursuz olup bu durumu seninle konuşmak istiyorlar. Sonuçta adam takım için önemli ve statü düşünce mutsuz oluyor. Hatta yedek takıma göndermek bile aynı etkiyi verebiliyor. Bende genelde böyle oluyor.
Cr1minaL
02.Haziran.2012, 19:44
Statüyü sen değiştirmesen bile performansına paralel olarak oyuncu yeni bi sözleşme istiyor genelde bu sözleşmede de zaten istediği statüyü belirtiyor.
Değiştirdiği şeye gelince oyuncu klubün önemli bir parçası oluyor oynattığın sürecede fazla problem çıkarmıyor ayrıca oyuncunun başka klüplerden gelen teklifleri kabul etme ihtimalide düşüyor.
bu soruyu kendinede sorabilirsin :) bir klübün vazgeçilmiş oyuncusu olman sana ne getirir? daha fazla para ve 11 in değişilmez ismi, zaten bunlardan başka ne bi artısı olabilir ki bu durumun
pappi
02.Haziran.2012, 22:31
kadro statüsüne göre oyuncunun istekleri değişiklik gösterir.sözleşme imzalarken dikakt etmeniz gereken bir püf noktadır.bir oyuncuyla kontrat imzalarken "anahtar oyuncu" mu? "ilk onbir oyuncusu" mu? "kadro değişimi için uygun"bir oyuncu mu? yoksa yedek ve daha aşağı pozisyonda bir oyuncu mu olduğunu dikkatli seçin.
bazı kaliteli oyuncular geldikleri takımda kadronun vazgeçilmezi olmak ister,yedek kalmayı yada rotasyona girmek istemez,bu oyuncular sizden anahtar oyuncu pozisyonunda sözleşme ister,bu oyunculara klübün izin verdiği maaş limiti en yüksek seviyeye çıkar.ama siz bu oyuncuyu bir kaç maç oynatmazsanız hemen sızlanmaya başlayacaktır.
kontrat imzalarken genç futbolculara "geleceği parlak" ya da "yedek" statüsünden imza attırmaya çalışın,rotasyon için aldığınız oyunculara da "yedek" olarak imza attırırsanız başınız daha az ağrır.
ayrıca kontrat yaparken bu oyuncu statüleri klübün izin verdiği maaş sınırını da etkiler.gelecekte yıldız olacak bir oyuncuyu yıllık 1 m dolar maaşla almak istediğinizde "geleceği parlak" ya da "genç" statüsüyle alamazsını,oyuncunun statüsünü yedek yada rotasyon için uygun olarak seçerseniz klüp maaş limitini artıracaktır.
kadro durumundan statü değiştirmenin de birkaç etkisi var.
öncelikle kontrat imzalarken kilit oyuncu ya da ilk onbir oyuncusu olarak aldığınız futbolcuyu yedek yada klüp için gereksiz statüsüne getirirseniz mutsuz ve huzursuz olacaktır.aynı zamanda bir oyuncunuzu "klüp için gereksiz" statüsüne getirdiğinizde diğer takımlardan transfer teklifi alma ihtimali yüksektir.diğer klüpler sizin için vazgeçilmez olan oyuncuyu almaya sıcak bakmayacaklardır.
siz statüleri doğru yapmasanız bile yardımcılarla yapılan aylık toplantıda bu statülerle alakalı değişiklik teklifleri geliyor,oradan da halledebilirsiniz.
özetle en önemli nokta kontrat imzalarken statünün sizin lehinize seçilmesi ve satmak istediğiniz oyunculara transfer teklifi gelmesi için statüsünü "klüp için gereksiz" olarak ayarlamaktır.
Önder HOCA
03.Haziran.2012, 13:34
ve ayrıca rotasyondaki veya yedek oyuncuna gelen teklıflerı bazen başkan kendi insiyatifini kullanarak satabiliyor anahtar oyuncularda bunu yapmıyor
Ralph
03.Haziran.2012, 13:36
Çok teşekkürler bilgiler için :)
brknesta
04.Haziran.2012, 16:45
arkadasım alacagı mıktar degısıyor gozu yukseklerden ucmaya baslıyor artıst artıst meblaalar ıstıyor sonrada bı bakmıssın paaat daha buyuk klup ıstıyor. kısacası aklın varsa kendısı ıstemedıkten sonra statusunu degıstırme. ıscısın sen ıscı kal de gec.